Target People Danmark ApS Svendborgvej 45 l 5600 Faaborg l Tlf.: l Cvr.: l per@target-people.dk l

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Target People Danmark ApS Svendborgvej 45 l 5600 Faaborg l Tlf.: 60 47 23 33 l Cvr.: 31 42 82 89 l per@target-people.dk l www.target-people."

Transkript

1

2 Bilag: Ansøgning om udviklingsstøtte til etablering af CAMPUS FAABORG. Dette materiale er en uddybning af ansøgningen, med fokus på en mere detaljeret beskrivelse af økonomierne i tidligere fremsendte ansøgning vedr. udvikling af CAMPUS FAABORG. Da ingen på nuværende tidspunkt kan sige hvordan projektet vil udvikle sig i detaljer, må der påregnes mulige forskydninger i forbruget og fordeling af timer undervejs. Ligeledes er der i fremsendte enkelte ændringer i talstørrelser, da enkelte nye forventninger til udviklingsprocessen er opstået. Den udarbejdede handleplan i CAMPUS FAABORG materialet er blevet forskudt, og derfor er denne uddybning udarbejdet med udgangspunkt i opstart i oktober 2014 med det fortsatte arbejde. Den ny handleplan kan ses herunder. Derved er processen også blevet komprimeret.

3 Handleplan Okt. 14 Nov. 14 Dec. 14 Jan. Feb. Mar. Apr. Maj Jun. Jul Aug. Sep. Okt. Nov. Dec. 1. Beskrivelsesfase: CAMPUS FAABORG Møde med Plan og kultur vedr. Matrikler og muligheder Overblik vedr. forventede lokalebehov og ombygningsbehov ved Faaborg Gymnasium Individuelle møder med interessenter vedr. Campus Faaborg (styregruppen) Møder med andre mulige interessenter fx jobcenter, produktionsskoler m.m. Arkitektsamarbejde vejledning og rådgivning Elevgrundlag undersøgelse af elevgrundlagets muligheder 2. Definitionsfase: Skolen som ikke findes Elev Campus råd og Personale Campus råd og leder Campus råd igangsættes Borgermøder og Erhvervsmøde: Præsentation af tankerne bag en Campus Udarbejde pædagogiske tanker: Skolen som ikke findes Finansierings og ejerskabs aftaler, herunder fonde undersøges Udarbejde forretningsplan for CAMPUS FAABORG Medie involvering Møde lokale grundskoler og friskoler vedr. CAMPUS FAABORG Forpligtende tilkendegivelse fra aktører vedr. deltagelse i CAMPUS FAABORG

4 3. Konkretiseringsfase: Skitser og finansiering Udarbejdelse af skitsetegninger samarbejde med arkitekt/byggerådgiver. Lokale og ombygnings behov ved Faaborg Gymnasium besluttes Finansieringsplan og ejerskab vedtages og godkendes Kulturproces ledelse og personale for skolen som ikke findes Styregruppemøder Handleplanen for 2016 og 2017 er undladt i denne ansøgning, men her vil der være fokus på godkendelse til myndighedsplan af evt. udvidelse af de fysiske rammer og interne kulturprocesser målrettet skolen som ikke findes. Da projektets omfang først er synligt forventet april 20, så giver det ikke mening at spekulere i denne del nu. Målet og behov er dog stadig at CAMPUS FAABORG er klar til start i Handleplanen for 2016 er beskrevet i Campus Faaborg materialet. Kommentarer til handleplanen Handleplanen for 2014 og 20 er inddelt i 3 faser, hvor fase 1 næsten er afsluttet. Fase 2 (definitionsfasen) er blevet forskudt med 3 måneder, så den afsluttes i foråret 20. Herefter skal grundlaget for at uddannelsesinstitutionerne kan give en forpligtende tilkendegivelse for deres engagement i CAMPUS FAABORG være til stede. Udviklingsprocessen fra oktober 2014 til maj 20 skal undersøge, om der kan etableres en Campus i Faaborg. Såfremt Udviklingsprocessen bevirker, at realismen i etablering af en CAMPUS ikke er til stede, så vil projektet blive stoppet før konkretiseringsfasen igangsættes. I handleplanen er der indsat en deadline for den forpligtende tilkendegivelse fra uddannelsesinstitutionerne i juni måned 20. Såfremt at det ikke vil give mening at fortsætte udviklingsarbejdet efter juni 20, så vil bevilgede støttekroner selvfølgelig blive frigjort og tilbagebetalt. Mål for definitionsfasen: (oktober 2014 juni 20) 1. Få fastlagt og undersøgt mulig ejer/finansieringsløsning for et kommende Campus. 2. Få afklaret i hvilket omfang og på hvilke præmisser uddannelsesinstitutionerne kan og vil forpligte sig til Campus Faaborg. 3. At forankre ejerskabet for udviklingen af en kommende Campus i styregruppen, herunder Faaborg Midtfyn Kommunes engagement med 10. klasse. 4. At udarbejde en klar og entydig fremadrettet og forpligtende handleplan for etablering af CAMPUS FAABORG med opstart i 2017 Vi henviser til side i CAMPUS FAABORG materialet, hvor der er opstillet handleplan for På side er der i materialet opstillet 4 klare mål som skal afklares i definitionsfasen. Denne fase omfatter udviklingsudgifterne til 2014 (6 mdr.). Ligeledes fremgår det af materialet hvilke estimerede opgaver som vil foregå i konkretiseringsfasen (20/ 12 mdr.)

5 Ansøgning og økonomi, herunder egenfinansiering Nedenstående tal er revideret og tilpasset i henhold til den nye handleplan. Faaborg Gymnasium, Svendborg Erhvervsskole, VUC Fyn og Social og Sundhedsskolen Fyn, Svendborg vil tilsammen investere kr. eks. moms i udviklingsfaserne (definitions- og konkretiseringsfasen). Altså i gennemsnit kr. eks. moms pr aktør. De 4 aktører vil finde en fordelingsnøgle, som afspejler størrelse og elevtal, på et kommende møde. Nedenstående oversigt udspecificerer behov for økonomisk bistand i henholdsvis 2014 og a Faciliterings udgifter/konsulent , ,- b CREO Arkitekterne , ,- c Administration , ,- d Møder/transport/ekskursioner/seminar , ,- e Elevgrundlagsundersøgelse* ,- Dækning afviklede udgifter i forår 2014 f Facilitering Konsulent ,- g Administrationsudgifter 9.000,- h Mødeudgifter 3.000,- Udgifter i alt , ,- Alle priser er eks. moms. *Elevgrundlagsundersøgelsen er tilført som et nyt behov på opfordring af Svendborg Erhvervsskole. Estimerede udviklingsudgifter i alt er fastsat til kr. eks. moms Heraf bidrager de 4 aktører tilsammen med kr. eks. moms Faaborg Midtfyns Kommune ansøges hermed om udviklingsstøtte på kr. eks. moms, hvoraf de kr. skal dække udgifter i 2014, og de resterende kr. eks. moms skal dække 20.

