Vittenbergeren. Messi tager piller for at klare sig i kampene. Brevkassen: Hjælp! Er min kæreste utro? ...Avisen til dig. Mærkelige politisager!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vittenbergeren. Messi tager piller for at klare sig i kampene. Brevkassen: Hjælp! Er min kæreste utro? ...Avisen til dig. Mærkelige politisager!"

Transkript

1 Vittenbergeren...Avisen til dig Vittenbergskolen 6b - november 2012 Brevkassen: Hjælp! Er min kæreste utro? TV FREM FOR MOTION & SUNDHED! Messi tager piller for at klare sig i kampene Mærkelige politisager! Træneren Josep Guardiola er dybt chokeret over, at Messi tager piller inden kampene.

2 Vittenbergskolen 6b - november side 2 Chefredaktørernes tanker Af: Janne Puggaard og Kent Andersen Så sidder vi her i et klasseværelse på hver sin kontorstol, to chefredaktører fra hver sin avis. Til daglig to helt almindelige, hverdagsfortravlede klasselærere for henholdsvis 6.A og 6.B på en helt almindelig gennemsnitlig dansk folkeskole herude mod vest, hvor end ikke kragerne kan finde ud af at vende, fordi millioner og atter millioner af stære i flok absolut skal lave sort sol, så alle bliver helt rundtossede. Her i uge 44 AVIS-UGEN - er vi blevet forvandlet til ansvarshavende ledere for to summende, ja, til tider vel nærmest støjende medievirksomheder. Sammen med eleverne får vi lov til at smage lidt på, hvad det vil sige at lave en avis, sådan rigtig - med redaktionsmøder, research, rubrikker, bylines, brødtekster og truende deadlines i horisonten. Alle både elever og lærere er kommet på arbejde. Der stilles krav i det her job. Den ene af os har prøvet det før og kender arbejdsgangen ved computeren; for den anden er det første gang, han har tilmeldt en klasse til avisen i undervisningen, og da han samtidig er en ældre lærer, der ikke har fået m.m.s.-beskeder og brugen af iphones ind med modermælken, falder samarbejdet med en ung kollega på et tørt sted. Eleverne er vilde med at lave avis. Dybt engagerede kaster de sig over arbejdet. Endelig sker der noget nyt og spændende. Alle har helt styr på det der med computere. Nu skal der bare lige laves en aftale om et interview. Yes.den er hjemme! Mobilen i lommen og så af sted ud i byen væk fra skolen...ud på en opgave! Avisen skal jo være klar, så den kan gå i trykken fredag! Dagens avis studeres nøje FOTO: Janne Puggaard Et minut i deadline AF : Janne Puggaard og Kent Andersen Råd, vejledning og samarbejde mellem lærer og elev FOTO: Kent Andersen Det har været en fornøjelse at lave avis sammen med Ekstrabladet. Undervisningsmaterialet er fint opbygget og lige til at gå til, hvis man altså vel at mærke har erfaring i at arbejde med en computer. Her er nutidens skoleelever bare på hjemmbane. Fasefilmene guider eleverne sikkert gennem arbejdet. Og så kan eleverne godt lide mødet med en rigtig journalist og en rigtig pressefotograf, også selv om det foregår på nettet. De ved nemlig, hvad de taler om. Men der er stress på, når tiden nærmer sig et minut i DEAD-line. Alle har næsten en følelse af at være midt i noget, der kunne minde om en scene fra en gammel western Bedemanden i DEADWOOD står klar på den øde kirkegård. Et par udmagrede og sultne gribbe kredser hen over de forvitrede gravsten. Når heltene frem i tide? Klarer de den sidste store udfordring! Eller..? Tiden går som med raslede kæder, og klokken slår som kirkeklokker. Stressniveauet nærmer sig det røde felt! Nu skal vi være færdige!en dråbe sved, en sidste kraftanstrengelse: VI ER FÆRDIGE! Følelsen af at have klaret noget ved en fælles indsats. Så Avisen i undervisningen?... Selvfølgelig..en supergod ide! Ansvarshavende redaktør for denne avis er: Janne Puggaard. Ansvaret omfatter ethvert krav, som i forbindelse med medieansvarsloven kan eller skal rettes mod den ansvarshavende redaktør, herunder alle krav, som strafferetligt, medieretligt, ophavsretligt eller lignende måtte blive rettet imod udformningen og anvendelsen af tekst og illustrationer i såvel redaktionelle tekster som annoncer. Ekstra Bladets redaktør er uden ansvar for nærværende blads indhold. Brevkasse: Amanda Damkjær Julius, Emma Ley, Kirstine Frederikke Stage, Maya Kristensen. IT: Andreas Kwaku Nimako Autzen, Jakob Aalling Andersen, Victor Andersen. Krim!: Bettina Witt Ebbesen, Cecilie Dalsgaard Stier, Josefine Oliva Skjønnemand. Mode/sladder: Ditte Andersen, Emma Boisen, Esther Marie Rasmussen, Linnea Ryttergaard, Marie Byskou Hansen. Nyhedsredaktionen: Alexander Eickhardt Christiansen, Andreas Hammelef Larsen, Asger Sander Spenner, Carl Anton Emmertsen Lund, Mathias Alexander Bøgeholdt. Sport: Gustav Bondesen, Jonas Alsted, Magnus Buus Madsen, Mikkel Weinreich Feddersen.

