Nyhedsbrev til Rådets repræsentanter i politiet Nr. 1/2012. Årsmøde og Politiseminar. Evaluering af Kør bil når du kører bil.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev til Rådets repræsentanter i politiet Nr. 1/2012. Årsmøde og Politiseminar. Evaluering af Kør bil når du kører bil."

Transkript

1 Til Rådets repræsentanter i politiet Samt kolleger i forebyggelsesafdelinger, som har kontakt med skolerne Nyhedsbrev til Rådets repræsentanter i politiet Nr. 1/2012 Februar 2012 Årsmøde og Politiseminar Sæt kryds i kalenderen allerede nu når Rådet for Sikker trafik holder årsmøde d. 11. juni efterfulgt af årets Politiseminar d. 12. juni 2012 i DGI byen i København. Årsmødet vil give dig den nyeste viden inden for forebyggelse af trafikulykker med børn og unge og forhåbentlig inspirere til nye former for samarbejde med skoler og kommuner. Når årsmødet slutter d. 11. juni kl. 15 er der indtjekning på DGI-byen Hotel og middag om aftenen kun for Politiet. D. 12. juni tager vi fat hvor vi slap årsmødet og sætter fokus på erfaringsudveksling og samarbejde indenfor Politiet krydret med relevante oplæg fra bl.a. Flemming Balvig professor i retssociologi ved Københavns Universitet. Hvem kan deltage: Alle repræsentanter og herudover opfordrer vi hver kreds til at udvælge tre kolleger, der har kontakt til skolerne. Det endelige program og link til tilmelding bliver sendt ud i løbet af april Evaluering af Kør bil når du kører bil Kør bil når du kører bil. Det var budskabet i opmærksomhedskampagnen i oktober Her lod bilisterne sig fortælle, at de lige så godt kan tage en pose over hovedet, når de vælger fx at sms e mens de kører.

2 Det lykkedes i den grad at sætte emnet på dagsorden. 91 %, mod tidligere 72 %, ved nu at opmærksomhed har stor eller meget stor indflydelse på antallet af trafikdræbte. 65 % har set kampagnen 91 % synes godt eller meget godt om den 63 % har opfordret andre til ikke at sms e Emnet blev ny højdespringer på presse, med mere end dobbelt så meget omtale som i en gennemsnitlig kampagne. Politiets fotooptagelser var guld værd i forhold til pressearbejdet, ligesom politiets deltagelse altid er det. Tak for det! SP- fester og ny gave Datoerne for årets fester er den 24. april i LEGOLAND og den 25. april i Tivoli. Begge dage vil der være masser af konkurrencer for SP erne. Vi har sendt invitationer ud til jer og skolerne i sidste uge. Deadline for tilmelding er den 16. marts for både LEGOLAND og Tivoli. Mens der også er der også deadline for bestilling af spisebilletter til LEGOLAND den 4. april. Igen i år skal SP erne belønnes med en gave, nemlig et ur. Vi håber, I vil hjælpe os med at dele dem ud, lige som sidste år. Urene vil blive sendt til stationerne i starten af april, og vi vil bede jer dele dem ud inden sommerferien. Rådet for Sikker Trafik på Politiskolen Rådet for Sikker Trafik har indgået en aftale med Politiskolen i Brøndby om at undervise alle nye politielever, der starter på uddannelsen. Formålet er at give eleverne viden om og forståelse for politiets meget vigtige rolle i forhold til forebyggelse af trafikulykker. Det gælder betydningen af de ulykkesdata, som politiets indsamler, de præventive kontroller på vejene, undervisning på skolerne, udtalelser til pressen mv. Vi er rigtig glade for, at vi nu får lejlighed til at møde alle de kommende politifolk. De første undervisningsforløb har været meget tilfredsstillende for alle. Vi håber i Rådet, at interessen og engagementet i trafiksikkerhedsarbejdet fortsætter, når eleverne kommer ud i kredsene, siger dokumentationschef i Rådet for Sikker Trafik, Jesper Sølund.

