HØRINGSSVAR: RADIKALE VENSTRE THY MORS

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HØRINGSSVAR: RADIKALE VENSTRE THY MORS"

Transkript

1 1 HØRINGSSVAR: RADIKALE VENSTRE THY MORS Det siges, at som man spørger får man svar. I udviklingsplanerne er det forvaltningen, der spørger og borgerne, som skal svarer. Det er blevet fortalt på borgermøder, at politikerne var indkaldt til et møde og på dette møde fik man forelagt forvaltningens udviklingsplaner. At politikerne som lige havde deltaget i seminar om Vision 2022 for Thisted Kommune, og her på seminariet, var kommet med mange gode bud på hvordan Thisted Kommune skal udvikle sig og hvor der i udkast til den foreløbige vision blandt andet står: at Thisted Kommune har alt det, vi i familien har brug for. At man på det møde som man efterfølgende var indkaldt til, fik forelagt disse udviklingsplaner som betyder ødelæggelse af flere landsbyer. At politikerne ikke kunne trække disse udviklingsplaner tilbage, da pressen også havde fået materialet og var i gang med at skrive om det. Derfor virker det også underligt, at der i høringssvaret fra medarbejderrepræsentanterne i Børneog Familie forvaltningens - MED, står: Indledningsvis skal det bemærkes, at medarbejderne i Forvaltningens MED grundlæggende er tilfredse med, at man politisk ønsker at handle, når det er konstaterbart at børnefødselstallet er faldende. Som medarbejdere kan vi se, at rettidig omhu er nødvendig. Spørgsmålet er vel, hvem skal handle, hvordan skal der handles, hvad er rettidigt omhu i denne situation er det at lukke eller satse på flere indbyggere? Det håber vi er et politisk spørgsmål? Forvaltningen spørger: Hvor mange og hvilke skoler og daginstitutioner skal der lukkes? Hvad skal man ude i den enkelte landsby svare? Forvaltningen spørger: Hvor lang tid har du lyst til at dit barn helt fra dit barn er ½ år gammelt skal tilbringe i bil eller bus. Der er forskellige transporttider du kan vælge imellem? Hvad skal man ude i den enkelte landsby svare? Forvaltningen udregner: Den og den model giver de og de besparelser, dog har vi ikke udregnet: De samlede transportudgifter for kommunen i forhold til de enkelte modeller Andet uforudset, som man ikke kan tage højde for, som en konsekvens af lukning, det kunne være kommende anlægsudgifter Det betyder, at vi ikke helt nøjagtigt kan give et tal på den faktiske besparelse Vores spørgsmål til politikerne: Kan man som valgt politiker på borgernes vegne og på det grundlag, træffe en så alvorlig beslutning? Formanden for Børne- og Familieudvalget Poul Hvass Hansen har på de forskellige borgermøder opfordret til at man sender gode forslag ind til det, som forvaltningen spørger om. Spørgsmålet er dog, om man kan sende gode forslag ind til dårlige spørgsmål?

2 2 Skulle man i kommunalbestyrelsen ikke stille sig selv nogle andre spørgsmål? Hvilke visioner har politiker for Thisted Kommune, både i 2014 og i 2022? Politisk overveje spørgsmålene, før man lader forvaltning kommer med udregninger. Det vil vi gerne opfordre til. Valg af bopæl Det er en kendt sag, at mange unge familier vælger deres blivende bopæl, enten kort tid før deres første barn fødes eller kort tid efter barnets fødsel. Derfor bør bosætning af unge familier være den bærende del af kommunens bosætningspolitik. Dette kræver velfungerende skoler og børnehaver i ALLE de lokale områder i Thisted Kommune. Pendlerunderskud Et af de spørgsmål man kunne arbejde med er det store pendlerunderskud vi har i Thisted Kommune. I 2013 var der 3462 borgere der pendlede ind. Hvorfor stiller kommunalbestyrelsen sig ikke det spørgsmål: Hvad skal der til for at få 1500 af disse borgere til at flytte til Thisted Kommune? Hvad kan vi som kommune gøre for at få disse borger med familie til at flytte til kommunen? Her et forslag til, hvad man kunne sætte i spil for at få flere til at bosætte sig og dermed stoppe det vigende børnetal: THISTED KOMMUNE TILBYDER: Kommunale skattelettelser på X % det første år man bor i kommunen Gratis plads til et af dine børn i daginstitutionen det først år Gratis kort til hele familien til X sportsinteresse, lige meget hvor du vælger at bosætte dig Årskort til alle Kommunes Museer Gratis undervisning i 1 år til et af dine børn på musikskolen X antal gratis kajakture for hele familien på Limfjorden, sammen med en naturvejleder X antal gratis billetter til Alive Festival og til THY ROCK X antal gratis ture i Nationalpark Thy osv osv Vores opfordring er: vend det hele på hovedet, luk disse udviklingsplaner. Lav en strategi på at få 1500 indpendlere med familie til at flytte til Thisted Kommune. MÅL: 1500 indpendlere med familie skal flytte Thisted Kommune Vi radikale foreslår, at kommunalbestyrelsen nedsætter et vækst- og bosætningsudvalg. Dette kan ske på et møde i kommunalbestyrelsen enten den 28. oktober eller den 25. november Udvalget kan være et paragraf 17, stk. 4 udvalg, der fx kan have syv medlemmer (tre politikere, tre fra lokalsamfundene og én fra erhvervslivet).

3 3 Udvalgets første opgave vil være at inspirere til, at lokale borgergrupper og virksomheder laver helhedsplaner for hvert område i kommunen med fokus på bosætning. Udvalget skal koordinere de lokale helhedsplaner med Vision Vi foreslår, at en beslutning om ny struktur for skoler og børnehaver afventer vedtagelsen af Vision 2022 i august-september Udgifterne til en uændret struktur kan dækkes af kassen i 2015, mens finansieringen i 2016 kan klares ved en midlertidig skatteforhøjelse. Vækst- og Bosætningsudvalgets opgave er sammen med borgerforeninger, at få 1500 indpendlere med familie til at flytte til Thisted Kommune, begyndende allerede i 2016 og x antal år frem. Bevar overbygningsskolerne Vi radikale er ikke enige i, at der kræves tre spor for at drive en overbygningsskole. Der er ingen dokumentation for, at en skole skal være så stor. Vi ønsker, at de nuværende overbygningsskoler med klasse bevares. Dette betyder, at der fortsat skal være overbygningsskoler i Vesløs (Hannæsskolen), Hanstholm, Sjørring og Snedsted, samt naturligvis også i Hurup og Thisted. Bevar grundskolerne Vi radikale er ikke enige i, at der kræves 150 elever for at drive en grundskole. Der er ingen dokumentation for, at en skole skal være så stor. Vi ønsker, at de nuværende grundskoler bevares. De enkelte områder Hannæs Hannæs er et yderområde i kommunen, der er hårdt ramt af centraliseringen. I 2011 blev klasse fjernet fra Vesløs Skole. Om få måneder bliver plejehjemmet Stenhøj i Vesløs lukket. Nu er det skolen, der skal lukkes klasse i Tømmerby skal til Østerild, mens klasse i Vesløs skal til Østre Skole i Thisted by. Alle børnene vil få meget langt til skole. Efter skolenedlæggelsen er der ikke flere kommunale institutioner tilbage på Sydhannæs (Øsløs- Vesløs-Arup), mens plejehjemmet og børnehaven vil være de eneste kommunale institutioner på Nordhannæs (Tømmerby-Lild). Når skolen er væk, så vil børnehaven få en svær tid, der måske ender med lukning. Det frie skolevalg gør, at nogle forældre måske vælger at sende deres børn til Fjerritslev Skole i Jammerbugt Kommune. Forskellige skolevalg kan nedsætte sammenhængskraften på Hannæs. En nedsat sammenhængskraft vil sætte foreningslivet under pres. Når børnene ikke længere går i skole på Hannæs, vil de vælge fritidsaktiviteter andre steder. Hannæs Hallens fremtid vil blive truet, dels fordi skolen ikke længere skal bruge hallen, og dels fordi forenings- og fritidslivet bliver udtyndet. Vi radikale anbefaler, at Hannæsskolen fortsætter som en selvstændig skole med afdelinger i Tømmerby og Vesløs.

