Bilag e. BRUGERVEJLEDNING til Inventardatabasen Webløsning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag e. BRUGERVEJLEDNING til Inventardatabasen Webløsning"

Transkript

1 Bilag e. BRUGERVEJLEDNING til Webløsning Februar 2004

2 Indholdsfortegnelse INDLEDNING...4 INSTALLATION...4 SIKKERHED...4 REGISTRERINGSPROCEDURE...5 HOVEDMENUEN...5 VEJLEDNINGSDELEN...5 Anvendte symboler...6 Brugervejledning...6 MENUDELEN...6 Visning af genstande...7 Visning af genstande i en inventargruppe...7 Visning af en enkelt genstand...9 Visning af alle genstande...9 Visning af genstande i et lokale...11 Visning af genstande i alle lokaler...13 Rettelser og tilføjelser...13 Rettelse af oplysninger om en genstand...13 Rettelse af oplysninger i hjælpetabellerne...15 Indtastning af nye oplysninger...15 Indsæt ny inventargenstand...15 Indsæt ny person/låner...16 Indsæt nyt lokale...16 Indsæt ny leverandør...16 Indsæt ny inventarkode...17 Indsæt nyt postnummer...17 Indsæt ny landekode...18 Hjælpetabellerne...18 Leverandører...18 Inventarkoder...20 Lokaler...20 Lånere/personer...20 Postnumre...21 Udskrivningsdelen...21 Udskrift med leverandører...21 Udskrift af inventarkoder...21 Udskrift af inventarlister...21 Udskrift af inventarlister, totaler...21 Udskrift af lokalelister...22 Side 2.

3 Udskrift af lokalelister, totaler...22 Udskrift af IT-udstyr...22 Udskrift af postnumre...22 INDTASTNINGSKONTROL...22 BILAG 1. Procedure for varemodtagelse og registrering på IT-Universitetet (ITU). 2. Oversigt over inventarfotos i systemet. 3. Side 1 af udskriften over leverandører. 4. Side 1 af udskriften over inventarkoder. 5. Side 156 af inventarlisten, gruppeopdelt. 6. Side 1 af inventarlisten med totaler for de enkelte grupper. 7. Side 45 af lokalelisten med angivelse af inventaret i lokale Side 1 af lokalelisten med totalangivelser for inventargrupper i hvert lokale. 9. Side 5 i listen over IT-udstyr. 10. Side 1 i oversigten over postnumre. Side 3.

4 Indledning Inventarsystemet har til formål at registrere alt inventar med henblik på løbende kontrol af dets placering. De opsamlede data skal endvidere danne grundlag for en beregning af levetiden for enkelte varegrupper med henblik på fremtidig budgetlægning. Dataene kan endvidere anvendes i forbindelse med andre registreringssystemer f.eks. udlån at materiel og økonomisystemer. Installation Der er ikke adgang for brugerne til at foretage ændringer i installationen eller rettelser i systemet, der er placeret på en MYSQL- og PHPserver. Der kan alene foretages rettelser og tilføjelser i de registrerede inventardata. Kun systemadministratoren kan slette data og oprette nye brugere til systemet. Inventargenstande og leverandører kan ikke slettes i systemet, men de kan overføres fra den aktive del af systemet til en passiv, hvis de f.eks. er udgået/kasseret. Systemet er opbygget ud fra grundlaget, at en genstand, der er købt, også skal kunne findes i systemet, samt at genstanden skal befinde sig et bestemt sted. Dette sted kan være et lokale, udlånt til en person, et depot eller til reparation hos en leverandør/værksted. Hvis genstanden ikke fysisk kan kontrolleres, kan den være stjålet eller kasseret. Adgangen til systemet sker via adgangssiden på Sikkerhed En bruger af systemet skal være forud godkendt til dette og benytte det tildelte password på startsiden. Ved afslutning af arbejdet med systemet skal der foretages et log-out ved klik på et symbol, der findes på alle sider (skærmbilleder). Indtastningsfeltet for navn og password er placeret i øverste venstre hjørne på startsiden. Hvis der indtastes forkert brugernavn og/eller password føres man til ITU s hjemmeside. De enkelte sider er også beskyttet mod uretmæssig adgang. Det vil således ikke være muligt at gå direkte til et skærmbillede, selvom man kender stien, og skriver denne i browserens søgefelt. Også i dette tilfælde vil man blive ført over til ITU s hjemmeside. Side 4.

