MIDTBYENS BØRNEHUS Bedømmelsesudvalgets betænkning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MIDTBYENS BØRNEHUS Bedømmelsesudvalgets betænkning"

Transkript

1 MIDTBYENS BØRNEHUS

2 Side 2 af 26

3 Side 3 af 26 INDHOLD Side 1. INDLEDNING BEDØMMELSE BEDØMMELSESPROCESSENS FORLØB: BEDØMMELSE AF TILBUD POINTMODEL BEDØMMELSESUDVALGETS MØDER BEDØMMELSESUDVALGETS GENERELLE BEMÆRKNINGER BEDØMMELSESUDVALGETS BEMÆRKNINGER TIL DET ØKONOMISK MEST FORDELAGTIGE PROJEKT BEDØMMELSESUDVALGETS AFGØRELSE BEDØMMELSESUDVALGETS BEMÆRKNINGER TIL DE ENKELTE FORSLAG FORSLAG MÆRKET Omfang Funktion Arkitektur Energi / Byggeteknik FORSLAG MÆRKET Omfang Funktion Arkitektur Energi / Byggeteknik FORSLAG MÆRKET Omfang Funktion Arkitektur Energi / Byggeteknik FORSLAG MÆRKET Omfang Funktion Arkitektur Energi / Byggeteknik FORSLAG MÆRKET Omfang Funktion Arkitektur Energi / Byggeteknik... 27

4 Side 4 af INDLEDNING Kolding Kommune udskrev i 12. juni 2012 en totalentreprisekonkurrence omfattende projektering og opførelse af ny daginstitution i midtbyen, hvor to nuværende institutioner samles under samme tag. Efter en forudgående prækvalifikation blev følgende 5 totalentreprenørgrupper valgt: Scandi Byg A/S Regnbuens arkitekter A/S Stokvad & Kerstens Grassat Landskab og planlægning JORTON A/S GPP Arkitekter A/S Niras A/S E. PIHL & SØN A.S. Skala Arkitekter Midtconsult SKARE BYG A/S Felthaus Arkitekter A/S Ingeniørfirmaet INGENIØR NE A/S Landskabsarkitekt Merete Høgsaa Kjæhr & Trillingsgaard A/S RUM as Esbensen og Sloth Møller Rådgivende Ingeniører A/S Forslag og tilbud blev indleveret anonymt den 22. august 2012, hvor tilbudssummer og forbehold blev oplæst af repræsentant for BDO Kommunernes Revision i overværelse af de bydende. Forslag og tilbud er udarbejdet på grundlag af et byggeprogram og betingelser i øvrigt som Grontmij A/S har udarbejdet i samarbejde med Kolding Kommune.

5 Side 5 af BEDØMMELSE De indkomne tilbud er bedømt med henblik på at udvælge det tilbud, der ved en samlet vurdering af projekt og pris, vurderes som det økonomisk mest fordelagtige for bygherren. Hele bedømmelsen af de 5 indkomne projekter er foregået under opretholdelse af fuld anonymitet i hele bedømmelsesperioden. Ved bedømmelsen af tilbudene blev følgende delkriterier lagt til grund for vurderingen: 1. Omfang 2. Funktion Helhedsplan Disponering af funktioner Fleksibilitet / fællesudnyttelse 3. Arkitektur 4. Energi / Byggeteknik Bygningsdele - vedligehold Driftsforhold Bedømmelsesgrundlaget er udførligt beskrevet i byggeprogrammet - Tildelingskriterier. Bedømmelsen er foretaget af et udvalg bestående af: Bedømmelsesudvalget: Ib Hansen, Børne- og uddannelsesdirektør, Børne- og Uddannelsesforvaltningen Jørn Dohrmann, Udvalgsformand, Børneudvalget Thomas Fonnesbæk Boe, By- og udviklingsdirektør, By- og Udviklingsforvaltningen Merete Lund Westergaard, Børnechef, Børne- og Uddannelsesforvaltningen Linda Garsdal Fredensborg, Leder, Midtbyens Børnehus Arkitektfagdommer, Poul Janum, Creo Arkitekter (udpeget af Dansk Byggeri s totalentrepriseudvalg) Rådgivere for bedømmelsesudvalget: Michael P. Madsen, Afdelingsleder, Kommunale Ejendomme, Kolding Kommune Per Mønster, Projektleder, Kommunale Ejendomme, Kolding Kommune Suzan Werther Andersen, Pædagogisk udviklingschef, Børne- og uddannelsesforvaltningen Torben Jensen Lorentzen, Bygherrerådgiver, Grontmij A/S Karsten Aagaard, Bygherrerådgiver, Grontmij A/S

6 Side 6 af Bedømmelsesprocessens forløb: Totalentreprisetilbudet består af 3 dele: 1. Projektforslag med opklæbede plancher, samt 12 projektmapper inkl. omfangstilbudsliste og produkttilbudsliste. 2. Kuvert mærket Tilbudslister indeholdende udfyldte tilbudsliste samt tro og love erklæring alene underskrevet med tilbudsgiverens kendingstal. 3. Kuvert mærket Navneseddel med tilbudsgivers kendingstal, samt navn og adresse. 2.1 Bedømmelse af tilbud Pointmodel De indkomne tilbud er bedømt med henblik på at udvælge det tilbud, der ved en samlet vurdering af Omfang, Funktion, Arkitektur og Energi/Byggeteknik vurderes som det økonomisk mest fordelagtige for bygherren. Ved opfyldelse af byggeprogrammet opnås 6 point. Omfang, vægtet 30% For vurdering af projektets omfang er anvendt de oplyste arealer og funktioner der er indeholdt i de enkelte tilbud. Oplysningerne er omdannet til et delpointsystem, således at hver kvadratmeter vurderes i forhold til opfyldelse af byggeprogrammet og vægter 80% i sammentællingen af de samlede point i omfang. Uopvarmede rum vurderes ligeledes i forhold til opfyldelse af byggeprogrammet, og vægter 20% i sammentællingen af de samlede point i omfang. Dette skyldes, at disse arealer er væsentligt billigere at opføre. Funktion, vægtet 30% For tildelingskriteriet funktion gives point efter nedenstående karakteristika. Arkitektur, vægtet 20% For tildelingskriteriet arkitektur gives point efter nedenstående karakteristika. Energi / Byggeteknik, vægtet 20% For tildelingskriteriet energi/byggeteknik gives point efter nedenstående karakteristika. Modellen er godkendt inden bedømmelsen.

7 Side 7 af 26 Pointmodel Point Bedømmelse 10 Det usædvanligt kompetente tilbud, der bedømt i overensstemmelse med delkriteriet imødekommer udbudsmaterialets ønsker med fremragende forståelse for den beskrevne opgave, karakteriseres som fremragende 8 Det særdeles kompetente tilbud, der bedømt i overensstemmelse med delkriteriet imødekommer udbudsmaterialets ønsker med fortrinlig forståelse for den beskrevne opgave, karakteriseres som fortrinlig 6 Det kompetente tilbud, der bedømt i overensstemmelse med delkriteriet imødekommer udbudsmaterialets ønsker med god forståelse for den beskrevne opgave, karakteriseres som god 4 Det tilbud, der bedømt i overensstemmelse med delkriteriet under middel imødekommer udbudsmaterialets ønsker med forståelse for den beskrevne opgave, karakteriseres som jævn 2 Det tilbud, der bedømt i overensstemmelse med delkriteriet mindre godt opfylder udbudsmaterialets krav og kun i nødvendigt omfang imødekommer udbudsmaterialet ønsker, karakteriseres som tilstrækkelig 0 Det uacceptable tilbud, der ikke opfylder udbudsmaterialets krav karakteriseres som utilstrækkeligt 2.2 Bedømmelsesudvalgets møder 27. august møde i bedømmelsesudvalget: Det blev vedtaget, at alle de indkomne forslag var konditionsmæssige og kunne optages til bedømmelse. Bedømmelsesudvalget besluttede inden bedømmelsen at ændre mødeproceduren således at kuverterne med Tilbudslister blev åbnet. De fem forslag blev nummereret som følger: 1 Projekt Projekt Projekt Projekt Projekt Forslagene blev overordnet gennemgået af fagdommer og bygherrerådgiver. 3. september møde i bedømmelsesudvalget: Forslagene blev gennemgået af brugere, fagdommer og bygherrerådgiver. Projekterne blev bedømt og der blev udpeget en vinder, hvorefter Navnekuverten blev åbnet. Det blev aftalt at dommerbetænkningen videresendes til bedømmelsesudvalget fredag den 7. september. Godkendelse/kommentar gives senest onsdag den 12. september og offentliggørelsen sker mandag den 17. september.

8 Side 8 af BEDØMMELSESUDVALGETS GENERELLE BEMÆRKNINGER 5 totalentreprenører var prækvalificeret til konkurrencen og alle 5 indleverede et forslag. Forslagene blev gennemgået af BDO Kommunernes Revision, hvorefter bedømmelsesudvalget på 1. møde erklærede alle konditionsmæssige, og samtlige projekter blev optaget til bedømmelse. Bedømmelsen er gennemført anonymt. Alle projektteams har fremkommet med projekter på et meget højt niveau, hvor programforudsætningerne er bearbejdet detaljeret og grundigt. Det er således 5 meget kompetente besvarelser, hvor forfatterne med forskellige udgangspunkter i hoveddisponeringen, giver meget spændende bud på et fremtidig løsning for Midtbyens Børnehus Generelt gælder det at projekterne er opmærksomme på de landskabsmæssige kvaliteter og den arkitektoniske udfordring som tilknytningen til lokalområdet giver, og dermed bruger stedets kraft. Ligeledes gælder det at alle projekterne har adopteret målsætningen om at skabe lærerige og udfordrende rammer for de tilknyttede børn. Sammenhængen mellem det indvendige og udvendige opholdsareal fremtræder tydeligt og det bemærkes at alle projekter har ønsket at lukke bygningen op mod legepladsen. Der er afgivet meget forskellige og spændende forslag til indretning af Midtbyens Børnehus, men også mange lighedspunkter i en meget levende disponering. Det er således også her, at projekterne adskiller sig indbyrdes i legemiljøer og rumlige oplevelser.

9 Side 9 af BEDØMMELSESUDVALGETS BEMÆRKNINGER TIL DET ØKONOMISK MEST FORDELAGTIGE PROJEKT Projekt er af et enigt bedømmelsesudvalg udpeget som det mest økonomisk fordelagtige projekt. Stedets Kraft Et børnehus der fremstår udvendig som en helstøbt lys figur i et dynamisk landskab af grønne flader, ét enkelt grafisk udtryk i rene flader, varierede vinduesformater og et doseret krydderi af farvede rammer og partier af lærketræ. Mod nord fremstår byggeriet formmæssigt enkelt i sammenhæng med gadens huse og den bymæssige kontekst. Mod syd udfolder bygningen en formmæssig dynamik, der favner landskabet og forstærker landskabet sjældne topografiske karakter. Projektet tager konsekvent afsæt i grunden og stedets iboende kvaliteter og anvender helt klare inspirationer fra terrasserede landskaber som transformeres og som urban natur føres helt frem i bygningen. Der er klare holdninger til fleksibilitet, der opnås ved generelt anvendelige rum i det daglige og i det større perspektiv. Leg og natur har altid hørt sammen og derfor er det også en berigelse for projektet, med konsekvente holdninger, at optage det som en del af arkitekturen. Projektet har ved en detaljeret indlevelse tilrettelagt, så der opstår sanselige og rumlige variationer som små og store huler, legenicher, siddetrapper, afgrænsede rum, åbne opholdsrum og et grønt vækstrum. En stor variation der vil inspirere innovativt i hverdagen.

