Vittenbergeren. Messi tager piller for at klare sig i kampene. Brevkassen: Hjælp! Er min kæreste utro? ...Avisen til dig. Mærkelige politisager!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vittenbergeren. Messi tager piller for at klare sig i kampene. Brevkassen: Hjælp! Er min kæreste utro? ...Avisen til dig. Mærkelige politisager!"

Transkript

1 Vittenbergeren...Avisen til dig Vittenbergskolen 6b - november 2012 Brevkassen: Hjælp! Er min kæreste utro? TV FREM FOR MOTION & SUNDHED! Messi tager piller for at klare sig i kampene Mærkelige politisager! Træneren Josep Guardiola er dybt chokeret over, at Messi tager piller inden kampene.

2 Vittenbergskolen 6b - november side 2 Chefredaktørernes tanker Af: Janne Puggaard og Kent Andersen Så sidder vi her i et klasseværelse på hver sin kontorstol, to chefredaktører fra hver sin avis. Til daglig to helt almindelige, hverdagsfortravlede klasselærere for henholdsvis 6.A og 6.B på en helt almindelig gennemsnitlig dansk folkeskole herude mod vest, hvor end ikke kragerne kan finde ud af at vende, fordi millioner og atter millioner af stære i flok absolut skal lave sort sol, så alle bliver helt rundtossede. Her i uge 44 AVIS-UGEN - er vi blevet forvandlet til ansvarshavende ledere for to summende, ja, til tider vel nærmest støjende medievirksomheder. Sammen med eleverne får vi lov til at smage lidt på, hvad det vil sige at lave en avis, sådan rigtig - med redaktionsmøder, research, rubrikker, bylines, brødtekster og truende deadlines i horisonten. Alle både elever og lærere er kommet på arbejde. Der stilles krav i det her job. Den ene af os har prøvet det før og kender arbejdsgangen ved computeren; for den anden er det første gang, han har tilmeldt en klasse til avisen i undervisningen, og da han samtidig er en ældre lærer, der ikke har fået m.m.s.-beskeder og brugen af iphones ind med modermælken, falder samarbejdet med en ung kollega på et tørt sted. Eleverne er vilde med at lave avis. Dybt engagerede kaster de sig over arbejdet. Endelig sker der noget nyt og spændende. Alle har helt styr på det der med computere. Nu skal der bare lige laves en aftale om et interview. Yes.den er hjemme! Mobilen i lommen og så af sted ud i byen væk fra skolen...ud på en opgave! Avisen skal jo være klar, så den kan gå i trykken fredag! Dagens avis studeres nøje FOTO: Janne Puggaard Et minut i deadline AF : Janne Puggaard og Kent Andersen Råd, vejledning og samarbejde mellem lærer og elev FOTO: Kent Andersen Det har været en fornøjelse at lave avis sammen med Ekstrabladet. Undervisningsmaterialet er fint opbygget og lige til at gå til, hvis man altså vel at mærke har erfaring i at arbejde med en computer. Her er nutidens skoleelever bare på hjemmbane. Fasefilmene guider eleverne sikkert gennem arbejdet. Og så kan eleverne godt lide mødet med en rigtig journalist og en rigtig pressefotograf, også selv om det foregår på nettet. De ved nemlig, hvad de taler om. Men der er stress på, når tiden nærmer sig et minut i DEAD-line. Alle har næsten en følelse af at være midt i noget, der kunne minde om en scene fra en gammel western Bedemanden i DEADWOOD står klar på den øde kirkegård. Et par udmagrede og sultne gribbe kredser hen over de forvitrede gravsten. Når heltene frem i tide? Klarer de den sidste store udfordring! Eller..? Tiden går som med raslede kæder, og klokken slår som kirkeklokker. Stressniveauet nærmer sig det røde felt! Nu skal vi være færdige!en dråbe sved, en sidste kraftanstrengelse: VI ER FÆRDIGE! Følelsen af at have klaret noget ved en fælles indsats. Så Avisen i undervisningen?... Selvfølgelig..en supergod ide! Ansvarshavende redaktør for denne avis er: Janne Puggaard. Ansvaret omfatter ethvert krav, som i forbindelse med medieansvarsloven kan eller skal rettes mod den ansvarshavende redaktør, herunder alle krav, som strafferetligt, medieretligt, ophavsretligt eller lignende måtte blive rettet imod udformningen og anvendelsen af tekst og illustrationer i såvel redaktionelle tekster som annoncer. Ekstra Bladets redaktør er uden ansvar for nærværende blads indhold. Brevkasse: Amanda Damkjær Julius, Emma Ley, Kirstine Frederikke Stage, Maya Kristensen. IT: Andreas Kwaku Nimako Autzen, Jakob Aalling Andersen, Victor Andersen. Krim!: Bettina Witt Ebbesen, Cecilie Dalsgaard Stier, Josefine Oliva Skjønnemand. Mode/sladder: Ditte Andersen, Emma Boisen, Esther Marie Rasmussen, Linnea Ryttergaard, Marie Byskou Hansen. Nyhedsredaktionen: Alexander Eickhardt Christiansen, Andreas Hammelef Larsen, Asger Sander Spenner, Carl Anton Emmertsen Lund, Mathias Alexander Bøgeholdt. Sport: Gustav Bondesen, Jonas Alsted, Magnus Buus Madsen, Mikkel Weinreich Feddersen.

