Odsherred Kommune. Kvalitetsrapport. Skoleåret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Odsherred Kommune. Kvalitetsrapport. Skoleåret"

Transkript

1 Odsherred Kommune Kvalitetsrapport året Børn- og forvaltningen

2 K v a l i t e t s r a p p o r t S i d e 2 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Denne udgave af kvalitetsrapporten... 3 Sammenfattende Helhedsvurdering... 4 Indsatsområder... 4 AKT... 4 LP-Modellen... 4 Kvalitetsrapporten som udviklingsværktøj... 4 Arbejdet med læseindsatsen... 5 Naturfagsvejledere... 5 konference... 5 Ungdomsuddannelser... 8 Karakterer... 8 Resultater... 9 Odsherred Kommune sammenlignet med resten af landet... 9 Sammenligning med tidligere år... 9 vis karaktergennemsnit Andel af arbejdstid der anvendes til undervisning Andel af undervisningen der varetages af uddannede lærere Rammebetingelser for skolerne Nøgletal Antal elever i Odsherreds Folkeskoler Børnetal i SFO erne Beregning af udgifter pr. elev (inkl. klassekvotienter) Fordeling af udgifter mellem normal- og specialområdet Elever der modtager undervisning i dansk som andetsprog og udgifter forbundet hermed Elever pr. lærer Antal elever pr. PC Andel af en ungdomsårgang der efter 1o år ikke har gennemført en ungdomsuddannelse Klagesager, Visitationsudvalget struktur rapporter... 21

3 K v a l i t e t s r a p p o r t S i d e 3 Forord Denne rapport er 3. generation af kvalitetsrapporten for Odsherreds Kommunes skoler. Formålet med den lovpligtige årlige kvalitetsrapport, jf. lov om folkeskolen 40 a, er: Stk. 1, Gennem tilvejebringelse af dokumentation om det kommunale skolevæsen at styrke kommunalbestyrelsernes mulighed for at varetage deres ansvar for folkeskolen. Stk. 2. Rapporten skal således give kommunalbestyrelsen grundlag for at tage stilling til det faglige niveau på kommunens folkeskoler og træffe beslutning om opfølgning herpå, jf. lovens 40 a, stk. 2. Stk. 3. Rapporten skal desuden bidrage til at fremme dialogen og systematisere det løbende samarbejde om evaluering og kvalitetsudvikling mellem aktørerne i det kommunale skolevæsen. Stk. 4. Rapporten skal endelig bidrage til åbenhed om skolevæsenets kvalitet. Kvalitetsrapporten skal indeholde: Vurdering af det faglige niveau på hver folkeskole og for det samlede skolevæsen samt på hvilket grundlag vurderingen er foretaget. Oplysninger om opfølgningen på den seneste kvalitetsrapport. Oplysninger om rammebetingelser, pædagogiske processer, resultater mv. Denne 3. udgave af kvalitetsrapporten indeholder en samlet evaluering af skolerne ud fra deres egne besvarelser af fremsendt skabelon omfattende rammebetingelser, pædagogiske processer samt særlige indsatsområder. Rapporten indeholder også en pædagogisk profil og udviklingsområder/planer for- og udarbejdet af hver enkelt skole. Denne udgave af kvalitetsrapporten Som tidligere, har der også i år været nedsat en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra skolerne og forvaltningen. Arbejdsgruppen har haft til formål at videreudvikle kvalitetsrapportens design og udarbejde forslag til hvordan pædagogiske processer og resultater kan dokumenteres. Dette har resulteret i en samlet skabelon udsendt til skolerne, med det formål yderligere at forsimple processen for skolernes indberetning, med både en reduceret arbejdsmængde for den enkelte skole og bedre sammenlignlighed til følge. I år har udvalget valgt at fokusere på skolernes individuelle processer omkring skoleudvikling og indsatsområder. Sidstnævnte både fælles og egne. Skabelonen har ydereligere havt til formål i år at give en mere nuanceret og personlig præsentation af skolerne, samtidig med at vi har søgt at opfylde et ønske der har været fra stort set alle skoler i forhold til sidste års rapport; Den skal være kortere Ud over de oplysninger som er indsamlet via skabelonen, findes der i rapporten tal hentet fra UNI-C og Tabulex.

4 K v a l i t e t s r a p p o r t S i d e 4 Sammenfattende helhedsvurdering I forbindelse med kvalitetsrapporten for , udpegedes 3 fælles indsatsområder for folkeskolerne i Odsherred Kommune i skoleåret Indsatsområderne var følgende: Fokus på arbejdet med den specialpædagogiske indsats, herunder udvikling af AKT funktionen på skolerne, indledende arbejde med henblik på implementering af LP-modellen i Odsherred Kommune, samt aktiv medinddragelse af forældre. Integrering af kvalitetsrapporten som udviklingsværktøj på den enkelte skole, samt i forvaltningen og det politiske udvalg. Arbejde med læseindsatsen, herunder implementering af læsevejledere. Der har i forhold til disse indsatsområder været følgende fælles initiativer: AKT: AKT kursusrække med deltagelse af AKT-medarbejdere fra kommunens skoler, indeholdende 3 kurser: - Tavshedspligt og underretning - LP-modellen Information og inspiration - ADHD pædagogik i praksis (2 dageskursus) Kurserne har primært været finansieret med midler doneret af Poul Johansen Maskiner A/S Der har været stor tilslutning til kurserne og tilbagemeldingerne fra skolerne lyder på et tilsvarende stort udbytte. Indholdet af kurserne er implementeret i skolernes dagligdag, gennem AKT- medarbejdernes indsats. LP-Modellen: For at følge en grundtanke i selve LP-Modellen, har man i Odsherred kommune valgt at lade de enkelte skoler vælge hvornår og hvordan modellen indføres. Der skal være et følt ønske fra medarbejdere, ledelse og andre interessenter omkring den enkelte skole, før en implementering bliver en succes. Ikke desto mindre er der en klar forventning om at alle skoler indenfor nærmeste fremtid påbegynder implementeringen. Ud over Højby, som har været i gang som den første skole i Odsherred, er n på Fjorden og Egebjerg nu også kommet fra start og flere skoler er ved at tage de indledende skridt. Kvalitetsrapporten som udviklingsværktøj: I lyset af Odsherred Kommunes massive økonomiske problemer og heraf følgende besparelser, har en tilsigtet udvikling på baggrund af rapporten været sat noget i bero.

5 K v a l i t e t s r a p p o r t S i d e 5 Arbejdet med læseindsatsen: Der gøres fortsat et stort arbejde på skolerne, i forhold til at fremme elevernes læsekundskaber og alle skoler har enten prioriteret, implementeret, eller uddannet læsevejledere. Det forventes at alle skoler i kommunen har en læsevejleder uddannet efter den nye model (en uddannelse svarende til en halv PD Pædagogisk Diplomuddannelse) ved udgangen af rne har ud over de fælleskommunale tiltag, prioriteret arbejdet med indsatsområder ud fra egne værdier og aktuelle forhold. Nærmere beskrivelse i skolernes individuelle besvarelser. Naturfagsvejledere I skoleåret har vi i Odsherred gennemført uddannelsen af de første 3 af 5 planlagte Naturfagsvejldere. Således har Grundtvigsskolen, Nordgårdskolen, Vig, Egebjerg, Nr. Asmindrup, n på Fjorden og Vallekilde-Hørve, pr. skolestart august 2009 sat implementeringen af vejlederne i gang i 3 individuelle projekter, der skal danne grundlag for den videre implementering af funktionen i kommunens skoler. Vejlederne skal være faglige fyrtårne for naturfagsundervisningen og således inspirere og vejlede andre lærere med specialviden om bl.a. naturfagsdidaktik og nyeste materialer. Vejlederne får også som deres kerneopgave, at skabe en rød tråd gennem alle klassetrins naturfagsundervisning og således sikre at undervisningen i natur/teknik giver en fælles platform for undervisningen i geografi, biologi og fysik/kemi. Det er målet at denne indsats bl.a. også vil give en bedre overgang når nogle klasser skifter fra skoler uden overbygning til skoler med overbygning. Fælles indsatsområder 2009/2010 På baggrund af det positive arbejde med indsatsområderne for 2008/2009 og høringen af skolebestyrelser og medudvalg, er det blevet vedtaget at holde fast i dele igangværende indsatser med nogle En videreførelse af det indledende arbejde i forhold til implementering af LP- modellen. Alle skoler, der endnu ikke er tilmeldt modellen, skal være det senest ved udgangen af skoleåret 2011/2012. Det må i den forbindelse stå den enkelte skole frit, hvilken udbyder der vælges. Dog foreslås det at kortlægningsmodulet fra UC-Nordjylland, tilkøbes i forhold til at kunne lave en kvalificeret sammenligning af trivsel mv. skolerne imellem, til brug for fremtidige indsatser og kvalitetsrapporten. Et forsat fokus på AKT-arbejdet på skolerne. Implementering af Naturfagsvejledere. - ud fra en model der udvikles i foråret 2010 i samarbejde mellem skoleledere, vejledere og forvaltning, med udgangspunkt i de 3 nuværende vejlederes virke i skoleåret 2009/2010.