6 Udviklingsudgifter 2014 og 20 a) ESTIMERING FACILITERING Udgangspunktet for ansøgningen er, at Campus Faaborg er et komplekst koncept og derfor skal styring og koordinering varetages af en facilitator. Ligeledes vil der blive behov for involvering af fagfolk/ekspertise i en vis udstrækning i processen. Det ansøgte beløb til facilitering fremgår af vedhæftet oversigt. Timepris er fastsat til 680 kr. eks. moms pr. time. Revideret estimeret faciliteringsbehov fordelt på 2014 og Møde med Plan og kultur vedr. Matrikler og muligheder 0 12 Overblik vedr. forventede lokalebehov og ombygningsbehov ved Faaborg Gymnasium 0 12 Individuelle møder med interessenter vedr. Campus Faaborg (styregruppen) Møder med andre mulige interessenter fx jobcenter, produktionsskoler m.m. 12 Arkitektsamarbejde vejledning og rådgivning* Elevgrundlag undersøgelse af elevgrundlagets muligheder** Elev Campus råd og Personale Campus råd og leder Campus råd igangsættes** Borgermøder og Erhvervsmøde: Præsentation af tankerne bag en Campus 12 0 Udarbejde pædagogiske tanker: Skolen som ikke findes** 5 10 Finansierings og ejerskabs aftaler, herunder fonde undersøges Udarbejde forretningsplan for CAMPUS FAABORG* 0 10 Medie involvering 3 12 Møde lokale grundskoler og friskoler vedr. CAMPUS FAABORG 5 5 Forpligtende tilkendegivelse fra aktører vedr. deltagelse i CAMPUS FAABORG 0 20 Udarbejdelse af skitsetegninger samarbejde med arkitekt/byggerådgiver. * 0 20 Lokale og ombygnings behov ved Faaborg Gymnasium besluttes 0 12 Finansieringsplan og ejerskab vedtages og godkendes 0 60 Kulturproces ledelse og personale for skolen som ikke findes 0 40 Styregruppemøder Facilitering i alt *Samarbejde med arkitektvirksomhed, forventet CREO Arkitekterne ** Facilitator er igangsætter, men processer afvikles internt af uddannelsesinstitutioner

7 b) ESTIMERET ARKITEKT Da Faaborg Gymnasium har gode erfaringer i samarbejdet med CREO arkitekterne, er der et ønske om at involvere netop dem i udviklingsfaserne. Arkitekternes rolle i projektet vil bestå af to faser. I første fase (definitionsfasen) vil de rådgive, vejlede og inspirere til at se på de eksisterende forhold og byde ind med tanker der kan udfordre aktørernes måde at tænke skole på. I fase 2 (konkretiseringsfasen), her vil der blive udarbejdet skitsetegninger med henblik på de fysiske rammer for et nyt CAMPUS FAABORG. Definitionsfasen (dec apr. 20) Med udgangspunkt i Campusoplægget og nedenstående ønsker er der estimeret et overslag på 80 timer a` 850,- til rådgivning. Dialoger om tanker vedr. udnyttelse og optimering af allerede eksisterende bygningsmasse Inddrage erfaringer fra andre projekter i udvikling af skoler, hvor faciliteter og pædagogiske tanker skal kobles Deltage i møder med kommuner og andre instanser vedr. evt. udfordringer/tanker med byggetilladelser m.m. Præsentation af tanker og ideer, som kan udfordre vores tanker og ideer, evt. visuelt Evt. stregtegninger til intern inspiration Konkretiseringsfasen (aug. 20 dec. 20) Med udgangspunkt i handleplanen i Campus oplægget og nedenstående ønsker er der estimeret et overslag på 250 timer a 850,- til det fortsatte arbejde. Beløbet omfatter ikke byggerådgiver og tegninger til myndighedsgodkendelse. Disse udgifter forventes afholdt af kommende ejer/investor. Udarbejde skitsetegninger for inde og udefaciliteter 3D tegninger Ud arbejde en plan for den fremadrettede proces. Skolen som ikke findes i fysisk form Mødeaktivitet Arbejdet vil blive faktureret efter medgået tid med en løbende orientering. Da ingen på nuværende tidspunkt kan vide, hvordan projektet vil udvikle sig, er det vigtigt at understrege at der er tale om et overslag - en ramme. Man kan derfor forestille sig at definitionsfasens 80 timer vil blive udfordret.

8 c) ADMINITRATION Faaborg Gymnasium Omdrejningspunktet for udviklingen af CAMPUS FAABORG bliver Faaborg Gymnasium. Derfor vil det også være hensigtsmæssigt at styrke koordinering og samspil med de forskellige samarbejdspartnere med udgangspunkt herfra. En stor mængde viden skal samles og redigeres. Ligeledes vil der være stor mødeaktivitet som skal koordineres. Ved siden af dette skal gymnasiet drives, så hverken personale eller elever oplever afbræk eller andre uhensigtsmæssigheder, hvad den valgte facilitator bidrager til at undgå. Der kalkuleres med et administrationsbehov på 200 timer fordelt på mdr. Dog vil hovedparten af timerne blive anvendt i de første 9 mdr. Pris er fastsat til 350 kr. eks. moms pr. time. d) MØDEUDGIFTER/EKSKURSIONER/TRANSPORT/SEMINAR CAMPUS FAABORG skal ind i en ny fase, hvor mange beslutninger skal tages. Projektet skal defineres (se handleplan i materialet). Nedenstående er bedste bud på behov. Styregruppemøder 9 stk. a 1,500, kr. eks. moms Udvalgsmøder (underudvalg) 30 stk. a 300, kr. eks. moms Ekskursioner 3 stk./styregruppe/bus m.m kr. eks. moms Seminar skolen som ikke findes Se handleplan/lokaleleje/mad kr. eks. moms Borgermøder 2 stk kr. eks. moms Transport Arkit./konsul./eksperter/ m.m kr. eks. moms I alt kr. eks. moms e) ELEVGRUNDLAGSUNDERSØGELSE En af de store udfordringer i etablering af en Campus, bliver elevgrundlaget. Vi skal grundigt have undersøgt og vurderet, om elevgrundlaget gør det realistisk at tænke en ny skoleform i Faaborg. Derfor skal der afsættes et beløb til undersøgelse af den viden som allerede findes i forskellige kombinationer hos UU og region Syddanmark. En undersøgelse af elevgrundlaget er ligeledes en forudsætning for de øvrige skolers engagement i projektet. Man kan forestille sig, at en del af det nødvendige elevgrundlag kan tilvejebringes gennem en reduktion af det nuværende, bekymrende høje frafald på mange erhvervsuddannelser. Vi har afsat et estimeret beløb på kr. eks. moms til denne undersøgelse, som ikke figurerer i den tidligere ansøgning.