3 Vittenbergskolen 6b - november side 3 FOTO: Janne Puggaard SHOWTIME ONCE AGAIN IGEN ET GENBRUGS-SHOW AF Kent Andersen Traditionen tro er det 6.årgang der skal stå for årets forestilling til skolefesten på Vittenbergskolen, Ribe. Der er forventninger om, at det bliver en forestilling fuld af musik, sang og store spektakulære danseoptrin til tidens musik. Der skal kort og godt være rigtig gang i den. Nu er der også tradition for at netop 6.årgang er et skoleår, hvor der er meget drøn på. Eleverne skal på lejrskole, der er emneuge på skolen plus adskillige andre omlagte dage som - trafikdag, norsk/svenske dage, motionsdag. Man kan blive helt træt og stresset bare ved tanken om alt det man skal nå. Gode råd var dyre og energien ved at være nedslidt. Når nøden er størst er hjælpen...ligger løsningen og flyder i en gammel skraldespand. Selvfølgelig. Vi genbruger noget af alt det, klasserne har lavet før i dansk og musik. Sidste skoleår lavede 6.årgang en julemesse i den lokale kirke. Coldplays "VIVA LA VIDA" var en del af messen, og med mega succes. Den bruger vi igen! Så var der også en god sang til en event, der hed "BØRN OG BIGBANG". Yes! Vi bruger den der børnesang "Solen, den er gul". En af klasselærerne er god til at danse zumba. Der skal være en dansescene med zumba i forestillingen. Der blev lavet et supersjov modeshow på lejrskolen. Den succes kan sagtens bruges igen. Hvad mangler vi så! Lidt fed musik? Beatles har lige haft 50-års jubilæum. Vi graver det gamle album "Sgt. Pepper" frem og laver vores egne "genbrugs-versioner" af nogle af de gamle hits. "WITH A LITTLE HELP FROM MY FRIENDS" og så blev handlingen til en forestillingen alligevel stykket sammen...af GENBRUG stykke for stykke. Selvfølgelig...scenen for det store genbrugsshow skal være en GENBRUGSPLADS. Mine damer og herrer- "SHOWTIME ONCE AGAIN IGEN - ET GENBRUGSSHOW!" Left4Dead2 AF Alexander C. Andreas L. Asger S. Left4Dead2 er et spil der udelukkende handler om at dræbe uendelige horder af sultne zombier og klare sig igennem lange baner for at overleve. Gameplayet er super godt, og spillet er også ret realistisk. Dog kunne man godt bygge lidt på spillets historie, som er alt for meget det samme. Der er en række special zombier, som er træls på hver deres måde : Hunteren en som ligger dig ned og kradser i dig. Boomeren sprænger, så du ikke kan se særlig godt. Jockeyen som hopper op på dig og prøver at brække din nakke. Chargeren der løber mod dig, tager fat i dig og slår dig hårdt ned i jorden. Spitteren som spytter syre ud på din vej, så du har svært ved at komme forbi. Smokeren der slynger sin tunge rundt om dig og prøver at kvæle dig. Witchen der som regel går for sig selv, men den er den farligste zombie på grund af dens utrolige skade. Tanken er den største zombie og den med allerflest liv, Tanken ødelægger veje og kaster med ting. Vi vil stærkt anbefale at prøve spillet, hvis I synes, det lyder spændende. Vi giver spillet fem stjerner. Foto:Asger Spenner

4 Vittenbergskolen 6b - november side 4 Ribes lokale brandstation Indsatsleder Thomas FOTO: Bettina Witt Ebbesen Thomas - helten fra Ribe Indsatslederen Thomas redder liv næsten hver dag. Han er fastansat på Ribe brandstation. Han mødte os med et smil på læben og et åbent sind. Hvor mange arbejder der her på stationen? Jeg tror, vi er omkring 15 frivilige brandmænd og 15 fastansatte, men på hele stationen har vi omkring 80 personer, men de kører ikke alle sammen ud til brand, fx. har vi et stormflodshold. Hvor længe har du arbejdet her? Ikke så længe. Jeg har arbejdet her i omkring 5 år Hvor mange udrykninger er der på en dag? Det er meget forskelligt. Nogen gange har vi ikke nogle i flere dage, og så pludselig kan der komme mellem 4 og 7 på en dag, så det meget forskelligt. Hvor er det I kører hen til udrykning? Vores brandstastion dækker kun det, der hedder Gamle Ribe komune, hvilket er Ribe, Gredstedbro og Hviding. Er det ikke også sådan at I kører til (fx) Esbjerg, hvis der er en stor brand? Jo, selvføgelig hvis de skal have assistance, så kører vi derop. Hvor er du, når der ikke er udrykning? Så arbejder jeg her på stationen eller i Esbjerg. Hvad laver I så? Det kommer an på, hvordan man er ansat. Jeg er ansat i noget, der hedder drift, så jeg står for køretøjer og matriel. Så du fylder Benzin på eller hvad? Haha, nej jeg reparerer bilerne, når de er i stykker og gør tingene klar til udrykning. Hvad føler du, når du står i en udrykning og efter? Lige når man står i det, er der stress på, for der sker rigtig mange ting, men bagefter har man det godt. Så føler man, at man virkelig har gjort en indsats for at hjælpe nogle mennesker. Er du aldrig bange eller nervøs? Altså hvis man er bange for, at det kan gå galt, så skal man ikke være brandmand.fx hvis man er bange for, at det kan gå galt, med et hus der brænder, og man siger, at det er farligt for at sende folk ind, så sender de ikke nogen ind. Så må vi finde på noget andet. Vi må ikke sætte vores eget liv på spil for en andens. Hvor tit har i prøve udrykninger? Mindst en gang om måneden. Er der noget du gerne vil sige her til sidst? Leg aldrig med tændstikker og pas på hinanden. Mærkelige politisager! En 43-årig mand blev anholdt efter at have nikket en DSB ansat en skalle. B: Haha, hvem nikker en skalle? altså jeg tænker at det må have gjort lige så ondt på ham selv! Cecilie: Det er da dumt at slå folk i fjæset. En 33-årig mand havde tilsyneladende forsøgt at kravle op af et nedløbsrør. I forbindelse hermed mistede han grebet og faldt ned. Jose: Hvad f... laver han? Hvor skulle han dog hen? B: Tag trapperne næste gang! En 40-årig mand, som fandtes i besiddelse af et ulovligt samuraisværd, blev sigtet for overtrædelse af våbenloven. Og der var indgået en anmeldelse, om at han havde en pistol i lejligheden, men som Af Bettina Witt Ebben, Cecilie Dalsgaard Stier og Josefine Oliva Skjønnemand Foto: Bettina Witt Ebbesen viste sig at være en hard-ball pistol. B: Lad manden med legetøjsvåbene vær e! Jose: WHY? Cecilie: Våbenloven er dum! 29 årig mand spyttet i ansigtet og tildelt knytnæveslag på venstre kind, solbriler brækket og ipod touch faldt i kloak. B: Var det på stranden eller hvad? Cecilie: LOL, en ipod kan jo ikke falde i kloakken på stranden!

