Referat af brugerrådets møde d. 8. maj 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af brugerrådets møde d. 8. maj 2014"

Transkript

1 Referat af brugerrådets møde d. 8. maj 2014 Til stede var: Hans Gemælke (HG), Otto Hansen (OH), Finn Søndergaard (FS), Thorkild Danielsen (TD), Carl Erik Hjortshøj (CEH), Mogens Overballe (MO), Jørgen Ørgaard (JØ), Peter Brostrøm (PEB) og Jan Højland (JGH referent). Brugerrådet mødtes ved Hohøj sydøst for Mariager. Naturstyrelsen (NST) ejer her et par mindre arealer henholdsvis vest og øst for Hohøj. Selve Hohøj ejes ikke af styrelsen. Da der i brugerrådet er en del nye medlemmer startede man lige med en kort præsentation. PEB fortalte kort om brugerrådets sammensætning og rådets virke. Se link til den generelle beskrivelse af brugerrådene ved NST: Dagens tema er partnerskaber mellem NST og brugerne af arealerne. Vi har de sidste par år ændret politik for at kunne blive ved med at tilbyde nye og tidssvarende publikumsfaciliteter trods omfattende nedskæringer. Partnerskaber har en række fordele frem for den traditionelle praksis, hvor ansatte i styrelsen har bestemt hvad og hvor der skulle etableres af faciliteter på styrelsens arealer. Med partnerskaberne opnår vi en langt højere grad af overensstemmelse mellem brugere og tilbud. Sådan at forstå, at partnerskaberne oftest opstår ved at en beboerforening eller anden forening kommer med et forslag til etablering eller udvikling af en facilitet. Oftest har foreningen mulighed for at søge ekstern finasiering hvilket er en væsentlig præmis for at projektet kan lykkedes. Vi vil gerne benytte dagen til at høre brugerrådet om erfaringer med partnerskaber og få eventuelle synspunkter til partnerskaber. Er der eksempler på at partnerskaberne efterlader andre brugere i problemer? Eller har partnerskaberne givet større muligheder for udfoldelser? Partnerskabet ved Hohøj mellem Mariagerfjord Kommune og NST er ganske enkel, idet kommunen driver rengøringen af toilet og udstillingslokalet, NST har bekostet istandsættelsen og den fortsatte vedligeholdelse af det lille hus med udstillingen. Selve udstillingen blev etableret af Århus Amt. Efter at brugerrådet havde besteget Hohøj, tog rådet videre til Mosely 5 km syd for Mariager. Partnerskabet ved Mosely mellem forskellige brugere og NST har afstedkommet et lokalt brugerråd en forening, der styrer alle de forskellige aktiviteter som udfolder sig på arealet. Mosely var en ejendom uden arvinger og derfor overtog Staten, dvs. NST, ejendommen. NST forærede Friluftsrådet i 2002 brugsretten på ejendommen med henblik på at oprette lokalt brugerstyret friluftsliv. Friluftsrådet fik etableret et lokalt brugerråd og efter 10 års succesfuld virke blev brugsretten af Friluftsrådet leveret tilbage til NST, som dog valgte umidelbart at overlade driften til det lokale brugerråd - foreningen.

2 PÅ Mosely har foreningen er etableret en bålhytte samt nogle shelters. Foreningens formand, Fritz Killian oplyste at der hverken er konflikter mellem de forskellige brugere eller problemer med uhensigtsmæssig brug af området. Partnerskabet fremdrages ofte som model for et vellykket partnerskab med inddragelse af frivillige i planlægning og drift af et offentligt areal. Partnerskab ved Nordre Fælled i den nordlige del af Randers. Her har NST overdraget viceværtsfunktionen for det meget bynære areal til partnerskabet, der består af Randers Produktionshøjskole (RPH), Bysekretariatet, Randers Kommune, Nordre Fælleds Venner og Naturstyrelsen. Den daglige drift er uddelegeret til RPH, mens alle nye tiltag, såsom etablering af diverse småhuse og aktivitetsfaciliteter skal præsenteres for partnerskabet til fælles beslutning. I det års tid partnerskabet nu har fungeret, da er der etableret et par nye aktivitetstilbud ved naturlegepladsen, der er iværksat en større oprydningskampagne på arealet, der er søgt midler til etablering af en bålhytte, et nyt indgangsportal i form af en kæmpemyre. Der er søgt om midler til en naturvejlederstilling, der er forankret ved RPH, men med virke på Nordre Fælled. Så der sker en masse spændende ting på og omkring arealet. Set fra Naturstyrelsens stol, er dette samarbejde en meget spændende model, der helt sikkert vil søgt efterlignet andre steder, både på enheden og på andre enheder. Iforbindelse med Brugerrådets drøftelse med repræsentanter fra hhv. Produktionshøjskolen (RPH) og Bysekretariatet blev der fra medlemmer af Brugerrådet spurgt disse to parters erfaringerne fra samarbejdet med Naturstyrelsen. Begge parter oplyste at det havde været helt gnidningsløst og meget inspirerende. Naturstyrelsen kunne supplere med ros til ikke mindst Bysekretariatets arbejde med at skabe lokalt ejeskab ved beboerer og brugere gennem skabelsen af en venneforening. Selve mødet ved Parkcaféen i Nordbyen:

3 1) Orientering fra NST, Kronjylland (KJY) KJY er nu blevet en noget større enhed idet vi har fået ca. 25 nye kolleger fra det tidligere Miljøcenter Århus. Det har været en berigelse for funktionærgruppen på KJY, idet vi er blevet en meget større arbejdsplads med nye spændende kolleger og dermed også en ny kultur. Siden sidste møde har vi fået både ny minister og ny direktør. Miljøminister, Kirsten Brosbøl har besøgt KJY i marts, hvor PEB havde mulighed for at introducere ministeren for diverse aspekter af skovbruget, herunder naturnær skovdrift, muligheder for publikum og beskyttelse af natur- og kulturværdier mv. NST har per 1. april fået ny direktør, Hanne Kristensen. Der er formet en ny direktion med udskiftninger blandt vicedirektørerne. Direktionens nye vision ventes præsenteret efter sommerferien. Ang. Driften så forventer vi at der til efteråret fremlægges et nyt nationalt skovprogram, om det giver anledning til nye tiltag i driften af vore arealer, kan vi ikke vide før end vi har set programmet. HG: Hvordan er økonomien i skovdriften også efter der er omstillet til grøn drift? PEB: For så vidt angår nåletræ, så er vi på KJY relativt hårdt ramt af de seneste storme (Allan og Bodil). Heldigvis holder priserne sig på et rimeligt niveau, men vi har fået et hugststop og skal nu se at få ryddet op efter seneste storm. En del af nåletræet går til energi her er efterspørgslen heldigvis støt stigende. Løvtræ er en anden situation her er priserne helt i bund. FS: Erstatninger for stormfald gælder det kun for private arealer? PEB: Staten er selvforsikrende men det er før set at Finansministeriet har afhjulpet situationen med f.eks. at overføre overskuddet efter stormfaldet fra et år til de næste år. HG: Hvordan er det med årstilvækst og årshugst er der balance? PEB: Data viser at der er en årlig nettotilvækst ikke alene for den stående træmasse men også for andelen af det døde ved i skovbunden hvilket er nok så vigtig når vi taler om biologisk mangfoldighed. FS: Kørespor! Hvad gør man når de er spærret af stormfald? PEB: Vi har ryddet hovedveje resten kommer når vi får skovningsmaskinerne til KJY. De arbejder på højtryk i vest. TD: Skovrejsning sker der en forøgelse af skovarealet? PEB: Målet er at fordoblet skovarealet i Danmark inden for en trægeneration. Her har vi nået ca. 20% af målet. Skovrejsning sker typisk i forbindelse med sikring af vandforsyningsområder. Modellen har været at vandforsyningsselskaberne køber jorden og NST sikrer tilplantningen og overtager efterfølgende arealerne. OH: De har været bedre til at rejse skov nede omkring Silkeborg. Min. 50% af de indkøbte arealer er åbne naturtyper. Er det ikke rigtig at I er pålagt at få flere forpagtningsindtægter.

4 PEB: Vi skal jo altid optimere driften og dermed også indtægterne. 2) Partnerskaber tilkendegivelser, indtryk og gode ideer. PEB gav rådet yderligere eksempler på partnerskaber ud over de som blev besigtiget under formiddagens ekskursion. Han nævnte bl.a partnerskabet omkring en shelter i skoven ved Fussingø, der er udsprunget i forældregruppen ved Fussingø Naturbørnehave. Forældrene har søgt om midler til shelteren og fået den opsat i skoven. Det videre tilsyn udføres af børnehaven og forældrene mødes en gang om året for at tilse og udbedre evt. mangler og skader. Alle har adgang til shelteren der ligger på Ud i Naturen.dk : Et andet varmt eksempel er udsprunget af en gruppe frivillige omkring badepladsen ved Fussing Sø. Dette er endnu ikke formaliseret som et egentligt partnerskab, men næste fase i processen vil være naturligt at få forankret i en partnerskabsaftale. Rådet drøftede herefter økonomien omkring partnerskaber. OH: Det er vigtigt at projekter der omhandler natur og naturpleje ikke helt overdrages til lokale frivillige. PEB: det er heller ikke der vi er med vore projekter CEH: Det er ikke uden problemer at det tager den drejning, det er ikke alle projekter der egner sig til partnerskaber! JØ: Det kan være en stor opgave at søge fonde til finansiering af projekter. Det er ikke alle i partnerskaberne, der magter disse udfordringer. PEB: I de tilfælde, hvor der skal søges f.eks. fonde eller myndigheder om støtte eller tilladelser, tilbyder vi vores assistance som fødselshjælper. Vores erfaring er at det klan være nødvendigt med en vis opbakning og støtte af partnerskaberne, indtil de når et niveau og deltagerne bliver fortrolige med projektet. Herefter kører de videre med et minimum af indsats herfra NST. PEB: Skal vi evt. forsøge os med at afholde en partnerskabsdag? En dag hvor vi synliggør et bredt udsnit af de partnerskaber vi allerede har gang i og hvor interesserede kan møde ildsjæle fra disse partnerskaber. Målet kunne være at få nye potentielle partnere på banen, og for at synliggøre hvordan det er vi forsøger at udvikle brugen af statens arealer. Evt. i samarbejde med Friluftsrådet. Rådet blev sendt hjem for at tænke på dette og vende tilbage med ideer eller forslag til et sådant arrangement. Skriv gerne med det samme eller tag det med til efterårets møde i rådet! 3) Eventuelt FS: Hvordan gik ministerbesøget tidligere i år?

5 PEB: Det var godt at få ministeren ud på skovbunden, og få mulighed for at vise hende eksempler på nogle af de mange aspekter af arealadministrationen vi skal varetage i den daglige drift. Programmet for ministerbesøget er vedlagt som PDF-fil. FS: Det nationale skovprogram? PEB: Det forventes at ministeren vil præsentere et nyt nationalt skovprogram til efteråret. Vi må afvente og se hvilke nye udmeldinger der kommer. MO: Den meget omtalte Naturfond hvem skal bestemme over den? PEB: Det kan fra pressen læses at det vil være et ligeværdigt partnerskab mellem Stat og de to store fonde ÅW Jensens Naturfond og Villum fonden. Man kan læse mere via linket: OH: En evt. kommende revision af Naturbeskyttelsesloven bør efter min mening også omfatte den del, der beskytter naturtyper i skoven. CEH: Naturplaner på private bedrifter? Med baggrund i den politiske aftale om Grøn Vækst har FødevareErhverv åbnet en ny ansøgningsrunde, hvor der er mulighed for at søge tilskud til natur- og miljøprojekter - herunder naturplaner. Læs mere her: Ansøgning er i skrivende stund ikke muligt. Ordningen er lukket indtil videre. Næste møde er d. 7. oktober 2014

Referat af Brugerrådets møde d. 23. april 2013

Referat af Brugerrådets møde d. 23. april 2013 Referat af Brugerrådets møde d. 23. april 2013 Til stede var: Hans Gæmelke Christian Bundgaard Jørgen Brøgger Lise Schrøder Finn Søndergaard Otto Hansen Thorkild Danielsen Ole Andreasen Inger Astrup Karl

