Vækst eller ej udvikling er nødvendig Mandag 10. marts 2003 kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vækst eller ej udvikling er nødvendig Mandag 10. marts 2003 kl. 12.30-16.15"

Transkript

1 Invitation til konference Vækst eller ej udvikling er nødvendig Mandag 10. marts 2003 kl Sted: Teknologisk Institut, Århus, Konferencesalen, bygning 1, 5. sal Kongsvang Allé 29, 8000 Århus C Brug en eftermiddag på din virksomheds udvikling. Til gengæld lover vi en konference på små og mellemstore virksomheders betingelser. Kom og lyt til indlæg fra folk, der ved hvad der rører sig i den mindre virksomhed, og debattér med kolleger fra andre virksomheder. Uanset om din virksomhed er i vækst eller ej, skal medarbejderudvikling understøtte forretningsudviklingen. Program: 12.30: Velkomst ved direktør Dan Boyter, formand for Arbejdsmarkedsrådet: Hvad kommer uddannelsesplanlægning små virksomheder ved? 13.45: Tema 2: Sådan får du engagerede medarbejdere, der tager ansvar oplæg fra Preben Werther, coach, tidligere jægersoldat og forandringsagent. Medarbejdernes tillid og motivation betyder alt for den lille virksomhed. Har dine medarbejdere gode grunde til at elske deres job? Tør du give ansvar fra dig, eller er du mere til teorien: Tillid er godt, men kontrol er bedre? Hører du til dem, der synes, at medarbejderudvikling ta r for meget tid og koster for mange penge? Debat ved bordene kommentarer og spørgsmål Teknologisk Institut, Callcenter, Gregersensvej, Postboks 141, 2630 Taastrup 12.45: Tema 1: Når væksten løber løbsk oplæg fra Poul Rind, Center for Småvirksomhedsforskning, Syddansk Universitetscenter. Hvordan tackler den lille virksomhed de udfordringer, som vækst medfører? Hvordan kommer man på omgangshøjde og holder fast i sit fokus? Er alternativet til vækst nødvendigvis tilbagegang? Hvorfor tør så få virksomheder tegne en rigtig skarp profil? Og hvad har alt det med uddannelse og læring at gøre? Debat ved bordene kommentarer og spørgsmål : Kort pause 15.15: Tema 3: Vi prøver uddannelsesplanlægning og det er ikke farligt en beretning fra det virkelige liv ved fabrikchef Lars Prisak og værkfører René Hald, Caljan Rite Hite. Sådan kom vi i gang med uddannelsesplanlægning og derfor varede det så længe! Erfaringer fra gulvet på en produktionsvirksomhed, der har kastet sig ud i uddannelsesplanlægning. Spørgsmål og debat : Afslutning ved centerleder Pia Stevn,.

2 Tilbud til Turistfolket Nu får ledere og medarbejdere i den østjyske turistbranche chancen for at styrke den efteruddannelse, som der er så stort behov for. På gå-hjem møder i uge 14 og 15 for bl.a. overnatningsvirksomheder og turistattraktioner vil Østjyllands Turistudviklingsfond og i samarbejde præsentere de muligheder, som turismevirksomhederne har for at trække på centrets ekspertise. Virksomhederne i turisterhvervet har oftest 5-10 medarbejdere og uddannelsesniveauet er generelt lavt. Derfor er der behov for at styrke efteruddannelsen bl.a. inden for IT-området, fortæller Mette Rohde fra Østjyllands Turistudviklingsfond. tæller fem erfarne konsulenter, som servicerer virksomhederne i de forskellige regioner i Århus Amt. Teknologiparken Kongsvang Allé 29 DK-8000 Århus C Tlf cupl@cupl.dk Pia Stevn Leder af Center for Uddannelsesplanlægning og lokalkonsulent i Århus-området Dan Skovgaard Lokalkonsulent i Kronjylland Lisbeth Christensen Lokalkonsulent i Silkeborg-området Michael J. Christensen Lokalkonsulent på Djursland og i Århus-området Jakob Lollesgaard Lokalkonsulent i Hørning- Hinnerup- Galten- Skanderborg- Odder- Samsø- og Århus-området Pia Knudsen Sekretær Nr. 4 februar 2003 Ansvarshavende redaktør: Pia Stevn Redaktion: Raabo Kommunikation Lay-out: Hyldgaard Design Foto: Anders Bach Oplag: 2800 stk. Tryk: Aka Print er finansieret af Arbejdsmarkedsrådet for Århus amt og drives af Teknologisk Institut.

3 N Y H E D S B R E V 4 F E B Af Pia Stevn. Leder af Center for Uddannelsesplanlægning er et 3-årigt forsøgsprojekt finansieret af Arbejdsmarkedsrådet for Århus amt. Vi inspirerer og støtter mindre og mellemstore virksomheder i at gennemføre systematisk planlægning af medarbejdernes efteruddannelse. Dermed øger virksomhederne deres konkurrenceevne, og medarbejderne står bedre rustet på arbejdsmarkedet. Vores erfarne konsulenter står klar til at rådgive om, hvordan netop din virksomhed bedst og nemmest kommer i gang. Virksomhederne har viljen til udvikling har i løbet af det første år, 2002, været i dialog med 281 virksomheder, besøgt 94, og vi har konkret samarbejdet med 45 virksomheder om medarbejdernes kompetenceudvikling. Også i mindre virksomheder ved ledelsen udmærket, hvad der skal til for at klare sig i fremtidens konkurrence: Kompetente medarbejdere. Og ikke nok med det rigtig mange virksomheder lader det ikke blive ved snakken. De handler og tager initiativ til uddannelsesplanlægning. Virksomhedens udbytte I stedet for en hovsa-løsning i form af kurser, der var nødvendige i går, konverterer virksomheden investeringen til målrettet uddannelsesplanlægning. Før blev medarbejdere sendt på kursus i at betjene IT en uge efter, at medarbejderne skulle kunne det. Nu planlægger virksomheden således, at det, der skal læres, er relevant og vedkommende og derfor skaber investeringen værdi for såvel medarbejder som virksomhed. Godt håndværk plus personlige kompetencer Vores dialog med de mange mindre og mellemstore virksomheder i amtet giver et godt billede af, hvilke kompetencebehov og læringsformer, der presser sig på i netop disse virksomheder: Medarbejderne skal være ekstremt kundefokuserede i tanke og handling. Der er fokus på de personlige kompetencer som f.eks. fleksibilitet, samarbejdsevne og forretningsmæssig forståelse. Kravene om at mestre sit håndværk er ikke blevet mindre. Faglighed er stadig fundamentet. Nye medarbejdergrupper skal kunne bruge IT og kompleksiteten øges. Interne læringsformer som sidemandsoplæring, seminarer og udviklingsprojekter spiller en stigende rolle som supplement til formaliseret uddannelse ude af huset. vil også i 2003 koncentrere kræfterne om de mindre og mellemstore virksomheders situation og behov. Det sker bl.a. i form af konferencen den 10. marts, som du kan læse meget mere om i dette nyhedsbrev. Læs om: Invitation Brug en eftermiddag på din virksomheds udvikling Deltag i en konference med fokus på de små og mellemstore virksomheders udfordringer Mandag 10. marts 2003 Mindre virksomhed skulle tilføres ny energi Fabrikschef Lars Prisak: Det tværfaglige giver panderynker