3 Nyt om ny knallertuddannelse Knallertundervisningen på ungdomsskolerne bliver markant ændret fra 19. januar 2013, hvor den nye kørekortbekendtgørelse træder i kraft. Der er stadig et par løse ender, men det ligger pt. fast at: Knallertbeviset erstattes af et rigtigt kørekort (til den nye kategori AM) Der indføres en teoriprøve og en praktisk køreprøve, som begge skal bestås Antallet af lektioner til køreundervisningen øges fra 24 til 30, og risikolære kommer til at fylde mere Sanktionerne for ulovlig knallertkørsel skærpes Prisen for knallert-kørekortet er fastsat til 420 kr. Man skal have taget et færdselsrelateret førstehjælpskursus, inden man kan gå til teoretisk og praktisk prøve. Kurset i førstehjælp er ikke en del af de 30 knallertlektioner, men skal tages særskilt. Aldersgrænsen for at køre lille knallert bliver enten 15 eller 16 år. Dette afklares formentlig i løbet af foråret 2012 i Folketinget. Aldersgrænsen for at køre knallert45 er uændret 18 år. I november 2012 og januar 2013 planlægger Rådet for Sikker Trafik og Ungdomsskoleforeningen at afholde omkring ti én-dages kurser, fordelt med ca. to kurser i hver region. Alle ca. 500 nuværende knallertlærere i Danmark skal tage kurset for at være rustet til at varetage den nye undervisning og de nye teori- og køreprøver. For nye knallertlærere bliver der udbudt et tre-dages kursus, sandsynligvis i januar og februar Nærmere information om disse kurser følger senere, når vi har planlagt tider og steder. Hvis du ønsker at modtage Rådets nyhedsbrev om den nye knallertuddannelse, kontakt Lene Ungekampagnen Familien Fra 5. marts rykker Familien ud i kommuner i din politikreds. Med ny teknologi har vi skabt en film, hvor modtageren selv spiller rollen som offeret, der skal likvideres fordi han eller hun har kørt for stærkt. På alle kommunens ungdomsuddannelser vil der blive hængt plakater op med teksten Skal vi NAKKE din ven? Via hjemmesiden familien.nu kan de unge få Familien til at minde kammeraterne om, at det nu er slut med at køre for stærkt.

4 Den video kammeraten modtager viser medlemmerne af Familien på vej ud til vedkommendes privatadresse. Undervejs i filmen bliver kammeraten ringet op og får klar besked om at nu skal det være slut med at køre for stærkt, ellers vanker der! Skudhuller og ridser i lakken ude på ungdomsuddannelserne På udvalgte ungdomsuddannelser vil der blive sat mærker på flere af de unges biler, så det ser ud som om, at nogen har skudt gennem bildøren og at Familien har været forbi og ridset deres signatur i bilens lak. Mærkerne er monteret ved brug af vand/fugt og fjernes let og uden skade på bilen. Baggrunden for kampagnen er en ny undersøgelse, der slår fast, at 70 % af de unge har kørt med venner eller kæresten, der kørte for stærkt. Kun 40 % af dem, der har oplevet det, har bedt chaufføren om at sætte farten ned. Kampagnen er et samarbejde mellem Kommunerne i Danmark, TrygFonden og Rådet for Sikker Trafik. Forårets fartkampagne Mit Hjem - Din Fart To tredjedele af alle ulykker sker på landevejene. Derfor sætter vi igen i år ind med fartkampagnen Mit Hjem - Din Fart, som koncentrerer sig om at få farten ned på landevejene. Kampagnen kører i uge 16-18, og budskabet til bilisterne er, at der bor familier der er bekymrede over den høje fart langs landevejene. Den røde pige og kontroller Omdrejningspunktet er igen silhuetten af den røde pige, der sidste år fik en rigtig god evaluering, fordi budskabet er let at afkode. Derudover er det vigtigt, at kampagnen bakkes op af kontroller ude på landevejene, og vi er derfor glade for, at I i politiet foretager kontroller i både uge 16 og 18. Kampagnen består også af radiospots, webbannere, uddeling af bumperstickers til biler, events, pressearbejde og aktivitet på Facebook.dk/fartenned. Vi arbejder pt. på at få vejkanttavlerne med den røde pige ud på statsvejene efter Vejdirektoratets udmelding. Læs mere om kampagnen på sikkertrafik.dk/fartenned