Læs mere

Naturnær skovdrift på Naturstyrelsen arealer

Naturnær skovdrift på Naturstyrelsen arealer på Naturstyrelsen arealer Bæredygtig drift i en grøn omstilling med fokus på skovens træproduktion og driftsøkonomi. v/ Vicedirektør Peter Ilsøe Workshop om nyt nationale skovprogram 3. marts 2014 Overblik

Læs mere

Referat af brugerrådets møde d. 4. oktober 2016

Referat af brugerrådets møde d. 4. oktober 2016 Til brugerrådets medlemmer, Naturstyrelsen Kronjylland Kronjylland Ref. JGH Den 10. oktober 2016 Referat af brugerrådets møde d. 4. oktober 2016 Til stede ved mødet: Finn Søndergaard Inger Astrup Thorkild

Læs mere

Referat af Brugerrådets møde d. 10. maj 2017

Referat af Brugerrådets møde d. 10. maj 2017 Referat af Brugerrådets møde d. 10. maj 2017 Til stede var: Otto Hansen (OH) Finn Søndergaard (FS) Joy Klein (JK) Irene Kruse (Suppleant for Inger Nysom) (IK) Thorkild Danielsen (TD) Jørgen Ørgaard (JØ)

Læs mere

Partnerskaber Frilufts- og naturprojekter

Partnerskaber Frilufts- og naturprojekter Partnerskaber Frilufts- og naturprojekter Aftale mellem: Kommunernes Landsforening Danmarks Naturfredningsforening Friluftsrådet Miljøministeriet Formål: Støtte frivillige lokalt forankrede frilufts- og

Læs mere

Referat af Skovrådets 3. ordinære møde den 3. december 2013, kl , hos Friluftsrådet

Referat af Skovrådets 3. ordinære møde den 3. december 2013, kl , hos Friluftsrådet NOTAT Naturplanlægning, naturprojekter og skov J.nr. NST-39-00018 Ref. Marfi Den 17. december 2013 Referat af Skovrådets 3. ordinære møde den 3. december 2013, kl. 9.30-12, hos Friluftsrådet På Skovrådsmødet

Læs mere

... ... Danmarks Skove og Natur Nye former for beskyttelse, nye muligheder for benyttelse

... ... Danmarks Skove og Natur Nye former for beskyttelse, nye muligheder for benyttelse ... MILJØMINISTERIET.... Danmarks Skove og Natur Nye former for beskyttelse, nye muligheder for benyttelse Regeringens forslag til: Ny skovlov og Ændringer i naturbeskyttelsesloven.......... Vi skal beskytte

Læs mere

Referat af brugerrådets møde d. 11. maj 2016

Referat af brugerrådets møde d. 11. maj 2016 Kronjylland Ref. JGH Den 25. maj 2016 Referat af brugerrådets møde d. 11. maj 2016 Til stede var: Finn Søndergaard - Danmarks Idrætsforening Otto Hansen - Danmarks Naturfredningsforening Thorkild Danielsen

Læs mere

Endeligt referat af Skovrådets 7. ordinære møde den 17. januar Forskningsråd for Natur og Univers

Endeligt referat af Skovrådets 7. ordinære møde den 17. januar Forskningsråd for Natur og Univers Natur og Friluftsliv J.nr. SNS-302-00066 Ref. jpa Den 14. februar 2008 Endeligt referat af Skovrådets 7. ordinære møde den 17. januar 2008 I mødet deltog: Niels Elers Koch Allan Bechsgaard Hans Hedegaard

Læs mere

Brugerrådets møde d. 10. maj 2012

Brugerrådets møde d. 10. maj 2012 Brugerrådets møde d. 10. maj 2012 Fussingø d. 25. maj 2012 - Ref. jgh Referat af brugerrådets møde d. 10. maj 2012 Tilstede var: Hans Gemælke, Otto Hansen, Finn Søndergaard, Frank Sunesen, Karl Mikkelsen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 1. juni 2015 Tid 17:30 Sted ML 0.28 NB. Fraværende Bent H. Pedersen Stedfortræder Medlemmer Bent H. Pedersen (A (Børne- og Ungdomsudvalget)

Læs mere

Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen

Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen 2012-11-01 Naturplan Danmark SIDE 1 Natur- og landbrugskommissionen Rapport april 2013 44

Læs mere

DU ER MED TIL AT BESTEMME

DU ER MED TIL AT BESTEMME DU ER MED TIL AT BESTEMME Nationalpark Mols Bjerge forventes indviet tidligst i sommeren 2009. Du har allerede nu mulighed for at gøre din indflydelse gældende. Formålet med en nationalpark er at bevare,

Læs mere

Skovvision for Mariagerfjord Kommune. - skovene som rekreative naturområder

Skovvision for Mariagerfjord Kommune. - skovene som rekreative naturområder Skovvision for Mariagerfjord Kommune - skovene som rekreative naturområder Mariagerfjord Kommune betragter de kommunale skove som en værdifuld ressource, der gennem en langsigtet drift og administration

Læs mere

Jobbeskrivelse. Kreativ & rummelig Partnerskabschef

Jobbeskrivelse. Kreativ & rummelig Partnerskabschef Jobbeskrivelse Kreativ & rummelig Partnerskabschef 1. Indledning Muskelsvindfonden søger en Partnerskabschef, som kan hjælpe virksomheder med at styrke deres værdi ved at styrke vores arrangementer. Vi

Læs mere

Arealer ved Mariager Fjord - arealerne nr. 221, 222, 224, 225 og 226

Arealer ved Mariager Fjord - arealerne nr. 221, 222, 224, 225 og 226 Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland Arealvise beskrivelser Side 1 Arealer ved Mariager Fjord - arealerne nr. 221, 222, 224, 225 og 226 1. Beskrivelse 1.1 Generelt Arealerne ved Mariager Fjord består af

Læs mere

Naturovervågning hvorfor og hvordan?

