Referat fra borgermøde om lokalisering af nyt renseanlæg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra borgermøde om lokalisering af nyt renseanlæg"

Transkript

1 Referat fra borgermøde om lokalisering af nyt renseanlæg Tid: mandag den 25. januar 2016 Sted: Kantinen på Assens Rådhus Program Velkomst og baggrund for anlægget ved borgmester Søren Steen Andersen Gennemgang af projektet, anlæggenes miljøforhold og kvaliteter PowerPoint præsentation ved direktør for Assens Forsyning A/S Jim Friis Indtryk fra Mariager Fjord renseanlæg ved Poul Erik Johansen nabo til placering 2 ved Fåborgvej Gennemgang af lokaliteter og planproces PowerPoint præsentation ved planlægger Erik Bossen Pause Spørgsmål og debat Tak for i dag Deltagere Ved mødet deltog 32 personer blandt andre: Jørgen Bang, Inge-Lise Sejersbøl Christensen, Mogens Rasmussen, Hans Hansen, Hanne Helbech, Pia Freilev Nielsen, Lars Johansen (Vor Frue Kirke), Jørgen Gade Hyldgaard, Anette Hall Hansen, Jørgen Strøjer, Poul Erik Johansen, Torben Clausen (TC Anlæg), Arne Petersen, Kirsten Nielsen, Max Evers og Preben Find. Assens Byråd: Charlotte Vincent Petersen, Ole Knudsen og Henrik Mott Frandsen Som repræsentanter for kommune og Assens Forsyning A/S deltog desuden: Assens Kommune Borgmester Søren Steen Andersen Direktør for By, Land og Kultur Thomas Barfoed (Ordstyrer) Miljø- og Naturchef Annette Bæk Plan og Kulturchef Peter Nielsen Miljømedarbejder Gunilla Dahlkild Ørbech Planlægger Erik Bossen

2 Assens Forsyning A/S Bestyrelsesformand Hans Bjergegaard Direktør Jim Friis Civilingeniør Michael Dissing Nielsen Niras A/S Byplanlægger Pernille Overgaard Jensen Baggrund Efter at have budt velkommen præciserede Borgmester Søren Steen Andersen, at byrådet på nuværende tidspunkt ikke har truffet beslutning om at give mulighed for bioforgasning af organisk husholdningsaffald og gylle. Referat af indtryk fra Mariager Fjord Renseanlæg lørdag den 23. januar 2016 ved Poul Erik Johansen nabo til placering 2 ved Fåborgvej. Ved ankomsten kommer man kørende ind igennem en skov og, man fornemmer, at hele anlægget er skjult. Der er forholdsvis kort til byen. Dét man lægger mest mærke til er administrationsbygningen, som er U-formet og meget pæn. Dét som lå bagved, lagde man dårligt nok mærke til, da vi stod og ventede. Man kunne dog fornemme tankene m.v., hvis man stod lidt på tæer. Selve synet kunne lige så godt være Summerbird. På anlægget var en svag summen, som var deres gasgenerator, som de havde haft nogle problemer med. Det blev oplyst, at der var 500 meter til nærmeste beboelse. Det har taget 2 ¾ år at finde placeringen. Her i Assens føles det som om, man presser det igennem på et ½ år. Man fik et godt indtryk inde i bygningerne, af den omhu man har gjort sig. Udenfor var lugtgenerne minimale. Det var dog koldt, men det blev påstået, at det ikke vil være anderledes om sommeren. Ved procestankene så vi ikke noget levende, men ved klaringstankene var der måger dog ikke mange mågeklatter. De havde investeret i nogle pap-rovfugle. Lugten var svag nogle lommer hist og pist til trods for, at det var en meget vindstille dag (dvs. ikke den store fortynding). Alt i alt mente Poul Erik Johansen, at hvis man kunne få sådan et anlæg hernede i Assens, så skal vi være lykkelige. Poul Erik Johansen fortalte, at han kommer til at bo meter fra anlægget - måske - men han ser ikke nogen problemer i anlægget miljømæssigt eller visuelt. Dog har han en økonomisk bekymring på grund af risiko for en dalende huspris. Alt i alt var tommelfingeren op fra Poul Erik Johansens side.

3 Referat af debat og spørgsmål Renseanlægget generelt: Spørgsmål: Kan anlægget opsamle bioplast/mikroplast fra f.eks. vådservietter? Svar ved Assens Forsyning: Renseanlægget kan opsamle de store ting, men vi må være dig svar skyldig på, om det kan opsamle de mikropartikler, der vil være fra en vådserviet, når den opløses i vand. Man renser med riste, sand- og oliefang. Spørgsmål: Vil regnvand blive ledt til renseanlægget? Svar ved Assens Forsyning: Områder der ikke er separatkloakeret vil blive det i fremtiden. Dvs. regnvand pumpes ikke til renseanlægget. Spørgsmål: Regnvand fra veje er ikke rent, skal det derfor ikke ledes til renseanlægget? Svar ved Assens Forsyning: Nej, regnvand fra veje skal ledes til regnvandsbassiner. Det bliver det i dag mange steder. Hvor der ikke er regnvandsbassiner, vil de blive etableret i forbindelse med separatkloakering. Spørgsmål: Vil det påvirke området, hvis man dræner arealet omkring renseanlægget? Svar: Man kan hæve og sænke grundvandet, når man tømmer bassinerne, så det vil ikke påvirke området. Spørgsmål: Hvorfor skal der laves en ny administrationsbygning? Svar ved Assens Forsyning: I dag sidder administrationen på 4 lokaliteter, og derfor vil det være hensigtsmæssigt at samle den, så man kan drage nytte af det arbejdsfællesskab, de driftsfordele og den videndeling, der skabes. Dette er ligeledes det, der er sket i Mariagerfjord, og det har de haft gode erfaringer med. Spørgsmål: Er udpegningerne med afstand til beboelse også lavet ud fra perspektivområdet for byudvikling? Svar: Nej, afstanden er lavet ud fra eksisterende boligområder. Spørgsmål: Når man nedgraver bassiner i jorden, hvordan sikrer man så grundvandet i området, hvis nu anlægget slår revner? Svar ved Assens Forsyning: Der vil ikke være risiko for at grundvandet forurenes, da tankene på renseanlægget er underlagt de samme regler som andre lign. anlæg eksempelvis gylletanke. Dvs. tankene skal eftergås regelmæssigt, tankene er underlagt krav til tæthedsprøvning, så det er der ingen problemer i. Spørgsmål: Kan der ske opdrift af nedsænkede tanke? Svar ved Assens Forsyning: Nej, man sørger for, at tankene altid er fyldte, så det sker ikke.

