NEWSLETTER NO. 10 Karup, 16. april 2008

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NEWSLETTER NO. 10 Karup, 16. april 2008"

Transkript

1 NEWSLETTER NO. 10 Karup, 16. april 2008 Kære medlemmer, Generalforsamlingen den 15. marts 2008 Til denne generalforsamling var 18 stemmeberettigede medlemmer mødt frem og vi fik valgt en ny bestyrelse, der fik følgende sammensætning: Formand Næstformand Kasserer Sekretær Bestyrelsesmedlem Suppleant Suppleant Revisorer: Revisorsuppleant Karin Astrup (genvalgt) Tina Vyum Pia Nielsen Victoria Nielsen (Ny) Ulla Rørvig (genvalgt) Signe Kruse (genvalgt) Erwin Jöhnk (Ny) Jytte Witt og Jan Rasmussen (genvalgt) Anna Jonna Armansdottir (genvalgt) Generalforsamlingen var præget af en god debat omkring ordlisten, som vi offentliggør snarest, samt diskussionen af vision Både formandens beretning og referatet fra generalforsamlingen kan læses på vores hjemmeside. Fra Tina Vyum har vi følgende debatindlæg: Jeg fatter ganske simpelt ikke hvorfor vi ikke kan finde ud af at samarbejde. Vi er alle sammen transpersoner, ja ja jeg ved godt, at visse personer mener, at efter at de har fået deres operation, så er de nu enten en kvinde eller en mand af transseksuel herkomst, det er vi så ikke helt enige om, der er visse ting der ikke kan ændres, men lad nu det ligge, det er ikke det jeg vil bruge kræfter på.

2 Som sagt vi er alle sammen trans et eller andet, om det er transvestit, transseksuel, transkønnede eller hvad katten man nu ynder at blive kaldt. Jeg tænker at vi alle har nogenlunde de samme problemer, nemlig manglende accept og manglende arbejde, når vi lever i det ønskede køn. Hvorfor kan vi så ikke enes, i stedet for at bekrige hinanden? nogle TV mener ikke de kan være sammen med Ts ere og så er de Ts ere som er af den opfattelse at TV ødelægger det for dem, fordi de ikke er TS, og endelig er der en lille hård kerne af som mener de er ÆGTE transseksuelle. Jamen herregud da også, om vi er det ene eller det andet, det er med garanti bedøvende ligegyldigt for dem som ikke er i samme båd som os, i deres øjne er og bliver vi TRAN- SER. Hvad med at vi glemmer de mange nuancer, og så står sammen om at opnå accept i samfundet. Jeg er da sådan set ligeglad om X ønsker en komplet operation, mens Y kun ønsker at få lov til at ændre sit fornavn og om Z for lov til at få et X i sit pas eller helt ændre kønsbetegnelse uden en op, men jeg er derimod ikke ligeglad om Æ bliver tævet halvt ihjel fordi, han/hun går i det forkerte tøj efter nogens opfattelse, og at vi næsten alle sammen har problemer med at få et job fordi vi er anderledes, det er jeg heller ikke tilfreds med. Så glem dog de små stridigheder, og lad os gøre fælles front der hvor det betyder noget for alvor, nemlig accepten i samfundet og arbejdsløsheden. Så derfor lad os nu tage os sammen, lad være med at begynde at skændes over det her indlæg, vær voksne og fornuftige mennesker, kan i tilslutte jer det jeg skriver så gør det, kan i ikke det... ja så bare glem det. Mere vanskeligt er det faktisk slet ikke. Tina Sidste nyt fra TGEU: Vi nærmer os nu den store begivenhed det næste Council, der som bekendt afholdes i Berlin fra den maj Ved fristens udløb for kandidater til ledelsesgruppen, hvor der skal vælges 4 personer direkte, er der kun de 4 kandidater som den siddende bestyrelse har indstillet. Det er følgende:

3 Professor, Dr. Jur. Stephen Whittle, Manchester, Press For Change, UK M.Sc., Jane Thomas, Escherndorf, DTGI, Tyskland M. Sc., Phd. Julia Ehrt, Berlin, TRIQ Tyskland Cand. merc. Karin Astrup, Karup, Trans-Danmark, Danmark. Derudover skal der vælges 5 medlemmer til bestyrelsen, Steering Committee, hvor Pia Nielsen vores kasserer kandiderer. På Council vil Pia og Karin lede to workshops med temaerne arbejdsmarkedsforhold (Pia) og fund raising (Karin) Det seneste deltager tal, som jeg har modtaget den 15.4., er 156 deltagere, fra 37 lande og 71 forskellige foreninger. Der er deltagere fra de fleste europæiske lande, fra Danmark er der registreret 7 deltagere, hvoraf de 5 er fra Trans-Danmark. Desuden er der deltagere fra USA, Japan og Peru. Organisationskommiteen i Berlin, forventer at der vil komme yderligere mellem 50 og 75 deltagere, idet man har fået penge til at finansiere deltagelse fra Østeuropæiske lande, samt der stadig er en del foreninger som ikke har fået sig tilmeldt endnu, men tilkendegivet at de kommer. Programmet er meget spændende og jeg vil opfordre de af jer der har lyst til at deltage at skynde Jer med tilmeldingen. Finansiering af TGEU TGEU har fået et driftstilskud fra EU/ILGA på , hvilket betyder at den økonomiske belastning for bestyrelsesmedlemmerne vil reduceres kraftigt i Hjemmesiden: Opfordring Jeg vil gerne opfordre vore medlemmer, til at bruge foreningens hjemmeside noget mere. Der bliver fra medlemmernes side stillet en masse krav og ønsker til hjemmesiden, disse ønsker opfylder vi så, men alligevel bruger de ikke vores hjemmeside? Hvad er det der er galt? Ja det skulle da lige være fordi, de er bange for, at deres indlæg ikke bliver læst. Den risiko er så absolut til stede, men så længe vore medlemmer ikke, hverken læser eller benytter det talerør de har stillet til rådighed, ja så udvikler hjemmesiden sig ikke, og det gør foreningen heller ikke.

4 Der er en tendens i foreningen, der peger i retning af dette Alle vil gerne nyde, men få vil yde Hvis I ønsker at JERES forening skal kunne virke som JERES talerør over for politikere og andre embedsmænd, ja så må i altså se at finde arbejdstøjet frem, og se at komme i gang med at bestille noget. Vi mangler folk til at oversætte artikler og andet materiale til engelsk og tysk Vi mangler input fra medlemmerne til hjemmesiden, der er jo nok der skriver indlæg, men sjovt nok ALDRIG på foreningens hjemmeside, kom bare med jeres indlæg, så skal vi nok lægge det op på siden. Tina Vyum, Næstformand Bogprojektet: Redaktionsudvalget er nået meget langt; så vi forventer at bogen om Kønsidentitet vil udkomme i 3. kvartal Vi mangler annoncesælgere til bog projektet! En væsentlig forudsætning for at vi kan udgive bogen er at vi får solgt annoncer til at finansiere trykning og distributionen af bogen. Til dette skal vi bruge en del sælgere som kan afse tid til at kontakte potentielle annoncører og få disse til at tegne annoncer. Alle sælgere vil få en grundig introduktion i salgsargumenterne, samt få udleveret materialer der skal sendes til potentielle emner. Så meld til Karin eller Tina Vyum snarest muligt. Vi mangler dig. Endnu et opråb til vore medlemmer: Vi mangler illustrationer og billedmateriale til bogen, så har du noget liggende som du mener, kan bruges så send det til Pia Nielsen: pia_nielsen_@hotmail.dk Oplæg vedrørende alderdoms-problematik Min hypotese er, at der næppe er et større kendskab og en større viden omkring transvestismen hos hverken plejepersonale eller sygehuspersonale end der eksisterer i det omgivende samfund.