6 K v a l i t e t s r a p p o r t S i d e 6 konference I marts 2009 afholdt Odsherred Kommune sin første store skolekonference. Efter kommunesammenlægningen er det blevet særligt relevant, at det samlede skolevæsen jævnligt afholder en fælles konference, med fokus på udvikling. Konferencen blev afviklet med deltagelse af både ledelse og forældrebestyrelser fra alle kommunens folkeskoler, samt deltagelse fra n på Molen, Børne-og udvalget og Børn-og forvaltningen. Temaet var fælles mål og værdier for et fælles skolevæsen og en af opgaverne for deltagerne var netop at definere disse. Gennem en fælles proces fik deltagerne udarbejdet en samling værdier og mål, som alle parter kunne stå inde for. Der blev nedsat en arbejdsgruppe, der har viderebearbejdet de fremsatte værdier og mål, således at de fremstår som et fælles overskueligt, men dækkende værdi- og målsæt. Dette blev som følger: Værdier I Odsherred tilhører skolen tilhører os alle og angår os alle. Vi differentierer undervisningen ud fra elevernes forskellige måder at lære bedst på. Dette understøttes af lærernes mange kompetencer og faglige viden og af gode fælles relationer i alle dele af skolen. På denne måde gives den enkelte elev individuelle udfordringer, der understøtter selvværd og faglig udvikling. Vi fortæller den gode historie med udgangspunkt i vores fælles hverdag. Vi respekterer hinandens forskelligheder og deltager i et forpligtende fællesskab. I fællesskab støtter både lærere, pædagoger og forældre op omkring skolen og både de fælles og de individuelle faglige og sociale planer. I skolen møder vi alle demokratiet, gennem samtale og medindflydelse på alle niveauer, i en afspejling af det samfund skolen er en del af. Du kommer med noget til os vi har noget til dig Mål At vores elever bliver klar til at vælge og gennemføre en ungdomsuddannelse. Trivsel for den enkelte gennem arbejde med relationer, med en særlig vægtning af relationer mellem lærer og elev. Udvikling af et godt forældresamarbejde - hvor forældrene aktivt inddrages i den fælles plan. At alle har demokratisk indflydelse på egen situation.

7 K v a l i t e t s r a p p o r t S i d e 7 At alle er ansvarlige individer i en fælles kontekst. Udvikling af vidensdeling på tværs af faglighed og geografi i kommunen. Ungdomsuddannelser Odsherred kommune har fortsat lang vej igen, i forhold til regeringens målsætning, om at 95 % af en årgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse. Prognosen for den årgang der afsluttede deres folkeskoleforløb i 2008 er 72%... landsgennemsnittet er 84 %. Karakterer Odsherred Kommune ligger fortsat under landsgennemsnittet i stort set alle fag. Samtidigt er niveauet faldet i mange fag, sammenlignet med årene før. I følgende afsnit listes resultaterne: - i sammenligning med landsresultatet - i sammenligning med tidligere år - skolevis Resultater Odsherred Kommune i sammenligning med resten af landet. Dansk Læsning Dansk Retskrivning Dansk Skriftlig fremstilling Dansk Orden Dansk Mundtlig Matematik Matematiske færdigheder Matematik Problemløsning Fysik/kemi Praktisk /mundtlig Engelsk Mundtlig Hele landet 6,6 5,6 6,5 6,3 7,0 6,9 6,0 5,7 6,8 Odsherred Kommune 6,2 4,7 6,0 6,3 6,4 5,6 4,8 5,0 6,3 Engelsk Skriftligt Tysk Mundtligt Historie Mundtligt Samfunds -fag Mundtligt Kristendomskundskab Mundtligt Biologi Skriftligt Geografi Skriftligt Hele landet 6,9 5,4 6,5 6,6 7,0 5,9 7,0 Odsherred Kommune 5,3 4,4 6,7 6,6 7,0 5,7 6,5

8 K v a l i t e t s r a p p o r t S i d e 8 Sammenligning med tidligere år 9. Klasse År 2006 År 2007 År Klasse År 2006 År 2007 År 2008 Dansk, Læsning - FSA 5,3 6,4 6,2 Dansk, Læsning - FSA 4,1 5,3 5,1 Dansk, Retskrivning - FSA 5,3 5,2 4,7 Dansk, Retskrivning - FSA 3,9 2,5 2,4 Dansk, Skr. fremstilling - FSA 5,5 6,1 6,0 Dansk, Skr. fremstilling - FSA 3,9 3,2 3,2 Dansk, Orden - FSA 5,5 6,4 6,3 Dansk, Skr. fremstilling - FS10 4,7 5,9 Dansk, Mundtlig - FSA 6,6 6,6 6,4 Dansk, Orden - FSA 5,1 4,1 4,1 Matematik, Færdighed - FSA 6,0 6,3 6,1 Dansk, Orden - FS10 4,9 4,9 Matematik, Problem - FSA 4,9 5,3 4,8 Dansk, Mundtlig - FSA 4,7 3,3 3,4 Engelsk, Skriftlig - FSA 4,7 4,4 5,5 Dansk, Mundtlig - FS10 7,1 6,7 9. Klasse År 2006 År 2007 År Klasse År 2006 År 2007 År 2008 Engelsk, Mundtlig - FSA 6,4 6,3 6,3 Matematik, Færdighed - FSA 3,2 3,1 3,3 Tysk, Skriftlig - FSA 5,5 Matematik, Problem - FSA 2,2 2,7 2,7 Tysk, Mundtlig - FSA 7,1 4,5 4,4 Matematik, Skriftlig - FS10 5,8 6,2 6,2 Fysik/Kemi, Praktisk/mund. - FSA 5,5 4,8 5,0 Matematik, Mundtlig - FS10 5,1 5,5 4,7 Biologi, Skriftlig - FSA 4,7 5,7 5,7 Engelsk, Skriftlig - FS10 5,3 5,1 5,4 Geografi, Skriftlig - FSA 3,2 6,6 6,5 Engelsk, Mundtlig - FSA 3,7 5,0 5,0 Historie, Skriftlig - FSA 6,0 Engelsk, Skriftlig - FSA 6,7 6,7 Historie, Mundtlig - FSA 6,6 6,7 Engelsk, Mundtlig - FS10 6,8 8,0 Samfundsfag, Mundtlig - FSA 4,9 6,6 6,6 Tysk, Skriftlig - FS10 3,7 4,5 4,5 Kristendomskundskab, Skriftlig - FSA 6,0 Tysk, Mundtlig - FSA 4,3 6,4 6,5

9 K v a l i t e t s r a p p o r t S i d e 9 Kristendomskundskab, Mundtlig - FSA 8,0 6,7 6,7 Tysk, Mundtlig - FS10 7,3 5,3 5,4 Hjemkundskab 7,5 7,5 Fysik/Kemi, Praktisk/mund. - FSA 4,3 3,3 3,6 Fysik/Kemi, Praktisk/mund. - FS10 7,1 4,4 4,7 Kilde: Tabulex,UVM og uddannelsesstatestik.dk vis karaktergennemsnit Bundne prøvefag kl., Afgangsprøve (FSA) Dansk Læsning Dansk Skriftlig fremstilling Dansk Orden Dansk Mundtlig Dansk Retskrivning Matematik færdigheder Matematik Problem løsning Fysik/ kemi Praktisk /mundt lig Hele landet 6,6 5,6 6,5 6,3 6,9 6,8 6 5,6 6,8 Odsherred 6,4 Kommune 6,5 5,2 6,3 6,4 6,7 6,3 5,3 5,1 Bobjergskolen 6,6 4,8 6,5 6,6 5,8 5,7 4,2 5,7 6,4 Grevinge 6,1 Centralskole 5,8 4,5 5,8 5,5 6,4 6,5 5,6 5,2 Grundtvigsskolen 6,1 5,2 5,8 5,6 6,3 6,3 5,2 3,8 6,7 Højby 7,5 5,3 7,4 6,2 7,6 5,8 5,2 6 7 Engelsk Mundtlig Nordgårdsskolen 7,2 6,7 6,1 7,1 7,2 7,6 6,8 5 7,1 n på Fjorden 6,3 5,4 6,8 7,4 5,9 5,5 4,3 4,8 6,3 Vallekilde- Hørve 5,8 4,7 5,3 6,2 6,1 6,2 4,7 2,1 4,1 Vig 6,2 4,8 5,4 6,3 7,3 6,9 6,3 6,1 6,3 Prøvefag til udtræk kl., Afgangsprøve (FSA) Engelsk Skriftlig Tysk Mundtlig Fransk Mundtlig Historie Mundt-lig Samfunds fag Mundtlig Kristendomskundskab Mundtlig Biologi Skriftlig Geografi Skiftlig Hele landet 6,9 5,4 6 6,5 6,6 7 5,9 7 Odsherred Kommune 5,3 4,4 6,7 6,6 6,7 5,7 6,5 Bobjergskolen 6,7 5,2 4,6 6,7

