Specialcenter Vonsild Bedømmelsesudvalgets betænkning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Specialcenter Vonsild Bedømmelsesudvalgets betænkning"

Transkript

1 Specialcenter Vonsild

2 Side 2 af 26 INDHOLD Side 1. INDLEDNING BEDØMMELSE BEDØMMELSESPROCESSENS FORLØB: BEDØMMELSE AF TILBUD POINTMODEL BEDØMMELSESUDVALGETS MØDER BEDØMMELSESUDVALGETS GENERELLE BEMÆRKNINGER BEDØMMELSESUDVALGETS BEMÆRKNINGER TIL DET ØKONOMISK MEST FORDELAGTIGE PROJEKT BEDØMMELSESUDVALGETS AFGØRELSE BEDØMMELSESUDVALGETS BEMÆRKNINGER TIL DE ENKELTE FORSLAG FORSLAG MÆRKET Omfang Funktion Arkitektur Energi / Byggeteknik FORSLAG MÆRKET Omfang Funktion Arkitektur Energi / Byggeteknik FORSLAG MÆRKET Omfang Funktion Arkitektur Energi / Byggeteknik FORSLAG MÆRKET Omfang Funktion Arkitektur Energi / Byggeteknik FORSLAG MÆRKET Omfang Funktion Arkitektur Energi / Byggeteknik...25

3 Side 3 af INDLEDNING Kolding Kommune udskrev i april 2011 en totalentreprisekonkurrence omfattende projektering og opførelse af nyt specialcenter i forbindelse med Vonsild skole. Efter en forudgående prækvalifikation blev følgende 5 totalentreprenørgrupper valgt: E. Pihl & Søn A.S. Skala Arkitekter A/S Hundsbæk & Henriksen A/S MT Højgaard A/S Ravn arkitektur Ingeniør ne A/S Raunstrup A/S Tegnestuen mejeriet A/S LB Consult A/S Kjæhr og Trillingsgaard A/S Kjaer & Richter A/S Rambøll Danmark A/S GBL gruppen for by & landskabsplanlægning a/s Konsulent Ruth Lehm Brdr. A & B Andersen A/S PLH Arkitekter A/S Oluf Jørgensen A/S Henrik Jørgensen Landskab as Forslag og tilbud blev indleveret anonymt den 1. juni 2011, hvor tilbudssummer og forbehold blev oplæst af repræsentant for BDO Kommunernes Revision i overværelse af de bydende. Forslag og tilbud er udarbejdet på grundlag af et byggeprogram og betingelser i øvrigt som Grontmij A/S har udarbejdet i samarbejde med Kolding Kommune.

4 Side 4 af BEDØMMELSE De indkomne tilbud er bedømt med henblik på at udvælge det tilbud, der ved en samlet vurdering af projekt og pris, vurderes som det økonomisk mest fordelagtige for bygherren. Hele bedømmelsen af de 5 indkomne projekter er foregået under opretholdelse af fuld anonymitet i hele bedømmelsesperioden. Ved bedømmelsen af tilbudene blev følgende delkriterier lagt til grund for vurderingen: 1. Omfang 2. Funktion - Helhedsplan - Disponering af funktioner - Fleksibilitet / fællesudnyttelse 3. Arkitektur - Ydre form - Interiør 4. Energi / Byggeteknik - Bygningsdele - vedligehold - Driftsforhold Bedømmelsesgrundlaget er udførligt beskrevet i byggeprogrammets afsnit Tildelingskriterier. Bedømmelsen er foretaget af et udvalg bestående af: Bedømmelsesudvalget: Ib Hansen, Børne- og uddannelsesdirektør, Børne- og Uddannelsesforvaltningen Oluf Lykke Nielsen, Udvalgsformand, Uddannelsesudvalget Stefan B. Andersen, By- og udviklingsdirektør, By- og Udviklingsforvaltningen Jens Bay, Skoleleder, Vonsild Skole Jacob Skou, leder af Specialcenter Vonsild Henrik Huse Pedersen, leder af SFO-H, Specialcenter Vonsild Arkitektfagdommer, Poul Janum, Creo Arkitekter Rådgivere for bedømmelsesudvalget: Michael P. Madsen, Afdelingsleder, Kommunale Ejendomme, Kolding Kommune Annett B. Lassen, Projektleder, Kommunale Ejendomme, Kolding Kommune Torben Jensen Lorentzen, Bygherrerådgiver, Grontmij A/S

5 Side 5 af Bedømmelsesprocessens forløb: Totalentreprisetilbudet består af 3 dele: 1. Projektforslag med opklæbede plancher, samt 12 projektmapper inkl. omfangstilbudsliste og produkttilbudsliste. 2. Kuvert mærket Tilbudslister indeholdende udfyldte tilbudsliste samt tro og love erklæring. 3. Kuvert mærket Navneseddel med tilbudsgivers kendingstal, samt navn og adresse. 2.1 Bedømmelse af tilbud Pointmodel De indkomne tilbud er bedømt med henblik på at udvælge det tilbud, der ved en samlet vurdering af Omfang, Funktion, Arkitektur og Energi/Byggeteknik vurderes som det økonomisk mest fordelagtige for bygherren. Omfang, vægtet 30% For vurdering af projektets omfang er anvendt de indleverede omfangstilbudslister. Udfyldningen af omfangstilbudslisterne er omdannet til et delpointsystem, således at hver kvadratmeter vurderes i forhold til opfyldelse af byggeprogrammet og vægter 85% i sammentællingen af de samlede point i omfang. Uopvarmede rum og udearealer vurderes ligeledes i forhold til opfyldelse af byggeprogrammet, og vægter henholdsvis 10 og 5% i sammentællingen af de samlede point i omfang. Ved opfyldelse af byggeprogrammet opnås 6 point. Funktion, vægtet 30% Tildelingskriteriet funktion gives point efter nedenstående karakteristika. Arkitektur, vægtet 20% Tildelingskriteriet funktion gives point efter nedenstående karakteristika. Energi / Byggeteknik, vægtet 20% Tildelingskriteriet funktion gives point efter nedenstående karakteristika.

6 Side 6 af 26 Pointmodel Point Bedømmelse 10 Det usædvanligt kompetente tilbud, der bedømt i overensstemmelse med delkriteriet imødekommer udbudsmaterialets ønsker med fremragende forståelse for den beskrevne opgave, karakteriseres som fremragende 8 Det særdeles kompetente tilbud, der bedømt i overensstemmelse med delkriteriet imødekommer udbudsmaterialets ønsker med fortrinlig forståelse for den beskrevne opgave, karakteriseres som fortrinlig 6 Det kompetente tilbud, der bedømt i overensstemmelse med delkriteriet imødekommer udbudsmaterialets ønsker med god forståelse for den beskrevne opgave, karakteriseres som god 4 Det tilbud, der bedømt i overensstemmelse med delkriteriet under middel imødekommer udbudsmaterialets ønsker med forståelse for den beskrevne opgave, karakteriseres som jævn 2 Det tilbud, der bedømt i overensstemmelse med delkriteriet mindre godt opfylder udbudsmaterialets krav og kun i nødvendigt omfang imødekommer udbudsmaterialet ønsker, karakteriseres som tilstrækkelig 0 Det uacceptable tilbud, der ikke opfylder udbudsmaterialets krav karakteriseres som utilstrækkeligt Bedømmelsesgrundlaget er udførligt beskrevet i konkurrencebetingelsernes afsnit Tildelingskriterier. 2.2 Bedømmelsesudvalgets møder 10. juni møde i bedømmelsesudvalget: Det blev vedtaget, at alle de indkomne forslag var konditionsmæssige og kunne optages til bedømmelse. De fem forslag blev nummereret som følger: 1 Projekt Projekt Projekt Projekt Projekt Forslagene blev overordnet gennemgået af fagdommer og bygherrerådgiver. 17. juni møde i bedømmelsesudvalget: I perioden mellem 1. og 2. møde blev der udført en mere detaljeret gennemgang af de enkelte projekter. På mødet blev projekterne gennemgået og der blev gennemført en vurdering af de enkelte bedømmelseskriterier. Tilbudskuverterne blev åbnet og det mest økonomisk fordelagtige tilbud blev udpeget.

7 Side 7 af 26 Mellem 2. og 3. møde blev udarbejdet udkast til dommerbetænkning. 21. juni møde i bedømmelsesudvalget: Dommerbetænkningen blev gennemgået og underskrevet, hvorefter kuverterne med tilbudsgivernes navne og de 5-cifrede kendingstal blev åbnet. Møderne i bedømmelsesudvalget blev gennemført efter en forud fastlagt dagsorden, hvor fagdommer og rådgiverne gennemgik hvert enkelt forslag med henblik på vurdering af forslagene set i relation til de forud fastlagte delkriterier. Bemærkninger fra rådgiverne er indgået i bedømmelsen. Hvert medlem af bedømmelsesudvalget fremførte sine synspunkter på de enkelte forslag og efter en konstruktiv drøftelse blev nærværende betænkning udarbejdet.

8 Side 8 af BEDØMMELSESUDVALGETS GENERELLE BEMÆRKNINGER 5 totalentreprenører var prækvalificeret til konkurrencen og alle 5 indleverede et forslag. Forslagene blev gennemgået af BDO Kommunernes Revision, hvorefter bedømmelsesudvalget på 1. møde erklærede alle konditionsmæssige, og samtlige projekter blev optaget til bedømmelse. Bedømmelsen er gennemført anonymt. Alle projektteams har fremkommet med projekter på et meget højt niveau, hvor programforudsætningerne er bearbejdet detaljeret og grundigt. Det er således 5 meget kompetente besvarelser, hvor forfatterne med forskellige udgangspunkter i hoveddisponeringen, giver meget spændende bud på et fremtidig nyt Specialcenter ved Vonsild skole. Alle projekter er opmærksomme på de landskabsmæssige kvaliteter og den arkitektoniske udfordring som tilknytningen til Sanseslottet og Vonsild Skole giver, og dermed bruger stedets kraft. Der er afgivet meget forskellige og spændende forslag til indretning af Specialcenteret, men også mange lighedspunkter i meget levende disponeringer af de enkelte klynger. Det er således også her, at projekterne adskiller sig indbyrdes i læringsmiljøer og rumlige oplevelser.