5 Derfor må der være rimelighed i at antage, at der vil kunne opstå konflikter mellem personalets forudsætninger og klienternes ønsker og rimelige krav til at kunne opretholde en tilkæmpet livsstil. Herunder blot et katalog over de umiddelbart synlige problemområder: Eks. 1 En enlig transvestit bliver afhængig af hjemmehjælp i eget hjem. Som det er bekendt fra adskillige indslag i medierne, er der ofte tale om, at klienter i den kommunale hjemmehjælp oplever, at der kommer forskellige hjemmehjælpere med korte mellemrum. Med mindre hjemmehjælps-organisationen er uhyre opmærksomme på de enkelte klienters behov, vil der kunne opstå traumatiske episoder ved forskellige hjemmehjælpere. Der kan opstå både fejlbehandling, misforståelser og eventuelt mobning ved sammenstødet mellem plejer og klient. Eks. 2 En ældre transvestit visiteres til beskyttet bolig. Vedkommende er jo ikke kendt i systemet som værende transvestit med mindre hun selv har forklaret om det. Som en naturlig ting ønsker personen at opretholde den livsstil, som hun har haft gennem mange år, d.v.s. ønsker om omklædning, barbering, personlig pleje, tøj indkøb, socialt liv m.m. I forhold til institutionen er der jo tale om en mandlig beboer, men som beboer i beskyttet bolig er det institutionens opgave at sikre, at beboeren kan opretholde både eget liv, livsstil og socialt liv og livsstil. Med alt hvad dette måtte indebære af både udtryk, seksuel præference og omfang. Det er således personalets opgave at bistå i forbindelse med de dele af klientens liv, som kræver bistand. Det kunne eksempelvis være påklædning, vask, hygiejne m.m. Eks. 3 Ældre transvestit visiteres til plejehjemsplads. Problemer i stil med ovenstående, men mere komplicerede, idet der jo på flere plejehjem er tale om henholdsvis mands- og kvindeafdelinger. Her bør der arbejdes på en endnu højere grad af forståelse for ønsker og behov (krav) fra personalets side. Jeg forestiller mig ikke, at man skal til at undervise andre beboere i transvestisme, men forholdet vil være dybt afhængigt af personalets indstilling og attitude. I punkter kan jeg opstille problemområderne således: Omklædning Personlig hygiejne, barbering, negle, hår o.l. Socialt liv også som plejeklient Tøj køb

6 Køb af personlige plejemidler Socialt liv på plejehjem Generel forståelse og accept af behov Flere har i den seneste debat om dette emne minimeret behovet for at tage fat på dette område. Som andre har antydet, så kan dette skyldes en fortrængning af problematikken. Personligt anser jeg denne problematik for glemt i debatten om transvestisme. F.eks. var denne problematik ikke at finde i den nyligt afholdte undersøgelse, som tydeligvis ikke henvendte sig til transpersoner over 55/60 år. I og med at trans-problematikken har opnået en højere politisk bevidsthed, så vil der naturligt opstå et krav fra mange transpersoner om at de kan opretholde deres livsstil også i den 3. alder. Jeg ser dette område som et kerneområde fremover, og jeg mener der er et stort og udækket område foran os, som kræver både politisk og økonomisk indsats. Som et første initiativ kunne jeg foreslå en egen indsats overfor plejehjem og hjemmehjælpere eventuelt gennem disse faglige organisationer. Med venlig hilsen Nanna Nielsen Trans-Danmark havde denne problemstilling oppe og vende på bestyrelsesmødet den 12. april 2008, og besluttede at søge flere informationer om hvorledes landets kommuner tackler et sådant problem. Dette sker ved en henvendelse til de sociale myndigheder i landets kommuner. Vi vil selvfølgelig orientere medlemmerne om resultatet i et senere nyhedsbrev. Politik: Følgende skrivelse blev sendt til Retsudvalget efter 1. behandlingen af L67 Vedr.: L 67 - Forslag til lov om ændring af lov om ægteskabs indgåelse og opløsning og forskellige andre love samt ophævelse af lov om registreret partnerskab af 5. februar Trans-Danmark hilser lovforslaget velkommen og anbefaler dets vedtagelse. Imidlertid ser foreningen gerne, at der i lovforslaget indføres en bestemmelse om transseksuelles ægteskabelige forhold i forbindelse med den ene parts kønsskifte. Det kan gøres med følgende tilføjelse: Transseksuelle

7 xx. Hvis den ene part i et ægteskab ansøger om tilladelse til et kønsskifte, og begge ægtefæller ønsker at forblive i ægteskabet efter den ene ægtefælles kønsskifte, skal begge ægtefæller underskrive en erklæring derom, som indgives sammen med ansøgningen om kønsskiftet eller ansøgningen om godkendelse af kønsskiftet, hvis dette er foretaget i udlandet. Stk. 2. Såfremt den ene ægtefælle ikke ønsker at forblive i ægteskabet, skal dette opløses, inden der kan gives tilladelse til en ansøgning om kønsskifte. Bemærkninger Da lovforslaget giver mulighed for ægteskab mellem to personer af samme køn, må det også indebære, at et ægteskab, hvor denne ene ansøger om et kønsskifte, ikke kræves opløst. I dag er det foruden betingelserne i Sundhedsloven også en betingelse for at få tilladelse til et kønsskifte, at et eventuelt ægteskab er opløst inden tilladelsen gives. Imidlertid er det ikke en given sag, at parterne eller den ene af parterne i ægteskabet ønsker at fortsætte ægteskabet efter den ene ægtefælles kønsskifte. Dateret den 4. oktober 2007 indgav foreningen skrivelse til Retsudvalget med bemærkninger til det daværende Forslag til folketingsbeslutning (B 76) om at indføre en ægteskabslovgivning, som ligestiller homoseksuelle med heteroseksuelle om samme forhold. Skrivelsen medsendes i kopi. Høringsberettiget Samtidig anmoder foreningen om at blive høringsberettiget vedr. lovforslaget og få tilsendt alt materiale om lovforslaget. Trans-Danmark har også skrevet til Folketinget Sundhedsudvalg i forbindelse med at B65 blev sendt til udvalgsbehandling. Bemærkninger til beslutningsforslag B 65 om transseksuelles/transkønnedes rettigheder. Forslaget består af tre punkter til hvilke vi vil knytte følgende bemærkninger: Pkt. 1 at myndige mennesker selv kan bestemme deres fornavn uden hensyn til deres køn, Pkt. 2 at myndige mennesker selv kan bestemme, hvilken kønsidentitet deres cpr-nummer og pas skal udtrykke, og Pkt. 3 at myndige mennesker efter grundig vejledning og rådgivning om konsekvenserne, selv afgør, om de vil gennemgå en kønsskifteoperation, og at samfundet stiller denne mulighed til rådighed for borgerne.

