En søndagstur i København og Nordsjælland En lille beretning om Challenge Copenhagen Triathlon, og mere om det der gik forud.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "En søndagstur i København og Nordsjælland En lille beretning om Challenge Copenhagen Triathlon, og mere om det der gik forud."

Transkript

1 En søndagstur i København og Nordsjælland En lille beretning om Challenge Copenhagen Triathlon, og mere om det der gik forud. Eller hvordan det lykkedes at gennemføre en triathlon på ironman distancen. Det lyder næsten fjollet, at ville give sig i kast med jernmanden, vel vidende, at den tid, der er til rådighed til træning, vil være en begrænsende faktor. Egentlig synes jeg, det var en udfordring, for så var jeg hele tiden tvunget til at optimere, løbende teste og evaluere min indsats det er lige mig. Ironman hvorfor nu det? Ka man med rette spørge. Jeg havde også lovet mig selv, at det gad jeg ikke igen al den træning, og man bliver så selv centreret af det, at det halve normalt ville være rigeligt Jeg ville ikke igen tilhøre den der flok, som ikke kan formulere to sammenhængende sætninger uden at have udtalt ord som: TT bar, aero hjul, 53 13, maltodextrin eller AT træning. Det hørte fortiden til Men man har som bekendt et standpunkt, til man tager et nyt. Tim fortalte en dag, at han gik og drømte om at lave en Ironman. Vi snakkede en del om det, og jeg skulle, i henhold til ovenstående, jo ikke nyde noget, så jeg kunne sagtens være smadder klog og fuld af gode ideer. Med til historien hører, at mine erfaringer med Ironman er meget blandede. Jeg er startet 4 gange, gennemført svømningen 4 gange, udgået under cykeldelen 3 gange og har kun gennemført en enkelt gang til gengæld var resultatet af den gennemførte meget tilfredsstillende. Det er jo primært af historisk interesse, men fortidens fortrædeligheder må, trods alt nådigt være blevet udvisket på hukommelsens tavle, fordi Da jeg første gang hørte om Challenge Copenhagen Triathlon, Ironman distance race midt i KBH og med cykling på vores hjemmebane, foreslog jeg straks Tim, at vi skulle tage ind og lave den! Der kom prompte en e mail retur, i Tims vanlige militære, korte og præcise jargon: JA! Jeg fik opbakning på hjemmefronten: Tak Ella og så var det bare at sætte i gang. Vi daterer os tilbage til ca. september Jeg brugte lidt energi på at bladre tilbage i de førnævnte historiebøger, som rigtig statistik nørd, har jeg træningsdagbøger tilbage fra Et kig på træningsmængderne fra min tidligere deltagelse i Ironman dist tri gav et fingerpeg om, hvor jeg skulle ligge rent mængdemæssigt.

2 Jeg havde en målsætning om, at jeg ville kunne lave jernmanden på max 10 timers træning per uge (jeg ville simpelthen ikke afsætte mere tid). Målet skulle være bare at gennemføre. Når jeg hårdt presset blev tvunget til at sætte tid på, ville jeg meget gerne under 12 timer (fakta er; at jeg brugte 9 timer pr. uge på træning i gennemsnit fra 1. jan. 15. aug.) Kristian Karlsen, som nok er en af de mest erfarne jeg kender, sagde om ambitionsniveauer: det gælder om at have en god dag og helst ikke blive ringere placeret end næstsidst. Citatet rummer den visdom, at her er alle ambitioner skrællet af. og man kan, i fred med sig selv, præstere det man nu kan. Jeg brugte resten af 2009 på at blive nogenlunde dus med svømning og cykling. Et sted her omkring melder Tommy ud, at han også agter at deltage Jesper er allerede tilmeldt. Vi har en ambition om at prøve at træne nogle pas sammen, særlig når vi skal til at køre de lange ture det skal senere vise sig at blive svært i praksis. Jeg lavede min egen lille SWOT analysis (strengths weaknesses opportunities treats). Konklusionen herpå er, at jeg svømmer nogenlunde. Hvis jeg skal vinde tid af betydning på svømningen, skal jeg investere urimeligt mange træningstimer i poolen det gider jeg simpelthen ikke. Min svageste disciplin er cyklingen, den vil jeg bruge tid på. Cykling er så taknemmelig, at man får meget return on investment, forstået på den måde, at der er god sammenhæng mellem den investerede træningstid, og det resultat man præsterer (modsat svømning, hvor man kan træne meget og risikerer at få meget lidt igen). Løbningen ville jeg fylde så meget mængde på, som cyklingen ville tillade, med en ambition om at løbe km per måned det holdt meget godt. Vinteren 2009/10 kom, med sne og frost skovene er ubrugelige til andet end langrend (som jeg holder meget af), men jeg tillod mig ikke koncentrere mig om det. Jeg købte en turbo træner, et stativ man kan opsætte sin racercykel i og træne indendørs. Den skal gik hen og blev min gode ven i løbet af vinteren som viste sig at blive laaang (og kold). Jeg havde en ambition om, at gå i svømmehallen en gang om ugen det lykkedes, næsten På et tidspunkt i foråret lavede jeg en test i svømmehallen. 3 km med pull buoy for at simulere svømning med våddragt. Den går på 56 min jeg er lidt large overfor mig selv, og siger, at selvom jeg skulle have talt en bane eller måske to forkert, så er den stadig hjemme på mindre end en time og jeg helt uberørt af det.