9 f) FACILITERING PROCES (jan aug. 2014) Nedenstående timeopgørelse over afviklede faciliterings udgifter i førstehalvår Facilitator var Per Tørslev/Target People. Faciliteringen er afregnet med 680 kr. eks. moms pr. time. Facilitatorens opgave har været mødestyring, koordinering af viden, indsamling af data og udarbejdelse af CAMPUS FAABORG materiale. 07-jan 16-jan 20-jan 22-jan 28-jan 29-jan 30-jan 04-feb 06-feb 10-feb 11-feb 11-feb 24-feb 27-feb 03-mar 04-mar 04-mar 06-mar 10-mar 18-mar 27-mar 28-mar i alt 68 1 Møde Ole Billum 2 Møde Sosu + CJ 5 Dagsorden, oplæg 4 forberede M1 3 forberede M1 6 M1 + klargøre/evaluere 1 pressemøde FG 2 referat udarbejdet 2 skabelon/referat 8 Visions materiale 4 Visions materiale 1 Møde Jimmy/Erik 1 Revidering visionsmateriale 2 Møde UU/Claus + forberedelse 1 Forberedelse materiale 2 Forberedelse materiale 3 Møde UU Svendborg/kørsel* 5 Planlægge M2/udsende dags. 8 M2/forberedelse 3 revidering og tilpasse materiale 1 Møde FG/opsamling 3 Sidste revidering materiale I Juni og august er der ligeledes blevet anvendt 19 timer til udarbejdelse af ansøgning til Faaborg Midtfyns Kommune og enkelt mødeaktivitet. Det endelige timetal er derfor 87 timer = kr. eks. moms.

10 g) ADMINISTRATIONSUDGIFTER Til varetagelse af administration. Er estimeret til 350 kr. eks. moms i timen. Januar Februar Marts I alt 12 timer Mødeplanlægning M1, indkaldelse til møde, dagsorden udarbejdelse, 5 timer Referat M1, understøtte visionsproces 9 timer Mødeplanlægning M2, indkaldelse, dagsorden, referat 26 timer a 350 kr. eks. moms h) MØDEUDGIFTER Praktiske udgifter forplejning og afvikling af møder. 29. januar M1 Styregruppemøde 17 deltagere kr. eks. moms 10. marts M2 Styregruppemøde 17 deltagere kr. eks. moms I alt kr. eks. moms

CAMPUS. What Moves You? FAABORG. Et innovativt uddannelsescenter i Faaborg

CAMPUS. What Moves You? FAABORG. Et innovativt uddannelsescenter i Faaborg CAMPUS FAABORG What Moves You? 1 CAMPUS FAABORG Indholdsfortegnelse Side 03 Hvad er en Campus - Et spring for Faaborg Side 04 Skolen som ikke findes Side 05 Sammenhænge finder vi på tværs Side 06 Vision

Læs mere

Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Onsdag den Kl. 15:30 Faaborg Gymnasium

Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Onsdag den Kl. 15:30 Faaborg Gymnasium Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Onsdag den 10-12-2014 Kl. 15:30 Faaborg Gymnasium Deltagere: Mette Kristensen, Jakob Holm, Søren Sønderlund Hansen, Carl Jørgen Heide, Pia Dam Afbud: Lisa

Læs mere

Historiske benzin- og dieselpriser 2011

Historiske benzin- og dieselpriser 2011 Historiske benzin- og dieselpriser 2011 Benzin- og dieselpriser for december 2011 Benzin- og dieselpriser for december 2011 Priser i DKK Pr. liter inkl. moms Pr. 1000 liter ekskl. moms pris på servicestation

Læs mere

Allerød Kommune - Børne- & ungepolitik

Allerød Kommune - Børne- & ungepolitik APRIL 2018 Allerød Kommune - Børne- & ungepolitik Oplæg til processtøtte 1 Kerneelementer i udvikling af B&U politik Allerød Kommune igangsætter parallelt med visionsprocessen et arbejde med en ny Børne

Læs mere

Campus Faaborg. Afslutningsrapport. Udarbejdet af Per Tørslev, Target People Danmark Den 4. september 2015

Campus Faaborg. Afslutningsrapport. Udarbejdet af Per Tørslev, Target People Danmark Den 4. september 2015 Campus Faaborg Afslutningsrapport Udarbejdet af Per Tørslev, Target People Danmark Den 4. september 2015 En strategisk platform for ungdomsuddannelse lokalt i Faaborg 1 Campus Faaborg En strategisk platform

Læs mere

OS2 årshjul Forretningsledelsen

OS2 årshjul Forretningsledelsen OS2 årshjul Forretningsledelsen Governance workshop Leverandør workshop Bestyrelsesseminar Governance workshop Leverandør workshop Generalforsamling Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Jan Feb Mar Apr Maj Medlemsnyhedsbrev

Læs mere

Vejledning Fælles Rum

Vejledning Fælles Rum Vejledning Fælles Rum Foto: Emilie Koefoed for Realdania Foto: Bjarke Ørsted for Realdania Foto: Leif Tuxen Maj 2018 Udarbejdet af Realdania og Lokale og Anlægsfonden Vejledning Fælles Rum side 2 Introduktion

Læs mere

Styrket samspil på det samlede børneområde

Styrket samspil på det samlede børneområde Styrket samspil på det samlede børneområde - procesplan Udarbejdet af: Carsten Salling Dato: 29-09-2010 Sagsnummer.: 00.15.00-A00-6-10 Version nr.: 1 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE 2 1. FORMÅLET

Læs mere

Faxe, indbrud. Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec. SSJÆ, indbrud. Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec.

Faxe, indbrud. Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec. SSJÆ, indbrud. Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec. Faxe, indbrud 6 5 4 3 2 27 28 29 1 SSJÆ, indbrud 6 5 4 3 2 27 28 29 1 Danmark, indbrud 7 6 5 4 3 2 27 28 29 1 Faxe, vold 8 7 6 5 4 3 27 28 29 2 1 SSJÆ, vold 8 7 6 5 4 3 27 28 29 2 1 Danmark, vold 1 9 8

Læs mere

Uddannelsesafklarende samtaler. Mogens Bak Hansen, Arbejdsmarkedschef Fredericia Kommune Anders Ladegaard, Centerleder UU-Lillebælt

Uddannelsesafklarende samtaler. Mogens Bak Hansen, Arbejdsmarkedschef Fredericia Kommune Anders Ladegaard, Centerleder UU-Lillebælt Uddannelsesafklarende samtaler Mogens Bak Hansen, Arbejdsmarkedschef Fredericia Kommune Anders Ladegaard, Centerleder UU-Lillebælt Viden og hypoteser om unge i jobcentret Starter du et liv på kontanthjælp

Læs mere

Politisk beslutning. Styring og dialog. Reformgrupper. HR støtte i forandringsprocesser. Temagrupper