8 Ad 1. Foreningen kan fuldt ud tilslutte sig forslaget, der er i overensstemmelse med foreningens henvendelse til Sundhedsudvalget i forbindelse med Sundhedshedsudvalgets behandling af beslutningsforslag B 142 sidste år. Foreningen henviser endvidere til bilag 1 med foreningens ønsker til fremtidige forhold for transpersoner. Det kan her understreges, at såvel beslutningsforslaget som foreningens ønske alene drejer sig om myndige personers ret til selv at vælge fornavn, idet vi naturligvis har forståelse for at børn skal beskyttes mod tildeling af underlige fornavne. Vi ser det absolut ikke som en mulighed at nogen person uden kønsidentitetsforstyrrelse vil ytre ønske om at ændre fornavn til et fornavn, der betegner det modsatte køn. Ad 2. Forslaget består af to punkter nemlig det kønsbestemte CPR nummer og kønsbetegnelsen i pas. De vil derfor blive kommenteret hver for sig. Personnummer. Personnummerets opbygning er fastsat i en bekendtgørelse, hvorfor dens opbygning kan ændres af Velfærdsministeren Foreningens primære ønske er en ophævelse af det kønsbestemte endetal i personnummeret som anført i bilag 1. Såfremt dette ønske ikke kan tiltrædes ønsker foreningen adgang til at transseksuelle/transkønnede efter nærmere fastsatte regler skal have tilladelse til at få ændret personnummeret, som ligeledes anført i bilag 1. Kønsbetegnelse i pas. Foreningens primære ønske er, at den transseksuelle skal kunne få ændret kønsbetegnelsen i sit pas samtidig med og på samme grundlag som ændringen af sit personnummer. Alternativt ønsker foreningen, at den transseksuelle efter anmodning kan få ændret sin kønsbetegnelse til et X. Ad 3 Foreningen er af den opfattelse, at en kønsskifteoperation er en så vital og irreversibel operation, at der skal fastsættes nærmere regler og vilkår. Foreningens primære ønske er, at en transseksuel skal have et retskrav på en kønsskifteoperation, når denne er myndig og har levet som det ønskede køn i to år eller mere, har været i hormonbehandling i mindst et år og kan tåle operationen. Dette er nærmere beskrevet i bilag 1 under pkt. 2.

9 Der bør laves en ny lov, som nærmere fastsætter regler og vilkår for behandling af transseksuelle og for meddelelse af tilladelse til kønsskifteoperation ligesom der skal indføres ankemulighed i tilfælde af afslag i overensstemmelse med almindelige retssikkerhedsregler alt som nærmere beskrevet i bilag 1. Foreningen ønsker endvidere en række eksisterende love såsom diskriminationslove og straffeloven ændres ved tilføjelse af ordet kønsidentitet, således at transkønnede ikke skal henføres under seksuel orientering. De enkelte love, der ønskes ændret er ligeledes beskrevet i bilag 1. Foreningen anmoder derfor om foretræde for sundhedsudvalget så vi kan uddybe vore synspunkter. Samarbejde: Foreningen har i dag d. 14/ indledt et samarbejde med Frivillighedscenter SR- Bistand i København. Samarbejdet går ud på, at der med professionel bistand etableres selvhjælps grupper. Læs mere på hjemmesiden. Aktiviteter: Check venligst kalenderen for hvor og hvornår der er arrangementer. Det var alt for denne gang. Det næste newsletter kommer i løbet af maj måned Karin Astrup, formand formand@trans-danmark.dk

Den 7. marts 2009 afholdte vi vores generalforsamling i Bygningen i Vejle.

Den 7. marts 2009 afholdte vi vores generalforsamling i Bygningen i Vejle. NEWSLETTER NO. 15 21. maj 2009 Kære medlemmer, Jeg beklager, at dette nyhedsbrev er blevet forsinket en smule. 1. Generalforsamlingen 2009 Den 7. marts 2009 afholdte vi vores generalforsamling i Bygningen

Læs mere

NEWSLETTER NO. 12 Karup, 4. september 2008

NEWSLETTER NO. 12 Karup, 4. september 2008 NEWSLETTER NO. 12 Karup, 4. september 2008 Kære medlemmer, Sommerferien er så småt ved at være overstået for de fleste danskere og arbejdstøjet skal findes frem igen. Dette gælder også for Trans-Danmark,

Læs mere

Vedrørende vielsesattestens kønsbetegnelser, der afslører, hvis en ægtefælle har fået kønsskifte efter ægteskabets indgåelse

Vedrørende vielsesattestens kønsbetegnelser, der afslører, hvis en ægtefælle har fået kønsskifte efter ægteskabets indgåelse Familiestyrelsen familiestyrelsen@famstyr.dk 2011-05-01 Vedrørende vielsesattestens kønsbetegnelser, der afslører, hvis en ægtefælle har fået kønsskifte efter ægteskabets indgåelse LGBT Danmark, Landsforeningen

Læs mere

trans-danmark.dk takker for at få mulighed for at møde navnelovsudvalget, så vi kan redegøre for de ønsker, foreningen har til en ny navnelov.

trans-danmark.dk takker for at få mulighed for at møde navnelovsudvalget, så vi kan redegøre for de ønsker, foreningen har til en ny navnelov. Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle Web adresse: www.trans-danmark.dk Navnelovsudvalget Lørdag den 1. november 2003 trans-danmark.dk takker for at få mulighed for at møde navnelovsudvalget,

Læs mere

Generalforsamling afholdt den 15. marts 2008 i Skader hos Signe Kruse.

Generalforsamling afholdt den 15. marts 2008 i Skader hos Signe Kruse. Generalforsamling afholdt den 15. marts 2008 i Skader hos Signe Kruse. Dagsorden 1) Valg af dirigent 2) Bestyrelsen aflægger beretning for det forløbne år. 3) Bestyrelsen forelægger det reviderede regnskab.

Læs mere

2006 et tilbageblik på året der gik.

2006 et tilbageblik på året der gik. 2006 et tilbageblik på året der gik. Af Karin Astrup, formand for trans-danmark.dk I Danmark er det en tradition at vi alle hører eller ser dronningens og statsministerens nytårstale, hvor man gør status

Læs mere

1. november 2007. Trans-Danmark har for tiden et meget højt aktivitets niveau, som afspejler sig i vores daglige

1. november 2007. Trans-Danmark har for tiden et meget højt aktivitets niveau, som afspejler sig i vores daglige NEWSLETTER NO. 7 1. november 2007 Kære medlemmer, Dette er newsletter nummer 7 Trans-Danmark har for tiden et meget højt aktivitets niveau, som afspejler sig i vores daglige virke. Jeg ved at vi ofte får

Læs mere

NEWSLETTER NO. 8 Karup, 20. januar 2008

NEWSLETTER NO. 8 Karup, 20. januar 2008 NEWSLETTER NO. 8 Karup, 20. januar 2008 Kære medlemmer, 1. Generalforsamlingen 2008 Datoen for generalforsamlingen 2008 er nu blevet fastlagt til den 15. marts 2008 kl.13.00 og vil blive afholdt i Skader.

