Forbrugernes kendskab til deres rettigheder og pligter. Konkurrence- og Forbrugeranalyse 10.11

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forbrugernes kendskab til deres rettigheder og pligter. Konkurrence- og Forbrugeranalyse 10.11"

Transkript

1 Forbrugernes kendskab til deres rettigheder og pligter Konkurrence- og Forbrugeranalyse 1.11

2

3 FORBRUGERNES KENDSKAB TIL DERES RETTIGHEDER OG PLIGTER Indhold Kapitel 1 Forbrugernes kendskab til deres rettigheder og pligter Indledning... 3 Kapitel 2 Resultater Generelt kendskab Centrale forbrugerrettigheder og -pligter Reklamation Fortrydelse af et køb Ombytning, reparation og afhjælpning...13 Kapitel 3 Bilag Svarfordeling Metode...17

4

5 SIDE 3 Forbrugernes kendskab til deres rettigheder og pligter Kapitel 1 Forbrugernes kendskab til deres rettigheder og pligter 1.1. Indledning Effektive markeder er en vigtig drivkraft for vækst i økonomien og for at skabe nye muligheder for forbrugerne. På effektive markeder konkurrerer virksomhederne om at tilbyde forbrugerne de bedste produkter til den laveste pris. Samtidig agerer forbrugerne kompetent. Kendetegnende for kompetente forbrugere er,:»» at de vælger de produkter, der skaber størst værdi for dem. Det sender et stærkt signal til virksomhederne om forbrugernes ønsker, og sikrer at de bedste virksomheder opnår succes. Forbrugerne bidrager herved til konkurrence, vækst og nye muligheder.»» at de kender deres rettigheder og pligter, jf. forbrugerlovgivningen. Forbrugernes kendskab til deres rettigheder og pligter bidrager, ligesom visheden om at disse håndhæves effektivt, til, at forbrugerne trygt kan handle på markedet. Forbrugere, der kender og anvender deres rettigheder, skærper virksomhedernes incitament til at overholde reglerne og er med til at sikre, at virksomhederne konkurrerer på lige vilkår. Danmark har generelt et højt forbrugerbeskyttelsesniveau, men forbrugerne skal kende deres rettigheder for at kunne anvende dem. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har undersøgt forbrugernes kendskab til deres rettigheder og pligter ved at spørge ca. 1. repræsentativt udvalgte forbrugere. Forbrugerne har besvaret 16 spørgsmål om deres kendskab til centrale elementer af blandt andet købeloven, aftaleloven og markedsføringsloven. Boks 1: Hovedkonklusioner»» Gennemsnitligt svarer forbrugerne rigtigt på omkring halvdelen af undersøgelsens 16 spørgsmål.»» Kendskabet er lavest blandt kvinder, yngre forbrugere samt forbrugere med kortere uddannelse og/eller lavere husstandsindkomst.»» Ca. 4 pct. af forbrugerne kender ikke reklamationsfristen på 2 år. 7 pct. kender til kravet om fremvisning af kvittering for at kunne reklamere.»» Omkring 7 pct. af forbrugerne er ikke klar over, at de ikke har en lovbestemt fortrydelsesret ved køb i fysiske butikker.»» Ca. 8 pct. af forbrugerne ved, at de har 14 dages fortrydelsesret ved internetkøb.»» Omkring 8 pct. af forbrugerne ved, at når en vare er købt med en fejl, så kan de i første omgang få varen repareret eller byttet til en ny. Ca. halvdelen af forbrugerne ved, at forhandleren har ret til at forsøge at afhjælpe den pågældende fejl inden for rimelig tid dvs. typisk 1-2 afhjælpningsforsøg.

6 SIDE 4 Forbrugernes kendskab til deres rettigheder og pligter Kapitel 2 Resultater I afsnit 2.1 beskrives forbrugernes generelle kendskab til deres rettigheder og pligter. I afsnit 2.2 fokuseres der på kendskabet til en række centrale rettigheder og pligter vedrørende reklamation, fortrydelsesret samt ombytning, reparation og afhjælpning. I afsnit 3 præsenteres slutteligt svarfordelingen på de spørgsmål, forbrugerne har besvaret. Samtidig beskrives metoden bag undersøgelsen. 2.1 Generelt kendskab Den gennemsnitlige forbruger svarer rigtigt på omkring 7 eller ca. halvdelen af de i alt 16 spørgsmål 1. Største delen af forbrugerne ca. 55 pct. har 5-8 rigtige svar, jf. figur 1. Omkring 25 pct. af forbrugerne har ni eller flere rigtige svar, mens ca. 2 pct. af forbrugerne har -4 rigtige svar. Figur 1. Andel af forbrugerne med rigtige svar rigtige 1-4 rigtige 5-8 rigtige 9-12 rigtige rigtige Kilde: TNS Gallup for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Note 1 På spørgsmålet om hvornår et køb er bindende, har mange forbrugere svaret; når varen er betalt. Det vil i praksis ofte være sådan, at handlen bliver aftalt ved betaling fx ved køb af varer i et supermarked. Betaling er imidlertid ikke afgørende for, om et køb er bindende. Købet er bindende, når handlen er aftalt uanset om det er betalt. Det sker fx i de tilfælde, hvor der indgås en skriftlig aftale inden betalingen. Hvis svaret når varen er betalt tælles med som rigtigt, vil forbrugerne i gennemsnit stadig have svaret rigtigt på 7 ud af de 16 spørgsmål.

7 SIDE 5 Resultater Flest forbrugere kender til, hvornår der foreligger en accept af et bindende tilbud, jf. aftalelovens 1. Spørgsmålet omhandler et prisskilt på en vare i en butik, der lyder på 1.5 kr. Ved køb oplyser ekspedienten, at prisen faktisk er 2.5 kr. Spørgsmålet går på, hvad forbrugeren i udgangspunktet har ret til i denne situation. Ca. 85 pct. af forbrugerne svarer korrekt, at de har ret til at købe varen til 1.5 kr. Omvendt ved kun ganske få forbrugere, at der gælder noget andet, når de har set et tilbud i en reklame, jf. aftalelovens 1. Spørgsmålet omhandler et tilbud, der er set i en reklame, men hvor prisen viser sig at være højere i butikken. 2 pct. af forbrugerne svarer korrekt, at forhandleren har ret til at sælge til den højere pris. Det skyldes, at en forhandler har ret til at rette i prisen i forhold til en reklame, hvis forhandleren gør det, inden handlen indgås. Det kan fx ske via skiltning i butikken. Forskelle på forbrugernes kendskab til reglerne Yngre forbrugeres kendskab til reglerne er lidt mindre end øvrige forbrugeres. Relativt flere årige har -4 rigtige svar, mens relativt færre årige har 5-16 rigtige svar, jf. figur 2. Figur 2: Fordeling af antal rigtige svar efter alder rigtige 1-4 rigtige 5-8 rigtige 9-12 rigtige rigtige år år 65+ år Kilde: TNS Gallup for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen samt egne beregninger. Mænd kender reglerne bedre end kvinder. Relativt flere kvinder end mænd har -8 rigtige svar, jf. figur 3. Samtidig har relativt færre kvinder 9-16 rigtige svar.

8 SIDE 6 FORBRUGERNES KENDSKAB TIL DERES RETTIGHEDER OG PLIGTER Figur 3: Fordeling af antal rigtige svar efter køn rigtige 1-4 rigtige 5-8 rigtige 9-12 rigtige rigtige Mænd Kvinder Kilde: TNS Gallup for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen samt egne beregninger. Endelig er der en tendens til, at kendskabet til reglerne stiger med husstandsindkomsten. Relativt flere forbrugere med den laveste husstandsindkomst har -4 rigtige svar, mens relativt flere forbrugere med de højeste husstandsindkomster har 5-16 rigtige svar, jf. figur 4.

9 SIDE 7 Resultater Figur 4: Fordeling af antal rigtige svar efter husstandsindkomst rigtige 1-4 rigtige 5-8 rigtige 9-12 rigtige rigtige Under 3. kr kr. 6. kr. eller derover Kilde: TNS Gallup for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen samt egne beregninger. På det generelle niveau er der ikke fundet signifikante forskelle i forbrugernes kendskab til reglerne, i forhold til hvor i landet forbrugerne bor. Udover kendskabsundersøgelsen har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i foråret 211 gennemført en undersøgelse vedrørende forbrugerinformation, hvori der ind gik fem spørgsmål om kendskabet til centrale forbrugerbeskyttelsesregler vedrørende reklamation, fortrydelsesret, formodningsregel samt ombytning og reparation. Under sø gelsen har haft til formål at give styrelsen et overblik over behovet for for bru ger in fo rmation i befolkningen generelt. Omkring 1. repræsentativt udvalgte forbrugere deltog i undersøgelsen. Resultaterne fra denne undersøgelse peger i samme retning som resultaterne af kendskabsundersøgelsen. Den gennemsnitlige forbruger svarer rigtigt på omkring halvdelen af de fem spørgsmål om kendskabet til forbrugerlovgivningen. Yngre forbrugere kender i mindre grad reglerne end øvrige forbrugere. Der er relativt flere årige med -1 rigtige svar og relativt færre med 4-5 rigtige svar. Mænds kendskab til reglerne er større end kvinders. Der er relativt flere kvinder med -1 rigtige svar og samtidig relativt færre med 4-5 rigtige svar. Ifølge undersøgelsen vedrørende forbrugerinformation er der derudover en sammenhæng mellem uddannelsesniveau og kendskab til forbrugerlovgivningen. Relativt flere forbrugere med lavt uddannelsesniveau (folkeskole/gymnasial uddannelse) har -1 rigtige svar, mens relativt flere højtuddannede har 4-5 rigtige svar.