5 Cyklistprøvens 70 års fødselsdag I 1942 blev de første cyklistprøver afholdt. Vi fejrer Cyklistprøvens jubilæum med at relancere en helt ny gratis cyklistprøve, som erstatter det gamle materiale pr. 1. april Den nye Cyklistprøve består bl.a. af det digitale undervisningsmateriale Sikker Cyklist, digitale øve- og teoriprøver og automatisk pointberegner. Øget forældreinvolvering På forældresiden kan forældrene finde hjælp til træningsøvelser og til et cykeltjek. Der er også en digital øveprøve til forældre og børn, som de kan bruge som forberedelse til teoriprøven. Køreprøven er ikke ændret Den praktiske køreprøve ude i trafikken foregår som den plejer. Det betyder bl.a. at man stadig skal bestille kontrolbog og klistermærker til cykelkontrol, enten i vores webshop på sikkertrafik.dk/materialer eller ved at ringe til ekspeditionen på Kom i gang med Cyklistprøven På hjemmesiden for cyklistprøven finder du bl.a. en gennemgang af Cyklistprøven trin for trin, vejledning til kontrollanter og diplom til kredsfinale. Du behøver ikke logge ind for at kunne bruge undervisningsmateriale, øveprøve eller tilgå indholdet på forældresiden. Den nye cyklistprøve er klar fra 1. april 2012 på sikkertrafik.dk/cp Årets færdselskursus Den september holder Rådet færdselskursus for politi og færdselskontaktlærere. I år bliver kurset afholdt på Hotel Best Western Nyborg Strand. Kurset er for dig, som har kontakt til skolerne. Kurset giver inspiration til samarbejdet med lærerne, indblik i Rådets undervisningsmaterialer og erfaringsudveksling på tværs af kredsene.

6 Der er reserveret i alt 28 pladser til politiet, heraf er 14 gratis efter princippet én fra hver kreds. De øvrige 14 pladser skal ligeledes fordeles på de 14 kredse, så hver kreds max kan sende to på kursus. Første plads er med andre ord gratis og anden plads koster 1400,- kr. Det er kun med tilskud fra TrygFonden muligt at tilbyde gratis pladser og reduceret pris. Tilmelding foregår via kredsenes HRD-sektioner. Hvis du har nogen spørgsmål, kan du kontakte Svend Erik Petersen hos Politiets Kompetencecenter på eller telefon Hvor har vi været hvor skal vi hen? Siden sidst har vi været til netværksmøder hos: Ringsted lokalpoliti med deltagelse af Ringsted kommune Gribskov kommune med deltagelse af Hillerød og Allerød kommuner Nordfyn kommune med deltagelse af Nordfyns lokalpoliti Silkeborg lokalpoliti med deltagelse af Silkeborg kommune I marts måned glæder vi os til at deltage på netværksmøder i Kolding, Horsens, Ikast-Brande og Aalborg, og flere steder har politiet været medvirkende til at sætte mødet i stand. Hvem er hvem? Vi har sagt farvel til vicepolitiinspektør Erik Ankersø fra Nordsjællands Politi, og goddag til vicepolitiinspektør Arne Martinsen, som er ny repræsentant.

