% % %

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "270.000 34.809 33.989 370.000 37.720 37.966 246 1% 470.000 41.533 43.378 1.845 4% 570.000 45.387 52.193 6.806 15% 670.000 49.200 59.983 10."

Transkript

1 Uddannelsesudvalget UDU alm. del Bilag 7 Offentligt Motivering af ønsket om foretræde for uddannelsespolitisk udvalg: På vegne af Ordblindeefterskolerne anmoder vi om foretræde for Folketingets Uddannelsesudvalg, da vi frygter, at Genopretningsplanen sammen med Finanslovsforslaget for 2011 vil medføre, at det frie valg af en ordblindeefterskole til deres børn forsvinder for forældre med en mellemindkomst. Hvis Genopretningsplanen og Finanslovsforslaget udmøntes som de foreligger, vil der ske en reduktion i statsstøtten til forældrenes egenbetaling for det kommende skoleår på mellem 10 og 40%, (se nedenstående tabel), og beløbet som forældrene skal betale vil stige tilsvarende. Denne reduktion gentages i Den gennemsnitlige ugepris blandt de ordblindeefterskoler der på nuværende tidspunkt har oplyst den, er i det kommende skoleår på kr kr., og skolerne har typisk 41 ugers undervisning. Den økonomiske virkning set fra forældrene: For en familie med nedenstående indkomstniveau medfører Genopretningsplanen og Finanslovsforslaget for 2011 følgende prisstigninger på et efterskoleophold af 1 års varighed. Hvis den nuværende Virkning af statsstøtteskala blev Genopretningsplan og bibeholdt i 2011 Finanslovsforslag 2011 Skoleår Skolernes ugepris 1875 kr kr. Antal uger Indkomst Forældrebetaling I 2010/11 kr./år Forældrebetaling I 2011/12 kr./år stigning kr./år i % % % % % % % % Som det fremgår, er det især familieindkomster fra kr kr , der rammes, med prisstigninger på 15% - 22% fra august 2011, med uændret ugepris og antal undervisningsuger.

2 Vi frygter, at prisstigninger som anført ovenfor vil medføre, at en række familier i indkomstintervallet kr kr ikke vil have økonomisk mulighed for at sende deres ordblinde barn på vore efterskoler, simpelthen fordi det er for dyrt. På ordblindeefterskolerne som helhed drejer det sig om godt 30 % af forældregruppen, som har en har indkomst i dette indkomstinterval, og som vil blive særligt hårdt ramt økonomisk af besparelserne. Effekt i forhold til 95 % målsætningen : Vi frygter, at ½-delen af forældrene i denne indkomstgruppe svarende til ca. 15 % af skolernes samlede elevgruppe kan blive tvunget til at fravælge ordblindeefterskolernes undervisningstilbud. Når det muligvis bliver så mange, er det fordi vi allerede i dag ser tendensen til, at ordblindeefterskolerne fravælges af økonomiske årsager. Finanskrisen har ramt vores forældregruppe relativt hårdt. Hvis ovenstående forudsætning er korrekt, vil det medføre at ca. 250 ordblinde elever må blive i folkeskoleregi. Eleverne kommer i vid udstrækning fra kommuner, der ikke har et reelt undervisningstilbud til elevgruppen. Forskningsresultater har vist, at nogle elever i folkeskolen føler at de er udsat for mobning og deraf følgende ekskluderende position uden at læreren griber ind. Endvidere opleves degradering og henvisning til specialklassen, eller at være frit svævende mellem klassen og specialundervisningen. Dette fører ofte yderligere selveksklusion med sig. Ved skiftet til ordblindeefterskolerne oplever eleverne en forandring fra at være unormal til at være normal. Dette er tæt forbunden med elevernes evne til at skabe identitet og sociale kompetencer. Ordblindeefterskolernes faglige undervisning står naturligvis mål med folkeskolens, men hertil kommer at mange af ordblindeefterskolerne tillige tilbyder undervisning i værksteder, hvor eleverne får erfaring med og forestilling om fremtidige job og uddannelse med det formål, at alle elever der forlader efterskolerne kommer videre i en ungdomsuddannelse. Endvidere opnår eleverne sociale kompetencer, som beskrevet ovenfor, der er mindst lige så vigtige som de faglige for at kunne begår sig på arbejdsmarkedet. Dermed er Genopretningsplan og Finanslovsforslaget i direkte modsætning til målet om, at 95 % af en ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse. Den samfundsøkonomiske effekt: Det er endvidere vores overbevisning, at en kraftig reduktion i antallet af elever på ordblindeefterskolerne blot medfører forøgede udgifter til specialundervisning i kommunerne.

3 Økonomien for 1 elev i en ordblindefterskole: Undervisningen af en elev i 8. eller 9. kl. på en ordblindeefterskole koster på nuværende tidspunkt samfundet i alt kr ,- pr. elev for et skoleår. For en 10. klasseselev (og de ordblinde elever har stort set alle brug for et 10. skoleår) er udgiften kr pr. elev. Dertil kommer statstilskuddet til forældrene. I indkomstniveauet kr kr udgør statstilskuddet pt. mellem kr. og kr. pr elev pr. år. I alt koster det i dag før besparelserne samfundet mellem kr og kr kr. pr ordblinde elev pr. år., når eleven går på en ordblindeefterskole. Økonomien ved 1 ordblind elev i kommunalt regi: Udgiften i kommunalt regi er vanskelig for ikke at sige umulig at opgøre og varierer formentlig også ganske meget fra kommune til kommune. Vi har forsøgt at finde tallene ved AKF og Kommunernes Landsforening, uden at få svar. Kurt Houlberg, Programchef ved AKF, skriver: Det er desværre ikke noget, som jeg eller AKF har viden om. Faktisk tvivler jeg på, at nogen har et samlet overblik over denne specifikke omkostning. Om nogen vil det være KL. Men jeg tvivler som sagt. Selv ikke i de enkelte kommuners regnskaber vil jeg forvente, at udgifterne er registreret separat for ordblinde i overbygningen. Så jeg tror desværre ikke, det er muligt at finde svar på dit spørgsmål. Ovennævnte er et selvstændigt problem, som vi vil undlade at gå yderligere ind i. Taksten for ordblindeundervisning på VUC er ca. kr pr. årskursist. (En årskursist er en kursist, der har fået undervisning i 812,5 klokketimer.) Hertil kommer fællestakst på ca. kr pr. elev og bygningstakst på ca. kr pr. elev, i alt kr ,- pr. årskursist Alt i alt vil den forøgede samfundsudgift ved at beskære statstilskuddet til forældre, som alternativt ville sende deres barn på en ordblindeefterskoler, forsigtigt vurderet være: Sparet statstilskud pr. elev, som følge af finanslovsforslag og genopretningspakke: ,- *Øget udgift til kommunal specialundervisning: ,- I alt: ,- *Udgiftsforøgelsen er differencen mellem udgiften på VUC for en ordblind elev og prisen for en ordblind elev på efterskole. (kr kr = kr ) Konklusion (Den samfundsøkonomiske effekt): Effekten af genopretningsplan og finanslovsforslaget for 2011 bliver dermed, at hvis 250 elever undlader at vælge en ordblindeefterskole, vil det medfører øgede omkostninger for samfundet som helhed på kr. 50 mio. om året.