Læs mere

2007 et tilbageblik på året der gik.

2007 et tilbageblik på året der gik. 2007 et tilbageblik på året der gik. Web adresse: www.trans-danmark.dk Af Karin Astrup, formand for trans-danmark.dk I Danmark er det en tradition at vi alle hører eller ser dronningens og statsministerens

Læs mere

Vejledning om kastration i forbindelse med kønsskifte

Vejledning om kastration i forbindelse med kønsskifte Enhed For tilsyn Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67, 2300 København S. Karup, den 17. august 2006 Høringssvar vedrørende vejledning om kastration med henblik på kønsskifte. J.nr. 0-608-01-15/1/KWI Det

Læs mere

På vores bestyrelsesmøde den 16. januar 2010 blev stedet og tidspunktet for årets generalforsamling

På vores bestyrelsesmøde den 16. januar 2010 blev stedet og tidspunktet for årets generalforsamling Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle Hjemmeside: www.trans-danmark.dk Kære medlemmer, NEWSLETTER NO. 18 Jeg håber at I alle er kommet godt ind i det nye årti. 31. januar 2010 På vores bestyrelsesmøde

Læs mere

Beretning. Forslag til folketingsbeslutning om transseksuelles/transkønnedes rettigheder [af Per Clausen (EL) m.fl.]

Beretning. Forslag til folketingsbeslutning om transseksuelles/transkønnedes rettigheder [af Per Clausen (EL) m.fl.] Sundhedsudvalget (2. samling) B 65 - Bilag 8 Offentligt Til beslutningsforslag nr. B 65 Folketinget 2007-08 (2. samling) Beretning afgivet af Sundhedsudvalget den 0. juni 2008 3. udkast til Beretning over

Læs mere

2004 et tilbageblik på året der gik.

2004 et tilbageblik på året der gik. 2004 et tilbageblik på året der gik. Af Karin Astrup, formand for trans-danmark.dk I Danmark er det en tradition at vi alle hører eller ser dronningens og statsministerens nytårstale, hvor man gør status

Læs mere

2008 et tilbageblik på året der gik.

2008 et tilbageblik på året der gik. 2008 et tilbageblik på året der gik. Som formand for Trans-Danmark har jeg også gjort det til en tradition at beskrive det forgangne år set fra min stol, og nu er tiden nået hertil igen. Trans-Danmark

Læs mere

Referat fra Trans-Danmarks generalforsamling lørdag den 7. marts 2009 kl i Vejle

Referat fra Trans-Danmarks generalforsamling lørdag den 7. marts 2009 kl i Vejle Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle Web adresse: www.trans-danmark.dk Referat fra Trans-Danmarks generalforsamling lørdag den 7. marts 2009 kl. 1300 i Vejle Dagsorden 1) Valg af dirigent.

Læs mere

Vedtægter for trans-danmark.dk, Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle

Vedtægter for trans-danmark.dk, Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle Web adresse: www.trans-danmark.dk Lørdag den 26. april 2003 I Vedtægter for trans-danmark.dk, Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle Navn

Læs mere

Fredag, den 22. april 2011

Fredag, den 22. april 2011 Bestyrelsen for Trans-Danmark Tina Thranesen Den danske videnbank om kønsidentitet, transvestisme og transseksualisme www.thranesen.dk tina@thranesen.dk Fredag, den 22. april 2011 Indsigelse mod referatet

Læs mere

NEWSLETTER NO. 6. TransGender Network Europe (TGEU) Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle. Web adresse:

NEWSLETTER NO. 6. TransGender Network Europe (TGEU) Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle. Web adresse: NEWSLETTER NO. 6 19. september 2007 Kære medlemmer, Dette er newsletter nummer 6 TransGender Network Europe (TGEU) Visse personer som har valgt at stå udenfor foreningerne, har efter min opfattelse viet

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget

Bemærkninger til lovforslaget Forslag fra LGBT Danmark, Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner til Lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister (Tildeling af nyt personnummer til personer under 18

Læs mere

Vedtægter. for. DøvBlindes. Kontaktpersons. Forening

Vedtægter. for. DøvBlindes. Kontaktpersons. Forening Vedtægter for DøvBlindes Kontaktpersons Forening Foreningens navn, stiftelse og hjemsted 1.1 Foreningens navn er " DøvBlindes Kontaktpersonsforening" - forkortet DBK. 1.2 Foreningen er stiftet den 15.

Læs mere

Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling

Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling Bestyrelsen i Slangerup Børne- og Ungdomsfilmklub Holger indkalder hermed til ekstraordinær generalforsamling lørdag den 11. februar 2017 kl. 10.00 i Slangerup

Læs mere

VEDTÆGTER. Formand og kasserer er underskriftsberettiget.

VEDTÆGTER. Formand og kasserer er underskriftsberettiget. VEDTÆGTER 1 Foreningens navn og formål 1 stk.1 Foreningens navn: Cypern Veteranerne i Danmark af 24-10 2012. 1 stk. 1.1 Foreningens hjemsted: Formandens adresse 1 stk. 1.2 Foreningens Formål er: 1 stk.

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE Dirigent på foreningens generalforsamling Udskrevet: 2019 Indhold Dirigent på foreningens generalforsamling........................................... 3 2 Guide Dirigent på foreningens generalforsamling

Læs mere

Den lille grønne om LGBT

Den lille grønne om LGBT Den lille grønne om LGBT Om kønsidentitet og seksuel orientering LGBT Danmark Indhold 1. To dimensioner 2. Kønsidentitet 3. Seksuel orientering 4. Ligebehandling 1. To dimensioner N V Ø S Et tankeeksperiment:

Læs mere

Vedtægt for Trans-Danmark Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle

Vedtægt for Trans-Danmark Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle På den ordinær generalforsamling lørdag den 27. marts 2010 i Trans-Danmark blev der vedtaget en ny vedtægt, der vises herunder. Vedtægt for Trans-Danmark Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister

Forslag. Lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister Lovforslag nr. L 182 Folketinget 2013-14 Fremsat den 30. april 2014 af økonomi- og indenrigsministeren (Margrethe Vestager) Forslag til Lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister (Tildeling af

Læs mere

Generalforsamling i Vangedes Venner onsdag 11. april kl i Cafe Cafeen. Bilag til dagsordenens pkt. 6: Bestyrelsen forslag til vedtægtsændringer

Generalforsamling i Vangedes Venner onsdag 11. april kl i Cafe Cafeen. Bilag til dagsordenens pkt. 6: Bestyrelsen forslag til vedtægtsændringer Generalforsamling i Vangedes Venner onsdag 11. april kl. 19.00 i Cafe Cafeen. Bilag til dagsordenens pkt. 6: Bestyrelsen forslag til vedtægtsændringer NUVÆRENDE VEDTÆGTER FOR VANGEDES VENNER 1 Navn og

Læs mere

Referat fra Trans-Danmarks ordinære generalforsamling lørdag, den 17. marts 2012 kl. 1500 i Dalbyneder Forsamlingshus, Stenhøjvej 5, 8970 Havndal

Referat fra Trans-Danmarks ordinære generalforsamling lørdag, den 17. marts 2012 kl. 1500 i Dalbyneder Forsamlingshus, Stenhøjvej 5, 8970 Havndal Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle Hjemmeside: www.transdanmark. dk Den 22. marts 2012 Referat fra Trans-Danmarks ordinære generalforsamling lørdag, den 17. marts 2012 kl. 1500 i Dalbyneder

Læs mere

Hvis ikke i deltager, vil vi gerne vide det, da vi kan benytte jeres stemmer ved valget af Steering Committee, så giv besked.