4 4 Sennels Sennels er en aktiv og idérig landsby, hvor både skolen og børnehaven er i farezonen. Landsbyens indbyggertal er stigende. Derfor er det paradoksalt, at kommunen vil nedlægge. Ligesom på Hannæs, vil en nedlæggelse af skolen og børnehaven i Sennels udhule grundlaget for forenings- og fritidslivet. Desuden vil Nordthy Hallen komme under pres. I stedet for nedlæggelse bør kommunen tage imod idéerne fra Sennels. Herunder idéen om Thyskolen. Vi anbefaler, at både Sennels Skole og Sennels Børnehave fortsætter. Hillerslev Hillerslev er en landsby med mange muligheder. Landsbyen ligger tæt på Thisted. Det er oplagt, at forældre, der har arbejde i Thisted, bosætter sig i Hillerslev. Forvaltningen har anbefalet, at landsbyen beholder sin børnehave. Denne anbefaling er Radikale enig i. Uden en lokal skole går Børnehaven Kridthuset en usikker fremtid i møde. Derfor anbefaler vi, at Hillerslev Skole også fortsætter. Vorupør Vorupør ligger centralt i Nationalparken. Fiskerlejet har to købmænd og en slagter. Der er investeret store beløb i området senest i havbadet. Planerne om at placere det kommende NationalparkCenter i Vorupør er langt fremme. De mange investeringer giver mulighed for flere arbejdspladser og mere bosætning. Vorupør Skole er den eneste skole i Nationalparken. Derfor bør der investeres i skolen. På længere sigt bør skolen have klasse tilbage. Der er temmelig langt fra Vorupør til kommunens andre folkeskoler, derfor fik skolen trods et lavt elevtal lov til at bestå i Vi radikale anbefaler, at både Vorupør Skole og Vorupør Børnehus fortsætter. Vi ønsker, at Vorupør fortsat skal være et levende samfund i Nationalparken. Koldby I de seneste år er der investeret store beløb i Koldby og Hørdum. Lokale ildsjæle har sikret, at der er flere investeringer på vej. Med afsæt i folkeskolereformen er samarbejdet mellem foreningslivet og Koldby Skole i hastig udvikling. En nedlæggelse af Koldby Skole vil underminere Børnehuset Koldbøtten og Hørdum Hallen. Vi anbefaler, at både Koldby Skole og Børnehuset Koldbøtten fortsætter. Vestervig Vestervig er landskendt for sine ildsjæle. Der er investeret mange penge i den heldigt gennemførte byfornyelse. Vestervig Skole er den bærende institution i Vestervig-Agger. En nedlæggelse af skolen vil gøre byfornyelsen forgæves. Desuden vil fremtiden for Vestervig-Agger Hallen og for den nybyggede børnehave blive usikker. Vi anbefaler, at både Vestervig Skole og den integrerede institution Markblomsten fortsætter.

5 5 Tilsted Tilsted Skole var på farelisten ved skolenedlæggelserne i Denne gang er alt i spil. I Model 3 foreslår forvaltningen, at Tilsted Skole nedlægges. Tilsted - Silstrup er en forstad til Thisted. Forstaden har sin egen profil med mange arbejdspladser. Tilsted har brug for udvikling, ikke for afvikling. Der er fx brug for bedre idrætsfaciliteter måske i form af en hal eller en minihal. Vi radikale anbefaler, at både Tilsted Skole og Børnehuset Kathøj fortsætter. Nej til skolecentre I Model 2 forslår forvaltningen, at nuværende skoler nedlægges til fordel for fire skolecentre. Nogle af skolerne vil i første omgang kunne genopstå som afdelinger under skolecentrene. Det er tale om to centre med basis i Thisted by (Østre Skole og Tingstrup Skole), et center med basis i Snedsted (evt. Sjørring) og et center med basis i Hurup. Det er meningen, at hvert skolecenter skal styres af en skolecenterleder, der skal bistås af en skolebestyrelse. På hver afdeling skal der placeres en pædagogisk leder, der evt. kan bistås af et skoleråd. Vi radikale siger nej til denne model af flere grunde. For det første vil skolerådet ikke få reelle beføjelser. Rådet vil bare blive et udvidet klasseforælderåd. For det andet vil skolecentret og kommunalbestyrelsen kunne nedlægge afdelinger som en tyv om natten. En skole med en selvstændig skolebestyrelse kan kun nedlægges efter en høring på otte uger. Den nuværende kommunalbestyrelse kan ikke pålægge de politikere, der skal vælges i 2017, at de skal holde høringer på otte uger, inden at de nedlægger skoleafdelinger. For de tredje kræver en god skole en nærværende ledelse. Det administrative og det pædagogiske kan ikke adskilles. I dagligdagen skal skolens ledelse ( kontoret ) vise opfindsomhed og fleksibilitet. Dette gælder ikke mindst under de store forandringer, som folkeskolereformen medfører. Skolecentre vil give en anonym ledelse uden daglig kontakt med elever, forældre og medarbejdere. Små daglige problemer vil ikke blive løst, men vil få lov til vokse til store problemer. Vores anbefaling: nedsæt det Vækst- og Bosætningsudvalg. Sæt et mål sammen med borgerne og virksomhederne i Thisted Kommune. Få 1500 indpendlere med familie til at flytte til kommunen. 20. oktober 2014 Med venlig hilsen Medlemmer af Radikale Venstre THY MORS Helle Sommer Kjærgaard, Lyngby Gustav Sieg Sørensen, Hørdum Henrik Bolt - Jørgensen, Sjørring Anne Grethe Brændgaard, Tilsted Torben Mejlgaard, Thisted