4 Vi trængte til et spark bagi! Jysk Stempel & Kliché har genfundet pionérånden og planlagt kursus i samarbejde og kundeservice for ledelse og medarbejdere Hvad sker der med den lille iværksættervirksomhed, hvis pionererne en dag løber tør for mental energi? I den lille Risskov-virksomhed Jysk Stempel & Kliché var man i starten af 2002 ret tæt på at få svaret på det ubehagelige spørgsmål. De tre ejere, der i 1988 havde etableret virksomheden, var så småt ved at miste glæden ved at gå på arbejde og 12 arbejdspladser og en omsætning på ca. 10 mio. kr. var i farezonen, hvis ikke udviklingen blev vendt. Poul Erik Lademann og hans to kompagnoner i Jysk Stempel & Kliché skal sammen med medarbejderne i gang med et internt uddannelsesforløb. (foto: Anders Bach). Her har lokalkonsulent Jakob Lollesgaard fra haft en vigtig rolle med at holde os fast på sporet og samtidig være en konstruktiv sparringspartner, tilføjer Poul Erik Lademann. Vi var godt klar over, at vi trængte til et gevaldigt spark bagi men vidste ikke rigtigt, hvordan vi kom videre, fortæller direktør Poul Erik Lademann. Da han i august 2002 modtog et tilbud fra Center for Uddannelsesplanlægning om et konsulentbesøg, sagde han ja tak. Siden har virksomheden været igennem et forløb, hvor idégrundlaget er kigget efter i sømmene og medarbejdernes kvalifikationer vurderet. Konklusionen var, at både ledelse og medarbejdere havde behov for personlig udvikling og et bedre samarbejde om optimal service over for de flere hundrede kontorforsyninger og boghandlere, der i snit får leveret over 300 stempler hver dag året rundt. Derfor har virksomheden nu planlagt et kursus for alle medarbejdere. Alene processen har givet virksomheden ny energi. Som de fleste andre små virksomheder har vi været for dårlige til at holde fokus på medarbejderudvikling. Så snart vi fik lidt travlt, havde vi jo en glimrende undskyldning for at lade stå til.

5 Fire virksomheder går sammen om efteruddannelse Nabovirksomheder i Ry vil sætte system i efteruddannelsen og lære af hinanden Netværkssamarbejdet i Ry har nu ført til, at fire små og mellemstore virksomheder i løbet af 2003 vil udvikle nye, fælles metoder og redskaber til at planlægge efteruddannelse af medarbejderne. Samtidig vil de fire virksomheder gennemføre træningsaktiviteter med det mål at få forretningsudvikling og uddannelsesplanlægning til at spille sammen. De fire samarbejdende virksomheder, der geografisk ligger inden for en radius af én kilometer, er: Busch Vakuumteknik, Fraster, ML System og Akva Waterbeds. Tilsammen har de fire virksomheder medarbejdere. Samarbejdet skal sikre, at vi nu får gjort noget alvorligt ved medarbejderudviklingen. Hver især ville vi blive kvalt i opgaven, men nu kan vi dele opgaverne og samtidig holde hinanden fast på, at de faktisk gennemføres, siger salgschef Bent Jacobsen fra Busch Vakuumteknik. Han peger på, at produktionsmedarbejderne i alle fire virksomheder har behov for mange af de samme kompetencer bl.a. inden for IT og materialekendskab, hvortil kommer de fagspecifikke områder. Konsulent Lisbeth Christensen fra bliver tovholder for samarbejdet. Det tværfaglige gi r panderynker Af fabrikschef Lars Prisak, Caljan Rite Hite, Hasselager I langt de fleste industrivirksomheder også de små og mellemstore har vi egentlig rigtig godt styr på det der med efteruddannelse af medarbejderne. Så længe det vel at mærke handler om de rent faglige kompetencer. At sørge for at en smed, en elektriker eller en montør får lært at arbejde med en ny teknologi eller en anden produktionsteknik er noget, som vi er fortrolige med. Vi har gjort det før, opgaven kan beskrives og planlægges, der findes oftest et kursus og medarbejderne presser selv på for at blive dygtigere. Desværre er situationen den diametralt modsatte, når vi snakker om de tværfaglige, bredere og bløde uddannelsesbehov. Som chef for omkring 65 medarbejdere i produktionen har jeg oplevet det, som stod jeg og stirrede ind i en mur. Du kan have en nok så klar erkendelse af, at der bliver brug for nye samarbejdsformer i fremtiden, at IT-viden bliver stadig mere nødvendig på stort set alle poster - og at kompetence på engelsk nok er en god idé i en virksomhed, der er amerikansk ejet. Men alligevel virker det som en uoverskuelig opgave at tilføre organisationen disse kompetencer. For vanskelige spørgsmål trænger sig på: Hvad ved og kan den enkelte medarbejder på disse felter? Hvem vil få hvilke kompetencebehov? Hvordan organiserer vi uddannelse på tværs i organisationen? Kan man sikre god effekt og samtidig undgå at lave over-kill? Mens vi grubler over svarene, går tiden og vores muligheder for at komme på forkant mindskes. Derfor drejer det sig banalt nok om at komme i gang, når virksomhedens ledelse ser fremtidens behov og dermed har motivationen. Spørgsmålene kan faktisk besvares. Og i mange virksomheder kan det med fordel ske med hjælp fra en ekstern indpisker som f.eks. Center for Uddannelsesplanlægning. Fabrikschef Lars Prisak

