Høringssvar til høring over udkast til bekendtgørelse om indberetning af data på jernbaneområdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringssvar til høring over udkast til bekendtgørelse om indberetning af data på jernbaneområdet"

Transkript

1 Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax sia@trafikstyrelsen.dk Høringssvar til høring over udkast til bekendtgørelse om indberetning af data på jernbaneområdet Bekendtgørelse om indberetning af data til analyse og planlægning m.v. på jernbaneområdet har været i høring fra den 3. oktober 2016 til den 31. oktober Der er modtaget 12 høringssvar, som er vedlagt her. Side 1 (18)

2 Side 2 (18)

3 Side 3 (18)

4 Høringssvar fra Erhvervsstyrelsen Til Trafik- og Byggestyrelsen, Erhvervsstyrelsen har modtaget høring vedr. bekendtgørelse om dataindsamling på jernbaneområdet. Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER) vurderer, at bekendtgørelsesudkastet medfører administrative konsekvenser under 4 mio. kr. årligt for erhvervslivet. De bliver derfor ikke kvantificeret yderligere. TER bemærker, at Trafik- og Byggestyrelsen jf. Vejledning om erhvervsøkonomiske konsekvensvurderinger bør sende lovforslag og bekendtgørelsesudkast med administrative konsekvenser i høring hos TER senest 6 uger før den offentlige høring. TERs bidrag skal anvendes til den samlede konsekvensvurdering af erhvervsøkonomiske konsekvenser, når lovforslag eller bekendtgørelsesudkastet sendes i offentlig høring. Kontaktperson: Lotte Dalgaard Specialkonsulent Tlf. direkte E-post LotDal@erst.dk Side 4 (18)

5 Høringssvar fra Hovedstadens letbane og Metroselskabet Til Trafik og Byggestyrelsen Metroselskabet og Hovedstadens Letbane har ingen bemærkninger til udkast til bekendtgørelse om dataindsamling på jernbaneområdet Med venlig hilsen Anne Mette Kristensen Direktionssekretær Metroselskabet og Hovedstadens Letbane Metrovej 5 DK-2300 København S T M E amk@m.dk Mere end 1 million passagerer kører med metroen hver uge, og vi bygger flere end 50 metro- og letbanestationer, der skaber nye forbindelser og muligheder i Hovedstaden. Læs mere på m.dk og dinletbane.dk Side 5 (18)

6 Høringssvar fra Movia Trafik- og Byggestyrelsen har udsendt udkast til bekendtgørelse om dataindsamling på jernbaneområdet med frist d. 31. oktober Movia henviser til nedenstående høringssvar fra Danske Regioner, idet Movia ikke har yderligere bemærkninger. Vi beklager det sene høringssvar. Med venlig hilsen Anders Aaselund Høier Direktionssekretariatet, Movia Trafikselskabet Movia, Gammel Køge Landevej 3, DK-2500, Valby Tlf. dir.: , Mobil:, Side 6 (18)

7 Høringssvar fra Odense Letbane Kære Signe Arrhenius Tak for invitationen til at deltage i høring omkring dataindsamling på jernbaneområdet. Det skal for en god ordens skyld bemærkes, at Odense Letbane, som er i den tidlige anlægsfase ikke har bemærkninger til udkastet til bekendtgørelsen. Venlig hilsen / Kind regards Per Feddersen Økonomidirektør / CFO Odense Letbane PS Thomas B. Thriges Gade 32 DK-5000 Odense C Mobil: Mail: petfe@odenseletbane.dk Side 7 (18)

8 Høringssvar fra Danske Regioner Danske Regioner har modtaget udkast til bekendtgørelse om dataindsamling på jernbaneområdet i høring. Indledningsvis vil Danske Regioner gøre opmærksom på, at en lang række af de oplysninger der er omfattet af bekendtgørelsen allerede indhentes af Trafik- og Byggestyrelsen i relation til indhentning af data vedr. Privatbanerne. Danske Regioner forventer, at Trafik- og Byggestyrelsen sikre, at der ikke skal indberettes de samme oplysninger to steder. Danske Regionerne forstår bekendtgørelsesudkastet således, at indberetningerne i relation til bekendtgørelsen skal fortages på niveau af de enkelte jernbanevirksomheder. På baggrund af det oplyste, med afsæt i ovenstående bemærkninger, har Danske Regioner ikke bemærkninger til den økonomiske høring. Med venlig hilsen Henrik Severin Hansen Chefrådgiver Center for Vækst, Erhverv og Regional Udvikling (VERU) Danske Regioner Dampfærgevej København Ø Side 8 (18)

9 Høringssvar fra Aarhus Letbane Til Trafik- og Byggestyrelsen, att.: Signe Arrhenius Aarhus Letbane I/S kommentar til det fremsendte udkast til bekendtgørelse er, at der i udkastets 4, stk. 1, nr. 1 og 11, stk. 1, nr. 5 bør præciseres, om antal kørte togkm omfatter antal kørte togkm med eller uden tomkørsel. Det er ikke uvæsentligt, idet der kan forekomme en del tomkørsel. Venlig hilsen Marianne Dauding Jurist Aarhus Letbane I/S m: e: mad@aarhusletbane.dk w: letbanen.dk Side 9 (18)

10 Høringssvar fra Banedanmark Kære Signe Banedanmark vil generelt kunne levere de efterspurgte data, dog med det forbehold, at det i enkelte tilfælde kan være uforholdsmæssigt vanskeligt og ressourcekrævende at fremsøge de helt korrekte data, hvorfor visse svar evt. vil blive skønnet. Vi har en enkelt bemærkning: Til bilag 9 har vi en enkelt bemærkning: Vi formoder, at der med banelængde menes banestrækning. Med venlig hilsen Kim Backmann Paulsen Direktionsassistent Banedanmark Direktionssekretariatet kbp@bane.dk Side 10 (18)

11 Høringssvar fra Midtjyske Jernbaner Hermed Midtjyske Jernbaners høringssvar til TS Trafik- og Byggestyrelsen bemærker i høringsbrevet, at bekendtgørelsen ikke vil medføre økonomiske og administrative byrder der overstiger bagatelgrænsen. Det må dog konstateres at bekendtgørelsen vil mangedoble den indberetning man pålægger virksomhederne, ift. det eksisterende, hvilket for en lille virksomhed som Midtjyske Jernbaner, ikke kan anses som en bagatel. Det kunne på den baggrund være hensigtsmæssigt, om man fraveg kravet om månedlige indberetninger og i stedet valgte en fleksibel ordning, så man ligesom med 2 stk. 3 i bekendtgørelsen, kan aftale antallet af indberetninger med den enkelte virksomhed, under hensyntagen til omkostninger og administration. Midtjyske Jernbaner har ikke yderligere kommentarer til bekendtgørelsen. Med venlig hilsen/kind regards Steen Laustsen Projekt- og sikkerhedschef/ Project and Railway Safety Manager Lemvigafdeling Banegårdsvej Lemvig Side 11 (18)