3 Vittenbergskolen 6b - november side 3 FOTO: Janne Puggaard SHOWTIME ONCE AGAIN IGEN ET GENBRUGS-SHOW AF Kent Andersen Traditionen tro er det 6.årgang der skal stå for årets forestilling til skolefesten på Vittenbergskolen, Ribe. Der er forventninger om, at det bliver en forestilling fuld af musik, sang og store spektakulære danseoptrin til tidens musik. Der skal kort og godt være rigtig gang i den. Nu er der også tradition for at netop 6.årgang er et skoleår, hvor der er meget drøn på. Eleverne skal på lejrskole, der er emneuge på skolen plus adskillige andre omlagte dage som - trafikdag, norsk/svenske dage, motionsdag. Man kan blive helt træt og stresset bare ved tanken om alt det man skal nå. Gode råd var dyre og energien ved at være nedslidt. Når nøden er størst er hjælpen...ligger løsningen og flyder i en gammel skraldespand. Selvfølgelig. Vi genbruger noget af alt det, klasserne har lavet før i dansk og musik. Sidste skoleår lavede 6.årgang en julemesse i den lokale kirke. Coldplays "VIVA LA VIDA" var en del af messen, og med mega succes. Den bruger vi igen! Så var der også en god sang til en event, der hed "BØRN OG BIGBANG". Yes! Vi bruger den der børnesang "Solen, den er gul". En af klasselærerne er god til at danse zumba. Der skal være en dansescene med zumba i forestillingen. Der blev lavet et supersjov modeshow på lejrskolen. Den succes kan sagtens bruges igen. Hvad mangler vi så! Lidt fed musik? Beatles har lige haft 50-års jubilæum. Vi graver det gamle album "Sgt. Pepper" frem og laver vores egne "genbrugs-versioner" af nogle af de gamle hits. "WITH A LITTLE HELP FROM MY FRIENDS" og så blev handlingen til en forestillingen alligevel stykket sammen...af GENBRUG stykke for stykke. Selvfølgelig...scenen for det store genbrugsshow skal være en GENBRUGSPLADS. Mine damer og herrer- "SHOWTIME ONCE AGAIN IGEN - ET GENBRUGSSHOW!" Left4Dead2 AF Alexander C. Andreas L. Asger S. Left4Dead2 er et spil der udelukkende handler om at dræbe uendelige horder af sultne zombier og klare sig igennem lange baner for at overleve. Gameplayet er super godt, og spillet er også ret realistisk. Dog kunne man godt bygge lidt på spillets historie, som er alt for meget det samme. Der er en række special zombier, som er træls på hver deres måde : Hunteren en som ligger dig ned og kradser i dig. Boomeren sprænger, så du ikke kan se særlig godt. Jockeyen som hopper op på dig og prøver at brække din nakke. Chargeren der løber mod dig, tager fat i dig og slår dig hårdt ned i jorden. Spitteren som spytter syre ud på din vej, så du har svært ved at komme forbi. Smokeren der slynger sin tunge rundt om dig og prøver at kvæle dig. Witchen der som regel går for sig selv, men den er den farligste zombie på grund af dens utrolige skade. Tanken er den største zombie og den med allerflest liv, Tanken ødelægger veje og kaster med ting. Vi vil stærkt anbefale at prøve spillet, hvis I synes, det lyder spændende. Vi giver spillet fem stjerner. Foto:Asger Spenner

4 Vittenbergskolen 6b - november side 4 Ribes lokale brandstation Indsatsleder Thomas FOTO: Bettina Witt Ebbesen Thomas - helten fra Ribe Indsatslederen Thomas redder liv næsten hver dag. Han er fastansat på Ribe brandstation. Han mødte os med et smil på læben og et åbent sind. Hvor mange arbejder der her på stationen? Jeg tror, vi er omkring 15 frivilige brandmænd og 15 fastansatte, men på hele stationen har vi omkring 80 personer, men de kører ikke alle sammen ud til brand, fx. har vi et stormflodshold. Hvor længe har du arbejdet her? Ikke så længe. Jeg har arbejdet her i omkring 5 år Hvor mange udrykninger er der på en dag? Det er meget forskelligt. Nogen gange har vi ikke nogle i flere dage, og så pludselig kan der komme mellem 4 og 7 på en dag, så det meget forskelligt. Hvor er det I kører hen til udrykning? Vores brandstastion dækker kun det, der hedder Gamle Ribe komune, hvilket er Ribe, Gredstedbro og Hviding. Er det ikke også sådan at I kører til (fx) Esbjerg, hvis der er en stor brand? Jo, selvføgelig hvis de skal have assistance, så kører vi derop. Hvor er du, når der ikke er udrykning? Så arbejder jeg her på stationen eller i Esbjerg. Hvad laver I så? Det kommer an på, hvordan man er ansat. Jeg er ansat i noget, der hedder drift, så jeg står for køretøjer og matriel. Så du fylder Benzin på eller hvad? Haha, nej jeg reparerer bilerne, når de er i stykker og gør tingene klar til udrykning. Hvad føler du, når du står i en udrykning og efter? Lige når man står i det, er der stress på, for der sker rigtig mange ting, men bagefter har man det godt. Så føler man, at man virkelig har gjort en indsats for at hjælpe nogle mennesker. Er du aldrig bange eller nervøs? Altså hvis man er bange for, at det kan gå galt, så skal man ikke være brandmand.fx hvis man er bange for, at det kan gå galt, med et hus der brænder, og man siger, at det er farligt for at sende folk ind, så sender de ikke nogen ind. Så må vi finde på noget andet. Vi må ikke sætte vores eget liv på spil for en andens. Hvor tit har i prøve udrykninger? Mindst en gang om måneden. Er der noget du gerne vil sige her til sidst? Leg aldrig med tændstikker og pas på hinanden. Mærkelige politisager! En 43-årig mand blev anholdt efter at have nikket en DSB ansat en skalle. B: Haha, hvem nikker en skalle? altså jeg tænker at det må have gjort lige så ondt på ham selv! Cecilie: Det er da dumt at slå folk i fjæset. En 33-årig mand havde tilsyneladende forsøgt at kravle op af et nedløbsrør. I forbindelse hermed mistede han grebet og faldt ned. Jose: Hvad f... laver han? Hvor skulle han dog hen? B: Tag trapperne næste gang! En 40-årig mand, som fandtes i besiddelse af et ulovligt samuraisværd, blev sigtet for overtrædelse af våbenloven. Og der var indgået en anmeldelse, om at han havde en pistol i lejligheden, men som Af Bettina Witt Ebben, Cecilie Dalsgaard Stier og Josefine Oliva Skjønnemand Foto: Bettina Witt Ebbesen viste sig at være en hard-ball pistol. B: Lad manden med legetøjsvåbene vær e! Jose: WHY? Cecilie: Våbenloven er dum! 29 årig mand spyttet i ansigtet og tildelt knytnæveslag på venstre kind, solbriler brækket og ipod touch faldt i kloak. B: Var det på stranden eller hvad? Cecilie: LOL, en ipod kan jo ikke falde i kloakken på stranden!