4 Spørgsmål ved Arne Petersen: Skal der lægges nye ledninger fra Holmehave, Tommerup St. osv..? Når man begynder på anlægsarbejdet, kan man så risikere, at der løber spildevand ud i vandløbet ved Holmehave? Svar ved Assens Forsyning: Ja, der skal lægges nye afskærende ledninger. Alle pumpestationer monteret med en føler, således at man er sikret mod, at der ved et uheld løber noget ud i vandløb eller lign.. Spørgsmål: Skal der lægges nye rør til det nye anlæg? Svar ved Assens Forsyning: Ja, der skal lægges nye rør, og det er en stor og også dyr opgave, men det fremtidssikre anlægget. Der vil i samme forbindelse f.eks. kunne anlægges nye cykelstier eller nye ledninger i samme spor, som der nedlægges rør. Spørgsmål: Vi fik at vide i Mariagerfjord, at det var en dyr opgave at nedlægge ledninger dyrere end selve anlægget. Svar ved Assens Forsyning: De har et andet udgangspunkt i Mariagerfjord, da der skal lægges ledninger rundt om fjorde dvs. flere meter ledninger, eller under fjorden, som er dyrt. Vi har færre meter ledninger i Assens. Poul Erik Johansen (nabo til placering nr. 2) bemærkede til orientering: At Mariagerfjord Renseanlæg har 100 km afskærende trykledning og styret underboring under fjorden. Det kostede 250 mio. kr. og, det er mere end selve anlægget koster. Svar ved Assens Forsyning: Vi har kun 60 km og det meste løber ned ad bakke. Spørgsmål ved Preben Find: Man fortæller, at man vil bruge den eksisterende rørføring ud i Lillebælt. Hvorfor vælger man denne placering? Svar: Man vælger at genbruge denne havledning, da det er dyrt at lægge en ny, og derudover ligger ledningen hensigtsmæssigt i forhold til, at der er internationale naturbeskyttelsesområder (Natura 2000) både nord og syd for det nuværende udledningspunkt, som skal friholdes for udledning. Staten står for overvågning af vandområder og de har haft dykkere ude at undersøge stedet, hvor udløbsledningen munder ud i Lillebælt, og det ser fint ud. Spørgsmål: Hvorfor skal anlægget placeres så tæt på byen? Svar: Renseanlægget skal placeres nær Assens By, da det nuværende Assens Renseanlæg er det renseanlæg, som modtager mest spildevand. Ved at placere anlægget ved Assens skal der pumpes mindst muligt via rørledninger. Spørgsmål ved Jørgen Gade Hyldgård: Kan man ikke placere anlægget ved det gamle renseanlæg på Melvej i Assens? Svar: Nej, denne placering er ikke god, da det ligger tæt på eksisterende og kommende boligområder. Arealet ved renseanlægget er desuden ikke stort nok.

5 Spørgsmål ved Torben Clausen (TC Anlæg): Ud fra sin erfaring med andre renseanlæg forslår Torben Clausen, at den eksisterende jernbane bruges som tracé. Så vil placering 2 være bedst, og man kan lave cykelstier i samme omgang. Det er desuden bedre at lægge nye rør end at genbruge. Det sparer man mest på i sidste ende. Svar fra Assens Forsyning: Det er indlysende, at man lægger tracéet langs den gamle jernbane. Det er allerede tænkt ind i planerne, og man kigger på muligheden med at lave stiforbindelser samtidig med, at der nedlægges rør. Område 1, Syd for Odensevej Spørgsmål ved Lars Johansen (Vor Frue Kirke): Har I taget højde for kulturarvsspor, som kan have betydning ved lægning af ledninger og valg af placering? Er der hentet viden ind fra Kulturstyrelsen? Eksempelvis er der spor efter en hulvej ved placering 1. På den anden side vest for ringvejen ligger et ikke registreret fundament til et tidligere kapel. Svar: Der er endnu ikke gået i dybden med hvert enkelt område, men det vil ske i næste fase. Område 2, Syd for Fåborgvej Spørgsmål ved Jørgen Bang: Jørgen Bang er bekymret, da der ligger et kolonihaveområde med 96 haver tæt på placering 2. Hvorfor har man ikke set på afstanden til disse, når man har kigget på afstanden til boligområder? Kolonihaverne vil også gerne have et fælles/offentligt toilet som kompensation ved kolonihaverne og hundeskoven, hvis nu der skal placeres et renseanlæg så tæt på. Svar: Kommunens fokus har i første omgang primært været boligområder. Men man kan forebygge gener gennem en hensigtsmæssig placering af anlægsdele inden for det udpegede område samt med overdækning af tanke og det visuelle udtryk af byggeriet. Område 3, øst for Melby Spørgsmål ved Inge-Lise Sejersbøl, Odensevej 42: Vi vil blive berørt specielt meget af forslag 3. Der er 25 meter over vejen til vores ejendom. Det er blevet fortalt, at anlægget placeres 400 meter væk fra beboelse. Vi har en firlænget gård, hvor vi lejer ferielejligheder ud. Vi synes det er uhensigtsmæssigt at ligge så tæt på et renseanlæg. Hvordan kan det være, at vi ligger så tæt på, når det nævnes, at der er 400 meter til anlægget? Svar: Vi har forsøgt at placere anlægget, så færrest muligt berøres. De 400 meters afstand er fra dele af anlægget til større sammenhængende beboelsesområder og enkeltboliger. Spørgsmål Hans Hansen, Odensevej 97: Der går et fredet dige igennem område 3. Hvorfor kan man ikke rykke området lidt mod én af siderne, så det fredede dige kan bevares? Eller lægge det længere mod nord? Svar: Man kan ikke gå længere mod nord på det pågældende sted pga. en

6 landskabsbeskyttelse. Placeringen ligger ikke fast endnu, så det pågældende fredede dige vil kunne bevares, da anlægget kan placeres på den ene eller den anden side af diget. Spørgsmål Morgens Rasmussen, Odensevej 42: Vi har set anlægget i Mariagerfjord, og det er et fantastisk anlæg. Alt er lukket inde og ser flot ud. Men vi er trætte af, at anlægget placeres tæt på os. Det hænger ikke godt sammen med at drive en virksomhed med bondegårdsferie på landet, hvor vi har mange turister til at overnatte. De vil komme til at kigge på et renseanlæg. Kvaliteten i dag er, at gæsterne har udsigt til åbne vidder. Dvs. turistlivet i Assens vil blive påvirket. Svar: Det er en vigtig pointe at indsende som høringssvar, så det kan indgå i overvejelserne om placeringen og den politiske stillingtagen.

