Nyheder fra centeret!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyheder fra centeret!"

Transkript

1 Nyheder fra centeret! FCG Nyhedsbrev 1. årgang nr. 5 Frivilligcenter i et år For et år siden åbnede vi dørene til Frivilligcenter Greve med store forventninger til at skabe et samlingssted for foreninger og gøre stedet til borgernes indgang til frivillighed. Vi har i den tid der er gået oplevet en stor opbakning fra rigtig mange borgere, foreninger og kommunen, som blev bekræftet på en fantastisk Frivillig Fredag, som vi glæder os til at gentage næste år sammen med mange flere foreninger. Vi skal også se på hvilke opgaver frivilligcenteret kan byde på i det kommende år. Bestyrelsen har fået og drøftet mange gode forslag til, hvilke områder vi kan fremme inden for frivillighed og fælles for dem alle er, at sætte fokus på glæden ved at gøre en forskel som frivillig. Det glæder unge som gamle! I dette nummer kigger vi derfor lidt tilbage og lidt frem. Rigtig god læselyst. Britta Jacobsen, fmd. FrivilligCenter Greve Frivillig Fredag, en festdag for hele frivilligheden Den sidste fredag i september dannede Greve Borgerhus ramme om et brag af en fejring. Det var den nationale frivillighedsdag, som fejres ikke kun i Greve, men i alle kommuner. Parken var fyldt med boder, hvor over 40 foreningerne fra forskellige områder viste deres aktiviteter. Her kunne man tegne et medlemskab eller bare en snak om hvad de laver. På scenen var der underholdning for de mindre børn og senere kom seniorerne på scenen. Det var noget for alle. Se billeder på I festsalen var der dialogmøde mellem borgere og politikere med oplæg fra Esben Danielsen fra Roskilde Festival og Anders La Cour, CBS om frivillighedens udfordringer og muligheder og ikke mindst kommunens frivillighedspolitik. Og dagen sluttede med uddeling af frivillighedsprisen, mens Greve Pigegarde spillede på gårdspladsen. Og så var der natmad. FrivilligCenter & Selvhjælp Greve, Greveager 9, 2670 Greve, tlf kontor@fcgreve.dk Web:

2 Rammerne blev sat Året har være præget af at få gjort frivilligcenteret synligt gennem opsøgende besøg, deltagelse i lokale events og ikke mindst selv skabe aktiviteter der viser hvad frivilligcenteret kan bruges til. Det blev til mange besøg hist og pist. Synlighed er ikke altid gratis og vi har brugt både penge og tid på at komme i Sydkysten, men uden overvældende succes. Det blev hovedsagligt til vores ugentlige annonce. Vi fortsætter selvfølgelig vores opsøgende arbejde for at synliggøre vores tilbud og kommer meget gerne på besøg med oplæg om hvordan vi gensidigt kan udvikle frivillighed en. Tirsdagsarrangementer Derimod har vi haft succes med vores åbent hus den 3. tirsdag i måneden. Her har vi haft besøg af mange borgere der kom for at få ny viden om crowdfunding eller debattere et aktuelt emne som etik i frivilligt arbejde. Vi forsøger at finde emner der er aktuelle for greveborgere og relevante i forhold til frivillighed i Greve. Derfor har vi i efteråret sat to spændende emner på dagsorden. Det ene er Hvad vi jeg være som pensionist, som jo er et meget relevant spørgsmål til alle dem der går på efterløn eller folkepension. Og det handler om at reflektere over hvad der skaber mening og glæde i hverdagen. Vi mener, at alle de gode ting som man giver slip på kan genvindes som aktiv frivillig. Der er brug for både hoveder og hænder i den frivillige verden og det du får tilbage et netværk og mulighed for at udfordre dine personlige og faglige kompetencer. Hvad kan man ønske sig mere? Det andet emne vi har valgt er Bisidderfunktionen. Vi har alle oplevet at stå i en situation overfor en myndighed eller andet, hvor man kunne have ønsket, at der var et par ekstra øre og øjne til at støtte. Vi mener, at kendskabet og brugen af bisidder bør fremmes og derfor vil vi opbygge et netværk mellem allerede eksisterende ordninger og nye. Tirsdagsarrangementer i første kvartal 2015 Glæd jer til en række spændende arrangementer i det kommende år, hvor første kvartal vil byde på: 03. februar: Hjemmeside workshop i samarbejde med Hundige Boldklub, 24. februar: Besøg af Leif Less Nielsen, der er international frivillig, fortæller om et liv med at støtte nødstedte. 17. marts: Brug din kreativitet arrangement med forfatter og coach Eva Gøttrup. Alle arrangementer finder sted i Greve Borgerhus fra kl. 16:30 til 18:00Der vil blive udsendt særskilt invitation til alle arrangementer, men hold dig opdateret via vores hjemmeside, så du kan nå at sætte kryds i kalenderen!

3 Vi lancerer nu et Foreningsbibliotek på nettet! Mange mindre foreninger og klubber i Greve har hverken råd eller tid til at drive en hjemmeside. Vi råder nu bod på dette og lancerer i det tidlige forår et online foreningsbibliotekl, hvor alle foreninger kan indsende information om aktiviteter, formål, målgruppe og andet. Hvis din forening er en af dem, der ikke allerede er synlige på nettet, åbner vi dermed for, at alle kan finde jer, når I fx afholder arrangementer eller vil i kontakt med nye medlemmer. Og selv om I evt. allerede har en hjemmeside, vil foreningsbiblioteket kunne støtte jer betydeligt i at blive synlige. Vi vil gerne høre, om I har forslag til indhold og funktioner. Derfor afholder vi d. 20. januar et lille arrangement, hvor vi præsenterer den digitale løsning for vores medlemmer og i øvrigt gerne hører, hvad I kunne tænke jer af indhold. Der bliver udsendt særskilt invitation til arrangementet. Netværkscaféen vokser Hver tirsdag fra kl. 10:00 til 12:30 har FrivilligCenter & Selvhjælp Greve netværkscafé for borgere uden for arbejdsmarkedet. Her er der gratis kaffe og hyggeligt samvær med andre, der enten ikke kan eller skal gå på arbejde i dagtimerne. Hvis man har lyst til lidt frisk luft og en lille tur, går de frivillige fra caféen desuden tur i området på mandage fra kl. 10:00. Turens varighed og længde aftales fra gang til gang. Begge dage mødes vi i Greve Pensionistcenters lokaler bag Borgerhuset! Har din forening brug for MEGET billig software? Nu kan I købe computerprogrammer til meget små penge! TechSoup Global har siden 1987 har samarbejdet med it-virksomheder og lokale partnere om at tilbyde softwaredonationer til frivillige foreninger og velgørende organisationer over hele verden. Donationsgruppen har nu etableret sig i Danmark, hvor de giver danske velgørende foreninger m.fl. mulighed for at købe software til under en tyvendedel af markedsprisen. Står I fx og mangler licenser til Microsoft Office-pakken eller virusbeskyttelse, så er der store penge at spare ved at gå gennem TechSoup. Forudsætningen er, at man bliver godkendt som frivillig forening eller velgørende organisation. Kontakt gerne frivilligcenteret, hvis I har spørgsmål eller ønsker støtte til at ansøge!

