I denne måneds nyhedsbrev

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I denne måneds nyhedsbrev"

Transkript

1 januar 2014 RTM Insurance Brokers A/S I denne måneds nyhedsbrev Indledning 1 ARKEN 1 Nyheder fra Industri 2 - Skiskader kan blive en dyr affære 2 - Stormskader vil tage måneder at få opgjort 2 - Hjælp til ofre for stormflod 2 - Codan-ejere overvejer kæmpe frasalg 2 Nyheder fra Ingeniør 3 - Samarbejde med Telesikring A/S 3 Nyheder fra Pension 4 - Pensionskunder må afvente ny lovgivning 4 - Begunstigelse - en anden måde at fordele arven 4-1 mio danskere har omlagt deres pension 4 Indledning Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for januar måned. Nyhedsbrevet er gratis og modtages hver måned af over 1000 virksomheder. Hvis der er emner, som ønskes uddybet, håber vi at I vil kontakte os. ARKEN RTM er medlem af Erhvervsklubben ARKEN, hvilket betyder, at vi kan tilbyde dig fribilletter. Ønsker du at besøge kunstmuseet ARKEN, for at se de spændende udstillinger, som ARKEN tilbyder, har vi et antal fribilletter til rådighed. Du er velkommen til at kontakte Christoffer Rexen på telefonnummer , for at høre om mulighed for billetter.

2 Nyheder fra Industri Skiskader kan blive en dyr affære Hvis man kommer til skade under skiferien, kan det koste dyrt at lade sig operere på f.eks. et privathospital i Østrig. En korsbåndsoperation koster let kr., siger assistencechef Karin Tranberg fra Gouda Rejseforsikring. Når man kommer til skade på ski, er det ofte ikke nødvendigt at operere, og derfor betaler hverken den offentlige eller private sygeforsikringer, hvis man lader sig operere på et privathospital, forklarer Dan Petersen fra SOS International. Stormskader vil tage måneder at få opgjort Der kommer til at gå flere måneder, før forsikringsselskaberne har opgjort skaderne efter stormen Bodil. Vestjylland Forsikring har modtaget skadesanmeldelser, og der kommer stadig flere. Forsikringsselskabet har ansat ekstra taksatorer for at stå imod presset. Hjælp til ofre for stormflod Regeringen fremsætter nu et lovforslag, som skal yde økonomisk støtte til de borgere, som har været tvunget til genhusning efter stormen Bodil. Stormrådet yder kun erstatning for de skader, som stormen forvoldte, og derfor har mange familier stået alene med de øvrige udgifter. Lovforslaget vil gøre det muligt at få dækket udgifter til en erstatningsbolig for op til kr. om måneden. Lovforslaget bliver lavet med tilbagevirkende kraft, således at hidtidige udgifter, siden stormen ramte, også dækkes. Codan-ejere overvejer kæmpe frasalg Det britiske forsikringsselskab RSA Insurance Group, der er kendt som Royal & Sun Alliance, står over for betydelige problemer, der er opstået i den irske del af forretningen. Selskabet står over for, at skulle vælge aktieemission eller frasalg i Danmark. Flere eksperter frygter, at RSA har mistet overblikket over sine globale forretninger. Derfor kan den skandinaviske division med danske Codan, svenske Trygg-Hansa og en mindre norsk forretning blive set som værende oplagt at frasælge. Et eventuelt frasalg af Codan menes at kunne give ca. 9 mia. kr.

3 Nyheder fra Ingeniør Alarmsystem hos Telesikring A/S For at tilgodese vores kunder og deres sikringskrav samt sikre, at virksomhederne er sikret korrekt, har RTM indgået samarbejde med Telesikring A/S. Telesikring A/S udbyder alle tænkelige former for alarmer og er altid opdateret med den senest nye teknologi. Det betyder, at de produkter og løsninger der levereres, er fremtidssikrede og vil kunne udbygges i takt med din virksomheds udvikling. Alle alarmer fra telesikring A/S er tilkoblet Den Jyske Kontrolcentral, der er bemandet 24-timer i døgnet. Ved en alarm vil kontrolcentralen altid sende den nærmeste ledige alarmpatrulje. For at sikre den bedste og hurtigste reaktion, benyttes en lang række lokale vagtselskaber med et stort lokalt kendskab. I forbindelse med dette samarbejde, har vores kunder nu mulighed for, at få etableret et helt nyt alarmsystem inkl. montering for kr. 0,- samtidig udstedes en installationserklæring, der er din sikkerhed for, at eventuelle sikringsklausuler i forsikringspolicen er overholdt. Prisen er forudsat, at Telesikring overtager abonnementsaftalen til minimum kr. 399,- om måneden i 36 måneder. Ønsker du at vide mere eller har du allerede bestemt dig for, at få installeret et nyt alarmsystem. Så kontakt din mægler og de vil hjælpe dig.

