Forord Formål Beskrivelse af ØSC Lønportalen Vejledning til ØSC Lønportalen Brugeradministration... 10

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forord... 1. Formål... 2. Beskrivelse af ØSC Lønportalen... 3. Vejledning til ØSC Lønportalen... 5. Brugeradministration... 10"

Transkript

1 ØSC Lønportalen 12. august 2015 ØSC Løn/MRH Forord Oversendelsen af lønordrer fra kunderne til ØSC Løn sker via en blanketløsning, hvor de forskellige blankettyper kan tilgås. Adgangen til blanketløsningen kræver en virksomheds digitale signatur. Videreudviklingen af blanketløsningen kaldes ØSC Lønportalen og indeholder en systemunderstøttet 2. godkendelse af blanketter. ØSC Lønportalen giver en større sikkerhed i oversendelsen, idet der er en systemunderstøttet funktionsadskilt kontrol på det der oversendes via ØSC Lønportalen. Derudover er der krav om virksomhedens digitale signatur for at kunne tilgå ØSC Lønportalen samt en særskilt oprettelse som 2. godkender, for at få adgang til at oversende til ØSC Løn. ØSC Lønportalen med 2. godkenderen er en del af et styrket fokus på inddatakontrollen og en yderligere sikkerhed mod svig i forbindelse med oversendelse af blanketter fra kunderne til ØSC Løn. ØSC Lønportalen implementeres i forbindelse med udarbejdelsen af den fælles kontrolplan mellem kunden og ØSC Løn. Implementeringen af ØSC Lønportalen får betydning for tilrettelæggelsen af kundens arbejdsgange i forbindelse med lønkontrol. Forord... 1 Formål... 2 Beskrivelse af ØSC Lønportalen... 3 Vejledning til ØSC Lønportalen... 5 Brugeradministration Arkivering af kvittering Roller... 11

2 Side 2 af 12 Formål Denne vejledning beskriver funktionaliteterne i ØSC Lønportalen i forhold til 2. godkender og brugerrettighedsstyring for indberetninger til ØSC Løn. Figur 1. Forskellen mellem nuværende og ny oversendelsesproces. Nuværende proces Kunden ØSC Løn Blanketløsning Blanket sendes til ØSC Lønarkiv Public 360 Ny proces Kunden ØSC Løn ØSC-Lønportalen Bestillinger oprettes og godkendes af 2. godkender Lønarkiv Blanket modtages i ØSC i Public 360 Ved den nye proces importeres blanketten direkte fra ØSC Lønportal til lønarkivet i ØSC Løn, og sendes således ikke længere pr. mail.

3 Side 3 af 12 Beskrivelse af ØSC Lønportalen ØSC Lønportalen er en oversendelsesgrænseflade, der indeholder alle blanketter opdelt på blankettype og hvilke trin blanketten er på i godkendelsesprocessen. Kunden får adgang til ØSC Lønportalen på Statens Administrations hjemmeside, hvor der logges ind med virksomhedens digitale signatur. ØSC Lønportalen indeholder: Oversigt over samlet antal indsendte blanketter (3 mdr.) Oversigt over blanketter der skal godkendes Adgang til oprettelse af nye bestillinger Adgang til administrationen af 2. godkender (brugerrettigheder) Adgang til kvittering (tilgængelig i 3 mdr. bliver også sendt på mail til kunden) Bemyndigelsesliste Ved 2. godkendelse af en blanket er der mulighed for enten at godkende blanketten eller at afvise den. Der er to muligheder for afvisning: 1) at afvise til arkiv eller 2) at afvise til genindsendelse. Godkendes blanketten, skal den underskrives med virksomhedens digitale signatur og blanketten sendes først på dette tidspunkt til ØSC Løn. ØSC Løn modtager således kun blanketter, som er funktionsadskilt kontrolleret af to personer med digital signatur tildelt af virksomheden og 2. godkendt af en person med adgang til ØSC Lønportalen. Afvises blanketten fremkommer der et kommentarfelt, hvor begrundelsen for afvisningen skrives. Blanketten sendes tilbage til indsenderen, som kan læse begrundelsen for afvisningen. Hvis blanketten er afvist til genindsendelse, sendes den tilbage til indsenderen af blanketten. Indsenderen kan nu rette i blanketten og evt. vedhæftede bilag og sende blanketten til godkendelse på ny. Andre personer med virksomhedens digitale signatur og dermed adgang til ØSC Lønportalen kan også tilgå blanketten, rette i den og genindsende til 2. godkendelse. 2. godkender, har adgang til at se blankettens fulde tekst og vedhæftede filer, men kan ikke redigere i disse eller vedhæfte nye filer. Godkendes en blanket ikke i løbet af 3 mdr. fjernes den automatisk fra ØSC Lønportalen. Kvittering for indsendelse af blanket, er en pdf-fil med informationer fra blanketten og synlig 1. og 2. godkender. Kunden modtager en kvitteringsmail der indeholder blanket, bilag og kvitteringspdf en.