5 Brugeren kan ikke tage backup kopier af dataene i systemet, men der er mulighed for udskrivning af alle indtastede data. Der vil af systemadministratoren blive taget en ugentlig backup kopi. Registreringsprocedure Det er vigtigt, at alt inventar registreres så tidligt som muligt. På IT-Universitetet er det besluttet, at genstandene skal registreres ved den centrale modtagelse, inden den pågældende genstand overgår til brugeren (Bilag 1, Procedure for varemodtagelse og registrering på IT- Universitetet (ITU). En undtagelse er dog teknisk udstyr bestilt af IT-afdelingen, der ofte kræver teknisk indsigt for at konstatere evt. transportskader eller afgøre, hvilke løsdele/tilbehør, der skal registreres særskilt eller registreres under hovedgenstanden. Ved registreringen sammenholdes genstanden med kopi af faktura, således at det bliver muligt for Rigsrevisionen gennem en fakturakontrol at finde frem til en bestemt genstand og dennes placering med henblik på kontrol af genstandens fysiske tilstedeværelse. I forbindelse med registreringen mærkes genstanden med et unik inventarnummer, der også påsættes som stregkode med henblik på maskinel aflæsning. For dyrere genstande ætses dette nummer ind i genstanden for at gøre tyveri vanskeligere. Hovedmenuen Efter indlogning åbnes menu siden, der også giver en kort vejledning i de anvendte symboler. Vejledningsdelen Den nederste halvdel af menu siden beskriver de anvendte symboler i systemet. Side 5.

6 Anvendte symboler Symbolerne er alle forklaret i illustrationen. Læg specielt mærke til den første røde knap, de logger dig ud af systemet. Den findes nederst på alle sider. Du bliver logget ud automatisk, hvis du lukker for browseren eller slukker din PC. Disse to knapper og er en stor hjælp på sider med mange genstande listet efter hinanden. Hvis man f.eks. ønsker en oversigt over samtlige genstande i systemet, vil man ved klik på knapperne hurtigt kunne springe frem og tilbage mellem første og sidste genstand på listen, er i sagens natur vil være meget lang. Endelig er symbolet vigtigt, fordi du på mange sider kun kan komme videre ved at klikke på symbolet, der bringer dig tilbage til menu siden. Denne genvej skal altså bruges hver gang man er færdig med en opgave, men ikke ønsker at afslutte systemet (logge ud). Brugervejledning En mere fyldig vejledning i brugen af systemet er denne vejledning, der også kan downloades fra vejledningsdelen. Brugervejledningen kan hentes som en pdf fil. Linket findes nederst på siden, hvor der også er angivet, hvornår siden sidst er opdateret. Her er også vist stien til sidens placering på serveren, hvilket kan være en fordel, hvis man laver en udskrift af siden. Endelig findes nederst på siden knapperne, der kan bringen brugeren op til øverste linie på siden, samt den røde knap til udlogning. Endelig er der hængelåsen, som markerer at siden er låst. Menudelen Menu siden er adgangsvejen til de forskellige skærmbilleder. I de fleste tilfælde vender brugeren tilbage til denne side, når en opgave er udført. I visse tilfælde kan man dog gå direkte videre fra en side til en anden, hvis dette er mere logisk i arbejdsgangen. Dette vil f.eks. være tilfældet, hvis man vil se detaljerne om en genstand, som man har fundet på en oversigt. Hvis man f.eks. har listet alle skriveborde på skærmen og ønsker at se alle detaljer om det pågældende skrivebord, så kan man gå direkte fra oversigten til et skærmbillede, der viser alle detaljer om den pågældende genstand. Tilsvarende kan man udvide sit søgeområde direkte uden at gå til menu siden, hvis man f.eks. i oversigten over skriveborde ikke finder det man søgte, så kan man gå direkte til en side, der viser samtlige genstande i systemet. Den øverste halvdel af menu siden åbner for de sider, der enten viser data eller giver mulighed for at ændre i disse eller oprette nye genstande eller leverandører i systemet. Side 6.

7 Visning af genstande Menuen har fire kolonner, der hver indeholder en række sammenhængende valgmuligheder. I kolonnen længst til venstre vælges visning af genstandene inden for en bestemt gruppe eller genstandene i et bestemt lokale. Visning af genstande i en inventargruppe Gruppen af genstande, der skal vises, vælges fra en listemenu. Listen åbnes ved at klikke med musen på pilen i højre side af feltet, hvorefter en liste af valgmuligheder viser sig, jf. illustrationen til venstre. Hvis den ønskede gruppe ikke er vist på listen, kan man gå ned gennem listen ved at trække med musen i bjælken i højre side, ved at bruge piletasterne eller ved at trække den blå bjælke nedad med musen. Hvis den valgte gruppe ligger langt nede på listen, kan man skifte hurtigt dertil ved at indtaste det første bogstav i gruppen. På illustrationen til højre er der tastet et s, hvorefter bjælken straks flytter sig ned til den første gruppe, der begynder med bogstavet s. Side 7.