Indkomne høringssvar til Tillæg 2 til Middelfart Kommunes Spildevandsplan 2009-2021, hvor der er givet svar til borgerne.

Indkomne høringssvar til Tillæg 2 til Middelfart Kommunes Spildevandsplan 2009-2021, hvor der er givet svar til borgerne. Indkomne høringssvar til Tillæg 2 til Middelfart Kommunes Spildevandsplan 2009-2021, hvor der er givet svar til borgerne. Bo Kær Pedersen, Vejrupvej 46, 5464 Brenderup og Lybækvej 4, 5464 Brenderup (dokument

Læs mere

Fra 11 til ét renseanlæg centralisering af spildevandsrensning forbedrer vandmiljøet i Mariager Fjord

Fra 11 til ét renseanlæg centralisering af spildevandsrensning forbedrer vandmiljøet i Mariager Fjord Fra 11 til ét renseanlæg centralisering af spildevandsrensning forbedrer vandmiljøet i Mariager Fjord Søren Erikstrup, direktør, Mariagerfjord Vand a s Gustav Mathiasen, projektleder, Krüger A/S 8. november

Læs mere

Hovborg Borgermøde d. 16. marts Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg! Derfor inviteres du til borgermøde

Hovborg Borgermøde d. 16. marts Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg! Derfor inviteres du til borgermøde Hovborg Borgermøde d. 16. marts 2017 Derfor inviteres du til borgermøde 1 Velkommen Baggrund for projektet Hvad betyder de to muligheder for mig Processen fremadrettet 2 Baggrund for projektet Hvorfor

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden

Ekstraordinær dagsorden Ekstraordinær dagsorden Økonomiudvalget Tid Onsdag den 27. maj 2015 - kl. 15:40 Sted Møde udenfor rådhuset, Skallebølle skole Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2.

Læs mere

Anders Petersen Området ligger i gæssenes trækrute. Bramgåsen, der er totalfredet, findes her i området.

Anders Petersen Området ligger i gæssenes trækrute. Bramgåsen, der er totalfredet, findes her i området. 13-09-2013 Lise Overby Nørgård Direkte: 7257 7367 Mail: lio@jammerbugt.dk Sagsnr.: 01.16.00-G00-1-13 Referat fra borgermøde i Haverslev den 12.9.2013 Dagsorden: Velkomst og præsentation v/otto Kjær Larsen,

Læs mere

Bilag A. Vurdering af placeringsmuligheder

Bilag A. Vurdering af placeringsmuligheder Vurdering af placeringsmuligheder Placering omkring Tommerup St.: Placering omkring Tommerup St. er ifølge ansøger ikke en mulighed, idet transmissionsledningen er baseret på og dimensioneret for forsyning

Læs mere

Tillæg nr. 12 til Gribskov Kommunes spildevandsplan

Tillæg nr. 12 til Gribskov Kommunes spildevandsplan Gribskov Kommune Tillæg nr. 12 til Gribskov Kommunes spildevandsplan UDKAST 10. maj 2017 Nedlæggelse af Dronningmølle Renseanlæg og fremtidig rensning af spildevandet på Gilleleje Renseanlæg 1. Indledning

Læs mere

Tak for et godt informationsmøde i Hundslund

Tak for et godt informationsmøde i Hundslund Tak for et godt informationsmøde i Hundslund Odder Spildevand har i afholdt informationsmøde i forbindelse med den kommende fornyelse af kloakkerne i Hundslund. Der deltog omkring 100 personer til mødet,

Læs mere

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde 16. august 2011 PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst og Introduktion Områdechef Ole Kirk, Vejdirektoratet VVM-redegørelse Projektleder John H. Kristiansen, Vejdirektoratet

Læs mere

FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN BILAG 4: MILJØVURDERING

FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN BILAG 4: MILJØVURDERING FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN 2014-2020 BILAG 4: MILJØVURDERING GULDBORGSUND KOMMUNE CENTER FOR MILJØ & PLAN 03-09-2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Baggrund... 3 2 Scenarier... 3 3 Miljømål... 4 4. Foranstaltninger

Læs mere

Assens Forsyning A/S har i december 2016 anmeldt et projekt omfattende etablering af nyt renseanlæg mv. ved Assens.

Assens Forsyning A/S har i december 2016 anmeldt et projekt omfattende etablering af nyt renseanlæg mv. ved Assens. 12. oktober 2017 Sags id: 17/17046 og 17/17047 Offentlig høring af forslag til lokalplan og kommuneplantillæg samt miljørapport (bestående af miljøvurdering af planforslagene og VVM-redegørelse) for etablering

Læs mere

Hvidbog Høringssvar. Afsender Resume af høringssvar Bemærkninger

Hvidbog Høringssvar. Afsender Resume af høringssvar Bemærkninger Forslag til tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2011 2021: Transportledning Hundested Melby Samt Ombygning af Hundested Renseanlæg og etablering af afskærende ledning til Melby Renseanlæg Hvidbog Høringssvar

Læs mere

fra 21 til 4 renseanlæg

fra 21 til 4 renseanlæg fra 21 til 4 renseanlæg Det handler om badevandskvalitet og godt vandmiljø i vores vandløb, søer, fjorden og havet Denne spildevandsplan er den første spildevandsplan vedtaget i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Læs mere

Separatkloakering af fælleskloakerede opland PK07.01 i Jennum

Separatkloakering af fælleskloakerede opland PK07.01 i Jennum Forslag om Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune 2009 2012 Tillæg nr. 14/2011 Separatkloakering af fælleskloakerede opland PK07.01 i Jennum Miljø og Teknik INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 BAGGRUND

Læs mere

BREUM SEPARATKLOAKERING.

BREUM SEPARATKLOAKERING. BREUM SEPARATKLOAKERING. DAGSORDEN. Torsdag den 11. maj 2014, kl. 19.00 21.00 Kulturcenter Østsalling, Breum 19.00 Velkomst Præsentation af bygherrer og entreprenør Jørgen Rasmussen. Præsentation af Skive

Læs mere

Borgermøde 2. maj Sønderborg Centralrenseanlæg

Borgermøde 2. maj Sønderborg Centralrenseanlæg Borgermøde 2. maj 2018 Sønderborg Centralrenseanlæg Dagsorden 19:00 Velkomst Aase Nyegaard (ordstyrer) 19:05 Gennemgang af løsning for renseanlæg Sønderborg Forsyning, Lars B. Riemann 19:50 Pause med kaffe,

Læs mere

Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster.

Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster. Assens den 1. februar 2018 Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster. Økonomiudvalget har på møde den 22. januar 2018 behandlet

Læs mere

Separatkloakering af fælleskloakeret opland PK10.01 i Gassum

Separatkloakering af fælleskloakeret opland PK10.01 i Gassum Forslag om Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune 2009 2012 Tillæg nr. 12/2011 Separatkloakering af fælleskloakeret opland PK10.01 i Gassum Miljø og Teknik Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 BAGGRUND

Læs mere

Borgermøde om kloakering for nedlæggelse af Hadsund Renseanlæg. Mariagerfjord Vand a s Onsdag den 20. marts 2013 kl.17.00

Borgermøde om kloakering for nedlæggelse af Hadsund Renseanlæg. Mariagerfjord Vand a s Onsdag den 20. marts 2013 kl.17.00 Borgermøde om kloakering for nedlæggelse af Hadsund Renseanlæg Mariagerfjord Vand a s Onsdag den 20. marts 2013 kl.17.00 Dagsorden 1. Indledning 2. Ny renseanlægsstruktur 3. Projektomfang 4. Tidsplan 5.

Læs mere

Separatkloakering på din vej

Separatkloakering på din vej Separatkloakering på din vej Lejre Forsyning Hvad er separatkloakering? Hvornår sker der hvad? Hvad skal du selv gøre? Hvorfor denne pjece? Formålet med denne pjece er at informere dig om, at både du og

Læs mere

Velkommen. til Borgermøde. om kloakering af sommerhuse ved Øster Hurup

Velkommen. til Borgermøde. om kloakering af sommerhuse ved Øster Hurup Velkommen til Borgermøde om kloakering af sommerhuse ved Øster Hurup 1 Dagsorden Velkomst ved Udvalgsformand Preben Christensen Kommunens plan for kloakering ved Jens Kalør Planens godkendelse ideer/indsigelse

Læs mere

Nanna's mobil: 22 32 64 20 Version 5. Klargøring af ruten 2 hjælpere cykelanhængere ansvarlig: Bo Frankø tlf mødetid

Nanna's mobil: 22 32 64 20 Version 5. Klargøring af ruten 2 hjælpere cykelanhængere ansvarlig: Bo Frankø tlf mødetid Side 1 HJÆLPERE Alt for damernes kvindeløb 2012 Nanna's mobil: 22 32 64 20 Version 5 Hjælperteltet 2 hjælpere ansvarlig: Nanna tlf. 2232 6420 mødetid 1. KFUM 1 Nicki til nedtagning af startområde 15.30

Læs mere

Udarbejdet af: Søren Jakobsen

Udarbejdet af: Søren Jakobsen Skjern, den 8. november 2018 Til bestyrelsesmøde den 14. november 2018 Udarbejdet af: Søren Jakobsen Reduktion af lugt fra Tarm renseanlæg Vi har i den sidste tid arbejdet på reduktion af lugtgenerne fra

Læs mere

Vejlby Pumpelag: Peter Pætau, Jørgen K. Jensen; Poul Olsen, Christian Langer, Aksel Nielsen, Mogens Daugaard Christensen, Finn Vandborg.

Vejlby Pumpelag: Peter Pætau, Jørgen K. Jensen; Poul Olsen, Christian Langer, Aksel Nielsen, Mogens Daugaard Christensen, Finn Vandborg. REFERAT Projekt : Vejlby Klit og Vrist dræning Kundenavn : Lemvig Vand og Spildevand A/S Emne : Referat af møde om Dræning i Vejlby den 31. maj 2012 Til : Vrist Pumpelag: formand Bendt Bjergaard. Vejlby

Læs mere

Planlagt separatkloakering af Langholt

Planlagt separatkloakering af Langholt Bilag 1 Ændringsforslag Langholt Planlagt separatkloakering af Langholt Med vedtagelse af Spildevandsplan 2016-2027 den 13.06.2016 har Byrådet besluttet, at alle de fortsat fælleskloakerede dele af Langholt

Læs mere

Lolland Forsyning A/S. Velkommen til Borgermøde 2. maj 2013 Bryggergården, Vesterborg

Lolland Forsyning A/S. Velkommen til Borgermøde 2. maj 2013 Bryggergården, Vesterborg Lolland Forsyning A/S Velkommen til Borgermøde 2. maj 2013 Bryggergården, Vesterborg Hvorfor Lolland Forsyning A/S? Alle Lolland Kommunes forsyningsvirksomheder er med virkning fra 1. januar 2007 udskilt

Læs mere

Velkommen til. borgermøde i. Bryggergården 28-04 2011

Velkommen til. borgermøde i. Bryggergården 28-04 2011 og opland Velkommen til borgermøde i Bryggergården 28-04 2011 1 Program: 1. Velkommen 2. Baggrund for kloakeringen 3. Hvad går projektet ud på? 4. Hvad skal der ske ved de enkelte ejendomme? 5. Tidsplan

Læs mere

Samlet resultat- og tilmeldingsliste: (Gruppeopdelt)

Samlet resultat- og tilmeldingsliste: (Gruppeopdelt) Samlet resultat- og tilmeldingsliste: (Gruppeopdelt) Point Point Point Point Point Placering 1. afd. 2. afd. 3. afd. 4. afd. I alt Gruppe 1: Kæden Nyborg Kertem. Ørbæk Rygnr.: Fornavn: Efternavn: Klub:

Læs mere

BORGERMØDE OM PLANFORSLAG TIL BIOGASANLÆG VED SNÆVRE VEST, SAMT ERHVERVSOMRÅDE SYD FOR REGSTRUP. Knabstrup Hallen, 24. april 2019

BORGERMØDE OM PLANFORSLAG TIL BIOGASANLÆG VED SNÆVRE VEST, SAMT ERHVERVSOMRÅDE SYD FOR REGSTRUP. Knabstrup Hallen, 24. april 2019 BORGERMØDE OM PLANFORSLAG TIL BIOGASANLÆG VED SNÆVRE VEST, SAMT ERHVERVSOMRÅDE SYD FOR REGSTRUP Knabstrup Hallen, 24. april 2019 Dagsorden for mødet 1. Kort om processen indtil nu og fremadrettet ved leder

Læs mere

Spildevandsplanlægning - Ændring vedrørende projektet for den i 2007 vedtagne separering af Sygehus Syd, Kærlundsmarken m.m..