4 Et lignende regnestykke vil formentlig kunne opstilles på de ca elever, der går på landets efterskoler målrettet elever med generelle indlæringsvanskeligheder, samt de mange sårbare elever, ordblinde elever mv. der går på de almindelige efterskoler, og derefter får mod på videreuddannelse. Behovet for innovative unge: Endelig er der den udefinerbare merværdi, som et efterskoleophold tilfører eleverne i kraft af, at de på et afgørende tidspunkt i deres liv kommer ud i en ny sammenhæng. Denne merværdi er af væsentlig betydning måske netop for unge med læse- og stavevanskeligheder. 8 ud af 10 elever kommer til ordblindeefterskolerne med en udtalt mangel på selvtillid og tro på egne evner. Efter et eller 2 år på efterskole er 8 ud af 10 elever klar til at indtage verden og tage den ungdomsuddannelse, de ikke troede mulig. Hør selv eleverne udtale sig på Hvorfor er ordblindeefterskoler så væsentlige for vore ordblinde elever? Det seneste årti er læsning samt børn og unges læsekompetencer bragt voldsomt i fokus. Samfundet som helhed, uddannelsesinstitutioner og vores skolesystem har alle prioriteret dette område. Mange kommuner har iværksat efteruddannelse til lærere, oprettet specielle tilbud til elever med læsevanskeligheder mv. Dette er kommet alle skolens elever til gode, også vore ordblinde elever. Overfor netop denne elevgruppe ved man, at en særlig tilrettelagt undervisning er vejen frem. Den meget specifikke træning samt trygge omgivelser giver ro og stabilitet for denne elevgruppe. På trods af dette får vore ordblinde elever alligevel ar på sjælen. Hvorfor har lige netop jeg så svært ved at lære at læse? Hvorfor skal jeg have så mange flere gentagelser så meget mere struktur for at lære? Hvorfor kan jeg ikke opfatte tingene lige så hurtigt som mine kammerater? Selvværdet daler og eleven mistrives. Ordblindhed er en livslang hæmsko, som der kan arbejdes med, og hvor udvikling kan iagttages. Men udvikling af læsekompetencer for disse elever er hårdt arbejde, og drømmen om, at de en dag læser som klassekammeraterne forbliver en drøm. Hvilket betyder, at når vore ordblinde elever når overbygningen, hvor der læses mange og lange tekster, oplever rigtig mange, at muren rejser sig for dem. Nogle kommuner opretter måske et specielt overbygningstilbud for en del af disse elever. Dette fjerner ikke marginaliseringen, men bekræfter den snarere. På dette tidspunkt er/ bliver en stor del af vore ordblinde elever i folkeskoleregi ensomme og socialt endnu mere sårbare. Det fuldstændige skift til en anden skoleform viser sig at have en utrolig positiv virkning for de ordblinde elever. De kan starte på en frisk blandt elever, der alle har læsevanskeligheder. De får en ny mulighed for faglig udvikling, idet fællesskabet, hvor alle slås med de samme vanskeligheder, styrker denne. De mødes

5 af en anden skolekultur, hvor lærerne er tættere på en langt større del af dagen. Forhold som netop denne elevgruppe nyder utrolig godt af. De nære relationer er vigtige for den faglige udvikling. (Den mere almindelige del af folkeskolens elever har ikke disse behov. De klarer sig meget mere selvstændigt.) Yderligere viser der sig ved et ophold på ordblindeefterskole nye muligheder for at skabe sociale relationer. At være sammen på kryds og tværs i faglige situationer, i fritiden med dens forskellige tilbud, i det tætte samvær med værelseskammerater giver en unik mulighed for at afprøve og justere de sociale kompetencer, som desværre for en meget stor del af eleverne har ligget i dvale. Megen tid hjemme bruges alene på værelset ofte i selskab med computeren. Et efterskoleophold styrker således de ordblinde elever i såvel deres selvtillid som selvværd. Og trivslen styrkes nye muligheder for faglig udvikling. Efterskoler målrettet ordblinde elever løser hermed en stor opgave for vore elever med massive læsevanskeligheder. Pva. Ordblindeefterskolerne i Danmark Formand Per Hylander, Farsø Efterskole, Viborgvej 71, 9640 Farsø. Formand Knud Trier, Hobro Efterskole. Formand Michael Thorup, Bork Havn Efterskole Bestyrelsesmedlem Tove Matthiesen, Rågelund Efterskole

3. Notat om elevstøtte og skoleøkonomi Indledning. 2. Prisudvikling på efterskoler NOTAT. Bilagsnr Specialkonsulent Mette Hjort-Madsen

3. Notat om elevstøtte og skoleøkonomi Indledning. 2. Prisudvikling på efterskoler NOTAT. Bilagsnr Specialkonsulent Mette Hjort-Madsen 3. Notat om elevstøtte og skoleøkonomi 2016 NOTAT 23. marts 2017 Bilagsnr Forfatter Specialkonsulent Mette Hjort-Madsen 1. Indledning Efterskoleforeningen undersøger hvert år udviklingen i efterskolernes

Læs mere

Beretning Man siger at frem og tilbage er lige langt. Jeg synes nu at have oplevet en situation, hvor tilbage føltes betydelig længere en frem.