5 Vittenbergskolen 6b - november side 5 TV FREM FOR MOTION & SUNDHED! FOLK SER FOR MEGET TV HELT OP TIL 6 TIMER OG DET GÅR UDOVER HVERDAGEN TV FYLDER FOR MEGET Foto: ekstra bladet AF JAKOB,VICTOR,ANDREAS Danskerne ser rigtig meget tv - især børn og unge og det går ud over hverdagen. Børnenes yndlingskanal er Disney Channel. De ser også mange andre kanaler som Ramasjang men også voksen TV nogle gange. De ser ca. 1-4 timer om dagen. Voksne ser omkring 1-3 timer om dagen. De fleste voksne ser nyheder, men det kan godt variere fra nyheder til amerikanske komedieserier eller film. Voksne ser mange kanaler, som fx tv3 og tv2 og tv2 sport. Det går udover sundheden Med det store tv-forbrug erstatter tv rent ud sagt motion, bøger, sundhed og andre fysiske eller psykiske og mentale aktiviteter i fritiden. Det skader nogle gange helbredet. Jakob, en af journalisterne, bruger meget tid ved computeren- ca.4 timer, mens Victor, den ansvarlige for artiklen, bruger mere tid foran computeren end Jakob. Han bruger ca. 4-5 timer. Andreas bruger ca. 5-6 foran fjernsynet. Børnehaveklasselærer Else fra 0.b synes ikke, at børnene i 0.klasse skal se voldelige og uhyggelige film. Løsningen er, at forældrene skal holde øje med deres børn, så de ikke ser så meget tv i hverdagen. Når de ikke kan se tv, må de jo lave noget andet, og et sundt alternativ ville være noget motion. Vi må selv gøre noget ved det Vi synes, at det er for dårligt, at vi ser så meget tv og computer, når vi i denne artikel siger, at man skal se mindre. Vi synes at for at kunne se mindre, burde vi lave fysiske aktiviteter, læse en bog og dyrke sport. Så vi må se at komme i gang! Computer fylder også for meget foto:ekstrabladet Danmarks bedste Toyota tekniker Teknikeren Morten Bleeg vandt DM i Toyota AF Asger S. Alexander C. Andreas L. Mathias B. Carl L. Bilkæden Toyota har i august 2012 afholdt et mesterskab i teknik for at finde Danmarks bedste tekniker. Der var først en teoriprøve, der medfulgte et par andre prøver. De otte, der klarede prøverne bedst, gik videre til finalen. Der iblandt var Morten Bleeg. I finalen var der en prøve, der gik ud på, at man havde halvtreds minutter til at finde fejl i tre forskellige biler. Derefter var der en sidste teoriprøve, der afgjorde kampen om førstepladsen. Morten Bleeg fik respons samme dag, som finalen fandt sted. "Jeg var overrasket over, at jeg havde vundet. Man tror jo altid, der går en rundt der ude og er bedre end en selv," udtaler Morten Bleeg. Turen til Japan. Efter finalen stod den på ferie for Morten og hans kone til Japan. Med dem var en repræsentant fra Toyota-Danmark. I Japan mødte de mange andre Toyota folk, som havde vundet mesterskabet i deres eget land."i Japan blev vi hyldet, og jeg fik mit navn hængt op på Toyota's hovedkontor og fik en pokal mere," fortæller Morten Bleeg. Her står Morten Bleeg med sin pokal som han vandt i DM i Toyota. Foto : Carl Anton L. Om konkurrencen : Konkurrencen bliver afholdt i August en gang om året, I år blev konkurrencen holdt i Middelfart. Toyotas hovedkonter ligger i byen Aichi i Japan.