4 Vi synliggør de frivillige opgaver Gennem året har vores hjemmeside på været velbesøgt. Og hvad bedre er, så har vi i gennemsnit 40% nye besøgende måned for måned. Mange besøger vores hjemmeside for at finde vores adresse eller kontaktinformation i øvrigt, men hver fjerde besøgende går målrettet på hjemmesiden for at kigge på de frivillige jobs, vi slår op. Vores Facebook-side viser tilsvarende stigning i popularitet. Kvinderne er dog de mest aktive på vores Facebook, så hvis din mand ikke allerede har været inde og klikket på Synes godt om, så skub til ham. På vores Facebook-side er nemlig løbende vedkommende information at hente om aktivt medborgerskab i Greve! Hvad sker der på selvhjælpsområdet? Siden sommerferien har vi startet flere nye gruppe inden for selvhjælp. For øjeblikket er gruppen for dem, der er ramt af stress og depression nok den mest efterspurgte, selv om vi løbende også modtager henvendelse fra borgere med behov for at finde ressourcer på grund af andre udfordringer. Men hvad er det egentlig en selvhjælpsgruppe kan gøre? Selvhjælp, der omfatter alt fra hyggelige samtaler til netværksdannelse, er en måde at få nye ressourcer og erfaringer gennem målrettet samvær med andre i samme situation. En gruppe består af 5-8 personer, som mødes om samme emne og/eller udfordring. Gruppen etableres af en frivillig, uddannet igangsætter, hvis opgave er at skabe tillid og tryghed mellem deltagerne i gruppen. I gruppen har den enkelte mulighed for at udvikle sin livssituation gennem refleksion og få ny viden ved at udveksle erfaringer i trygt samvær med andre. Vi etablerer for øjeblikket flere nye grupper: Gruppe for voksne med ADHD, gruppe for voksne med knogleskørhed og en gruppe for pårørende til børn med særlige behov med speciel fokus på forældre til teenagere med borderline-diagnose. Hvor det er muligt etableres selvhjælpsgrupperne i samarbejde med kommunale partnere samt interesse- og patientorganisationer. Kontakt os gerne, hvis du eller en af dine nærmeste kunne tænke sig at høre mere. Husk Vi hjælper jer gerne med markedsføringen! Vi hjælper medlemmer har adgang til hjælp med markedsføring af arrangementer og aktiviteter. Vi støtter ved at publicere materiale og plakater på vores hjemmeside og på Facebook. Vi hjælper naturligvis også gerne ved udskrift og kopi af plakater. Mange af jer har ligeledes benyttet vores tilbud om, at vi laver en lille præsentation til tv-skærmen i borgerhuset. Her er der nemlig mulighed for at vise både billeder og tekst på en iøjnefaldende måde, så besøgende til borgerhuset bliver opmærksomme på jeres arrangementer. Med lanceringen af foreningsportalen i det tidlige forår vil vi desuden kunne tilbyde yderligere fokus på jer uanset om I afholder en lille aften for nye medlemmer eller en stor koncert for mange hundrede gæster. Så sørg for at tænke os med ind i jeres planlægning, næste gang I afholder et arrangement, som borgerne i Greve skal inviteres til.

5 Fotokonkurrencen 2014 I forbindelse med Frivillig Fredag 2014 afholdt vi fotokonkurrencen: Et glimt af frivilligheden i Greve Kommune. Vinderen blev Sejlklubben Køge Bugt, Handicapafdelingen med deres fantastiske foto fra samarbejdet med Scleroseforeningen. Førstepræmien blev overrakt til formanden for handicapafdelingen, Gitte Møller (til venstre), af Anne Marie Lyduch (til højre), Formand for Kultur- & Fritidsudvalget i Greve, og Kvalitets- og Udviklingskonsulent Bettina Poulsen (midt på billede til højre). Hver mandag og onsdag i sæsonen sørger frivillige i SKB's handicapafdeling for, at alle kan komme ud og opleve glæden ved sejlads trods evt. handicap. Frivillighedsprisen 2014 Greve Kommunes Frivillighedspris 2014 blev ligeledes uddelt under Frivillig Fredag i forbindelse med årets Dialogmøde. Prisen gik til Carsten Brøsch (til højre på billedet), der har taget initiativ til KOL-koret og KOL-cafeen eller deltage i KOL-koret. Prisen blev overrakt af Formand for Social- og Sundhedsudvalget Liselott Blixt (til venstre på billedet). Frivilligcenter Greve samarbejder med Træningsenheden om frivilligt engagement Har man være i et genoptræningsforløb kan man fortsætte træning på eget ansvar i de 4 træningssalene på plejecentrene Strandcenteret, Nældebjerg, Møllehøj og Langagergaard. Træningssalene er bemandet af frivillige som alle har været igennem et genoptræningsforløb og har suppleret deres viden med et kursus om træningssalenes maskiner og muligheder, så de kan fungere som instruktører. Samarbejdet er det første forsøg på at finde en struktur for hvordan frivillige fungerer i det kommunale system. Vi har introduceret selvledelse til de frivillige som den organisationsform vi mener er bedst for begge parter. Det betyder, at åben træning baseres på frivillig instruktører der selvstændigt står for borgernes vedligeholdelsestræning og sikre, at brugerne er trygge med at bruge træningsredskaberne i åbningstiden. Frivilligcenteret hjælper de frivillige med at løse de opgaver de ikke selv kan løse. Det kan være rekruttering af nye frivillig, sørge for at nye frivillige kommer på kursus, netværksmøder på tværs af centrene, udarbejde informationsmateriale og lignende. Vi håber, at vi med dette forsøg får erfaringer og viden til, at kunne hjælpe alle frivillige der arbejde i det kommunale system med lignende opgaver.