10 K v a l i t e t s r a p p o r t S i d e 10 Grevinge Centralskole 5,6 6,1 Grundtvigsskolen 5,5 6,7 5,6 8,1 Højby 5 6,2 6,8 5,9 6,8 Nordgårdsskolen 7,3 7,5 6,7 7,1 n på Fjorden 2 4,3 7 4,7 5,7 Vallekilde- Hørve 7,5 6 Vig 5,7 4,1 6,3 5,5 Kilde : UNI-C - Grundskole nøgletal - Grundskole karakterer 2008 Andel af arbejdstid, der anvendes til undervisning samt gennemført undervisning Andel af lærernes arbejdstid, der anvendes til undervisning Bobjergskolen 38,74 % 99,04 % Omfanget af planlagte timer, der gennemføres n på Fjorden Grevinge Centralskole 42,20 % 97,95 % 42,20 % 97,90 % Vallekilde-Hørve 42,00 % 99,99 % Grundtvigsskolen 45,00 % 99,90 % Nordgårdsskolen 41,00 % 98,00 % Egebjerg 40,00 % 99,10 % Højby Nr. Asmindrup Odden skole Vig 43,00 % 99,00 % 42,00 % 99,00 % 38,16 % 99,80 % 41,00 % 98,25 % Kilde: Oplysninger fra skolerne Antal undervisningstimer pr. lærer (klokketimer) er i skolernes tildeling sat til 690. Dette svarer til 42,25% af lærernes samlede arbejdstid. Indberetningen viser således, at skolerne i praksis anvender tid meget nært svarende til det tildelte. Samtidig aflyses meget få timer

11 K v a l i t e t s r a p p o r t S i d e 11 Andel af undervisningen der varetages af linjefagsuddannede lærere Vi har fortsat i Odsherred Kommune en meget stor andel af uddannede lærere og det er fortsat ikke svært at rekruttere uddannede lærere til undervisningen. Det er således næsten ingen ikke-uddannede lærere i faste stillinger på folkeskolerne i Kommunen. Blandt de få, der er, er flere i gang med en meritlæreruddannelse eller lærerstudiet. Den gunstige situation kan dog ikke uden videre tages for givet i fremtiden og det må anses som yderst vigtigt at Odsherred er fremme i skoene i forhold til at skabe attraktive arbejdspladser. En samlet strategi på området bør formuleres og implementeres.. rne kategoriserer deres individuelle niveau således: I hvilket omfang varetages undervisningen af lærere med liniefagsuddannelse i faget eller med lignende kompetencer? Bobjergskolen n på Fjorden Grevinge Centralskole Vallekilde-Hørve Grundtvigsskolen Nordgårdsskolen Egebjerg Højby Nr. Asmindrup Odden skole Vig I mindre grad I nogen grad I høj grad I særligt høj grad

12 K v a l i t e t s r a p p o r t S i d e 12 Rammebetingelser for skolerne Nøgletal Antal elever i Odsherreds Folkeskoler Vall.- Hørve skole n på Fjorden i Fårevejle Bobjergskolen i Asnæs Vig skole Ege-bjerg Nr. As- Mindrup Højby Odden Grevinge Centralskole Grundtvigsskolen Nordgårdsskolen ALLE FOLKE- SKOLER Klasse I alt Børnetal i SFO erne SFO'erne i børnetal børnetal børnetal børnetal Odsherred morgen eftermiddag i alt FØR-SFO Nordgårdsskolen Grundtvigsskolen Odden Højby Nr.Asmindrup Egebjerg Vig Grevinge Bobjergskolen n på Fjorden Vallekilde-Hørve I alt

13 K v a l i t e t s r a p p o r t S i d e 13 Beregning af udgifter pr. elev i folkeskolerne i skoleåret 2008/2009 Med udgangspunkt i budget 2009 og det konstaterede elevtal pr. 5. September 2008 har - og Institutions afdelingen udarbejdet en beregning af hvilke udgifter der er pr. elev i normalklasserne i de 11 folkeskoler i Odsherred: Samlet Samlet udgift Gennemsnitlig Antal elever Klassekvotient lønudgift Lærerlønud gift Folkeskolerne i til skolernes udgift pr. elev normalklasser (antal elever til lærere og pr. elev Odsherred drift i 2009 i normalklasser pr. 5/ i klasserne) børnehavekl.l ed. i 2008/09 Vallekilde-Hørve , n på Fjorden , Bobjergskolen , Grevinge Centralskole , Vig , Højby , Odden , Egebjerg , Nr. Asmindrup , Grundtvigsskolen , Nordgårdsskolen , Sum/gennemsnit , Udgangspunktet er budget 2009, hvor inklusionsudgifter (særlig støtte til 77 elever) er fratrukket de samlede de samlede udgifter til skolernes drift i 2009 med henblik på at finde den gennemsnitlige udgift pr. elev i normalklasserne. sprogklasserne, ordblindeklassen og store på Vig (20% af kr = kr ), lille a på Nr.Asmindrup (20% af kr = kr ) og specialklasserne på Nordgårdsskolen (5% af kr = kr ). Endvidere er der fratrukket kr til foreningsanvendelse af Willemoeshallen ved Odden. Den gennemsnitlige lønudgift til lærere og børnehaveklasseledere er beregnet ud fra kr og kr Til sammenligning angives her den gennemsnitlige klassekvotient på landsplan gennem de seneste år: Landsgennemsnit Elever pr. klasse 2003/ / / / / /2009 Total Folkeskoler 19,8 19, ,1 20,3 20,2 20 Kilde: UVM

14 K v a l i t e t s r a p p o r t S i d e 14 Fordeling af elever og udgifter mellem normal- og Specielområdet antal procent procent samlede udgifter gennemsnitlige procent elever fordeling fordeling i år 2008 udgifter pr. elev fordeling Folkeskoler i Odsherred Inklusionselever 79 2, Odsherred-elever i friskoler Normalklasse-elever i alt , Egne specialtilbud i Odsherred Specialtilbud udenfor kommunen * Specialklasse-elever i alt 262 6, Elever og udgifter i alt i budgetår * Specialelever i regionale tilbud * Andre kommuner (Ladegårdsskole mm) * Private undervisningstilbud * Specialtilbud i alt udenfor kommunen Antal elever og udgifter til elever på efterskoler og specialefterskoler er ikke medtaget i ovenstående opgørelse. Budgetmæssigt er der merudgifter i størrelsesordenen 2,2 mill. på området "specialelever udenfor kommunen" i budgetår Budgetmæssigt er der merudgifter i størrelsesordenen 3,1 mill. på området "inklusion i folkeskolerne" i budgetår Elever der modtager særlig støtte i dansk som andetsprog og udgifter forbundet hermed. antal lektions- samlet 5/12 Folkeskolerne elever udgift udgift i alt budget 08 Vallekilde-Hørve n på Fjorden Bobjergskolen Grevinge Vig

15 K v a l i t e t s r a p p o r t S i d e 15 Højby Odden Egebjerg Nr.Asmindrup Grundtvigsskolen Nordgårdsskolen I alt Kilde: - og Institutionsafdelingen Elever pr. lærer Årsværk uden bh.kl.-leder Bobjergskolen n på Fjorden Grevinge Centralskole Vallekilde- Hørve Grundtvigsskolen Nordgårdsskolen Egebjerg Højby Nr. Asmindrup Odden Vig 31,4 28,2 20,0 25,1 26,7 23,1 10,4 36,5 9,5 8,7 28,3 Gennem- snit Elevtal Elever pr. lærer 11,1 11,5 10,4 11,0 11,7 12,2 10,2 11,5 9,1 8,9 11,4 10,8 Elever Pr. lærer ,1 12,0 10,6 9,6 10,5 9,3 10,1 10,4 8,1 9,6 10,7 10,0 Antal elever pr. PC er Bobjergskolen n på Fjorden Vallekilde -Hørve skole Grundtvig s-skolen Grevinge Centralskole Nordgårdsskolen Egebjerg Højby Nr. Asmindru p Odden Vig Gen. snit ,77 6,03 6,63 2,70 5,53 2,87 4,58 2,30 2,06 1,96 3,48 3, ,80 5,50 6,80 4,60 7,00 3,26 3,75 3,00 2,80 5,10 10,00 5, ? 4,26 10,13 4,92 7,31 4,20 4,62 2,31 3,87? 4,84 5,17 Kilde: Oplysninger fra skolerne Undervisningsministeriets anbefaling lyder på højest 5 elever pr. nyere PC. Nyere defineres som under 5 år gammel. Som det fremgår er der i gennemsnit stadig over de elever pr. pc.

16 K v a l i t e t s r a p p o r t S i d e 16 Andel af en ungdomsårgang, der efter 10 år ikke har gennemført en Ungdomsuddannelse. Den seneste opgørelse fra Undervisningsministeriet indikerer en forventet gennemførelsesprocent i forhold til årgangen af afgangselever fra skoleåret på 72 % dette set i sammenligning med et forventet landsgennemsnit på 84 % Odsherred Kommunes profilbillede for årgangen ser således ud. Kilde: Videreuddannelse.dk (profilmodeller) Oversigt over klagesager for skoleåret 2008/2009 vedr. Visitationsudvalget for undervisning og specialundervisnings kompetenceområde. Vedrørende skoleår 2008/2009 har 318 elevsager været behandlet i Visitationsudvalget for undervisning og specialundervisning. Af de afgørelser, der er truffet i udvalget, er der modtaget klager vedr. 8 elever. Det svarer til en klagefrekvens på 2,5 %. Nr. Klagens indhold Udfald af klagen 1 Klage over visitering til specialskole. Bevilling af støttetimer og forbliven på kommunal folkeskole indtil optagelse på kommunal specialskole kan ske pr Klage over afslag på hjemmetræning i en længere periode. Fastholdelse af en 1-årig bevilling til hjemmetræning. Bevilling af skoleudsættelse for skoleåret 2009/2010.

