Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for juli/august måned.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for juli/august måned."

Transkript

1 Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Danmark taber forsikringskrigen - KB-Hallen var underforsikret - Vandskader koster formuer - Tusindvis af biler bryder sammen på ferien - Danskerne er Nordens bedst dækkede ved klimaskader - Vil Tryg købe Codan? - Gode råd om it-sikkerhed - Kæmpe erstatningskrav presser revisorer - Bank kan have erstatningskrav - Nyt fra RTM-Pension 6 - Inspirationsseminar til virksomhedens erfarne medarbejdere nu i Jylland - Bernanke udraderede Danicas overskud - Danskerne har ikke taget alderspensionen til sig - Slip garantien - Direktøren har ordet 8 - RTM Insurance Brokers 9 Indledning Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for juli/august måned. Nyhedsbrevet er gratis og modtages hver måned af over 1000 virksomheder. Hvis der er emner, som ønskes uddybet, håber vi at I vil kontakte os. ARKEN RTM er medlem af Erhvervsklubben ARKEN, hvilket betyder, at vi kan tilbyde dig fribilletter. Ønsker du at besøge kunstmuseet ARKEN, for at se de spændende udstillinger, som ARKEN tilbyder, har vi et antal fribilletter til rådighed og du er velkommen til at kontakte Christoffer Rexen på telefonnummer , for at høre om mulighed for billetter.

2 t RTM Insurance Brokers A/S Nyt fra RTM-Industri Danmark taber forsikringskrigen Danmark taber den nordiske forsikringskrig til de store selskaber fra Norge og Finland. Sådan lyder advarslen fra tidligere topchef i Tryg, Stine Bosse. Nordens største forsikringskoncern, If, er gradvist ved at sikre sig kontrollen over Topdanmark. I Danmark har TryghedsGruppen, der ejer 60 pct. af Tryg, midlerne til at indgå i en konsolidering, mener Stine Bosse. I et interview i Berlingske Søndag gjorde Stine Bosses afløser, Morten Hübbe, op med den vækststrategi, som hans forgænger repræsenterede med jagt på markedsandele i særligt Sverige og Finland. Det kulminerede med, at Tryg i 2012 solgte sin finske division til If. Meldingen fra Trygs kommunikationschef, Gerhard Dall, er, at det store forsikringsselskab fortsat er fokuseret på at være et nordisk selskab. Der er udtalelser fra kommunikationsmedarbejder i Sampo, Johanna Tynkkynen, og kommunikationsdirektør i Topdanmark, Steffen Heegaard. Det nævnes desuden, at Gjensidige netop har købt Gouda Rejseforsikring og i 2010 Nykredit Forsikring, mens Købstædernes Forsikring for nylig har købt Diba. KB-Hallen var underforsikret Da KB-Hallen brændte i september 2011, havde Kjøbenhavns Boldklub endnu ikke fået tegnet en ny forsikring på bygningen, der tog højde for, at hallen var blevet fredet fire måneder før. Det betyder nu, at Kjøbenhavns Boldklub ikke har råd til at genopføre KB-Hallen, så fredningsværdierne bliver bevaret, hvis Kulturarvstyrelsen efter en høring fastholder fredningen. Ifølge kommunikationschef i Topdanmark, Jens Langergaard, fik selskabet først oplyst, at KB-Hallen var blevet fredet, da de skulle skadeopgøre branden. "Og derfor var der heller ikke tegnet en fredningsdækning, da bygningen brændte", siger han.