6 Konference Vækst eller ej udvikling er nødvendig Dan Boyter Poul Rind Preben Werther Engageret erhvervsmand Dan Boyter er direktør i familievirksomheden Pressalit Group, hvor han bl.a. har ansvar for udvikling af virksomhedens menneskelige ressourcer. Han er samtidig en erhvervsleder, der engagerer sig stærkt i verden uden for virksomheden. Boyter er formand for Arbejdsmarkedsrådet i Århus amt, i bestyrelsen for DA regionalt og medlem af Det Nationale Netværk af virksomhedsledere. Professor i små virksomheder Siden 1993 har Poul Rind forsket i de mindre virksomheders vilkår, så grundigt at han er blevet professor i det. Han er 56 år, cand. merc og har i Center for Småvirksomhedsforskning bl.a. analyseret iværksætternes vilkår og danske underleverandørvirksomheder. Han har i den forbindelse skrevet bogen Fra mælk til stål om den rustfri stålindustri i Trekantområdet, der producerer anlæg til mejerier over hele verden. Jægersoldat blev coach I 12 år var Preben Werther officer i Jægerkorpset og gennemgik en meget bred og alsidig lederuddannelse. Og blandt de barske gutter var også plads til at arbejde med de bløde værdier. Preben Werther fik brug for det hele, da han i to år var projektleder i LEGO for en forandringsproces, der involverede ca.1200 medarbejdere. Siden 1998 har den nu 52-årige jæger arbejdet som coach også for mange mindre virksomheder i den lille konsulentvirksomhed Stifinder A/S. Hvordan tilmelder du dig lettest til konferencen, Vækst eller ej udvikling er nødvendig Telefon: www. teknologisk.dk/kurser Fax: Send tilmeldingskupon kurser@teknologisk.dk Pris: 895 kr. pr. deltager faktura og bekræftelse sendes efter modtagelse af tilmelding. Tilmeldingsfrist: 1. marts 2003 Vi gør opmærksom på, at der er et begrænset antal pladser. Yderligere oplysninger: på tlf Tilmeldingskupon Ja, jeg vil gerne deltage i konferencen Navn: Stilling: Firma: Adresse: Postnummer: By: Telefon:

Personaleansvarlige har brug for kvalificeret modspil

Personaleansvarlige har brug for kvalificeret modspil Personaleansvarlige har brug for kvalificeret modspil det er en meget svær øvelse, især når man er alene om at varetage den opgave, siger hun. Som personaleansvarlig på et mellemstort autoværksted med

Læs mere

Kompetenceudvikling på tid

Kompetenceudvikling på tid Kompetenceudvikling på tid Fjordblink Svimmingpools har givet sig selv to år til at få toptrimmet virksomheden, så alle præcist ved, hvilken funktion de har, og hvilke kompetencer de skal have. Status

Læs mere

FÆRRE RESSOURCER 5% SAMME RESSOURCER 38%

FÆRRE RESSOURCER 5% SAMME RESSOURCER 38% N Y H E D S B R E V 7 D E C E M B E R 2 0 0 3 Af Pia Stevn. Leder af Center for Uddannelsesplanlægning Center for Uddannelsesplanlægning er et 3-årigt forsøgsprojekt finansieret af Arbejdsmarkedsrådet

Læs mere

Vækst giver uddannelsesbehov

Vækst giver uddannelsesbehov Vækst giver uddannelsesbehov Præcis viden om virksomhedens samlede kompetenceniveau giver os mulighed for at forbedre produktionen, siger markedschef Jan Frandsen En flertrins raket på uddannelsesfronten

Læs mere

Ansvar for egen arbejdsplads Hos AG Gulvservice har Lars Almskou via et fællesmøde og strukturerede medarbejderudviklingssamtaler

Ansvar for egen arbejdsplads Hos AG Gulvservice har Lars Almskou via et fællesmøde og strukturerede medarbejderudviklingssamtaler Ansvar for egen arbejdsplads Hos AG Gulvservice har Lars Almskou via et fællesmøde og strukturerede medarbejderudviklingssamtaler inddraget medarbejderne i udviklingen af virksomheden. Resultatet er bedre

Læs mere

Få succes med forandringer

Få succes med forandringer Få succes med forandringer - Inspiration og værktøjer til mellemlederens rolle som forandringsagent 1 6. - 1 7. m a r t s 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Potentialer, ressourcer

Læs mere

En lille og vågen. udviklingssamtaler med medarbejderne.

En lille og vågen. udviklingssamtaler med medarbejderne. En lille og vågen Mindre trykkeri i Randers tænker stort når det gælder virksomhedsudvikling Vi vil ærligt talt ikke være som de andre og hvis vi vil differentiere os, skal der uddannelse til! Så direkte

Læs mere

Sæt efteruddannelse på dagsordenen!

Sæt efteruddannelse på dagsordenen! Sæt efteruddannelse på dagsordenen! VEU-center Østjylland dækker Hedensted, Horsens, Odder, Samsø, Silkeborg, Skanderborg og Aarhus kommuner. 2 Brug dit VEU-center til rådgivning VIDSTE DU, AT... Alle

Læs mere

Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen

Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen Deltag på et intensivt seminar om Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen Det får du ud af at deltage på seminaret: n Lær, hvordan coaching anvendes som udviklingsredskab n Skab større

Læs mere

eller trussel? arbejdskraft, og nogen vælger at flytte egne arbejdspladser eller underleverancer ud af landet. I dette nummer af Inspiration

eller trussel? arbejdskraft, og nogen vælger at flytte egne arbejdspladser eller underleverancer ud af landet. I dette nummer af Inspiration N Y H E D S B R E V 9 J U N I 2 0 0 4 Af Michael J. Christensen Center for Uddannelsesplanlægning Center for Uddannelsesplanlægning er et 3-årigt forsøgsprojekt finansieret af Arbejdsmarkedsrådet for Århus

Læs mere

Deltag på et inspirerende seminar Meditation et effektivt værktøj i hverdagen - vejen til ro, fordybelse, udvikling og professionalisme

Deltag på et inspirerende seminar Meditation et effektivt værktøj i hverdagen - vejen til ro, fordybelse, udvikling og professionalisme Deltag på et inspirerende seminar Meditation et effektivt værktøj i hverdagen - vejen til ro, fordybelse, udvikling og professionalisme Teknologisk Institut Taastrup 20. april 2009 Teknologisk Institut

Læs mere

Selvledelse. - personlig motivation og handlekraft. Underviser: Klaus N. Jakobsen, direktør og erhvervspsykolog Improvement Aps

Selvledelse. - personlig motivation og handlekraft. Underviser: Klaus N. Jakobsen, direktør og erhvervspsykolog Improvement Aps Begrænset deltagerantal Selvledelse - personlig motivation og handlekraft Lær at sætte mål - og nå dem! Oplev personlig vækst Skab større handlefrihed for dig selv Styrk din kommunikation og blev bedre

Læs mere

Metoder til evaluering og dokumentation

Metoder til evaluering og dokumentation Metoder til evaluering og dokumentation 22. - 23. januar og 9. marts 2009 Teknologisk Institut Taastrup 20. - 21. august og 7. oktober 2009 Teknologisk Institut Taastrup Indgående kendskab til forskellige

Læs mere

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om. Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så!