6 Lettere at være frivillig i Danmark Regeringen har lyttet til, hvor den frivillige verden peger på udfordringer og barrierer for frivillighed. Derfor præsenterer regeringen 10 konkrete initiativer, som skal gøre det lettere at være frivillig i Danmark. De 10 initiativer strækker sig over en række forskellige områder og er blevet til på baggrund af indspil fra den frivillige verden. Vi bringer her nogle af initiativerne i uddrag: Bedre vilkår for frivillige på overførselsindkomster Regeringen vil justere reglerne og udvide muligheden for at arbejde frivilligt i frivillige organisationer fra de nuværende fire timer til 15 timer om ugen. Undtagelse fra kravet om arbejdspladsvurdering for frivillige Regeringen har i dette forår taget initiativ til, at udførelse af opgaver, der har karakter af fritidsaktiviteter for en non-profit eller almennyttig. Større klarhed om arbejdsskadeforsikring for frivillige Med målrettet information samlet på hjemmesiderne for Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold og Kulturministeriets vil man sikre, at det står klart for de frivillige, hvornår de er dækket af arbejdsskadesikringsloven, og hvornår de ikke er. Fjernelse af krav om uddannelse i fødevarehygiejne Ændringen vil betyde, at frivillige, som er engageret i en virksomhed, forening eller organisation, der har et socialt eller almennyttigt formål, og ikke et egentligt kommercielt sigte for eksempel frivillige væresteder eller caféer for socialt udsatte ikke skal tage en særlig uddannelse i fødevarehygiejne, men udelukkende er underlagt hygiejneforordningens krav om instruktion/uddannelse. Lettere at ansøge om støtte til frivillige sociale indsatser Regeringen vil gøre ansøgningsprocessen lettere ved at stille et nationalt standard-ansøgningsskema for 18-midler til rådighed. Det vil samtidig i et brev til kommunerne blive understreget, at ansøgningerne gerne må være til projekter, som går på tværs af kommunernes grænser. Læs regeringens udspil i sin helhed på vores hjemmeside, hvor du finder dokumentet i PDF-format. Klik på

7 Hvordan fordeles 18-midlerne i kommunerne? 18-redegørelsen er Ankestyrelsens årlige status for kommunernes støtte til det frivillige sociale arbejde. Nu er redegørelsen offentliggjort med en kvantitativ analyse af kommunernes fordeling af midlerne. Kommunerne udbetalte i 2013 mere i 18-støtte, end de modtog i bloktilskud fra staten Staten udbetalte i 2013 via bloktilskuddet 155,8 mio. kr. til kommunerne til brug for det frivillige sociale arbejde. Der er ikke noget lovkrav om, at kommunerne præcist skal anvende dette tilskud til det frivillige sociale arbejde, men med 18-redegørelsen følges der årligt op på, hvor meget kommunerne har brugt på området. I 2013 udbetalte kommunerne samlet set 159,8 mio. kr. svarende til 4 mio. kr. mere, end de modtog via bloktilskuddet. Af det samlede antal kommuner har knap 40 procent udbetalt mere i 18-støtte, end de modtog i bloktilskud. Det er andet år i træk, at kommunerne samlet anvender mere på det frivillige sociale område, end der er udbetalt via bloktilskuddet. Kommunerne udbetalte kr. 76,2 mio. i anden økonomisk støtte Kommunerne udbetalte derudover i alt 76,2 mio. kr. til frivillige aktiviteter i anden økonomisk støtte end den, de udbetalte i henhold til servicelovens af 10 kommuner støtter også det frivillige sociale arbejde en anden måde Ni ud af ti kommuner ydede desuden andre former for støtte end direkte økonomisk støtte. Det kan fx være adgang til brug af lokaler, hjælp til sekretariatsbistand, annoncering og konsulentbistand. Den frivillige indsats retter sig oftest mod ældre Kommunerne støttede i alt frivillige sociale aktiviteter i 2013, heraf var ældre målgruppen for 35 procent af aktiviteterne, sygdomsgrupper udgjorde 16 procent af de støttede aktiviteter, og 12 procent af aktiviteterne var målrettet børn, unge og familier. Derudover blev der også givet støtte til aktiviteter for sindslidende, flygtninge og indvandrere med videre foreninger modtog hver i gennemsnit kr I gennemsnit modtog de foreninger, der modtog støtte til en eller flere aktiviteter, knap kr. i støtte i 2013, hvilket er en stigning i forhold til Kommunerne støttede i høj grad foreninger, som også tidligere har modtaget støtte. I 2013 havde knap 83 procent af de støttede foreninger også tidligere modtaget støtte. Klik på Paragraf18Redeg_relse_PDF.pdf for at læse den komplette redegørelse.

Lettere at være frivillig

Lettere at være frivillig Lettere at være frivillig Oktober 2014 Lettere at være frivillig 3 LETTERE AT VÆRE FRIVILLIG I DANMARK Frivillige gør en stor og betydningsfuld indsats i det danske samfund. Regeringen anerkender den

Læs mere

Nyhedsbrev november 2014

Nyhedsbrev november 2014 Nyhedsbrev november 2014 Nyt fra FriSe (Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark) Grundfinansiering for 2015 er på plads! Efter en hektisk aften og formiddag er det nu endelig lykkes FriSe at få bekræftet fra

Læs mere

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning 1 Til generalforsamling RFC d. 11. april 2018 Bestyrelsens beretning Velkommen. Dejligt at se at I møder frem og engagerer jer i det frivillige sociale arbejde her i Rødovre. Som noget nyt holder vi i

Læs mere

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Forord I Solrød Kommune er vi privilegerede. Vi har et alsidigt og stærkt frivilligt socialt engagement.

Læs mere

Mødrehjælpen inviterer til reception 19. oktober

Mødrehjælpen inviterer til reception 19. oktober FrivilligCenter Lolland Nyhedsbrev 25 / September 2012 Kære alle sammen Efterårets flotte farver er ved at gøre sit indtog og der er stor aktivitet på FrivilligCenter Lolland og i foreningslivet lokalt.

