Talenttræning piger Indledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Talenttræning piger Indledning"

Transkript

1 Talenttræning piger Indledning Notatet er udarbejdet af Niels Chr. Pedersen, talentkoordinator piger. Dansk håndbolds Forbunds talenttræning har nu eksisteret i over 20 år. Det fælles initiativ mellem Dansk Håndbold Forbund og Team Danmark i 1988 de første 4 år navngivet Plan 92 kan uden tvivl tillægges sin store andel af baggrunden for kvindehåndboldens store internationale succes, specielt i årene fra , samt for at der er al mulig grund til at tro på at kvindelandsholdet er godt på vej til at tilbageerobre sin plads i den absolutte verdenselite. I den nuværende økonomiske situation, hvor klubberne har endnu mere brug for de unge danske spillere, må det strukturerede arbejde i talenttræningen og i klubberne samt det veludviklede samarbejde mellem disse parter, ligeledes tilskrives en stor del af æren for at de unge spillere står mere end klar til at tage over. Midt i al rosen for de første 22 års arbejde, har DHF og Team Danmark dog samtidig kigget talenttræningen igennem, og fundet mange gode principper der bør fastholdes, men også fundet grund til, og mulighed for, at forbedre arbejdet yderligere ved at ændre på den overordnede organisation, tilpasse den de ændringer der har været i håndbold-systemet, og finpudse arbejdet på centrene og i samarbejdet med klubber, kredse og unioner. Formålet med denne korte rapport er at give et billede af struktur, organisation, samarbejdsrelationer og træningskoncepter i talenttræningen på pigesiden efter at disse ændringer er blevet gennemført.

2 Talenttræningens Organisation. Et billede af talenttræningens organisation må klart tage udgangspunkt i talenttræningens overordnede langsigtede formål: At observere, udvælge og udvikle unge talenter til at kunne deltage på A-landsholdet. Det er altså spillernes langsigtede potentiale målt på hele talentspektret der danner basis for hvem der udvælges, hvordan de trænes og hvem der træner dem. Det betyder selvfølgelig også at en skitse over organisationen nødvendigvis må omfatte de aldersmæssigt allerførste initiativer Projekt Høje Piger og pigeprojektet og lige så nødvendigt må slutte med afleveringen af talentet til A-landsholdet. Det betyder ligeledes, at denne skitse også må omfatte det arbejde der finder sted i distrikter, kredse og klubber, samt samarbejdet med disse meget vigtige aktører og samarbejdspartnere. Denne rapport vil dog i forhold til disse partnere kun beskrive hvorledes samarbejdsrelationerne varetages indenfor rammerne af talenttræningen, samt beskrive de praktiske påvirkningsflader med de øvrige aktører distrikter, kredse og klubber. En beskrivelse af det konkrete arbejde ved disse aktører omfattes således ikke af denne rapport.

3 Overblik Talentsystemet fra klub til landshold A & B-landsholdet DHF-regi U19 - Landsholdet U17- Landsholdet Talenttræning Klubberne Pigeprojekt Distrikts- og kreds-regi Projekt høje piger Kreds - og distriktstræning

4 Beskrivelse af talentsystemet for Piger: I Distrikter + kredse 2. års U-12: Projekt høje piger: Planlægges regionalt i kredse/distrikter med økonomi herfra. DHF er behjælpelig med trænerkompetencer. Uddannelse af klubtrænere. Kreds/distriktforbund-regi. 1. års U-14: Kreds/distriktstræning: Planlægges regionalt i kredse/distrikter med økonomi herfra. Som udgangspunkt arbejdes der med en månedlig samling fra septemberapril og afsluttes med Iagttagelsesstævne i henholdsvis øst og vest ultimo april/primo maj. Overordnede retningslinjer udstikkes af landsholdsledelsen/talenttrænere med udgangspunkt i ATK. Besøg af talenttrænere Kreds/distriktsforbund-regi.

5 I Dansk Håndbold Forbund 2. års U-14: Pigeprojekt Øst- og vest-gruppe (i alt ca. 60 spillere) med 3 samlinger fredaglørdag med start september/oktober og slut januar Samlet gruppe (i alt ca. 30 spillere) med 2 samlinger i henholdsvis februar/marts. Herefter sluses spillerne over i talenttræningen. Træner/ledere: 1 overordnet ansvarlig, 2 trænere (en i øst og en i vest) og 1-2 fysioterapeuter. DHF regi 1./2. Års U-16: Talenttræning: Øst- og vest-gruppe (i alt ca spillere) 4 årlige samlinger fra fredag-søndag som udgangspunkt indeholdt to fysiske pas og tre halpas. Her foruden afholdes 4-5 dages sommerlejr. Træner/ledere: 2 områdeledere, 6 trænere, 2 målmandstrænere og 2 fysser. DHF regi

6 Uddybende beskrivelse af de enkelte elementer i talentsystemet i aldersrækkefølge Projekt høje piger Som nævnt planlægges projekt høje piger regionalt i kredse/distrikter med økonomi herfra. Projekt Høje blev startet af Sjællands Håndbold Forbund i samarbejde med Dansk Håndbold Forbund som et pilotprojekt i 2008, og breder sig nu til flere distrikter og kredse. Træningerne følges og superviseres af områderne i talenttræningen. Projektet tager højde for de specielle problemstillinger der knytter til de høje spillere på pige siden, der ofte tilsidesættes, eller tilsidesætter sig selv, fordi de har svært ved at følge med i bevægelser og tempo i det spil mange trænere praktiserer på pigesiden. Et spil der favoriserer de mindre spillere der magter presspillet i højere fart og med færre tekniske fejl. Projekt Høje piger har fri tilmelding, og er altså ikke et eliteprojekt på den måde at spillerne udvælges efter nuværende spillemæssige kompetencer men efter det simple faktum, at der er brug for flere høje piger på seniorniveau på såvel klub- som landsholdsniveau. Formålet er altså både at praktisere en træning der tilgodeser disse spilleres behov, men lige så meget at uddanne klubtrænerne til dette, og samtidig sende klare signaler til såvel spillere, trænere som klubber om træningsbehov og nødvendighed. Træningen har de første år været afviklet som 3x2 dages Camps årligt kun for andetårs U-12 spillere. Det første år deltog der 55 U-12 spillere deres højde var imellem 1,67 og 1,83! Træningsindholdet er sammensat af 50 % fysisk træning og 50 % teknisk træning. Den fysiske træning har bl.a. bestået af: Kropsstamme træning, styrketræning med egen kropsvægt, balancetræning, koordinationstræning og smidighedstræning. Den tekniske træning har bestået af almene tekniske basiselementer rent individuel træning. Men ikke mindst består træningen i at bearbejde spillernes selvbillede af at være Bambi på Glatis, og give dem en passende mængde succesoplevelser med deres fysik.