5 Vittenbergskolen 6b - november side 5 TV FREM FOR MOTION & SUNDHED! FOLK SER FOR MEGET TV HELT OP TIL 6 TIMER OG DET GÅR UDOVER HVERDAGEN TV FYLDER FOR MEGET Foto: ekstra bladet AF JAKOB,VICTOR,ANDREAS Danskerne ser rigtig meget tv - især børn og unge og det går ud over hverdagen. Børnenes yndlingskanal er Disney Channel. De ser også mange andre kanaler som Ramasjang men også voksen TV nogle gange. De ser ca. 1-4 timer om dagen. Voksne ser omkring 1-3 timer om dagen. De fleste voksne ser nyheder, men det kan godt variere fra nyheder til amerikanske komedieserier eller film. Voksne ser mange kanaler, som fx tv3 og tv2 og tv2 sport. Det går udover sundheden Med det store tv-forbrug erstatter tv rent ud sagt motion, bøger, sundhed og andre fysiske eller psykiske og mentale aktiviteter i fritiden. Det skader nogle gange helbredet. Jakob, en af journalisterne, bruger meget tid ved computeren- ca.4 timer, mens Victor, den ansvarlige for artiklen, bruger mere tid foran computeren end Jakob. Han bruger ca. 4-5 timer. Andreas bruger ca. 5-6 foran fjernsynet. Børnehaveklasselærer Else fra 0.b synes ikke, at børnene i 0.klasse skal se voldelige og uhyggelige film. Løsningen er, at forældrene skal holde øje med deres børn, så de ikke ser så meget tv i hverdagen. Når de ikke kan se tv, må de jo lave noget andet, og et sundt alternativ ville være noget motion. Vi må selv gøre noget ved det Vi synes, at det er for dårligt, at vi ser så meget tv og computer, når vi i denne artikel siger, at man skal se mindre. Vi synes at for at kunne se mindre, burde vi lave fysiske aktiviteter, læse en bog og dyrke sport. Så vi må se at komme i gang! Computer fylder også for meget foto:ekstrabladet Danmarks bedste Toyota tekniker Teknikeren Morten Bleeg vandt DM i Toyota AF Asger S. Alexander C. Andreas L. Mathias B. Carl L. Bilkæden Toyota har i august 2012 afholdt et mesterskab i teknik for at finde Danmarks bedste tekniker. Der var først en teoriprøve, der medfulgte et par andre prøver. De otte, der klarede prøverne bedst, gik videre til finalen. Der iblandt var Morten Bleeg. I finalen var der en prøve, der gik ud på, at man havde halvtreds minutter til at finde fejl i tre forskellige biler. Derefter var der en sidste teoriprøve, der afgjorde kampen om førstepladsen. Morten Bleeg fik respons samme dag, som finalen fandt sted. "Jeg var overrasket over, at jeg havde vundet. Man tror jo altid, der går en rundt der ude og er bedre end en selv," udtaler Morten Bleeg. Turen til Japan. Efter finalen stod den på ferie for Morten og hans kone til Japan. Med dem var en repræsentant fra Toyota-Danmark. I Japan mødte de mange andre Toyota folk, som havde vundet mesterskabet i deres eget land."i Japan blev vi hyldet, og jeg fik mit navn hængt op på Toyota's hovedkontor og fik en pokal mere," fortæller Morten Bleeg. Her står Morten Bleeg med sin pokal som han vandt i DM i Toyota. Foto : Carl Anton L. Om konkurrencen : Konkurrencen bliver afholdt i August en gang om året, I år blev konkurrencen holdt i Middelfart. Toyotas hovedkonter ligger i byen Aichi i Japan.

6 Vittenbergskolen 6b - november side 6 Messi tager piller for at klare sig i kampene Træneren Josep Guardiola er dybt chokeret over, at Messi tager piller inden kampene. Lionel Messi tager piller for at klare sig i kampene. Han tager dem, fordi han ikke gider at komme hurtigt på bænken. Træner for Barcelona Josep Guardiola udtaler: "Det er uacceptabelt, at han tager piller. Han skal stoppe nu, ellers kan han ikke spille på holdet mere!" Endvidere siger træneren: "Vi skulle havde fundet ud af det noget før!" Konsekvensen Lionel Messi skal betale en bøde på 5 millioner. Han får karantæne i 2 år. "Det er ærgeligt at han har karantæne, fordi den næste kamp er imod Real Madrid C.F", siger den 41 årige træner. "Vi vidste ikke Messi tog piller. Det er sikkert derfor, han kan være så længe inde", siger den 28 årige Andres Iniesta. Spillerne rystede Holdkammeraterne forstår ikke, at Messi har taget piller. De er meget rystede. Det betyder, at Messi falder i pris på transfermarkedet. Chefen for Barcelona vil give Messi længere karantæne, hvis det står til ham, men det vil fodboldchefen ikke tillade. "Vi er meget kede af, at han er ude mod Real Madrid C.F. Det bliver en hård kamp", siger den 31 årige Xavi Hérnandesz Creus. Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra Messi. Den italienske serie A lukker pga. svindel. Serie A lukker ned på ubestemt tid pågrund af svindel Gustav Bondesen, Magnus Buus Madsen, Jonas Alsted, Mikkel Wienriech Feddersen Den italienske premiereminister Mario Monti lukker serie A efter en sæson med mere svindel i en liga nogensinde. Det er alt fra doping til snyd med kampene.det Italienske Fodboldforbund i Udine er på sagen.det omfatter mange store fodboldstjerner som f. eks den Brasilianske superstjerne Dida og de to argentinske verdensstjerner Fabian Ayala og Jose Antonio Chamot. De er faktisk gået så lang at Mario Monti har frataget Italien at komme til EM. Matchfixing Den kendte forsvarsspiller fra Juventus dropper EM for at rense sit navn efter aftalt spil med sit klubhold Juventus. Den tidligere topdommer Lu Jun er blevet idømt fem et halvt års fængsel pga. matchfixing. Lu Jan indrømmer, at han har Fakta om Lionel Andrés Messi: -Født d. 24 Juni 1987 i Rosario (Argentina) cm høj. -Position: Angriber. -Nuværene klub F.C. Bacelona -Trøjenummer 10. Titler: -4 Spanske mesterskaber -2 Champions League -1 Spansk Pokaltunering -4 Spanske Supercup -1 Supercup -1 VM for klubhold -1 vm U/20 -! De Olympiske Lege- modtaget op til kroner. Da Dida var i pressen, gav han indtryk af, at han var oprevet og sur over Mario Montis beslutning om at lukke Serie A ned på ubestemt tid. Mange af de rutinerede spillere er vrede f.eks Pirlo, Lucio og Abiati. De er virkelig meget sure og siger selv, at deres karrieren nu er slut, når Serie A lukker ned. Messi tager piller for at klare kampen. Foto: Carl Anton L. AF Carl E.L. Mathias A.B. Andreas H.L. Alexander E.C. Asger S.S. Serie A er den bedste italienske liga. I den italienske liga florerer der meget svindel og matchfixing. Især de helt store stjerner vi ser på tv. Selv toptrænere og verdensklassedommere svindler med kampene. Den italienske serie A lukker pga svindel

