Den kidnappede kejserlige ingeniør

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den kidnappede kejserlige ingeniør"

Transkript

1 Den kidnappede kejserlige ingeniør 1 Hinterlandet på Viking-Con: Hvad orkerne holder hemmeligt / Den kidnappede kejserlige ingeniør IL01 Den kidnappede kejserlige ingeniør Også kendt som: Hvad orkerne holder hemmeligt Et hulesystem, hvor en flok orker og deres goblinslaver graver efter ruiner, der skal holde en vældig skat, men som skjuler over gammel trolddom og et rædselsfuldt monster. Et scenarie til Hinterlandet af Morten Greis Petersen

2 2 Hinterlandet på Viking-Con: Hvad orkerne holder hemmeligt / Den kidnappede kejserlige ingeniør Anvendelse Hulesystemet er et, som heltene drager til, da de bliver sendt af sted af kommandant Lucinius for at undsætte en kejserlig ingeniør, hvis ekspedition blev overfaldet for nogen tid siden. Alternativt finder heltene sporet af ekspeditionen, der blev overfaldet, og heltene følger sporene til hulesystemet, eller de kan være på skattejagt i området, da de finder sporene af orkernes udgravning og følger dem til hulerne. Kommandant Lucinius har tilbudt heltene 25 dukater hver for at bringe ingeniøren sikkert tilbage til fæstningen samt plyndringsretten af hulesystemet til dem, der kommer tilbage. Hvor langt heltene vil udforske stedet, når de først har fundet ingeniøren er op til dem selv. Rammen Hulesystemet består af tre områder. De naturlige huler, som orkerne er i gang med at udgrave og som mestendels er beboet af orker og deres allierede, ruinerne, som er dem, der rummer hemmeligheder, som har lokket orkerne til at sætte gang i udgravningen, og så de nederste rum, som gemmer på et skrækkeligt monster, som har sovet i århundreder, men nu er ved langsomt at vågne igen. Orkerne, deres slaver og deres allierede bevæger sig rundt i en grotterne. De har vagter posteret, og de arbejder på at grave sig ned gennem jorden, og der er en del bevægelse i deres huler, da de bevæger sig en hel del rundt i dem. De to andre sektioner ligger uforstyrrede hen. Baggrund Engang for længe siden var hulerne et tempel indrettet til at hædre en magtfuld troldmand, der lod sine disciple ære ham som en af De udødelige. Han indrettede sin skole til et tempel, hvor han kunne bade i disciplenes hæder, og han drog deres magiske evner til sig for at forlænge sit liv. Generation efter generation af disciple forlængede hans liv med deres tilbedelse, men langsomt forvandledes han også, og han indrettede en rede dybt under templet til sig selv, hvor hans disciple fortsat kunne ære ham. Men disciplene døde ud, og tiden glemte ham. Han faldt i søvn og har ligget i dvale i mere end tusinde år drømmende ondsindede drømme og selviske tanker, men han er langsomt begyndt at vågne op igen, da skattejægere er dukket op i grotterne omkring hans redde. Orkerne er anført af høvding Gnishek, og de har fra et orakel fået at vide, at der venter dem umådelige skatte i hulerne. De har derfor sat en ekspedition i gang for at plyndre hulerne, men deres forsøg på at trænge gennem ruinerne slog fejl, og de vil nu i stedet grave sig gennem jorden til skatten. For at fremme deres udgravning har de taget en kejserlig ingeniør til fange for at denne kan bygge hejseværker og hjælpe dem med at lave stabile mineskakter. Kejserriget frygter at ingeniøren er blevet taget til fange for at lære orkerne at bygge krigsmaskiner og forsvarsværker, og fra kejserrigets side ønsker man ingeniøren undsat.

3 3 Hinterlandet på Viking-Con: Hvad orkerne holder hemmeligt / Den kidnappede kejserlige ingeniør Rygter Ved fæstningen florerer rygter om de mange mystiske steder ude i ødemarken og om de sære oplevelser, folk har derude. Nogle rygter er sande, nogle er falske, og andre er ikke relevante for eventyrerne. Hvis nogle af karaktererne har evnen til at opsamle rygter, eller hvis spillerne besidder mikro-supplementer, der giver adgang til rygter, kan de samle nogle af følgende op. Alternativt kan spillerne forsøge at erhverve sig et rygte, som måske har relevans for ekspeditionen det fremgår af bemærkningerne til spilleder i parenteserne. Det kræver et succesfuldt karisma-tjek 12 at erhverve et tilfældigt rygte fra tabellen: 1. Orkerne har kidnappet ingeniøren, som hævn for erobringen af orkfæstningen, hvor en mægtig orkhøvding blev slået ihjel (næsten sandt; fæstningen er blevet erobret, men kidnapningen er ikke hævn) 2. Pelsjægerne beretter, at orkerne graver efter noget ude i ødemarken. Der er mange steder, hvor de har gravet dybe huller, som om de leder efter noget (mere eller mindre sandt). 3. Der er udbrudt krig mellem kobolder og gobliner. Urteplukkerne påstår, at de flere gange er stødt på slagmarker fyldt med døde kobolder og gobliner (sandt, men ikke relevant) 4. Pelsjægerne påstår, at der er et gigantisk vildsvin i ødemarken, som endnu ingen har fået has på, da den undgår alle fælder, og den har lemlæstet to jægere og dræbt en tredje (sandt) 5. Kommandant Lucinius er nær ven af ingeniøren, og orkerne har kidnappet denne for at kræve en masse løsepenge (falsk). 6. Orkerne kunne ikke have fundet på at kidnappe ingeniøren selv. Der står nogen bag dem, måske Dødekongen, måske ordenen af ligskændere, som er flygtet ud i ødemarken (falsk). Hulesystemets opbygning Hulesystemet består af tre områder. Der er grotterne, som orkerne bebor, og som de er i gang med at udgrave. Der er megen aktivitet i området, og der kommer ofte orker og gobliner i gangene. Ruinerne har orkerne haft udforsket, men de har ikke ført de skatte med sig, som orkerne håbede på, og de er for sære og farlige til, at orkerne bevæger sig rundt i dem. Der er relativt fredeligt, men orker kan både flygte ind i området eller forfølge fjender ind i området. Det sidste område er de dybe kældre, hvor den forvandlede troldmand ligger og sover, og her strejfer ingen væsner omkring. Genbefolkning Orkerne vil forstærke vagtposter, og de vil sætte arbejdstempoet op, hvis de får muligheden for det. De vil hente forstærkninger fra nærliggende orkbander, og de vil ændre på vagtposternes placeringer. Hver gang heltene stormer stedet, vil orkerne ændre på deres positioner, og får de tiden til det, får de forstærkninger til at opveje deres tab. De andre dele af hulesystemet vil forblive urørt, da de færreste væsner bryder sig de magiske og de onde kræfter, som skjuler sig dybere nede.

4 4 Hinterlandet på Viking-Con: Hvad orkerne holder hemmeligt / Den kidnappede kejserlige ingeniør Orker og goblinslaver Orkerne er grumme herrer, der piner og plager andre væsner, fordi de kan slippe af sted med det. Goblinerne er slaver erobret fra deres stammer eller kidnappet ude i vildmarken, og de lever et kummerligt liv fyldt med frygt for deres onde herrer. Nogle gobliner udviser en bizar loyalitet i håbet om at blive behandlet bedre, mens andre frygter mennesker mere end orker og vil derfor hellere slide for orkerne end omgås menneskene. Andre gobliner forsøger at flygte, når de har muligheden for det, og de ser menneskene som en mulighed for at kunne komme til at flygte. I de fleste tilfælde betyder det, at hvis heltene konfronterer orkerne, vil goblinerne stikke af eller gemme sig, og de vil kun i få tilfælde deltage i kampen. Karismatiske helte kan måske ligefrem overbevise gobliner om, at de skal hjælpe i kampen mod orkerne, mens eventyrere, der dræber gobliner, som de dræber orker, vil snart opleve, at goblinerne hjælper orkerne. Omstrejfende væsener Der er en hel del liv særligt i de huler, hvor orkerne og goblinerne holder til, men af og til strejfer de også omkring i de andre sektioner af hulesystemet (undtagen ved søen og ormen, hvor der ikke er omstrejfende væsener). Tjek hver halve time ved at rulle 1t6. Hvis der rulles 1 eller 2, dukker noget op fra tabellen: 1t6 Ærinde Hvem og hvor mange som vil 1 Vildsvin på vildveje vildsvinet er i sin nysgerrighed faret vild i hulerne - den er sulten 2 Goblin-slaver på arbejde 1t4+2 goblin-slaver med graveudstyr - de vil råbe alarm 3 Goblin-slaver på flugt 1t4+2 goblin-slaver med graveudstyr - de vil ikke råbe alarm 4 Ork-patrulje 1t4+4 orker, der leder efter indtrængere - de vil tage fange 5 Tentakkelbæst monstret gemmer sig mange steder og tager bytte, hvor det kan - orker og gobliner har rygter om monstret, som de frygter 6 Grotten skælver det er ikke rystelser, men skælven, som om klippen er i live, og den rør på sig, som når et kæmpe væsen vender og drejer sig - Er grotten i live? Belønning Udforskning af området: 75 point pr. rum udforsket (op til 975 point). Fælder, undere og mysterier Antal eventyrpoint Under: Afgrunden i #1 100 point Under: Den spaltede klippe i #6 og #8 og i en korridor 100 point Under: Ingeniørens hejseværk i #5 50 point Mysterie: De sælsomme søjler i #9 100 point Mysterie/fælde: Den kolde sø i # point/300 point Fælde: Slisken i #11 100/200 point Bemærk at ved fælder er to værdier. Den første er opdager og undgår og/eller demonterer fælden, og den anden er, hvis man falder i fælden (uanset om det er før eller efter man fandt den).