Naturovervågning hvorfor og hvordan? 1 Naturovervågning hvorfor og hvordan? Temadag, Naturhistorisk Museum, Århus, 2. marts 2013 Danmarks Naturfredningsforening Vicedirektør Michael Leth Jess, mlj@dn.dk 2 3 Christina: Et bud - De skal roses

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet den 8. august 2017 fra kl til Godkendt på bestyrelsesmødet den

Referat af bestyrelsesmødet den 8. august 2017 fra kl til Godkendt på bestyrelsesmødet den Referat af bestyrelsesmødet den 8. august 2017 fra kl. 18.45 til 21.00 Godkendt på bestyrelsesmødet den 27.9.2017 Til stede: Erling Post Eva Kullberg Jette Sørensen Klaus Bertram Mikkelsen Margit Røgind

Læs mere

De Danske Skovdyrkerforeninger

De Danske Skovdyrkerforeninger Til Skovrådet Natur og Skov J.nr. SNS-302-00090 Ref. ANECH Den 3. februar 2008 Udkast til referat af Skovrådets 2. møde den 19. november 2008 I mødet deltog: Niels Elers Koch Formand Allan Bechsgaard (stedfortræder)

Læs mere

Referat af Generalforsamling i Realskolens Venner tirsdag den 1. september 2015

Referat af Generalforsamling i Realskolens Venner tirsdag den 1. september 2015 Referat af Generalforsamling i Realskolens Venner tirsdag den 1. september 2015 Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning ved Anne Wolthers. 3. Fremlæggelse af regnskab ved Erik Grave. 4.

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup 18.12.2013 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse af og opfølgning

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

1. Beskrivelse. 2. Mål og planer. Vestjylland, Stråsøkomplekset Plan efter stormfald 2013

1. Beskrivelse. 2. Mål og planer. Vestjylland, Stråsøkomplekset Plan efter stormfald 2013 1. Beskrivelse 1.1 Generelt Dette er stormfaldsplanen for Stråsøkomplekset i Vestjylland. Stråsøkomplekset er et stort sammenhængende naturområde på ca. 5.200 ha. Udover Stråsø Plantage består området

Læs mere

Tilskudsordninger for skov - fordele og udfordringer

Tilskudsordninger for skov - fordele og udfordringer Tilskudsordninger for skov - fordele og udfordringer Wilhjelm+ 2017 Katrine Hahn Kristensen, Miljøstyrelsen Tjen penge på at gøre ingenting Miljø Styrelsen Styrtrig styrelse deler penge ud: bliver du snydt?

Læs mere

Et grønt område hos jer!

Et grønt område hos jer! Et grønt område hos jer! Tænkt på et sted hjemme tæt ved jer, hvor I synes der mangler friluftsfaciliteter som shelter, bålhytte bedre stier etc Evt. skriv det det på jeres papir foran jer. Frivillige

Læs mere

Missing links. Naturstyrelsens arealer som trædesten i stiplanlægningen. Skovrider Claus Jespersen, Naturstyrelsen

Missing links. Naturstyrelsens arealer som trædesten i stiplanlægningen. Skovrider Claus Jespersen, Naturstyrelsen Missing links Naturstyrelsens arealer som trædesten i stiplanlægningen Skovrider Claus Jespersen, Naturstyrelsen Udvikling af Naturstyrelsens HOTspots Udvikling af støttepunkter for brug af naturen Plads

Læs mere

Naturstyrelsen Kronjylland Vasevej 5 8920 Randers NV Att.: Jan Grundtvig Højland. Landzonetilladelse til opførelse af fugletårn.

Naturstyrelsen Kronjylland Vasevej 5 8920 Randers NV Att.: Jan Grundtvig Højland. Landzonetilladelse til opførelse af fugletårn. Naturstyrelsen Kronjylland Vasevej 5 8920 Randers NV Att.: Jan Grundtvig Højland Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 Landzonetilladelse til opførelse

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Danske Naturparker. - en mærkningsordning koordineret af Friluftsrådet. Præsentation for Grønt Råd i Ringsted 7. juni 2017

Danske Naturparker. - en mærkningsordning koordineret af Friluftsrådet. Præsentation for Grønt Råd i Ringsted 7. juni 2017 Danske Naturparker - en mærkningsordning koordineret af Friluftsrådet Præsentation for Grønt Råd i Ringsted 7. juni 2017 Kirsten Østerbye, politisk konsulent, kos@friluftsraadet.dk Friluftsrådet paraply

Læs mere

Indlæg i fredningssagen Dalene ved Resenbro. Vedrørende ejendommen lb. Nr. 12, matr. Nr. 2 f Skellerup Nygårde, Linå,. v. Lise Balle og Erik Balle.

Indlæg i fredningssagen Dalene ved Resenbro. Vedrørende ejendommen lb. Nr. 12, matr. Nr. 2 f Skellerup Nygårde, Linå,. v. Lise Balle og Erik Balle. Indlæg i fredningssagen Dalene ved Resenbro. Vedrørende ejendommen lb. Nr. 12, matr. Nr. 2 f Skellerup Nygårde, Linå,. v. Lise Balle og Erik Balle. Indledningsvis bemærkes, at vi som mangeårige medlemmer

Læs mere

Mer, fler och ännu bättre i Danmark Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet. Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet

Mer, fler och ännu bättre i Danmark Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet. Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet Mer, fler och ännu bättre i Danmark Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet Friluftsrådet kort Oprettet af statsministeren i 1942 Paraply for 90 organisationer indenfor

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling den 29. november 2012 kl. 19.30

Ekstraordinær generalforsamling den 29. november 2012 kl. 19.30 Referat af Ekstraordinær generalforsamling den 29. november 2012 kl. 19.30 Dagsorden 1. Grundig orientering fra formanden, herunder kredsens økonomiske situation 2. Gennemgang af det mulige omkring den

Læs mere

Afholdt: Den 28. oktober, 2016 kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Den 28. oktober, 2016 kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/6 Referat fra 4. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Den 28. oktober, 2016 kl. 10.30 13.30 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

AAB Silkeborg Afdeling 11AB

AAB Silkeborg Afdeling 11AB AAB Silkeborg Afdeling 11AB Referat af ordinært afdelingsmøde afholdt den 11. september 2019 kl. 17.00 Deltagere: Antal beboere: 7 Organisationsbestyrelse: Susse Ibsen Driftskontor: Administration: Flemming

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 48, onsdag den 17. maj 2017 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé 14 i Rungsted

Bestyrelsesmøde nr. 48, onsdag den 17. maj 2017 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé 14 i Rungsted Referat 24. maj 2017 Bestyrelsesmøde nr. 48, onsdag den 17. maj 2017 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé 14 i Rungsted Til stede Isabella Wedendahl, Mogens Hansen, Henrik Tuxen, Kristian Bonne Wulff,

Læs mere

Afbud: Svend Aage Sørensen, Henrik Høgh, Vagn Kofoed og Jørgen Melskens. Eksterne deltagere: Morten Lindkjær Jensen og Hanna Christensen fra DGI.