Hvis ikke i deltager, vil vi gerne vide det, da vi kan benytte jeres stemmer ved valget af Steering Committee, så giv besked. Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle Hjemmeside: www.trans-danmark.dk NEWSLETTER NO. 19 Kære medlemmer, 31. august 2010 Feriesæsonen er ovre for de fleste af os, og jeg håber at de af jer

Læs mere

LOVE OG VEDTÆGTER FOR BREJNING BÅD KLUB

LOVE OG VEDTÆGTER FOR BREJNING BÅD KLUB LOVE OG VEDTÆGTER FOR BREJNING BÅD KLUB Love for Brejning Båd Klub 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Brejning Båd Klub, forkortet til BBK. Klubbens hjemsted er Brejning Lystbådehavn i Vejle kommune,

Læs mere

Alpha 29 Klubben s Generalforsamling i ÅSK s lokaler i Århus d. 9. marts 2008:

Alpha 29 Klubben s Generalforsamling i ÅSK s lokaler i Århus d. 9. marts 2008: Nr. 2 april - 2008 Alpha 29 Klubben s Generalforsamling i ÅSK s lokaler i Århus d. 9. marts 2008: Kl 14:00 bød formanden de fremmødte deltagere (vi var 4 ialt) velkommen. Pkt.1 Valg af dirigent: Der fandtes

Læs mere

VEDTÆGTER. for ANDELSSELSKABET. LANGESKOV VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER. for ANDELSSELSKABET. LANGESKOV VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER for ANDELSSELSKABET LANGESKOV VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER for Andelsselskabet Langeskov Vandværk a.m.b.a. NAVN OG HJEMSTED: 1. Selskabets navn er Andelsselskabet Langeskov Vandværk a.m.b.a. Selskabets

Læs mere

Lørdag den 11. Marts, i Tersløse Sognegård, Holbergsvej 85, Tersløse. Dianalund Kl. 12:30-16:00 Dagsorden i følger lovene Mød op og...!

Lørdag den 11. Marts, i Tersløse Sognegård, Holbergsvej 85, Tersløse. Dianalund Kl. 12:30-16:00 Dagsorden i følger lovene Mød op og...! Lørdag den 11. Marts, i Tersløse Sognegård, Holbergsvej 85, Tersløse. Dianalund Kl. 12:30-16:00 Dagsorden i følger lovene Mød op og...! Oplæg v/ Elise Lund Larsen, TV2 Fiktion. Foreningen er vært ved et

Læs mere

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN OG HJEMSTED. 1.1. Foreningens navn er Ase Lønmodtager.

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN OG HJEMSTED. 1.1. Foreningens navn er Ase Lønmodtager. Nuværende vedtægt Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1. Foreningens navn er Ase Lønmodtager. 1.2. Foreningen har hjemsted i den kommune, hvor sekretariatet har adresse. 2. FORMÅL

Læs mere

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig.

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. Nuværende vedtægt Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. 1.2. Foreningen har hjemsted i den kommune, hvor sekretariatet har adresse. 2.

Læs mere

Referat af generalforsamling 19. marts 2011

Referat af generalforsamling 19. marts 2011 Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle Hjemmeside: www.transdanmark.dk 22. marts 2011 Referat af generalforsamling 19. marts 2011 Deltagere:Lisbeth Merete, Izabella, Tina Thranesen, Michelle,

Læs mere

Vedtægter for Assens Dykkerklub

Vedtægter for Assens Dykkerklub K L U B B E N 1: Klubbens navn er ASSENS DYKKERKLUB. Den er stiftet den 14. september 1989. Klubben er hjemmehørende i Assens kommune. 2: Klubbens formål er at fremme dykningen og sikkerheden under dens

Læs mere

Vedtægter for DcH Esbjerg

Vedtægter for DcH Esbjerg Vedtægter for DcH Esbjerg 1 Lokalforeningens navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er: DcH Esbjerg jf. DcH Danmark også kaldet: Esbjerg civile Hundeførerforening / Danmarks civile hundeførerforening Esbjerg.

Læs mere

Vedtægter for Uddannelsesforbundets Seniorer d. 19. juni 2018

Vedtægter for Uddannelsesforbundets Seniorer d. 19. juni 2018 Vedtægter for Uddannelsesforbundets Seniorer d. 19. juni 2018 Vedtaget på den stiftende generalforsamling d. 17. september 2008 med senere ændringer på de ekstraordinære generalforsamling d. 24. oktober

Læs mere

Vedtægter for Indre Mission i Herlev.

Vedtægter for Indre Mission i Herlev. Indre Mission i Herlev Bethania Herlevgårdsvej 28 2730 Herlev Vedtægter for Indre Mission i Herlev. 1 Navn og hjemsted. 1.1 Indre Mission i Herlev er en forening, der driver sit arbejde ud fra Missionshuset

Læs mere

Ændringsforslag fra bestyrelsen 12. marts 2017

Ændringsforslag fra bestyrelsen 12. marts 2017 Ændringsforslag fra bestyrelsen 12. marts 2017 Vedtægter for foreningen Danske Solcelleejere 1: Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Solcelleejere herefter kaldet DSE Foreningens hjemsted er Viborg

Læs mere

Vedtægter for Glad Dans Viborg vedtaget på generalforsamling 21. februar 2019

Vedtægter for Glad Dans Viborg vedtaget på generalforsamling 21. februar 2019 Vedtægter for Glad Dans Viborg vedtaget på generalforsamling 21. februar 2019 01 Navn og hjemsted Foreningens navn er Glad Dans Viborg (Stiftet 23. januar 1945 som Folkedanserforeningen Gamle Danses Værn,

Læs mere

KOMMENTAR TIL VEDTÆGTSÆNDRING i DcH-Svendborg

KOMMENTAR TIL VEDTÆGTSÆNDRING i DcH-Svendborg KOMMENTAR TIL VEDTÆGTSÆNDRING i DcH-Svendborg Forslaget til vedtægtsændring vil blive fremsat ved generalforsamlingen d 15 november 2018. Hvis man som lokalklub vil være medlem af DcH Danmark, så er der

Læs mere

Love og vedtægter for Skjern Bykirke

Love og vedtægter for Skjern Bykirke Love og vedtægter for Skjern Bykirke 1 Oprettelse og hjemsted Skjern Bykirke er oprettet i 2006 som valgmenighed med navnet Skjern Valgmenighed. Menigheden ændrer status fra valgmenighed til evangelisk-luthersk