Fremtidig struktur på skoleområdet J.nr.: 17.A00 SagsID: Sagsbeh.: PH Åben sag

Fremtidig struktur på skoleområdet J.nr.: 17.A00 SagsID: Sagsbeh.: PH Åben sag Fremtidig struktur på skoleområdet J.nr.: 17.A00 SagsID: 1180808 Sagsbeh.: PH Åben sag HISTORIK Den 23. marts 2010 iværksatte udvalget et arbejde med at tilvejebringe datamateriale og modeller til ny struktur

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR FOLKESKOLEOMRÅDET 2011/2012 INDHOLDSFORTEGNELSE

KVALITETSRAPPORT FOR FOLKESKOLEOMRÅDET 2011/2012 INDHOLDSFORTEGNELSE 2 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD... 3 STRUKTUR... 4 FORMELLE KRAV TIL RAPPORTEN... 5 ÅRSHJUL EVALUERING AF ÅRETS KVALITETSRAPPORT... 6 Årshjulet Model... 8 FORVALTNINGENS BEREGNINGER I FORBINDELSE MED SKOLEVÆSNETS

Læs mere

Udviklingsplan. for. skoleområdet THISTED KOMMUNE. Bilag 3 Supplements materiale

Udviklingsplan. for. skoleområdet THISTED KOMMUNE. Bilag 3 Supplements materiale Udviklingsplan for skoleområdet THISTED KOMMUNE Bilag 3 Supplements materiale Indholdsfortegnelse 1. Kommissoriet... 2 2. Forskel mellem forventede indskrivninger af faktisk fødte og befolkningsprognosen...

Læs mere

Høringssvar til udviklingsplanen på skoleområdet Notat fra forvaltningen

Høringssvar til udviklingsplanen på skoleområdet Notat fra forvaltningen Høringssvar til udviklingsplanen på skoleområdet Notat fra forvaltningen Baggrund og formål med udviklingsplanen på folkeskoleområdet I forbindelse med budgetforliget for 2014 blev det besluttet, at der

Læs mere

Referat. fra mødet den kl i Thy Hallen

Referat. fra mødet den kl i Thy Hallen Referat fra mødet den kl. 19.00 i Thy Hallen Medlemmer: Arnold Larsen, Bente Mathiasen, Viggo Iversen, Elsebeth Nielsen, Erik Bøgh Nielsen, Heinz Hvid, Henning Holm, Henrik Gregersen, Ib Poulsen, Ida Pedersen,

Læs mere

Fremtidig struktur på skole- og dagpasningsområdet J.nr.: 17.A00 SagsID: Sagsbeh.: PH Åben sag

Fremtidig struktur på skole- og dagpasningsområdet J.nr.: 17.A00 SagsID: Sagsbeh.: PH Åben sag Fremtidig struktur på skole- og dagpasningsområdet J.nr.: 17.A00 SagsID: 1180808 Sagsbeh.: PH Åben sag HISTORIK Børne- og familieudvalget besluttede på sit møde den 23. marts 2010, at forvaltningen skulle

Læs mere

Høringssvar fra forældrevalgte i Koldby Skoles skolebestyrelse

Høringssvar fra forældrevalgte i Koldby Skoles skolebestyrelse Høringssvar fra forældrevalgte i Koldby Skoles skolebestyrelse Børne- og Familieudvalget og forvaltningen ved Thisted Kommune præsenterede på kvartalsmødet for skoler i august udviklingsplanen for skoleområdet.

Læs mere

Projektkatalog Skoleveje

Projektkatalog Skoleveje Thisted Kommune Projektkatalog Skoleveje Marts 2013 Thisted Kommune Asylgade 30 7700 Thisted Telefon 9917 1717 E-mail: teknisk@thisted.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S Forsidefoto: Henrik Ole

Læs mere

Høringssvar vedrørende Udviklingsplanen for daginstitutioner Fra Vorupør Børnehus

Høringssvar vedrørende Udviklingsplanen for daginstitutioner Fra Vorupør Børnehus Høringssvar vedrørende Udviklingsplanen for daginstitutioner Fra Vorupør Børnehus Indledning: Vi har lige nu et godt liv ved kysten og vores børn elsker at være helt tæt på Nationalpark Thy. Vi er stolte

Læs mere

Tillægsreferat. fra mødet den kl i THY HALLEN

Tillægsreferat. fra mødet den kl i THY HALLEN Tillægsreferat fra mødet den kl. 15.00 i THY HALLEN Medlemmer: Anne Marie Munk, Britta Gade, Eigil Boye, Heinz Hvid, Jens Vestergaard Jensen, Jens Yde, Jørgen Østerby Pedersen, Morten Bach Andersen, Steffen

Læs mere

Fremskrevet vil en overbygning i Vesløs ikke kunne samle elever nok. Klasser med under 18 elever vil medfører et lavt udbud af valgfag.

Fremskrevet vil en overbygning i Vesløs ikke kunne samle elever nok. Klasser med under 18 elever vil medfører et lavt udbud af valgfag. Børne- og Familieforvaltningen Thisted Kommune Asylgade 30 7700 Thisted Høringssvar til ny skole- og dagpasningsstruktur i Thisted Kommune. Da vi bor i et lavt befolket område, ser vi det som naturligt,

Læs mere

Tildelingsmodel klasse- og elevtildeling

Tildelingsmodel klasse- og elevtildeling Tildelingsmodel klasse- og elevtildeling KL s Konsulentvirksomhed (KLK) har bistået Thisted Kommune med at udarbejde en ny model for tildeling af økonomiske ressourcer til skolerne. De grundlæggende principper

Læs mere

Arbejdssted (kommune) Begge Tilflyttere Gjøl Jammerbugt Aalborg Anden kommune Udland Gjølboer Mor Far. Mor Far Mor Far Mor Far Mor Far Mor Far 1 2

Arbejdssted (kommune) Begge Tilflyttere Gjøl Jammerbugt Aalborg Anden kommune Udland Gjølboer Mor Far. Mor Far Mor Far Mor Far Mor Far Mor Far 1 2 Skolestruktur 00: Høringsvar Gjøl Skole - Bilag XX Tallene er fremkommet ved at tage det enkelte barn på skolen, summere til familie og se på den enkelte fa Børn Én forældre Gjølbo Arbejdssted (kommune)

Læs mere

Sparekassen Thy - cup

Sparekassen Thy - cup Program til Sparekassen Thy - cup 2015 I Hannæs Hallen 9. og 10. januar 2015 Sparekassen Thy cup 2015 afvikles i Hannæs Hallen Gl. Feggesundvej 29 Vesløs Turneringsregler: Stævnet afvikles efter JBU s

Læs mere

Kommentarer til udviklingsplan for dagtilbudsområdet i Thisted Kommune BEVAR BØRNENE I NORS!!