10 SIDE 8 FORBRUGERNES KENDSKAB TIL DERES RETTIGHEDER OG PLIGTER 2.2 Centrale forbrugerrettigheder og -pligter I kendskabsundersøgelsen er der spurgt bredt til forbrugernes kendskab til deres rettigheder og pligter. I hverdagen vil nogle af disse rettigheder og pligter imidlertid være vigtigere for forbrugerne at kende end andre. I det følgende fokuseres på rettigheder og pligter, som vurderes at være særlig vigtige for forbrugerne at kende. Det gælder reglerne omkring reklamation, fortrydelse af køb samt ombytning, reparation og afhjælpning Reklamation Den grundlæggende problemstilling omkring reklamation er, i hvilket omfang forbrugerne kender til reklamationsfristen på 2 år fra købet af en vare. Ca. 6 pct. af forbrugerne ved, at reklamationsretten gælder i 2 år. Ca. 2 tror, at de kun kan reklamere i 14 dage, mens yderligere godt 1 pct. tror, at reklamationsretten gælder i 1 år, jf. figur 5. Figur 5: Hvis en vare du har købt, ikke er i orden, har du ifølge købeloven ret til at klage. Hvor lang tid gælder den ret? Op til 2 år 14 dage 6 mdr. Op til 1 år Op til 3 år Ved ikke Kilde: TNS Gallup for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. En undersøgelse fra EU-Kom mis sionen viser, at 65 pct. af de danske forbrugere kender til muligheden for gratis at få repareret eller ombyttet varen, hvis den går i stykker efter 18 måneder. 1 Kendskabet til reklamationsretten er dermed på samme niveau i de to undersøgelser. Danmark er blandt de lande i Europa, hvor kendskabet er højest blandt forbrugerne. I gennemsnit kender ca. 4 pct. af de europæiske forbrugere til reklamationsretten. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens kendskabsundersøgelse viser, at forbrugere med folkeskoleuddannelse som højeste uddannelse i mindre grad kender til reklamationsfristen på to år mens forbrugere med mellemlang og lang videregående uddannelse i højere grad kender til denne frist. Ca. 4 pct. af forbrugerne med folkeskoleuddannelse tror, at reklamationsfristen er mindre end 2 år (henholdsvis 14 dage, et ½ år samt op til 1 år), jf. figur 6. Note 1 Special Eurobarometer 342: Consumer Empowerment Survey.

11 SIDE 9 Resultater Figur 6: Hvis en vare, du har købt, ikke er i orden, har du ifølge købeloven ret til at klage. Hvor lang tid gælder den ret? fordelt på uddannelse Op til 2 år 14 dage 6 mdr. Op til 1 år Op til 3 år Ved ikke Folkeskole Gymnasiel uddannelse Erhvervsuddannelse Kortere Videregående Mellemlang videregående Lang Videregående Kilde: TNS Gallup for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen samt egne beregninger. I undersøgelsen er der spurgt ind til en række øvrige forhold vedrørende reklamation. Der er bl.a. spurgt til, hvilke forpligtigelser forbrugerne skal opfylde for at kunne gøre brug af reklamationsretten. Forbrugernes ansvar i forhold til reklamation Ca. 7 pct. af forbrugerne ved, at forhandleren har lov til at afvise en reklamation, hvis forbrugeren ikke kan dokumentere købet typisk i form af en kvittering, jf. figur 7.

12 SIDE 1 FORBRUGERNES KENDSKAB TIL DERES RETTIGHEDER OG PLIGTER Figur 7: Du går ind i en butik for at klage over en vare, du har købt der. Ekspedienten beder om kvitteringen, men den har du mistet. Hvad er reglerne? Forhandleren har ret til at afvise min klage, når jeg ikke har kvitteringen med Butikken har stadig den konkrete vare til salg, så de skal give mig en erstatningsvare Hvis butikken forhandler det mærke, jeg klager over, skal de hjælpe mig med at klage til producenten Ved ikke Kilde: TNS Gallup for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Forbrugernes kendskab, til at de skal behandle varer forsvarligt for at kunne gøre brug af reklamationsretten, er også undersøgt. Der er spurgt til en situation, hvor en 1½ år gammel kaffemaskine ikke længere virker. Forbrugeren har ikke afkalket maskinen i det 1½ år, der er gået siden købet. Efter at have undersøgt maskinen kræver forhandleren, at forbrugeren selv betaler for at få den repareret herunder betaler et undersøgelsesgebyr fordi forbrugeren ikke har afkalket maskinen. Da det er almindeligt kendt, at en kaffemaskine skal afkalkes, og det fremgår tydeligt af brugsanvisningen, kan forbrugeren ikke kræve at få maskinen repareret gratis. Det ved ca. en tredjedel af forbrugerne. Generelt gælder, at hvis forbrugerne ikke behandler en vare ansvarligt, og dermed selv forårsager et problem, kan forbrugeren ikke efterfølgende gøre krav gældende mod forhandleren. Ca. en tredjedel ved, at de ikke har ret til at få kaffemaskinen repareret gratis, men tror fejlagtigt, at forhandleren ikke må kræve et undersøgelsesgebyr, når de har købt kaffemaskinen i hans butik og klager efter 1½ år, hvilket er inden for reklamationsfristen. Ca. en fjerdedel af forbrugerne angiver, at de ikke kender svaret på spørgsmålet. Reklamationsrettens anvendelsesområde I undersøgelsen er der endvidere spurgt til forbrugerens stilling i forskellige situationer, hvor producent eller forhandler udfordrer købelovens reklamationsret. Den første situation omhandler købet af en vaskemaskine, der er omfattet af en producentgaranti, hvor forbrugeren i 1 år kan få repareret maskinen til ½ pris. Da vaskemaskinens motor brænder sammen efter 1 måneder som følge af en fabrikationsfejl, går spørgsmålet på, hvad der så gælder producentgaranti eller reklamationsret? Ca. 8 pct. af forbrugerne angiver korrekt, at købeloven giver forbrugeren ret til at få vaskemaskinen repareret gratis eller byttet til en ny. I de tilfælde, hvor der leveres en producentgaranti på en vare, er garantien altså kun relevant for forbrugeren, hvis den tilbyder rettigheder udover dem, der følger af købeloven fx en længere reklamationsfrist.

13 SIDE 11 Resultater Den anden situation handler om købet af 2. sorterings varer i dette tilfælde et par lærredssko med en plet. Da sålen på skoen går i stykker efter 3 måneder, vil forhandleren ikke lade forbrugeren benytte sin reklamationsret. Spørgsmålet går på, hvad forbrugeren har ret til. Omkring halvdelen af forbrugerne svarer korrekt, at reklamationsretten altid gælder også ved tilbud, udsalg, køb af brugte varer og lagersalg. Når en vare sælges som 2. sortering, kan forbrugeren ikke klage over det/de forhold, der er årsagen til, at varen opfattes som 2. sortering. Købeloven gælder dog stadig for fejl og mangler, der ligger udover det/de forhold. Ca. en fjerdedel af forbrugerne tror fejlagtigt, at hvis forhandleren skilter med, at kunden frasiger sig reklamationsretten ved køb af 2. sorterings sko, så kan de ikke reklamere over skoene. Omkring 2 pct. af forbrugere angiver, at de ikke kender svaret på spørgs målet. Reklamation ved køb på internettet I undersøgelsen er der endelig spurgt til reklamation i forbindelse med handel på internettet. Spørgsmålet handler om en mobiltelefon købt over nettet. Telefonen virker ikke og sendes derfor tilbage til forhandleren, som accepterer fejlen og sender en ny. Spørgsmålet går på, hvem der skal betale portoen frem og tilbage. Ca. 4 pct. af forbrugere angiver korrekt, at forhandleren skal betale portoen begge veje. Når der er fejl eller mangler ved en vare, kan der ikke pålægges forbrugeren ekstra udgifter i forbindelse med reparation. Omkring 3 pct. af forbrugerne tror fejlagtigt, at de skal betale portoen for at returnere mobilen, mens forhandleren skal betale portoen for den nye telefon. Det kan hænge sammen med, at forbrugerne i forbindelse med fortrydelse af et internetkøb, selv er forpligtet til at betale portoen ved returforsendelsen. Ca. en fjerdedel af forbrugerne angiver, at de ikke kender svaret på spørgsmålet Fortrydelse af et køb Der er forskel på forbrugernes mulighed for at fortryde et køb alt efter om forbru ge ren køber en vare i en fysisk butik eller på internettet. Ved køb i danske internet bu tikker har forbrugeren altid 14 dages fortrydelsesret, 2 mens forbrugerne ikke har en lovbestemt fortrydelsesret ved køb i fysiske butikker. Mange forhandlere gi ver dog forbrugerne fortrydelsesret, men her er tale om en service og ikke en lov be stemt ret. Forbrugernes kendskab til reglerne omkring fortrydelse i henholds vis fy sisk butik og på internettet er meget forskelligt. Undersøgelsen viser, at ca. 8 pct. af forbrugerne kender til fortrydelsesretten ved internetkøb, mens ca. 3 pct. ved, at de ikke har fortrydelsesret i forbindelse med køb i fysiske butikker, 3 jf. figur 8. Note 2 Ved køb i internetbutikker lokaliseret i andre lande end Danmark kan fortrydelsesfristen variere. Note 3 I begge undersøgelser er der spurgt til forbrugernes kendskab til muligheden for at fortryde køb i fysiske butikker. Dette er det eneste spørgsmål, der går igen i begge undersøgelser. Undersøgelserne peger begge på, at omkring 3 pct. af forbrugerne ved, at de ikke har en lovbestemt returret.