Spildevandsplanlægning - Ændring vedrørende projektet for den i 2007 vedtagne separering af Sygehus Syd, Kærlundsmarken m.m.. Punkt 27. Spildevandsplanlægning - Ændring vedrørende projektet for den i 2007 vedtagne separering af Sygehus Syd, Kærlundsmarken m.m.. 2008-3924. Forsyningsudvalget indstiller, at byrådet godkender, at

Læs mere

Afdelingsbestyrelsen Sorgenfrivang II

Afdelingsbestyrelsen Sorgenfrivang II Jens Erik Basballe Esben Knudsen Birgit Borre Henrik Hansen Birthe Rasmussen Torben Andersen Allan Olsson Michael Tang Pedersen Kim Vesselgaard Preben Mac 26. marts 2017 Referat af afdelingsbestyrelsesmødet

Læs mere

Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549

Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549 Miljø og Natur Assens Forsyning A/S Skovvej 2b 5610 Assens Kommune Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549 Afgørelse om ikke VVM-pligt. Etablering af ledninger og regnvandsbassiner

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 469 (FÆLLESMØDE

Læs mere

Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1. Basisoplysninger. (Bilag 5 fra VVM-bekendtgørelsen)

Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1. Basisoplysninger. (Bilag 5 fra VVM-bekendtgørelsen) Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 (Bilag 5 fra VVM-bekendtgørelsen) Basisoplysninger Tekst Ansøgning om regulering af drænledning fra bassin A27610B til Frisholm Bæk, Frisholm. Projektbeskrivelse

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden /13296 Den kirkelige ligning / behandling af budget Orientering...

1. Godkendelse af dagsorden /13296 Den kirkelige ligning / behandling af budget Orientering... Referat Byrådet Tid Onsdag den 17. september 2014 - kl. 17:00 Sted Byrådssalen Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 14/13296 Den kirkelige ligning 2015...1 3. 14/8880

Læs mere

Tillæg nr. 11 til Gribskov Kommunes spildevandsplan

Tillæg nr. 11 til Gribskov Kommunes spildevandsplan Gribskov Kommune Tillæg nr. 11 til Gribskov Kommunes spildevandsplan UDKAST 30. september 2016 Etablering af nyt slammineraliseringsanlæg ved Pårup 1. Indledning 2. Lovgrundlag 3. Nuværende forhold 4.

Læs mere

Velkommen til informationsmøde

Velkommen til informationsmøde 1 Velkommen til informationsmøde Tirsdag den 25. marts 2014, kl. 19.00 Guderup Forsamlingshus Kloakseparering, Guderup, Etape 3.2 Program 2 1. Velkomst og indledning ved Lisbeth Rasmussen Hansen, Sønderborg

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (1. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (1. forelæggelse) Punkt 5. Godkendelse af Lokalplan 9-4-105 Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (1. forelæggelse) 2017-058987 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender forslag til Lokalplan 9-4-105.

Læs mere

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Høringssvar fra: Indsigelser: Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer i lokalplan 1. Susanne Pedersen

Læs mere

Borgermøde om Drewsensvejs forlængelse mod vest

Borgermøde om Drewsensvejs forlængelse mod vest Borgermøde om Drewsensvejs forlængelse mod vest Program Kl. 19:00 Kl. 19:10 Kl. 19:35 Ordstyrer: Brian Holst Velkomst ved Steen Vindum Oplæg ved Trine Skammelsen (Plan- og Byggechef) Flemming Christensen

Læs mere

Tilgængelighedsudvalg - TGU Holstebro Kommune

Tilgængelighedsudvalg - TGU Holstebro Kommune Møde nr. 02-2017 Onsdag den 29. november 2017 I mødet deltog: Fra TGU: Jørgen Ahler, Jytte von Seelen, Benny Vittrup, Poul Lindholt Mikkelsen. Fra Teknik og Miljø (TM): Anders Debel, Annette Vognbjerg

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan

Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan 2008-2015 Separering af kloaksystem i Korning Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Plangrundlag... 3 4. Spildevandsforhold i Korning... 3 5. Arealer

Læs mere

Informationsmøde. om separatkloakering i Ørting

Informationsmøde. om separatkloakering i Ørting Informationsmøde om separatkloakering i Ørting Dagsorden 1. Velkomst og Introduktion 2. Om kloakering i vejen og i byen 3. Trafikafvikling 4. PAUSE 5. Om kloakering på egen grund 6. Om projektets forløb

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord,

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord, Tønder Kommune Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord, august 2015 Udarbejdet til: Tønder Kommune Kongevej

Læs mere

Resultatliste - Double

Resultatliste - Double Resultatliste - Double SpillerNavn S1 S2 S3 Score Hcp Total 1 Stenhuset Damer 2-2 Carina E. Andersen 193 192 144 529 126 655 Line D. Olsen 160 172 155 487 102 589 2 BKC Damer 1 353 364 299 1016 228 1244

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formanden på nævnets vegne, jf. 8 i lov om Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Afgørelsen er truffet af formanden på nævnets vegne, jf. 8 i lov om Miljø- og Fødevareklagenævnet. 29. januar 2019 Sagsnr. 18/06510 (tidl. NMK- 10-01339) Klagenr: 1001643 (tidl. klageid 3336299) MKA AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET AFVISNING AF KLAGE over tilladelse til udledning af spildevand

Læs mere

Tak for to gode informationsmøder i Ørting og Gylling

Tak for to gode informationsmøder i Ørting og Gylling Tak for to gode informationsmøder i Ørting og Gylling Odder Spildevand har i afholdt to velbesøgte informationsmøder i forbindelse med den kommende fornyelse af kloakkerne i de to byer. Ca. 90 mennesker

Læs mere

Offentliggørelse af tillæg nr. 4 til Herning Kommunes Spildevandsplan

Offentliggørelse af tillæg nr. 4 til Herning Kommunes Spildevandsplan TEKNIK OG MILJØ Naturstyrelsen Vestjylland Holstebrovej 31 6950 Ringkøbing Att.: Lone Sørensen [losoe@nst.dk] og [ves@nst.dk] + www.herning.dk/offentlighoering Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden

Ekstraordinær dagsorden Ekstraordinær dagsorden Økonomiudvalget Tid Onsdag den 27. maj 2015 - kl. 15:40 Sted Møde udenfor rådhuset, Skallebølle skole Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2.

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Rammeaftalen Budget 2016/

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Rammeaftalen Budget 2016/ Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 25. august 2016 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Erik Klindt Andersen. Afbud fra Kirsten Grove i stedet deltog Ingemann Jensen. Afbud fra Rie Nielsen.