7 1. Års U-14. Kreds- og distriktstræning Kreds- og distriktsforbundstræning for de 1. års U-14 spillere planlægges regionalt i kredse og distrikter som også er ansvarlige for økonomien. Som udgangspunkt arbejdes der med en månedlig samling i alle unioner og kredse fra september til april, og forløbet afsluttes med iagttagelsesstævner i henholdsvis øst og vest i april/maj. Det overordnede formål med iagttagelsesstævnerne er at udtage spillerne til det efterfølgende års pigeprojekt for 2.-års spillerne. Retningslinjer for indholdet udstikkes af landsholdsledelsen/talenttrænere bl.a. med udgangspunkt i Aldersrelateret træningskoncept - ATK. Udtagelse af spillerne og planlægning og afvikling af træning planlægges og afvikles af distrikternes egne trænere. Samarbejde mellem talenttræning og distrikts/kredstræning: Det indgår i talenttrænernes arbejdsområde at følge træningerne i kredsene, og efter aftale med distrikts/kreds-trænerne evt. at være med til den praktiske afvikling af træningerne. Derved får trænerne også et indtryk af emner til talenttræningen inden den endelige udtagelse til iagttagelsesstævnet. Hver distrikts/kreds har således tilknyttet en talenttræner, i hvis aftale med DHF det fremgår at træneren: I samarbejde med distriktsforbund og kreds deltager i kreds/distriktstræning 2 gange årligt med efterfølgende kort rapportering til områdeleder efter retningslinjer udstukket af Eliteudvalget. Talenttrænerne er endvidere aftalemæssigt pålagt følgende forpligtelser: Sammen med områdelederen forestå et årligt møde med kreds/distriktstrænerne I fuldt omfang at deltage i iagttagelsesstævner arrangeret af distriktsforbund/kredse.

8 2. års U-14 Pigeprojektet Pigeprojektet for 2.års U14 piger er første trin i DHF s eget arbejde med talenterne. Spillerne til pigeprojektet udtages som skrevet ved de afsluttende iagttagelsesstævner for distrikternes hold for 1.års spillere i henholdsvis øst og vest i april/maj. Med pigeprojektet ønsker DHF at opprioritere træningen for denne gruppe og derigennem, at starte udviklingen af de unge spillere i en tidlig alder, samt at være lokomotiv i udviklingen af den enkelte spiller via implementering af sunde træningsprincipper. Formålet med pige projektet er: At forsætte den positive udvikling med et markant fald i skader på de spillere, som har deltaget i talenttræning og landsholdsarbejde på pigesiden under DHF. Styrke spillerens mulighed for en eliteudvikling. Styrke kvaliteten i den daglige træning gennem samarbejde med klubberne. Sikre den enkelte spillers behov for den rigtige håndboldmæssige udvikling. Sikre den enkelte spiller regelmæssigt kontakt og vejledning af fysioterapeut og fysisktræner pigespillere udtaget i samarbejde med kredse/unionerne ved de nævnte iagttagelsesstævner for 1.års U14 piger. Træningsindhold: Træningen vil indeholde basis på følgende områder. Gymnastik, teknisk styrketræning, teknisk og taktisk træning, testning og dannelse. Fordelingen har i praksis fordelt sig således: Fysisk træning 70 % (Basis, koordination, balance, kropsstamme), teknisk træning 20%, taktisk træning 10 %. Teknisk/taktisk primært som inspiration til klubtræning) Tid og rammer: Øst- og vest-gruppe (i alt ca. 60 spillere) med 3 samlinger fredag-lørdag med start september/oktober og slut januar. Øst består af spillere fra Fyn og Sjælland og Vest består af spillere fra Jylland. I foråret vil Øst og Vest blive lagt sammen til en udvalgt landsgruppe bestående af ca. 30 spillere. Efter den sidste træningssamling udtages de relevante spillere til talenttræning, og deltager i sommerlejren i talenttræningen i maj. Træner/ledere: 1 overordnet ansvarlig, 2 trænere (en i øst og en i vest) og 1-2 fysioterapeuter.

9 Års U-16 piger Talenttræning I talenttræningen på pigesiden arbejdes der i den nye struktur udelukkende med U-16 spillere. Træningen er opdelt i et øst- og et vest-center med i alt spillere. Som det er vist på figur 1, har spillerne to veje ind i talentsystemet. De optages enten igennem pigeprojektet som har en væsentlig funktion i udtagelsesproceduren, eller de rekrutteres direkte fra klubholdene. Talenttrænerne har derfor til opgave at holde sig godt orienteret om holdene i deres område, ligesom områdeleder og trænere skal sikre en løbende dialog til klubtrænerne, som også selv opfordres til at tage kontakt til områdelederne hvis de mener de har en overset spiller. Talenttræningerne foregår med 4 årlige samlinger fra fredag-søndag som udgangspunkt indeholdt to fysiske pas og tre halpas. Her foruden afholdes en 5 dages sommerlejr som de sidste par år har været placeret i maj, da dette passer godt sammen med landsholdenes aktiviteter. Der er til hvert område tilknyttet: 1 områdeledere, 3 trænere, 1 målvogtertræner og fysioterapeut. Kommunikation med øvrige aktører: Områdelederen har udover den overordnede styring og planlægning af aktiviteterne i området til opgave at varetage kontakten til distrikter, kredse, klubber og spillere. Herunder at sikre trænernes samarbejde med distrikter og kredse således som det er skitseret under arbejdet med 1. års U14- spillerne. Han er endvidere ansvarlig for udtagelse af spillere i området, og dermed også med dialogen med distrikter, kredse og klubber. Der er i områdelederens aftale med DHF bl.a. direkte påpeget ansvaret for at forestå afholdelsen af 1-2 inspirationsarrangementer for kreds/distriktstrænere.

10 Talenttræning - 1./2. Års U-16 piger: Ved indledningen til hver sæson indkalder områdelederen til informationsmøde om talenttræningens rammer og indhold med distrikts/forbunds-trænere og ledere samt klubtrænere. I den kommende sæson 2010/11 har områdelederen specielt til opgave at informere om, og aktivt medvirke til at udbrede kendskabet til, det aldersrelaterede træningskoncept, og inddrage øvelser herfra i såvel inspirationsaftenerne, talenttræningen og ved trænernes besøg ved kreds og distrikts-træningen. For at motivere klubtrænerne og medvirke til dialogen til disse udarbejder områdelederen før hver samling en oversigt over samlingens træningsprogram, som kan findes på DHF s hjemmeside. Efter hver sommerlejr udarbejdes en dokumentation over sommerlejrens træningsindhold. Dette er på forhånd skitseret af ungdomslandsholdtræneren, udarbejdet og afprøvet i sommerlejren af talenttrænerne, og med dokumentationen stilles det til rådighed for klub- og distrikts/kredstrænere, idet det ligeledes kan downloades fra hjemmesiden. Samtidig bruges dokumentationen til præsentation af indholdet i det næste års træningstemaer. Den røde tråd i hvert års arbejde er således yderligere sikret ved at det er ungdomslandstræneren der efter samråd med A-træneren præsenterer sommerlejrens indhold på et planlægningsmøde før sommerlejren. Efter træning og tilretning på sommerlejren udarbejdes dokumentationen så, hvorefter den på en gang fastlægger det næste års træning og breder tråden ud idet den stilles til rådighed for kredse, distrikter og klubber. Træningerne i de 2 områder foregår samtidig, og med samme indhold, og det er opgaven at indholdet i de 4 årlige samlinger tilsammen skal dække det fastlagte indhold i dokumentationen. Denne fremgangsmåde sikrer således at der er sammenhæng mellem arbejdet på landsholdene, i talenttræningen, i pigeprojektet og i distrikts/kredstræning. Og mulighed for inspiration til klubberne. Den røde tråd er forsøgt skitseret på næste side. A- og B-landshold er ikke medtaget i denne rapport.