Politisk beslutning. Styring og dialog. Reformgrupper. HR støtte i forandringsprocesser. Temagrupper Styring og dialog Politisk system De overordnede rammesættende beslutninger for udmøntningen af reformen i Vejle Kommune. Administrativ styregruppe Sikrer den løbende styring og understøtter de enkelte

Læs mere

Nye tider Nye haller. Invitation til deltagelse

Nye tider Nye haller. Invitation til deltagelse Nye tider Nye haller Invitation til deltagelse Invitation til deltagelse i Nye tider Nye haller... side 3 Nye tider stiller nye krav til nye idrætshaller... side 3 Hvordan gør vi?... side 4 Den overordnede

Læs mere

Midlertidige overgangsboliger i Herning Kommune for unge hjemløse

Midlertidige overgangsboliger i Herning Kommune for unge hjemløse Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Midlertidige overgangsboliger i Herning Kommune for unge hjemløse Kommune Vælg venligst fra listen. Herning Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Ejnar Tang

Læs mere

Kvartalsrapport 3. kvartal 2015

Kvartalsrapport 3. kvartal 2015 Kvartalsrapport 3. kvartal 2015 1 Indhold Indledning... 3 Flere skal vælge en erhvervsuddannelse... 4 Flere elever skal fuldføre en erhvervsuddannelse... 5 Afsluttede Grundforløb fra 01.01-15 30.09.15...

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018 VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018 Nye elementer er kursiveret Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate fokus på udvikling af tiltag for de ikke uddannelsesparate UU Sydfyns vejeldning er med

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Koncept for håndtering af flaskehalslisten

Koncept for håndtering af flaskehalslisten Koncept for håndtering af flaskehalslisten Beskæftigelsesregion Midtjylland August 2006 Koncept for håndtering af flaskehalsbevillingen Indholdsfortegnelse: 1. INDLEDNING... 1 2. FLASKEHALSBEVILLINGEN...

Læs mere

Den kommunale ungeindsats og FGU. 16. April 2018 Børne- og Skoleudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Den kommunale ungeindsats og FGU. 16. April 2018 Børne- og Skoleudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Den kommunale ungeindsats og FGU 16. April 2018 Børne- og Skoleudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Aftale om Bedre veje til uddannelse og job og lovgivning Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk

Læs mere

Udkast til uddybning af LBR ansøgning vedr. projekt

Udkast til uddybning af LBR ansøgning vedr. projekt Svendborg den 9. februar 2009 Udkast til uddybning af LBR ansøgning vedr. projekt 360 - En helhedsorienteret indsats. Anja Jørgensen Jobcenter Svendborg har på vegne af LBR kontaktet Jobressourcer.dk med

Læs mere

forpligtige sig til nøje at følge metoden, dvs. de faglige forskrifter, manualer, standarder mv. fra Stepping Stones.

forpligtige sig til nøje at følge metoden, dvs. de faglige forskrifter, manualer, standarder mv. fra Stepping Stones. Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Skriv titel på projektet. Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Ansøger type Vælg fra listen. Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Skriv navn

Læs mere

1 Kalenderen. 1.1 Oversigt over de til årstallene hørende søjlenumre

1 Kalenderen. 1.1 Oversigt over de til årstallene hørende søjlenumre Kalenderen Vejledning til denne kalender findes i Slægtsforskning fra A til Z af Ulrich Alster Klug.. Oversigt over de til årstallene hørende søjlenumre * markerer skudår. 0 02 0 0 * 0 0 0 0 * 0 2 * *

Læs mere

Projektets plan for rekruttering af målgruppen

Projektets plan for rekruttering af målgruppen Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Kommune Vælg venligst fra listen. Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer Her anføres den ansøgende organisations

Læs mere

Hvordan kan skolerne implementere

Hvordan kan skolerne implementere Hvordan kan skolerne implementere Der er mange vaner, rutiner og antagelser forbundet med forældresamarbejde i folkeskolen. For at skolerne kan lykkes med at øge samarbejdet med forældrene om elevernes

Læs mere

Trafikbestillerkonference 2013 Budgettering og årshjul

Trafikbestillerkonference 2013 Budgettering og årshjul Trafikbestillerkonference 2013 Budgettering og årshjul Frank Sjøgreen Kyhnauv fky@moviatrafik.dk Dok.nr. 2614655 14.06.2013 / Køge Dagsorden 1. Baggrund for den nye budget og regnskabsproces Fremrykning

Læs mere

Dansk Energi F:\Statistikdata\Uddata\Energipriser\Elpris-sammensætning-måned-4000kWh.xlsx/Elpris4000 Side 1 af 12

Dansk Energi F:\Statistikdata\Uddata\Energipriser\Elpris-sammensætning-måned-4000kWh.xlsx/Elpris4000 Side 1 af 12 Denne opgørelse viser den gennemsnitlige elpris pr. kwh - abonnement er indregnet. Øre/kWh jan-14 feb-14 mar-14 Kommerciel el (fpligt) 36,68 36,68 36,68 Abonnement (fpligt) 2,77 2,77 2,77 Nettarif lokal

Læs mere

NOTAT. Dato: 21. december 2015 Vedrørende: Tids- og procesplan pr. 21. december 2015

NOTAT. Dato: 21. december 2015 Vedrørende: Tids- og procesplan pr. 21. december 2015 NOTAT Dato: 21. december 2015 Vedrørende: Tids- og procesplan pr. 21. december 2015 Fagsekretariatet Ældre og Handicap Skanderborg Kommune Baggrund Projektet omkring plejeboligplanen har i efteråret haft

Læs mere

Øvrige tilskud til projektet fra Socialstyrelsen

Øvrige tilskud til projektet fra Socialstyrelsen Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Skriv titel på projektet. Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer

Læs mere

Uddannelseshjælp - antal borgere

Uddannelseshjælp - antal borgere Notat 23. november 2017 Udviklingen på Ungeområdet uddannelseshjælp Udtræk fra økonomi- og ledelsesinformationssystemet (Opus-Lis) for perioden januar 2015 - oktober 2017 samt fra Jobindsats.dk ligeledes

Læs mere

Sæt skub i egu! 1. Baggrund. 2. Projektets formål

Sæt skub i egu! 1. Baggrund. 2. Projektets formål PROJEKTBESKRIVELSE Sæt skub i egu! Dette projekt afvikles under FoU-programmet 2007. Projektet vedrører erhvervsgrunduddannelsen (egu). Projektet er et samarbejde mellem Undervisningsministeriet og KL.