12 Side 12 (18)

13 Side 13 (18)

14 Høringssvar fra DB Cargo Scandinavia Høringssvar over udkast til ny bekendtgørelse om indberetning af data på jernbaneområdet DB Cargo Scandinavia A/S ( DB Cargo ) har drøftet ovennævnte høringen med virksomhedens advokat, og skal hermed afgive høringssvar til Trafik- og Byggestyrelsens høring af 3. oktober 2016 over udkast til bekendtgørelse om indberetning af data på jernbaneområdet. Udkastet giver anledning til følgende bemærkninger fra DB Cargos side: Generelt Det angives i høringsbrevet, at Trafik- og Byggestyrelsen vurderer, at bekendtgørelsen ikke vil medføre økonomiske og administrative byrder, der overstiger bagatelgrænsen. DB Cargo er uenig heri. De oplysninger, som Trafik- og Byggestyrelsen ønsker indberettet i medfør af høringsudkastet er således ikke umiddelbart tilgængelige for DB Cargo. Selvom det er muligt at tilvejebringe oplysningerne, vil tilvejebringelse heraf blive både omkostningsfuld og administrativt byrdefuld for DB Cargo. DB Cargo finder derfor generelt, at Trafik- og Byggestyrelsen skal begrænse kravene til indberetning, så det alene er den information, det er strengt nødvendigt at indhente for at opfylde formålet med bekendtgørelsen, som kræves, ligesom bekendtgørelsen bør ændres, således at der ikke kræves månedlige indberetninger, idet dette ikke ses at være nødvendigt for at kunne tilvejebringe det relevante statistiske grundlag til at opfylde bekendtgørelsens formål, og idet DB Cargo særligt finder, at den månedlige indrapportering vil være ganske byrdefuld og ressourcekrævende for de relevante aktører. For så vidt angår det bilagte vejledende materiale til bekendtgørelsen, bemærkes det, at der på en række punkter er uoverensstemmelse mellem de indberetningskrav, der fremgår af udkastet til bekendtgørelse, og de eksempler på dataindberetning, som fremgår af det vejledende materiale. DB Cargo er opmærksom på, at det er alene er tale om vejledende eksempler, men finder det alligevel relevant, at det bilagte vejledende materiale tilrettes, så det stemmer overens med de specifikke krav, som måtte blive fastsat i bekendtgørelsen. De for DB Cargo relevante uoverensstemmelser mellem høringsudkastet og det vejledende materiale vil blive belyst konkret nedenfor. Herudover skal DB Cargo gøre opmærksom på, at der generelt i det bilagte vejledende materiale er anført en række begreber, som ikke er entydige og kræver nærmere specifikation. Dette gælder eksempelvis: "gennemsnitlig kørt toglængde", Bilag 3 gennemsnitlige tonkm", Bilag 5a. Det er DB Cargos opfattelse, at datakvaliteten bliver dårlig, når der opereres med uklare begreber. Trafik- og Byggestyrelsen bør således generelt sørge for, at de anvendte begreber er klare og entydige. Side 14 (18)

15 Ad 2, stk. 2 Det angives i udkastets 2, stk. 2, at indberetningerne er undtaget fra aktindsigt, jf. offentlighedslovens 27, nr. 5. Det understreges i denne forbindelse, at en lang række af de oplysninger, som DB Cargo iht. udkastet skal indberette, er forretningshemmeligheder, og dermed udgør fortrolig information, hvorfor Trafik- og Byggestyrelsen er underlagt den strafsanktionerede bestemmelse i forvaltningslovens 27 om tavshedspligt, for så vidt angår disse oplysninger. Det bør således til enhver tid sikres, at Trafik- og Byggestyrelsen behandler den indhentede information som fortrolig, og alene anvender de indhentede oplysninger til brug for udarbejdelse af statistisk materiale, således at al indhentet information er underlagt den relevante undtagelsesbestemmelse i offentlighedslovens 27, nr. 5. Det bemærkes i den forbindelse, at den indhentede information ikke må bruges i en sammenhæng, hvor det kan udledes, at de relevante informationer stammer fra DB Cargo. Trafik- og Byggestyrelsen skal således aggregere og indrette DB Cargo og de øvrige aktørers data på en sådan måde, at identifikation ikke er mulig. Ad 3 Høringsudkastets 3 indeholder hjemmel for Trafik- og Byggestyrelsen til at indhente data om personale for jernbanevirksomheder, infrastrukturforvaltere og andre, der udfører opgaver på jernbaneområdet. Denne bestemmelse ses ikke at være hjemlet i jernbanelovens 100, som iht. lovbemærkningerne alene indbefatter oplysninger om økonomi, produktion og efterspørgsel af gods- og passagertrafik i form af gods- og passagerstrømme. Oplysninger om de relevante aktørers personale ses endvidere ikke at have relevans for det anvendelsesområde, der er angivet i høringsudkastets 1 eller høringsbrevet. På denne baggrund finder DB Cargo ikke, at Trafik- og Byggestyrelsen har hjemmel til at kræve disse oplysninger indberettet, hvorfor denne bestemmelse skal udgå. Det bemærkes videre, at det i bilag 1 i det vejledende materiale er angivet, at de relevante aktører eksempelvis kan indberette oplysninger på en lang række personaletyper, hvilket er i modstrid med bekendtgørelsens tekst, hvorefter oplysningerne alene skal indberettes for lokomotivførere hhv. øvrigt personale. Ad 4 I henhold til høringsudkastets 4 skal jernbanevirksomheder indberette antal kørte togkm samt antal kørte togkm med operationelt togkontrolanlæg efter type. I henhold til lovbemærkninger til jernbanelovens 100 skal Trafik- og Byggestyrelsen i videst muligt omfang indhente produktionsdata hos infrastrukturforvalterne. Side 15 (18)