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 24. januar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 24. januar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 24. januar 2019 Sag 39/2018 Anklagemyndigheden mod T1 og T2 (advokat Henrik Stagetorn, beskikket for begge) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen i trans-danmark.dk, som fandt sted lørdag den 13. marts 2004 kl. 1300 i hovedstadsområdet

Referat fra generalforsamlingen i trans-danmark.dk, som fandt sted lørdag den 13. marts 2004 kl. 1300 i hovedstadsområdet Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle Web adresse: www.trans-danmark.dk Torsdag den 14. april 2004. Referat fra generalforsamlingen i trans-danmark.dk, som fandt sted lørdag den 13. marts

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om forbedring af transkønnedes rettigheder

Forslag til folketingsbeslutning om forbedring af transkønnedes rettigheder Beslutningsforslag nr. B 168 Folketinget 2009-10 Fremsat den 26. marts 2010 af Kamal Qureshi (SF), Karina Lorentzen Denhardt (SF), Ole Sohn (SF), Mogens Jensen (S), Flemming Møller Mortensen (S), Lone

Læs mere

Jydsk Medicinsk Selskab www.jydskmedicinskselskab.dk

Jydsk Medicinsk Selskab www.jydskmedicinskselskab.dk Jydsk Medicinsk Selskab www.jydskmedicinskselskab.dk Love for Jydsk Medicinsk Selskab Vedtagelse De nedenstående love er vedtaget på en generalforsamling i Jydsk Medicinsk Selskab den 11. marts 2010 og

Læs mere

" Dispensationen søges på 3 erhvervede udlejningsejendomme: 2 Ejendommen (adressen på ejendommen i X-by)

 Dispensationen søges på 3 erhvervede udlejningsejendomme: 2 Ejendommen (adressen på ejendommen i X-by) Kendelse af 6. oktober 1997. J.nr. 97-24.703. Nærmere bestemt udlejningsvirksomhed i strid med forbudet om udøvelse af anden virksomhed end revisionsvirksomhed. Lov om statsautoriserede revisorer 10. Suzanne

Læs mere

Søndag den 4. september 2011.

Søndag den 4. september 2011. Den danske videnbank om kønsidentitet, transvestisme og transseksualisme www.thranesen.dk tina@thranesen.dk Betragtninger og vurderinger om lovligheden af den til afholdelse torsdag den 15. september 2011

Læs mere

Vedtægter for Dansk Australsk Fodbold Liga

Vedtægter for Dansk Australsk Fodbold Liga Vedtægter for Dansk Australsk Fodbold Liga per 21. november 2015 1 NAVN, HJEMSTED OG MEDLEMSKAB AF ORGANISATIONER Stk. 1. Ligaens navn er Dansk Australsk Fodbold Liga (i det følgende benævnt DAFL eller

Læs mere

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen.

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen. FORENINGSVEDTÆGTER 1. Foreningens navn Foreningens navn er Sædding-Guldager Idrætsforening Fodbold. Dens hjemsted er Esbjerg Kommune. Foreningen er medlem af JBU og derigennem DBU samt DIF. Desuden er

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION "HJORTSVANG MUSEUM"

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION HJORTSVANG MUSEUM VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION "HJORTSVANG MUSEUM" 1 Navn og hjemsted. Institutionens navn er Hjortsvang Museum. Dens hjemsted er Hjortsvang. Institutionen er selvejende. 2 Institutionens formål.

Læs mere

SØLLERØD GRUNDEJERFORENING

SØLLERØD GRUNDEJERFORENING SØLLERØD GRUNDEJERFORENING Generalforsamling 2013 Velkommen Aftenens program: Generalforsamlingens formelle del (Dagsordenen) Spørgsmål til Rudersdal kommune Jens Ive, Randi Mondorf, Iben Koch og Erik

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i TS-foreningen 20/5 2006

Referat af bestyrelsesmøde i TS-foreningen 20/5 2006 Referat af bestyrelsesmøde i TS-foreningen 20/5 2006 Deltagere: Liselotte W. Andersen, Pia Damgaard, Pia-Merethe Jacobsen, Randi V. Jensen, Kirsten Bertel, Susanne Pedersen og Dines Hansen Liselotte bød

Læs mere

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Kapitel 1: Generelt 1 Stk. 1 Foreningens navn er pr. 1/3 2003 Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København, i daglig tale. Stk. 2

Læs mere

Grænser for brug af solohistorier

Grænser for brug af solohistorier Grænser for brug af solohistorier 11 Direktør Louise Vadheim Guldberg Souschef Jacob Christian Gaardhøje Når regeringen udsender et politisk budskab, sker det ofte i form af en solohistorie til et udvalgt

Læs mere

V E D T Æ G T E R F O R J Y L L I N G E H A L L E R N E S S T Ø T T E F O R E N I N G VEDTÆGTER FOR JYLLINGEHALLERNES STØTTEFORENING

V E D T Æ G T E R F O R J Y L L I N G E H A L L E R N E S S T Ø T T E F O R E N I N G VEDTÆGTER FOR JYLLINGEHALLERNES STØTTEFORENING VEDTÆGTER FOR JYLLINGEHALLERNES STØTTEFORENING 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1. Foreningen der er stiftet 5. januar 2016, er en frivillig forening, hvis navn er JyllingeHallernes Støtteforening. 1.2. Foreningen

Læs mere

Behandlingsteam. Transseksualitet

Behandlingsteam. Transseksualitet Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2013-14 L 189 Bilag 3 Offentligt Sexologisk Klinik Behandling i Danmark af personer med transseksuelle symptomer. Annamaria Giraldi, Overlæge, Ph.d Jørgen Bech-Jessen,

Læs mere

Vedtægter for Highland Cattle Danmark

Vedtægter for Highland Cattle Danmark Vedtægter for Highland Cattle Danmark 1. Navn og hjemsted 1. Highland Cattle Danmark Avlsforeningen for Skotsk Højlandskvæg 2. Avlsforeningens hjemsted er formandens postadresse. 2. Formål 1. Avlsforeningens

Læs mere

Parforhold anno 2010. Undersøgelse udarbejdet af Institut for Krisehåndtering. Institut for Krisehåndtering november 2010 Side 1 af 13

Parforhold anno 2010. Undersøgelse udarbejdet af Institut for Krisehåndtering. Institut for Krisehåndtering november 2010 Side 1 af 13 Parforhold anno 2010 Undersøgelse udarbejdet af Institut for Krisehåndtering Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse: Forord:... 3 Formål med undersøgelsen:... 3 Analysens fakta:... 3 Hvor meget tid bruger par

Læs mere

Forberedelse. Forberedelse. Forberedelse

Forberedelse. Forberedelse. Forberedelse Formidlingsopgave AT er i høj grad en formidlingsopgave. I mange tilfælde vil du vide mere om emnet end din lærer og din censor. Det betyder at du skal formidle den viden som du er kommet i besiddelse

Læs mere

Vedtægter Foreningen af forsikringstagere i Thisted Forsikring f.m.b.a. CVR-nr.: 31 00 75 18