9 Side 9 af BEDØMMELSESUDVALGETS BEMÆRKNINGER TIL DET ØKONOMISK MEST FORDELAGTIGE PROJEKT Projekt er af et enigt bedømmelsesudvalg udpeget som det mest økonomisk fordelagtige projekt. Stedets Kraft Et meget smukt skulpturelt forslag, hvor 3 bygninger med tyngde modsvares i en let drejende disponering på grunden. Bygningerne er proportioneret meget sikkert, og de pudsede overflader modsvares på samme måde med smukke lette vindues partier. Bygningerne er en komposition af stedets iboende kvaliteter, arkitektoniske inspirationer og programkrav, og som har resulteret i et meget inspirerende projekt. Specialcenteret har klassiske dyder, der giver projektet traditionen, dybde og en ro i den daglige læring, og samvær for børnene, og dermed også maksimale betingelser for lærere og pædagoger. Er bygningsværk der klart signaliserer liv og mangfoldighed både ude og inde. Projektet er levende og poetisk i facadebearbejdningen, og med en rum filosofi hvor et spektakulært loft får en ny fortolkning, hvor er det lang tid siden, at vi har set en ny bevidst arkitektur omkring lofter. Kubiske bygninger der ligger i en drejende bevægelse med parallelforskydninger til Hallen, Skolen og Børnehaven. Placeringen af klyngerne giver et frirum, et uderum imellem bygningerne der indbyder til ude ophold, og en tæt sammenhæng mellem ude og inde. Hovedankomst og indgangsforhold i mellem klyngerne er meget indbydende, og med plads for kørestolsbrugere. Fra indgangsområdet mellem klyngerne er der direkte adgang til garderober, som er velfungerende indrettet og videre til fællesrummet og fordeling ud i lokalerne. I klynge 1 er fællesrummet ekstra stort, og velegnet for fælles samlinger.

10 Side 10 af BEDØMMELSESUDVALGETS AFGØRELSE Ud fra konkurrencens grundlag og de opstillede evalueringskriterier er bedømmelsesudvalget nået frem til en enstemmig afgørelse om at udpege tilbud og forslag med kendingstallet 60024, som det økonomisk mest fordelagtige. Dette tilbud er uarbejdet af: Totalentreprenør: Arkitektfirma: Ingeniørfirma: Raunstrup A/S Tegnestuen Mejeriet A/S LB Consult A/S

11 Side 11 af BEDØMMELSESUDVALGETS BEMÆRKNINGER TIL DE ENKELTE FORSLAG 6.1 Forslag mærket Udarbejdet af: Totalentreprenør: Arkitektfirma: Ingeniørfirma: Øvrige: Projektet har samlet opnået: Kjæhr og Trillingsgaard A/S Kjaer & Richter A/S Rambøll Danmark A/S GBL gruppen for by & landskabsplanlægnig Konsulent Ruth Lehm 5,97 point Omfang Forslagets omfang vurderes jævn til god. Tilbudet indeholder et forslag, der med sine m 2 brutto leverer et specialcenter indeholdende rumfunktioner i omfang som angivet i byggeprogrammet. Bygningsarealet ses at være veludnyttet uden spildplads. Der er i tilbudet indeholdt udearealer i tilknytning til de bygninger der opføres i etape 1, hvorimod arealet mod syd hvor etape 2 er placeret, ligger mere ubearbejdet hen i græs. Nyt og eksisterende hegn indkranser det samlede udeareal. Projektet indeholder befæstede arealer, der i høj grad forbinder bygninger og udearealer sammen og danner store opholdsarealer.

12 Side 12 af Funktion Omfanget af udearealet og dets kvalitet er begrænset af, at opbygningen af mooncarbane og de fleste aktiviteter i området mod syd ikke er indeholdt. Der er i bedømmelsen set bort fra glaspartier i væksthus, som ikke er indeholdt i tilbudet. Forslagets funktion vurderes god til fortrinlig. - Helhedsplan Et helstøbt projekt der løser opgaven i konteksten med børnehaven Sanseslottet, og den kommende indskolingsbygning som et levende og organisk bygningsanlæg, der former sig i skala og udtryk efter de primære brugere, børnene. En skole der interagerer med landskabet, ved at bruge bygningerne til at skabe nære og varierede uderum, og tætte relationer mellem de indendørs og udendørs funktioner. Skolen er disponeret i ét plan, som en fliget og åben struktur på den grønne flade. Ankomst og indgang er meget entydig til administration og klyngerne. Helhedsplanen er meget enkel og alligevel kompleks i divergerende skalaer for tilsvarende varierede funktioner. - Disponering af funktioner Adgangen til Specialcenteret er åbning mellem administrationsbygningerne, og videre til det langstrakte fordelingsområde eller gang eller orangeri. Det er et uopvarmet område, (max 15 grader). Orangeriet er samtidig et vigtigt fordelingsrum, og det kan give problemer i den daglige brug, hvor det er for koldt om vinteren og for varmt om sommeren, og det er således vanskeligt at se rummet som et tilskud. Der er let, overskuelig og kort adgang til klyngerne fra hovedindgangen, og hver klynge har egen indgang. Det er også en rigtig god klyngeinddeling. Adgangen til klyngen er igennem garderoben, som er delt op med separate garderobenicher, der vil fungere rigtig godt. Klyngens rum er indrettet med stor bevægelighed, mange nicher, og med stor kontakt til natur og udearealer. Med elevernes behov for ro og afskærmning kan arkitekturen afstedkomme mange irrelevante indtryk i den daglige undervisning. Fællesrummet giver mange muligheder for siddenicher, spillerum og ungdomsmiljø og fin udgang til udearealer. Basislokalerne er udformet i en spændende geometri med gode lysforhold, men måske lidt svære at indrette i mangel på vægplads. Der etableres korttidsparkeringspladser samt kiss & ride i tilknytning til hovedindgangen, for aflevering og afhentning. - Fleksibilitet / fællesudnyttelse Der er en meget fin interaktion mellem bebyggelsens rum og haveplaner, der således støtter den daglige pædagogik og ophold. Projektet har mange indbyggede muligheder for at anvende rummene på flere forskellige måder, ved at åbne mellem basislokaler med foldedøre og dobbeltdøre, men også ved at inddrage fællesrummets hovedrum og nicher. Der er rigtig gode muligheder for at udnytte udearealerne, og flekse undervisningen mellem ude og inde. Dette understøttes af direkte adgang fra basislokalerne til det fri og til de overdækkede terrasser fra fællesrummet.

13 Side 13 af Arkitektur Forslagets arkitektur vurderes god til fortrinlig. - Ydre form Klyngerne er sammensatte bygningsformer, der hver især består af flere bygningsprofiler, så den samlede komposition danner små samfund. En meget bevægelig, varieret og rumdannende arkitektur, som på en gang er frisk og frejdig og levende. Facaderne er tyndplader som Eternit Skifer med varierede vinduesudformninger, der sammen med plandisponeringen får bygningerne til at fremstå i et sammenhængende formsprog, der skærmer og giver variation. - Interiør Interiør er malede overflader, linoleum på gulvet og akustikplader i loftet. Enkle og traditionelle materialer, der underbygger form, og giver ro i et meget varieret udbud af rum Energi / Byggeteknik Forslagets energi / byggeteknik vurderes jævn. - Bygningsdele vedligehold Bygningen opføres med bærende vægge som letbetonelementer og ikke bærende vægge udført i let konstruktion beklædt med gips. Tagkonstruktion tænkes udført i træ-tagkasetter eller som varmtagskonstruktion med ståltrapezplader og udvendig isolering. Det skal bemærkes, at der ved valg af træ-tagkasetter kan være problematiske løsninger mht. ventilering af tagkonstruktionen. Bygningens lette beklædning er på kort sigt uden større vedligehold, men eternitbeklædningens levetid vurderes middel. - Driftsforhold Forslaget opfylder byggeprogrammets krav til en bygning i lavenergikladde 2015, udelukkende ved anvendelse af passive tiltag. Dette giver store driftsmæssige fordele. Bygningens tekniske anlæg er løst traditionelt, men med nogle mangler i forhold til byggeprogrammet. Ventilationsanlæg styres ikke over CTS-anlæget og omfanget af bygningens CTSanlæg vurderes generelt at have flere mangler i forhold til byggeprogrammets forskrifter. Gulvvarme er placeret i betongulv med stor masse, hvilket betyder at reguleringen vil være træg. I projektforslaget angives, at bygningen brandteknisk henhører under anvendelseskategori 2, og ikke anvendelseskategori 6 som foreskrevet i byggeprogrammet. Det vurderes endvidere nødvendigt, at tilføre døre til det fri fra alle opholdsrum. Der etableres faste lameller for solafskærmning, hvilket sikrer en driftsmæssig god løsning.

14 Side 14 af Forslag mærket Udarbejdet af: Totalentreprenør: Arkitektfirma: Ingeniørfirma: E. Pihl & Søn A.S. Skala Arkitekter A/S Hundsbæk & Henriksen A/S Projektet har samlet opnået: 4,11 point Omfang Funktion Forslagets omfang vurderes god. Tilbudet indeholder et bygningsværk på m 2 brutto der til fulde opfylder byggeprogrammets vejledende arealer. Bygningsarealer der tilbydes udover det programsatte, findes primært i fordelingsarealer. Det befæstede udeareal opfylder behovet, men giver ikke forslaget yderligere kvaliteter. Stier i terræn anlægges med stenmel. Forslagets funktion vurderes tilstrækkelig til jævn. - Helhedsplan Den overordnede inspiration for udformningen er som et trekløver, når centeret er fuldt udbygget. I første etape vil det således ikke helt leve op til designmålet. Adgangsforholdene er klare med en indgang direkte ind i fordelingstorvet, og videre ud i klyngerne.

15 Side 15 af 26 Centralt omkring indgangen findes personale og administrative funktioner. Det overordnede arkitektoniske formsprog tydes med inspiration til Sanseslottet, med afsluttende runde hjørner på vægge og tagflade.. - Disponering af funktioner I fortsættelse af fordelingstorvet er garderoben meget upraktisk placeret midt i indgangszonen til klyngen ind i fællesrummet, der er meget for smalt til både aktiviteter, og mest af alt bliver et udvidet gangområde. I fællesområdet er der store glaspartier til basislokalerne, der sammen med store glaspartier parallelt i facaden, sikrer gennemlys til fællesrummet, men er samtidig uanvendelige og forstyrrende vægflader for eleverne i det daglige. Basislokalerne har en god kvadratisk form til forskellige opstillinger og undervisningsformer, og grupperummene er meget anvendelige. For ankomst og parkering, etableres en lille udposning på vendepladsen til kiss & ride ankomst samt områder for handicap parkering. Det vurderes umiddelbart, at man fra disse områder kan bevæge sig frit til hovedindgangen. - Fleksibilitet / fællesudnyttelse Undervisningen kan flekses mellem basislokalerne internt, grupperummene og fælleslokalerne. Fra basislokalerne er der direkte adgang til udeaktiviteter Arkitektur Forslagets arkitektur vurderes tilstrækkelig til jævn. - Ydre form Den ydre form har afrundede former, fladt tag og forskellige vinduestyper og formater. - Interiør Linoleum på gulve og malede farvede vægge i klyngerne, der skaber identitet og stedgenkendelse. Rockfon på loftet der dæmper lyden Energi / Byggeteknik Forslagets energi / byggeteknik vurderes god - Bygningsdele vedligehold Forslaget bygger på solide bygningskonstruktioner med betonsandwichelementer i facader og betonhuldæk i tagkonstruktioner. Bærende indervægge udføres i letbetonelementer. Alle bygningskonstruktioner vurderes solide og gedigne, med lang levetid og begrænset vedligehold. Overgange mellem hvid betonoverflade og afrundede hjørner i pudset overflade kan blive synlig. Der bør overvejes, hvordan de to typer overflade vil stå i forhold til hinanden.