Afbud: Svend Aage Sørensen, Henrik Høgh, Vagn Kofoed og Jørgen Melskens. Eksterne deltagere: Morten Lindkjær Jensen og Hanna Christensen fra DGI. Referat Møde i Kultur- og Fritidsudvalget Dato: Mandag den 2. oktober 2017 kl. 10 12 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Jørgen Melskens (formand), Joan Jensen (næstformand og fungerende

Læs mere

Beslutningsprotokol for åben dagsorden

Beslutningsprotokol for åben dagsorden sprotokol for åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 16. april 2010 kl. 09:30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Mødet blev afholdt kl. 9.30-12.00. Bjarne Schmidt Nielsen og hans suppleant

Læs mere

Referat fra 6. møde i Grønt Råd for Struer Kommune den 31. maj 2010

Referat fra 6. møde i Grønt Råd for Struer Kommune den 31. maj 2010 Rådhuset Natur- og Miljøafdelingen Kurt Vanggaard Telefon 96 84 84 45 Dato: 7.6.2010 J.nr.: 1/5 Referat fra 6. møde i Grønt Råd for Struer Kommune den 31. maj 2010 Afbud fra: Poul-Ole Jensen Bjarne Jensen

Læs mere

Torsten Jensen og Jens Peter Simonsen deltog kun i den første del af mødet (Punkt 1-3).

Torsten Jensen og Jens Peter Simonsen deltog kun i den første del af mødet (Punkt 1-3). TEKNIK OG MILJØ Emne Grønt Råds Møde den 22. november 2018 Mødedato 22. november 2018 Tidspunkt 16:30-19:00 Mødested Lokale 125b Deltagere Egon Petersen (F), Dorte Linder (A, suppleant), Birgitte Rasmussen

Læs mere

Vedtægter for den erhvervsdrivende fond Fonden Midtjysk Turisme

Vedtægter for den erhvervsdrivende fond Fonden Midtjysk Turisme Vedtægter for den erhvervsdrivende fond Fonden Midtjysk Turisme 1 Navn og hjemsted Fondens navn er FONDEN MIDTJYSK TURISME Fondens hjemsted er Silkeborg Kommune 2 Stifter Fonden er oprindelig stiftet under

Læs mere

Afdeling Hou. Referat fra afdelingsmødet den 26. august 2014, kl. 17,00. I mødet deltog: 15 incl. afdelingsbestyrelsen.

Afdeling Hou. Referat fra afdelingsmødet den 26. august 2014, kl. 17,00. I mødet deltog: 15 incl. afdelingsbestyrelsen. Side 1/5 Afdeling 0213. Hou. Referat fra afdelingsmødet den 26. august 2014, kl. 17,00. I mødet deltog: Beboere 15 incl. afdelingsbestyrelsen. Fra organisationsbestyrelsen: Hans Bøyen Christensen Fra administrationen:

Læs mere

Beslutningsprotokol fra åben dagsorden

Beslutningsprotokol fra åben dagsorden sprotokol fra åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 11. september 2009 kl. 09:30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Der var afbud fra bestyrelsesmedlemmerne Finn Stengel Petersen, Jørgen

Læs mere

Bosætning og fritidsliv som udviklingsdriver Frederiksund, Odsherred og Odense. Lone Søderkvist Kristensen & Dorthe Hedensted Lund

Bosætning og fritidsliv som udviklingsdriver Frederiksund, Odsherred og Odense. Lone Søderkvist Kristensen & Dorthe Hedensted Lund Bosætning og fritidsliv som udviklingsdriver Frederiksund, Odsherred og Odense Lone Søderkvist Kristensen & Dorthe Hedensted Lund Nye muligheder for det sydlige Hornsherred, Frederikssund Proces Åben workshop

Læs mere

Løvtræ dækker 63% af det skovbevoksede areal på distriktet, mens 37% er nåletræ. Træartsfordeling, SNS-Kronjylland (bevokset areal 2895 ha)

Løvtræ dækker 63% af det skovbevoksede areal på distriktet, mens 37% er nåletræ. Træartsfordeling, SNS-Kronjylland (bevokset areal 2895 ha) 1.4 Skovene Det skovbevoksede areal på Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland distrikt omfatter 2895 ha. De mest betydende skove er Viborg Plantage, Hald Ege og de øvrige skove omkring Hald Sø, Vindum Skov,

Læs mere

Bekendtgørelse om Nationalpark Skjoldungernes Land

Bekendtgørelse om Nationalpark Skjoldungernes Land BEK nr 521 af 27/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 5. maj 2015 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen j.nr. NST-909-00037 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Jægernes Naturfond Årsberetning

Jægernes Naturfond Årsberetning Jægernes Naturfond Årsberetning 2017-2018 Forord I Jægernes Naturfond kan vi se tilbage på en godt år. Et år, hvor vi har mødt velvilje og opbakning til fondens arbejde både i de projekter, vi støtter,

Læs mere

Hestevæddeløbssportens FinansieringsFond Strandvejen 203, 2900 Hellerup; tlf.: +45 3930 3919; e-mail: heste.org@mail.dk

Hestevæddeløbssportens FinansieringsFond Strandvejen 203, 2900 Hellerup; tlf.: +45 3930 3919; e-mail: heste.org@mail.dk Hestevæddeløbssportens FinansieringsFond Strandvejen 203, 2900 Hellerup; tlf.: +45 3930 3919; e-mail: heste.org@mail.dk Bestyrelse: Erik Jacobsen (formand), Sys Rovsing, Nick Elsass, Jacob Weinreich, Katia

Læs mere

Nye penge til skovrejsning

Nye penge til skovrejsning Nye penge til skovrejsning S-SF-R regeringen og støttepartiet Enhedslisten er enige om, at der skal rejses mere skov, herunder bynær skov, og at EU's landdistriktsmidler i højere grad skal målrettes mod

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere

Opstartsmøde Onsdag d. 10. december 2014 kl på Mellerup Friskole

Opstartsmøde Onsdag d. 10. december 2014 kl på Mellerup Friskole Mellerup Fribørnehave Opstartsmøde Onsdag d. 10. december 2014 kl. 19.00 på Mellerup Friskole Program onsdag d. 10. december 2014 Kl. 19.00 Kl. 19.05 Kl. 19.10 Kl. 19.15 Kl. 19.25 Kl. 19.50 Kl. 20.00 Kl.