4 Nyheder fra Pension Pensionskunder må afvente ny lovgivning Finanstilsynet forventes inden for de næste par måneder, at komme med en ny lovgivning der fastsætter, hvilke regler pensionsselskaberne skal følge, når de flytter kunder fra gamle pensionsordninger med såkaldt ydelsesgaranti, til nye baseret på markedsrente. Problematikken handler om, hvordan selskaberne beregner den kompensation kunden skal have, for at opgive ydelsesgarantien på opsparingen. Ind til nu har beregningen af kompensation været meget uens fra kunde til kunde og selskab til selskab, noget som de nye regler forventes at rette op på. RTM forventer at den nye lovgivning kommer på plads i løbet af 2. kvartal i år. Begunstigelse en anden måde at fordele arven En ny undersøgelse fra Minadvokat.dk viser, at forældrene i hver 10. kernefamilie, der ønsker at lave et testamente, gør forskel på deres børn. Undersøgelsen har fået pressen til at rette fokus på de muligheder vi som danskere har, for at bestemme hvem der skal arve vores formue og værdier når vi dør og særligt de konflikter og konsekvenser disse valg har for de efterladte. I dag har mange danskere store pensionsformuer og livsforsikringer og disse værdier vil ofte udgøre en stor del af den samlede formue. Derfor er det vigtigt at have i mente, i så fald man ønsker, at ændre på den fordeling arveloven som udgangspunkt bestemmer, ikke blot skal have en advokat inde over, men også have sit pensionsselskab med inde over. Et Testamenter råder nemlig ikke over, hvem der får udbetalt en livsforsikring eller en pensionsopsparing det er alene begunstigelsen der afgør det. Hos RTM pension råder vi til, at man med jævne mellemrum får gennemgået sine pensions og forsikringsforhold herunder hvem der er begunstiget på ordningerne. 1 mio danskere har omlagt deres pension Ifølge nye tal fra Skatteministeriet har omkring personer i 2013 lagt deres kapitalpension om til aldersopsparing, og det kan vi hos RTM godt forstå. Der er nemlig penge at spare ved at ændre kapitalpensionen til en aldersopsparing nu eller senest ved udgangen af Aldersopsparingen minder meget om kapitalpensionen, den væsentlige forskel er, at aldersopsparingen er skattefri ved udbetaling, hvorimod man med kapitalpensionen typisk skal betale 40% i afgift når den udbetales. Ændrer du din kapitalpension til en aldersopsparing inden udgangen af 2014, kan du nøjes med at betale en afgift på 37,3%.