3 Lidt hurtig hovedregning giver en stipuleret ironman svømmetid på 1.16 herefter stoppede jeg al svømmetræning. Første løbetest var BT s ½ marathon. Løbetræningen taget i betragtning gik det helt tåleligt. Jeg ved jo godt, at man ikke kan drosle sin træningsmængde ned, og skære ned på de intensive pas og så præstere på det niveau man ku tidligere dybest set er det logik. Næste løbetest var Stockholm Marathon. Løbetræningen taget i betragtning gik det helt tåleligt. Jeg ved jo godt, at man ikke kan drosle sin træningsmængde ned, og skære ned på de intensive pas og så præstere på det niveau man ku tidligere dybest set er det logik (har jeg sagt det før?) Men her hører fornuften så op. Jeg løb 3.36 og det var jeg sgu ikke tilfreds med (selvom jeg burde have været det somme tider er jeg min egen værste fjende). Tests er jo test, så det er jo bare at tage resultatet ad notam. Jeg havde nok ikke været så flittig med de lange løbeture som jeg burde Tilbage, løb! hjem og finde de lange ture frem igen. Hen over foråret trænede jeg lystigt løs, på turbotræneren, på mtb en og i løbeskoene og koncentrerede mig meget om at få gjort det der nu skal gøres. Timerne på turbotræneren ude i havestuen, med elementerne rasende udenfor og med Eminem på mp3 eren (eller noget andet grov musik af den slags man af en eller anden grund kun hører når man er alene hjemme) endte med at blive en behagelig rutine. Tim og jeg havde nogle gode ture på mtb og et nogle lange løb. Tommy trommede sammen til nogle cykelpas, hvor vi var flere langgarvere; Bjarne, Kåre og Emmanuel kom og gjorde os selskab det blev til nogle hårde kvalitetspas på landevejen. Tiden gik og formen kom, langsomt, men sikkert jeg ku konstatere at jeg kunne cykle og løbe længe og længere. Jeg lavede en del kryds pas (bare med et enkelt kryds) cyklede en tur (typisk 2 3 timer) og lavede et hurtigt skifte og løb en tur i direkte forlængelse af cykelturen (ofte bare en halv time, men nok til at fornemme at de stive ben blive mindre stive) det er kvalitet med stort K. Næste meget relevante test var Tri DM på OL distancen, som afholdtes sidst i juni. Indtil ugen før stævnet havde jeg næsten ikke været i vandet i måske 2 måneder, så et par gange følte jeg mig forpligtet til, at hale våddragten frem af skabet og gå ned i Esrum Sø og smugtræne. Det kneb lidt med at svømme lige, men jeg trøstede mig med, at det skulle nok gå nå der kom store orange bøjer at navigere efter. BIG MISTAKE! Guldborgsund lå flad som en glasplade da vi skulle svømme det er der jo ikke meget sjov ved, men det gav overskud til at koncentrere sig om arbejdet, tænkte jeg Men ak!, jeg ku hverken holde den ene eller den anden kurs så jeg tabte en del unødvendig tid der. Cyklingen kørte tilfredsstillende og det efterfølgende løb blev modstræbende godkendt.

4 Tests er jo test, så det er jo bare at tage resultatet ad notam (har jeg sagt det før?). Jeg havde nok ikke været så flittig med svømmetræningen i almindelighed og åbenvandstræningen i særdeleshed som jeg burde. Min sø var så småt ved at være tilpas lunken efter vinteren, til at jeg skønnede det forsvarligt at nedsænke mit luksuslegeme i den. Så hele juli var jeg flittigere med svømningen, Tommy kom tit ud og svømmede med, godt med lidt pace! (det er da tidsoptimering at nøjes med 5 ugers svømmetræning til en jernmand). I juli begyndte jeg at eksperimentere med energi de der gel er har aldrig rigtig været min kop te, men jeg lærte at bruge dem. Kombineret med en såkaldt AERODRINK, en drikkeflaske monteret mellem bøjlerne på styret, som man kan genfylde i et snuptag fra en alm. cykeldunk, mens man kører fuldendte set up et. Jeg følte mig, om ikke klar, så ku det næppe blive så meget bedre nu måtte det briste eller bære. På raceday havde det regnet cats n dogs hele natten og København og Nordsjælland var tæt på undtagelsestilstand. Kloakker og overløb flød over og ud i rigtigt gættet Amager Strandpark hvor de røde (bade)flag smældede som var det 1. maj løbsledelsen gjorde som Lord Nelson under slaget om København og satte kikkerten for det blinde øje (heldigvis) og gennemførte svømningen uden at blinke. Jeg havde besluttet at min jernmand ikke ville blive afgjort på svømningen, så jeg holdt mig i baggrunden da starten gik faktisk var jeg sidste mand i vandet. Taktikken var klar: tag det HELT roligt og stay out of trouble det gik forrygende, det var ikke den bedste tid, men 1.20 er jeg helt tilfreds med, indsatsen taget i betragtning. I let regnvejr rullede vi ind mod byen allerede efter nok ca. 2 km så jeg den første stakkel stå med enden i vejret og rode med noget der lignede en punktering det må være surt! men disse uheldige skulle vi se meget mere til i løbet af dagen. Vejret var gråt og lidt trist men stille, og en finregn tog lige toppen af overstadigheden, men jeg havde alligevel svært ved at holde tempoet nede på de budgetterede 30 km/t det skulle dog blive meget lettere senere. På Strandvejen stod folk på fortovene iført badekåber, med morgenkaffen i hånden, og heppede. Jeg så for mit indre blik Rytteriet med snobberne Fritz og lille Poul fra Rungsted Kyst, noget i stil med: Sig mig, Søde Poul, er ham Bent Fabrik ikke med i det der triathlonn? Nej altså Fritz, du er sgu sød, det var da til OL i 39 han er sgu go ham Bent Fabrik jeg var på vej i grøften (af grin) men det passede nu også meget godt for jeg sgu tisse alt det der drikkeri, jeg måtte af cyklen ialt 4 gange!!.