6 Vittenbergskolen 6b - november side 6 Messi tager piller for at klare sig i kampene Træneren Josep Guardiola er dybt chokeret over, at Messi tager piller inden kampene. Lionel Messi tager piller for at klare sig i kampene. Han tager dem, fordi han ikke gider at komme hurtigt på bænken. Træner for Barcelona Josep Guardiola udtaler: "Det er uacceptabelt, at han tager piller. Han skal stoppe nu, ellers kan han ikke spille på holdet mere!" Endvidere siger træneren: "Vi skulle havde fundet ud af det noget før!" Konsekvensen Lionel Messi skal betale en bøde på 5 millioner. Han får karantæne i 2 år. "Det er ærgeligt at han har karantæne, fordi den næste kamp er imod Real Madrid C.F", siger den 41 årige træner. "Vi vidste ikke Messi tog piller. Det er sikkert derfor, han kan være så længe inde", siger den 28 årige Andres Iniesta. Spillerne rystede Holdkammeraterne forstår ikke, at Messi har taget piller. De er meget rystede. Det betyder, at Messi falder i pris på transfermarkedet. Chefen for Barcelona vil give Messi længere karantæne, hvis det står til ham, men det vil fodboldchefen ikke tillade. "Vi er meget kede af, at han er ude mod Real Madrid C.F. Det bliver en hård kamp", siger den 31 årige Xavi Hérnandesz Creus. Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra Messi. Den italienske serie A lukker pga. svindel. Serie A lukker ned på ubestemt tid pågrund af svindel Gustav Bondesen, Magnus Buus Madsen, Jonas Alsted, Mikkel Wienriech Feddersen Den italienske premiereminister Mario Monti lukker serie A efter en sæson med mere svindel i en liga nogensinde. Det er alt fra doping til snyd med kampene.det Italienske Fodboldforbund i Udine er på sagen.det omfatter mange store fodboldstjerner som f. eks den Brasilianske superstjerne Dida og de to argentinske verdensstjerner Fabian Ayala og Jose Antonio Chamot. De er faktisk gået så lang at Mario Monti har frataget Italien at komme til EM. Matchfixing Den kendte forsvarsspiller fra Juventus dropper EM for at rense sit navn efter aftalt spil med sit klubhold Juventus. Den tidligere topdommer Lu Jun er blevet idømt fem et halvt års fængsel pga. matchfixing. Lu Jan indrømmer, at han har Fakta om Lionel Andrés Messi: -Født d. 24 Juni 1987 i Rosario (Argentina) cm høj. -Position: Angriber. -Nuværene klub F.C. Bacelona -Trøjenummer 10. Titler: -4 Spanske mesterskaber -2 Champions League -1 Spansk Pokaltunering -4 Spanske Supercup -1 Supercup -1 VM for klubhold -1 vm U/20 -! De Olympiske Lege- modtaget op til kroner. Da Dida var i pressen, gav han indtryk af, at han var oprevet og sur over Mario Montis beslutning om at lukke Serie A ned på ubestemt tid. Mange af de rutinerede spillere er vrede f.eks Pirlo, Lucio og Abiati. De er virkelig meget sure og siger selv, at deres karrieren nu er slut, når Serie A lukker ned. Messi tager piller for at klare kampen. Foto: Carl Anton L. AF Carl E.L. Mathias A.B. Andreas H.L. Alexander E.C. Asger S.S. Serie A er den bedste italienske liga. I den italienske liga florerer der meget svindel og matchfixing. Især de helt store stjerner vi ser på tv. Selv toptrænere og verdensklassedommere svindler med kampene. Den italienske serie A lukker pga svindel