5 Du sparer altså 2,7% i afgift, hvilket betyder kr. ekstra på kontoen den dag du går på pension, for hver kr. du har på din kapitalpension i dag. En omlægning af kapitalpension til aldersopsparing er altså en god idé, dog skal du være opmærksom og eventuelt søge råd hvis du: Planlægger at omlægge kapitalpensionen til ratepension eller livrente når du går på pension (denne mulighed bortfalder nemlig ved omlægning) - Har en opsparing med ydelsesgaranti, hvor dit pensionsselskab i forbindelse med en omlægning fjerner denne garanti. pensionsselskabet/pengeinstituttet tager et gebyr for omlægningen pensionsselskabet/pengeinstituttet tager et gebyr for omlægningen. - Pensionsselskabet/pengeinstituttet tager et gebyr for omlægningen pensionsselskabet/pengeinstituttet tager et gebyr for omlægningen. RTM indgår samarbejde med BedstPension I et marked hvor konkurrencen er stor, og hvor RTM til dagligt konkurrerer med store finansielle virksomheder, søger RTM hele tiden muligheden for at have de bedste resourcer til rådighed. Derved kan RTM hele tiden være et skridt foran konkurrenterne. Af den grund har RTM valgt at indgå samarbejde med BedstPension omkring den del af analysearbejdet, der drejer sig om økonomiske parametre så som forsikringsomkostninger, administrationsgebyrer, både direkte og indirekte, investeringsafkast og risiko. Analyse-delen omkring forsikringsbetingelserne vil fortsat blive varetaget af RTM's egne folk. BedstPension anses for at være en af de dygtigste analyse-enheder indenfor pensionsområdet, hvorfor vi i RTM ser det som en stor styrkelse af vores viden, at vi nu kan præsentere noget af det ypperste analysemateriale på markedet. Dette vil være til stor gavn for alle RTM's kunder, stor som lille. Samtidig ser vi nu et RTM, som til hver en tid vil kunne levere analysemateriale på højde med de største pensionsmæglere i Danmark, og derved kunne konkurrere med hele markedet omkring de største pensionsordninger i Danmark. Hvis du ønsker mere information omkring samarbejdet med BedstPension eller ønsker at få vist, hvordan jeres firmapension ser ud i forhold til konkurrenterne, så kontakt Jannik Jønsson på tlf RTM Insurance Brokers A/S er blandt de førende danske forsikringsmæglere i håndteringen af erhvervslivets forsikringer og pensionsordninger.vi samarbejder med den internationale forsikringsmæglergruppe JLT Network, som i dag er den største engelsk-ejede Lloyds-broker. Vi sørger dagligt for de individuelt tilpassede forsikringsløsninger, som er bydende nødvendige for at undgå faldgruber i virksomhedernes forsikringsdækninger. I Norden er RTM en del af NUB, Nordic United Brokers, bestående af NorthEdge AS i Norge, Howden AB I Sverige og Howden OY i Finland. Vi udsender RTM nyhedsbrev en gang om måneden som en del af vores service og for at give vores kunder og andre interesseret et indblik i det aktuelle forsikringsmarked.

Indledning. Af spændende arrangementer kan bl.a. nævnes: Frida Kahlo Et liv i kunsten Læs mere på www.arken.dk

Indledning. Af spændende arrangementer kan bl.a. nævnes: Frida Kahlo Et liv i kunsten Læs mere på www.arken.dk Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - - Hvem skal betale, når skolens Ipad går i stykker? - - Kæmpe slagsmål mellem kreditorer i Phil-konkursbo - Sygeforsikring for biler

Læs mere

Indledning. ARKEN RTM er medlem af Erhvervsklubben ARKEN, hvilket betyder, at vi kan tilbyde dig fribilletter. RTM Insurance Brokers A/S

Indledning. ARKEN RTM er medlem af Erhvervsklubben ARKEN, hvilket betyder, at vi kan tilbyde dig fribilletter. RTM Insurance Brokers A/S Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Codan mest aggressive forsikringsselskab - Direktør: Vi lytter til kritikken - Nu bliver der brand i Danmark - Ministre: Julefrokost

Læs mere

RTM Insurance Brokers A/S Juni 2015. Indledning. Hermed fremsendes RTM Insurance Brokers nyhedsbrev. ARKEN. Aktuelle udstillinger

RTM Insurance Brokers A/S Juni 2015. Indledning. Hermed fremsendes RTM Insurance Brokers nyhedsbrev. ARKEN. Aktuelle udstillinger I denne måneds nyhedsbrev: - Indledning - Arken - Nyheder Industri - Tysk gigant på det danske forsikringsmarked - Firma ramt af hackerangreb: Husk at tage backup - Festivaltid: Hvordan er jeg som frivillig

Læs mere

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for september/oktober måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for september/oktober måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Sådan svindler vi med forsikringen - Hackere stjal 500.000 kroner fra lille firma - Forsikringen dækker broskader - Der skal postes

Læs mere

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for april måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for april måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Codan undersøger Scandinavian Star-erstatning - Få styr på oversvømmelser - Topdanmark svarer på artikel - Ny afgift på arbejdsskader

Læs mere

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for juni måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for juni måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Børn nyder godt af forældres sundhedsforsikring - Kommuner sikrer mod skybrud for milliard - Gyldne tider for de danske forsikringsgiganter

Læs mere

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for juli/august måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for juli/august måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Danmark taber forsikringskrigen - KB-Hallen var underforsikret - Vandskader koster formuer - Tusindvis af biler bryder sammen på

Læs mere

NYHEDSBREV Insurance Brokers

NYHEDSBREV Insurance Brokers NYHEDSBREV Insurance Brokers I denne måneds nyhedsbrev: - Indledning - Nyhedsoversigt - Vi sparer 27 mio. kr. årligt - Forsikringsmæglere sætter sig på de store erhvervskunder - Forsikringsselskaber får

Læs mere

Indledning. Nyt fra RTM

Indledning. Nyt fra RTM Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-pension 2 - Selskaber holder på pengene - Frihed med risiko for Pensamkunder - Byt arbejdstid med pension - Analyse: Sundhedsordninger sænker

Læs mere

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for maj måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for maj måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - Tryg på kundejagt - Sådan undgår du indbrud i firmabilen - Tuco rejser sig fra asken - Selskaber gambler med netbanken - Products

Læs mere

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for februar måned.