5 Der var fine depoter, med alt hvad en sød tand kan begære, og langningen af forsyninger til deltagerne gik fint. Det forlød fra en deltager langt fremme i feltet (Tommy) at hjælperne ikke helt kunne finde ud at det i starten, men de må have haft tid til at øve sig til jeg nåede frem. Desuden var vi langgarvere begunstiget dels af en vis hjemmebanefordel, dels af at mange klubkammerater havde valgt at bruge noget af deres søndag på at komme ud og bakke op og heppe tak til jer alle sammen, det var det gav lidt energi når det kneb. Jeg havde budgetteret med at cykle 30 km/t i snit. lig med 6 timer, så mine 6 timer og 3 minutter incl. de førnævnte 4 små pauser kan jeg godt leve videre med. Efterfølgende vil jeg sige, at 180 km på cykel bliver aldrig min favorit, jeg synes det er svært at holde modet oppe, i takt med at trætheden langsomt men sikkert sniger sig ind på en. Fra ca. 120 km var det bare langt og det var kedeligt godt at langgarverne var ude med bannere og truthorn. Det var vidunderligt at komme af cyklen, knapt så vidunderligt at komme ud at løbe. Jeg fandt et krat efter en km eller to der måtte jeg ind. Herefter manglede lige 3 omgange af 14 km op og ned langs Københavns Havn. Arrangørerne havde reklameret med kilometerskilte, der var et par stykker, som viste 1,8 og 5,7 og 28,71 km og lignende det var komplet ubrugeligt. DET ER EN OMMER! KAPISCH!! Desuden havde arrangørerne reklameret med at de ville udjævne underlaget. Alle de fine gamle brosten ved Ndr. Toldbod lå helt udækket så vi kunne beundre dem. Inde ved Amaliehaven hvor flåden jubilerede, havde man da også spærret pænt af så vi kunne løbe adskilt fra de mange gæster, som kunne gå på de gode jævne sten, mens triathleterne måtte løbe på brostenene. Der bliver jeg sgu ærgerlig! DET ER OSSE EN OMMER, KAPISCH! Første omgang gik egentlig fint, igen tak til hepperne, som holdt moralen oppe hos os. Anden omgang gik, knapt så fint den var altså lang og det begyndte at gøre ondt. Tredie omgang blev overstået, jeg fandt et tempo hvor smerterne ikke blev værre og slog mig til tåls med det, jeg var oprigtigt ikke sikker på at komme til mål før ude på den sidste omgang. Jeg mødte Tommy et par gange, der var godt nok fart på, ingen slinger i valsen. Jeg mødte Tim de samme steder hver gang, så han havde det nok som jeg men han så bedre ud. Jesper råbte til mig en gang på løbet, selvom han gik ned (hvem gør ikke det?) synes jeg han så ud til at være fint løbende. Indledningsvist sagde jeg at jeg gerne ville under 12 timer, men jeg havde svært ved at holde styr præcist hvor jeg var på ruten, med de fabelagtige kilometerskilte. Den sidste halve time tabte jeg troen på at jeg kunne komme under de famøse 12 timer. Jeg havde ligget til det, men farten gik langsomt med sikkert nedad i løbet af dagen.

6 Ella råbte at det kunne jeg godt, men jeg troede det ikke, men da jeg kunne se målbanneret afslørede et blik på uret at det kunne jeg godt nej, jeg kunne ikke bare spurte, dvs. jeg prøvede og det var ikke særlig godt. Målet var ikke ret på portalen, man skulle rundt om den og slå et lille slag rundt, den havde jeg ikke med i beregningen, jeg nåede det ikke. Jeg gennemførte marathonløbet på 4.22 det kan sagtens gøres bedre. Resultat: 12 timer 00 minutter 07 sekunder Jeg var fuldstændig ligeglad, jeg havde gennemført og det var en rigtig søndagstur det tog en hel søndag. At jeg missede mit sekundære mål med 7 sek. kommer jeg mig over. Dagen efter var jeg mat i sokkerne, men ikke på nogen måde smadret. Jeg er langt mere ødelagt efter et rigtigt marathon det lyder sindssygt, men det fleste der har prøvet begge dele kan bekræfte at det ofte er sådan. Natten til tirsdag slog Challenge Copenhagen til for fuld kraft, jeg var nok på WC 20 gange. Koli baktusserne, som vi havde fået så rigeligt af under svømningen pga. nattens regn og de der oversvømmede kloakker og overløb, har åbenbart en inkubationstid på ca. 36 timer. Det viste sig at være en særdeles udbredt følgevirkning. Der skulle gå samfulde 9 (ni) døgn før jeg igen kunne præstere noget håndgribeligt. Det er nok også en ommer. Omvendt er jeg glad for, at arrangørerne valgte at lade business gå forud for deltagernes sundhed! Tænk at have trænet i noget der ligner et år, hvis de så havde amputeret stævnet ved f.eks. at aflyse svømningen det havde ikke været til at bære. De små fejl der var, er jeg overbevist om, at arrangørerne har HELT styr på til næste år. Det var en super oplevelse at gennemføre den type stævne i København, hvor hele byen var ude at heppe, sådan føltes det. Jeg følte mig hensat til Berlin eller Stockholm. Jeg kan anbefale Challenge Copenhagen Hvis nogen skulle føle trang til at prøve Jernmanden. Det er selvfølgelig imponerende at de forreste er så smadder hurtige som de er. Jeg er dog mest imponeret af en hvidhåret gentleman som jeg heppede på adskillige gange under maratonløbet: Mine Damer & Herrer: Mr. Garth Barfoot fra New Zealand, stiller op i klassen år!!! Svømmer på 1.40, cykler på 6.55 og løber på 6.52 og får en samlet tid på Tri hilsen Heino

7 Hvor meget skal der så til? Svært at sige, men jeg trænede følgende mængder: Træningsmængderne (i kilometer) fra til i alt 32 uger Svømning Cykling *) løb Jan Feb Mar 7, Apr Maj Jun Jul ½aug , *) Al cykling omgøres til km på landevej. 45 min på turbotræner = 60 min landevej = 30 km 45 min mtb = 60 min landevej = 30 km Omgjort til tid: Svømning: 55,5 km / 3 km/t = 19 timer Cykling: km / 30 km/t = 166 timer Løb: km/ 12 km/t = 102 timer I alt Gennemsnit over 32 uger = 287 timer = 9 timer i snit

Race report fra Triple Ironman i Lensahn

Race report fra Triple Ironman i Lensahn Race report fra Triple Ironman i Lensahn Jeg vil her skrive lidt om projektet 3 double ironman - fra ide til handling. Da jeg i 2011 gennemførte Copenhagen Challenge, var det en super fed oplevelse, og

Læs mere

Program for DM ½ Jernmand søndag d. 16. august 2015.