7 Skal jeg spørge hende? Vittenbergskolen 6b - november side 7 Er han utro? Kære brevkasse. Jeg er 13 år og hedder Jonas. Jeg ved ikke, om det er en god eller dårlig ting, men jeg er blevet forelsket i min aller-bedste veninde. Vi er sammen hver dag. Jeg ved ikke, om jeg skal spørge hende, om vi skal komme sammen, for hvis nu det ødelægger vores venskab? Hvis hun siger nej, bliver det hele måske bare mega akavet? Hjælp mig! Elsker han mig stadig? Hej! Jeg er en pige på 14 år. Jeg er blevet usikker på, om min kæreste overhovedet elsker mig, fordi det er som om, han undgår mig. Han vil ikke rigtig kysse med mig i offentligheden. Når han er sammen med andre piger, så griner de sammen, og det er også som om, han går og tager lidt på dem. Hvad skal jeg gøre? Hej. Det kan være, du skulle snakke med din kæreste Hej Jonas. Jeg synes, du skal spørge hende, om I skal komme sammen, for hvis du nu elsker hende rigtig højt, og hun elsker dig. Hvis hun nu siger nej, så bliv ved med at snakke med hende og vær sammen med hende! Knus brevkassen om det, og så se om der er noget at holde på overhovedet. Ellers kan det være, du måske skulle slå op med ham. Der er jo ikke noget ved at have en kæreste, der er dig utro! Kuns Brevkasse n For store ører? Hej brevkasse. Jeg hedder Jacob og er 13 år. Jeg bliver mobbet med, at jeg har store ører. Jeg synes nu ikke selv, at jeg har store ører, men jeg er ked af hele tiden at blive drillet med det. Jeg ved ikke, om jeg skal sige til mine forældre, at jeg bliver mobbet. Jeg har gået og tænkt på, om jeg skal få mine ører syet ind. Hvad skal jeg gøre? Hej Jacob. Mobing er noget, man skal tage meget alvorligt! Jeg synes, det er en rigtig rigtig god idé at få det sagt til dine forældre, så de kan hjælpe dig med at få det stoppet! Desuden er det vigtigt, at du siger det til din lærer, så han/hun kan hjælpe dig henne i skolen. Jeg synes ikke, du skal få ørerne syet ind. Det er dem, der har et problem - ikke dig! Knus brevkassen. Hej brevkasse. Jeg hedder Selina, og jeg er 15 år gammel, Jeg har det som om, at min kæreste er mig utro. Vi er ikke rigtig sammen så meget mere, og når jeg skriver med ham, så er han tit sammen med en pige. Jeg kan ikke finde ud af, om det er hans bedste veninde, eller om de er kærester. Han skriver ikke rigtig hjerte eller andre søde ting til mig mere, når vi skriver sammen. Jeg har det, som om vi ikke er kærester mere. Hvordan finder jeg ud af det? Hej Selina. Du kan måske spørge din kæreste, om i stadig er kærester? Og måske spørge ham ad, hvorfor han hele tiden er sammen med hende pigen? Knus Brevkasse n Uvenner med min bedste veninde Hej Jeg hedder Max, og jeg er 12 år. Jeg er blevet uvenner med min bedste veninde, Jeg ved ikke, hvorfor hun er så sur på mig, og nu er jeg bare rigtig rigtig ked af det. Hvad jeg kan gøre, for det bliver godt igen? Hej Max. Du kunne jo prøve at snakke med hende om, hvorfor I er blevet uvenner. Det er altid godt at snakke om, hvordan I er blevet uvenner, og hvordan I kan blive venner igen. Knus brevkassen Hjemme ved min veninde. Hej brevkasse. Jeg hedder Lise og er 16 år. En dag var jeg hjemme ved min veninde, og jeg fortalte hende, at jeg var forelsket i hendes storebror. Hvad jeg ikke vidste var, at han lyttede ved døren. Han væltede, og så kunne vi jo gætte os til, hvad han lavede. Det Til frisør Hej Brevkasse. Jeg hedder Anne og er 17 år. Engang var jeg til frisøren, og det var frostvejr udenfor. Lige pludselig ringede min mor og sagde, at jeg skulle komme hjem med det samme! Jeg havde lige var mega pinligt! Jeg blev kærester med ham en uge senere, men han går stadig og driller mig med det! Hilsen Lise. fået vasket mit hår og var nødt til at gå hjem med vådt hår. Da der var gået ti minutter, begyndte mit hår at fryse til is. Jeg ville sætte det op under min hue, men da jeg skulle til at gøre det, knækkede noget af mit hår af. Da jeg kom hjem, spurgte min mor: ''Hvad er der sket med dit hår?'' Jeg gik ud og kiggede mig selv i spejlet og så, at alt mit bedste hår var faldet af! Hilsen Anne. Gennemsigtige bukser. Hej brevkasse. Jeg hedder Sofie og er 14 år gammel. Engang havde vi vandkrig i min klasse. Jeg havde hvide bukser på den dag, og så havde en dreng fra min klasse gjort mig helt gennenmblødt, så man kunne se igennem mine bukser! Min veninde kom hen til mig og sagde, at man kunne se igennem mine bukser! Alle stod og grinede af mig. Jeg skyndte mig at løbe ind på toilettet og fik min veninde, til at cykle hjem til mig og hente nogen tørre bukser. Jeg sad ude på toilettet en halv time - efter min veninde kom og jeg fik mine andre bukser på og tørret de gamle, kunne jeg komme til time igen. Jeg gik lig så stille ind i min klasse, alle kiggede på mig og grinede! Det var så pindeligt Hilsen Sofie. Amanda, Emma, Maya og Kirstine