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

L2 | Odder - Mårslet - Aarhus - Universitetshospitalet - Lisbjerg - Lystrup | Gyldig 12~August~2019 | Aarhus Letbane

L2 | Odder - Mårslet - Aarhus - Universitetshospitalet - Lisbjerg - Lystrup | Gyldig 12~August~2019 | Aarhus Letbane - - Aarhus - Universitetshospitalet - Lisbjerg - Hverdage, ikke 24/12, 31/12 og 5/6 4.33 4.35 4.36 4.38 4.40 4.41 4.42 4.44 4.46 4.47 4.50 4.52 4.53 4.54 4.56 4.57 4.59 5.01 5.04 4.49 4.51 4.52 4.54 4.56

Læs mere

Udvikling af Børne- og Skoleområdet

Udvikling af Børne- og Skoleområdet ORIENTERING Dec 14 Udvikling af Børne- og Skoleområdet I 2015 igangsættes en proces, der skal belyse og bearbejde de kommende års udvikling på dagtilbuds-, skole- og ungeområdet. I denne orientering er

Læs mere

Fonden for Velfærdsteknologi Landgreven 4 Postboks København K

Fonden for Velfærdsteknologi Landgreven 4 Postboks København K Fonden for Velfærdsteknologi Landgreven 4 Postboks 2193 117 København K Statusrapport for projekt samt anmodning om udbetaling af tilskud Projektdata: Projektnummer og titel: 91627 Bred anvendelse af teletolkning

Læs mere

NOTAT. Dato: 2. september 2015 Sagsnr.: 15/7551 Vedrørende: Tilrettet proces og tidsplan for plejeboligplan primo september 2015

NOTAT. Dato: 2. september 2015 Sagsnr.: 15/7551 Vedrørende: Tilrettet proces og tidsplan for plejeboligplan primo september 2015 NOTAT Dato: 2. september 2015 Sagsnr.: 15/7551 Vedrørende: Tilrettet proces og tidsplan for plejeboligplan primo september 2015 Status på plejeboligsituationen Der er fortsat stor overskudskapacitet på

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 453055 Dato: 12-10-2017 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Campus Bindslevs Plads. - en fortælling på vej...

Campus Bindslevs Plads. - en fortælling på vej... Campus Bindslevs Plads - en fortælling på vej... Campus Bindslevs Plads er en fortælling på vej om... At booste læringsglæden hos børn og unge - blandt andet ved inddrage kultur og kreativitet. At lære

Læs mere

Praksislæring på erhvervsskole og produktionsskole en bro, som får unge til at gennemføre en erhvervsuddannelse

Praksislæring på erhvervsskole og produktionsskole en bro, som får unge til at gennemføre en erhvervsuddannelse Praksislæring på erhvervsskole og produktionsskole en bro, som får unge til at gennemføre en erhvervsuddannelse Baggrund Gennem Pro-erhverv har man på Fyn gennem de sidste år udviklet et godt samarbejde

Læs mere

Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015

Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015 Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015 Juni 2015 Overordnet mål/ Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om Erhvervsuddannelserne skal vejledningen målrettes til

Læs mere

U 18: Fælles inddragelse af unge og deres forældre for et aktiv liv uden misbrug.

U 18: Fælles inddragelse af unge og deres forældre for et aktiv liv uden misbrug. Ansøgning Projektets/aktivitetens titel U 18: Fælles inddragelse af unge og deres forældre for et aktiv liv uden misbrug. Kommune Vælg venligst fra listen. Hjørring Ansøger type Kommune Navn og e-mail

Læs mere

Arbejdsform for Unge-strategiens ledergruppe

Arbejdsform for Unge-strategiens ledergruppe 1 Arbejdsform for Unge-strategiens ledergruppe Baggrund Unge-strategiens ledergruppe er beskrevet i unge-strategien for Aalborg Kommune s. 25. Her af fremgår, at gruppen skal mødes 4 gange om året og selv

Læs mere

NOTAT. Dato: 24. januar 2016 Vedrørende: Tids- og procesplan pr. 24. januar 2016

NOTAT. Dato: 24. januar 2016 Vedrørende: Tids- og procesplan pr. 24. januar 2016 NOTAT Dato: 24. januar 2016 Vedrørende: Tids- og procesplan pr. 24. januar 2016 Fagsekretariatet Ældre og Handicap Skanderborg Kommune Baggrund Projektet omkring plejeboligplanen har i efteråret haft fokus

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Politisk aftale oktober 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

Børn og unges læring og trivsel i en global verden

Børn og unges læring og trivsel i en global verden September 2011 Børn og unges læring og trivsel i en global verden 3. Tids- og procesplan I dette afsnit skitseres tids- og procesplanen for projektets fase 1 overordnet. Nedenstående tabel viser måned

Læs mere

T13. Nedrivning af højhuset Tranumparken 1

T13. Nedrivning af højhuset Tranumparken 1 T13 Nedrivning af højhuset Tranumparken 1 Nedrivning af højhuset Tranumparken 1 Som I ved, har vi længe forsøgt at finde en løsning på at komme af med PCB-forureningen i højhuset Tranumparken 1. Som I

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018 VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN Nye elementer er kursiveret Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate fokus på udvikling af tiltag for de ikke uddannelsesparate UU Sydfyns vejeldning er med udgangspunkt

Læs mere

ORIENTERINGSMØDE FØLGEGRUPPE. Langenæsbyggeriet. "En god by er, hvor en lille dreng kan gå rundt og se, hvad han vil være, når han bliver stor"

ORIENTERINGSMØDE FØLGEGRUPPE. Langenæsbyggeriet. En god by er, hvor en lille dreng kan gå rundt og se, hvad han vil være, når han bliver stor FØLERUPPE Langenæsbyggeriet 24. november 2014 "En god by er, hvor en lille dreng kan gå rundt og se, hvad han vil være, når han bliver stor" (Louis Kahn) følgegruppe Eftermiddagens program kl. 16.30-18.00

Læs mere

Virksomhedsplan 2016 - Bilag

Virksomhedsplan 2016 - Bilag Virksomhedsplan 2016 - Bilag Elever fra 9. klasse på Tvis Skole har undervisningsdag på den lokale virksomhed TMK, der producerer køkken, bad, bryggers og garderobeløsninger - oktober 2015 UU Nordvestjylland

Læs mere

Støtte fra kommune i.h.t. 18 i lov om social service. Driftsoverenskomst eller -aftale med kommune/region

Støtte fra kommune i.h.t. 18 i lov om social service. Driftsoverenskomst eller -aftale med kommune/region Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Kommune Vælg venligst fra listen. Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer Her anføres den ansøgende organisations

Læs mere

Step Up. Et samarbejde mellem ungdomsuddannelsesinstitutionerne i Sønderborg:

Step Up. Et samarbejde mellem ungdomsuddannelsesinstitutionerne i Sønderborg: Step Up Et samarbejde mellem ungdomsuddannelsesinstitutionerne i Sønderborg: STATSSKOLE SØNDERBORG StepUp StepUp Udkast til studieordning og årshjul Dette er et udkast til en studieordning samt et årshjul

Læs mere

PAB Afd. 8. Nedrivning af højhusene i Albjergparken 1 og Tranumparken 2

PAB Afd. 8. Nedrivning af højhusene i Albjergparken 1 og Tranumparken 2 PAB Afd. 8 Nedrivning af højhusene i Albjergparken 1 og Tranumparken 2 Nedrivning af højhusene i Albjergparken 1 og Tranumparken 2 Som I ved, har vi længe forsøgt at finde en løsning på at komme af med