Indledning ARKEN. RTM Insurance Brokers A/S. Hermed fremsendes RTMs nyhedsbrev for februar måned. Læs i dette nummer: - Indledning 1 - ARKEN 1 - Nyt fra RTM-Industri 2 - AIG Amerikas Indskrænkede Gigant - Lastbiltyverier styrtdykker - Lastbiler i spændetrøje - Skadedyr kan koste kassen at reparere

Læs mere

Industri Pension Ingeniør

Industri Pension Ingeniør Industri Pension Ingeniør INDUSTRI: ER DIN VIRKSOMHED CYBER-HACKET, UDEN DU VED DET? Virksomheder bliver i stigende grad udsat for hacker-angreb. Og mange virksomheder kan være ramt uden at have opdaget

Læs mere

Indledning. Jyllands-Posten Erhverv & Økonomi. DR-P3-Nyhederne

Indledning. Jyllands-Posten Erhverv & Økonomi. DR-P3-Nyhederne Læs i dette nummer: - Regnskab: Historisk overskud for Gjensidige - All-inclusive-ferier koster på sidebenene - Skybruddet i København sidste år var Europas dyreste - Behandlinger reddede Kris fra sygelejet

Læs mere

Indledning. Ny afgift på skadesforsikringer

Indledning. Ny afgift på skadesforsikringer Indledning Læs i dette nummer: - Ny afgift på skadeforsikringer - Vi forsikrer os mod tryghed - Få din egen sikkerhedsalarm i lommen - Miljøansvar og finansiel sikkerhedsstillelse - Kommunen får erstatning

Læs mere

Tag et Danica Pensionstjek og få et klart svar

Tag et Danica Pensionstjek og få et klart svar FORUDSÆTNINGER BAG DANICA PENSIONSTJEK INDHOLD Indledning.... 1 Konceptet... 1 Tjek din pension én gang om året.... 2 Få den bedste anbefaling.... 2 Forventede udbetalinger og vores anbefalinger..........................................................

Læs mere

Familiens juridiske håndbog. Jura ved dødsfald og boskifte

Familiens juridiske håndbog. Jura ved dødsfald og boskifte Familiens juridiske håndbog Jura ved dødsfald og boskifte Indhold Indledning 3 Hvad går boskifte ud på? 4 De pårørendes ansvar 5 Møde i Skifteretten 5 Dødsboet, hvad dækker det over? 6 Hvordan skal boet

Læs mere

Arv, gave & testamente. Hvem arver dig?

Arv, gave & testamente. Hvem arver dig? Arv, gave & testamente Hvem arver dig? Indhold Nogle ord om denne folder... 4 Arveklasserne 6 Sådan fordeles arven uden testamente 6 Både livsarvinger og ægtefælle 8 Hvilke børn arver? 8 Uskiftet bo? 9

Læs mere

Jeg gør det i morgen-opsparing. Hvad koster det at gå på pension? Den livsvarige livrente økonomisk tryghed gennem hele pensionstilværelsen

Jeg gør det i morgen-opsparing. Hvad koster det at gå på pension? Den livsvarige livrente økonomisk tryghed gennem hele pensionstilværelsen Jeg gør det i morgen-opsparing Hvad koster det at gå på pension? Den livsvarige livrente økonomisk tryghed gennem hele pensionstilværelsen Jeg gør det i morgen-opsparing Pension er ikke noget, vi taler

Læs mere

Anmodning om overførsel af pensionsordning(er) til Topdanmark Personoplysninger

Anmodning om overførsel af pensionsordning(er) til Topdanmark Personoplysninger Anmodning om overførsel af pensionsordning(er) til Topdanmark Personoplysninger Forsikredes fulde navn Cpr-nr. Adresse Postnr. By Telefonnr. E-mail Afgivende selskab eller pengeinstitutter Afgivende selskab/

Læs mere

Fakta vedrørende pensionsbidrag

Fakta vedrørende pensionsbidrag Pensionstillæg Fakta vedrørende pensionsbidrag Hvordan skal din økonomiske alderdom være? Pension ikke kun for det grå guld Alle bør oprette et testamente Hvad skal du, når du bliver gammel? Fakta vedrørende