17 K v a l i t e t s r a p p o r t S i d e 17 Klage over krav om optagelse i specialskole/sfo Afventer dog endelig afgørelse fra Det Sociale Nævn. 3 Klage over afslag på støttetimer. Fastholdelse af tidligere afgørelse om afslag på støttetimer. Afventer dog endelig afgørelse fra Klagenævnet for vidtgående special-undervisning. 4 Klage over afslag på støttetimer i fuldt omfang. Fastholdelse af tidligere afgørelse om støttetimer i begrænset omfang. Moderen har senere trukket fra Klagenævnet for vidtgående specialundervisning. 5 Klage over henvisning til skolestart i almindelig børnehaveklasse. Beslutning om visitering til start i kommunalt heldagsklassetilbud. 6 Klage over afslag på støttetimer. Fastholdelse af tidligere afgørelse om afslag på støttetimer. Visitationsudvalgets afgørelse er ligeledes tiltrådt af Børne- og udvalget. 7 Klage over visitering til ophold på efterskole som kostophold. Fastholdelse af beslutning om visitering til ophold på efterskole dog som dagelev. 8 Afslag på ansøgning om hjemmetræning. Beslutning om delvis at imødekomme den oprindelige ansøgning på de punkter, hvor det efter Visitationsudvalgets opfattelse er muligt at dokumentere indsats og effekt.

18 struktur K v a l i t e t s r a p p o r t S i d e 18 Bobjergskolen - Stadionvej 6, 4550 Asnæs - Børnehaveklasse klasse - Specialklasser - Modtageklasser spor på hver årgang elever - leder: Jesper Overgaard Nielsen - Viceskoleleder: Anders Bie-Olsen - Afdelingsleder Berit S. Hansen - Leder SFO: Lone Blaabjerg Grevinge Centralskole - Vestergade 10 C, 4571 Grevinge - Børnehaveklasse - 9. klasse spor på hver årgang elever - leder: Hans Arni Thorsteinsson - Viceskoleleder: Per Aagaard Larsen - Leder SFO: Mogens Rossing Højby - Lyngvej 3, 4573 Højby - Børnehaveklasse klasse - Modtageklasser spor på hver årgang elever - leder: Niels Asser - Viceskoleleder: Peter Holm - Leder SFO: Birgitte Gravesen Nordgårdsskolen - Billesvej 44, 4500 Nykøbing Sj. - Børnehaveklasse - 9. klasse - Specialklasser spor på hver årgang elever - leder: Kirsten Bak-Pedersen - Viceskoleleder: Bjarne Friis Jensen - Leder SFO: Morten Juul Pedersen Nr. Asmindrup - Asmindrupvej 38, 4572 Nr. Asmindrup - Børnehaveklasse 7. klasse - Specialklasser - 1 spor på hver årgang elever - leder: Jannik Walentin - Viceskoleleder: - Leder SFO: Hanne Knudsen Vig - Ravnsbjergvej 23, 4560 Vig - Børnehaveklasse - 9. klasse - Specialklasser spor på hver årgang elever - leder: Ulla Jensen - Viceskoleleder: Vibeke Nielsen - Leder SFO: Liselotte Frydenvold Sørensen Egebjerg - Egebjerg Hovedgade 30, 4500 Nykøbing Sj. - Børnehaveklasse - 7. klasse - 1 spor på hver årgang elever - leder: Kirsten Kongsgaard Nielsen - Viceskoleleder: Bettina Schou - Leder SFO: Anders Ehlers Grundtvigsskolen - Grundtvigsvej 12, 4500 Nykøbing Sj. - Børnehaveklasse klasse spor på hver årgang elever - leder: Hanne-Lise Holmberg - Viceskoleleder: Dorthe Baun - Leder SFO: Aase Thorup Odden - toften 7, 4583 Sj. Odde - Børnehaveklasse - 7. klasse - 1 spor på hver årgang - 92 elever - leder: Ib Kristensen - Viceskoleleder: Anne Hylstofte - Leder SFO: Troels Allerelli Olsen n på Fjorden - vej 6, 4540 Fårevejle - Telefon SFO: Børnehaveklasse - 9. klasse spor på hver årgang elever - leder: Flemming Jørgensen - Viceskoleleder: Jytte Andersen - Leder SFO: Karen Staack Ellebye Vallekilde-Hørve - gade 11, 4534 Hørve - Børnehaveklasse - 9. klasse - Heldagsklasser spor på hver årgang elever - leder: Susanne Patij - Viceskoleleder: Marianne Faartoft - Leder SFO: Jeanne Christensen

19 K v a l i t e t s r a p p o r t S i d e 19

20 K v a l i t e t s r a p p o r t S i d e 20 rapporter På de følgende sider præsenteres skolernes bilag til kvalitetsrapporten, hvori nærmere om den enkelte skoles, struktur, mål, indhold og pædagogik kan læses. Vig Højby Grevinge Centralskole n på Fjorden Odden Nr. Asmindrup Nordgårdsskolen Vallekilde-Hørve Grundtvigsskolen Bobjergskolen Egebjerg... 91

2009-2010. Kvalitetsrapport. For folkeskolerne i Odsherred Kommune

2009-2010. Kvalitetsrapport. For folkeskolerne i Odsherred Kommune 2009-2010 Kvalitetsrapport For folkeskolerne i Odsherred Kommune Fagcenter Dagtilbud og Uddannelse 2010 K v a l i t e t s r a p p o r t 2 0 0 9-1 0 S i d e 2 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Denne udgave

Læs mere

Kvalitetsrapport. For folkeskolerne i Odsherred Kommune

Kvalitetsrapport. For folkeskolerne i Odsherred Kommune 2010-2011 Kvalitetsrapport For folkeskolerne i Odsherred Kommune Fagcenter for Dagtilbud og Uddannelse 2011 K v a l i t e t s r a p p o r t 2 0 1 0-1 1 Side 2 Indhold Forord... 4 Arbejdet med af kvalitetsrapporten...

Læs mere

Roskilde Kommunes kvalitetsrapport nøgletal for skoleåret

Roskilde Kommunes kvalitetsrapport nøgletal for skoleåret Roskilde Kommunes kvalitetsrapport nøgletal for skoleåret 10 11 Hvad viser kvalitetsrapportens nøgletal kort fortalt Roskilde Kommune har benyttet sig af udfordringsretten i forhold til toårige kvalitetsrapporter.

Læs mere

Brattingsborgskolen. Kvalitetsrapport 2012 KV12 0. =

Brattingsborgskolen. Kvalitetsrapport 2012 KV12 0. = 531 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 7 8 9 4 5 6 1 2 3 0. = Kvalitetsrapport 2012 Rammebetingelser Klassetrin 0-6 0-6 0 6 Spor i almentilbud 1 1 1 Specialtilbud på skolen nej Nej Nej Antal

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR GULDBORGSUND KOMMUNES SKOLEVÆSEN DEN KORTE VERSION

KVALITETSRAPPORT FOR GULDBORGSUND KOMMUNES SKOLEVÆSEN DEN KORTE VERSION KVALITETSRAPPORT FOR GULDBORGSUND KOMMUNES SKOLEVÆSEN 2012 DEN KORTE VERSION Forord Den årlige kvalitetsrapport skal ifølge Bekendtgørelsen styrke kommunalbestyrelsens mulighed for at varetage sit ansvar

Læs mere

Lyshøjskolen. Kvalitetsrapport 2013 KV13 0. =

Lyshøjskolen. Kvalitetsrapport 2013 KV13 0. = 531 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 7 8 9 4 5 6 1 2 3 0. = Kvalitetsrapport 2013 Rammebetingelser Klassetrin 0-10 0-10 0-10 Spor i almentilbud 1 Specialtilbud på skolen Ja Ja Ja Antal

Læs mere

Kvalitetsrapport. Skoleåret

Kvalitetsrapport. Skoleåret Kvalitetsrapport Skoleåret 2007-2008 1 FORORD...5 Fra Bekendtgørelse af lov om folkeskolen...7 Bekendtgørelse om anvendelse af kvalitetsrapporter og handlingsplaner i kommunalbestyrelsernes arbejde med

Læs mere

Stensnæsskolen. Rammebetingelser. Elever der modtager specialpædagogisk bistand 3

Stensnæsskolen. Rammebetingelser. Elever der modtager specialpædagogisk bistand 3 Rammebetingelser Elevtal i normalklasser: klasser 1 elever 2 Gennemsnitlig klassekvotient Elever der modtager specialpædagogisk bistand 3 Elever der modtager undervisning i dansk som andetsprog 4 Elever

Læs mere

Kvalitetsrapport 2015

Kvalitetsrapport 2015 Kvalitetsrapport 205 Virksomhedsplan for Krabbeshus Heldagsskole Specialskole Indholdsfortegnelse Skolens vurdering.... Skoleåret 204/205.. Antal elever 202/203-204/205 Side 3 Side 4 Side 5 Trivsel 4.-