Beretning Man siger at frem og tilbage er lige langt. Jeg synes nu at have oplevet en situation, hvor tilbage føltes betydelig længere en frem. Beretning 2011. Man siger at frem og tilbage er lige langt. Jeg synes nu at have oplevet en situation, hvor tilbage føltes betydelig længere en frem. For at få hele historien med er det nødvendigt at starte

Læs mere

Notat 5.3. Elever med kommunal støtte til egenbetaling og øvrige kommunale tilskud

Notat 5.3. Elever med kommunal støtte til egenbetaling og øvrige kommunale tilskud Notat 5.3. Elever med kommunal støtte til egenbetaling og øvrige kommunale tilskud I. Indledning Elever med økonomisk støtte fra kommunen er en central, men ikke fuldstændig, indikator for andelen af udsatte

Læs mere

Notat om elevstøtte og prisudvikling på efterskoler 2015/16

Notat om elevstøtte og prisudvikling på efterskoler 2015/16 Notat om elevstøtte og prisudvikling på efterskoler 2015/16 FORFATTER Konsulent Mette Hjort Madsen Efterskoleforeningen indsamler årligt oplysninger om skoleøkonomi og elevstøtte fra skolerne. Indberetningen

Læs mere

Specialundervisning og inklusion, 2014/15

Specialundervisning og inklusion, 2014/15 Ligestillingsudvalget 2014-15 (2. samling) LIU Alm.del Bilag 3 Offentligt Specialundervisning og inklusion, 2014/15 Efter aftalen om kommunernes økonomi for 2013 er målet, at andelen af elever inkluderet

Læs mere

Tabel 1 Samlede besparelser for de gymnasiale uddannelser

Tabel 1 Samlede besparelser for de gymnasiale uddannelser Detaljeret gennemgang af finanslovsforslag 2011 samt dispositionsbegrænsning 2010 Regeringens forslag til finanslov 2011 blev offentliggjort tirsdag den 24. august 2010. Der er ingen egentlige overraskelser

Læs mere

September 2012. Resume: Efterskolerne og uddannelsesmobilitet. Udarbejdet af DAMVAD for Efterskoleforeningen

September 2012. Resume: Efterskolerne og uddannelsesmobilitet. Udarbejdet af DAMVAD for Efterskoleforeningen September 2012 Resume: Efterskolerne og uddannelsesmobilitet Udarbejdet af DAMVAD for Efterskoleforeningen For information on obtaining additional copies, permission to reprint or translate this work,

Læs mere

Tal om efterskolen, august 2013

Tal om efterskolen, august 2013 Tal om efterskolen, august 2013 NOTAT 15. september 2013 FORFATTER Hanne Lautrup og Ole Bjerring Indledning Efterskolerne indsender ved starten af det nye skoleår oplysninger om elevtal i det afsluttede

Læs mere

Elever med handicap på efterskole. Støttemuligheder for elever med fysiske og psykiske handicap på efterskoler

Elever med handicap på efterskole. Støttemuligheder for elever med fysiske og psykiske handicap på efterskoler Elever med handicap på efterskole Støttemuligheder for elever med fysiske og psykiske handicap på efterskoler 1. Indledning Foto: Mie Neel Udgivet af Efterskoleforeningen maj 2018 Sine Eggert og Mette

Læs mere

FTU-statistik tilmelding til ungdomsuddannelser m.m. pr. 4. marts 2014 en foreløbig opgørelse

FTU-statistik tilmelding til ungdomsuddannelser m.m. pr. 4. marts 2014 en foreløbig opgørelse FTU-statistik tilmelding til ungdomsuddannelser m.m. pr. 4. marts 2014 en foreløbig opgørelse Primo marts 2014 afleverede eleverne fra Horsens og Hedensted kommuners 9. og 10. klasser deres ansøgning til

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for: Kost- eller efterskoleophold efter servicelovens 52 a og Folkeskolelovens 20 og 22.

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for: Kost- eller efterskoleophold efter servicelovens 52 a og Folkeskolelovens 20 og 22. Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for: Kost- eller efterskoleophold efter servicelovens 52 a og Folkeskolelovens 20 og 22. Om kvalitetsstandarder En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til

Læs mere

Magleby Efterskole. Nyhedsbrev! Kære forældre Februar 2012

Magleby Efterskole. Nyhedsbrev! Kære forældre Februar 2012 Magleby Efterskole Nyhedsbrev! Kære forældre Februar 2012 Bemærk at der nederst i dette nyhedsbrev er evaluering, som vi beder Jer forældre om at deltage i. Omberegning af elevstøtten Til glæde for de

Læs mere

STU. Den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse Ved CSV-Odense-Vestfyn-Brangstrup

STU. Den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse Ved CSV-Odense-Vestfyn-Brangstrup STU Den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse Ved CSV-Odense-Vestfyn-Brangstrup Hvem er vi? Treårig ungdomsuddannelse Udannelsestilbud for 16-25-årige unge med vidt forskellige vanskeligheder Består

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Byrådet, forår 2017 syddjurs.dk Sammen løfter vi læring og trivsel Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Byrådet, forår 2017 1 Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Forslag til finanslov for 2019

Forslag til finanslov for 2019 3. september 2018 Forslag til finanslov for 2019 Regeringen fremlagde torsdag i sidste uge forslag til finanslov for 2019. Dette notat fremhæver de vigtigste nyheder og kommenterer derefter de enkelte

Læs mere

Uddrag fra HE rapport

Uddrag fra HE rapport Uddrag fra HE rapport Tabel A viser elevernes vurdering af, om de føler de har oplevet et anderledes skoleår i forhold til deres tidligere skoleår i folkeskolen. Tabel A Føler du at du har oplevet et anderledes

Læs mere

Afstand har betydning for gennemførelse af en ungdomsuddannelse

Afstand har betydning for gennemførelse af en ungdomsuddannelse A N A L Y S E 12-01-2011 Afstand har betydning for gennemførelse af en ungdomsuddannelse Analysens hovedpointer: - Nye tal viser, at transportafstand har betydning for, om unge får en ungdomsuddannelse

Læs mere

Elev Elevens fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer E-mail Mobiltelefon Udskrives fra Skole: Efter klasse år. Musik Drama Krop og natur Krea

Elev Elevens fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer E-mail Mobiltelefon Udskrives fra Skole: Efter klasse år. Musik Drama Krop og natur Krea Udfyldes af forældre og ansøger Ansøgningsskema. Elev s fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer E-mail Mobiltelefon Udskrives fra Skole: Efter klasse år Forældre / værge Navn Cpr-nummer Adresse

Læs mere

GRUNDSKOLEN. 9. august 2004. Af Søren Jakobsen

GRUNDSKOLEN. 9. august 2004. Af Søren Jakobsen 9. august 2004 Af Søren Jakobsen GRUNDSKOLEN Det gennemsnitlige tilskud pr. elev på grundskoleniveauet er faldet med 1,6 procent eller med 750 kr. fra 2001 til 2004 i gennemsnit (2004 prisniveau). Den

Læs mere

Notat om finanslovsforslag 2012

Notat om finanslovsforslag 2012 Notat om finanslovsforslag Nedenstående gennemgang er udarbejdet på baggrund af regeringens forslag til finanslov for. Hvis regeringen er en anden efter valget den 15. september, vil der komme et ændringsforslag/nyt

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 2012/13

Selvevaluering skoleåret 2012/13 Selvevaluering skoleåret 2012/13 Indhold Værdigrundlag... 2 Vores værdigrundlag og overordnede pædagogiske målsætninger lyder således:... 2 Selvevaluering... 2 Selvevaluering for skoleåret 2012-2013:...