5 5 Hinterlandet på Viking-Con: Hvad orkerne holder hemmeligt / Den kidnappede kejserlige ingeniør Hulesystemet Den første del af hulerne veksler mellem at være naturligt opståede grotter, der skærer sig dybt ind i klipperne, som om en voldsom naturkraft har flækket klippen, mens andre dele er udgravet af orker og gobliner og er dårligt opbyggede minegange, beskidte og rodede og truer med at falde sammen. Et hjørne af hulesystemet er resterne af underjordiske ruiner bygget i en svunden fortid, hvis indbyggere er glemte, og hvis minder er borte. Tavse levn er alt, hvad der er tilbage. Området uden for hulesystemet Hulerne ligger i et bakket terræn, der er gennemskåret af flodlejer. Kun i begyndelsen af foråret bruser vand igennem dem, mens resten af året ligger de indtørrede, som årer på jordens overflade. I siden af en høj skrænt er der to grotteåbninger med 20 meter imellem. Der er fodspor efter små og store støvler ved begge indgange, men de fleste er til højre, og de er også friske. Ved begge åbninger er også dyrespor (efter vildsvin), og de fleste af dem er ved venstre åbning, og de er friske. Når heltene følger sporet af selskabet, der overfaldt ingeniøren og dennes rejsefæller og kidnappede ingeniøren, fører sporene til den højre grotteåbning. Scene: På vejen ud Da heltene er på vej ud af hulesystemet dukker en hærdebred og frygtindgydende ork op. Det er orkhøvding Grishek, der har været ude og jage sammen med tre af sine bedste jægere. Heltene står over får en orkhøvding og tre orker. Rum #1 - Grotten med den store grube Luften er herinde er kølig, og der kommer en mild trækvind herindefra, der får faklerne til at blafre. Forude åbner en afgrund sig, der synes at forsvinde uendeligt ned, og i alle fald længere end jeres lys rækker. Afgrunden fylder næsten hele grotten på nær en smal passage, der løber langs østvæggen. Den smalle passage er omtrent 40cm bred, og der er tydelige spor på passagen af, at andre har gået på den for nyligt. Afgrunden fortsætter i det uendelige. Den forsvinder ned i mørket, og heltene har ingen mulighed for at fastsætte dens dybde. I det nordvestlige hjørne er en grotteåbning, men den befinder sig så dybt inde i grotten at den ikke er synlig til at begynde med. Ved åbningen er der en 1 ork-vagt med et alarmhorn. Orken er ikke flittig med sin ensomme vagtpost. Den smalle passage: Alle, der passerer gangen skal klare et Balance-tjek 8. Hvis det klares, sker der ikke noget. Hvis det fejler med mindre end 4, mister karakteren balancen, men når at gribe fat i kanten. Hvis det fejler med mere end 4, mister karakteren noget ikke-magisk udstyr (et våben i hånden; nogle småting, der rasler ud af rygsækken). Hvis der rulles en naturlig 1 er, styrter karakteren i afgrunden, og er fortabt, hvis der ikke er noget til at holde karakteren (f.eks. trolddom eller reb). At være faldet ud over kanten: Hvis en karakter falder ud over kanten, vil denne som udgangspunkt få fat i kanten og være fanget der, indtil nogen kan undsætte karakteren. Andre kan hjælpe karakteren op med et styrke-tjek 8. Kamp på den smalle passage: En modstander ramt i nærkamp skal klare et balance-tjek 8 som Høvdingen og jægerne ved ikke, hvad der er sket i hulerne, men de ved, at rejseselskabet må have lavet ballade, og som minimum skal der betales skatte for 30 guld, hvis de vil have lov at gå uskadt derfra.

6 6 Hinterlandet på Viking-Con: Hvad orkerne holder hemmeligt / Den kidnappede kejserlige ingeniør beskrevet foroven. Store våben og våben, som kræver plads til at blive svunget, har ulempe. Scene #1 og scene #2 for hændelser i rummet. Scene 1: Orkpatruljen Mens heltene er på vej, bliver de opdaget af orkvagten, der holder udkig over hullet. Vagten blæser i sit horn, og der dukker nu bueskytter op ved grotteåbningen, mens andre orker løber mod rummet for at hindre adgang. Der er 3 ork-bueskytter og 4 ork-vagter med spyd til at holde heltene tilbage. Bemærk at den koncentrerede ild fra bueskytterne og vagternes brug af spyd, kan gøre sekvensen yderst farlig for heltene. Brug situationen med omhu, og giv heltene god mulighed for at Scene 2: Den snorkende ork Orkvagtposten er faldet i søvn på sin vagt. Da heltene er kommet et lille stykke ud på den smalle passage, kan de høre orkens snorken drive på tværs af grotten. Hvis de kan fortsætte deres færd over uden at støje, bliver der ikke blæst alarm. Vågner orken, udspiller scene 1 sig mere eller mindre afhængigt af, hvor langt heltene nåede inden støj vækkede orken. En stor flok hulevildsvin med stridte børster og olmt humør har deres rede. Flokken bryder sig ikke om indtrængere, og de er allerede ophidsede, da de har modtaget besøg i dag. Der er 6 vildsvin og 4 unger anført af 1 kæmpe vildsvin. Rum #3 Rummet med den skjulte udgang Rummet er overset af orkerne, da adgangen kun er via de stejle skrænter, og åbningerne til rummet er 3m oppe gemt i loftets folder og mørke. Skjult i en niche ligger en våd rygsæk. Inde i rygsækken er et fyrtøj, et sæt dirke og en flaske vin samt to trylledrikke (helbredelse). Den gemte rygsæk kan findes med et sanse-tjek 8. Den smalle passage fører ud til et buskads, der nærmest er vokset hen over udgangen. Passagen er kun en halv meter høj, og selv halvinger kan ikke gå oprejst. Udgangen er mudret, og der har haft samlet sig en mudret regnvejr efter hver regnstorm i indgangen. I det bløde mudder har nogen sat aftryk, som nogen på menneskestørrelse har kravlet forbi her for nyligt. Rum #2 Vildsvinereden Der lugter kraftigt af dyr. Det hænger tungt i luften. Foruden åbner sig en grotte, og rundt omkring i grotten ses bevægelse og høres grynten. Så kigger de op, og en stor flok vildsvin, både voksne og unger kigger på jer. Ud af skyggerne kommer et kæmpe vildsvin. Dens ryg er på højde med et voksent menneske. Bagerst i grotten omkring 3m oppe er en klippehylde.

7 7 Hinterlandet på Viking-Con: Hvad orkerne holder hemmeligt / Den kidnappede kejserlige ingeniør Rum #4 Goblinslavernes sal Der er mere end 20 senge usle sengelejer til orkernes slaver. Her stinker fælt og er møgbeskidt. Grotten er uden anden interesse. I hjørnet sidder Den kejserlig Ingeniør bastet og bundet. Ingeniøren har designet hejseværket til orkerne, og nu vil de bruge ingeniørens ekspertise til at hjælpe dem med at grave minerne, men ingeniøren ved ikke, hvad de graver efter, for det er ikke regulær minedrift. Rum #5 Grotten med hejseapparatet Forude høres grove stemmer og råb fyldt af piskesmæld. De blander sig med en besynderlig rumlen og knirken af træ og tovværk. Inde i rummet svinger hærdebrede, fæle orker deres piske over ynkelige goblin-slaver, der arbejder ved et besynderligt maskineri af kæmpestore træhjul, hvis tænder bider ind i hinanden. Inde i et stort hjul løber en flok goblins, og får apparaturets hjul til at rotere. Store kurve hejses fra gulvet ved apparaturet op under grottens loft, hvor der er gravet et hul, og tovværket bærer kurvene op gennem grottens loft. Oppe fra åbningen i loftet anes et blegt lys (om dagen: fra solen; om natten: fra månen og stjernerne). Orkerne har tvunget ingeniøren til at bygge dem et hejseapparat. De kan hæve og sænke sig ind og ud her via kurve, som fører folk op og ud. Det er orkernes foretrukne ind- og udgang. Apparaturet er drevet af gobliner, og det er let at sabotere eller brænde af. Herinde befinder sig 12 orker og 8 goblin-slaver. Rum #6 Grotten med kløften Grotten er stor og rummelig. Der er højt til loftet, og midt gennem grotten er en lang sprække i jorden. Den er omtrent seks meter bred, og den strækker sig hele vejen gennem grottens længde, så langt lyset rækker. Der er ingen bund at ane, og det er som om sprækken i jorden er uendeligt dyb. På tværs af kløften løber en hængebro. Den ser sølle og skrøbelig ud, og den er tydeligvis orkhåndværk. Fra mod nord lyder en fjern hamren og banken, som om nogen er ved at grave sig dybt ned i jorden [medmindre heltene har fået indstillet minedriften i rum #8]. Kløften er ligesom afgrunden i rum #1 af en ubegribelig dybde, og det er ikke muligt at fastsætte hvor dybt. Styrter man i afgrunden, er man fortabt. Hængebroen ser sølle ud, og den er af primitivt håndværk, den svajer voldsomt, men den holder. Er der mere end to på hængebroen, knirker og knager den foruroligende. Grotten er derudover tom. Obs: Kløften kan ses fra flere steder. Fælles er den voldsomme sprække, der er dannet af ukendte, voldsomme kræfter, der har flækket jorden og skabt en uendelig dyb afgrund. Kølig luft siver op fra afgrunden og får fakler til at blafre. Da kløften strækker sig ind i rum #8 kan der høres hamren og banken fra denne ende af kløften. Rum #7 Grotten Grotten er oplyst af et par fakler, der er klemt fast i grottens vægge, og midt i rummet befinder seks orker sig. De sidder i en rundkreds på gulvet, og der er lyden af benterninger, som hopper og springer hen over klippegulvet. Deres grove stemmer afslører, at de er opslugt af terningspillet. Her befinder sig 6 orker. Deres opgave er at vogte mod indtrængere, og en syvende ork sidder holder øje med grotten med gruben (rum #1 - se scene-oplægget). De seks orker kommer den

8 8 Hinterlandet på Viking-Con: Hvad orkerne holder hemmeligt / Den kidnappede kejserlige ingeniør syvende til hjælp, hvis denne blæser i sit alarmhorn. Orkerne spiller terningspil, og de har imellem sig 99 sølvstykker, som hele tiden skifter hænder. Scene: Trolden På vej over hængebroen hører heltene et dybt brøl, der runger gennem hulen. Fra en huleåbning dukker en trold op og den svinger sine arme truende, inden den gungrer ind i grotten og truer med at flå heltene i småstykker. Trolden vil forsøge at samle modstandere op, slynge dem over hovedet, og hvis ikke noget distraherer dem, risikerer man, at trolden slynger sit offer i afgrunden. Dette er trolden Staub. Vær opmærksom på, at denne scene kan være yderst dødbringende, da trolde er voldsomme modstandere, der let kan flå deres fjender fra hinanden, og deres samle op og kaste-angreb kan risikere at heltene slynges i afgrunden. Veksl mellem troldens angreb, og lad spillerne forstå, hvor farlig en modstander trolden er. Trolden kan evt. vælge at kaste en modstander ind i andre, som kommer løbende, så de begge er i fare for at ryge ud over kanten. Når først spillerne har oplevet, hvor farlig trolden og situationen er, kan du åbne op for, at kampen flytter sig andre steder hen, f.eks. ind i gangene, eller at trolden lader sig lokke ud på hængebroen. Obs. Hvis gruppen er høj-niveau (5+) akkompagneres trolden af 1t4 ork-bueskytter. Rum #8 Orkernes udgravning På afstand Forude høres hamren og banken af metal mod klipper. Af og til høres lyden af sten, der bankes fri og skramlende falder til jorden, og mellem alt det høres smæld af piske, grove orkstemmer og klagende lyde fra de, der modtager piskesmældet. Ved lokalet Væggene er groft udhuggede, der er nicher og huller overalt, både i væggene og på gulvet. Overalt ligger der løse sten og stenblokke, og langs væggene holder træbjælker på loftet. Det hele er oplyst af små oliekerter anbragt i nicher på væggene. Midt i rummet er fem orker udstyret med tunge slagkøller og piske, og rundt langs væggene arbejder gobliner med hamre og hakker. Der er 5 orker, 11 gobliner - og måske 1 trold (se længere nede). Orkerne er bevæbnet med store slagkøller og med piske tvinger de deres fanger til at arbejde i minerne. Fangerne er gobliner, som de har taget fra en nærliggende stamme. Bemærk: Trolden Staub befinder sig her, hvis den ikke har været i rum #6 (se scene-oplægget). Vælt de bærende bjælker: Et styrke-tjek 8 vælter en bjælke, og alle inden for 3m risikerer at blive ramt af faldende stenblokke (rul et angreb+6 mod alle i området. Rammes de, tager de 1t10 i skade. Den, der vælter bjælken, må lave Resistens (undvige) 8, og hvis det er succesfuldt, tager denne ingen skade fra de faldende sten). Skub modstander ind i bjælke: Med en stunt manøvre kan en modstander skubbes ind i en bjælke, som vælter ned over modstanderen for 1t10+2 skade, og derefter rammes alle inden for 3m af faldende sten (angreb+6; skade 1t10).