10 Side 10 af BEDØMMELSESUDVALGETS AFGØRELSE Ud fra konkurrencens grundlag og de opstillede evalueringskriterier er bedømmelsesudvalget nået frem til en enstemmig afgørelse om at udpege tilbud og forslag med kendingstallet 12051, som det økonomisk mest fordelagtige. Dette tilbud er udarbejdet af: Totalentreprenør: Arkitektfirma: Ingeniørfirma: Kjæhr & Trillingsgaard A/S RUM as Esbensen og Sloth Møller Rådgivende Ingeniører A/S (Formand) Ib Hansen Børne- og uddannelsesdirektør Jørn Dohrmann Udvalgsformand, Børneudvalget Thomas Fonnesbæk Boe By- og udviklingsdirektør Merete Lund Westergaard Børnechef Linda Garsdal Fredensborg Leder, Midtbyens Børnehus Poul Janum Arkitektfagdommer Godkendt af bedømmelsesudvalget Kolding, den 17. september 2012

11 Side 11 af BEDØMMELSESUDVALGETS BEMÆRKNINGER TIL DE ENKELTE FORSLAG 6.1 Forslag mærket Udarbejdet af: Totalentreprenør: Arkitektfirma: Ingeniørfirma: Øvrige: Projektet har samlet opnået: SKARE BYG A/S Felthaus Arkitekter A/S Ingeniørfirmaet INGENIØR NE A/S Landskabsarkitekt Merete Høgsaa 4,43 point Omfang Forslagets omfang vurderes jævn til god. Tilbudet indeholder et forslag, der med sine 1420 m 2 brutto leverer en daginstitution indeholdende rumfunktioner i omfang som angivet i byggeprogrammet. Forslaget beskriver, at udearealer i tilknytningen til bygningen udlægges til legeplads. Udearealerne er forsvarligt indhegnet og det tydeliggøres med låger, at forslaget ønsker at skabe forbindelse med den lukkede legeplads og de nærliggende grønne udenoms arealer. Projektet indeholder befæstede arealer, der muliggør ubesværet bevægelse omkring bygningen, samt adgang til udvendige skure. Omfanget af udearealer og dets kvalitet er begrænset af, at hovedparten af legeredskaberne som præsenteres i materialet ikke er inkluderet. Dette forhold taget i betragtning, vil legepladsen fremstå noget afpillet.

12 Side 12 af 26 Byggeprogrammets ønske om opdelte adgangsforhold ses opfyldt, men det vurderes at specielt garderobeplaceringen for vuggestuebørnene i stueetagen medfører en besværlig brug i hverdagen for husets brugere Funktion Forslagets funktion vurderes jævn. Helhedsplan Bygningen er disponeret således, at der skabes direkte forbindelse mellem garderoberne og et centralt placeret fællesområde, både til børnehave og vuggestue. Bygningen fremstår med en tydelig opdeling i 2 plan, hvor et centralt placeret atrium etablere gennemsigtighed mellem aldersgrupperne og derved samler husets funktioner. Herved kan de mindste børn spejle sig i de ældstes leg, hvilket kan mindske utrygheden ved oprykning til børnehavegruppen. Disponering af funktioner Plandisponeringen er god, men skaber dog unødige gangarealer og lange kommunikationsveje mellem grupperum og servicefunktioner. Der er stor synlighed til grupperum og god fleksibilitet mellem rummene. De bemærkes dog, at tumlerummet kun kan benyttes, af den ene stue når foldevæggen lukkes, hvilket giver trafik mellem de enkelte stuer i dagens løb. Byggeprogrammets arealoversigt er generelt fulgt, men ønsket om et sanserum og mindfulnessrum er ikke imødekommet, hvilket vurderes som værende et tab for projektet. Natur/træværksted er placeret lige under krybberummet og kan muligvis genere sovefunktionen med støj, hvilket kan resultere i, at rummet ikke kan benyttes i længere perioder af dagen. Atelierdepot på 1.sal opleves ikke disponeret optimalt og ikke i nær sammenhæng med funktionen. Ankomst til institutionen fungerer godt med flere indgange der betjener de enkelte etager. Det bemærkes dog, at den daglige brug af specielt garderoberne ikke er optimal, idet vuggestuens adgang igennem fingarderobe før grovgarderobe ikke er hensigtsmæssig. Udearealerne opleves som veldisponeret, men kræver meget rundering af personale for at der kan holde opsyn med løb/leg rundt om bygningen. Fleksibilitet / fællesudnyttelse Projektet har mange indbyggede muligheder for at anvende rummene i stueetagen på flere forskellige måder ved at åbne mellem basislokaler med foldedøre, men også ved at inddrage fællesrummets hovedrum. Basislokalernes orientering mod det fri giver rigtig gode muligheder for at flekse mellem inde og ude i det daglige.

13 Side 13 af Arkitektur Forslagets arkitektur vurderes jævn Arkitektonisk er forslaget en meget funktionsbestemt og regulær bygning, der bygningsmæssigt er opbrudt i mindre enheder ved indhak, forskydninger og materialeskift. Bygningens arkitektoniske udtryk fremstår mere som et domicil end som et børnehus. Vinduesudformningen mangler mere spænding og tolkning, når der arbejdes med mange formater og får dermed et for neutralt udseende. Alle grupperum er placeret mod syd for både børnehave i stueplan og vuggestue på 1,sal og betjenende rum mod nord med kommunikation og fællesrum i midten af huset. Med denne disponering får alle grupperum en flot udsigt til naturen og samtidig direkte adgang til udeaktiviteter. Ankomst til institutionen er fra øst med indgang til børnehaven med fin overdækket indgang og vindfang, mens det for personale og vuggestuebørn er mere ad omveje langs med nedsænket sti i forhold til vejen, med indgang midt i huset. Ankomst, garderober og fællesrums placering i den østlige del give forskellig vilkår for anvendelsen af grupperum og fællesrum i de daglige skift mellem børnenes aktiviteter. Fællesrummet virker meget lille. Men med en omdisponering af børnehavegarderoben vil fællesrummet kunne udvides. Det dobbelthøje rum og lyset fra det skråtstillede ovenlys giver en hyggelig og behagelig oplevelse midt i rummet og skaber rumlig sansning. Vuggestuen på 1.sal er indrettet tilsvarende underetagen, men er mere kringlet og med lange gangforløb så reelt anvendelse af fællesarealet er begrænset Energi / Byggeteknik Forslagets energi / byggeteknik vurderes tilstrækkelig til jævn Bygningsdele vedligehold Bygningen opføres med bærende betonsandwichelementer og de ikke bærende vægge som beton, letbeton eller gipsvægge alt efter styrke og lydkrav. De tunge bygningskomponenter kombineres med lette træelementer i facadeområder med træbeklædning. Klimaskærm udføres generelt som pudset beton, som brydes med fremspring af bygningsdele med træbeklædning. Tagkonstruktion tænkes udført i træ-tagkasetter og etageadskillelser udføres som betonelementer og bygningen pælefunderes med betonpæle, for at sikrer for sætningsskader. Bygningens lette beklædning er på kort sigt uden større vedligehold, men træbeklædningens levetid vurderes middel, idet denne skal brandimprægneres og sikres modstandsdygtig overfor brand over hele bygningens levetid. Vinduer og døre udføres som træ/aluminium konstruktion der kræver minimal vedligeholdelse.

14 Side 14 af 26 Driftsforhold Forslaget opfylder byggeprogrammets krav til en bygning i lavenergikladde 2015, ved aktive tiltag med 26 m 2 solceller på taget og passive tiltag som fx baldakiner for solafskærmning ved større vinduesåbninger. Sidstnævnte sikrer en driftsmæssig god løsning. Teknisk opfylder forslaget byggeprogrammet mht. VVS-komponenter, men mangler at opfylde væsentlige krav på ventilations- og varmeområdet. Ventilationsaggregatet placeres i teknikrum på 1. sal, men tilsluttes ikke CTS som ønsket, men udføres i stedet som et stand-alone anlæg. Styringen af ventilationsanlægget udføres ikke med CO 2 -følere. Varmeteknisk mangles beskrivelse af gulvvarmeanlægget og det fremgår ikke tydeligt, hvorledes bygningen samlet sikres i opvarmningssituationen. Den samlede vurdering af de tekniske installationer er derfor at projektet ikke lever op til forudsætningerne beskrevet i byggeprogrammet. Brandteknisk vurderes projektet som værende jævn. Redegørelsen er overordnet og ikke fyldestgørende for hvorledes bygningen sikres i en brandsituation. Behovet for flugtveje ses opfyldt i stueetagen, men er mangelfuld på overetagen, da flugtforholdende bl.a. indbefatter passage nær bygningen som ikke er acceptabel. Hertil kommer at inddelingen i brandsektioner ikke ses løst i nuværende projekt. Det vurderes således, at bygningen skal tilrettes betragteligt for at opfylde reglementets krav mht. brand, på trods af at projektets brandinstallationer er acceptable.

15 Side 15 af Forslag mærket Udarbejdet af: Totalentreprenør: Arkitektfirma: Ingeniørfirma: Projektet har samlet opnået: Kjæhr & Trillingsgaard A/S RUM as Esbensen og Sloth Møller Rådgivende Ingeniører A/S 7,21 point Omfang Forslagets omfang vurderes god Tilbudet indeholder et bygningsværk på 1526 m 2 brutto der til fulde opfylder byggeprogrammets vejledende arealer. Bygningsarealer der tilbydes udover det programsatte, forefindes primært i fællesarealer i bygningens stueetage, hvilket øger kvaliteten af tilbudet. Disponeringen af udearealer betyder, at den primære legeplads for børnehaven befinder sig i grundens vestlige ende, hvor store dele af den eksisterende legeplads bibeholdes. Foruden dette etableres en terrassering af terrænet ifm. hovedindgangen, som giver et grønt gårdmiljø. Dette giver særkende og en styrke til projektet. De befæstede arealer er primært vægtet på bygningens syd og vestlige side, hvor der er adgang til legepladsfunktioner, værksted og tilhørende skure.

16 Side 16 af Funktion Forslagets funktion vurderes fortrinlig Helhedsplan Et arkitektonisk hovedgreb der skaber variation for brugerne over dagens forløb. Byggeriet favner alle ankomne og leder dem hen til fællesrummet som i dagens yderpunkter kan virke som opsamling fra alle stuerne. De to opdelte plan samles bevidst i det fælles Solhus som både kan indeholde servicefunktioner og ophold. Bygningen er fint opdelt mellem basisrum og funktionsrum og det opleves at der gives god plads for børnene til at finde kroge hvor der kan leges i mindre grupper. Disponering af funktioner Idet Solhuset er husets nerve stilles der også store krav til netop dette rum. Garderobefunktionerne i det dobbelthøje rum har udfordringer, idet der ubegrundet kræves en stor ordenssans hos børnene for at rummet virker indbydende. Denne del opleves ikke belyst i nødvendigt omfang i projektet. Hertil kommer, at der ikke er etableret mulighed for skofri adgange imellem etagerne. Der skal således indarbejdes ekstra adgangsvej ved solhuset, før projektet lever op til forventningerne til bygningens brug. Projektets udtryksmæssige styrke ligger ligeledes i indgangspartiet, hvor gennemsigtigheden mellem etagerne og oplevelsen af at være både inde og ude er løst på fremragende vis. Solens påvirkning af rummet og dennes spredningen af lys til de omkringliggende rum fremhæver projektet og er ufravigeligt i den færdige bygning. Afgrænsning mellem vuggestuen og børnehaven fremkommer ikke tydeligt og det skal redegøres for dette ved projektering. At institutionen er tilstrækkelig afskærmet fra parkeringsarealerne er grundforudsætningen for en tryg færdsel for børnene og personalet på legepladsen. Dette ses opfyld ved optegnelse af indhegning, men det tydeliggøres ikke i materialet, hvor der etableres låger. Det forudsættes ved bedømmelsen, at det sikres at området bliver forsvarligt afskærmet og at der etableres de i byggeprogrammet beskrevne låger. Overetagens disponering af grupperum giver en god brug i hverdagen, men arealer henlagt til krybberum opfylder ikke byggeprogrammet. Dette giver uacceptable arbejdsbetingelser for personalet ved lægning af børnene og der skal tilvejebringes flere kvadratmeter til krybberum, som er en forudsætning bedømmelsen. Fleksibilitet / fællesudnyttelse Børnehusets meget enkle disponering og udformning af grupperum, specialrum og fællesrum giver meget stor fleksibilitet i de daglige aktiviteter og den u-formede bygningskrop inddæmmer nærlegeområdet i hyggelige terrasseringer for meget varieret leg.