Læs mere

INFORMATIONSMATERIALE ARV, GAVE OG TESTAMENTE

INFORMATIONSMATERIALE ARV, GAVE OG TESTAMENTE Selandia Advokater Havnevej 19 4300 Holbæk Telefon 59480000 Telefax 59480001 INFORMATIONSMATERIALE OM ARV, GAVE OG TESTAMENTE Side 2 Indholdsfortegnelse Dødsboskifte... 3 Skifteretten... 4 Boudlæg... 4

Læs mere

Pensionsrådgivning i et dansk pengeinstitut

Pensionsrådgivning i et dansk pengeinstitut Pensionsrådgivning i et dansk pengeinstitut Afgangsprojekt i akademiuddannelsen i finansielrådgivning University College Nordjylland aflevering 26. maj 2014 Vejleder: Ejner Munk Svendsen Udarbejdet af

Læs mere

hele denne temaavis er en annonce fra mediaplanet Læs mere på side 11 Kvinder og pension læs blandt andet hvad Vicki Berlin mener om pension side 9

hele denne temaavis er en annonce fra mediaplanet Læs mere på side 11 Kvinder og pension læs blandt andet hvad Vicki Berlin mener om pension side 9 Annonce hele denne temaavis er en annonce fra mediaplanet Annonce Pension OG FORSIKRING Marts 2008 Styr på pensionen? Trods alle initiativer tyder meget stadig på, at det er de færreste, der besidder et

Læs mere

1 Indholdsfortegnelse

1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse 2 Indledning:... 4 3 Problemafsnit... 5 3.1 Problemformulering:... 5 3.2 Afgrænsning:... 5 3.3 Metode:... 6 4 Pension... 6 4.1 Livsløbsfaser:... 7 4.1.1 Behov i de forskellige livsløbsfaser:...

Læs mere

Velfærdspakkerne FLEX, BASIS og EKSTRA

Velfærdspakkerne FLEX, BASIS og EKSTRA Velfærdspakkerne FLEX, BASIS og EKSTRA Hvem kan købe Velfærdspakkerne?... det kan alle virksomhedsejere og deres ægtefælle eller samlever samt alle ledende medarbejdere i virksomheden. Du skal oprette

Læs mere

guide Hvad skal du vælge? Det svære pensionsvalg Guide og oversigter sider August 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Foto: Byline

guide Hvad skal du vælge? Det svære pensionsvalg Guide og oversigter sider August 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Foto: Byline Foto: Byline guide August 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Det svære pensionsvalg Hvad skal du vælge? 14 sider Guide og oversigter Pensionsvalg INDHOLD I DETTE HÆFTE: Lænset for en formue...

Læs mere

Har du styr på pensionen?

Har du styr på pensionen? SÆRNUMMER, NOVEMBER 2014 VÆRDIFULD VIDEN OM ØKONOMI tema PENSION Har du styr på pensionen? statsautoriseret revisionsinteressentskab Telefon: + 45 57614540 E-mail: dan www.ecovis.dk Udskyd din pension

Læs mere

Råd om værdipapirhandel

Råd om værdipapirhandel Rådgivning Den rådgivning, du får i banken, tager altid udgangspunkt i din investeringsprofil. Profilen fastlægger du og din rådgiver ud fra dine oplysninger om blandt andet formålet med investeringen,

Læs mere

DANICA LINK DIN AKTIVE PENSIONSOPSPARING. Danica Pension Parallelvej 17 2800 Kgs. Lyngby. Telefon 70 11 25 25 Fax 45 14 96 16 www.danicapension.

DANICA LINK DIN AKTIVE PENSIONSOPSPARING. Danica Pension Parallelvej 17 2800 Kgs. Lyngby. Telefon 70 11 25 25 Fax 45 14 96 16 www.danicapension. Danica Pension Parallelvej 17 2800 Kgs. Lyngby DANICA LINK Telefon 70 11 25 25 Fax 45 14 96 16 www.danicapension.dk DIN AKTIVE PENSIONSOPSPARING Forsikringsselskabet Danica, Skadeforsikringsaktieselskab

Læs mere

Forudsætninger for Behovsguiden

Forudsætninger for Behovsguiden Forudsætninger for Behovsguiden Med Behovsguiden vil give dig et kvalificeret bud på dit pensionsbehov: Dit behov for opsparing, når du går på pension så du kan opretholde din livsstil Dit og din families

Læs mere