Materialeoversigt Materialer til færdselsundervisningen 2013/2014

Materialeoversigt Materialer til færdselsundervisningen 2013/2014 Materialeoversigt Materialer til færdselsundervisningen 2013/2014 Velkommen til den nye materialeoversigt Alle digitale materialer er gratis og findes på sikkertrafik.dk/skole 2 2013/2014 Færdselsundervisningen

Læs mere

Håndbog for Rådets repræsentanter i politiet

Håndbog for Rådets repræsentanter i politiet Håndbog for Rådets repræsentanter i politiet Indholdsfortegnelse Forord... Side 3 Hvilke opgaver kan der ligge i at være repræsentant?... Side 5 Hvad kan du gøre? Samarbejde... Side 6 Fastholde en tæt

Læs mere

Materialeoversigt. Materialer til færdselsundervisningen 2012/2013

Materialeoversigt. Materialer til færdselsundervisningen 2012/2013 Materialeoversigt Materialer til færdselsundervisningen 2012/2013 Indholdsfortegnelse Materialeoversigt Materialer til færdselsundervisningen 2 012/2013 Nyhedsbrev til dig 2 Tag på færdselskursus 2 Nyt

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Der bor mange mennesker langs landevejene, som er bekymrede over din fart. Tænk over hvor hurtigt du kører.

Der bor mange mennesker langs landevejene, som er bekymrede over din fart. Tænk over hvor hurtigt du kører. Mit Hjem Din Fart? 2011 Kampagnebudskab: Der bor mange mennesker langs landevejene, som er bekymrede over din fart. Tænk over hvor hurtigt du kører. - 9 ud af 10 beboere langs landevejene er generede af

Læs mere

Velkommen til printversionen af DOFT s nyhedsbrev. 13.november, 2014.

Velkommen til printversionen af DOFT s nyhedsbrev. 13.november, 2014. Velkommen til printversionen af DOFT s nyhedsbrev 13.november, 2014. Fotograf: Trine Kjergaard, The Blue Room. Sted: Sommerskoleophold i Silkeborg Kommunale Tandpleje, august 2014 Profil af en kommunal

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Lammegade har ingen plads til mødefaciliteter og huser kun frivilligcenterets medarbejdere, samt Roskilde Ældremotions kontor.

Lammegade har ingen plads til mødefaciliteter og huser kun frivilligcenterets medarbejdere, samt Roskilde Ældremotions kontor. MEDLEMSNYT: 06 2011 Dato: 12. 08. 2011 Flytning og nye lokaler Som vi har orienteret om i separate mails, senest 6.juli, har frivilligcentret været nødt til at flytte pga. skimmelvækst i nogle af lokalerne

Læs mere

KURSUS KATALOG 2014. Kurser og andre tilbud for frivillige. RødeKors.dk

KURSUS KATALOG 2014. Kurser og andre tilbud for frivillige. RødeKors.dk KURSUS KATALOG 2014 Kurser og andre tilbud for frivillige RødeKors.dk KURSUSOVERSIGT Kurser og andre tilbud for frivillige i 2014 Kursus Dato Sted Tilmeldingsfrist Februar Butikslederkursus 21.-23. feb.

Læs mere

KURSUS KATALOG 2015. Kurser og andre tilbud for frivillige. RødeKors.dk

KURSUS KATALOG 2015. Kurser og andre tilbud for frivillige. RødeKors.dk KURSUS KATALOG 2015 Kurser og andre tilbud for frivillige RødeKors.dk KURSUSOVERSIGT Kurser og andre tilbud for frivillige i 2015 Kursus Dato Sted Tilmeldingsfrist April Introduktionskursus for nye kasserere

Læs mere

FRIVILLIG. november 2014. Kreds Midtjylland er nu en realitet pilotkredsen skal

FRIVILLIG. november 2014. Kreds Midtjylland er nu en realitet pilotkredsen skal FRIVILLIG november 2014 Kreds Midtjylland er nu en realitet - her ses den ny kredsledelse Kreds Midtjylland er nu en realitet pilotkredsen skal samle erfaringer Sammenlægninger og frivillige: Det skal