8 Vittenbergskolen 6b - november side 8 Den røde Foto: Emma Boisen Foto: Ditte Andersen løber Ashley Benson mødte op til MTV Music Awards d. 6 september. Outfittet var en klar vinder. Hun har en flot special designet bluse fra Gucci og et par bukser fra Channel. En klar første plads! Tayler Swift mødte også op til MTV Music Awards. Hun har en flot designer bluse fra Channel og et par flotte shorts fra Lee. Og et par flotte desegner stilletter fra Gucci. En klar 2. plads til hende. Foto: Marie Byskou Hansen Adele mødte også op til MTV Music Awards. Hun er iført en special designet blomstret top fra Louis Vuitton og et par fede shorts fra Burberry. Helt klart en 3. plads. Foto: Ditte Andersen Demi Lovato møder op til MTV Music Awards som "Ugens shit" Hun er iført en bluse som er arvet af hendes farmor. Et par blå shorts fra H&M med seler på. Pænt kikset, vuderet som ugens shit! MTV Music Awards D. 6. september var stjernerne fra Hollywood på den røde løber til MTV Music Awards. Vi har taget et kig på alt det fede tøj. Det er ikke kun på den røde løber, det hele foregår. Vi har også været en tur på tilskuerpladserne. Vi har set nærmere på selve showet, og kigget lidt på vinderene. Vinderen af "Best video of the year" er Rihanna med "We found love". Demi Lovato vandt prisen med "Best video with a message". Desværre kom hun ikke lige i det rigtige outfit og blev dermed "ugens shit". Vores alle sammens bristiske boyband One direction vandt hele tre priser. Godt klaret drenge! Pop-dronningen Katy Perry vandt prisen med "Bets Art Direction" med "Wide Awake" "Best male video" gik selvfølgelig til Chris Brown med "Turn up the music". Det er velfortjent. "Best female video" gik derimod til Nicki Minaj med "Starships". Det er lige så velfortjent. En tur på tilskuerpladserne: Vi har snakket med Rita på 23 år, som har fløjet hele vejen til LA for at se MTV Music Awards Vi har spurgt hende, hvad hun syntes om showet. "Jeg syntes, at det var en mega fed oplevelse. Masser af musik og sjove indslag", fortæller Rita. De flotte outfits I løbet af aftenen havde vi set mange flotte outfits. Lige fra bukser med seler, til lange flotte kjoler. Vi har lavet en top tre: 1. pladsen: Ashley Benson. 2. pladsen: Taylor Swift. 3. pladsen: Adele. "Ugens shit" Ugens shit blev Demi Lovato, pga. hendes lidt kiksede outfit. Hun var iført en bluse som hun har arvet af hendes farmor, og et par selebukser fra den nærmeste genbrugsbutik. Det var måske ikke den bedste idé. Næste MTV Award Næste MTV Award bliver i Frankfurt i Tyskland, som hedder EMA. Det bliver afholdt søndag d. 11 november Med Heidi Klum som vært bliver det nok et fedt show. Glæd jer! Marie, Linnea, Emma B, Esther Marie & Ditte. "Jeg syntes, at det var en mega fed oplevelse. Masser af musik og sjove indslag". Vi giver MTV Music Awards fem meget velfortjende stjerner, p.g.a der var lidt for meget ventetid mellem numrene. De kunne god have timet det bedre. Men ellers var det en fantastisk oplevelse.

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Dyw-York Times. 2. sektion

Dyw-York Times. 2. sektion Dyw-York Times DYW-YORKS AVIS DYW-YORKS AVIS 2. sektion NORDIC-RACE KOM OG PRØV NORDIC-RACE NORDIC-RACE ER EN FORHINDRINGSBANE. BANEN KOSTER 50 DYRO. SLÅ REKORDEN PÅ 6.29 MIN. DYW-YORKS AVIS Kom og book

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag Endnu en skøn dag Der bliver lavet drager, dukker og teater på højt tryk. Alle børnene hygger sig sammen med deres venner. Vi har talt med to dejlige unger, Mikkel og Anna, fra 2 og 3 klasse. Mikkel og

Læs mere

Bali. 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise.

Bali. 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise. Bali 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise. 4. I går skulle jeg bestige en kæmpe vulkan. 5. Jeg var så sulten, så

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed Kapitel 6 Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed 1 5 Hvordan har du det med tøj? Voxpop Jamilla Altså, jeg bliver selvfølgelig glad, når jeg arver tøj, og når jeg får noget. Det er rigtig dejligt Og

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam.

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam. SCENE 1 - I SKOLEGANGEN - DAG Jonas sidder på en bænk på gangen foran klasselokalet og kigger forelsket på Marie, som står lidt derfra i samtale med Clara. Pigerne kigger skjult hen på ham. Det er frikvarter

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole Flygtningen (Final draft) af 8.B - Henriette Hørlück Skole SC 1- GANGEN (DAG 1) Burhan går ned ad gangen mod klasseværelset. Han hører musik på sin mobil. Folk stopper deres snak. Elev 1 (Karls ven) ser

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og 1. Jeg kører sådan rimelig ofte Katrine: Skal du lave noget i weekenden? Birgitte: Ja, jeg skal faktisk til Fyn altså her den 14. Katrine: Ja. Hvordan kommer du derhen? Birgitte: Jeg skal køre i bil. Katrine:

Læs mere

Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing.

Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing. Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing. 5 Først må du gerne lige fortælle dig navn, din alder, hvilken klasse du går i, og hvor du bor. Ja. Jeg hedder Line, og

Læs mere

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger?

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Evaluering, forældre Hvilket hold har dit barn deltaget på? Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Har dit barn deltaget

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Løgnen. Nyborg Friskole

Løgnen. Nyborg Friskole Løgnen af Nyborg Friskole SC. 1. EXT. PÅ BADEVÆRELSET - SOMMER - DAG Mie (17) er på badeværelset. Mie har taget en gravidtetstest. Vi ser Mie vente. Efter at have nølet i lang tid. Man ser nærbillede af

Læs mere

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Alle mennesker har alle slags humør! Men nogen gange bliver humøret alt for dårligt

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie.

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) Af 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. SC. 1 INT. S VÆRELSE [PLEASEINSERT\PRERENDERUNICODE{ÂĂŞ}INTOPREAMBLE]

Læs mere

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B Hjælp Mig (udkast 3) Af Bistrupskolen 8B SCENE 1 INT. KØKKENET MORGEN (15) går ind af døren til køkkenet og sætter sig ned ved køkkenbordet. åbner sit hæfte hvor der står Line på alle siderne. (16) sidder

Læs mere

Møllevangskolen 7. årgang

Møllevangskolen 7. årgang December Møllevangskolen 7. årgang 2 Efter vi er startet i 7.klasse, er vi kommet op til de store hvor vi før var de ældste elever, er vi nu de yngste elever på gangen. Det kan medføre visse problemer

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development Sport as a Tool for Development Deltagernes egne beretninger Læs tre inspirerende historier fra nogle af de unge, der har været i Ghana som idrætsvolontører. 2 Det har givet mig uendeligt meget, at deltage

Læs mere

Vejledning. Forslag. Tør du tale om det?