4 Side 4 af 12 I ØSC Lønportalen findes også to blanketter til håndtering af brugerrettighedsstyring jf. afsnit om brugeradministration. 4 blankettyper er undtaget fra 2. godkendelse, da disse blanketter ikke har en lønmæssig virkning. De 4 blankettyper omfatter: Raskmelding Sygemelding Anmeldelse af barsel Indberetning af FRAV eller ISOLA

5 Side 5 af 12 Vejledning til ØSC Lønportalen Kunden tilgår ØSC Lønportalen gennem Statens Administrations hjemmeside ved at logge ind med virksomhedens digitale signatur. Figur 2. Log-in til ØSC Lønportalen.

6 Side 6 af 12 Kunden har nu adgang til ØSC Lønportalen, hvor man kan se en oversigt over alle blanketter, se hvor mange blanketter der er indsendt, og hvor mange blanketter der afventer 2. godkendelse. Figur 3. Oversigt over blanketter i ØSC Lønportalen.

7 Side 7 af 12 Den person som 2. godkender en given blanket, kan nu åbne blanketter til godkendelse og se både blanket og vedhæftede filer. Vedkommende har nu valget mellem at afvise eller godkende blanketten. Navnet på indsender fremgår på oversigten. Systemet er spærret for godkendelse af egne blanketter. Figur 4. Oversigt over blanketter der afventer 2. godkendelse. 2. godkender trykker på Rediger formular for adgang til at godkende eller afvise blanket. Figur godkenders adgang til godkendelse eller afvisning af blanket.

8 Side 8 af 12 Figur 6. Godkendelse eller afvisning af blanket. Godkendes blanketten bliver den sendt direkte til ØSC Løn, hvor den modtages direkte i lønarkivet. Afvises blanketten til arkiv, eller afvises den til genindsendelse, skal begrundelsen skrives i kommentarfeltet og blanketten returneres til indsenderen. Indsenderen skal derefter åbne blanketten, læse kommentaren og rette i blanketten, før den igen fremsendes til 2. godkendelse. Andre personer med virksomhedens digitale signatur og dermed adgang til ØSC Lønportalen kan også udføre denne rolle. Figur 7. Viser blanket afvist til 2. godkendelse. Blanket-arkivet indeholder alle indsendt, afvist og godkendte blanketter. Blanketterne slettes efter 3 måneder fra oprettelsesdatoen.

9 Figur 8. Oversigt over alle indsendte blanketter. Side 9 af 12

10 Side 10 af 12 Brugeradministration Kunden har ansvar for administrationen af brugerrettigheder i ØSC Lønportalen. I ØSC Lønportalen findes der to blanketter til håndtering af dette: En oprettelsesblanket og en nedlæggelsesblanket. Figur 9. Forskellen mellem nuværende proces og kommende proces. Nuværende proces Bemyndigelsesliste sendes til ØSC Løn ØSC Løn modtager bemyndigelsesliste Bemyndigelsesliste lægges i EPIcenteret Ny proces ØSC-Lønportalen Blanket til oprettelse af bruger Blanket til nedlæggelse af bruger Kunden og ØSC Løn kan danne bemyndigelsesliste fra træk på oprettelses og nedlæggelses blanketter Ved den nye proces kan kunden trækkes en bemyndigelsesliste direkte fra ØSC Lønportalen. Ved ibrugtagning af ØSC Lønportalen skal en bemyndigede person fra institutionen sende en blanket (Andre indberetninger) med følgende tekst i indberetningen: Oprettelse af første bruger til ØSC Lønportalen. Af blanketten skal det fremgå, hvem der skal oprettes som den første bruger til ØSC Lønportalen. Vedkommende vil derefter kunne godkende blanketter til oprettelse af andre brugere i ØSC Lønportalen, og selv få adgang til at administrere brugerrettigheder for 2. godkender fremadrettet. Alle medarbejdere med rettigheder til 2. godkender, kan nu godkende oprettelsesog nedlæggelsesblanketter ligesom alle andre blanketter. Blanketterne til brugeradministration (blanketterne opret bruger og slet bruger ) opbevares i 5 år i ØSC Lønportalen og kan eksporteres til Excel som dokumentation for brugerrettigheder på et givent tidspunkt. Derudfra kan kunden danne en bemyndigelsesliste 5 år tilbage.