Læs mere

MEDLEMSBLAD Nr. 22 APrIL 2011 NOrDSJæLLANDS LOKALAFDELINg ADHD

MEDLEMSBLAD Nr. 22 APrIL 2011 NOrDSJæLLANDS LOKALAFDELINg ADHD MEDLEMSBLAD Nr. 22 APrIL 2011 NOrDSJæLLANDS LOKALAFDELINg ADHD Indhold ADHDnordsjælland side 3 5 Nyt fra bestyrelsen 7 Velkommen til den nye bestyrelse 11 Voksencafé 13 Start af nye grupper 15 Idéer til

Læs mere

Kræftens Bekæmpelse I Blad for frivillige I december 2013 SLØJFEN. side 4-5. side 6-7. betale sig? side 8-9

Kræftens Bekæmpelse I Blad for frivillige I december 2013 SLØJFEN. side 4-5. side 6-7. betale sig? side 8-9 Kræftens Bekæmpelse I Blad for frivillige I december 2013 SLØJFEN Didde Skov hjælper unge, der har kræft side 4-5 Unge frivillige Sådan gør du side 6-7 Kan forebyggelse betale sig? side 8-9 2 Leder Året

Læs mere

Medlemsnyt. Efterår 2012 GF-FYN

Medlemsnyt. Efterår 2012 GF-FYN Medlemsnyt Efterår 2012 GF-FYN Overgade 34 5000 Odense C Tlf. 66 17 88 17 Fax 66 17 80 10 Odensevej 175 5500 Middelfart Tlf. 64 41 47 55 gf-fyn@gfforsikring.dk www.gf-fyn.dk Skræddersy din bilforsikring

Læs mere

DFUNK Ung-til-Ung. Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge

DFUNK Ung-til-Ung. Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge DFUNK Ung-til-Ung Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge INDHOLD Om Ung-til-ung arbejdet // side 2 Hvem er de unge flygtninge? // Side 4 Unge flygtninges muligheder, behov og udfordringer

Læs mere

Fokuspakke: Ungdomsdemokrati

Fokuspakke: Ungdomsdemokrati Fokuspakke: Ungdomsdemokrati Til ungdomsråd i NAU, Kommunalvalget står for døren, og det betyder en unik mulighed til et ungdomsråd for at sætte de unges dagsorden. Mangler I et sted at være, vil I gerne

Læs mere

Indsatsområder tilbud og aktiviteter 2013-14

Indsatsområder tilbud og aktiviteter 2013-14 Indsatsområder tilbud og aktiviteter 2013-14 Til skoler og øvrige samarbejdspartnere Indhold Indholdsfortegnelse 2 Indsatsområder og tilbud 3 Ungekontakten 8 Street Team Prisen 2013 9 Skoletilbud/oplæg:

Læs mere

FRIVILLIG. Landsrådsmøde 2013. Juni 2013. Gang i gågaden til BF-Dag i Syddanmark. Gamle brandbiler på tur til Frederiksberg Dage

FRIVILLIG. Landsrådsmøde 2013. Juni 2013. Gang i gågaden til BF-Dag i Syddanmark. Gamle brandbiler på tur til Frederiksberg Dage FRIVILLIG Juni 2013 Landsrådsmøde 2013 Gang i gågaden til BF-Dag i Syddanmark Gamle brandbiler på tur til Frederiksberg Dage FRIVILLIG Et månedligt nyhedsbrev fra alle frivillige i Beredskabsforbundet

Læs mere

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE 1 INTRO DE FØRSTE SKRIDT er en ny måde at drive a-kasse på. Fra at være a-kassen, der bestemmer, hvor, hvordan og hvornår den ledige skal være i kontakt med a-kassen,

Læs mere

JCI Horsens Kammerbladet

JCI Horsens Kammerbladet JCI Kammerbladet JCI 2012 Vi er klar! I dette nummer: Formandens ord Projekt FK2013 Indbydelse til afdelingsaften Referat af afdelingsaftenen Julefrokost 2011 Nationale poster I JCI jcinyt.dk 10 Hurtige

Læs mere

KURSUS KATALOG 2015. Kurser og andre tilbud for frivillige. RødeKors.dk

KURSUS KATALOG 2015. Kurser og andre tilbud for frivillige. RødeKors.dk KURSUS KATALOG 2015 Kurser og andre tilbud for frivillige RødeKors.dk KURSUSOVERSIGT Kurser og andre tilbud for frivillige i 2015 Kursus Dato Sted Tilmeldingsfrist Januar Formidlingskursus 10.-11. jan.