Kommentarer til udviklingsplan for dagtilbudsområdet i Thisted Kommune BEVAR BØRNENE I NORS!! Kommentarer til udviklingsplan for dagtilbudsområdet i Thisted Kommune BEVAR BØRNENE I NORS!! ( det med rødt er kopieret direkte fra kommunens rapport). Jeg tager udgangspunkt i argumenterne for hvorfor

Læs mere

Analyse af. Forvaltningens kommentar til høringssvarene

Analyse af. Forvaltningens kommentar til høringssvarene Analyse af specialundervisning Forvaltningens kommentar til høringssvarene Nr. 1. Visionsgruppen I forhold til skolelederens rolle i visitationsprocedurerne vil dette blive tydeliggjort i forbindelse med

Læs mere

HØRINGS SVAR. til Varde Kommune

HØRINGS SVAR. til Varde Kommune HØRINGS SVAR til Varde Kommune e e ll a or f d u lb ti g a d og r Skole Høringssvaret # er skrevet på vegne af Borgerne i Sig, HHST Udviklingsråd (Sig området) og Sig Borgerforening Erkendelse og fremtidssikring

Læs mere

Printet 10-11-2014-19:40 Side 1 af 6

Printet 10-11-2014-19:40 Side 1 af 6 Resultat list Skoleskydning 2014 Point 1 Hurup skole 5A hold 1 1-204 Boddum-Ydby Skytteforening 780 2 Løgstør Skole 5. B hold 1 157300 Løgstør Sportsskytteklub 777 3 Langholt Skole 5 hold 1 01-514 Vodskov

Læs mere

Borgmesteren har bedt forvaltningen om at belyse en række forhold i forbindelse med strukturdebatten. Der er tale om følgende:

Borgmesteren har bedt forvaltningen om at belyse en række forhold i forbindelse med strukturdebatten. Der er tale om følgende: Thisted d. 21. november 2010 Til Borgmester Lene Kjeldgaard Jensen. Borgmesteren har bedt forvaltningen om at belyse en række forhold i forbindelse med strukturdebatten. Der er tale om følgende: 1. Nuværende

Læs mere

Styrelsesvedtægt. Thisted Kommunes skolevæsen.

Styrelsesvedtægt. Thisted Kommunes skolevæsen. Styrelsesvedtægt Thisted Kommunes skolevæsen. 2 STYRELSESVEDTÆGT FOR THISTED KOMMUNES SKOLEVÆSEN. Afsnit 1. Skolebestyrelsens sammensætning, og valg af medlemmer.... 4 1.1 Sammensætning af skolebestyrelsen...

Læs mere

Med- Medlems- Slutopgørelse Løn Godt- Udbetaling Slutafregning lem. tilskud Kursus Regul. Tilskud i gørelse Nr. Forening ialt i alt tilskud 87,95%

Med- Medlems- Slutopgørelse Løn Godt- Udbetaling Slutafregning lem. tilskud Kursus Regul. Tilskud i gørelse Nr. Forening ialt i alt tilskud 87,95% Med- Medlems- Slutopgørelse Løn Godt- Udbetaling Slutafregning lem. tilskud Kursus Regul. Tilskud i gørelse Nr. Forening ialt i alt tilskud 87,95% alt i alt 1Badt 72 Sjørring 25 4.113 0 4.925 9.038 0 9.038

Læs mere

Radikale Venstre Thy Mors Vi kæmper for kulturen, naturen og nærdemokratiet

Radikale Venstre Thy Mors Vi kæmper for kulturen, naturen og nærdemokratiet Referat fra Radikale Venstre Thy Mors generalforsamling onsdag d. 17. april 2013 kl. 19.30 i Plantagehuset 1. Valg af dirigent, sekretær og stemmetællere Henrik Bolt Jørgensen valgtes til dirigent og Peter

Læs mere

Debat om vores skoler og børnehuse. Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge?

Debat om vores skoler og børnehuse. Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge? Debat om vores skoler og børnehuse Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge? Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg... 5 Børnehus og skole flytter

Læs mere

Dialogmøde om skolestruktur Fjerritslev d. 19/5 2014-05-20

Dialogmøde om skolestruktur Fjerritslev d. 19/5 2014-05-20 Dialogmøde om skolestruktur Fjerritslev d. 19/5 2014-05-20 Gruppe 1 Elev i Fjerritslev koster 36.000 kr. (men koster det ikke mere, hvis man regner underskuddet med?) Elevtalsprognosen for Ørebro passer

Læs mere

Høringssvar til inspirationshøring om strukturdrøftelser på skole- og dagtilbudsområdet. i Varde kommune

Høringssvar til inspirationshøring om strukturdrøftelser på skole- og dagtilbudsområdet. i Varde kommune HØRINGS SVAR Høringssvar til inspirationshøring om strukturdrøftelser på skole- og dagtilbudsområdet Høringssvaret er på vegne af Borgerne i Sig, HHST Udviklingsråd (Sig området), Sig Borgerforening udarbejdet

Læs mere

Ny udviklingsorienteret skolestruktur for Thisted Kommune

Ny udviklingsorienteret skolestruktur for Thisted Kommune Thisted, den 17.09.2014 Ny udviklingsorienteret skolestruktur for Thisted Kommune Indledning Enhedslisten de rød-grønne i Thy ligger her frem et forslag til ny folkeskolestruktur i Thisted Kommune, fordi

Læs mere

Printet :58 Side 1 af 5

Printet :58 Side 1 af 5 Resultat list Skoleskydning 2014 Point 1 Hurup skole 5A hold 1 1-204 Boddum-Ydby Skytteforening 780 2 Løgstør Skole 5. B hold 1 157300 Løgstør Sportsskytteklub 777 3 Langholt Skole 5 hold 1 01-514 Vodskov

Læs mere

Skolebestyrelsesvalg 2014 Forældreinformation

Skolebestyrelsesvalg 2014 Forældreinformation Skolebestyrelsesvalg 2014 Forældreinformation Center for Skoler og Dagtilbud Børn, Kultur og Sundhed Fredensborg Kommune Facts om skolebestyrelsen og skolebestyrelsesvalget Skolebestyrelsesvalg Ved alle

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

Fagteams og skoleledelsens sparring foregår allerede og kan udvides selvom der ikke bliver et skolecenter (på Nørhalne Skole).

Fagteams og skoleledelsens sparring foregår allerede og kan udvides selvom der ikke bliver et skolecenter (på Nørhalne Skole). Dialogmøde den 13. maj 2014 på Biersted Skole Gruppe A Man lægger økonomien og beslutningerne ned i skolecentret, som så i stedet for politikerne skal tage stilling til om Gjøl Skole skal lukkes. Hvad

Læs mere

Varde Kommune Bytoften Varde Att.: Rune Olesen. Vedr.: Høring af sparekatalog 2012

Varde Kommune Bytoften Varde Att.: Rune Olesen. Vedr.: Høring af sparekatalog 2012 Varde Kommune Bytoften 2 6800 Varde Att.: Rune Olesen Janderup Skole Nybrovej 36A 6851 Janderup Tlf. 75 25 83 75 Den 25. oktober 2010 Vedr.: Høring af sparekatalog 2012 Skolebestyrelsen har på ordinært

Læs mere

FællesMED-udvalg Børn og Undervisning

FællesMED-udvalg Børn og Undervisning FællesMED-udvalg Børn og Undervisning Til Uddannelse, Børn og Familie 4. marts 2019 Sags id: 18/24980 Høringssvar til Dagtilbuddenes fælles kvalitetsaftale 2017-2018 FællesMED-udvalg Børn og Undervisning

Læs mere

Høringssvar til inspirationshøring om strukturdrøftelser på skole- og dagtilbudsområdet i Varde kommune

Høringssvar til inspirationshøring om strukturdrøftelser på skole- og dagtilbudsområdet i Varde kommune HØRINGS SVAR Høringssvar til inspirationshøring om strukturdrøftelser på skole- og dagtilbudsområdet i Varde kommune Høringssvaret er på vegne af Borgerne i Sig, HHST Udviklingsråd (Sig området), Sig Borgerforening

Læs mere

Som borgmester for Thisted Kommune er det mig en stor fornøjelse at kunne være med til at indvie det ny renoverede BOOA.