8 Hvis man fortryder valget, er der ikke sket noget endnu, så man kan roligt gentage proceduren. Den gruppe, der er angivet i den blå bjælke, vil først blive henter frem, når den klikkes på knappen Vis. Når der er klikket på Vis, henter systemet alle de genstande i databasen, der tilhører den pågældende gruppe, og viser dem på et skærmbillede. I eksemplet har vi valgt gruppen, der indeholder Automater. I gruppen Automater er der kun 8 genstande registreret i systemer, men der kan være mange hundrede. Genstandene vil være sorteret i nummerorden. Det viste billede er fra overgangssystemet, hvor der skiftes fra et tidligere nummer Nummer til et nyt ID. I overgangsperioden vil begge numre være vist i oversigten, da stregkoden på genstandene kan være det gamle eller det nye nummer. Udover den fast mulighed for at komme tilbage til menu billedet, er der mulighed for at få vist alle genstande i hele systemet (klip på knappen Vis alle), men nok mere relevant at man kan få vist alle detaljer om en genstand på listen. Side 8.

9 Listen viser kun enkelte oplysninger om genstanden, men der kan være flere informationer gemt. Disse informationer kan hentes ved at klikke på nummeret (markeret med blå farve og understregning) for den pågældende genstand. Visning af en enkelt genstand Når der klikkes på nummeret vises siden med detaljer for genstanden. Der kan ikke blades mellem de forskellige genstande i denne visning, da systemet ikke kan gætte sig til, hvilke genstande du er interesseret i at se, men det er muligt at gå tilbage til oversigtsvisningen (i dette tilfælde Automater ) ved at bruge browserens tilbage knap (Back) efterfulgt af opdatering (Refresh). Det normale vil være at gå tilbage til menuen ved at klikke på symbolet. En anden mulighed er at bruge knappen Vis alle, hvorefter der ud fra den totale oversigt kan vælges næste genstand, der skal vises med alle detaljer. Visning af alle genstande Hvis man vælger at få alle genstande vist på en gang, skal man være opmærksom på, at det kan tage nogen tid for systemet at hente alle rekords og sortere dem i den rigtige orden. Men muligheden er til stede fra flere forskellige visninger. Hvis alle genstande hentes ved at klikke på knappen i skærmbilledet med visning af genstandene i detaljer, vil den samlede oversigt være sorteret i nummerorden. På illustrationen er sorteringen lagt på stregkode nummeret, men ved overgangen fra registrering på gruppeniveau til fortløbende numre, vil sorteringen blive ændret til at ske på det fortløbende nummer. Side 9.

10 Hvis der viser sig et behov for sortering på andre kriterier, vil dette blive indlagt som fast søgning i systemet. Søgningen medtager flere oplysninger end søgningen på grupper, men også her gælder det, at ikke alle registrerede oplysninger er medtaget (f.eks. er der ikke foto af genstanden), så man skal kalde siden med detaljer frem, for at se alle oplysninger om en genstand. Dette sker på samme måde som ved gruppelisten, man klikke på det blå nummer. Da opstillingen er i kolonneform, vil du sandsynligvis ikke kunne se alle oplysninger på din skærm. Brug piletasterne eller de blå barrer i højre side og nederst i skærmbilledet til at manøvrere mellem de enkelte genstande og oplysninger om dem. En af fordelene ved denne samlede oversigt er, at du kan søge på tværs af alle oplysninger, for at finde netop den genstand du har brug for at se i detaljer. Browserens normale søgefunktion kan bruges til denne opgave. Funktionen findes i menuen under Rediger -> Søg (shortcut er Ctrl+b), i den engelske udgave under Edit -> Find (shortcut er Ctrl+f). Side 10.

11 Hvis der f.eks. søges på rød for at finde alle røde stole, får vi flg. billeder: Søgefunktionen finder den første forekomst af ordet rød. Ved at klikke på Find næste (Find Next) kan der blades gennem alle de genstande, der i en eller anden forbindelse har registreret ordet rød. Hvis man kender stregkodenummeret eller serienummeret på f.eks. en PC, kan man altså finde netop denne genstand frem blandt måske genstande og det går hurtigt. Visning af genstande i et lokale I ovenstående har vi søgt på genstande ud fra deres mærkning med et stregkode nummer eller ud fra en gruppering af genstandene, f.eks. gruppen Automater. Da det er væsentligt, at kunne finde ud af, hvor genstandene befinder sig, er visningsfunktionen for lokaler opbygget på samme måde som visningsfunktionen for grupper. I stedet for at viser grupperne er indgangen til søgningen de lokaler, hvor genstanden kan befinde sig. Genstanden kan naturligvis befinde sig et andet sted, men så vil den naturlige Side 11.