16 Trafik- og Byggestyrelsen skal således sikre, at der kun indhentes information fra jernbanevirksomhederne i det omfang, den relevante information ikke kan indhentes fra infrastrukturforvalterne. Ad 5 Det bemærkes, at det i bilag 3 i det vejledende materiale er angivet, at jernbanevirksomhederne skal fremkomme med oplysninger om materieltype og gennemsnitligt kørte toglængder, ligesom der er lagt op til, at data om akkumuleret toglængde skal angives i specifikke tidsrum. Bilaget lægger således op til, at der skal gives langt mere specifikke oplysninger, end der er hjemlet i bekendtgørelsens 5, hvorefter der alene skal gives oplysning om hhv. maksimal observeret toglængde pr. delstrækning og akkumuleret toglængde pr. delstrækning. Det bemærkes derudover, at det er vanskeligt for DB Cargo at indberette oplysninger om akkumuleret toglængde angivet i specifikke tidsrum, da DB Cargos togkørsel typisk overlapper to tidsintervaller. Ad 6 Det anføres i 6, at jernbanevirksomheder bl.a. skal indberette data om godstransport, som omfatter mængder fordelt på godstyper. Det er i denne forbindelse uklart, hvilke godstyper, der er tale om, hvilket bør præciseres. Det bemærkes i denne forbindelse, at der i bilag 4a er angivet fire kategorier af godstyper, men at det med bilagets vejledende karakter in mente ikke på denne baggrund kan konkluderes, at det er disse godstyper, der er relevante i forhold til indberetningspligten under 6. Derudover skal jernbanevirksomhederne indberette data om bl.a. samlede indtægter. DB Cargo finder ikke, at oplysning om jernbanevirksomheders samlede indtægter er relevant for bekendtgørelsens overordnede formål, som angår analyse- og planlægningsopgaver. Endvidere ses oplysningerne ikke at have nogen relevans for udarbejdelse af statistik på området, som det iht. høringsudkastets 2, stk. 2, er påkrævet, at oplysningerne indhentes til, førend der opnås den nødvendige undtagelse fra aktindsigt. DB Cargo finder således ikke, at Trafik- og Byggestyrelsen kan indhente oplysning om jernbanevirksomhedernes samlede indtægter, hvorfor denne bestemmelse skal udgå. Det bemærkes for så vidt angår bilag 5a, at det her angives, at jernbanevirksomhederne skal indberette oplysning om gennemsnitlige tonkm, samlet omsætning samt driftsudgifter pr. år. Bilaget lægger således op til, at der skal gives langt mere specifikke oplysninger, end der er hjemlet i bekendtgørelsens 6, hvorfor bilaget bør tilrettes i denne forbindelse. Side 16 (18)

17 Ad 7 I henhold til 7 skal terminaloperatører månedligt indberette data om bl.a. godstyper. Som også anført ovenfor ad 6 er det uklart, hvad dette begreb dækker over, hvorfor det bør præciseres. Det bemærkes i denne forbindelse, at der i bilag 4b er angivet fire kategorier af godstyper, men at det med bilagets vejledende karakter in mente ikke på denne baggrund kan konkluderes, at det er disse godstyper, der er relevante i forhold til indberetningspligten under 7. Derudover skal terminaloperatørerne indberette oplysninger om bl.a. samlet omsætning samt drifts- og vedligeholdelsesudgifter. DB Cargo finder ikke, at oplysning om terminaloperatørers samlede omsætning samt drifts- og vedligeholdelsesudgifter er relevant for bekendtgørelsens overordnede formål, som angår analyse- og planlægningsopgaver. Endvidere ses oplysningerne ikke at have nogen relevans for udarbejdelse af statistik på området, som det iht. høringsudkastets 2, stk. 2, er påkrævet, at oplysningerne indhentes til, førend der opnås den nødvendige undtagelse fra aktindsigt. DB Cargo finder således ikke, at Trafik- og Byggestyrelsen kan indhente oplysning om terminaloperatørers samlede omsætning samt drifts- og vedligeholdelsesudgifter, hvorfor denne bestemmelse skal udgå. Det bemærkes videre, at det i bilag 4b og 5b angives, at terminaloperatøren skal indberette oplysning om antal løft fordelt på hhv. nationalt og internationalt gods, og at det i bilag 5b videre angives, at terminaloperatøren skal indberette oplysning om samlede indtægter for transporttjenester samt investeringer for det seneste kalenderår. Bilaget lægger således op til, at der skal gives langt mere specifikke oplysninger, end der er hjemlet i bekendtgørelsens 7, hvorfor bilaget skal tilrettes i denne forbindelse. Med venlig hilsen/best regards Aneela Iqbal Legal Adviser Safety Management DB Cargo Scandinavia A/S Spotorno Allé 12 DK-2630 Taastrup Office Mobile Side 17 (18)

18 58 Website CONFIDENTIALITY NOTICE: This transmission, and any documents, files or previous messages attached to it, may contain confidential information that is legally privileged. If you are not the intended recipient, or a person responsible for delivering it to the intended recipient, you are hereby notified that any disclosure, copying, distribution or use of any of the information contained in or attached to this message is STRICTLY PROHIBITED. Side 18 (18)

Hermed fremsendes Banedanmarks bemærkninger til de to høringer vedr. assessorer:

Hermed fremsendes Banedanmarks bemærkninger til de to høringer vedr. assessorer: Dir-sek ts Info Sandra Østergaard; Nicolai Heric Leth (NHLH) Emne: Banedanmark bemærkninger TS10000-00137 og TS10000-00138 Dato: 24. april 2017 12:40:02 Kære sandra. Hermed fremsendes Banedanmarks bemærkninger

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data til analyse og planlægning m.v. på jernbaneområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data til analyse og planlægning m.v. på jernbaneområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 4178 0293 sia@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Dato 1. december 2016 Bekendtgørelse om indberetning af data til analyse og planlægning m.v. på jernbaneområdet

Læs mere

Arbejdstilsynet har modtaget ovennævnte udkast til bekendtgørelsen, til høring. TBST s Journal TS

Arbejdstilsynet har modtaget ovennævnte udkast til bekendtgørelsen, til høring. TBST s Journal TS Michael Scheer Emne: Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet (20175101137) Dato: 24. oktober 2017 11:59:42

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høringsnotat Notat TS10901-00016 29-08-2016 Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet

Læs mere

Bilag til høring Vejledende materiale til Bekendtgørelse om indberetning af data til analyse og planlægning mv. på jernbaneområdet

Bilag til høring Vejledende materiale til Bekendtgørelse om indberetning af data til analyse og planlægning mv. på jernbaneområdet Bilag til høring Vejledende materiale til Bekendtgørelse om indberetning af data til analyse og planlægning mv. på jernbaneområdet Som eksempler på, hvordan data kan indberettes, har Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Bekendtgørelse om takstændringer i offentlig servicetrafik i trafikselskaber og hos jernbanevirksom-heder m.v. (takststigningsloftet)

Bekendtgørelse om takstændringer i offentlig servicetrafik i trafikselskaber og hos jernbanevirksom-heder m.v. (takststigningsloftet) Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780255 Fax 7262 6790 nzj@tbst.dk www.tbst.dk Notat Journal TS5000200-00046 Dato 22. oktober 2015 Høringssvar vedr. Bekendtgørelse om takstændringer i offentlig