Læs mere

Kvalitetsrapport. Skoleåret 2008-2009

Kvalitetsrapport. Skoleåret 2008-2009 Kvalitetsrapport Skoleåret 2008-2009 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE: FORORD... 5 Fra Bekendtgørelse af lov om folkeskolen... 6 Bekendtgørelse om anvendelse af kvalitetsrapporter og handlingsplaner i kommunalbestyrelsernes

Læs mere

Kvalitetsrapport 2012

Kvalitetsrapport 2012 Kvalitetsrapport 2012 Kvalitetsrapport 2012 indsæt SKOLENAVN side 2/9 Kvalitetsrapportens afsnit 2: Rammebetingelser ( 7) Kvalitetsrapporten skal omfatte en redegørelse for de mål og rammer for hver af

Læs mere

Vordingborg Kommunes kvalitetetsrapport Skolens kvalitetsrapport omfatter skoleåret

Vordingborg Kommunes kvalitetetsrapport Skolens kvalitetsrapport omfatter skoleåret Vordingborg Kommunes kvalitetetsrapport 2009-2010 Skolens kvalitetsrapport omfatter skoleåret 2009-2010. 1. Kommunens elev- og klassetal Skolens elev-og klassetal for henholdsvis normalklasseundervisning

Læs mere

Kvalitetsrapport. Skoleåret 2006 2007

Kvalitetsrapport. Skoleåret 2006 2007 Kvalitetsrapport Skoleåret 2006 2007 1 Forord... 3 Bekendtgørelse, folkeskolen... 5 Bekendtgørelse, kvalitetsrapport... 6 Rammebetingelser... 11 Pædagogiske processer... 97 Resultater... 175 Vurderinger...

Læs mere

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013. Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013. Herningsholmskolen

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013. Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013. Herningsholmskolen KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013 Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013 Herningsholmskolen 1 Indholdsfortegnelse 1 {%computation text(668235/3/163809833)%} 3 2 RAMMEBETINGELSER

Læs mere

Kvalitetsrapport 2014

Kvalitetsrapport 2014 Kvalitetsrapport 2014 Kvalitetsrapportens afsnit 2: Rammebetingelser ( 7) Kvalitetsrapporten skal omfatte en redegørelse for de mål og rammer for hver af kommunens folkeskoler og for det samlede skolevæsen,

Læs mere

Samlet oversigt over alle indikatorer i LIS

Samlet oversigt over alle indikatorer i LIS Samlet skolerapport Samlet oversigt over alle indikatorer i LIS Denne rapport indeholder alle indikatorer på skoleniveau fra LIS på nær de nationale måltal på baggrund af testresultater i dansk, læsning

Læs mere

Fra Bekendtgørelse af lov om folkeskolen

Fra Bekendtgørelse af lov om folkeskolen Fra Bekendtgørelse af lov om folkeskolen 40 a. Kommunalbestyrelsen skal årligt udarbejde en kvalitetsrapport. Kvalitetsrapporten skal beskrive kommunens skolevæsen, skolernes faglige niveau, de foranstaltninger,

Læs mere

1. september 2013 Nøgletalssamling Hvidovre Kommunes Skolevæsen

1. september 2013 Nøgletalssamling Hvidovre Kommunes Skolevæsen 1. september 2013 Nøgletalssamling s Skolevæsen 2012-13 Indholdsfortegnelse : Nøgletalssamlinger s Skolevæsen 2012-13 Side 2 af 46 : Nøgletalssamlinger Indholdsfortegnelse 1. 1.1 2. 2.1 2.2 2.3 2.4 2.5

Læs mere

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013. Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013. Engbjergskolen

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013. Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013. Engbjergskolen KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013 Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013 Engbjergskolen 1 Indholdsfortegnelse 1 ENGBJERGSKOLEN 3 2 RAMMEBETINGELSER 4 2.1 Skolevæsnets

Læs mere

Kvalitetsrapport 2013

Kvalitetsrapport 2013 Kvalitetsrapport 2013 Virksomhedsplan for Oddense Skole A. Beskrivelse af skolen Særlige kendetegn/traditioner Skolens slogan: Et godt sted at være, et godt sted at lære - Fokus på den enkelte elevs faglige

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR. Fløng Skole 2016/17

KVALITETSRAPPORT FOR. Fløng Skole 2016/17 KVALITETSRAPPORT FOR Fløng Skole 2016/17 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. FORORD 2. PRÆSENTATION AF SKOLEN 3. SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 4. RESULTATER 4.1. Bliver alle så dygtige, som de kan? 4.2. Elevernes

Læs mere

Kvalitetsrapporten 2009/10 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Løkkemarkskolen

Kvalitetsrapporten 2009/10 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Løkkemarkskolen Kvalitetsrapporten 2009/10 jf. folkeskolelovens 40 a Skole: Løkkemarkskolen Opgaven: Skolen skal verificere de fremsendte data, og indtaste de manglende data (tomme felter). Grundskoler (0. til 6. klassetrin)

Læs mere

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Issø-skolen Svendborg Kommune

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Issø-skolen Svendborg Kommune KVALITETSRAPPORT 2014/15 Issø-skolen Svendborg Kommune Indholdsfortegnelse 1 FORORD 3 2 PRÆSENTATION AF SKOLEN 4 3 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 5 4 RESULTATER 6 4.1 Bliver alle så dygtige, som de kan?

Læs mere

Kvalitetsrapport 2013

Kvalitetsrapport 2013 Kvalitetsrapport 2013 Virksomhedsplan for Durup Skole A. Beskrivelse af skolen Særlige kendetegn/traditioner Durup Skole er en landsbyskole med ca. 140 elever på 0.-6. klassetrin. Dertil kommer specialklasserække

Læs mere

Notat. Orientering vedr. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsens kvalitetstilsyn med folkeskolen Børn og Unge-udvalget.

Notat. Orientering vedr. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsens kvalitetstilsyn med folkeskolen Børn og Unge-udvalget. Notat Emne Til Orientering vedr. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsens kvalitetstilsyn med folkeskolen 2012 -udvalget Den 28. september 2012 Aarhus Kommune Kvalitetstilsynet for 2012 Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen

Læs mere

Bilag 1: Datarapport Kvalitetsrapport for skolevæsenet i

Bilag 1: Datarapport Kvalitetsrapport for skolevæsenet i Furesø Kommune Center for Dagtilbud og Skole Bilag 1: Datarapport Kvalitetsrapport 2016-2017 for skolevæsenet i Furesø Kommune www.furesoe.dk Udgivet: 24. april 2018 Redaktion: Center for Dagtilbud og

Læs mere

1. september 2013 Lokal nøgletalssamling Hvidovre Kommunes Skolevæsen 2012-13 Engstrandskolen

1. september 2013 Lokal nøgletalssamling Hvidovre Kommunes Skolevæsen 2012-13 Engstrandskolen 1. september 213 Hvidovre Kommunes Skolevæsen 212-13 Indholdsfortegnelse : Nøgletalssamlinger Side 2 af 36 : Nøgletalssamlinger Indholdsfortegnelse 1. 1.1 2. 2.1 2.2 2.3 2.4 2.5 3. 3.1 3.2 3.3 3.4 3.5

Læs mere

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013. Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013. Timring Læringscenter

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013. Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013. Timring Læringscenter KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013 Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013 Timring Læringscenter 1 Indholdsfortegnelse 1 TIMRING LÆRINGSCENTER 3 2 RAMMEBETINGELSER 4

Læs mere

Lokal kvalitetsrapport

Lokal kvalitetsrapport Periode: 26-27 Indholdsfortegnelse 1. 1.1 1.2 1.3 1.4 2. 2.1 2.2 2.3 2.4 2.5 3. 3.1 3.2 3.3 3.4 3.5 3.6 3.7 4. 4.1 4.2 4.3 4.4 4.5 4.6 5. 5.1 5.2 5.3 5.4 5.5 5.6 5.7 6. 6.1 6.2 6.3 6.4 6.5 6.6 6.7 Beskrivelse

Læs mere

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Veflinge Skole

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Veflinge Skole læg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a Skole: Veflinge Skole 3. KVALITETSRAPPORTENS REDEGØRELSE FOR SPECIFIKKE OMRÅDER 3a. Rammebetingelser for udarbejdelse af kvalitetsrapport.