3 Vandskader koster formuer På tre år har vandskader kostet danske forsikringsselskaber 11,1 mia. kr. Det er næsten lige så meget som i Norge og Sverige tilsammen. Det offentliggør brancheorganisationen Forsikring & Pension sammen med sine nordiske søsterorganisationer i dag i en rapport. "I hele verden er der fokus på forsikringer og forsikringsdækning i relation til, at klimaet ændrer sig", siger Torben Garne, underdirektør i Forsikring & Pension. Der er ingen tegn på, at de stigende udgifter er et forbigående fænomen, og derfor må danskerne sandsynligvis acceptere, at det bliver dyrere at forsikre sig i fremtiden. Skybruddet i København i juli 2011 gav selskabet Alm. Brand udgifter på ca. 700 mio. kr., hvoraf selskabet måtte betale 175 mio. kr., mens genforsikringsselskaber dækkede resten. 'Skader som følge af ekstremt vejr er vores store udfordring, og det betyder, at vi er nødt til at genforsikre os i større omfang end tidligere, og genforsikringsselskaberne kræver forståeligt nok højere præmier', siger Susanne Biltoft, kommunikationsdirektør i Alm. Brand. Tusindvis af biler bryder sammen på ferien Tusindvis af feriestemte danskere bliver i løbet af feriemånederne nødt til at ringe efter hjælp, fordi de befinder sig i udlandet med en bil, som ikke er i stand til at fortsætte turen. Tal fra Falck, SOS Dansk Autohjælp og SOS International viser, at danske bilejere i juli og august 2012 oplevede så meget bøvl med bilen i udlandet, at de havde brug for assistance. Applus Bilsyn oplever, at mange bilejere kunne have undgået en reparation af bilen i udlandet, hvis de havde fået et kort ferietjek af bilen inden langturen.

4 Danskerne er Nordens bedst dækkede ved klimaskader Når vi rammes af klimaskader som skybrud og storm, kan danskerne glæde sig over, at de danske forsikringsselskaber har Nordens bedste dækning ifølge brancheorganisationen Forsikring & Pension. De danske forsikringskunder har en bedre dækning mod vejrrelaterede skader som storm- og skybrud. Mens de danske forsikringsselskaber definerer skybrud og dækker skaderne efter mere end 40 mm regn inden for 24 timer eller mere end 15 mm regn inden for 30 minutter, skal der noget mere vand til, før nordmændene, svenskerne og finnerne kan gøre sig håb om at få hjælp hos deres forsikringsselskab. I Sverige skal der nemlig falde mere end 50 mm regn på 24 timer eller 30 mm regn inden for en halv time, før det betegnes som skybrud og er dækket af forsikringen. I Finland findes der slet ikke en fælles standard for, hvornår kraftigt nedbør karakteriseres som skybrud og er dækket af forsikringen. Når det gælder storm, dækker de danske selskaber, når vinden rusker med 17,2 m/s. I de øvrige nordiske lande skal vindstødene være kraftigere end 20 m/s, før forsikringen dækker eventuelle skader. I de øvrige nordiske lande opererer man heller ikke med tøbruds- og snetryksskader, som vi kender det herhjemme. Vil Tryg købe Codan? Forsikringsbranchen i Danmark er kendetegnet ved høj indtjening og dyb fred, skriver John Stihøj og Lau Svenssen i en aktieanalyse. Men Tryg er begyndt at vise tegn på, at selskabet vil overtage markedsandele. Det antyder den nye formand for TryghedsGruppen, Jørgen Huno Rasmussen. Målet ville være at overtage Topdanmark en dag, men særligt Codan virker interessant, fordi det selskab sidder på 12 pct. af det danske marked og 16 pct. i Sverige og har en fin rentabilitet. Trygs markedsandel vil stige fra 20 pct. til 33 pct. i Danmark, men det vil myndighederne næppe tillade, så Tryg kan muligvis indgå en aftale med konkurrenten Gjensidige, skriver de to aktieanalytikere.