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Langeland Kommune Overordnede informationer

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Langeland Kommune Overordnede informationer Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Langeland Kommune Overordnede informationer Projektets titel: Håndholdt uddannelsesvejledning Projektperiode: 1. september 2013 31. marts 2014

Læs mere

Den grønlandske varmestue Naapiffik Statistik

Den grønlandske varmestue Naapiffik Statistik Statistik Denne statistik viser hovedtal fra den grønlandske varmestue Naapiffik Statistikken er udarbejdet ud fra anonyme besøgslister, der føres hver dag af de medarbejdere der er på arbejde Statistikken

Læs mere

Udkast: Projektoplæg vedrørende visionsproces for Aalborg Kommune MAR18

Udkast: Projektoplæg vedrørende visionsproces for Aalborg Kommune MAR18 #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Borgmesterkontoret Sagsnr./Dok.nr. 2018-004065 / 2018-004065-32 Borgmesterens Forvaltning Boulevarden 13 9000 Aalborg Init.: LBS 22-03-2018

Læs mere

AR N 99 110 AR N 99 110. Hovedprojekt

AR N 99 110 AR N 99 110. Hovedprojekt AR N 99 110 Etapeplanerne følger på de efterfølgende 28 sider: Etape 1 Etape 1+2 Etape 2 Etape 2+3 Etape 3 Etape 3+4 Etape 4 Etape 4+5 Etape 5 Etape 5+6 Etape 6 Etape 6+7 Etape 7 Etape 7+8 Etape 8 Etape

Læs mere

Erhverv i Skolen. Udviklingsplan 2019/2020 Inkl. opfølgning på mål og indsatser 2018/2019 1/11

Erhverv i Skolen. Udviklingsplan 2019/2020 Inkl. opfølgning på mål og indsatser 2018/2019 1/11 Erhverv i Skolen Udviklingsplan 2019/2020 Inkl. opfølgning på mål og indsatser 2018/2019 1/11 Indholdsfortegnelse Opfølgning på mål og indsatser 2018/2019... 3 Indsatser 2019/2020... 6 Baggrund for indsatser

Læs mere

Dansk Energi F:\Statistikdata\Uddata\Energipriser\Elpris-sammensætning-måned-4000kWh.xlsx/Elpris Side 1 af 6

Dansk Energi F:\Statistikdata\Uddata\Energipriser\Elpris-sammensætning-måned-4000kWh.xlsx/Elpris Side 1 af 6 Denne opgørelse viser den gennemsnitlige elpris pr. kwh - abonnement er indregnet. Øre/kWh jan-13 feb-13 mar-13 apr-13 maj-13 jun-13 jul-13 aug-13 sep-13 okt-13 Kommerciel el (fpligt) 38,43 38,43 38,43

Læs mere

Ledelsesinformation. Byggeservice november 2015

Ledelsesinformation. Byggeservice november 2015 Ledelsesinformation Byggeservice november 2015 Indkomne og afsluttede sager Udviklingen i antal byggesager i de seneste 12 mdr. 350 300 276 307 312 321 318 318 295 309 296 282 302 310 250 200 150 100 50

Læs mere

Ansøgning til kommunepuljen cirkulær økonomi, Region Midtjylland

Ansøgning til kommunepuljen cirkulær økonomi, Region Midtjylland Ansøgning til kommunepuljen cirkulær økonomi, Region Midtjylland Titel: Full Circle Island Samsø som levende laboratorium og udstillingsvindue for cirkulær økonomi (CØ). Vision: Samsø skal være det første

Læs mere

PROCEDURE FOR OPRETTELSE AF NYE UDDANNELSER PÅ SCIENCE 9. JULI 2015 REV. 1. OKTOBER 2017

PROCEDURE FOR OPRETTELSE AF NYE UDDANNELSER PÅ SCIENCE 9. JULI 2015 REV. 1. OKTOBER 2017 PROCEDURE FOR OPRETTELSE AF NYE UDDANNELSER PÅ SCIENCE 9. JULI 2015 REV. 1. OKTOBER 2017 Formål KU s Procedure for rektors godkendelse af oprettelse af nye uddannelser beskriver processen frem til, at

Læs mere

"Fastholdelsespakken" Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg

Fastholdelsespakken Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg "Fastholdelsespakken" Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg Køge, Greve, Solrød og Stevns Kommuner UUV Køge bugt Køge Handelsskole og EUC Sjælland (De øvrige medlemmer af Uddannelsesnetværket

Læs mere

Virksomhedsplan Bilag

Virksomhedsplan Bilag Virksomhedsplan 2013 - Bilag Til uddannelsesmønstring på skoleskibet Marilyn Anne i 7. klasse med UD & OP programmet UU-Nordvestjylland varetager ungdommens uddannelsesvejledning i Holstebro, Lemvig og

Læs mere

Digital dannelse: Fra begreb til praksis

Digital dannelse: Fra begreb til praksis DEFF På vegne af de samlede ansøgere: Kulturstyrelsen Vicerektor Lars Nordam H.C. Andersens Boulevard 2 Århus Statsgymnasium 1553 København K Fenrisvej 33 8210 Århus V Digital dannelse: Fra begreb til

Læs mere

Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017

Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017 Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017 15.08.00-A00-1-17 312. Orientering om den nye Forberedende Grunduddannelse og stillingtagen til den kommende proces Resumé

Læs mere

Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune

Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune Opsamling på LBR-seminar den 6. september 2010 mploy a/s www.mploy.dk Gothersgade 103, 3. sal 1123 København K Tlf: 32979787 Email: mploy@mploy.dk

Læs mere

Støtte fra kommune i.h.t. 18 i lov om social service. Driftsoverenskomst eller -aftale med kommune/region

Støtte fra kommune i.h.t. 18 i lov om social service. Driftsoverenskomst eller -aftale med kommune/region Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Fællesskab og forældreskab på tværs i Hundige Nord Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Skriv navn og e-mail adresse for den tilskudsansvarlige i projektet

Læs mere

Sociale partnerskaber

Sociale partnerskaber Sociale partnerskaber Projektbeskrivelse Projektleder: Ejnar Tang Senest revideret: 5/12/2016 Baggrund Børne- og Familieudvalget, Social- og Sundhedsudvalget og Beskæftigelsesudvalget igangsatte i august

Læs mere

Rum og relationer i multifunktionsrum Hæves og sænkes?