11 Den røde tråd i talentudviklingen fra landshold til talenttræning distrikter kredse - klubber A & B-Landsholdet DHF-regi U19 - Landsholdet U17- Landsholdet Talenttræning Klubberne Pigeprojekt Distrikts- og kreds-regi Projekt høje piger Kreds - og distriktstræning

12 Indhold i talenttræningen: Det er tidligere noteret at: Det er altså spillernes langsigtede potentiale målt på hele talentspektret der danner basis for hvem der udvælges, hvordan de trænes og hvem der træner dem (side 2). Samt at formålet med talenttræningen er: At observere, udvælge og udvikle unge talenter til at kunne deltage på A-landsholdet. Derfor er det også det langsigtede perspektiv der er grundlaget for udvælgelse at træningstemaer og træningsmetoder. Talenttræningen har altså ikke til formål at indfri kortsigtede tekniske og taktiske behov som de evt. kan få brug for ungdomslandshold men at klargøre spillerne på det individuelle tekniske plan til at indgå i de overordnede taktiske sammenhænge som de senere måtte blive sat i på landsholdene. Derudover fortsætter forløbet fra pigeprojektet i retning af fortsat at skabe forståelse for, og indsigt i kravene til en elitespiller af både mental og fysisk karakter. Dette gøres dels ved teorilektioner om fysiske træningstemaer, ex. Pulstræning, ernæring og restitution, samt af mental karakter, arbejde med personlige målsætninger, m.m. Derudover igangsættes eller fortsætte den fysiske træning fra pigeprojektet, d.v.s. kropsstammetræning, koordination og balance. Spillerne instrueres i og sættes i gang med styrketræningsprogrammer. Der igangsættes testforløb i samarbejde med Team Danmarks fysiske trænere, med udgangspunkt i den netop udarbejdede fys.profil.

13 Organisationsstruktur Talenttræning DHFs talenttræningssystem er politisk forankret i DHF s eliteudvalg. Eliteudvalget og den administrative ansvarlige koordinerer, at driften af talenttræningssystemet sker indenfor de fastsatte politiske rammer. DHF s bestyrelse vedtager disse rammer efter indstilling fra den sportslige ansvarlige A-landstræner. På damesiden er den daglige ledelse af talenttræningen uddelegeret til henholdsvis en sportslig leder og en administrativ leder. Derfor kommer strukturen til at se således ud: Eliteudvalg A-træner Jan Pytlick Sportslig leder Heine Eriksen Admin. Leder Niels Chr. Pedersen Områdeleder Vest Bo Rudgaard Områdeleder Øst Jan Barslev Trænere: Fys: Ole Jensen Claus Mogensen Allan Heine Morten Jepsen Trænere: Fys: Kenneth Sahlholdt Lars Høegh Jensen Marie Schultz-Møller Martin Andersen

Informationsmøde for Piger årgang 2002 & Drenge årgang 2001 JHF Kreds 7. Holsted den 13-11-2015

Informationsmøde for Piger årgang 2002 & Drenge årgang 2001 JHF Kreds 7. Holsted den 13-11-2015 Informationsmøde for Piger årgang 2002 & Drenge årgang 2001 JHF Kreds 7. Holsted den 13-11-2015 VELKOMMEN - TALENTSTRUKTUR I DHF. - TRÆNINGEN I KREDS 7 - RETNINGSLINJER - SPØRGSMÅL TALENTSTRUKTUR I DHF.

Læs mere

Vejen frem. Dermed står Danmark med et fantastisk udgangspunkt til fremtiden, og til at kunne bevare vores position i toppen af verdenseliten.

Vejen frem. Dermed står Danmark med et fantastisk udgangspunkt til fremtiden, og til at kunne bevare vores position i toppen af verdenseliten. Vejen frem I starten af 2012 blev Danmark kåret som verdens bedste håndboldnation. Kåringen skete på baggrund af de seneste års resultater, som vores landshold har præsteret på såvel ungdoms- som seniorsiden

Læs mere

Målsætninger og retningslinier for elite- og talentudviklingen i DSqF

Målsætninger og retningslinier for elite- og talentudviklingen i DSqF 2007-10-28 1 af 7 ver.3 Nedenfor er beskrevet målsætninger og retningslinier for elite- og talentudviklingen i DSqF. Aktuelle mål DSqF har et internationalt eliteperspektiv og vil være blandt de bedste

Læs mere

Vision at stå stærkere sammen

Vision at stå stærkere sammen AaB Talentcenter udvikling via samarbejde Gældende fra og med maj 2015 Vision at stå stærkere sammen Vi vil styrke elitepigefodbolden i Nordjylland ved at samle og give de mest ambitiøse og talentfulde

Læs mere

Informationsmøde for Piger årgang 2003 & Drenge årgang 2002 JHF Kreds 7. Rødding den 2. december 2016

Informationsmøde for Piger årgang 2003 & Drenge årgang 2002 JHF Kreds 7. Rødding den 2. december 2016 Informationsmøde for Piger årgang 2003 & Drenge årgang 2002 JHF Kreds 7. Rødding den 2. december 2016 VELKOMMEN - TALENTSTRUKTUR I DHF. - TRÆNINGEN I KREDS 7 - RETNINGSLINJER - GENERELT - INDLÆG V/FYSIOTERPEUT

Læs mere

Referat fra EU-møde. Mandag 13. november 2017 på Scandic Odense

Referat fra EU-møde. Mandag 13. november 2017 på Scandic Odense Brøndby 15. november 2017 Journal nr. 1183-17-AVP Referat fra EU-møde Mandag 13. november 2017 på Scandic Odense Deltagere: Sigurd Skovborg, Michael Svendsen, Joakim Pedersen, Henrik Larsen, Morten Henriksen

Læs mere

FLOORBALL. Talentprojekt. Dansk Floorball Unions. Hæftet er udviklet i samarbejde mellem:

FLOORBALL. Talentprojekt. Dansk Floorball Unions. Hæftet er udviklet i samarbejde mellem: FLOORBALL Talentprojekt Dansk Floorball Unions Hæftet er udviklet i samarbejde mellem: Baggrund for talentprojektet Floorballsporten har gennem de seneste 5 år oplevet en markant medlemstilgang af spillere

Læs mere

Bilag 1. DDBU Talent- og Elitecentre. Organisering og opgaver Rollefordeling Sportslig ledelse

Bilag 1. DDBU Talent- og Elitecentre. Organisering og opgaver Rollefordeling Sportslig ledelse Bilag 1 DDBU Talent- og Elitecentre Organisering og opgaver Rollefordeling Sportslig ledelse Formål DDBU Talent- og Elitecentre etableres i en sammenhæng mellem DIF Strategiplanen 2018-2021 (Spor 2) og

Læs mere

TPI Odense - Håndboldafdelingen

TPI Odense - Håndboldafdelingen TPI Odense - Håndboldafdelingen Vision Vi skal være lokalområdets bedste håndboldklub Derefter skal vi være Odenses bedste håndboldklub Til sidst er målet at være Fyns bedste håndboldklub Målsætning Vi

Læs mere

Fra talent til landshold. den røde/hvide tråd i dansk kvindefodbold!