9 9 Hinterlandet på Viking-Con: Hvad orkerne holder hemmeligt / Den kidnappede kejserlige ingeniør Effekt: Væltende bjælke: Hvis en helt aktiverer sit våbens effekt, kan denne vælge væltende bjælke, hvor effekten i stedet for at give almindelig skade, skubber modstanderen ind i en bjælke med resultatet ovenfor. Rum #9 Rummet med søjlerne Væggene herinde adskiller sig fra de ru og grove klippevægge, som grotterne er gjort af. I stedet er hvide, glatte vægge, støvede og ældgamle, men stadig velholdte. Væggene er dekoreret med blå cirkler og bånd, som snor sig i runde baner omkring hinanden. I rummet er fire søjler. De strækker sig fra gulv til loft, er slanke og lavet af en grøn-blå sten, der skinner let metallisk. Om søjlerne snor sig tykke blå stenbånd, der går fra gulv til loft. Mellem søjlerne opstår og forsvinder af og til besynderlige lysglimt. De kommer pludseligt, har et skarpt skær, der svier i øjnene, og efterlader prikker for øjnene, selv når lukker dem. Det er blandt andet dette rum, som har overbevist orkerne om, at der er noget at grave efter, og at de er på rette vej. Bortset fra søjlerne og illusionsgnisterne er rummet tomt. Illusionsgnister Lysgnisterne er skabt illusorisk magi bundet i de fire søjler. En gang blev magien kanaliseret videre, men nu danner den besynderlige magiske gnister, som er skarpe og dukker op med dæmpede smæld og en vag summende lyd, som er tydeligere lægger man øret til søjlerne. Gnisterne forvirrer retningssanser, både på kompasser og på levende væsner, og uden koncentration og et vågent øje går man hele tiden i en anden retning. Rum #10 Koboldens gemmested Kobolden Slissk (se rum #11) har sit skjulested her. Orkerne er for store til at komme herind, og de stoler ikke nok på deres goblin-slaver til at sende dem efter kobolden. Et menneske eller dværg i metalrustning vil sidde fast, hvis denne prøver at klemme sig gennem gangene ind til gemmestedet. Skatte: Slissk har stjålet mange småting rundt omkring og samlet dem her. Der er en dynge sølvmønter (12 styk), hvor nogle er nye og andre må være århundreder gamle for tegn og symboler på dem er ukendte. En sølvmedaljon med en illustration af kutteklædte skikkelser, der løfter hænderne mod stjernerne, og på bagsiden er et stjerneskud på vej ned til skikkelserne (5 guld). En trylledrik (helbredende drik), en flaske edderkoppeolie og et vågelys. En slidt rygsæk, tre rustne daggerter, hovedet af en stenstatue. Rum #10b Grotten over søen I den fjerne ende af Slissks skjulested er et kammer mere, som befinder sig over søen. I grottens bund er en åbning, hvorfra man kan se direkte ned i søen og evt. hoppe derned. Rum #11 Slisken I gulvet er skjult en faldlem, som fører til en dyb, skrånende skakt. Faldlemmen er indrettet til at give efter for en vis vægt, og derefter glide på plads af sig selv igen. Lemmen aktiveres, når et væsen i menneskestørrelse og -vægt træder ud på faldlemmens midte. Faldlemmen måler 2m x 2m, og andre væsner i hælene på det første risikerer at falde med ned, når lemmen åbnes.

10 10 Hinterlandet på Viking-Con: Hvad orkerne holder hemmeligt / Den kidnappede kejserlige ingeniør At undgå fælden: Væsnet, der aktiverer fælden, skal klare et Resistens (undvige)-tjek 18, og andre væsner på faldlemmen, skal klare Resistens (undvige)-tjek 10. Fælden kan bemærkes med et aktivt sansetjek 14 og demonteres med sværhedsgrad 12. At falde i fælden: Væsnet kurrer ned langs siden af fælden og forsvinder ned i mørket. Efter 50m langs slisken, rammes en ny faldlem, som åbner op til en 5m dyb skakt, og derefter falder på plads igen. Efter det sidste fald tager væsnet 3t6 i skade. At undslippe fælden: Væsnet er nu fanget i en 5m dyb skakt, der er lukket af en lem. Reb kan ikke skubbe lemmen op, medmindre der er et lod af mindst 10kg til at åbne den. Siderne i skakten er glatte og kræver et klatre-tjek 16 (8 med reb) for at nå op til lemmen. Hvis tjekket fejles med mere end 4, falder væsnet ned og tager 1t6 i skade. Den skrånende skakt kræver et klatre-tjek 12 (8 med reb). Bunden af skakten: Der ligger en dynge knogler (vildsvin, mennesker, ork, goblin) hernede samt rustne våben (spyd, økse, daggert) og en flaske stenolie. Bemærk: Den anden faldlem er camoufleret som bunden af skakten, og hvis man ikke observerer, hvor fældens offer faldt hen, kan man ikke se denne. Ofret er i skakten under faldlemmen, og hvis denne havde lys med sig, befinder det sig også under faldlemmen. Den anden faldlem reagerer ved en vægt på omkring 10kg. Koboldvagten Slissk I nichen over fælden sidder den halvgale koboldvagt Slissk. Den sidder musestille og venter med iver på at se folk falde i fælden. Falder nogen i fælden, begynder den at grine højlydt og hysterisk. Hvis nogen undgår fælden og undersøger den, vil Slissk forsøge at springe ned og skubbe dem i fælden. Slissk er som alle andre kobolder en kujon og flygter gerne fra heltene, hvis de truer Slissk, men Slissk er også meget stolt af fælden og kan fortælle følgende om den: Fælden fører direkte i afgrunden. I bunden er mørket, som opsluger alle og fortærer dem hud og hård. Når først man er opslugt, er der kun klagehylene tilbage. Jeres ven er borte, og hulerne har taget deres andel. Rum #12 Det forladte kammer Luften er tung af gammelt støv, som har ophobet sig gennem århundrederne, og spindelvæv beklædt med tykt, gråt støv hænger ned overalt. Forude blafrer sælsomme lys, som om I ikke er de eneste, der er på vej ind i rummet, men så går det op for jer, at det er genskinnet fra jeres eget lys fra en række spejle. Væggene er beklædt med smukke røde og blå fliser, og rundt om hænger mandshøje metalspejle, der engang har været glatpolerede, men nu er det falmet. Fra metalspejlene kastes jeres lys tilbage og afslører et ellers tomt rum. Der er 12 metalspejle herinde. De er fastmonteret på væggene, og de har engang været glatpolerede. Nu er de falmede, og mere besynderligt så er overfladen underligt bølget og buet, som om nogen med voldsom kraft har hamret en næve ind i dem, eller noget har på anden vis udøvet et voldsomt tryk på den reflekterende overflade, som har fået spejlende til at krakelere.

11 11 Hinterlandet på Viking-Con: Hvad orkerne holder hemmeligt / Den kidnappede kejserlige ingeniør De forladte sale - niveau 2 Denne etage er, hvad orkerne graver efter. De ved, at der venter en skat hernede, men den eneste rute, de kender er via søen, og det har de ikke haft succes med. Denne etage rummer flere rester af ruinen, som også er i området omkring rum #9. Gangene er ældgamle, støvede og urørte med blanke, hvide vægge dekoreret med blå figurer og cirkler, mens lokalet er beklædt med fliser. Dette niveau har tre rum, og to af dem rummer store farer. Der er ingen omstrejfende væsener her. Rum #13 Det tomme kammer Overalt ligger et lag af støv, og spindelvæv hænger i lofterne og blafrer dovent i fakkelskæret. Forude åbner sig et rum dekoreret med røde og blå fliser på væggene, og med undtagelse af en rand på en ½m bredde rundt langs væggene er gulvet dækket af en kæmpe mosaik, som forestiller et gigantisk portræt af en ung mand iført en hvid dragt med et kønt ansigt omrammet af lange, sorte slangekrøller I sin ene hånd står han med en åben bog, og den anden hånd lader han bevæge sig over teksten i bogen. Man kan nå ind i kammeret fra bunden af slisken (se rum #11) ved at slå hul på muren, som allerede rummer en flænge og er skrøbelig. Mosaikken er et forherliget portræt af Mesandroitikus (se rum #15). Derudover er rummet tomt. Rum #14 Søen Der er høj til loftet, og grotten er større end lyset kan nå rundt. Bunden af grotten er en kold, mørk overflade, der kaster lyset tilbage. Gulvet er ikke et gulv, men en underjordisk sø af klart, koldt vand. Søen dækker hele grottens gulv, men noget glimter nede i vandet. Der er skikkelser dernede! Snart går det op for jer, at skikkelserne er riddere og konger, eller rettere smukke statuer af riddere og konger, og de glimter af guld, sølv og ædelstene. Skatte: Man kan samle små mængder af guld, sølv og ædelstene op. Hver statue er dækket af 1t10+10 små ædelstene (5 sølv stykket), små mængder sølv (op til 20 sølv pr statue) og små mængder guld (op til 60 sølv pr statue). At svømme i søen: Et svømme-tjek er sværhedsgrad 10. Hvis karakteren er iført en masse grej eller en rustning med karakteristika klodset, er der ulempe på svømme-tjekket. Fejler svømme-tjekket med mindre end 4, kommer den svømmende gennem lokalet, men tager 1t8 i skade undervejs fra udmattelse og slugt vand. Fejler tjekket med mere end 4, synker karakteren ned i vandet. Karakteren tager 1t8 i skade, og skal klare et nyt svømmetjek for at komme op til overfladen og efterfølgende et for at komme sikkert ind til en kant. Hver gang svømmetjekket fejler, tager karakteren 2t8 i skade og synker ned. Kamp i vandet: Angreb med små våben sker med ulempe. Angreb med mellemstore våben sker med ulempe og kræver efter angrebet et svømmetjek. Angreb med store våben og tohåndsvåben er ikke muligt. Magisk aura: Forvandlingens vande Vandets trolddom forvandler levende væsner på frygtelig vis, og det opløser metaller og organiske genstande, mens det bevarer ædelstene, guld og sølv. Vandet er fyldt med fortryllede mineraler, og når levende væsner bevæger sig i vandet, sætter sedimenterne sig på dem i tyndt lag, der langsomt vokser og bliver tungere.