Vejledning. Forslag. Tør du tale om det? Vejledning Det er en fordel at eleverne har været igennem øvelsen voldsformer før denne øvelse. Vold er mere komplekst end de fleste umiddelbart tror og har mange forskellige ansigter. Der er meget der

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

BØRNEINDBLIK 1/14 ANALYSE: VOKSNE TALER FOR LIDT MED BØRN OM SVÆRE EMNER KYS, KÆRLIGHED OG KØNSHÅR 13-ÅRIGE VIL TALE OM DET

BØRNEINDBLIK 1/14 ANALYSE: VOKSNE TALER FOR LIDT MED BØRN OM SVÆRE EMNER KYS, KÆRLIGHED OG KØNSHÅR 13-ÅRIGE VIL TALE OM DET BØRNEINDBLIK 1/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 1/2014 1. ÅRGANG 28. JANUAR 2014 ANALYSE: VOKSNE TALER FOR LIDT MED BØRN OM SVÆRE EMNER KYS, KÆRLIGHED OG KØNSHÅR 13-ÅRIGE VIL TALE OM DET En ny undersøgelse

Læs mere

I SOMMERHUS Final draft

I SOMMERHUS Final draft I SOMMERHUS Final draft SCENE 1 - SKOLE (DAG, EXT.) står og læner sig op ad en bil foran en skole. Han har en smøg i den ene hånd og en iphone i den anden. Han er kunstertype, har pjusket hår og slidte

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN KATEKISMUS kristendom fra top til tå MIN MINI NÆSE FOR SKABELSE Første Mosebog kapitel 1 og 2 Engang var der ingenting, kun mørke og stilhed. Verden

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Interview med pigerne

Interview med pigerne Interview med pigerne Interviewer: M = Michelle og J = Julie Informanter: K = Karla og S = Sofie 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 M: For en god ordens skyld

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

BØRNEINDBLIK 6/14 STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER

BØRNEINDBLIK 6/14 STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER BØRNEINDBLIK 6/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 6/2014 1. ÅRGANG 15. SEPTEMBER 2014 ANALYSE: 13-ÅRIGES SYN PÅ FORÆLDRE STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER Mange 13-årige oplever stressede forældre,

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere PrikkeBjørn stopper mobbere. Af Charlotte Kamman Det var en solrig dag, dag klokken igen ringede ud til frikvarter i skolen. PrikkeBjørn glædede sig til

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Introduktion: Hej og velkommen til mit fokusgruppeinterview. Fokusgruppeinterviewet handler om, hvilket kendskab respondenterne, altså jer har til tøjkæden Primark.

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

sport.dk Ung handicapidræt

sport.dk Ung handicapidræt sport.dk x- Ung handicapidræt Caroline kan det hele 18-årige Caroline Cecilie Nielsen har været til De Paralymp selv, hendes holdkammerater og hendes familie vandt hun e TEKST: KRISTIAN BANG LARSEN FOTO:

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai?

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai? Nikolai 8. klasse, Byens Skole 9. Gennemskrivning, marts 2009 Scene 1: (Vi befinder os i Nikolais klasseværelse. Vi ser Nikolai sidder og falder i staver. Man hører klokken ringer til frikvarter, og de

Læs mere

Final. Nat med kniv? Manuskript. [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i]

Final. Nat med kniv? Manuskript. [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i] Final Nat med kniv? Manuskript [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i] Dette er en tidslinje over filmen. Gennem manuskriptet vil vi sige, hvor vi er. Filmen

Læs mere

Mette Frederiksen, 30101019, Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch

Mette Frederiksen, 30101019, Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch Interviewguide: Den gode bog: - Vil I ikke fortælle mig om den bedste bog, I har læst? - Hvornår er en bog god? Hvornår er en historie god? - Hvordan vælger I de bøger, som I læser? Læsning i skolen/derhjemme:

Læs mere

Smilets land. ***** SMASHWORDS EDITION *****

Smilets land. ***** SMASHWORDS EDITION ***** Smilets land. Skrevet og udgivet af: Nicoline Steffens på Smashwords. ***** SMASHWORDS EDITION ***** Kort besked fra forfatteren. Dette er den første bog eller Short story så jeg håber, at du vil bære

Læs mere

Den som flaskehalsen peger på...!"

Den som flaskehalsen peger på...! Den som flaskehalsen peger på...!" Filmen er bygget op omkring 5 små afsnit, som sker under den samme fest, hvor 14 unge deltager. De unge skuespillere har selv bidraget med egne og andres erfaringer til

Læs mere

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN 1 10 1. INT. S VÆRELSE. AFTEN. Vi er på et drengeværelse, der er fyldt med plakater, tegneserier og LEGO. (16 år) er ved at gøre sig klar til fest. Bertil skifter t-shirt

Læs mere

Nyt tilbud for alle børn 2 tirsdag om måneden: Fællesfødselsdagstur for august og september:

Nyt tilbud for alle børn 2 tirsdag om måneden: Fællesfødselsdagstur for august og september: Nyt tilbud for alle børn 2 tirsdag om måneden: Resten af dette skoleår har vi bestemt at vi vil til at have noget fast på programmet de to første tirsdage i hver måned. Vi vil have hhv. et bevægelsestilbud

Læs mere

Alterne.dk - dit naturlige liv. Den smukke og meget charmerende Kira Eggers er kendt for at være noget af et naturbarn.