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Att.: Helle Viltoft Edward Thomsens Vej København S

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Att.: Helle Viltoft Edward Thomsens Vej København S Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Att.: Helle Viltoft Edward Thomsens Vej 14 2300 København S Arriva Danmark A/S Skøjtevej 26 2770 Kastrup +45 7230 2500 info@arriva.dk www.arriva.dk CVR 18429101 Kastrup,

Læs mere

Afgørelse om afslag på anmodning om aktindsigt

Afgørelse om afslag på anmodning om aktindsigt RAVN Bane 2016 ApS Roholmsvej 12 F 2620 Albertslund Att.: Adm. dir. Jesper Ravn Fremsendt pr. mail til: jesper@ravn-bane.dk 15. april 2016 Afgørelse om afslag på anmodning om aktindsigt Kære Jesper Ravn,

Læs mere

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Læs mere

Høringssvar fra Dansk Erhverv:

Høringssvar fra Dansk Erhverv: Høringssvar fra Dansk Erhverv: Høringssvar fra Danske Regioner: Høringssvar fra DSB: Høringssvar fra Esbjerg Kommune: Høringssvar fra Movia: Høringssvar fra Erhvervsstyrelsen: 23. november 2018 TEAM JURA

Læs mere

Høringsnotat - ændringsbekendtgørelser vedrørende klageadgangen m.v., som følge af ny jernbanelov

Høringsnotat - ændringsbekendtgørelser vedrørende klageadgangen m.v., som følge af ny jernbanelov Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat - ændringsbekendtgørelser vedrørende klageadgangen m.v., som følge af

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Att.: Helle Viltoft Edward Thomsens Vej København S

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Att.: Helle Viltoft Edward Thomsens Vej København S Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Att.: Helle Viltoft Edward Thomsens Vej 14 2300 København S Arriva Danmark A/S Skøjtevej 26 2770 Kastrup +45 7230 2500 info@arriva.dk www.arriva.dk CVR 18429101 Kastrup,

Læs mere

ATP skal i den forbindelse meddele, at ATP og Udbetaling Danmark ingen bemærkninger har til de foreslåede ændringer.

ATP skal i den forbindelse meddele, at ATP og Udbetaling Danmark ingen bemærkninger har til de foreslåede ændringer. Fra: Anne Schiött Rasmussen - ASR Til: Torben Steen Hede; Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Cc: Birgitte Jørgensen - BTJ; Ole S. Andersen - OSA Emne: SV: Høring over ændring af bekendtgørelse

Læs mere

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv.

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om kompensation til pendlere inden for trafikselskabet på Sjællands geografiske område

Læs mere

Line Wenzel Nygård. Til Erhvervsstyrelsen Att.: Line Wenzel

Line Wenzel Nygård. Til Erhvervsstyrelsen Att.: Line Wenzel Signe Vestergård Abildskov Sendt: 22. november 206 0:30 'linwen@erst.dk' Vedrørende Erhvervsstyrelsens høring af udkast til bekendtgørelse, Datatilsynets j.nr. 206-22-235 Til Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Notat. Direktionssekretariatet. Trafik- og Byggestyrelsen Edvard Thomsens Vej København S

Notat. Direktionssekretariatet. Trafik- og Byggestyrelsen Edvard Thomsens Vej København S Notat Trafik- og Byggestyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S DSB s høringssvar vedr. ny bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere DSB takker for modtagelsen af høringsudgaven af Bekendtgørelse

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget 12. september 2014 J.nr. 14-2611052 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag til Lov om ændring af momsloven, skattekontrolloven

Læs mere

Hermed fremsendes kommentarer fra bekymrede beboere på Silkeborgvej 9-17 i relation til lokalplan 969

Hermed fremsendes kommentarer fra bekymrede beboere på Silkeborgvej 9-17 i relation til lokalplan 969 Fra: Palle Jørgensen Til: MTM-PlanlegningogByggeri Emne: Vedr. lokalplan 969 Dato: 26. marts 2014 08:24:20 Vedhæftede filer: image001.jpg afd4_underskriftsindsamling.pdf Til Planlægning & Byggeri Hermed

Læs mere

Alexander Milan. Med venlig hilsen. Pernille Sædam Marstal Advokat www.soefartensledere.dk

Alexander Milan. Med venlig hilsen. Pernille Sædam Marstal Advokat www.soefartensledere.dk Fra: Pernille Sædam Marstal Sendt: 25. februar 2015 16:41 Til: Emne: VS: Frist: 23. marts 2015 - høring - bekendtgørelse om ferie for søfarende Vedhæftede filer: Høringsbrev.pdf; Høringsparter.pdf;

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer

Læs mere

Høring vedrørende årlig vurdering samt revideret bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.. TS20703-00036

Høring vedrørende årlig vurdering samt revideret bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.. TS20703-00036 Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 44 2300 København S 22. maj 2015 Høring vedrørende årlig vurdering samt revideret bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.. TS20703-00036 Dansk Erhverv

Læs mere

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation)

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation) Erhvervs- og Vækstministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Sendt til: om2@evm.dk Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk

Læs mere

DI Bygs kommentarer til j.nr. TS udkast til bekendtgørelse om gebyrer på byggeområdet fastsat af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

DI Bygs kommentarer til j.nr. TS udkast til bekendtgørelse om gebyrer på byggeområdet fastsat af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen 28. november 2017 Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Att.: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Sendt til info@tbst.dk Kopi til rshj@tbst.dk DI Bygs kommentarer til j.nr. TS00108-00074 - udkast til bekendtgørelse

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Finanstilsynet og Finans Danmark.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Finanstilsynet og Finans Danmark. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 cabi@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet 1. Indledning Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om takstændringer i offentlig servicetrafik

Høringsnotat. Bekendtgørelse om takstændringer i offentlig servicetrafik Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 4178 0255 Fax 7262 6790 nzj@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om takstændringer i offentlig servicetrafik i trafikselskaber og hos jernbanevirksomheder

Læs mere

Har Kommunen overhovedet undersøgt dette vigtige aspekt inden 23/10/14 og efter mine klienters og mine indsigelser i juli 2015?