Læs mere

Resumée. Uddannelsesparath ed og de unges overgang til ungdomsuddannels e. Analyse af det samlede ungdomsuddannelsesområde Juni 2011

Resumée. Uddannelsesparath ed og de unges overgang til ungdomsuddannels e. Analyse af det samlede ungdomsuddannelsesområde Juni 2011 Resumée é Uddannelsesparath ed og de unges overgang til ungdomsuddannels e Analyse af det samlede ungdomsuddannelsesområde Juni 2011 2 RESUMÉ af Uddannelsesparathed og de unges overgang til ungdomsuddannelse

Læs mere

Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden

Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden 1 Sdr. Feldings Efterskole Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden Ligesom sidste år, vil jeg dele min beretning op i tre afsnit. Først vil jeg fortælle lidt om hvad der generelt har

Læs mere

Analyse af tilskudsordningernes udvikling

Analyse af tilskudsordningernes udvikling Analyse af tilskudsordningernes udvikling Efterskoleforeningens årsmøde 2012 vedtog, at styrelsen til årsmødet 2013 skal fremlægge en analyse af tilskudsordningernes udvikling de seneste år med henblik

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering, marts 2010.

Undervisningsmiljøvurdering, marts 2010. Undervisningsmiljøvurdering, marts 2010. Udarbejdet af: Christine 9c, Emil 9c, Morten 6.b, Caroline 6.a, Lilian Svart, Elna Jørgensen 1. Kortlægning jf. skema 2. Beskrivelse og vurdering af evt. undervisningsmiljøproblemer

Læs mere

Politik for inkluderende læringsmiljøer

Politik for inkluderende læringsmiljøer Politik for inkluderende læringsmiljøer Kommunalbestyrelsen den 24. november 2011 Politik for inkluderende læringsmiljøer 1. Indledning: Inklusion kan anskues både ud fra en pædagogisk og en økonomisk

Læs mere

Resultat af: Undervisningsmiljøundersøgelse på Svenstrup Efterskole, juni 2007

Resultat af: Undervisningsmiljøundersøgelse på Svenstrup Efterskole, juni 2007 Resultat af: Undervisningsmiljøundersøgelse på Svenstrup Efterskole, juni 2007 I klassen: 1. Hvilken af nedenstående påstande passer bedst til dig? (93 a. Jeg er en af de dygtigste i klassen. 16 % b. Enkelte

Læs mere

Drømmer du om at gøre en forskel for udviklingshæmmede?

Drømmer du om at gøre en forskel for udviklingshæmmede? Et fantastisk ophold på efterskole for de unge mennesker Kvie Sø Efterskole bliver den eneste efterskole vest for Storebælt udelukkende for udviklingshæmmede. Drømmer du om at gøre en forskel for udviklingshæmmede?

Læs mere

Eggeslevmagle Skole vil med linjerne skabe en endnu bedre skole i samarbejde med en række virksomheder og klubber.

Eggeslevmagle Skole vil med linjerne skabe en endnu bedre skole i samarbejde med en række virksomheder og klubber. FREMTIDENS SKOLE forældre i 8.I - 2012/13 Til forældre med elever i overbygningen Du kan her se resultatet af spørgeskemaundersøgelsen, som har været udsendt i december 2012 til alle forældre med elever

Læs mere

UU GULDBORGSUND KVARTALSRAPPORT 1. KVARTAL KVT. 2017

UU GULDBORGSUND KVARTALSRAPPORT 1. KVARTAL KVT. 2017 UU GULDBORGSUND KVARTALSRAPPORT 1. KVARTAL 219 GULDBORGSUND KOMMUNE CENTER FOR BØRN & LÆRING UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING EGGERTSVEJ 2 48 NYKØBING F. TLF 5482243 WWW.UUGULDBORGSUND.DK 2-3-218 TSC 3.

Læs mere

Udviklingsarbejde for udskolingselever med særlige behov

Udviklingsarbejde for udskolingselever med særlige behov Byplanvejens skole, april 2012 Ud af skolen og hva så? Udviklingsarbejde for udskolingselever med særlige behov Intro Byplanvejensskole har de seneste 6 år haft succes med at forbedre udskolingsaktiviteter

Læs mere

Ansøgning om En Håndsrækning til efterskoleophold i 2017/2018 Et samarbejde mellem Egmont Fonden og Efterskoleforeningen

Ansøgning om En Håndsrækning til efterskoleophold i 2017/2018 Et samarbejde mellem Egmont Fonden og Efterskoleforeningen Ansøgning om En Håndsrækning til efterskoleophold i 2017/2018 Et samarbejde mellem Egmont Fonden og Efterskoleforeningen 1. Elevens navn: 2. Køn: 3. Fødselsdato: 4. Adresse: 5. Nuværende klassetrin og

Læs mere

Konsekvenser af besparelser på fjernundervisning på Københavns Voksenuddannelsescenter (KVUC)

Konsekvenser af besparelser på fjernundervisning på Københavns Voksenuddannelsescenter (KVUC) Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 74 Offentligt 10. december 2015 Fakta om Fjernundervisning på KVUC i 2015 Hf (hf-flex) AVU (avu-flex) I alt Lærere tilknyttet fjernundervisning

Læs mere

Ansøgning om En Håndsrækning til efterskoleophold i 2018/2019 Et partnerskab mellem Egmont Fonden og Efterskoleforeningen