14 SIDE 12 FORBRUGERNES KENDSKAB TIL DERES RETTIGHEDER OG PLIGTER Figur 8: Kendskab til fortrydelsesret internetkøb og køb i fysisk butik Rigtige Forkerte Ved ikke Fysisk butik Internet butik Kilde: TNS Gallup for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. I forhold til spørgsmålet om fortrydelsesret i fysiske butikker tror mellem en fjerdedel og en tredjedel af forbrugerne fejlagtigt, at de har ret til at få pengene tilbage. Endvidere tror mellem en tredjedel og to-femtedele af forbrugerne fejlagtigt, at de har ret til at få et tilgodebevis eller at få byttet til en anden vare. I alt svarer ca. to tredjedele altså forkert, jf. figur 8. Kendskabet, til at man som forbruger ikke har fortrydelsesret ved køb i fysiske butikker, er lavest blandt yngre forbrugere. Endvidere varierer kendskabet med uddannelsesniveau: Desto længere uddannelse desto højere kendskab. Kendskabet til fortrydelsesretten ved internetkøb er højere blandt mænd end kvinder, jf. figur 9. Det kan hænge sammen med, at mænd handler hyppigere på internettet end kvinder. 5 Note 4 Ift. køb i fysisk butik er forbrugerne spurgt til købet af et par høretelefoner, som forbrugeren har fortrudt. Høretelefonerne er endnu ikke pakket ud, men ved returnering nægter ekspedienten at tage imod varen med henvisning til, at butikken ikke giver returret. Spørgsmålet går på, hvad forbrugeren har ret til? Ift. køb på internettet er forbrugerne spurgt til købet af en computer. Et par dage efter køb og betaling fortrydes købet og varen returneres til sælger, som nægter at returnere pengene. Spørgsmålet går på, hvad forbrugeren har ret til? Note 5 Se blandt andet: Befolkningens brug af internettet (21), Danmarks Statistik.

15 SIDE 13 Resultater Figur 9: Fortrydelsesret ved handel på internettet fordelt på køn Jeg har ret til at fortryde købet og få pengene tilbage i 14 dage fra modtagelsen Jeg har ret til at få byttet computeren eller få et tilgodebevis i 14 dage fra modtagelsen, men jeg har ikke ret til at få pengene tilbage Jeg har købt og betalt computeren, derfor har sælger hverken pligt til at tage den retur, bytte, eller tilbyde et tilgodebevis Ved ikke Kvinder Mænd Kilde: TNS Gallup for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. En undersøgelse fra EU-Kom mis sionen viser, at ca. 75 pct. af de danske forbrugere kender til muligheden for at fortryde købet af et produkt bestilt via internet, post eller telefon. 6 Kendskabet til fortrydelsesretten er som det tidligere omtalte kendskab til reklamationsretten på samme niveau i undersøgelserne. Danmark er blandt de lande i Europa, hvor kendskabet er højest blandt forbrugerne. I gennemsnit kender ca. 6 pct. af de europæiske forbrugere til fortrydelsesretten Ombytning, reparation og afhjælpning Ombytning, reparation og afhjælpning kan give anledning til konflikter mellem forbruger og forhandler. I undersøgelsen er forbrugerne spurgt til en situation, hvor en pedal knækker af en ny cykel efter 2 ugers brug. Omkring 8 pct. af forbrugerne angiver korrekt, at når varen er købt med en fejl, så kan de i første omgang få cyklen repareret eller byttet til en ny, jf. figur 1. Note 6 Special Eurobarometer 342: Consumer Empowerment Survey

16 SIDE 14 FORBRUGERNES KENDSKAB TIL DERES RETTIGHEDER OG PLIGTER Figur 1: Du køber en cykel, og efter to uger knækker den ene pedal af. Du vil have pengene tilbage. Hvad har du ret til? Når jeg har købt varen med en fejl, kan jeg i første omgang få cyklen repareret eller byttet til en ny Jeg har ret til at få pengene tilbage, for cyklen opfylder ikke sit formål Sælger er ikke forpligtet til at give mig pengene retur, men han skal tilbyde mig et tilgodebevis Ved ikke Kilde: TNS Gallup for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Mænds kendskab til muligheden for reparation eller ombytning er større end kvinders. Sam tidig er der en sammenhæng mellem uddannelsesniveau/husstandsindkomst og vidensniveau: Desto højere uddannelsesniveau/husstandsindkomst, desto større kendskab til muligheden for reparation eller ombytning. Nogle gange er den reparation forhandleren foranstalter dog ikke tilstrækkelig og forbrugeren får en vare retur, der fortsat er i stykker. I undersøgelsen går et af spørgsmålene på denne situation. Her vil forhandleren reparere varen endnu engang, mens forbrugeren er træt af besværet og vil have pengene tilbage. Spørgsmålet er, hvad forbrugeren har ret til i denne situation. Ca. halvdelen af forbrugerne svarer korrekt, at forhandleren har ret til at forsøge afhjælpning inden for rimelig tid, jf. figur 11. Rimelig tid tolkes, jf. forbrugerlovgivningen, som regel som ét eller to forsøg. Herefter skal forhandleren tilbyde en erstatningsvare eller pengene retur.

17 SIDE 15 Resultater Figur 11: Du har købt en vare, som går i stykker efter en måned. Du indleverer varen til forhandleren, men da du får den tilbage, er den stadig i stykker. Forhandleren vil reparere endnu engang, men du er træt af besværet og vil have pengene tilbage. Hvad er reglerne om reparation (afhjælpning)?: Forhandleren har ret til at forsøge afhjælpning inden for rimelig tid Forhandleren har ret til at forsøge afhjælpning, så længe han mener, det kan betale sig Hvis en vare går i stykker inden for reklamationsperioden på 2 år, har jeg ret til at returnere varen Ved ikke Kilde: TNS Gallup for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Kendskabet til forhandlerens ret til at forsøge afhjælpning inden for rimelig tid er lavest blandt yngre forbrugere, kvinder og lavindkomstgrupper.

18 SIDE 16 FORBRUGERNES KENDSKAB TIL DERES RETTIGHEDER OG PLIGTER Kapitel 3 Bilag 3.1 Svarfordeling Tabel 3.1: Bilag Rigtigt svar Forkert svar Ved ikke Antal Andel Antal Andel Antal Andel Kendskabsanalysen Q1 Hvornår er et køb bindende - det vil sige, at hverken forhandler eller køber kan ophæve handlen uden videre? % 61 55% 25 19% Q2 Hvordan skal prisen på en vare oplyses? % % 99 9% Q3 Q4 Q5 Q6 Q7 Q8 Q9 Q1 Q11 Q12 Q13 Q14 Q15 Du ser et fjernsyn i en butik, hvor prisskiltet lyder på 15,- Du beslutter dig for at købe det, men ekspedienten siger, at det er en fejl. Prisen er faktisk 25,- Hvad har du i udganspunktet ret til? 92 85% 84 8% 83 8% Du ser et godt tilbud i en reklame og går i butikken for at benytte dig af tilbuddet. Men prisen i butikken er højere end den i reklamen. Hvilken pris gælder? 24 2% 11 92% 62 6% Du bestiller en vare på internettet til en meget lav pris. Efter at du har fået en bekræftelse på handlen, modtager du en mail fra forhandleren, som skriver, at prisen desværre var en fejl, og at varen koster mere. Hvad gælder i udgangspunktet? % % 112 1% Du er i en butik og har et barn på fire år med. Barnet kommet ved et uheld til at ødelægge en vase, og ekspedienten kræver, at du betaler for den. Hvad er reglerne? 543 5% % 35 32% Du køber et par lærredssko, som er på tilbud som 2. sortering, fordi der er en plet på. Du kan ikke klage over pletten, men 3 måneder senere går sålen af den ene sko, og du går i butikken for at klage over det. Ekspedienten siger, at fordi skoene var på 2. sortering, har du ingen reklamationsret. Hvad er reglerne? 541 5% % % Du køber en computer, som ifølge reklamen har to højtalere. Da du kommer hjem, opdager du, at de to højtalere ikke er med. Hvad har du ret til? % % 13 12% Du får et gratis lod i et lotteri. Du vinder en elkedel, men 7 måneder senere går den i stykker. Hvad er dine rettigheder? % % % Du har købt et par høretelefoner men har fortrudt købet. Du har endnu ikke pakket dem ud og går tilbage i butikken for at aflevere høretelefonerne igen. Ekspedienten nægter og siger, at de ikke giver returret, selv om du har din kvittering med. Hvad har du ret til? 3 28% % 64 6% Du går i en butik for at klage over en vare, du har købt der. Ekspedienten beder om kvitteringen, men den har du mistet. Hvad er reglerne? % % 214 2% Du klager over en 1½ år gammel kaffemaskine, der ikke længere virker. Du har i de 1½ år ikke afkalket kaffemaskinen. Forhandleren undersøger maskinen og siger, at du selv har ødelagt kaffemaskinen, fordi du ikke har afkalket den. Derfor skal du selv betale for at få den repareret. Forhandleren kræver herudover et gebyr for at undersøge maskinen, som du skal betale, hvis du ikke vil have den repareret. Hvad er dine rettigheder? % 42 39% % Din mobil, købt over nettet, virker ikke. Du sender den tilbage til forhandleren, som accepterer fejlen og sender sig en ny mobil. Hvem skal betale for porto frem og tilbage? 46 37% % % Du køber en vaskemaskine, der er omfattet af en producentgaranti i 1 år. I garantien står der, at du kan få maskinen repareret til ½ pris, hvis den går i stykker. Vaskemaskinens motor brænder sammen efter 1 måneder som følge af en fabrikationsfejl. Hvad har du ret til? % 99 9% 11 9% Du har købt en vare, som går i stykker efter 1 måned. Du indleverer varen til forhandleren, men da du får den tilbage, er den stadig i stykker. Forhandleren vil reparere varen endnu en gang, men du er træt af besværet og vil have pengene tilbage. Hvad er reglerne om reparation (afhjælpning)? % 323 3% %