Program for DM ½ Jernmand søndag d. 16. august 2015. Program for DM ½ Jernmand søndag d. 16. august 2015. Programmet starter mandag d. 12. januar (uge 3) og slutter med konkurrencen søndag d. 16. august (uge 33)Programmet består altså af i alt 27 uger. Man

Læs mere

Tøserunden 2014. Vi var cirka 14 Rimo-tilmeldte - men der var vist et par afbud. 3 toptunede Rimo er klar til afgang.

Tøserunden 2014. Vi var cirka 14 Rimo-tilmeldte - men der var vist et par afbud. 3 toptunede Rimo er klar til afgang. Tøserunden 2014. Mens nogle af ræserne er taget til Rügen Rund, andre til Italien ja, så er vi nogle stykker, der standhaftigt holder fast i at køre Tøserunden. Da jeg stod i startboksen spekulerede jeg

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Ironman Wales 2012. Billigt og hurtigt. Kr. 1100,- retur. Der er ca. 1500km hver vej, fra Silkeborg til Tenby via Calais eurotunnel.

Ironman Wales 2012. Billigt og hurtigt. Kr. 1100,- retur. Der er ca. 1500km hver vej, fra Silkeborg til Tenby via Calais eurotunnel. Hvorfor IM Wales?: Flere spørger hvorfor IM Wales og i første omgang var det for at have en god lang sæson og da IM Wales ligge midt i september, ER det en lang sæson. Men efter at have været der og oplevet

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Program for Kvart Jernmand lørdag d. 16. august 2014.

Program for Kvart Jernmand lørdag d. 16. august 2014. Program for Kvart Jernmand lørdag d. 16. august 2014. Programmet starter mandag d. 30. december (uge 1.) og slutter med konkurrencen søndag d. 16. august (uge 33). Programmet består altså af i alt 33 uger.

Læs mere

Træningen de sidste uger op til Ironman Cph Her kommer et par stikord til træningen plus et oplæg til de sidste 2 ½ uges træning:

Træningen de sidste uger op til Ironman Cph Her kommer et par stikord til træningen plus et oplæg til de sidste 2 ½ uges træning: Ironman CPH Til jer der skal køre Ironman CPH, kommer her lidt uddybninger til træningen den sidste tid op til konkurrencen plus lidt om målsætning og selve det at køre en ironman. Målsætning Find en god

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere

Program for DM ½ Jernmand søndag d. 7. juli 2014

Program for DM ½ Jernmand søndag d. 7. juli 2014 Program for DM ½ Jernmand søndag d. 7. juli 2014 Programmet starter mandag d. 30. december (uge 1.) og slutter med konkurrencen søndag d. 7. juli (uge 27). Programmet består altså af i alt 27 uger. Man

Læs mere

SYLT LAUF 2009 15. Marts

SYLT LAUF 2009 15. Marts SYLT LAUF 2009 15. Marts REKORD LØB!! Ja, så kom tiden til det årlige SYLT LAUF, hvor IAM har været godt repræsenteret de 2 foregående år. I år var der desværre ikke så mange som havde denne tur på ønske

Læs mere

Stevns ½ Jernmand d Side 1/12

Stevns ½ Jernmand d Side 1/12 Stevns ½ Jernmand d. 29.06.2014 Side 1/12 Tilskuer guide Det er med stor glæde at Køge Tri Team 2000, byder velkommen til Stevns ½ Jernmand. I denne tilskuerguide har vi samlet lidt info, som kan være

Læs mere

Træningsprogram til KMD 4:18:4

Træningsprogram til KMD 4:18:4 Træningsprogram til KMD 4:18:4 Triatlon er en sport bestående af tre discipliner, hvilket giver nogle fantastiske muligheder for sjov og varierende træning. Som de fl est ved, så er det svært at være lige

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

Challenge Copenhagen Ironman søndag den 15/8-10

Challenge Copenhagen Ironman søndag den 15/8-10 Challenge Copenhagen Ironman søndag den 15/8-10 Min drøm om at gennemføre en Ironman tændtes for alvor sidste år, da jeg hørte, at der skulle afvikles Ironman i København i 2010. Mange læste sikkert sidste

Læs mere

Reykjavik Marathon 2014

Reykjavik Marathon 2014 Reykjavik Marathon 2014 Af Henriette Lau og Lasse Andersen Den 22. august satte vi os i flyet for at rejse til Island, hvor Reykjavik marathon ventede. Løbet i Reykjavik bød både på 10km, halvmarathon,

Læs mere

Program for Kvart Jernmand lørdag d. 27. juni 2015

Program for Kvart Jernmand lørdag d. 27. juni 2015 Program for Kvart Jernmand lørdag d. 27. juni 2015 Programmet starter mandag d. 12. januar (uge 3.) og slutter med konkurrencen lørdag d. 27. juni (uge 23). Programmet består altså af i alt 24 uger. Man

Læs mere

Træningsprogram SMT SMT Borg skala- RPE (Rate of Perceived Exertion) hvor hårdt føles/opleves min intensitet lige nu? Puls % af anaerob tærskel (AT)