Læs mere

Årsrapport 2013. FrivilligCenter Greve Greveager 9 2670 Greve Tlf. 43600054 Mail: kontor@fcgreve.dk

Årsrapport 2013. FrivilligCenter Greve Greveager 9 2670 Greve Tlf. 43600054 Mail: kontor@fcgreve.dk Årsrapport 2013 FrivilligCenter Greve Greveager 9 2670 Greve Tlf. 43600054 Mail: kontor@fcgreve.dk 1 Marts 2014 Denne årsrapport er en redegørelse til generalforsamlingen om de aktiviteter FrivilligCenter

Læs mere

Kirkelige tilbud til ældre - invitation til samvær i Greve kommune

Kirkelige tilbud til ældre - invitation til samvær i Greve kommune Kirkelige tilbud til ældre - invitation til samvær i Greve kommune Alle kirker har forskellige tilbud om samvær og aktiviteter for voksne og ældre. Der er foredrag, udflugter, samtaler, fællessang og hygge.

Læs mere

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2019 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2019 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2019 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Opdateret 24.09.2018 Frivillighedspolitikken rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik,

Læs mere

Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18)

Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18) Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18) Ansøgningen sendes til: Fredericia Kommune Pleje og Omsorg Rådhuset, Gothersgade 20 7000 Fredericia Den

Læs mere

Praktisk information

Praktisk information Efteråret 2018 Praktisk information...se på side 3 Information om 18 og 79-midler...Se på side 4 Åbent hus i Tinghuset...Se på side 5 Åbent hus/aftenarrangement i Tinghuset...Se på side 6 Frivillig fredag...se

Læs mere

Demens. Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du vide mere om demens?

Demens. Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du vide mere om demens? Demens Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du vide mere om demens? Tilbud fra Silkeborg Kommune Hvad er demens? Demens er en samlet betegnelse for

Læs mere

HPV Nyhedsbrev #5. Nyeste tal fra SSI stadig flere bliver vaccineret mod HPV

HPV Nyhedsbrev #5. Nyeste tal fra SSI stadig flere bliver vaccineret mod HPV HPV Nyhedsbrev #5 Kære alle Vi håber, at I har haft en dejlig sommer og er kommet godt i gang med efterårssæsonen. Stop HPV-indsatsen har ikke stået stille hen over sommeren. Det nye tilbud til drenge

Læs mere

NYHEDSBREV. Oktober 2016

NYHEDSBREV. Oktober 2016 NYHEDSBREV Oktober 2016 INDHOLD: Hilsen fra formanden Siden sidst Sommerfest Hverdagens helt Frivillighedsprisen Foredrag Diverse messer Kommende arrangementer: Julefrokost Hjerneugen 2017 Julefond Faste

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Nyt fra Frivilligcenteret Udsendt til medlemmer og øvrige interessenter af Frivilligcenteret

Nyt fra Frivilligcenteret Udsendt til medlemmer og øvrige interessenter af Frivilligcenteret NYHEDSBREV November 2015 4/2015 Nyt fra Frivilligcenteret Udsendt til medlemmer og øvrige interessenter af Frivilligcenteret Indholdsfortegnelse Nyt fra Frivilligcenteret... 2 65+.Hvad nu? inspirationsdagen

Læs mere

HPV Nyhedsbrev #4. Vaccination af drenge fra 1. juli Nyhedsbrev #4 MARTS Kære alle,

HPV Nyhedsbrev #4. Vaccination af drenge fra 1. juli Nyhedsbrev #4 MARTS Kære alle, HPV Nyhedsbrev #4 Kære alle, Mens vi venter på foråret, har vi skrevet Nyhedsbrev #4 fra indsatsen Stop HPV stop livmoderhalskræft. Der er sket meget siden sidst. Først og fremmest er det blevet besluttet,

Læs mere

Nyhedsbrev juni 2019

Nyhedsbrev juni 2019 Nyhedsbrev juni 2019 Særlig Søndag Fælles gåtur på volden med guide Projekt Særlig Søndag var den 26. maj på en samlet gåtur på Fredericias historiske voldanlæg med en guide fra Fredericia Museum, samt

Læs mere

ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN

ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN 1 Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn Året 2017 har budt på mange spændende og givende oplevelser og arbejdsopgaver for foreningen Frivilligcenter

Læs mere

Opfølgning på psykiatripolitikken

Opfølgning på psykiatripolitikken Opfølgning på psykiatripolitikken Projektet er gennemført i henhold til tidsplan og milepæle. Projektet gennemføres planmæssigt og milepæle opnås - dog kan der være ikke-kritiske forskydninger i tidsplanen.

Læs mere

Kære bestyrelse Her er dagsorden til bestyrelsesmøde den 5. februar kl Afbud sendes til Hugo:

Kære bestyrelse Her er dagsorden til bestyrelsesmøde den 5. februar kl Afbud sendes til Hugo: Kære bestyrelse Her er dagsorden til bestyrelsesmøde den 5. februar kl. 16-18 Afbud sendes til Hugo: centerleder@fcgreve.dk Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden. Godkendt 2. Godkendelse af referat af

Læs mere

Invitation Vestegnens Kulturuge & Børnekulturugen & Frivillig FredagsFejring september 2016

Invitation Vestegnens Kulturuge & Børnekulturugen & Frivillig FredagsFejring september 2016 Invitation Vestegnens Kulturuge & Børnekulturugen & Frivillig FredagsFejring 10.-18. september 2016 1 Indhold Temaet for Vestegnens Kulturuge... 4 Idéer til aktiviteter... 4 Hvor og hvornår foregår det?...

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland *** Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Hjerneskadeforeningen ønsker alle vores medlemmer, familie og venner en rigtig god sommer Nyhedsbrev Juli 2014 Aktivitetskalender 3. kvartal 2014 Torsdagscafé hver

Læs mere

Nye ansigter på Sekretariatet

Nye ansigter på Sekretariatet Medlemsnyt: 06 2018 Dato: 11. oktober 2018 Medlemsnyt giver korte og aktuelle oplysninger fra Frivilligcenter Roskilde og fra den frivillige verden. Medlemsnyt udsendes via mail og kan hentes på www.frivilligcenter-roskilde.dk

Læs mere

KVINFOs MENTOR NETVÆRK. KVINFOs MENTOR NETVÆRK. åbner døre

KVINFOs MENTOR NETVÆRK. KVINFOs MENTOR NETVÆRK. åbner døre KVINFOs MENTOR NETVÆRK KVINFOs MENTOR NETVÆRK åbner døre mentee Alle burde have en mentor! Sådan lyder rådet fra mentee Scholastique Nyiragwanesa. Scholastique har været i et mentorforløb med Britta i

Læs mere

Etniske gruppers deltagelse i det frivillige sociale arbejde. 8. Maj 2008 www.frivilligcenteraarhus.dk

Etniske gruppers deltagelse i det frivillige sociale arbejde. 8. Maj 2008 www.frivilligcenteraarhus.dk Etniske gruppers deltagelse i det frivillige sociale arbejde 8. Maj 2008 www.frivilligcenteraarhus.dk Disposition Integration via deltagelse i foreningslivet 3 synsvinkler på etniske foreninger Definitionen

Læs mere

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk!