Læs mere

AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på Ringvej 46 i Lemvig Kommune

AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på Ringvej 46 i Lemvig Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 25. september 2014 J.nr.: NMK-31-01285 Ref.: BIBIS-NMKN AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på Ringvej 46

Læs mere

Ophævelse af. Lokalplan nr. 79

Ophævelse af. Lokalplan nr. 79 Ophævelse af Lokalplan nr. 79 Januar, 2019 2 Ophævelse af Lokalplan nr. 79 Indholdsfortegnelse Redegørelse Ophævelse af Lokalplan nr. 79...5 Redegørelse for de faktiske forhold...5 Redegørelse for retlige

Læs mere

Referat af debatten ved borgermødet om Venligbolig Plus projektet 21. juni

Referat af debatten ved borgermødet om Venligbolig Plus projektet 21. juni Referat af debatten ved borgermødet om Venligbolig Plus projektet 21. juni Venligbolig Plus projektet består af tre boligkuber med i alt 37 boliger. Ud mod kirkegården plantes en høj hæk med Thuja, som

Læs mere

Bilag 2 - Høringssvar fra fordebatten

Bilag 2 - Høringssvar fra fordebatten Bilag 2 - Høringssvar fra fordebatten Der blev afholdt en fordebat om den nye planlægning for et solcelleanlæg ved Evetofte i 20. januar til den 18. februar 2015. Desuden er der indkaldt forslag og ideer

Læs mere

Fra Mariagerfjord Kommune deltog afdelingsleder i Natur og Miljø, Bjarke Jensen samt miljøtekniker, Jens Kalør. Kommunen er myndighed på området.

Fra Mariagerfjord Kommune deltog afdelingsleder i Natur og Miljø, Bjarke Jensen samt miljøtekniker, Jens Kalør. Kommunen er myndighed på området. Opsummering fra mødet den 29. januar 2013 med grundejerforeninger i sommerhusområderne Øster Hurup Multihus (Byens Aula), Langerimsvej 7 9, Øster Hurup Velkomst og introduktion Bjarke Jensen fra Mariagerfjord

Læs mere

Separatkloakering i dit område

Separatkloakering i dit område Separatkloakering i dit område Side 2 Hvorfor lægger vi nye kloakker? I følge Kalundborg Kommunes Spildevandsplan 2010-2015 skal dit område separatkloakeres. Det nye kloaksystem vil blive udført som separatsystem,

Læs mere

Tillæg nr. 1 til. Spildevandsplan Etablering af regn- og spildevandsledninger ved Smedegyden m.fl. i Tommerup

Tillæg nr. 1 til. Spildevandsplan Etablering af regn- og spildevandsledninger ved Smedegyden m.fl. i Tommerup Tillæg nr. til Spildevandsplan 0-0 Etablering af regn- og spildevandsledninger ved Smedegyden m.fl. i Tommerup Februar 0 Indholdsfortegnelse. Indledning.... Offentliggørelse og vedtagelse.... Status....

Læs mere

Separatkloakering i Feldborg 2012-2020. Orienteringsmøde 25. juni 2012

Separatkloakering i Feldborg 2012-2020. Orienteringsmøde 25. juni 2012 Separatkloakering i Feldborg 2012-2020 Orienteringsmøde 25. juni 2012 Dagsorden Velkomst & præsentation Baggrund for projektet Gennemgang af projektet Arbejdets forløb Reetablering af fortove og veje Myndighedsforhold

Læs mere

Tillæg nr. 4 Separering af kloak i Jordrup og Fynslund Spildevandsplan

Tillæg nr. 4 Separering af kloak i Jordrup og Fynslund Spildevandsplan Tillæg nr. 4 Separering af kloak i Jordrup og Fynslund Spildevandsplan 2012 2019 By- og Udviklingsforvaltningen Spildevandsteamet Sag nr. 13/1433 Dato 30. september 2013 Signaturforklaring: Gul: eksisterende

Læs mere

Fra septiktank til fælles kloak

Fra septiktank til fælles kloak Fra septiktank til fælles kloak Hvorfor kloakering i det åbne land? Køge Kommune har besluttet, at en række ejendomme i det åbne land skal sluttes til det fælles kloaksystem. Din ejendom er én af dem.

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan Tillæg nr. 12. Ændring af spildevandsplanens opland A18.4A, Ølsvej, Hobro Vest.

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan Tillæg nr. 12. Ændring af spildevandsplanens opland A18.4A, Ølsvej, Hobro Vest. OCMO ApS Mariagerfjord Vand a s Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 06.00.05-P15-5-13 Ref.: Jens Kalør

Læs mere

Matcher. Stilling. Gruppe H1

Matcher. Stilling. Gruppe H1 Matcher 1 : Køge OK - O-63/NFR/Maribo : 55-64 2 : Køge OK - OK Skærmen Værløse : 66-50 3 : Køge OK - DSR/Fredensborg/Vinderød : 66-47 4 : O-63/NFR/Maribo - OK Skærmen Værløse : 60-47 5 : O-63/NFR/Maribo

Læs mere

Orienteringsmøde om kloakering af sommerhusområder Mariagerfjord Kommune & Mariagerfjord Vand a s

Orienteringsmøde om kloakering af sommerhusområder Mariagerfjord Kommune & Mariagerfjord Vand a s Orienteringsmøde om kloakering af sommerhusområder Mariagerfjord Kommune & Mariagerfjord Vand a s Øster Hurup Multihus (Byens Aula), Langerimsvej 7 9, Øster Hurup Dagsorden Dagsorden Velkomst Baggrund

Læs mere

Kontakt os gerne... Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg! Derfor inviteres du til borgermøde

Kontakt os gerne... Regnvandet skal ud af kloakken i Hovborg! Derfor inviteres du til borgermøde Kontakt os gerne... Hvis du har spørgsmål før eller efter borgermødet, er du velkommen til at kontakte os: pk@tekstoggrafik.dk januar 2017 Vejen Forsyning Carsten Sundbæk, 76 32 66 19 casu@vejenforsyning.dk

Læs mere

Referat, Bestyrelsesmøde

Referat, Bestyrelsesmøde Referat, Bestyrelsesmøde Tid: 10. marts 2015 kl. 16:30-18:30 Sted: Forskerparken, mødelokale 2 Dagsorden 1. Velkomst, v/formanden 2. Underskrivning af referat fra bestyrelsesmødet den 11/11-14. Beslutning:

Læs mere

RESULTATLISTE DDSN 15m Pistolturnering Individuelle resultater

RESULTATLISTE DDSN 15m Pistolturnering Individuelle resultater RESULTATLISTE DDSN 15m Pistolturnering 2012-13 Individuelle resultater Luftpistol Klasse 1 1 16916 Rune Knudsen 291 291 292 874 291,3 2 32639 Heidi Bergholt Madse 289 287 289 865 288,3 3 14780 Holger W.