Træningsprogram SMT SMT Borg skala- RPE (Rate of Perceived Exertion) hvor hårdt føles/opleves min intensitet lige nu? Puls % af anaerob tærskel (AT) Træningsprogram SMT SMT Borg skala- RPE (Rate of Perceived Exertion) hvor hårdt føles/opleves min intensitet lige nu? Zone eller Level på cykel/løb L Restitutionstræning L2 Distancetræning L3 Tempotræning

Læs mere

Træningsprogram SMT. SMT Borg skala- RPE (Rate of Perceived Exertion) hvor hårdt føles/opleves min intensitet lige nu? Puls % af anaerob tærskel (AT)

Træningsprogram SMT. SMT Borg skala- RPE (Rate of Perceived Exertion) hvor hårdt føles/opleves min intensitet lige nu? Puls % af anaerob tærskel (AT) 1 Træningsprogram SMT SMT Borg skala- RPE (Rate of Perceived Exertion) hvor hårdt føles/opleves min intensitet lige nu? Zone eller Level på cykel/løb L1 Restitutionstræning L2 Distancetræning L3 Tempotræning

Læs mere

Brøndby Cykel Motion TRÆNING 2013-10-04

Brøndby Cykel Motion TRÆNING 2013-10-04 Indledning Et af formålene med at cykle er at holde sig i god fysisk form, så hverdagen bliver lettere. Arbejdet kommer nemmere fra hånden, når man har fysisk overskud. Dette fysiske overskud er nemmere

Læs mere

Program for Kvart Jernmand lørdag d. 9. juli 2016.

Program for Kvart Jernmand lørdag d. 9. juli 2016. Program for Kvart Jernmand lørdag d. 9. juli 2016. Programmet starter mandag d. 4. januar (uge 1) og slutter med konkurrencen søndag d. 10 juli. (uge 27)Programmet består altså af i alt 27 uger. Man kan

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Program for DM ½ Jernmand søndag d. 10. juli 2016.

Program for DM ½ Jernmand søndag d. 10. juli 2016. Program for DM ½ Jernmand søndag d. 10. juli 2016. Programmet starter mandag d. 4. januar (uge 1) og slutter med konkurrencen søndag d. 10 juli. (uge 27)Programmet består altså af i alt 27 uger. Man kan

Læs mere

Svømme undersøgelse 2011 Grafisk fremstilling af svar. Noter fra svar (Usorteret), Bilag.

Svømme undersøgelse 2011 Grafisk fremstilling af svar. Noter fra svar (Usorteret), Bilag. Svømme undersøgelse 211 Side 1 af 13 1121-PT Alle svar er videregivet til triafdelingen og svømmeudvalget. Der er ikke fortolket noget i data, så dan jer selv et indtryk af svar. Antal svar : 8 Køns fordeling

Læs mere

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk Trøjborg d. 29. maj 2009 Kære 9. og 10. klasse. Så er problemerne overstået i denne

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ)

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Skrevet af Helle Heidi Jensen Jeg har lige været på lavinehundekursus med min hund Vanilla på 8½ år. Jeg ville helst have deltaget min hund Ginger,

Læs mere

Program for Kvart Jernmand lørdag d. 16. august 2014.

Program for Kvart Jernmand lørdag d. 16. august 2014. Program for Kvart Jernmand lørdag d. 16. august 2014. Programmet starter mandag d. 30. december (uge 1.) og slutter med konkurrencen søndag d. 16. august (uge 33). Programmet består altså af i alt 33 uger.

Læs mere

Steffan Thordarson beretning fra Ironman, Barcelona 2009.

Steffan Thordarson beretning fra Ironman, Barcelona 2009. Vejen til Ironman Steffan Thordarson beretning fra Ironman, Barcelona 2009. 25.september 2008 besluttede jeg mig for at gennemføre en Ironman, og det skulle være den 4. oktober 2009 i Barcelona. På det

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Gud, tak for, at vi hører sammen med dig og fordi du går med os i livet. Vil du lade os huske det og turde tro det altid! Amen.

Gud, tak for, at vi hører sammen med dig og fordi du går med os i livet. Vil du lade os huske det og turde tro det altid! Amen. 1 Konfirmationer 2012. Salmer: 478, 29, 70 / 68, 192v1,3,7, 370. Tekster: Sl. 8 og Joh. 10.11-16.... Gud, tak for, at vi hører sammen med dig og fordi du går med os i livet. Vil du lade os huske det og

Læs mere

Elcykel Testpendlerforløb

Elcykel Testpendlerforløb Forår Sommer 2015 Sekretariatet for Supercykelstier Elcykel Testpendlerforløb Cases Forløbet I slutningen af 2014 efterlyste Sekretariatet for Supercykelstier frivillige testpendlere til et pilotelcykel-testforløb.

Læs mere

Program for DM ½ Jernmand søndag d. 7. juli 2014

Program for DM ½ Jernmand søndag d. 7. juli 2014 Program for DM ½ Jernmand søndag d. 7. juli 2014 Programmet starter mandag d. 30. december (uge 1.) og slutter med konkurrencen søndag d. 7. juli (uge 27). Programmet består altså af i alt 27 uger. Man

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

Program for DM ½ Jernmand søndag d. 16. august 2015.