7 Skal jeg spørge hende? Vittenbergskolen 6b - november side 7 Er han utro? Kære brevkasse. Jeg er 13 år og hedder Jonas. Jeg ved ikke, om det er en god eller dårlig ting, men jeg er blevet forelsket i min aller-bedste veninde. Vi er sammen hver dag. Jeg ved ikke, om jeg skal spørge hende, om vi skal komme sammen, for hvis nu det ødelægger vores venskab? Hvis hun siger nej, bliver det hele måske bare mega akavet? Hjælp mig! Elsker han mig stadig? Hej! Jeg er en pige på 14 år. Jeg er blevet usikker på, om min kæreste overhovedet elsker mig, fordi det er som om, han undgår mig. Han vil ikke rigtig kysse med mig i offentligheden. Når han er sammen med andre piger, så griner de sammen, og det er også som om, han går og tager lidt på dem. Hvad skal jeg gøre? Hej. Det kan være, du skulle snakke med din kæreste Hej Jonas. Jeg synes, du skal spørge hende, om I skal komme sammen, for hvis du nu elsker hende rigtig højt, og hun elsker dig. Hvis hun nu siger nej, så bliv ved med at snakke med hende og vær sammen med hende! Knus brevkassen om det, og så se om der er noget at holde på overhovedet. Ellers kan det være, du måske skulle slå op med ham. Der er jo ikke noget ved at have en kæreste, der er dig utro! Kuns Brevkasse n For store ører? Hej brevkasse. Jeg hedder Jacob og er 13 år. Jeg bliver mobbet med, at jeg har store ører. Jeg synes nu ikke selv, at jeg har store ører, men jeg er ked af hele tiden at blive drillet med det. Jeg ved ikke, om jeg skal sige til mine forældre, at jeg bliver mobbet. Jeg har gået og tænkt på, om jeg skal få mine ører syet ind. Hvad skal jeg gøre? Hej Jacob. Mobing er noget, man skal tage meget alvorligt! Jeg synes, det er en rigtig rigtig god idé at få det sagt til dine forældre, så de kan hjælpe dig med at få det stoppet! Desuden er det vigtigt, at du siger det til din lærer, så han/hun kan hjælpe dig henne i skolen. Jeg synes ikke, du skal få ørerne syet ind. Det er dem, der har et problem - ikke dig! Knus brevkassen. Hej brevkasse. Jeg hedder Selina, og jeg er 15 år gammel, Jeg har det som om, at min kæreste er mig utro. Vi er ikke rigtig sammen så meget mere, og når jeg skriver med ham, så er han tit sammen med en pige. Jeg kan ikke finde ud af, om det er hans bedste veninde, eller om de er kærester. Han skriver ikke rigtig hjerte eller andre søde ting til mig mere, når vi skriver sammen. Jeg har det, som om vi ikke er kærester mere. Hvordan finder jeg ud af det? Hej Selina. Du kan måske spørge din kæreste, om i stadig er kærester? Og måske spørge ham ad, hvorfor han hele tiden er sammen med hende pigen? Knus Brevkasse n Uvenner med min bedste veninde Hej Jeg hedder Max, og jeg er 12 år. Jeg er blevet uvenner med min bedste veninde, Jeg ved ikke, hvorfor hun er så sur på mig, og nu er jeg bare rigtig rigtig ked af det. Hvad jeg kan gøre, for det bliver godt igen? Hej Max. Du kunne jo prøve at snakke med hende om, hvorfor I er blevet uvenner. Det er altid godt at snakke om, hvordan I er blevet uvenner, og hvordan I kan blive venner igen. Knus brevkassen Hjemme ved min veninde. Hej brevkasse. Jeg hedder Lise og er 16 år. En dag var jeg hjemme ved min veninde, og jeg fortalte hende, at jeg var forelsket i hendes storebror. Hvad jeg ikke vidste var, at han lyttede ved døren. Han væltede, og så kunne vi jo gætte os til, hvad han lavede. Det Til frisør Hej Brevkasse. Jeg hedder Anne og er 17 år. Engang var jeg til frisøren, og det var frostvejr udenfor. Lige pludselig ringede min mor og sagde, at jeg skulle komme hjem med det samme! Jeg havde lige var mega pinligt! Jeg blev kærester med ham en uge senere, men han går stadig og driller mig med det! Hilsen Lise. fået vasket mit hår og var nødt til at gå hjem med vådt hår. Da der var gået ti minutter, begyndte mit hår at fryse til is. Jeg ville sætte det op under min hue, men da jeg skulle til at gøre det, knækkede noget af mit hår af. Da jeg kom hjem, spurgte min mor: ''Hvad er der sket med dit hår?'' Jeg gik ud og kiggede mig selv i spejlet og så, at alt mit bedste hår var faldet af! Hilsen Anne. Gennemsigtige bukser. Hej brevkasse. Jeg hedder Sofie og er 14 år gammel. Engang havde vi vandkrig i min klasse. Jeg havde hvide bukser på den dag, og så havde en dreng fra min klasse gjort mig helt gennenmblødt, så man kunne se igennem mine bukser! Min veninde kom hen til mig og sagde, at man kunne se igennem mine bukser! Alle stod og grinede af mig. Jeg skyndte mig at løbe ind på toilettet og fik min veninde, til at cykle hjem til mig og hente nogen tørre bukser. Jeg sad ude på toilettet en halv time - efter min veninde kom og jeg fik mine andre bukser på og tørret de gamle, kunne jeg komme til time igen. Jeg gik lig så stille ind i min klasse, alle kiggede på mig og grinede! Det var så pindeligt Hilsen Sofie. Amanda, Emma, Maya og Kirstine