Fra talent til landshold. den røde/hvide tråd i dansk kvindefodbold! Fra talent til landshold den røde/hvide tråd i dansk kvindefodbold! Indledning Fodbold er den største sportsgren i Danmark, og antallet af piger som spiller fodbold er støt stigende. Pt. er ungdomsfodbolden

Læs mere

Talentcenter DANMARK. Spillermanual piger /drenge VOLLEYBALL VOLLEYBALL VOLLEYBALL VOLLEYBALL VOLLEYBALL VOLLEYBALL VOLLEYBALL

Talentcenter DANMARK. Spillermanual piger /drenge VOLLEYBALL VOLLEYBALL VOLLEYBALL VOLLEYBALL VOLLEYBALL VOLLEYBALL VOLLEYBALL Talentcenter DANMARK Spillermanual piger /drenge Ta l e n t c e n t e r Ve s t Ta l e n t c e n t e r Ø s t Ta l e n t c e n t e r M a n u a l Ta l e n t c e n t e r 0 0 8 Ta l e n t c e n t e r 0 0 9

Læs mere

Danmarks Brydeforbunds implementeringsplan for ATK 2014-2016

Danmarks Brydeforbunds implementeringsplan for ATK 2014-2016 Baggrund Dansk brydning er kendetegnet ved at være for resultatorienteret i præpubertet og pubertet i stedet for udviklingsorienteret. Der sker en for tidlig specialisering. Og dette ud fra meterlæreprincippet.

Læs mere

Vision for Næstved Sportscollege

Vision for Næstved Sportscollege Vision for Næstved Sportscollege Næstved Sportscollege (NSC) drives i fællesskab mellem en række idrætsklubber og uddannelsesinstitutioner hjemmehørende i Næstved Kommune. Formålet med etablering af sportscollege

Læs mere

Referat fra EU-møde. Tirsdag 8. november 2016 i Odense

Referat fra EU-møde. Tirsdag 8. november 2016 i Odense Brøndby 18. november 2016 Journal nr. 1853-16-AVP Referat fra EU-møde Tirsdag 8. november 2016 i Odense Deltagere: Carsten Grønmann Larsen, Henrik Larsen, Tina Fensdal, Joakim Pedersen, Morten Stig Christensen,

Læs mere

BAT i Ballerup BTK. Klubbens vision for ungdommen

BAT i Ballerup BTK. Klubbens vision for ungdommen BAT i Ballerup BTK Med henblik på at kunne tilbyde klubbens unge og lovende talenter bedst mulige træningsbetingelser samt sikre en kontinuerlig fødekæde, har vi i Ballerup BTK igangsat et certificeringsprojekt

Læs mere

DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015. Instruktører:

DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015. Instruktører: TRÆNERKURSUS DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015 Instruktører: Nicolej Krickau, Casper Brunsgaard Jensen, Martin Hjortshøj, Peder

Læs mere

DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015. Instruktører:

DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015. Instruktører: TRÆNERKURSUS DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015 Instruktører: Nicolej Krickau, Casper Brunsgaard Jensen, Martin Hjortshøj, Peder

Læs mere

Talenttræning Piger Sydvestjylland

Talenttræning Piger Sydvestjylland Baggrunden for Talenttræning Piger Sydvestjylland Varde If er initativtager og medlem af VPF, Vestjysk Pige Fodbold som har til formål at samarbejde omkring pigefodbolden i Sydvestjylland. Grundstenen

Læs mere

ELITEKOORDINATOR- NETVÆRKET. 13. JUNI 2013, Haderslev

ELITEKOORDINATOR- NETVÆRKET. 13. JUNI 2013, Haderslev ELITEKOORDINATOR- NETVÆRKET 13. JUNI 2013, Haderslev Program Elitekoordinatornetværket 13. juni 2013 VI KÆMPER FOR GULD TIL DANMARK / 2 Støttekoncept 2013-16 Team Danmark vil styrke talentudviklingen og

Læs mere

DHF trænerlinje foråret 2013 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 10. 12. maj 2013

DHF trænerlinje foråret 2013 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 10. 12. maj 2013 TRÆNERKURSUS DHF trænerlinje foråret 2013 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år Idrætshøjskolen Aarhus 10. 12. maj 2013 Instruktører: Mads Hjortshøj, Niels Christian Pedersen, Martin Hjortshøj & Nicolej

Læs mere

Danmarks Brydeforbund- Eliteplan

Danmarks Brydeforbund- Eliteplan Danmarks Brydeforbund- Eliteplan 2016-2020 1. Indledning Danmarks Brydeforbund har en målsætning om hvert år at have brydere i medaljekampe ved EM, VM og OL (top 6). I den nuværende situation har vi 1

Læs mere

Vi udvikler nye standarder for individuel udvikling af ungdomselitehåndboldspillere!

Vi udvikler nye standarder for individuel udvikling af ungdomselitehåndboldspillere! Vi udvikler nye standarder for individuel udvikling af ungdomselitehåndboldspillere! ELITESPORT HANDLER OM: AT DRØMME ELITESPORT HANDLER OM: AT TURDE GÅ EFTER MÅLET ELITESPORT HANDLER OM: AT VÆLGE DET

Læs mere

1. The Danish Way Talentudvikling på herresiden i Dansk Håndbold Forbund

1. The Danish Way Talentudvikling på herresiden i Dansk Håndbold Forbund 1. The Danish Way Talentudvikling på herresiden i Dansk Håndbold Forbund Mange parter er løbende involveret i udviklingen af talenterne i Danmark og har derfor hver deres andel i den aktuelle brede talentmasse

Læs mere

Parasport Danmarks elitekoncept

Parasport Danmarks elitekoncept Parasport Danmarks elitekoncept 2017-2020 Udarbejdet af Parasport Danmarks Eliteidrætsudvalg Parasportens elitekoncept 2017-2020 Nærværende elitekoncept er udarbejdet af Eliteudvalget og er gældende frem

Læs mere

FREDERICIA ELITEIDRÆT HJÆLPER DIG PÅ VEJ

FREDERICIA ELITEIDRÆT HJÆLPER DIG PÅ VEJ FREDERICIA ELITEIDRÆT HJÆLPER DIG PÅ VEJ ADGANG TIL TRÆNING I TALENTCENTER OG MORGENTRÆNING TALENTCENTER Fredericia Eliteidræt træner idrætstalenter mellem 13-20 år i et tværgående miljø én gang ugentligt

Læs mere

TeamGym-landshold 2015-2016

TeamGym-landshold 2015-2016 TeamGym-landshold 2015-2016 Indholdsfortegnelse Forpligtelse 3 Vision 3 Målsætning 3 Begrebsafklaring 3 Organisering 4 Landshold og Juniorlandshold 4 Elitesektionen (TG-ES) 4 Prioritering af hold 4 Økonomi

Læs mere

TeamGym-landsholdenes vej mod EM 2020

TeamGym-landsholdenes vej mod EM 2020 TeamGym-landsholdenes vej mod EM 2020 Indholdsfortegnelse Formål 3 Vision 3 Definitioner 4 Målsætning 4 Organisationen bag TeamGym-landsholdene 5 Bruttotrupper og efterudtagelse hertil 6 Fokuspunkter 6

Læs mere

Indholdsfortegnelse Forpligtelse Vision Målsætning Begrebsafklaring Organisering Prioritering af hold Økonomi Vidensdeling Kommunikation

Indholdsfortegnelse Forpligtelse Vision Målsætning Begrebsafklaring Organisering Prioritering af hold Økonomi Vidensdeling Kommunikation TeamGym-landshold 2015-2016 Indholdsfortegnelse Forpligtelse 3 Vision 3 Målsætning 3 Begrebsafklaring 4 Organisering 4 Landshold og Juniorlandshold 4 Elitesektionen (TG-ES) 5 Prioritering af hold 5 Økonomi

Læs mere

Mad Nærmere information følger kort efter tilmeldingsfristen. Der vil være egenbetaling.