12 12 Hinterlandet på Viking-Con: Hvad orkerne holder hemmeligt / Den kidnappede kejserlige ingeniør Faldet væsnet for vandets trolddom, synker det ned på bunden, hvor det dækkes af et tykt lag sedimenter, der forvandler væsnet til en startue forankret på søens bund. De fortryllede sedimenter sætter sig i figurer og mønstre på statuen, som det klæder og rustninger. Ofrene kommer til at ligne konger og riddere, og nye ædelstene og ædle metaller sætter sig dekorativt på dem. Søens trolddom: Hver gang man dykker eller svømmer i søens vand, udsættes man for dens trolddom. Et tyndt lag af sedimenter sætter sig på svømmeren, men det er lige til at kratte af igen. Sedimenter giver en +1 forsvarsbonus til førstkommende kamp, hvis det ikke kradses af. Det kræver Resistens (udholdenhed) 8 (hvis der svømmes) eller 12 (hvis der dykkes) ikke at falde i vandets greb. Første gang man fejler, tynges man ned af den pludselige vægt, og der er nu ulempe på svømmetjeks. Hvis det næste tjek fejler, tynges man helt ned til bunden, og der er igen ulempe på svømmetjeks. Hvis det tredje tjek fejler, begynder man at drukne, men inden druknedøden kommer nær, forstenes ofret helt på ydersiden. Rum #15 Ormens grav Grotten er højloftet og dunkel, den er stor og rummelig, væggene er ujævne, og et besynderligt, dæmpet metallisk skær lyser stedet op fra grottens bund, som består slimdækkede skråninger. Lyset i grotten stammer fra de slimede skråninger, hvis skrånende, glinsende overflade kun brydes her og der af skeletter iført rådnende rester af rustninger, som står stivnet i en evig dødskrampe. En skarp stank hænger over hele grotten. Grottens gulv er en forsænkning, og midt i forsænkningen mellem al slimet, ligger en kæmpestor orm. Den glinser grøn af edder og slim. Ormen er mindst 1½m i diameter, stor nok til at sluge et fuldvoksent menneske. Dens vejrtrækning er tung og langsom, og dens store, gule øjne står på klem. Det er ikke til at sige, om den sover eller om den ligger på lur. Grotten Gulvet skråner nedad, og det er dækket er dækket af slim. Frem af slimet rejser sig rustningsklædte skeletter af ormens tidligere ofre. De er fanget i det størknede slim, og deres ejendele er langsomt gået i forrådnelse eller er blevet ødelagt af slimets syre. Kun de magiske skatte er sluppet uskadt (se nedenfor). Slimet Slimet er en klistret masse, der langsomt ætser ting, men det sker i et så langsomt tempo, at det ikke vil være til fare for heltene, mens de udforsker grotten. Af uransagelige årsager kaster slimet et dæmpet, metallisk lys fra sig. Ormen Stor, olm og glinsende grøn af edder ligger den i sit slim og gift i en stor fordybning i gulvet. Dens vejrtrækning er tung og langsom, mens den øjne står på klem. Sover den, eller ligger den og lurer? Ormen er over 12m lang og mindst 1½m i diameter, dens gab er enormt, og fra rækker af sylespidse tænder glinser giften dødeligt. Forsvar 17; Tærskel 16; Sår 9; Resistens 12 (GIft 18, dragemagi 16); Morale 18 Angreb: Ormen kan foretage to forskellige angreb hver runde, og den skifter hele tiden rundt i sine angreb. Bid: +8; skade 1t10+2+gift - Gift: Modstanderen skal klare Resistens (gift) 12- tjek, eller langsomt blive opløst til slim. Med et fejlet tjek tager ofret 1t4 i skade hver runde, mens kødet gradvist forvandles til slim. Processen kan standses med helbredende trolddom eller

13 13 Hinterlandet på Viking-Con: Hvad orkerne holder hemmeligt / Den kidnappede kejserlige ingeniør brændes væk med levende ild (som gør 2t6 i skade på ofret). Sluge: +6; skade 1t10+grebet - Grebet af bidet: Ofret er nu fanget i ormens gab, og den vil runden efter forsøge at sluge ofret. Ofret kan forsøge at undvige (med et tjek 10) eller lave et modangreb (med fordel på grund af positionen). Hvis ofret stadig er i gabet runden efter, kan ormen forsøge at sluge ofret med et angreb+12. Hvis succesfuldt forsvinder ofret ned i mavesækken og tager 1t8 i skade, og hvis det fejler, vælter ofret ud af gabet. - Slugt af ormen: Et slugt offer tager automatisk 2t8 i skade hver runde og kan kun angribe med små våben mod ormens inderside (som har Forsvar 10). Svirp med halen: +12; skade 1t10+6 og ofret flyver 3t4m gennem luften Smålighedens, giftige blik - får ormen øjenkontakt med sin modstander, kan den forgifte modstanderen alene ved blikket. Blodårerne i ansigtet omkring øjnene bliver misfarvede og afslører skaden for andre at se. Ofret skal klare et Resistens (gift) 10-tjek eller man mistænker hele tiden sine allierede for at ville forråde en, stikke af med skattene eller noget lignende. De andre kan berolige deres ven, evt. med et karisma-tjek mod 8. Effekten varer 1 time, indtil vasket væk eller giften er helbredt. Syrespyt: Ormen kan spytte giftig syreslim efter sine modstandere. Rækkevidden er 12 meter. Syrespyt+10; Skade 1t10+syregift (rustninger mister 1t4 forsvarspoint. Reduceres en rustning til +0 forsvar er den ødelagt. Det koster 10% af rustningens værdi for hvert point, der skal repareres. Hvis ofret ikke har nogen rustning på, rammes ofret af giften i stedet, som har samme effekt som ved giftbidet). Jorddyk - Ormen kan dykke ned gennem klipper og jord, som var det vand, og den efterlader dønninger på jordoverfladen, så den kan ses lure lige under overfladen. Ved at dykke ned i jorden, kan ormen rive sig fri af trolddom. Når ormen glider gennem jorden, som var det vand, glider fortryllelser af den, så hvis heltene har ramt ormen med magi, kan den stikker af og slippe af med formularens effekt. At tale med ormen: Det bestialske monster er ældgammelt, og dets minder strækker sig tilbage til andre tidsaldre. Monstret har ligget slumrende i århundreder, hvor den sjældent forstyrres, men orkernes aktiviteter har vækket ormen, som nu ligger og døser, klar til at æde enhver, der forstyrrer den eller forsøger at stjæle dens skat. Scene: Gennembrud Hvis orkerne og deres goblin-slaver har haft mulighed for at arbejde videre i deres udgravning (rum #8), så lykkes det dem at grave gennem til ormens grav, men deres hul er oppe i loftet, og det opstår pludseligt. Måske høres der noget larm fra gravearbejdet, og ellers opstår der et voldsomt brag, da gobliner og/eller orker tumler gennem loftet ned i ormens grav. Det kan ske, mens heltene forsøger at snige sig lydløst forbi ormen, eller mens heltene er i vanskeligheder i deres kamp med ormen. Ormen vil rasende kaste sig over de nye indtrængere. Brug gennembruddet til at give heltene en buffer i kampen mod ormen i form af orker og gobliner. De er lette ofre for ormens angreb, og du kan beskrive, hvor forfærdelige og rædselsfulde monstrets angreb er, inden det rammer heltene.

14 14 Hinterlandet på Viking-Con: Hvad orkerne holder hemmeligt / Den kidnappede kejserlige ingeniør Ormen er forfængelig og den ynder spydigheder. Helte, der kan appellere til dens forfængelighed, eller som er modige nok til at fange dens opmærksomhed med spydigheder, kan tale længe nok med ormen til, at allierede har en chance for at undslippe ormen. Ormen hed engang Mesandroitikus, og den mestrede en gang illusionernes magi, som den brugte til at beundre sig selv så meget med, at den kunne sidde hele dagen lang og skabe illusionsbilleder af sig selv, som var smukkere og mere imponerende end den selv. Begæret efter at beundre blændbillederne af sig selv, forvandlede langsomt Mesandroitikus til, hvad han er i dag. Skatte: I det giftige slim ligger knuste skeletter iført de rådnende rester af rustninger og klæde. Kun fortryllede skatte er sluppet uskadt. I slimet ligger spyddet Trækløver, en pakke med helbredende pulver, trylledrikke (destilleret sjæl, usynlighed, modgift) og en lykkemønt, en smedemønt og liglys.

15 15 Hinterlandet på Viking-Con: Hvad orkerne holder hemmeligt / Den kidnappede kejserlige ingeniør Appendiks: Magiske skatte Spyddet Trækløver Trækløver er et spyd af sten og metal, som blev smedet af en svartedværg som hævn over en skovelvers fornærmelser. Trækløver: En gang om dagen kan spyddet hamres ned gennem en træstamme og flække den fuldstændigt. Effekten kan også bruges på større ting bygget af træ som kister og døre. Magiske træting skal overvindes med et angreb mod forsvar 14 eller tingens egen forsvarsværdi. Trævæsner er ikke påvirkede af effekten. Splitter: Trækløver kan udsende vibrationer, når den holdes oppe i luften af sin ejer, som påvirker alle missil- og kastevåben af træ, der kommer inden for tre meter af trækløver. Inden for området splintres alt træet i missil- og kastevåbnene, når de flyver gennem luften, og deres angreb ophæves. Effekten varer så længe spyddet holdes oppe, dog maksimalt 5 runder. Splitter kan aktiveres to gange om dagen. Ved en ekstrem succes (19-20) kan effekten flække vælges. Flække: Modstanderens ikke-magiske trævåben flækker, og splinterne gør 1t6+1 i skade. Forhadt: Skovens væsner hader våbnet, og enhver, som bærer våbnet, eller er allieret med trækløvers bærer, har -4 på sociale handlinger.

16 16 Hinterlandet på Viking-Con: Hvad orkerne holder hemmeligt / Den kidnappede kejserlige ingeniør Appendiks: Monstre Orker Grove kroppe og grove træk. Orker kommer i mange farver, men de er ofte for beskidte til at man kan fastsætte hudfarven med sikkerhed. De har et rudimentært samfund, hvor magt er ret. Forsvar 12; Tærskel 6; Sår 2; Resistens 11; Morale 12; Angreb: Økse+2; Skade 1t8. Amokløb orker kan storme ind i kamp. De får fordel på deres angreb, hvis de laver stormløb. Ork-vagt Orker, der har overlevet mange togter, mod deres fjender er modigere, stærkere og farligere i kamp. Veteranerne er orkstammernes vagter, loyale og tålmodige, og falder sjældent i søvn på vagten. Forsvar 12; Tærskel 6; Sår 3; Resistens 11; Morale 12; Angreb: Økse+3; Skade 1t8+1 Amokløb orker kan storme ind i kamp. De får fordel på deres angreb, hvis de laver stormløb. Ork-bueskytte Lidt mere splejsede at se på end andre orker, men med et mere ondskabsfuldt blik i øjnene er disse skumle orker nogle af orkstammens bedste skytter, og de Forsvar 11; Tærskel 6; Sår 2; Resistens 10; Morale 11; Angreb: Bue+6; Skade 1t6+2 eller økse+1; skade 1t8 Amokløb orker kan storme ind i kamp. De får fordel på deres angreb, hvis de laver stormløb. Skytte Ork-bueskytter kan skyde ind i kamp uden ulempe, og de kan aktivere deres våbens effekt på 19 og 20 i stedet for kun på 20. Orkhøvding Gnishek Nogle orker aspirerer til mere end bare at hærge og plyndre, og de kæmper sig vej gennem orkernes hierarkier, hvor mange over dem, ender deres dage med en daggert i ryggen for at gøre plads til de nye. Større, mere muskuløs og mere ondskabsfuld, samt djævelsk snedig er træk, der kendetegner orkhøvdinge. Forsvar 14; Tærskel 9; Sår 4; Resistens 11; Morale 12; Angreb: sværd+5; Skade 1t8+3. Amokløb orker kan storme ind i kamp. De får fordel på deres angreb, hvis de laver stormløb. Frygtindgydende Krigsbrøl Op til tre gange om dagen, som en parlay-handling kan orkhøvding Grishek udstede et voldsomt krigsbrøl, som fylder hans allierede med mod. De for et fornyet tjek mod både normal og magisk frygt, og fjender inden for 10m skal klare Resistens (frygt) 8, eller blive ramt af frygt i 1t2 runder, hvor de har ulempe på deres handlinger.