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om. Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så! Deltag på et intensivt seminar om Skriv endnu bedre Det får du ud af at deltage: n Få ny inspiration til dine tekster n Bruger du tiden rigtigt? De fleste kan skrive hurtigere og bedre n Fang dine læsere

Læs mere

Sundhed og trivsel på arbejdspladsen - bliv uddannet trivselsambassadør

Sundhed og trivsel på arbejdspladsen - bliv uddannet trivselsambassadør 4 dages uddannelse 28. april til 8. juni 2016 i Taastrup 26. september til 3. november 2016 i Aarhus Sundhed og trivsel på arbejdspladsen - bliv uddannet trivselsambassadør Sundhed og trivsel på arbejdspladsen

Læs mere

Professionel ledelse - Lederen som medarbejderudvikler. August 2011

Professionel ledelse - Lederen som medarbejderudvikler. August 2011 Professionel ledelse - Lederen som medarbejderudvikler August 2011 Indhold Kan dine medarbejdere matche udfordringerne nu og i fremtiden? MUS et redskab til systematisk og strategisk kompetenceudvikling

Læs mere

Effektive Supply Chains i en global verden

Effektive Supply Chains i en global verden Effektive Supply Chains i en global verden med fokus på leverandør relationer og økonomistyring TEKNOLOGISK INSTITUT TAASTRUP DEN 4. OKTOBER 2007 Det får du ud af at deltage: Styrk virksomhedens konkurrenceevne

Læs mere

Brugerdreven innovation

Brugerdreven innovation Brugerdreven innovation - værktøjer til udvikling med brugeren i centrum Det får du ud af at deltage: n Få en innovationsprofil af din virksomhed n Skab optimale produkter og processer gennem brugernes

Læs mere

Fremtidens velfærdsmedarbejder. - når viden bliver til handling

Fremtidens velfærdsmedarbejder. - når viden bliver til handling Fremtidens velfærdsmedarbejder - når viden bliver til handling En KONFERENCE om, hvordan vi udvikler fremtidens velfærdsmedarbejdere FREDAG DEN 29. MAJ 2015 KL. 9.30 15.00 PÅ SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN

Læs mere

Moms og afgifter for den offentlige sektor

Moms og afgifter for den offentlige sektor Deltag på et intensivt seminar om Moms og afgifter for den offentlige sektor Det får du ud af at deltage: n Indblik i de seneste lovændringer og afgørelser n Præsentation af konkrete eksempler og cases

Læs mere

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed!

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset lederuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

It-kontrakter. Værktøjer til at håndtere forhandlingen af it-kontrakter. Overblik over komplekse kontrakter. Undgå it-kontrakternes største faldgruber

It-kontrakter. Værktøjer til at håndtere forhandlingen af it-kontrakter. Overblik over komplekse kontrakter. Undgå it-kontrakternes største faldgruber It-kontrakter 2 7. m a j 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Værktøjer til at håndtere forhandlingen af it-kontrakter Kurset opfylder kravene til efteruddannelse for advokater

Læs mere

Jura for ikke-jurister fokus på kontrakters indgåelse og indhold

Jura for ikke-jurister fokus på kontrakters indgåelse og indhold Deltag på et intensivt seminar om Jura for ikke-jurister fokus på kontrakters indgåelse og indhold n Den kommercielle kontrakts opbygning få overblik over kommercielle kontrakters væsentligste delelementer

Læs mere

Gode råd om. Intern læring. Få gode råd om, hvordan du kan kvalificere den interne læring i din virksomhed. Udgivet af Dansk Handel & Service

Gode råd om. Intern læring. Få gode råd om, hvordan du kan kvalificere den interne læring i din virksomhed. Udgivet af Dansk Handel & Service Gode råd om Intern læring Få gode råd om, hvordan du kan kvalificere den interne læring i din virksomhed Udgivet af Dansk Handel & Service Intern læring 2006 Gode råd om Intern læring Du kan med fordel

Læs mere

P r o j e k t V æ k s t g e n n e m. viden og innovation. o m v æ k s t i m i n d r e v i r k s o m h e d e r

P r o j e k t V æ k s t g e n n e m. viden og innovation. o m v æ k s t i m i n d r e v i r k s o m h e d e r P r o j e k t V æ k s t g e n n e m viden og innovation o m v æ k s t i m i n d r e v i r k s o m h e d e r B a g g r u n d e n : Baggrunden for projektet er en idékonkurrence, som Vejle Amts Regionale

Læs mere

Retorik. tag ordet i din magt! Modul 1. Modul 2. Modul 3 Strategisk retorik positionér dig som leder og skab forandringer

Retorik. tag ordet i din magt! Modul 1. Modul 2. Modul 3 Strategisk retorik positionér dig som leder og skab forandringer Eksklusivt lederkursus Retorik tag ordet i din magt! Anne Katrine Lund, ph.d. i retorik Lotte Hansen, erhvervsredaktør på Politiken Flemming Enevold, skuespiller og instruktør Foto: Jonathan Bjerg Møller

Læs mere

Dag 1. 08:30 Indtjekning med kaffe, te og morgenbrød. 09:00 Kurset starter. 09:05 Formiddagen er en vekselvirkning mellem.