Ansøgning om En Håndsrækning til efterskoleophold i 2018/2019 Et partnerskab mellem Egmont Fonden og Efterskoleforeningen OBS! Dette skema er ikke længere gyldigt. Må kun anvendes til forberedelse og vejledning. Ansøgningsskema for 2019/20 vil være tilgængeligt fra 13. marts 2019. Ansøgninger, der indsendes på forældet skema

Læs mere

REGERINGEN SPARER PÅ UDDANNELSE

REGERINGEN SPARER PÅ UDDANNELSE 20. september 2004 Af Søren Jakobsen REGERINGEN SPARER PÅ UDDANNELSE Regeringen har ved flere lejligheder givet udtryk for, at uddannelse skal have høj prioritet. I forslaget til finansloven for 2005 gav

Læs mere

Karakterkrav og besparelser er en hæmsko for unges uddannelse

Karakterkrav og besparelser er en hæmsko for unges uddannelse Karakterkrav og besparelser er en hæmsko for unges uddannelse Tal fra Undervisningsministeriet viser, at vi ikke er kommet tættere på at indfri målsætningerne om, at 9 procent af alle unge, får en ungdomsuddannelse.

Læs mere

Ordblindeinstituttet. Specialskole for ordblinde børn Kompetencecenter for ordblindeundervisning. Ordblinde instituttet

Ordblindeinstituttet. Specialskole for ordblinde børn Kompetencecenter for ordblindeundervisning. Ordblinde instituttet Ordblindeinstituttet Specialskole for ordblinde børn Kompetencecenter for ordblindeundervisning Ordblinde instituttet Læseobservation En læseobservationsperiode strækker sig over 10 undervisningsgange.

Læs mere

URK MENTORING SOM EFTERVÆRN PÅ JULEMÆRKEHJEM

URK MENTORING SOM EFTERVÆRN PÅ JULEMÆRKEHJEM URK MENTORING SOM EFTERVÆRN PÅ JULEMÆRKEHJEM DE NÆSTE 20 MIN VIL JEG TALE OM: - Kort præsentation af URK/mig - Mentoring i Ungdommens Røde Kors (Hvad er en URK Mentor?) - Resultater på mentorområdet i

Læs mere

Opfølgning på mål for Budget 2017

Opfølgning på mål for Budget 2017 Opfølgning på mål for Budget 2017 Serviceområde Fokusområde Udfordring Mål 10 Dagtilbud for børn 12 Folke- og ungdomsskoler 16 Børn og familie Alle børn skal være en del af fællesskabet. - Inklusion af

Læs mere

Børne- og Uddannelsesudvalget

Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalgets oprindelige bevilling udgør 31 % af Assens Kommunes samlede. Bevillingen indeholder til: Sundhedspleje for mødre og småbørn, samt sundhedsundersøgelser

Læs mere

Flertal: Privatskoler skal tage socialt ansvar nu - UgebrevetA4.dk. PROBLEMBØRN? NEJ, TAK Flertal: Privatskoler skal tage socialt ansvar nu

Flertal: Privatskoler skal tage socialt ansvar nu - UgebrevetA4.dk. PROBLEMBØRN? NEJ, TAK Flertal: Privatskoler skal tage socialt ansvar nu PROBLEMBØRN? NEJ, TAK Flertal: Privatskoler skal tage socialt ansvar nu Af Thomas Bro Sæhl @ThomasSaehl Fredag den 14. september 2018 Forældre- og handicaporganisationer kritiserer, at privatskoler ikke

Læs mere

Effekten af milliarden bliver dog begrænset af, at den stadige reduktion af taksterne med to procent om året til omstillingsreserven (se nedenfor).

Effekten af milliarden bliver dog begrænset af, at den stadige reduktion af taksterne med to procent om året til omstillingsreserven (se nedenfor). Teknisk orientering om FFL2014 Indledning Regeringen præsenterede tirsdag den 27.08 sit finanslovsforslag for 2014 (FFL2014) Vækst og balance. Uddannelse fremstår umiddelbart som et væsentligt indsatsområde.

Læs mere

Tilsynsplan skoleåret 2011/2012

Tilsynsplan skoleåret 2011/2012 Tilsynsplan skoleåret 2011/2012 Dato Tid Indhold Mandag d. 22.-8. 17.00 20.00 Bestyrelsesmøde. Dialog i forhold til tilsynsrapporten. Forventninger til tilsynet. Gennemgang af tilsynsplan. Torsdag d. 15.-9.

Læs mere

Elev Elevens fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer Mobiltelefon Udskrives fra Skole: Efter klasse år

Elev Elevens fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer  Mobiltelefon Udskrives fra Skole: Efter klasse år Udfyldes af forældre og ansøger Ansøgningsskema til Maniitsumi Efterskoli Elev s fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer E-mail Mobiltelefon Udskrives fra Skole: Efter klasse år Forældre / værge

Læs mere

Udtalelse vedrørende revideret forslag til ny skolestruktur i Randers Kommune

Udtalelse vedrørende revideret forslag til ny skolestruktur i Randers Kommune Randers 18/12/2014 Udtalelse vedrørende revideret forslag til ny skolestruktur i Randers Kommune Følgende udtalelse er lavet af personalet i skolens specialklasser og vedtaget i MED-udvalget på Tirsdalens

Læs mere

VUC sikrer lige adgang til kvalitetsuddannelse for alle

VUC sikrer lige adgang til kvalitetsuddannelse for alle 11. marts 2019 VUC sikrer lige adgang til kvalitetsuddannelse for alle VUC spiller en helt central rolle i det danske uddannelseslandskab ved at udgøre et parallelt uddannelsessystem, der sikrer uddannelse

Læs mere

Statusanalysen. Syvstjerneskolen 2011. DETALJERET SKOLERAPPORT Sammenligning med kommunens skoler

Statusanalysen. Syvstjerneskolen 2011. DETALJERET SKOLERAPPORT Sammenligning med kommunens skoler Statusanalysen Syvstjerneskolen 2011 DETALJERET SKOLERAPPORT Sammenligning med kommunens skoler 1. Svaroversigt Skole 1 Lærer 43 Forældre 48 Elev 185 1 2. Elevernes svar 9a: Jeg er glad for at gå i skole

Læs mere

KORTE KURSER VUC HOLSTEBRO-LEMVIG-STRUER

KORTE KURSER VUC HOLSTEBRO-LEMVIG-STRUER Holstebro-Lemvig-Struer KORTE KURSER VUC HOLSTEBRO-LEMVIG-STRUER VALDEMAR POULSENS VEJ 8 7500 HOLSTEBRO T 96 27 58 00 VUC@HOLSTEBRO-VUC.DK WWW.HOLSTEBRO-VUC.DK VUC HOLSTEBRO-LEMVIG STRUER HVAD ER VUC?