16 Side 16 af 26 - Driftsforhold Forslaget opfylder kravet om bebyggelse i lavenergiklasse Dette sikres ved bl.a. opsætning af 140 m 2 solceller på et stativ taget. Bygningernes tekniske installationer opfylder generelt intensionerne fra byggeprogrammet, men varmtvandsproduktion sker centralt og ikke som byggeprogrammet foreskriver. Gulvvarme etableres i tyndt slidlag, hvilket giver en lavere termisk masse og dermed god mulighed for optimal styring. Flugtvejsmæssigt vurderes det nødvendigt, at tilføre døre til det fri fra alle opholdsrum. Bygningen udføres med store udhæng, der minimerer overophedning af bygning fra solvarme.

17 Side 17 af Forslag mærket Udarbejdet af: Totalentreprenør: Arkitektfirma: Ingeniørfirma: MT Højgaard A/S Ravn arkitektur Ingeniør ne A/S Projektet har samlet opnået: 6,81 point Omfang Forslagets omfang vurderes jævn til god. Tilbudet der omfangsmæssigt indeholder m 2 brutto, giver med god udnyttelse et godt bud på det fremtidige specialcenter. Forslagets udearealer er beskrevet sammenhængende, indholdsrigt og vurderes som et stort aktiv for specialcentret. I forhold til vurdering af forslaget, må der naturligvis tages i betragtning, at flere af udearealernes elementer ikke er indeholdt i tilbudet. Her nævnes; spejlbassin, gyngehave, sandhave, musikhave, natur & teknik, bålhave samt sti rundt om grunden. Ligeledes er den syd/østlige del af legepladsen ikke indeholdt i etape 1. Disse forhold taget i betragtning, vil legepladsen fremstå noget afpillet, dog med gode befæstede arealer, stier mv. som givet et brugbart udeområde. Uopvarmede rum / udeskure er ikke indeholdt i tilbudet. Der er derfor i bedømmelsen lagt vægt på, at disse funktioner ikke kan opretholdes under etape 1. Der er i tilbudet ikke indeholdt solcelleanlæg til opfyldelse af lavenergiklasse 2015.

18 Side 18 af Funktion Forslagets funktion vurderes fortrinlig til fremragende. - Helhedsplan Et arkitektonisk hovedgreb der både favner og skærmer. Favner den ankomne og leder dem hen til centerets hovedindgang. Ankomstbygningen indeholder administrative og personalerelaterede funktioner og behandlingsrum, og bagved er de 3 undervisningsklynger. Hele centeret er disponeret som etplans byggeri, for at tilgodese de vidtgående handicap og personale med niveaufri adgang overalt. Samtidig er der logistiske fordele ved etplans byggeri, når byggeriet foregår etapevis i forholdet mellem administration/service og klyngerne. Det overordnede greb er en pavillonarkitektur, som henvender sig nænsomt til naturen, og forfinet med let løftet tag med glasbånd. En arkitektonisk skala, som vil være tiltalende for elever der har behov for beskyttet læring. - Disponering af funktioner Disponeringen af de forskellige rum og funktioner er god med brede ganglinjer, og med to adgange ind i klyngerne, vil den daglige færdsel til og fra undervisnings og øvrige aktiviteter foregå nænsomt. Det interne gangforløb ender op i fællesrum med det store udkik ud i naturen. Gode interne kommunikationer, der er med til at understøtte fleksibiliteten mellem basislokaler, grupperum og fællesrummet. Ankomsten til hovedindgangen sker via ankomsttorvet som på en gang fungerer som vendeplads og adgangsvej fra parkeringsarealerne. Der kunne ønskes en mere klar opdeling af kørearealer og gangarealer. - Fleksibilitet / fællesudnyttelse Projektet har mange indbyggede muligheder for at anvende rummene på flere forskellige måder, ved at åbne mellem basislokaler med foldedøre og dobbeltdøre, men også ved at inddrage fællesrummets hovedrum. Der er rigtig gode muligheder for at udnytte udearealerne og flekse undervisningen mellem ude og inde, med direkte adgang fra basislokalerne til det fri Arkitektur Forslagets arkitektur vurderes fortrinlig til fremragende. - Ydre form Projektet er udformet med mange fine arkitektoniske detaljer i materialeovergange fra vægge til loft/tag, og detaljer ved bygningens placering på terræn. Vinduerne er som lopper hen over facaden, der med det varierede forløb understøtter individuel oplevelse og undervisning indenfor. Projektet er et selvstændigt bygningsværk, som forholder sig frit i materialer og formsprog til de omkringliggende bygninger. Et meget smukt og harmonisk pavillonbyggeri med facader i fiberbetonplader, der forhåbentlig er med skjult ophæng og er i varierede toninger. På en gang, en meget enkel anvendelse af traditionelle materialer og konstruktioner sammensat arkitektonisk poetisk.

19 Side 19 af 26 - Interiør Fremragende lysindtag fra lysbåndet op til taget, så det ikke er nødvendigt med store åbninger i facaden. Eleverne kan således afskærmes i undervisningssituationer for forstyrrende ind og udkig Energi / Byggeteknik Forslagets energi / byggeteknik vurderes jævn til god - Bygningsdele vedligehold Bygningen opføres med bærende vægge i letbetonelementer og tagkonstruktion som hhv. betonelementer og ståltrapeztag med udvendig tagisolering. Ydervægge beklædes med lette plader som Swisspearl, der giver en god hård overflade med meget let vedligehold. Det fremgår ikke klart hvad tagbelægningen er udført af, men det må antages at der er tænkt anvendt tagpap. - Driftsforhold Bygningen er tænkt opført som lavenergiklasse 2015 ved bl.a. etablering af solcelleanlæg på 60m 2 for etape 1. Da dette solcelleanlæg ikke er indeholdt i tilbudet, vil bygningen ikke kunne opfylde lavenergiklasse 2015, men vil kunne opfylde energikravet i bygningsreglementet BR10. Generelt opfyldes byggeprogrammets intentioner vedrørende tekniske installationer, hvilket giver en bygning der driftsmæssigt fungerer efter hensigten. Flugtvejsmæssigt vurderes det nødvendigt, at tilføre døre til det fri fra alle opholdsrum. Gode udhæng og rammer omkring vinduer medvirker til, at sikre minimering af tilførsel af solvarme.

20 Side 20 af Forslag mærket Udarbejdet af: Totalentreprenør: Arkitektfirma: Ingeniørfirma: Raunstrup A/S Tegnestuen Mejeriet A/S LB Consult A/S Projektet har samlet opnået: 7,48 point Omfang Funktion Forslagets omfang vurderes god. Forslaget indeholder et veludnyttet bygningsværk der med m 2 brutto opfylder byggeprogrammets vejledende arealkrav. Tilbudets udearealer er bearbejdet i et omfang der giver indtryk af et komplet forslag, hvor hele arealet er inddraget, og hvor området til placering af etape 2 er disponeret til beplantning og græsareal. Der er i tilbudet afsat et beløb til udstyr på legepladsen. Omfanget af leveret inventar er uklart, idet ikke alle inventartyper er specificeret på produkttilbudslisten. Det vurderes dog, at det leverede inventar opfylder kravene til et funktionsdygtigt specialcenter. Forslagets funktion vurderes fortrinlig. - Helhedsplan Stedets Kraft Visionen er at skabe et specialcenter, der på arkitektonisk vis tager afsæt i sanseslottet og Vonsild Skole som fysisk udtryk. Skabe et bygningsværk, der klart signaliserer liv og mangfoldighed både ude og inde. Projektet er disponeret med 3 klyngebygninger fuldt udbygget, hvor klynge 1 har administration på 1.sal. Bygningerne optager forskellige retninger, og får en legende formatering.

21 Side 21 af Arkitektur Bygningerne er meget nøgterne med pudsede flader, kubiske bygninger, der ligger i en drejende bevægelse med parallelforskydninger til hallen, skolen og børnehaven. Placeringen af klyngerne giver et frirum, et uderum imellem bygningerne, der indbyder til ude ophold og en tæt sammenhæng mellem ude og inde. - Disponering af funktioner Planerne til de 3 klynger er udformet med et centralt midterrum, som er fordelingsrum og fællesrum. Klynge 1 er indrettet med administration på 1.sal. Hovedankomst og indgangsforhold imellem klyngerne, er meget indbydende og med plads for kørestolsbrugere. Fra indgangsområdet mellem klyngerne er der direkte adgang til garderober, som er velfungerende indrettet, og videre til fællesrummet og fordeling ud i lokalerne. I klynge 1 er fællesrummet ekstra stort, og velegnet for fælles samlinger. Plandisponeringen for de enkelte klynger er udformet klassisk nøgterne, i en dansk tradition, hvor rum inddelinger udspringer fra fællesrummet. Rummene ligger godt i forhold til at understøtte undervisningen. Både fællesarealet og basislokalerne har store åbninger mod udearealer. Facaderammerne ud fra basislokalerne er flotte elementer der formidler overgangen mellem ude og inde, men fungerer nok ikke som ophold så tæt på facaden for ude undervisning. Vendepladsen ved ankomstarealer, der samtidig skal fungere som afsætning og afhentning er ikke i sin funktion klar og entydig. Det forventes at der ved disponering af vendepladsen etableres klare afmærkede områder for parkering og gående færdsel. Parkeringspladser der er placeret mellem Vonsild skole og specialcentret er ikke hensigtsmæssigt placeret og ønskes flyttet til området ved indkørslen. - Fleksibilitet / fællesudnyttelse Projektet har mange indbyggede muligheder for at anvende rummene på flere forskellige måder, ved at åbne mellem basislokaler med foldedøre og dobbeltdøre, men også ved at inddrage fællesrummets hovedrum. Der er rigtig gode muligheder for at udnytte udearealerne, og flekse undervisningen mellem ude og inde, med direkte adgang fra basislokalerne til det fri. Forslagets arkitektur vurderes fortrinlig til fremragende. - Ydre form Et meget smukt skulpturelt forslag, hvor 3 bygninger med tyngde modsvares i en let drejende disponering på grunden. Bygningerne er proportioneret meget sikkert, og de pudsede overflader modsvares på samme måde med smukke lette vindues partier. Bygningerne er en komposition af stedets iboende kvaliteter, arkitektoniske inspirationer og programkrav, der har resulteret i et meget inspirerende projekt. - Interiør I interiøret er der flere stærke bygningselementer som vil give rummene en egen arkitektonisk identitet, med de farvede glasfelter og det kantede loft i det dobbelthøje rum. Rummene er generelt harmoniske med traditionelle materialer samt vægge i malede overflader, linoleum på gulve og Rockfon på lofter.