Læs mere

Grundskolekarakterer 9. klasse Prøvetermin maj/juni 2012 1

Grundskolekarakterer 9. klasse Prøvetermin maj/juni 2012 1 Grundskolekarakterer 9. klasse Prøvetermin maj/juni 2012 1 Af Line Steinmejer Nikolajsen og Katja Behrens I dette notat præsenteres udvalgte resultater for folkeskolens afgangsprøver i 9. klasse for prøveterminen

Læs mere

TØNDER KOMMUNES SKOLEVÆSEN KVALITETSRAPPORT 2006/2007

TØNDER KOMMUNES SKOLEVÆSEN KVALITETSRAPPORT 2006/2007 TØNDER KOMMUNES SKOLEVÆSEN KVALITETSRAPPORT 2006/2007 1. Skolernes rammebetingelser KVALITETSRAPPORT FOR SKOLERNE I TØNDER KOMMUNE - DEL 1 SKOLERNES DEL o Skolerne arbejder i 06/07 efter de styrelsesvedtægter,

Læs mere

Kvalitetsrapporten 2010

Kvalitetsrapporten 2010 Kvalitetsrapporten 2010 - pixirapport - Mariagerfjord Kommunes Skolevæsen 1 Baggrund Hermed præsenteres pixi-rapporten, som er en light-udgave af kvalitetsrapporten jf. beslutning i udvalget for børn og

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR. Fløng Skole 2017/18

KVALITETSRAPPORT FOR. Fløng Skole 2017/18 KVALITETSRAPPORT FOR Fløng Skole 20 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING Alle grafer bliver der ikke kommenteret på i selve rapporten men hovedkonklusionerne fremhæves i dette afsnit. Kompetencedækningen afspejler

Læs mere

Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning

Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning Baggrund Siden 2006 har det været lovpligtigt at udarbejde kvalitetsrapporter en gang om året. Rapporten er en del af Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Emne: Orientering om justering af kvalitetsrapporten på skoleområdet

Emne: Orientering om justering af kvalitetsrapporten på skoleområdet Notatark Emne: Orientering om justering af kvalitetsrapporten på skoleområdet 22. maj 2019 - Sagsnr. 19/13962 - Løbenr. 125981/19 Børne- Uddannelses- og Arbejdsmarkedsforvaltningen justerer i kommunens

Læs mere

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Virum Skole Lyngby-Taarbæk Kommune

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Virum Skole Lyngby-Taarbæk Kommune KVALITETSRAPPORT 2014/15 Virum Skole Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse 1 PRÆSENTATION AF SKOLEN 3 2 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 4 3 RESULTATER 5 3.1 Bliver alle så dygtige, som de kan? 5 3.2

Læs mere

Faglighed og trivsel hænger nøje sammen og er en høj prioriteret indsats. Det skaber et godt skole liv.

Faglighed og trivsel hænger nøje sammen og er en høj prioriteret indsats. Det skaber et godt skole liv. Initialer: ANE Sag: 306-2017-19949 Dok.: 306-2018-186855 Oprettet: 29. august 2018 Aftale om fremtidens skole i Odsherred Aftalen er indgået mellem Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre,

Læs mere

Bilag 2. Uddybende oplysninger om alle undervisningssteder

Bilag 2. Uddybende oplysninger om alle undervisningssteder Bilag 2 Uddybende oplysninger om alle undervisningssteder Skoleårene og 1 Indhold 1. Trivsel... 3 1.1. Faglig trivsel... 3 1.2. Ro og orden... 5 1.3. Social trivsel... 7 1.4. Støtte og inspiration... 9

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR 2017/18

KVALITETSRAPPORT FOR 2017/18 KVALITETSRAPPORT FOR Mølleholmskolen 20 FORORD Her har du mulighed for at indsætte en tekst, der beskriver skolens forord til kvalitetsrapporten. LÆSEVEJLEDNING Formål med kvalitetsrapporten Her har du

Læs mere

1. september 2013 Lokal nøgletalssamling Hvidovre Kommunes Skolevæsen 2012-13 Frydenhøjskolen

1. september 2013 Lokal nøgletalssamling Hvidovre Kommunes Skolevæsen 2012-13 Frydenhøjskolen 1. september 213 Lokal nøgletalssamling Hvidovre Kommunes Skolevæsen 212-13 Indholdsfortegnelse : Nøgletalssamlinger Side 2 af 38 : Nøgletalssamlinger Indholdsfortegnelse 1. 1.1 2. 2.1 2.2 2.3 2.4 2.5

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR ODSHERRED KOMMUNES SKOLEVÆSEN

KVALITETSRAPPORT FOR ODSHERRED KOMMUNES SKOLEVÆSEN KVALITETSRAPPORT FOR ODSHERRED KOMMUNES SKOLEVÆSEN SKOLEÅRET 2011/2012 1. Forord... 4 2. Arbejdet med kvalitetsrapporten... 4 3. Værdier og Mål i Odsherred Kommunes Skolevæsen... 5 4. Sammenfattende helhedsvurdering...

Læs mere

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Løkkemarkskolen

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Løkkemarkskolen læg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a Skole: Løkkemarkskolen 3. KVALITETSRAPPORTENS REDEGØRELSE FOR SPECIFIKKE OMRÅDER 3a. Rammebetingelser for udarbejdelse af kvalitetsrapport.

Læs mere

Bilag 1 til Kvalitetsrapport 2014

Bilag 1 til Kvalitetsrapport 2014 Bilag 1 til Kvalitetsrapport 2014 BØRNE- OG SKOLEFORVALTNINGEN BILAG1 KARAKTERGENNEMSNIT Indhold Karaktergennemsnit Formål... 4 Om data... 4 Bundne prøvefag... 5 Dansk... 5 Matematik... 6 Karaktergennemsnit

Læs mere

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Nordvestskolen

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Nordvestskolen læg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a Skole: Nordvestskolen 3. KVALITETSRAPPORTENS REDEGØRELSE FOR SPECIFIKKE OMRÅDER 3a. Rammebetingelser for udarbejdelse af kvalitetsrapport.

Læs mere

Samlet skolerapport. Side 1 af 73. Kørt af bruger: i:0e.t idp Kørselsdato:

Samlet skolerapport. Side 1 af 73. Kørt af bruger: i:0e.t idp Kørselsdato: Samlet skolerapport Samlet oversigt over alle indikatorer i LIS Denne rapport indeholder alle indikatorer på skoleniveau fra LIS på nær de nationale måltal på baggrund af testresultater i dansk, læsning

Læs mere

Obligatoriske indikatorer - udvalgte figurer

Obligatoriske indikatorer - udvalgte figurer Obligatoriske indikatorer - udvalgte figurer Obligatoriske indikatorer i kvalitetsrapport 2.0 Denne rapport indeholder forslag til visninger af de obligatoriske indikatorer i kvalitetsrapporten. Der er

Læs mere

1. september Lokal nøgletalssamling Hvidovre Kommunes Skolevæsen Præstemoseskolen

1. september Lokal nøgletalssamling Hvidovre Kommunes Skolevæsen Præstemoseskolen 1. september 13 Lokal nøgletalssamling Hvidovre Kommunes Skolevæsen 1-13 Indholdsfortegnelse : Nøgletalssamlinger Side af 33 : Nøgletalssamlinger Indholdsfortegnelse 1. 1.1..1..3.4.5 3. 3.1 3. 3.3 3.4

Læs mere

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Fårvang Skole Silkeborg Kommune

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Fårvang Skole Silkeborg Kommune KVALITETSRAPPORT 2014/15 Fårvang Skole Silkeborg Kommune Indholdsfortegnelse 1 FORORD 3 2 PRÆSENTATION AF SKOLEN 4 3 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 5 3.1 Skolens læringsmiljøer sikrer børns ret til at

Læs mere

Kvalitetsrapport Ferslev Skole 2012

Kvalitetsrapport Ferslev Skole 2012 Kvalitetsrapport Ferslev Skole 2012 Rammebetingelser Elevtal Antal elever (excl. specialklasser og modtageklasser) Gennemsnitlig klassekvotient Antal elever (incl. specialklasser og modtageklasser) Antal

Læs mere

Karakterer fra folkeskolens prøver i 9. klasse 2018/2019

Karakterer fra folkeskolens prøver i 9. klasse 2018/2019 Karakterer fra folkeskolens prøver i 9. klasse 2018/2019 Resume Det samlede karaktergennemsnit i Folkeskolens afgangseksamen er i skoleåret 2018/2019 på. 15,8 pct. af eleverne opnåede et gennemsnit på

Læs mere

Resultatrapport - Hvidebækskolen

Resultatrapport - Hvidebækskolen Resultatrapport - Hvidebækskolen Indhold Indledning... 2 Præsentation af skolen... 2 Skolens analyse og vurdering af data... 2 Elevtal... 2 Personale... 3 Fravær... 3 Elevernes trivsel... 4 Undervisning...

Læs mere

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Særslev Skole

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Særslev Skole læg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a Skole: Særslev Skole 3. KVALITETSRAPPORTENS REDEGØRELSE FOR SPECIFIKKE OMRÅDER 3a. Rammebetingelser for udarbejdelse af kvalitetsrapport.

Læs mere

Faglige resultater. Oversigt over kvalitetsindikatorer (resultatoplysninger) i kvalitetsrapporten 2014/15. Bilag 3. visning af data.

Faglige resultater. Oversigt over kvalitetsindikatorer (resultatoplysninger) i kvalitetsrapporten 2014/15. Bilag 3. visning af data. Oversigt over kvalitetsindikatorer (resultatoplysninger) i kvalitetsrapporten 2014/15 Mål Måltal Kvalitetsindikator Er indikatoren obligatorisk jf. bekendtgørelsen Hvor er data trukket Nive for visning

Læs mere

Karaktergennemsnit, Bundne prøvefag

Karaktergennemsnit, Bundne prøvefag Karaktergennemsnit, Obligatorisk indikator i kvalitetsrapport 2.0 Karaktergennemsnit i hhv. dansk, matematik og alle bundne prøver er obligatorisk i kvalitetsrapporten. Formål Indikatoren giver mulighed

Læs mere

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Bogense Skole

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Bogense Skole Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a Skole: Bogense Skole 3. KVALITETSRAPPORTENS REDEGØRELSE FOR SPECIFIKKE OMRÅDER 3a. Rammebetingelser for udarbejdelse af kvalitetsrapport.