Vedtægter Foreningen af forsikringstagere i Thisted Forsikring f.m.b.a. CVR-nr.: 31 00 75 18 Vedtægter Foreningen af forsikringstagere i Thisted Forsikring f.m.b.a. CVR-nr.: 31 00 75 18 Vedtægter Foreningen af forsikringstagere i Thisted Forsikring f.m.b.a. Side 1 af 7 1 Navn og hjemsted Foreningens

Læs mere

I klubben kan der optages aktive og passive medlemmer, der kan tilslutte sig klubbens formål. Passive medlemmer har ingen

I klubben kan der optages aktive og passive medlemmer, der kan tilslutte sig klubbens formål. Passive medlemmer har ingen Vedtægter for Islandshesteklubben THOR 1. Klubbens navn er Islandshesteklubben THOR. Dens hjemsted er Lejre kommune. 2. Klubbens formål er at fremme interessen for den islandske hest. 3. I klubben kan

Læs mere

Munkebjerg Gymnastikforening Vedtægter

Munkebjerg Gymnastikforening Vedtægter 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Munkebjerg Gymnastikforening. Dens hjemsted er Odense Kommune. FORMÅL 2. Foreningens formål er at samle gymnastik- og idrætsinteresserede under velkvalificeret ledelse

Læs mere

1 stk. 1 Foreningens navn er pr. 1/ Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København, i daglig tale UNF København.

1 stk. 1 Foreningens navn er pr. 1/ Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København, i daglig tale UNF København. Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Senest opdateret 10. marts 2018 Kapitel 1: Generelt Side 1 af 10 1 Foreningens navn er pr. 1/3 2003, København, i daglig tale UNF København.

Læs mere

Vedtægter DcH Svenstrup

Vedtægter DcH Svenstrup Vedtægter DcH Svenstrup 1. Lokalforeningens navn og hjemsted 1.1 Lokalforeningens navn er Svenstrup civile Hundeførerforening / Danmarks civile Hundeførerforening Svenstrup. Forkortes DcH Svenstrup. 1.2

Læs mere

vedtægter af 8. marts 2019 for Life Science Law DK (LSL)

vedtægter af 8. marts 2019 for Life Science Law DK (LSL) Life Science Law DK vedtægter af 8. marts 2019 for Life Science Law DK (LSL) Life Science Law DK 2 / 7 INDHOLD 1 Navn, hjemsted og formål... 2 2 Medlemskab og kontingent... 3 3 Bestyrelse... 3 4 Generalforsamling...

Læs mere

Foreningsarbejdet skal give børn, unge og ældre i lokalområdet omkring Munkebjergskolen mulighed for aktivt og kammeratligt samvær i deres fritid.

Foreningsarbejdet skal give børn, unge og ældre i lokalområdet omkring Munkebjergskolen mulighed for aktivt og kammeratligt samvær i deres fritid. 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Munkebjerg Gymnastikforening. Dens hjemsted er Odense Kommune. FORMÅL 2. Foreningens formål er at samle gymnastik- og idrætsinteresserede under velkvalificeret ledelse

Læs mere

tat meddelelse J. nr

tat meddelelse J. nr tat meddelelse 15.01.01 J. nr. 0.4.3. Om: Standardvedtægt for TAT s lokalafdelinger 2001 Indledning TAT s hovedbestyrelse godkendte i 1994 en ny standardvedtægt for lokalafdelinger, der udsendtes den 18.04.

Læs mere

Sagsbehandlingstid i sag om aktindsigt i bl.a. ministerkalender. 16. maj 2011

Sagsbehandlingstid i sag om aktindsigt i bl.a. ministerkalender. 16. maj 2011 2011 13-4 Sagsbehandlingstid i sag om aktindsigt i bl.a. ministerkalender Skatteministeriet modtog den 6. august 2010 en anmodning om aktindsigt i ministerens repræsentationsudgifter fra ministerens tiltræden

Læs mere

Afslag på at få oplæst en intern , som tidligere var læst op i anden sammenhæng. 24. april 2018

Afslag på at få oplæst en intern  , som tidligere var læst op i anden sammenhæng. 24. april 2018 2018-14 Afslag på at få oplæst en intern e-mail, som tidligere var læst op i anden sammenhæng Udlændinge- og integrationsministerens særlige rådgiver læste under en telefonsamtale med et folketingsmedlem

Læs mere

VEDTÆGTER. For Aalborg Tegnsprogsforening Stiftet den 10. oktober 1911

VEDTÆGTER. For Aalborg Tegnsprogsforening Stiftet den 10. oktober 1911 VEDTÆGTER For Aalborg Tegnsprogsforening Stiftet den 10. oktober 1911 1 1. NAVN, STIFTELSESDATO, HJEMSTED, MEDLEMSKAB. 1.1 NAVN: Aalborg Tegnsprogsforening (skiftet navn fra Aalborg Døveforening d. 18.

Læs mere

Politik for Fund Governance. Investeringsforeningen Sparinvest

Politik for Fund Governance. Investeringsforeningen Sparinvest Politik for Fund Governance Investeringsforeningen Sparinvest Den 27. juni 2017 Indledning Bestyrelsen for Investeringsforeningen Sparinvest (herefter Sparinvest ) har valgt at følge Investeringsfondsbranchens

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet. Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet

VEDTÆGTER. for. Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet. Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet VEDTÆGTER for Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet 1 Navn Foreningens navn er»dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet«(DSS). På engelsk»danish Association

Læs mere

DCH Helsingør 2019, Forslag til vedtægtsændringer, med kommentarer

DCH Helsingør 2019, Forslag til vedtægtsændringer, med kommentarer DCH Helsingør 2019, Forslag til vedtægtsændringer, med kommentarer På landsmødet d. 17. marts 2018, blev der vedtaget en række vedvægtsændringer som skal implementeres i lokalforeningerne. Formålet med

Læs mere

Vedtægter for KLF Netværk Vestsjælland

Vedtægter for KLF Netværk Vestsjælland Vedtægter for KLF Netværk Vestsjælland 1. Netværkets navn Netværket er en selvstændig forening knyttet landsforeningen KLF, Kirk & Medier( Herefter KLF). Netværkets navn er KLF Netværk Vestsjælland. Netværkets

Læs mere

Ændringsforslag: Vedtægter for Åbyskov Forsamlingshus. uændret. uændret. Ændringsforslag: udlades.

Ændringsforslag: Vedtægter for Åbyskov Forsamlingshus. uændret. uændret. Ændringsforslag: udlades. Gældende love. Forslag til ændringer. LOVE FOR ÅBYSKOV FORSAMLINGSHUS Vedtægter for Åbyskov Forsamlingshus 1 Foreningens navn er Åbyskov Forsamlingshus, Åbyskovvej 39, 5881 Skårup. uændret 2 Foreningens

Læs mere

Brædstrup Rideklub. Vedtægter.

