Den 24. maj i Århus samt d. 11. juni i Missionshuset i Allinge på Bornholm.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den 24. maj i Århus samt d. 11. juni i Missionshuset i Allinge på Bornholm."

Transkript

1 INDKALDELSE TIL ÅRSMØDE I ALTERNATIVET Den 24. maj i Århus samt d. 11. juni i Missionshuset i Allinge på Bornholm. Først og fremmest: tak, tak, tak! Vi kan ikke understrege nok, hvor glade vi er for, at du har meldt dig ind som medlem i Alternativet, og at vi nu kan indkalde dig og alle andre medlemmer til partiets allerførste årsmøde der afholdes over to dage, to forskellige steder i landet. Et nyt parti har fundet sin form Der er gået 146 dage, siden Alternativet blev præsenteret for verden d. 27. november Fra den gang at være en initiativgruppe på 27 personer er vi nu 710 medlemmer fordelt over hele Danmark og med medlemmer fra Sverige, England, Norge og USA. Den vision og det politiske grundlag stifterne præsenterede i efteråret, har vi sammen arbejdet videre på, og vi er snart parate til at præsentere det som Alternativets partiprogram. Det har været et spændende arbejde og et arbejde med udfordringer: Der har været et stærkt ønske at etablere partiet ved at skabe politik på en ny måde. En ny måde der involvere langt flere forskellige mennesker, end vi mener at andre partier gør. Vi mener fuldt og fast, at der kræves en ny politisk kultur, hvis vi sammen skal finde svarene på alle de udfordringer, Danmark og verden står overfor. Hvor vi end kommer, kan vi mærke, at der er brug for os. En bevægelse og politisk stemme, der vil en anden vej, end den vores samfund kører i dag. Præcis som med hvilken anden organisation, etablerer man ikke et nyt politisk parti, uden man møder udfordringer. Derfor har vi ganske naturligt og løbende været nødt til at korrigere både målsætninger, aktiviteter og organisation. Vi har fra begyndelsen haft en tydelig vision og en række poliske mærkesager at pejle efter. Det har været en tid, hvor bestyrelsen har gået balancegang mellem at være en stærk og synlig bestyrelse og samtidig har skabt det store frirum, hvor alle der har ønsket det har kunnet være med til at udvikle de idéer, der skal formulere vores endelige politik. I dag er vi en organisation, der er struktureret med en bestyrelse, en politisk ledelse samt et sekretariat der arbejder med planlægning, kommunikation, fundraising og frivilligarbejde. Det er denne struktur vi fremadrette skal styrke, så vores organisation bliver endnu stærkere.

2 Vores Vigtigste målsætning kan vi nå med din hjælp Processen med at udvikle vores politiske program danner nu grundlaget for det store arbejde, der ligger foran Alternativet: Målet om at komme i Folketinget ved næste folketingsvalg og politisk kunne være med til at skabe det samfund vi ønsker. Så udover at vi snart kan stå sammen og præsentere et politisk program skabt på en ny måde, har vi kortsigtet en rigtig stor opgave foran os. Vi skal i løbet af sommerperioden indsamle de i alt vælgererklæringer, der skal til for at stille op som politiske parti ved næste folketingsvalg. Vi er godt i gang. Vi ved, at mange af jer lægger et stort arbejde i skaffe underskrifterne. Og vi er meget taknemlige for jeres arbejde. Det betyder enormt meget for os. Hvis ikke vælger-erklæringerne kommer på plads, vil Alternativet ikke kunne komme i Folketinget og skabe den nødvendige forandring, der skal til for at få Danmark på den rette vej. Derfor håber vi virkelig, I vil blive ved med at samle vælgererklæringer ind i flere måneder endnu. Også selv om det er en noget omstændelig proces at sende dem ind til kommunen, få dem retur og så sende dem til Alternativet. Det er det benarbejde, der skal til.

3 Et årsmøde i to dele Det er med stor glæde, at bestyrelsen kan indkalde til årsmøde, der afholdes over to dage, to forskellige steder i landet. Grunden til dette er, at vi ønsker at have god tid at bearbejde den vigtige dagsorden sammen. Desuden ønsker vi på denne måde at imødekomme ønsket fra en række medlemmer om ikke at skulle tage turen til Bornholm, for at diskutere det politiske program. Årsmøde del 1: Det politiske program Adresse: NY ADRESSE: Klosterport 6, 8000 Aarhus C. Tidspunkt: 24. maj / kl Siden Alternativet blev lanceret i november har omkring 600 deltaget ved de 20 workshops der er blevet afholdt. Her er blevet produceret det grundlag, de løsninger og idéer, som redaktions-gruppen nu skriver sammen til vores politiske program. Det er det program, vi sammen skal diskutere og vedtage ved den første del af årsmødet. For at sikre, at vi får en god proces på selve mødet, vil partiprogrammet vil blive sendt ud til alle medlemmer pr. den 12 maj. Senest den 19. maj kl skal evt. ændringsforslag være sendt til sekretariatet på Årsmøde del 2: Organisationen Adresse: Allinge Missionshus, Pilegade 7B, 3770 Allinge Tidspunkt: 11. juni kl dage før anden del af årsmødet sender vi alle medlemmer bestyrelsens udkast til partiets nye vedtægter pr. . Ændringsforslag til vedtægterne stilles til sekretariatet på senest fredag den 7. juni kl Medlemmer, der ønsker at stille som kandidater til den kommende bestyrelse, som enten forperson, næstforperson eller menigt medlem af bestyrelsen, skal sende deres kandidatur til bestyrelsen på eller kan stille sit kandidatur på dagen for årsmødet. Andre forslag, der ønskes behandlet på årsmødet, skal være bestyrelsen i hænde seneste 14 dage før mødet. Alle medlemmer (personer, der har betalt årskontingent) kan deltage på årsmødet og har stemmeret. Man kan kun stemme ved fremmøde. Tilmelding pr. på til de to årsmøder er senest mandag den 19. maj kl for mødet i Aarhus, og senest fredag den 7. juni kl for mødet i Allinge på Bornholm.

4 Dagsorden for Årsmøde del 1: Det politiske program Den. 24. maj / kl NY ADRESSE: Klosterport 6, 8000 Aarhus C. 1. Valg af dirigent. 2. Beretning fra den politiske ledelse. 3. Behandling af forslag til Alternativets politiske program 4. Behandling af øvrige forslag 5. Eventuelt

5 Dagsorden for Årsmøde del 2: Organisationen Den 11. juni / kl Allinge Missionshus, Pilegade 7B, 3770 Allinge 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. 3. Godkendelse af regnskab og budget. 4. Behandling af forslag til nye vedtægter for Alternativet 5. Behandling af øvrige forslag 6. Valg af: a. Bestyrelsesforperson b. Bestyrelses næstforperson c. Bestyrelse d. Politisk ledelse 8. Valg af ekstern revisor 9. Eventuelt