11 Side 11 af 12 Arkivering af kvittering Kunden modtager en mail som kvittering for indsendelse af blanket. Kvitteringen indeholder blanketten med tekst, bilag som er vedhæftet og en pdf-fil med synlige signeringer fra indsender og 2. godkender. Kvitteringen importeres endvidere til lønarkivet i ØSC Løn. Kunden kan arkivere kvitteringen i eget arkivsystem, som dokumentation for indsendelse af blanket og funktionsadskilte kontrol af blankettens indhold. Figur 11. Kvittering med synlige 2 signeringer. Roller Der er mulighed for at indtage rollen som både indsender og 2. godkender, når man er oprettet i ØSC Lønportalen, men man kan kun indtage den ene af rollerne i forhold til den enkelte blanket.

12 Side 12 af 12 Figur 12. Funktionsadskilte roller Tildeling af digital signatur fra virksomheden Oprettelse i ØSC-Lønportal Adgang til ØSC- Lønportal Indsender 2. godkender Oprettelse af bestillinger Indsende blanketter (4 blankettyper) Modtage afviste blanketter Fremsende nye blanketter Downloade kvittering Godkende brugeroprettelse og nedlæggelse Godkende blanketter Afvise blanketter Download kvittering Godkende brugeroprettelse og nedlæggelse Systemmæssig spærring Systemunderstøttelsen betyder at man enten kan varetage rollen som indsender eller 2. godkender.

Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem

Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem LANDSBYGGEFONDEN 11. marts 2015 Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem For revisorer 2. udgave Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. PROCESDIAGRAM FOR REVISOR... 4 3. ADGANG

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret

Læs mere

Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem

Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem LANDSBYGGEFONDEN 22. april 2014 Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem For revisorer 1. udgave Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. PROCESDIAGRAM FOR REVISOR... 4 3. ADGANG

Læs mere

Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem

Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem LANDSBYGGEFONDEN 11. marts 2015 Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem (for boligorganisationer og selvejende institutioner) 2. udgave Indholdsfortegnelse 1. I 1 NDLEDNING...

Læs mere

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Ønsker du vejledning til en specifik område, kan du gå direkte til det ved at klikke på det i listen nedenfor. Generelt om fuldmagter... 2 Fuldmagt på virk.dk...

Læs mere

Let i gang med NemRefusion for selvstændige

Let i gang med NemRefusion for selvstændige Let i gang med NemRefusion for selvstændige Digital indberetning af syge- og barseldagpenge på Virk.dk Denne lille guide giver dig en introduktion til, hvordan du kan indberette syge- og barseldagpenge

Læs mere

IP Client Brugervejledning

IP Client Brugervejledning IP Client Brugervejledning BRUGERVEJLEDNING Patent- og Varemærkestyrelsen Helgeshøj Allé 81 Tlf.: 43 50 80 00 pvs@dkpto.dk DK-2630 Taastrup Fax: 43 50 80 01 www.dkpto.dk Indholdsfortegnelse 1. Introduktion

Læs mere

Rev. 05-10. Brugervejledning. Webshop Sika Danmark A/S

Rev. 05-10. Brugervejledning. Webshop Sika Danmark A/S Rev. 05-10 Brugervejledning Webshop Sika Danmark A/S Indholdsfortegnelse Afsnit Emne Side 1. Indledning 2 2. Quickguide forklaring af menu 3 2.1 Menu til venstre 3 2.2 Topmenu 3 3. Log-in 5 4. Bestilling

Læs mere

VEJLEDNING: REVISORERKLÆRING I ENAO

VEJLEDNING: REVISORERKLÆRING I ENAO VEJLEDNING VEJLEDNING: REVISORERKLÆRING I ENAO ENERGITILSYNET VEJLEDNING: REVISORERKLÆRING I ENAO Side 1/1 INDHOLD FORMÅL... 1 HVAD ER ENAO, OG HVORNÅR SKAL DET ANVENDES... 1 VEJLEDNINGENS OPBYGNING...

