Vi værner om liv, miljø og værdier. Ingeniørbeskrivelse. Stationære rumslukningsanlæg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vi værner om liv, miljø og værdier. Ingeniørbeskrivelse. Stationære rumslukningsanlæg"

Transkript

1 Ingeniørbeskrivelse Stationære rumslukningsanlæg

2 Side 2 af 7 Dokument-ID Indhold 1. Argonite Automatisk rumslukningssystem (ARS) Omfang Autorisation og godkendelse Forskrifter Komponenter ARS-kontrolpanel Detektorer Alarmtryk ARS-alarmgiver Signaludveksling Alarmoverførsel til brandvæsenet Signaloverførsel til CTS-system ARS-system Dækningsomfang Cylindre Cylinderrum Overvågning af trykcylindre Rørsystem Koordinering af rørføringer Tryk- og tæthedsprøvning af rørsystem Manuel udløsning af slukningsgas Alarmgivere Trykaflastninger Skiltning Funktionsafprøvning Fuldskalatest Udløsningstid og koncentrationsperiode Test af udløserautomatik og rørsystem Sekundære funktioner Installation... 7

3 Side 3 af 7 1. Argonite Automatisk rumslukningssystem (ARS) Generelt kan et automatisk rumslukningssystem leveres enten som et fuldt dækkende system eller som et distributionssystem, hvor man har en fælles cylinderbank, der ved hjælp af en manifold med fordelerventiler leder Argonite-gassen derhen, hvor røgudvikling er detekteret. Ved et distributionssystem skal man være opmærksom på, at en efterfølgende brand i et andet rum ikke vil kunne slukkes, da man har brugt sin "slukningsgas". Dette forudsætter, at man nøje vurderer risikoen for, om begge eller flere rum kan angribes af den samme brand. 1.1 Omfang Leverancen og installationen omfatter etablering af et fulddækkende Argonite automatisk rumslukningssystem (ARS-system) som fabrikat Autronica Fire and Security A/S. Arbejdet omfatter: Designdimensionering af systemerne. Levering, montering og installation af et komplet ARS-system inklusive trykcylindre med påkrævet fastgørelse, rørsystem, alarmgivere og udløsertryk. Levering af trykaflastningsspjæld. Levering og montering af komplet ARS-kontrolpanel med batteribackup. Nødvendig kabling og installation. Relæer i udløserpanel med mulighed for overførsel til CTS-system. Levering og montering af dåser og rør frem til nærmeste hovedføringsvej. Indregulering og afprøvning af de leverede systemer. Levering af brugervejledning, komplette tegninger, diagrammer og vedligeholdelsesanvisninger for det færdige system. Førstegangseftersyn udført af en DBI-inspektør inklusive afhjælpning af eventuelle mangler og deraf følgende udbedringer og evt. ekstra inspektion. 1.2 Autorisation og godkendelse ARS-installatøren skal være godkendt i henhold til DBI-forskrift 253. s 1.3 Forskrifter Arbejdet skal udføres i nøje overensstemmelse med følgende forskrifter, regulativer og vejledninger: De efter dansk lovgivning til enhver tid gældende bestemmelser, herunder Elektricitetsrådets bestemmelser ("Stærkstrømbekendtgørelsen"), Bygningsreglement og vedtægter. Gældende forskrift nr. 232, Automatiske brandalarmeringssystem, udgivet af Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI). Gældende forskrift nr. 253, Automatiske rumslukningssystemer, udgivet af Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI).

4 Side 4 af Komponenter ARS-kontrolpanel ARS-kontrolpanelet placeres i rummet. Strømforsyningsenheden skal indeholde ladeaggregat og gastætte batterier med en kapacitet i henhold til DBI-forskrift 232, således at også ARS-systemet kan forsynes forskriftsmæssigt. Batteribackup en skal kunne udvides i takt med udvidelser af ARS-systemet. ARS-kontrolpanel som Autronica Fire and Security A/S type Firebeta XT skal fungere som DBIgodkendt udløserkontrolpanel for rumslukningssystemet. Kontrolpanelets betjeningspanel skal som minimum have følgende indikationer: Brand og forvarsel. Angivelse af forvarsel/alarm fra ARS-beskyttede rum samt meddelelse om udløsning af slukningsgas. ARS-kontrolpanel overvåger desuden for kortslutning eller ledningsbrud til røgmeldere, udløsertryk samt pressostater og magnetventiler. Indikation af netspænding og batteritilstand. Kontrolpanelet skal som minimum have følgende funktioner: Mulighed for deaktivering af grupper. Mulighed for tidsforsinket alarmbehandling. Kvittering af hændelser. Tilbagestilling af systemet Detektorer Antal og placering af detektorer i henhold til DBI-forskrift 232. Detektortypen skal vælges således, at de røgtyper, der forventes at kunne opstå i det pågældende rum, og som indikerer en begyndende brand, vil kunne detekteres. Hvis det er nødvendigt at anvende flere forskellige detektortyper i en rumtype, skal dette oplyses i projektet. Detektorer er normalt optiske meldere (røgdetektorer), termomeldere (varmedetektorer) eller UV/IR-detektorer. Som alternativ eller supplement anvendes aspirationsdetektorer Alarmtryk Antal og placering af alarmtryk i henhold til DBI-forskrift ARS-alarmgiver Der installeres en optisk/akustisk alarmgiver ved indgangen til rummet/rummene i henhold til DBIforskrift 253 som fabrikat Autronica Fire and Security A/S. Når røgdetektorerne detekterer en brand, starter ARS-kontrolpanelet den automatiske alarmprocedure, som indenfor 0-60 sekunder (valgfrit, standard 30 sekunder), aktiverer rumslukningssystemet.

5 Side 5 af 7 Ved overførelse til redningsberedskabet skal den ansvarlige myndighed godkende placering af ARSkontrolpanelet. 1.5 Signaludveksling Alarmoverførsel til brandvæsenet Signaloverførsel til CTS-system ABA-kontrolpanel skal via potentialfrie skiftekontakter give signaloverførsel til bygningens CTSsystem eller tilsvarende. 1.6 ARS-system ARS-systemet vil være som Argonite type 1 baseret system. Argonite består af 50 % argon og 50 % nitrogen, SOM ved dette blandingsforhold har optimal virkning som brandslukningsmiddel. Disse to inaktive gasarter forefindes naturligt i atmosfærisk luft og er derfor fuldstændig miljøneutrale. Korrekt dimensionering af systemet i henhold til DBI-forskrift 253 er installatørens ansvar, således at O 2 % ikke må reduceres til mindre end 11 % Dækningsomfang Systemet skal være et selvstændigt dækkende system og således, at mængden af slukningsgas vil være tilstrækkelig til at opnå en slukkende koncentration. Cylindrene kan enten placeres i det/de beskyttede rum eller i et cylinderrum. De endelige mængder slukningsgas beregnes og dokumenteres af installatøren Cylindre 150/200/300 bar, 80 liter mærkede cylindre i henhold til EU direktiv 1999/36. Højde: 190 cm, diameter: 27 cm, vægtfyldt ca. 100/110/150 kg. pr. cylinder. Cylindrene placeres i racks, der fastgøres således, at udløsertrykket fra cylindrene overføres til de bærende konstruktioner, betonvægge, -lofter og -gulve. Væggen, cylindrene placeres op ad, forudsættes at være beton, mursten eller andet tilsvarende solidt materiale Cylinderrum Trykcylindrene med slukningsgas placeres i de beskyttede områder, men der kan fremkomme krav om separate cylinderrum med adgang fra det fri. Der placeres en optisk/akustisk alarm udvendig ved døren til cylinderrummet Overvågning af trykcylindre Som angivet i DBIs forskrift 253 overvåges hver enkelt trykcylinder for tab af slukningsmiddel. Hver cylinder forsynes med en pressostat. Pressostaterne indgår i en fælles kreds. Det vil være muligt at kunne identificere den enkelte defekte cylinder ved hjælp af et manometer. Såfremt en eller flere af pressostaterne i en kreds angiver faldende tryk, skal det indikeres optisk og akustisk af lækagealarm på ARS-kontrolpanelet.

6 Side 6 af Rørsystem Der skal etableres et rørsystem med tilhørende dyser i henhold til DBI-forskrift 253. Rørsystemet skal omfatte manifold, hovedføringsrør og rør med dyser. I det beskyttede område etableres dyser i loftrummet og under det hævede installationsgulv, såfremt det forefindes. For at sikre optimal fordeling af slukningsmidlet, foretages beregninger af rørsystemet ved anvendelse af speciel beregningssoftware udviklet af den internationalt anerkendte institution VdS i Tyskland. Argonite-systemets udløsningstid samt iltkoncentrationen i rummet efter endt udløsning vil fremgå af beregningerne Koordinering af rørføringer Installatøren skal, før rørmontagen påbegyndes, udarbejde en plan for sine påtænkte rørføringer og placeringer af dyser Tryk- og tæthedsprøvning af rørsystem Rørsystemet skal tryk- og tæthedsprøves. Tryk- og tæthedsprøvning samt dokumentation skal udføres i henhold til AT 743 af Autronica Fire and Security A/S Manuel udløsning af slukningsgas Der skal etableres manuelle udløsertryk i og uden for de beskyttede rum i henhold til DBI-forskrift Alarmgivere Virkemåde, udformning, antal og placering skal følge anvisningerne i DBI-forskrift Trykaflastninger Da rummet er tæt, skal der etableres trykaflastning i form af et spjæld, som mekanisk åbner ved trykstigning i rummet og dermed aflaster dette. Spjældet placeres i væggen mod det fri, eller der aflastes til et andet rum, hvor det er muligt at aflaste til det fri. Trykaflastningsspjæld skal forsynes med brandhæmmende materiale, som opfylder DBIs regelsæt 253, hvor dette er krævet. Trykaflastningen skal etableres inden Argonite-systemet sættes i drift Skiltning Der skal foretages skiltning i henhold til DBI-forskrift Funktionsafprøvning Det skal være muligt at funktionsprøve ARS-kontrolpanelet i henhold til DBI-forskrift Fuldskalatest I forbindelse med inspektion af Argonite-systemet skal der eventuelt afholdes en fuldskalatest af dette. I den forbindelse vil Argonite-systemet forårsage, at støv hvirvles op i lokalet. Lokalet bør derfor rengøres inden og i særdeleshed hvis, lokalet har været udsat for ombygning.

7 Side 7 af Udløsningstid og koncentrationsperiode Kravet til udløsningstiden er som angivet i DBI-forskrift 253. Den slukkende koncentration vil kunne opretholdes i minimum 15 minutter. Installatøren skal ved beregninger kunne påvise, at kravene til iltindhold og slukningskoncentration overholdes Test af udløserautomatik og rørsystem Rumslukningssystemet afprøves som beskrevet i forskrift 253. Afprøvningen skal foregå uden udløsning af slukningsgas og foretages af Autronica Fire and Security A/S Sekundære funktioner Stop af ventilationssystem, lukning af spjæld, etc Installation Ledninger, kabler og forgreningsmateriel skal være brandsikre, hvor det påkræves. Ledninger og kabler fremføres i kabelbakker, hvor dette er muligt. Supplerende føringsveje udføres i rør. Rør over nedhængte lofter fastgøres til de dele af loftet, der ikke er nedtageligt.

Ofte stillede spørgsmål om Argonite brandslukningssystem

Ofte stillede spørgsmål om Argonite brandslukningssystem Ofte stillede spørgsmål om Argonite brandslukningssystem Indholdsfortegnelse: Side 8 Hvad er et Argonite brandslukningssystem? Hvordan virker et Argonite system? Hvad er Argonite? Er Argonite farligt for

Læs mere

4. Automatisk rumslukningsanlæg (ARS-anlæg) for teknikrum

4. Automatisk rumslukningsanlæg (ARS-anlæg) for teknikrum 1 af 7 Brandslukning af teknikrum 4. Automatisk rumslukningsanlæg (ARS-anlæg) for teknikrum 4.1. Alment 4.1.1 Beskrivelse Formålet med ARS-anlæg for teknikrum er: Slukke brand i et teknikrum i den i indledende

Læs mere

Standardbeskrivelse for ABA v.2015.1

Standardbeskrivelse for ABA v.2015.1 Danmarks Tekniske Universitet Campus Service Standardbeskrivelse for ABA v.2015.1 Gældende for Risø Campus Indhold Materiale Valg:... 3 Centraludstyr:... 3 Branddetektorer:... 4 Alarmtryk:... 4 O-Planer:...

Læs mere

Værd at vide om brandslukning i edb-rum

Værd at vide om brandslukning i edb-rum Værd at vide om brandslukning i edb-rum Building Technologies Værd at vide om brandslukning Brandsikring skaber tryghed og beskytter mennesker og værdier. En brand kan være en af de mest uoverskuelige

Læs mere

Hospitalsenheden Horsens. Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Bips nr. 64.8 Brandsikringsanlæg. Revision: 2014.07.01

Hospitalsenheden Horsens. Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Bips nr. 64.8 Brandsikringsanlæg. Revision: 2014.07.01 Teknisk afdeling Tekniske Standarder Revision: 2014.07.01 Indholdsfortegnelse 64.81 Brandsikring... 3 64.81.1 Indledning... 3 64.81.2 Generelle principper... 3 64.81.3 Installation/udførelse... 3 64.81.3.1

Læs mere

April 2003 Udgivet af Dansk Brandog sikringsteknisk Institut. Automatiske rumslukningsanlæg med inertgas. Forskrift 253

April 2003 Udgivet af Dansk Brandog sikringsteknisk Institut. Automatiske rumslukningsanlæg med inertgas. Forskrift 253 April 2003 Udgivet af Dansk Brandog sikringsteknisk Automatiske rumslukningsanlæg med inertgas Forskrift 253 Indholdsfortegnelse Forord 6 Udvalgets sammensætning 7 000 Almindelige bestemmelser 8 010 Gyldighed

Læs mere

Argonite stationært brandslukningssystem ARGONITE. Stationært brandslukningssystem

Argonite stationært brandslukningssystem ARGONITE. Stationært brandslukningssystem Argonite stationært brandslukningssystem ARGONITE Stationært brandslukningssystem Argonite stationært brandslukningssystem AL DEN SIKKERHED DU HAR BEHOV FOR Kritiske faciliteter kræver brandsikringssystemer,

Læs mere

ABDL 4000 BRANDDØRLUKNING

ABDL 4000 BRANDDØRLUKNING ABDL-CENTRAL ABDL-4000 er en ny generation af ABDL-centraler og strømforsyninger. serien opfylder Dansk Brandteknisk Instituts (DBI) forskrift 231 for automatiske branddør lukningsanlæg (ABDL). Samtlige

Læs mere

Rettelser til DBI retningslinie 232, 1. udgave marts 2009

Rettelser til DBI retningslinie 232, 1. udgave marts 2009 Rettelser til DBI retningslinie 232, 1. udgave marts 2009 Følgende rettelser blev vedtaget på mødet i det tekniske udvalg den 16. april 2013: Side 22 punkt 1.2.1 tilføjes: Alarmtilstand skal medføre at

Læs mere

Tilbehør. Brandautomatik by Nilan. Brandautomatik. Comfort CT150 Comfort CT 300 Comfort 252 Top Comfort 302 Top Comfort 450 Comfort 600

Tilbehør. Brandautomatik by Nilan. Brandautomatik. Comfort CT150 Comfort CT 300 Comfort 252 Top Comfort 302 Top Comfort 450 Comfort 600 Tilbehør Brandautomatik by Nilan Brandautomatik Comfort CT150 Comfort CT 300 Comfort 252 Top Comfort 302 Top Comfort 450 Comfort 600 Version: 10.02, 28.06.16 Software-version: 2.32 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Tilbehør. Brandautomatik by Nilan. Brandautomatik

Tilbehør. Brandautomatik by Nilan. Brandautomatik Tilbehør Brandautomatik by Nilan Brandautomatik Comfort CT 150 Comfort CT 250 Comfort CT 300 Comfort 300LR Comfort 450 Comfort 600 Comfort 250 Top Comfort 300 Top Version: 10.00, 09.10.15 Software-version:

Læs mere

Inspektionsrapport Brandalarmanlæg DBI RAPPORT

Inspektionsrapport Brandalarmanlæg DBI RAPPORT DBI RAPPORT Inspektionsrapport Brandalarmanlæg - Den Selvejende Almene Ok Ældreinstitution Plejecenter Baeshøjgård Baeshøjgårdsvej 2-4, 4560 Vig St. Sag: IB06343 Inspektion udført: 23. januar 2017 af Claus

Læs mere

Aarhus Brandvæsen Marts 2012 Retningslinje

Aarhus Brandvæsen Marts 2012 Retningslinje Aarhus Brandvæsen Marts 2012 Retningslinje Bestemmelser for Automatiske brandbeskyttelsesanlæg Der skal til Aarhus Brandvæsen, Tilsyn og Myndighed, fremsendes ansøgning om tilladelse (se i øvrigt bilag

Læs mere

Hospitalsenheden Horsens. Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Bips nr. 66 Person- og materialetransport. Revision: 2014.07.01

Hospitalsenheden Horsens. Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Bips nr. 66 Person- og materialetransport. Revision: 2014.07.01 Teknisk afdeling Tekniske Standarder Revision: 2014.07.01 Indholdsfortegnelse 66.1 Persontransport... 3 66.1.1 Indledning... 3 66.1.2 Generelle principper... 3 66.1.3 Installation/udførelse... 3 66.1.4

Læs mere

Installation af optisk røgdetektor med indbygget kontrolenhed TBLZ-1-72-a GOLD/COMPACT

Installation af optisk røgdetektor med indbygget kontrolenhed TBLZ-1-72-a GOLD/COMPACT Installation af optisk røgdetektor med indbygget kontrolenhed TBLZ-1-72-a GOLD/COMPACT 1. Generelt Optisk røgdetektor med indbygget kontrolenhed TBLZ-1-72-a benyttes til at måle røggasser i ventilationskanaler.

Læs mere

Tilbehør. Brandautomatik by Nilan. Brandautomatik. Comfort CT 300 Comfort 450 Comfort 600 Comfort 250 Top Comfort 300 Top

Tilbehør. Brandautomatik by Nilan. Brandautomatik. Comfort CT 300 Comfort 450 Comfort 600 Comfort 250 Top Comfort 300 Top Tilbehør Brandautomatik by Nilan Brandautomatik Comfort CT 300 Comfort 450 Comfort 600 Comfort 250 Top Comfort 300 Top Version: 10.01, 06.04.16 Software-version: 2.32 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Inspektionsrapport Brandalarmanlæg DBI RAPPORT. - Gildhøjhjemmet

Inspektionsrapport Brandalarmanlæg DBI RAPPORT. - Gildhøjhjemmet DBI RAPPORT Inspektionsrapport Brandalarmanlæg - Gildhøjhjemmet Park Alle 165, 2605 Brøndby Sag: IB02108 Inspektion udført: 01. juni 2017 af Kim Kragh Jespersen Udstedt: 02. juni 2017 DBI - Dansk Brand-

Læs mere

INSPEKTIONSRAPPORT BRANDALARMANLÆG

INSPEKTIONSRAPPORT BRANDALARMANLÆG INSPEKTIONSRAPPORT BRANDALARMANLÆG - Plejehjemmet Kløvervangen Kløvervangen 31, 8541 Skødstrup Sag: IB03530 Inspektion udført: 07. november 2018 Inspektion udført af: Johnny Brejnebjerg Pedersen Udstedt:

Læs mere

Banenorm BN1-173-1. Vedligeholdelse af rumslukningsanlæg i teknikrum

Banenorm BN1-173-1. Vedligeholdelse af rumslukningsanlæg i teknikrum Udgivet 18.09.2009 Overordnet ansvar: Steen P. Kristensen Ansvar for indhold: Karsten Dupont Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Vedligeholdelse af rumslukningsanlæg i teknikrum Banenorm BN1-173-1

Læs mere

Inspektionsrapport. Brandalarmanlæg. Plejehjemmet Kløvervangen Kløvervangen 31 8541 Skødstrup. Sag: IB03530

Inspektionsrapport. Brandalarmanlæg. Plejehjemmet Kløvervangen Kløvervangen 31 8541 Skødstrup. Sag: IB03530 INSP Reg. nr. 9019 Inspektionsrapport Brandalarmanlæg Plejehjemmet Kløvervangen Kløvervangen 31 8541 Skødstrup Inspektion udført: 2013-12-12 Rapport udstedt: 2013-12-19 Inspektør: Benny Henningsen Inspektionsafdelingen

Læs mere

ABDL 4000. Baldershøj 13-15 Tel. 43 24 56 00 info.dk@adiglobal.com 2635 Ishøj Fax 43 24 56 01 www.adiglobal.com/dk

ABDL 4000. Baldershøj 13-15 Tel. 43 24 56 00 info.dk@adiglobal.com 2635 Ishøj Fax 43 24 56 01 www.adiglobal.com/dk ABDL 4000 Baldershøj 13-15 Tel. 43 24 56 00 info.dk@adiglobal.com 2635 Ishøj Fax 43 24 56 01 www.adiglobal.com/dk ABDL 4000 kontrolenhed ABDL 4000: ABDL 4000 serien opfylder Dansk Brand og sikringsteknisk

Læs mere

BETINGELSER FOR HADERSLEV BRAND OG REDNINGS MODTAGELSE AF ALARMER

BETINGELSER FOR HADERSLEV BRAND OG REDNINGS MODTAGELSE AF ALARMER BETINGELSER FOR HADERSLEV BRAND OG REDNINGS MODTAGELSE AF ALARMER 1. Anlægget 1.1 Et brandsikringsanlæg er et brandalarm-, gasalarm-, sprinkleranlæg eller slukningsanlæg, der er udført, kontrolleret og

Læs mere

El-projektering Mekanisk ABV-anlæg

El-projektering Mekanisk ABV-anlæg El-projektering Mekanisk ABV-anlæg safelight.dk El-projektering - Mekanisk ABV-anlæg Erstatningsluft Udsugning Flowretning Porte til erstatningsluft. Note 2 Brandventilator Note 15 Spjæld Note 16 Ventilationssystemer

Læs mere

Sikringskatalog Kapitel 12 Nøglebokse

Sikringskatalog Kapitel 12 Nøglebokse Forsikring & Pension Juli 2016 Sikringskatalog Kapitel 12 Nøglebokse Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk Indholdsfortegnelse 10 Indledning...

Læs mere

Tilslutning af ABA-anlæg til Østsjællands Beredskab over alarmnettet (version journal.nr.)

Tilslutning af ABA-anlæg til Østsjællands Beredskab over alarmnettet (version journal.nr.) Aftale om Tilslutning af ABA-anlæg til Østsjællands Beredskab over alarmnettet (version 05.01.2018 - journal.nr.) indgået mellem Østsjællands Beredskab CVR: 36 26 76 82 Og Kunde fremgår af bilag som findes

Læs mere

Inspektionsrapport Brandalarmanlæg DBI RAPPORT. - Plejehjemmet Kløvervangen

Inspektionsrapport Brandalarmanlæg DBI RAPPORT. - Plejehjemmet Kløvervangen DBI RAPPORT Inspektionsrapport Brandalarmanlæg - Plejehjemmet Kløvervangen Kløvervangen 31, 8541 Skødstrup Sag: IB03530 Inspektion udført: 14. december 2016 af Benny Henningsen Udstedt: 23. december 2016

Læs mere

ABV teknik. overlad din brandventilation til os

ABV teknik. overlad din brandventilation til os overlad din brandventilation til os Vi tager hånd om dit projekt lige fra rådgivning til installation, færdigmelding, CE-mærkning og serviceeftersyn. ABV teknik 1 Den optimale samarbejdspartner: Vi er

Læs mere

Vejledning om gennemgang af installationer i forsamlingslokaler

Vejledning om gennemgang af installationer i forsamlingslokaler Vejledning om gennemgang af installationer i forsamlingslokaler Kontrol ved installationsgennemgang 1. Tavler 2. Fast 230/400 V installation 3. Brugsgenstande 4. Tilledninger 5. Lavvoltinstallationer 6.

Læs mere

BETINGELSER FOR BRAND & REDNING SØNDERJYLLAND MODTAGELSE AF ALARMER

BETINGELSER FOR BRAND & REDNING SØNDERJYLLAND MODTAGELSE AF ALARMER BETINGELSER FOR BRAND & REDNING SØNDERJYLLAND MODTAGELSE AF ALARMER Revideret 13.09.2018 1. Anlægget 1.1 Et brandsikringsanlæg er et brandalarm-, gasalarm-, sprinkleranlæg eller slukningsanlæg, der er

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING CTS602 BY NILAN. Comfort Projektmodel / Brandautomatik

MONTAGEVEJLEDNING CTS602 BY NILAN. Comfort Projektmodel / Brandautomatik MONTAGEVEJLEDNING CTS602 BY NILAN Comfort Projektmodel / Brandautomatik Version 2.21-05.04.2018 INDHOLDSFORTEGNELSE El-montage Tilslutningsoversigt... 3 Sikkerhed...3 Tilslutninger...4 El-tilslutning tilbehør...5

Læs mere

Tema om brandslukning

Tema om brandslukning 4. 10. 2002 Tema om brandslukning VAND OG AEROSOLER - I STEDET FOR HALON OG CO2 DEN 31.12.2003 ER DET DEFINITIVT SLUT MED AT BRUGE HALON SOM BRANDSLUKNING PÅ DANSKE FISKEFARTØJER. DET HAR MILJØSTYRELSEN

Læs mere

PROCESBESKRIVELS: SYSTEM INSTALLATION

PROCESBESKRIVELS: SYSTEM INSTALLATION PROCESBESKRIVELS: SYSTEM INSTALLATION PROCESOVERSIGT PRODUKT PROCESNAVN UDARBEJDET AF: BB/VT Vandta geanlæg System installation Jonas K Nielsen STATUSOVERSIGT Inden selve opsætningen af vandta geanlægget

Læs mere

Tilbudsliste med beskrivelse

Tilbudsliste med beskrivelse Tilbudsliste med besivelse side 1 af 10 Sagsnr. 675805A Dato 18.05.2015 Initialer PRT/THB/TEK/JRD Summationsark Pos. Emne 1. Beton Kloak og murerarbejder 2. Tømrerarbejder 3. Maler 4. Gulvbelægning 5.

Læs mere

Inspektionsrapport Brandalarmanlæg DBI RAPPORT. - Plejehjemmet Kløvervangen

Inspektionsrapport Brandalarmanlæg DBI RAPPORT. - Plejehjemmet Kløvervangen DBI RAPPORT Inspektionsrapport Brandalarmanlæg - Plejehjemmet Kløvervangen Kløvervangen 31, 8541 Skødstrup Sag: IB03530 Inspektion udført: 14. december 2017 af Jørn Pedersen Udstedt: 02. januar 2018 DBI

Læs mere

Vilkår for Beredskabscenter Aalborgs modtagelse af alarmer fra brandsikringsanlæg

Vilkår for Beredskabscenter Aalborgs modtagelse af alarmer fra brandsikringsanlæg #BREVFLE Vilkår for Beredskabscenter Aalborgs modtagelse af alarmer fra brandsikringsanlæg 1. Anlægget 1.1 Et brandsikringsanlæg er et brandalarms-, gasalarms, sprinkler- eller slukningsanlæg, der er udført,

Læs mere

Retningslinier ved etablering af brandsikringsanlæg med alarmoverførsel

Retningslinier ved etablering af brandsikringsanlæg med alarmoverførsel Rudersdal Hørsholm Brandvæsen Forebyggende afdeling Retningslinier ved etablering af brandsikringsanlæg med alarmoverførsel 3. udgave juli 2009 Rudersdal Hørsholm Brandvæsen Vagtcentral (døgnåben) Ådalsvej

Læs mere

Elma Segugio MET/GLP Dansk/norsk vejledning Side 3 7

Elma Segugio MET/GLP Dansk/norsk vejledning Side 3 7 Elma Segugio MET/GLP Dansk/norsk vejledning Side 3 7 El.nr. 63 98 967 037/040 Dansk vejledning...3 Introduktion...3 Beskrivelse...3 Beskrivelse...4 Gas lækage detektor...4 Forbindelsesdiagrammer...4 Funktioner...5

Læs mere

Hospitalsenheden Horsens Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Bips nr Hovedfordeling. Revision:

Hospitalsenheden Horsens Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Bips nr Hovedfordeling. Revision: Teknisk afdeling Tekniske Standarder Bips nr. Revision: 2017.06.01 Indholdsfortegnelse 63.21 Føringsveje... 3 63.21.1 Indledning... 3 63.21.2 Generelle principper... 3 63.21.3 Installation/udførelse...

Læs mere

Tilslutningsdeklaration for modtagelse af automatiske alarmer

Tilslutningsdeklaration for modtagelse af automatiske alarmer Tilslutningsdeklaration for modtagelse af automatiske alarmer Dato: 22. august 2014 Ringsted Kommune Brandvæsen Anlægsejer: Rønnedevej 11 4100 Ringsted CVR-nr.: Installationsadresse: Tel.: +45 57 62 65

Læs mere

Inspektionsrapport Brandalarmanlæg DBI RAPPORT. - Plejehjemmet Solgården

Inspektionsrapport Brandalarmanlæg DBI RAPPORT. - Plejehjemmet Solgården DBI RAPPORT Inspektionsrapport Brandalarmanlæg - Plejehjemmet Solgården Aggersundvej 31, 9690 Fjerritslev Sag: IB06294 Inspektion udført: 11. januar 2018 af Claus Ellebæk Skjøth Udstedt: 23. januar 2018

Læs mere

RØNDE BORGER- OG KULTURHUS

RØNDE BORGER- OG KULTURHUS RØNDE BORGER- OG KULTURHUS Dok. nr. 3176-005 Dato: 07.05.2014 RØNDE BORGER- OG KULTURHUS Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse side 1.1 Beskrivelse af projektet... 2 1.2 Anvendelseskategorier... 2 1.3 Flugtvejs-

Læs mere

FH2000S BYGAS BETJENINGSVEJLEDNING

FH2000S BYGAS BETJENINGSVEJLEDNING FH2000S BYGAS BETJENINGSVEJLEDNING PRODUKTBESKRIVELSE FH2000S er Gastryk Prøvesystem til brug i f.eks. fysiklokaler, sløjdlokaler og laboratorier. Gas/ventilation interlock sikrer at det kun er muligt

Læs mere

BETINGELSER REDNINGSBEREDSKABETS MODTAGELSE AF ALARMER

BETINGELSER REDNINGSBEREDSKABETS MODTAGELSE AF ALARMER BETINGELSER REDNINGSBEREDSKABETS MODTAGELSE AF ALARMER Trekantområdets Brandvæsen Norgesvej 1, 7100 Vejle Tlf. 7681 0800 Vagtcentral Prangervej 7, 7000 Fredericia Tlf. 7681 0860 CVR: 37242985 EAN: 5798006366873

Læs mere

Kontrol af forsamlingslokaler retningslinier

Kontrol af forsamlingslokaler retningslinier Kontrol af forsamlingslokaler retningslinier Hvorfor en Elsikkerhedsattest? SB afsnit 6, 621.1 Ejeren (brugeren) er ansvarlig for installationens tilstand og vedligeholdelse og skal lade fejl og mangler

Læs mere

Sikringskatalog Kapitel 12 Nøglebokse

Sikringskatalog Kapitel 12 Nøglebokse Forsikring & Pension Januar 2014 Sikringskatalog Kapitel 12 Nøglebokse Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk Indholdsfortegnelse 10 Indledning...

Læs mere

RS 4600. Radiobaseret tyverialarm BRUGERMANUAL

RS 4600. Radiobaseret tyverialarm BRUGERMANUAL RS 4600 Radiobaseret tyverialarm BRUGERMANUAL side 2 RS 4600 Radiobaseret tyverialarm Indholdsfortegnelse Ordliste... 3 1 Indledning... 4 2 Sender/Detektor muligheder... 4 3 Betjeningspanel & display...

Læs mere

DBI Retningslinje 027 2. udgave August 2015 Punkt Rettelse udgivet dato Generelt Nye Brandkrav i bygningsreglementet Per juli er der flyttet en række brandkrav til højlagre, industri og lagerbygninger

Læs mere

Pålidelighed af Automatiske brandalarmanlæg (ABA-anlæg) og Automatiske sprinkleranlæg (AVS-anlæg)

Pålidelighed af Automatiske brandalarmanlæg (ABA-anlæg) og Automatiske sprinkleranlæg (AVS-anlæg) Pålidelighed af Automatiske brandalarmanlæg (ABA-anlæg) og Automatiske sprinkleranlæg (AVS-anlæg) Statistisk analyse af ABA- og AVS-anlæg inspiceret af DBI i 2015 og 2016 Dato : 16. januar 2017 Version:

Læs mere

Montage vejledning. AIR2TRUST Brand røg røgevakueringsspjæld EN 1366-2, EN 13501-3 & CE EN 15650 EI 60

Montage vejledning. AIR2TRUST Brand røg røgevakueringsspjæld EN 1366-2, EN 13501-3 & CE EN 15650 EI 60 Montage vejledning AIR2TRUST Brand røg røgevakueringsspjæld EN 1366-2, EN 13501-3 & CE EN 15650 EI 60 EN 1366-2 Model Beskrivelse Montage muligheder Brandklasse WK45 Dimension: 200x200-1500x800mm Spjældblad

Læs mere

FÆRDIGMELDING TIL INSPEKTION AF BRANDALARMANLÆG

FÆRDIGMELDING TIL INSPEKTION AF BRANDALARMANLÆG Anlægsejer: Adresse: Tlf. Attention: E-mail: Anlægsnavn: Adresse: FÆRDIGMELDING TIL INSPEKTION AF BRANDALARMANLÆG Kontaktperson: Driftansvarlig: Tlf.nr.: Tlf.nr.: Anlægsinstallatør: Ansvarlig: Godkendelsesnr.:

Læs mere

BRANDSIKKERT HJEM. Modificeret ABA-anlæg med central strømforsyning. Hasse Larsen, LAP-Sikkerhed. en inspirationsdag med fokus på udsatte personer

BRANDSIKKERT HJEM. Modificeret ABA-anlæg med central strømforsyning. Hasse Larsen, LAP-Sikkerhed. en inspirationsdag med fokus på udsatte personer Modificeret ABA-anlæg med central strømforsyning Hasse Larsen, LAP-Sikkerhed Hvilke faktorer er vigtige at belyse, når der installeres røgalarmer? Høj driftsikkerhed Lave drifts- og vedligeholdelsesomkostninger

Læs mere

Inspektionsrapport Brandalarmanlæg DBI RAPPORT. - Plejehjemmet Solgården

Inspektionsrapport Brandalarmanlæg DBI RAPPORT. - Plejehjemmet Solgården DBI RAPPORT Inspektionsrapport Brandalarmanlæg - Plejehjemmet Solgården Aggersundvej 31, 9690 Fjerritslev Sag: IB06294 Inspektion udført: 10. januar 2017 af Morten Bækhøj Larsen Udstedt: 16. januar 2017

Læs mere

Færdigmelding til inspektion af rumslukningsanlæg

Færdigmelding til inspektion af rumslukningsanlæg Færdigmelding til inspektion af rumslukningsanlæg Anlægsejer Firma/institution Faktura email email tlf. Installationsadresse Navn tlf. Inspektionsdeltager Inspektionsdeltager tlf. Inspektionsdeltager email

Læs mere

Vilkår for overjordiske tanke på listevirksomheder

Vilkår for overjordiske tanke på listevirksomheder Bilag Miljøstyrelsens vejledende vilkår for overjordiske olietanke under 200.000 l på erhvervsvirksomheder. 16. december 2008 Vilkår for overjordiske tanke på listevirksomheder Som det fremgår af 3, stk.

Læs mere

Færdigmelding af rumslukningsanlæg

Færdigmelding af rumslukningsanlæg Færdigmelding af rumslukningsanlæg Udfyldes af RMG-Inspektion A/S Modtaget den: Inspektions nr.: Inspektør: Færdigmeldingen sendes i udfyldt stand til info@rmg-inspektion.dk Vejledning Udfyldning af dokumentet:

Læs mere

Summarisk el-beskrivelse side 1 af 6. F El-arbejde

Summarisk el-beskrivelse side 1 af 6. F El-arbejde Summarisk el-beskrivelse side 1 af 6 F El-arbejde For arbejdet er følgende basisbeskrivelser gældende: bips B2.400, Basisbeskrivelse bygningsinstallationer bips B2.450, Basisbeskrivelse el Der skal udføres

Læs mere

Færdigmelding af brandalarmanlæg

Færdigmelding af brandalarmanlæg Færdigmelding af brandalarmanlæg Udfyldes af RMG-Inspektion A/S Modtaget den: Inspektions nr.: Inspektør: Færdigmeldingen sendes i udfyldt stand til info@rmg-inspektion.dk Vejledning Udfyldning af dokumentet:

Læs mere

Retningslinier ved etablering af brandsikringsanlæg med alarmoverførsel

Retningslinier ved etablering af brandsikringsanlæg med alarmoverførsel Forebyggende afdeling Retningslinier ved etablering af brandsikringsanlæg med alarmoverførsel 2. udgave februar 2009 Retningslinier ved etablering af brandsikringsanlæg med alarmoverførsel til Rudersdal

Læs mere

Tekniske standarder Afsnit 5 - bips nr. 55 Køling 14. udgave

Tekniske standarder Afsnit 5 - bips nr. 55 Køling 14. udgave OUH O D E N S E U N I V E R S I T E T S H O S P I T A L SVENDBORG SYGEHUS Afsnit 5 - bips nr. 55 Køling 14. udgave 08. januar 2018 Indholdsfortegnelse 55.11 Forsyningsanlæg (aggregater) for komfortkøling...

Læs mere

Milepæl 2. Mekanisk og elektrisk komplet

Milepæl 2. Mekanisk og elektrisk komplet Milepæl 2. Mekanisk og elektrisk komplet Ved denne milepæl skal nedenstående afprøvninger foretages. Oversigt over afprøvninger og godkendelser ved milepæl 2 Test nr. Test titel Testens varighed 2.A BMS

Læs mere

Udarbejdelse og levering af fuldstændig driftsdokumentation af den samlede PDS installation.

Udarbejdelse og levering af fuldstændig driftsdokumentation af den samlede PDS installation. Freenet Danmark PDS tilbud Indledning. Nærværende tilbud omfatter projektering. levering, montering, tilslutning, afprøvning og idriftsættelse af installationer nævnt i udbudsmaterialet med tilhørende

Læs mere

BRANDSIKKERT HJEM. Eftermonterede røgalarmer med radioovervågning. samt. Modificeret ABA-anlæg med central strømforsyning. Hasse Larsen, LAP-Sikkerhed

BRANDSIKKERT HJEM. Eftermonterede røgalarmer med radioovervågning. samt. Modificeret ABA-anlæg med central strømforsyning. Hasse Larsen, LAP-Sikkerhed Eftermonterede røgalarmer med radioovervågning samt Modificeret ABA-anlæg med central strømforsyning Hasse Larsen, LAP-Sikkerhed Røgalarmer redder liv har vi hørt om, MEN Hvilke faktorer er vigtige at

Læs mere

Pålidelighed af automatiske brandalarmanlæg (ABA-anlæg)

Pålidelighed af automatiske brandalarmanlæg (ABA-anlæg) Pålidelighed af automatiske brandalarmanlæg (ABA-anlæg) DBI Report 2012 Version: 01 Statistisk analyse af ABA-anlæg inspiceret 2011 Rolf Knudsen 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Baggrund...

Læs mere

Færdigmelding til inspektion af varslingsanlæg

Færdigmelding til inspektion af varslingsanlæg Færdigmelding til inspektion af varslingsanlæg Anlægsejer Firma/institution Tlf. Faktura email email tlf. Installationsadresse Navn Tlf. tlf. Inspektionsdeltager Inspektionsdeltager tlf. Inspektionsdeltager

Læs mere

Århus Brandvæsen Tilsyn og Myndighed Århus Kommune . % &%'(& ' !" #+,! ---! #

Århus Brandvæsen Tilsyn og Myndighed Århus Kommune . % &%'(& ' ! #+,! ---! # Århus Brandvæsen Tilsyn og Myndighed Århus Kommune. % $%#!!#&/' ( &%'(& ' )*!" #+,! ---! # Der skal til Århus Brandvæsen, Tilsyn og Myndighed, fremsendes ansøgning om tilladelse (se i øvrigt bilag B) til

Læs mere

Brandspjæld FDE Til runde kanaler

Brandspjæld FDE Til runde kanaler Til runde kanaler Typegodkendt brandspjæld som opfylder kravene i henhold til EN 1366-2 and pren 13501-3 standarderne. Fremstillet i overensstemmelse med ISO 9001. VTT, Finlands Tekniske Forskningscenter,

Læs mere

DS 428, 3. udgave Norm for brandtekniske foranstaltninger ved ventilationsanlæg. Brandsikringsautomatik. Per Nilstad Moe & Brødsgaard A/S

DS 428, 3. udgave Norm for brandtekniske foranstaltninger ved ventilationsanlæg. Brandsikringsautomatik. Per Nilstad Moe & Brødsgaard A/S DS 428, 3. udgave Norm for brandtekniske foranstaltninger ved ventilationsanlæg Brandsikringsautomatik Per Nilstad Moe & Brødsgaard A/S side 1 Moe & Brødsgaard A/S Rådgivende ingeniører Nøgletal Medarbejdere

Læs mere

Vestsjællands Brandvæsens vilkår for modtagelse af alarmer fra brandsikringsanlæg

Vestsjællands Brandvæsens vilkår for modtagelse af alarmer fra brandsikringsanlæg s vilkår for modtagelse af alarmer fra brandsikringsanlæg Oktober 2017 1 Anlægget 1.1 Definition: Ved automatiske brandsikringsanlæg forstås et brandalarm-, gasalarm, sprinkler- eller slukningsanlæg, der

Læs mere

Vejledning. for udførelse af brandmandspaneler:

Vejledning. for udførelse af brandmandspaneler: Vejledning for udførelse af brandmandspaneler: Københavns Brandvæsen Forebyggelse og Indsats Bag Rådhuset 3 1550 København V Tlf.: 33 66 33 66 www.brand.kk.dk Juli 2013 Side 2 af 8 Denne vejledning har

Læs mere

Bestemmelser for Automatiske brandalarmeringsanlæg

Bestemmelser for Automatiske brandalarmeringsanlæg Bestemmelser for Automatiske brandalarmeringsanlæg Juni 2016 Version 1.1 Indhold Indhold... 2 1.0 Indledning... 3 2.0 Anlægget... 3 3.0 Supplerende vilkår... 4 4.0 Anlægsdrift... 7 5.0 Misligholdelse...

Læs mere

TS 99. Friløbsdørlukker med glideskinne

TS 99. Friløbsdørlukker med glideskinne TS 99 Friløbsdørlukker med glideskinne Friløbsdørlukker med glideskinne Til branddøre med fri dørfunktion og lukning ved brandalarm DORMA TS 99 FL/FLR anvendes til branddøre, hvor der ønskes fri funktion

Læs mere

Specifikation for. projektering, installation og anvendelse af tågesikringsanlæg. Forsikring & Pension Specifikation juli 2007

Specifikation for. projektering, installation og anvendelse af tågesikringsanlæg. Forsikring & Pension Specifikation juli 2007 Specifikation juli 2007 Specifikation for projektering, installation og anvendelse af tågesikringsanlæg Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

GA-1 Alarmenhed til fedtudskillere Installations- og betjeningsvejledning

GA-1 Alarmenhed til fedtudskillere Installations- og betjeningsvejledning Labkotec Oy Myllyhaantie 6 FI-33960 PIRKKALA FINLAND Tlf.: +358 29 006 260 Fax: +358 29 006 1260 19.9.2014 Internet: www.labkotec.com 1/11 GA-1 Alarmenhed til fedtudskillere Copyright 2043 Labkotec Oy

Læs mere

Betingelser for alarmoverføring til Beredskab Fyn Tilslutningsbestemmelser

Betingelser for alarmoverføring til Beredskab Fyn Tilslutningsbestemmelser Betingelser for alarmoverføring til Beredskab Fyn Tilslutningsbestemmelser Anlægget. 1. Et brandsikringsanlæg er et brandalarmanlæg, der er udført, kontrolleret og vedligeholdt i overensstemmelse med Dansk

Læs mere

Vi forstår at passe på dig

Vi forstår at passe på dig SPECIALTILB Alarmpakke (Dansikring Di UD kr. 995 rects normalp ris kr. 2.495) og fra kr. 299 i månedligt se rviceabonnement inkl. installatio n foretaget af pr ofessionel alarmmontør og gratis sikkerhedstjek

Læs mere

Elma Segugio CO Dansk vejledning Side 3 7

Elma Segugio CO Dansk vejledning Side 3 7 Elma Segugio CO Dansk vejledning Side 3 7 El.nr. 63 98 967 008 Dansk vejledning...3 Introduktion...3 Beskrivelse...3 Gas lækage detektor...3 Forbindelsesdiagrammer...4 Oversigt...4 Brugerinstruktioner...5

Læs mere

Aftale om redningsberedskabets modtagelse af alarmer - i Norddjurs og Syddjurs Kommune.

Aftale om redningsberedskabets modtagelse af alarmer - i Norddjurs og Syddjurs Kommune. BRAND OG REDNING DJURSLAND Aftale om redningsberedskabets modtagelse af alarmer - i Norddjurs og Syddjurs Kommune. Gældende for alle offentlige og private ABA anlægsejere 01-08 08-2015 Generelt Brand og

Læs mere

Passiv brandsikring. Brandtætning i henhold til Stærkstrømsdirektivet

Passiv brandsikring. Brandtætning i henhold til Stærkstrømsdirektivet Passiv brandsikring Vejledning. Brandtætning i henhold til Stærkstrømsdirektivet April 2018 Få mere at vide SikkerhedsBranchens Fagudvalg for Passiv Brandsikring arbejder for en optimal, grundlæggende

Læs mere

Røgmelder MSD 523 Teknisk information og betjeningsanvisning

Røgmelder MSD 523 Teknisk information og betjeningsanvisning Teknisk information og betjeningsanvisning Brand- & komfortventilation Vinduesautomatik Tlf. 73 Fax. 73 3 www.eegholm.dk Indhold Side Egenskaber Kendetegn Revision/Vedligehold Levetid Funktion / Anvendelse

Læs mere

Dampgenerator Selvbyg. - - - Dansk Bademiljø

Dampgenerator Selvbyg. - - - Dansk Bademiljø Brug af dampgenerator Når alt er installeret og opsat, er man kommet der til hvor man skal til at betjene dampgeneratoren. 1) Start: Start generatoren med ON/OFF knappen på siden af generatoren. 2) Alternativ

Læs mere

Tyverialarm. i privat beboelse. Det Kriminalpræventive Råd. Det Kriminalpræventive Råd

Tyverialarm. i privat beboelse. Det Kriminalpræventive Råd. Det Kriminalpræventive Råd Overvejer du at anskaffe en tyverialarm, kan du få nogle gode råd i denne pjece. Tyverialarm i privat beboelse Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19, 2. sal 2600 Glostrup E-mail: dkr@crimprev.dk www.crimprev.dk

Læs mere

EDE - Røgevakueringsspjæld (RES) til cikulære kanaler EDE. Røgevakueringsspjæld (RES) til cikulære kanaler

EDE - Røgevakueringsspjæld (RES) til cikulære kanaler EDE. Røgevakueringsspjæld (RES) til cikulære kanaler EDE Røgevakueringsspjæld (RES) til cikulære kanaler Opfylder kravene til et RES-spjæld jævnfør DS 428, 2009 ( = E 30 (ve,ho, io) S) Opfylder også brandklasse E 90 (ve,ho, io) S, EI 5 (ve,ho, io)

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING TIL TEEJET 5000 MED HYDRAULISK STYRING

MONTERINGSVEJLEDNING TIL TEEJET 5000 MED HYDRAULISK STYRING MONTERINGSVEJLEDNING TIL TEEJET 5000 MED HYDRAULISK STYRING TeeJet No. 010-219-DK Version 1.01 Mølhavevej 2 9440 Aabybro Denmark Tel. +45 9696 2500 Fax. +45 9696 2501 www.teejet.com 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Brugsanvisning Q1 v1.3 (komprimeret), DK.doc. Brugsanvisning Q1. torbjorn@qfog.se tel:+46-(0)70-2622137

Brugsanvisning Q1 v1.3 (komprimeret), DK.doc. Brugsanvisning Q1. torbjorn@qfog.se tel:+46-(0)70-2622137 2009-06-15 1(9) Brugsanvisning Q1 Q-Fog AB bjorn@qfog.se tel:+46-(0)70-2622149 Herrgårdsgatan 13 torbjorn@qfog.se tel:+46-(0)70-2622137 713 31 Nora Office tel:+46-(0)587-25640 SWEDEN org.nr 556699-3464

Læs mere

FireBUS PARKERINGSVENTILATION

FireBUS PARKERINGSVENTILATION FireBUS PARKERINGSVENTILATION QUICK GUIDE Quick guiden beskriver hvordan et mindre anlæg kan installeres og idriftsættes. Alle moduler tildeles en individuel adresse på DIP-switchen i modulet Modulerne

Læs mere

Rettelser til DBI retningslinie 232, 1. udgave marts 2009

Rettelser til DBI retningslinie 232, 1. udgave marts 2009 Rettelser til DBI retningslinie 232, 1. udgave marts 2009 Følgende rettelser blev vedtaget på mødet i det tekniske udvalg, den 6. maj 2014: Side 52 punkt 5.3.6, afsnit 4. ændres til: Punktrøgdetektorer

Læs mere

GA-2 Alarmenhed til fedtudskillere med to sensorer Installations- og betjeningsvejledning

GA-2 Alarmenhed til fedtudskillere med to sensorer Installations- og betjeningsvejledning Labkotec Oy Myllyhaantie 6 FI-33960 PIRKKALA FINLAND Tlf.: + 358 29 006 260 Fax: + 358 29 006 1260 19.1.2015 Internet: www.labkotec.fi 1/12 GA-2 Alarmenhed til fedtudskillere med to sensorer Copyright

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING RØGSENSOR

BRUGERVEJLEDNING RØGSENSOR BRUGERVEJLEDNING RØGSENSOR til røgsensor Side 1 Introduktion Røgsensoren fra LOCKON bruger en optisk røgdetektor til at registre, om der er røgpartikler i luften. Den afgiver en alarm, hvis antallet af

Læs mere

Vejledning for koordinering af bygningselementer (Kollisionskontrol)

Vejledning for koordinering af bygningselementer (Kollisionskontrol) Udarbejdet efter international standard ISO/DIS 29481-1 Information Delivery Manual (IDM) Vejledning for koordinering af bygningselementer (Kollisionskontrol) Denne vejledning beskriver formål, procedure

Læs mere

Sammendrag. af Olietankbekendtgørelsen

Sammendrag. af Olietankbekendtgørelsen Sammendrag af Olietankbekendtgørelsen Sammendrag af Olietankbekendtgørelsen Olietankbekendtgørelsen er en bekendtgørelse om indretning, etablering og drift af olietanke og rørledninger, der udgives af

Læs mere