17 17 Hinterlandet på Viking-Con: Hvad orkerne holder hemmeligt / Den kidnappede kejserlige ingeniør Kobold Små, spinkle huleboende væsner, der graver miner. De ynder livet i de mørke tunneller og hader guldgravere og gnomer. Deres lysfølsomme øjne gør det let for dem at orientere sig i mørke. Forsvar 13; Tærskel 4; Sår 1; Resistens 10 (undvige 13); Morale 8; Angreb: daggert+1; skade 1t4 Retræte: Kobolder har med deres livslange øvelse i at kæmpe fejt lært at stikke af fra deres modstandere og angribe fra skyggerne i stedet. Kobolder foretage flygt og skjul -handlingen, som en retrætehandling, hvor de kan lave en dobbelt bevægelse, og hvis der er skygger eller de kommer ud af syne, kan de skjule sig med det samme (Visdomstjek 14 for at få øje på dem). Listig: +4 bonus at snige sig og gemme sig. Goblin Små, hæslige monstre med sorte øjne, der gløder vagt rødt i dæmpet belysning. Grove træk, og et indædt had til dværge, som kun overgås af deres kujonske natur. Gobliner er ferme jægere, men de blændes let af sollys. Forsvar 12; Tærskel 6; Sår 2; Resistens 11; Morale 10; Angreb: spyd+2; skade 1t6 Nattejæger Gobliner er ferme jægere, men deres øjne klarer sig dårligt i sollys. Gobliner har +4 på sporingstjek (eller giver deres ofre -4 på deres sløringsforsøg). I dagslys har gobliner -4 på sporing eller giver deres bytte +4 på sporingstjek. Trold Trolde er store og grimme væsner, der er karakteriseret ved deres ringe intelligens, og hvor de er stærke nok til at flå et menneske i stykker, er de tilsvarende lette at narre. Trolde er dækket af kort, strid pels, deres øjne er mørke og ondskabsfulde, de har en kort hale, der dækker over en rødlig ende, og fra deres store næser drypper en lind strøm af snot. Tænderne er gule og grimme af betændelse, men de er stadig syleskarpe. Trolde har en ondskabsfuld humor, og de ynder at pine levende væsner. Forsvar 11; Tærskel 14; Sår 6; Resistens 11 (Tykhudet: 16 mod fysiske angreb); Morale 11 (tykpandet 15; dum 7); Angreb: 2 klør+8; skade 1t8+3 Ekstrem succes (18-20): Skarpe tænder - trolden supplerer sine klør med et hurtigt bid fra dens sygdomsbefængte tænder: +1t10 skade + betændelse (resistens (sygdom) 10 eller svækket for en dag (ulempe på alle aktiviteter) eller indtil helbredt). Trolde råder over to alternative angreb: Grib og sving: Trolden samler griber modstanderen og svinger modstanderen ind i en anden person. Angreb+8; skade 1t8+svinge ofret (angreb+6 og både ofret og målet tager 1t8 i skade). Fejende slag: Trolden slynger en modstander gennem rummet med et mægtigt slag. Angreb+8; skade 1t8+6+kast (1t6+5m; modstanderen er omtumlet og ulempe indtil slutningen af næste runde).

18 18 Hinterlandet på Viking-Con: Hvad orkerne holder hemmeligt / Den kidnappede kejserlige ingeniør Vildsvin Udstyret med gråbrun pels og stride børster ligner vildsvin langtfra bondegårdens faste bestand, og de voksnes lange, krogede stødtænder er frygtindgydende at se på, og mere end en jæger har set sin mave sprættet af et vildsvin, der er rendt amok. Forsvar 12; Tærskel 5; Resistens 10; Morale; 10; Angreb: Hugtænder+2; skade 1t8 Ekstrem succes (19-20): Spiddet ofret rammes af de sylespidse hugtænder, og der graves en dyb flænge, der bløder voldsomt. Angrebet gør normal skade, og ofret mister 1t6 livspoint hver runde, indtil behandlet med førstehjælp (sværhedsgrad 8) eller magisk helbredelse (automatisk succes). Kraftfuldt stormløb: Hvis et vildsvin rammer en modstander med et stormangreb, skal modstanderen klare et Resistens (balance)-tjek 8 eller blive slået omkuld. Hvis modstanderen slås omkuld, kan vildsvinet fortsætte sit stormløb og foretage et mere stormangreb, hvis der er en modstander mere inden for rækkevidde0. Vildsvinet kan ikke opnå yderligere angreb. Kæmpe vildsvin På afstand ligner de helt almindelige vildsvin, indtil man opdager, at de er langt tættere på og så utroligt større end almindelige vildsvin, da deres ryg er på højde med et voksent menneske, og det er øjeblikket før ofret ser sig trampet for fode af dem eller spiddet på de enorme tænder. Forsvar 14; Tærskel 14; Sår 5; Resistens 11; Morale 12; Angreb: Hugtænder+10; skade 3t8+3 Ekstrem succes (18-20): Spiddet ofret rammes af de sylespidse hugtænder, og der graves en dyb flænge, der bløder voldsomt. Angrebet gør normal skade, og ofret mister 2t6 livspoint hver runde, indtil behandlet med førstehjælp (sværhedsgrad 8) eller magisk helbredelse (automatisk succes). Rende over ende: Kæmpe vildsvin, der rammer en modstander med et stormløb, slår modstanderen omkuld. Voldsomt stormløb: Kæmpe vildsvin kan fortsætte deres stormløb, hvis de render deres modstander omkuld og blive ved med at foretage stormløbsangreb, så længe der er fjender, som de kan nå med stormangrebet, mens de løber i en lige linje. Trampe: Kæmpe vildsvin kan trampe på de modstandere, som er slået omkuld, og kæmpe vildsvinet kan foretage et ekstra angreb, mens den løber hen over ofret og fortsætter. Trampe+5; Skade: 1t10

19 19 Hinterlandet på Viking-Con: Hvad orkerne holder hemmeligt / Den kidnappede kejserlige ingeniør Tentakkelbæst Dette væsen er en knude af tentakler og fangarme, som snor sig om et tandløst gab med voldsomt skarpe kæber. Bæstet er ikke meget mere end fangarme som vrider sig om en mavesæk udstyret med skarpe kæber, der kan klippe sit bytte i to. Tentakkelbæster skyr lys og ynder at skjule sig i mørke kroge gerne under loftet eller i skakter. Med sine mange fangarme kan tentakkelbæstet svinge eller kravle af sted, mens den strækker op til seks af sine arme fire meter ud for at fange ofre. Forsvar 13; Tærskel 11; Sår 4; Resistens 14; Morale 14 (mod lys 9); Angreb: 6 Fangarme+4; Skade 1t6+1+greb Greb: Fangarmen vikler sig automatisk om sit offer, der kan komme fri med et tjek 11. Hvis to fangarme får fat, trækker de ofret hen til kæberne. Kæberne: et offer fastholdt af to fangarme trækkes hen til gabet, hvor de skarpe kæber forsøger at bide ofret i småstykker: angreb+6; skade 1t12+klip - hvis skaden er 7 eller mere, bider kæberne en arm eller et ben over (hvis skaden er nok til at bringe ofret til 0 eller færre livspoint, er det torso, der klippes over, eller hovedet, der bides af). Skyr lys: Tentakkelbæster bryder sig ikke om kraftigt lys, og de har ulempe, hvis de skal agere i sollys.

20 #13 #15 #8 #9 #11 #12 #5 #10 #6 #7 #10b #4 #14 #3 #2 #1

På eventyr i vildmarken

På eventyr i vildmarken 1 Hinterlandet: På eventyr i vildmarken På eventyr i vildmarken På eventyr i vildmarken er et tilllægssupplement til Hinterlandet, der dækker udforskningen og eventyr i vildmarken frem for i hulesystemer.

Læs mere

nd&d: Den døde eventyrer Den døde eventyrer er et officielt Fastaval rollespiller-gilde supplement til Hinterlandet.

nd&d: Den døde eventyrer Den døde eventyrer er et officielt Fastaval rollespiller-gilde supplement til Hinterlandet. Den døde eventyrer Den døde eventyrer er et officielt Fastaval rollespiller-gilde supplement til Hinterlandet. I ødemarken er der helte og skurke, eventyrere og opdagelsesrejsende, og nogle gange finder

Læs mere

Præsenterer. En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Racebeskrivelse, version 1.0

Præsenterer. En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Racebeskrivelse, version 1.0 Præsenterer En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Racebeskrivelse, version 1.0 1 Indhold Grupper, racer og karakterer... 3 MENNESKE (samt Højlændere og Dværge)... 4 ELVER (Skovelver og højelver)...

Læs mere

EVENTYRPOINT: BAGGRUND: KLASSE: Lykkeridder NIVEAU: SÆRLIGE EVNER: EVNER: Værdi Bonus. Behændighed

EVENTYRPOINT: BAGGRUND: KLASSE: Lykkeridder NIVEAU: SÆRLIGE EVNER: EVNER: Værdi Bonus. Behændighed Frastus BAGGRUND: KLASSE: Lykkeridder NIVEAU: 1 ANGREBSBONUS: Nærkamp: 17 +2 11 12 +2 Afstandskamp: 14 +1 11 15 +1 FORSVAR: 15 LIVSPOINT: 25 Førstehjælpsterning: 1t10 Resistens: Rustning: Ringbrynje +5

Læs mere

næstend&d - At lave en karakter

næstend&d - At lave en karakter Forberedelse næstend&d - At lave en karakter Du skal bruge et karakterark, lidt notespapir, mindst 3t6 og en pen, samt denne vejledning. Derefter er der fire trin, som du skal gennemgå, og voila! Du har

Læs mere

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Nicole Boyle Rødtnes Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Vi var ti år, da zombie-virussen brød ud. Det hele startede, da et krydstogtskib sank. Flere hundrede druknede. Alle troede, det var et uheld.