Læs mere

Mål i Budget 2016 / Opfølgning Serviceområde 10 Dagtilbud for børn Serviceområde 12 Folke- og ungdomsskoler Serviceområde 16 Børn og familie

Mål i Budget 2016 / Opfølgning Serviceområde 10 Dagtilbud for børn Serviceområde 12 Folke- og ungdomsskoler Serviceområde 16 Børn og familie Mål i Budget 2016 / Opfølgning 2016 Serviceområde 10 Dagtilbud for børn Serviceområde 12 Folke- og ungdomsskoler Serviceområde 16 Børn og familie Serviceområde 10 Dagtilbud for børn, 12 Folke- og ungdomsskoler

Læs mere

Den sammenhængende skoledag for 0. 6. klassetrin

Den sammenhængende skoledag for 0. 6. klassetrin Den sammenhængende skoledag for 0. 6. klassetrin Hvorfor er der behov for at nytænke folkeskolen? Vi har en faglig udfordring Der er stadig for mange, der ikke får en ungdomsuddannelse. For mange der forlader

Læs mere

Danske Landbrugsskolers udspil til en reform af erhvervsuddannelserne i Danmark

Danske Landbrugsskolers udspil til en reform af erhvervsuddannelserne i Danmark Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 BUU Alm.del Bilag 307 Offentligt Danske Landbrugsskolers udspil til en reform af erhvervsuddannelserne i Danmark 12. september 2013 Baggrund Under iagttagelse af

Læs mere

Efterskolen på Synscenter Refsnæs

Efterskolen på Synscenter Refsnæs Efterskolen på Synscenter Refsnæs - Hovedpointer fra evaluering af de første tre skoleår Evalueringen er udarbejdet af DEFACTUM Region Midtjylland i samarbejde med Region Sjælland Introduktion til efterskolen

Læs mere

Folkeskolereformen. for kommunens kommende folkeskolehverdag.

Folkeskolereformen. for kommunens kommende folkeskolehverdag. Folkeskolereformen Folkeskolereformen Når det nye skoleår begynder efter sommerferien, vil det være med en ny ramme for hverdagen på alle landets folkeskoler. Regeringen har vedtaget en folkeskolereform,

Læs mere

Efterskolen på Synscenter Refsnæs - Hovedpointer fra evaluering af Efterskolens første tre år

Efterskolen på Synscenter Refsnæs - Hovedpointer fra evaluering af Efterskolens første tre år Efterskolen på Synscenter Refsnæs - Hovedpointer fra evaluering af Efterskolens første tre år Evalueringen er udarbejdet af Region Sjælland i samarbejde med DEFACTUM Region Midtjylland Introduktion til

Læs mere

Hele Danmarks efterskole og den sociale udfordring

Hele Danmarks efterskole og den sociale udfordring www.eva.dk Hele Danmarks efterskole og den sociale udfordring Mikkel Haarder, Uddannelsesdebatten, Nr. Nissum, 10. september 2016 Tre undersøgelser om 10. klasse, en om udskrivningspraksis, mv. 9. klasse

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD. Inklusions strategi. Udkast nr. 2 Dagtilbud og Skole

SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD. Inklusions strategi. Udkast nr. 2 Dagtilbud og Skole SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD Inklusions strategi Udkast nr. 2 Dagtilbud og Skole Indhold Indledning... 2 Status:... 3 Formål... 3 Solrød Kommune... 3 Hvorfor inklusion... 3 Inklusion... 3 Mål... 4

Læs mere

Politik for inklusion i Mariagerfjord kommune

Politik for inklusion i Mariagerfjord kommune Politik for inklusion i Mariagerfjord kommune Baggrund: Den vedtagne politik bygger på Mariagerfjord kommunes børnepolitik. Inklusionspolitikken skal ligeledes ses i sammenhæng anbefalingerne fra regeringens

Læs mere

Budget Omprioriteringskatalog - reduktioner

Budget Omprioriteringskatalog - reduktioner Budget 2018-2021 Omprioriteringskatalog - reduktioner Børne- og Uddannelsesudvalget Forvaltningens forslag 1.000 kr. Note Politikområde Titel 2018 2019 2020 2021 1 PPR 2.500 2.500 2.500 2.500 2 1 % besparelse

Læs mere

Notat. Strategi og Organisation. Til: Projektgruppen. Sagsnr.: 2008/06628 Dato: Vinderødundersøgelsen. Direktionskonsulent.

Notat. Strategi og Organisation. Til: Projektgruppen. Sagsnr.: 2008/06628 Dato: Vinderødundersøgelsen. Direktionskonsulent. Strategi og Organisation Notat Til: Projektgruppen Sagsnr.: 2008/06628 Dato: 02-03-2010 Sag: Sagsbehandler: Vinderødundersøgelsen Signe Friis Direktionskonsulent Indledning: Der blev i 2008 nedsat en styregruppe

Læs mere

MANGFOLDIGHED INKLUSION. Side 1 af 6

MANGFOLDIGHED INKLUSION. Side 1 af 6 MANGFOLDIGHED INKLUSION Side 1 af 6 OM INKLUSION - fra inklusionsudvikling.dk Inklusion handler om barnets oplevelse af at være en værdifuld deltager i det sociale og faglige fællesskab, og det er centralt

Læs mere

Andel elever, der er inkluderet i den almindelige undervisning, 2015/16

Andel elever, der er inkluderet i den almindelige undervisning, 2015/16 Andel elever, der er inkluderet i den almindelige undervisning, 2015/16 Dette notat giver overblik over andelen af elever, der er inkluderet i den almindelige undervisning den såkaldte inklusionsgrad.