Brædstrup Rideklub. Vedtægter. Brædstrup Rideklub Vedtægter. 1. Klubbens Navn er Brædstrup Rideklub. Fork:. BRI Klubbens hjemsted er Brædstrup Kommune. Klubbens formål er at fremme interessen for ridesporten ved afholdelse af rideøvelser

Læs mere

Politik for Fund Governance Investeringsforeningen Sparinvest

Politik for Fund Governance Investeringsforeningen Sparinvest Politik for Fund Governance Investeringsforeningen Sparinvest 27. februar 2015 Indledning Bestyrelsen for Investeringsforeningen Sparinvest har valgt at følge InvesteringsForeningsRådets Fund Governance

Læs mere

Transvestitforeningen i Danmark TiD

Transvestitforeningen i Danmark TiD Vedtægt for Transvestitforeningen i Danmark TiD I. Navn 1. Foreningens navn er Transvestitforeningen i Danmark forkortet TiD. Stk. 2. Foreningen skal være registreret i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Læs mere

REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 15. NOVEMBER 2011 - KL. 19:00

REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 15. NOVEMBER 2011 - KL. 19:00 REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 15. NOVEMBER 2011 - KL. 19:00 DAGSORDEN IFØLGE VEDTÆGTERNES 8 1. Valg af dirigent. Kurt Jerritslev blev valgt der konstaterede at generalforsamlingen var

Læs mere

Vedtægter af 10 marts 2015 DANSK KVALITETSSIKRINGSGRUPPE. D K G Danish Quality Assurance Group

Vedtægter af 10 marts 2015 DANSK KVALITETSSIKRINGSGRUPPE. D K G Danish Quality Assurance Group Vedtægter af 10 marts 2015 DANSK KVALITETSSIKRINGSGRUPPE D K G Danish Quality Assurance Group 1 NAVN Gruppens navn er "DANSK KVALITETSSIKRINGSGRUPPE". Navnet forkortes DKG. Gruppen er stiftet 09. oktober

Læs mere

Der er ingen markering i sætninger med forskellig ordstilling, men med samme mening (f.eks.

Der er ingen markering i sætninger med forskellig ordstilling, men med samme mening (f.eks. Forslag til nye vedtægter i DcH Arden Understregning = tekst vedtaget på landsmødet og skal være som anført. Ingen understregning eller farve = tekst fra vores nuværende vedtægter. Markeret med gult: Helt

Læs mere

Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014

Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014 Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014 1 Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014 ved Ingrid Lysholdt Den nuværende bestyrelse består ud over undertegnede Ingrid Lysholdt, af Næstformand

Læs mere

Ordinær generalforsamling 29. februar 2012 kl. 19.30-22.00

Ordinær generalforsamling 29. februar 2012 kl. 19.30-22.00 1 Ordinær generalforsamling 29. februar 2012 kl. 19.30-22.00 Dagsorden + referat Formanden Michael Thaarup byder velkommen til klubbens ordinære generalforsamling. Generalforsamlingen er Skagen Havkajakklubs

Læs mere

Velfærdsministeriet Kommunaljura J.nr marts 2009

Velfærdsministeriet Kommunaljura J.nr marts 2009 Velfærdsministeriet Kommunaljura J.nr. 2009-6156 6. marts 2009 Meddelelse om behandling af ansøgninger om optagelse af herboende EU-borgere på valglisten til Europa-Parlamentsvalget søndag den 7. juni

Læs mere

GL2_da_ Ansøgning om opholdstilladelse i Grønland som medfølgende familiemedlem

GL2_da_ Ansøgning om opholdstilladelse i Grønland som medfølgende familiemedlem Ansøgningsskema GL2_da_031016 Ansøgning om opholdstilladelse i Grønland som medfølgende familiemedlem Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at ansøge om opholdstilladelse i Grønland,

Læs mere

GREVE UNGDOMS BRANDVÆSEN

GREVE UNGDOMS BRANDVÆSEN 1 Navn Foreningens navn er, stiftet den 5. januar 2010. Foreningen har hjemsted i Greve Kommune. 2 Formål Foreningens formål er at fremme interessen for faget brandmand, til børn og unge, på en sikker,

Læs mere

Vedtægter for Islandshesteklubben Faxi

Vedtægter for Islandshesteklubben Faxi 1. Navn: Klubbens navn er Islandshesteklubben Faxi, stiftet i 1976. Klubbens geografiske område er Holbæk og omegn. 2. Formål: Klubbens formål er at udbrede kendskab til den islandske hest, specielt dens

Læs mere

Vedtægter for Djurslands PistolKlub

Vedtægter for Djurslands PistolKlub Vedtægter for Djurslands PistolKlub 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Djurslands PistolKlub, stiftet den 19. november 1969. Foreningens hjemsted er Randers Kommune. 2. Foreningens formål. Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Søhøjlandets Kirke

Vedtægter for Søhøjlandets Kirke Vedtægter for Søhøjlandets Kirke en Evangelisk Luthersk Frimenighed 1 Navn og hjemsted Menighedens navn er Søhøjlandets Kirke, og er oprettet i 2008 som valgmenighed med navnet Søhøjlandets Valgmenighed.

Læs mere

VEDTÆGTER. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål. 3 Medlemskab af organisationer. 4 Optagelse af medlemmer. 5 Kontingent

VEDTÆGTER. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål. 3 Medlemskab af organisationer. 4 Optagelse af medlemmer. 5 Kontingent VEDTÆGTER 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er: Hjørring Svømmeklub 68 forkortet S68 Hjemsted er: Hjørring kommune Klubben er stiftet 18. marts 1968 2 Formål Klubbens formål er i nærområdet at fremme kendskab

Læs mere

Vedtægter for KIU - Patientforeningen Kræft i underlivet. Omfanget af samarbejdet er beskrevet i en særskilt samarbejdsaftale.

Vedtægter for KIU - Patientforeningen Kræft i underlivet. Omfanget af samarbejdet er beskrevet i en særskilt samarbejdsaftale. KIU's vedtægter Vedtægter for KIU - Patientforeningen Kræft i underlivet. Patientforeningen for kvinder, der har eller har haft kræft i underlivet. 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er KIU

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister

Forslag. Lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister J.nr. 2012-01397 Forslag til Lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister (Tildeling af nyt personnummer til personer, der oplever sig som tilhørende det andet køn) 1 I lov om Det Centrale Personregister,

Læs mere

Vedtægter For Indre Missions Unge I Viborg

Vedtægter For Indre Missions Unge I Viborg Vedtægter For Indre Missions Unge I Viborg Indholdsfortegnelse 1 Navn...2 2 Formål...2 3 Tilhørsforhold...2 4 Aktiviteter...2 5 Bidragyderkreds...2 6 Generalforsamling...2 7 Ekstraordinær generalforsamling...3

Læs mere

Referat fra Dalyfos generalforsamling den 14. april 2013 på Severin kursuscenter i Middelfart

Referat fra Dalyfos generalforsamling den 14. april 2013 på Severin kursuscenter i Middelfart Referat fra Dalyfos generalforsamling den 14. april 2013 på Severin kursuscenter i Middelfart Formanden Lise Petersen bød velkommen til årets generalforsamling. Valg af dirigent: Lise foreslog på bestyrelsens

Læs mere

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen Indhold Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemskreds 4 Arrangementer 5 Bestyrelsens sammensætning og konstitution 6 Foreningens daglige drift 7 Bestyrelsesmøder.

Læs mere