Program for DM ½ Jernmand søndag d. 16. august 2015. Program for DM ½ Jernmand søndag d. 16. august 2015. Programmet starter mandag d. 12. januar (uge 3) og slutter med konkurrencen søndag d. 16. august (uge 33)Programmet består altså af i alt 27 uger. Man

Læs mere

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Sæsonen 2009/2010 nærmer sig nu hastigt afslutningen. Det har været en sæson med blandet følelser og jeg vil derfor i denne beretning over seniorernes

Læs mere

TRÆNINGSPLAN MOD EN OL DISTANCE TRIATLON

TRÆNINGSPLAN MOD EN OL DISTANCE TRIATLON TRÆNINGSPLAN MOD EN OL DISTANCE TRIATLON Nedenstående er et forslag til en træningsplan for at kunne gennemføre en OL distance på 500mtr svøm + 40km cykling + 0km løb. Du kan også bruge planen mhp gennemførelse

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Den gode triathlon-oplevelse

Den gode triathlon-oplevelse Den gode triathlon-oplevelse Du har nu besluttet dig for at du vil køre et triathlonstævne, og du har sikkert allerede gjort dig en del tanker om det. Uanset om man kører kort eller langt. Er ung eller

Læs mere

Løbeprogram udvid til 10 km

Løbeprogram udvid til 10 km eprogram udvid til 10 km Kan du allerede løbe 5 km, og vil du gerne udvide til 10 km, er dette løbeprogram lige for dig. I fitness dk anbefaler vi, at du som udgangspunkt træner 2-3 gange om ugen. Mere

Læs mere

Observatørrappport. Løbsnavn: BT Halvmarathon. Dato: 27. April 2014 Løbsobservatør: Peter Jørgensen

Observatørrappport. Løbsnavn: BT Halvmarathon. Dato: 27. April 2014 Løbsobservatør: Peter Jørgensen Observatørrappport Løbsnavn: BT Halvmarathon Dato: 27. April 2014 Løbsobservatør: Peter Jørgensen 1 Indledning I dag står foreninger bag de fleste motionsløb i Danmark, og sådan skal det selvfølgelig blive

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Hvad synes du om indholdet af kurset?

Hvad synes du om indholdet af kurset? Oversigt 2011 Evaluering af brugerundervisning Randers Bibliotek. Evaluering har i 2011 været op til underviserne om det skulle på programmet cirka 220 svar. Hvad synes du om indholdet af kurset? 86 40%

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

Velkommen i Hammerum Gjellerup Cykelklub

Velkommen i Hammerum Gjellerup Cykelklub Velkommen i Hammerum Gjellerup Cykelklub Hvem er vi Hammerum Gjellerup Cykelklub blev stifter i 1999. Har som formål at styrke interessen for motionscykling. Klubben er medlem af DCU s motionsafdeling.

Læs mere

side 9 manden StilladsInformation nr. 107 - juni 2013 Alder: 50 Stilladser, Kbh. Start i branchen: 1988

side 9 manden StilladsInformation nr. 107 - juni 2013 Alder: 50 Stilladser, Kbh. Start i branchen: 1988 StilladsInformation nr. 107 - juni 2013 side 9 manden Navn: Lars Henriksen Bopæl: Humlebæk Alder: 50 Firma: Oldenborg Stilladser, Kbh. Start i branchen: 1988 Stilladsudd: ERFA 1 og 2, Faldsikring Tillidshverv:

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om.

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om. 1 Prædiken til konfirmation 27. april kl. 11.00 749 I østen stiger solen op 17 Altmægtige og kære Gud (udvalgte vers) 70 Du kom til vor runde jord 439 O, du Guds lam 15 Op al den ting Hvor meget fik du?

Læs mere

Gør jeg det godt nok?

Gør jeg det godt nok? Gør jeg det godt nok? Mette, som er butiksassistent, bliver tit overset eller forstyrret af sin kollega, som overtager hendes kunder eller irettesætter hende, mens der er kunder i butikken. Det får Mette

Læs mere

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5 Jørgen Hartung Nielsen Og det blev forår Sabotør-slottet, 5 Og det blev forår Sabotør-slottet, 8 Jørgen Hartung Nielsen Illustreret af: Preben Winther Tryk: BB Offset, Bjerringbro ISBN: 978-87-92563-89-7

Læs mere

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var Surf symposium 2013 Fredag den 18. oktober, drog to kajakroere fra HTN (Jacob Jensen & Kristian Balslev ) afsted mod Klitmøller. Med en vis portion spænding i maven, masser af grej i bagagerummet og to

Læs mere

Træningsprogram SMT. SMT Borg skala- RPE (Rate of Perceived Exertion) hvor hårdt føles/opleves min intensitet lige nu? Puls % af anaerob tærskel (AT)

Træningsprogram SMT. SMT Borg skala- RPE (Rate of Perceived Exertion) hvor hårdt føles/opleves min intensitet lige nu? Puls % af anaerob tærskel (AT) Træningsprogram SMT SMT Borg skala- RPE (Rate of Perceived Exertion) hvor hårdt føles/opleves min intensitet lige nu? Zone eller Level på cykel/løb L Restitutionstræning L2 Distancetræning L3 Tempotræning

Læs mere

Kom godt i mål. Af: Andreas Borch Cheftræner Hareskovens Triatlon klub

Kom godt i mål. Af: Andreas Borch Cheftræner Hareskovens Triatlon klub Kom godt i mål Af: Andreas Borch Cheftræner Hareskovens Triatlon klub Indhold: Træning Den sidste træning før raceday Fokuspunkter Nedtrapning Hvad er nedtrapning Eksempel på 10 dages nedtrapning (hen

Læs mere

VM Halvmaraton program 1

VM Halvmaraton program 1 VM Halvmaraton program 1 Et program til begynderen eller den let trænede førstegangsløber, der i udgangspunktet kan løbe ca. 20 min. eventuelt med gå-pauser undervejs. Programmet er til dig, der til en

Læs mere

Første kapitel. Hvori Pusling er dårlig til at køre bobslæde, men god som brunkagegris.

Første kapitel. Hvori Pusling er dårlig til at køre bobslæde, men god som brunkagegris. amilien Rantanen var en rigtig storby familie, som boede på femte sal i Stockholm og kørte byen rundt med tunnelbanen. Børnene, Isadora og Ingo, elskede at køre med tunnelbane. Men mor Ritva og far Roger

Læs mere

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab Indvandreren Ivan Historien om et godt fællesskab Ih, hvor jeg føler mig underlig i denne her by!, tænkte jeg den første gang, jeg gik mig en tur i byen, da vi lige var ankommet. Mit hjemland, Argentina,

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture.