Læs mere

Referat fra SFK Generalforsamling og møde lørdag den 22. marts 2014 kl.10.00 Rødovregaard, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre.

Referat fra SFK Generalforsamling og møde lørdag den 22. marts 2014 kl.10.00 Rødovregaard, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre. 1 Samarbejdende Frimærke Klubber Korsør den 13-04-2014 Referat fra SFK Generalforsamling og møde lørdag den 22. marts 2014 kl.10.00 Rødovregaard, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre. Rødovre Frimærkeklub afholder

Læs mere

Evaluering af Ledige med Drive #2

Evaluering af Ledige med Drive #2 Evaluering af Ledige med Drive #2 1. Baggrund Det Lokale Beskæftigelsesråd i Roskilde bevilgede den 21. oktober 2013 200.000 kr. til at videreudvikle initiativet Ledige med Drive som pilotprojekt fra 1.

Læs mere

rettnyt:02 LANDSFORENINGEN RETT SYNDROM 2015

rettnyt:02 LANDSFORENINGEN RETT SYNDROM 2015 rettnyt:02 LANDSFORENINGEN RETT SYNDROM 2015 ANNONCE RETT NYT INDHOLD nr. 2 2015 6 4 Redaktionen 5 Nyt fra bestyrelsen 6 Familietur til Legoland 8 Børn med særlige behov 9 9 Mille og Meywalkeren 10 Bestyrelsens

Læs mere

Ny LærerPension til din nye kollega. Få indflydelse stil op til vores medlemsfora nu

Ny LærerPension til din nye kollega. Få indflydelse stil op til vores medlemsfora nu Information til alle tillidsrepræsentanter Ny LærerPension til din nye kollega» En ny LærerPension til overenskomstansatte så dagens lys den 1. januar i år. Vi har arbejdet med at sammensætte den nye pensionsordning

Læs mere

Rødder og Vinger. NYHEDSBREV marts 2008

Rødder og Vinger. NYHEDSBREV marts 2008 Rødder og Vinger NYHEDSBREV marts 2008 Jeg håber alle er kommet godt over jul og nytår og nu er friske til at tage fat på en ny sæson i vores lille forening. Lille er måske ikke det helt rigtige ord længere.

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 35 / 2015. Indhold. Strandiade 19.8.15 Frokostpause på en aktiv dag ved vandet

Nyhedsbrev. uge 35 / 2015. Indhold. Strandiade 19.8.15 Frokostpause på en aktiv dag ved vandet Nyhedsbrev uge 35 / 2015 Strandiade 19.8.15 Frokostpause på en aktiv dag ved vandet Indhold Nyt fra Administrationen v. skoleleder Jesper Harrsen Nyt fra Kostafdelingen v. souschef Lotte Gjerulfsen Nyt

Læs mere

Spritstrategi 2011-13

Spritstrategi 2011-13 Spritstrategi 2011-13 Udarbejdet af arbejdsgruppen for sprit, der består af: Winnie Lund, Vejcenter Syddanmark Andreas Bryld Hansen, Syd- og Sønderjyllands Politi Peter Stryhn, Midt- og Vestsjællands Politi

Læs mere

Matematikcenter på 2 minutter

Matematikcenter på 2 minutter Årsberetning 2014 1 Matematikcenter på 2 minutter Lektiehjælp i matematik Til kamp mod manglende matematiske kvalifikationer Gratis og for alle Hvad vil vi? Matematikcenter vil motivere og inspirere danske

Læs mere