22 Side 22 af Energi / Byggeteknik Forslagets energi / byggeteknik vurderes god til fortrinlig. - Bygningsdele vedligehold Bygningen opføres med bærende system i betonelementer, der generelt gør bygningen robust. Facadevægge udføres i pudset overflade med indfarvet puds. Der skal i forbindelse med projekteringen redegøres for, og dokumenteres, at udfaldskrav og kvalitet af den foreskrevne overflade stemmer overens med bygherrens forventninger til en vedligeholdelsesvenlig og holdbar overflade der kan modstå slid og brug som nærværende bygningsværk vil være udsat for. Bygningens klynge 1 udføres med tagkonstruktion med omvendt fald mod midten af bygningen. Dette kan medføre særlige risici for afvanding, som skal afdækkes under projekteringen. - Driftsforhold Forslaget løser bygningens energitekniske egenskaber på overbevisende måde. Der leveres et byggeri i lavenergiklasse 2015, opnået alene med passive energitiltag. Derved minimeres drift af tekniske løsninger, der ellers ville skulle til for at sikre et lavt energiforbrug. For at opretholde et tilfredsstillende termisk indeklima etableres solafskærmning, illustreret som fast, hvilket er en driftsmæssig god løsning. Herudover etableres et hurtigtvirkende gulvvarmesystem der sikrer, at der kan ske en hurtig regulering af varmen hvilket sikrer, at bygningen ikke tilføres mere varme end nødvendigt. Kombinationen af solafskærmning og gode regulerbare tekniske anlæg sikrer at bygningen ikke overophedes men kan holde et tilfredsstillende termisk indeklima. Generelt løses bygningens tekniske installationer fornuftigt, og følger byggeprogrammets intentioner på fortrinlig vis. Brandmæssigt kan 1. salen udgøre et problem, idet opholdsrum bør have døre til det fri.

23 Side 23 af Forslag mærket Udarbejdet af: Totalentreprenør: Arkitektfirma: Ingeniørfirma: Øvrige: Brdr. A & B Andersen A/S PLH Arkitekter A/S Oluf Jørgensen A/S Henrik Jørgensen Landskab as Projektet har samlet opnået: 5,62 point Omfang Funktion Forslagets omgang vurderes god til fortrinlig. Forslagets m 2 brutto i 1 etape er væsentligt over byggeprogrammets vejledende arealer, og forslaget tilbyder dermed et stort veludnyttet bygningsværk. Forslagets større arealer er primært fordelt på fordelings- og fællesarealer. Udearealer på legeplads er generelt belagt med asfalt, afbrudt af større og mindre øer, som aktivitetsfelter med anden belægning, beplantning, sand, etc. Bearbejdning af den sydligste del af grundarealet, tænkt udformet som græsbakker, er ikke indeholdt i tilbudet. Forslagets funktion vurderes jævn til god. - Helhedsplan Projektets arkitektoniske ide er, at skabe et overskueligt hus der er opdelt i tre klynger. En bevægelig bygning, som en propel der drejer i landskabet og ligger på naturen, med grønt mos på taget. Bygningsudformningen afgiver tre intime udvendige pladsdannelser, hvor den ene er en klar og entydig hovedadkomst, en anden som personaleadkomst og forbindelse til Vonsild skole, og den sidste som adgang til udearealer.

24 Side 24 af Arkitektur Udformningen af udearealerne relaterer sig fint til omgivelserne, og særligt til børnehavens legeplads, hvorved der skabes et slægtskab mellem nyt specialcenter og eksisterende børnehave. Bygningen er en bakke i landskabet, med administration og personalefaciliteter på 1.sal, som udgør toppen af bakken. Administrationen er bredt ud over alle tre klynger, så der er visuel kontakt til alle fællesområder. Det kunne imidlertid have været mere hensigtsmæssigt, med udearealer for leg og undervisning i et mere bevidst og direkte samspil med de indvendige læringsrum, så vekselvirkning mellem inde og ude ophold, også var tydelige spor i det arkitektoniske formsprog og udformning. Det udvendige ankomst areal er disponeret med handicap parkeringspladser, men der kunne ønskes en mere rolig adgangsvej fra handicapparkering til hovedindgang. Vendepladsen vurderes også at kunne anvendes for afsætning og afhentning. - Fleksibilitet / fællesudnyttelse Indretningen af klyngerne er udformet med stor rumlighed, dels med nicher og ved dobbelthøje arealer i fællesrummet. Skrånende loftflader i basislokalerne der følger tagfladen og ikke mindst virkningen af ovenlysene. Basislokaler og grupperum er meget gennemtænkte, og vil helt sikkert give mulighed for en undervisning, der kan foregå med de enkelte elevers ressourcer og potentialer, både når det er baseret på læringsstile eller autismepædagogiske tilgange. Døre mellem rummene langs med facaden åbner op for rigtig mange fordelingsmuligheder og nuancerede undervisningsforløb, og også for afskærmning af eleverne. Fællesrummet er ikke så overbevisende som opholdsrum, men mere lange udvidede gangområder. Garderoberne er ikke overbevisende. Forslagets arkitektur vurderes god. - Ydre form Hovedformen er velformet, og har en spændende skarphed. Facaderne er derimod triste, med alt for små lysåbninger og visuel kontakt ud til naturen, som bygningerne ligger midt i. Facadebeklædningen er med fibercementplader, og hvor hovedparten af vinduerne er underordnet, er ikke tilfredsstillende arkitektonisk udtryk for sensible børn og alle andre. Muligheden for at gå på taget understreger, at arkitekturen er en bakke i landskabet, men giver samtidig store sikkerhedsproblemer hvis børnene kommer op på taget, hvor der er mulighed for temmelig mange faldsteder. - Interiør Meget spændende interiør med varierede lofthøjder og lysvirkninger fra facader og ovenlys.

25 Side 25 af Energi / Byggeteknik Forslagets energi / byggeteknik vurderes jævn til god. - Bygningsdele vedligehold Bygningen opføres med kombineret lette og tunge bærende konstruktioner. Ydervægge udføres som lette trækonstruktioner med udvendig hård fibercementplade. Indvendige bærende vægge udføres som tunge i beton eller letbeton, hvilket giver bygningen masse til ophobning af varme og kulde. Tage udføres som lette ventilerede træ-tagkasetter. Valget af træ-tagkasetter, der skal ventileres gennem spalter i facaden og i kip kan give uhensigtsmæssige løsninger, hvor dele af tagfladen ikke kan ventileres optimalt ved ovenlys og skiftende taghældninger. Det vurderes endvidere uhensigtsmæssigt, at den sedumbevoksede tagflade føres til terræn, hvilket betyder uhindret adgang til tagpladen med solceller, ovenlys mv. - Driftsforhold Bygningen opføres som lavenergiklasse 2015, som bl.a. løses ved hjælp af 60 m 2 solceller til el-produktion. Bygningens tekniske installationer er generelt løst som ønsket i byggeprogrammet, dog med nogle enkelte forhold som ikke vurderes hensigtsmæssigt. Gulvvarmeanlæg udføres som traditionel gulvvarme i gulv med stor masse, og dermed træg regulering. Varmtvandsproduktion foretages centralt, hvilket giver uhensigtsmæssige store afstande til tapsteder. Bygningen er tænkt sprinklet, hvilket ikke burde være nødvendigt idet bygningen tænkes opdelt i 4 brandsektioner. Det vurderes endvidere nødvendigt, at tilføre døre til det fri fra alle opholdsrum. Der etableres indvendige regulerbare solafskærmninger ved ovenlys, hvilket driftsmæssigt kan være uhensigtsmæssigt, hvis ikke bygningen uden disse kan opretholde et tilfredsstillende indeklima.

26

HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC. Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55

HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC. Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55 HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55 BESKRIVELSE Idegrundlaget Projektet tager udgangspunkt i at skabe funktionalitet såvel som fleksibilitet,

Læs mere

H. Skjøde Knudsen. Casa Arkitekter Cowi. Point: 3 Point: 4 Point: 5 sammenhæng Fællesfaciliteter Point: 3 Point: 4 Point: 5

H. Skjøde Knudsen. Casa Arkitekter Cowi. Point: 3 Point: 4 Point: 5 sammenhæng Fællesfaciliteter Point: 3 Point: 4 Point: 5 Søndersø skole Afdeling Nordmark, december 2007 Vurdering af delparametre. Hvert af de tre projekter tildeles 3-5 point (hvor 5 er bedst). H. Skjøde Knudsen Casa Arkitekter Cowi NovoCon Creo Arkitekter

Læs mere

Indledning. Arkitektonisk udtryk

Indledning. Arkitektonisk udtryk Uglegårdsskolen Uglehuset - Nyt indskolingshus PROJEKTFORSLAG Indledning Arkitektonisk udtryk Nærværende projektforslag for Uglehuset er en viderebearbejdning og detaljering af konkurrenceprojektet fra

Læs mere

Den bedste måde at spare energi i vores bygninger, er ved at anvende et design, der mindsker behovet for at bruge energi.

Den bedste måde at spare energi i vores bygninger, er ved at anvende et design, der mindsker behovet for at bruge energi. INTEGRERET ENERGIDESIGN Hos Thorkil Jørgensen Rådgivende Ingeniører vægtes samarbejde og innovation. Vi vil i fællesskab med kunder og brugere skabe merværdi i projekterne. Med merværdi mener vi, at vi

Læs mere

L Ø G S T R U P S K O L E P R O J E K T F O R S L A G

L Ø G S T R U P S K O L E P R O J E K T F O R S L A G Løgstrup Skole DATO 07.10.09 Ny indskoling med SFO Med projekt til ny indskoling, har vi taget udgangspunkt i skolens eksisterende arkitektur og struktur, hvor alle lokaler er placeret med direkte adgang

Læs mere

Ny børneinstitution i Seest Bedømmelsesudvalgets betænkning

Ny børneinstitution i Seest Bedømmelsesudvalgets betænkning Ny børneinstitution i Seest Side 1 af 25 INDHOLD Side 1. INDLEDNING... 2 2. BEDØMMELSE... 3 2.0 BEDØMMELSESPROCESSENS FORLØB:... 4 2.1 BEDØMMELSE AF TILBUD POINTMODEL... 4 2.2 BEDØMMELSESUDVALGETS MØDER...