Læs mere

Q&A: Fra Bæk til Bælt

Q&A: Fra Bæk til Bælt Q&A: Fra Bæk til Bælt Svar på spørgsmål fra projektets interessenter. Generelt om projektet Hvorfor udledning i Lillebælt? Vandmiljøet i Lillebælt er så stærkt, at det kun i meget ringe grad bliver påvirket

Læs mere

Den flotte vej. Landskabsarkitekt Preben Skaarup. Rampen fly-overen fører bilerne fra øst i en flot bue ind mod centrum af Silkeborg.

Den flotte vej. Landskabsarkitekt Preben Skaarup. Rampen fly-overen fører bilerne fra øst i en flot bue ind mod centrum af Silkeborg. Den flotte vej Rampen fly-overen fører bilerne fra øst i en flot bue ind mod centrum af Silkeborg. Smuk tur gennem land og by Turen på motorvejen bliver en stor oplevelse for trafikanterne. På de 29 km

Læs mere

Att. Stine Madsen Ansbjerg 28. juni 2018 Sags id: 17/9788

Att. Stine Madsen Ansbjerg 28. juni 2018 Sags id: 17/9788 Miljø og Natur Assens Forsyning A/S Skovvej 2b 5610 Assens Kommune Att. Stine Madsen Ansbjerg 28. juni 2018 Sags id: 17/9788 Afgørelse om ikke VVM-pligt. Etablering af regnvandsbassin i forbindelse med

Læs mere

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Læsevejledning Offentlige myndigheder skal foretage en miljøvurdering af planer og programmer, der kan få en væsentligt indvirkning på miljøet,

Læs mere

2-delt borgermøde: Forslag om vindmøller ved Øster Børsting. Tirsdag den 21. august 2012 kl.19 Velkommen!

2-delt borgermøde: Forslag om vindmøller ved Øster Børsting. Tirsdag den 21. august 2012 kl.19 Velkommen! 2-delt borgermøde: Forslag om vindmøller ved Øster Børsting Tirsdag den 21. august 2012 kl.19 Velkommen! Program Første del (fælles) Kl. 19.00 Kl. 19.10 Kl. 19.20 Kl. 19.45 Kl. 20.15 Velkommen v/ Jens

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til lokalplan 5.ros tillæg 1 for Schmeltz Plads Planens indhold Lokalplanens baggrund er en henvendelse om muligheden for

Læs mere

Sammenfattende redegørelse af miljørapporten for Blå Plan efter miljøvurderingsloven

Sammenfattende redegørelse af miljørapporten for Blå Plan efter miljøvurderingsloven Bilag 1 Sammenfattende redegørelse af miljørapporten for Blå Plan efter miljøvurderingsloven Ved vedtagelse af Blå Plan skal der tages behørigt hensyn til miljørapporten og til de udtalelser, der er modtaget

Læs mere

Regulering af Nebel Bæk. Silkeborg Forsyning A/S, Tietgensvej 3, 8600 Silkeborg. Malene Caroli Juul,

Regulering af Nebel Bæk. Silkeborg Forsyning A/S, Tietgensvej 3, 8600 Silkeborg. Malene Caroli Juul, Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Regulering af Nebel Bæk Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Silkeborg Forsyning

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling - lørdag d. 4. september 2010, kl. 14.00

Referat af ekstraordinær generalforsamling - lørdag d. 4. september 2010, kl. 14.00 Referat af ekstraordinær generalforsamling - lørdag d. 4. september 2010, kl. 14.00 Sted: H/F Brandhøj, festpladsen. Deltagere: Advokat Mads Kofod (rådgivende for H/F Brandhøj i forbindelse med kloakeringsarbejde),

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Ikast-Brande Spildevandsplan Uhre By Ændring af kloakeringsprincipper og oplandsgrænser.

Tillæg nr. 10 til Ikast-Brande Spildevandsplan Uhre By Ændring af kloakeringsprincipper og oplandsgrænser. Tillæg nr. 10 til Ikast-Brande Spildevandsplan 2010-2021 Uhre By Ændring af kloakeringsprincipper og oplandsgrænser. Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Centerparken 1 7330 Brande Sagsbehandler: Pernille

Læs mere

1. 14/25202 Forslag til Lokalplan 4.2-3 og Kommuneplantillæg nr. 12 forcampingplads og fritidsområde ved Løgismose Strand...1

1. 14/25202 Forslag til Lokalplan 4.2-3 og Kommuneplantillæg nr. 12 forcampingplads og fritidsområde ved Løgismose Strand...1 Tillægsdagsorden Økonomiudvalget Tid Mandag den 19. januar 2015 - kl. 13:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. 14/25202 Forslag til Lokalplan 4.2-3 og Kommuneplantillæg nr. 12 forcampingplads

Læs mere

Lolland Forsyning A/S. Velkommen til Borgermøde vedrørende kloakprojektet Askø-Dannemare 16. november 2011 Dannemare Forsamlingshus

Lolland Forsyning A/S. Velkommen til Borgermøde vedrørende kloakprojektet Askø-Dannemare 16. november 2011 Dannemare Forsamlingshus Lolland Forsyning A/S Velkommen til Borgermøde vedrørende kloakprojektet Askø-Dannemare 16. november 2011 Dannemare Forsamlingshus Centralisering af spildevandsrensning og kloakering af det åbne land Askø-Dannemare

Læs mere

Udvikling af Grundet Skovby og konsekvenser for Grundet området

Udvikling af Grundet Skovby og konsekvenser for Grundet området Udvikling af Grundet Skovby og konsekvenser for Grundet området Grundet Skovby Grundet Grundet Skovby nyt område i Vejle nord Positivt samspil med nærliggende områder Når vi lytter.. Grundet Skovby skal

Læs mere

Separatkloakering Hvad betyder det for dig?

Separatkloakering Hvad betyder det for dig? Separatkloakering Hvad betyder det for dig? Vi er i gang med at separatkloakere, og vi kommer snart til dit område. Hvorfor denne folder? Varde Kommune og Varde Forsyning A/S er i fuld gang med at ændre

Læs mere

FORELØBIGE OVERSLAGSPRISER HOLBÆK RA PROJEKTLEDER. Raoul Roestenberg UDFÆRDIGET AF

FORELØBIGE OVERSLAGSPRISER HOLBÆK RA PROJEKTLEDER. Raoul Roestenberg UDFÆRDIGET AF PROJEKT Holbæk Ny Renseanlæg PROJEKTNUMMER 30.1803.32 PROJEKTLEDER Raoul Roestenberg UDFÆRDIGET AF Raoul Roestenberg, Hanne Risbæk, Michael Hjorteberg DATO Indholdsfortegnelse Indledning 2 Scenarie 1:

Læs mere

Region Midtjylland Hospitalsenheden Vest, DNV. Østlige af DNV Gødstrup, se kort. Medio april 2017 til 31. januar 2018.