Mad Nærmere information følger kort efter tilmeldingsfristen. Der vil være egenbetaling. Åben invitation Aarhus, 29. november 2013 Drømmer du om at komme på landsholdet? Har du ambitioner om at være en del af landsholdet? Vil du være den bedste bueskytte, du kan blive? Nu har du muligheden

Læs mere

Sportslig Analyse af Talent- og Elitemiljøer/-setup i Aarhus (SATE-Analyse)

Sportslig Analyse af Talent- og Elitemiljøer/-setup i Aarhus (SATE-Analyse) Sportslig Analyse af Talent- og Elitemiljøer/-setup i Aarhus (SATE-Analyse) De nedenstående informationer skal udfyldes korrekt og fyldestgørende, for derigennem at indberette relevante oplysninger. Disse

Læs mere

- - - - - - Roskilde Roklub 2013-16 Hvad har det betydet I har arbejdet med intern trænerudvikling Arbejder I efter principperne i ATK, hvis ja hvordan I hvor mange af årene har I taget medaljer ved DM

Læs mere

Processen. Efterår 2014. Dialogmøder om talentarbejdet med LU. Efterår 2014. Åbent dialogmøde om talentarbejdet

Processen. Efterår 2014. Dialogmøder om talentarbejdet med LU. Efterår 2014. Åbent dialogmøde om talentarbejdet Processen Efterår 2014 Dialogmøder om talentarbejdet med LU Efterår 2014 Åbent dialogmøde om talentarbejdet Januar/februar 2015 2 workshops (kl. 10-16) udarbejdelse af talentpolitik og strategi Høringsproces

Læs mere

Dette oplæg skitserer de krav og muligheder, der er i at blive udviklingscenter. Det er både sportsligt, organisatorisk og økonomisk.

Dette oplæg skitserer de krav og muligheder, der er i at blive udviklingscenter. Det er både sportsligt, organisatorisk og økonomisk. KONCEPT FOR UDVIKLINGSCENTRE I DANSK TAEKWONDO FORBUND INDLEDNING Etablering af udviklingscentre er et af de første skridt i implementering af DTaFs talent- og elitestrategi, som blev færdiggjort i juni

Læs mere

Samarbejdsaftale. 1 Målsætninger. 2 Organisation

Samarbejdsaftale. 1 Målsætninger. 2 Organisation Samarbejdsaftale Team Danmark og Københavns Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for eliteidrætten og herunder i særdeleshed talentudviklingen

Læs mere

STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ

STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ Oplevelsen af leg med fjerbolden Oplevelsen af glæde, når tingene lykkedes Oplevelsen af udvikling, når forbedringerne over tid mærkes Oplevelsen af fællesskab, når vi sammen

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund 1

Dansk Sportsdykker Forbund 1 Målsætninger og retningslinjer for Undervandsrugby under Dansk Sportsdykker Forbund April 2004 FORMÅL MED LANDSHOLDSGRUPPERNE At udvikle spillerne træningsmæssigt, primært i form af taktiske oplæg der

Læs mere

KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole

KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole Talentklassen giver dig optimale muligheder for at kombinere din skolegang med din sportslige udvikling!

Læs mere

DBU Fyn kursus i Næsby 9. marts 2011 Fra DBU s Talentcenter til A-landsholdet

DBU Fyn kursus i Næsby 9. marts 2011 Fra DBU s Talentcenter til A-landsholdet DBU Fyn kursus i Næsby 9. marts 2011 Fra DBU s Talentcenter til A-landsholdet Besøg DBU Fyn Dagens program: Kl. 18.00-18.20 Præsentation af strukturen i dansk talentudvikling Præsentation af DBU s spillestil/spillesystem.

Læs mere

REGLEMENT FOR JHF s TURNERINGSUDVALG

REGLEMENT FOR JHF s TURNERINGSUDVALG REGLEMENT FOR JHF s TURNERINGSUDVALG Forbundets turneringsudvalg består af en på repræsentantskabsmødet valgt formand samt kredsenes turneringsudvalgsformænd. Til formandsposten kan vælges en person uden

Læs mere

Målsætninger Beskriv hvordan der arbejdes videre med eksisterende og/eller nye målsætninger

Målsætninger Beskriv hvordan der arbejdes videre med eksisterende og/eller nye målsætninger Handleplan for EGIF Badminton Klubudvikling Centrale spørgsmål: Hvad gør Fe. Organisation Beskriv klubbens organisation, der synliggør klubbens ledelse og ansvarsområder (vedlæg evt. organisationsdiagram)

Læs mere

Uddannelse vejen til den gode træning

Uddannelse vejen til den gode træning Hold kurset i klubben Alle DGI Fodbolds kurser kan arrangeres i klubben Der behøves kun 8 deltagere for at gennemføre et trænerkursus, inspirationsdag eller klubkursusaktivitet. DGI idræt & fællesskab

Læs mere

Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14

Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14 Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14 Indledningsvis bemærkes det, at denne beretning ikke behandles som et selvstændigt emne på aktivitetsmødets dagsorden. Spørgsmål, kommentarer og uddybninger til

Læs mere

Talentcentre og kraftcentre

Talentcentre og kraftcentre Talentcentre og kraftcentre 1.0 Indledning Team Danmark anser talentcentre og kraftcentre som en hjørnesten i en langsigtet udvikling af dansk eliteidræt. Formålet med talentcentrene og kraftcentrene er

Læs mere

Der sker udvikling og formidling af sportsvidenskab om talentrekruttering, talentidentifikation

Der sker udvikling og formidling af sportsvidenskab om talentrekruttering, talentidentifikation 1. juli 2013 Notat om rolle- og ansvarsfordeling mellem Danmarks Idrætsforbund, specialforbund og Team Danmark vedr. talentrekruttering, -identifikation og - udvikling. 1. Indledning og baggrund International

Læs mere

Næstved/Herlufsholm Håndbold (NHH et barn født i 1933)

Næstved/Herlufsholm Håndbold (NHH et barn født i 1933) Næstved/Herlufsholm Håndbold (NHH et barn født i 1933) Vision/målsætning & forventninger En verden af oplevelser sammen Vision Vi udvikler håndbold i Næstved Kommune og bidrager til at skabe hele mennesker

Læs mere

Dansk Skytte Unions Talentudviklingsstrategi

Dansk Skytte Unions Talentudviklingsstrategi Dansk Skytte Unions Talentudviklingsstrategi Indledning I Dansk Skytte Union arbejder vi for at skabe et professionelt træningsmiljø for skytter, der ønsker at dygtiggøre sig og har ambitioner om at konkurrere

Læs mere

STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ

STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ STYRK KLUBBENS TRÆNINGSMILJØ Oplevelsen af leg med fjerbolden Oplevelsen af glæde, når tingene lykkedes Oplevelsen af udvikling, når forbedringerne over tid mærkes Oplevelsen af fællesskab, når vi sammen

Læs mere

KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole

KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole Talentklassen giver dig optimale muligheder for at kombinere din skolegang med din sportslige udvikling!

Læs mere

Talent strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport

Talent strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport Talent 2016-20 - strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport Baggrund Talentstrategi 2016-20 beskriver målene for udvikling af talentarbejdet i dansk sejlsport og de områder, som talentarbejdet har særlig

Læs mere

International. Elite. Fundament for et attraktivt udviklingsmiljø. Landshold. National elite UDVIKLINGSSTRATEGI. Talent. Junior. Golfspiller for livet

International. Elite. Fundament for et attraktivt udviklingsmiljø. Landshold. National elite UDVIKLINGSSTRATEGI. Talent. Junior. Golfspiller for livet UDVIKLINGSSTRATEGI Junior Talent National elite Landshold International Elite Golfspiller for livet Fundament for et attraktivt udviklingsmiljø ELITEUDVIKLINGENS ØVERSTE MÅLSÆTNING SKABE DEN FØRSTE DANSKE

Læs mere

Skjern Håndbolds Talentstrategi

Skjern Håndbolds Talentstrategi Skjern Håndbolds Talentstrategi Skjern Håndbold VIL TALENTUDVIKLING Skjern Håndbold vil udvikle talenter i egen ungdomsafdeling både på drenge- og pigesiden. Vi vil være en hel klub, der kæmper for hold

Læs mere

DHF S BØRNETRÆNER UDDANNELSE

DHF S BØRNETRÆNER UDDANNELSE DHF S BØRNETRÆNER UDDANNELSE DHF s Børnetræneruddannelse tager afsæt i DHF s idégrundlag for børnehåndbold: Idéen med DHF s børnehåndbold er, at håndboldforeningernes børn får gode oplevelser og gennemgår

Læs mere

Morten Mose Pedersen (MMP), Jean Callesen (JC), Tim Winkler (TW); Daniel Sønnichsen (DS), Sanne Wolf Andersen SWA), Lene Hedegaard Heiselberg (LH)

Morten Mose Pedersen (MMP), Jean Callesen (JC), Tim Winkler (TW); Daniel Sønnichsen (DS), Sanne Wolf Andersen SWA), Lene Hedegaard Heiselberg (LH) Referat evalueringsmøde EU mandag den 6. juni 2016 Rødding Centret, Søndergyden 15, 6630 Rødding Deltagere: Afbud: Referent: Jesper Christensen (JC), Mark Bendixen (MB); Morten Bromerholm (MBR), Tobias

Læs mere

DHF s nye trænerlinje foråret 2017 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 26. maj 28. maj 2017

DHF s nye trænerlinje foråret 2017 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 26. maj 28. maj 2017 TRÆNERKURSUS DHF s nye trænerlinje foråret 2017 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år Idrætshøjskolen Aarhus 26. maj 28. maj 2017 Instruktører: Martin Hjortshøj, Jesper Fredin, Søren Fisker & Niels Christian

Læs mere

SPORT I FOLKESKOLEN. Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen

SPORT I FOLKESKOLEN. Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen SPORT I FOLKESKOLEN Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen 1. Baggrund og formål Gennem flere år har Team Danmark samarbejdet med kommunerne om udvikling af den lokale idræt.

Læs mere

TEAM Haderslev KFUM Vision 2020 Vision 2020

TEAM Haderslev KFUM Vision 2020 Vision 2020 TEAM Haderslev KFUM har et levende klubmiljø og er en klub, hvor der tages vare om det sportslige og det sociale. Klubben formår at tiltrække nye og fastholde eksisterende spillere, trænere og ledere.

Læs mere

09-09-2014 DVBF TALENT HOLD. Infomøde 3. September 2014

09-09-2014 DVBF TALENT HOLD. Infomøde 3. September 2014 DVBF TALENT HOLD Infomøde 3. September 2014 1 AFTENENS PROGRAM Velkomst & præsentation Præsentation af projektet Spørgsmål generelt Rundvisning Drenge Pige snak Afprøve tøj Farvel og tak 2 BAGGRUND NATIONALT

Læs mere

Referat Uddannelsesmøde JHF mandag d. 29. august 2016 kl på Forbundskontoret

Referat Uddannelsesmøde JHF mandag d. 29. august 2016 kl på Forbundskontoret torsdag d. 1. september 2016 Referat Uddannelsesmøde JHF mandag d. 29. august 2016 kl. 18.30 på Forbundskontoret Til stede: Flemming Østergaard (Kreds 1), Erik Møller (Kreds 3), Tue Fisker (Kreds 5), Dennis

Læs mere

DANSK GOLF UNION. Vejen til landsholdet

DANSK GOLF UNION. Vejen til landsholdet DANSK GOLF UNION Vejen til landsholdet H O V E D S P O N S O R DGUs eliteudvikling juli 2008 1 Fra drøm til virkelighed Langt og kort spil Dansk Golf Union (DGU) har som vision at skabe golfspillere amatører

Læs mere

RETNINGSLINJER & ANSVARSOMRÅDER FOR TRÆNERE & LEDERE

RETNINGSLINJER & ANSVARSOMRÅDER FOR TRÆNERE & LEDERE SPORTSLIG STRUKTUR PÅ VEJ MOD 2020 RETNINGSLINJER & ANSVARSOMRÅDER FOR TRÆNERE & LEDERE BORUP FODBOLD Borup fodbold ønsker at være en attraktiv og rummelig klub for hele lokalområdet. Vi ønsker at være

Læs mere

Esbjerg Ishockey Klub. Den blå linje

Esbjerg Ishockey Klub. Den blå linje Esbjerg Ishockey Klub Den blå linje 1 Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.... 2 Indledning.... 3 Sportslige ansvar.... 3 Sportsudvalget.... 3 Sæsonplanlægning.... 3 Overordnede rammer for de enkelte

Læs mere

Trænermanual for DS talentarbejde.

Trænermanual for DS talentarbejde. Trænermanual for DS talentarbejde. Hvordan skal træning fungere i træningscentre og på træningslejre? Tillæg til Talentkoncept 2011 og Talentcenter koncept 2011 (Bemærk at Kraftcentre også er Talentcentre)

Læs mere

ESAA Talent Guide. Del 1

ESAA Talent Guide. Del 1 ESAA Talent Guide Del 1 Juni 2016 Indholdsfortegnelse ESAA Talent Guide 1. Intro 2. Talenthuset værdisættet for talentudviklingen i Danmark 3. Fra Værdier til handling: ESAA-talentudviklingsmodellen 4.

Læs mere

SLTU er Danmarks største udbyder af holdturneringer, individuelle turneringer og regionsmesterskaber for juniorer, seniorer og veteranspillere.

SLTU er Danmarks største udbyder af holdturneringer, individuelle turneringer og regionsmesterskaber for juniorer, seniorer og veteranspillere. Sjællands Tennis Union (SLTU) har (31.12.2013) 115 klubber med i alt 27.915 medlemmer, svarende til 47 % af DTF samlede medlemsskare på 59.389 medlemmer. SLTU er Danmarks største udbyder af holdturneringer,

Læs mere

Strategi for DPF s Eliteudvalg

Strategi for DPF s Eliteudvalg Strategi for DPF s Eliteudvalg 2019-2020 Strategisk spor: Talentudvikling Vi vil skabe træningsmiljøer, hvor vores talenter får de bedst mulige betingelser for at nå deres fulde potentiale og i sidste

Læs mere

Forældremøde. Onsdag den 30. september & 7. oktober

Forældremøde. Onsdag den 30. september & 7. oktober Forældremøde Onsdag den 30. september & 7. oktober Formål Formålet med arbejdet i talentcenter kan deles i 4 hovedområder: 1. Højne niveauet på dansk ungdomsvolleyball generelt 2. Styrke ungdomslandsholdsarbejdet

Læs mere

Struktur for talentudvikling og elitearbejde 2012-2016

Struktur for talentudvikling og elitearbejde 2012-2016 Struktur for talentudvikling og elitearbejde 2012-2016 Eliteudvalget har besluttet den kommende struktur for talentudvikling og elitearbejde gældende fra 2012. Nedenstående tabel viser en oversigt over

Læs mere

UDVIKLINGSSTRATEGI. Golfspiller for livet. Fundament for et attraktivt udviklingsmiljø. International Elite. Landshold. National elite. Talent.

UDVIKLINGSSTRATEGI. Golfspiller for livet. Fundament for et attraktivt udviklingsmiljø. International Elite. Landshold. National elite. Talent. UDVIKLINGSSTRATEGI Golfspiller for livet Junior Talent National elite Landshold International Elite Fundament for et attraktivt udviklingsmiljø ELITEUDVIKLINGENS ØVERSTE MÅLSÆTNING SKABE DEN FØRSTE DANSKE

Læs mere

UV-RUGBY TEMPERATUR MÅLING

UV-RUGBY TEMPERATUR MÅLING UV-RUGBY TEMPERATUR MÅLING Hvordan tager man temperaturen på UV-rugby sporten i Danmark? Er UV-rugby sporten i fremgang, stilstand eller tilbagegang? Hvordan måler man effekt af nye tiltag indenfor UV-rugby

Læs mere

Fra defensiv til offensiv. - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år

Fra defensiv til offensiv. - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år Fra defensiv til offensiv - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år Fra defensiv til offensiv talentudvikling Fra at værne talenter mod eliteidræt, til at guide talenterne ind i eliteidrætten

Læs mere

DHF s TALENTTRÆNERUDDANNELSE

DHF s TALENTTRÆNERUDDANNELSE Der er stort fokus på talentudvikling. I alle sammenhænge taler man om at finde talenterne og at sikre dem en optimal udvikling, så de kan få forløst potentialet. Dette gælder også i håndboldverdenen.

Læs mere

Kraftcenter. Danmarks Ishockey Union

Kraftcenter. Danmarks Ishockey Union Danmarks Ishockey Union Kraftcenter MÅLSÆTNING DIU har følgende målsætning for eliteklasser og kraftcentre : - At muliggøre for unge mennesker at kombinere en målrettet og kvalificeret ishockeytræning

Læs mere

Styrketræning Talentcenter Vest

Styrketræning Talentcenter Vest Styrketræning Talentcenter Vest Opvarmning på niveauer Natascha Winther Olsen Indholdsfortegnelse Indledning Hvad er et talent? Aldersrelateret træning Præpuberteten (Piger - 11 år, drenge - 12 år) Puberteten

Læs mere

klub-building Gode kampoplevelser til alle spillere temahæfte - den gode kampoplevelse Dansk Håndbold Forbunds anbefalinger til foreningerne

klub-building Gode kampoplevelser til alle spillere temahæfte - den gode kampoplevelse Dansk Håndbold Forbunds anbefalinger til foreningerne klub-building temahæfte - den gode kampoplevelse DEL 1 UDVIKLING AF KLUBBENS FRIVILLIGHEDSSTRATEGI Gode kampoplevelser til alle spillere Dansk Håndbold Forbunds anbefalinger til foreningerne DEN GODE KAMPOPLEVELSE

Læs mere

Struktur oplæg kamp Struktur oplæg 2009

Struktur oplæg kamp Struktur oplæg 2009 Struktur oplæg kamp ca.6.000 medlemmer ca. 500 kamp udøvere ca. 75 Talenter ca. 15 på landshold ca. 5 i International klasse Struktur Klub Klub Klub Klub Klub Klub Klub Klub Klub Talent center Talent center

Læs mere

Kommissorium for KU. Kontaktperson til DFfR s bestyrelse

Kommissorium for KU. Kontaktperson til DFfR s bestyrelse Kommissorium for KU Ansvarsområde KU og dets sammensætning Kontaktperson til DFfR s bestyrelse Møder mm. Udvalgets formål Internationale forpligtelser Retningslinjer KU formanden, der er udpeget af hovedbestyrelsen,

Læs mere

Bilag 4.1: Sekretariatets indstilling om henholdsvis tilsagn og afslag på de fremkomne ansøgninger

Bilag 4.1: Sekretariatets indstilling om henholdsvis tilsagn og afslag på de fremkomne ansøgninger Bilag 4.1: Sekretariatets indstilling om henholdsvis tilsagn og afslag på de fremkomne ansøgninger Indstillingsnr.: 1 Indstilling: Tilsagn Indstillet beløb: 140.000 kr. Ajax København Håndbold 140.000

Læs mere

KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole

KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole Talentklassen giver dig optimale muligheder for at kombinere din skolegang med din sportslige udvikling!

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af Kolding Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag

1. Organisation. Den nærmere organisering af Kolding Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag Team Danmark og Kolding Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Kolding Kommune. Parterne som vedkender

Læs mere

NATIONALT TRÆNINGSCENTER (NTC) BELLAHØJ SVØMMESTADION KØBENHAVN

NATIONALT TRÆNINGSCENTER (NTC) BELLAHØJ SVØMMESTADION KØBENHAVN NATIONALT TRÆNINGSCENTER (NTC) BELLAHØJ SVØMMESTADION KØBENHAVN Her kan du læse mere om NTC og om: Bolig Spiseordning Skole, job og uddannelse Træningstider Økonomi Procedure for optagelse Kommunikation

Læs mere

Åldersrelatered träning inom dansk idrott

Åldersrelatered träning inom dansk idrott Åldersrelatered träning inom dansk idrott Forum for barn- og ungdomsidrott 14. oktober 2011 Michael Andersen, direktør man@teamdanmark.dk 0045 51266062 Team Danmarks mission Team Danmark har til formål

Læs mere

TALENTUDVIKLING JDE - ALDERSRELATERET TRÆNING

TALENTUDVIKLING JDE - ALDERSRELATERET TRÆNING TALENTUDVIKLING I ØJENHØJDE JDE - ALDERSRELATERET TRÆNING 1 Velkommen 60 minutters præsentation af grundlæggende ggende principper for træning af børn b og unge Forventninger Aldersrelateret træningskoncept

Læs mere

Sportslig Analyse af Talent- og Elitemiljøer/-setup i Aarhus (SATE-Analyse)

Sportslig Analyse af Talent- og Elitemiljøer/-setup i Aarhus (SATE-Analyse) Sportslig Analyse af Talent- og Elitemiljøer/-setup i Aarhus (SATE-Analyse) De nedenstående informationer skal udfyldes korrekt og fyldestgørende, for derigennem at indberette relevante oplysninger. Disse

Læs mere

Aktivitetsmøde i Udvalget for TeamGym Søndag den 4. november 2012 kl. 09.00

Aktivitetsmøde i Udvalget for TeamGym Søndag den 4. november 2012 kl. 09.00 Referat af Marianne Rasmussen Antal stemmeberettiget 44 Dagsorden: Aktivitetsmøde i Udvalget for TeamGym Søndag den 4. november 2012 kl. 09.00 1. Valg af dirigent - Bent Garsted 2. Valg af stemmetællere