12 indgang til søgningen være via genstanden, der også vil give information om placeringen, hvis der f.eks. er tale om udlån til en person. I dette tilfælde vil referencen være nummeret på den pågældende låners studiekort/personalekort. I eksemplet vil vi finde ud af, hvilke genstande, der befinder sig i kontoret med lokalenummer Som ved søgningen af grupper kan søgelisten åbnes ved at klikke på pilen i højre side af menufeltet. Da lokalenummeret begynder med 1, åbnes søgelisten ved at taste et 1-tal, så den blå søgebjælke automatisk stiller sig på det første lokale på 1. etage. Bjælken trækkes ned på lokale 1.20, eller der klikkes direkte på tallet Som ved søgningen på grundlag af genstandens stregkode nummer klikke der på knappen Vis, hvorefter skærmbilledet viser de genstande, der er placeret i lokale nr Som ved visning på grundlag af stregkode søgningen får vi ikke alle oplysninger om de genstande, der er placeret i lokale Men som ved gruppe søgningen er der mulighed for at se detaljerne om de enkelte inventargenstande ved at klikke på nummeret for den enkelte genstand (mærket med blå tal). På lokalelisten vil genstandene være sorteret i nummerorden. For lokaler med mange inventargenstande, f.eks. auditorier og depoter, kan der søges frit på siden ved hjælp af browserens søgefunktion, som det er beskrevet tidligere. Side 12.

13 Visning af genstande i alle lokaler Udover at gå til visning af detaljerne for en enkelt genstand, kan man fra siden gå direkte til menu siden, eller man kan vælge at se en liste over alle genstande sorteret i lokaleorden. Rettelser og tilføjelser Hvor den første kolonne i menu oversigten giver adgang til at se de registrerede genstande med forskellige former for sortering, giver den anden kolonne forskellige muligheder for at rette i de indtastede data eller tilføje nye genstande, leverandører m.v. Rettelse af oplysninger om en genstand Den første listemenu i anden kolonne åbner mulighed for at rette i oplysningerne om en genstand. Genstanden udpeges som i menuerne for søgning, og der klikkes på knappen Ret, hvorefter rettelsessiden for den pågældende genstand åbnes. Indholdet i databasen opdateres først, når der klikkes på knappen Ret. Hvis indtastningen fortrydes kan den rettes tilbage ved at klikke på Fortryd. Hvis der alligevel ikke skal foretages rettelser, klikkes der på Ret, så vil man blive ført tilbage til menu siden. Efter rettelsen er gennemført er det altid god praksis at hente genstande frem igen for at kontrollere evt. indtastningsfejl. Er der fejl, rettes de. Er der ikke fejl klikkes der alligevel på Ret. Indholdet i databasen for den valgte genstand vises på skærmen. Da søgningen her er sket på den gamle stregkode (Gammeltnr), er det den eneste information, der ikke kan rettes. Gammeltnr. vil udgå, når alle genstande er opmærket med nye stregkoder. Af hensyn til samspillet med andre systemer indtastes datoerne med året først på formen åååå-mm-dd. Størrelsen indtastes med i cm med tre cifre som 000x000x000. Denne hjælpeside kan vises på skærmen under indtastningen, hvis du har behov derfor. Side 13.

14 Hjælpetabellerne (f.eks. listen over inventarkoder eller leverandører), som bliver gennemgået senere, kan også være åbne samtidig med indtastningen. Hvis du ønsker dette, skal de åbnes fra menu siden, inden du trykker på Vis. Hvis inventarsystemet køres fra samme installation, hvorpå systemet er lagret, vil det også være muligt at bruge Stifinder til at finde det rigtige foto. En oversigt over placeringen af fotos, der er lagt ind i systemet er vedlagt som bilag 2. Side 14.

15 Rettelse af oplysninger i hjælpetabellerne Rettelser i oversigterne over leverandører, inventarkoder, lokaler, lånere/personer og postnumre kan foretages, direkte fra skærmbillederne, nå man opdager en fejl. Dette vil blive beskrevet i afsnittet om hjælpetabeller. Indtastning af nye oplysninger I kolonnen med Rettelser og indsættelse er listemenuen for indsættelse af nye rekords placeret nederst. Der kan vælges mellem indsættelse af: Inventar Personer Lokaler Leverandører Inventarkoder Postnumre Landekoder. Efter valget klikkes på knappen Indsæt. Indsæt ny inventargenstand Hvis der vælges Inventar kommer denne formular frem. Der er også her mulighed for at kalde denne side i brugervejledningen frem som hjælp (ikke vist på illustrationen). Hjælpetabellerne kan også vises samtidig med indtastningsformularen. 1. Stregkodenummeret, der er klæbet på genstanden. 2. Det gamle stregkodenummer (udgår). 3. Den 3-cifrede gruppebetegnelse. 4. Den 6-cifrede placeringskode. 5. Den tidligere placering, hvis genstanden flyttes fra et andet sted. 6. Sidste kontroldato (åååå-mm-dd). 7. Evt. kendetegn. 8. Evt. serienummer. 9. Størrelsen i cm (000x000x000). 10. Farve eller evt. træsort. 11. Angivelse af stien, hvor der kan findes foto af genstanden. 12. Det 6-cifrede leverandørnummer. 13. Nummeret på indkøbsfaktura. 14. Leveringsdatoen (åååå-mm-dd). 15. Prisen i hele kroner uden moms. 16. Forventet levetid angivet i hele år = kan ikke udlånes, 1 = kan udlånes. 18. Yderligere bemærkninger. Side 15.