17 Side 17 af Arkitektur Forslagets arkitektur vurderes fortrinlig til fremragende. Projektet tager konsekvent afsæt i grunden og stedets iboende kvaliteter og anvender helt klare inspirationer fra terrasserede landskaber som transformeres og som urban natur føres helt frem i bygningen. Børnehuset danner en portåbning som hovedankomst til børnehuset. Hovedindgangen er det dobbelthøje rum som er formidler, både fysisk og visuelt, mellem alle børnehavens aktiviteter udendørs leg, indendørs aktiviteter, i børnehaven og oppe på 1.sal i vuggestuen. Der er klare holdninger til fleksibilitet, der opnås ved generelt anvendelige rum i det daglige og i det større perspektiv. Leg og natur har altid hørt sammen og derfor er det også en berigelse for projektet, med konsekvente holdninger, at optage det som en del af arkitekturen. Projektet har ved en detaljeret indlevelse tilrettelagt, så der opstår sanselige og rumlige variationer som små og store huler, legenicher, siddetrapper, afgrænsede rum, åbne opholdsrum og et grønt vækstrum. En stor variation der vil inspirere innovativt i hverdagen. Bygningen fremstår i enkle materialer som en lys pudset overflade og partier af lærketræ. Materialer der modsvarer den grønne natur og fremstår som et arkitektonisk afklaret byhus Energi / Byggeteknik Forslagets energi / byggeteknik vurderes god. Bygningsdele vedligehold Forslaget bygger på solide bygningskonstruktioner med betonelementer som beklædes med enten en afsyret betonplade eller siliconecoated stopuds. Tagkonstruktionen samt etageadskillelsen udføres som betonhuldæk. Indvendige vægge opføres enten som beton, letbeton eller gipsvægge som pudses og malerbehandles. Bygningen pælefunderes for at kompenserer for jordens manglende bæreevne. Alle bygningskonstruktioner vurderes solide og gedigne, med lang levetid og begrænset vedligehold. Driftsforhold Forslaget opfylder kravet om bebyggelse i lavenergiklasse Dette sikres ved bl.a. opsætning af 20 m 2 solceller som monteres på den lodrette flade af den bygningsmasse som rækker over det generelle tagniveau. Bygningen udføres med solafskærmet glas kombineret med mindre udvendige pergolaer som tilsammen mindsker overophedning af bygning forsaget af varme fra sol. De tekniske installationer overholder byggeprogrammet og indeholder derfor tilstrækkelig tilslutning til CTS-anlæg og velkendte principper indenfor ventilation og

18 Side 18 af 26 opvarmning. Det vurderes, at projektets tekniske installationer derfor kan sikre gode betingelser for brugerne af bygningen. Brandteknisk vurderes projektet som værende jævn. Den medsendte redegørelse er sparsom og det forventes at der skal etableres yderligere tiltag for at bygningens brugere kan bringes i sikkerhed i tilfælde af brand. Krav om gode flugtforhold for stueetagen er acceptabel, men ses ikke gennemarbejdet på overetagen. Dette tydeliggøres i begrænsede flugtforhold for de to nordvendte vuggestuegrupper og krybberummet som alene har flugtpassage gennem fællesrummet der er indrettet med brandbelastende elementer. Det skal bemærkes, at motorikrampen ikke betragtes som en flugtvejsmulighed. Desuden mangles præcisering af opdeling af brandsektioner. Det vurderes dog, at bygningen kan tilpasses myndighedernes forventning omkring brand. Materialet beskriver at krybberummet kan varierer fra opvarmet til uopvarmet zone. Det skal ved projekteringen sikres, at denne transformering kan ske uden større indgreb fra personalet og uden at flytte krybber. Det accepteres ikke at projektet udføres med drivhusfunktion i solhuset. Der skal således præsenteres, hvorledes denne funktion kan flyttes til en anden placering. Ligeledes skal det dokumenteres hvorledes varme- /kuldestyring samt tøjtørring er sikret i Solrummet. Det forudsættes at bygningen tilpasses ovenstående uden ændring af gennemsigtighed mellem funktionerne og uden merudgift for bygherren.

19 Side 19 af Forslag mærket Udarbejdet af: Totalentreprenør: Arkitektfirma: Ingeniørfirma: Projektet har samlet opnået: E. PIHL & SØN A.S. Skala Arkitekter Midtconsult 2,78 point Omfang Forslagets omfang vurderes jævn Tilbudet der omfangsmæssigt indeholder 1398 m 2 brutto, giver med god udnyttelse et godt bud på den fremtidige institution. Forslagets udearealer er beskrevet levende og giver rig mulighed for forskellig leg, hvilket vægtes højt af fremtidens brugere. Det ses, at byggeprogrammets ønske om separering af adgangen til bygningen er tilgodeset. Der mangles dog klarhed om hvordan bygningens indgange sammenkædes med befæstede arealer og specielt adgangen til vuggestuens garderober i den vestlige side af bygningen. Hertil skal lægges at projektet visuelt er præsenteret med dele som ikke er inkluderet i tilbudet. En sænkning af lofthøjden med en halv meter, undladelse af overdækninger og balustre ved personaleterrassen samt at facade farven i stedet er grå må betragtes som værende en omfattende beskæring af det præsenterede byggeri. Det vurderes at projektet på flere områder er gennemarbejdet, men på centrale områder mangler fuldendelse.

20 Side 20 af Funktion Forslagets funktion vurderes tilstrækkelig Helhedsplan Den overordnede inspiration for udformningen er tre faste kerner der forbindes med fællesområder. Sammenhængen mellem etagerne er tydeligt opdelt, men alligevel gennemsigtig i form af mindre transparente flader i vægfelterne på 1. etage. Derved tilvejebringes mulighed for børnenes spejling af leg mellem aldersgrupperne. Disponering af funktioner Basisrummene er fint disponeret, men der mangles forståelse for den daglige brug af servicefunktioner som fx toiletter, hvor den direkte sammenhæng med grupperum burde være løst på anden vis. Generelt virker projektet mangelfuldt mht. gennemtænkningen af funktioner. Dette tydeliggøres ved den lave grad af befæstede arealer langs bygningen som ikke muliggør gode passager mellem funktionerne. Det står uklart hvorledes varer skal komme frem til køkkenindleveringen og fællesdepot, ligesom vuggestuens indgang er helt uden forbindelse til ankomst fra parkeringspladsen. Førstesalens krybberum er udlagt på utilstrækkelig vis, hvorved rummets brug ikke ses anvendeligt for personalet ifm. lægning af børnene. Der efterlyses mere plads mellem krybberne. Fleksibilitet / fællesudnyttelse Projektet er ikke udformet for fleksible funktioner og flertydige anvendelser af arealerne Arkitektur Forslagets arkitektur vurderes tilstrækkelig Det arkitektoniske hovedgreb er udformet ud fra Midtbyens børnehaves visioner om en grøn oase ude og inde. Projektet er således en meget direkte inspiration og transformation af visionen med grøn bæredygtighed i grøn natur og ikke mindst bevoksning og begroning af alle facader og terrasser. Ønsket om en intens oplevelse af den frodige natur helt ind i huset som illuderet med limegrøn linoleum. Det grønne er fællesnævneren der får natur og bygning til at smelte sammen. Bygningen er opført i grå beton sandwichelementer med påmonterede stålwires for beplantning langs facaden. Bygningen har et funktionalistisk udtryk, hvor form følger funktion og beplantningen af bygningen virker således ikke overbevisende for visionen, men mere som en unødvendig sløring af en nøgtern og renset form. Bygningen bag det grønne er meget mere spændende og udtryksfuld. Adgangsforhold og grundens disponering er enkel og direkte fra parkeringspladsen til børnehaven med delvis overdækning til grovgarderober.

21 Side 21 af 26 Disponeringen med 3 bygningsdele med et fællesrum i midten, er en spændende ide, som formidling mellem ude og inde og alle fællesaktiviteter, men virker ikke efter hensigten, da rummet ligger langt fra udearealer i underetagen og med placeringen af trappekærnen i midten og den lange udstrækning, vil det blive vanskeligt at finde ro for aktiviteter. Der er uforholdsmæssig mange ind/udgange, henholdsvis til fællesrummet, med og uden vindfang og til grovgarderober. Der anvendes således meget plads til gangarealer i fællesarealet. Grupperummene virker vel proportionerede og har store anvendelsesmuligheder Energi / Byggeteknik Forslagets energi / byggeteknik vurderes tilstrækkelig til jævn Bygningsdele vedligehold Den bærende konstruktion udføres med tunge og stærke sandwichelementer i beton. Ligeledes er tagkonstruktionen og etageadskillelsen udført med betonelementer, hvorved der er god overførelse af kræfter igennem bygningen. Bygningen pælefunderes med betonpæle og afrundende hjørner mures op indvendigt i porebeton og pudses med armeringsnet. Udvendigt udføres det i beton. Indervægge som ikke er bærende udføres med gipsbeklædning, der yderligt forstærkes med en kraftigere plade på ydersiden som således er stærkere. Dette betragtes som en god løsning. Driftsforhold Kravet om opfyldelse af bebyggelse i lavenergiklasse 2015 er tilgodeset med etablering af 40 m 2 solceller som placeres på skure i terrænet. Desuden beplantes bygningen af klatreplanter som giver afskærmning af solen med en variation over året. Der redegøres dog ikke for, hvordan denne afskærmning vil fungere om vinteren og det vurderes desuden, at der med årene skal driftes betydeligt på beplantning omkring åbninger. Teknisk mangler projektet væsentlige funktioner iht. byggeprogrammet. Varmeanlægget tilsluttes ikke CTS, ligesom beskrivelsen af opvarmningsprincippet ikke er tydelig. Ventilationsanlægget placeres som ønsket på 1. salen, men leveres som et stand-alone anlæg der ikke har den tilstrækkelige tilslutning til CTS-systemet, ligesom styringen fra de enkelte rum ikke basseres på CO 2 -niveauet, men alene fra PIR-følere. Projektet vurderes samlet ikke at opfylde byggeprogrammet mht. de tekniske installationer. Foranstaltninger omkring brand er ikke endeligt redegjort. Flugtforhold for stueetagen er acceptabel, men mangelfulde for overetagen - specielt ifm. krybberummene, hvor der ikke er sikret tilstrækkelig mulighed for evakuering. Den fælles adgangstrappe i midten af bygningen har desuden ikke direkte adgang til det fri og kan således ikke betragtes som en flugtvej. Det skal afklares om hvorvidt opdeling af brandsektioner sikre bygningens brugere ifm. brand.