Læs mere

De socioøkonomiske referencer for grundskolekarakterer 2016

De socioøkonomiske referencer for grundskolekarakterer 2016 De socioøkonomiske referencer for grundskolekarakterer 2016 1 Indhold Sammenfatning.. 4 Elevgrundlag... 8 Skoleåret 2015/2016... 8 3-års perioden 2013/2014-2015/2016... 10 Skoletype... 11 December 2016

Læs mere

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Otterup Skole

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Otterup Skole Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a Skole: Otterup Skole 3. KVALITETSRAPPORTENS REDEGØRELSE FOR SPECIFIKKE OMRÅDER 3a. Rammebetingelser for udarbejdelse af kvalitetsrapport.

Læs mere

Kvalitetsrapport For folkeskolerne

Kvalitetsrapport For folkeskolerne Kvalitetsrapport 2013 For folkeskolerne www.skive.dk - 1 - Forord... 3 Innovation blandt andet i lokalsamfundet... 4 Sundhed... 4 Fakta om skolevæsenet 2012-2013... 5 Nøgletal fra Indenrigsministeriet...

Læs mere

Indhold 1. Karaktergennemsnit lands- og Frederiksberg bundne prøvefag, dansk og matematik Bundne prøvefag Dansk Matematik

Indhold 1. Karaktergennemsnit lands- og Frederiksberg bundne prøvefag, dansk og matematik Bundne prøvefag Dansk Matematik Datasamling 2017 Indhold 1. Karaktergennemsnit lands- og bundne prøvefag, dansk og matematik Bundne prøvefag Dansk Matematik 2. Karaktergennemsnit folkeskoler - bundne prøvefag, dansk og matematik Bundne

Læs mere

Der er den 8. december 2011 vedtaget retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune.

Der er den 8. december 2011 vedtaget retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune. Indhold Befordring... 2 Dispensationer fra folkeskoleloven... 3 Erhvervspraktik... 4 Ferieplaner for elever i skoleåret 2012/2013 og 2013/2014... 5 Indskoling... 7 Kvalitetsrapporter... 8 Lederens dispositionsret...

Læs mere

Kvalitetsrapport 2009/2010. Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup Haderslev Kommune. Den lille skole i den store - sammen på langs og på tværs

Kvalitetsrapport 2009/2010. Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup Haderslev Kommune. Den lille skole i den store - sammen på langs og på tværs Kvalitetsrapport 2009/2010 Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup Haderslev Kommune Den lille skole i den store - sammen på langs og på tværs 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Kapitel 1...3

Læs mere

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Lillebæltskolen Middelfart Kommune

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Lillebæltskolen Middelfart Kommune KVALITETSRAPPORT 2014/15 Lillebæltskolen Middelfart Kommune Indholdsfortegnelse 1 RESULTATER 3 1.1 Bliver alle så dygtige, som de kan? 3 1.2 Elevernes faglige niveau når de forlader folkeskolen 9 1.3 Overgang

Læs mere

Udviklingen i karakterer i grundskolen, 9. klasse, 2013/2014

Udviklingen i karakterer i grundskolen, 9. klasse, 2013/2014 Udviklingen i karakterer i grundskolen, 9. klasse, 2013/2014 Eleverne opnår især høje karakterer i mundtlig dansk og engelsk Karakterniveauet er stort set uændret over tid i de fleste fagdiscipliner i

Læs mere

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013. Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013. Skarrild skole

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013. Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013. Skarrild skole KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013 Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013 Skarrild skole 1 Indholdsfortegnelse 1 SKARRILD SKOLE 3 2 RAMMEBETINGELSER 4 2.1 Skolevæsnets

Læs mere

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013 KVALITETSRAPPORT 2013/14. Langeland Kommune. Hjernen&Hjertet

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013 KVALITETSRAPPORT 2013/14. Langeland Kommune. Hjernen&Hjertet KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013 RAMBØLL KOMMUNE KVALITETSRAPPORT 2013/14 Langeland Kommune Hjernen&Hjertet 1 Indholdsfortegnelse 1 FORORD 3 2 LÆSEVEJLEDNING 4 2.1 Formål med kvalitetsrapporten

Læs mere

Kvalitetsrapport - bilagsdel. Peder Syv Skolen. For skoleåret 2010/2011. Sagsnummer:

Kvalitetsrapport - bilagsdel. Peder Syv Skolen. For skoleåret 2010/2011. Sagsnummer: Kvalitetsrapport - bilagsdel For skoleåret 21/211 Peder Syv Skolen 2632 Sagsnummer: 194 397 1 Indholdsfortegnelse Vejledning til udfyldelse af skemaerne: Det er kun de gule felter, som skolen skal udfylde.

Læs mere

Kvalitetsrapporten 2012

Kvalitetsrapporten 2012 Kvalitetsrapporten 2012 - pixirapport - Mariagerfjord Kommunes Skolevæsen 1 Baggrund Hermed præsenteres Pixi-rapporten, som er en light-udgave af kvalitetsrapporten jf. beslutning i udvalget for børn og

Læs mere

Samlet oversigt over alle indikatorer i LIS

Samlet oversigt over alle indikatorer i LIS Samlet skolerapport Samlet oversigt over alle indikatorer i LIS Denne rapport indeholder alle indikatorer på skoleniveau fra LIS på nær de nationale måltal på baggrund af testresultater i dansk, læsning

Læs mere

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Skovløkkeskolen

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Skovløkkeskolen læg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a Skole: Skovløkkeskolen 3. KVALITETSRAPPORTENS REDEGØRELSE FOR SPECIFIKKE OMRÅDER 3a. Rammebetingelser for udarbejdelse af kvalitetsrapport.

Læs mere

Samlet oversigt over alle indikatorer i LIS

Samlet oversigt over alle indikatorer i LIS Samlet skolerapport Samlet oversigt over alle indikatorer i LIS Denne rapport indeholder alle indikatorer på skoleniveau fra LIS på nær de nationale måltal på baggrund af testresultater i dansk, læsning

Læs mere

Kvalitetsrapport 2013

Kvalitetsrapport 2013 Kvalitetsrapport 2013 Virksomhedsplan for Resen Skole A. Beskrivelse af skolen Særlige kendetegn/traditioner Resen Skole er en folkeskole med ca. 600 elever fra 0.-9. årgang inklusiv tilknyttet specialklasserække.

Læs mere

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde Dag og år 23.februar 2015 Kl. Kl. 16.30 18.00 Sted Skolen lokale A4 (1.sal) Dato for uds./ref Formand Finn Pretzmann Blad nr. Fraværende: Rene Rosenkrans, Hanne Jørgensen,

Læs mere

STATUSRAPPORT 2015/16. Fløng Skole Høje-Taastrup Kommune

STATUSRAPPORT 2015/16. Fløng Skole Høje-Taastrup Kommune STATUSRAPPORT 2015/16 Fløng Skole Høje-Taastrup Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 PRÆSENTATION AF SKOLEN 3 2 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 4 3 RESULTATER 5 3.1 Bliver alle så dygtige, som de kan? 5 3.2 Elevernes

Læs mere

Udviklingen i karakterer i grundskolen, 9. klasse, 2010/2011-2014/2015

Udviklingen i karakterer i grundskolen, 9. klasse, 2010/2011-2014/2015 Udviklingen i karakterer i grundskolen, 9. klasse, 2010/2011-2014/2015 Karaktergennemsnittene er især steget i delprøven i dansk retskrivning og i de to delprøver i den skriftlige prøve i matematik. Eleverne

Læs mere

Kvalitetsrapport - bilagsdel. Østervangsskolen. For skoleåret 2009/2010. Brevid:

Kvalitetsrapport - bilagsdel. Østervangsskolen. For skoleåret 2009/2010. Brevid: Kvalitetsrapport - bilagsdel For skoleåret 2009/2010 Østervangsskolen Brevid: 919272 1 Indholdsfortegnelse Vejledning til udfyldelse af skemaerne: Det er kun de hvide felter, som skolen skal udfylde. De

Læs mere

Kvalitetsrapport 2010/2011. Skole: Haderslev Kommune. Moltrup Skole Haderslev Kommunale Skolevæsens Heldagsskole

Kvalitetsrapport 2010/2011. Skole: Haderslev Kommune. Moltrup Skole Haderslev Kommunale Skolevæsens Heldagsskole Kvalitetsrapport 2010/2011 Skole: Haderslev Kommune Moltrup Skole Haderslev Kommunale Skolevæsens Heldagsskole 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Resumé med konklusioner side 3 Kapitel 2: Tal og tabeller

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR 2016/17

KVALITETSRAPPORT FOR 2016/17 KVALITETSRAPPORT FOR Mølleholmskolen 2016/17 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. FORORD 2. PRÆSENTATION AF SKOLEN 3. SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 4. RESULTATER 4.1. Bliver alle så dygtige, som de kan? 4.2. Elevernes

Læs mere

Roskilde Kommunes Kvalitetsrapport Skoleåret

Roskilde Kommunes Kvalitetsrapport Skoleåret 1 Roskilde Kommunes Kvalitetsrapport Skoleåret 2015-2016 FAGLIGE RESULTATER Bundne prøvefag Dansk: Matematik: Engelsk: Fysik/kemi: Læsning, retskrivning, skriftlig fremstilling og mundtlig Matematiske