8 Vittenbergskolen 6b - november side 8 Den røde Foto: Emma Boisen Foto: Ditte Andersen løber Ashley Benson mødte op til MTV Music Awards d. 6 september. Outfittet var en klar vinder. Hun har en flot special designet bluse fra Gucci og et par bukser fra Channel. En klar første plads! Tayler Swift mødte også op til MTV Music Awards. Hun har en flot designer bluse fra Channel og et par flotte shorts fra Lee. Og et par flotte desegner stilletter fra Gucci. En klar 2. plads til hende. Foto: Marie Byskou Hansen Adele mødte også op til MTV Music Awards. Hun er iført en special designet blomstret top fra Louis Vuitton og et par fede shorts fra Burberry. Helt klart en 3. plads. Foto: Ditte Andersen Demi Lovato møder op til MTV Music Awards som "Ugens shit" Hun er iført en bluse som er arvet af hendes farmor. Et par blå shorts fra H&M med seler på. Pænt kikset, vuderet som ugens shit! MTV Music Awards D. 6. september var stjernerne fra Hollywood på den røde løber til MTV Music Awards. Vi har taget et kig på alt det fede tøj. Det er ikke kun på den røde løber, det hele foregår. Vi har også været en tur på tilskuerpladserne. Vi har set nærmere på selve showet, og kigget lidt på vinderene. Vinderen af "Best video of the year" er Rihanna med "We found love". Demi Lovato vandt prisen med "Best video with a message". Desværre kom hun ikke lige i det rigtige outfit og blev dermed "ugens shit". Vores alle sammens bristiske boyband One direction vandt hele tre priser. Godt klaret drenge! Pop-dronningen Katy Perry vandt prisen med "Bets Art Direction" med "Wide Awake" "Best male video" gik selvfølgelig til Chris Brown med "Turn up the music". Det er velfortjent. "Best female video" gik derimod til Nicki Minaj med "Starships". Det er lige så velfortjent. En tur på tilskuerpladserne: Vi har snakket med Rita på 23 år, som har fløjet hele vejen til LA for at se MTV Music Awards Vi har spurgt hende, hvad hun syntes om showet. "Jeg syntes, at det var en mega fed oplevelse. Masser af musik og sjove indslag", fortæller Rita. De flotte outfits I løbet af aftenen havde vi set mange flotte outfits. Lige fra bukser med seler, til lange flotte kjoler. Vi har lavet en top tre: 1. pladsen: Ashley Benson. 2. pladsen: Taylor Swift. 3. pladsen: Adele. "Ugens shit" Ugens shit blev Demi Lovato, pga. hendes lidt kiksede outfit. Hun var iført en bluse som hun har arvet af hendes farmor, og et par selebukser fra den nærmeste genbrugsbutik. Det var måske ikke den bedste idé. Næste MTV Award Næste MTV Award bliver i Frankfurt i Tyskland, som hedder EMA. Det bliver afholdt søndag d. 11 november Med Heidi Klum som vært bliver det nok et fedt show. Glæd jer! Marie, Linnea, Emma B, Esther Marie & Ditte. "Jeg syntes, at det var en mega fed oplevelse. Masser af musik og sjove indslag". Vi giver MTV Music Awards fem meget velfortjende stjerner, p.g.a der var lidt for meget ventetid mellem numrene. De kunne god have timet det bedre. Men ellers var det en fantastisk oplevelse.

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Introduktion: Hej og velkommen til mit fokusgruppeinterview. Fokusgruppeinterviewet handler om, hvilket kendskab respondenterne, altså jer har til tøjkæden Primark.

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Nu er mor sur igen. Hun er næsten altid vred på mig. I går var hun sur, og hun bliver sikkert sur igen i morgen. Det er ikke særlig sjovt. I dag er ikke nogen

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

BØRNEINDBLIK 1/14 ANALYSE: VOKSNE TALER FOR LIDT MED BØRN OM SVÆRE EMNER KYS, KÆRLIGHED OG KØNSHÅR 13-ÅRIGE VIL TALE OM DET

BØRNEINDBLIK 1/14 ANALYSE: VOKSNE TALER FOR LIDT MED BØRN OM SVÆRE EMNER KYS, KÆRLIGHED OG KØNSHÅR 13-ÅRIGE VIL TALE OM DET BØRNEINDBLIK 1/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 1/2014 1. ÅRGANG 28. JANUAR 2014 ANALYSE: VOKSNE TALER FOR LIDT MED BØRN OM SVÆRE EMNER KYS, KÆRLIGHED OG KØNSHÅR 13-ÅRIGE VIL TALE OM DET En ny undersøgelse

Læs mere

Vejledning. Forslag. Tør du tale om det?

Vejledning. Forslag. Tør du tale om det? Vejledning Til denne øvelse er det en forudsætning at have gennemgået de 5 voldsformer. De 24 breve er bygget på rigtige breve og historier fra børn og unge. Ved at læse andre børns oplevelser kan det

Læs mere

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed Kapitel 6 Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed 1 5 Hvordan har du det med tøj? Voxpop Jamilla Altså, jeg bliver selvfølgelig glad, når jeg arver tøj, og når jeg får noget. Det er rigtig dejligt Og

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

Den som flaskehalsen peger på...!"