22 Side 22 af Forslag mærket Udarbejdet af: Totalentreprenør: Arkitektfirma: Ingeniørfirma: Øvrige: Projektet har samlet opnået: Scandi Byg A/S Regnbuens arkitekter A/S Stokvad & Kerstens Grassat Landskab og planlægning 6,81 point Omfang Forslagets omfang vurderes god. Forslaget indeholder et veludnyttet bygningsværk der med 1530 m 2 brutto opfylder byggeprogrammets vejledende arealkrav. Tilbudets udearealer er bearbejdet i et omfang der giver indtryk af et komplet forslag, hvor hele arealet er inddraget, og hvor området er tilpasset terrænets form. De beskrevne legefaciliteter, hvor niveauforskelle benyttes til leg vægter ligeledes positivt i bedømmelsen. Grunden er forsvarligt indhegnet, samtidig med at der åbnes op til de grønne områder som omkredser institutionen. Adgangsforholdende er differenceret mellem børnehavegrupperne og vuggestuebørnene og tilgodeser derfor ønskerne i byggeprogrammet Funktion Forslagets funktion vurderes fortrinligt

23 Side 23 af 26 Helhedsplan Generelt er forslaget gennemtænkt og opfylder på tilstrækkelig vis byggeprogrammets funktionskrav. Der er tale om en arkitektonisk disponering som opdeler bygningen over 4 niveauer, med forbindelse af korte trappeløb. Fællesrummet fremstår som fordelingsrum til de forskellige niveau og binder derfor etagerne sammen. Det opleves ikke som en forringelse af projektet at der gennem dagen skal forceres en række trapper og sammenhængen mellem bygningens etager ses derfor tilvejebragt på fin vis. Disponering af funktioner Der er tale om et projekt som er udemærket disponeret. Garderobernes placering vægtes højt og det bemærkes at være løst på en overbevisende måde. Funktioner som køkken og personaleafdeling er trukket tilbage ift. børnenes færden, hvorved der her kan findes ro til arbejde og koncentration for personalet. Etagen for vuggestueafdelingen har gode fælleslokaler og det opleves at grupperummene har den rette sammenhæng med disse for at en naturlig brug af fællesfunktionerne. Der optræder dog en del gangarealer som trods deres bredde alligevel må betragtes som værende transportzone. Krybberummene har den rette størrelse og projektet tydeliggør at der er forståelse for personalets arbejdsbetingelser ifm. børnenes søvn, ligesom den store åbenhed til det fri giver gode betingelser for en god funktionalitet. Disponeringen af personaleafdelingen mangler dog internt mulighed for personalearbejdspladser som ikke forstyrres af trafik til og fra personalerummet. Fleksibilitet / fællesudnyttelse Det vurderes, at der er en høj mulighed for fællesudnyttelse af arealerne, idet der etableres oplukkelige partier i form af skydedøre imellem grupperummene. Fra basisrummene er der en direkte adgang til det fri og de store nærliggende terrasser, hvorved der kan blive stor udnyttelse af udeområderne. Det rationelle byggesystem efterlader en gentagelse og dermed en rationalitet som er et rigtig godt neutralt grundlag for fleksibilitet og variation i dagens aktiviteter Arkitektur Forslagets arkitektur vurderes fortrinligt. Den arkitektoniske tilgang til opgaven er en disponering af anlæg og bygninger der udnytter grundens topografiske kvaliteter maksimalt, samt fortsætte landskabets bevægelse ind i institutionen. Det har således været vigtigt for forfatteren at opnå sammenhængningskraft med børnenes leg og læring, arkitektoniske rum oplevelser og mangeartede funktioner og stemninger. Den overordnede disponering og et byggesystem som skal forløse opgaven, er et rationelt byggesystem udført i modulbyggeri af præfabrikerede bokse. Med systemet opstår en stivhed i projektet, som ikke forløser det sammenhæng der kræves ved ankomst og aflevering af børnene og lange kommunikationslinier udvendig til vuggestuen og mellem grupperummene for at komme til fællesarealerne.

24 Side 24 af 26 Det rationelle byggesystem efterlader også en gentagelse og dermed en rationalitet som er et rigtig godt neutralt grundlag for fleksibilitet og variation i dagens aktiviteter. I projektet er der en glidende platou overgange fra børnehaven i stueplan og vuggestuen på 1.sal ved at indskyde mellemetager, der medfører at fællesrummet har fået en rolle som formidler mellem børnehave platouet og vuggestuen på 1.sal. Børnehusets 4 forskudte niveauer er indrettet for service og personaleaktiviteter på en meget effektiv og gennemtænkt placering tæt på hovednerven i huset og alle kommunikationslinjerne. Grupperummene er meget velfungerende og alle placeret mod syd med udsigt og adgang til det grønne og samtidig en direkte overgang mellem inde og ude aktiviteter. Den arkitektoniske udformning er en dygtig designet, homogen og imødekommende bygning i materialer som, dog ikke, er helt klart definerede og med udfordringer rent vedligeholdelsesmæssigt Energi / Byggeteknik Forslagets energi / byggeteknik vurderes jævn. Bygningsdele vedligehold Bygningen opføres med bærende system af præfabrikerede bokse som monteres og udvendigt beklædes med skiffer kombineret med rockpanel. De indvendige vægge følger samme princip og beklædes med gips. Etageadskillelsen og tagkonstruktionen udføres i moduller af stål Kvaliteten af den foreskrevne overflade stemmer overens med bygherrens forventninger til en vedligeholdelsesvenlig og holdbar overflade. Driftsforhold Forslaget løser bygningens energitekniske egenskaber tilfredsstillende og overholder byggeprogrammets krav om et byggeri i lavenergiklasse Der etableres 40 m 2 solceller som placeres på taget, hvilket suppleres med passive tiltag som trælameller i facaden mod syd Byggeprogrammet anføres som værende opfyldt ift. de tekniske installationer, men det opleves at beskrivelserne er noget uklare. Der tydeliggøres ikke hvordan bygningen opbygges varme- og ventilationsteknisk. Det vurderes dog, at installationerne kan give acceptable vilkår for brugerne og følger byggeprogrammet. Brandmæssigt kan 1. salen udgøre et problem, hvilket ikke er tilstrækkeligt belyst i redegørelsen. Generelt er der tale om en sparsom beskrivelse af bygningens brandsikring. Flugtvejsforholdene er ikke tilstrækkelige fra specielt krybberummene og det ses ikke beskrevet hvordan samlingen af boksene giver den rette overflade som sikre konstruktionen bagved. Der er tale om et projekt som flere steder halter rent brandteknisk.

25 Side 25 af Forslag mærket Udarbejdet af: Totalentreprenør: Arkitektfirma: Ingeniørfirma: Projektet har samlet opnået: JORTON A/S GPP Arkitekter A/S Niras A/S 5,83 point Omfang Forslagets omfang vurderes god til fortrinligt Materialet præsenterer et tilbud indeholdende et bygningsværk på 1405 m 2 brutto, som opfylder byggeprogrammet. Der er tale om et projekt som disponere de sydvendte områder til grupperum og servicefunktioner mod nord. De udvendige arealer er forsvarligt indhegnet og den omkransende hæk kamuflere på en fin måde denne sikkerhedsforanstaltning. De befæstede arealer muliggør adgang til bygningens indgange og indgår på fornuftig vis i arealer udlagt til legepladsen. Adgangsforholdene til de enkelte afdelinger er opdelt og følger derfor de ønskede beskrivelser Funktion Forslagets funktion vurderes god Helhedsplan Bygningens inspiration kommer sig af flere langhuse der er bygget sammen i forskellige niveau. Dette forstærkes yderligere ved den interne disponering som ty-

26 Side 26 af 26 deligt opdeler bygningen i mindre områder der forbindes med hinanden. Bygningens kerne opleves som værende fællesrummet der med sine store ovenlysvinduer, asyltrappe og ankomstmiljø, kan skabe sammenhæng mellem de enkelte etager og disses respektive funktioner. Etagerne er fint forbundet med atrier, hvor vuggestuebørnene har et godt udsyn til børnehavebørnene og omvendt. Der er således tale om en disponering som skaber gennemsigtighed for institutionens brugere og gæster. Disponering af funktioner Institutionen har mange angrebspunkter mht. ind- og udgange, hvilket giver en klar opdeling af grupperne og rolige arbejdsforhold i overgangen mellem inde- og udeleg. Køkken og personalefaciliteter er fint samlet i den nordlige del af institutionen og det opleves, at personalet har gode muligheder for at kunnet trække sig tilbage fra arbejdet og slappe af eller fordybe sig. Placering af samtalerum vurderes dog som værende uhensigtsmæssigt, idet adgangen til disse for besøgende alene skal foregår gennem personalets garderobe. Krybberummenes orientering mod syd og yderligere placering bag et drivhus frygtes at kunne give en uhensigtsmæssig brug af dette lokale. Fleksibilitet / fællesudnyttelse Rumudformninger er udlagt som et skakbræt og dermed er der muligheder for stor fleksibilitet af rummenes anvendelse og udformningen af grupperummene giver store variationsmulighed i de daglige aktiviteter Arkitektur Forslagets arkitektur vurderes jævn til fortrinligt. Et projekt der tager udgangspunkt i stedets og vejens eksisterende aflange teglhuse i 2,5 etage med saddeltag, krydret med inspiration fra en anden bygningskultur i lette materialer og med forstærket figurativ virkning. Børn elsker det figurative og dermed et spændende udgangspunkt for projektet. Den aflange form er udnyttet til at skabe en struktureret bebyggelse ved at sammenstille flere huse tæt med betjenende faciliteter, og opgang til vuggestuen mod nord, langs med vejen og grupperum mod syd og vest med udsigt og adgang til natur og leg. Fællesrummet i midten med indgange fra øst har det lidt klemt uden udsigt til legearealer og den meget vigtige direkte udgang fra grupperum til fællesarealet er spærret af garderober. Det figurative formsprog er viderebearbejdet og anvendt i interiøret både med en udvendig og indvendig fortællertrappe der, ud over det pædagogiske, formidler en meget fin overgang og adgang til vuggestuen på 1.sal. På 1. sal går strukturen op med fællesrum direkte fra grupperummene og gode funktionsveje og sammenhæng for alle funktioner.

27 Side 27 af Energi / Byggeteknik Forslagets energi / byggeteknik vurderes jævn. Bygningsdele vedligehold Det bærende system opbygges af søjle/bjælke-rammesystemer i en kombination af stål og beton, hvor enkelte stabiliserende vægge udføres i beton. Indvendige vægge beklædes med gips som spartles og males, hvorimod klimaskærmen beklædes med træ. Bygningen pælefunderes med betonpæle, etageadskillelserne udføres med betonelementer og tagkonstruktionen opbygges i træspær. Driftsforhold Ved etablering af 40 m 2 solceller på taget opfyldes kravet om bebyggelse i lavenergiklasse 2015, hvorved byggeprogrammets forskrifter er fulgt. Desuden mindskes tilførslen af varme fra solen ved overdækkede terrasser og mekanisk solafskærmning, hvilket vurderes som værende afgørende når konstruktionsopbygningen er let og derfor reagere mere på temperatursvingninger. Forslaget udføres med tekniske installationer tilnærmer sig en opfyldelse af byggeprogrammet. Varme- og ventilationsanlægget tilsluttes CTS-systemet, men det fremkommer ikke tydeligt om føringsveje kan give pladsproblemer, idet disse ikke er indarbejdet i projektet. Det vurderes at projektet vil give et godt indeklima for brugerne mht. de tekniske installationer. Tilbudet omfatter ikke varslingsanlæg, hvorved de tekniske installationer ikke afspejler byggeprogrammet. Den medsendte redegørelse er acceptabel, dog med enkelte områder som er uafklaret herunder brandcelleinddeling. Generelt virker flugtvejsforholdende gennemtænkt, hvor begrænsede tiltag kan opfylde kravene. Der optræder dog flere uhensigtsmæssige brandskydeporte, og det vurderes desuden at sektionsopdelingen og redning fra disse ikke fremkommer helt tydeligt. Den udvendige beklædning skal brandimprægneres og det skal sikres at træet beholder sin modstandsevne overfor en brandpåvirkning gennem hele bygningens levetid. Hertil skal medregnes løbende omkostninger på driften.