Læs mere

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Anna Trolles Skole Middelfart Kommune

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Anna Trolles Skole Middelfart Kommune KVALITETSRAPPORT 2014/15 Anna Trolles Skole Middelfart Kommune Indholdsfortegnelse 1 RESULTATER 3 1.1 Bliver alle så dygtige, som de kan? 3 1.2 Elevernes faglige niveau når de forlader folkeskolen 9 1.3

Læs mere

1. september 2013. Lokal nøgletalssamling Hvidovre Kommunes Skolevæsen 2012-13 Dansborgskolen

1. september 2013. Lokal nøgletalssamling Hvidovre Kommunes Skolevæsen 2012-13 Dansborgskolen 1. september 213 Lokal nøgletalssamling Hvidovre Kommunes Skolevæsen 212-13 Indholdsfortegnelse : Nøgletalssamlinger Side 2 af 36 : Nøgletalssamlinger Indholdsfortegnelse 1. 1.1 2. 2.1 2.2 2.3 2.4 2.5

Læs mere

Indhold SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD NOTAT. Emne: Solrød Folkeskoler i tal. Til: Orientering. Dato: 17. november 2014

Indhold SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD NOTAT. Emne: Solrød Folkeskoler i tal. Til: Orientering. Dato: 17. november 2014 SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD NOTAT Emne: Til: Solrød Folkeskoler i tal Orientering Dato: 17. november 2014 Sagsbeh.: Thomas Petersen Sagsnr.: Indhold Karaktergennemsnit... 2 Folkeskolens afgangsprøver

Læs mere

Kvalitetsrapport - bilagsdel For skoleåret 2012/2013. Absalons Skole. Sagsnr

Kvalitetsrapport - bilagsdel For skoleåret 2012/2013. Absalons Skole. Sagsnr Kvalitetsrapport - bilagsdel For skoleåret 2012/2013 Absalons Skole Sagsnr. 226314 1 Indholdsfortegnelse Vejledning til udfyldelse af skemaerne: Det er kun de gule felter, som skolen skal udfylde. De resterende

Læs mere

Karakterer fra folkeskolens afgangseksamen 2017/2018

Karakterer fra folkeskolens afgangseksamen 2017/2018 Side 1 af 5 Karakterer fra folkeskolens afgangseksamen 17/1 Resume Det samlede karaktergennemsnit blandt 9. klasseelever i folkeskolens afgangseksamen var i skoleåret 17/1 på 7,3. Beregnes det nye nøgletal

Læs mere

Kvalitetsrapport Gandrup Skole 2011

Kvalitetsrapport Gandrup Skole 2011 Kvalitetsrapport Gandrup Skole 2011 Rammebetingelser Elevtal Antal elever (excl. specialklasser og modtageklasser) Gennemsnitlig klassekvotient Antal elever (incl. specialklasser og modtageklasser) Antal

Læs mere

Grundlag for udarbejdelse af kvalitetsrapport. - i Mariagerfjord kommune

Grundlag for udarbejdelse af kvalitetsrapport. - i Mariagerfjord kommune Grundlag for udarbejdelse af kvalitetsrapport - i Mariagerfjord kommune Organisation vedr. udarbejdelse af kvalitetsrapporten kommunalbestyrelsen Skolechef og skole-fagenheden kvalitetsgruppen Organisationen

Læs mere

KVALITETSRAPPORT 2014/15 Mølleskolen Skanderborg Kommune

KVALITETSRAPPORT 2014/15 Mølleskolen Skanderborg Kommune FOTOGRAF: JENS PETER ENGEDAL KVALITETSRAPPORT 2014/15 Mølleskolen Skanderborg Kommune Indholdsfortegnelse 1 RESULTATER 3 1.1 Bliver alle så dygtige, som de kan? 3 1.2 Elevernes faglige niveau når de forlader

Læs mere

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Havrehedskolen

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Havrehedskolen Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a Skole: Havrehedskolen 3. KVALITETSRAPPORTENS REDEGØRELSE FOR SPECIFIKKE OMRÅDER 3a. Rammebetingelser for udarbejdelse af kvalitetsrapport.

Læs mere

Den kommunale Kvalitetsrapport 2011-12

Den kommunale Kvalitetsrapport 2011-12 Den kommunale Kvalitetsrapport 2011-12 Center for Undervisning og Tværgående Ungeindsats Frederikshavn Kommune Indhold Indledning... 5 Skolevæsenets struktur og elevforhold... 5 Udviklingen i antal elever

Læs mere

Kvalitetsrapport For skoleåret 2015/2016

Kvalitetsrapport For skoleåret 2015/2016 Kvalitetsrapport For skoleåret 2015/2016 AK10VET FAXE KOMMUNES 10. KLASSER Hovedrapport med resultater, analyser og refleksioner Denne kvalitetsrapport indeholder skolens resultater for skoleåret 2015/2016.

Læs mere

1. november 2016 Nøgletalssamlinger Lolland Kommunale Skolevæsen 2015/2016

1. november 2016 Nøgletalssamlinger Lolland Kommunale Skolevæsen 2015/2016 1. november 216 Nøgletalssamlinger Lolland Kommunale Skolevæsen 215/216 Indholdsfortegnelse : Nøgletalssamlinger Lolland Kommunale Skolevæsen 215/216 Side 2 af 57 : Nøgletalssamlinger Indholdsfortegnelse

Læs mere

Gennemsnitlige afgangskarakterer

Gennemsnitlige afgangskarakterer Gennemsnitlige afgangskarakterer Resultater Tidspunkt 2016/2017 Karaktergennemsnit i afgangsprøve for alle 9. klasser i folkeskolen samt kommunale specialskoler. Tæller: Summen af karakterer i afgangsprøverne

Læs mere

Kvalitetsrapport 2009/2010. Sct. Severin Skole Haderslev Kommune

Kvalitetsrapport 2009/2010. Sct. Severin Skole Haderslev Kommune Kvalitetsrapport 2009/2010 Sct. Severin Skole Haderslev Kommune 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1...3 Resumé med konklusioner....3 Udfordringer og tiltag for skoleåret 10/11...4 Kapitel 2...5 Tal og tabeller...5

Læs mere

Orienteringsmøde Udskolingslinjer

Orienteringsmøde Udskolingslinjer Orienteringsmøde Udskolingslinjer John Larsen 48 år Gift og 2 børn Hanne Laborant Novo Nordisk 2002 Skoleleder 1999 Viceskoleleder 1993 Lærer Maj Lærervikar Vordingborg Jakob 1.G HHX Program Mødet har

Læs mere

Kvalitetsrapport Vester Mariendal skole 2011

Kvalitetsrapport Vester Mariendal skole 2011 Kvalitetsrapport Vester Mariendal skole 2011 Rammebetingelser Elevtal Antal elever (excl. specialklasser og modtageklasser) Gennemsnitlig klassekvotient Antal elever (incl. specialklasser og modtageklasser)

Læs mere

1. september Lokal nøgletalssamling Hvidovre Kommunes Skolevæsen Risbjergskolen

1. september Lokal nøgletalssamling Hvidovre Kommunes Skolevæsen Risbjergskolen 1. september 21 Lokal nøgletalssamling Hvidovre Kommunes Skolevæsen 212-1 Indholdsfortegnelse : Nøgletalssamlinger Side 2 af 5 : Nøgletalssamlinger Indholdsfortegnelse 1. 1.1 2. 2.1 2.2 2. 2.4 2.5..1.2..4.5

Læs mere

Kvalitetsrapport 2009. Andkær skole

Kvalitetsrapport 2009. Andkær skole Vejle Kommunale Skolevæsen Kvalitetsrapport 2009 Skolerapport fra Andkær skole ved Helle Lauritsen Indledende bemærkninger. Kære skoleleder Hermed præsenteres kvalitetsrapporten for 2009-2010. Vi har i

Læs mere

Kvalitetsrapport 2013

Kvalitetsrapport 2013 Kvalitetsrapport 2013 Virksomhedsplan for Roslev Skole A. Beskrivelse af skolen Særlige kendetegn/traditioner Roslev Skole er overbygningsskolen i lokalområde 4. Der går 417 elever på skolen nogenlunde

Læs mere

Bilag til kvalitetsrapporten skoleåret 2016/2017. Oversigt over sygefravær blandt personale. Bundne prøvefag. Tal fra september 2018.

Bilag til kvalitetsrapporten skoleåret 2016/2017. Oversigt over sygefravær blandt personale. Bundne prøvefag. Tal fra september 2018. Oversigt over sygefravær blandt personale Tal fra september 2018. Bundne prøvefag 1 Karaktergennemsnit i bundne prøvefag pr. skole, 9. klasse, Skoleår: 2016/2017 Institutionstype: Folkeskoler, Kommunale

Læs mere

STATUSRAPPORT 2015/16. Selsmoseskolen Høje-Taastrup Kommune

STATUSRAPPORT 2015/16. Selsmoseskolen Høje-Taastrup Kommune STATUSRAPPORT 2015/16 Selsmoseskolen Høje-Taastrup Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 PRÆSENTATION AF SKOLEN 3 2 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 4 3 RESULTATER 5 3.1 Bliver alle så dygtige, som de kan? 5 3.2

Læs mere