Læs mere

Dværge udstyr og magisk udstyr

Dværge udstyr og magisk udstyr Dværge udstyr og magisk udstyr, 2 spyd (1t6; spiddet) 15 sølvstykker,, Kortbue (1t6; pletskud); 10 pile 2 spyd (1t6; spiddet) Kortbue (1t6; pletskud), 20 pile tæppe, 35 sølvstykker, 7 dagsrationer, 3 Armbrøst

Læs mere

Ulvevinter. ildbrande raser mod arnens bål høj hede spiller mod himlen s. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter

Ulvevinter. ildbrande raser mod arnens bål høj hede spiller mod himlen s. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter Vagn af edevold Du er født og opvokset på gården edevold. Der var meget arbejde, men I manglede ikke noget. De glade dage sluttede, da det viste sig at din fader havde spillet sig til en stor gæld. I måtte

Læs mere

Den store bog om monstre, uhyrer og andre væsner. i Hinterlandet

Den store bog om monstre, uhyrer og andre væsner. i Hinterlandet 1 Hinterlandet Den store monsterbog Den store bog om monstre, uhyrer og andre væsner i Hinterlandet 2 Hinterlandet Den store monsterbog Kæmpeinsekter, kæmpearaknider og kæmpedyr Kategorien dækker naturlige

Læs mere

FANATIC LIVE. Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014. war war : never : changes

FANATIC LIVE. Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014. war war : never : changes FANATIC LIVE : f a n a t i c l i v e Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014 war war : never : changes KP og skade. KP: Til Fanatic Live spilles der med

Læs mere

Det er ikke rigtigt!? himler han, da jeg fortæller om mors ørering. Og kort efter er vi på vej ud i mørket. Med lyden af fed trompetfanfare bag os.

Det er ikke rigtigt!? himler han, da jeg fortæller om mors ørering. Og kort efter er vi på vej ud i mørket. Med lyden af fed trompetfanfare bag os. Gyldendal For pokker da Mor fnyser, så der kommer ild ud af hendes næsebor. Har du set den anden? Hun rækker guldøreringen med den funklende brillant op mod mig. Jeg ryster hovedet og rynker næse. Den

Læs mere

Den store bog om monstre, uhyrer og andre væsner. i Hinterlandet

Den store bog om monstre, uhyrer og andre væsner. i Hinterlandet 1 Hinterlandet Den store monsterbog Den store bog om monstre, uhyrer og andre væsner i Hinterlandet 2 Hinterlandet Den store monsterbog Kæmpeinsekter, kæmpearaknider og kæmpedyr Kategorien dækker naturlige

Læs mere

Juniorlive regler Spilstop og debriefing. Spillet stopper for i dag og vi mødes for lige at samle op på hvad der er sket i dag.

Juniorlive regler Spilstop og debriefing. Spillet stopper for i dag og vi mødes for lige at samle op på hvad der er sket i dag. Juniorlive regler Hvad er rollespil? Spillets gang Rollespil er historiefortælling, hvor man selv er med til at påvirke historien og drive den frem. Vi klæder os ud for bedre at kunne leve os ind i den

Læs mere

Sample file. Velkommen til Dragedræberens grav Kære spilleder, At besøge hulerne flere gange. 2 Hinterlandet på Fastaval

Sample file. Velkommen til Dragedræberens grav Kære spilleder, At besøge hulerne flere gange. 2 Hinterlandet på Fastaval 2 Hinterlandet på Fastaval Velkommen til Dragedræberens grav Kære spilleder, Du sidder nu med et af fire sammenhængende scenarier i hånden, og forude venter et kæmpe eventyr, som bedst spilles som en mini-kampagne,

Læs mere

De 12 vise troldmænd af Tyrien

De 12 vise troldmænd af Tyrien De 12 vise troldmænd af Tyrien Kapitel 1 - Ildens verden - Gnist (1 skade per min.) 5.ep Gnist sætter din modstander i flammer, og vil give skade hvis de ikke slukkes. - Ildkugle (1 skade) 10.ep Ildkugle

Læs mere

Udfordringen. Indledning og formål. Mulm og Mørke

Udfordringen. Indledning og formål. Mulm og Mørke Årstid: Hele året, men det anbefales, at mærket tages i de mørkere måneder Forløbets varighed: 4 trin + en nat Udfordringen Indledning formål Dette mærke tager fat i en stolt spejdertradition, nemlig at

Læs mere

Tilbage til Alkymistens grav

Tilbage til Alkymistens grav 1 Hinterlandet Scenarie-tillæg: Alkymistens grav Tilbage til Alkymistens grav Scenarietillæg: Dette er et tillæg til scenriet Alkymistens grav, og det er intentionen, at det bruges i forbindelse med at

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

ARES Regelsæt. Vi forventer at alle læser hele regelsættet igennem, det er på 7 sider, så det burde være til at overkomme.

ARES Regelsæt. Vi forventer at alle læser hele regelsættet igennem, det er på 7 sider, så det burde være til at overkomme. ARES Regelsæt ARES er ikke tænkt som et regeltungt scenarie, men vi synes nu alligevel, at der skal være muligheder for kamp og lidt hurlumhej, så nedenstående vil dække det mest basale. Er der ting som

Læs mere

Spillelegle. Hlgelnl. Foemåg. Spillets st. Mon elnl. Side 1 Kampen mod Dystopia Spilleregler Side 2

Spillelegle. Hlgelnl. Foemåg. Spillets st. Mon elnl. Side 1 Kampen mod Dystopia Spilleregler Side 2 Spilleregler Spillelegle Hlgelnl Foemåg Spillet går ud på at besejre Wizor, den onde troldmand som hersker over Dystopia. Spillerne arbejder sig gennem en række forskellige baner ved på sin vej at besejre

Læs mere

Svømme position i floden

Svømme position i floden RAFTING SIKKERHED Svømme position i floden Svømme position i floden er som følgende: Lig dig på ryggen ansigtet skal være ned strøms ben og fødder op (tæerne skal være over vandet foran dig). Forsøg aldrig

Læs mere

Side 1. Den store helt. historien om herkules.

Side 1. Den store helt. historien om herkules. Side 1 Den store helt historien om herkules Side 2 Personer: Herkules Kongen Nevøen Side 3 Den store helt historien om herkules 1 De to slanger 4 2 Dræb løven 6 3 Løvens skind 8 4 Hulen 10 5 Herkules dræber

Læs mere

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Nicole Boyle Rødtnes Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Vi var ti år, da zombie-virussen brød ud. Det hele startede, da et krydstogtskib sank. Flere hundrede druknede. Alle troede, det var et uheld.

Læs mere

Gabrijela Rajovic Biologi Fugle Måløv skole, Kim Salkvist

Gabrijela Rajovic Biologi Fugle Måløv skole, Kim Salkvist 1 2 Natuglens liv Vi skulle hver for sig vælge en fugl, vi gerne vil skrive om. Dermed har jeg valgt at skrive om en natugle. Jeg finder dem meget interessante og vil gerne vide noget mere om dem, og da

Læs mere

Lykkeridder udstyr og magisk udstyr klip de udstyrspakker ud, som passer til karakteren og brug dem

Lykkeridder udstyr og magisk udstyr klip de udstyrspakker ud, som passer til karakteren og brug dem Lykkeridder udstyr og magisk udstyr klip de udstyrspakker ud, som passer til karakteren og brug dem 15 sølvstykker, olie, 2 stearinlys, reb, pen og blæk, 8 pergamentark, tæppe 25 sølvstykker, 8 dagsrationer

Læs mere

Evnebeskrivelser BESKRIVELSE. 1 hånds våben. 2 hånds våben. 6. sans. Afstands våben. Bryg eliksir

Evnebeskrivelser BESKRIVELSE. 1 hånds våben. 2 hånds våben. 6. sans. Afstands våben. Bryg eliksir Evnebeskrivelser EVNE 1 hånds våben Med denne evne kan du bruge alle 1 hånds våben, som er blevet godkendt i våbentjek ved spilstart. Et 1 hånds våben er et våben, der ikke er længere end fra jorden og

Læs mere

Eva Egeskjold Kongens løgne

Eva Egeskjold Kongens løgne Eva Egeskjold Kongens løgne Illustreret af Iona Brinch Andersen & Vig Brødre af Blodet 4 Kongens løgne Eva Egeskjold og Forlaget Andersen & Vig 1. udgave, 1. oplag 2016 Brødre af Blodet 4 Illustration

Læs mere

Krigen var raset hen over byen som en vred og grusom drage, der spyr ild og slår husene i stykker og bagefter forsvinder ud i ørkenen, ondskabsfuldt

Krigen var raset hen over byen som en vred og grusom drage, der spyr ild og slår husene i stykker og bagefter forsvinder ud i ørkenen, ondskabsfuldt Krigen var raset hen over byen som en vred og grusom drage, der spyr ild og slår husene i stykker og bagefter forsvinder ud i ørkenen, ondskabsfuldt brummende, på vej et andet sted hen. Luften smagte stadigvæk

Læs mere

Læg jer ned i en rundkreds med ansigterne ind mod hinanden midt i græsset, og læs fortællingerne. Leg derefter legene.

Læg jer ned i en rundkreds med ansigterne ind mod hinanden midt i græsset, og læs fortællingerne. Leg derefter legene. Myre-liv Læg jer ned i en rundkreds med ansigterne ind mod hinanden midt i græsset, og læs fortællingerne. Leg derefter legene. 1. Fortælling: Ud med antennerne! Forestil jer.. Bag et gammelt egetræ ligger

Læs mere

KROKODILL. Andre stamme. CHI-kugler opstår. Det er deres opgave at sikre, at alle stammerne i Chima får lige meget CHI.

KROKODILL. Andre stamme. CHI-kugler opstår. Det er deres opgave at sikre, at alle stammerne i Chima får lige meget CHI. LØVER Løverne er tapre og modige krigere. De er fair og kæmper efter reglerne. I tusindvis af år har løverne bevogtet den hellige CHIdam, hvorfra de kraftfulde CHI-kugler opstår. Det er deres opgave at

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Min far omfavner mig. Vi klarede den, Bobby, vi klarede den. Jeg vrister mig fri af hans tag, og vi bevæger os langsomt ind mod den amerikanske bred.

Min far omfavner mig. Vi klarede den, Bobby, vi klarede den. Jeg vrister mig fri af hans tag, og vi bevæger os langsomt ind mod den amerikanske bred. Rio Grande Jeg sidder ved siden af min far. Vi har kørt på ladet af en lastbil hele dagen, og der stinker af sved, bræk og pis under den tykke presenning. Jeg stikker forsigtigt min hånd ud mellem ladet

Læs mere

Denne bog har lix 20.

Denne bog har lix 20. Denne bog har lix 20. Glæd dig til de næste DE SKJULTE DÆMONER-bøger: Bog 1: Den nye dobbeltgænger Bog 2: Dødens krystaller (er udkommet) flere bind under forberedelse NICOLE BOYLE RØDTNES Illustreret

Læs mere

Opgaverne til Den fantastiske flugt er udarbejdet af: Vivian Bo Poulsen.