Den som flaskehalsen peger på...! Den som flaskehalsen peger på...!" Filmen er bygget op omkring 5 små afsnit, som sker under den samme fest, hvor 14 unge deltager. De unge skuespillere har selv bidraget med egne og andres erfaringer til

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik Den farefulde færd Den 24. april 2014 øvede Rønnebæk skoles musicalhold på deres stykke den farefulde færd, som Therese Flensbak har skrevet, både manuskript og sange. Skuespillet handlede om tre dovne

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV

JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV 1 MAJ 2011 REDAKTIONEN: EMILIE 3.A. EMILIE 4.A. YASMIN 4A. (ORLOV) SOFIE N. 4.A. SIMON 5.A. (FREE LANCE)

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

Evaluering af introugen 2014

Evaluering af introugen 2014 Evaluering af introugen 2014 Evaluering Mad på introturen Aktiviteter på introturen Jyttetid Modtagelse 9,0 8,0 7,0 6,0 5,0 4,0 3,0 2,0 1,0 0,0 Præsentation af

Læs mere

Sidste aften med min far

Sidste aften med min far Sidste aften med min far En sygeplejerske kommer ind og spørger, om hun skal stille en seng op til mig og min mor. På min fars stue. På stue fem. Det vil vi gerne. Min far sover allerede. Eller rettere

Læs mere

Kost og Motion. Artikler fra i dag: Foredrag. Interviews. Foto: Oliver. Tobias Strange Andersen 4.a. Oliver Hedelund Jørgensen 4.a.

Kost og Motion. Artikler fra i dag: Foredrag. Interviews. Foto: Oliver. Tobias Strange Andersen 4.a. Oliver Hedelund Jørgensen 4.a. Kost og Motion Daglige repportager af Oliver og Tobias 4.a 4. udgave - Torsdag d. 14. okt. Foto: Oliver Artikler fra i dag: Foredrag Onsdag eftermiddag bød på et spændende foredrag om sund og usund kost...

Læs mere

Opgave Eksempel: Hvor mange kager? 1. Hvornår starter filmen? 2. Hvor mange kilo håndbagage? 3. Hvor skal man skifte tog?

Opgave Eksempel: Hvor mange kager? 1. Hvornår starter filmen? 2. Hvor mange kilo håndbagage? 3. Hvor skal man skifte tog? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvor mange kager? 5 15 25 X 1. Hvornår starter filmen? Kl. 18.30 Kl. 21.00 Kl. 19.00 2. Hvor mange kilo håndbagage? 6 kg 8 kg 10 kg 3. Hvor skal man skifte tog?

Læs mere

Test din viden om Verber

Test din viden om Verber Ann Kledal og Barbara Fischer-Hansen Test din viden om Verber 9 testopgaver til arbejdshæftet PARAT START 2 knyttet til grundbogen BASISGRAMMATIKKEN Special-pædagogisk forlag Xxxxxxxxx 1 Test din viden

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

Test din viden om Konjunktioner

Test din viden om Konjunktioner Ann Kledal og Barbara Fischer-Hansen Test din viden om Konjunktioner 10 testopgaver til arbejdshæftet PARAT START 3 knyttet til grundbogen BASISGRAMMATIKKEN Special-pædagogisk forlag Xxxxxxxxx 1 Test din

Læs mere

Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen:

Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen: Ferie lukket: Hele SFO en holder ferie lukket i uge 29. Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen: Skorstensfejeren kasserede vores gamle brændeovn i hytten på marken. Men så kom Felix s bedstefar og

Læs mere

Januar. Vi har i dette nr. af skolebladet beskrevet i billeder hvordan en uge på 1. årgang ser ud

Januar. Vi har i dette nr. af skolebladet beskrevet i billeder hvordan en uge på 1. årgang ser ud N t y d t å o r G Januar Vi har i dette nr. af skolebladet beskrevet i billeder hvordan en uge på 1. årgang ser ud Sidste måneds vinder af konkurrencen blev Tugba og Rikke 9.a tillykke! 2 Løsning: 1. Den

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven. Side 3 Kurven historien om Moses i kurven En lov 4 Gravid 6 En dreng 8 Farvel 10 Mirjam 12 En kurv 14 Jeg vil redde ham 16 En mor 18 Tag ham 20 Moses 22 Det fine palads 24 Side 4 En lov Engang var der

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Kampagnemagasin nr. 3-2008

Kampagnemagasin nr. 3-2008 Kampagnemagasin nr. 3-2008 Tønder kommune deltager i Virksomhedsdysten - og planlægger at vinde TV2 holdt formen ved lige i Af Jakob Thøger Michelsen, Konsulent MpA Tønder kommune deltager i virksomhedsdysten

Læs mere

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under.

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Filmens optakt (læs og forstå) Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Lars Hansen er en ung mand. Han har ikke nogen kæreste. Han er

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Hej Allesammen, Sæsonen 2014/2015, min første i Gentofte Svømmeklub, er på vej ind i de sidste spændende og afgørende uger, Selvom mange kilometer

Læs mere

Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog.

Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog. Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog. Kære statsforvaltning/ kære morogfarskalskilles.dk Jeg

Læs mere

Scenen er min! - Kompendium. Seniorkursus Vork efteråret 2013. Instruktører: Jonas Hundebøll, Sigrid Andersen og Rikke Tranberg Madsen

Scenen er min! - Kompendium. Seniorkursus Vork efteråret 2013. Instruktører: Jonas Hundebøll, Sigrid Andersen og Rikke Tranberg Madsen - Kompendium Scenen er min! Seniorkursus Vork efteråret 2013. Instruktører: Jonas Hundebøll, Sigrid Andersen og Rikke Tranberg Madsen I følgende dokument har vi skrevet de bedste, sjoveste og dårligste

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1 Samlet resultat fra børnemiljøundersøgelsen Børnecentret Vesterparken Samlet antal besvarelser 20 Pige 7 Dreng 13 Svarmuligheder: Glad for at gå i børnehave. 19 1 Er glad for den stue, man går på 16 2

Læs mere

Klubblad Januar Juli 2015

Klubblad Januar Juli 2015 Klubblad Januar Juli 2015 Åbningstider i klubben Mandag: 14.00-18.00 (21.00 for 6.-8. klasse) Tirsdag: 14.00-18.00 (21.00 for 6.-8. klasse) Onsdag: 13.00-18.00 Torsdag: 13.00-18.00 Fredag: 13.00-17.00

Læs mere

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med?