19 SIDE 17 Bilag Tabel 3.1: Bilag Rigtigt svar Forkert svar Ved ikke Antal Andel Antal Andel Antal Andel Kendskabsanalysen Q16 Du kommer endeligt af sted for at bruge det gavekort, du har haft liggende i skuffen i 4 år. Men da du vil betale med kortet, vil ekspedienten ikke tage imod det, fordi det er forældet. Hvad er reglerne som udgangspunkt? 9 8% % 212 2% Undersøgelse vedrørende forbrugerinformation S1 S2 S3 S4 S5 Hvis en vare du har købt, ikke er i orden, har du ifølge købeloven ret til at klage. Hvor lang tid gælder den ret? 69 6% % 39 4% Hvis der viser sig en fejl ved en vare inden for et bestemt tidsrum efter købet, går man ifølge købeloven ud fra, at fejlen var til stede, da du købte varen. Hvor langt er dette tidsrum? 18 18% % % Du har købt en par hovedtelefoner, men har fortrudt købet. Du har endnu ikke pakket dem ud og går tilbage i butikken for at returnere og få pengene tilbage. Butikken nægter og siger, at de ikke giver returret. Hvad har du ret til? % % 37 4% Du har bestilt en computer på internettet. Men et par dage efter, du har købt og betalt computeren, fortryder du og sender den tilbage til sælgeren. Sælgeren nægter, at returnere dine penge. Hvad har du ret til? % % 72 7% Du køber en ny cykel, og efter to uger knækker den ene pedal af. Du vil have pengene tilbage. Hvad har du ret til? 85 79% % 52 5% Note: Antal af respondenter summerer ikke nødvendigvis til 187 pga. af afrundingsfejl, der sker som følge af vægtning af respondenterne. Kilde: TNS Gallup for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Synovate for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

20 SIDE 18 FORBRUGERNES KENDSKAB TIL DERES RETTIGHEDER OG PLIGTER 3.2 Metode Der er taget udgangspunkt i to datasæt med henholdsvis 1.13 (undersøgelsen vedr. forbruger information) og 1.87 (kendskabsundersøgelsen) tilfældigt udvalgte respondenter. Data er indsamlet via websurveys. Data til undersøgelsen vedr. forbrugerinformation er indsamlet i perioden maj 211 i Synovates webpanel. Mens data til kendskabsundersøgelsen er indsamlet i perioden september 211 i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens webpanel. Kendskabsundersøgelsen bestod af 16 spørgsmål om forbrugerrettigheder, som er undersøgt i sammenhæng med følgende baggrundsvariable: Bopælsregion, alder, køn, uddannelse, husstandsindkomst, respondenternes type af bopæl (urbanisering) samt respondenternes placering i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens opdeling af forbrugerne i segmenter på baggrund af deres behov for forbrugerinformation. For hvert af de 16 spørgsmål skulle forbrugerne vælge det, de mente, var det rigtige svar blandt 2-5 forskellige svarmuligheder. Undersøgelsen giver et billede af, hvor godt forbrugerne kender deres rettigheder på disse udvalgte områder. Til svarende undersøgelser er gennemført i 25 og 28, men spørgsmålene er ændret for at forbedre spørgerammen. Det betyder, at 211-undersøgelsen ikke kan sammenlignes med de tidligere undersøgelser. Fra undersøgelsen vedr. forbrugerinformation benyttes fem spørgsmål om forbrugerrettigheder, som alle er undersøgt i sammenhæng med følgende baggrundsvariable; bopælsregion, alder, køn, uddannelse, husstandsindkomst samt placeringen i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens forbrugersegmenter. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej Valby Tlf kfst@kfst.dk On-line ISBN Grafisk produktion: Rosendahls Schultz Grafisk a/s Analysen er udarbejdet af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Beskrivelse af resultater I rapporten er de væsentligste resultater og tendenser kommenteret. Sociodemografiske forskelle er afdækket via krydstabuleringer af spørgs mål og baggrundsvariable. De sammenhænge, der omtales i notatet, er signifikante på et 5-procents signifikansniveau. Når der i beskrivelsen af resultaterne anvendes formuleringer som forbrugerne kender, forbrugerne ved, forbrugernes kendskab mv. så refereres der til, hvor mange der svarer rigtigt på spørgsmålene. Antal rigtige svar er dog ikke nødvendigvis et udtryk for det faktiske kendskab, da det ikke kan udelukkes, at forbrugerne i visse tilfælde gætter sig frem til svaret. Forbrugerne blev dog specifikt bedt om at undlade at gætte i undersøgelsen. Endvidere kan måden spørgsmålene er formuleret på, ligesom antallet af forkerte svarmuligheder i det enkelte spørgsmål, have en indvirkning på antallet af rigtige svar.

2008 gode råd om klagehåndtering GODE RÅD OM. Klagehåndtering. Udgivet af DANSK ERHVERV

2008 gode råd om klagehåndtering GODE RÅD OM. Klagehåndtering. Udgivet af DANSK ERHVERV GODE RÅD OM Klagehåndtering 2008 gode råd om klagehåndtering Udgivet af DANSK ERHVERV Læs i denne pjece om: Indholdsfortegnelse God klagehåndtering vejen til loyale kunder 3 Kend købelovens regler om reklamation

Læs mere

Standard handelsbetingelser Gourmetpladsen APS

Standard handelsbetingelser Gourmetpladsen APS Standard handelsbetingelser Gourmetpladsen APS Generelle oplysninger Gourmetpladsen APS 38958089 Hørskætten 30 2630 Taastrup kundeservice@gourmetpladsen.dk 20 54 05 42 Betaling På siden kan du som privatkunde

Læs mere

Handelsbetingelser. Priser og bestilling Alle vores priser er i danske kroner og er inklusiv 25% moms.

Handelsbetingelser. Priser og bestilling Alle vores priser er i danske kroner og er inklusiv 25% moms. Generelt om os: Urban Cykler Hobrovej 42B 9000 Aalborg Tlf.: 98 15 54 40 CVR-nummer: 61157417 E-mail: mail@urban-cykler Vi svarer på e-mailhenvendelser inden for 1-2 hverdage. Du kan også benytte vores

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR MIJAMA A/S WEBSHOP Forbrugerkøb (Gældende fra 23. marts 2016)

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR MIJAMA A/S WEBSHOP Forbrugerkøb (Gældende fra 23. marts 2016) SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR MIJAMA A/S WEBSHOP Forbrugerkøb (Gældende fra 23. marts 2016) Mijamas Webshop (MIJAMA.dk) tilbyder salg til såvel private som erhvervsdrivende. Handler du som erhvervsdrivende

Læs mere

Handelsbetingelser. Fortrydelsesret Du har som forbruger 14 dages fortrydelsesret, når du handler hos os.

Handelsbetingelser. Fortrydelsesret Du har som forbruger 14 dages fortrydelsesret, når du handler hos os. Handelsbetingelser Generelle oplysninger JURIDISK NAVN: MASKINHANDLER SØREN KNUDSEN CVR: 95689655 ADRESSE: Langegade 119 DK-5300 KERTEMINDE MAIL: sk@skshoppen.dk TLF: +45-40341973 Forsikring og erstatning

Læs mere

Gode råd om... KLAGEHÅNDTERING

Gode råd om... KLAGEHÅNDTERING Gode råd om... KLAGEHÅNDTERING INDHOLD God klagehåndtering vejen til loyale kunder 3 Kend købelovens regler om reklamation 3 Reklamation over tjenesteydelser 5 God klagehåndtering og tilfredse kunder 6

Læs mere

Handelsbetingelser. Hvis du har købt flere varer hos os, har du mulighed for at sende én eller flere varer retur, selvom de er købt i én ordre.

Handelsbetingelser. Hvis du har købt flere varer hos os, har du mulighed for at sende én eller flere varer retur, selvom de er købt i én ordre. Handelsbetingelser Generelle oplysninger Firma: CVR-nr.: 27095232 Adresse: Kontor & Showroom: Peder Skrams Vej 1, 5220 Odense SØ. Lager: logistik, Telehøjen 6, 5220 Odense SØ. Mailadresse: support@birdhouse.dk

Læs mere

Handelsbetingelser for varer (Gældende fra 13. juni 2014)

Handelsbetingelser for varer (Gældende fra 13. juni 2014) Handelsbetingelser for varer (Gældende fra 13. juni 2014) Generelle oplysninger byfrank (v. itrade) Viborgvej 19 7470, Karup mail@byfrank.dk CVR. nr. 34261997 Betaling Efter bestilling på www.byfrank.dk,

Læs mere

Leveringstiden er normalt 2 8 hverdage. Du modtager en e mail, når din ordre afsendes fra os.

Leveringstiden er normalt 2 8 hverdage. Du modtager en e mail, når din ordre afsendes fra os. Handelsbetingelser Opdateret den 18. juli 2016. Forlaget 4. til venstre modtager betaling med MobilePay, kontooverførsel og betalingskort via Paypal (VISA Dankort, VISA, VISA Electron og American Express).