28

Sommerhus i Kandestederne for fam. Mogens B Larsen

Sommerhus i Kandestederne for fam. Mogens B Larsen Sommerhus i Kandestederne for fam. Mogens B Larsen Dødningebakken 33, 9990 Skagen, Ejerlav Starholm, Matrikel 3n - Ejendom 178705 Februar 2011 1 Disponering og arkitektoniske ideer Huset har to udtryk

Læs mere

Spurvelund Børnehus + Udvidelse af Spurvelundskolen Orientering om projekterne 17/12 2012

Spurvelund Børnehus + Udvidelse af Spurvelundskolen Orientering om projekterne 17/12 2012 Spurvelund Børnehus + Udvidelse af Spurvelundskolen Orientering om projekterne 17/12 2012 Behov Nyt børnehus og skoleudvidelse Børnehuset Fakta Skoleudvidelsen Fakta Etablering af nyt børnehus ved Spurvelundskolen:

Læs mere

Ny børneinstitution i Seest Bedømmelsesudvalgets betænkning

Ny børneinstitution i Seest Bedømmelsesudvalgets betænkning Ny børneinstitution i Seest Side 1 af 25 INDHOLD Side 1. INDLEDNING... 2 2. BEDØMMELSE... 3 2.0 BEDØMMELSESPROCESSENS FORLØB:... 4 2.1 BEDØMMELSE AF TILBUD POINTMODEL... 4 2.2 BEDØMMELSESUDVALGETS MØDER...

Læs mere

Tilstandsvurdering. Børnehaven Valhalla VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Tilstandsvurdering. Børnehaven Valhalla VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Tilstandsvurdering Børnehaven Valhalla VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 29. SEPTEMBER 2017 Vesthimmerlands Kommune 29. september 2017 www.niras.dk Indhold 1 Generel information 3 2 Kapacitet i forhold til elevtal/børnetal

Læs mere

L Ø G S T R U P S K O L E P R O J E K T F O R S L A G

L Ø G S T R U P S K O L E P R O J E K T F O R S L A G Løgstrup Skole DATO 07.10.09 Ny indskoling med SFO Med projekt til ny indskoling, har vi taget udgangspunkt i skolens eksisterende arkitektur og struktur, hvor alle lokaler er placeret med direkte adgang

Læs mere

H. Skjøde Knudsen. Casa Arkitekter Cowi. Point: 3 Point: 4 Point: 5 sammenhæng Fællesfaciliteter Point: 3 Point: 4 Point: 5

H. Skjøde Knudsen. Casa Arkitekter Cowi. Point: 3 Point: 4 Point: 5 sammenhæng Fællesfaciliteter Point: 3 Point: 4 Point: 5 Søndersø skole Afdeling Nordmark, december 2007 Vurdering af delparametre. Hvert af de tre projekter tildeles 3-5 point (hvor 5 er bedst). H. Skjøde Knudsen Casa Arkitekter Cowi NovoCon Creo Arkitekter

Læs mere

KOLDING SUNDHEDSCENTER Bedømmelsesudvalgets betænkning

KOLDING SUNDHEDSCENTER Bedømmelsesudvalgets betænkning KOLDING SUNDHEDSCENTER Side 1 af 27 INDHOLD Side 1. INDLEDNING... 2 2. BEDØMMELSE... 3 2.0 BEDØMMELSESPROCESSENS FORLØB... 4 2.1 BEDØMMELSE AF TILBUD POINTMODEL... 4 2.2 BEDØMMELSESUDVALGETS MØDER...

Læs mere

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej Projektudvikling entreprenør arkitekt Domicil på Skanderborgvej 2 Domicil på Skanderborgvej 3 ÅRHUS CENTRUM ÅRHUS H RINGVEJEN O2

Læs mere

Specialcenter Vonsild Bedømmelsesudvalgets betænkning

Specialcenter Vonsild Bedømmelsesudvalgets betænkning Specialcenter Vonsild Side 2 af 26 INDHOLD Side 1. INDLEDNING... 3 2. BEDØMMELSE... 4 2.0 BEDØMMELSESPROCESSENS FORLØB:... 5 2.1 BEDØMMELSE AF TILBUD POINTMODEL... 5 2.2 BEDØMMELSESUDVALGETS MØDER... 6

Læs mere

Den bedste måde at spare energi i vores bygninger, er ved at anvende et design, der mindsker behovet for at bruge energi.

Den bedste måde at spare energi i vores bygninger, er ved at anvende et design, der mindsker behovet for at bruge energi. INTEGRERET ENERGIDESIGN Hos Thorkil Jørgensen Rådgivende Ingeniører vægtes samarbejde og innovation. Vi vil i fællesskab med kunder og brugere skabe merværdi i projekterne. Med merværdi mener vi, at vi

Læs mere

Generelt har de 2 konditionsmæssige tilbud tilvejebragt dommerkomiteen en bred vifte af løsningsforslag for en kommende daginstitution.

Generelt har de 2 konditionsmæssige tilbud tilvejebragt dommerkomiteen en bred vifte af løsningsforslag for en kommende daginstitution. #BREVFLE Familie- & Beskæftigelsesforvaltningen Sønderbro 12 9000 Aalborg 23. oktober 2018 Ny Daginstitution på Sandtuevej 30 Dommerbetænkning ved udbud med forhandling Indledning Aalborg Kommune har bedømt

Læs mere

HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC. Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55

HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC. Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55 HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55 BESKRIVELSE Idegrundlaget Projektet tager udgangspunkt i at skabe funktionalitet såvel som fleksibilitet,

Læs mere

Nyt markant byggeri i Randers midtby

Nyt markant byggeri i Randers midtby Situationsplan Den eksisterende ejendom nedbrydes til fordel for en ny og mere markant bygning. Bygning I forbindelse med opførelsen af bygningen udføres den nye vej til det bagvedliggende område i henhold

Læs mere

Ombygning af UC til SFO og eksisterende SFO til børnehaveklasse Side 1. Indholdsfortegnelse: Indledning Side 2

Ombygning af UC til SFO og eksisterende SFO til børnehaveklasse Side 1. Indholdsfortegnelse: Indledning Side 2 Ombygning af UC til SFO og eksisterende SFO til børnehaveklasse Side 1 Indholdsfortegnelse: Indledning Side 2 Projektorganisation Side 2 Eksisterende forhold Side 2 Fremtidige forhold Side 2 Indhold og

Læs mere

15.3 DAGINSTITUTIONEN AGTRUPVEJ / BRUNEBJERG Afdeling Agtrupvej

15.3 DAGINSTITUTIONEN AGTRUPVEJ / BRUNEBJERG Afdeling Agtrupvej Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2014-2021 Bind III 15.3 DAGINSTITUTIONEN AGTRUPVEJ / BRUNEBJERG Afdeling Agtrupvej Agtrupvej 47, 6000 Kolding Vuggestuen er beliggende i Kolding by,

Læs mere

14. BØRNEHAVEN REGNBUEN

14. BØRNEHAVEN REGNBUEN Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2010-2021 Bind III 14. BØRNEHAVEN REGNBUEN Borgmestervej 3, 6070 Christiansfeld Institutionen er beliggende i Christiansfeld, og er normeret til 102

Læs mere

5.1 BØRNEHAVEN REGNBUEN

5.1 BØRNEHAVEN REGNBUEN Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2014-2021 Bind III 5.1 BØRNEHAVEN REGNBUEN Borgmestervej 3, 6070 Christiansfeld Institutionen er beliggende i Christiansfeld, og er normeret til 102

Læs mere

P L E J E C E N T E R B A N E B O

P L E J E C E N T E R B A N E B O PROJEKT OG STED BAGGRUND Boligselskabet Skt. Jørgen og Viborg Kommune har taget initiativ til at opføre Plejecenter Banebo, som en del af Viborgs nye bydel Banebyen. Viborg Baneby er et ældre bynært erhvervsområde,

Læs mere

50. HEJLS BØRNEHAVE. Det Lange Hus. Det Skæve Hus. Det Lige Hus. Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2010-2021. Hejls Landevej 20, 6094 Hejls

50. HEJLS BØRNEHAVE. Det Lange Hus. Det Skæve Hus. Det Lige Hus. Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2010-2021. Hejls Landevej 20, 6094 Hejls Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2010-2021 Bind III 50. HEJLS BØRNEHAVE Hejls Landevej 20, 6094 Hejls Institutionen er beliggende i Hejls og er normeret til 80 børnehavebørn med aftalt

Læs mere

Tilstandsvurdering. Børnehaven Højgården VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Tilstandsvurdering. Børnehaven Højgården VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Tilstandsvurdering Børnehaven Højgården VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 29. SEPTEMBER 2017 Vesthimmerlands Kommune 29. september 2017 www.niras.dk Indhold 1 Generel information 3 2 Kapacitet i forhold til elevtal/børnetal

Læs mere

Sammenfattende vurdering

Sammenfattende vurdering Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2010-2021 Bind III 37. PETERSBJERGGÅRD Petersbjerggård 30, 6000 Kolding Peterbjerggård er beliggende i den nordlige del af Kolding. Institutionen

Læs mere

BØRNEHUS I SKIBBY RÅDHUS

BØRNEHUS I SKIBBY RÅDHUS BØRNEHUS I SKIBBY RÅDHUS MN SAG NR 11123-01 - SIDE NR 1 AF 16 Saltsøvej affaldsgård redskabsskur cykeloverdækning klapvogne parkering ca. 30 pladser legeplads større børn bålhytte låge HOVEDINDGANG HCparkering

Læs mere

11.4 DAGINSTITUTIONEN PETERSBJERGGÅRD

11.4 DAGINSTITUTIONEN PETERSBJERGGÅRD Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2014-2021 Bind III 11.4 DAGINSTITUTIONEN PETERSBJERGGÅRD Petersbjerggård 30, 6000 Kolding Petersbjerggård er beliggende i den nordlige del af Kolding.