Læs mere

PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG

PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG FORELØBIG HELHEDSPLAN ARKITEKTBILAG 02 AUGUST 2017 UDDRAG AF UDVALGTE SIDER KONTEKST 3-4 etagers boligblokke Røde/gule murede facader Røde saddeltage Hvide vinduer

Læs mere

MIDTBYENS BØRNEHUS Bedømmelsesudvalgets betænkning

MIDTBYENS BØRNEHUS Bedømmelsesudvalgets betænkning MIDTBYENS BØRNEHUS Side 2 af 26 Side 3 af 26 INDHOLD Side 1. INDLEDNING... 4 2. BEDØMMELSE... 5 2.0 BEDØMMELSESPROCESSENS FORLØB:... 6 2.1 BEDØMMELSE AF TILBUD POINTMODEL... 6 2.2 BEDØMMELSESUDVALGETS

Læs mere

Spurvelund Børnehus + Udvidelse af Spurvelundskolen Orientering om projekterne 17/12 2012

Spurvelund Børnehus + Udvidelse af Spurvelundskolen Orientering om projekterne 17/12 2012 Spurvelund Børnehus + Udvidelse af Spurvelundskolen Orientering om projekterne 17/12 2012 Behov Nyt børnehus og skoleudvidelse Børnehuset Fakta Skoleudvidelsen Fakta Etablering af nyt børnehus ved Spurvelundskolen:

Læs mere

NYE SENIORBOLIGER I SULSTED. Boligselskabet Nordjylland Kuben Management Kjaer & Richter FEB 2018

NYE SENIORBOLIGER I SULSTED. Boligselskabet Nordjylland Kuben Management Kjaer & Richter FEB 2018 NYE I SULSTED BYEN / LANDSBYEN - kultur og identitet - beboersammensætning - overblik - tryghed - liv og omsorg SUNDHED - motion - kreativitet - lys og luft / udeliv - boligfleksibilitet og -hensyn BOLIGEN

Læs mere

ARKITEKTUR OG MATERIALER: HOVEDIDÉ OG DISPONERING:

ARKITEKTUR OG MATERIALER: HOVEDIDÉ OG DISPONERING: HOVEDIDÉ OG DISPONERING: Dette projekt anviser et konkret forslag til bebyggelse af grunden på Herningvej, mellem Skaadsmosevej og Glentevej i Ringkøbing. Forslaget anviser etablering af butiksarealer,

Læs mere

AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN

AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN VADUM SKOLE - DET FLEKSIBLE LÆRINGSMILJØ SØNDERMARKEN 29 9430 VADUM SKITSEFORSLAG 06. SEPTEMBER 2010 AaK Bygninger Rendsburggade 6, 1.sal 9000 Aalborg Moe &

Læs mere

Sommerhus i Kandestederne for fam. Mogens B Larsen

Sommerhus i Kandestederne for fam. Mogens B Larsen Sommerhus i Kandestederne for fam. Mogens B Larsen Dødningebakken 33, 9990 Skagen, Ejerlav Starholm, Matrikel 3n - Ejendom 178705 Februar 2011 1 Disponering og arkitektoniske ideer Huset har to udtryk

Læs mere

Fyrværkeriparken. Fremtidens bæredygtige boliger i Seest

Fyrværkeriparken. Fremtidens bæredygtige boliger i Seest Fyrværkeriparken Fremtidens bæredygtige boliger i Seest Afdeling 955-0 Lejerbo Kolding Pakhustorvet 4 35 lækre boliger i skønne omgivelser med gode fællesarealer og fælleshus 6000 Kolding Telefon 3812

Læs mere

KOLDING SUNDHEDSCENTER Bedømmelsesudvalgets betænkning

KOLDING SUNDHEDSCENTER Bedømmelsesudvalgets betænkning KOLDING SUNDHEDSCENTER Side 1 af 27 INDHOLD Side 1. INDLEDNING... 2 2. BEDØMMELSE... 3 2.0 BEDØMMELSESPROCESSENS FORLØB... 4 2.1 BEDØMMELSE AF TILBUD POINTMODEL... 4 2.2 BEDØMMELSESUDVALGETS MØDER...

Læs mere

Daginstitution Klokkefrøen Bedømmelsesudvalgets betænkning

Daginstitution Klokkefrøen Bedømmelsesudvalgets betænkning Side 2 af 22 INDHOLD Side 1. INDLEDNING... 3 2. BEDØMMELSE... 4 3. BEDØMMELSESUDVALGETS GENERELLE BEMÆRKNINGER... 7 4. BEDØMMELSESUDVALGETS BEMÆRKNINGER TIL DET ØKONOMISK MEST FORDELAGTIGE PROJEKT... 8

Læs mere

centerbebyggelse HANDELS- OG SERVICECENTER VED HERNINGVEJ I RINGKØBING PROJEKTMATERIALE

centerbebyggelse HANDELS- OG SERVICECENTER VED HERNINGVEJ I RINGKØBING PROJEKTMATERIALE centerbebyggelse HANDELS- OG SERVICECENTER VED HERNGVEJ I RGKØBG UDARBEJDET AF: SKALA ARKITEKTER A/S ALLÉGADE 2 8700 HORSENS FOR: BOKA HOLDG A/S TELEHØJEN 6 5220 ODENSE HOVEDIDÉ OG DISPONERG: Dette prospekt

Læs mere

14 NYE BOLIGER PÅ KJELDING HØJ

14 NYE BOLIGER PÅ KJELDING HØJ 14 NYE BOLIGER PÅ KJELDING HØJ 17.03.2011 boligbebyggelse på kjelding høj i struer 2 OVERORDNET DISPONERING Den udbudte, smukt placerede storparcel på Kjelding Høj er karakteriseret ved et fint kuperet

Læs mere

VESTBYEN - FRISKOLE OG FÆLLESHUS ILLUSTRATION AF VESTBYEN

VESTBYEN - FRISKOLE OG FÆLLESHUS ILLUSTRATION AF VESTBYEN VESTBYEN - FRISKOLE OG FÆLLESHUS ILLUSTRATION AF VESTBYEN OVERSIGTSKORT PLACERINGEN Vestbyen - friskole og fælleshus bygges i den nordvestlige del af Holstebro, skolen får her en god placering på grænsen

Læs mere

Team OPP-Randers Sygehus, P-hus. Regionshospitalet i Randers Parkeringsfaciliteter S. 1

Team OPP-Randers Sygehus, P-hus. Regionshospitalet i Randers Parkeringsfaciliteter S. 1 S. 1 PARKERING PÅ TERRÆN UD IND PARKERING PÅ TERRÆN _MÅLSÆTNING ÅBENHED Det nye parkeringshus for skal være rummelig med god plads og med et godt overblik, så bygningen kommer til at fremstå som et attraktivt

Læs mere

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse Dato 31-05-2018 Dok.nr. 40580-18 Sagsnr. 16/9854 Ref. SSTA Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan 04.01.L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse I

Læs mere

Ærenprisbakken. 36 lækre rækkehuse i Randers

Ærenprisbakken. 36 lækre rækkehuse i Randers 36 lækre rækkehuse i Randers Afdeling 1230-0 Lejerbo Randers Regionskontor Aalborg Østre Havnepromenade 10 9000 Aalborg Telefon 70 12 13 10 Lejerbo Randers bygger nye, moderne, lyse rækkehuse med god beliggenhed

Læs mere

CERESVEJ 19. enfamiliehus

CERESVEJ 19. enfamiliehus CERESVEJ 19 enfamiliehus Den eksisterende villa har ingen hoveddør ud til vej, men en nedkørsel til carport og høje mørke kældervinduer. Vinduerne er 70 er lavformats ruder og teglen er industriel i sit

Læs mere

SKOVPARCELLER I DREJENS

SKOVPARCELLER I DREJENS SAGSNR. 12.4591 1. udkast - d. 30. maj 2014 SKOVPARCELLER I DREJENS forslag TIL NY DISPONERING forslag til ny disponering med åben-lav boliger gældende planforhold arealopgørelse Nærværende projektmappe

Læs mere

Generelt har de 2 konditionsmæssige tilbud tilvejebragt dommerkomiteen en bred vifte af løsningsforslag for en kommende daginstitution.

Generelt har de 2 konditionsmæssige tilbud tilvejebragt dommerkomiteen en bred vifte af løsningsforslag for en kommende daginstitution. #BREVFLE Familie- & Beskæftigelsesforvaltningen Sønderbro 12 9000 Aalborg 23. oktober 2018 Ny Daginstitution på Sandtuevej 30 Dommerbetænkning ved udbud med forhandling Indledning Aalborg Kommune har bedømt

Læs mere

8. A u g u s t

8. A u g u s t 8. A u g u s t 2 0 0 7 PROJEKTORGANISATION Bygherre: S.E. Beton A/S Arkitekt: KS Arkitekter A/S Entreprenør: Gråkjær A/S SITUATIONSPLAN ARKITEKTONISK HOVEDIDÉ Det nye industrihus i Juelstrupparken er skitseret

Læs mere

Foreløbig helhedsvurdering

Foreløbig helhedsvurdering 1 - Foreløbig Helhedsvurdering TEKNIK OG MILJØ Foreløbig helhedsvurdering Vedr.: Ejendommen Østre Kirkevej 25A, 7400 Herning. Matrikel nr.: 547H, Herning Bygrunde Sagsnr.: 02.34.02-P19-583-16 Byggeri,

Læs mere

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP Appendiks 1.12 Helbredsgreb Glostrup Hospital 01.02.2012 Helhedsgreb for Glostrup hospital 01.02.2012 msel0015 Byggeafdelingen

Læs mere

Klimaskærmens kvalitet. Klimaskærmens kvalitet. Teknik. Teknik. Teknik. Teknik. kriminalpræventive tiltag. Kuldebroer. U-værdier

Klimaskærmens kvalitet. Klimaskærmens kvalitet. Teknik. Teknik. Teknik. Teknik. kriminalpræventive tiltag. Kuldebroer. U-værdier Personsikkerhed Brandsikkerhed Øget brandsikkerhed bidrager positivt til brugernes sikkerhed, og hvis der opstår brand i ejendommen begrænses skaderne. Øget brandsikkerhed vil med stor sandsynlighed øge

