Rapport Lokalebehov på genoptræningsområdet beskrivelse af 3 scenarier

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rapport 16.6 2015. Lokalebehov på genoptræningsområdet beskrivelse af 3 scenarier"

Transkript

1 Rapport Lokalebehov på genoptræningsområdet beskrivelse af 3 scenarier Kommunernes og regionernes analyseinstitut KORA foreslår at kommunen udarbejder 3 scenarier, som politikerne kan tage stilling ud fra: 1. Etablering af et samlet genoptræningscenter med brug af satellit-træningscentre 2. Brug af haller og mindre lokaler i lægepraksis 3. Udnyttelse af eksisterende træningslokaler suppleret med tilbygninger/ ændringer og nybygninger Notatet indeholder: Fakta-oplysninger og forudsætninger Beskrivelse, vurdering og konklusion af de tre scenarier Uddybende beskrivelse af scenarie 3 med analyse af 4 af kommunens 5 træningscentreherunder henvisning til bilag 1-4 Forslag til permanent og midlertidig løsning af lokale problemet Fakta-oplysninger og forudsætninger: Det forventes at Træningsafdelingen i fremtiden skal kunne varetage genoptræning af op til 2500 borgere årligt (herunder patientuddannelsestilbud). I 2014 modtog Træningsafdelingen 2227 henvisninger til genoptræning og patientuddannelse, hvoraf de 1700 var genoptræningsplaner fra sygehusene. I de første 5 mdr. af 2015 har Træningsafdelingen modtaget 998 henvisninger, hvilket estimeret for et helt år vil svare til en stigning på 7,6 % sammenlignet med Kommunens udstrakte geografi nødvendiggør at genoptræningen foregår flere steder i kommunen for at undgå for lang transport for såvel borgerne som for træningsterapeuterne. Samtidig har den politiske intention fra starten af kommunesammenlægningen været at træningen skal foregå så tæt på borgeren som muligt. Erfaringen har vist at 5 træningscentre er passende, hvoraf Rehabiliteringscenter Bakkegården udgør det ene af træningscentrene og er udelukkende for borgere i døgnrehabilitering og borgere med senhjerneskade. Træningsafdelingen bruger 2,5 mill. årligt til taxakørsel til genoptræning på de 5 træningscentre samt til kørsel til genoptræning på sygehusene. Genoptræningen foregår enten på hold eller som individuel træning på center eller i borgerens eget hjem. Træningsterapeuterne har i mindre omfang hold på andre centre end der hvor de har base. Dette er for at sikre den faglige kvalitet, så hvert center har min. en terapeut med særlige kompetencer inden for et givet fagområde ex. skulder, ryg, kræft eller bækkenbund. De pågældende terapeuter har så diagnoseholdet sammen på 2 centre 2 gange om ugen.

2 Der er meget dokumentationsarbejde i forbindelse med et genoptræningsforløb: telefonsamtaler med sygehus, og læger, journalføring, udarbejdelse af træningsplaner, indberetning data til statistik og SKS-koder til Sundhedsstyrelsen, skriftlig slutstatus på hvert genoptræningsforløb. Det skønnes at terapeuterne bruger ca. 50% af deres arbejdstid på dokumentation, transport, mødevirksomhed, faglig kvalitetssikring og kvalitetsudvikling Patientuddannelserne til borgere med KOL, hjerte, kræft, osteoporose, diabetes og kroniske rygsmerter bør placeres i Ringe og Faaborg, idet der som udgangspunkt ikke tilbydes kørselsordning til patientuddannelserne jf. 119 i Sundhedsloven. Erfaringerne viser at placeringen af patientuddannelserne betyder så meget for borgerne, at de hellere venter flere måneder på at tilbuddet kommer til tættere på deres bopæl, enten Faaborg eller Ringe/ Gislev. Hvert træningscenter skal indeholde separate undersøgelses-og behandlingsrum, træningssal til holdtræning (op til borgere + 2 terapeuter), lokale med træningsmaskiner, lokale/ lokaler til mindre hold for hånd-/ armpatienter og patientundervisning, handicaptoiletter, omklædnings-og badefaciliteter. Hertil kommer lokaler til medarbejderne i form at kontorog mødefaciliteter, samt andre personalerelaterede lokalefaciliteter. Ledelse: Aftaleholderen er placeret i fagsekretariatet i Ryslinge. Der er to afdelingsledere, en for øst og en for vest, og de er placeret på henholdsvis Tingager i Ringe og Tømmergården i Faaborg. De to afdelingsledere har ansvaret for den daglige drift på 5 træningscentre med 36 ergo- og fysioterapeuter, der varetager genoptræning samt af 30 social- og sundhedsfaglige medarbejdere, der varetager vedligeholdende træning på 12 træningscentre (primært placeret på plejehjemmene) Faaborg-Midtfyn Kommune er praktiksted for såvel ergo- som fysioterapeutstuderende i en stor del af året. De fysioterapeutstuderende er tilknyttet Tingager i Ringe, idet den kliniske vejleder for de studerende har base i Ringe. De ergoterapeutstuderende har aktuelt base på Bakkegården, da den kliniske vejleder har base her. Samarbejde med praktiserende læger sundhedshus Fagchef Sten Dokkedahl og ledende terapeut Elsebeth Elsted var den 4. juni inviteret til en drøftelse hos lægerne i Søgårdsvej i Ringe. Lægehuset ville gerne høre om kommunens mulige planer og visioner omkring det nære sundhedsvæsen og samarbejde med praktiserende læger herunder sundhedshuse. Lægerne på Søgårdsvej blev orienteret om, at administrationen til august ville konkretisere det stigende lokalebehov til genoptræning, især i Ringe. Hvis Faaborg-Midtfyn Kommune beslutter sig for at etablere nye genoptræningslokaler kunne lægerne på Søgårdsvej være interesseret i at indgå i en dialog om en form for bofællesskab. Dette med en sideløbende dialog om andre lægehuse i Ringe kunne være interesseret.

3 Scenarie 1. Et samlet genoptræningscenter med brug af satellit-træningscentre Med et samlet genoptræningscenter forstås at der etableres et stort centralt placeret genoptræningscenter med ledelse, administration og medarbejdere (40 personer pr. 1. juni 2015) samlet på et sted. Antallet af medarbejdere vil forventeligt stige over de kommende 5-10 år. Det er politisk besluttet at samle ydelser på hjerneskadeområdet i Hillerslev, hvorfor træningsterapeuterne på hjerneskadeområdet forudsættes af flytte fra Bakkegården og til Hillerslev til 1. januar Til orientering kan oplyses at: - Kolding kommune har i 2014 indviet nyt m2 sundhedscenter rummende genoptræning, sundhed og forebyggelse samt sundhedsplejen. Hertil kommer parkeringspladser til et stort antal borgere og medarbejdere. - Svendborg kommune har aktuelt beskrevet en ansøgning om bygning af et sundhedshus, som bl.a. foreslås at omfatte genoptræning, sundhedspleje, jordemoder, sundhed og forebyggelse, telesundhed, patientforeninger og dække m2 til en pris af mill.kr. mill. De eksisterende træningscentre på Tømmergården i Faaborg, Åløkkeparken i Brobyværk, Nørrevænget i Gislev og Bakkegården i Espe bruges fortsat som satellit-træningscentre til undersøgelse, individuelle genoptræningsydelser og genoptræningshold. Det må forventes at træningspersonalet får mere transporttid mellem det centrale center og satellit-centrene end nu, hvilket ikke understøtter en effektiv drift. Det vil være en fordel, såvel ledelsesmæssigt som fagligt, at al træningspersonale, ledelse og administration er samlet på et sted. Den tværfaglige kommunikation til hjemmeplejen og plejehjemmene på satellit- centrene vil sandsynligvis miste lidt ved at træningspersonalet ikke er placeret permanent på centrene. Konklusion: Det konkluderes at et samlet genoptræningscenter med satellit-træningscentre vil være betyde store anlægsudgifter og en udvidelse af driften i form af mere transport for terapeuterne. Til gengæld vil et samlet center betyde en styrkelse af træningsområdet såvel fagligt som ledelsesmæssigt. Scenarie 2. Brug af haller og mindre lokaler i lægepraksis

4 Konklusion: Ved brug af mindre lokaler i lægepraksis vurderes det at: - lokalerne er for små til at have hold - borgere med bestemte diagnoser skal træne på de diagnosespecifikke hold - lokalerne skal udstyres med træningsmaskiner og undersøgelsesbrikse og kræver dermed ekstra udgifter til træningsudstyr - det vil betyde ekstra transporttid for træningsterapeuterne Hallerne - herunder Midtfyn Fritidscenter og Forum Faaborg - har ikke de fornødne rammer til den specifikke genoptræning efter sygehusindlæggelse f.eks. mange operationspatienter, kræftpatienter og borgere med eksempelvis bækkenbundsproblemer. Her kræves undersøgelses- og behandlingsrum, der sikre borgeren fuld anonymitet. De fleste træningshold er diagnosespecifikke hold, hvor der foregår såvel fælles opvarmning og instruktioner/ undervisning, som individuelle træningsøvelser- og dette vil være særdeles vanskeligt at udøve i en stort træningsrum med andre udefra kommende borgere - Den eksakte pris ved lejemål er ikke undersøgt, da brugen af lokaler i haller og lægepraksis ikke kan anvendes i forhold til at sikre en effektiv og faglig forsvarlig drift. Træningsafdelingen har tidligere lejet varmtvandsbassin i Forum Faaborg, men dette er sparet pga. en lejeudgift på kr. årligt for bassintræning 2 x ugen. Brug af mindre lokaler i lægepraksis vil være ineffektivt og derfor kan derfor ikke anbefales Brug af hallerne i eksempelvis Midtfyn Fritidscenter og Forum Faaborg har ikke de fornødne rammer til den specifikke genoptræning efter sygehusindlæggelse Scenarie 3. Udnyttelse af eksisterende træningslokaler suppleret med tilbygninger/ ændringer og nybygninger Analyse af de fire træningscentre i Faaborg, Ringe, Gislev og Brobyværk. Træningsafdelingen har også træningsfaciliteter på Bakkegården- dækkende borgere i midlertidigt ophold samt hjerneskadeområdet- men Bakkegården er ikke medtaget i dette notat, da det ikke har betydning for det øvrige træningsområde. Åløkkeparken i Brobyværk Antal sager i 2014: 381 Antal terapeuter: 5 + periodevis 2 ergoterapeutstuderende Træningslokaler: se plantegning bilag nr. 1 se oversigt over træningssal og træningsmaskinrum bilag nr. 1 a Det vurderes, at de eksisterende lokaler dækker behovet for træningslokaler i Brobyværk.

5 Rygholdet for borgere med kroniske rygsmerter (patientuddannelsestilbud) bør flyttes til Ringe, når pladsforholdene er på plads. Nørrevænget i Gislev Antal sager i 2014: 363 Antal terapeuter: 5 Træningslokaler: se tegning bilag nr. 2 se oversigt over træningssal og træningsmaskinrum bilag nr. 2 a og 2 b Det vurderes, at de eksisterende lokaler dækker behovet for træningslokaler i Gislev, bortset fra at kontoret med 5 kontorarbejdspladser er lidt trang. Rygholdet for borgere med kroniske rygsmerter (patientuddannelsestilbud) bør flyttes til Ringe, når pladsforholdene er på plads. Tømmergården 6 og 37 i Faaborg Antal sager i 2014: 687 Antal terapeuter: afdelingsleder for vest + periodevis 2 fysioterapeutstuderende Træningslokaler: se tegning bilag nr. 3 se oversigt over træningssale og træningsmaskinrum bilag nr. 3 a,b,c Generelt gode træningsfaciliteter. Træningssalen og maskintræningsrummet er fuldt booket og det kan være svært at finde ledig tid til de individuelle genoptræninger. Det vurderes at lokalet med træningsmaskiner er for lille og bør udvides med x antal m2 Det vurderes at de to kontorlokaler er meget trange og at kapaciteten bør udvides af hensyn til arbejdsmiljøet. Eksempelvis sidder der 5 terapeuter på 21 m2. Et kælderlokale benyttes til hjemmetræning af borgere over skærm, samt som undersøgelses og behandlingsrum i særlige tilfælde. Brandtilsynet har underkendt brugen af lokalet og der arbejdes på at finde egnet lokale til formålet. Det er sandsynligvis mulighed for at flere vedligeholdende træningshold kan flyttes til Prices Have. Tingager i Ringe Antal sager i 2014: 577 Antal terapeuter: afdelingsleder for øst + 2 studerende

6 Træningslokaler: se tegning bilag nr. 4 se oversigt over træningssal med maskiner bilag nr. 4 a Særlige forhold: Kommunale bygninger og brandmyndigheden har underkendt brugen af to undersøgelses-og behandlingsrum, brugen af et kontor til 3 medarbejdere samt brugen af aktivitetslokalet til motions-og træningsaktiviteter. Såfremt de to undersøgelses- og behandlingsrum lukkes har vi ikke mulighed for at udføre vores en væsentlig del af det terapeutiske arbejde inde på centret. Af samme grund vil det ikke være muligt at tilbyde de fysioterapeutstuderende en arbejdsplads. Et mindre rum udgør både frokoststue for 10 personer, undersøgelses- og behandlingsrum, samt træningslokale til håndkirugisk hold. Rummet er for lille og har for mange funktioner Træningssalen er for lille, da den samtidig indeholder alle træningsmaskinerne, og borgerne klager over dårlig ventilation. Træningssalen er overbooket med hold, således at der ikke er den fornødne frikapacitet til de individuelle genoptræningsseancer. Omklædnings- og badeforhold for borgerne er ikke- eksisterende Konklusion på scenarie 3 Træningslokalerne på Åløkkeparken i Brobyværk og Nørrevænget i Gislev dækker behovet i de to lokalområder På Tømmergården i Faaborg er behovet for træningslokaler i lokalområdet overordnet dækket bortset fra at træningslokalet med maskiner for lille / smalt ligesom en kontorkapaciteten er for lille. Kælderlokalet til hjemmetræning over skærm må ikke benyttes som arbejdsplads. På Tingager i Ringe kan de eksisterende lokaler ikke dække behovet i lokalområdet for træningsfaciliteter, undersøgelses- og behandlingsrum, omklædningsfaciliteter samt kontorfaciliteter. Den samlede konklusion på scenarie 3 er således, at der er behov for andre / nye træningslokaler i Ringeområdet samt en udvidelse på Tømmergården i Faaborg. Forslag til permanent løsning af lokalebehovet i Faaborg og Ringe 1. Der søges om nye lokaler i Ringe-området. Cowi inddrages i processen med at beskrive behov for m2 og økonomi. 2. Der søges om udvidelse af lokalerne til træningsmaskiner samt kontor på Tømmergården. Teknisk afdeling inddrages i processen med at beskrive behov for m2 og økonomi. Der findes andet lokale på Tømmergården til hjemmetræning af borgere over skærm.

7 3. Ved en ny plan for løsning af træningslokaler i Ringe skal evt. inddragelse af Lægehusene i Ringe tænkes ind i processen, ligesom inddragelse af Det Mobile Sundhedscenter bør indgå i processen Forslag til midlertidig løsning af lokalebehovet i Ringe Der søges om dispensation fra brandtilsynet i forhold til brug af to undersøgelses- og behandlingslokaler, indtil der er fundet nye lokaler i Ringeområdet Åbningstiden udvides på Tingager fra med ændret arbejdstilrettelæggelse for terapeuterne for at øge mulighederne for individuelle genoptræningsforløb Udarbejdet af Ledende terapeut Elsebeth Elsted Træning Aktivitet og Rehabilitering

Afdækning af lokalebehov i Træningsafdelingen 20. marts 2015

Afdækning af lokalebehov i Træningsafdelingen 20. marts 2015 Afdækning af lokalebehov i Træningsafdelingen 20. marts 2015 Træningsafdelingen er presset lokalemæssigt i forhold til at kunne tilbyde genoptræning og vedligeholdende træning på flere af kommunens nuværende

Læs mere

Kvalitetsstandard for genoptræning 2017

Kvalitetsstandard for genoptræning 2017 Kvalitetsstandard for genoptræning 2017 Udarbejdet af: Dato: Sagsid.: Elsebeth Elsted Sundheds-og Omsorgsudvalgsmøde d. 13.3 2017 Elel Version nr.: Kvalitetsstandard for genoptræning 2017 Område Sundhed

Læs mere

Kvalitetsstandard for genoptræning 2017

Kvalitetsstandard for genoptræning 2017 Kvalitetsstandard for genoptræning 2017 Udarbejdet af: Elsebeth Elsted Dato: Godkendt på Sundheds-og Omsorgsudvalgsmøde d. 2017 Sagsid.: Elel Version nr.: Kvalitetsstandard for genoptræning 2017 Område

Læs mere

Nummer Projektnavn Tilpasning af faciliteter til hjemmeplejen Fagudvalg Socialudvalget Funktion 05.32.32 Aftaleenhed Center for Sundhed og Omsorg Indsatsområde Understøttelse af en effektiv drift Område

Læs mere

Kvalitetsstandard for genoptræning 2014

Kvalitetsstandard for genoptræning 2014 Kvalitetsstandard for genoptræning 2014 Udarbejdet af: Elsebeth Elsted Dato: 02.01.2014 Sagsid.: Elel Version nr.: Kvalitetsstandard for genoptræning Område Sundhed og handicap Træning, Aktivitet og Rehabilitering.

Læs mere

Kvalitetsstandard for Vedligeholdende træning 2017

Kvalitetsstandard for Vedligeholdende træning 2017 Kvalitetsstandard for Vedligeholdende træning 2017 Udarbejdet af: Dato: Sagsid.: Elsebeth Elsted Udkast til kvalitetsstandard 2017 behandlet på Sundhedsudvalgsmødet 11. 4 2016 Tilføjet tekst omkring KOL-onlinetræning

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel- akkreditering

Den Danske Kvalitetsmodel- akkreditering Den Danske Kvalitetsmodel- akkreditering 01-01-2015 31-01-2016 Politisk udvalg: Sundhedsudvalg Tandplejen, Sundhedsplejen og børne ergo-og fysioterapi leverer sundhedsydelser til borgere i Faaborg- Midtfyn.

Læs mere

Beskrivelse af klinisk undervisningssted med tilknytning til Ergoterapeutuddannelsen, VIA University College, Holstebro.

Beskrivelse af klinisk undervisningssted med tilknytning til Ergoterapeutuddannelsen, VIA University College, Holstebro. Beskrivelse af klinisk undervisningssted med tilknytning til Ergoterapeutuddannelsen, VIA University College, Holstebro. Klinisk underviser Klinisk underviser Leder af trænende terapeuter Camilla Relund

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel- akkreditering

Den Danske Kvalitetsmodel- akkreditering Den Danske Kvalitetsmodel- akkreditering 01-01-2015 31-01-2016 Politisk udvalg: Sundhedsudvalg Børnesundhedsområdet ( Tandplejen, Sundhedsplejen og Børneergo-og fysioterapi) leverer sundhedsydelser til

Læs mere

Kvalitetsstandard for genoptræning 2010

Kvalitetsstandard for genoptræning 2010 Kvalitetsstandard for genoptræning 2010 Udarbejdet af: Elsebeth Elsted Dato: 26.10 2010 Sagsid.: Elel Version nr.: [Version nr. 2] Kvalitetsstandard for genoptræning Område Sundhed og handicap Træning,

Læs mere

GENOPTRÆNING. efter Sundhedsloven 140

GENOPTRÆNING. efter Sundhedsloven 140 GENOPTRÆNING efter Sundhedsloven 140 2009 3 3 4 6 6 Indhold Genoptræning efter Sundhedsloven 140 Henvisning og visitation Genoptræning Midlertidigt døgnophold Kvalitet og udvikling Kommunalt samarbejde

Læs mere

Evalueringen af samarbejdsaftale med Midtfyns Fritidscenter om leje af lokaler til kommunal genoptræning

Evalueringen af samarbejdsaftale med Midtfyns Fritidscenter om leje af lokaler til kommunal genoptræning Evalueringen af samarbejdsaftale med Midtfyns Fritidscenter om leje af lokaler til kommunal genoptræning Notat Sag: 27.36-16-A00-1-17 Elsebeth Elsted Sundhed og Omsorg 20-05-2017 Baggrund: Sundhedsudvalget

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel- akkreditering

Den Danske Kvalitetsmodel- akkreditering Den Danske Kvalitetsmodel- akkreditering 01-01-2015 31-01-2016 Politisk udvalg: Sundhedsudvalg type: Aftaleenhed Tandplejen, Sundhedsplejen og børne ergo-og fysioterapi leverer sundhedsydelser til borgere

Læs mere

D. 30.09.15. Forslag til etablering af et hjerneskadecenter i Faaborg-Midtfyn Kommune

D. 30.09.15. Forslag til etablering af et hjerneskadecenter i Faaborg-Midtfyn Kommune D. 30.09.15 Forslag til etablering af et hjerneskadecenter i Faaborg-Midtfyn Kommune Navn Projektgruppen indstiller: Hjerneskadecenter Faaborg-Midtfyn Baggrund: Projektgruppen for projekt Styrket genoptræning

Læs mere

Ydelsen kan sammensættes af flere tilbud: Individuel træning Holdtræning Instruktion til selvtræning Hjemmetræning Specialiseret genoptræning.

Ydelsen kan sammensættes af flere tilbud: Individuel træning Holdtræning Instruktion til selvtræning Hjemmetræning Specialiseret genoptræning. Genoptræning efter udskrivning fra hospital efter Sundhedsloven Hvad er ydelsens 140 i Sundhedsloven samt Vejledning om træning i lovgrundlag? kommuner og regioner. Kommunen tilbyder genoptræning efter

Læs mere

Kvalitetsstandard for Vedligeholdende træning 2016

Kvalitetsstandard for Vedligeholdende træning 2016 Kvalitetsstandard for Vedligeholdende træning 2016 Udarbejdet af: Elsebeth Elsted Dato: Godkendt på Sundhedsudvalgsmødet d. 11. 4 2016 Sagsid.: Elel Version nr.: Kvalitetsstandard for vedligeholdende træning

Læs mere

GenoptræningsCentret Viaduktvej 9A 7000 Fredericia Tlf.: 7210 6050 genoptraening@fredericia.dk

GenoptræningsCentret Viaduktvej 9A 7000 Fredericia Tlf.: 7210 6050 genoptraening@fredericia.dk GenoptræningsCentret Viaduktvej 9A 7000 Fredericia Tlf.: 7210 6050 genoptraening@fredericia.dk Kontakt oplysninger Ledende Terapeut: Ellen Pedersen Tlf.: 7210 6056 ellen.pedersen@fredericia.dk Teamleder:

Læs mere

NYT FRA SUNDHED & OMSORG

NYT FRA SUNDHED & OMSORG NYT FRA SUNDHED & OMSORG NYHEDSBREV NR. 4 - JUNI 2018 KERNEOPGAVE Vi skal styrke borgernes muligheder for at mestre egen tilværelse og i samarbejde med borgerne sikre, at alle kan indgå i relevante fællesskaber.

Læs mere

Genoptræning efter Sundhedslovens 140 i Mariagerfjord Kommune. Kvalitetsstandard

Genoptræning efter Sundhedslovens 140 i Mariagerfjord Kommune. Kvalitetsstandard Genoptræning efter Sundhedslovens 140 i Mariagerfjord Kommune Kvalitetsstandard 2014-01-28 Retningslinjer og kvalitetsstandard Baggrund Genoptræning efter Sundhedslovens 140 er i Mariagerfjord Kommune

Læs mere

Fastholdelse af borgeres funktionsniveau under aflastningsophold

Fastholdelse af borgeres funktionsniveau under aflastningsophold Fastholdelse af borgeres funktionsniveau under aflastningsophold type: Aftaleenhed Aktivitetsmedarbejderne i TAR oplever, at borgere der har været i aflastningsophold får forringet funktionsniveau i løbet

Læs mere

Beskrivelse af klinisk undervisningssted med tilknytning til Ergoterapeutuddannelsen, VIA University College, Holstebro.

Beskrivelse af klinisk undervisningssted med tilknytning til Ergoterapeutuddannelsen, VIA University College, Holstebro. Beskrivelse af klinisk undervisningssted med tilknytning til uddannelsen, VIA University College, Holstebro. Klinisk underviser Lene Sylvester Brarup E-mail: lene.brarup@rksk.dk Tlf 20183326 Vikar for

Læs mere

Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning

Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning Social og Sundhed, Roskilde Kommune, april 2010 Indholdsfortegnelse INTRODUKTION... 4 FORMÅL OG MÅL... 4 KONKLUSIONER OG INDSTILLINGER... 4 TRÆNINGSOMRÅDETS

Læs mere

GENOPTRÆNING EFTER INDLÆGGELSE

GENOPTRÆNING EFTER INDLÆGGELSE GENOPTRÆNING EFTER INDLÆGGELSE 2015 Kvalitetsstandard for genoptræning efter sygehusindlæggelse Lovgrundlag Hvad er formålet med genoptræningen Hvem kan få træningstilbud Sundhedsloven 140 Formålet med

Læs mere

1 of 5 Kvalitetsstandard Ambulant Genoptræning Syddjurs Godkendt af byrådet d. 26. marts 2014 1

1 of 5 Kvalitetsstandard Ambulant Genoptræning Syddjurs Godkendt af byrådet d. 26. marts 2014 1 1 of 5 Kvalitetsstandard Ambulant Genoptræning Syddjurs Godkendt af byrådet d. 26. marts 2014 1 2 of 5 Lovgrundlag Kommunal genoptræning ydes henholdsvis efter Lov om Social Service, 86 og Sundhedslovens

Læs mere

Institutionstype/tilhørsforhold (region, kommune, privat virksomhed): Træningsafdelingen er placeret i Sundhedsafdelingen i Nyborg Kommune.

Institutionstype/tilhørsforhold (region, kommune, privat virksomhed): Træningsafdelingen er placeret i Sundhedsafdelingen i Nyborg Kommune. Institutionens navn Adresse Skaboeshusevej 100 D 5800 Nyborg Tlf. 63333 7872 E-mail: llag@nyborg.dk Institutionens webadresse: www.nyborg.dk/da-dk/borger/sundhedsygdom/traeningoggenoptraening Kontakt oplysninger

Læs mere

Genoptræning i Mariagerfjord Kommune

Genoptræning i Mariagerfjord Kommune Genoptræning i Mariagerfjord Kommune Genoptræningsområdet er reguleret ved Lov om sundhed og Lov om social service. Endvidere er kommunernes og regionernes ansvar på træningsområdet præciseret i Vejledning

Læs mere

Denne sagsfremstilling handler primært om udviklingen i opgaver ift genoptræning efter sygehusindlæggelse.

Denne sagsfremstilling handler primært om udviklingen i opgaver ift genoptræning efter sygehusindlæggelse. Genoptræning kommunalt efter sundhedslovens 140 normering i træningsafdeling Genoptræningsområdet er reguleret ved Lov om sundhed og Lov om social service. Endvidere er kommunernes og regionernes ansvar

Læs mere

Kvalitetsstandard for Træning

Kvalitetsstandard for Træning Kvalitetsstandard for Træning Indholdsfortegnelse Målsætninger og værdier... 3 Borgere med genoptræningsplan efter indlæggelse på sygehuset... 5 Borgere, der efter sygdom uden sygehusindlæggelse, har behov

Læs mere

GENOPTRÆNING EFTER INDLÆGGELSE

GENOPTRÆNING EFTER INDLÆGGELSE 2012 GENOPTRÆNING EFTER INDLÆGGELSE Kvalitetsstandard for genoptræning efter sygehusindlæggelse Lovgrundlag Sundhedsloven 140 Hvad er formålet med genoptræningen Formålet med genoptræningen er, at borgeren

Læs mere

Kvalitetsstandard. for Daggenoptræning og rehabilitering af borgere med senhjerneskade. Servicelovens 86, stk. 1 samt Sundhedslovens 140

Kvalitetsstandard. for Daggenoptræning og rehabilitering af borgere med senhjerneskade. Servicelovens 86, stk. 1 samt Sundhedslovens 140 Kvalitetsstandard for Daggenoptræning og rehabilitering af borgere med senhjerneskade Servicelovens 86, stk. 1 samt Sundhedslovens 140 Godkendt på byrådet d. 16.12.2010. Træning- og aktivitetsområdet i

Læs mere

Kvalitetsstandarder for træning

Kvalitetsstandarder for træning Kvalitetsstandarder for træning Indledning: De bærende principper i levering af kerneydelser inden for Ældre-, sundheds- og rehabiliteringsområdet i Nordfyns Kommune er: Sundhedsfremme og forebyggelse

Læs mere

Genoptræning efter Servicelovens 86 i Mariagerfjord Kommune. Kvalitetsstandard November 2013

Genoptræning efter Servicelovens 86 i Mariagerfjord Kommune. Kvalitetsstandard November 2013 Genoptræning efter Servicelovens 86 i Mariagerfjord Kommune Kvalitetsstandard November 2013 Baggrund Genoptræning efter Servicelovens 86 er i Mariagerfjord Kommune organiseret i Sundhed og Træning, en

Læs mere

Kvalitetsstandarder for træning

Kvalitetsstandarder for træning Kvalitetsstandarder for træning Indledning: De bærende principper i levering af kerneydelser inden for Ældre-, sundheds- og rehabiliteringsområdet i Nordfyns Kommune er: Sundhedsfremme og forebyggelse

Læs mere

Kvalitetsstandard. for Ambulant Genoptræning Syddjurs. Servicelovens 86, stk. 1 samt Sundhedslovens 140. Godkendt på byrådet d. 16.12.2010.

Kvalitetsstandard. for Ambulant Genoptræning Syddjurs. Servicelovens 86, stk. 1 samt Sundhedslovens 140. Godkendt på byrådet d. 16.12.2010. Kvalitetsstandard for Ambulant Genoptræning Syddjurs Servicelovens 86, stk. 1 samt Sundhedslovens 140 Godkendt på byrådet d. 16.12.2010. Træning- og aktivitetsområdet i Syddjurs Kommune 1 Lovgrundlag Kommunal

Læs mere

Normering: 11 fysioterapeuter, 2 ergoterapeuter, 2 hjerneskadekoordinatorer, 1 adm. medarbejder og 1 leder.

Normering: 11 fysioterapeuter, 2 ergoterapeuter, 2 hjerneskadekoordinatorer, 1 adm. medarbejder og 1 leder. Sundhedscenter Vejle afd. Genoptræning Vestre Engvej 51, indgang A, stuen. 7100 Vejle Tlf: 7681 8300/ 76818315 E-mail: sundhedscentervejle@vejle.dk Institutionens webadresse: http://www.vejle.dk/borger/sundhed-ogsygdom/genoptraening/efter-sygehusophold.aspx

Læs mere

Punktreferat af sundhedsudvalgsmøde/dialogmøde med praktiserende læger - d.10. september 2012 (inkl. Notatkort)

Punktreferat af sundhedsudvalgsmøde/dialogmøde med praktiserende læger - d.10. september 2012 (inkl. Notatkort) Punktreferat af sundhedsudvalgsmøde/dialogmøde med praktiserende læger - d.10. september 2012 (inkl. ) 1. Velkomst ved udvalgsformand Vagn Allan Hansen 2. Præsentation af Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakke

Læs mere

Institutionstype/tilhørsforhold (region, kommune, privat virksomhed): Træningsafdelingen er placeret i Sundhedsafdelingen i Nyborg Kommune.

Institutionstype/tilhørsforhold (region, kommune, privat virksomhed): Træningsafdelingen er placeret i Sundhedsafdelingen i Nyborg Kommune. Nyborg Kommunes Træningsafdeling Skaboeshusevej 100 D 5800 Nyborg Tlf. 63333 7872 Institutionens webadresse: www.nyborg.dk/da-dk/borger/sundhedsygdom/traeningoggenoptraening Kontakt oplysninger Klinisk

Læs mere

Center for Ældre 2011

Center for Ældre 2011 Center for Ældre 2011 Kvalitetsstandard for genoptræning jf. lov om sundhed 140 Kvalitetsstandard godkendt på Sundheds- og Omsorgsudvalgets møde den 25. maj 2011. Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag...

Læs mere

Genoptræningsplaner til kræftpatienter

Genoptræningsplaner til kræftpatienter Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: Dato: 7. april 2015 Udarbejdet af: Morten Jakobsen/Annette Lunde Stougaard E mail: Morten.Jakobsen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631365

Læs mere

Klinisk undervisning i træningsafdelingen Faaborg-Midtfyn Kommune

Klinisk undervisning i træningsafdelingen Faaborg-Midtfyn Kommune Klinisk undervisning i træningsafdelingen Faaborg-Midtfyn Kommune Træning, aktivitet og rehabilitering (TAR) i Faaborg-Midtfyn kommune består af 4 teams. Et i henholdsvis Faaborg, Broby, Gislev og et i

Læs mere

Kvalitetsstandard Genoptræning efter Servicelovens 86 stk. 1 og Sundhedslovens 140 på Morsø Afklaringscenter

Kvalitetsstandard Genoptræning efter Servicelovens 86 stk. 1 og Sundhedslovens 140 på Morsø Afklaringscenter S o c i a l o g S u n d h e d Kvalitetsstandard Genoptræning efter Servicelovens 86 stk. 1 og Sundhedslovens 140 på Morsø Afklaringscenter August 2014 Baggrund Kvalitetsstandarden tjener det formål at

Læs mere

Træningsmængde i Stevns Kommune

Træningsmængde i Stevns Kommune Træningsmængde i Stevns Kommune 214-217. Sundhedsloven 14. Almen genoptræning genoptræning efter behandling på sygehuset. Leveres og betales af kommunen. ( Sygehuset henviser ) I 214 modtog Stevns Kommune

Læs mere

Social og Sundhed. Kvalitetsstandard Genoptræning efter Sundhedslovens 140 i Morsø Kommune. Maj 2016

Social og Sundhed. Kvalitetsstandard Genoptræning efter Sundhedslovens 140 i Morsø Kommune. Maj 2016 Social og Sundhed Kvalitetsstandard Genoptræning efter Sundhedslovens 140 i Morsø Kommune Maj 2016 Baggrund Genoptræningsområdet i Morsø Kommune er organiseret i Sundhedsafdelingen og har udgangspunkt

Læs mere

Kvalitetsstandard for den Kommunale sygepleje

Kvalitetsstandard for den Kommunale sygepleje Kvalitetsstandard for den Kommunale sygepleje 2015 Kvalitetsstandard for kommunalsygepleje Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet i Faaborg Midtfyn Kommune Formålet med den sygeplejefaglige

Læs mere

KL s brugertilfredshedsundersøgelse på genoptræningsområdet Opsamling dec. 2015

KL s brugertilfredshedsundersøgelse på genoptræningsområdet Opsamling dec. 2015 KL s brugertilfredshedsundersøgelse på genoptræningsområdet Opsamling dec. 2015 Undersøgelsesdesign For at gennemføre undersøgelsen med et så lavt ressourcemæssigt forbrug som muligt, blev en stringent

Læs mere

Kvalitetsstandard. Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade. Sundhedsloven 140. Serviceloven 86 stk.

Kvalitetsstandard. Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade. Sundhedsloven 140. Serviceloven 86 stk. 1 of 5 Kvalitetsstandard Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade Sundhedsloven 140 Serviceloven 86 stk.1 Lov om specialundervisning 2014 2 of 5 Ydelse Ambulant tværfaglig

Læs mere

Budget 2016 Social og Sundhedsudvalget

Budget 2016 Social og Sundhedsudvalget Side 1 af 1 Beskrivelse af sundheds- og forebyggelsesområdet: Rammebetingelser Rammer og målsætninger for monitorering og opfølgning af indsatser på sundhedsområdet tager udgangspunkt i 5 hovedområder:

Læs mere

Forslag til udmøntning af Kommunernes økonomiaftale for 2015 Sundhed og Handicap

Forslag til udmøntning af Kommunernes økonomiaftale for 2015 Sundhed og Handicap Forslag til udmøntning af Kommunernes økonomiaftale for 2015 Sundhed og Handicap Regeringen, KL og Danske Regioner har et fælles ønske om at Styrke Det Nære Sundhedsvæsen, et sundhedsvæsen, hvor patienterne

Læs mere

Syddjurs Kommunes værdigrundlag:

Syddjurs Kommunes værdigrundlag: Kvalitetsstandard Ambulant Genoptræning Syddjurs Godkendt af byrådet d. 27. februar 2019 1 Syddjurs Kommunes værdigrundlag: Der arbejdes ud fra kommunes overordnede værdigrundlag: Åbenhed det sikrer vi

Læs mere

Klinisk undervisning i træningsafdelingen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Klinisk undervisning i træningsafdelingen i Faaborg-Midtfyn Kommune Klinisk undervisning i træningsafdelingen i Faaborg-Midtfyn Kommune Træningsafdelingen (TAR) i Faaborg-Midtfyn Kommune består af 5 teams. Et i henholdsvis Faaborg, Broby, Ringe, Gislev og Espe (ved Ringe)

Læs mere

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for genoptræning efter Sundhedslovens 140

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for genoptræning efter Sundhedslovens 140 Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for genoptræning efter Sundhedslovens 140 2 Kvalitetsstandard for genoptræning efter Sundhedslovens 140 Formålet med hjælpen Hvem kan få hjælp? Hvad består

Læs mere

Genoptræning og vedligeholdende

Genoptræning og vedligeholdende Genoptræning og vedligeholdende træning 2015 Kvalitetsstandard for kommunal genoptræning, uden forudgående sygehusindlæggelse, og vedligeholdende træning Lovgrundlag Lov om social service 86. Hvad er vedligeholdende

Læs mere

Kvalitetsstandard. Ambulant genoptræning og rehabilitering til borgere med erhvervet hjerneskade herunder taletræning. Godkendt af byrådet d.

Kvalitetsstandard. Ambulant genoptræning og rehabilitering til borgere med erhvervet hjerneskade herunder taletræning. Godkendt af byrådet d. Kvalitetsstandard Ambulant genoptræning og rehabilitering til borgere med erhvervet hjerneskade herunder taletræning Godkendt af byrådet d. xx 1 of 6 2 of 6 Ydelser Ambulant flerfaglig genoptræning til

Læs mere

Kvalitetsstandard. Ambulant genoptræning og rehabilitering af borgere med erhvervet hjerneskade. Sundhedslovens 140 og Servicelovens 86, stk.

Kvalitetsstandard. Ambulant genoptræning og rehabilitering af borgere med erhvervet hjerneskade. Sundhedslovens 140 og Servicelovens 86, stk. Kvalitetsstandard Ambulant genoptræning og rehabilitering af borgere med erhvervet hjerneskade. Sundhedslovens 140 og Servicelovens 86, stk. 1 1 Træning- og aktivitetsområdet i Syddjurs Kommune Lovgrundlag

Læs mere

Målgruppen er borgere i Norddjurs Kommune med et eller flere af følgende behov:

Målgruppen er borgere i Norddjurs Kommune med et eller flere af følgende behov: Kvalitetsstandard: Træning Målgruppe Målgruppen er borgere i Norddjurs Kommune med et eller flere af følgende behov: Borgere, der efter sygdom er midlertidigt svækkede Borgere, der har behov for træning

Læs mere

Kvalitetsstandard for genoptræning efter Sundhedslovens 140

Kvalitetsstandard for genoptræning efter Sundhedslovens 140 Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for genoptræning efter Sundhedslovens 140 2 Kvalitetsstandard for genoptræning efter Sundhedslovens 140 Formålet med hjælpen

Læs mere

Kvalitetsstandard for genoptræning

Kvalitetsstandard for genoptræning Kvalitetsstandard for genoptræning Udarbejdet af: Elsebeth Elsted Dato: 25.03 2015 Sagsid.: Elel Version nr.: Kvalitetsstandard for genoptræning Område Sundhed og handicap Træning, Aktivitet og Rehabilitering.

Læs mere

Foreløbig skitse af indhold i et Center for Sundhed i Svendborg Kommune

Foreløbig skitse af indhold i et Center for Sundhed i Svendborg Kommune Foreløbig skitse af indhold i et Center for Sundhed i Svendborg Kommune Baggrund Forventningerne og behovene for kommunale tilbud der kan styrke borgerens evne til at håndtere egen sundhed er steget de

Læs mere

ning Genoptræning Pct. I hjemmet (gå til spørgsmål 5) 17 13% På træningscenter 80 62% Både og 30 23% 1 Hvor foregik din genoptræning? Abs.

ning Genoptræning Pct. I hjemmet (gå til spørgsmål 5) 17 13% På træningscenter 80 62% Både og 30 23% 1 Hvor foregik din genoptræning? Abs. Genoptræning ning Udført af: Forebyggelse og Sundhed (Forebyggelse og Sundhed) Antal besvarelser: 29 Udførelsestidspunkt: 7-6-2 8:2:28 Info: Dataindsamlingen afsluttet. Genoptræning ning Hvor foregik din

Læs mere

1 of 6. Kvalitetsstandard Ambulant Genoptræning Syddjurs Godkendt af byrådet d. xx

1 of 6. Kvalitetsstandard Ambulant Genoptræning Syddjurs Godkendt af byrådet d. xx 1 of 6 Kvalitetsstandard Ambulant Genoptræning Syddjurs Godkendt af byrådet d. xx 1 2 of 6 Syddjurs Kommunes værdigrundlag: Der arbejdes ud fra kommunes overordnede værdigrundlag: Åbenhed det sikre vi

Læs mere

Forslag Kvalitetsstandard for den Kommunale Sygepleje 2016

Forslag Kvalitetsstandard for den Kommunale Sygepleje 2016 Forslag Kvalitetsstandard for den Kommunale Sygepleje 2016 Kvalitetsstandard for kommunalsygepleje Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet i Faaborg Midtfyn Kommune. Formålet med sygeplejefaglig

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Aabenraa Kommune, Træning og Forebyggelse (TOF) Kresten Philipsensvej 4 A 6200 Aabenraa Telefon 73767519 E-mail Jjoer@aabenraa.dk

Læs mere

Sundhedschef Sten Dokkedahl std@faaborgmidtfyn.dk

Sundhedschef Sten Dokkedahl std@faaborgmidtfyn.dk Sundhedschef Sten Dokkedahl std@faaborgmidtfyn.dk Begrebsafklaring Sundhedslovens 205: Regionsrådet og Kommunalbestyrelsen indgår aftaler om opgave varetagelsen på sundhedsområdet. Sundhedskoordinationsudvalget,

Læs mere

Kvalitetsstandard for genoptræning (Fysisk, psykisk og socialt)

Kvalitetsstandard for genoptræning (Fysisk, psykisk og socialt) Kvalitetsstandard for genoptræning (Fysisk, psykisk og socialt) Område Lovgrundlag Social afdelingen Træning,- og hjælpemiddels afd. Spodsbjergvej 129 A 5900 Rudkøbing Loven om Social Service 86 stk. 1:

Læs mere

Kvalitetsstandard 2014 Træningsområdet

Kvalitetsstandard 2014 Træningsområdet Kvalitetsstandard 2014 Træningsområdet Vedtaget af byrådet maj 2014 2014: REBILD KVALITETSSTANDARD SUNDHEDSLOVENS 140 Kriterier Alle borgere i Rebild kommune, der på tidspunktet for udskrivning fra sygehus

Læs mere

Kvalitetsstandard 2015 Center Sundhed

Kvalitetsstandard 2015 Center Sundhed Kvalitetsstandard 2015 Center Sundhed Til politisk behandling marts 2015 Genoptræning efter sygehusindlæggelse Kriterier Alle borgere i Rebild kommune, der på tidspunktet for udskrivning fra sygehus har

Læs mere

Institutionstype/tilhørsforhold: Træningsafdelingen er en del af sundhedsafdelingen i Middelfart kommune

Institutionstype/tilhørsforhold: Træningsafdelingen er en del af sundhedsafdelingen i Middelfart kommune Institutionens navn: Sundhedsafdelingen, Middelfart kommune Jernbanegade 75-77 5500 Middelfart Tlf. 88 88 4669 E-mail: vivi.ovesen@middelfart.dk Institutionens webadresse: www.middelfart.dk Kontakt oplysninger

Læs mere

Forebyggelsesafdelingen. Motionstilbud i Gentofte Kommune. Seniorer GENTOFTE KOMMUNE TRANEHAVEN

Forebyggelsesafdelingen. Motionstilbud i Gentofte Kommune. Seniorer GENTOFTE KOMMUNE TRANEHAVEN Forebyggelsesafdelingen Motionstilbud i Gentofte Kommune Seniorer GENTOFTE KOMMUNE TRANEHAVEN Oversigt over nogle af Gentofte Kommunes motionstilbud Tilbuddene i folderen er inddelt i 3 kategorier: Styrketræning

Læs mere

Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne

Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne med senhjerneskade efter Servicelovens 103-104 Udarbejdet af: Elsebeth Elsted Dato: Fremlægges til godkendelse på SOU den 19. juni 2017 Version nr.: 4 (erstatter

Læs mere

Dialogbaseret Aftalestyring. Aftale 2007 Træning, aktivitet og rehabilitering

Dialogbaseret Aftalestyring. Aftale 2007 Træning, aktivitet og rehabilitering Dialogbaseret Aftalestyring Aftale 2007 Træning, aktivitet og rehabilitering 2007 1 Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning...2 2.0 Den politiske ramme...2 3.0 Den faglige ramme...4 4.0 Institutionsrammen...7

Læs mere

Nøgletal for træningsenheden samt opfølgning på puljemidler til nedbringelse af ventetiden

Nøgletal for træningsenheden samt opfølgning på puljemidler til nedbringelse af ventetiden Nøgletal for træningsenheden samt opfølgning på puljemidler til nedbringelse af ventetiden Formål: Denne opgørelse har to formål. Først og fremmest skal sagen give Social- og Sundhedsudvalget et indblik

Læs mere

Total

Total Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn 2017 2018 2019 2020 31 Sundhedsudvalget Sundhed og Omsorg Rehabilitering fremfor sygehusbehandling 32 Sundhedsudvalget Sundhed og Omsorg Reduktion i trænings- og aktivitetsbesøg

Læs mere

NOTAT: Undersøgelse af brugertilfredshed genoptræning

NOTAT: Undersøgelse af brugertilfredshed genoptræning Social og Sundhed Sagsnr. 288564 Brevid. 2494254 Ref. TIHO NOTAT: Undersøgelse af brugertilfredshed genoptræning 25. januar 2017 Baggrund KL har i efteråret 2014 udviklet en spørgeramme til tilfredshedsundersøgelse

Læs mere

Notat. Forord Generelle oplysninger

Notat. Forord Generelle oplysninger Sundhedsafdelingen Middelfart Kommune Middelfart Midtpunkt, Jernbanegade 75-77 5500 Middelfart www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 4650 Fax +45 8888 5501 Lis.Huge@middelfart.dk Notat

Læs mere

Tilsynsrapport 2017 Lov om Social Service 86, stk. 1. og 2.

Tilsynsrapport 2017 Lov om Social Service 86, stk. 1. og 2. Tilsynsrapport 2017 Lov om Social Service 86, stk. 1. og 2. Kommunen har jf. Lov om Social Service 151, stk. 1 pligt til at føre tilsyn med, at de kommunale opgaver efter 83, 83a og 86 løses i overensstemmelse

Læs mere

Træningen kan foregå i hold eller individuelt og tildeles efter konkret individuel vurdering.

Træningen kan foregå i hold eller individuelt og tildeles efter konkret individuel vurdering. Deloitte 2014: REBILD KVALITETSSTANDARD SUNDHEDSLOVENS 140 Kriterier Alle borgere i Rebild kommune, der på tidspunktet for udskrivning fra sygehus har et lægefagligt begrundet behov herfor tilbydes almen

Læs mere

Kvalitetsstandard for. genoptræning. Ishøj Kommune

Kvalitetsstandard for. genoptræning. Ishøj Kommune 2013 Kvalitetsstandard for genoptræning Ishøj Kommune 1 Politiske målsætninger Formålet med Træningscentret er at tilbyde fagprofessionel genoptræning til dig, der har brug for hjælp til at genvinde funktionsevnen.

Læs mere

Kommunal genoptræning og vedligeholdende træning. Træning og behandling hos private terapeuter

Kommunal genoptræning og vedligeholdende træning. Træning og behandling hos private terapeuter Kommunal genoptræning og vedligeholdende træning Træning og behandling hos private terapeuter Marts 2010 Kommunal genoptræning efter sygehusindlæggelse Langeland Kommunes fysio- og ergoterapeuter varetager

Læs mere

Genoptræning. efter servicelovens 86 stk. 1 samt sundhedslovens 140. Kvalitetsstandard. Den rehabiliterende tankegang tager udgangspunkt i flg.

Genoptræning. efter servicelovens 86 stk. 1 samt sundhedslovens 140. Kvalitetsstandard. Den rehabiliterende tankegang tager udgangspunkt i flg. Genoptræning efter servicelovens 86 stk. 1 samt sundhedslovens 140 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit

Læs mere

Ældre & Sundhed Kvalitetsstandard for genoptræning

Ældre & Sundhed Kvalitetsstandard for genoptræning Ældre & Sundhed Kvalitetsstandard for genoptræning 1 Kvalitetsstandard for genoptræning Område Lovgrundlag Ældre & Sundhed Træning,- og hjælpemiddels afd. Spodsbjergvej 129 A 5900 Rudkøbing Loven om Social

Læs mere

Kvalitetsstandard. Genoptræning efter udskrivning fra sygehus. Sundhedsloven 140. Lovgrundlag. Formål. Indhold. Målgruppe /tildelingskriterier

Kvalitetsstandard. Genoptræning efter udskrivning fra sygehus. Sundhedsloven 140. Lovgrundlag. Formål. Indhold. Målgruppe /tildelingskriterier Kvalitetsstandard Genoptræning efter udskrivning fra sygehus Sundhedsloven 140 Lovgrundlag 140. Kommunalbestyrelsen tilbyder vederlagsfri genoptræning til personer, der efter udskrivning fra sygehus har

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget:

Social- og Sundhedsudvalget: Social- og Sundhedsudvalget: Politik område Forslag nr. Tekst: Effekt i 2017 Helårsvirkning 701 1 Rammebesparelse på rehabiliteringstilbud til borgere med kroniske sygdomme (hjertesygdom, diabetes 2, KOL

Læs mere

Kvalitetsstandarder træning Center Sundhed, Kultur og Fritid

Kvalitetsstandarder træning Center Sundhed, Kultur og Fritid Kvalitetsstandarder træning 2019 Center Sundhed, Kultur og Fritid Genoptræning efter sygehusindlæggelse Kriterier Alle borgere i Rebild kommune, der på tidspunktet for udskrivning fra sygehus har et lægefagligt

Læs mere

Kvalitetsstandard for genoptræning af voksne efter serviceloven 86, stk.1

Kvalitetsstandard for genoptræning af voksne efter serviceloven 86, stk.1 1 Kvalitetsstandard for genoptræning af voksne efter serviceloven 86, stk.1 Lovgrundlag 86, stk. 1 i serviceloven Kommunalbestyrelsen skal tilbyde genoptræning til afhjælpning af fysisk funktionsnedsættelse

Læs mere

Kvalitetsstandarder for

Kvalitetsstandarder for Bilag 2. Kvalitetsstandarder for genoptræning og vedligeholdende træning for borgere over 65 år i Københavns Kommune 86 i Lov om Social Service 2007 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Læs mere

Økonomiske konsekvenser vedrørende sundhedscenter/sundhedscentre

Økonomiske konsekvenser vedrørende sundhedscenter/sundhedscentre Dato: 3.4 2009 Reference: PH, KKN Direkte telefon: 89591005, 89591006 E-mail: Journalnr.: 08 17809 Økonomiske konsekvenser vedrørende sundhedscenter/sundhedscentre I forbindelse med etablering og flytning

Læs mere

Referat af møde i Følgegruppe for genoptræning Torsdag 6. september Regionshuset Vejle

Referat af møde i Følgegruppe for genoptræning Torsdag 6. september Regionshuset Vejle Referat af møde i Følgegruppe for genoptræning Torsdag 6. september 2012 10.00 15.00 Regionshuset Vejle Deltagere: Kommunale deltagere Asger Kudahl, Odense Kommune (medformand) Lene Gram Herborg, Sønderborg

Læs mere

Kvalitetsstandard for træning til borgere med kræft efter sundhedsloven 119 sundhedsfremme og forebyggelse

Kvalitetsstandard for træning til borgere med kræft efter sundhedsloven 119 sundhedsfremme og forebyggelse 1 Kvalitetsstandard for træning til borgere med kræft efter sundhedsloven 119 sundhedsfremme og forebyggelse Lovgrundlag 119 i Sundhedsloven Kommunalbestyrelsen har ansvaret for ved varetagelsen af kommunens

Læs mere

4 Kvalitetsstandard for forebyggende træning

4 Kvalitetsstandard for forebyggende træning Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg 4 Kvalitetsstandard for forebyggende træning (Selvtræning) Serviceloven 79 2018 Indledning Fredensborg Kommune tilbyder forebyggende træning * til borgere, som er motiveret

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Genoptræning efter udskrivning fra sygehus Sundhedsloven 140

KVALITETSSTANDARD Genoptræning efter udskrivning fra sygehus Sundhedsloven 140 KVALITETSSTANDARD Genoptræning efter udskrivning fra sygehus Sundhedsloven 140 LOVGRUNDLAG 140. Kommunalbestyrelsen tilbyder vederlagsfri genoptræning til personer, der efter udskrivning fra sygehus har

Læs mere

Anlæg Om- og nybygning på Marselisborg Centret

Anlæg Om- og nybygning på Marselisborg Centret Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 24. april 2019 Anlæg Om- og nybygning på Marselisborg Centret 1. Resume Hos Folkesundhed Midt kan borgere i Aarhus Kommune få støtte

Læs mere

Genoptræning & vedligeholdende træning

Genoptræning & vedligeholdende træning Kvalitetsstandarder 2014 Genoptræning & vedligeholdende træning - servicelovens 86, stk. 1 og 2 Kvalitetsstandarder 2014 Kvalitetsstandard for genoptræning og vedligeholdende træning Kære borger I gør

Læs mere

Kvalitetsstandard for genoptræning uden sygehusindlæggelse

Kvalitetsstandard for genoptræning uden sygehusindlæggelse Kvalitetsstandard for genoptræning uden sygehusindlæggelse 2014 Løbenr. og år: 150432/14 1 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er en kvalitetsstandard?... 3 2. Hvad er formålet med træningen?... 3 3. Hvem kan

Læs mere

Kvalitetsstandarder Mariagerfjord Kommune

Kvalitetsstandarder Mariagerfjord Kommune Lovgrundlag Lov om Social Service Hvordan søger man om genoptræning Hvad er formålet Bærende principper for 86, stk. 1 Kommunalbestyrelsen skal tilbyde genoptræning til afhjælpning af fysisk funktionsnedsættelse

Læs mere

Kvalitetsstandard Genoptræningsplaner

Kvalitetsstandard Genoptræningsplaner [Skriv tekst] Kvalitetsstandard Genoptræningsplaner [Skriv tekst] Side 0 Fanø Kommune Indhold 1.0 Lovgrundlag... 3 2.0 Formål... 3 3.0 Hvad er en genoptræningsplan?... 3 4.0 Målgruppe - Hvem kan få en

Læs mere

1 Træning. 1.1 Genoptræning efter Serviceloven

1 Træning. 1.1 Genoptræning efter Serviceloven 1 Træning 1.1 Genoptræning efter Serviceloven Servicelovens 86 stk.1. Voksne, typisk ældre borgere, som har fået svært ved at klare de daglige gøremål efter eksempelvis sygdom. Gratis genoptræning til

Læs mere

Kommunal stratificeringsmodel for genoptræning efter sundhedsloven

Kommunal stratificeringsmodel for genoptræning efter sundhedsloven Kommunal stratificeringsmodel for genoptræning efter sundhedsloven Høj terapeutfaglig kompleksitet Monofaglige kompetencer Tværfaglige kompetencer Lav terapeutfaglig kompleksitet Kommunal stratificeringsmodel

Læs mere

Sundhedscenter Wiedergården

Sundhedscenter Wiedergården Sundhedscenter Wiedergården Sundhed og Omsorg Rådhuset, Kirkevej 7 2791 Dragør Tlf.: 32 89 01 00 Baggrund Den kommunale sundhedsopgave varetages af Sundhedscenter Wiedergården. Notatet belyser den kommunale

Læs mere

KVALITETSSTANDARDER 2018

KVALITETSSTANDARDER 2018 KVALITETSSTANDARDER 2018 1.15 Genoptræning Lovgrundlag for ydelse Bevillingskompetence Hvilket behov dækker 140 i Sundhedsloven og 86, stk. 1, 88, stk. 2 i Serviceloven. Ishøj Kommune, Ældre og rehabilitering

Læs mere