Introduktion til UNGIAARHUS

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Introduktion til UNGIAARHUS"

Transkript

1 UNGIAARHUS- ungdomsskoleløsning, side 1 Introduktion til UNGIAARHUS et ungdomsskolesystem baseret på PHP og MySQL Indledende Den løsning, som introduceres her, blev oprindelig lavet som noget foreløbigt i en situation, hvor der skulle findes billige løsninger, som også var fleksible. Løsningen der er baseret på et CMS, som hedder PHP- Fusion er baseret på PHP og anvender MySQL som database. Løsningen har serviceret Århus Kommunes ungdomsskole- og klubområde i en periode på ca. 4 år. Og løsningen har i den periode udviklet sig mere og mere. Løsningen er i høj grad tilpasset Århus Kommunes behov og den organisationsstruktur, som er gældende her. Så kildekoden kan ikke uden videre anvendes i andre kommuner med andre strukturer. Set fra brugerens synsvinkel Fra forsiden har brugeren (eleven eller elevens forældre) adgang til forskellige funktioner: Man kan direkte tilmelde sig kursus i knallertkørekort man kan se det samlede katalog over tilbud og

2 UNGIAARHUS- ungdomsskoleløsning, side 2 man kan se nyheder man kan logge sig på og man kan vælge at se tilbud fra det område, man selv tilhører. Det samlede katalog ser således ud: Som det fremgår, er kataloget delt op i en række temaer temaerne styres fra administrationsdelen. Man har som nævnt også adgang til de aktuelle tilbud via det enkelte område. Vælger man det sidste ved at klikke på kortet i øverste højre hjørne, får man nedenstående skærmbillede frem:

3 UNGIAARHUS- ungdomsskoleløsning, side 3 Her kan man ved at føre musen hen over et distrikt se de undervisningssteder, som hører til det pågældende distrikt. Og man kan ved at klikke på distriktet nå frem til de tilbud, som findes akkurat der. Vælger man område 1, kommer skærmen til at se sådan her ud:

4 UNGIAARHUS- ungdomsskoleløsning, side 4 Her kan man se det personale, som er tilknyttet området de fagtilbud, som området har de klubber der er tilknyttet samme område og så videre. Klikker man på fagtilbud, får man dette frem på skærmen:

5 UNGIAARHUS- ungdomsskoleløsning, side 5 Som det fremgår af illustrationen, så dannes der en række navigationslinks til de forskellige undervisningssteder, således at eleven kan finde det rigtige sted. Klikker man på det enkelte tilbud, vises dette tilbud frem i et skærmbillede som herunder (under forudsætning af, at man er oprettet som bruger på siden og logget på - på højden var der ca registrerede brugere på siden):

6 UNGIAARHUS- ungdomsskoleløsning, side 6 Oprettelsen af kurserne vender vi tilbage til senere i introduktionen. Som det fremgår af illustrationen, så kender vi allerede en del oplysninger om brugeren, der så genbruges ved tilmelding fulde navn, cpr-nummer, mail-adresse og telefonnummer. CPR-nummeret bruges til afrapportering men også til at beregne brugerens alder, således at tilmeldinger fra personer over den alder, der udgør målgruppen for ungdomsskolen noteres som forældre og håndteres anderledes i forbindelse med lister og den slags end de ordinære brugere. Når en tilmelding er afgivet (under forudsætning af, at der er ledige pladser på det pågældende tilbud og under forudsætning af, at denne funktion er slået til ved oprettelse af tilbud), så kan kontaktlærer se eleven på deltagerlisten ligesom eleven selv kan se, hvilke tilbud han eller hun er tilmeldt. Endelig kan kontaktlærer eller administrator sende SMS til de elever, som har opgivet et gyldigt mobilnummer. Og er nummeret skiftet, så kan brugeren også skifte det i opsætningen her. Et eksempel på en deltagerliste er vist herunder (med slørede CPR-numre):

7 UNGIAARHUS- ungdomsskoleløsning, side 7 Fra listen kan kontaktlæreren flytte eleven til et andet hold slette elevens tilmelding printer listen ud eller hente listens data ned på en lokal maskine som et regneark. Det sidste blev lavet fordi mange kontaktlærere ønskede at bruge data til udskrivning af labels. Man kan endvidere skifte rækkefølge på eleverne sortere efter CPR-nummer, navn eller alder. Knallertlisten en anden listevisning ser anderledes ud, fordi den skal bruges til indrapportering og fremmødekontrol. Toppen af sådan en liste kunne for eksempel se sådan her ud:

8 UNGIAARHUS- ungdomsskoleløsning, side 8 SMS-funktionen ser sådan her ud (bemærk at man vælger hold, før man skriver sin meddelelse):

9 UNGIAARHUS- ungdomsskoleløsning, side 9 Når man er logget på som kontaktlærer eller administrator, så har man endvidere adgang til en række funktioner, der er bundet til det enkelte område. Det fremgår af nedenstående skærmbillede, hvor der er kommet en ny /grøn) menubjælke på:

10 UNGIAARHUS- ungdomsskoleløsning, side 10 Fra denne bjælke kan man for eksempel redigere forsiden for sit distrikt man kan se en fagliste med angivelse af status for fagene man kan trække deltagerlister, sende SMS, redigere i bestyrelsessiden og se en liste over de elever, der er tilmeldt tilbud i eget område:

11 UNGIAARHUS- ungdomsskoleløsning, side 11 Administration generelt Der er indbygget en række administrative funktioner i det CMS, der er brugt som basis for løsningen. Disse funktioner (for eksempel brugeradministrationen, nyhedsfunktion osv.) vil ikke blive berørt her. Men de specialfunktioner, som løsningen rummer, er der adgang til via dette skærmbillede:

12 UNGIAARHUS- ungdomsskoleløsning, side 12 Fagkoder Fagkodetildelingen er en forudsætning for, at rapporteringen ved årsrulningen kan ske korrekt. Fagkoderne tildeles aktuelle fag (der endnu ikke har fået tildelt en fagkode) i en trinvis proces, således som det fremgår af nedenstående skærmbillede:

13 UNGIAARHUS- ungdomsskoleløsning, side 13 Der er udarbejdet et sæt rapporteringsscripts, der for hvert enkelt område rapporterer antal elever, fordeling af elever på gennemførte tilbud på alder og køn, timeforbrug på gennemførte fag med videre alt sammen data, der kræves indberettet af undervisningsministeriet. Fagområder Som omtalt tidligere, så er fagene opdelt i grupper såkaldte fagområder. Disse områder administreres via nedenstående skærmbillede: Lister Fra administrationssiden er der som det fremgår af nedenstående adgang til en række lister, der rummer data, som ikke direkte kan tilgås eller ikke kan tilgås i denne form fra de almindelige menuer. Hvilke fremgår af nedenstående illustration:

14 UNGIAARHUS- ungdomsskoleløsning, side 14 Lærere Til hvert fag kan der tilknyttes dels kontaktpersoner dels undervisere. Underviserregisteret vedligeholdes via nedenstående skærmbillede:

15 UNGIAARHUS- ungdomsskoleløsning, side 15 Tilbud De enkelte kurser oprettes, vedligeholdes og så videre via dette skærmbillede:

16 UNGIAARHUS- ungdomsskoleløsning, side 16 I forbindelse med årsrulningen nulstilles faglisten og tilmeldingslisten og ved samme lejlighed flyttes den gamle fagliste til en arkivtabel. Og fra arkivtabellen kan man (ved at klikke på arkiv foroven) hente et tilbud frem fra det sidst overståede år og populere skærmbilledet med disse værdier automatisk. Derudover kan der vælges en illustration til fagtilbuddet der kan tilknyttes op til 2 lærere fra drop down lister, der vælges et område, som det pågældende tilbud skal tilknyttes, man kan vælge yderligere områder, hvor det samme tilbud også skal vises (tal adskilt med kommaer), man kan angive en tilmeldingsfrist, et maksimalt antal deltagere og et antal deltagere på venteliste, man kan aktivere tilmeldingsstyringen (således at tilmelding lukkes, når det angivne antal pladser er fyldt), og man kan angive en tilmeldingsfrist. Antal tilmeldinger Fra en funktion under administrationen kan man også hente et overblik over de aktuelt registrerede tilmeldinger hvorfra man kan foretage administrative tilmeldinger. Det kunne for eksempel se sådan her ud:

17 UNGIAARHUS- ungdomsskoleløsning, side 17 Undervisningssteder Endelig kan man administrere undervisningsstederne herfra også. Det kunne se sådan her ud:

18 UNGIAARHUS- ungdomsskoleløsning, side 18 De helt generelle funktioner De generelle CMS-funktioner i løsningen fremgår af de følgende skærmbilleder:

19 UNGIAARHUS- ungdomsskoleløsning, side 19 Som bemærket tidligere bliver disse funktioner ikke gennemgået i denne fremstilling. Hvad er så status nu? Den beskrevne løsning anvendes ikke længere i Århus Kommune. Årsagen til, at løsningen er opgivet, er lidt uklar. Men grundlæggende handler det nok om interne stridigheder og magtkampe. Der var en del

20 UNGIAARHUS- ungdomsskoleløsning, side 20 personer i forvaltningen, som ikke brød sig om at være afhængige af IT-afdelingen og en enkelt person i afdelingen i forhold til vedligeholdelsen af løsningen. Samtidig var der nok begrænset forståelse for fordelene ved at anvende en løsning baseret på Open Source. Økonomisk var der ingen argumenter for skiftet og teknisk set er den nye løsning (leveret af et eksternt firma) hverken mere avanceret eller mere fleksibelt end UNGIAARHUS. Dette betyder også, at løsningens kode ikke er blevet vedligeholdt og opdateret i et stykke tid. Og da løsningen samtidig er meget skræddersyet efter Århus Kommunes behov, så kan koden ikke anvendes direkte af andre. Men grundlæggende ligger der en brugbar løsning, som med investering af måske arbejdstimer ville kunne bringes helt up to date og er helt brugbar. Århus d Jan Mølgaard

Brugerguide. Virksomheder Enkeltkursister

Brugerguide. Virksomheder Enkeltkursister Brugerguide Virksomheder Enkeltkursister Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 0. Kom godt i gang 5 1. Kursussøgning 9 2. Kursustilmelding 13 Kolofon 3. Kursistens side 23 4. Virksomhedens side 26 Brugerguide

Læs mere

PHP-FUSION VERSION 7.0X. Copyright 2009 Jan Mølgaard. Håndbogen retter sig mod anvendelse af PHP-Fusion Version 7.0x Copyright 2008 Nick Jones

PHP-FUSION VERSION 7.0X. Copyright 2009 Jan Mølgaard. Håndbogen retter sig mod anvendelse af PHP-Fusion Version 7.0x Copyright 2008 Nick Jones PHP-FUSION VERSION 7.0X Copyright 2009 Jan Mølgaard Håndbogen retter sig mod anvendelse af PHP-Fusion Version 7.0x Copyright 2008 Nick Jones Side 2 Officiel PHP-Fusion Håndbog 2009 Jan Mølgaard Porsgrunnsvej

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Vejledning i brug af system til online indberetning af mønstringsdata

Vejledning i brug af system til online indberetning af mønstringsdata Vejledning i brug af system til online indberetning af mønstringsdata Søfartsstyrelsen kan tilbyde samtlige rederier mulighed for at kunne indberette mønstringsdata elektronisk. Den elektroniske indberetning

Læs mere

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899 Velkommen til GECKO Booking! Hvad enten du har købt produktet, eller prøver vores gratis demo, vil denne vejledning give dig en grundig gennemgang af GECKO Booking og dets mange muligheder. Denne vejledning

Læs mere

Manual til Køreklar e-læring

Manual til Køreklar e-læring Version 3.8 Februar 2015 Manual til Køreklar e-læring Nyt Juridisk Forlag A/S Gothersgade 137 1123 København K 39 13 55 00 koreklar@koreklar.dk 2 Indhold 1. Første gang du logger dig på Køreklar e-læring...

Læs mere

Instruktion til Ungdomsskoleweb. Version 3.42

Instruktion til Ungdomsskoleweb. Version 3.42 Instruktion til Ungdomsskoleweb Version 3.42 2 Indholdsfortegnelse LOGIN... 7 ADMINISTRATIONSSIDEN... 8 ADMINISTRATORER... 9 TILFØJ ADMINISTRATOR... 9 REDIGER ADMINISTRATOR... 10 Slette administrator...