Rum og relationer i multifunktionsrum Hæves og sænkes? Hæves og sænkes? Stables? Klappes sammen? Moduler? Flytbar? 1. Kulturhus Mindre rum med mange brugere 2. Brugere kunne være: Frivillige foreninger Oplysningsforbund Institutioner Musikskole Enkeltpersoner

Læs mere

VÆRDIPROGRAM FOR SENIORBOFÆLLESSKAB I ROHOLMPARKEN I ALBERTSLUND

VÆRDIPROGRAM FOR SENIORBOFÆLLESSKAB I ROHOLMPARKEN I ALBERTSLUND 14.11.17 VÆRDIPROGRAM FOR SENIORBOFÆLLESSKAB I ROHOLMPARKEN I ALBERTSLUND Introduktion Det følgende er et revideret oplæg til proces for udvikling af værdiprogram for et nyt bofællesskab, som KAB og Boligselskabet

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Dialogcafe i en forandrings tid Projektperiode : 1.11-15.12.09 Målgruppe

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018 VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN Nye elementer er kursiveret Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate fokus på udvikling af tiltag for de ikke uddannelsesparate UU Sydfyns vejeldning er med udgangspunkt

Læs mere

Bilag 3: Vedtægter for styregruppe Områdefornyelsen Indre Nørrebro

Bilag 3: Vedtægter for styregruppe Områdefornyelsen Indre Nørrebro KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 3: Vedtægter for styregruppe Områdefornyelsen Indre Nørrebro 1 Baggrund Med overførselssagen 2013 Fremgang i Fællesskab, som blev

Læs mere

Politisk tidsplan regnskab 2014, budgetopfølgning 2015 og Budget 2016-2019 pr. 6. feb. 2015

Politisk tidsplan regnskab 2014, budgetopfølgning 2015 og Budget 2016-2019 pr. 6. feb. 2015 Godkendelse af tidsplan og budgetprocedure for budget 2016-19. (Offentligheden orienteres efterfølgende om reduktionsplan, herunder at BDO's forslag til besparelses-potentialer bliver foreløbigt og kan

Læs mere

30. mar 31 1. apr 2 3 4 5. 08:00 Boldopsamling 16:00 Junior 17:30 Fri Elite

30. mar 31 1. apr 2 3 4 5. 08:00 Boldopsamling 16:00 Junior 17:30 Fri Elite april 2015 april 2015 14 1 2 3 4 5 15 6 7 8 9 10 11 12 16 13 14 15 16 17 18 19 17 20 21 22 23 24 25 26 18 27 28 29 30 maj 2015 18 1 2 3 19 4 5 6 7 8 9 10 20 11 12 13 14 15 16 17 21 18 19 20 21 22 23 24

Læs mere

Silkeborg Kommune - UTA 2 projekt deltager. (Garantiskolen etableres officielt januar 2009 ved en underskriftsceremoni)

Silkeborg Kommune - UTA 2 projekt deltager. (Garantiskolen etableres officielt januar 2009 ved en underskriftsceremoni) Historien Regionalt FOU-projekt omkring samarbejde med produktionsskoler ( SOSU, HS,TS,SPH - Harzen-gruppen 2008) Lokalt FOU-projekt omkring grundforløbspakke- ProErhverv (SOSU, HS, TS, SPH, UU, VUC) Silkeborg

Læs mere

I Udviklingsstrategien i Rammeaftale 2016 har KKR Hovedstaden og Region Hovedstaden udvalgt følgende særlige tema, som skal behandles i 2016:

I Udviklingsstrategien i Rammeaftale 2016 har KKR Hovedstaden og Region Hovedstaden udvalgt følgende særlige tema, som skal behandles i 2016: K O M M I S S O R I U M F O R U D A R B E J D E L S E A F M Å L S Æ T N I N G E R F O R D E T T V Æ R G Å E N D E S P E C I A L I S E R E D E S O C I A L O M R Å D E I H O V E D S T A D S R E G I O N E

Læs mere

Praktikcenter For mediegrafikere

Praktikcenter For mediegrafikere Praktikcenter For mediegrafikere Baggrund og tematisering Følgende er et tilbud om at projektstyre og facilitere den afsluttende implementeringsproces for etablering af at fælles Praktikcenter mellem Københavns

Læs mere

Skitse Syddansk Uddannelsesaftales handlingsplan

Skitse Syddansk Uddannelsesaftales handlingsplan Skitse Syddansk Uddannelsesaftales handlingsplan 2012 13 1 Forord v. Mogens Kragh Andersen, formand for styregruppen for Syddansk Uddannelsesaftale Konkrete initiativer i 2012 13 Fortsat fokus på 95% målsætningen

Læs mere

Havvindmøllepark ved Samsø - Gennemførelse af fase 3 (projektering mv.).

Havvindmøllepark ved Samsø - Gennemførelse af fase 3 (projektering mv.). Havvindmøllepark ved Samsø - 2.oktober 2000. Gennemførelse af fase 3 (projektering mv.). 1.Forudsætninger: Fase 3 er i denne sammenhæng defineret som fasen efter opnåelse af myndighedsgodkendelse (VVM-samlet

Læs mere

MARTS, 2019 ANDELSBOLIGFORENINGEN ODINSGAARD OG HORSENS KOMMUNE STRATEGISK UDVIKLINGSPLAN FOR SUNDPARKEN OPGAVEBESKRIVELSE

MARTS, 2019 ANDELSBOLIGFORENINGEN ODINSGAARD OG HORSENS KOMMUNE STRATEGISK UDVIKLINGSPLAN FOR SUNDPARKEN OPGAVEBESKRIVELSE STRATEGISK UDVIKLINGSPLAN FOR SUNDPARKEN MARTS, 2019 ANDELSBOLIGFORENINGEN ODINSGAARD OG HORSENS KOMMUNE STRATEGISK UDVIKLINGSPLAN FOR SUNDPARKEN FO TO :C O W I 1 STRATEGISK UDVIKLINGSPLAN SUNDPARKEN PROCES

Læs mere

Rheumpark. Nedrivning af højhusene i Albjergparken 2 og 6

Rheumpark. Nedrivning af højhusene i Albjergparken 2 og 6 Rheumpark Nedrivning af højhusene i Albjergparken 2 og 6 Nedrivning af højhusene i Albjergparken 2 og 6 Som I ved, har vi længe forsøgt at finde en løsning på at komme af med PCB-forureningen i højhusene

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET I REGION SJÆLLAND 2009 Skemaet udfyldes elektronisk og indsendes gerne på mail: uddannelsekultur@regionsjalland.dk eller pr post til Region

Læs mere

MEDLEMSSTATISTIK. Indhold. April 2016. Emne: Nøgletal Bioanalytikere. Frekvens: Månedlig.

MEDLEMSSTATISTIK. Indhold. April 2016. Emne: Nøgletal Bioanalytikere. Frekvens: Månedlig. MEDLEMSSTATISTIK April 2016 Emne: Nøgletal Bioanalytikere. Frekvens: Månedlig. Indhold MEDLEMSTAL... 2 Tabel 1 Medlemmer ultimo måneden... 2 Figur 1 Udviklingen i antallet af bioanalytikere ordinære medlemmer...