Læs mere

Redekasser på Naturstyrelsen Søhøjlandets arealer Skrevet af Bo Ryge Sørensen. Publiceret 19. marts 2017

Redekasser på Naturstyrelsen Søhøjlandets arealer Skrevet af Bo Ryge Sørensen. Publiceret 19. marts 2017 Redekasser på Naturstyrelsen Søhøjlandets arealer Skrevet af Bo Ryge Sørensen. Publiceret 19. marts 2017 Perleuglekasse hænges op I 2015 modtog DOF-Østjylland en henvendelse fra Naturstyrelsen, Søhøjlandet

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for ny idræts- og bevægelsespolitik

Referat af møde i Opgaveudvalg for ny idræts- og bevægelsespolitik GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for ny idræts- og bevægelsespolitik Mødetidspunkt 31-01-2017 19:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 21:15 Tilstede:

Læs mere

Årsberetning for året 2013.

Årsberetning for året 2013. Årsberetning for året 2013. Indledning. Vores landsforening har fået nyt medlemssystem og det har betydet at man har fået ryddet lidt op i medlemslisterne, så i år har vi her i Østjylland 1138 medlemmer

Læs mere

Referat af brugerrådsmøde d. 20. maj 2009

Referat af brugerrådsmøde d. 20. maj 2009 Referat af brugerrådsmøde d. 20. maj 2009 Til stede ved mødet var; NN, ViborgKommune Otto Hansen, DN Christian Bundgaard, Lokal repr. Mols Bjerge Hans Gemælke, Landbruget Finn Søndergaard, Dansk Idrætsforening

Læs mere

Det Grønne Råd Referat

Det Grønne Råd Referat Det Grønne Råd Referat til mødet den kl. 12:30 i Administrationsbygningen i Hurup, Kirkevej 9, Hurup, Mødelokale 2 Medlemmer: Esben Oddershede (V) Marianne Davidsen Galsgaard Hans Henrik Hust Søren Johnsen

Læs mere

Afbud: August Kragh, Haderslev Kommune, Tine Fricke, Aabenraa Kommune, Søren Svennesen Landbosyd.

Afbud: August Kragh, Haderslev Kommune, Tine Fricke, Aabenraa Kommune, Søren Svennesen Landbosyd. NOTAT Brugerrådet for Naturstyrelsen Sønderjylland Sønderjylland Ref. LARAN Den 13. december 2017 Referat af brugerrådsmøde d. 13. december 2017 Deltagere: Helle Hartmann, Haderslev Kommune Kristian Toustrup,

Læs mere

Nyt nordisk Green Space Award (GSA) Lene Holm, Kommunale Park & Naturforvaltere

Nyt nordisk Green Space Award (GSA) Lene Holm, Kommunale Park & Naturforvaltere Nyt nordisk Green Space Award (GSA) Lene Holm, Kommunale Park & Naturforvaltere 1) Hvorfor - Visionen 2) GSA partnership 3) GSA projektet 4) Formål 5) Organisation 6) 7 arbejdspakker 7) Budget 8) Hjemmeside

Læs mere

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012 Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012 Friluftsrådet mere natur - mere friluftsliv Tips- og Lottomidler fra Danske Spil Tips- og Lottomidler til Friluftslivet er en del af overskuddet

Læs mere

Rideskov i Hodsager Plantage

Rideskov i Hodsager Plantage Rideskov i Hodsager Plantage Projektbeskrivelse Projektleder: MJ Senest revideret: 4/2-15 Version: 2 Projektejer Projektleder Erik Skibsted Herning Kommune, Natur og Grønne Områder Enghavevej 10 7400 Herning

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Boulevarden 13,

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Boulevarden 13, Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Sundheds- og Kulturudvalget Mødet den 09.11.2016 kl. 06.30-18.30 Boulevarden 13, Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Studietur for Sundheds- og Kulturudvalget

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 6. december 2011 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 6. december 2011 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Maibrit Lykkegaard 13.12.2011 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 6. december 2011 kl. 15.00 Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Adresse ved personlig henvendelse: Lundbakvej 5, 9490 Pandrup

Læs mere

Natura Status og proces

Natura Status og proces Natura 2000 - Status og proces Friluftsrådet mere natur mere friluftsliv Natura 2000 Områder i EU med særlig værdifuld natur Fuglebeskyttelsesområder og habitatområder Målet er at standse tilbagegangen

Læs mere

Naturpolitik Handleplan

Naturpolitik Handleplan Naturpolitik Handleplan 2018-2021 Naturpolitik Handleplan 2018-2021 Udgivet af Nyborg Kommune 2018 WEB: Find og download handleplanen som pdf på Fotos: Nyborg Kommune Udgivelsestidspunkt August 2018 2

Læs mere

Ansøgt Fynslands. 100.000 kr. Indstilling 25.000 kr. 18.000 kr. Indstilling 18.000 kr.

Ansøgt Fynslands. 100.000 kr. Indstilling 25.000 kr. 18.000 kr. Indstilling 18.000 kr. s indstilling Oversigt over ansøgninger til 1. ansøgningsrunde af Faaborg-Midtfyn Kommunes landdistriktspulje 2013 Ansøger Keld Jakobsen Lokalrådet for Horne Land Formål Lokalportalen.dk - én indgang til

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark. Januar 2016

Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark. Januar 2016 Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark Januar 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om etablering af nationalparker i Danmark (beretning

Læs mere

REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 63. Tid: 19.mar. 2015, kl.18.00 Mødested: Aalborg Sejlklub.

REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 63. Tid: 19.mar. 2015, kl.18.00 Mødested: Aalborg Sejlklub. REFERAT fra kredsbestyrelsesmøde nr. 63. Tid: 19.mar. 2015, kl.18.00 Mødested: Aalborg Sejlklub. Deltagere: Thyge Steffensen (TS) Christian Kragh (CK) Børge Poulsen (BP) Finn Frandsen (FF) Karin Winther

Læs mere

Dato: 16. februar qweqwe

Dato: 16. februar qweqwe Dato: 16. februar 2017 qweqwe Skov har mange funktioner. Den er vigtigt som en rekreativ ressource. Den giver gode levevilkår for det vilde plante og dyreliv. Den er med til at begrænse drivhusgas og CO2,

Læs mere

Bymuren th, 2650 Hvidovre

Bymuren th, 2650 Hvidovre AFDELINGSBESTYRELSEN Avedøre Boligselskab Avedøre Stationsby, Syd, afdeling 3501 Bymuren 105 1. th, 2650 Hvidovre E-mail: absydmail@gmail.com Referat af afdelingsbestyrelsesmøde onsdag den 3. oktober 2018

Læs mere

Viborg Naturpark Lodsejermøde 9. april 2018

Viborg Naturpark Lodsejermøde 9. april 2018 Viborg Naturpark Lodsejermøde 9. april 2018 Lodsejermøde i Viborg Naturpark Program Velkommen v/ Frede Lundgaard Madsen, formand for LandboForeningen Midtjylland og Stine Damborg Hust, formand for Klima-

Læs mere

AAB Silkeborg Afdeling 18

AAB Silkeborg Afdeling 18 AAB Silkeborg Afdeling 18 Referat af ordinært afdelingsmøde afholdt den 30. august 2017 Deltagere: Antal beboere: Organisationsbestyrelse: Driftskontor: Administration: Joan Nielsen og Hans Ole Zacho Allan

Læs mere

Frivillighed i naturen

Frivillighed i naturen Frivillighed i naturen Nordre Fælled Nuværende brug: -Gåture x9 - Løbeture x6 - Orienteringsløb - Hunde luftning x4 - Foto- naturbilleder - er glad for 5 km ruten - Teltlager - Bord og bænke - Ser på rådyr

Læs mere

Fremtiden for skovenes biodiversitet set i lyset af Naturplan Danmark og det nationale skovprogram

Fremtiden for skovenes biodiversitet set i lyset af Naturplan Danmark og det nationale skovprogram Fremtiden for skovenes biodiversitet set i lyset af Naturplan Danmark og det nationale skovprogram Lidt skovhistorie Den tamme skov Status for beskyttelse Fremtiden Jacob Heilmann-Clausen Natur- og Miljøkonferencen

Læs mere

2. Formål med Dialogforum Dialogforum startede op med pårørenderepræsentanter fra Lindebjerg og Pilebakken.

2. Formål med Dialogforum Dialogforum startede op med pårørenderepræsentanter fra Lindebjerg og Pilebakken. Referat Forum Dialogforum Tid Tirsdag den 11. juni 2013 Sted Deltager Lindebjerg Kate Boysen, pårørende Nyholmgården Jette Pedersen, pårørende Møller Eriksens Vej Gitte Berg, pårørende Stærevænget Kirsten

Læs mere

De Grønne spejdere i Them (KFUM-spejderne og De Grønne Pigespejdere)

De Grønne spejdere i Them (KFUM-spejderne og De Grønne Pigespejdere) De Grønne spejdere i Them (KFUM-spejderne og De Grønne Pigespejdere) Grupperådsmøde 03-13 Tid: Torsdag den 19. september kl. 19.30 i spejderlokalerne. Sted: Spejderlokalerne Deltagere: Christian, Thomas,

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Thy Statsskovdistrikt

Thy Statsskovdistrikt Udkast til driftsplan Thy Statsskovdistrikt Miljøministeriet Skov- og Naturstyrelsen Thy Statsskovdistrikt 2 Indledning Skov- og Naturstyrelsens arealer er omfattet af 15-årige driftsplaner. Driftsplanerne

Læs mere

Arrangør: Assens PI Dansk Politiidrætsforbund. Willemoesløbet. 13. oktober 2016

Arrangør: Assens PI Dansk Politiidrætsforbund. Willemoesløbet. 13. oktober 2016 Arrangør: Assens PI Dansk Politiidrætsforbund Willemoesløbet 13. oktober 2016 Velkommen til Willemoesløbet 2016 Willemoesløbet 2016 er efter alt at dømme det sidste eller næstsidste åbne idrætsarrangement

Læs mere

Det er en glad og stolt bestyrelse der nu fremlægger beretningen for det sidste års tid.

Det er en glad og stolt bestyrelse der nu fremlægger beretningen for det sidste års tid. Beretning generalforsamling 2010 Det er en glad og stolt bestyrelse der nu fremlægger beretningen for det sidste års tid. I de sidste 3 år har der været meget debat omkring fællearealer og Nørhedevejs

Læs mere

2. Bestyrelsens beretning Vi har i år valgt at dele beretningen ud til dem der har haft med de forskellige områder af gøre.

2. Bestyrelsens beretning Vi har i år valgt at dele beretningen ud til dem der har haft med de forskellige områder af gøre. Referat fra Generalforsamlingen 2008 Afholdt onsdag den 18. februar på Bakkenbro Skole. 36 fremmødte udover bestyrelsen. 1. Valg af dirigent Otto Østergaard blev valg med applaus. 2. Bestyrelsens beretning

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

- Drøftelse og identifikation af organisatoriske udfordringer i Dansk Folkehjælp, blev drøftet.