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015 FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! 1 Hvem kommer på værk&vækst? Vær med til at styrke og inspirere fremtidens Vækst Danmark og skab

Læs mere

Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18

Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18 Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18 Kvalitetsstandard Servicelovens 18 Hvad er indsatsens lovgrundlag Serviceloven kapitel 5 Brugerinddragelse, rådgivende samarbejdsorganer m.v.

Læs mere

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012 FrivilligCenter Lolland Kurser Fo r å r 2012 Vi glæder os til at se jer Kære frivillig Velkommen til foråret 2012. Vi har samlet en række spændende kurser som du har mulighed for at deltage i. Som medlemsforening

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1/2017

NYHEDSBREV NR. 1/2017 SELVHJÆLP Ringkøbing-Skjern NYHEDSBREV NR. 1/2017 I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om et nyt tilbud: Åben café for alle, der har erhvervet en senhjerneskade samt deres pårørende. Selvhjælp Ringkøbing-Skjern

Læs mere

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN 1 Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn 2018 blev et år med mange spændende, nye tiltag samt udfordringer for Frivilligcenteret. Hele året

Læs mere

Dagbog på årsbasis for Egtved Mediecenter 2007

Dagbog på årsbasis for Egtved Mediecenter 2007 Dagbog på årsbasis for Egtved Mediecenter 2007 Tekst og layout N.M. Schaiffel-Nielsen Den 9. januar var Styregruppen for Datastuen klar med nye kursustilbud. De blev offentliggjort i Egtved Posten. Se

Læs mere

PROGRAM Forår 2014. Januar - Februar Marts - April Maj - Juni

PROGRAM Forår 2014. Januar - Februar Marts - April Maj - Juni PROGRAM Forår 2014 Januar - Februar Marts - April Maj - Juni Hvad er Café Cool? Vi har lavet et nyt cafétilbud til DIG, som er mellem 18 og 30 år og det hedder Café Cool. Café Cool er stedet, hvor du hænger

Læs mere

Demens. Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du bare vide mere om demens?

Demens. Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du bare vide mere om demens? Demens Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du bare vide mere om demens? Tilbud fra Silkeborg Kommune Hvad er demens? Demens er en samlet betegnelse

Læs mere

Nyhedsbrev for Hvideklit Nr. 8 juni 2015

Nyhedsbrev for Hvideklit Nr. 8 juni 2015 Nyhedsbrev for Hvideklit Nr. 8 juni 2015 I dette nummer 1 Nyt fra bestyrelsen 2 Benchmarking 3 Juniorer og begyndere 4 Banen 5 Økonomi Nyt fra bestyrelsen 1. ÅRGANG 1. NUMMER Bestyrelsen har afholdt 3

Læs mere

Frivilligcenterets Nyhedsbrev

Frivilligcenterets Nyhedsbrev NYHEDSBREV DECEMBER 2016 Nr. 4/2016 Frivilligcenterets Nyhedsbrev Udsendt til medlemmer og øvrige interessenter af Frivilligcenteret Indholdsfortegnelse Nyt fra Frivilligcenteret... 2 Årsmødet 2016 kickstartede

Læs mere

Vejen tilbage til arbejdsmarkedet. Nyhedsbrev #3 juni 2015 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet

Vejen tilbage til arbejdsmarkedet. Nyhedsbrev #3 juni 2015 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet Vejen tilbage til arbejdsmarkedet Nyhedsbrev #3 juni 2015 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet Juni Kære alle i Jobbanken i Aarhus Sommeren er begyndt og vi ønsker alle

Læs mere

I Roskilde, Lejre, Greve AKTIVITETSKALENDER 2. halvår 2016

I Roskilde, Lejre, Greve AKTIVITETSKALENDER 2. halvår 2016 F Å R I Roskilde, Lejre, Greve AKTIVITETSKALENDER 2. halvår 2016 D U F O R M E G E T? S A L T Kære medlemmer i Hjernesagen Roskilde, Lejre, Greve Så er tiden inde til at starte 2. halvår, håber i alle

Læs mere

Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016

Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016 Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016 Kære Repræsentantskab Først og fremmest skal I have tak for jeres fine bidrag til Rådets arbejdsweekend i februar. Det var meget interessant og vigtigt

Læs mere

Bliv frivillig hos Selvhjælp Sydvest

Bliv frivillig hos Selvhjælp Sydvest Bliv frivillig hos Selvhjælp Sydvest Bliv frivillig i Selvhjælp Sydvest og gør en forskel! Kunne du tænke dig at arbejde med mennesker, der står i en vanskelig livssituation? I Selvhjælp Sydvest arbejder

Læs mere

KOM MED! - samarbejdet fortsætter

KOM MED! - samarbejdet fortsætter Nyhedsbrev August 2016 KOM MED! - samarbejdet fortsætter Hillerød Kommune, Frivilligcenter Hillerød og lokale frivillige fortsætter samarbejdet omkring Kom Med! Der vil være styrket fokus på sammenhængen

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

Ansøgningsskema 2014 om støtte til frivilligt, socialt arbejde

Ansøgningsskema 2014 om støtte til frivilligt, socialt arbejde Aalborg Kommune giver tilskud til frivilligt, socialt arbejde jf. Servicelovens 18 og Aalborg Kommunes retningslinjer. Der kan søges to gange om året: Den 15. oktober og den 15. april. Foreninger, der

Læs mere

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Værkstedsgården, Kastanievej 28, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6605 Email: vaerkstedsgården@langelandkommune.dk Hjemmeside: vaerkstedsgaarden.langelandkommune.dk

Læs mere

SOCIAL- OG AKTIVITETSCENTER HOLSTEDGAARD. Et anderledes social- og samværtilbud

SOCIAL- OG AKTIVITETSCENTER HOLSTEDGAARD. Et anderledes social- og samværtilbud SOCIAL- OG AKTIVITETSCENTER HOLSTEDGAARD Et anderledes social- og samværtilbud Tryghed, Hygge og Samvær Så er Social- og aktivitetscenter Holstedgaard måske noget for dig! Hvad er et aktivitets- og samværstilbud?