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct X 1. Hvor mange penge har Simon med? 387 kr. 300 kr. 298 kr. 2. Hvor meget vandt Fredericia? 31-26 29-28

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

Kæreste nej tak- opgaver

Kæreste nej tak- opgaver Kapitler Spørgsmål teori med eksempler side 2 Kapitel 1 Mikkel side 3 Kapitel 2 Sport side 4 Kapitel 3 Arbejde side 5 Kapitel 4 Posthuset side 6 Kapitel 5 Chefen side 7 Kapitel 6 Postbud side 8 Kapitel

Læs mere

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Torsdag den 19.03 2009 Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Caféen med nye tilbud. Føl dig fri i Frisstadens fitness. Fra redaktionen: Så er torsdagen også ved at være færdig,

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

HVERDAGSAVISEN. Bageriet! Restaurant ma gla! Kunderne svigter restauranten! Hver dag, fra 10.30-10.50 og fra 11.00-11.20.

HVERDAGSAVISEN. Bageriet! Restaurant ma gla! Kunderne svigter restauranten! Hver dag, fra 10.30-10.50 og fra 11.00-11.20. KUNDERNE SVIGTER! Kunderne svigter restauranten! Restaurant ma gla har en lille krise. Kunderne svigter. Chefen udtaler: Jeg tror det er fordi det er nemmere, at gå over til bageren, bageren sælger også

Læs mere

Fodbold blev måske op-fundet i det gamle Æ-gyp-ten. Her har man fun-det bolde af læ-der, træ og pa-py-rus. De bolde er mere end 2000 år gamle.

Fodbold blev måske op-fundet i det gamle Æ-gyp-ten. Her har man fun-det bolde af læ-der, træ og pa-py-rus. De bolde er mere end 2000 år gamle. Fodbold blev måske op-fundet i det gamle Æ-gyp-ten. Her har man fun-det bolde af læ-der, træ og pa-py-rus. De bolde er mere end 2000 år gamle. I Kina har man også spillet fod-bold for flere 1000 år siden,

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

IP: Ja, altså jeg har ikke noget fast beløb, men jeg vil gerne have, der, altså, er penge på kontoen, så man ikke hele tiden skal gå og tænke på, at

IP: Ja, altså jeg har ikke noget fast beløb, men jeg vil gerne have, der, altså, er penge på kontoen, så man ikke hele tiden skal gå og tænke på, at Interview nr. 4 Bilag 11: Transskription af interview ung pige, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung pige, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Skatten. Kapitel 1 Jeg er Mads. Og ham der er Stuart. Vi er i et skib på vej til Mombasa. Wow hvor er hun lækker. Stuart det der er min kæreste, din forræder. Men Stuart hørte ikke noget han var bare så

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Annas og min rejse begyndte på Odense Banegård d. 17. november kl. 8. Selv om det var tidligt, var humøret højt, da vi satte kursen mod Kastrup

Læs mere

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon)

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) hallo det er Rasmus INTERVIEWER1: Goddag Rasmus, vi fik lov til at ringe til

Læs mere

Hvad er det, du siger -4

Hvad er det, du siger -4 Hvad er det, du siger -4 Dine ord skaber Mål: Børn indser, at det, vi siger, gør noget i os selv, andre og den verden, vi lever i. Ord bliver ofte til handling. At sige gode og positive ord skaber noget

Læs mere

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Tirsdag d. 31. januar 2012 Byrådet DF: I deres politik lægger de vægt på at repræsentere danskhed som

Læs mere

En rigtig røver. Simone. Hej.

En rigtig røver. Simone. Hej. En rigtig røver går rundt og retter på butikkens få varer, da dørhåndtaget langsomt bliver trykket ned. kommer ind i butikken med en nylonstrømpe over hovedet og en finger under blusen, der skal se ud

Læs mere

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT Sidan 1 av 12 NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT 0 1 FORÆLDREMØDET 2 Man løser ikke problemerne ved at stikke af. Man må tale om det. 3 Selv om det kan være hårdt. 4 - Gør

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol

Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol Formidlingsdag, Center for Rusmiddelforskning Jakob Demant (jd@cf.au.dk) Signe Ravn (sr@crf.au.dk) Projekt Unge og alkohol (PUNA) December

Læs mere

Man skal være god til at spørge

Man skal være god til at spørge Artikel fra Muskelkraft nr. 1, 2002 Man skal være god til at spørge Som handicaphjælper er Klaus parat med praktisk bistand og psykisk støtte til sin brugers sexliv. Misforståelser kunne være undgået,

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C Trøjborg 29. juni 2009 Kære 9. årgang. En tøjklemme. Ja, sådan ser den ud den er blevet lidt gammel og grå lidt angrebet af vejr og vind den er blevet brugt meget. I kender alle sammen tøjklemmer, nogle

Læs mere

VEMMEDRUP SFO2/UK VEMMEDRUPVEJ 235 4632 BJÆVERSKOV

VEMMEDRUP SFO2/UK VEMMEDRUPVEJ 235 4632 BJÆVERSKOV SÆSON AVISEN 2012 VEMMEDRUP SFO2/UK VEMMEDRUPVEJ 235 4632 BJÆVERSKOV Artikler Jonas stopper Jonas stopper i morgen Og på mandag kommer Martin Jensen herover Og er fast hver dag. Mad uger Der er mad uger

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

Afskrift af Facebook-korrespondancen mellem Jørgen Grandt og Rene Petersen

Afskrift af Facebook-korrespondancen mellem Jørgen Grandt og Rene Petersen Side 1 af 5 Afskrift af Facebook-korrespondancen mellem Jørgen Grandt og Rene Petersen JG skrev 7.3.2009 kl. 23:55 Hej Jeg må virkelig sige, at du har haft den store saks langt fremme og i brug på mine

Læs mere

Bamse Polle. i 2. klasse

Bamse Polle. i 2. klasse Bamse Polle i 2. klasse Polle Noller Sigurd Søren Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på læseplan for den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og blev støttet af Det kriminalpræventive

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Juli 2015

Nyhedsbrev - Lotte Friis Juli 2015 Nyhedsbrev - Lotte Friis Juli 2015 Den værste dag i mit liv. VM kvalifikation Hjemløs NU venter Kazan!!!!!! 2015 Mit 2015 startede rigtig godt. Efter nogle dejlige dage i New York hvor jeg sammen med nogle