Opgaverne til Den fantastiske flugt er udarbejdet af: Vivian Bo Poulsen. Forord til læreren. Opgaverne til Den fantastiske flugt er udarbejdet af: Vivian Bo Poulsen. Tanken med opgaverne til Den fantastiske flugt er, at det skal være sjovt at arbejde videre med det læste stof.

Læs mere

Samarbejdsøvelser. Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen

Samarbejdsøvelser. Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen Samarbejdsøvelser Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen Indhold Indhold... 1 Tennisbolde og nedløbsrør... 2 Kravle igennem hulahopring... 3 Kravle igennem spindelvæv... 4 Binde knude...

Læs mere

2. Det første anfald. 34274_kom_stærk_ud_af_din_angst.indd 25 30-05-2012 16:18:45

2. Det første anfald. 34274_kom_stærk_ud_af_din_angst.indd 25 30-05-2012 16:18:45 2. Det første anfald»hvor er det ubehageligt at føle, at jeg har en gift indeni. Pludselig begynder min krop at sitre, jeg bliver bange, og tankerne kværner og kører derudad. Pludselig kan jeg ikke kontrollere

Læs mere

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den 1. AKT Prolog ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den samme drøm. En drøm om en mand med gule krøller, stjerner i øjnene og en blå kappe. Han kommer gående over en grøn eng. Det vil sige,

Læs mere

Farverne overvælder Jerry. Hun går hen ad gangen, der fører ind i planetens indre. For hvert skridt dukker flere farver op omkring hende.

Farverne overvælder Jerry. Hun går hen ad gangen, der fører ind i planetens indre. For hvert skridt dukker flere farver op omkring hende. 2. Farverne overvælder Jerry. Hun går hen ad gangen, der fører ind i planetens indre. For hvert skridt dukker flere farver op omkring hende. Hun mærker forsigtigt på væggene. De føles porøse. Som om hun

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk Side 1 Trin 1. Seletræning. Kaninen er minimum 10 uger gammel og du har brugt masser af tid på at oprette et tillidsforhold til den. Den er tryg ved at du tager den ud af buret så nu er tiden kommet hvor

Læs mere

Myrefolkets træ. 1 Hinterlandet på Viking-Con: Skovens hemmelighedsfulde miner. Også kendt som Skovens hemmelighedsfulde miner

Myrefolkets træ. 1 Hinterlandet på Viking-Con: Skovens hemmelighedsfulde miner. Også kendt som Skovens hemmelighedsfulde miner Myrefolkets træ 1 Hinterlandet på Viking-Con: Skovens hemmelighedsfulde miner HL05 Myrefolkets træ Også kendt som Skovens hemmelighedsfulde miner Dybt inde i skovene er et forunderligt træ. Det strækker

Læs mere

Generelle evner. Åbne låse - fem grader (startevne for gobliner):

Generelle evner. Åbne låse - fem grader (startevne for gobliner): +1-6 LP: Giver dig ekstra LP til din total LP. +1-4 SP: Giver dig ekstra SP til din total SP. Generelle evner Åbne låse - fem grader (startevne for gobliner): Denne evne gør, at man kan åbne en hvilken

Læs mere

Steen Dorumlu Christensen. Noget i Klemme. Børnekrimi

Steen Dorumlu Christensen. Noget i Klemme. Børnekrimi Steen Dorumlu Christensen Noget i Klemme Børnekrimi Kapitel 1 onsdag aften BUMP! Klemme er alene hjemme. Med husets egne lyde og sms erne fra mor. Hej Klemme-mus. Mødet er snart slut. Jeg skriver når vi

Læs mere

Version 1.01. Formular: Ophæv magi.

Version 1.01. Formular: Ophæv magi. Magiker magi Magiker formularer skal kastes ved at sige formularen og derefter effekten. Eks. Magisk pil 1 i skade. Men man kan ikke kaste en ny formular før ens energi har rettet sig selv op. Det tager

Læs mere

Dette er simple regler som alle spillere skal følge

Dette er simple regler som alle spillere skal følge Generelle Regler Dette er simple regler som alle spillere skal følge Spilleder (GM) En GM eller spilleder er personer som er ansvarlige for at spillet og reglerne fungere og følges. Dvs. at man skal under

Læs mere

Det oversvømmede tempel

Det oversvømmede tempel Det oversvømmede tempel HL14 1 Hinterlandet: Det oversvømmede tempel Det oversvømmede tempel Et tempel oversvømmet og beboet af udstødte kobolder, et tempel, der er hjemsted for en skjult skat, og en ruin,

Læs mere

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Nicole Boyle Rødtnes Illustreret af Bodil Bang Heinemeier For et år siden var menneskeheden ved at uddø. Zombier havde overtaget verden. Alle forsøg på at stoppe dem var slået fejl. En gruppe overlevende

Læs mere

Krigersystem. Herunder kan du se, hvad det koster, at købe grader og evner i disciplinerne: Pris for graden

Krigersystem. Herunder kan du se, hvad det koster, at købe grader og evner i disciplinerne: Pris for graden Krigersystem At købe sig op i krigersystemet Krigersystemet er inddelt i to niveauer. Først køber man niveauer i en disciplin (Smidighed, Styrke, eller Taktik). Når man køber et nyt niveau i en af de tre

Læs mere

Eva Egeskjold Iliana og Belin

Eva Egeskjold Iliana og Belin Eva Egeskjold Iliana og Belin Illustreret af Iona Brinch Andersen & Vig Brødre af Blodet 5 Iliana og Belin Eva Egeskjold og Forlaget Andersen & Vig 1. udgave, 1. oplag 2016 Brødre af Blodet 5 Illustration

Læs mere

Regelheftet til Hinterlandet

Regelheftet til Hinterlandet 1 Hinterlandet: Regelhefte Regelheftet til Hinterlandet Velkommen til næstendungeons & Dragons I dette hefte finder du reglerne til spillet, som dækker rejser og kampe, møder med andre og trolddom, og

Læs mere

Dværgekongens grav. 1 Gravkammeret i Dværgenes dal: Dværgekongens grav

Dværgekongens grav. 1 Gravkammeret i Dværgenes dal: Dværgekongens grav Dværgekongens grav 1 Gravkammeret i Dværgenes dal: Dværgekongens grav DS04 Dværgekongens grav Et et-etages hulesystem, inspireret af gravkamre fra kongernes dal i Egypten. Hulesystemet er befolket med

Læs mere

Regelheftet til Hinterlandet

Regelheftet til Hinterlandet 1 Hinterlandet: Regelhefte Regelheftet til Hinterlandet Velkommen til næstendungeons & Dragons I dette hefte finder du reglerne til spillet, som dækker rejser og kampe, møder med andre og trolddom, og

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

DE UNDERJORDISKE LYRIK ALBUM: IND I FLAMMERNE

DE UNDERJORDISKE LYRIK ALBUM: IND I FLAMMERNE DE UNDERJORDISKE LYRIK ALBUM: IND I FLAMMERNE 1. Ind I Flammerne Selvom jeg ved at der kun er mørke for enden af tunnelen kaster jeg mig hovedløst ind i flammerne der omgiver dig Du efterlader mig i et

Læs mere

Ritual Magi. Magier med en stjerne* optræder flere steder og kan derved opnås på forskellige måder.

Ritual Magi. Magier med en stjerne* optræder flere steder og kan derved opnås på forskellige måder. R 1 For at kunne kaste ritualer skal man have evnerne Magibruger og Ritual som står beskrevet i Regelsættet. Her er en oversigt over de ritualer man kan lære, efterfulgt af en liste med detaljerede beskrivelser

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

1. Forlæns kolbøtte + hop og drej

1. Forlæns kolbøtte + hop og drej Teknikmærke 1. Forlæns kolbøtte + hop og drej Beskrivelse: Lav en almindelig forlæns kolbøtte! I det du lander laver du et hop, hvor du roterer en hel omgang rundt om dig selv. (360 grader.) Land i balance

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

1 Hinterlandet: Dragens rede. Dragens rede

1 Hinterlandet: Dragens rede. Dragens rede Dragens rede DV3 1 Hinterlandet: Dragens rede Dragens rede Ældgamle grotter dækkende over mysterier fra Hinterlandets fortid, en stamme af vilde kobolder, der æder alt, hvad de kommer i nærheden af, og

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Orkerne i ødemarken. 1 Hinterlandet: Orkerne i ødemarken

Orkerne i ødemarken. 1 Hinterlandet: Orkerne i ødemarken Orkerne i ødemarken DK02 1 Hinterlandet: Orkerne i ødemarken Orkerne i ødemarken En gammel mose, der rummer fejdende monstre og en bande orker, der tilbeder levnene af en glemt civilisation fanget i vildmarkens

Læs mere

Flinte-flække. TIng. Stenalderen. Hvad blev den brugt til? Et vildt fund. Hvad er den lavet af?

Flinte-flække. TIng. Stenalderen. Hvad blev den brugt til? Et vildt fund. Hvad er den lavet af? Flinte-flække Vidste du... at flækker var stenalderfolkets alt-muligt-redskab? Flække Flækkeblok Tegning: Julie Lolk Flækkerne er lavet af flint. De hugges ud af en flintblok. Flinthuggeren brugte et mellemstykke

Læs mere

Jagten på Enhjørningen. Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Jagten på Enhjørningen. Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Jagten på Enhjørningen Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Enas far, kong Drot, er taget langt bort. Troldkvinden Skarntyde er Enas værste fjende. Ena er den eneste enhjørning

Læs mere

Helligfolks trylleremser

Helligfolks trylleremser Helligfolks trylleremser Sådan fungerer helligfolks trolddom Helligfolk kan et vist antal trylleremser af forskellig styrke hver dag. Trylleremser er magtfulde besværgelser med mange forskellige effekter.

Læs mere

Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com

Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com 1 Copyright: Eventyrligvis Spillepladen ligger her: www.eventyrligvis.dk Man kan gå ind på min facebook side og der printe eller downloade spillepladen via

Læs mere

Som smed skal du bruge følgende ting for at kunne lave noget som helst:

Som smed skal du bruge følgende ting for at kunne lave noget som helst: Smedesættet v. 4.2 At være smed Det er meget simpelt at være smed. Dette hæfte giver dig overblik og hjælper dig med at huske hvad der kræves af en smed og hvilke muligheder han får til gengæld. Krav for

Læs mere

Grundregler i Kimbri Off-game:

Grundregler i Kimbri Off-game: Grundregler i Kimbri Ud over det, det koster for at spille med, benyttes ingen rigtige penge i spillet. I stedet benytter vi os af rollespils-penge. For at holde fantasien i gang ser vi helst ikke tøj

Læs mere

Trøstet sorg som slebet glas!

Trøstet sorg som slebet glas! Trøstet sorg som slebet glas! Matt 5,1-12 kollekt: Lissner, s. 214 Salmer: 573-575-654-321-775 Vær fortsat ved vor side, når stormen stilner af. Vær hos os, når vi søger til vore kæres grav. Giv, at vi

Læs mere

Regelheftet til nd&d

Regelheftet til nd&d Regelheftet til nd&d Velkommen til næstendungeons & Dragons I dette hefte finder du reglerne til spillet, som dækker rejser og kampe, møder med andre og trolddom, og en gennemgang af de syv karakterer,

Læs mere

Magisystem for De Vestlige Riger af Munken og Myten

Magisystem for De Vestlige Riger af Munken og Myten Indholdsfortegnelse Regler for magi... 2 Sort magi... 4 Naturmagi... 5 Forsvarsruner... 6 Angrebsruner... 7 Skjoldmagi... 8 Lys magi... 10 Voodoo... 11 Shamanisme... 12 Sjælemagi... 13 Nekromantisme...