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture. TRÆNINGSPROGRAMMET CARDIO skal udføres 2 gange/ugen STYRKE skal udføres 3 gange/ugen Konditionstræning er godt for dit blodomløb, det kan udskille endorfiner, så du bliver gladere, give frisk luft og D-vitamin

Læs mere

Formtallet: En let måde at holde øje med sin løbeform

Formtallet: En let måde at holde øje med sin løbeform let: En let måde at holde øje med sin løbeform af Jan Skov Pedersen, Aarhus Fremad Atletik, og Steen Laugesen Hansen, Søllerød Nærum Idræts Klub Vi har lige fået udgivet en artikel i Marathon Magasinet,

Læs mere

Fra Sofa til Løb 12 ugers program og vigtig info

Fra Sofa til Løb 12 ugers program og vigtig info Fra Sofa til Løb 12 ugers program og vigtig info Information omkring opstart af løb af Velkommen til Thyholm Løbeklub. Find os på Facebook. Hvem er vi? Thyholm Løbeklub kom til verden den 3. januar 2009

Læs mere

DuPont løbene, 2. runde kolde BMI ere

DuPont løbene, 2. runde kolde BMI ere LØBESEDLEN BMI Motion Marts 2014 DuPont løbene, 2. runde kolde BMI ere Der blæste en kold vind, da 17 BMI ere mødte frem ved NRGi Arena til 2. runde af DuPont løbene. Arrangørerne havde desværre lagt starten

Læs mere

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke)

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 I: Hvilke nogle lektioner har I haft i dag? L: Hvilke nogle lektioner vi har haft i dag, vi har haft engelsk og samfundsfag.

Læs mere

Ironman 70.3 Luxembourg 2016 Henrik Stok Eskildsen

Ironman 70.3 Luxembourg 2016 Henrik Stok Eskildsen Ironman 70.3 Luxembourg 2016 Henrik Stok Eskildsen Optakt Ironman 70.3 Luxembourg var et stævne jeg virkelig havde glædet mig til i længere tid. For det første er Luxembourg mit andet hjemland i og med

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Ålborg tur-retur 1990

Ålborg tur-retur 1990 Ålborg tur-retur 1990 Af: Jens Lausten Hansen (SCK-Nyt 4/1990). Lille forhistorie: Fem ryttere som ikke kendte hinanden inden de 1000 km. Pause i Vildbjerg. Fra venstre Jens Lausten Hansen, Kurt, Helge

Læs mere

Træningsplan for Team JP Tirsdag, torsdag og Lørdag

Træningsplan for Team JP Tirsdag, torsdag og Lørdag Træningsplan for Team JP Tirsdag, torsdag og Lørdag Træningsplanen er udarbejdet ud fra et ønske om at præsterer på rne halv- og Hel marathon. Signaturforklaring til træningsprogrammet: Jog: meget langsomt,

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Alder: 44 Start i branchen: 1979 Nuværende firma: NSU - Nordjysk Stilladsudlejning

Alder: 44 Start i branchen: 1979 Nuværende firma: NSU - Nordjysk Stilladsudlejning StilladsInformation nr. 68 - juni 2003 Side 9 manden Claus Swing, Aalborg Navn: Claus Swing Bopæl: Aalborg Alder: 44 Start i branchen: 1979 Nuværende firma: NSU - Nordjysk Stilladsudlejning Tillidshverv:

Læs mere

Triathlon ET HAV AF ERFARINGER

Triathlon ET HAV AF ERFARINGER Triathlon ET HAV AF ERFARINGER Triathlon en sindssyg spændende alsidig sport Store navne: Dave Scott Mark Allen Paula Newby Frazier Chrissie wellingthon Natasha Badman The hoyt familie Iron war Undgå overtræning

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL. 10.00 1.SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Thomas er væk! Peter var kommet styrtende ind i klassen og havde

Læs mere

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Du er 35 år, og ansat som skrankeansvarlig på apoteket. Du har været her i 5 år og tidligere været meget stabil. På det sidste har du haft en del fravær

Læs mere

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp F. 22-10-1940 April 2013 Bevilget 2012 Medicinhjælp og bleer Bevilget apr. 2013 Medicinhjælp + bleer & tøj Bevilget sep. 2013 Medicinhjælp

Læs mere

AUDI CHALLENGE 1900 HALVMARATHON

AUDI CHALLENGE 1900 HALVMARATHON Uddybe løbeprogrammets formål og træningsprincipper Løbeprogrammet er bygget op på den måde, at du kun skal træne de dage, som du har tid og lyst til. Det er ikke meningen, at du skal træne alle dage,

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Banner projekt. 1.semester

Banner projekt. 1.semester 1.semester 2013 33 Banner projekt Kamilla Klein: Kleinovich@gmail.com Asger Onsberg: Sofie Jensen: sofierough@gmail.com Cathrine Petersen: cathrinegpetersen@hotmail.com Gruppe nummer Hold Årgang Lærer

Læs mere

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bog et af serien: Wow Hvad sker der her Side 1/6 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 : Godhed kommer efter...3 Kapitel 2 : Rigtig kærlighed er svær at finde...4 Kapitel

Læs mere

Formandens beretning. Generalforsamlingen den 29. januar 2013.

Formandens beretning. Generalforsamlingen den 29. januar 2013. Formandens beretning Generalforsamlingen den 29. januar 2013. 1. Takker dirigenten for ordet. I år gennemfører vi generalforsamlingen uden projektor og uden Power Point. Ikke fordi vi synes, at det er

Læs mere

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø.

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Så-dan en lil-le ø kald-es en holm, og den-ne holm hed-der Klaus Nars Holm. Den lil-le ø er op-kaldt Ef-ter

Læs mere

KOM I GANG MED AT SVØMME EN GUIDE TIL DIG, DER VIL FORBEDRE DIN STYRKE OG UDHOLDENHED, SÅ DU KAN SVØMME EN LÆNGERE DISTANCE.