Læs mere

køkken UDGANG FRA FÆLLESRUM OVERDÆKKET TERRASSE SPISEPLADS ANKOMST-TORVET ADGANG

køkken UDGANG FRA FÆLLESRUM OVERDÆKKET TERRASSE SPISEPLADS ANKOMST-TORVET ADGANG ÆBLEHAVEN NY BYGNING VED ÆBLEHAVEN Syddjurs Kommune 2014 skov-lys i fælles-rummet garderobe fællesrum køkken e-toilet SLUDRE-BÆNKEN UDGANG FRA FÆLLESRUM OVERDÆKKET TERRASSE SPISEPLADS UDSYN FRA FÆLLESRUM

Læs mere

Stilblade. Temaer. Enfamiliehuse. Garager og carporte

Stilblade. Temaer. Enfamiliehuse. Garager og carporte Stilblade Temaer Enfamiliehuse Garager og carporte Stilblade-temaer Som supplement til stilbladene for enfamiliehuse er der i dette hæfte lavet stilblade for tværgående temaer, der er relevante for enfamiliehuse

Læs mere

Orientering indstilling til politiske udvalg vedr. Skolen på Grundtvigsvej/ Frøbelseminariet

Orientering indstilling til politiske udvalg vedr. Skolen på Grundtvigsvej/ Frøbelseminariet Orientering indstilling til politiske udvalg vedr. Skolen på Grundtvigsvej/ Frøbelseminariet Orientering udbuds- og planproces for Skolen på Grundtvigsvej Frederiksberg 09.10.2013 Baggrund Kommunalbestyrelsen

Læs mere

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej Projektudvikling entreprenør arkitekt Domicil på Skanderborgvej 2 Domicil på Skanderborgvej 3 ÅRHUS CENTRUM ÅRHUS H RINGVEJEN O2

Læs mere

BOFÆLLESSKAB - 20 BOLIGER I NYBORG - NYBORG KOMMUNE - PRÆSENTATION

BOFÆLLESSKAB - 20 BOLIGER I NYBORG - NYBORG KOMMUNE - PRÆSENTATION 06.09.2010 Del 1 Lejerbo og ATRA arkitekter Beboeren som det private menneske og bofællesskabet som arbejdsplads Del 2 Hovedidé En tur gennem huset Om udearealerne Om det private, det halvoffentlige og

Læs mere

Kalundborg Sundheds- og Akuthus Projektforslag

Kalundborg Sundheds- og Akuthus Projektforslag Kalundborg Sundheds- og Akuthus Projektforslag Kalundborg Sundheds- og Akuthus Projektforslag Indholdsfortegnelse: Beskrivelse af projektforslag Situationsplan Inventarplan etage 0 Inventarplan etage 1

Læs mere

Beskrivelse af byggeriet. Disponering:

Beskrivelse af byggeriet. Disponering: Illustrationsplan af mulig fremtidig bebyggelse og pladsdannelse Beskrivelse af byggeriet Disponering: Bebyggelsen indeholder 3 enkeltstående blokke A, B og C alle i 3 etager med flade - eller næsten flade

Læs mere

UDBUDSMATERIALE NY MULTIHAL-FREDERIKSBORGCENTRET TOTALENTREPRISE 01. UDBUDSBREV MARTS 2016 ALMBJERG A/S RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA F.R.I.

UDBUDSMATERIALE NY MULTIHAL-FREDERIKSBORGCENTRET TOTALENTREPRISE 01. UDBUDSBREV MARTS 2016 ALMBJERG A/S RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA F.R.I. UDBUDSMATERIALE NY MULTIHAL-FREDERIKSBORGCENTRET TOTALENTREPRISE 01. UDBUDSBREV MARTS 2016 ALMBJERG A/S RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA F.R.I. «Totalentreprenør» 17 juni 2016 Udbudsbrev Vedr.: FrederiksborgCentret

Læs mere

HØJSTRUPPARKEN DEMONSTRATIONSPROJEKT FOR FREMTIDENS ENERGIRENOVERING

HØJSTRUPPARKEN DEMONSTRATIONSPROJEKT FOR FREMTIDENS ENERGIRENOVERING HØJSTRUPPARKEN DEMONSTRATIONSPROJEKT FOR FREMTIDENS ENERGIRENOVERING ERIK MØLLER ARKITEKTER / KPF ARKITEKTER DANAKON RÅDGIVENDE INGENIØRER / INGENIØRFIRMAET VIGGO MADSEN Beboernes velfærd Totaløkonomisk

Læs mere

KONTORHUS OLOF PALMES ALLÉ 39

KONTORHUS OLOF PALMES ALLÉ 39 KONTORHUS OLOF PALMES ALLÉ 39 Infrastruktur Fundamentet for Skejby s erhvervsmæssige vækst fi ndes i områdets gode infrastruktur samt den umiddelbare kontakt til Århus midtby (6 km til Århus Hovebanegård)

Læs mere

Skovlunden

Skovlunden Skovlunden 19.03.18 18 Skoven vil sammen med en allerede eksisterende skovsø, skabe en helt unik stemning i området SKOVBRYNET Slagelse Boligselskabs 22 nye seniorboliger er beliggende som den første etape

Læs mere

ØSTER HASSING // FORSAMLINGSHUS // SKITSEFORSLAG 29.10.2015

ØSTER HASSING // FORSAMLINGSHUS // SKITSEFORSLAG 29.10.2015 ØSTER HASSING // FORSAMLINGSHUS // SKITSEFORSLAG 29.10.2015 Hølundsvej multibane indkørsel p-plads - 26 stk terrasse bålplads BYENS HUS - Øster Hassing forsamlingshus grønning / boldbane Et hus til at

Læs mere

De store vinduer er placeret mod nord, og de små mod syd for at lukke et smukt og roligt arbejdslys ind, der ikke overopheder klasselokalerne.

De store vinduer er placeret mod nord, og de små mod syd for at lukke et smukt og roligt arbejdslys ind, der ikke overopheder klasselokalerne. Udbygning af Falkonergårdens Gymnasium Ens Men Forskellige Vores forslag til Falkonergårdens Gymnasiums nye udvidelse består af en ombygning af østfløjen til seks nye klasselokaler med tilhørende grupperum,

Læs mere

KALUNDBORG SUNDHEDS- CEnTER OG AKUTHUS

KALUNDBORG SUNDHEDS- CEnTER OG AKUTHUS SUNDHEDS- CEnTER OG AKUTHUS rh arkitekter REV. 2012.01.10 VISION På baggrund af de strukturændringer som Region Sjællands sygehusplan 2010 medfører, etablerer Region Sjælland og Kalundborg Kommune et sundheds-

Læs mere

P L E J E C E N T E R B A N E B O

P L E J E C E N T E R B A N E B O PROJEKT OG STED BAGGRUND Boligselskabet Skt. Jørgen og Viborg Kommune har taget initiativ til at opføre Plejecenter Banebo, som en del af Viborgs nye bydel Banebyen. Viborg Baneby er et ældre bynært erhvervsområde,

Læs mere

Syrengården. inspireret af Henning Larsen Architects. 18 ejerboliger i ét plan på 100-115 m² i naturskønt område i Holbæk.

Syrengården. inspireret af Henning Larsen Architects. 18 ejerboliger i ét plan på 100-115 m² i naturskønt område i Holbæk. Syrengården inspireret af Henning Larsen Architects 18 ejerboliger i ét plan på 100-115 m² i naturskønt område i Holbæk Kom tæt på boligerne med de markante karnapper De eksklusive boliger fremstår lyse

Læs mere

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia Fredericia kommune Gothersgade 7000 Fredericia Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d. 03.12.18 Sag: Dalegade 34 7000 Fredericia Generelt til indsigelserne: Min eneste interesse er at skabe et

Læs mere

HAVEJE-ATELLIERNE 27681

HAVEJE-ATELLIERNE 27681 HAVEJE-ATELLIERNE 27681 BESKRIVELSE HAVEJE-ATELLIERNE INTENTION En spændende udviklings proces er i gang( ) Variation, kreativitet og liv på gaden. Et sted der er rart at være for dem der bor der, og tiltrækker

Læs mere

Center for Høretab. resumé af byggeprogram vedr. etablering af auditorium. samt bæredygtighedsvurdering

Center for Høretab. resumé af byggeprogram vedr. etablering af auditorium. samt bæredygtighedsvurdering Center for Høretab resumé af byggeprogram vedr. etablering af auditorium samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 23. november 2009 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende

Læs mere

Tilstandsvurdering. Vester Hornum Skole og LBO Hulen VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Tilstandsvurdering. Vester Hornum Skole og LBO Hulen VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Tilstandsvurdering Vester Hornum Skole og LBO Hulen VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 6. SEPTEMBER 2017 Indhold 1 Generel information 3 2 Kapacitet i forhold til elevtal/børnetal aktuelt og i forhold til befolkningsprognosen

Læs mere

HAVELEJLIGHEDER. - en ny boligtype. version 3.2

HAVELEJLIGHEDER. - en ny boligtype. version 3.2 HAVELEJLIGHEDER - en ny boligtype version 3.2 UiD 2004 Hvilke boligtyper imødekommer nutidens krav? Parcelhuset kan indrettes individuelt, adgangsforholdene er private og haven er ens egen... men det er

Læs mere

Tyrkisk Kulturhus. Skitseforslag, November 2017

Tyrkisk Kulturhus. Skitseforslag, November 2017 Tyrkisk Kulturhus Skitseforslag, November 2017 Koncept Vi ønsker at skabe et kulturhus der favner både omgivelser og brugere i et simpelt greb. Et hus hvor materialitet, form og funktion understøtter en

Læs mere

Vi forestiller os at bygge en kombination af almene familieboliger og almene senior-egnede boliger i en størrelse som aftales

Vi forestiller os at bygge en kombination af almene familieboliger og almene senior-egnede boliger i en størrelse som aftales 1 2 3 Vi forestiller os at bygge en kombination af almene familieboliger og almene senior-egnede boliger i en størrelse som aftales nærmere i tæt samarbejde mellem Domea og kommunen. Ved denne fordeling,

Læs mere

bygherrerådgivning udvalgte referencer

bygherrerådgivning udvalgte referencer bygherrerådgivning udvalgte referencer Hovedbilbliotek og kulturhus Ledøje-Smørrum 1996-1998 Nyt hovedbibliotek med medborger facilitetter. Arkitektgruppen varetog bygherrerådgivningen med blandt andet

Læs mere

SKITSEFORSLAG TIL NY 50 BØRNS BØRNEHAVE I SVENSTRUP

SKITSEFORSLAG TIL NY 50 BØRNS BØRNEHAVE I SVENSTRUP Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen ved Aalborg Kommune Idræts- og Naturbørnehaven OLYMPIA / Marathonvej 6 / Svenstrup SKITSEFORSLAG TIL NY 50 BØRNS BØRNEHAVE I SVENSTRUP Knudsen & Østergaard A/S /