Læs mere

22.1 BØRNEHUSET VED ÅEN - Børnehaveafdeling

22.1 BØRNEHUSET VED ÅEN - Børnehaveafdeling 22.1 BØRNEHUSET VED ÅEN - Børnehaveafdeling Engstien 9, 6000 Kolding Børnehuset Ved Åen er beliggende i Kolding by og består af en børnehaveafdeling og en vuggestueafdeling. Institutionen er normeret til

Læs mere

14 NYE BOLIGER PÅ KJELDING HØJ

14 NYE BOLIGER PÅ KJELDING HØJ 14 NYE BOLIGER PÅ KJELDING HØJ 17.03.2011 boligbebyggelse på kjelding høj i struer 2 OVERORDNET DISPONERING Den udbudte, smukt placerede storparcel på Kjelding Høj er karakteriseret ved et fint kuperet

Læs mere

HAVEJE-ATELLIERNE 27681

HAVEJE-ATELLIERNE 27681 HAVEJE-ATELLIERNE 27681 BESKRIVELSE HAVEJE-ATELLIERNE INTENTION En spændende udviklings proces er i gang( ) Variation, kreativitet og liv på gaden. Et sted der er rart at være for dem der bor der, og tiltrækker

Læs mere

ARKITEKTUR OG MATERIALER: HOVEDIDÉ OG DISPONERING:

ARKITEKTUR OG MATERIALER: HOVEDIDÉ OG DISPONERING: HOVEDIDÉ OG DISPONERING: Dette projekt anviser et konkret forslag til bebyggelse af grunden på Herningvej, mellem Skaadsmosevej og Glentevej i Ringkøbing. Forslaget anviser etablering af butiksarealer,

Læs mere

22.2 BØRNEHUSET VED ÅEN - Vuggestueafdeling

22.2 BØRNEHUSET VED ÅEN - Vuggestueafdeling 22.2 BØRNEHUSET VED ÅEN - Vuggestueafdeling Engstien 5, 6000 Kolding Børnehuset Ved Åen er beliggende i Kolding by og består af en børnehaveafdeling og en vuggestueafdeling. Institutionen er normeret til

Læs mere

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP Appendiks 1.12 Helbredsgreb Glostrup Hospital 01.02.2012 Helhedsgreb for Glostrup hospital 01.02.2012 msel0015 Byggeafdelingen

Læs mere

NY BEBYGGELSE I TUUJUK

NY BEBYGGELSE I TUUJUK NY BEBYGGELSE I TUUJUK 06-04-2018 INDLEDNING I dette hæfte illustreres et forslag til disponering af Tuujuk-området. Hæftet præsenterer konkrete ønsker om etablering af 3 bygninger med forskellig programmering.

Læs mere

S t a r u p N y D a g I n s t i t u t i o n > > D i s p o s i t i o n s f o r s l a g

S t a r u p N y D a g I n s t i t u t i o n > > D i s p o s i t i o n s f o r s l a g S t a r u p N y D a g I n s t i t u t i o n > > D i s p o s i t i o n s f o r s l a g 2603.2010 I vores nye hule er der en lampe som kun kan lyse når solen skinner. - så når lyset i hulen går ud, prøver

Læs mere

Indledning. Arkitektonisk udtryk

Indledning. Arkitektonisk udtryk Uglegårdsskolen Uglehuset - Nyt indskolingshus PROJEKTFORSLAG Indledning Arkitektonisk udtryk Nærværende projektforslag for Uglehuset er en viderebearbejdning og detaljering af konkurrenceprojektet fra

Læs mere

Skovlunden

Skovlunden Skovlunden 19.03.18 18 Skoven vil sammen med en allerede eksisterende skovsø, skabe en helt unik stemning i området SKOVBRYNET Slagelse Boligselskabs 22 nye seniorboliger er beliggende som den første etape

Læs mere

VESTBYEN - FRISKOLE OG FÆLLESHUS ILLUSTRATION AF VESTBYEN

VESTBYEN - FRISKOLE OG FÆLLESHUS ILLUSTRATION AF VESTBYEN VESTBYEN - FRISKOLE OG FÆLLESHUS ILLUSTRATION AF VESTBYEN OVERSIGTSKORT PLACERINGEN Vestbyen - friskole og fælleshus bygges i den nordvestlige del af Holstebro, skolen får her en god placering på grænsen

Læs mere

PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG

PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG FORELØBIG HELHEDSPLAN ARKITEKTBILAG 02 AUGUST 2017 UDDRAG AF UDVALGTE SIDER KONTEKST 3-4 etagers boligblokke Røde/gule murede facader Røde saddeltage Hvide vinduer

Læs mere

centerbebyggelse HANDELS- OG SERVICECENTER VED HERNINGVEJ I RINGKØBING PROJEKTMATERIALE

centerbebyggelse HANDELS- OG SERVICECENTER VED HERNINGVEJ I RINGKØBING PROJEKTMATERIALE centerbebyggelse HANDELS- OG SERVICECENTER VED HERNGVEJ I RGKØBG UDARBEJDET AF: SKALA ARKITEKTER A/S ALLÉGADE 2 8700 HORSENS FOR: BOKA HOLDG A/S TELEHØJEN 6 5220 ODENSE HOVEDIDÉ OG DISPONERG: Dette prospekt

Læs mere

Myndigheds dokumentation Brand og statik forhold ETAGEBOLIGER BORGERGADE

Myndigheds dokumentation Brand og statik forhold ETAGEBOLIGER BORGERGADE Myndigheds dokumentation Brand og statik forhold Indhold INDLEDNING... 2 BYGNINGSBESKRIVELSE... 2 BRANDSEKTIONER... 4 BRANDCELLEVÆGGE... 4 BYGNINGENS INDRETNING... 4 BYGNINGSDEL KLASSER... 4 BYGNINGENS

Læs mere

BØRNEHUSET GAZELLEN ILLUSTRATION AF BØRNEHUSET

BØRNEHUSET GAZELLEN ILLUSTRATION AF BØRNEHUSET 1 BØRNEHUSET GAZELLEN ILLUSTRATION AF BØRNEHUSET A2 ARKITEKTERNE A/S NUPARK 49 7500 HOLSTEBRO 9610 5610 WWW.A2ARKITEKTERNE.DK BØRNEHUSET GAZELLEN DISPOSITIONSFORSLAG SAG NR. 11043 DATO 05.10.12 2 Indledning

Læs mere

Syrengården. inspireret af Henning Larsen Architects. 18 ejerboliger i ét plan på 100-115 m² i naturskønt område i Holbæk.

Syrengården. inspireret af Henning Larsen Architects. 18 ejerboliger i ét plan på 100-115 m² i naturskønt område i Holbæk. Syrengården inspireret af Henning Larsen Architects 18 ejerboliger i ét plan på 100-115 m² i naturskønt område i Holbæk Kom tæt på boligerne med de markante karnapper De eksklusive boliger fremstår lyse

Læs mere

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du:

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du: Bæredygtighedsskema Skemaet skal udfyldes i forbindelse med ansøgning om lokalplan. I skemaet skal du beskrive, hvilke bæredygtige tiltag dit projekt indeholder. Beskrivelsen er opdelt i emner, som svarer

Læs mere

12.1 PINJEVEJENS BØRNEHUS

12.1 PINJEVEJENS BØRNEHUS Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2014-2021 Bind III 12.1 PINJEVEJENS BØRNEHUS Pinjevej 2, 6000 Kolding Pinjevejens Børnehus er beliggende i den nordvestlige del af Kolding by. Bygningsmæssigt

Læs mere

NYE SENIORBOLIGER I SULSTED. Boligselskabet Nordjylland Kuben Management Kjaer & Richter FEB 2018

NYE SENIORBOLIGER I SULSTED. Boligselskabet Nordjylland Kuben Management Kjaer & Richter FEB 2018 NYE I SULSTED BYEN / LANDSBYEN - kultur og identitet - beboersammensætning - overblik - tryghed - liv og omsorg SUNDHED - motion - kreativitet - lys og luft / udeliv - boligfleksibilitet og -hensyn BOLIGEN

Læs mere

Løgstrup Skole Tilbygning med ny klasseklynge til mellemtrinnet

Løgstrup Skole Tilbygning med ny klasseklynge til mellemtrinnet Quattro Arkitekter A/S Preislers Plads 14 8800 Viborg tlf. 8662 2711 cvr. 10086760 www.quattro-as.dk Løgstrup Skole Tilbygning med ny klasseklynge til mellemtrinnet 2010.12.13 Udbygning af Løgstrup Skole

Læs mere

KONTORHUS & P-HUS ROSKILDEVEJ - VIBEHOLMS ALLÉ, BRØNDBY PROJEKTFORSLAG

KONTORHUS & P-HUS ROSKILDEVEJ - VIBEHOLMS ALLÉ, BRØNDBY PROJEKTFORSLAG KONTORHUS & P-HUS ROSKILDEVEJ - VIBEHOLMS ALLÉ, BRØNDBY PROJEKTFORSLAG 18.06.2015 Sagsnr. 15.5526 20 m K 17,5 K 18 K 19 K 17,5 K 19 K 16,5 MATRIKEL OG BYGGELINJER BYGNINGSHØJDER OG KOTER ANKOMST TIL GRUNDEN

Læs mere

Daginstitution Klokkefrøen Bedømmelsesudvalgets betænkning

Daginstitution Klokkefrøen Bedømmelsesudvalgets betænkning Side 2 af 22 INDHOLD Side 1. INDLEDNING... 3 2. BEDØMMELSE... 4 3. BEDØMMELSESUDVALGETS GENERELLE BEMÆRKNINGER... 7 4. BEDØMMELSESUDVALGETS BEMÆRKNINGER TIL DET ØKONOMISK MEST FORDELAGTIGE PROJEKT... 8

Læs mere

Ny Kildemosen Børneinstitution i Kolding Bedømmelsesudvalgets betænkning

Ny Kildemosen Børneinstitution i Kolding Bedømmelsesudvalgets betænkning Ny Kildemosen Børneinstitution i Kolding Side 1 af 31 INDHOLD Side 1. INDLEDNING... 2 2. BEDØMMELSE... 3 2.0 BEDØMMELSESPROCESSENS FORLØB:... 4 2.1 BEDØMMELSE AF TILBUD POINTMODEL... 4 2.2 BEDØMMELSESUDVALGETS

Læs mere

Projekt fra Kristiansdal

Projekt fra Kristiansdal Projekt fra Kristiansdal Samlet vurdering Projektet er et væsentligt positivt bidrag til byen og stedet. Projektet beskrives som en områdefornyelse af ejendommene Bredgade 62-66 samt Sanggårds Plads, hvilket

Læs mere

De store vinduer er placeret mod nord, og de små mod syd for at lukke et smukt og roligt arbejdslys ind, der ikke overopheder klasselokalerne.

De store vinduer er placeret mod nord, og de små mod syd for at lukke et smukt og roligt arbejdslys ind, der ikke overopheder klasselokalerne. Udbygning af Falkonergårdens Gymnasium Ens Men Forskellige Vores forslag til Falkonergårdens Gymnasiums nye udvidelse består af en ombygning af østfløjen til seks nye klasselokaler med tilhørende grupperum,

Læs mere

Vi forestiller os at bygge en kombination af almene familieboliger og almene senior-egnede boliger i en størrelse som aftales

Vi forestiller os at bygge en kombination af almene familieboliger og almene senior-egnede boliger i en størrelse som aftales 1 2 3 Vi forestiller os at bygge en kombination af almene familieboliger og almene senior-egnede boliger i en størrelse som aftales nærmere i tæt samarbejde mellem Domea og kommunen. Ved denne fordeling,

Læs mere

N Y T K O N T O R H U S

N Y T K O N T O R H U S N Y T K O N T O R H U S N Y T K O N T O R H U S SILKEBORGVEJ PROJEKTUDVIKLING TOTALENTREPRENØR ARKITEKT Kontorhus Forslag 4 Kontorhus Forslag 5 NYT KONTORHUS Domicilbygning med mulighed for individuelle

Læs mere

Fyrværkeriparken. Fremtidens bæredygtige boliger i Seest

Fyrværkeriparken. Fremtidens bæredygtige boliger i Seest Fyrværkeriparken Fremtidens bæredygtige boliger i Seest Afdeling 955-0 Lejerbo Kolding Pakhustorvet 4 35 lækre boliger i skønne omgivelser med gode fællesarealer og fælleshus 6000 Kolding Telefon 3812

Læs mere

UDBUDSMATERIALE NY MULTIHAL-FREDERIKSBORGCENTRET TOTALENTREPRISE 01. UDBUDSBREV MARTS 2016 ALMBJERG A/S RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA F.R.I.