Læs mere

Krigersystem. Herunder kan du se, hvad det koster, at købe grader og evner i disciplinerne: Pris for graden

Krigersystem. Herunder kan du se, hvad det koster, at købe grader og evner i disciplinerne: Pris for graden Krigersystem At købe sig op i krigersystemet Krigersystemet er inddelt i to niveauer. Først køber man niveauer i en disciplin (Smidighed, Styrke, eller Taktik). Når man køber et nyt niveau i en af de tre

Læs mere

Margot Andreasen. Flugten. Illustreret af Sussi Bech. Lias Kamp 2 FANTASY LIX 13

Margot Andreasen. Flugten. Illustreret af Sussi Bech. Lias Kamp 2 FANTASY LIX 13 Margot Andreasen Flugten Illustreret af Sussi Bech Lias Kamp 2 FANTASY LIX 13 1 Margot Andreasen Flugten Lias Kamp 2 Illustreret af Sussi Bech 3 Personer i bind 2 Lia gråulv Manu Khan Rane Marni 4 Gråulv

Læs mere

Side 1. Dragen i søen. historien om sankt georg og dragen.

Side 1. Dragen i søen. historien om sankt georg og dragen. Side 1 Dragen i søen historien om sankt georg og dragen Side 2 Personer: Kongen Prinsesse Sila Georg Side 3 Dragen i søen historien om sankt georg og dragen 1 Dragen kommer 4 2 Fåret 6 3 Mørke skyer 8

Læs mere

KVK Mark. 16, Hvad er opstandelse egentlig? Hvis vi sådan i vores dagligdag tager ordet i vores mund, så handler det oftest om uro og oprør.

KVK Mark. 16, Hvad er opstandelse egentlig? Hvis vi sådan i vores dagligdag tager ordet i vores mund, så handler det oftest om uro og oprør. KVK Mark. 16,1-8 2015 Hvad er opstandelse egentlig? Hvis vi sådan i vores dagligdag tager ordet i vores mund, så handler det oftest om uro og oprør. Opstandelse kan opleves som et menneskehav, der skyller

Læs mere

Dragens dal: Dragens rede. Dragens rede

Dragens dal: Dragens rede. Dragens rede Dragens dal: Dragens rede DD5 Dragens rede En afbrændt plads i midten af en skov, hvor i resterne af et tempel en kæmpe skat frister, men her har Dragen sin rede. Et scenarie til Hinterlandet på Fastaval

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

HVORDAN DU TAKLER TRAUMER

HVORDAN DU TAKLER TRAUMER GODE TANKER GODE FØLELSER Det kan være meget skræmmende at komme ud for et traume, og derfor er det ikke så underligt, at de fleste børn og unge er ude af sig selv i et par dage derefter. Du bemærker måske

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

Evnesæt version AUGUST, Halenir Liverollespil i Haderslev

Evnesæt version AUGUST, Halenir Liverollespil i Haderslev Evnesæt version 1.0 1. AUGUST, 2016 WWW.HALENIR.DK Halenir Liverollespil i Haderslev Evner i Halenir... 2 Kort om evner... 2 Specielle evner og magi... 2 Almindelige evner... 3 EKSTRA LP... 3 STYRKE...

Læs mere

Spilregler og system. Kampregler

Spilregler og system. Kampregler Spilregler og system Kampregler Da der er stor aldersforskel mellem spillerne kæmpes der kun med markeringer, altså ingen fuld kontakt medmindre det er en klar aftale mellem de involverede spillere. Alle

Læs mere

Diverse lege. Indholdsfortegnelse

Diverse lege. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Bjerget brænder... 2 Den landflygtige konge... 2 Sparke til dåse... 2 Kongens kæmper... 3 Jeg melder krig... 3 Rød, gul, grøn - stop!... 4 Morderleg... 4 Den blinde mand... 4 Bankebøf...

Læs mere

Havenisserne flytter ind

Havenisserne flytter ind Havenisserne flytter ind Om havenisserne flytter ind I løbet af de sidste par år er flygtningestrømmen fra krigshærgede- og katastrofeområder vokset støt. For os, der bor i den her del af verden, er det

Læs mere

Shaman og vølv regelsæt

Shaman og vølv regelsæt Shaman og vølv regelsæt Indholdsfortegnelse Om at spille Shaman og vølv... Shaman... Vølv... Shaman påkaldelser... Vølv påkaldelser... 4 Shaman ceremoni og almindelige ritualer... Vølv ceremoni og almindelige

Læs mere

Kapitel 1: Gabende huller

Kapitel 1: Gabende huller Kapitel 1: Gabende huller (ALO FORTÆLLER) Hæfteklammerne borer sig ind i min hud. Der går et jag af smerte gennem min krop, hver gang sygeplejersken skyder en ind. Stå stille, siger Elon irriteret og puffer

Læs mere

1. Gå på hænder. 2. Gå bagover i bro + overslag. 3. Kraftsspring uden hovedet

1. Gå på hænder. 2. Gå bagover i bro + overslag. 3. Kraftsspring uden hovedet Teknikmærke 1. Gå på hænder Beskrivelse: Hænderne sættes på madrassen, hvorefter der sættes af med fødderne fra madrassen, således at man står på sine hænder. Gå derefter mindst 3 m fremad. 2. Gå bagover

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA Titel på øvelse: Frastødte magneter Deltagere: alle 1. Alle går rundt imellem hinanden i rummet. Husk at fylde hele rummet ud. 2. Man udvælger en person i sine tanker,

Læs mere

Den hemmelige have. 1 Hinterlandet på Viking-Con: Den hemmelige have

Den hemmelige have. 1 Hinterlandet på Viking-Con: Den hemmelige have Den hemmelige have 1 Hinterlandet på Viking-Con: Den hemmelige have IL02 Den hemmelige have Et hulesystem, der har haft adskillige beboere, der gruppe efter gruppe har afløst hinanden. Troldfolk er blevet

Læs mere

Sprogaktiviteterne omhandler både dialogisk læsning og mere praktiske sproglege indenfor kategorierne:

Sprogaktiviteterne omhandler både dialogisk læsning og mere praktiske sproglege indenfor kategorierne: LÆSEVEJLEDNING TIL TROLDERIM - egnet til brug med børn i indskolingsalderen. Sprogaktiviteterne omhandler både dialogisk læsning og mere praktiske sproglege indenfor kategorierne: - Rimord - Snak om ord,

Læs mere

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen CUT Af Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen INT. DAG, LOCATION: MØRK LAGERHAL Ind ad en dør kommer en spinkel kvinde løbende. Det er tydeligt at se at hun har det elendigt. Hendes øjne flakker og hun har

Læs mere

Der var engang en kone i Israels land, der hed Saul. Dengang han blev valgt, havde hele folket stem på ham. Profeten Samuel havde fundet ham.

Der var engang en kone i Israels land, der hed Saul. Dengang han blev valgt, havde hele folket stem på ham. Profeten Samuel havde fundet ham. Der var engang en kone i Israels land, der hed Saul. Dengang han blev valgt, havde hele folket stem på ham. Profeten Samuel havde fundet ham. Det var sådan dengang i Israels land, at det at være konge

Læs mere

Magiske skatte. 1 Hinterlandet: Magiske skatte

Magiske skatte. 1 Hinterlandet: Magiske skatte 1 Hinterlandet: Magiske skatte Magiske skatte Magiske ting kommer i mange former og med mange forskellige effekter. Der er overordnet tre typer magiske ting de midlertidige, de almindelige og de unikke

Læs mere

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Sanselege for børnehavebørn

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Sanselege for børnehavebørn Satellit af BKO Charlottenlund Fort Aktivitetshæfte Sanselege for børnehavebørn Udarbejdet af: MOtivaTION ApS for Gentofte Kommune, Gentoftegade, Ordrup, Dyssegård og Vangede Bibliotek 02-03-2015 Sansebane

Læs mere

Bastardkongens bule. 1 Hinterlandet: Bastardkongens bule

Bastardkongens bule. 1 Hinterlandet: Bastardkongens bule Bastardkongens bule DS02 1 Hinterlandet: Bastardkongens bule Bastardkongens bule Inde i en bjergkæde, hvor bjergene er bundet sammen af en ældgammel akvædukt, der i mere end 1000 år har bragt vand til

Læs mere

Matematik i Ridderspillet.

Matematik i Ridderspillet. Matematik i Ridderspillet. Forhistorie Ridderspillet er startet som børnenes projekt ved at en gruppe drenge, der var meget fascineret af riddere gerne ville lave deres eget spil. Den første version af

Læs mere

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript.

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript. HERNINGSHOLMSKOLEN Prale-Patrick Gennemskrivning 9 Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009 Til Station-Next, Nisse. Manuskript. 1. Ext. Bænk i skolegården. Dag. PATRICK og JOSEFINE sidder

Læs mere

1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1. Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) ALBERT

1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1. Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) ALBERT 1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1 Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) De laver fakler og leger at de er i krig. BOOM POW! Albert kaster sig ned til jorden og tager en dyb indånding. Han tager

Læs mere

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning Spil og lege vejledning Cricketrundbold I skal bruge: Et gærde, et bat, en blød skumbold, en gul top og 3 kegler. Start med at stille banen op. Placer gærdet, så der er god plads foran det. Sæt den gule

Læs mere

BFO Rosenlund. fælleslege

BFO Rosenlund. fælleslege BFO Rosenlund fælleslege Indhold 1.Det gyldne skind... 2 2.Fangelege... 3 3.Stjæl æg... 4 4.Høvdingebold... 5 5.Katten efter musen... 5 6.Rundbold... 6 7.Fang fanen... 7 8.Jord... 8 9.Stik bold... 8 10.Alle

Læs mere

Mountain b. Masser af tekniske. 10 tip til bedre teknik på. Stil dig op, når det bliver svært. Læg vægten bagud, når det går stejlt nedad

Mountain b. Masser af tekniske. 10 tip til bedre teknik på. Stil dig op, når det bliver svært. Læg vægten bagud, når det går stejlt nedad 10 tip til bedre teknik på Mountain b At køre på mountainbike handler ikke kun om at have stærke ben og gode lunger. din teknik er mindst lige så vigtig. Ved hjælp af nogle få fif og trick fra vores eksperter

Læs mere

M å l m a n d s t r æ n i n g m e j r u p f o d b o l d u n g d o m s a f d e l i n g e n

M å l m a n d s t r æ n i n g m e j r u p f o d b o l d u n g d o m s a f d e l i n g e n M å l m a n d s t r æ n i n g m e j r u p f o d b o l d u n g d o m s a f d e l i n g e n INTRODUKTION FORORD Det er svært at finde materialer til målmandstræning, men efter selv at have søgt på Internettet,

Læs mere