KOM I GANG MED AT SVØMME EN GUIDE TIL DIG, DER VIL FORBEDRE DIN STYRKE OG UDHOLDENHED, SÅ DU KAN SVØMME EN LÆNGERE DISTANCE. KOM I GANG MED AT SVØMME EN GUIDE TIL DIG, DER VIL FORBEDRE DIN STYRKE OG UDHOLDENHED, SÅ DU KAN SVØMME EN LÆNGERE DISTANCE. KOM GODT I GANG MED AT SVØMME Formålet med denne guide er at hjælpe dig til

Læs mere

LØBSGUIDE TRIATLONSTÆVNE og DUATLONSTÆVNE 2015

LØBSGUIDE TRIATLONSTÆVNE og DUATLONSTÆVNE 2015 LØBSGUIDE TRIATLONSTÆVNE og DUATLONSTÆVNE 2015 I det følgende kan I læse mere om Triatlon- og Duatlonstævnet på Hårslev Efterskole, og forhåbentlig finde svar på mange spørgsmål. Løbsdato: Onsdag d. 7.

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

KOM I SUPERFORM. Af verdens bedste Mette Malene Bloch

KOM I SUPERFORM. Af verdens bedste Mette Malene Bloch KOM I SUPERFORM 12 UGer, MED CYCKLING Af verdens bedste Mette Malene Bloch Tillykke...... med din beslutning om at få noget mere bevægelse ind i dit liv. Uanset om du er helt ny, eller måske bare skal

Læs mere

SERVICE- HELTENE FRA KGS. LYNGBY

SERVICE- HELTENE FRA KGS. LYNGBY SERVICE- HELTENE FRA KGS. LYNGBY Medierne flyder med negative historier om den tilfældige service vi udsætter vores turister for. Det ernoget skidt - men nu synes jeg du skal have denne inspiration direkte

Læs mere

15 Opvarmning. 8x1 Fartleg. Jog 1' 15 Opvarmning

15 Opvarmning. 8x1 Fartleg. Jog 1' 15 Opvarmning Kalenderu ge 5 1 6 2 Træningsu ge Dag km min 5 Progressiv Snedig opfindelse. Du starter helt roligt ud for herefter at øge tempoet for hver kilometer, så det er hårdt fra km. 3-4. Torsdag 5 Jævnt moderat,

Læs mere

Evaluering af introugen 2014

Evaluering af introugen 2014 Evaluering af introugen 2014 Evaluering Mad på introturen Aktiviteter på introturen Jyttetid Modtagelse 9,0 8,0 7,0 6,0 5,0 4,0 3,0 2,0 1,0 0,0 Præsentation af

Læs mere

Grejsdalsløbet Uh ha, jeg har ikke kørt nok km, mon jeg nu kan klare stigningerne, bare nu ikke der bliver defekt med cyklen i 12 time osv. osv.

Grejsdalsløbet Uh ha, jeg har ikke kørt nok km, mon jeg nu kan klare stigningerne, bare nu ikke der bliver defekt med cyklen i 12 time osv. osv. Grejsdalsløbet 2008 Motionister når de er værst, ja den kategori hører jeg nok med i Uh ha, jeg har ikke kørt nok km, mon jeg nu kan klare stigningerne, bare nu ikke der bliver defekt med cyklen i 12 time

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis December 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis December 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis December 2014 Nedtur ved EM i Berlin Gentofte - min nye klub Afbud til VM på kortbane VM på Langbane - kursen er sat / sigtet er indstillet. EM i Berlin. Ingen tvivl ved afrejsen

Læs mere

Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013

Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013 Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013 Turneringer udenfor er nu slut, og den kolde og mørke tid er over os, og jeg vil se lidt tilbage på 2013 i Silkeborg fodbold dommerklub.

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

7. søndag efter Trinitatis 2015, Hurup og Gettrup Lukas 19, 1-10

7. søndag efter Trinitatis 2015, Hurup og Gettrup Lukas 19, 1-10 7. søndag efter Trinitatis 2015, Hurup og Gettrup Lukas 19, 1-10 Herre, giv mig mod til at slippe det, som plager mig ved mig selv. Giv mig tillid til og tro på, at din tro og din kærlighed også kan virke

Læs mere

Sig Gud tak for stort og småt livets rige gåde; bed ham bønlig, du må blot stole på hans nåde!

Sig Gud tak for stort og småt livets rige gåde; bed ham bønlig, du må blot stole på hans nåde! PRÆDIKEN TRINITATISSØNDAG 15.JUNI 2014 VESTER AABY KL. 9 (DÅB) AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Es.49,1-6; Ef.1,3-14; Matth. 28,16-20 Salmer: 749,285, 674,364,355 Sig Gud tak for stort og småt livets rige gåde;

Læs mere

HUSK I FORM LØBET 2016 DAG 1 DAG 3 DAG 4 DAG 5 DAG 6. 1 km langsomt. Pause: 1 min x 4. Pause: 2 min x 4. Pause: 2 min. 2 km fart.

HUSK I FORM LØBET 2016 DAG 1 DAG 3 DAG 4 DAG 5 DAG 6. 1 km langsomt. Pause: 1 min x 4. Pause: 2 min x 4. Pause: 2 min. 2 km fart. 3 kvinder blev flere minutter hurtigere sådan gjorde de! HUSK I FORM LØBET 2016 På kun 30 dage kan du forbedre din løbetid, hvis du følger I FORMs løbeprogram. Alle kan være med, for programmet tager udgangspunkt

Læs mere

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt Følg Rikkes kamp for at tabe 30 kilo Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt at sige nej til mad På trods af alle gode intentioner og et solidt team af eksperter i ryggen, har tallet på vægten ikke

Læs mere