UDBUDSMATERIALE NY MULTIHAL-FREDERIKSBORGCENTRET TOTALENTREPRISE 01. UDBUDSBREV MARTS 2016 ALMBJERG A/S RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA F.R.I. UDBUDSMATERIALE NY MULTIHAL-FREDERIKSBORGCENTRET TOTALENTREPRISE 01. UDBUDSBREV MARTS 2016 ALMBJERG A/S RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA F.R.I. «Totalentreprenør» 17 juni 2016 Udbudsbrev Vedr.: FrederiksborgCentret

Læs mere

Orientering om helhedsplan

Orientering om helhedsplan Orientering om helhedsplan Askerødbebyggelsen september 2008 Til beboerne i Askerød På beboermødet den 9. marts 2008 blev der nedsat følgende tre fokusgrupper med følgende emner 1. Stamhus og institutioner

Læs mere

Tilstandsvurdering. Børnehaven Markvænget VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Tilstandsvurdering. Børnehaven Markvænget VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Tilstandsvurdering Børnehaven Markvænget VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 29. SEPTEMBER 2017 Vesthimmerlands Kommune 29. september 2017 www.niras.dk Indhold 1 Generel information 3 2 Kapacitet i forhold til elevtal/børnetal

Læs mere

ØSTER HASSING // FORSAMLINGSHUS // SKITSEFORSLAG 29.10.2015

ØSTER HASSING // FORSAMLINGSHUS // SKITSEFORSLAG 29.10.2015 ØSTER HASSING // FORSAMLINGSHUS // SKITSEFORSLAG 29.10.2015 Hølundsvej multibane indkørsel p-plads - 26 stk terrasse bålplads BYENS HUS - Øster Hassing forsamlingshus grønning / boldbane Et hus til at

Læs mere

Programoplæg for ombygning af Børneinstitutionen Stationsparken

Programoplæg for ombygning af Børneinstitutionen Stationsparken Programoplæg for ombygning af Børneinstitutionen Stationsparken November 2006 Indholdsfortegnelse 1 Projekt 1.1 Indledning 2 1.2 Bygningsbeskrivelse eksisterende forhold 2 1.3 Bygherrens generelle syn

Læs mere

Træ som brandgodt byggemateriale. InnoByg gå-hjem møde

Træ som brandgodt byggemateriale. InnoByg gå-hjem møde Træ som brandgodt byggemateriale InnoByg gå-hjem møde Træ som byggemateriale Træ har gennem alle tider været et brandgodt byggemateriale: Hvorfor er brandreglerne Typiske spørgsmål: Hvorfor bygger vi ikke

Læs mere

Træhuse. den sunde og smukke bolig. Familieboliger

Træhuse. den sunde og smukke bolig. Familieboliger Træhuse den sunde og smukke bolig Familieboliger & Sven-Erik Nielsen Arkitekt og ejer af A&W Perspektiva Erfaring og god rådgivning Hos A&W Perspektiva har vi specialiseret os i træ huse. For et træhus

Læs mere

8. A u g u s t

8. A u g u s t 8. A u g u s t 2 0 0 7 PROJEKTORGANISATION Bygherre: S.E. Beton A/S Arkitekt: KS Arkitekter A/S Entreprenør: Gråkjær A/S SITUATIONSPLAN ARKITEKTONISK HOVEDIDÉ Det nye industrihus i Juelstrupparken er skitseret

Læs mere

HØJHUS I NØRRESUNDBY HAVNELIV VED BROERNE 30.03.2007

HØJHUS I NØRRESUNDBY HAVNELIV VED BROERNE 30.03.2007 HØJHUS I NØRRESUNDBY 30.03.2007 1 Innovativt højhusbyggeri ved havnefronten Det nye havneprojekt med marinefaciliteter ved brolandingen i Nørresundby fremtræder som et markant landmark for området nord

Læs mere

TRAPPEN. Skitseprojekt for byggefelt 1A4 Aalborg Godsbaneareal 26.02.2015

TRAPPEN. Skitseprojekt for byggefelt 1A4 Aalborg Godsbaneareal 26.02.2015 TRAPPEN Skitseprojekt for byggefelt 1A4 Aalborg Godsbaneareal 26.02.2015 ARKITEKT BYGHERRE Laplandsgade 4A, 2.sal 2300 København S Denmark TN Udvikling A/S Kong Christians Allé 43, 2. DK-9000 Aalborg

Læs mere

inovenit / forår 2014 Inovenit ApS. Værkstedsvej 17 1. th., 4600 Køge. Tlf. 5556 5857 ino@inovenit.dk www.inovenit.dk

inovenit / forår 2014 Inovenit ApS. Værkstedsvej 17 1. th., 4600 Køge. Tlf. 5556 5857 ino@inovenit.dk www.inovenit.dk inovenit / forår 2014 Inovenit ApS. Værkstedsvej 17 1. th., 4600 Køge. Tlf. 5556 5857 ino@inovenit.dk www.inovenit.dk OM INOVENIT Invenit er latin for han/hun har formet, arrangeret det, designet/planlagt

Læs mere

DOMI BOLIG AFD. 35 STENHØJGÅRDSVEJ 08/

DOMI BOLIG AFD. 35 STENHØJGÅRDSVEJ 08/ DOMI BOLIG AFD. 35 STENHØJGÅRDSVEJ 08/02-2019 RENOVERING & FORTÆTNING AF AFDELING 35, STENHØJGÅRDSVEJ INDHOLD 01 Situationsplan Forslag A og B samt terrænsnit 02 Nye Boliger 32 nye boliger, plan, snit,

Læs mere

27. KONGEÅENS BØRNEHAVE

27. KONGEÅENS BØRNEHAVE 27. KONGEÅENS BØRNEHAVE Østergade 80, 6580 Vamdrup Børnehaven er beliggende i Vamdrup by i forbindelse med Kongeåskolen. Institutionen er normeret til og rummer 60 heldags børnehavepladser, 13 heldags

Læs mere

ROSMUS BØRNEHUS. Behovsanalyse

ROSMUS BØRNEHUS. Behovsanalyse ROSMUS BØRNEHUS Behovsanalyse Vi vil være Syddjurs bedste børnehave/vuggestue som en integreret del af et børne- ungemiljø dækkende fra 0 18 år. Vuggestue/børnehave har sammen med skole/sfo et fælles værdigrundlag,

Læs mere

IDÉOPLÆG GRENAA IDRÆTSCENTER

IDÉOPLÆG GRENAA IDRÆTSCENTER IDÉOPLÆG GRENAA IDRÆTSCENTER Tagudskiftning med intern udvidelse 1 HISTORIE / BAGGRUND Idrætscenteret i Grenaa blev bygget i 1980-81 og er resultatet af en indbudt konkurrence, som omfattede en helhedsplan

Læs mere

STARTBO HOLBÆK SLOTSHAVEN STARTBO STARTBO STARTBO

STARTBO HOLBÆK SLOTSHAVEN STARTBO STARTBO STARTBO STARTBO HOLBÆK SLOTSHAVEN 1-11-2017 STARTBO STARTBO STARTBO BYGGEGRUNDEN Beskrivelse af arkitektur Vores teams forslag og hovedgreb tager udgangspunkt i det, som er beskrevet i Startbos idéoplæg: Startbo-konceptet

Læs mere

Beskrivelse af byggeriet. Disponering:

Beskrivelse af byggeriet. Disponering: Illustrationsplan af mulig fremtidig bebyggelse og pladsdannelse Beskrivelse af byggeriet Disponering: Bebyggelsen indeholder 3 enkeltstående blokke A, B og C alle i 3 etager med flade - eller næsten flade

Læs mere

KALUNDBORG SUNDHEDS- CEnTER OG AKUTHUS

KALUNDBORG SUNDHEDS- CEnTER OG AKUTHUS SUNDHEDS- CEnTER OG AKUTHUS rh arkitekter REV. 2012.01.10 VISION På baggrund af de strukturændringer som Region Sjællands sygehusplan 2010 medfører, etablerer Region Sjælland og Kalundborg Kommune et sundheds-

Læs mere

EN BEVÆGELSE I LANDSKABET - NYT MARITIMT VIDENCENTER I TUNGEVÅGEN

EN BEVÆGELSE I LANDSKABET - NYT MARITIMT VIDENCENTER I TUNGEVÅGEN EN EVÆGELSE I LANDSKAET - NYT MARITIMT VIDENENTER I TUNGEVÅGEN 0.0 +2.5 0.0 A +5.0 PLADS FOR AD, FISKE OG ANKOMST MED ÅD TUNGENES FYR +5.5 +7.5 0.0 +2.5 +5.5 +5.0 NYT MARITIMT VITENSENTER 0.0 TUNGEVIKA

Læs mere

Det Maritime Museum AQUARIUS. Tungevågen AQUARIUS MARITIMT VITENSENTER I TUNGEVÅGEN

Det Maritime Museum AQUARIUS. Tungevågen AQUARIUS MARITIMT VITENSENTER I TUNGEVÅGEN 1 Det Maritime Museum AQUARIUS Tungevågen INDHOLDSFORTEGNELSE 3 4. ARKITEKTONISK, URBANT OG LANDSKABELIGT KONCEPT 5-7. CONCEPTUELLE DIAGRAMMER 8. MASTERPLAN OG TVÆRSNIT 9. PLAN -1, +1 10. ARKITEKTUR OG

Læs mere

Familieboliger Amtsvej 9-11, Allerød. Skitseforslag

Familieboliger Amtsvej 9-11, Allerød. Skitseforslag Familieboliger Amtsvej 9-11, Allerød Skitseforslag 2 25.04.2017 Områdekort Situationsplan 1:500 Arealbeskrivelse Arealet ligger på Amtsvej 11 i Allerød. Bebyggelsen i området er af meget forskellig karakter,

Læs mere

bebyggelsen set fra hjørnet Provstevej og Theklavej Provstevej 5 ungdomsboliger forside

bebyggelsen set fra hjørnet Provstevej og Theklavej Provstevej 5 ungdomsboliger forside bebyggelsen set fra hjørnet Provstevej og Theklavej side 0 forside Arkitektur og bygningsbeskrivelse Byggeriet fremstår som en række bygninger, der tilsammen danner en vinkelbygning på hjørnet af Provstevej

Læs mere

NIELS JUELSVEJ SÆBY - i by, tæt på det grønne. 15 moderne lejligheder i det attraktive Sæby med beboervenlig afstand til byens faciliteter

NIELS JUELSVEJ SÆBY - i by, tæt på det grønne. 15 moderne lejligheder i det attraktive Sæby med beboervenlig afstand til byens faciliteter NIELS JUELSVEJ SÆBY - i by, tæt på det grønne 15 moderne lejligheder i det attraktive Sæby med beboervenlig afstand til byens faciliteter sæby OVERSIGT,,,,, en central beliggenhed, der henvender sig til

Læs mere

Levetidsomkostninger. Levetidsomkostninger. Fleksibilitet. Fleksibilitet. Økonomi. Økonomi. Økonomi. Økonomi. Holdbare byggematerialer.