Læs mere

CookingLab.dk handelsbetingelser (Gældende fra 13. juni 2014)

CookingLab.dk handelsbetingelser (Gældende fra 13. juni 2014) CookingLab.dk handelsbetingelser (Gældende fra 13. juni 2014) Generelle oplysninger Web sitet CookingLab.dk drives af virksomheden LOPEit Enkeltmandsvirksomhed med CVR nr. 35730885 Store Mølle Vej 14,

Læs mere

Forbrugerundersøgelse om detailhandel

Forbrugerundersøgelse om detailhandel Forbrugerundersøgelse om detailhandel Introduktion Denne undersøgelse handler om, hvad du oplever og godt kunne tænke dig, når du køber varer i detailhandlen. Undersøgelsen gennemføres for Konkurrence-

Læs mere

HANDELSBETINGELSER. Generelle oplysninger

HANDELSBETINGELSER. Generelle oplysninger HANDELSBETINGELSER Generelle oplysninger Website: lystorvet.dk Virksomhedens juridiske navn: Hanne Purup Organisationsform: Personlig Ejet CVR: 32976336 Virksomhedsadresse:,, Danmark E- mailadresse: kontakt@lystorvet.dk

Læs mere

Salgs- og leveringsbetingelser for køb af fysiske produkter Indledning

Salgs- og leveringsbetingelser for køb af fysiske produkter Indledning Salgs- og leveringsbetingelser for køb af fysiske produkter Indledning www.kom-videre. nu.dk ejes og drives af Niels Feerup og Carsten G. Sørensen, CVR-nr.: XXXXXXXX(herefter "Kom-videre.nu.dk"), ARDRESSE,

Læs mere

Oversigt over dine muligheder for ved fjernsalg at få tilbageført en betaling foretaget med dit Dankort

Oversigt over dine muligheder for ved fjernsalg at få tilbageført en betaling foretaget med dit Dankort Oversigt over dine muligheder for ved fjernsalg at få tilbageført en betaling foretaget med dit Dankort Som kortholder har du i en række situationer mulighed for at få tilbageført en betaling, der er gennemført

Læs mere

E-HANDEL 2013 INTERNETUNDERSØGELSE FORETAGET AF MEGAFON JULI 2013. post på din måde

E-HANDEL 2013 INTERNETUNDERSØGELSE FORETAGET AF MEGAFON JULI 2013. post på din måde E-HANDEL 2013 INTERNETUNDERSØGELSE FORETAGET AF MEGAFON JULI 2013 post på din måde E-HANDEL 2013 Post Danmark A/S & Megafon 2013 Internetundersøgelse foretaget af Megafon, juli 2013 Respondenter: 1042

Læs mere

Leveringstiden er normalt 2 8 hverdage. Du modtager en e mail, når din ordre afsendes fra os.

Leveringstiden er normalt 2 8 hverdage. Du modtager en e mail, når din ordre afsendes fra os. Handelsbetingelser Opdateret den 31. marts 2015. Forlaget 4. til venstre modtager betaling med VISA Dankort, VISA, VISA Electron og American Express. Betaling vil først blive trukket på din konto, når

Læs mere

Betaling På Pet-Pocket.dk kan der betales med Dankort, VISA, Mastercard, JCB samt Union Pay. Gebyrer 0,95-1,29 %

Betaling På Pet-Pocket.dk kan der betales med Dankort, VISA, Mastercard, JCB samt Union Pay. Gebyrer 0,95-1,29 % Handelsbetingelser Pet-Pocket APS CVR-nr.36454237 Contact@Pet-Pocket.dk Telefon: (+45) 79 30 41 40 (Telefonisk åbningstid 13-15) Betaling På Pet-Pocket.dk kan der betales med Dankort, VISA, Mastercard,

Læs mere

Du skal være fyldt 18 år for at handle på INTERSPORT.dk - er du under 18 år, skal du have samtykke fra dine forældre.

Du skal være fyldt 18 år for at handle på INTERSPORT.dk - er du under 18 år, skal du have samtykke fra dine forældre. 1. HANDELSBETINGELSER For at foretage et køb på INTERSPORT.dk skal du igennem 5 trin: 1. Find den eller de varer du ønsker og læg dem i indkøbskurven, gå herefter til kassen 2. Indtast dine personlige

Læs mere

Almindelige forretningsbetingelser

Almindelige forretningsbetingelser Almindelige forretningsbetingelser Sidst opdateret d. 23. September 2016 Anvendelsesområde Nedenstående almindelige vilkår og betingelser er udelukkende gældende for ordrer afgivet til Deichmann-Sko ApS

Læs mere

H A N D E L S B E T I N G E L S E R

H A N D E L S B E T I N G E L S E R H A N D E L S B E T I N G E L S E R Forsendelse: Mini & Mokka ApS afsender varen 1-2 hverdage efter bestilling. I travle perioder kan leveringstiden være op til en uge. Bestil børnetøjet hos Mini&Mokka

Læs mere

Gode råd om... KLAGEHÅNDTERING

Gode råd om... KLAGEHÅNDTERING Gode råd om... KLAGEHÅNDTERING INDHOLD God klagehåndtering vejen til loyale kunder 3 Kend købelovens regler om reklamation 3 Reklamation over tjenesteydelser 5 God klagehåndtering og tilfredse kunder 6

Læs mere

Samlet køb på 500 kr. og derover leveres fragtfrit. Køb under 500,00 kr. koster 60,00

Samlet køb på 500 kr. og derover leveres fragtfrit. Køb under 500,00 kr. koster 60,00 Generelle oplysninger KAP HORN sportswear v/ Svend Balkert CVR:75768915 Håndværkervej 12, 4000 Roskilde Mail: svend@kap-horn.dk Telefon 40130846 Etableringsår:1984 Betaling På www.houseofsailing.dk kan

Læs mere

Handelsbetingelser for privatkunder

Handelsbetingelser for privatkunder Handelsbetingelser for privatkunder Generelle oplysninger Virksomhedens juridiske navn CVR-nr. 26 37 52 23 Adresse Industrivej 2, 4180 Sorø Mailadresse info@oldebjerg.dk Telefonnummer +45 5784 9023 Gyldighed

Læs mere

Alle køb indgås på dansk og for at foretage et køb på Køkkenfornyelse.dk skal du følge disse trin:

Alle køb indgås på dansk og for at foretage et køb på Køkkenfornyelse.dk skal du følge disse trin: 1. Virksomhedsoplysninger Køkkenfornyelse.dk v/ Lars Thorhauge CVR nr.: 14 90 48 40 Mail: webshop@koekkenfornyelse.dk Tlf.: 22 17 14 76 Telefonen er åben 9.00-16.00 i hverdagene. Webshoppen er etableret

Læs mere

Handelsbetingelser. Generelle oplysninger. Fragtpriser & levering. DAO pakkeshop 2-4 dg. (man-søn): Altid gratis!

Handelsbetingelser. Generelle oplysninger. Fragtpriser & levering. DAO pakkeshop 2-4 dg. (man-søn): Altid gratis! Handelsbetingelser Generelle oplysninger Amarellishop.dk drives af - også kendt som Black Label Import ApS (juridisk hovednavn) CVR: DK35833765 Kundeservice: email:salg@amarellishop.dk telefon: +45 60100300

Læs mere

Handelsbetingelser. 1. Generelle oplysninger Følgende handelsbetingelser gør sig gældende for køb på denne hjemmeside,

Handelsbetingelser. 1. Generelle oplysninger Følgende handelsbetingelser gør sig gældende for køb på denne hjemmeside, Handelsbetingelser 1. Generelle oplysninger Følgende handelsbetingelser gør sig gældende for køb på denne hjemmeside, www.boody.dk, drevet af: (Boody.dk) CVR-nr. 19047296 Mailadresse: boody@sowco.dk Telefonnummer:

Læs mere

2. Priser Alle prisangivelser er inklusiv moms og andre afgifter. Hver gang du lægger en vare i din indkøbskurv, bliver totalbeløbet opdateret.

2. Priser Alle prisangivelser er inklusiv moms og andre afgifter. Hver gang du lægger en vare i din indkøbskurv, bliver totalbeløbet opdateret. 1. Betaling Betaling kan foretages med følgende betalingskort: Dankort. Der vil blive reserveret et beløb svarende til værdien på din ordre i forbindelse med din bestilling. Kort tid efter levering, vil

Læs mere

Kapitel 21 - Lovgivning

Kapitel 21 - Lovgivning Kapitel 21 - Lovgivning Aftaleloven Opgave 21.1 1. Kan Strand og Sol A/S kræve svar fra hg-klassen senest en uge fra klassen har modtaget tilbuddet? Ja, Strand og Sol a/s har fastsat en acceptfrist, som

Læs mere

Betaling med EAN følger de betingelser der er lavet sammen med din kommune.