Som borgmester for Thisted Kommune er det mig en stor fornøjelse at kunne være med til at indvie det ny renoverede BOOA. - - Som borgmester for Thisted Kommune er det mig en stor fornøjelse at kunne være med til at indvie det ny renoverede BOOA. Det nyrenoverede sted her, er et fantastisk eksempel på hvad der kan ske når

Læs mere

Til. Varde Kommune. Bytoften Varde

Til. Varde Kommune. Bytoften Varde Til Varde Kommune Bytoften 2 6800 Varde Høringssvar fra skolebestyrelsen og MED udvalget på Årre Skole på det konkrete strukturforslag udsendt af et flertal i Byrådet. En enig bestyrelse og MED udvalg

Læs mere

Referat af møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget

Referat af møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget Mødetidspunkt 29-01-2018 17:10 Mødeafholdelse Rådssalen Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 17:40 Tilstede: Anne Hjorth, Jesper

Læs mere

en landsby i stærk udvikling

en landsby i stærk udvikling Lyne en landsby i stærk udvikling Ansvarlig: Arbejdsgruppen Lyne December 2009 Foto: Gunnar Schmidt Indhold Indhold 2 Lyne s lokal historie 3 Lokal analyse...3 Befolkningsanalyse..4 Input.4 Hvad viser

Læs mere

Fælles høringssvar vedr. den fremtidige skolestruktur i FMK

Fælles høringssvar vedr. den fremtidige skolestruktur i FMK Allested-Vejle skole Nr. Broby skole Pontoppidanskolen Fælles høringssvar vedr. den fremtidige skolestruktur i FMK Udarbejdet af skolebestyrelserne på Nord- og Sydskolerne i Fåborg-Midtfyn kommune Sammen

Læs mere

Opsamling på hovedtræk i strukturforslag

Opsamling på hovedtræk i strukturforslag Opsamling på hovedtræk i strukturforslag BILAG TIL TEMADRØFTELSEN 27/9 2016 Arbejdsgruppernes opgave Strukturarbejdsgrupperne har haft til opgave, at foreslå et strukturscenarium der skaber besparelse

Læs mere

Notatet indeholder ikke en gennemgang af reformens indhold, idet der henvises til Aftaleteksten samt materialer fra KL vedr. opgaven i kommunen.

Notatet indeholder ikke en gennemgang af reformens indhold, idet der henvises til Aftaleteksten samt materialer fra KL vedr. opgaven i kommunen. Version: 20. august 2013 Indledning I foråret 2013 indgik Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative en aftale vedr. en reform af folkeskolerne i Danmark. Reformen medfører, at folkeskolen fra

Læs mere

Den vedtagne Helhedsplan rummer følgende målsætninger på skoleområdet:

Den vedtagne Helhedsplan rummer følgende målsætninger på skoleområdet: 2009-23605/ Henning Josefsen Beslutningstema Skolestruktur og kvalitet i folkeskolen. Sagsbeskrivelse Kommunalbestyrelsen har på et temamøde den 18. februar 2010 drøftet, hvordan den med sine beslutninger

Læs mere

En visionær og bæredygtig. skolestruktur. Til Børne- og Familieudvalget Asylgade Thisted

En visionær og bæredygtig. skolestruktur. Til Børne- og Familieudvalget Asylgade Thisted 2010 Til Børne- og Familieudvalget Asylgade 30 7700 Thisted En visionær og bæredygtig skolestruktur Høringssvar vedr. ny skole- og dagpasningsstruktur i Thisted Kommune 2010 Arbejdsgruppen for fremtidig

Læs mere

Prognose kontra faktisk tal Ud fra Thisted Kommunes befolkningsprognose s. 34 er tallene fra Sennels følgende:

Prognose kontra faktisk tal Ud fra Thisted Kommunes befolkningsprognose s. 34 er tallene fra Sennels følgende: HØRINGSSVAR PÅ VEGNE AF SENNELS BØRNEHAVE Vi ønsker i Sennels at bevare Sennels Børnehave, helst som kommunal børnehave. Vi ser muligheder for øget fleksibilitet, effektiv udnyttelse af ressourcer og styrkelse

Læs mere

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

Udviklingsplan for skoleområdet i Thisted Kommune

Udviklingsplan for skoleområdet i Thisted Kommune Udviklingsplan for skoleområdet THISTED KOMMUNE Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 1 1.1 Bæredygtige skoler... 2 1.2 Læsevejledning i forhold til Udviklingsplanen.... 2 2. Økonomisk analyse... 3 2.1

Læs mere

Velkommen til borgermøde om Planstrategi 2015

Velkommen til borgermøde om Planstrategi 2015 Velkommen til borgermøde om 27. oktober 2015 Formål Først og fremmest sige tak for jeres bidrag Fortælle om Byrådets Fremhæve det væsentlige i strategien Mulighed for høringssvar Opfølgning på Planstrategi

Læs mere

Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet

Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet Stevns kommune Dato: 7-6-2017 Deres ref.: 4660 Store Heddinge Vor ref.: Sagsbehandler: jqs / jrb Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet Hermed følger BUPL s høringssvar til Stevns

Læs mere

Skolebestyrelsesvalg 2018

Skolebestyrelsesvalg 2018 Skolebestyrelsesvalg 2018 Forældreinformation Center for Læring, Fritid og Sundhed Om skolebestyrelsen og skolebestyrelsesvalget Alle folkeskoler har en demokratisk valgt skolebestyrelse, der er sammensat

Læs mere

Bilag 2 Høringssvar vedrørende styrelsesvedtægt 2015/2016

Bilag 2 Høringssvar vedrørende styrelsesvedtægt 2015/2016 Bilag 2 Høringssvar vedrørende styrelsesvedtægt 2015/2016 Afsender af høringssvar Indhold i høringssvar Forvaltningens svar Skole 1 Avedøre Skole på Avedøre Skole tog styrelsesvedtægten til efterretning

Læs mere

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Fakta... 2 Mål... 2 Modeller... 3 Model 1... 3 Model 2... 4 Model 3... 5 Model 4...