16 Klik på Send (19) indsætter de nye data, Fortryd (20) sletter de indtastede data og (21) bringer menu siden frem, uden at den nye rekord bliver indsat i databasen. Indsæt ny person/låner Hvis der vælges Person kommer denne formular frem. Der er også her mulighed for at kalde denne side i brugervejledningen frem som hjælp (ikke vist på illustrationen). Hjælpetabellerne (her Lånere/personer ) kan også vises samtidig med indtastningsformularen. En ny person/låner oprettes i systemet med flg. data: 1. Det 6-cifrede stregkodenummer på lånerens studiekort eller personalekort. 2. Fulde navn. 3. Udløbsdatoen for kortet (åååå-mm-dd). 4. De tre knapper (4), (5) og (6) virker som beskrevet ovenfor under indsættelse af nyt inventar. Normalt vil de studerende blive oprettet af systemets administrator ved en batch kørsel i forbindelse med et nyt studieoptag. Tilsvarende vil ugyldige kort blive slettet ved en batch kørsel. Indsæt nyt lokale Hvis der vælges Lokale kommer denne formular frem. Der er også her mulighed for at kalde denne side i brugervejledningen frem som hjælp (ikke vist på illustrationen). Hjælpetabellerne (her Lokaler ) kan også vises samtidig med indtastningsformularen. Et nyt lokale oprettes i systemet med flg. data: 1. Det 6-cifrede stregkodenummer, der er anbragt på døren til lokalet ( Barkode ). De 3 første cifre angiver typen af lokale, og de 3 sidste cifre er lokalets nummer. Dette vil blive ændret i forbindelse med flytning til ny domicil. 2. Rummets betegnelse på dørskiltet (her på formen 1.20, hvor 1 angiver etagen og 20 lokalenummeret på pågældende etage). 3. Rum typen (f.eks. kontor eller depot). 4. Lokaledybden i meter. 5. Lokalets bredde i meter. 6. Antal personer. For kontorer antallet af pladser. For undervisningslokaler, det af brandmyndighederne godkendte antal. 7. De tre knapper (7), (8) og (9) virker som beskrevet ovenfor under indsættelse af nyt inventar. Indsæt ny leverandør Hvis der vælges Leverandør kommer næste formular frem. Der er også her mulighed for at kalde denne side i brugervejledningen frem som hjælp (ikke vist på illustrationen). Hjælpetabellerne (her Leverandør ) kan også vises samtidig med indtastningsformularen. Side 16.

17 En ny leverandør oprettes i systemet med flg. data: 1. Det 6-cifrede leverandørnummer, som blot er fortløbende tal begyndende med Leverandørens firmanavn. 3. Kontaktperson i firmaet. 4. Kontaktpersonens titel. 5. Firmaets adresse. 6. Postnummer. 7. Telefonnummer. 8. Fax nummer. 9. Vort kundenummer i virksomheden, oftest vort hoved telefonnummer. 10. Angivelse af om pågældende virksomhed har indgået aftale med Statens Indkøb (Ja/Nej). 11. Virksomhedens CVR-nummer. 12. Vort kontonummer, der ofte kan afvige fra kundenummeret adressen på kontaktpersonen. 14. Firmaets officielle hjemmeside. 15. Evt. særlige leveringsbetingelser, hvis de afviger fra indkøbsaftalen. 16. Andre bemærkninger. Dette felt bør løbende opdateres i rettelsesproceduren. 17. De tre knapper (17), (18) og (19) virker som beskrevet ovenfor under indsættelse af nyt inventar. Indsæt ny inventarkode Hvis der vælges Inventarkode kommer denne formular frem. Der er også her mulighed for at kalde denne side i brugervejledningen frem som hjælp (ikke vist på illustrationen). Hjælpetabellerne (og her vil det være en stor hjælp at bruge tabellen Inventarkoder for at undgå dobbeltangivelse) kan også vises samtidig med indtastningsformularen. En ny inventarkode (gruppe) oprettes i systemet med flg. data: 1. Den 3-cifrede kode, der identificerer gruppen. 2. Betegnelsen på hovedgruppen. 3. Betegnelsen på undergruppen. Indsæt nyt postnummer Hvis der vælges Postnummer kommer denne formular frem. Der er også her mulighed for at kalde denne side i brugervejledningen frem som hjælp (ikke vist på illustrationen). Hjælpetabellerne kan også vises samtidig med indtastningsformularen. Et nyt postnummer oprettes i systemet med flg. data: 1. Postnummer, normalt 4-cifret. 2. Navnet på byen. 3. Koden for landet (se tabellen Landekode ). 4. De tre knapper (4), (5) og (6) som tidligere. Side 17.

18 Indsæt ny landekode Hvis der vælges Landekode kommer denne formular frem. Der er også her mulighed for at kalde denne side i brugervejledningen frem som hjælp (ikke vist på illustrationen). Hjælpetabellerne ( Landetabel og Postnummer ) kan også vises samtidig med indtastningsformularen. Et evt. nyt land oprettes i databasen med flg. data: 1. Landekoden (1-cifret tal). 2. Landets navn. 3. De tre knapper (3), (4) og (5) virker som beskrevet ovenfor under indsættelse af nyt inventar. Hjælpetabellerne I 2. kolonne på menu siden findes genvejen til nogle hjælpetabeller, der f.eks. vil være nyttige i forbindelse med oprettelse af nyt inventar eller ved evt. fejlrettelser. Leverandører Når der klikkes på en hjælpetabel åbnes den i et nyt vindue. Det er altså muligt at have en eller flere hjælpetabeller åbne samtidig med at der arbejdes med en formular til rettelser eller ved indtastning af en genstand. Vinduet med en hjælpetabel lukkes ved at klikke på X et i øverste højre hjørne af det vindue, som viser tabellen. Side 18.

19 Leverandøroversigten indeholder enkle oplysninger om alle leverandører i systemet. Siden virker samtidig som adgang til de detaljerede oplysninger om de enkelte leverandører. Siden med detaljer hentes frem ved at klikke på leverandørnummeret (mærket med blå bogstaver, der bliver rødlige, når der klikke på dem). Siden med detaljer om en leverandør ser således ud: Som teksten angiver, kan man klikke på (det blå) leverandørnummer, hvis der skal rettes i oplysningerne om leverandøren. Rettelserne i formularen følger samme anvisninger, som der har været vist ved rettelse af oplysninger om inventar og formularen for indtastning af nye leverandører. Også dette vindue kan lukkes ved at klikke i X et i øverste højre hjørne af vinduet. Hvis der skal indtastes en ny leverandør lukkes vinduet, og menu listen for indsættelse i 2. kolonne skal benyttes. Siden har ikke en genvej til menu siden, fordi formularen er åbnet i et nyt vindue, hvor siden med menuerne fortsat er fremme på skærmen. Side 19.

20 Inventarkoder Tabellen med inventarkoder angiver sammenhængen mellem det 3-cifrede inventar kodenummer og betegnelserne for henholdsvis hovedgruppe og undergruppe. Det er ikke muligt at rette i oversigten, men der kan indlægges nye inventarkoder ved at benytte liste menuen i 2. kolonne på menu siden. Lokaler Tabellen over lokaler viser alle databasens oplysninger om lokalerne (placering, indretning/anvendelse, størrelse og antal personer). Som ved tabellen med inventarkoder kan der ikke rettes i oversigten, men der kan indtastes nye lokaler ved at lukke vinduet og åbne formularen til indsættelser. Lokalerne er vist med 30 lokaler ad gangen på en side, og der kan skiftes mellem siderne ved hjælp af de grønne piltaster nederst på siden. Lånere/personer Tabellen over personer/lånere viser alle databasens oplysninger om disse (nummeret på studiekort/personalekort, navn og udløbsdatoen for kortet). Som ved tabellerne med inventarkoder og lokaler kan der ikke rettes i oversigten, men der kan indtastes nye personer ved at lukke vinduet og åbne formularen til indsættelser. Det normale vil dog være, at personerne indsættes ved en batch-kørsel. Personerne er som ved oversigten over lokaler vist med 30 personer ad gangen på en side, og der kan skiftes mellem siderne ved hjælp af de grønne piltaster nederst på siden. Side 20.

21 Postnumre Tabellen over postnumre viser alle databasens oplysninger om disse (postnummeret, byen og landet). Som ved tabellerne med inventarkoder og lokaler kan der ikke rettes i oversigten, men der kan indtastes nye postnumre ved at lukke vinduet og åbne formularen til indsættelser.. Udskrivningsdelen Det er ikke altid resultatet bliver tilfredsstillende, hvis der udskrives direkte fra en side i browseren. Da der kan være behov for udskrivning af hjælpetabellerne og de øvrige oplysninger i databasen, er der derfor i menuens 4. kolonne medtaget en række udskrifter, der kan hentes som pdf-filer og som i størrelse er afpasset til udskrivning på A4 sider. Siderne dannes ved opdatering af databasen, så en rettelse af en genstand vil ikke umiddelbart fremgå af udskriften før næste opdatering. Et eksempel på hver af udskrifterne er indsat som bilag i brugervejledningen. Udskrift med leverandører Alle data om leverandørerne. En side for hver leverandør. Udskrift af inventarkoder Udskrift svarende til hjælpetabellens oversigt over inventarkoder. Udskrift af inventarlister Oversigt med inventaret opdelt i grupper og med angivelse af alle detaljer, herunder placering. For hver gruppe angives totalt antal. Udskrift af inventarlister, totaler Samme oversigt som ovenfor, men uden angivelse af detaljer. Side 21.