5 Gode råd om it-sikkerhed Codan giver en række råd til primært mindre virksomheder, for hvem det er banalt, men vigtigt at tage forholdsregler. Man skal huske at opdatere sin antivirus og firewall løbende, at tage sikkerhedshedskopier og backups af virksomhedens data og systemer regelmæssigt, at opdatere standardprogrammer som Adobe, Java og QuickTime. Ydermere skal virksomhedens medarbejdere vælge sikre kodeord og skifte dem jævnligt, og det er vigtigt at sørge for, at de ansatte er opmærksomme på den følsomme behandling af virksomhedens data. Sidst, men ikke mindst skal man undgå at installere ukendte programmer. Kæmpe erstatningskrav presser revisorer Revisionsbranchen er på det seneste blevet ramt af en række krav. Da firmaerne ikke selv kan betale kravene i millionklassen, lander regningen derfor ofte hos forsikringsselskaberne. Det er et stigende problem for revisionsbranchen, der nu vil have sat loft over erstatningskrav. EU har tidligere anbefalet medlemslandene at indføre ansvarsbegrænsning for revisorer, men Danmark valgte ikke at efterkomme anbefalingerne, hvilket i yderste konsekvens kan betyde, at revisorerne kan ende med ikke at kunne blive forsikret, da kæmperegningerne lander hos forsikringsselskaberne, og de øgede skadesudbetalinger højner forsikringspræmierne. Bank kan have erstatningskrav Finanstilsynet er ikke tilfreds med Totalbankens salg af hybrid kapital til sine kunder. Totalbanken kan være erstatningspligtig, hvis det viser sig, at produktet ikke lever op til kundens forventninger om risiko og likviditet. Hvis en kunde havde forventet at sælge sine kapitalbeviser allerede om nogle år, kan banken blive tvunget til at dække et eventuelt tab.

6 Nyt fra RTM-Pension InspirationsSeminar til virksomhedens erfarne medarbejdere nu i Jylland RTM afholder inspirationsseminar for virksomhedens erfarne medarbejdere. Når man er fyldt 55 år er man gået igang med sin senkarriere. Vi giver medarbejderen værktøjer med hjem, som skaber et overblik over de muligheder, der er for at forlænge sin erhvervskarriere. Derudover får medarbejderen masser af inspiration med sig fra B.S. Christiansen, som vil give sit syn på en god SenKarriere, og hvilke evner man som erfaren medarbejder skal fokusere på. Sidst men ikke mindst vil der være en gennemgang af op- og nedsparingsmuligheder, arv, testamente og begunstigelse. Seminaret afholdes den 31. Oktober på First Hotel i Kolding. Prisen er kr pr. deltager. Tilmelding skal ske til Tine Rexen per mail. Bernanke udraderede Danicas overskud Det kostede dyrt i Danske Banks pensionsselskab, da den amerikanske centralbankchef skræmte de finansielle markeder. En reserve på over en milliard kroner kan til gengæld blive aktiveret i senere regnskaber. Overskuddet i Danske Banks pensionsselskab Danica tog et hovedspring fra 930 til 82 millioner kroner i årets første halvår i forhold til den tilsvarende periode i fjor. Årsagen kan ganske præcist dateres til onsdag 22. maj, da den amerikanske centralbankchef Ben Bernanke holdt en tale i den amerikanske Kongres.

7 Banken står egentlig til at indkassere et beløb for første halvår på 645 millioner kroner fra pensionsselskabet for første halvår. Men nu står beløbet opført på en såkaldt skyggekonto og venter på, at afkastene er store nok til, at beløbet kan trækkes ud. Men kunderne skylder Danske Bank langt mere. Den samlede skyggekonto lyder på 1,4 milliarder kroner efter første halvår, og det vil blive indtægtsført i banken, når der er tilstrækkeligt højt afkast. Danskerne har ikke taget alderspensionen til sig Danske Bank, Sydbank og Nordea melder om faldende pensionsindbetalinger, fordi danskerne er stoppet med at indbetale til kapitalpension og ikke er begyndt at bruge aldersopsparingen endnu. Hos Nordea har faldet i indbetalinger været på 25 pct. Modsat for kapitalpensionen får man intet fradrag for indbetalinger til aldersopsparingen, mens udbetalingerne er skattefri. Aldersopsparingen kan være svær at forstå for danskerne. Hos både Sydbank og Nordea vil man hen over efteråret øge rådgivning om det nye produkt for at få danskerne til at bruge det. - Hos RTM mener vi, at alderspensionen kan være en god opsparingsform, hvis man får den rette rådgivning. Fordelen ved at spare beskattede midler op i pensionsmiljøet ligger i den reducerede afkastbeskatning i forhold til frie midler. Vi øger selvfølgelig også rådgivningen i løbet af efteråret, da pensionsselskaberne efterhånden har fået oplyst om mulighederne i de enkelte selskaber. Slip garantien Til information er AP Pension i gang med et tiltag, hvor kunder i gennemsnitsrentemiljøet bliver tilbudt at skifte væk fra deres garanterede produkter og over til opsparingsformer uden garanti. På APs hjemmeside står udførligt beskrevet hvornår konverteringen sker. Der holdes løbende informationsmøder rundt i landet, og alle berørte kunder er orienteret via brev. Hvis der er spørgsmål, så tal med din rådgiver i RTM.