Læs mere

Trivselspolitik/antimobbestrategi for Hovedgård skole

Trivselspolitik/antimobbestrategi for Hovedgård skole Uddannelse og Arbejdsmarked Hovedgård Skole Trivselspolitik/antimobbestrategi for Hovedgård skole Vision (hvorfor) Skolen er med til at sætte rammen for det gode børneliv. På den baggrund skal der løbende

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer,

Læs mere

PLAN T - læsecamp for teenagere

PLAN T - læsecamp for teenagere Distriktsudvalg Tarup, c/o Tarup Ungdomsskole, Rismarksvej 80, 5200 Odense V, tlf: 63 755 755, mail: tu.buf@odense.dk Evaluering af Plan T, eleverne, opsamling Modtaget 18 ud af 24 mulige svar (svarende

Læs mere

Information til unge og deres forældre om STU (Særlig tilrettelagt uddannelse)

Information til unge og deres forældre om STU (Særlig tilrettelagt uddannelse) Information til unge og deres forældre om STU (Særlig tilrettelagt uddannelse) Folketinget har pr. 1. juni 2007 vedtaget Lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov (L564). Loven giver kommunerne

Læs mere

Regler og vilkår i forbindelse med betalinger samt forældretilsagn

Regler og vilkår i forbindelse med betalinger samt forældretilsagn Regler og vilkår i forbindelse med betalinger samt forældretilsagn Elevbetaling Elevbetalingen udgør i skoleåret 2018/19 kr. 2.395,00 pr. uge*. I dette beløb er inkluderet: Skolerejse, skoletrøje, undervisningsmateriale,

Læs mere

Kombinationsskoler 2007 2008 2009

Kombinationsskoler 2007 2008 2009 Analyse og prognose foretaget ud fra uddrag af sektorregnskaber 2009, udgivet af Undervisningsministeriet, sammenligning mellem Danske Erhvervsskolers institutioner og almene gymnasier Undervisningsministeriet

Læs mere

Ringe Kost- og Realskole har i mere end 60 år tilbudt skolegang og undervisning som står mål med hvad der normalt forventes i folkeskolen.

Ringe Kost- og Realskole har i mere end 60 år tilbudt skolegang og undervisning som står mål med hvad der normalt forventes i folkeskolen. Evaluering af skolens samlede undervisning for Ringe Kost- og Realskole, Afdeling Kostskolen. Baggrund: I henhold til Lov om frie grundskoler 1 b. stk. 3, skal frie grundskoler regelmæssigt foretage en

Læs mere

Referat af N. Kochs Skoles ÅRSMØDE den 14. oktober 2010

Referat af N. Kochs Skoles ÅRSMØDE den 14. oktober 2010 - vi vil være verdens bedste skole for børn Referat af N. Kochs Skoles ÅRSMØDE den 14. oktober 2010 Skoleleder Lisbeth Qvortrup bød alle velkommen til N. Kochs Skoles årsmøde torsdag den 14. oktober 2010

Læs mere

Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter og driftsindtægter som Kommunalbestyrelsen

Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter og driftsindtægter som Kommunalbestyrelsen Udvalg MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Skole- og uddannelsesudvalget Bevillingsområde 30.33 Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter

Læs mere

Uddannelsestal 2012. Odder Kommune. fra grundskole til ungdomsuddannelse. Udarbejdet af Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder Skanderborg

Uddannelsestal 2012. Odder Kommune. fra grundskole til ungdomsuddannelse. Udarbejdet af Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder Skanderborg Uddannelsestal 2012 fra grundskole til ungdomsuddannelse Odder Kommune Udarbejdet af Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder Skanderborg Indholdsfortegnelse Forord... - 3 - Hvordan ser det ud lige nu?...

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3.6.2010

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3.6.2010 Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3.6.2010 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 8. juni 2010 kl. 16.00 i konferencelokalet. 1. Velkomst til nye bestyrelsesmedlemmer.

Læs mere

Rapport for ADHD-foreningen

Rapport for ADHD-foreningen Rapport for ADHD-foreningen Sprog da [LAUNCH] Dit navn: Din kommune: Dit parti: I 2016 forlod 5,5 procent af eleverne folkeskolen uden at gennemføre deres afsluttende eksaminer mens tallet i 2007 lå på

Læs mere

Bliv dit barns bedste vejleder

Bliv dit barns bedste vejleder mtalebog_2.indd 1 11/02/2019 16.4 Bliv dit barns bedste vejleder Samtaler om usikkerhed og drømme - og hvad der optager dit barn Som forælder vil du dit barn det bedste også når det gælder valg af uddannelse.

Læs mere

NOTAT. Analyse - Inklusion og incitamentsstruktur

NOTAT. Analyse - Inklusion og incitamentsstruktur NOTAT Børne og Uddannelsesforvaltningen Analyse - Inklusion og incitamentsstruktur Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Kort resume og hovedkonklusion I 2014 og 2015, hvor inklusionsprocenten var meget høj,

Læs mere

ROSKILDE PRIVATE REALSKOLE

ROSKILDE PRIVATE REALSKOLE Skolelederens beretning: Skoleåret 2009/2010 Indledning: I Danmark har vi en helt speciel ordning, som gør vores skolesystem til noget helt unikt. Man har mulighed for at vælge, hvilken skole ens barn

Læs mere

Online spørgeskema fra dec Feedback fra forældre i 10. kl

Online spørgeskema fra dec Feedback fra forældre i 10. kl Online spørgeskema fra dec. 2018 Feedback fra forældre i 10. kl. 2018-2019 Spørgsmål 1: I hvor høj grad har du oplevet en positiv udvikling i dit barns skolegang siden starten af dette skoleår? Hvilke

Læs mere

Inklusion med læse-skriveteknologi

Inklusion med læse-skriveteknologi Grundskolen Lene Koch Borchmann Solbjergskolen Hanne Mette Kristensen Kompetencecenter for Læsning Hent slides og beskrivelse af Kompetencecenter for Læsning i Aarhus på http://kcl.skoleporten.dk/sp I

Læs mere

Parat til fremtiden. Elever og forældre. Efterskolen på Refsnæs. For blinde og svagsynede børn og unge

Parat til fremtiden. Elever og forældre. Efterskolen på Refsnæs. For blinde og svagsynede børn og unge Parat til fremtiden Elever og forældre Efterskolen på Refsnæs For blinde og svagsynede børn og unge Efterskolen på Refsnæs Indholdsfortegnelse Et unikt tilbud til dig, som er ung og har en synsnedsættelse

Læs mere

Inklusion fra mål til virkelighed. Christine Brochdorf, børne- og velfærdsdirektør i Hvidovre Kommune

Inklusion fra mål til virkelighed. Christine Brochdorf, børne- og velfærdsdirektør i Hvidovre Kommune Inklusion fra mål til virkelighed Christine Brochdorf, børne- og velfærdsdirektør i Hvidovre Kommune 1 Det vil jeg fortælle om De mange blik på inklusion Er inklusion synd for børn? Kvalitetsløft på skoleområdet