Læs mere

Dit Liv, Dine Rødder, Din Vej. af Jim HD

Dit Liv, Dine Rødder, Din Vej. af Jim HD Dit Liv, Dine Rødder, Din Vej af Jim HD Indholdsfortegnelse Kære dagbog...3 22-03-2230...3 23-03-2230...3 29-03-2230...3 01-04-2230...3 02-04-2230...4 04-04-2230...4 2230/05/04...4 28-06-2230...4 07-10-2230...4

Læs mere

180 : Jeg er ikke vred mere

180 : Jeg er ikke vred mere 180 : Jeg er ikke vred mere I 180 grader møder vi mennesker, hvis liv har taget en voldsom drejning, men som er kommet styrket videre. Tabita Brøner er vokset op som Jehovas Vidne. Men som teenager mødte

Læs mere

Afskrift af Facebook-korrespondancen mellem Rene Petersen*) og Jørgen Grandt

Afskrift af Facebook-korrespondancen mellem Rene Petersen*) og Jørgen Grandt Side 1 af 5 Afskrift af Facebook-korrespondancen mellem Rene Petersen*) og Jørgen Grandt JG skrev 7.3.2009 kl. 23:55 Hej Jeg må virkelig sige, at du har haft den store saks langt fremme og i brug på mine

Læs mere

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Listen er lang. Man kan træde forkert uendeligt mange gange i et parforhold. Men nogle af fejlene er værre end andre. Af Maria Christine Madsen, 04. februar

Læs mere

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne Forholdsord fortæller os, hvor noget er i forhold til en anden ting. Fx: Bogen lå på bordet Haven var foran huset Forholdsord kan være: I, under, over, ved siden af, foran, ved, bagved, fra, på, igennem

Læs mere

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag. Tre venner OPGAVER TIL. Tal i grupper om jeres egne erfaringer med arbejde. Brug ordene på tavlen.

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag. Tre venner OPGAVER TIL. Tal i grupper om jeres egne erfaringer med arbejde. Brug ordene på tavlen. OPGAVER TIL Tre venner NAVN: OPGAVER SOM KAN LAVES I KLASSEN Før I læser romanen Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde. Tal i grupper om jeres egne erfaringer med arbejde. Brug ordene

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere

2.B s matematiske spilledag

2.B s matematiske spilledag 2.B s matematiske spilledag Vi spiller Tarzan og vi spiller også Kalaha og vi har også spillet Up og Down og vi har også spillet Sequence som er et spil om taktik og held og vi har spillet Bohnanza og

Læs mere

Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Matt 18,23-35. Tema: Guds nåde

Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Matt 18,23-35. Tema: Guds nåde 1 Grindsted Kirke Søndag d. 29. september 2013 kl. 16.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Matt 18,23-35. Tema: Guds nåde 2 Liturgi Video Sl 23 PRÆLUDIUM: Amazing Grace på orgel Velkommen

Læs mere

Sennels Skoles Nyhedsbrev nr. 74 December 2011 I dette nr. kan du læse om:

Sennels Skoles Nyhedsbrev nr. 74 December 2011 I dette nr. kan du læse om: Sennels Skoles Nyhedsbrev nr. 74 December 2011 I dette nr. kan du læse om: Nyt fra skolelederen Hilsen fra Bodil Nyt fra forældrebestyrelsen Skolekomedie Hold krudtet tørt Lucia 2011 Fyrværkeri råd Bagsiden

Læs mere

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres.

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. En workbook dit kærlighedsliv vil elske. De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. 1 Om Christiane Jeg hjælper mennesker med at overkomme frygt og

Læs mere

Lærervejledning. www.5emner.dk

Lærervejledning. www.5emner.dk Lærervejledning 5 emner er bygget op omkring emnerne: familie, rejser, uddannelse, arbejde og bolig. Emnerne kan gennemgås separat og i vilkårlig rækkefølge alt efter behov. Den tilhørende hjemmeside er

Læs mere

INSPIRATION TIL INVITATION

INSPIRATION TIL INVITATION INSPIRATION TIL INVITATION Når vi inviterer andre til at se på produkter / forretningsmulighed, er det afgørende, at de mærker du blot ønsker at VISE dem, hvad du personligt brænder for. Vores opgave er

Læs mere

Nokia har præstenteret sit nyeste skud på stammen i Lumia-serien med Windows Phone 8. Her er der alt om den nye Lumia 920.

Nokia har præstenteret sit nyeste skud på stammen i Lumia-serien med Windows Phone 8. Her er der alt om den nye Lumia 920. Nokia Lumia 920 Nokia har præstenteret sit nyeste skud på stammen i Lumia-serien med Windows Phone 8. Her er der alt om den nye Lumia 920. Finnerne har lanceret deres første model, der er baseret på Windows

Læs mere

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1.

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1. Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU Brugerråds bladet Første udgave 2012 Nr 1. Brugerrådets medlemmer er repræsentanter for alle i Aktiv-Bo & Beskæftigelse samt STU. Brugerrådet I må gerne komme med forslag

Læs mere

Gid han var død af noget andet

Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet. Sådan havde jeg det. Som om jeg ikke havde ret til at sørge og græde, fordi min stedfar havde drukket sig selv ihjel, og ikke var død af en

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

NÅR FAR OG MOR SKAL SKILLES

NÅR FAR OG MOR SKAL SKILLES B Ø R N NÅR FAR OG MOR SKAL SKILLES Gode råd Du skal ikke vælge, hvor du vil bo, hvis du synes, det er for svært. Du skal ikke passe på din far og mor efter skilsmissen. Det ansvar er for stort for dig.

Læs mere

Oven over skyerne..! Få alt at vide om rumfart, rumstationer og raketter hér: http://www.geocities.ws/johnny97dk/rumfart/index.htm

Oven over skyerne..! Få alt at vide om rumfart, rumstationer og raketter hér: http://www.geocities.ws/johnny97dk/rumfart/index.htm Oven over skyerne..! Du skal lære mennesker, steder og ting ude i rummet og på jorden hvor du bor Du skal lære om stjernetegnene Du skal lave din egen planet-rap Du skal skrive et brev fra Månen Du skal

Læs mere

Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland

Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland Øverst fra venstre: Jacob, Lucas, Christian, Mads, Christian HD og Jonas (træner) Nederst fra venstre: Nikolai, Anton, Mikkel H., Mikkel L., Victor

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere