En søndagstur i København og Nordsjælland En lille beretning om Challenge Copenhagen Triathlon, og mere om det der gik forud.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "En søndagstur i København og Nordsjælland En lille beretning om Challenge Copenhagen Triathlon, og mere om det der gik forud."

Transkript

1 En søndagstur i København og Nordsjælland En lille beretning om Challenge Copenhagen Triathlon, og mere om det der gik forud. Eller hvordan det lykkedes at gennemføre en triathlon på ironman distancen. Det lyder næsten fjollet, at ville give sig i kast med jernmanden, vel vidende, at den tid, der er til rådighed til træning, vil være en begrænsende faktor. Egentlig synes jeg, det var en udfordring, for så var jeg hele tiden tvunget til at optimere, løbende teste og evaluere min indsats det er lige mig. Ironman hvorfor nu det? Ka man med rette spørge. Jeg havde også lovet mig selv, at det gad jeg ikke igen al den træning, og man bliver så selv centreret af det, at det halve normalt ville være rigeligt Jeg ville ikke igen tilhøre den der flok, som ikke kan formulere to sammenhængende sætninger uden at have udtalt ord som: TT bar, aero hjul, 53 13, maltodextrin eller AT træning. Det hørte fortiden til Men man har som bekendt et standpunkt, til man tager et nyt. Tim fortalte en dag, at han gik og drømte om at lave en Ironman. Vi snakkede en del om det, og jeg skulle, i henhold til ovenstående, jo ikke nyde noget, så jeg kunne sagtens være smadder klog og fuld af gode ideer. Med til historien hører, at mine erfaringer med Ironman er meget blandede. Jeg er startet 4 gange, gennemført svømningen 4 gange, udgået under cykeldelen 3 gange og har kun gennemført en enkelt gang til gengæld var resultatet af den gennemførte meget tilfredsstillende. Det er jo primært af historisk interesse, men fortidens fortrædeligheder må, trods alt nådigt være blevet udvisket på hukommelsens tavle, fordi Da jeg første gang hørte om Challenge Copenhagen Triathlon, Ironman distance race midt i KBH og med cykling på vores hjemmebane, foreslog jeg straks Tim, at vi skulle tage ind og lave den! Der kom prompte en e mail retur, i Tims vanlige militære, korte og præcise jargon: JA! Jeg fik opbakning på hjemmefronten: Tak Ella og så var det bare at sætte i gang. Vi daterer os tilbage til ca. september Jeg brugte lidt energi på at bladre tilbage i de førnævnte historiebøger, som rigtig statistik nørd, har jeg træningsdagbøger tilbage fra Et kig på træningsmængderne fra min tidligere deltagelse i Ironman dist tri gav et fingerpeg om, hvor jeg skulle ligge rent mængdemæssigt.

2 Jeg havde en målsætning om, at jeg ville kunne lave jernmanden på max 10 timers træning per uge (jeg ville simpelthen ikke afsætte mere tid). Målet skulle være bare at gennemføre. Når jeg hårdt presset blev tvunget til at sætte tid på, ville jeg meget gerne under 12 timer (fakta er; at jeg brugte 9 timer pr. uge på træning i gennemsnit fra 1. jan. 15. aug.) Kristian Karlsen, som nok er en af de mest erfarne jeg kender, sagde om ambitionsniveauer: det gælder om at have en god dag og helst ikke blive ringere placeret end næstsidst. Citatet rummer den visdom, at her er alle ambitioner skrællet af. og man kan, i fred med sig selv, præstere det man nu kan. Jeg brugte resten af 2009 på at blive nogenlunde dus med svømning og cykling. Et sted her omkring melder Tommy ud, at han også agter at deltage Jesper er allerede tilmeldt. Vi har en ambition om at prøve at træne nogle pas sammen, særlig når vi skal til at køre de lange ture det skal senere vise sig at blive svært i praksis. Jeg lavede min egen lille SWOT analysis (strengths weaknesses opportunities treats). Konklusionen herpå er, at jeg svømmer nogenlunde. Hvis jeg skal vinde tid af betydning på svømningen, skal jeg investere urimeligt mange træningstimer i poolen det gider jeg simpelthen ikke. Min svageste disciplin er cyklingen, den vil jeg bruge tid på. Cykling er så taknemmelig, at man får meget return on investment, forstået på den måde, at der er god sammenhæng mellem den investerede træningstid, og det resultat man præsterer (modsat svømning, hvor man kan træne meget og risikerer at få meget lidt igen). Løbningen ville jeg fylde så meget mængde på, som cyklingen ville tillade, med en ambition om at løbe km per måned det holdt meget godt. Vinteren 2009/10 kom, med sne og frost skovene er ubrugelige til andet end langrend (som jeg holder meget af), men jeg tillod mig ikke koncentrere mig om det. Jeg købte en turbo træner, et stativ man kan opsætte sin racercykel i og træne indendørs. Den skal gik hen og blev min gode ven i løbet af vinteren som viste sig at blive laaang (og kold). Jeg havde en ambition om, at gå i svømmehallen en gang om ugen det lykkedes, næsten På et tidspunkt i foråret lavede jeg en test i svømmehallen. 3 km med pull buoy for at simulere svømning med våddragt. Den går på 56 min jeg er lidt large overfor mig selv, og siger, at selvom jeg skulle have talt en bane eller måske to forkert, så er den stadig hjemme på mindre end en time og jeg helt uberørt af det.

3 Lidt hurtig hovedregning giver en stipuleret ironman svømmetid på 1.16 herefter stoppede jeg al svømmetræning. Første løbetest var BT s ½ marathon. Løbetræningen taget i betragtning gik det helt tåleligt. Jeg ved jo godt, at man ikke kan drosle sin træningsmængde ned, og skære ned på de intensive pas og så præstere på det niveau man ku tidligere dybest set er det logik. Næste løbetest var Stockholm Marathon. Løbetræningen taget i betragtning gik det helt tåleligt. Jeg ved jo godt, at man ikke kan drosle sin træningsmængde ned, og skære ned på de intensive pas og så præstere på det niveau man ku tidligere dybest set er det logik (har jeg sagt det før?) Men her hører fornuften så op. Jeg løb 3.36 og det var jeg sgu ikke tilfreds med (selvom jeg burde have været det somme tider er jeg min egen værste fjende). Tests er jo test, så det er jo bare at tage resultatet ad notam. Jeg havde nok ikke været så flittig med de lange løbeture som jeg burde Tilbage, løb! hjem og finde de lange ture frem igen. Hen over foråret trænede jeg lystigt løs, på turbotræneren, på mtb en og i løbeskoene og koncentrerede mig meget om at få gjort det der nu skal gøres. Timerne på turbotræneren ude i havestuen, med elementerne rasende udenfor og med Eminem på mp3 eren (eller noget andet grov musik af den slags man af en eller anden grund kun hører når man er alene hjemme) endte med at blive en behagelig rutine. Tim og jeg havde nogle gode ture på mtb og et nogle lange løb. Tommy trommede sammen til nogle cykelpas, hvor vi var flere langgarvere; Bjarne, Kåre og Emmanuel kom og gjorde os selskab det blev til nogle hårde kvalitetspas på landevejen. Tiden gik og formen kom, langsomt, men sikkert jeg ku konstatere at jeg kunne cykle og løbe længe og længere. Jeg lavede en del kryds pas (bare med et enkelt kryds) cyklede en tur (typisk 2 3 timer) og lavede et hurtigt skifte og løb en tur i direkte forlængelse af cykelturen (ofte bare en halv time, men nok til at fornemme at de stive ben blive mindre stive) det er kvalitet med stort K. Næste meget relevante test var Tri DM på OL distancen, som afholdtes sidst i juni. Indtil ugen før stævnet havde jeg næsten ikke været i vandet i måske 2 måneder, så et par gange følte jeg mig forpligtet til, at hale våddragten frem af skabet og gå ned i Esrum Sø og smugtræne. Det kneb lidt med at svømme lige, men jeg trøstede mig med, at det skulle nok gå nå der kom store orange bøjer at navigere efter. BIG MISTAKE! Guldborgsund lå flad som en glasplade da vi skulle svømme det er der jo ikke meget sjov ved, men det gav overskud til at koncentrere sig om arbejdet, tænkte jeg Men ak!, jeg ku hverken holde den ene eller den anden kurs så jeg tabte en del unødvendig tid der. Cyklingen kørte tilfredsstillende og det efterfølgende løb blev modstræbende godkendt.

4 Tests er jo test, så det er jo bare at tage resultatet ad notam (har jeg sagt det før?). Jeg havde nok ikke været så flittig med svømmetræningen i almindelighed og åbenvandstræningen i særdeleshed som jeg burde. Min sø var så småt ved at være tilpas lunken efter vinteren, til at jeg skønnede det forsvarligt at nedsænke mit luksuslegeme i den. Så hele juli var jeg flittigere med svømningen, Tommy kom tit ud og svømmede med, godt med lidt pace! (det er da tidsoptimering at nøjes med 5 ugers svømmetræning til en jernmand). I juli begyndte jeg at eksperimentere med energi de der gel er har aldrig rigtig været min kop te, men jeg lærte at bruge dem. Kombineret med en såkaldt AERODRINK, en drikkeflaske monteret mellem bøjlerne på styret, som man kan genfylde i et snuptag fra en alm. cykeldunk, mens man kører fuldendte set up et. Jeg følte mig, om ikke klar, så ku det næppe blive så meget bedre nu måtte det briste eller bære. På raceday havde det regnet cats n dogs hele natten og København og Nordsjælland var tæt på undtagelsestilstand. Kloakker og overløb flød over og ud i rigtigt gættet Amager Strandpark hvor de røde (bade)flag smældede som var det 1. maj løbsledelsen gjorde som Lord Nelson under slaget om København og satte kikkerten for det blinde øje (heldigvis) og gennemførte svømningen uden at blinke. Jeg havde besluttet at min jernmand ikke ville blive afgjort på svømningen, så jeg holdt mig i baggrunden da starten gik faktisk var jeg sidste mand i vandet. Taktikken var klar: tag det HELT roligt og stay out of trouble det gik forrygende, det var ikke den bedste tid, men 1.20 er jeg helt tilfreds med, indsatsen taget i betragtning. I let regnvejr rullede vi ind mod byen allerede efter nok ca. 2 km så jeg den første stakkel stå med enden i vejret og rode med noget der lignede en punktering det må være surt! men disse uheldige skulle vi se meget mere til i løbet af dagen. Vejret var gråt og lidt trist men stille, og en finregn tog lige toppen af overstadigheden, men jeg havde alligevel svært ved at holde tempoet nede på de budgetterede 30 km/t det skulle dog blive meget lettere senere. På Strandvejen stod folk på fortovene iført badekåber, med morgenkaffen i hånden, og heppede. Jeg så for mit indre blik Rytteriet med snobberne Fritz og lille Poul fra Rungsted Kyst, noget i stil med: Sig mig, Søde Poul, er ham Bent Fabrik ikke med i det der triathlonn? Nej altså Fritz, du er sgu sød, det var da til OL i 39 han er sgu go ham Bent Fabrik jeg var på vej i grøften (af grin) men det passede nu også meget godt for jeg sgu tisse alt det der drikkeri, jeg måtte af cyklen ialt 4 gange!!.

5 Der var fine depoter, med alt hvad en sød tand kan begære, og langningen af forsyninger til deltagerne gik fint. Det forlød fra en deltager langt fremme i feltet (Tommy) at hjælperne ikke helt kunne finde ud at det i starten, men de må have haft tid til at øve sig til jeg nåede frem. Desuden var vi langgarvere begunstiget dels af en vis hjemmebanefordel, dels af at mange klubkammerater havde valgt at bruge noget af deres søndag på at komme ud og bakke op og heppe tak til jer alle sammen, det var det gav lidt energi når det kneb. Jeg havde budgetteret med at cykle 30 km/t i snit. lig med 6 timer, så mine 6 timer og 3 minutter incl. de førnævnte 4 små pauser kan jeg godt leve videre med. Efterfølgende vil jeg sige, at 180 km på cykel bliver aldrig min favorit, jeg synes det er svært at holde modet oppe, i takt med at trætheden langsomt men sikkert sniger sig ind på en. Fra ca. 120 km var det bare langt og det var kedeligt godt at langgarverne var ude med bannere og truthorn. Det var vidunderligt at komme af cyklen, knapt så vidunderligt at komme ud at løbe. Jeg fandt et krat efter en km eller to der måtte jeg ind. Herefter manglede lige 3 omgange af 14 km op og ned langs Københavns Havn. Arrangørerne havde reklameret med kilometerskilte, der var et par stykker, som viste 1,8 og 5,7 og 28,71 km og lignende det var komplet ubrugeligt. DET ER EN OMMER! KAPISCH!! Desuden havde arrangørerne reklameret med at de ville udjævne underlaget. Alle de fine gamle brosten ved Ndr. Toldbod lå helt udækket så vi kunne beundre dem. Inde ved Amaliehaven hvor flåden jubilerede, havde man da også spærret pænt af så vi kunne løbe adskilt fra de mange gæster, som kunne gå på de gode jævne sten, mens triathleterne måtte løbe på brostenene. Der bliver jeg sgu ærgerlig! DET ER OSSE EN OMMER, KAPISCH! Første omgang gik egentlig fint, igen tak til hepperne, som holdt moralen oppe hos os. Anden omgang gik, knapt så fint den var altså lang og det begyndte at gøre ondt. Tredie omgang blev overstået, jeg fandt et tempo hvor smerterne ikke blev værre og slog mig til tåls med det, jeg var oprigtigt ikke sikker på at komme til mål før ude på den sidste omgang. Jeg mødte Tommy et par gange, der var godt nok fart på, ingen slinger i valsen. Jeg mødte Tim de samme steder hver gang, så han havde det nok som jeg men han så bedre ud. Jesper råbte til mig en gang på løbet, selvom han gik ned (hvem gør ikke det?) synes jeg han så ud til at være fint løbende. Indledningsvist sagde jeg at jeg gerne ville under 12 timer, men jeg havde svært ved at holde styr præcist hvor jeg var på ruten, med de fabelagtige kilometerskilte. Den sidste halve time tabte jeg troen på at jeg kunne komme under de famøse 12 timer. Jeg havde ligget til det, men farten gik langsomt med sikkert nedad i løbet af dagen.

6 Ella råbte at det kunne jeg godt, men jeg troede det ikke, men da jeg kunne se målbanneret afslørede et blik på uret at det kunne jeg godt nej, jeg kunne ikke bare spurte, dvs. jeg prøvede og det var ikke særlig godt. Målet var ikke ret på portalen, man skulle rundt om den og slå et lille slag rundt, den havde jeg ikke med i beregningen, jeg nåede det ikke. Jeg gennemførte marathonløbet på 4.22 det kan sagtens gøres bedre. Resultat: 12 timer 00 minutter 07 sekunder Jeg var fuldstændig ligeglad, jeg havde gennemført og det var en rigtig søndagstur det tog en hel søndag. At jeg missede mit sekundære mål med 7 sek. kommer jeg mig over. Dagen efter var jeg mat i sokkerne, men ikke på nogen måde smadret. Jeg er langt mere ødelagt efter et rigtigt marathon det lyder sindssygt, men det fleste der har prøvet begge dele kan bekræfte at det ofte er sådan. Natten til tirsdag slog Challenge Copenhagen til for fuld kraft, jeg var nok på WC 20 gange. Koli baktusserne, som vi havde fået så rigeligt af under svømningen pga. nattens regn og de der oversvømmede kloakker og overløb, har åbenbart en inkubationstid på ca. 36 timer. Det viste sig at være en særdeles udbredt følgevirkning. Der skulle gå samfulde 9 (ni) døgn før jeg igen kunne præstere noget håndgribeligt. Det er nok også en ommer. Omvendt er jeg glad for, at arrangørerne valgte at lade business gå forud for deltagernes sundhed! Tænk at have trænet i noget der ligner et år, hvis de så havde amputeret stævnet ved f.eks. at aflyse svømningen det havde ikke været til at bære. De små fejl der var, er jeg overbevist om, at arrangørerne har HELT styr på til næste år. Det var en super oplevelse at gennemføre den type stævne i København, hvor hele byen var ude at heppe, sådan føltes det. Jeg følte mig hensat til Berlin eller Stockholm. Jeg kan anbefale Challenge Copenhagen Hvis nogen skulle føle trang til at prøve Jernmanden. Det er selvfølgelig imponerende at de forreste er så smadder hurtige som de er. Jeg er dog mest imponeret af en hvidhåret gentleman som jeg heppede på adskillige gange under maratonløbet: Mine Damer & Herrer: Mr. Garth Barfoot fra New Zealand, stiller op i klassen år!!! Svømmer på 1.40, cykler på 6.55 og løber på 6.52 og får en samlet tid på Tri hilsen Heino

7 Hvor meget skal der så til? Svært at sige, men jeg trænede følgende mængder: Træningsmængderne (i kilometer) fra til i alt 32 uger Svømning Cykling *) løb Jan Feb Mar 7, Apr Maj Jun Jul ½aug , *) Al cykling omgøres til km på landevej. 45 min på turbotræner = 60 min landevej = 30 km 45 min mtb = 60 min landevej = 30 km Omgjort til tid: Svømning: 55,5 km / 3 km/t = 19 timer Cykling: km / 30 km/t = 166 timer Løb: km/ 12 km/t = 102 timer I alt Gennemsnit over 32 uger = 287 timer = 9 timer i snit

Challenge Copenhagen Ironman søndag den 15/8-10

Challenge Copenhagen Ironman søndag den 15/8-10 Challenge Copenhagen Ironman søndag den 15/8-10 Min drøm om at gennemføre en Ironman tændtes for alvor sidste år, da jeg hørte, at der skulle afvikles Ironman i København i 2010. Mange læste sikkert sidste

Læs mere

Ironman Copenhagen søndag 18. august 2013 af Christian Christiansen

Ironman Copenhagen søndag 18. august 2013 af Christian Christiansen Ironman Copenhagen søndag 18. august 2013 af Christian Christiansen For ikke at gå glip af hele setupet omkring den første Ironman i Danmark besluttede vi os for, at stikke næsen mod København allerede

Læs mere

Bilagskompendium for rapport: Undersøgelse af organisationen i AaB Kvindefodbold Indholdsfortegnelse

Bilagskompendium for rapport: Undersøgelse af organisationen i AaB Kvindefodbold Indholdsfortegnelse Bilagskompendium for rapport: Undersøgelse af organisationen i AaB Kvindefodbold Indholdsfortegnelse 1. Transkribering af fokusgruppeinterview 15/03-12... 2 2. Transkribering af interview af Anna Larsen

Læs mere

BILAG: 1. Spørgeguide til interviews. Uddannelsessted: Handelshøjskolen, Aarhus Universitet. Tilhørsforhold: Medlemskab hos Fitness World.

BILAG: 1. Spørgeguide til interviews. Uddannelsessted: Handelshøjskolen, Aarhus Universitet. Tilhørsforhold: Medlemskab hos Fitness World. BILAG: 1 Spørgeguide til interviews Uddannelsessted: Handelshøjskolen, Aarhus Universitet. Tilhørsforhold: Medlemskab hos Fitness World. Fitnessaktivitet: Styrketræning og konditionstræning. Indledende

Læs mere

London-Edinburgh-London

London-Edinburgh-London London-Edinburgh-London Intro Første gang jeg hørte om London-Edinburgh-London (LEL) var, da jeg registrerede mig inden starten til PBP 2007. Jeg syntes det lød utrolig spændende men kunne ikke helt overskue

Læs mere

Aaskov Cyklemotion. Klubmester 2009 Finn Madsen (t.h.)

Aaskov Cyklemotion. Klubmester 2009 Finn Madsen (t.h.) Aaskov Cyklemotion Klubmester 2009 Finn Madsen (t.h.) Klubblad - oktober 2009 Klubtøjet købes hos Poul Erik Vestergaard Tlf. 97 19 15 50 1. klasses cykelbukser Pr. par 250,- Vi har udvidet lageret af cykeltrøjer

Læs mere

KIBÆK Cykelmotion. Klubblad Juli 2011. Harzen 2011 CY K

KIBÆK Cykelmotion. Klubblad Juli 2011. Harzen 2011 CY K KIBÆK Cykelmotion Harzen 2011 BÆ KI M OT ION K CY K EL Klubblad Juli 2011 Rundt i Trehøje Af Michael Christensen Lørdag den 30. april var der»rundt i Trehøje«og det første cykelløb i år for mit vedkommende.

Læs mere

ILEREN. Juleløbet den 24. december. var igen et tilløbsstykke

ILEREN. Juleløbet den 24. december. var igen et tilløbsstykke FR M E JLEV O TIO N ILEREN FREJLEV MOTION JANUAR 2010 NR. 1 ÅRGANG 16 Juleløbet den 24. december var igen et tilløbsstykke Som man kan se, var der masser af nisser og sne. Der var både løb og sang i Frejlevs

Læs mere

Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010.

Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010. Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010. I juni 2010 udførte klub Diget, i samarbejde med udefrakommende konsulent 10 børneinterview. Børnebrugerundersøgelsen er en del af et 3 årigt udviklingsprojekt,

Læs mere

Det har gjort noget ved min sjæl

Det har gjort noget ved min sjæl Det har gjort noget ved min sjæl Mariann Østergaard Bomholt er vokset op i Lyngby nord for København. Hendes far var skattesagkyndig ved kommunen, og hendes mor var hjemmegående. De var begge amatørdansere

Læs mere

Dagbog for England Af Kristian Aagesen

Dagbog for England Af Kristian Aagesen Dagbog for England Af Kristian Aagesen Ankomst lørdag d. 01/11-2014: Jeg ankom i dag klokken 12:00 efter Engelsk tid. Har været utroligt spændt, men også meget nervøs, for hvad denne rejse ville byde på.

Læs mere

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 3. klasse Personer Polle Noller Sigurd Søren Lasse Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på ideer til den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af

Læs mere

DET SKETE I TIRSDAGS

DET SKETE I TIRSDAGS Tirsdag 29. sept. Dagen efter blodmånen, det var fint vejr med høj sol, så høj som den nu kan være på denne årstid, hvor natten nu er længere end dagen. Meteorologerne havde endeligt taget sig sammen og

Læs mere

forstå og derefter holde sig helt væk fra al alkohol i et stykke tid. Denne type pause holder bare aldrig og når han vender tilbage til at drikke, er

forstå og derefter holde sig helt væk fra al alkohol i et stykke tid. Denne type pause holder bare aldrig og når han vender tilbage til at drikke, er Lina: Mit navn er Lina og jeg er barn af en alkoholiker. Havde du mødt mig for et par år siden, ville den sætning have været næsten umulig for mig at skrive, men sådan er det heldigvis ikke i dag. For

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Gravid igen eller ej?

Gravid igen eller ej? DETTE NUMMERS TEMA Gravid igen eller ej? For forældre, der har mistet deres barn, vil spørgsmålet om ny graviditet oftest melde sig før eller senere. Nogle af de spørgsmål, der typisk dukker op, er, om

Læs mere

Kvinderne røg til tops i 1900 Stafetten - igen!!

Kvinderne røg til tops i 1900 Stafetten - igen!! LØBESEDLEN BMI Motion 1. maj - 31. maj 2010 Kvinderne røg til tops i 1900 Stafetten - igen!! BMI Motions kvinder er konger i Hørhaven. Igen i år lammetævede Astrid, Henriette, Birgit, Lone og Connie resten

Læs mere

Det sidste der er sket er at hun siger hun tager antabus indtil efter deres sommerferie og så vil hun gå i behandling. (det gør hun ikke)

Det sidste der er sket er at hun siger hun tager antabus indtil efter deres sommerferie og så vil hun gå i behandling. (det gør hun ikke) Charlotte: Jeg er en kvinde på 31 år, jeg vil fortælle om mit liv i en misbrugsfamilie. Jeg er vokset op i en kernefamilie med far, mor og storesøster. Vi har i altid boet i en villa med vovse og bil.