Dag 1. 08:30 Indtjekning med kaffe, te og morgenbrød. 09:00 Kurset starter. 09:05 Formiddagen er en vekselvirkning mellem. Dag 1 08:30 Indtjekning med kaffe, te og morgenbrød 09:00 Kurset starter Underviser: Thomas Middelboe, Klinikchef, ph.d., speciallæge i psykiatri Region Hovedstadens Psykiatri, Psykiatrisk Center Gentofte

Læs mere

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om Deltag på et intensivt seminar om Skriv endnu bedre Underviser: Anne Katrine Lund, cand.mag. og ph.d. i retorik Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så! med hjem Det får du ud af at deltage:

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Kompetencestrategi

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Kompetencestrategi UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Kompetencestrategi Godkendt i HSU 26. september 2016 1. Kompetencestrategi for UCL 1.1 Indledning I University College Lillebælt (UCL) anses medarbejdere og lederes kompetencer

Læs mere

Alternative kølemetoder

Alternative kølemetoder Temadag om Alternative kølemetoder få mere at vide om alternative kølemetoder og hvor de kan bruges ÅRHUS 9. JUNI 2008 Hvilke alternative kølemetoder findes der og hvor anvendes de? Hør om den seneste

Læs mere

Fra tanke til resultat kurser og uddannelse i produktivitet og Lean

Fra tanke til resultat kurser og uddannelse i produktivitet og Lean Fra tanke til resultat kurser og uddannelse i produktivitet og Lean Side - 2 Fem gode grunde til at læse videre Indhold Fra tanke til resultat kurser og uddannelse i produktivitet og Lean Godt i gang med

Læs mere

Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk!

Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk! Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset formandsuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk!

Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk! Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset lederuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

Tørring med overhedet damp

Tørring med overhedet damp Temadag om Tørring med overhedet damp - høj produktkvalitet og meget lavt energiforbrug århus 7. oktober 2008 Innovation og udviklingsbehov indenfor industriel tørring Fordele og ulemper ved tørring i

Læs mere

Lederen som facilitator af innovation og forandring

Lederen som facilitator af innovation og forandring Lederen som facilitator af innovation og forandring Styrk din facilitatorrolle Mange ledere faciliterer hver eneste dag, men de færreste har lært at benytte de grundlæggende teknikker, som skaber gode

Læs mere

Formandsuddannelse 2017/ Et samarbejde med indhold

Formandsuddannelse 2017/ Et samarbejde med indhold Formandsuddannelse 2017/2018 - Et samarbejde med indhold Marianne Larsen Anlægsgartner TH Skov Larsen ApS Jeg har fået enkle, konkrete værktøjer til at udøve ledelse på en ny måde Kim Poulsen K&S Treecare

Læs mere

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse. Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.dk Kompetencestrategi Kurser Efteruddannelse Videreuddannelse Hvordan

Læs mere

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen.

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen. Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Invitation til "Skoleudvikling i Praksis"

Læs mere

VEU-konsulenten som kompetencesparringspartner. Tirsdag den 21. august 2012

VEU-konsulenten som kompetencesparringspartner. Tirsdag den 21. august 2012 Tirsdag den 21. august 2012 Formål med etablering af VU-centrene Én indgang for virksomheder og borgere, der ønsker voksen- og efteruddannelse Skabe større fokus på kvalitet og effekt inden for voksen-

Læs mere

FM-Dagen 2013. 500 kr rabat ved tilmelding senest 22. april. Torsdag d. 20. juni 2013 Taastrup. Gyrithe Saltorp. Christian Bitz.

FM-Dagen 2013. 500 kr rabat ved tilmelding senest 22. april. Torsdag d. 20. juni 2013 Taastrup. Gyrithe Saltorp. Christian Bitz. Liselotte Lyngsø Christian Bitz Gyrithe Saltorp Torsdag d. 20. juni 2013 Taastrup FM-Dagen 2013 Verner Bentzen Poul Holt Pedersen Kirsten R. Galamba 500 kr rabat ved tilmelding senest 22. april Programoversigt

Læs mere

BYRÅDSSEKRETARIAT OG UDVIKLING

BYRÅDSSEKRETARIAT OG UDVIKLING BYRÅDSSEKRETARIAT OG UDVIKLING Helhedsorienteret erhvervsservice 1 Indhold Kære virksomhed 3 De fem servicemål: 1. Udvidet åbningstid og svar inden for 24 timer 4 2. Tovholder inden for fem hverdage 5

Læs mere

Nye hold 2008. tag ordet i din magt! Trine Sick, journalist og kommunikationsrådgiver

Nye hold 2008. tag ordet i din magt! Trine Sick, journalist og kommunikationsrådgiver Eksklusivt lederkursus Retorik Nye hold 2008 tag ordet i din magt! Anne Katrine Lund, ph.d. i retorik Trine Sick, journalist og kommunikationsrådgiver Flemming Enevold, skuespiller og instruktør en af

Læs mere

Coaching for behandlere og konsulenter. Udviklingsgruppe for Systemisk erfarne konsulenter & Familie-behandlere

Coaching for behandlere og konsulenter. Udviklingsgruppe for Systemisk erfarne konsulenter & Familie-behandlere Coaching for behandlere og konsulenter Udviklingsgruppe for Systemisk erfarne konsulenter & Familie-behandlere v / Pia Laursen Underviser: Pia Laursen, uddannet Cand. Psych. Efter-følgende uddannet på

Læs mere

Coaching for den konsultative behandler. Udviklingsgruppe for Systemisk erfarne konsulenter & Familie-behandlere

Coaching for den konsultative behandler. Udviklingsgruppe for Systemisk erfarne konsulenter & Familie-behandlere Coaching for den konsultative behandler Udviklingsgruppe for Systemisk erfarne konsulenter & Familie-behandlere v / Pia Laursen Underviser: Pia Laursen, uddannet cand. Psych. Efter-følgende uddannet på

Læs mere

Projektet Fleksibel Medarbejderudvikling - Ledelses- og medarbejderholdninger

Projektet Fleksibel Medarbejderudvikling - Ledelses- og medarbejderholdninger Projektet Fleksibel Medarbejderudvikling - Ledelses- og medarbejderholdninger Olga W. Lemoine og Björn Jensen Institut for Transportstudier, Lyren 1, DK-6330 Padborg, Tlf. 7467 5252, Fax 7344 2220 E-Mail:

Læs mere

F O R M A N D S U D D A N N EL S E E T S A M A R B E J D E M ED I N D H O L D. Formandsuddannelse Et samarbejde med indhold

F O R M A N D S U D D A N N EL S E E T S A M A R B E J D E M ED I N D H O L D. Formandsuddannelse Et samarbejde med indhold Formandsuddannelse 2019 - Et samarbejde med indhold Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset lederuddannelse,

Læs mere

FU vejledning: Indsæt foto i rammen Beskær foto i ramme Er overskriften utydelig? Er logo og pay-off utydeligt?