Har Kommunen overhovedet undersøgt dette vigtige aspekt inden 23/10/14 og efter mine klienters og mine indsigelser i juli 2015? Unnie Knutsen Fra: Steen Petersen [stp@ret-raad.dk] Sendt: 12. august 2015 15:05 Til: Anne Wallberg Cc: Helle Britta Schønfeldt; Borgmester Emne: Re: SV: SV: SV: Brev vedr. byggeriet på Gammel Køge Landevej

Læs mere

TSI-OPE angiver (i kapitel 7.1 Principper) rammerne for gennemførelse af bestemmelserne

TSI-OPE angiver (i kapitel 7.1 Principper) rammerne for gennemførelse af bestemmelserne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 www.trafikstyrelsen.dk Notat CATE Journal TS10301-00015 Dato 12. november 2013 Opdatering af Danmarks gennemførelsesplan for TSI Drift og trafikstyring

Læs mere

! "#$ %#&&' ()*$+#,+-#&+. ///

! #$ %#&&' ()*$+#,+-#&+. /// ! "#$ %#&&' ()*$+#,+-#&+. /// 0 1 2 DMI d. 4. maj 2017, vores journalnummer: 2017-164. Jeres journalnummer: 2017-1425. Kære Peter Lund Andersen og Søren Esper Wahlgren Tak for høringsbrevet af 5. april

Læs mere

Hermed høringssvar fra Byggeriets Kvalitetskontrol til udkast til to bekendtgørelser vedrørende godkendelse af KLS systemer og af kontrolinstanser.

Hermed høringssvar fra Byggeriets Kvalitetskontrol til udkast til to bekendtgørelser vedrørende godkendelse af KLS systemer og af kontrolinstanser. From: Klaus Ising Hansen Sent: 17. oktober 2018 09:32 (UTC +01) To: Sikkerhedsstyrelsen Hovedpostkasse (SIK);Mathilde Horsman Jensen Subject: Høringsvar af 2 bek. Journal nr. 715-10-00031 Til Sikkerhedsstyrelsen

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Høringssvarene har berørt følgende punkter:

HØRINGSNOTAT. Høringssvarene har berørt følgende punkter: HØRINGSNOTAT Kontor/afdeling Center for tele Dato 7. januar 2016 J nr. 2015-5739 Opdateret høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af lov om radiofrekvenser og om ophævelse af lov

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Lokaltog, SJ og DSB.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Lokaltog, SJ og DSB. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere 1. Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder m.v. til Trafikstyrelsen

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder m.v. til Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker og sikkerhedsmæssige

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 9. maj 2018 2018-1089 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt

Læs mere

Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om ibrugtag- ningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen 1.

Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om ibrugtag- ningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen 1. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer

Læs mere

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade København K Danmark. Att.: med kopi til

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade København K Danmark. Att.: med kopi til Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K Danmark Att.: sum@sum.dk med kopi til cea@sum.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 A N P E @

Læs mere

Til Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Til Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering Til Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering Mail sendt til: sdfe@sdfe.dk og degje@sdfe.dk Høringssvar vedrørende adressebekendtgørelsen 28.10.2016 Forsikring & Pension takker for muligheden for

Læs mere

Høringssvar til bekendtgørelse om gebyrer på byggeområdet fastsat af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen - j.nr. TS

Høringssvar til bekendtgørelse om gebyrer på byggeområdet fastsat af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen - j.nr. TS 19. november 2018 Høringssvar til bekendtgørelse om gebyrer på byggeområdet fastsat af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen - j.nr. TS00108-00091 SMVdanmark takker for den modtagne høring. SMVdanmark mener,

Læs mere

Dansk Erhvervs høringssvar over udkast til Vejledning om lovkvalitet

Dansk Erhvervs høringssvar over udkast til Vejledning om lovkvalitet Justitsministeriet Lovafdelingen Sendt pr. mail til: lovkvalitetskontoret@jm.dk 18. august 2017 Dansk Erhvervs høringssvar over udkast til Vejledning om lovkvalitet Dansk Erhverv konstaterer, at Justitsministeriet

Læs mere

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af selskabsloven m.fl.

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af selskabsloven m.fl. H Ø R I N G Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø Fremsendt pr. mail til: reelejer@erst.dk Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af selskabsloven m.fl. (Gennemførelse af skattelyaftale

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet har ingen bemærkninger til det fremsendte.

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet har ingen bemærkninger til det fremsendte. Sendt: 6. april 2017 15:26 Emne: Sv: Høring vedr. forslag til Fingerplan 2017 - Landsplandirektiv for hovedstadsområdets planlægning (KEMIN Id nr.: 587705) Kære Erhvervsstyrelsen (under henvisning til

Læs mere

Akt oversigt: Svar: Sagsnummer Chr. VII alle (681478) Svar: Sagsnummer Chr. VII alle

Akt oversigt: Svar: Sagsnummer Chr. VII alle (681478) Svar: Sagsnummer Chr. VII alle Akt oversigt: Svar: Sagsnummer 2013-357 - Chr. VII alle (681478) Svar: Sagsnummer 2013-357 - Chr. VII alle Svar: Chr VII`s Alle (703946) Svar: Chr VII`s Alle Brevdato 26-02-2013 Afsender Modtagere Akttitel

Læs mere

Færdig. Ansvarlig mm. Type. Beskrivelse. Opfølgning. Sagsbehandler. Mikael Wolf/GLXKOM/DK. Alt. sagsbeh. CSE-BYS CSE-VKD GLX-KD. Forv. / afd.

Færdig. Ansvarlig mm. Type. Beskrivelse. Opfølgning. Sagsbehandler. Mikael Wolf/GLXKOM/DK. Alt. sagsbeh. CSE-BYS CSE-VKD GLX-KD. Forv. / afd. Udgående dokument Indhentelse af tilbud fra mægler på udarbejdelse af købsaftale - Lejemålet Gladsaxevej 200 - Gladsaxe Stadion Færdig Normal adgang Ansvarlig mm. Sagsbehandler Alt. sagsbeh. Forv. / afd.

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 16. april 2013 (J.nr. 2012-0032924) Ikke partsstatus

Læs mere

J.nr Høring over udkast til vejledning om vedligeholdelsesplaner for private udlejningsejendomme

J.nr Høring over udkast til vejledning om vedligeholdelsesplaner for private udlejningsejendomme Dato11. juni 2015 Side 1 af 5 Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Boliglovgivning Gammel Mønt 4 1117 København K Att.: Pia Scott Hansen Sendt pr. e-mail til mbbl@mbbl.dk og psh@mbbl.dk J.nr. 2015-338

Læs mere

Telefon: 3639 3007 Mobil: 5077 5081 awl@hvidovre.dk oes@hvidovre.dk www.hvidovre.dk

Telefon: 3639 3007 Mobil: 5077 5081 awl@hvidovre.dk oes@hvidovre.dk www.hvidovre.dk Unnie Knutsen Fra: Sendt: 10. august 2015 11:41 Til: Unnie Knutsen Emne: VS: SV: SV: Brev vedr. byggeriet på Gammel Køge Landevej 479 Sekretariatschef Hvidovre Kommune Telefon: 3639 3007 Mobil: 5077 5081

Læs mere

Datatilsynet og Rigsrevisionen har meddelt, at de ikke har bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet.