Læs mere

Virksomhedsplan 2014 - Bilag

Virksomhedsplan 2014 - Bilag Virksomhedsplan 2014 - Bilag Praktikdag i slagterafdelingen på Uddannelsescenter Holstebro i 7. klasse med UD & OP programmet UU-Nordvestjylland varetager ungdommens uddannelsesvejledning i Holstebro,

Læs mere

Udkast til kommissorium for formulering af Ejendomsstrategi i Syddjurs Kommune 2. halvår 2018

Udkast til kommissorium for formulering af Ejendomsstrategi i Syddjurs Kommune 2. halvår 2018 Udkast til kommissorium for formulering af Ejendomsstrategi i Syddjurs Kommune 2. halvår 2018 Indledning og baggrund Der er politisk truffet beslutning om et nyt fælles ejendomscenter i Syddjurs Kommune

Læs mere

AABENRAA - FREMTIDENS KØBSTAD

AABENRAA - FREMTIDENS KØBSTAD AABENRAA - FREMTIDENS KØBSTAD PROGRAM [ ] 12.15: Gennemgang af dagens program [ ] 12.30: Feltarbejde i byen - indsamling af viden [ ] 13.30: Pause med varm kakao og boller [ ] 13.45: Fælles gruppearbejde

Læs mere

Otto Aagaard, Nils Kaasing. DI workshop 2013 06. nov. 13

Otto Aagaard, Nils Kaasing. DI workshop 2013 06. nov. 13 1 Sæt fokus på produktiviteten med et nyt lønsystem Konsulent Otto Aagaard Konsulent Indledning - Løn som ledelsesværktøj - Fem gode råd til vækst - Produktivitet og ledelse 3 Fokus på produktiviteten

Læs mere

Projektplan for PDA-projektets 2. og 3. fase (1. maj 2006 31. oktober 2007)

Projektplan for PDA-projektets 2. og 3. fase (1. maj 2006 31. oktober 2007) Projektplan for PDA-projektets 2. og 3. fase (1. maj 2006 31. oktober 2007) Introduktion: Som et led i PDA-projektets 1. fase skal der udarbejdes en handleplan for projektets videre gennemførelse. Nedenstående

Læs mere

Unge under 30 år uden uddannelse, der er åbenlyst uddannelsesparate

Unge under 30 år uden uddannelse, der er åbenlyst uddannelsesparate Unge under 30 år uden, der er åbenlyst sparate Ved ikke unge der har behov for afklaring, motivation og forberedelse før svalg og start (åbenlyst sparate). 1) Unge, som har viden om skolelivet, men som

Læs mere

Jørgen Lange Partner, Ingeniør

Jørgen Lange Partner, Ingeniør Jørgen Lange Partner, Ingeniør Jørgen Lange Bygningsingeniør 1987, Aarhus Teknikum Partner i firmaet Ellehauge & Kildemoes Deltidsansættelse som lektor på Ingeniørhøjskolen i Århus Praktisk og teoretisk

Læs mere

1. Opgaveforståelse. Udarbejdelse og implementering af strategi på beskæftigelsesområdet i Struer Kommune. 23. april 2013

1. Opgaveforståelse. Udarbejdelse og implementering af strategi på beskæftigelsesområdet i Struer Kommune. 23. april 2013 23. april 2013 Udarbejdelse og implementering af strategi på beskæftigelsesområdet i Struer Kommune 1. Opgaveforståelse Struer Kommune står i en situation, hvor beskæftigelsesindsatsen er udfordret af

Læs mere

Antal anbefalede ressourceforløb i rehabiliteringsteamet

Antal anbefalede ressourceforløb i rehabiliteringsteamet Antal KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Center for Driftsunderstøttelse NOTAT Bilag 1. Status på reformen om førtidspension og fleksjob 1. halvår 2014 Udviklingen i ressourceforløb

Læs mere

Der er i 2013 givet tillægsbevillinger på i alt 5,4 mio. kr., som fordeler sig således:

Der er i 2013 givet tillægsbevillinger på i alt 5,4 mio. kr., som fordeler sig således: Resultat på drift Dagtilbud Note Opr. Budget Korr. budget Regnskab 2013 Mer- /mindre forbrug (i f.t. korr. budget) (tal i 1.000 kr.) Samlet resultat: 1 149.352 143.918 137.602-6.316 Budget ramme 1 149.352

Læs mere

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 26. oktober 2010 Nr. 7/2010 REFERAT BESTYRELSESMØDE D. 26. OKTOBER 2010 PÅ CHRISTIANSBORG, KØBENHAVN.

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 26. oktober 2010 Nr. 7/2010 REFERAT BESTYRELSESMØDE D. 26. OKTOBER 2010 PÅ CHRISTIANSBORG, KØBENHAVN. REFERAT BESTYRELSESMØDE D. 26. OKTOBER 2010 PÅ CHRISTIANSBORG, KØBENHAVN. Mødedeltagere: Lennarts Damsbo-Andersen, Anne Knudsen, Fritze Tillisch, Martin Taarup, Gert Møller, Oluf Brandt, André Gremaud

Læs mere

Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015 med status juni og november 2015

Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015 med status juni og november 2015 Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015 med status juni og november 2015 Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om Erhvervsuddannelserne skal vejledningen målrettes

Læs mere

121 | Aarhus - Rønde - Ryomgård | Gyldig 30~06~19 | MIDTTRAFIK

121 | Aarhus - Rønde - Ryomgård | Gyldig 30~06~19 | MIDTTRAFIK C Køres rute 122. 6.34 6.50 6.45 D6.20 6.21 6.24 6.28 6.34 6.38 6.45 6.51 6.56 D 7.10 6.53 6.57 7.07 7.29 7.31 7.04 7.08 7.14 7.23 7.25 7.28 7.33 7.40 7.51 8.51 7.38 7.40 7.44 7.48 7.54 7.58 8.03 8.16

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal fokus

Læs mere

Procesplan for udarbejdelse af cykelpolitik

Procesplan for udarbejdelse af cykelpolitik Procesplan for udarbejdelse af cykelpolitik Om procesplanen Denne procesplan er udarbejdet til deltagende kommuner i projektet Cykler uden Grænser. Den er udarbejdet i samarbejde med de 6 deltagende kommuner,

Læs mere

Ansøgning - Sæt skub i egu 2.0

Ansøgning - Sæt skub i egu 2.0 Ansøgning - Sæt skub i egu 2.0 1. Titel EGU springbrættet til job eller uddannelse. 2. Kommune og Samarbejdspartnere Assens Kommune Willemoesgade 15 5610 Assens Tlf.nr. 64 74 74 74 Email: assens@assens.dk

Læs mere

GARANTISKOLEN SILKEBORG

GARANTISKOLEN SILKEBORG GARANTISKOLEN SILKEBORG 29. og 30. november 2016 KL Uddannelsestræf. a. Opstart: En kort fortælling om baggrunden for dannelsen af Garantiskolesamarbejdet b. Samarbejde og fælles ansvar: En skitsering

Læs mere