Læs mere

Baggrund Forord Luk Filer Gem

Baggrund Forord Luk Filer Gem Lectio Lectio Elevmodul vejledning 1992-2010 MaCom A/S MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Telefax: 33 79 79 84 E-mail: mail@macom.dk Internet: www.macom.dk Baggrund Forord

Læs mere

Administrator v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Administrator v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Administrator v1.5 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion til Rekvi-Skole... Side 3 Login og hjælp

Læs mere

Vejledning til. v 5.25.02. SmartTID, 2014

Vejledning til. v 5.25.02. SmartTID, 2014 Vejledning til v 5.25.02 SmartTID, 2014 1 Indhold Kort om SmartTID... 6 Data Application Builder... 7 Brug af Data Application Builder... 7 Hovedmenuen... 7 Genveje i Data Application Builder... 8 Funktions

Læs mere

Din brugermanual DIGINOR BASIC 1 http://da.yourpdfguides.com/dref/3710304

Din brugermanual DIGINOR BASIC 1 http://da.yourpdfguides.com/dref/3710304 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i DIGINOR BASIC 1 i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

Vejledning for opdatering af hjemmesiden opbygget med. KlubCMS

Vejledning for opdatering af hjemmesiden opbygget med. KlubCMS Vejledning for opdatering af hjemmesiden opbygget med KlubCMS Indholdsfortegnelse Indhold Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Lidt generelt om KlubCMS... 3 Sideopbygning:... 4 Brugere/Brugergrupper...

Læs mere

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Bruger v1.5 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INTRODUKTION TIL REKVI-SKOLE Ideen med Rekvi-skole systemet udsprang fra et behov

Læs mere

KOM GODT I GANG MED KURSUSPORTALEN. Centraladministrator

KOM GODT I GANG MED KURSUSPORTALEN. Centraladministrator KOM GODT I GANG MED KURSUSPORTALEN Centraladministrator KOM GODT I GANG MED KURSUSPORTALEN Indholdsfortegnelse Velkommen til Administratorforsiden... 4 Sektionen Topmenu... 4 Sektionen Kalender... 4 Sektionen

Læs mere

Joomla! 1.0 Quick Start Guide

Joomla! 1.0 Quick Start Guide Joomla! 1.0 Quick Start Guide Forfatter: Russell Walker (www.netshinesoftware.com) Version: 1.0 Senest opdateret: 17/09/2005 Danish Translation: Version: 1.0 Oversættelse: Rikard Jensen 25/09/05 - Kontrol:

Læs mere

Survey Xact. ~ Kort introduktion

Survey Xact. ~ Kort introduktion Survey Xact ~ Kort introduktion Indholdsfortegnelse 1 FÅ ADGANG TIL SURVEY XACT... 3 1.1 Lær om Survey Xact og spørgeskema undersøgelser... 3 1.1.1 Kurser... 3 1.1.2 Vejledninger... 3 1.1.3 Spørgsmål...

Læs mere

VEJLEDNING TIL BRUG FOR CMS-SYSTEM TIL FODBOLDAFDELINGENS HJEMMESIDE. SÅDAN SKRIVER DU EN NYHED TIL HJEMMESIDEN!

VEJLEDNING TIL BRUG FOR CMS-SYSTEM TIL FODBOLDAFDELINGENS HJEMMESIDE. SÅDAN SKRIVER DU EN NYHED TIL HJEMMESIDEN! VEJLEDNING TIL BRUG FOR CMS-SYSTEM TIL FODBOLDAFDELINGENS HJEMMESIDE. SÅDAN SKRIVER DU EN NYHED TIL HJEMMESIDEN! For komme ind i det hjemmesidesystem (cms-system) vi anvender i fodboldafdelingen skal du

Læs mere

Kom godt i gang med DayCare

Kom godt i gang med DayCare Kom godt i gang med DayCare 1 Side Indhold Adresser og koder... 4 Opsætning af din institution... 5 DayCare Admin... 5 Indstil DayCare... 7 Åbningstider... 9 Lokaliteter:... 9 Grupper... 11 Skærme, Tablets

Læs mere

Administrator v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Administrator v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Administrator v1.5 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INTRODUKTION TIL REKVI-SKOLE Ideen med Rekvi-skole systemet udsprang fra

Læs mere

Denne vejledning er skrevet til kalkulationsprogrammet Sigma 2013, udviklet af Sigma Estimates A/S.