Læs mere

Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal

Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal 1. Log ind på portalen Du skal begynde med at logge ind på portalen ved hjælp af NemID. Det gør du ved at vælge Login

Læs mere

Anvendelse og funktion af Ændring af momssats i RejsUd og Rejsekonto i RejsUd Navision

Anvendelse og funktion af Ændring af momssats i RejsUd og Rejsekonto i RejsUd Navision Anvendelse og funktion af Ændring af momssats i RejsUd og Rejsekonto i RejsUd Navision Februar 2011 1 Hvad er en rejsekonto? En rejsekonto er et virtuelt Danske Bank kreditkort, som anvendes ved opkrævning

Læs mere

Vejledninger når man er logget ind Indhold

Vejledninger når man er logget ind Indhold Vejledninger når man er logget ind Indhold Arbejde med Indbakke og arkiv...2 Sådan får du vist din post...2 Åbne, flytte, slette og omdøbe post...2 Gem kopi af post lokalt...3 Oprette og vedligeholde mapper...3

Læs mere

Vejledning til Elevplan for virksomheder

Vejledning til Elevplan for virksomheder Version: 07.03.2015 1 Vejledning til Elevplan for virksomheder Læsevejledning Denne vejledning er delt op i tre dele: Første del er for alle og indeholder de funktioner, som alle virksomhedsmedarbejdere

Læs mere

Brugerstyring i Digital Post

Brugerstyring i Digital Post Brugerstyring i Digital Post Denne vejledning beskriver roller og rettigheder i Digital Post Administrationsportalen. Den berører også kort sammenhængen med de roller og rettigheder, der er knyttet til

Læs mere

Let i gang med NemRefusion Løntilskud- og fleksjobrefusion

Let i gang med NemRefusion Løntilskud- og fleksjobrefusion Let i gang med NemRefusion Løntilskud- og fleksjobrefusion Vejledning til virksomheder Denne guide giver dig en introduktion til hvordan, du anmoder om refusion for løntilskud og fleksjob i NemRefusion.

Læs mere

KOM GODT I GANG MED ENAO

KOM GODT I GANG MED ENAO VEJLEDNING KOM GODT I GANG MED ENAO Senest revideret 11. februar 2015 ENERGITILSYNET KOM GODT I GANG MED ENAO Side 1/1 INDHOLD HVAD ER ENAO?... 1 INDBERETNINGER I ENAO... 1 HVORDAN FÅR MAN ADGANG TIL

Læs mere

Introduktion til brugeradministratorer i SEB v2

Introduktion til brugeradministratorer i SEB v2 Indledning Dette dokument er en introduktion til brugerstyringssystemet SEB. Dokumentet tager udgangspunkt i en brugeradministrators opgaver. SEB består overordnet af to dele 1) En fælles loginside som

Læs mere

Version: 1.0 Udarbejdet: Okt. 2013 Udarbejdet af: Erhvervsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen

Version: 1.0 Udarbejdet: Okt. 2013 Udarbejdet af: Erhvervsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen Anbefalinger om brug af Digital Post for store virksomheder, administratorer/advokater (fx ejendomsadministratorer) og virksomheder med mange p- enheder Version: 1.0 Udarbejdet: Okt. 2013 Udarbejdet af:

Læs mere

Best Practice for rejseadministration i staten. Vejledning fra bestilling til betaling

Best Practice for rejseadministration i staten. Vejledning fra bestilling til betaling Best Practice for rejseadministration i staten Vejledning fra bestilling til betaling Oktober 2013 Side 2 af 23 Formål På baggrund af en analyse af arbejdsgange og processer omkring rejseadministration

Læs mere

AU Webshop brugeradministration

AU Webshop brugeradministration AU Webshop brugeradministration 15.07.2010 / pch Indhold Formål... 1 Adgang... 1 Roller og rettigheder... 2 Brugeroversigt... 3 Oprettelse af en ny AU Webshop bruger... 5 Ændring af stamoplysninger for