8 Direktøren har ordet Tilbagemeldinger fra kunder RTM er glade for hver eneste kunde, vi har og søger nu viden om kundernes holdning til RTM og den service og rådgivning vi yder. Vi erkender, at før fik vi betaling for en kunde nu får vi betaling for det arbejde, vi yder for vores kunde. Det er vores marketingchef, der foretager kundeundersøgelsen, som vil blive foretaget løbende i de kommende 12 måneder. Tilbagemeldingerne fra kunderne, vil blive brugt til at forbedre vores service og betjening og er et værdifuldt værktøj i vores bestræbelser på at blive endnu bedre. Kundernes holdningerne vil være med til at sikre vores forsatte vækst fremover og giver yderligere udfordringer til vores 20 % flere medarbejdere, som er kommet til det seneste år for at sikre, at vi lever op til det, vi lover i vores service og betjeningsaftaler. Vi har kunder, der har henvendt sig og haft forskellige bevæggrunde for at få en anden forsikringsmægler i RTM til at foretage service og betjening fremover. Det respekterer vi naturligvis, og er taknemmelige for, at vi kan forsætte samarbejdet med en ny ansvarlig forsikringsmægler. Vi har allerede fået de første positive tilbagemeldinger fra tilfredse kunder og glæder os til at tale med endnu flere af vores kunder.

9 Juli/august 2013/RTM/Henning Toftager Layout/Nickolaj Larsen RTM Insurance Brokers A/S er blandt de førende danske forsikringsmæglere i håndteringen af erhvervslivets forsikringer og pensionsordninger. Vi samarbejder med den internationale forsikringsmæglergruppe JLT Network, som i dag er den største engelsk-ejede Lloyds-broker. Vi sørger dagligt for de individuelt tilpassede forsikringsløsninger, som er bydende nødvendige for at undgå faldgruber i virksomhedernes forsikringsdækninger. I Norden er RTM en del af NUB, Nordic United Brokers, bestående af NorthEdge AS i Norge, Howden AB i Sverige og Howden OY i Finland. Vi udsender RTM nyhedsbrev en gang om måneden som en del af vores service og for at give vores kunder og andre interesseret et indblik i det aktuelle forsikringsmarked.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for maj måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for maj måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Tryg på kundejagt - Sådan undgår du indbrud i firmabilen - Tuco rejser sig fra asken - Selskaber gambler med netbanken - Products

Læs mere

Erhverv Fokus Kundeblad nr. 8

Erhverv Fokus Kundeblad nr. 8 Erhverv Fokus Kundeblad nr. 8 Erhverv TEMA: Undgå driftstab Hvad ville det betyde for din forretning, hvis det værste skulle ske? Sikring mod driftstab er mere end bare forsikring Stadig undertøj til danske

Læs mere

hele denne temaavis er en annonce fra mediaplanet Læs mere på side 11 Kvinder og pension læs blandt andet hvad Vicki Berlin mener om pension side 9

hele denne temaavis er en annonce fra mediaplanet Læs mere på side 11 Kvinder og pension læs blandt andet hvad Vicki Berlin mener om pension side 9 Annonce hele denne temaavis er en annonce fra mediaplanet Annonce Pension OG FORSIKRING Marts 2008 Styr på pensionen? Trods alle initiativer tyder meget stadig på, at det er de færreste, der besidder et

Læs mere

Tag et Danica Pensionstjek og få et klart svar

Tag et Danica Pensionstjek og få et klart svar FORUDSÆTNINGER BAG DANICA PENSIONSTJEK INDHOLD Indledning.... 1 Konceptet... 1 Tjek din pension én gang om året.... 2 Få den bedste anbefaling.... 2 Forventede udbetalinger og vores anbefalinger..........................................................