Læs mere

DECEMBERKONFERENCEN 2009 EMNE: Udsatte børn

DECEMBERKONFERENCEN 2009 EMNE: Udsatte børn EMNE: Udsatte børn VÆRT: Rose TID: 13.45 STED: 12 DELTAGERE: 7 Inddragelse af forældre Integration og brobygning Frivilligcentre og samarbejde på tværs Grupper for misbrugsbørn + psykiatri Godt samarbejde

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 2/2017

NYHEDSBREV NR. 2/2017 NYHEDSBREV NR. 2/2017 I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om vores nye brochure og vores nye hjemmeside. Endvidere om grupper på vej herunder Trivselsgrupper for børn og unge (skoleelever). Selvhjælp

Læs mere

Indledning: Konceptet kort:

Indledning: Konceptet kort: Indledning: Dansk golf Union ønsker med konceptet familiegolf, at give klubberne en drejebog for hvordan de kan erhverve sig medlemmer i denne målgruppe. Det er vores overbevisning af målgruppen, heri

Læs mere

GUIDE. Sådan rekrutterer I nye frivillige

GUIDE. Sådan rekrutterer I nye frivillige GUIDE Sådan rekrutterer I nye frivillige Udskrevet: 2018 Indhold Sådan rekrutterer I nye frivillige.................................................... 3 2 Guide Sådan rekrutterer I nye frivillige En inspirationsguide

Læs mere

FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR 2016 og 2017 Indsatsområder, mål og handlinger

FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR 2016 og 2017 Indsatsområder, mål og handlinger FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR 2016 og 2017 Indsatsområder, mål og handlinger Kommissorium for Frivillighedsrådet Formål og opgaver Kommissorium: Kommissorium gældende for Frivillighedsrådet

Læs mere

Kære medlemmer! Efter sommerferien fortsætter vi med it-cafe mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12, fra mandag den 20. august.

Kære medlemmer! Efter sommerferien fortsætter vi med it-cafe mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12, fra mandag den 20. august. Solrød Computer & Fotoklub Kære medlemmer! Der har været stor aktivitet i forårsperioden med mange gæster i it-cafeen mandag, onsdag og torsdag i hver uge. Fotogrupperne har mandag, tirsdag og fredag både

Læs mere

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2017 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2017 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2017 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Opdateret 22.9.2017 Frivillighedspolitikken rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik,

Læs mere

Frivilligpolitik for Reden Internationals Krisecenter

Frivilligpolitik for Reden Internationals Krisecenter Frivilligpolitik for Reden Internationals Krisecenter Reden Internationals Krisecenter er en institution under KFUKs Sociale Arbejde. Som det ses af organisationsdiagrammet på næste side, så driver KFUKs

Læs mere

Opfølgning på psykiatripolitikken

Opfølgning på psykiatripolitikken Opfølgning på psykiatripolitikken Projektet er gennemført i henhold til tidsplan og milepæle. Projektet gennemføres planmæssigt og milepæle opnås - dog kan der være ikke-kritiske forskydninger i tidsplanen.

Læs mere

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015 Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer Frivillig Fredag Sorø 2015 Arrangører: Aktiviteten Stenlille AFRIKASTRIK Velkommen til Frivillig Fredag 2015 I år fejrer vi Frivillig Fredag både med Åbent Hus-arrangementer

Læs mere

Frivilligpolitik for Reden International

Frivilligpolitik for Reden International Frivilligpolitik for Reden International Reden International er en institution under KFUKs Sociale Arbejde. Som det ses af organisationsdiagrammet på næste side, så driver KFUKs Sociale Arbejde en række

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2016

GUIDE Udskrevet: 2016 GUIDE 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler Udskrevet: 2016 Indhold 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler................................... 3 2 Guide 10 gode råd til kommuner, som

Læs mere

Frivilligpolitik for KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter

Frivilligpolitik for KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter Frivilligpolitik for KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter er en institution under KFUKs Sociale Arbejde. Som det ses af organisationsdiagrammet på side 3, så driver KFUKs

Læs mere

Sommerferielukket. I uge Vi ønsker dig en god sommer fyldt med sol og varme smil. Hvad er der sket siden sidst

Sommerferielukket. I uge Vi ønsker dig en god sommer fyldt med sol og varme smil. Hvad er der sket siden sidst Hvad er der sket siden sidst Nyhedsbrev selvhjælp Randers Sommeren er over os, og vi nyder solens varme og de lyse aftner. Der er noget helt specielt ved sommeren. Man bliver helt glad inden i. Der er

Læs mere

Selvhjælps- og netværksgrupper

Selvhjælps- og netværksgrupper Selvhjælps- og netværksgrupper Bliv en del af en selvhjælps- eller netværksgruppe og bliv styrket i mødet med mennesker, der har de samme livsudfordringer eller interesser, som dig selv. Selvhjælps- og

Læs mere

Frivillighedspolitik For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune

Frivillighedspolitik For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 Støtte og opbakning til det frivillige sociale

Læs mere

VELKOMMEN TIL SANKT ANNÆ IF BADMINTON SVØMNING GYMNASTIK HÅNDBOLD. Besøg os på: www.saif.dk

VELKOMMEN TIL SANKT ANNÆ IF BADMINTON SVØMNING GYMNASTIK HÅNDBOLD. Besøg os på: www.saif.dk VELKOMMEN TIL SANKT ANNÆ IF BADMINTON SVØMNING GYMNASTIK HÅNDBOLD Besøg os på: www.saif.dk FAKTA OM SANKT ANNÆ IDRÆTSFORENING Idrætsforening blev stiftet i 1973. I idrætsforeningens første år var det et

Læs mere

Frivillige Fighters // en event for styrket frivillighed iblandt unge

Frivillige Fighters // en event for styrket frivillighed iblandt unge Frivillige Fighters // en event for styrket frivillighed iblandt unge Intro: Frivillige Fighters var en 3 timers tirsdagsbar i frivillighedens tegn, krydret med lokale ildsjæle, bands, mad og drikke -

Læs mere

Referat. Frivilligrådet. Frivilligrådet Torsdag den 17. maj 2018 Kl. 16:00 Helle Pedersen Skarresøvej 3, 8550 Ryomgaard. Medlemmer.