Læs mere

Træ som brandgodt byggemateriale. InnoByg gå-hjem møde

Træ som brandgodt byggemateriale. InnoByg gå-hjem møde Træ som brandgodt byggemateriale InnoByg gå-hjem møde Træ som byggemateriale Træ har gennem alle tider været et brandgodt byggemateriale: Hvorfor er brandreglerne Typiske spørgsmål: Hvorfor bygger vi ikke

Læs mere

BØRNEHUS I SKIBBY RÅDHUS

BØRNEHUS I SKIBBY RÅDHUS BØRNEHUS I SKIBBY RÅDHUS MN SAG NR 11123-01 - SIDE NR 1 AF 16 Saltsøvej affaldsgård redskabsskur cykeloverdækning klapvogne parkering ca. 30 pladser legeplads større børn bålhytte låge HOVEDINDGANG HCparkering

Læs mere

Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg. Indledning

Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg. Indledning Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg Indledning Esbjerg Kommune ønsker at tilbyde ældre medborgere pleje i velfungerende plejefaciliteter, der yder respekt

Læs mere

Visualisering Rækkehuse Skitseforslag 2.0 Boligselskabet Holstebro, Thorsvej 96, 7500 Holstebro,

Visualisering Rækkehuse Skitseforslag 2.0 Boligselskabet Holstebro, Thorsvej 96, 7500 Holstebro, Visualisering 1 Boligerne: N Rækkehusene henvender sig til en bred målgruppe af mennesker, der ønsker at bo i et intimt gademiljø og med tilknytning til Mejrup/Hornshøj området i Holstebro. Målgruppen

Læs mere

Totalentreprisekonkurrence Multihal til Kirstinebjergskolen, Afd. Havepladsvej, Fredericia Bedømmelsesrapport, september 2014

Totalentreprisekonkurrence Multihal til Kirstinebjergskolen, Afd. Havepladsvej, Fredericia Bedømmelsesrapport, september 2014 Totalentreprisekonkurrence Multihal til Kirstinebjergskolen, Afd. Havepladsvej, Fredericia Bedømmelsesrapport, september 2014 Totalentreprisekonkurrence Multihal til Kirstinebjergskolen, Afd. Havepladsvej,

Læs mere

Ombygning af UC til SFO og eksisterende SFO til børnehaveklasse Side 1. Indholdsfortegnelse: Indledning Side 2

Ombygning af UC til SFO og eksisterende SFO til børnehaveklasse Side 1. Indholdsfortegnelse: Indledning Side 2 Ombygning af UC til SFO og eksisterende SFO til børnehaveklasse Side 1 Indholdsfortegnelse: Indledning Side 2 Projektorganisation Side 2 Eksisterende forhold Side 2 Fremtidige forhold Side 2 Indhold og

Læs mere

STØVRING BIBLIOTEK OG UNGDOMSHUS

STØVRING BIBLIOTEK OG UNGDOMSHUS TOTALRÅDGIVER ØSTERGAARD ARKITEKTER APS UNDERRÅDGIVER - ARKITEKT NØRKÆR+POULSEN ARKITEKTER APS UNDERRÅDGIVER - INGENIØR RAMBØLL A/S UNDERRÅDGIVER - LANDSKAB RAMBØLL BYUDVIKLING OG LANDSKAB STØVRING BIBLIOTEK

Læs mere

INDSIGELSESDOKUMENT. Lokalplan nr. 11.C34.1 for Centerområde ved Møllegade, Danasvej og Møl- Kommuneplantillæg nr 55 til Herning Kommuneplan

INDSIGELSESDOKUMENT. Lokalplan nr. 11.C34.1 for Centerområde ved Møllegade, Danasvej og Møl- Kommuneplantillæg nr 55 til Herning Kommuneplan INDHOLD Høringssvar af den 28. marts 2019 fra Norconsult- Skovhus Arkitekter på vegne af bygherre Resume af det indkomne ændringsforslag Forvaltningens kommentarer INDSIGELSESDOKUMENT Lokalplan nr. 11.C34.1

Læs mere

Levetidsomkostninger. Levetidsomkostninger. Fleksibilitet. Fleksibilitet. Økonomi. Økonomi. Økonomi. Økonomi. Holdbare byggematerialer.

Levetidsomkostninger. Levetidsomkostninger. Fleksibilitet. Fleksibilitet. Økonomi. Økonomi. Økonomi. Økonomi. Holdbare byggematerialer. Levetidsomkostninger Holdbare byggematerialer Holdbarheden af de anvendte byggematerialer har betydning for både totaløkonomien og den samlede miljøbelastning for byggeriet. Jo længere levetid byggematerialerne

Læs mere

STARTBO HOLBÆK SLOTSHAVEN STARTBO STARTBO STARTBO

STARTBO HOLBÆK SLOTSHAVEN STARTBO STARTBO STARTBO STARTBO HOLBÆK SLOTSHAVEN 1-11-2017 STARTBO STARTBO STARTBO BYGGEGRUNDEN Beskrivelse af arkitektur Vores teams forslag og hovedgreb tager udgangspunkt i det, som er beskrevet i Startbos idéoplæg: Startbo-konceptet

Læs mere

Bedømmelsesudvalgets betænkning Fredensborg Kommune, Idrætscenter i Humlebæk

Bedømmelsesudvalgets betænkning Fredensborg Kommune, Idrætscenter i Humlebæk Bedømmelsesudvalgets betænkning Fredensborg Kommune, Idrætscenter i Humlebæk Titel Bedømmelse af tilbud Dato 23. september 2013 Til De bydende Fra Bedømmelsesudvalget 1. Baggrund Fredensborg Kommune udskrev

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 29. november 2017 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

AUNING FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A

AUNING FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A AUNING FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A NYT HALMFYRET FJERNVARMEVÆRK ARKITEKTONISK BESKRIVELSE 2018.07.04 ARKITEKTONISK BESKRIVELSE Det nye varmeværk i Auning er tænkt som en enkel og funktionel bygning, men med

Læs mere

STARTBO STARTBO NÆSTVED

STARTBO STARTBO NÆSTVED STARTBO STARTBO NÆSTVED SNEPPEVEJ 19-05-2017 BYGGEGRUNDEN Beskrivelse af arkitektur Vores teams forslag og hovedgreb tager udgangspunkt i det, som er beskrevet i Startbos idéoplæg: Startbo-konceptet er

Læs mere

Programoplæg for ombygning af Børneinstitutionen Stationsparken

Programoplæg for ombygning af Børneinstitutionen Stationsparken Programoplæg for ombygning af Børneinstitutionen Stationsparken November 2006 Indholdsfortegnelse 1 Projekt 1.1 Indledning 2 1.2 Bygningsbeskrivelse eksisterende forhold 2 1.3 Bygherrens generelle syn

Læs mere

Designmanual for bygninger og arealer

Designmanual for bygninger og arealer Designmanual for bygninger og arealer KAJ 180 M SYDHAVNSUDVIDELSE ETAPE 3 OFFSHORE KAJ 180 M SYDHAVNSUDVIDELSE ETAPE 2 (2008-2011) HOLMEKAJ 180 M, 10 M VANDDYBDE FÆRGELEJE Byhavn Blandet service, liberalt

Læs mere

Egå Gymnasium. Århus Amts ønsker og krav til tilgængelighed var beskrevet i Byggeprogrammet.

Egå Gymnasium. Århus Amts ønsker og krav til tilgængelighed var beskrevet i Byggeprogrammet. 25.08.2008 Case: Egå Gymnasium Tilgængelighed tag udfordringen op! Et projekt under regeringens arkitekturpolitik 2007 1/8 Egå Gymnasium Århus Amts ønsker og krav til tilgængelighed var beskrevet i Byggeprogrammet.

Læs mere

GARTNERLUNDEN Udbud af storparcel

GARTNERLUNDEN Udbud af storparcel GARTNERLUNDEN Udbud af storparcel INDLEDNING Struer Kommune udbyder et areal, som er beliggende i Bremdal, som ligger i tæt forbindelse med Struer. Området ligger i et kuperet landskab med udsigt over

Læs mere

Møllebakken Borgermøde 3. oktober kl et lidt bedre liv

Møllebakken Borgermøde 3. oktober kl et lidt bedre liv Møllebakken Borgermøde 3. oktober kl 19-21 - et lidt bedre liv Program 19:00 Velkommen v. Jesper Behrensdorff, formand for Plan- og Miljøudvalget 19:10 Lokalplanens indhold v. Stine Tveden, Gribskov Kommune

Læs mere

SvømmeTagets markante indgang er en hyldest til såvel den eksisterende bygning med sin bølgende tagform, men også det fysiske svømmetag og derved

SvømmeTagets markante indgang er en hyldest til såvel den eksisterende bygning med sin bølgende tagform, men også det fysiske svømmetag og derved SvømmeTagets markante indgang er en hyldest til såvel den eksisterende bygning med sin bølgende tagform, men også det fysiske svømmetag og derved brugen af bygningen... TEAM : Entreprenør Arkitekt Ingeniør

Læs mere

GEORG BERG. Mangor & Nagel ARKITEKTFIRMA. Oluf Jørgensen RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA HAVDRUP HAL 2 BILAG 1 SIDE 1

GEORG BERG. Mangor & Nagel ARKITEKTFIRMA. Oluf Jørgensen RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA HAVDRUP HAL 2 BILAG 1 SIDE 1 GEORG BERG Mangor & Nagel ARKITEKTFIRMA Oluf Jørgensen RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA HAVDRUP HAL 2 BILAG 1 SIDE 1 Indledning Nærværende projekt præsenterer et forslag til udvidelse af Havdrup Hallen med en

Læs mere

Cederfeldsgade, Aarup

Cederfeldsgade, Aarup Cederfeldsgade, Aarup Vurderingskriterier Arkitektonisk kvalitet Vurdering Projektet rummer ikke særlige arkitektoniske kvaliteter, der kan fremhæves, og der er ikke tale om en særlig arkitektur, hvor

Læs mere

Boligselskabet Domea Horsens

Boligselskabet Domea Horsens Boligselskabet Domea Horsens 4 punkthuse beliggende i ny bypark på Bjerrevej - 28 boliger i størrelserne 81-100 m² Boligselskabet Domea Horsens Afd. 6011 Gnisten 2, 4, 6 og 8-8700 Horsens Udlejning og

Læs mere

TRAPPEN. Skitseprojekt for byggefelt 1A4 Aalborg Godsbaneareal 26.02.2015

TRAPPEN. Skitseprojekt for byggefelt 1A4 Aalborg Godsbaneareal 26.02.2015 TRAPPEN Skitseprojekt for byggefelt 1A4 Aalborg Godsbaneareal 26.02.2015 ARKITEKT BYGHERRE Laplandsgade 4A, 2.sal 2300 København S Denmark TN Udvikling A/S Kong Christians Allé 43, 2. DK-9000 Aalborg