Læs mere

Nu bli'r der priskrig: Sådan får du billigere forsikring

Nu bli'r der priskrig: Sådan får du billigere forsikring Nu bli'r der priskrig: Sådan får du billigere forsikring Forsikringsselskaberne tjener så mange penge, at det kan blive begyndelsen på en priskrig. Se her, hvordan du får den bedste og billigste forsikring,

Læs mere

Forsikring - Gode råd

Forsikring - Gode råd Forsikring - Gode råd Henrik Westergaard Download free books at Forsikring Gode råd Henrik Westergaard 2006 Henrik Westergaard og OnLibri Alle rettigheder forbeholdes. Ingen del af denne bog må gengives,

Læs mere

Premium Nyt November 2012

Premium Nyt November 2012 Premium Nyt November Et godt år for investorerne Lad pensionen tage over, hvor efterlønnen slap Positive tendenser på boligmarkedet Få Premium Nyt direkte i din indbakke Tilmeld dig på nordea.dk/premiumnyt

Læs mere

forsikringer Sådan bruger du hjemmesiden Tema Skarpe kompetencer i bestyrelserne side 20 Har du tjek på lønforhandlingen? Side 22

forsikringer Sådan bruger du hjemmesiden Tema Skarpe kompetencer i bestyrelserne side 20 Har du tjek på lønforhandlingen? Side 22 Nr. 5 - August 2012 Forsikring Medlemsblad for DFL foreningen for ansatte i forsikring Tema Ekstreme forsikringer Forsikring mod et kikset bryllup? Læs om ekstreme forsikringer Tema side 4-14 Skarpe kompetencer

Læs mere

ejerskifte et personligt valg 7 artikler om ejerskifteudfordringer

ejerskifte et personligt valg 7 artikler om ejerskifteudfordringer ejerskifte et personligt valg 7 artikler om ejerskifteudfordringer Indhold Forord... 3 Prisen på dit livsværk dommens dag... 4 Sælg virksomheden, mens du er i live... 5 God ejerskifterådgivning betaler

Læs mere

Alpe d Huez klarede tankerne Side 4

Alpe d Huez klarede tankerne Side 4 UDGIVES AF PENSION FOR SELVSTÆNDIGE September 2013 SELVSTÆNDIG Side 10 Sejt! Men jeg turde ikke Alpe d Huez klarede tankerne Side 4 Pensionen fik en ekstra tand Side 21 d enkelt September 2013 Side 1 Alpe

Læs mere

Aktionær. Nyt fra Danske Andelskassers Bank A/S. "Der er begået fejl..." Samarbejde og opbakning. Købstædernes Forsikring

Aktionær. Nyt fra Danske Andelskassers Bank A/S. Der er begået fejl... Samarbejde og opbakning. Købstædernes Forsikring Aktionær Nyt fra Danske Andelskassers Bank A/S "Der er begået fejl..." Og de skal naturligvis rettes Samarbejde og opbakning Studerende startede håndboldhold Købstædernes Forsikring Banken kan nu tilbyde

Læs mere

Mindre plads lig med mere fleksibilitet

Mindre plads lig med mere fleksibilitet F o c u s Topdanmarks virksomhedsblad nr. 17. 22.10.2009 Skadebehandler Kenneth Hansen er så småt ved at forberede sig på free seating, der skal starte som pilotprojekt i hans afdeling. Så skal der nemlig

Læs mere

Forsikring. Tema. Overenskomst 2012 Er rigtig god og rammer bredt side 4-7. Tema: Samfundskrisen og forsikringsbranchen side 8-19

Forsikring. Tema. Overenskomst 2012 Er rigtig god og rammer bredt side 4-7. Tema: Samfundskrisen og forsikringsbranchen side 8-19 Nr. 2 - April 2012 Forsikring Medlemsblad for DFL foreningen for ansatte i forsikring Tema Samfundskrisen Overenskomst 2012 Er rigtig god og rammer bredt side 4-7 Tema: Samfundskrisen og forsikringsbranchen

Læs mere

Pensionsguide: Skal du vælge bonus frem for rentegaranti?