Læs mere

VALG AF SKOLEBESTYRELSE Få indflydelse på dit barns skole meld dig som kandidat til skolebestyrelsen

VALG AF SKOLEBESTYRELSE Få indflydelse på dit barns skole meld dig som kandidat til skolebestyrelsen VALG AF SKOLEBESTYRELSE 2018 Få indflydelse på dit barns skole meld dig som kandidat til skolebestyrelsen 2 Skolebestyrelsesvalg 2018 FORORD Kære forældre til børn i skolerne i Albertslund Kommune. Jeg

Læs mere

Vedr. Sennels Børnehave

Vedr. Sennels Børnehave Vedr Sennels Børnehave Plads til forskelle Jeg er mor til to tvillingepiger på 5 år, som går i Sennels børnehave Da jeg i december 2008 gik i fødsel var det ikke en glædelig begivenhed, da det var 13 uger

Læs mere

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune UDKAST Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune 2019-2022 Indhold Forord... 5 Ikast-Brande Kommune har en god beliggenhed. 7 Indbyggertallet vokser... 8 Vision... 9 2022-mål... 10 Målgrupper... 12 Indsatsområder...

Læs mere

MEDLEMSTILSKUD 2018 Tilskud/medl. efter regulering Tilskud efter Tilskud Medl. nu reguleret sats i alt i alt Forening: (tillagt 16%) nu nu

MEDLEMSTILSKUD 2018 Tilskud/medl. efter regulering Tilskud efter Tilskud Medl. nu reguleret sats i alt i alt Forening: (tillagt 16%) nu nu MEDLEMSTILSKUD 2018 Tilskud/medl. efter regulering Tilskud efter Tilskud Medl. nu reguleret sats i alt i alt Forening: (tillagt 16%) nu nu Aktivitetsgruppen Rolighed #DIV/0! 0 0 0 Badt 72 Sjørring #DIV/0!

Læs mere

Først og fremmest ser vi ikke Ulfborg som en landsby. Vi ønsker derfor heller ikke en ordning ved navn "Landsbyordning".

Først og fremmest ser vi ikke Ulfborg som en landsby. Vi ønsker derfor heller ikke en ordning ved navn Landsbyordning. 1 - Ulfborg Skole, Skolebestyrelsen Høring vedrørende etablering af Landsbyordninger Skolebestyrelsen ved Ulfborg Skole forhold til udvikling af lokalsamfundet i forbindelse med etablering af Landbyordningen?

Læs mere

Hvorfor vil regeringen gøre det sværere at være. børnefamilie med den annoncerede forringelse af. Hvordan hænger en forringelse af børnechecken

Hvorfor vil regeringen gøre det sværere at være. børnefamilie med den annoncerede forringelse af. Hvordan hænger en forringelse af børnechecken Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 632 Offentligt 19. september 2017 J.nr. 2017-3501 Kontor: Ejendomme, boer og gæld SAU Samrådsspørgsmål AO og AP - Tale til besvarelse af spørgsmål

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Kirke Hyllinge skole Tirsdag den 9.september 2014 kl. 19-21 På lærerværelset.

Skolebestyrelsesmøde Kirke Hyllinge skole Tirsdag den 9.september 2014 kl. 19-21 På lærerværelset. 1. Godkendelse af referat Godkendt. Det aftales, at referaterne fremover skrives som aktionsreferat dvs. der sættes adressat på den der har aktion på punktet. Adressaten står med fed skrift for enden af

Læs mere

Alternativ Ø (Det solidariske alternativ)

Alternativ Ø (Det solidariske alternativ) Alternativ Ø (Det solidariske alternativ) Ø. Fem skoler med overbygning- 4 fødeskoler, 1. Kort beskrivelse af alternativ Ø Alternativ Ø er baseret på et bærende princip om, at der skal være skoler over

Læs mere

Bilag 2 Høringssvar vedrørende ændringer af skoledistrikter

Bilag 2 Høringssvar vedrørende ændringer af skoledistrikter Bilag 2 Høringssvar vedrørende ændringer af skoledistrikter Afsender af høringssvar Indhold i høringssvar Forvaltningens svar Skole 1 Avedøre Skole på Avedøre Skole vurderer ikke, at den langsigtede strategi

Læs mere

Høringssvar til forslag om ny skolestruktur

Høringssvar til forslag om ny skolestruktur Høringssvar til forslag om ny skolestruktur Hænger økonomien sammen i forslag til ny skolestruktur? Årsagen til forslag om ny skolestruktur er, at elevtallet i kommunes folkeskoler forventes at falde med

Læs mere

Opsamlingsskemaer til debatten

Opsamlingsskemaer til debatten Opsamlingsskemaer til debatten Input fra Skolen ved Tuse Næs Debatmøde blev afholdt mandag d. 23. marts 2014 på afdeling Tuse, hvor der var omkring 60 fremmødt. Forsat god debat! Bæredygtige skoler og

Læs mere

Forslag om at sende beslutning om at udskyde effektueringen af, at Karensmindeskolen bliver overbygningsskole for eleverne i Øster Hornum i høring.

Forslag om at sende beslutning om at udskyde effektueringen af, at Karensmindeskolen bliver overbygningsskole for eleverne i Øster Hornum i høring. Fremtidig kapacitet på skoler i Støvring - efter høring Sagsnr: 82.18.00-A00-1-14 Sagen afgøres i: Byrådet Sagsresume Sagen afgøres i: Byrådet Forslag om at sende beslutning om at udskyde effektueringen

Læs mere

Høringssvar mod nedlæggelsen af overbygningen på Fårup Skole.

Høringssvar mod nedlæggelsen af overbygningen på Fårup Skole. Høringssvar mod nedlæggelsen af overbygningen på Fårup Skole. Byrådet i Randers Kommune har fremlagt forslag til en ny skolestruktur. Forslaget vil medføre meget store ændringer for flere tusinde skolebørn

Læs mere

Kriseplan for folkeskolen i Albertslund

Kriseplan for folkeskolen i Albertslund Kriseplan for folkeskolen i Albertslund Baggrund Folkeskolen i Albertslund har det ikke godt. Trivselsmålingerne viser, at mange af vores børn trives rigtig dårligt i vores skoler - resultaterne er ringere

Læs mere

Nedenstående er nogle af de tanker, der kom frem på skolebestyrelsesmødet mandag aften suppleret med egne tanker/frustrationer.

Nedenstående er nogle af de tanker, der kom frem på skolebestyrelsesmødet mandag aften suppleret med egne tanker/frustrationer. Nedenstående er nogle af de tanker, der kom frem på skolebestyrelsesmødet mandag aften suppleret med egne tanker/frustrationer. Dokumentet er ment som inspiration til Jesper, der i dag holder møde med

Læs mere

ROSKILDE VEJLEDNING. Erhvervslivet

ROSKILDE VEJLEDNING. Erhvervslivet ÅBEN SKOLE ROSKILDE VEJLEDNING Erhvervslivet Indholdsfortegnelse Om Åben Skole 3 Hvad siger reformen? 4 Hvorfor samarbejde? 5 Hvad med faciliteter? 6 Hvad med økonomien? 6 Hvad kan virksomhederne gøre?