- Drøftelse og identifikation af organisatoriske udfordringer i Dansk Folkehjælp, blev drøftet. Internt notat Til: Bestyrelsen Fra: DL Journal nr.: GR,2 Vedr.: Referat bestyrelsesmøde 18. 19. november 2018 Sted: Hovedkontoret, Brovejen 4, 4800 Nykøbing F. DAGSORDEN LØRDAG Pkt. A. Organisationens

Læs mere

Driftsplan -STS. Pre-hørring

Driftsplan -STS. Pre-hørring Driftsplan -STS Pre-hørring Indhold 1. Formål og rammer for Naturstyrelsens driftsplaner 2. Planprocessen hvordan vi gør i praksis 3. Planernes indhold planelementerne 4. Produktet selve planen Eks. ved

Læs mere

Formandens beretning Fole Friskole & Naturbørnehaves generalforsamling d. 15. Marts 2018

Formandens beretning Fole Friskole & Naturbørnehaves generalforsamling d. 15. Marts 2018 Formandens beretning Fole Friskole & Naturbørnehaves generalforsamling d. 15. Marts 2018 Vi rigtig glade for, så mange af jer, har valgt at bruge en almindelig hverdagsaften på, at lytte til det netop

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet Referat af Bestyrelsesmøde Sønderborg Forsyning i selskabet Sønderborg Forsyning Holding A/S Sønderborg Forsyningsservice A/S Sønderborg Vandforsyning A/S Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Sønderborg

Læs mere

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus.

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus. Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus. Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 125. Ansøgning om støtte fra Plan09 midler til udarbejdelse af

Læs mere

Friluftsliv og skovrejsning naturen som oplevelsesrum

Friluftsliv og skovrejsning naturen som oplevelsesrum Friluftsliv og skovrejsning naturen som oplevelsesrum Naturstyrelsen, Aarhus Kommune og Lokale og Anlægsfonden ønsker at gennemføre et analyse- og udviklingsarbejde, som sikre alle optimale muligheder

Læs mere

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø Mødereferat Den 24. september 2012 REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august 2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: Mandag den 27. August 2012 Mødetid: Kl. 15.30 til

Læs mere

Referat. Bornholms Forsynings Brugerråd 03.02.2015 1. Brugerrådsmøde nr. 26 Den 03. februar 2015 kl. 16.30 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne.

Referat. Bornholms Forsynings Brugerråd 03.02.2015 1. Brugerrådsmøde nr. 26 Den 03. februar 2015 kl. 16.30 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne. Bornholms Forsynings Brugerråd 03.02.2015 1 Referat. Brugerrådsmøde nr. 26 Den 03. februar 2015 kl. 16.30 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne. Per Ole Petersen( Formand) Jens S. Koefoed Per Martlev Hansen

Læs mere

Referat af møde den 7/11 2012

Referat af møde den 7/11 2012 Nøvling Skole den 14/1 2013 Møde Tid Sted Deltagere Mødeleder Referent Skolebestyrelsesmøde Den 07.11.2012, kl. 17.00 19.00 Nøvling Skole Christina Thorsted Jensen, Sanne Hvid, Marina Sørensen, Michael

Læs mere

Retningslinjer for Friluftsrådets Lokalforeningspulje (spillehalsmidler)

Retningslinjer for Friluftsrådets Lokalforeningspulje (spillehalsmidler) Retningslinjer for Friluftsrådets Lokalforeningspulje (spillehalsmidler) Dette dokument beskriver retningslinjerne for Lokalpuljen for friluftsforeninger. Den seneste version af retningslinjerne vil altid

Læs mere

Danske Naturparker. - En mærkningsordning der koordineres af Friluftsrådet

Danske Naturparker. - En mærkningsordning der koordineres af Friluftsrådet Danske Naturparker - En mærkningsordning der koordineres af Friluftsrådet Syv pilotprojekter fra 2009-2012 Naturpark Vesterhavet Naturpark Åmosen Naturpark Randers Fjord Naturpark Præstø Fjord Naturpark

Læs mere

Jkf Faaborg-Midtfyn kommune.

Jkf Faaborg-Midtfyn kommune. Referat JKF møde d. 29. august 2012. Sted: Flemmings Fiskehytte Horne Strandvej. Tilstede: Ejgil Jensen (EJ), Peter Reitz (PR), Jerrik Andersen (JA), Jesper Langfeldt (JL), Flemming Sørensen (FS) og Jens

Læs mere

Referat Bestyrelsesmødet tirsdag den 2. september 2014

Referat Bestyrelsesmødet tirsdag den 2. september 2014 Referat Bestyrelsesmødet tirsdag den 2. september 2014 Til stede fra bestyrelsen: Lars Mortensen, Flemming Larsen, Flemming Torp, Kirsten Skovsby, Stine Høi Sørensen, Marco Brodde, Leif Nielsen, Preben

Læs mere

Næstved Kommune. Teknik og miljøforvaltningen. Ansøgning om landzonetilladelse og byggetilladelse i forbindelse med Mølleåhaven.

Næstved Kommune. Teknik og miljøforvaltningen. Ansøgning om landzonetilladelse og byggetilladelse i forbindelse med Mølleåhaven. Næstved Kommune Teknik og miljøforvaltningen Ansøgning om landzonetilladelse og byggetilladelse i forbindelse med Mølleåhaven. Pjojekt omfatter etablering af bålhus med integreret shelters, hæk mod Møllegårdsvej,

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

Grane Plantages Fond

Grane Plantages Fond MØDEDATO: 12. november 2009 STED: Købmagergade 3 DELTAGERE: AC Anja Cordes Bo Jung CK Caspar K PK Peter K Ref. TK Thomas K TPK Troels K NÆSTE MØDER: 02.12.2009 Hjemmesidemøde Troels & Peter 28.02.2010

Læs mere

Velkommen. Fællesmøde den. 12. November 2016

Velkommen. Fællesmøde den. 12. November 2016 Velkommen Fællesmøde den. 12. November 2016 Program Program 11.00-17.00 11.00 Velkomst og præsentationsrunde, Leif Nielsen 11.10 Status for arbejdet med Politisk Udviklingsområde (PU): Lokal struktur,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 26. marts 2012

Referat fra bestyrelsesmøde den 26. marts 2012 Referat fra bestyrelsesmøde den 26. marts 2012 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Christian Jeppesen Michael Dam Kirsa Ahlebæk Karen Bladt Nils Pedersen Klaus

Læs mere

Randers Fjord Golfklub

Randers Fjord Golfklub Dansk Revision Randers Godkendt Revisionspartnerselskab Tronholmen 5 DK-8960 Randers SØ randers@danskrevision.dk www.danskrevision.dk Telefon: +45 89 12 50 00 Telefax: +45 89 12 51 00 CVR: 31 77 85 30

Læs mere