Datatilsynet og Rigsrevisionen har meddelt, at de ikke har bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet. HØRINGSNOTAT Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk I. Høringen Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har den 18. juni 2018 sendt

Læs mere

Udviklingen i sektoren for den kollektive trafik 2. halvår 2013

Udviklingen i sektoren for den kollektive trafik 2. halvår 2013 Udviklingen i sektoren for den 2. halvår 2013 December 2013 3 Udviklingen i sektoren for den Forord Forord Nedenstående udgør Trafikstyrelsens afrapportering i efteråret 2013 vedrørende udviklingen i

Læs mere

Årsagen til jeg har fået det, er at det også er sendt til høring i SOFTWARE udvalget, hvor jeg jo er sekretær.

Årsagen til jeg har fået det, er at det også er sendt til høring i SOFTWARE udvalget, hvor jeg jo er sekretær. Michael L. Nielsen Sendt: 25. marts 204 0:56 Emne: VS: Høring af Udvalget for sikker og sund drift af passager- og lastskibe Hej Alexander Jeg har fået dette høringssvar, men det skulle jo til dig. Årsagen

Læs mere

Erhvervsstyrelsens høringssvar vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om ferie for søfarende

Erhvervsstyrelsens høringssvar vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om ferie for søfarende 13. december 2013 Sagsnr.: 13/03663 /celjor-erst Erhvervsstyrelsens høringssvar vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om ferie for søfarende Erhvervsstyrelsen har konstateret, at Søfartsstyrelsen

Læs mere

Justitsministeriet Att. Nanna Due Binø Slotsholmsgade København K. Sendt pr. til

Justitsministeriet Att. Nanna Due Binø Slotsholmsgade København K. Sendt pr.  til Justitsministeriet Att. Nanna Due Binø Slotsholmsgade 10 1216 København K Sendt pr. e-mail til databeskyttelse@jm.dk Forsikring & Pensions bemærkninger til Udkast til forslag til lov om supplerende bestemmelser

Læs mere

Sammenlægning af Andelsselskabet Farum Vandværk og Furesø Kommunale Vandfo...

Sammenlægning af Andelsselskabet Farum Vandværk og Furesø Kommunale Vandfo... Sammenlægning af Andelsselskabet Farum Vandværk og Furesø Kommunale Vandfo... Page 1 of 3 Ulla Merete Riel Fra: Steen Gensmann Sendt: 28. september 2009 06:42 Til: 'Poul Bukbjerg' Cc: John I. Allentoft;

Læs mere

Social-, Indenrigs- og Børneudvalget L 232 Bilag 1 Offentligt

Social-, Indenrigs- og Børneudvalget L 232 Bilag 1 Offentligt Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 L 232 Bilag 1 Offentligt -- AKT 15083 -- BILAG 1 -- [ Høringssvar fra Ankestyrelsen ] -- Finansministeriet Christiansborg Slotsplads 1 1218 København K Høring

Læs mere

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af jernbaneloven

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af jernbaneloven UDKAST til Forslag til Lov om ændring af jernbaneloven (certificering af virksomheder, der udfører opgaver for andre end jernbanevirksomheder og infrastrukturforvaltere) 1. I jernbaneloven, nr. 686 af

Læs mere

Høring af forslag fra Kommissionen om harmonisering af producentregisteret for WEEE

Høring af forslag fra Kommissionen om harmonisering af producentregisteret for WEEE Miljøstyrelsen Att.: Anne Harborg Larsen Haraldsgade 53 2100 København Ø Pr. e-mail: ahl@mst.dk Taastrup, den 7. september 2017 Vedr.: Høring af forslag fra Kommissionen om harmonisering af producentregisteret

Læs mere

Fødevarestyrelsen skal venligst anmode om at modtage eventuelle høringssvar senest mandag den 19. november 2018 kl

Fødevarestyrelsen skal venligst anmode om at modtage eventuelle høringssvar senest mandag den 19. november 2018 kl Til høringsparter Dyresundhed J.nr. 2017-14-31-00336 Ref. AJK Dato: 26-10-2018 Høring over udkast til bekendtgørelse om ikke-kommerciel flytning af selskabsdyr, ind- og udførsel af visse levende dyr, samt

Læs mere

Afgørelse om anmodning om aktindsigt

Afgørelse om anmodning om aktindsigt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2018-19 EFK Alm.del - Bilag 152 Offentligt Afgørelse om anmodning om aktindsigt 5. november 2018 Varme J. nr. 18/17356 MDCL RESUMÉ Forsyningstilsynet har modtaget

Læs mere

Ankestyrelsens udtalelse til en journalist. Region Syddanmarks afgørelse om delvist afslag på aktindsigt

Ankestyrelsens udtalelse til en journalist. Region Syddanmarks afgørelse om delvist afslag på aktindsigt Ankestyrelsens udtalelse til en journalist 2017-84059 Dato: 31-01-2018 Region Syddanmarks afgørelse om delvist afslag på aktindsigt Du har den 28. november 2017 klaget over Region Syddanmarks afgørelse

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets forretningsorden

Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets forretningsorden 10. marts 2015 Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V medi@kulturstyrlsen.dk Radio- og tv-nævnet chefkonsulent, cand. Jur. jfi@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Høring over

Læs mere

Høring over bekendtgørelser om net- og informationssikkerhed

Høring over bekendtgørelser om net- og informationssikkerhed Til adressaterne på vedlagte høringsliste Kastellet 30 2100 København Ø Telefon: 33 32 55 80 cfcs@cfcs.dk www.cfcs.dk 29. april 2016 Høring over bekendtgørelser om net- og informationssikkerhed 1. Center

Læs mere

- Der bør ikke ske en førtidig implementering af kravet om operationel revision

- Der bør ikke ske en førtidig implementering af kravet om operationel revision Finanstilsynet Att.: Helene Miris Møller Høringssvar på revisionsbekendtgørelsen 06.11.2014 har modtaget Finanstilsynets udkast til ændring af revisionsbekendtgørelsen og har følgende bemærkninger: Indledende

Læs mere

Finanstilsynet Att.: Marianne Majbrink Rosenbeck E-mail: mmr@ftnet.dk. Høringssvar til bekendtgørelse om ledelse og styring af pengeinstitutter m.fl.