Læs mere

PADLEN. 499 - juli/august 2011. Medlemsblad for Lyngby Kanoklub

PADLEN. 499 - juli/august 2011. Medlemsblad for Lyngby Kanoklub PADLEN Medlemsblad for Lyngby Kanoklub 499 - juli/august 2011 Lyngby sejr i Kajakmaraton+ Mølleåens Blå Bånd Lukkeloven Bagsværd Regatta 2011 Farvel til den Gyldne stemme Fra 0-55 på et år Amager Strandpark

Læs mere

Bilagsmappe. Efterår. Projektnavn: Jobcenter København. Gruppemedlemmer: Sarah K. Thomsen (47990), Sophie Hjælhof (48023),

Bilagsmappe. Efterår. Projektnavn: Jobcenter København. Gruppemedlemmer: Sarah K. Thomsen (47990), Sophie Hjælhof (48023), Efterår 2013 Bilagsmappe Projektnavn: Jobcenter København Gruppemedlemmer: Sarah K. Thomsen (47990), Sophie Hjælhof (48023), Mette Nielsen (47986) og Heidi á Lakjuni (47973) Vejleder: Christian la Coir

Læs mere

Fokusgruppe B. M: Moderator. A: Bjarne. B: Bente. Fokusgruppen startes med en indledning fra moderator 00:00:00

Fokusgruppe B. M: Moderator. A: Bjarne. B: Bente. Fokusgruppen startes med en indledning fra moderator 00:00:00 Fokusgruppe B M: Moderator A: Bjarne B: Bente Fokusgruppen startes med en indledning fra moderator 00:00:00, men vi skal snakke lidt om, hvordan I oplever at være ledige, og hvis I vil starte lidt med

Læs mere

IP: Ja, altså jeg har ikke noget fast beløb, men jeg vil gerne have, der, altså, er penge på kontoen, så man ikke hele tiden skal gå og tænke på, at

IP: Ja, altså jeg har ikke noget fast beløb, men jeg vil gerne have, der, altså, er penge på kontoen, så man ikke hele tiden skal gå og tænke på, at Interview nr. 4 Bilag 11: Transskription af interview ung pige, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung pige, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

I 2013 skrev Thomas Dybro BLOG om forberedelsen til HellRun 3. Det blev udgivet på Soldaternyt.dk som nu hedder forceweekly.com

I 2013 skrev Thomas Dybro BLOG om forberedelsen til HellRun 3. Det blev udgivet på Soldaternyt.dk som nu hedder forceweekly.com I 2013 skrev Thomas Dybro BLOG om forberedelsen til HellRun 3. Det blev udgivet på Soldaternyt.dk som nu hedder forceweekly.com I ilden igen - Tilbage til Helvedesløbet Så fik jeg min egen blog, så I kan

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

jeg er i krise skulle Drømmen om "hende"

jeg er i krise skulle Drømmen om hende Tidspunktet er søndag d. 29. august 2010 klokken er netop rundet 12:00 - solen titter gennem en tyndt skydække og det er halvkøligt, vel kun omkring 12-14 grader her oppe i højderne. Jeg har overstået

Læs mere

Race briefing fra verdensmesterskabet i ITU Cross triatlon - Holland

Race briefing fra verdensmesterskabet i ITU Cross triatlon - Holland Race briefing fra verdensmesterskabet i ITU Cross triatlon - Holland Cross triatlon stævner har som regel en OL distance bestående af svømning, MTB cykling og terrænløb, oftest i et udfordrende, men smukt

Læs mere

Notat. Om årsager til frafald fra HF. - En pilotundersøgelse af frafaldne elever.

Notat. Om årsager til frafald fra HF. - En pilotundersøgelse af frafaldne elever. Notat Om årsager til frafald fra HF. - En pilotundersøgelse af frafaldne elever. Indholdsfortegnelse: Forord... s. 2 Metode s. 2 Sammenfatning/konklusion s. 2 Årsager til frafald s. 5 -Flytning på grund

Læs mere

A: Jeg er lige flyttet sammen med min kæreste på Nørrebro for, ja den 1. - to uger siden.

A: Jeg er lige flyttet sammen med min kæreste på Nørrebro for, ja den 1. - to uger siden. Interview med Agni I = Interviewer A = Agni I: Ok ja, så hvis du vil starte med at fortælle lidt om dig selv, hvor gammel du er og sådan... A: Ja, men jeg er lige blevet færdig som pædagog, her i januar,

Læs mere

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne?

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne? Hvor aktiv var du inden du blev syg? Før jeg fik konstateret brystkræft trænede jeg ca. fire gange om ugen. På daværende tidspunkt, bestod min træning af to gange løbetræning, to gange yoga og noget styrketræning

Læs mere