Referat. Frivilligrådet. Frivilligrådet Torsdag den 17. maj 2018 Kl. 16:00 Helle Pedersen Skarresøvej 3, 8550 Ryomgaard. Medlemmer. Referat Frivilligrådet Frivilligrådet Torsdag den 17. maj 2018 Kl. 16:00 Helle Pedersen Skarresøvej 3, 8550 Ryomgaard Medlemmer Helle Pedersen Peter Tofft Anna S. Jørgensen Anne-Lise Vester Gurli Sørensen

Læs mere

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til MX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

Efterårsprogram 2015

Efterårsprogram 2015 Efterårsprogram 2015 Kære beboer Velkommen til Nivå Nu s efterårsprogram 2015. Her kan du læse om de forskellige aktiviteter, som vi laver i dit lokalområde i løbet af efteråret, og du kan finde kontaktoplysninger

Læs mere

Slå et slag for hjertet! I Hjerteforeningens projekt Hjertemotion

Slå et slag for hjertet! I Hjerteforeningens projekt Hjertemotion Slå et slag for hjertet! I Hjerteforeningens projekt Hjertemotion HJERTEMOTION Livsglæde kommer fra hjertet Når mennesker mødes, sker der noget. I projekt Hjertemotion samarbejder Hjerteforeningen med

Læs mere

Oktober MÅNEDER SOM SOCIAL VICEVÆRT SIDE 4-5 SPOT PÅ: Alderslyst action 2016 SIDE 3 KALENDER OG EVENTS SIDE 7-8

Oktober MÅNEDER SOM SOCIAL VICEVÆRT SIDE 4-5 SPOT PÅ: Alderslyst action 2016 SIDE 3 KALENDER OG EVENTS SIDE 7-8 Oktober 2016 9 MÅNEDER SOM SOCIAL VICEVÆRT SIDE 4-5 SPOT PÅ: Alderslyst action 2016 SIDE 3 KALENDER OG EVENTS SIDE 7-8 SIDE 2 INDHOLD Seneste Nyt v. Mia Butler Side 3 Social Vicevært 9 måneder gået Side

Læs mere

OM AT VÆRE MENTOR. i Lær for Livet

OM AT VÆRE MENTOR. i Lær for Livet OM AT VÆRE MENTOR OM AT VÆRE MENTOR i Lær for Livet 1 MENTOR I LÆR FOR LIVET Lær for Livets mentorordning er en del af Lær for Livet, som er Egmont Fondens signaturprojekt. Målet med Lær for Livet er:

Læs mere

Frivilligt Socialt Arbejde April 2014. Birthe Funk

Frivilligt Socialt Arbejde April 2014. Birthe Funk Frivilligt Socialt Arbejde April 2014 Birthe Funk Disposition Udkants eller Vandkantsdanmark? Hvad er Frivilligt Socialt arbejde Om Frivilligcenter Lolland Det værdifulde frivillige arbejde frivilligt

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober 2014

Nyhedsbrev Oktober 2014 Nyhedsbrev Oktober 2014 Kære medlemmer og læsere af Landsforeningens nyhedsbrev Dette er vores tredje nyhedsbrev i år. Siden sidst har der været sommerferie, og i dette kvartal har satspuljeprojektet haft

Læs mere

AD HOC FRIVILLIGE. fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats på fleksible vilkår. En guide til det lokale arbejde med ad hoc frivillige

AD HOC FRIVILLIGE. fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats på fleksible vilkår. En guide til det lokale arbejde med ad hoc frivillige AD HOC FRIVILLIGE fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats på fleksible vilkår En guide til det lokale arbejde med ad hoc frivillige AD HOC FRIVILLIGE fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats

Læs mere

Julearrangement med foredrag

Julearrangement med foredrag NYHEDSBREV DECEMBER 2007 Kære medlem Inden vi får set os om er det jul igen. Hver årstid har sin charme, men julen er jo noget særligt med dens stemning og glæde. Sædvanen tro inviterer Selvhjælpsgrupper

Læs mere

Støtte til frivilligt socialt arbejde, 18, 1. runde 2015

Støtte til frivilligt socialt arbejde, 18, 1. runde 2015 Punkt 3. Støtte til frivilligt socialt arbejde, 18, 1. runde 2015 2014-34040 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender at foreninger m.v. der har ansøgt om økonomisk

Læs mere

Notat til drøftelse i Social- og Sundhedsudvalget med afsæt i nuværende Rammer for det frivillige sociale arbejde

Notat til drøftelse i Social- og Sundhedsudvalget med afsæt i nuværende Rammer for det frivillige sociale arbejde Tekst markeret med blå - Nuværende rammebetingelser for 2019 Tekst markeret med rød - En evaluering af 18 puljen fra 2017-2019 Tekst markeret med grøn - Forslag til drøftelse for justering gældende fra

Læs mere

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen.

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Leder Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Den kommende tid er hverdagene på Egely præget af, at det er feriesæson. Det

Læs mere

GUIDE. Sådan rekrutterer I nye frivillige

GUIDE. Sådan rekrutterer I nye frivillige GUIDE Sådan rekrutterer I nye frivillige Udskrevet: 2016 Indhold Sådan rekrutterer I nye frivillige.................................................... 3 2 Guide Sådan rekrutterer I nye frivillige Dette

Læs mere

Center for Udvikling og Støtte. Ydelseskatalog for Aktivitets- og værestedet Café Oasen Lov om Social Service 104

Center for Udvikling og Støtte. Ydelseskatalog for Aktivitets- og værestedet Café Oasen Lov om Social Service 104 Center for Udvikling og Støtte Ydelseskatalog for Aktivitets- og værestedet Café Oasen Lov om Social Service 104 Udarbejdet 1. marts 2015 1 Ydelseskatalog for Café Oasen Indhold Indledning... 3 Formål...