Finanstilsynet Att.: Marianne Majbrink Rosenbeck E-mail: mmr@ftnet.dk. Høringssvar til bekendtgørelse om ledelse og styring af pengeinstitutter m.fl. Finanstilsynet Att.: Marianne Majbrink Rosenbeck E-mail: mmr@ftnet.dk Høringssvar til bekendtgørelse om ledelse og styring af pengeinstitutter m.fl. Overordnede bemærkninger takker for muligheden for igen

Læs mere

i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen.

i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Høringsnotat Bekendtgørelse om krav til akkreditering af assessorer på jernbaneområdet 1. Indledning

Læs mere

!" # $%!!&' ##!" # ""! $&" #' ( ) *

! # $%!!&' ##! # ! $& #' ( ) * !"#"! $%&' ()*+ (, -. /0#) 1' 2 '323 312 3311 312 )'4 2 5()' 5(6 '2 5!" # $%!!&' ##!" # ""! $&" #' ( ) *!"#!"$%&%%% '!"#!"$%&(() *+, -./ 000// 1'./# 2/, (%&)%) 3 4567 7,,,,,./# 2/, (%&%!% 1'./#8,6 4567

Læs mere

Sagens omstændigheder: I Finanstilsynets afgørelse af 8. november 2007 hedder det:

Sagens omstændigheder: I Finanstilsynets afgørelse af 8. november 2007 hedder det: Kendelse af 22. april 2008 (J.nr. 2007-0014802). Anmodning om aktindsigt i tilsynssager ikke imødekommet. Lov om finansiel virksomhed 354 og 355 samt Offentlighedsloven 14. (Anders Hjulmand, Lise Høgh

Læs mere

DANMARK. Att.: Mohammed Ahsan Odense, den 25. februar 2010. Vedr.: Høring om Offentlighedskommissionens betænkning om offentlighedsloven

DANMARK. Att.: Mohammed Ahsan Odense, den 25. februar 2010. Vedr.: Høring om Offentlighedskommissionens betænkning om offentlighedsloven li DANMARK Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Att.: Mohammed Ahsan Odense, den 25. februar 2010 SAG 2010-00182 MeeljRibu Vedr.: Høring om Offentlighedskommissionens betænkning om offentlighedsloven

Læs mere

Indgående dokument Pris på udarbejdelse af udkast til købsaftale fra mægler - Lejemålet Gladsaxevej 200 - Gladsaxe Stadion

Indgående dokument Pris på udarbejdelse af udkast til købsaftale fra mægler - Lejemålet Gladsaxevej 200 - Gladsaxe Stadion Indgående dokument Pris på udarbejdelse af udkast til købsaftale fra mægler - Lejemålet Gladsaxevej 200 - Gladsaxe Stadion Færdig Normal adgang Ansvarlig mm. Sagsbehandler Alt. sagsbeh. Forv. / afd. Mikael

Læs mere

Bilag 3 - revisorinstruks

Bilag 3 - revisorinstruks Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Att.: Specialkonsulent Niels Outzen Jensen og Elsebeth Normann Jensen Pr. e-mail: post@energitilsynet.dk; cc: noj@energitilsynet.dk; enje@energitilsynet.dk

Læs mere

Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade København K. Sendt til:

Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade København K. Sendt til: Skatteudvalget 2010-11 L 79 Bilag 7 Offentligt Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Sendt til: maria.eun@skat.dk 25. november 2010 Vedrørende høring over udkast til forslag til lov

Læs mere

Fwd: Kommunen orienterer om status vedr. støjmåling på borepladsen

Fwd: Kommunen orienterer om status vedr. støjmåling på borepladsen Maria Klitgaard Fra: Anne-Marie Kristensen Sendt: 18. november 2014 20:30 Til: Tilsynet Emne: Fwd: Kommunen orienterer om status vedr. støjmåling på borepladsen Hej Vi vil gerne

Læs mere

Høringsnotat om bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen

Høringsnotat om bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 saos@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk SAOS Høringsnotat om bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen

Læs mere

Kommunes opkrævning af gebyr for udlevering af kopi af ejendomsskattebillet

Kommunes opkrævning af gebyr for udlevering af kopi af ejendomsskattebillet 2012-11 Kommunes opkrævning af gebyr for udlevering af kopi af ejendomsskattebillet En advokat klagede over, at Aarhus Kommune opkrævede et gebyr på 70 kr. pr. kopi af ejendomsskattebilletten med henvisning

Læs mere

movia 2 O SEP Kommuner og regioner i Movias område INDGÅET POLITISK SEKRETARIAT 16. september 2016

movia 2 O SEP Kommuner og regioner i Movias område INDGÅET POLITISK SEKRETARIAT 16. september 2016 movia Kommuner og regioner i Movias område Sagsnummer INDGÅET 2 O SEP. 2016 POLITISK SEKRETARIAT Sagsbehandler CST Direkte +45 36 13 18 83 Fax cst@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798

Læs mere

A d v o k a t r å d e t

A d v o k a t r å d e t A d v o k a t r å d e t Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K trm@trm.dk + ahvh@trm.dk KRONPRINSESSEGADE 28 1306 KØBENHAVN K TLF. 33 96 97 98 DATO: 22. april 2015 SAGSNR.: 2015-906

Læs mere

garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af alment byggeri

garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af alment byggeri Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Sagsnr.: BO0103-00036 Dato: 14-12-2018 Sagsbehandler: jhan Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Afgørelse vedr. klage over X Kommunes afslag på aktindsigt i navn og adresse på private tilskudsydere til politiske partier

Afgørelse vedr. klage over X Kommunes afslag på aktindsigt i navn og adresse på private tilskudsydere til politiske partier Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K NN T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M valg@im.dk W valg.im.dk Dato: 10. februar 2011 Enhed: Kommunaljura Sagsbeh.: DEPMP Sags nr.: 1100224 Dok nr.: 441723 Afgørelse

Læs mere

Høringssvar fra KL om elektronikskrotbekendtgørelsen

Høringssvar fra KL om elektronikskrotbekendtgørelsen Miljøstyrelsen joaff@mst.dk Høringssvar fra KL om elektronikskrotbekendtgørelsen KL har modtaget ovennævnte forslag i høring, og vi skal på den baggrund udtale følgende med forbehold for, at vi kan komme

Læs mere

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter:

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk J. nr. TS30302-00084 J. nr. TS30302-00089 Høringsnotat BL der vedrører EU-forordning nr. 376/2014 om indberetning

Læs mere

Marius Reese [CN=Marius Reese/OU=BEK/O=Herning Kommune@Herning Kommune] Dato: 26-10-2012 09:24 Vedrørende: Vs: Yllebjerg Bakkeø

Marius Reese [CN=Marius Reese/OU=BEK/O=Herning Kommune@Herning Kommune] Dato: 26-10-2012 09:24 Vedrørende: Vs: Yllebjerg Bakkeø Fra: Louise Kruse Hansen [] Til: Marius Reese [CN=Marius Reese/OU=BEK/O=Herning Kommune@Herning Kommune] Dato: 26-10-2012 09:24 Vedrørende: Vs: Yllebjerg Bakkeø Hej Marius Ang. vindmøller ved Tvis, Holstebro