FU vejledning: Indsæt foto i rammen Beskær foto i ramme Er overskriften utydelig? Er logo og pay-off utydeligt? FINANS TRAINEE FINANS TRAINEE MED ECTS Finans Trainee-uddannelsen starter i september måned og strækker sig over 10 måneder. Uddannelsen består af tre grene: Et praktisk forløb i virksomheden Faget Finansielle

Læs mere

Teknisk assistent og designer 2009

Teknisk assistent og designer 2009 Teknisk assistent og designer 2009 2. - 3. j u n i 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Effektivitet i hverdagen: Tag initiativ, samarbejd og nå dine mål Sådan kan du bidrage med

Læs mere

Kære private rådgiver!

Kære private rådgiver! Kære private rådgiver! Der er virksomheder i Danmark med udfordringer, de ikke selv kan løse. De har brug for din ekspertise og viden de ved bare ikke, hvordan de finder dig. Derfor vil InnovationsAgenterne

Læs mere

Nyhedsbrev for oktober 2009

Nyhedsbrev for oktober 2009 Nyhedsbrev for oktober 2009 Indhold i denne udgave Kunsten at netværke 1 Kunsten at lede 1 Team Boyatzis 2 At lære er at gøre 3 Led ved ledelse 4 Kompetente bestyrelser 5 Kunsten at netværke På AOM konferencen

Læs mere

INDBYDELSE TIL BRANDE KONFERENCEN

INDBYDELSE TIL BRANDE KONFERENCEN INDBYDELSE TIL BRANDE KONFERENCEN Den nye ulighed og de frafaldstruede unge 30. november 2007 Brande Højskole Arrangører: Brande Højskole og Lundgaard Konsulenterne Brande Konferencen - den nye ulighed

Læs mere

Rådgivende salg styrk dine salgskompetencer Lær at lære og huske mere effektivt Strategi og forretningsudvikling i praksis

Rådgivende salg styrk dine salgskompetencer Lær at lære og huske mere effektivt Strategi og forretningsudvikling i praksis Rådgivende salg styrk dine salgskompetencer 11.-12. august 2014 Lær at lære og huske mere effektivt 25. september 2014 Strategi og forretningsudvikling i praksis 27.-28. oktober 2014 Styrk din personlige

Læs mere

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

CCNL INDHOLD. Competence Course in Neuro Linguistics. Fakta. side 3. Hvorfor vælge CCNL? side 6. Hvordan er CCNL opbygget? side 9

CCNL INDHOLD. Competence Course in Neuro Linguistics. Fakta. side 3. Hvorfor vælge CCNL? side 6. Hvordan er CCNL opbygget? side 9 INDHOLD Fakta side 3 Hvorfor vælge? Hvordan er opbygget? side 6 side 9 Hvor og hvordan afvikles? side 10 2 FAKTA handler om at blive bevidst om, hvordan sammenhængen mellem tankemønstre, adfærd og sprogbrug

Læs mere

At lede andre uden at være chef

At lede andre uden at være chef Confex-Kursus: Den 9. - 10. november 2009 i København Den 1. - 2. december 2009 i København Den 16. - 17. november i Århus To-dags kursus for dig der leder uden at have formelt ledelsesansvar Et af forårets

Læs mere

Konflikthåndtering fra kaos til kontrol

Konflikthåndtering fra kaos til kontrol Konflikthåndtering fra kaos til kontrol Konflikthåndtering fra kaos til kontrol Få værktøjerne til effektivt at forebygge og løse konflikter med konceptet Have A Nice Conflict Få værktøjer til effektiv

Læs mere

Økonomi for advokater og jurister

Økonomi for advokater og jurister Økonomi for advokater og jurister - styrk dine kompetencer til økonomiske vurderinger 2 x 8 kursuslektioner 2 6. O G 2 7. J A N U A R 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Fokus

Læs mere

Forretningsudvikling for SMV ere i plastbranchen Temamøde

Forretningsudvikling for SMV ere i plastbranchen Temamøde Forretningsudvikling for SMV ere i plastbranchen Temamøde Tirsdag, den 19. november 2013, kl. 13:00 17:00 Mødelokale 1 A og B Syddansk Universitet, Niels Bohrs Vej 9, DK- 6700 Esbjerg Introduktion Plastbranchen

Læs mere

Strategi, vækst. og lederskab. Executive Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com

Strategi, vækst. og lederskab. Executive Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com vækst Strategi, og lederskab Executive Lederudviklingsprogram www.mannaz.com En deltager udtaler: Arbejdet med egne cases og konsulenternes inddragelse af praksiseksempler skabte en meget virkelighedsnær

Læs mere

Tænk struktureret kompetenceudvikling for at skabe ejerskab og motivation hos medarbejderne!

Tænk struktureret kompetenceudvikling for at skabe ejerskab og motivation hos medarbejderne! Tænk struktureret kompetenceudvikling for at skabe ejerskab og motivation hos medarbejderne! Med Service Desken i førersædet! IT chef Lise Wormstrup Onsdag den 29. oktober 2008 Agenda Kort om it-afdelingen

Læs mere

GVK projektet kort. Bæredygtig energi velfærdsinnovation. Robotteknologi

GVK projektet kort. Bæredygtig energi velfærdsinnovation. Robotteknologi Beskæftigelseskonference RAR Fyn onsdag d. 19.09.2018 GVK projektet kort Mål Målet med Globale VækstKompetencer (GVK) er at bidrage til vækst gennem internationalisering i små og mellemstore virksomheder

Læs mere

kommunikationsrådgiver

kommunikationsrådgiver UDDANNELSE Strategisk kommunikationsrådgiver Et udviklings- og uddannelsesforløb med udgangspunkt i dine udfordringer! Strategisk kommunikation Den gode rådgivers profil Din gennemslagskraft Din funktion,

Læs mere

INTERN EJENDOMSSERVICE - Faglig og personlig udvikling for dig, der arbejder med professionelt vedligehold og service af ejendomme.