Alterne.dk - dit naturlige liv. Den smukke og meget charmerende Kira Eggers er kendt for at være noget af et naturbarn. Kira Eggers Tilføjet af Charlotte Rachlin søndag 25. maj 2008 Sidst opdateret tirsdag 01. juli 2008 Den smukke og meget charmerende Kira Eggers er kendt for at være noget af et naturbarn. Det er almindelig

Læs mere

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole Manus navn... Et manuskript af 8CDE Antvorskov Skole 3. Gennemskrivning, marts 2016 SCENE 1 INT DAG KLASSELOKALE: Klassen er i gang med gruppearbejde. De sidder spredt og man kan høre en summen af småsnak.

Læs mere

Til bryllupsmesse i klubben Søndergaard OBS! OBS! OBS! OBS! LUKKET fredag 28. marts

Til bryllupsmesse i klubben Søndergaard OBS! OBS! OBS! OBS! LUKKET fredag 28. marts Månedens konkurrence I løbet af den sidste måneds tid er der sket en del udskiftning blandt de voksne i klubben. Én er stoppet i praktik, én er stoppet som barselsvikar og tre er startet i hver sit praktikforløb.

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 3.APRIL SEP VESTER AABY KL Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 3.APRIL SEP VESTER AABY KL Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 3.APRIL 2016 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 Nu sad de der så igen. Det var det samme sted. Men det var så også det

Læs mere

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag G - Sofie 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.10 Sofie: Ja, jamen det er, at jeg står

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning 1. Int. Jakobs værelse. Dag. Jakob (14 år, kedeligt tøj: matte farver, gør ikke noget ud af sit hår) sidder ved sit skrivebord. Der ligger en stak

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

En brand go dag i 4. og 5.kl

En brand go dag i 4. og 5.kl Solhvervs idrætsdag løb af stablen fredag 11. september hvor alle elever deltog aktivt på tværs af klasserne i forskellige aktiviteteter både inde og ude. Det var en svedig dag med masser af smil og grin.

Læs mere

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010 Danseskolen Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole endelig gennemskrivning, august 2010 SC 1. INT. Foyer - Dag (25) og (24)står og venter i foyeren. Louise har langt lyst hår. Hun har stramme bukser,

Læs mere

Test din viden om Verber

Test din viden om Verber Ann Kledal og Barbara Fischer-Hansen Test din viden om Verber 9 testopgaver til arbejdshæftet PARAT START 2 knyttet til grundbogen BASISGRAMMATIKKEN Special-pædagogisk forlag Xxxxxxxxx 1 Test din viden

Læs mere

Dobbeltspil Final By Max Scarpa, Cecilie Wessberg & Amalie Holst

Dobbeltspil Final By Max Scarpa, Cecilie Wessberg & Amalie Holst Dobbeltspil Final By Max Scarpa, Cecilie Wessberg & Amalie Holst 1. INT. S VÆRELSE. EFTERMIDDAG (15) og (14) sidder på S værelse, ser fx. SAW I. S ansigtsudtryk viser afsky. Hun læner sig ind over og gemmer

Læs mere

Interview med eleven Asta I = interviewer (Anders), A = informant (Asta)

Interview med eleven Asta I = interviewer (Anders), A = informant (Asta) nterview med eleven sta = interviewer (nders), = informant (sta) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Yes, jamen mit navn det er nders, og du hedder? Jeg

Læs mere

Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog.

Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog. Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog. Kære statsforvaltning/ kære morogfarskalskilles.dk Jeg

Læs mere

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads.

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads. Manuskript Engstrandskolen 10.com 3.gennemskrivning mobbet i døden SCENE 1. KLASSEVÆRELSE. DAG ELISA (16) sidder i et klasselokale og tegner hjerter rundt om mads navn. Elisa kigger op og får øjenkontakt

Læs mere

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript.

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript. HERNINGSHOLMSKOLEN Prale-Patrick Gennemskrivning 9 Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009 Til Station-Next, Nisse. Manuskript. 1. Ext. Bænk i skolegården. Dag. PATRICK og JOSEFINE sidder

Læs mere

5: Hvor tit læser du en bog i din fritid (ikke lektier)?

5: Hvor tit læser du en bog i din fritid (ikke lektier)? 5.5: Næsten hver dag 5.4: Flere gange om ugen 5.3: Flere gange om måneden 5.2: Sjældent 5.1: Aldrig 4: Hvilken klasse går du i? 3: Hvilken skole går du på? 2: Hvad er din alder? 1: Er du 5: Hvor tit læser

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven. Side 3 Kurven historien om Moses i kurven En lov 4 Gravid 6 En dreng 8 Farvel 10 Mirjam 12 En kurv 14 Jeg vil redde ham 16 En mor 18 Tag ham 20 Moses 22 Det fine palads 24 Side 4 En lov Engang var der

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere