Kapitel december - Overvågning.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kapitel 5. 2. december - Overvågning."

Transkript

1 Kapitel december - Overvågning. Et sted i København At have Mikael på besøg, var normalt altid en fornøjelse. Han var en herlig mand, der havde en dejlig tør form for humor. Han var små 170 centimeter høj og var født i Spanien. En meget firskåret mand med en brystkasse som en tønde. Hans hår var med tiden blevet gråt, men var stadigvæk det stærkeste dragemenneske som jeg havde kendt i hele mit lange liv. At jeg ikke var begejstret for, at Mikael var på besøg, skyldes hans halssmykke. Et smykke der lignede en gammel borgmesterkæde. Det viste at han var på besøg hos os i embeds medføre, og ikke for at smage min gode mad og Svens gode vine. Mikael var dragemenneskernes præsident. Det var en post man bliver valgt til på demokratisk vis, ved at alle dragemennesker stemmer på den kandidat de ønsker. Valgperioden var dog hos os 8 år. Relativ kort tid betragtning af hvor lang tid vi lever. Sammenlagt har Mikael være præsident for os i 8 til 9 hundrede år. Med enkelte afbrud, hvor der blev valgt en anden kandidat, og så var Mikael valgt igen. Det der var hans styrke, var en fantastik evne til at gennemskue alle, og finde ud af hvem de virkelige var, hvad de kunne og hvad de ville. Dette, kombineret med hans vilje til at lytte til det der bliver sagt højt, men også det der lå bag ved det sagte det usagte - gjorde ham til en rigtig god leder. Mikael kunne med de evner spotte hvem der ville være god til at varetage de forskellige administrative og aktive poster som der var brug for, for at dragerådet kunne fungere. Når Mikael var her i sin egenskab af præsident, var der noget helt galt. Absolut ikke noget godt tegn. Der var altså ingen tvivl om at sagen var blevet forværret. 1.

2 Jeg startede med at hilse på alle gæsterne. Kasper var den ene af elverne, og ham kendte vi fra sidste jul, hvor Kasper og andre af elverfolket havde hjulpet os med at indfange de dårlige energier fra Vlads glaskugle. Den anden elver kendte jeg ikke. Kasper præsenterede mig for ham. Elverens kaldenavn var Lai. Et navn som var let at udtale for os, mens hans, og for den sags skyld også Kaspers navne, sagt på elversprog, var umulige at udtale for det menneskelige tungebånd. Lai var ligesom alle andre elvere høj og lidt landstragte i alle sine lemmer og i sin ansigtsform. Lai havde langt hår der var samlet i en hestehale. Jeg sad og blev helt misundelig på det flotte hår han havde, og ønsket at det var mit hår, i stedet for det sjaskede hår som jeg havde. Freja sad i det ene hjørne af sofaen og var krøllet helt sammen med et betuttet og lidt skræmt ansigtsudtryk. Det lovede ikke godt. Sven havde forsynet gæsterne med kaffe og småkager, masser af småkager, for elverne kunne spise forbløffende mængder af søde sager og småkager. Et stort krus the blev placeret i min hånd af en nisse. Ham havde jeg i første omgang overset, fordi han havde stået bag en af de højryggede stole ude fra køkkenet, som i dagens anledning var trukket ind i stuen. Jeg gav hastigt Næsetiptop, som nissen hedder, et kram som goddag, og håbede at han ville forstå at de lange hilseritualer, som nisser ellers bruger, ikke kunne blive udført den dag. Fordi jeg kendte Næsetiptop, kunne jeg tillade mig at springe den lange rituelle hilsen over, ellers havde det været en fornærmelse af de helt store. Næsetiptops 'job var normalt at være post nisse. Så når han var i nærheden og jobbet muliggjorde det, smuttede han altid lige forbi og besøgte os. Han var altid nydeligt klædt i ganske almindeligt menneske tøj. 2.

3 I dag var han iført et par smarte bukser og de Nike sko, som Torben noget så gerne også ville være ejer af. Sven og Freja havde kendt Næsetiptop i al den tid som de havde kendt mig. Men det var først ved sidste års begivenhed med Vlads glaskugle, at Sven, Freja, Torben og Viggo blev klar over at Næsetiptop var en nisse. Freja og Torben havde dog da de var små, spurgt hvorfor Næsetiptop ikke var højere, og jeg havde forklaret det med dværgvækst selvom det ikke er sandt, for nisser er nisser - hvorefter de ikke havde spurgt mere ind til det. Jeg fik klemt mig ned ved siden af Freja, og ventede så bare på hvad alt denne alvors stemning skulle resultere i. Præsidenten rømmede sig og tog ordet. Mikael fortalte som indledning, at alle der havde været involveret i sidste års mission hverken kæmperne, nisserne, elverne eller mosefolket - blev bebrejdet for noget af det der sket i øjeblikket. At der var opstået et problem var blot var et hændeligt uheld. Selv troldene eller kæmperne som de foretrækker at blive kaldet, der ellers var så dygtige til at lave årsags sammenhængskæder, havde ikke nogen kommentarer, andet end at den statistiske sandsynlighed for at sådan noget kunne ske, var ualmindelige lille. Det var en meget stor lettelse at vide, at jeg ikke blev bebrejdet af nogen. Præsidenten fortsatte, at så var der bare den stående anklage fra menneskerne omkring Svens og min såkaldte terroristaktivitet. Til den anklage kunne præsidenten tilføje, at det var lykkedes dem at få trukket Sven helt ud af billedet, så anklagen alene var på mig. Den anklage havde deres forhandlinger ind til videre ikke kunne forandre. Der var 8 dage, så skulle vi i retten med sagen. Vi havde 8 dage til at bevise, at der ikke var noget i anklagen. 3.

4 Ærgerligt, så der hang stadigvæk en anklage for terrorisme over mit hoved. Det var dog trods alt en meget stor lettelse at vide, at Sven nu ikke længere var en del af dette. De forskellige råd altså nisserådet, elverrådet dragerådet osv. havde besluttet, at den gruppe som havde løst sidste års mission., også skulle være den gruppe som var kernen i den nye mission som blev kaldt noget så enkelt som red julen. Det kunne måske undre dig at sådan en sag skulle kunne interessere så mange, men alle sager hvor offentlige myndigheder fra menneskeverden var indblandet, havde altid stor bevågenhed, og en terroristanklage var afgjort en slem anklage. Præsidenten og hans gruppe havde arrangeret en hel række ting som kunne hjælpe os. Der var f.eks. officielle forklaringer til Torben og Frejas skoler, med begrundelser for, at de ikke kunne være i skole i størstedelen af december måned. Der var en skriftlig bekræftelse fra skolernes side at det var ok, og så sandelig også fra Torbens forældre som gav tilladelse til dette. Så var det derfor, at Torbens mor havde lydt lidt spids i telefon i går, da vi talt sammen, nu kunne jeg forstå hvorfor. Det ville lige kræve, at jeg tog ud og snakkede med dem. Jeg var ikke uddelt tilfreds med, at jeg ikke havde været med inde over denne del af projektet. Men sådan kan det jo gå. Tilsvarende med Sven, Viggo og mig, som havde fået 1 måneds orlov med fuld løn. Jeg kunne se på Sven og Viggo, at der også her faldt nogle brikker på plads, overfor nogle chefers underlige adfærd. Præsidentens stab havde også sørget for et hus. Et hus hvorfra vi kunne have vores udgangspunkt. Med den overvågnings aktivitet der var for mig, var det usmart at kommandocentralen dette år skulle være vores hus. Den nye kommandocentral skulle være i et sommerhus i Jylland, nærmere bestemt i Blåvand. 4.

5 For dem som ikke lige ved hvor Blåvand ligger, så ligger byen til højre for Esbjerg, hvis du ser på Esbjerg fra københavnssiden. Blåvand er en lille turistby, hvor der er aktivitet hele året, så der var ingen der ville undre sig over, at der var mange ekstra folk. Alle fastboende ville bare tænke endnu flere mærkelige tyskere. Mikael fortsatte med at forklare, at vi havde alle de økonomiske ressourcer at trække på som vi overhovedet kunne ønske os. Det var en stor lettelse. Jeg havde ligesom brugt alle mine skjulte finansierings muligheder i sidste års mission. Herligt at vi ikke skulle tænke på det med økonomi denne gang. Den tanke der hele tiden spøgte i mit hoved var, hvordan Rådet fik iværksat så meget på så kort tid. Der var noget der ikke helt stemte. Jeg ringede i formiddag, hvordan kan I have nået alt det så hurtigt Præsidenten grinede: Alt det der er sket med anholdelsen og overvågningen, vidste vi. Det viste sig, at det hele var startet i begyndelsen af oktober, hvor politiet havde modtaget et anonymt brev. Da politiet startede med at undersøge vores gøren og laden, fulgte UFO gruppen med 14 dage efter. Der var vist noget med, at de havde aflyttet nogle politisamtaler. Politiet og UFO gruppen var så begyndt at følge efter mig. Det svarede til det tidspunkt, hvor jeg begyndte af få fornemmelsen af, at der var nogle der fulgte efter mig. Det havde så gjort, at præsidenten havde sendt dragemennesker ud, for at passe på os. Det var her, at jeg fik den eneste irettesættelse fra præsidenten. Nemlig den, at jeg skulle passe bedre på, når jeg transformerede mig om til drage. For ja, UFO gruppen havde været efter mig en af de aftener over i parken, og det var kun præsidentens mænd, der ved at lave en afledningsmanøvre, havde hindret dem i at se, at jeg havde taget mig en flyvetur. Den irettesættelse tog jeg til mig. Samtidigt var jeg glad for, at der ikke endnu var nogen der havde set mig ændre skikkelse. Jeg lovede mig selv - ved alle 5.

6 stjernerne - at jeg aldrig igen ville tilsidesætte mit instinkt for at føle mig overvåget. Det var så let at falde ned i magelighedens bløde puder. Det var med andre ord noget af en gruppe mennesker vi havde haft efter os. Politiet, UFO gruppen og præsidentens mænd. Ikke noget at sige til, at jeg havde følt mig overvåget. Jeg kunne fornemme, at de ikke var de eneste der havde været efter mig, for den måde som Kaspar sad og så meget uskyldig ud på, fortalt mig, at han helt sikkert også havde passet på os. Jeg sendte et hvast blik hen til Sven, som også kunne huske hvad han havde sagt om, at jeg var ved at bliv skør det kunne jeg se på hans blik hvorfor han hastigt havde travlt med at kigge et andet sted hen. Præsidenten løftende en stor mappe op fra gulvet, lagde den på bordet og åbnede den. Vi var vist alle sammen nysgerrige over, hvad der var i den store mappe. Han åbnede låget, så ingen af os kunne se det mindste af mappens indhold, selvom vi sad og strakte nok så meget hals. Fra mappens mørke dyb fremdrog han en række VisaDankort, selv til Torben og Freja. Præsidenten fortalte, at alle kunne hæve hvad der var brug for til missionen red julen. Jeg kunne godt se på Torbens ansigt, at han sad og tænkte over, om de sidste nye smarte moderigtige Nike sko, nu ikke på en eller anden måde kunne indgå som en del af mission red julen. Jeg vidste, at han havde ønsket sig skoene pænt længe, men at de var vildt dyre. Hans forældre havde sagt, at han selv måtte spare op til dem, for eksempel ved at tage et eller andet job. Jeg vidste med mig selv, at de sko skulle Torben have, for det her var et job. Der blev forklaret en helt masse andre ting og vi fik en hel masse kontakt navne som ville kunne hjælpe os på alle tider af døgnet og meget mere. Jeg skal lige love for at mission red julen havde international opmærksomhed i vore kredse. Men det var der jo ikke så meget at sige til, for hvis min eksistens 6.

7 blev kendt, kunne det med lethed medføre, at mange af de andre eksistenser også blev kendt. Præsidenten sluttede af med at fortælle, at vi havde til i morgen, til at pakke alt det med som vi mente vi ville for brug for. I morgen ville vi alle sammen, i det skjulte, blive transporteret til Blåvand. Der ville komme til at bo nogle personer i vores hus der lignede os. Dette, så alle der overvågede os, ville tro, at det var de rigtige de overvågede. Så måtte vi se hvor længe dette forsøg på at holde nysgerrige væk ville virke. Men det ville være temmelig katastrofalt, hvis politiet opdagede, at de andre ikke var os, for vi havde fået strenge ordre om, ikke at tage nogen steder hen. Stille og rolig begyndte gæsterne at forsvinde. Elvernes usynlighedsdragter blev flittigt anvendt, så ingen der eventuelt kunne finde på at stå udenfor - ville kunne undre sig over den samling af individer som huset havde været samlingspunkt for. Freja gik staks i gang med at pakke sine ting ned. Alle de ting som hun bestemt ikke kunne undvære. For Svens og mit vedkommende var det ikke så besværligt, for vi havde blot noget tøj. Pc og alt sådan noget var stadigvæk hos politiet. Det var egentlig utroligt så afhængig man var blevet af sådan noget elektronik. Det var næsten ikke til at lave noget uden. Det der klart bekymrede mig mest, var at få huset gjort rent, til de dragemennesker der skulle bo i det. Det var bestemt ikke fordi jeg led af rengøringsvanvid, for indrømmet, mit husmoderlige gen havde aldrig været særligt stort. Jeg gjorde rent når nulremændene nåede angrebsstørrelsen. Men alligevel, ville jeg gerne have, at der så bare lidt pænt ud, når nu andre skulle bo i vores hjem. 7.

8 Jeg afsluttede nedpakningen, med en lille kasse af vores ynglings julepynt, så huset i Blåvand også kunne blive pænt pyntet op, bare sådan lidt. En stak kageopskrifter fløj ned i kassen, hvis der skulle blive tid til det. Resten af aftenen brugte vi på at berolige Freja, der selvfølgelig var noget nervøst for at have en mor, der havde en politisag hængende over hovedet, med en potentiel risiko for at ende inde bage tremmer. Vi valgte at gå tidligt i seng, for vi ville blive afhentet allerede kl næste dag. På vej i seng, stødte jeg ind i en af de talrige glaskugler som hele huset var blevet pyntet op med. Netop denne glaskugle, havde vi købt i Tivoli da Freja var fire år, hvor Freja med store øjne havde kigget forelsket på den og dens flotte farvespil. Selvom denne glaskugle havde været alt for dyr, var det endt med, at vi havde købt den alligevel, bare for at se glæden i Frejas ansigt. Det var med en stor vemod i mit hjerte, at jeg så på kuglen, som for mig repræsenterede julehyggen og juleglæden. Ville vi og alle de væsner og mennesker som vi kendte, overhoved kunne holde en julefest i år. Det var nok ikke en af de mest blændende ideer vi havde fået at gå tidligt i seng - for jeg tror at vi alle lå længe og spekulerede. Jeg lå for mit vedkommende og lagde store planer, planer for hvordan vi kunne gribe hele denne mission an. Men jo mere jeg lå og tænkte, jo mere umulig så alle løsningsforslagene ud, og desto mere uoverskueligt syntes jeg det hele var. Panikken var ved at indfinde sig. Jeg drejede rundt i sengen, som var jeg en proptrækker på vej op eller ned i en prop. Hvordan skulle vi dog gribe dette an? 8.

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Kapitel 19 Alt for meget sne.

Kapitel 19 Alt for meget sne. Kapitel 19 Alt for meget sne. Hastigt tog jeg min frakke på og stak mine bare fødder ned i støvlerne, der føltes helt utrolige kolde, efter dynernes dejlige varme. Nede i den lille reception lå telefonrøret

Læs mere

Kapitel 12. 6. december Advokatkontoret

Kapitel 12. 6. december Advokatkontoret Kapitel 12. 6. december Advokatkontoret På advokatkontoret i København Næste dag skulle vi af sted allerede kl. 5.00 om morgenen. Sven, Freja og jeg fik gummimasker på. For alle skulle jo stadigvæk tro

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight.

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. . Rovfisken Jack Jönsson Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. 1 Er du nu sikker på at du kan klare det, sagde hans mor med bekymret

Læs mere

Siden jeg som ung mand for første gang havde sex med en lille pige, har jeg vidst at mange små piger kan lide sex med voksne mænd.

Siden jeg som ung mand for første gang havde sex med en lille pige, har jeg vidst at mange små piger kan lide sex med voksne mænd. Certificeret pædofil Siden jeg som ung mand for første gang havde sex med en lille pige, har jeg vidst at mange små piger kan lide sex med voksne mænd. Ad, hvor ulækkert! hvisker de, men i virkeligheden

Læs mere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere PrikkeBjørn stopper mobbere. Af Charlotte Kamman Det var en solrig dag, dag klokken igen ringede ud til frikvarter i skolen. PrikkeBjørn glædede sig til

Læs mere

Kapitel 4. 2. december Præsidentens mænd

Kapitel 4. 2. december Præsidentens mænd Kapitel 4. 2. december Præsidentens mænd Et sted i København Vækkeuret ringede en halv time tidligere, end det plejede at gøre. Det var julemåneden og vi havde en hel række juletraditioner som vi altid

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Kapitel december Skør eller ikke skør.

Kapitel december Skør eller ikke skør. Kapitel 1. 1. december Skør eller ikke skør. Et sted i København. Efter al balladen sidste år ved juletid, med den smadrede glaskugle og Vlad Dracul s dårlige energier som næsten havde ødelagt julen for

Læs mere

Kapitel 11. 5. december Rottefængeren

Kapitel 11. 5. december Rottefængeren Kapitel 11. 5. december Rottefængeren En tanketur Sigurd var også et dragemenneske, en meget gammel en af slagsen. Han var lidt af en særling, men på den positive måde. Der går disse her historier fra

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

Kapitel 18. 11. december Sidste artikler og et

Kapitel 18. 11. december Sidste artikler og et Kapitel 18. 11. december Sidste artikler og et nyt job. Et sted i Paris Hele dagen havde der været en hektisk aktivitet. Olaf havde ret i at han ikke havde nogen tilknytning til den russiske mafia. De

Læs mere

Kapitel december Uurguula

Kapitel december Uurguula Kapitel 20. 14. december Uurguula Flere forskellige moser i Jylland Under sidste års mission, havde Freja som dragemenneskeunge været nede i et moseområde og hilse på Uurguula som var af mosefolket og

Læs mere

Kapitel 10. 5. december De anonyme tip

Kapitel 10. 5. december De anonyme tip Kapitel 10. 5. december De anonyme tip Et sommerhus i Blåvand Jeg slap i første omgang for at give nogen uddybende forklaring på det som præsidentens mand havde hentydet til. Der tonede et nyt billede

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i lektionen Hjælp en kollega i konflikt. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Christian og Bente, hvor

Læs mere

OLDEMORS, BEDSTEMORS OG MORS BARNDOMSHJEM

OLDEMORS, BEDSTEMORS OG MORS BARNDOMSHJEM OLDEMORS, BEDSTEMORS OG MORS BARNDOMSHJEM Opgaver til Elmuseets Frilandshuse 5. 6. 7. klasse ELMUSEET 2003 DE TRE HUSE Elmuseet har tre huse med udstillinger i. Du kan finde dem på kortet herunder. Nr.

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Kapitel december Så blev det endelig jul

Kapitel december Så blev det endelig jul Kapitel 24. 23. december Så blev det endelig jul Hjemme hos os Der var en skygge over julen, selvom alle opgaverne nu var løst. Anklagen hang stadigvæk over mit hoved. Vi kunne ikke gøre mere end blot

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Kapitel 13. 6. december Planen

Kapitel 13. 6. december Planen Kapitel 13. 6. december Planen På et advokatkontor i København Vi gik alle sammen indenfor i advokatens kontor. Her var også de to advokater, som havde været med under afhøringerne af Sven og jeg. Elverkongen

Læs mere

side 9 manden Portræt af formanden for Stilladsarbejdernes Brancheklub i Nordjylland

side 9 manden Portræt af formanden for Stilladsarbejdernes Brancheklub i Nordjylland StilladsInformation nr. 74 - februar 2005 side 9 manden Portræt af formanden for Stilladsarbejdernes Brancheklub i Nordjylland Navn: Jan Hugreffe Strand Bopæl: Aalborg Alder: 36 Start i branchen: 1994

Læs mere

Kapitel 9. 5. december Drage eller ikke drage

Kapitel 9. 5. december Drage eller ikke drage Kapitel 9. 5. december Drage eller ikke drage Et sommerhus i Blåvand Efter en absolut kedelig hjemrejse fra England, trådte vi endelig indenfor i sommerhuset i Blåvand, belæsset med pakker. Køkkenet lignende

Læs mere

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i grundmodulet. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Henriette og Jesper, som er i konflikt med hinanden.

Læs mere

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Mange parforhold drukner i en travl hverdag og ender i krise. Det er dog muligt at håndtere kriserne, så du lærer noget af dem og kommer videre,

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Gør jeg det godt nok?

Gør jeg det godt nok? Gør jeg det godt nok? Mette, som er butiksassistent, bliver tit overset eller forstyrret af sin kollega, som overtager hendes kunder eller irettesætter hende, mens der er kunder i butikken. Det får Mette

Læs mere

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø.

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Så-dan en lil-le ø kald-es en holm, og den-ne holm hed-der Klaus Nars Holm. Den lil-le ø er op-kaldt Ef-ter

Læs mere

Kapitel 2. Indholdet i den blå glaskugle

Kapitel 2. Indholdet i den blå glaskugle Kapitel 2. Indholdet i den blå glaskugle En ting der måske undrer dig på nuværende tidspunkt er hvorfor mener vi at det er så nødvendigt, at historien bliver kendt? Det er såmen ganske enkelt at svare

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Kapitel 17. Wienerbrød til politiet.

Kapitel 17. Wienerbrød til politiet. Kapitel 17. Wienerbrød til politiet. Jeg vågnede næste dag, og kunne dårligt se ud af øjnene. Puttede mig lidt ekstra ned i dynerne og nød morgenvarmen fra sengen. Kommandocentralen var allerede i gang,

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012 Større trivsel, lavere sygefravær, mere tid til beboerne. Det er nogle af de ting, som Lean værktøjet PlusPlanneren har ført med sig. Den lyser op i hjørnet af kontoret med sin lysegrønne farve. Her giver

Læs mere

Kapitel 21. 14. december Et glasskår

Kapitel 21. 14. december Et glasskår Kapitel 21. 14. december Et glasskår Et sommerhus i Blåvand Næsetiptop startede dagen med et hidsigt brøl. Hvad er det her for noget bras Han havde fundet en bog i et af skabene, hvor der var et børnerim

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

Historien om en håndværksvirksomhed

Historien om en håndværksvirksomhed Velkommen til historien om Solvang VVS At det blev Solvang VVS som skulle blive omdrejningspunktet i denne historie var på ingen måde planlagt, idet den ligesågodt kunne være skrevet med udgangspunkt i

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

Torben lagde alle juvelerne og guldet frem, og fortalte at de måtte tage det de ville.

Torben lagde alle juvelerne og guldet frem, og fortalte at de måtte tage det de ville. Kapitel 13 Klejner Alle var tavse og sad og stirrede på os. Torben forsøgte at gøre sig så lille som muligt, og jeg sad bare stiv som et bræt og var rædselsslagen, med panikken malet i ansigtet. Vi må

Læs mere

Julemandens arv. Kapitel 23. Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem.

Julemandens arv. Kapitel 23. Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem. Kapitel 23 Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem. Goddag og velkommen Hr. Branzoo sagde hun henvendt til Johnny. Hun vendte sig om mod Jenny med et spørgende blik.

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Kapitel 7. 3. december En forelsket nisse

Kapitel 7. 3. december En forelsket nisse Kapitel 7. 3. december En forelsket nisse Et sommerhus i Blåvand Når man har levet så mange år som nisserne, elverne og jeg har, har man jo lært de forskellige menneskestammer rimeligt godt at kende. Min

Læs mere

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer MIE MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer om at møde ham en dag. Mie er 8lippet, har blåt hår og bruger mere mascara end de 8leste. Hun elsker

Læs mere

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. 1. 1. INT. TRAPPE/SPISESTUE Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. (Kamera i bevægelse)vi følger disse billeder på væggen og ender i spisestuen og ser

Læs mere

Lærervejledning. www.5emner.dk

Lærervejledning. www.5emner.dk Lærervejledning 5 emner er bygget op omkring emnerne: familie, rejser, uddannelse, arbejde og bolig. Emnerne kan gennemgås separat og i vilkårlig rækkefølge alt efter behov. Den tilhørende hjemmeside er

Læs mere

Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret. Lisa Duus duuslisa@gmail.com

Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret. Lisa Duus duuslisa@gmail.com Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret Lisa Duus duuslisa@gmail.com Baggrund og erfaringer Mødet mellem sundhedsprofessionelle og etniske minoritetspatienter/borgere

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Følgende er en transskription af filmen,, som er produceret af DIIS, 2013. I filmen fortæller Tove Udsholt om sine oplevelser som gemt barn under Besættelsen. Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Mit navn

Læs mere

FRITTERENS MÅNEDSBREV

FRITTERENS MÅNEDSBREV FRITTERENS MÅNEDSBREV SÅDAN GIK NOVEMBER MÅNED I november måned fik børnene følgende at spise til eftermiddagsmad. Husk, som altid, at Lone gerne tager mod forslag til eftermiddagsmaden. A38 med ymerdrys

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Thomas POV: En bil kommer med voldsom fart imod ham.

Thomas POV: En bil kommer med voldsom fart imod ham. Manus: Anne-Marie Olesen Thinghuus Scener fra en episode af Vintervagten. EXT. SOMMERHUSOMRÅDE - DAG Thomas kommer kørende på sin scooter. Der er helt dødt og intet unormalt at rapportere. Han drejer ned

Læs mere

Kristi Himmelfartsdag og konfirmation

Kristi Himmelfartsdag og konfirmation Kristi Himmelfartsdag og konfirmation Kære konfirmander, familier og venner For en måneds tid siden stod jeg med en håndfuld frø i min hånd og tænkte på jer konfirmander. Det var nogen meget små frø, men

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10.

Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10. Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10. Hvem elsker det sorte får? Hvem elsker den uregerlige dreng som aldrig kan gøre som han skal. Hvem

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Man skal være god til at spørge

Man skal være god til at spørge Artikel fra Muskelkraft nr. 1, 2002 Man skal være god til at spørge Som handicaphjælper er Klaus parat med praktisk bistand og psykisk støtte til sin brugers sexliv. Misforståelser kunne være undgået,

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Jeg var mor for min egen mor

Jeg var mor for min egen mor Jeg var mor for min egen mor er 25 år gammel, og har været anbragt siden hun var 7 år. I dag er hun ved at tage en erhvervsgrunduddannelse. Læs hendes historie herunder. Før i tiden var jeg meget stille.

Læs mere

Kan det betale sig? Hvad får vi ud af det? Giver det overskud? Hvad koster det?

Kan det betale sig? Hvad får vi ud af det? Giver det overskud? Hvad koster det? 1 28. dec. kl. 16.30 Julesøndag 118 Julen har englelyd 123 Her kommer Jesus dine små 117 En rose så jeg skyde 125 - Mit hjerte altid vanker 111 - Hør hvor englesangen toner Der er en ting, jeg mangler

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Kapitel 5. 5.december 965

Kapitel 5. 5.december 965 Kapitel 5 5.december 965 Lyden af en lille ynkelig gråd trængte gennem Fruens bevidsthed, en bevidsthed der var usammenhængende og tåget. Det var et spædbarns ynkelige råb på sin mor, på nærhed, tryghed

Læs mere

Et liv med Turners Syndrom

Et liv med Turners Syndrom Et liv med Turners Syndrom Hvordan er det at leve med Turner Syndrom, og hvordan det var at få det at vide dengang diagnosen blev stillet. Måske kan andre nikke genkendende til flere af tingene, og andre

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

guide ellers går dit parforhold i stykker Få fingrene ud af navlen sider Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

guide ellers går dit parforhold i stykker Få fingrene ud af navlen sider Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Iris guide Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 16 sider Få fingrene ud af navlen ellers går dit parforhold i stykker Red dit parforhold INDHOLD I DETTE HÆFTE: Når egoismen sniger

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 13.s.e.trinitatis 2015.docx 30-08-2015 side 1. Prædiken til 13.s.e.trinitatis 2015. Tekst: Luk. 10,23-37.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 13.s.e.trinitatis 2015.docx 30-08-2015 side 1. Prædiken til 13.s.e.trinitatis 2015. Tekst: Luk. 10,23-37. 30-08-2015 side 1 Prædiken til 13.s.e.trinitatis 2015. Tekst: Luk. 10,23-37. En kollega sagde engang noget, som jeg kom til at tænke på, da jeg skulle forberede prædikenen til i dag over den barmhjertige

Læs mere

Kusser Himlen Farvel

Kusser Himlen Farvel Kusser Himlen Farvel Søndag Jetlag. Fucking jetlag. Flyveturen har kostet mig flere kræfter end jeg troede. Las Vegas åbnede sig som en villig kvinde, da flyet satte hjulene på den flimrende asfalt. Jeg

Læs mere

Nøgen. og på dybt vand

Nøgen. og på dybt vand Nøgen og på dybt vand Hver søndag aften tropper en flok nordjyder op i Sofiendal Svømmehal i Aalborg. De samles for at svømme og svede i saunaen. Og så er de nøgne. Tekst og foto af Michala Rosendahl For

Læs mere

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5 Jørgen Hartung Nielsen Og det blev forår Sabotør-slottet, 5 Og det blev forår Sabotør-slottet, 8 Jørgen Hartung Nielsen Illustreret af: Preben Winther Tryk: BB Offset, Bjerringbro ISBN: 978-87-92563-89-7

Læs mere

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning 1. Int. Jakobs værelse. Dag. Jakob (14 år, kedeligt tøj: matte farver, gør ikke noget ud af sit hår) sidder ved sit skrivebord. Der ligger en stak

Læs mere

DEN DAG VICTOR VAR EN HELT

DEN DAG VICTOR VAR EN HELT Læs den søde historie om Victor, der en dag på vej hjem fra skole sammen med sin ven Romario bliver helt. Minibogen, der indeholder flotte illustrationer egner sig godt til højtlæsning og dialogisk læsning

Læs mere

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen.

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen. Fra: Rita Vinter Emne: Sarah Dato: 7. okt. 2014 kl. 21.59.33 CEST Til: Janni Lærke Clausen Hej Janni. Jeg vil lige fortælle lidt om Sarah, inden du møder

Læs mere

Nøgen. og på dybt vand

Nøgen. og på dybt vand Nøgen og på dybt vand Hver søndag aften tropper en flok nordjyder op i Sofiendal Svømmehal i Aalborg. De samles for at svømme, svede i saunaen og sludre over kaffen. Og så er de nøgne. Tekst og foto af

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Find nye veje i følelsernes labyrint

Find nye veje i følelsernes labyrint Find nye veje i følelsernes labyrint Indholdsfortegnelse Forord 7 Indledning 9 Kap 1: Find din primære følelse i nuet 11 Kap 2: Læg afstand til dine tanker 19 Kap 3: Undgå unødvendige konflikter 23 Kap

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

På dansk ved Ida Farver

På dansk ved Ida Farver På dansk ved Ida Farver LØRDAG DEN 31. AUGUST Nogle gange tror jeg, min mor er hjernedød. Nogle gange ved jeg, hun er det. Som i dag. Dramaet startede her i morges, da jeg henkastet spurgte hende, om ikke

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 66 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 51% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Jesus Guds gave til os -4

Jesus Guds gave til os -4 Jesus Guds gave til os -4 Freds Fyrste Mål: Fortæl børnene, at Jesus er Guds gave til os. Han er ikke kun en lille baby, han er også en Fyrste/Konge. Jesus Rige er et Rige af fred. I hans fredsrige skal

Læs mere

Sidste aften med min far

Sidste aften med min far Sidste aften med min far En sygeplejerske kommer ind og spørger, om hun skal stille en seng op til mig og min mor. På min fars stue. På stue fem. Det vil vi gerne. Min far sover allerede. Eller rettere

Læs mere

Alt forandres LÆSEPRØVE

Alt forandres LÆSEPRØVE Alt forandres LÆSEPRØVE Joan Bach Ludvigsen LÆSEPRØVE Alt forandres Noveller To par Han vidste, hvad hun ville sige, så snart de var gået derfra. Når de var kommet ud af opgangen og havde gået et par minutter

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Og i det at Hans sagde det, faldt der er en sten ud af Kates hjerte. Åh Hans! Jeg var blevet forhekset. En dag for mange år siden, kom der en heks og

Og i det at Hans sagde det, faldt der er en sten ud af Kates hjerte. Åh Hans! Jeg var blevet forhekset. En dag for mange år siden, kom der en heks og Tom og skønheden I den lille landsby var der mange goder man kunne tage på markedet og handle frugt og grønt og tage til slagteren og købe den lækreste flæskesteg. Eller man kunne gå en tur i det fri og

Læs mere

Jeg besøger mormor og morfar

Jeg besøger mormor og morfar Jeg besøger mormor og morfar I dag er det søndag. Normalt kan jeg sove længe, for jeg skal selvfølgelig ikke i skole om søndagen. Men i dag står jeg alligevel tidligt op. Jeg skal nemlig besøge mormor

Læs mere

Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen

Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen CDR FORLAG Kan man spise softice med pinde? 2011 by Malene Fenger-Grøndahl og Annemette Bramsen og CDR-Forlag Tekst: Malene Fenger-Grøndahl Illustrationer: Annemette

Læs mere