Denne vejledning er skrevet til kalkulationsprogrammet Sigma 2013, udviklet af Sigma Estimates A/S. Guide - Kom i gang Denne vejledning er skrevet til kalkulationsprogrammet Sigma 2013, udviklet af Sigma Estimates A/S. Alle rettigheder haves af Sigma Estimates A/S. Materialet må ikke kopieres, og er

Læs mere

Introduktion til billeddatabasen

Introduktion til billeddatabasen Introduktion til billeddatabasen Colourbox.dk Colourbox.dk er den billeddatabase som Odense Kommune har købt licens til. Det er vigtigt at bemærke, at der ikke er ubegrænset download af billeder. I materialet

Læs mere

Få overblik over Portalens muligheder og lær at bruge de fleste funktioner http://portalen.kfum-kfuk.dk

Få overblik over Portalens muligheder og lær at bruge de fleste funktioner http://portalen.kfum-kfuk.dk Samlet guide til Portalen Få overblik over Portalens muligheder og lær at bruge de fleste funktioner http://portalen.kfum-kfuk.dk 1 Indholdsfortegnelse VELKOMMEN PÅ PORTALEN... 3 Lær at bruge Portalen...

Læs mere

Bruger Manual til C-Soft Webshop Version 2

Bruger Manual til C-Soft Webshop Version 2 Bruger Manual til C-Soft Webshop Version 2 1 1. Indhold 6 2. Log ind til administrationen 7 3. Administrationen forside 8 4. Menu Bjælke 9 4.1 Start 9 4.2 Varekatalog 9 4.2.1 Varegrupper 9 Indsæt ny varegruppe

Læs mere

VEJLEDNING til BAR service og tjenesteydelsers Elektroniske APV-program

VEJLEDNING til BAR service og tjenesteydelsers Elektroniske APV-program VEJLEDNING til BAR service og tjenesteydelsers Elektroniske APV-program INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Download, installation og opdateringer... 3 1.1 Hvordan får jeg fat i det elektroniske APV-program?... 3 1.2

Læs mere

Vejledning Webtilmelding

Vejledning Webtilmelding Vejledning Webtilmelding Opdateret 1.juni 2012 Indhold Indledning... 3 Oprettelse af licenser... 3 Webtilmelding... 3 Websync... 4 Elevprofiler... 5 Oprettelse af elevprofil på hjemmesiden... 6 Oprettelse

Læs mere

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor!

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! Forslag til Web kursus indhold. 1. Hvordan finder man vores side? 2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! 3. Gennemgå hvordan man bliver oprettet som medlem og får adgang

Læs mere

SUMOshop Brugervejledning

SUMOshop Brugervejledning 1 SUMOshop Brugervejledning Indholdsfortegnelse 1. Introduktion 2. Kom i gang 2.1 Flytning af domæne 3. Frontend 4. Backend 5. Ordrebehandling 5.1 Ordrer 5.2 Forsendelsestyper 5.3 Fragtklasser 6. Varekatalog

Læs mere

Introduktion til Tabulex TEA Grønland Forvaltning Version 3.5

Introduktion til Tabulex TEA Grønland Forvaltning Version 3.5 Introduktion til Tabulex TEA Grønland Forvaltning Version 3.5 Version 2.98.0 24/10/2011 1 Introduktion TEA Tabulex Elev Administration arbejder med centralt placerede data på Tabulex databaseserver. Det

Læs mere

Administrationsklienten til Huslejeregisteret

Administrationsklienten til Huslejeregisteret Brugervejledning for: Administrationsklienten til Huslejeregisteret Version 1.2.1 Brugervejledning for Administrationsklienten til Huslejeregisteret version 1.2.1 Side 1 Versionsoversigt Version Dato Beskrivelse

Læs mere

Copyright EPiServer AB

Copyright EPiServer AB Indholdsfortegnelse 3 Indholdsfortegnelse OM DENNE DOKUMENTATION 6 SÅDAN FÅR DU ADGANG TIL HJÆLPESYSTEMET I EPISERVER 6 FORVENTET VIDEN 6 REFERENCER 6 ONLINE FÆLLESSKAB PÅ EPISERVER WORLD 6 COPYRIGHTMEDDELELSE

Læs mere