Betaling med EAN følger de betingelser der er lavet sammen med din kommune. Aarhus 12.06.2017 Dansk Supermarked A/S Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand kundeservice@iposen.dk Handelsbetingelser 1. Betaling Betaling af dine dagligvarer kan ske på tre måder. Du kan vælge at betale med

Læs mere

VILKÅR FOR SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KØB AF VARER. Juni 2015

VILKÅR FOR SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KØB AF VARER. Juni 2015 VILKÅR FOR SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KØB AF VARER Juni 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Kontaktinformation...3 2. Betingelser ved køb af varer...3 3. Ordrebekræftelse...3 4. Sikkerhed...3 5. Leveringstidspunkt

Læs mere

----- Du skal minimum være 18 år gammel for at kunne handle på iposen.dk -----

----- Du skal minimum være 18 år gammel for at kunne handle på iposen.dk ----- Aarhus 11.03.2014 iposen.dk ApS Skavholmvej 5, 8520 Lystrup kundeservice@iposen.dk Handelsbetingelser ----- Du skal minimum være 18 år gammel for at kunne handle på iposen.dk ----- 1. Betaling Betaling

Læs mere

Markedet for tillægsforsikringer

Markedet for tillægsforsikringer Markedet for tillægsforsikringer Tillægsforsikringer defineres i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens Undersøgelse af markedet for tillægsforsikringer som en særskilt forsikring, der dækker de skader, der

Læs mere

Ensomhed blandt ældre

Ensomhed blandt ældre Ensomhed blandt ældre Af Nadja Hedegaard Andersen, k Dato: E-mail: 336 Side af 8 Formålet med dette analysenotat er at belyse ensomhed blandt gruppen af ældre (6+ år) i Danmark. Analysen bygger på data

Læs mere

ANALYSENOTAT Streaming boomer frem

ANALYSENOTAT Streaming boomer frem ANALYSENOTAT Streaming boomer frem AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE Nye tal for streaming Andelen af forbrugerne som streamer fortsætter med at stige. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at andelen som

Læs mere

Piger bryder den sociale arv drengene gør det modsatte

Piger bryder den sociale arv drengene gør det modsatte Piger bryder den sociale arv drengene gør det modsatte Pigerne er generelt bedre end drengene til at bryde den sociale arv. Og mens pigerne er blevet bedre til at bryde den sociale arv i løbet af de seneste

Læs mere

Mail: Telefon eller CVR Etableret 2006

Mail: Telefon eller CVR Etableret 2006 HANDELSBETINGELSER GENERELLE OPLYSNINGER 8881 Thorsø. Mail: Charlotte@ Telefon 8696 2826 eller 2534 7058 CVR 29 23 05 44 Etableret 2006 SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER Bestilling Vores handelsvilkår følger

Læs mere

Oversigt over dine muligheder for ved fjernsalg at få tilbageført en betaling, der er gennemført med Visa-delen af dit Visa/Dankort

Oversigt over dine muligheder for ved fjernsalg at få tilbageført en betaling, der er gennemført med Visa-delen af dit Visa/Dankort Oversigt over dine muligheder for ved fjernsalg at få tilbageført en betaling, der er gennemført med Visa-delen af dit Visa/Dankort Som kortholder har du i en række situationer mulighed for at få tilbageført

Læs mere

STANDARDFORTRYDELSESFORMULAR

STANDARDFORTRYDELSESFORMULAR STANDARDFORTRYDELSESFORMULAR (denne formular skal udfyldes og returneres hvis fortrydelsesretten gøres gældende) Til LazyLiving ApS, Kobækvej 1, 4230 Skælskør, Email: info@lazyliving.dk Jeg/vi meddeler

Læs mere

Forretningsbetingelser. Indhold

Forretningsbetingelser. Indhold Forretningsbetingelser Indhold Defination... 1 Produktinformation... 2 Priser... 2 Fragt & Levringstider... 2 Betaling... 3 Risikoen for hændelig undergang eller forringelse:... 3 Reklamation... 3 Ansvarsfraskrivelse

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER GENERELLE OPLYSNINGER OM VIRKSOMHEDEN v/camilla Markfoged Plutonvej 70 9210 Aalborg SØ CVR: 37996394 kontakt@bygug.dk Vi betræber os på, at besvare henvendelser indenfor

Læs mere

Online handelsbetingelser OOG Company IVS, Fælledvej 17, 7600 Struer Vers. 1.0 af

Online handelsbetingelser OOG Company IVS, Fælledvej 17, 7600 Struer Vers. 1.0 af Online handelsbetingelser OOG Company IVS, Fælledvej 17, 7600 Struer Vers. 1.0 af 12.02.2018 Disse handelsbetingelser gælder for køb af produkter på oogcompany.dk. 1. Bestilling For at kunne handle hos

Læs mere

Betingelser til Netbutik

Betingelser til Netbutik SensorCLIP APS Furvej 3, DK- 7900 Nykøbing Mors info@sensorclip.dk +45 71 99 6797 Kontonr. er 7380 1171163 Betingelser til Netbutik FRAGT Alle ordrer over 500 kr sendes fragtfrit. Fragtpriserne er gældende

Læs mere

Handelsbetingelser. (Gældende fra 1. marts 2018) Fragt med PostNord, Bring eller tilsvarende pakkeleverandør efter deres gældende takster.

Handelsbetingelser. (Gældende fra 1. marts 2018) Fragt med PostNord, Bring eller tilsvarende pakkeleverandør efter deres gældende takster. Handelsbetingelser Generelle oplysninger (Gældende fra 1. marts 2018) Juridisk navn Organisationsform Offentlig virksomhed CVR. nr. 64942212 Adresse e-mailadresse amk@amk.kk.dk Telefonnummer 3366 5766

Læs mere

Handelsvilkår. Generelle Oplysninger. Kontraktsindgåelsen. Priser & Betalingsvilkår

Handelsvilkår. Generelle Oplysninger. Kontraktsindgåelsen. Priser & Betalingsvilkår Handelsvilkår Generelle Oplysninger www.vvsmester.dk er en del af Solar Danmark A/S. Nedenstående vilkår og betingelser gælder for alle leverancer af Solar Danmark A/S, Industrivej Vest 43, 6600 Vejen,

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Side 1 af 7 (Gældende fra 14. august 2015) Generelle oplysninger Juridisk navn: Abby`s Fashion Organisationsform: Enkeltmandsfirma CVR. nr.: 36351470 Etableringsår: 2015 Adresser: Abby`s Fashion V. Mogens

Læs mere

[Introduction] [A. Kendskab] [B. Forståelse] [Info]

[Introduction] [A. Kendskab] [B. Forståelse] [Info] [Introduction] Goddag mit navn er, og jeg ringer fra Epinion. Vi er i øjeblikket i gang med en undersøgelse blandt danske virksomheder for Konkurrence og Forbrugerstyrelsen. Må jeg i den forbindelse have

Læs mere

Købsvilkår for mobiltelefoner, tablets og tilbehør hos Bibob

Købsvilkår for mobiltelefoner, tablets og tilbehør hos Bibob Købsvilkår for mobiltelefoner, tablets og tilbehør hos Bibob Vilkår er gældende fra 24. november 2014. I disse vilkår kan du finde informationer om persondatapolitik, reklamation, fortrydelse, ejerforhold,

Læs mere

Borgerundersøgelse om ny ældrepolitik

Borgerundersøgelse om ny ældrepolitik Borgerundersøgelse om ny ældrepolitik 20. august 2014 SUF 2014: Borgerundersøgelse om ny ældrepolitik 1 Indhold 1. Indledning og baggrund... 3 1.2. Baggrund... 3 Kort om undersøgelsens metode... 4 2. Hovedkonklusioner...

Læs mere

TDC s købsvilkår for privatkunder

TDC s købsvilkår for privatkunder TDC s købsvilkår for privatkunder Marts 2013 TDC s købsvilkår for privatkunder Marts 2013 1. Priser Alle vores priser er i danske kroner inkl. 25% moms. Levering er gratis og du betaler ikke kreditkortgebyr.

Læs mere

Danskernes e-julehandel i 2013 Gang i e-julegavehandlen

Danskernes e-julehandel i 2013 Gang i e-julegavehandlen Notat Danskernes e-julehandel i 2013 Traditionen tro er julehandlen gået i gang, og danskerne bruger meget tid og mange penge på at købe julegaver til familie og venner. Dansk Erhverv har, på baggrund

Læs mere

Salgs- og leveringsbetingelser 1. Leverancens omfang 2. Dokumentation og vejledning 3. Leveringstidspunkt og transport 4. Risikoen for varerne

Salgs- og leveringsbetingelser 1. Leverancens omfang 2. Dokumentation og vejledning 3. Leveringstidspunkt og transport 4. Risikoen for varerne Salgs- og leveringsbetingelser Nedenstående almindelige salgs- og leveringsbetingelser gælder for alle leverancer fra Life- Style.dk, Skovsholm 1, 6470 Sydals, Tlf. 74422070. CVR nr. 13459932, netbutik:

Læs mere

Bytning af julegaver 2018

Bytning af julegaver 2018 ANALYSE Bytning af julegaver 2018 De danske forbrugere bytter gaver for ½ mia. kr. i 2018 I mange uger op til jul er der meget travlt i danske butikker, men også i dagene og ugerne efter jul har den danske

Læs mere

Dokumentation og vejledning

Dokumentation og vejledning Generelle oplysninger Jysk Skruefundament (Juridisk navn: AC Produkter APS) Cvr-nr. 32319513 Fabriksvej 21 7441 Bording christian@acprodukter.dk Tlf.: +45 25 39 40 01 Nedenstående salgs- og leveringsbestemmelser

Læs mere

- Panelundersøgelse, Folkeskolen, februar 2013 FOLKESKOLEN. Undersøgelse om syn på kønnets betydning for fag- og uddannelsesvalg

- Panelundersøgelse, Folkeskolen, februar 2013 FOLKESKOLEN. Undersøgelse om syn på kønnets betydning for fag- og uddannelsesvalg FOLKESKOLEN Undersøgelse om syn på kønnets betydning for fag- og uddannelsesvalg 2013 Udarbejdet af Scharling Research for redaktionen af Folkeskolen, februar 2013 Formål Scharling.dk Side 1 af 14 Metode

Læs mere

Alle priser er inkl. moms og andre afgifter. Priserne er dagspriser. Når du handler med tapeconnection.dk indgås aftaler på dansk.