INTERN EJENDOMSSERVICE - Faglig og personlig udvikling for dig, der arbejder med professionelt vedligehold og service af ejendomme. Spar kr. ved tilm1.000,inden 1 elding. februa r 2 dage med fokus på INTERN EJENDOMSSERVICE - Faglig og personlig udvikling for dig, der arbejder med professionelt vedligehold og service af ejendomme. Sådan

Læs mere

Byggeriets Industrilederuddannelse. til dig der vil videre

Byggeriets Industrilederuddannelse. til dig der vil videre Byggeriets Industrilederuddannelse til dig der vil videre Skyd genvej til de nødvendige kompetencer Betonindustrien har mange mellemledere, som i det daglige tager store beslutninger, gennemfører forhandlinger

Læs mere

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af i hvor høj grad vi oplever

Læs mere

Den menneskelige faktor

Den menneskelige faktor Den menneskelige faktor - produktivitet, selvværd og bundlinie med metoden The Human Element 1 9. - 2 0. j u n i 2 0 0 8 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Bliv introduceret til The

Læs mere

FORMANDSUDD ANNELSE 2018 /19 ET SA MARBEJDE M ED IN DHOLD. Formandsuddannelse 2018/ Et samarbejde med indhold 2017

FORMANDSUDD ANNELSE 2018 /19 ET SA MARBEJDE M ED IN DHOLD. Formandsuddannelse 2018/ Et samarbejde med indhold 2017 FORMANDSUDD ANNELSE 2018 /19 ET SA MARBEJDE M ED IN DHOLD Formandsuddannelse 2018/2019 - Et samarbejde med indhold 2017 Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk! Gør som dine kollegaer i Danske

Læs mere

Den moderne CFO er både sparringspartner og vagthund

Den moderne CFO er både sparringspartner og vagthund Jacob Kjær en af Danmarks mest erfarne CFO er HAR ORDET Den moderne CFO er både sparringspartner og vagthund CFO en og økonomifunktionen står over for stigende krav. Nøglen til succes som CFO handler om

Læs mere

VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN

VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN VIRKSOMHEDSKONSULENT DIT SPRINGBRÆT TIL KARRIEREN Hvad er Junior Consult? 2 Junior Consult er Danmarks største konsulentvirksomhed, der udelukkende drives af kandidatstuderende fra BSS ved Aarhus Universitet.

Læs mere

55+ fastholdelse og udvikling i Greve Kommune

55+ fastholdelse og udvikling i Greve Kommune 55+ fastholdelse og udvikling i Greve Kommune Greve Kommune ARBEJDSMARKED BAGGRUND EFTERLØN PENSION I Danmark har både offentlige og private virksomheder en stor udfordring med at fastholde og udvikle

Læs mere

Personalejura i det offentlige - kend dine rettigheder og pligter som offentlig leder

Personalejura i det offentlige - kend dine rettigheder og pligter som offentlig leder Personalejura i det offentlige - kend dine rettigheder og pligter som offentlig leder 3.- 4. juni 2008 teknologisk institut taastrup 30. september - 1. oktober 2008 teknologisk institut århus Bliv opdateret

Læs mere

Tilmeld 4 og. betal for 3!

Tilmeld 4 og. betal for 3! HR- DAGEN 2012 22. maj 2012 Teknologisk Institut Taastrup Sponseret af: Tilmeld 4 og betal for 3! og mange andre Programoversigt 08:30 Indtjekning med morgenbuffet 09:00 Velkomst 09:10 HR frem mod 2020

Læs mere

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig?

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? 1 19.06.2018/Pia

Læs mere

FORMA ND SUD DAN NE LSE 2017/1 8 ET SAMA RBEJDE MED INDHO LD. Formandsuddannelse 2017/ Et samarbejde med indhold 2017

FORMA ND SUD DAN NE LSE 2017/1 8 ET SAMA RBEJDE MED INDHO LD. Formandsuddannelse 2017/ Et samarbejde med indhold 2017 FORMA ND SUD DAN NE LSE 2017/1 8 ET SAMA RBEJDE MED INDHO LD Formandsuddannelse 2017/2018 - Et samarbejde med indhold 2017 Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk! Gør som dine kollegaer i Danske

Læs mere

Den værdiskabende bestyrelse

Den værdiskabende bestyrelse Den værdiskabende bestyrelse Et fleksibelt kursus, der styrker dig til at skabe værdi for og med bestyrelsen Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet CERTIFICERET PROGRAM

Læs mere

Evaluering af IT-messe 2013 Til udstillerne

Evaluering af IT-messe 2013 Til udstillerne Evaluering af IT-messe 2013 Til udstillerne Håndværkerne -1 Svarandel 46% af adspurgte Svarandel 46% af adspurgte 2 Håndværkerne - 2 Svarandel 46% af adspurgte Svarandel 46% af adspurgte 3 Hvad var det

Læs mere

Salg og prissætning Vækstgruppe

Salg og prissætning Vækstgruppe Få viden og værktøjer til strategisk salg og prissætning, der kan øge omsætningen og indtjeningen i din virksomhed Få individuel rådgivning og sparring til udarbejdelse af en salgsplan for din virksomhed

Læs mere

Velkommen til nyhedsbrev nr. 1, 2006 fra The Coaching Company. I dette første

Velkommen til nyhedsbrev nr. 1, 2006 fra The Coaching Company. I dette første Kære læser Velkommen til nyhedsbrev nr. 1, 2006 fra The Coaching Company. I dette første nyhedsbrev kan du læse det spændende interview med HR direktør Jette Husum og Generaldirektør Kenneth Plummer fra

Læs mere

Den professionelle reception Suveræn service er at give mere end forventet

Den professionelle reception Suveræn service er at give mere end forventet 2 dage der fremtidssikrer din funktion Den professionelle reception Suveræn service er at give mere end forventet Intensiv Komeptenceudvikling Øget status og anerkendelse i dit job styrk din position internt

Læs mere

Orientering fra DM-Uddannelse

Orientering fra DM-Uddannelse Nyhedsbrev nr. 1 Januar 2015 Orientering fra DM-Uddannelse Emner: Situationsbestemt ledelse Strategikursus Lav en forretningsplan på 3 dage Salgsteknik for salg- og servicemedarbejdere Lederkursus 2015

Læs mere

Et par fakta om kamelen :

Et par fakta om kamelen : Et par fakta om kamelen : Cand. scient. pol. Annemarie Elverum Ansat som projektleder i Væksthus Midtjylland siden oktober 2011 Bl.a. tidligere ansat i Århus Amt 1992-2006 - heraf ansvarlig for strukturfondsadministrationen

Læs mere

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Oktober, 2007 Du kan ikke besvare denne nyhedsmail skriv i stedet til nyhedsbrevets redaktion på: lr@frivillighed.dk Indhold Nyt fra Center