Læs mere

DHF s TALENTTRÆNER- UDDANNELSE

DHF s TALENTTRÆNER- UDDANNELSE DHF s TALENTTRÆNER- UDDANNELSE Uddannelsesforløb 2019-2020 Invitation til Talenttræneruddannelsen 2019-20 Der er stort fokus på talentudvikling. I alle sammenhænge taler man om at finde talenterne og at

Læs mere

DANSK SKØJTE UNION Ansvars- og Kompetence katalog

DANSK SKØJTE UNION Ansvars- og Kompetence katalog Dansk Skøjte Unions ansvars- og kompetence katalog er til enhver tid gældende for unionens arbejde. Udvalgene er i alle henseender ansvarlige over for unionens bestyrelse med hensyn til de af bestyrelsen

Læs mere

ELITEIDRÆTSKLASSER 7.-9. KLASSE. olen.indd 1 06/11/13 12.03

ELITEIDRÆTSKLASSER 7.-9. KLASSE. olen.indd 1 06/11/13 12.03 ELITEIDRÆTSKLASSER 76 81 37 00 7.-9. KLASSE olen.indd 1 06/11/13 12.03 VEJLE ER ELITEKOMMUNE1 VELKOMMEN: Velkommen som ny elev og forælder på NOVAskolen. Vi glæder os til at have jer på holdet, der vægter

Læs mere

Målsætning og årsplan for FC-Sønderborg U13 talent træning 2015/2016. Gustavo Molina, Rassmus Holm Nielsen og Preben Holm Nielsen 2015-09-18

Målsætning og årsplan for FC-Sønderborg U13 talent træning 2015/2016. Gustavo Molina, Rassmus Holm Nielsen og Preben Holm Nielsen 2015-09-18 Målsætning og årsplan for FC-Sønderborg U13 talent træning 2015/2016 Gustavo Molina, Rassmus Holm Nielsen og Preben Holm Nielsen 2015-09-18 Trænere Gustavo Molina Preben Holm Nielsen Mobil: 20677759 E-Mail:

Læs mere

Handlingsplan for DPF s eliteudvalg

Handlingsplan for DPF s eliteudvalg Handlingsplan for DPF s eliteudvalg 2013-2014 Vision At højne niveauet i den danske petanquesport At skabe stadig bedre resultater for Danmark og stabilisere sig i Europas top 10 Eliten skal være DPF s

Læs mere

Grønlands Badminton Forbund

Grønlands Badminton Forbund Grønlands Badminton Forbund TalentTalent- og eliteudvikling 20102010-2013 Udarbejdet juni 2010 Indhold Side 1 Formål 3 2 Projektbeskrivelse status 3 3 Målsætninger 5 4 Struktur i elite- og talentudviklingen

Læs mere

Landholdsregi og klubregi Testresultater og konsekvenser Samspil mellem laboratorietest (Team Danmark) og fysprofilen

Landholdsregi og klubregi Testresultater og konsekvenser Samspil mellem laboratorietest (Team Danmark) og fysprofilen Implementering av et testbatteri for å måle fysisk kapasitet på elitespillere i Danmark. Hvordan kan dette utnyttes til å styre og motivere den fysiske treningen fra 16-årsalder og opp til landslagsspill?

Læs mere

Målsætninger Beskriv hvordan der arbejdes videre med eksisterende og/eller nye målsætninger

Målsætninger Beskriv hvordan der arbejdes videre med eksisterende og/eller nye målsætninger Handleplan for BPI Skydning Klubudvikling Fe. Organisation Beskriv klubbens organisation, der synliggør klubbens ledelse og ansvarsområder (vedlæg evt. organisationsdiagram) Husk: Navn + funktionsbeskrivelse

Læs mere

Dansk Taekwondo Forbunds Talent- og Elitestrategi

Dansk Taekwondo Forbunds Talent- og Elitestrategi Dansk Taekwondo Forbunds Talent- og Elitestrategi 2019-2024 Opdateret d. 1.1.2019 Gældende d. 1.1.2019 Formål Dansk Taekwondo Forbunds sportslige strategi har til formål at beskrive de definitioner, målsætninger

Læs mere

Dansk Forbund. Orientering. Brøndby, december 2008. Stillingsbeskrivelser. Direktør (fuld tid):

Dansk Forbund. Orientering. Brøndby, december 2008. Stillingsbeskrivelser. Direktør (fuld tid): s- Stillingsbeskrivelser. Direktør (fuld tid): Direktøren har det overordnede ansvar for DOF s drift og den løbende udvikling af forbundet i tæt samarbejde med udvalg, projektgrupper og frivillige medarbejdere

Læs mere

Blå Tråd for børnefodbold i Ringe Boldklub

Blå Tråd for børnefodbold i Ringe Boldklub Blå Tråd for børnefodbold i Ringe Boldklub Udgangspunktet for Den Blå Tråd er: Ringe Boldklubs værdigrundlag og målsætning DBU s Holdninger og Handlinger Aldersrelateret træning koncept (ATK) DBUs Børnetræningsmanual

Læs mere

1. Organisation. Elitekoordinatoren er medlem af Team Danmarks elitekoordinator-netværk og deltager i de regelmæssige

1. Organisation. Elitekoordinatoren er medlem af Team Danmarks elitekoordinator-netværk og deltager i de regelmæssige Team Danmark og Svendborg Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Svendborg Kommune. Parterne som

Læs mere

Løb i teori og praksis. Efteruddannelse af DAI s koordinatorer og idrætsmedarbejdere Dansk Atletik Forbund torsdag d. 7.11.2013

Løb i teori og praksis. Efteruddannelse af DAI s koordinatorer og idrætsmedarbejdere Dansk Atletik Forbund torsdag d. 7.11.2013 Løb i teori og praksis Efteruddannelse af DAI s koordinatorer og idrætsmedarbejdere Dansk Atletik Forbund torsdag d. 7.11.2013 Morten Nielsen Udviklingskonsulent i Dansk Atletik Forbund Underviser på DIF

Læs mere

Rapport UEFA Study Group i Tyskland Besøg fra den 08.12.2008-11.12.2008 Tema Eliteungdomsfodbold

Rapport UEFA Study Group i Tyskland Besøg fra den 08.12.2008-11.12.2008 Tema Eliteungdomsfodbold Deltagere: Lene Terp, DBUs Uddannelsesudvalg Kim Vilfort, DBUs Herreeliteungdomsudvalg Per Andersen U19 landstræner Martin Bloch, MB Talenttræner Claus Gaihede, CG Talenttræner Thomas Slosarich, TS Talenttræner

Læs mere

DHIF s støttekoncept udarbejdet af DHIF s Eliteidrætsudvalg

DHIF s støttekoncept udarbejdet af DHIF s Eliteidrætsudvalg DHIF s støttekoncept 2013-2016 udarbejdet af DHIF s Eliteidrætsudvalg DHIF s støttekoncept 2013-2016 Nærværende støttekoncept er udarbejdet af Eliteudvalget og er gældende frem til De Paralympiske Lege,

Læs mere

DHF s trænerlinje foråret 2018 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 11. maj 13. maj 2018

DHF s trænerlinje foråret 2018 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 11. maj 13. maj 2018 TRÆNERKURSUS DHF s trænerlinje foråret 2018 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år Idrætshøjskolen Aarhus 11. maj 13. maj 2018 Instruktører: Simon Sørensen, Niels Christian Pedersen, Bjørn Sommer og Jesper

Læs mere