Læs mere

Handleplan for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016

Handleplan for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016 for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016 Indhold: Indledning side 3 Tiltag - og handleplaner side 4 Evaluering side 8 Arbejdsgruppen: Vagn F. Hansen, Pædagogisk

Læs mere

Ændringsforslag til høring Bilag til Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes Skoler, september

Ændringsforslag til høring Bilag til Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes Skoler, september Nuværende Bilag til Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes Skoler 2017 Ændringsforslag til høring Bilag til Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes Skoler, september 2019 2017 Antal skoler

Læs mere

Undervisningstilbud for unge og voksne med særlige behov

Undervisningstilbud for unge og voksne med særlige behov Undervisningstilbud for unge og voksne med særlige behov Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov STU Specialundervisning for unge og voksen efter Lov om specialundervisning for voksne LSV Undervisningsforløb

Læs mere

Elev Elevens fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer Mobiltelefon Udskrives fra Skole: Efter klasse år. Musik Drama Krop og natur Krea

Elev Elevens fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer  Mobiltelefon Udskrives fra Skole: Efter klasse år. Musik Drama Krop og natur Krea Udfyldes af forældre og ansøger Ansøgningsskema til Maniitsumi Efterskoli Elev s fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer E-mail Mobiltelefon Udskrives fra Skole: Efter klasse år Forældre / værge

Læs mere

og Julemærkehjemmene Sammen kan vi gøre en forskel

og Julemærkehjemmene Sammen kan vi gøre en forskel Din virksomhed og Julemærkehjemmene Sammen kan vi gøre en forskel > 2 Din virksomhed kan gøre en forskel for udsatte børn i Danmark Der er børn i Danmark, der har ondt i livet på grund af mobning, ensomhed

Læs mere

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Virum Skole Lyngby-Taarbæk Kommune

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Virum Skole Lyngby-Taarbæk Kommune KVALITETSRAPPORT 2014/15 Virum Skole Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse 1 PRÆSENTATION AF SKOLEN 3 2 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 4 3 RESULTATER 5 3.1 Bliver alle så dygtige, som de kan? 5 3.2

Læs mere

KRITISKE ANALYSER. Af økonom, cand. Scient. Adm. Henrik Herløv Lund, NOTAT

KRITISKE ANALYSER. Af økonom, cand. Scient. Adm. Henrik Herløv Lund,   NOTAT 1 KRITISKE ANALYSER Af økonom, cand. Scient. Adm. Henrik Herløv Lund, www.henrikherloevlund.dk herloevlund@mail.dk NOTAT KOMMUNEVALG: SRSF HAR VIDEREFØRT, JA SKÆRPET VK REGERINGENS SPAREPOLITIK OVERFOR

Læs mere

Længe leve mangfoldigheden

Længe leve mangfoldigheden Man kan godt være en af mange selv om man er anderledes (ADHD-elev) Unge med særlige behov på almen Efterskole. Ølgod Efterskole Længe leve mangfoldigheden Hvis jeg ikke forsøger, kan jeg jo heller ikke

Læs mere

Dato. Der er i år skoler. Støtte i alt Egne tal 40% 30% 20% 10% 0% 510. Statsstøtte per uge

Dato. Der er i år skoler. Støtte i alt Egne tal 40% 30% 20% 10% 0% 510. Statsstøtte per uge Elevstøtte 2010/11 Notat af Sophus Bang Nielsen Dato 24. september 2010 Elevstøtte og elevbetaling i skoleåret 2010/11 Der er i år skoler. indsamlet oplysningerr om elevstøtte og elevbetaling for godt

Læs mere

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab om Folkeskolen Statusanalyse Partnerskab om Folkeskolen DETALJERET RAPPORT 2009 sammenlignet med 2007 1. Svaroversigt Kommune - uden forældre 4 Kommune - med forældre

Læs mere

Adresse: Telefonnummer: Navn:

Adresse: Telefonnummer: Navn: Udfyldes af forældre og ansøger Ansøgningsskema. Elev Elevens fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer. E-mail. Mobiltelefon Forældre/værge Navn Cpr-nummer Postnummer By Telefon privat Telefon

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Specialundervisning

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Specialundervisning Punkt 4. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Specialundervisning 2018-019018 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres, drøfter og tilkendegiver i hvilket omfang, konklusionerne skal indgå i

Læs mere

Kvalitet i specialundervisningen

Kvalitet i specialundervisningen Dorte Lange, næstformand i Danmarks Lærerforening Kvalitet i specialundervisningen Denne artikel handler om, hvordan man i den danske folkeskole definerer og afgrænser specialpædagogik/specialundervisning.

Læs mere

BESPARELSER PÅ UDDANNELSE I DANMARK

BESPARELSER PÅ UDDANNELSE I DANMARK 9. august 2004 Af Søren Jakobsen BESPARELSER PÅ UDDANNELSE I DANMARK I 2002 udgav regeringen sine visioner for uddannelsessystemet i Danmark med publikationen Bedre, hvor målsætningen er ambitiøs uddannelsestilbuddene

Læs mere

Finanslovsforslag for konsekvenser for gymnasieuddannelserne

Finanslovsforslag for konsekvenser for gymnasieuddannelserne Finanslovsforslag for 2017 - konsekvenser for gymnasieuddannelserne Samlet skæres de gymnasiale uddannelser med mere end 535 mio. kr. hhx får herefter 70 mio. kr. tilbage De almene gymnasier skæres 400

Læs mere

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen 2009 DETALJERET RAPPORT

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen 2009 DETALJERET RAPPORT PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab om Folkeskolen Statusanalyse Partnerskab om Folkeskolen 2009 DETALJERET RAPPORT 1. Svaroversigt Kommune - uden forældre 4 Kommune - med forældre 29 Skole - med rapport

Læs mere

Fakta. om private grundskoler

Fakta. om private grundskoler Fakta om private grundskoler Fakta om private grundskoler Udgivet marts 2019 Af Danmarks Private Skoler grundskoler og gymnasier (Stiftet 1891) Ny Kongensgade 15, 3. 1472 København K Tlf. 33 30 79 30 info@privateskoler.dk

Læs mere

Dansk vækstmotor løber tør for brændstof

Dansk vækstmotor løber tør for brændstof Dansk vækstmotor løber tør for brændstof Finansloven for 2011 og VKO s genopretningsplan medfører besparelser på over 5 milliarder kroner på forskning og uddannelse frem til 2013. Alene på ungdomsuddannelserne

Læs mere