Læs mere

Lederguide INNOMATE HR - Oplæg. Log på Log på https://www.innomate.com/innomate/oceanteam/default.aspx med: MUS

Lederguide INNOMATE HR - Oplæg. Log på Log på https://www.innomate.com/innomate/oceanteam/default.aspx med: MUS Lederguide INNOMATE HR - Oplæg Log på Log på https://www.innomate.com/innomate/oceanteam/default.aspx med: Bruger ID: personalenummer Password: (eget password) INNOMATE HR er et Internetbaseret system,

Læs mere

Brugervejledning til C2IT s opgave og aktivitetsstyringssystem

Brugervejledning til C2IT s opgave og aktivitetsstyringssystem Brugervejledning til C2IT s opgave og aktivitetsstyringssystem Forfatter: Kent Tranberg Pedersen Version: 1.00 Dato: 31. august 2015 C2IT A/S Birkemosevej 7 DK-6000 Kolding T.: +45 7216 0777 M.: info@c2it.dk

Læs mere

Vejledning Post modul

Vejledning Post modul Vejledning Post modul Post modulet ligger under rapporter, men først skal man sørge for at man har rettigheder til dette modul. Den rettighedsansvarlige skal ind under rettigheder og tildele POST til relevante

Læs mere

Vejledning i brug af den decentrale indrapporteringsløsning for institutionsmedarbejdere

Vejledning i brug af den decentrale indrapporteringsløsning for institutionsmedarbejdere Side 1 af 71 Navision Stat 5.2.01 ØKO/JKH Dato 15.04.11 Vejledning i brug af den decentrale indrapporteringsløsning for institutionsmedarbejdere Overblik Introduktion Dette dokument er en vejledning i

Læs mere

Kom godt i gang med Nembørn. Vejledning Til forældre

Kom godt i gang med Nembørn. Vejledning Til forældre Kom godt i gang med Nembørn Vejledning Til forældre 1 Vejledning til NemBørn Indholdsfortegnelse Log på MitBarn 3 Daglige adviseringer om nyheder i Mitbarn 4 Kartotekskort 5 Fuldmagter 6 Vaccinationer

Læs mere

Kvikguide til NetBlanket

Kvikguide til NetBlanket Kvikguide til NetBlanket NetBlanket er meget nemt at anvende og kræver ikke særlig undervisning. Der findes en udførlig vejledning til NetBlanket, hvor alle funktioner er beskrevet. Men til dig, der gerne

Læs mere

GODE RÅD INDEN DU STARTER Inden du går i gang med at udfylde blanketten, kan du med fordel have følgende oplysninger klar:

GODE RÅD INDEN DU STARTER Inden du går i gang med at udfylde blanketten, kan du med fordel have følgende oplysninger klar: 1 Vejledning - Smartblanket løsningen på Virk.dk GODE RÅD INDEN DU STARTER Inden du går i gang med at udfylde blanketten, kan du med fordel have følgende oplysninger klar: Alle virksomhedens kontaktoplysninger

Læs mere

Hjælp til kvalitetsvurdering af miljødata i det grønne regnskab

Hjælp til kvalitetsvurdering af miljødata i det grønne regnskab Hjælp til kvalitetsvurdering af miljødata i det grønne regnskab I henhold til BEK nr. 210 af 03/03/2010 skal tilsynsmyndigheden vurdere kvaliteten af miljødata i det grønne regnskab. I modsætning til den

Læs mere

Express Import system

Express Import system Express Import system Vejledning til modtagere TNT Express Import system TNTs Express Import system gør det let for dig at få afhentet dokumenter, pakker eller paller i 168 lande på Modtager betaler basis.

Læs mere

SDBF EN VEJLEDNING TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - VEJLEDNING EFTERUDDANNELSESKURSISTER

SDBF EN VEJLEDNING TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - VEJLEDNING EFTERUDDANNELSESKURSISTER SDBF EN VEJLEDNING TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - VEJLEDNING EFTERUDDANNELSESKURSISTER Ajourført okt. 2014 LOGIN SDBF er en webbaseret løsning, som du kan tilgå fra alle kendte browsere; Internet

Læs mere