22 Udskrift af lokalelister En oversigt for hvert lokale med information om lokalet (størrelse, beliggenhed, antal personer), samt angivelse af det inventar, der findes i lokalet. Udskrift af lokalelister, totaler En oversigt, der for hvert lokale angiver det totale antal inventar inden for hver repræsenteret inventargruppe. Udskrift af IT-udstyr Oversigt over det tekniske udstyr, der kontrolleres af IT-afdelingen. Udskrivning pr. lokale for de lokaler, hvor der findes teknisk udstyr. Udskrift af postnumre Oversigt over postnumre svarende til oversigten i hjælpetabellen. Indtastningskontrol I den foreliggende udgave af inventarsystemet er der ikke indlagt kontrol af de indtastede data, men i den næste udgave vil alle data blive valideret med henblik på at sikre færrest mulige fejl i databasen. For at sikre det bedst mulige resultat allerede fra starten vil det være en god idé altid at gå tilbage for at kontrollere om en rettelse, tilføjelse eller nyoprettelse også er korrekt indført i databasen. ٱ Side 22.

23 Bilag 1. Procedure for varemodtagelse og registrering på IT-Universitetet (ITU) Formålet med en central varemodtagelse er at sikre, at de modtagne varer er i overensstemmelse med det på fragtbrevet anførte (antal/art), samt at kontrollere at de modtagne varer ikke er blevet beskadiget under transporten. Endvidere skal varemodtagelsen sikre registrering af genstandene i overensstemmelse med retningslinierne for ITU`s inventarsystem, herunder påføring af stregkode for genstande der ikke videregives til IT-afdelingen. Alle vareleverancer skal indleveres gennem ITU`s varemodtagelse. Varemodtagelsen er åben mandag til fredag mellem kl og kl Fragtbreve/varelister/følgesedler videregives dagligt til Indkøb/(Intern Service) Varemodtagelsen foretager ikke kontrol af varen udover kontrol af antal og evt. synlige skader. Alt inventar og it udstyr skal mærkes op, dog er der intet krav om registrering af udstyr til under kr ,- samt varer som indgår i allerede registreret udstyr (som f.eks. harddiske til servere, og ekstra batterier til laptops). Arbejdsgang for registrering i inventarsystemet, samt hvilke data der skal registreres, fremgår af brugervejledningen for registrering i inventarsystemet. Det skal fremgå i inventarsystemet hvis inventar eller udstyr fjernes fra ITU. Det skal således være muligt at se om en varer er returneret, udfaset, solgt, ødelagt eller til reparation. Udlån af udstyr som f. eks. projektor eller bærbar pc`er registreres som udlån til en persons studie- eller personalekort. Inventar og tungere udstyr, som multifunktionsmaskiner og stationær pc`er, tilknyttes som udgangspunkt et lokale. Udstyr som laptops, palme-piloter, og hjemme pc`er tilknyttes en person. Leverancer hvor IT-afdelingen er rekvirent. Ved leverancer hvor det er IT-afdelingen der er rekvirent, er det en person fra IT-afdelingen, som udfører kontrol (i forhold til indkøbsordre og følgeseddel) og foretager registrering i varemodtagelsen, samt sørger for indtastning i inventarsystemet. (se brugervejleding for registrering i inventarsystemet). Følgesedlen skal underskrives af IT-afdelingen og opbevares i indkøb. Leverancer hvor det er øvrigt personale der er rekvirent. Leverancen afstemmes med følgeseddel. Rekvirenten/brugeren kontaktes, og vedkommende foretager selv kontrol af varen i varemodtagelsen. Varer der skal registreres, skal have påført stregkodenummer før den må fjernes fra varemodtagelsen. Påføring af stregkode og indtastning i inventarsystemet foretages af en person fra Internservice. (se brugervejledning for registrering i inventarsystemet). Følgesedlen skal underskrives af rekvirenten og opbevares i Indkøb. Side 23.