Alle priser er inkl. moms og andre afgifter. Priserne er dagspriser. Når du handler med tapeconnection.dk indgås aftaler på dansk. Vilkår Her finder du et overblik over vores handelsbetingelser og vilkår Det er os du handler med: Firmaets juridiske navn: KC Audio ApS Butikkens/netbutikkens navn: Tape Connection mkii Ejere: Kasper

Læs mere

Forbrugerens varebestilling

Forbrugerens varebestilling Under salget 0 Indholdsfortegnelse Forbrugerens varebestilling... 2 Tilbud eller Opfordring til at gøre Tilbud... 2 Betaling for varen... 2 Dankort... 2 Internationale betalingskort... 3 Gebyrer for Kortbetaliner...

Læs mere

Handelsbetingelser. Indhold. 1. Betaling. 2. Fragt

Handelsbetingelser. Indhold. 1. Betaling. 2. Fragt Handelsbetingelser Indhold 1. Betaling 2. Fragt 3. Fortrydelsesret 4. Reklamationsret 5. Persondatapolitik 6. Klageadgang 7. Kundeservice 1. Betaling Smarter Life ApS modtager betaling med Dankort/VISA-Dankort,

Læs mere

Ishøj Kommune. Tryghed i Vildtbanegård og Vejleåparken Maj 2013. Ishøj Kommune TNS

Ishøj Kommune. Tryghed i Vildtbanegård og Vejleåparken Maj 2013. Ishøj Kommune TNS Tryghed i Vildtbanegård og Vejleåparken Maj 2013 Indhold 1 Indledning 3 2 Design 5 3 Baggrundsdata 7 4 Tryghedsbarometer 9 5 Konkrete tryghedsskabere 16 6 Konkrete utryghedsskabere 18 7 Trygge og utrygge

Læs mere

ANALYSENOTAT To ud af tre danskere køber julegaver på nettet

ANALYSENOTAT To ud af tre danskere køber julegaver på nettet ANALYSENOTAT To ud af tre danskere køber julegaver på nettet AF MARKEDSCHEF LONE RASMUSSEN OG ANALYSEKONSULENT JAKOB KÆSTEL MADSEN Juletiden er for danskerne tæt forbundet med julegaveindkøb. Mange gaver

Læs mere

1.2 Kun personer på mindst 18 år kan bestille varer hos Nettalk. For at kunne bestille varer, skal du indtaste de af Nettalk angivne oplysninger.

1.2 Kun personer på mindst 18 år kan bestille varer hos Nettalk. For at kunne bestille varer, skal du indtaste de af Nettalk angivne oplysninger. BETI NGELSER FORMOBI LSHOP HOSNETTALK VERSI ON 1. 0,NOVEMBER 2012 Betingelser for mobilshop hos Nettalk A/S (Herefter Nettalk) November 2012 Herunder fastsættes betingelserne for køb foretaget i Nettalks

Læs mere

Kortlægning af lokale it-aktiviteter i Ældre Sagen

Kortlægning af lokale it-aktiviteter i Ældre Sagen Kortlægning af lokale it-aktiviteter i Ældre Sagen 2017 1 Indhold INDLEDNING... 3 UNDERSØGELSENS HOVEDKONKLUSIONER... 3 FRIVILLIGE ANTAL OG FUNKTIONER... 3 DELTAGERE I IT-AKTIVITETER... 3 UDBUDDET AF IT-AKTIVITETER...

Læs mere

HANDELSBETINGELSER VED KØB AF DESIGN OG KUNST HOS TINGA TANGO HANDELSBETINGELSER VED KØB AF DESIGN

HANDELSBETINGELSER VED KØB AF DESIGN OG KUNST HOS TINGA TANGO HANDELSBETINGELSER VED KØB AF DESIGN HANDELSBETINGELSER VED KØB AF DESIGN OG KUNST HOS TINGA TANGO HANDELSBETINGELSER VED KØB AF DESIGN OG KUNST HOS TINGA TANGO Når du ønsker at handle hos Tinga Tango, foregår det således: 1. Find den ønskede

Læs mere

Forretningsbetingelser & Vilkår

Forretningsbetingelser & Vilkår Forretningsbetingelser & Vilkår Nu kan du helt enkelt finde dine nye solbriller fra Prego. På www.pregoeyewear.dk kan du bestille aktuelle varer fra Prego Eyewear og afhente dem hos en af vores mange forhandlere

Læs mere

Ældres anvendelse af internet

Ældres anvendelse af internet ÆLDRE I TAL 2014 Ældres anvendelse af internet Ældre Sagen Marts 2014 Ældre Sagen udarbejder en række analyser om ældre med hovedvægt på en talmæssig dokumentation. Hovedkilden er Danmarks Statistik, enten

Læs mere

UDVIDEDE HANDELSBETINGELSER. 1. Generelle betingelser for køb hos GamesOnTrack A/S

UDVIDEDE HANDELSBETINGELSER. 1. Generelle betingelser for køb hos GamesOnTrack A/S UDVIDEDE HANDELSBETINGELSER 1. Generelle betingelser for køb hos GamesOnTrack A/S Der er ikke indgået en bindende købeaftale med GAMESONTRACK A/S, før du har modtaget en ordrebekræftelse fra GAMESONTRACK

Læs mere

STANDARDFORTRYDELSESFORMULAR

STANDARDFORTRYDELSESFORMULAR STANDARDFORTRYDELSESFORMULAR (denne formular skal udfyldes og returneres hvis fortrydelsesretten gøres gældende) Til Fatboy the Original v/hetland nordic ApS, Gladsaxevej 356, 2860 Søborg, Email: info@fatboy.dk

Læs mere

Andel af julegavebudgettet, danskerne forventer at bruge på nettet i år

Andel af julegavebudgettet, danskerne forventer at bruge på nettet i år Notat Danskernes e-julehandel En ny befolkningsundersøgelse fra Dansk Erhverv viser, at danskerne forventer, at omkring en femtedel af julegavebudgettet bliver brugt på nettet i år. Bøger, elektronik og

Læs mere

Hvis du har spørgsmål til varer eller hjemmesiden, er du altid velkommen til at kontakte os via ovenstående kontaktoplysninger.

Hvis du har spørgsmål til varer eller hjemmesiden, er du altid velkommen til at kontakte os via ovenstående kontaktoplysninger. 1 Handelsbetingelser Disse handelsbetingelser er gældende ved alle forbrugerkøb af varer via e-handelsbutikken på www.petpocket.dk. Vi anbefaler, at du læser handelsbetingelserne grundigt igennem, inden

Læs mere

Fortrydelsesret Du har som forbruger 14 dages fortrydelsesret, når du handler hos os.

Fortrydelsesret Du har som forbruger 14 dages fortrydelsesret, når du handler hos os. Vilkår & Betingelser 23-09-2015 De følgende vilkår og betingelser er gældende for handler med Greenlight Battery Aps (Firmaet) Ved bestillinger accepters disse vilkår og betingelser. Disse vilkår og betingelser

Læs mere

RAPPORT. Unges holdninger til EU 2007. Kunde: Dansk Ungdoms fællesråd Scherfigsvej 5 2100 København Ø. Projektnummer: 53946

RAPPORT. Unges holdninger til EU 2007. Kunde: Dansk Ungdoms fællesråd Scherfigsvej 5 2100 København Ø. Projektnummer: 53946 RAPPORT Unges holdninger til EU 2007 Projektnummer: 53946 Rapporteringsmåned: Marts 2007 Kunde: Dansk Ungdoms fællesråd Scherfigsvej 5 2100 København Ø TNS Gallup METODENOTAT BAGGRUND TNS Gallup har for

Læs mere

Som kortholder har du i en række situationer mulighed for at få tilbageført

Som kortholder har du i en række situationer mulighed for at få tilbageført Oversigt over dine muligheder for ved fjernsalg at få tilbageført en betaling, der er gennemført med Visadelen af dit Visa/Dankort 11. september 2014 Som kortholder har du i en række situationer mulighed

Læs mere

Vilkår og betingelser ved online handel

Vilkår og betingelser ved online handel Vilkår og betingelser ved online handel Gældende per 24 juni 2015 1. Generelle betingelser Alle aftaler indgås på dansk e-mærket e-handelsfonden har tildelt IKEA e-mærket. Kontroller din ordrebekræftelse

Læs mere

Når du handler hos Organo Skandinavien, indgås aftaler på dansk. Henvendelse vedrørende ordrer i webshoppen: info@organo.dk eller tlf. 51 37 34 38.

Når du handler hos Organo Skandinavien, indgås aftaler på dansk. Henvendelse vedrørende ordrer i webshoppen: info@organo.dk eller tlf. 51 37 34 38. Betingelser På www.organo.dk kan du bestille varer fra Organo Skandinavien. Efter bestilling vil du automatisk modtage en ordrebekræftelse på e- mail, som også indeholder information om fortrydelses-,

Læs mere

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. 25 % dansk moms, hvor intet andet nævnes.

Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. 25 % dansk moms, hvor intet andet nævnes. Handelsbetingelser for Nethandel med SuperSail ApS. Priser Alle priser er i danske kroner (DKK) og inkl. 25 % dansk moms, hvor intet andet nævnes. Priserne er kun gældende inden for. Der tages forbehold

Læs mere

Handelsbetingelser, gældende for private

Handelsbetingelser, gældende for private Handelsbetingelser, gældende for private Generelle oplysninger Aktieselskab 16731803 info@ep.dk 98137722 1992 Betaling På www.ep.dk kan der betales med: Dankort (ingen gebyrer) Nationalt udstedt kreditkort

Læs mere

OiSTER Salgsvilkår Version 14. september 2014. 1. Generelt... 2. 2. Levering... 2. 3. Betaling og kreditvurdering... 2. 3.1 Kontantkøb - generelt...