Pensionsguide: Skal du vælge bonus frem for rentegaranti? Pensionsguide: Skal du vælge bonus frem for rentegaranti? Flere hundredtusinde pensionskunder bliver tilbudt gigantbonusser, hvis de skifter ordning, men de forgyldes bare med deres egne penge, kritiserer

Læs mere

Har du styr på pensionen?

Har du styr på pensionen? SÆRNUMMER, NOVEMBER 2014 VÆRDIFULD VIDEN OM ØKONOMI tema PENSION Har du styr på pensionen? statsautoriseret revisionsinteressentskab Telefon: + 45 57614540 E-mail: dan www.ecovis.dk Udskyd din pension

Læs mere

Tænk dig om. Den voldsomme ulykke gav mig et nyt syn på trafikken: GF er tættere på dig Bedre forsikret ved ulykke. Red nakken Støt hovedet

Tænk dig om. Den voldsomme ulykke gav mig et nyt syn på trafikken: GF er tættere på dig Bedre forsikret ved ulykke. Red nakken Støt hovedet GF er tættere på dig Bedre forsikret ved ulykke FORÅR 2013 Red nakken Støt hovedet Den voldsomme ulykke gav mig et nyt syn på trafikken: Tænk dig om 10 MINUTTER med GF Forsikring 142 millioner på vej til

Læs mere

Hver en krone tæller. Succes med nye mål for kundeservice side 7. axv@topdanmark.dk. Topdanmarks virksomhedsblad nr. 16. 23.09.

Hver en krone tæller. Succes med nye mål for kundeservice side 7. axv@topdanmark.dk. Topdanmarks virksomhedsblad nr. 16. 23.09. F o c u s Topdanmarks virksomhedsblad nr. 16. 23.09.2010 Hver en krone tæller Velgørenhed: Læger uden Grænser sendte, hvad der svarer til fire læger til Haiti for Topdanmarkmedarbejdernes bidrag på 124.560

Læs mere

Konkurrent. fb FORSIKRINGS SAMMENLIGNING BETINGELSER.DK

Konkurrent. fb FORSIKRINGS SAMMENLIGNING BETINGELSER.DK Konkurrent SAMMENLIGNING Hvilke forbedringer opnår kunder ved et skifte til jeres selskab samt hvilke forringelser følger med når jeres kunder skifter til et konkurrerende selskab? fb FORSIKRINGS BETINGELSER.DK

Læs mere

Forsikring. Sådan bruger du hjemmesiden. Tema. arbejdstid. Medlemsblad for DFL foreningen for ansatte i forsikring

Forsikring. Sådan bruger du hjemmesiden. Tema. arbejdstid. Medlemsblad for DFL foreningen for ansatte i forsikring Nr. 6 - Oktober 2012 Forsikring Medlemsblad for DFL foreningen for ansatte i forsikring Tema arbejdstid I Topdanmarks alarmcentral banker pulsen hele døgnet tema side 4-17 Fokus på timebanken: Læs her,

Læs mere

Forbrugernes skift af mobil- og forsikringsudbyder. Konkurrence- og Forbrugeranalyse 08

Forbrugernes skift af mobil- og forsikringsudbyder. Konkurrence- og Forbrugeranalyse 08 - - 2012 Forbrugernes skift af mobil- og forsikringsudbyder Konkurrence- og Forbrugeranalyse 08 Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens vej 35 2500 Valby Tlf. 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk

Læs mere

34 Koncernledelse 36 Samfundsansvar i Tryg REGNSKAB. 38 Regnskab. 107 Produkter

34 Koncernledelse 36 Samfundsansvar i Tryg REGNSKAB. 38 Regnskab. 107 Produkter Årsrapport 2014 Menu ledelsesberetning LEDELSESBERETNING 3 Resultatoversigt 16 Erhverv 18 Industri 34 Koncernledelse 36 Samfundsansvar i Tryg Få mere ud af rapporten 4 Forord: Forsikring i verdensklasse

Læs mere

FORSIKRINGEN. Ubudne gæster i campingvognen er en ubehagelig. Hvad dækker TEMA: FORSIKRING