Læs mere

Ansøgninger april midler

Ansøgninger april midler Ansøgninger - 18 midler Ansøger 1 Astma og Allergi Foreningen Luftballon Sommercamp Bevilget beløb i i Astma-Allergi Foreningens formål er at forbedre livskvaliteten, såvel 4.800 kr. Delvis socialt som

Læs mere

Principper for tildeling af tilskud

Principper for tildeling af tilskud Tilskud til frivilligt socialt arbejde jf. 18 i lov om social service Ansøgningsfrist mandag den 1. september 2014 Ansøgningsskemaet downloades og gemmes som et Word dokument, der navngives med foreningens

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning September 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning September 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning September 2012 Sommeren er ved at gå på hæld, og jeg håber, at man har nydt det typiske danske sommervejr, som må siges at være så uforudsigeligt. Bestyrelsen er atter i arbejdstøjet

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2016

Nyhedsbrev Juni 2016 Nyhedsbrev Juni 2016, Formand Sommerferien er begyndt for skolerne. Det betyder også, at ferietiden begynder for rigtig mange mennesker - og det betyder, at de frivillige i Bedre Psykiatri Aarhus vil holde

Læs mere

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN Guide til nye lokale afdelinger af BROEN - om at komme godt i gang som ny forening hjælper udsatte børn til en aktiv fritid www.broen-danmark.dk Indhold Etablering af ny lokalafdeling af BROEN 3 Stiftende

Læs mere

Bestyrelsen venter nu på en henvendelse fra kommunen. b. Ensomhed og frivillighed Årets dialogmøde med sundhedsteamet.

Bestyrelsen venter nu på en henvendelse fra kommunen. b. Ensomhed og frivillighed Årets dialogmøde med sundhedsteamet. 26.11.2015 Referat af bestyrelsesmøde 25. nov. Kl. 16-18 Til stede: Britta, John, Gitte, Inge-Lise, Bente, Cody og Hugo (ref.) Afbud: Jette og Merete. Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden. Godkendt. 2.

Læs mere

Bliv klogere på 3 timer - Du kan lige nå det inden sommerferien

Bliv klogere på 3 timer - Du kan lige nå det inden sommerferien Bliv klogere på 3 timer - Du kan lige nå det inden sommerferien Vi ved, du har travlt, og derfor lancerer vi nu en række af korte kurser, hvor du kan tilegne dig komprimeret viden på kort tid!. Kurserne

Læs mere

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område Forord...4 Den overordnede vision...6 Bærende principper...8 Understøttelse af frivilligheden...10 Mangfoldighed og respekt...12 Synliggørelse af det frivillige

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

79 - tilskud til ældre aktiviteter 2018

79 - tilskud til ældre aktiviteter 2018 79 - tilskud til aktiviteter 2018 Fordeling af 79-puljen til aktiviteter 2018 Nr Forening Projekt Målgruppe Projekts hovedformål 1 Aktivitetscentret VOC Aktivitetscenter for Udsatte, ITsvage, Pårørende

Læs mere

Referat af Dagbadmintons møde, tirsdag den 8. september.

Referat af Dagbadmintons møde, tirsdag den 8. september. Referat af Dagbadmintons møde, tirsdag den 8. september. Følgende blev meddelt og drøftet: INTERNT: KONTINGENT Kontingentet er uændret 600 kr. Det opkræves af Vivian Rasch, - og jeg har som sådan ikke

Læs mere

KURSER OG FOREDRAG EFTERÅRET. Efteråret i Frivilligcenter Århus. Vi har i år opprioriteret vores. Læs mere om alle arrangementerne

KURSER OG FOREDRAG EFTERÅRET. Efteråret i Frivilligcenter Århus. Vi har i år opprioriteret vores. Læs mere om alle arrangementerne Efteråret i Frivilligcenter Århus byder på flere spændende arrangementer. Vi har to kurser, tre foredrag og to fyraftensmøder at byde på. Igen i år kan vi tilbyde det populære regnskabskursus som afholdes

Læs mere

Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset

Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset Frivillighedsudvalg Referat Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset Afbud: Kaj Bundgaard Pkt. Tekst Side 36 Budget / Regnskab 1 37 Store Gå Dag 1 38 Struer Fjerkræklub 2 39 Lokalforeningen

Læs mere

Faste aktiviteter for Efterårs- og forårssæsonen

Faste aktiviteter for Efterårs- og forårssæsonen Aalborg Kommune Faste aktiviteter for Efterårs- og forårssæsonen 2016-17 Idræt og Kultur Har du lyst til at deltage eller har brug for flere oplysninger, så kontakt os på følgende tlf nr. Britt :25 20

Læs mere

Kære spillere og forældre til Konkurrence (niveau 2) Træningstider

Kære spillere og forældre til Konkurrence (niveau 2) Træningstider Holte, den 3. august 2014 I dette nummer 1 Træningstider 2 Fysisk træning 2 Træningslejr for hold 1 og 2 2 OBS Vigtige tilladelser 3 Kontingent 3 Holdturnering 4 Individuelle turneringer Kære spillere

Læs mere

FRIVILLIGPOLITIK. August 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013. Dok. Nr. 151915-13

FRIVILLIGPOLITIK. August 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013. Dok. Nr. 151915-13 FRIVILLIGPOLITIK August 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013. Dok. Nr. 151915-13 Indledning Frivilligpolitikken beskriver rammen for etablering af frivilligråd og kommunens støtte

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 1, 6700 Esbjerg d. 23. maj 2017 kl

Referat af bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 1, 6700 Esbjerg d. 23. maj 2017 kl Referat af bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 1, 6700 Esbjerg d. 23. maj 2017 kl. 17.00-19.00 Tilstede: Navn (valggruppe/forening) Formand Gitte Morberg Jensen (Sygdom & Sundhedsfremme/Osteoporoseforeningen),

Læs mere

For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn. Klik ind på

For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn. Klik ind på SENIORKLUBBERNE i Høje Gladsaxe Høje Gladsaxe Torv 2G www.seniorklubbernehg.dk For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn Klik ind på www.seniorklubbernehg.dk

Læs mere

Velkommen til Borgernes Hus

Velkommen til Borgernes Hus Velkommen til Borgernes Hus VELKOMMEN TIL BORGERNES HUS Hvad kan vi? Borgernes Hus er din indgang til bibliotek, musik, borgerservice, frivillighed og foreningsliv i Odense. Her kan du mødes med andre

Læs mere

Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune

Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune 1,5 9 1. 0 1.6 LOLOO9Z9 I. FREDERICIAKOMMUNE Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18) Ansøgningen sendes til: Fredericia Kommune Pleje og Omsorg

Læs mere

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG for tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG for tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde ADMINISTRATIONSGRUNDLAG for tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde 18-puljen I Servicelovens 18 pålægges kommunen at yde økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde. Hjørring Kommune

Læs mere