OiSTER Salgsvilkår Version 14. september 2014. 1. Generelt... 2. 2. Levering... 2. 3. Betaling og kreditvurdering... 2. 3.1 Kontantkøb - generelt... OiSTER Salgsvilkår Version 14. september 2014 1. Generelt... 2 2. Levering... 2 3. Betaling og kreditvurdering... 2 3.1 Kontantkøb - generelt... 2 3.2 Kontantkøb - opkrævning... 2 3.3 OiSTER afdrag...

Læs mere

Sådan går du til domstolene. Krav på under 50.000 kr. når den erhvervsdrivende ikke følger afgørelsen fra et klage- eller ankenævn

Sådan går du til domstolene. Krav på under 50.000 kr. når den erhvervsdrivende ikke følger afgørelsen fra et klage- eller ankenævn Sådan går du til domstolene Krav på under 50.000 kr. når den erhvervsdrivende ikke følger afgørelsen fra et klage- eller ankenævn SIDE 2 SÅDAN GÅR DU TIL DOMSTOLENE - KRAV PÅ UNDER 50.000 KR. Du kan gå

Læs mere

FORBRUGERRÅDET TÆNK Maj 2014

FORBRUGERRÅDET TÆNK Maj 2014 FORBRUGERRÅDET TÆNK Maj 2014 Forbrugerpanelet om forbrugerpolitiske emner Forbrugerrådet Tænk har i forbindelse med Europa-Parlaments Valget den 25. maj 2014 foretaget en undersøgelse blandt 2.778 repræsentative

Læs mere

Befolkningen og borgermøder om råstoffer

Befolkningen og borgermøder om råstoffer HS ANALYSE BOX 1430 3900 NUUK TLF 322285/533531 SKYDS@GREENNET.GL 1 Befolkningen og borgermøder om råstoffer Telefonbaseret interviewundersøgelse på foranledning af WWF, Verdensnaturfonden HS Analyse,

Læs mere

Forbrugerpanelet om Kalorier på menutavlen

Forbrugerpanelet om Kalorier på menutavlen Forbrugerpanelet om Kalorier på menutavlen Resume og konklusioner Et flertal af respondenterne (71 %) synes i nogen eller høj grad, at det er en god idé, hvis der kommer tydelig kaloriemærkning på menutavlen

Læs mere

Forventninger til 2013

Forventninger til 2013 Region Syddanmarks Borgerpanel Forventninger til 2013 Region Syddanmarks Borgerpanel er et repræsentativt panel af mere end 1000 borgere over 15 år i Region Syddanmark. Region Syddanmark gennemfører undersøgelsen

Læs mere

STANDARDFORTRYDELSESFORMULAR (Denne formular udfyldes og returneres kun, hvis fortrydelsesretten gøres gældende)

STANDARDFORTRYDELSESFORMULAR (Denne formular udfyldes og returneres kun, hvis fortrydelsesretten gøres gældende) STANDARDFORTRYDELSESFORMULAR (Denne formular udfyldes og returneres kun, hvis fortrydelsesretten gøres gældende) Til: Pakkehotel Att.: Flipsu.dk hej@flipsu.dk Jeg meddeler herved, at jeg ønsker at gøre

Læs mere

Analyse af dagpengesystemet

Analyse af dagpengesystemet Analyse af dagpengesystemet Udarbejdet september/oktober 2011 BD272 Indhold Indledning... 2 Metode og validitet... 2 Dataindsamling fra... 2 Dataindsamling fra den øvrige befolkning... 2 Forventninger

Læs mere

Lektiebusser. Evaluering af gratis internet i busser. December 2013

Lektiebusser. Evaluering af gratis internet i busser. December 2013 Lektiebusser Evaluering af gratis internet i busser December 2013 1 Indhold 1 Baggrund og formål... 3 2 Facts og metode... 4 2.1 Repræsentativitet og validitet... 5 3 Respondenter... 6 4 Konklusioner...

Læs mere

Handelsvilkår. 1. Virksomhed (sælger) 2. Copyright. 3. Priser & valuta. 4. Betalingsmåder. Betalingskort

Handelsvilkår. 1. Virksomhed (sælger) 2. Copyright. 3. Priser & valuta. 4. Betalingsmåder. Betalingskort Handelsvilkår Når du har afgivet en ordre på horseconsult.com, vil du automatisk modtage en e-mail, hvoraf det fremgår, hvilke varer du har bestilt samt link til handelsvilkår (pdf). 1. Virksomhed (sælger)

Læs mere

MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET

MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET STREAMING, INDHOLD OG ADGANG En anden væsentlig konklusion i rapporten er, at danskerne er blevet en nation af internet-mediebrugere.vi kan af undersøgelsen se, at en meget stor

Læs mere

Analyseinstitut for Forskning

Analyseinstitut for Forskning Analyseinstitut for Forskning Folk og forskning Forskningsformidling - Danskernes kilder til viden om forskning Notat 2001/2 ISSN: 1399-8897 Analyseinstitut for Forskning/ The Danish Institute for Studies

Læs mere

mycopenhagenkid.com tager forbehold for udsolgte varer, længere leveringstider, prisændringer og eventuelle fejl på websitet.

mycopenhagenkid.com tager forbehold for udsolgte varer, længere leveringstider, prisændringer og eventuelle fejl på websitet. Indhold 1. Generelt 2. Bestilling og betaling 3. Ordrebekræftelse og leveringsbekræftelse 4. Kampagner 5. Fragt 6. 14 dages fortrydelsesret 7. Returnering 8. Tilbagebetaling 9. Reklamation 10. Refundering

Læs mere

HANDELSBETINGELSER (Oktober 2016)

HANDELSBETINGELSER (Oktober 2016) HANDELSBETINGELSER (Oktober 2016) Baggrund LEDdirekte.dk er Encepa A/S s webshop for private og erhverv. Encepa A/S er en virksomhed, der er specialist i LED-lyskilder og lamper. Vi hjælper virksomheder

Læs mere

Forundersøgelse til kampagne om biocider. 1 Kort om undersøgelsen NOTAT

Forundersøgelse til kampagne om biocider. 1 Kort om undersøgelsen NOTAT Forundersøgelse til kampagne om biocider NOTAT 1 Kort om undersøgelsen Miljøstyrelsen er ved at udvikle en informationskampagne, der skal skabe kendskab til miljø- og sundhedseffekter af hverdagsgifte

Læs mere

Ældres anvendelse af internet

Ældres anvendelse af internet ÆLDRE I TAL 2015 Ældres anvendelse af internet Ældre Sagen April 2015 Ældre Sagen udarbejder en række analyser om ældre med hovedvægt på en talmæssig dokumentation. Hovedkilden er Danmarks Statistik, enten

Læs mere

Forretningsgang. - en guide til god kundeservice

Forretningsgang. - en guide til god kundeservice Forretningsgang - en guide til god kundeservice Alle Bestsellers mærker vil i fremtiden have ens retur-, bytte- og reklamationspolitik gældende for alle butikker i alle lande. Indholdsfortegnelse: Bontekst

Læs mere

E-handlen anno 2018: forbrugertrends og tendenser

E-handlen anno 2018: forbrugertrends og tendenser ANALYSE E-handlen anno 2018: forbrugertrends og tendenser Detaljeret kortlægning af e-handlen hos de danske forbrugere Nye tal som Danmarks Statistik netop har udgivet giver os den nyeste og mest aktuelle

Læs mere

Produktsøgning. Eniro Krak. Tabelrapport. Oktober 2014

Produktsøgning. Eniro Krak. Tabelrapport. Oktober 2014 Eniro Krak Produktsøgning Tabelrapport Oktober 2014 Materialet er fortroligt og må ikke anvendes uden for klientens organisation uden forudgående skriftligt samtykke fra Radius Kommunikation A/S Indhold

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om ledere og lederskab

Det siger FOAs medlemmer om ledere og lederskab FOA Kampagne & Analyse 30. marts 2009 Det siger FOAs medlemmer om ledere og lederskab Denne undersøgelse er gennemført via FOAs elektroniske medlemspanel i marts 2009. 2.031 FOA-medlemmer har medvirket

Læs mere

Handelsbetingelser for SIFAshoppen (Gældende fra 1. november 2016)

Handelsbetingelser for SIFAshoppen (Gældende fra 1. november 2016) Handelsbetingelser for SIFAshoppen (Gældende fra 1. november 2016) Generelle oplysninger: Samvirkende Idræts-Foreninger Aalborg (SIFA) Forening CVR. Nr. 16513512 Teglgårds Plads 1, Niv. 9, 9000 Aalborg

Læs mere

Blomstertorvet HANDELSBETINGELSER. Nedenstående betingelser er gældende for køb online hos Blomstertorvet I/S

Blomstertorvet HANDELSBETINGELSER. Nedenstående betingelser er gældende for køb online hos Blomstertorvet I/S HANDELSBETINGELSER Nedenstående betingelser er gældende for køb online hos Blomstertorvet I/S Handelsbetingelserne er senest opdateret den 28. september 2015 Sådan handler man hos os 1. find den eller

Læs mere

Undersøgelse om produktsøgning

Undersøgelse om produktsøgning Eniro Danmark Undersøgelse om produktsøgning Tabelrapport 30-04-2012 Indhold 1. Baggrund og metode... 2 2. Centrale fund... 3 3.1. Produktsøgning og søgetjenester/-maskiner... 3 2.2 Køb af produkter...

Læs mere

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser Forretningsbetingelser Hvem kan handle hos Trendypet For at foretag køb hos Trendypet skal du være fyldt 18 år, aftaler med børn og unge under 18, kan alene indgås af forældre eller andre der er lovligt

Læs mere