FORSIKRINGEN. Ubudne gæster i campingvognen er en ubehagelig. Hvad dækker TEMA: FORSIKRING TEMA: FORSIKRING Hvad dækker FORSIKRINGEN AF METTE VÅBENGÅRD Ubudne gæster i campingvognen er en ubehagelig oplevelse. Og ærgrelsen bliver ikke mindre, hvis man opdager, at forsikringen ikke dækker det,

Læs mere

Indsigt Omtanke Juni 2012. Øg værdien. af dine renteudgifter. Brugte anparter - marked i vækst

Indsigt Omtanke Juni 2012. Øg værdien. af dine renteudgifter. Brugte anparter - marked i vækst Øg værdien af dine renteudgifter Brugte anparter - marked i vækst Nr. 2 juni 2012 www.habrofinansgruppen.dk 1 2 Velkommen Kære læser. Nu nærmer sommerferien sig med hastige skridt. For mange K/S-investorer

Læs mere

5TIPS OPTIMAL PRIVATØKONOMI FÅ OVERBLIK MED UAFHÆNGIG RÅDGIVNING. Nr.8/Marts 10

5TIPS OPTIMAL PRIVATØKONOMI FÅ OVERBLIK MED UAFHÆNGIG RÅDGIVNING. Nr.8/Marts 10 DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET Nr.8/Marts 10 OPTIMAL PRIVATØKONOMI 5TIPS FÅ OVERBLIK MED UAFHÆNGIG RÅDGIVNING FOTO: SINE FIIG Mette Reissmann, erhvervsjurist,uafhængiguafhængig rådgiver og

Læs mere

Pensionsrådgivning i et dansk pengeinstitut

Pensionsrådgivning i et dansk pengeinstitut Pensionsrådgivning i et dansk pengeinstitut Afgangsprojekt i akademiuddannelsen i finansielrådgivning University College Nordjylland aflevering 26. maj 2014 Vejleder: Ejner Munk Svendsen Udarbejdet af

Læs mere

4 Hovedstadsområdet nær druknet

4 Hovedstadsområdet nær druknet 23 OKTOBER 2011 3 Hver sjette lejer uden indboforsikring Ved du, hvilken kæmperegning du kan risikere at stå med, hvis du ikke er forsikret? 4 Hovedstadsområdet nær druknet I juli i år blev hovedstadsområdet

Læs mere

Pengeinstitutterne og de private kunder

Pengeinstitutterne og de private kunder Jesper Bo Jensen Pengeinstitutterne og de private kunder Den fremtidige udvikling 1996 1 Indledning September 1996 Denne rapport handler om den fremtidige udvikling i pengeinstitutterne på privatkundeområdet.

Læs mere

Pensionsvejledning Gældende fra 1. juli 2014

Pensionsvejledning Gældende fra 1. juli 2014 Pensionsvejledning Gældende fra 1. juli 2014 Indhold Pensionsvejledning... 1 Medlem i Industriens Pension... 4 Din arbejdsmarkedspension... 5 Indbetaling til din pension... 6 www.industrienspension.dk...

Læs mere

WILLIS ER UVILDIG RÅDGIVNING

WILLIS ER UVILDIG RÅDGIVNING WILLIS ER UVILDIG RÅDGIVNING UVILDIGHED KAN IKKE GRADBØJES I Willis bliver vi som markedsleder ind i mellem mødt med indvendinger mod vores rolle som forsikringsmægler og vores forretningsmodel generelt.

Læs mere

Forsikring. Tema. Det digitale liv. Arbejdsmiljø. Kompetencer. Uddannelse. Medlemsblad for DFL foreningen for ansatte i forsikring

Forsikring. Tema. Det digitale liv. Arbejdsmiljø. Kompetencer. Uddannelse. Medlemsblad for DFL foreningen for ansatte i forsikring Tema Nr. 6 - Oktober 2011 Forsikring Medlemsblad for DFL foreningen for ansatte i forsikring Det digitale liv Medlemmernes digitale verden Kompetencer Et fag i udvikling Arbejdsmiljø Digital drøm eller

Læs mere