Levetidsomkostninger. Levetidsomkostninger. Fleksibilitet. Fleksibilitet. Økonomi. Økonomi. Økonomi. Økonomi. Holdbare byggematerialer. Levetidsomkostninger Holdbare byggematerialer Holdbarheden af de anvendte byggematerialer har betydning for både totaløkonomien og den samlede miljøbelastning for byggeriet. Jo længere levetid byggematerialerne

Læs mere

SKITSEFORSLAG TIL NY 50 BØRNS BØRNEHAVE I SVENSTRUP

SKITSEFORSLAG TIL NY 50 BØRNS BØRNEHAVE I SVENSTRUP Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen ved Aalborg Kommune Idræts- og Naturbørnehaven OLYMPIA / Marathonvej 6 / Svenstrup SKITSEFORSLAG TIL NY 50 BØRNS BØRNEHAVE I SVENSTRUP Knudsen & Østergaard A/S /

Læs mere

BOLIGBEBYGGELSE - KONGSVANG

BOLIGBEBYGGELSE - KONGSVANG BOLIGBEBYGGELSE - KONGSVANG BOLIGBEBYGGELSE - KONGSVANG PLACERING Byggeriet er placeret i Kongsvang, et roligt kvarter fortrinsvis med boliger, beliggende syd for og i umiddelbar nærhed til Århus bymidte.

Læs mere

BEAT BOX. Udadvendt anvendelse og funktionelt samspil med Rabalderstræde. Fælles faciliteter sættes i spil for at understøtte bylivet

BEAT BOX. Udadvendt anvendelse og funktionelt samspil med Rabalderstræde. Fælles faciliteter sættes i spil for at understøtte bylivet BEAT BOX NOV 2017 BEAT BOX Projektet Projektet er nøje tilpasset den helt særlige stemning og æstetik, der kendetegner området, og rummer oplevelser og knytter en reference til den oprindelige betonfabrik

Læs mere

Ny Tandklinik Ringe. Dispositionsforslag til ny tandklinik i Ringe. Adresse: Rolighedsvej 22, 5750 Ringe.

Ny Tandklinik Ringe. Dispositionsforslag til ny tandklinik i Ringe. Adresse: Rolighedsvej 22, 5750 Ringe. Ny Tandklinik Ringe Dispositionsforslag til ny tandklinik i Ringe. Adresse: Rolighedsvej 22, 5750 Ringe. Udarbejdet af: Faaborg-Midtfyn kommune Teknik - Kommunale Bygninger Nørregade 4, 5600 Faaborg Arkitekt:

Læs mere

NY DAGINSTITUTION I GRENÅ

NY DAGINSTITUTION I GRENÅ VUGGESTUE PERSONALE KØKKEN FÆLLES VUGGESTUE BØRNEHAVE KRABBE NY DAGINSTITUTION I GRENÅ NORD beplantningsbælte udeareal krabbe gruppe etape II udeareal vuggestue fællesareal, offentligt område højbed med

Læs mere

K L O S T E R V E J I R Y

K L O S T E R V E J I R Y K L O S T E R V E J I R Y DATO: 18.08.2008 NORD Vision Den gennemgående vision i forslaget er en konkretisering af de retningslinier, der beskrives i»helhedsplan for Ry«. Banebåndets omdannelse fra barriere

Læs mere

RENOVERING AF AFDELING 305 OG 306, BJERRINGBRO ANDELSBOLIGFORENING

RENOVERING AF AFDELING 305 OG 306, BJERRINGBRO ANDELSBOLIGFORENING RENOVERING AF AFDELING 305 OG 306, BJERRINGBRO ANDELSBOLIGFORENING DISPOSITIONSFORSLAG 09.03.2015 - REV. 16.06.2016 BOLIGSTRUKTUR AFDELING 305 Renoveringen af afdeling 305 er omfattende. På boligetagerne

Læs mere

Nyt terminalprojekt på Banegårdspladsen i Herning. Prækvalifikation. 1. Bygherre. 2. Bygherrerådgiver. 3. Udbudsform. 4.

Nyt terminalprojekt på Banegårdspladsen i Herning. Prækvalifikation. 1. Bygherre. 2. Bygherrerådgiver. 3. Udbudsform. 4. Herning Kommune opfordrer herved investorer, totalentreprenører og konsortier til at søge prækvalifikation i forbindelse med et projekt for en ny busterminal samt helhedsplan for Banegårdspladsen i Herning.

Læs mere

AR KITEMA NY BOLIGBEBYGGELSE I MONTANAGADE AUGUST 2014

AR KITEMA NY BOLIGBEBYGGELSE I MONTANAGADE AUGUST 2014 AR KITEMA NY BOLIGBEBYGGELSE I AUGUST 2014 ARKITEMA HJØRNET AF OG AR KITEMA NORD SITUATIONSPLAN MED BEBYGGELSENS GÅRDRUM 1:250 AR KITEMA FACADE MOD 1:250 FACADE MOD 1:250 AR KITEMA SNIT GENNEM BEBYGGELSEN

Læs mere

N1.2 MØLDRUP BØRNEHAVE

N1.2 MØLDRUP BØRNEHAVE Rugvænget 1, 9632 Møldrup Børnehaven er beliggende i udkanten af Møldrup by nord for Viborg. Møldrup børnehave er ledelsesmæssigt lagt sammen med Solstrålen (Hvam) fra januar 2008. Institutionen hedder

Læs mere

bolig erhverv undervisning kultur sport & fritid sundhed renovering planlægnig bygherrerådgivning LÆNGE LEVE ARKITEKTUREN

bolig erhverv undervisning kultur sport & fritid sundhed renovering planlægnig bygherrerådgivning LÆNGE LEVE ARKITEKTUREN Prisme arkitekter Prisme arkitekter a/s blev stiftet i Aarhus i 1992. Prisme arkitekter a/s indehaves af arkitekt m.a.a. Lars Christensen og er medlem af Danske Arkitektvirksomheder. Prisme arkitekter

Læs mere

21.3 BØRNEHAVEN KLØVERBO

21.3 BØRNEHAVEN KLØVERBO Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2014-2021 Bind III 21.3 BØRNEHAVEN KLØVERBO Søndre Allé 28A, Stepping, 6070 Christiansfeld Børnehaven er beliggende i Stepping by. Institutionen er

Læs mere

Cederfeldsgade, Aarup

Cederfeldsgade, Aarup Cederfeldsgade, Aarup Vurderingskriterier Arkitektonisk kvalitet Vurdering Projektet rummer ikke særlige arkitektoniske kvaliteter, der kan fremhæves, og der er ikke tale om en særlig arkitektur, hvor

Læs mere

BOFÆLLESSKAB - 20 BOLIGER I NYBORG - NYBORG KOMMUNE - PRÆSENTATION

BOFÆLLESSKAB - 20 BOLIGER I NYBORG - NYBORG KOMMUNE - PRÆSENTATION 06.09.2010 Del 1 Lejerbo og ATRA arkitekter Beboeren som det private menneske og bofællesskabet som arbejdsplads Del 2 Hovedidé En tur gennem huset Om udearealerne Om det private, det halvoffentlige og

Læs mere

Statisk analyse ETAGEBOLIGER BORGERGADE

Statisk analyse ETAGEBOLIGER BORGERGADE Indhold BESKRIVELSE AF BYGGERIET... 2 BESKRIVELSE AF DET STATISKE SYSTEM... 2 LODRETTE LASTER:... 2 VANDRETTE LASTER:... 2 OMFANG AF STATISKE BEREGNINGER:... 2 KRÆFTERNES GENNEMGANG IGENNEM BYGGERIET...

Læs mere

GARTNERLUNDEN Udbud af storparcel

GARTNERLUNDEN Udbud af storparcel GARTNERLUNDEN Udbud af storparcel INDLEDNING Struer Kommune udbyder et areal, som er beliggende i Bremdal, som ligger i tæt forbindelse med Struer. Området ligger i et kuperet landskab med udsigt over

Læs mere

Tilstandsvurdering. Vester Hornum Skole og LBO Hulen VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Tilstandsvurdering. Vester Hornum Skole og LBO Hulen VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Tilstandsvurdering Vester Hornum Skole og LBO Hulen VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 6. SEPTEMBER 2017 Indhold 1 Generel information 3 2 Kapacitet i forhold til elevtal/børnetal aktuelt og i forhold til befolkningsprognosen

Læs mere

Kalundborg Sundheds- og Akuthus Projektforslag

Kalundborg Sundheds- og Akuthus Projektforslag Kalundborg Sundheds- og Akuthus Projektforslag Kalundborg Sundheds- og Akuthus Projektforslag Indholdsfortegnelse: Beskrivelse af projektforslag Situationsplan Inventarplan etage 0 Inventarplan etage 1

Læs mere

Per Jensen, Familie- & Beskæftigelsesforvaltningen

Per Jensen, Familie- & Beskæftigelsesforvaltningen Til Kopi til Fra Sagsnr. Per Jensen, Familie- & Beskæftigelsesforvaltningen Indtast Kopi til Thomas West Indtast sagsnr. Aak Bygninger Borgmesterens Forvaltning Danmarksgade 19, 1. sal 9000 Aalborg Init.:

Læs mere

ODENSE FRIPLEJEHJEM. Dispositionsforslag. Odense. Tornbjerg

ODENSE FRIPLEJEHJEM. Dispositionsforslag. Odense. Tornbjerg ODENSE FRIPLEJEHJEM Dispositionsforslag Odense Tornbjerg Dato 1.3.2017 Odense kongrescenter Parcelhuskvarter Tornbjerg kirke Tornbjerggård botilbud Kollegie Tornbjerg Gymnasium Tornbjerg Plejecenter Svovlhatten

Læs mere

STARTBO STARTBO NÆSTVED

STARTBO STARTBO NÆSTVED STARTBO STARTBO NÆSTVED SNEPPEVEJ 19-05-2017 BYGGEGRUNDEN Beskrivelse af arkitektur Vores teams forslag og hovedgreb tager udgangspunkt i det, som er beskrevet i Startbos idéoplæg: Startbo-konceptet er

Læs mere

Randers Kommune. Helsted Børnehus. Udviklingsplan for daginstitutionerne. November 2009

Randers Kommune. Helsted Børnehus. Udviklingsplan for daginstitutionerne. November 2009 Randers Kommune Udviklingsplan for daginstitutionerne Helsted Børnehus November 2009 Udviklingsplan for daginstitutionerne i Randers Kommune Denne udviklingsplan for daginstitutionerne i Randers Kommune

Læs mere

6. BØRNEHAVEN SEEST GL. SKOLE

6. BØRNEHAVEN SEEST GL. SKOLE 6. BØRNEHAVEN SEEST GL. SKOLE Bredevej 44, 6000 Kolding Børnehaven er beliggende i den vestlige del af Kolding, og er normeret til 50 heldags børnehavepladser med aftalt vip til 54. Sammenfattende vurdering

Læs mere

Branddokumentation. Børnehaven Troldebo

Branddokumentation. Børnehaven Troldebo Branddokumentation Børnehaven Troldebo Juni 2011 Bygherre: Byggeplads: Projekterende: Byggesag: Silkeborg kommune, Søvej 3, 8600 Silkeborg Engesvangvej 38, Kragelund, 8600 Silkeborg KLH Architects, Valdemar

Læs mere

bygherrerådgivning udvalgte referencer

bygherrerådgivning udvalgte referencer bygherrerådgivning udvalgte referencer Hovedbilbliotek og kulturhus Ledøje-Smørrum 1996-1998 Nyt hovedbibliotek med medborger facilitetter. Arkitektgruppen varetog bygherrerådgivningen med blandt andet

Læs mere