Læs mere

Med mennesket i centrum Bolig for Livet

Med mennesket i centrum Bolig for Livet Med mennesket i centrum Bolig for Livet - en artikel fra Byggeri 10-2009 Årets Byggeri 2009 - Hædrende omtale i kategorien Boligbyggeri Med mennesket i centrum Bolig for Livet er en helhedsorienteret bolig,

Læs mere

Det klassiske i det moderne

Det klassiske i det moderne Det klassiske i det moderne Nedenstående illustration viser entasis forslag til infi ll i Åbenrå 16. Husene i Åbenrå er klassisk udformede med facader opbygget i en fast rytme med pille-vindue-pille. Infi

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn»

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» 1 - Partshøring #2 TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Sagsbehandler:

Læs mere

BOLIGOMRÅDE - DRONNINGBORG MASKINFABRIK Side 1 af 3

BOLIGOMRÅDE - DRONNINGBORG MASKINFABRIK Side 1 af 3 BOLIGOMRÅDE - DRONNINGBORG MASKINFABRIK Side 1 af 3 PROJEKTBESKRIVELSE Området ved Dronningborg Maskinfabrik ønskes omdannet til et attraktivt boligområde, der skal fungere som en naturlig forlængelse

Læs mere

Liselundvej LISELUNDVEJ, 4200 SLAGELSE SALGSPROSPEKT 2014

Liselundvej LISELUNDVEJ, 4200 SLAGELSE SALGSPROSPEKT 2014 Liselundvej LISELUNDVEJ, 4200 SLAGELSE SALGSPROSPEKT 2014 Side 2 Liselundvej salgsprospekt 2014 Enestående parkområde, hyggelige boliger og et væld af fritidstilbud lige om hjørnet. Det er Liselundvej.

Læs mere

Evalueringsrapport. Ny multihal i forbindelse med Nordstjerneskolen og Arena Nord

Evalueringsrapport. Ny multihal i forbindelse med Nordstjerneskolen og Arena Nord Evalueringsrapport Ny multihal i forbindelse med Nordstjerneskolen og Arena Nord Indhold 1 INDLEDNING... 3 1.1 Underkriterier og vægtning... 3 2 EVALUERINGS-/POINTMODEL... 3 2.1 Tildeling af point til

Læs mere

Danhostel Næstved PROJEKTFORSLAG - MAJ 2017 CASA ARKITEKTER

Danhostel Næstved PROJEKTFORSLAG - MAJ 2017 CASA ARKITEKTER Danhostel Næstved PROJEKTFORSLAG - MAJ 2017 CASA ARKITEKTER PRÆSENTATION Præstøvej 65, 4700 Næstved Ejendommen Præstøvej 65 i Næstved, som oprindeligt i 1976 er bygget som hjem for nonner af Skt. Elisabeth

Læs mere

SØNDERSKOVVEJ, AABENRAA 4 BYNÆRE GRUNDE SÆLGES

SØNDERSKOVVEJ, AABENRAA 4 BYNÆRE GRUNDE SÆLGES SØNDERSKOVVEJ, AABENRAA 4 BYNÆRE GRUNDE SÆLGES 74 62 12 32 Idegrundlaget & Vision På det sydvendte areal ved Sønderskovvej kan der nu opføres 4 attraktive boliger med en fornem beliggenhed nær by, skov

Læs mere

Sammen med nærværende udbudsbrev fremsendes nedenstående udbudsmateriale:

Sammen med nærværende udbudsbrev fremsendes nedenstående udbudsmateriale: Til tilbudsgiveren Aarhus den 14.11.2013 Udbudsbrev Byggeprojektet omhandler den sidste halvdel af HAB`s afdeling 27 bestående af Blok 4, 5, 6, 7, med i alt 129 lejemål, beliggende i Varbergparken, 6100

Læs mere

arkitekter a/s FORSLAG TIL UDVIDELSE OG OMBYGNING AF LINDEGÅRDEN - SEPTEMBER 2010

arkitekter a/s FORSLAG TIL UDVIDELSE OG OMBYGNING AF LINDEGÅRDEN - SEPTEMBER 2010 arkitekter a/s FORSLAG TIL UDVIDELSE OG OMBYGNING AF LINDEGÅRDEN - SEPTEMBER 2010 Lindelyvej Hovedindgang Overdækket atrium Ny afdeling Mulighed for terapibad/ svømmehal Situationsplan, 1:500 Ny - og ombygning

Læs mere

Dommerbetænkning. Kolding Kommune. Bramdrupdam Bofællesskaber. 22. november 2012. Kolding Kommune Nytorv 11 6000 Kolding

Dommerbetænkning. Kolding Kommune. Bramdrupdam Bofællesskaber. 22. november 2012. Kolding Kommune Nytorv 11 6000 Kolding Bramdrupdam Bofællesskaber Kolding Kommune 22. november 2012 Kolding Kommune Nytorv 11 6000 Kolding Bascon A/S Åboulevarden 21 Postbox 510 DK-8100 Aarhus C Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Afgørelse...

Læs mere

bolig erhverv undervisning kultur sport & fritid sundhed renovering planlægnig bygherrerådgivning LÆNGE LEVE ARKITEKTUREN

bolig erhverv undervisning kultur sport & fritid sundhed renovering planlægnig bygherrerådgivning LÆNGE LEVE ARKITEKTUREN Prisme arkitekter Prisme arkitekter a/s blev stiftet i Aarhus i 1992. Prisme arkitekter a/s indehaves af arkitekt m.a.a. Lars Christensen og er medlem af Danske Arkitektvirksomheder. Prisme arkitekter

Læs mere

Seniorhuset. Byggeriet og de arkitektoniske tanker bag Danmarks første ældreboliger til mennesker med autisme

Seniorhuset. Byggeriet og de arkitektoniske tanker bag Danmarks første ældreboliger til mennesker med autisme Seniorhuset Baggrund og vision Hvordan skal mennesker med autisme bo, når de bliver ældre, og hvordan kan vi skabe de bedst mulige rammer for denne gruppe borgere, når de er oppe i årene? De spørgsmål

Læs mere

bebyggelsen set fra hjørnet Provstevej og Theklavej Provstevej 5 ungdomsboliger forside

bebyggelsen set fra hjørnet Provstevej og Theklavej Provstevej 5 ungdomsboliger forside bebyggelsen set fra hjørnet Provstevej og Theklavej side 0 forside Arkitektur og bygningsbeskrivelse Byggeriet fremstår som en række bygninger, der tilsammen danner en vinkelbygning på hjørnet af Provstevej

Læs mere

LAVT ENERGIFORBRUG ALTERNATIVE BYGGEMATERIALER FLEKSIBLE LØSNINGER GOD PRIS

LAVT ENERGIFORBRUG ALTERNATIVE BYGGEMATERIALER FLEKSIBLE LØSNINGER GOD PRIS LAVT ENERGIFORBRUG ALTERNATIVE BYGGEMATERIALER FLEKSIBLE LØSNINGER GOD PRIS Lautrup & Lyngsø opfører gennemarbejdede kvalitetshuse med fokus på form, funktion, fornyelse og fornuftige priser LAUTRUPOGLYNGSOE.DK

Læs mere

Tilstandsvurdering. Børnehaven Valhalla VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Tilstandsvurdering. Børnehaven Valhalla VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Tilstandsvurdering Børnehaven Valhalla VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 29. SEPTEMBER 2017 Vesthimmerlands Kommune 29. september 2017 www.niras.dk Indhold 1 Generel information 3 2 Kapacitet i forhold til elevtal/børnetal

Læs mere

BOHOLTEPARKEN - 85 LAVENERGI-BOLIGER MED FÆLLESHUS I KØGE

BOHOLTEPARKEN - 85 LAVENERGI-BOLIGER MED FÆLLESHUS I KØGE BOHOLTEPARKEN - 85 LAVENERGI-BOLIGER MED FÆLLESHUS I KØGE BOLIGSELSKABET DOMEA KØGE - AFD. 139.03 DATO: 02.10.2013 A Boholteparken i Køge Boholteparken ligger tæt på Køge centrum, hvor den tidligere tekniske

Læs mere

BYENS HUS. NOTAT Ejendomme og Energi. Bedømmelsesudvalgets anbefalinger til dispositionsforslag. Fra: CEIS Peter Sommerfeld 17.

BYENS HUS. NOTAT Ejendomme og Energi. Bedømmelsesudvalgets anbefalinger til dispositionsforslag. Fra: CEIS Peter Sommerfeld 17. BYENS HUS Bedømmelsesudvalgets anbefalinger til dispositionsforslag NOTAT Ejendomme og Energi Bedømmelsesudvalg Thomas Lykke Pedersen Ulla Hardy-Hansen Per Frost Henriksen Lars Simonsen Tinne Borch Jacobsen

Læs mere

Borgermøde Frederiksværk Skole

Borgermøde Frederiksværk Skole Borgermøde 03.06.2020 Program Velkomst v. Formand for udvalget for Uddannelse, Skole og Dagtilbud, Helge Friis Orientering om udbud skolebygning, placering på grunden mm. v. Bygherrerådgiver Nikolaj Snog,

Læs mere

S t a r u p N y D a g I n s t i t u t i o n > > D i s p o s i t i o n s f o r s l a g

S t a r u p N y D a g I n s t i t u t i o n > > D i s p o s i t i o n s f o r s l a g S t a r u p N y D a g I n s t i t u t i o n > > D i s p o s i t i o n s f o r s l a g 2603.2010 I vores nye hule er der en lampe som kun kan lyse når solen skinner. - så når lyset i hulen går ud, prøver

Læs mere

VANDVÆRK FENSMARK. Næstved Kommune. WHITE arkitekter A/S - Vestre Kaj 2 1. sal 4700 Næstved 01 SAG.: 13079

VANDVÆRK FENSMARK. Næstved Kommune. WHITE arkitekter A/S - Vestre Kaj 2 1. sal 4700 Næstved 01 SAG.: 13079 VANDVÆRK FENMARK Næstved Kommune WHITE arkitekter A/ - Vestre Kaj 2 1. sal 4700 Næstved 01 Den 11. september 2013 KITEFORLAG AG.: 13079 VANDVÆRK FENMARK Næstved Kommune Bygherre: Fensmark Vandværk A.m.b.a

Læs mere

Boligselskabet Domea Horsens

Boligselskabet Domea Horsens Boligselskabet Domea Horsens 4 punkthuse beliggende i ny bypark på Bjerrevej - 28 boliger i størrelserne 81-100 m² 15. august 2018 Boligselskabet Domea Horsens Afd. 6011 Gnisten 14, 16, 18 og 20 8700 Horsens

Læs mere