Region Midtjylland Hospitalsenheden Vest, DNV. Østlige af DNV Gødstrup, se kort. Medio april 2017 til 31. januar 2018. TEKNIK OG MILJØ Region Midtjylland 0 Hospitalsenheden Vest, DNV Oluf Jørgensen A/S V/ Mikkel Bjerg Larsen E-mail: mbl@ojas.dk Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal

Læs mere

Bilag 1, scoping skema. Miljøvurdering af spildevandsplan.

Bilag 1, scoping skema. Miljøvurdering af spildevandsplan. Bilag 1, scoping skema Landskab Landskabelig værdi/ Byarkitektonisk værdi Ved placering af regnvandsbassiner for landskabelige og geologiske interesseområder. Nyanlæg indpasses således ift. disse områder.

Læs mere

Nr: Ejer: Ring nr: 1 Alex Kristiansen DK 021 17 2602M 2 Alex Kristiansen DK 021 17 2604M 3 Alex Kristiansen DK 021 17 2611M 4 Alex Kristiansen DK 021 17 2615M 5 Alex Kristiansen DK 021 17 2618M 6 Allan

Læs mere

REFERAT. Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde

REFERAT. Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde REFERAT Plan & Miljøudvalget den 08.12.2008 i mødelokale 2 Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde Indledning

Læs mere

Ny kloak i Husum Ballum. Borgermøde onsdag den 7. november 2018

Ny kloak i Husum Ballum. Borgermøde onsdag den 7. november 2018 Ny kloak i Husum Ballum Borgermøde onsdag den 7. november 2018 Velkomst og præsentation Jan Kirchner, Tønder Forsyning A/S (projektleder) Flemming Oltmann, Tønder Forsyning A/S (skriver referat fra mødet)

Læs mere

Oversigt over indkomne høringssvar til foroffentlighed for lokalisering af renseanlæg m.m. Udgave af 18. marts 2016

Oversigt over indkomne høringssvar til foroffentlighed for lokalisering af renseanlæg m.m. Udgave af 18. marts 2016 Notat 18. marts 2016 Sags id: 15/29702 Oversigt over indkomne høringssvar til foroffentlighed for lokalisering af renseanlæg m.m. Udgave af 18. marts 2016 Dette notat noterer kort de forhold, som de indkomne

Læs mere

Nøddelund. Viborg Kommune. Forslag til tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Separatkloakering af landsbyen Nøddelund

Nøddelund. Viborg Kommune. Forslag til tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Separatkloakering af landsbyen Nøddelund Nøddelund Forslag til tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2009 2013 Rekvirent Teknik & Miljø Natur og Vand Sct. Mogens Gade 3 8800 Viborg Kontakt: Anders Haugstrup Rådgiver Orbicon A/S Klostermarken 12 8800

Læs mere

Havvindmølleparken Lillebælt Syd Baggrund for projektet

Havvindmølleparken Lillebælt Syd Baggrund for projektet Baggrund for projektet Sønderborg Kommune og Sønderborg Forsyning ønsker at etablere en havvindmøllepark i området mellem Als, Helnæs og Sønderby Klint. Området er betegnet Lillebælt Syd se kortudsnit

Læs mere

Separatkloakering af Vrøgum Informationsmøde den 04. februar 2015

Separatkloakering af Vrøgum Informationsmøde den 04. februar 2015 Separatkloakering af Vrøgum Informationsmøde den 04. februar 2015 Dagsorden Velkomst og præsentation af panel Varde Kommune og Varde Forsyning A/S Baggrund Kloakeringsprincipper Tidsplan Det praktiske

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 9. Ramme 3.1.T.4 til tekniske anlæg øst for Tommerup Stations By

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 9. Ramme 3.1.T.4 til tekniske anlæg øst for Tommerup Stations By Forslag til Kommuneplantillæg nr. 9 Ramme 3.1.T.4 til tekniske anlæg øst for Tommerup Stations By august 2019 Offentlig høring Forslag til kommuneplantillæg nr. 9 er i høring til den 24. oktober 2019.

Læs mere

Nyheder 16. apr. 2018 kl. 04.00 http://byrum.dk/6442150 Når åen Rævedamsafløbet genåbnes næste år, bliver en del af klimaproblemerne samtidig løst. Klimatilpasning Tæt samarbejde mellem kommune og forsyning

Læs mere

Lolland Forsyning A/S. Velkommen til Borgermøde Birket og Lindet 22. august 2012 Signe Stubs Sognegård, Torrig L.

Lolland Forsyning A/S. Velkommen til Borgermøde Birket og Lindet 22. august 2012 Signe Stubs Sognegård, Torrig L. Lolland Forsyning A/S Velkommen til Borgermøde Birket og Lindet 22. august 2012 Signe Stubs Sognegård, Torrig L. Program Velkommen ved Lolland Forsyning Orientering om projektet Tidsplan Hvad betyder det

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde mandag den 15. august kl STED: Hjallerup Skole, lærerværelset

Skolebestyrelsesmøde mandag den 15. august kl STED: Hjallerup Skole, lærerværelset Side 1 Referat Skolebestyrelsesmøde mandag den 15. august kl. 18.00-20.00 STED: Hjallerup Skole, lærerværelset DELTAGERE Forældrevalgte: Medarbejdere: Mikael Christensen HJ Gitte Olsson FL Henrik H. Mikkelsen

Læs mere

Områdefornyelse mellem Buchwaldsvej og Smedevej i Tommerup st. Interessentforum 21. marts 2017

Områdefornyelse mellem Buchwaldsvej og Smedevej i Tommerup st. Interessentforum 21. marts 2017 *Referatet af undersøgelser i præsentationen er ikke dækkende, der henvises derfor til bagvedliggende undersøgelsesrapporter. Oplysninger afspejler ikke en myndighedsbehandling eller myndighedsafgørelse.

Læs mere

Kloakering ved Bildsø Strand

Kloakering ved Bildsø Strand Kloakering ved Bildsø Strand Program: Velkomst ved Byrådspolitiker Steen Olsen Spildevandsplanen og historisk redegørelse Miljøredegørelse og økonomi ved nyanlæg Kloakering ved SK Forsyning Fælles drøftelse

Læs mere

Arrild kloakseparering. Borgermøde den 15. april 2015

Arrild kloakseparering. Borgermøde den 15. april 2015 Arrild kloakseparering Borgermøde den 15. april 2015 Dagsorden: 1. Velkomst (v. Jacob Riis Bols, Tønder Spildevand A/S) 2. Baggrund (v. Martin Madsen, Tønder Kommune) 3. Gennemgang af projektet (v. Jacob

Læs mere