Læs mere

Invitation til regionalt netværksmøde i ledernetværket Fra leder til leder

Invitation til regionalt netværksmøde i ledernetværket Fra leder til leder Invitation til regionalt netværksmøde i ledernetværket Fra leder til leder Region Fyn og Sydjylland Mødevært: Kristian Andersen og Torben Knudsen, Micro Matic A/S Sted: Holkebjergvej 48, 5250 Odense SV

Læs mere

FOREDRAG & KURSER ERIK ØSTENKJÆR. Dipl.Psych. MFCC. Viljen starter, hvor lysten holder op! SPORTS PSYCHOLOGY INSTITUTE

FOREDRAG & KURSER ERIK ØSTENKJÆR. Dipl.Psych. MFCC. Viljen starter, hvor lysten holder op! SPORTS PSYCHOLOGY INSTITUTE FOREDRAG & KURSER ERIK ØSTENKJÆR Dipl.Psych. MFCC Viljen starter, hvor lysten holder op! HVEM ER? ERIK ØSTENKJÆR Dipl.Psych. MFCC Erik Østenkjær, Dipl.Psych. MFCC, har været coach og sparringspartner for

Læs mere

Velkommen i DLBR. En vejledning til den nyansatte assistent og sekretær

Velkommen i DLBR. En vejledning til den nyansatte assistent og sekretær Velkommen i DLBR En vejledning til den nyansatte assistent og sekretær Forord Tillykke med dit nye job. I DLBR Dansk Landbrugsrådgivning ønsker vi at tage godt imod nye medarbejdere. Vi gennemfører derfor

Læs mere

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Visionen Hovedparten af et isbjerg er som bekendt skjult under vand sådan er det ofte også med værdier i virksomheden hovedparten af værdierne er skjulte og ikke

Læs mere

Kurset. Skab mere effektive samtaler. På kurset arbejder du med: Dette forløb leveres af Attractor.

Kurset. Skab mere effektive samtaler. På kurset arbejder du med: Dette forløb leveres af Attractor. Effektive samtaler Skab mere effektive samtaler At have effektive samtaler på din arbejdsplads er essentiel for jeres trivsel, effektivitet og sammenhængskraft. På kurset får du en introduktion til muligheder

Læs mere

Økonomi for ikke-økonomer

Økonomi for ikke-økonomer 2-dags kursus Økonomi for ikke-økonomer - Grundlæggende økonomi og budgetarbejde Bliv bedre rustet til budgetarbejdet Få større forståelse for de økonomiske sammenhænge i din virksomhed Lær at udarbejde

Læs mere

I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b

I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b Velkommen til vækstgruppeforløbet vækst via oplevelser Fremtidens konkurrenceparameter i turisme-erhvervet Mange taler om kundeoplevelsen som et

Læs mere

Kan kompetenceløft ses på bundlinjen? - Hvordan kommer man i gang med at uddanne sine medarbejdere?

Kan kompetenceløft ses på bundlinjen? - Hvordan kommer man i gang med at uddanne sine medarbejdere? Kan kompetenceløft ses på bundlinjen? - Hvordan kommer man i gang med at uddanne sine medarbejdere? Niels Petterson, Chef for VEU-center Østjylland Inspirationsseminar, CABI 8. marts 2016 Hvordan kommer

Læs mere

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Hanne Dorthe Sørensen, hds@kompetenceudvikling.dk Eva Maria Mogensen, emm@kompetenceudvikling.

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Hanne Dorthe Sørensen, hds@kompetenceudvikling.dk Eva Maria Mogensen, emm@kompetenceudvikling. Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Hanne Dorthe Sørensen, hds@kompetenceudvikling.dk Eva Maria Mogensen, emm@kompetenceudvikling.dk Kompetencestrategi Kurser Efteruddannelse Videreuddannelse Hvordan

Læs mere

Kommunikation og it. Tværfaglig bachelor- og kandidatuddannelse på Københavns Universitet. det humanistiske fakultet københavns universitet

Kommunikation og it. Tværfaglig bachelor- og kandidatuddannelse på Københavns Universitet. det humanistiske fakultet københavns universitet det humanistiske fakultet københavns universitet Kommunikation og it Tværfaglig bachelor- og kandidatuddannelse på Københavns Universitet det humanistiske fakultet 1 Vil du udvikle det nye Twitter? Vil

Læs mere

TILBUD TIL VIRKSOMHEDER: Få tilknyttet en erhvervsøkonomistuderende (HA) inden for Entreprenørskab og Innovation

TILBUD TIL VIRKSOMHEDER: Få tilknyttet en erhvervsøkonomistuderende (HA) inden for Entreprenørskab og Innovation TILBUD TIL VIRKSOMHEDER: Få tilknyttet en erhvervsøkonomistuderende (HA) inden for Entreprenørskab og Innovation Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse

Læs mere

KOMPETENCER I CENTRUM

KOMPETENCER I CENTRUM KOMPETENCER I CENTRUM VIRKSOMHEDS- OG KOMPETENCECENTERET Forside HAR I BRUG FOR NYE MEDARBEJDERE? SKAL I UDVIKLE JERES MEDARBEJDERE? VIL I HJÆLPE EN OPSAGT MEDARBEJDER GODT VIDERE? HK Hovedstaden tilbyder

Læs mere

KOMPETENCER I CENTRUM

KOMPETENCER I CENTRUM KOMPETENCER I CENTRUM VIRKSOMHEDS- OG KOMPETENCECENTERET Forside / HAR I BRUG FOR NYE MEDARBEJDERE? / SKAL I UDVIKLE JERES MEDARBEJDERE? / VIL I HJÆLPE EN OPSAGT MEDARBEJDER GODT VIDERE? HK Hovedstaden

Læs mere

Og vi tager det samtidig meget alvorligt.

Og vi tager det samtidig meget alvorligt. Papir på det du kan Oplæg ved forbundsformand Poul Erik Skov Christensen på Undervisningsministeriets konference: Anerkendelse af realkompetence livslang læring på tværs i Den Sorte Diamant tirsdag den

Læs mere

Kommunikation. med gennemslagskraft og power. En af Confex absolut bedste undervisere

Kommunikation. med gennemslagskraft og power. En af Confex absolut bedste undervisere Confex 2-DAGS kursus Kommunikation med gennemslagskraft og power Får du sagt, hvad du vil når du vil? Lær kunsten at føre en ligeværdig dialog og få dit budskab klart igennem En af Confex absolut bedste

Læs mere