Læs mere

Høringssvar til bekendtgørelse om retshjælpsforsikring for gruppe 1-forsikringsselskaber

Høringssvar til bekendtgørelse om retshjælpsforsikring for gruppe 1-forsikringsselskaber Høringssvar til bekendtgørelse om retshjælpsforsikring for gruppe 1-forsikringsselskaber Følgende myndigheder og organisationer har afgivet høringssvar uden bemærkninger: FSR - danske revisorer Rigsrevisionen

Læs mere

fr :12 Til Erhvervs- og Byggestyrelsen

fr :12 Til Erhvervs- og Byggestyrelsen fr 09-11-2007 15:12 Til Erhvervs- og Byggestyrelsen Erhvervs- og Byggestyrelsen har bedt om Kort & Matrikelstyrelsens bemærkninger til udkast til bekendtgørelse om videregivelse af data fra Bygnings- og

Læs mere

Styrelsens udkast har været sendt til intern høring hos Sygehusapotekerne i Danmark og Amgros I/S, og vi har følgende bemærkninger:

Styrelsens udkast har været sendt til intern høring hos Sygehusapotekerne i Danmark og Amgros I/S, og vi har følgende bemærkninger: SYGEHUSAPOTEKERNE I DANMARK Lægemiddelstyrelsen Axel Heides Gade 1 2300 København S Amgros I/S Dampfærgevej 22 DK-2100 København Ø Tel: +45 8871 3000 Fax: +45 8871 3008 www.amgros.dk amgros@amgros.dk SAK

Læs mere

Udgående Vedr.: Vedr. sagsnr P Jakob Nøddesbo. Mail indhold: Hej Jakob. Tak for din henvendelse.

Udgående   Vedr.: Vedr. sagsnr P Jakob Nøddesbo. Mail indhold: Hej Jakob. Tak for din henvendelse. Fra: 1 - Bemærkning Sussi til naboorientering Munch Jensen [Sussi Munch Jensen/TFV/Herning Kommune] Til: Jakob Nøddesbo [Jakob Nøddesbo ] Sendt dato: 30-06-2016 10:14 Modtaget Dato: 30-06-2016 10:14 Vedrørende:

Læs mere

"Tom Karstensen" <tom@fdr.dk> Postkasse Skat og afgiftsadministration <pskadm@skm.dk> Modtaget: 04-02-2008 09:15:06

Tom Karstensen <tom@fdr.dk> Postkasse Skat og afgiftsadministration <pskadm@skm.dk> Modtaget: 04-02-2008 09:15:06 Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Bilag 102 Offentligt Fra: "Tom Karstensen" Postkasse Skat og afgiftsadministration Modtaget: 04-02-2008 09:15:06 Emne: Høringssvar

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger m.v., lov om værdipapirhandel m.v. og forskellige andre love

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger m.v., lov om værdipapirhandel m.v. og forskellige andre love Finanstilsynet Juridisk kontor Århusgade 110 2100 København Ø hoeringer@ftnet.dk svi@ftnet.dk Dato: 23. september 2016 Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger

Læs mere

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige

Læs mere

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade København K Danmark med kopi til

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade København K Danmark   med kopi til Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K Danmark E-mail: sum@sum.dk med kopi til lepo@sum.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 M O B I

Læs mere

Afgørelse Klage over afslag på at rejse tilsynssag om sponsorater til idræt

Afgørelse Klage over afslag på at rejse tilsynssag om sponsorater til idræt Til: [XXX] Energitilsynet, (j.nr. [XXX]) TRE-FOR A/S, TRE-FOR Varme A/S og TRE-FOR El-net A/S Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785

Læs mere

1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget:

1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget: Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 L 44 Bilag 1 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 2018-2227 Notat om indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om trafikselskaber (Overdragelse

Læs mere

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Dato 8. maj 2017 Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige

Læs mere

Skatteudvalget L 85 - Bilag 2 Offentligt

Skatteudvalget L 85 - Bilag 2 Offentligt Skatteudvalget L 85 - Bilag 2 Offentligt J.nr. 2006-309-0148 Dato: 21. november 2006 Til Folketinget - Skatteudvalget L 85 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven og skattekontrolloven (Forhøjelse

Læs mere

Søfartsstyrelsen Att.: Alexander Milan

Søfartsstyrelsen Att.: Alexander Milan Søfartsstyrelsen Att.: ami@dma.dk 20. januar 2014 J.nr. 2014-348 6. Kontor/CVI/ Høringssvar fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering vedrørende revideret udkast til bekendtgørelse om ændring af

Læs mere

Unnie Knutsen. Anne Wallberg Sendt: 10. august :42 Til: Fra: Unnie Knutsen Emne: VS: Aktinsigt byggesag Gl. Køge Ldv. 479

Unnie Knutsen. Anne Wallberg Sendt: 10. august :42 Til: Fra: Unnie Knutsen Emne: VS: Aktinsigt byggesag Gl. Køge Ldv. 479 Unnie Knutsen Fra: Anne Wallberg Sendt: 10. august 2015 11:42 Til: Unnie Knutsen Emne: VS: Aktinsigt byggesag Gl. Køge Ldv. 479 Venlig hilsen Anne Wallberg Sekretariatschef Hvidovre Kommune Økonomi & Stabe

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 26. april 2016 (2016-2441). K ikke anset som part og anmodning

Læs mere

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 0155 kax@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Dato 8. december 2011 Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den

Læs mere

Høring over udkast til lov om ændring af lov om trafikselskaber og lov om jernbane

Høring over udkast til lov om ændring af lov om trafikselskaber og lov om jernbane Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K. Sagsnummer Sagsbehandler MLL Direkte 36 13 15 05 Fax MLL@movia.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 januar 2008 Høring over udkast

Læs mere

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Att.: Kontorchef Signe Schmidt E-mail: rzn@kfst.dk

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Att.: Kontorchef Signe Schmidt E-mail: rzn@kfst.dk Klagenævnet for Udbud Adresse: Erhvervsstyrelsen, Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17, 2100 København Ø. Telefon: 35 29 10 00 - mail: klfu@erst.dk - Internet-adresse: www.klfu.dk Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Lokaltog, Movia Trafik og Danske Regioner.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Lokaltog, Movia Trafik og Danske Regioner. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om godkendelse til uddannelse af lokomotivførere på jernbaneområdet 1. Indledning

Læs mere

Formålet med direktivet er at understøtte interoperabiliteten, ved at mindske de høje krav til sprogkundskaberne for grænseovergangssektioner.

Formålet med direktivet er at understøtte interoperabiliteten, ved at mindske de høje krav til sprogkundskaberne for grænseovergangssektioner. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Dato 14. juni 2016 Sagsnr.: TS10601-00007 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om certificering

Læs mere