Læs mere

Planstrategien: Meget få formelle bindinger. Oplæg til kommuneplan som fysisk plan Prioriterings- og budgetredskab Dialogværktøj og udviklingsstrategi

Planstrategien: Meget få formelle bindinger. Oplæg til kommuneplan som fysisk plan Prioriterings- og budgetredskab Dialogværktøj og udviklingsstrategi Planstrategi 2011 Planstrategien: Meget få formelle bindinger 3 tilgange til en planstrategi Oplæg til kommuneplan som fysisk plan Prioriterings- og budgetredskab Dialogværktøj og udviklingsstrategi Vi

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af fastholdelse af implementeringsplanen

Baggrund for forvaltningens anbefaling af fastholdelse af implementeringsplanen Bilag 31 Fremtidens Fritidstilbud ved Tagensbo Skole Forvaltningen anbefaler, at den oprindelige implementeringsplan fastholdes, da der ikke er fundet alternativer i de indkomne høringssvar, som omhandler

Læs mere

Skolebestyrelsen ved Gudumholm Skole har på sit møde d. 1. november udarbejdet følgende høringssvar vedrørende lukning af Løvvangskolen:

Skolebestyrelsen ved Gudumholm Skole har på sit møde d. 1. november udarbejdet følgende høringssvar vedrørende lukning af Løvvangskolen: Gudumholm Skole 2. november 2016 Til: Fra: Skoleudvalget Skolebestyrelsen Gudumholm Skole Emne: Høringssvar vedr. lukning af Løvvangskolen Skolebestyrelsen ved Gudumholm Skole har på sit møde d. 1. november

Læs mere

320 | Thisted - Koldby - Hurup | Gyldig 11~08~19 | NORDJYLLANDSTRAFIKSELSKAB

320 | Thisted - Koldby - Hurup | Gyldig 11~08~19 | NORDJYLLANDSTRAFIKSELSKAB 320 Thisted - Koldby - Hurup Zone E a 90 fra Hanstholm Thisted St. af Toldbodgade Gammel Torp Tilsted Skole Silstrup Skjoldborg Sundby Stagstrup gl. skole Koldby (Limfjordsgade) Hassing Bedsted St. Villerslev

Læs mere

Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Ansgarskolen, Ribe

Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Ansgarskolen, Ribe Til Børn & Kultur Skoleadministrationen Esbjerg Kommune b-k@esbjergkommune.dk Ribe den 12. januar 2015 Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Ansgarskolen, Ribe Skolebestyrelsen har den 19. november 2014

Læs mere

Trivselsudvalget har undersøgt, hvilke redegørelser og rapporter, der peger på en stor hhv. mindre skole i lyset af elevers trivsel (bilag 1).

Trivselsudvalget har undersøgt, hvilke redegørelser og rapporter, der peger på en stor hhv. mindre skole i lyset af elevers trivsel (bilag 1). 30. april 2014 Høringssvar vedrørende ændring af skolestruktur. Som følge af planerne om en ændring af den nuværende skolestruktur, blev der afholdt et dialogmøde på Ørebroskolen for hele Ørebro-området.

Læs mere

Trafiksikkerhed i Thisted Kommunej 1

Trafiksikkerhed i Thisted Kommunej 1 Trafiksikkerhed i Thisted Kommunej 1 Borgermøde Tirsdag den 30. oktober 2012, kl. 19.00 21.00]l. 19.00 Fornyelse af Eiffeltårnets første etage Dagsorden Velkommen 2 Trafiksikkerhedsmålsætningen Hvad er

Læs mere

Udviklingsplan for skoleområdet THISTED KOMMUNE Bilag 1

Udviklingsplan for skoleområdet THISTED KOMMUNE Bilag 1 Udviklingsplan for skoleområdet THISTED KOMMUNE Bilag 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse.. 1 Udviklingen af elevtal i Thisted Kommune. 2 Udregning af prognoser for udviklingen af elevtal. 4 Markedsandelen

Læs mere

Modtaget d. 27/08 kl. 11:56. Høringssvar vedr. lukning af Gjerlev-Enslev skole.

Modtaget d. 27/08 kl. 11:56. Høringssvar vedr. lukning af Gjerlev-Enslev skole. Modtaget d. 27/08 kl. 11:56 Høringssvar vedr. lukning af Gjerlev-Enslev skole. Det er rystende, man vil lukke vores skole fundamentet for hele vores landsby og dens sammenhold. Især efter der blevet lovet,

Læs mere

skole og dagpasningsområdet skal sammentænkes eksempelvis med alternative organiseringsmuligheder som f.eks. landsbymodeller

skole og dagpasningsområdet skal sammentænkes eksempelvis med alternative organiseringsmuligheder som f.eks. landsbymodeller Høringssvar vedr. udviklingsplanen for skoleområdet i Thisted Kommune. Skolebestyrelsen Tilsted skole Den 2608-2014 besluttede byrådet at sende model 1 samt model 2 fra udviklingsplanen i høring dog med

Læs mere

Høringssvar fra Stagstrup skoles bestyrelse

Høringssvar fra Stagstrup skoles bestyrelse Til Børne og Familieforvaltningen Thisted kommune Asylgade 30 7700 Thisted - Høringssvar fra Stagstrup skoles bestyrelse Thisted kommune har sendt Stagstrup Skole i officiel høring til lukning og eleverne

Læs mere

Forvaltningen sender ministeriets brev til kommunens skoler sammen med vedlagte følgebrev.

Forvaltningen sender ministeriets brev til kommunens skoler sammen med vedlagte følgebrev. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen NOTAT Til aflæggerbordet ved BUU-møde den 23. september 2015 Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling har den 26. august 2015 fremsendt brev

Læs mere

Afdelingsleder Søndersøskolen. Job- og Kravprofil

Afdelingsleder Søndersøskolen. Job- og Kravprofil Afdelingsleder Søndersøskolen Job- og Kravprofil Indhold Indledning... 2 Ansættelsesudvalg... 2 Tidsplan... 3 Nordfyns Kommune... 3 Ledelsesopgaven... 5 Lederprofil... 6 Ansættelsesvilkår... 6 1 Søndersøskolen

Læs mere

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C Borgermøde Forslag til skolestruktur Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C www.randers.dk Dagsorden for borgermøde Baggrund for forslaget Forslagets indhold Hvad sker der i høringsfasen

Læs mere

Høringssvar i forbindelse med Kommunalbestyrelsens forslag til skolestrukturændringer i Faaborg.

Høringssvar i forbindelse med Kommunalbestyrelsens forslag til skolestrukturændringer i Faaborg. Høringssvar i forbindelse med Kommunalbestyrelsens forslag til skolestrukturændringer i Faaborg. Faaborg d. 30.7.2015 I forbindelse med den politiske beslutning om at nedlægge og omstrukturere Sund-/ og

Læs mere

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C

Borgermøde Forslag til skolestruktur. Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C Borgermøde Forslag til skolestruktur Randers Kommune Børn, Skole og Kultur Laksetorvet 8900 Randers C www.randers.dk Dagsorden for borgermøde Baggrund for forslaget Forslagets indhold Hvad sker der i høringsfasen

Læs mere

Forslag til. Åben Skole Strategi for Køge Kommune

Forslag til. Åben Skole Strategi for Køge Kommune Forslag til Åben Skole Strategi for Køge Kommune 2018-2021 Skoleafdelingen og Kultur- og Idrætsafdelingen Juni 2018 Indhold Indhold... 2 Hvorfor en Åben Skole strategi?... 3 Om strategien... 3 Definition

Læs mere

NOTAT: Sammenfatning af høringssvar til tilpasning af kapacitet på dagtilbudsområdet

NOTAT: Sammenfatning af høringssvar til tilpasning af kapacitet på dagtilbudsområdet Velfærdssekretariatet Sagsnr. 266197 Brevid. 2048895 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk 26. februar 2015 NOTAT: Sammenfatning af høringssvar til tilpasning af kapacitet på dagtilbudsområdet

Læs mere

Kommissorium for politisk styregruppe samt lokale arbejdsgruppers arbejde med Skolestruktur og landdistriktsudvikling

Kommissorium for politisk styregruppe samt lokale arbejdsgruppers arbejde med Skolestruktur og landdistriktsudvikling Kommissorium for politisk styregruppe samt lokale arbejdsgruppers arbejde med Skolestruktur og landdistriktsudvikling 1. Baggrund I foråret og sommeren 2014 har der været to emner på dagsordenen i Jammerbugt

Læs mere

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen Vi er nu i slutningen af skoleåret 14 15 og også inde i de sidste måneder af det 1. år for den nye skolebestyrelse, der tiltrådte i august 2014. Jeg vil give et kort rids over det sidste år og se lidt

Læs mere

Fremtidig struktur. Skole- og dagpasningsområdet.

Fremtidig struktur. Skole- og dagpasningsområdet. Fremtidig struktur. Skole- og dagpasningsområdet. Datamateriale, analyser og anbefalinger. Ny opdateret version 13. oktober 2010 I denne opdaterede version er der rettet på følgende sider: Side 5 og siderne

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den 2. april 2014 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 405 mødelokale på Rådhuset Jytte Bendtsen, Kenneth Kristensen Berth, Erdal

Læs mere

Formanden, Marie Louise Tolstrup, byder velkommen og foreslår Charlotte Herforth som dirigent

Formanden, Marie Louise Tolstrup, byder velkommen og foreslår Charlotte Herforth som dirigent Referat af forældrekredsmødet onsdag den 24. oktober 2018 Dagsorden i henhold til vedtægternes 9: Forældrekredsmødet blev indkaldt via nyhedsbrevet den 5. oktober og er således rettidigt indkaldt og dermed

Læs mere

Strategi for Lokal Udvikling Thisted Kommune, Asylgade 30, 7700 Thisted

Strategi for Lokal Udvikling Thisted Kommune, Asylgade 30, 7700 Thisted Strategi for Lokal Udvikling 2018-2020 Thisted Kommune, Asylgade 30, 7700 Thisted 99171717 - lese@thisted.dk - www.thisted.dk - CVR 2918 9560 Indhold Forord... 3 Sammenhængskraft...4 Strategi for Thisted

Læs mere

Referat. fra mødet den kl i Direktørens kontor. Erik Bøgh Nielsen, Heinz Hvid, Mogens Kruse, Per Skovmose, Poul Hvass Hansen.

Referat. fra mødet den kl i Direktørens kontor. Erik Bøgh Nielsen, Heinz Hvid, Mogens Kruse, Per Skovmose, Poul Hvass Hansen. Referat fra mødet den kl. 13.00 i Direktørens kontor Medlemmer: Erik Bøgh Nielsen, Heinz Hvid, Mogens Kruse, Per Skovmose, Poul Hvass Hansen Afbud: Mødet hævet kl.: 16.00 Side 47 Indholdsfortegnelse: Meddelelser...49

Læs mere

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev 2014 Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 BAGGRUND 3 KAPACITET OG BØRNETAL 4 Pasningsbehov 4 Bygningskapacitet 4 OVERSIGT OVER SCENARIER 5 BEMÆRKNINGER

Læs mere

Budget og overslagsårene Orienteringsmøde Rådhuset, den 9. oktober 2014

Budget og overslagsårene Orienteringsmøde Rådhuset, den 9. oktober 2014 - og overslagsårene 2016-2018 Orienteringsmøde Rådhuset, den 9. oktober 2014 Agenda 17.00 Velkomst & program v/kommunaldirektøren 17.10 Orientering budget 2015 + overslagsårene 2016-2018 v/borgmesteren

Læs mere

Skoler og uddannelse Analyse og anbefalinger til Handleplan 2018

Skoler og uddannelse Analyse og anbefalinger til Handleplan 2018 THISTED KOMMUNE Skoler og uddannelse Analyse og anbefalinger til Handleplan 2018 Opfølgning på budgetforliget 2017 Undervisning Børne- og Familieforvaltningen - Thisted Kommune Forår 2017 Indhold Indhold...

Læs mere

Uddannelsesudvalget behandlede den 3. marts 2014 en sag om organisering af fritidstilbuddene i forlængelse af folkeskolereformen.

Uddannelsesudvalget behandlede den 3. marts 2014 en sag om organisering af fritidstilbuddene i forlængelse af folkeskolereformen. NOTAT Oplæg til videreudvikling af samarbejde mellem skoler og fritidstilbud i Sørbymagle, Slots Bjergby, Flakkebjerg og Dalmose Center for Dagtilbud Maj-Britt Thy mathy@slagelse.dk 12. april 2015 Baggrund

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Møllehuset 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Møllehuset 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Møllehuset 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring og

Læs mere

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 310265 Brevid. 2985068 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringssvar 28. november 2018 Skole- og Børneudvalget besluttede den

Læs mere

Folketinget Uddannelsesudvalget Christiansborg, den 30. marts 2006

Folketinget Uddannelsesudvalget Christiansborg, den 30. marts 2006 Uddannelsesudvalget L 170 - Bilag 28 Offentligt Folketinget Uddannelsesudvalget Christiansborg, den 30. marts 2006 Til udvalgets medlemmer og stedfortrædere. Ad L 170 Forslag til lov om ændring af lov

Læs mere

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL skal hermed svare på kommunens høringsmateriale vedrørende implementering af den kommende skolereform i Næstved Kommune.

Læs mere

Henvendelse om beslutning om Bakkehusets fremtid som selvstændig institution.

Henvendelse om beslutning om Bakkehusets fremtid som selvstændig institution. Dato: 11.juni 2014 Fra Forældrebestyrelsen i klynge A5 og forældrerådet for Bakkehuset integrerede fritidsinstitution. Til BUU i København samt BR. Henvendelse om beslutning om Bakkehusets fremtid som

Læs mere