24 Leverancer af møbler leveres direkte til brugeren, men mærkes med stregkodelabel ved modtagelsen. Registrering/indtastning af møbler foretages af indkøb. (se brugervejledning for registrering i inventarsystemet). Øvrige leverancer, som ikke kræver en registrering, afstemmes følgeseddel og leverance. Følgesedlen skrives under af rekvirenten, når varen udleveres og følgesedlen arkiveres i indkøb. Forbrugs- kontorartikler ligges på lager, og følgesedlen opbevares i indkøb. Stregkoder placeres så aflæsning med håndscanner er mulig. Eksempelvis: På kontormøbler, borde stole m.v. placeres stregkoden til højre på genstandens side eller på undersiden. Tavler, på forsiden i øverst højre hjørne. Billeder, på bagsiden i øverste højre hjørne. På PC skærme og telefoner placeres stregkoden på bagsiden, så den ikke umiddelbart er synlig. På PC`er, kopimaskiner og printere placeres stregkoden ved serienummeret. Indtastning i inventarsystemet sker i overensstemmelse med den udleverede brugervejledning. Økonomiafdelingen tager kopi af de fakturaer, som ikke er godkendt af indkøbs- eller ITafdelingen, og foretager en kontrol på, om varen er registreret i registreringssystemet. Hvis varen ikke er registreret, sendes kopi af fakturaen til indkøb, som her efter opmærker og registrerer varen Tina Rasmussen/Indkøb Side 24.

25 Bilag 2, side 1. Side 25.

26 Bilag 2, side 2. Side 26.

27 Bilag 2, side 3. Side 27.

28 Bilag 2, side 4. Side 28.

29 Bilag 2, side 5. Side 29.

30 Bilag 2, side 6. Side 30.

31 Bilag 2, side 7. Side 31.

32 Bilag 2, side 8. Side 32.

DDB Detail Kom i gang med programmet

DDB Detail Kom i gang med programmet Installation af program Der er sendt eller hentet en ZIP fil på www.ddb-detail.dk. Denne ZIP fil skal udpakkes på f.eks. drev C:\ i en mappe f.eks. DDB_Detail. Opret en genvej til filen DDB_Detail.exe

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Hvis der ikke er strøm på datboksen i dette tidsrum, vil aflæsningerne blive fremsendt til telelink når der igen tændes for strømmen.

Hvis der ikke er strøm på datboksen i dette tidsrum, vil aflæsningerne blive fremsendt til telelink når der igen tændes for strømmen. Guide til telelink Hvad er telelink Telelink er en database hvor alle aflæsninger på automaterne bliver fremsendt til fra spillestedets datboks(e). Aflæsningerne bliver fremsendt hver nat mellem kl. 00.00

Læs mere

LEMAN / Præsentation

LEMAN / Præsentation LEMAN / Præsentation Velkommen til LEMAN Internet booking. Vi vil i det følgende gennemgå login, opsætning og indtastnings-muligheder. Systemet findes på http://booking.leman.dk eller via LEMAN s hjemmeside.

Læs mere

Betjeningsvejledning. Winformatik

Betjeningsvejledning. Winformatik Betjeningsvejledning Winformatik Udgivet af: KIMIK it A/S Industrivej 1 3900 Nuuk Grønland Sidst opdateret den 12. maj 2009 af Kenneth Skovbjerg Blomgren Andre steder du også kan finde hjælp: http://support.kimik-it.gl/

Læs mere

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND Testportalen befinder sig på internetadressen http://www.testportal.hogrefe.dk/default.aspx. På denne adresse mødes man af ovenstående skærmbillede. Indtast her dit

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S, 2008 Indholdsfortegnelse 1. Skrivebordet... 3 2. Flytte rundt m.m.... 4 3. Log ind... 6 4. Valg af database... 7 5. Rudernes størrelse... 8 6. Kolonner... 9 7.

Læs mere

Online status. Brugervejledning

Online status. Brugervejledning Online status Brugervejledning Side 1 Om Onlinestatus Online Status har til formål at lette den årlige lageroptælling hos små og store virksomhedder. Der indtastes antal og pris på smartphone, tablet eller

Læs mere

Kom godt i gang med DLBR Webdyr

Kom godt i gang med DLBR Webdyr Kom godt i gang med DLBR Webdyr Kom godt i gang med DLBR Webdyr Udgivet Februar 2011 Redaktør Tryk Videncentret for Landbrug Videncentret for Landbrug Udgiver Videncentret for Landbrug, KvægIT, 8740 5000

Læs mere

HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3

HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3 HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3 1. Opstart af WinKompas 3 Når WinKompas 3 er startet op, vil der fremkomme et skærmbillede, hvor du skal indtaste følgende oplysninger for at få adgang til programmet:

Læs mere

Upload af billeder til hjemmesiden m.m.

Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Fremgangsmåde VVS-inst.dk Upload af billeder m.m., Side 1 Så går vi i gang Åben Firefox browseren Gå ind på denne adresse, for at komme til hjemmeside programmet.

Læs mere

LYRA (https://app.nebula.si/rc-nordic) Brugervejledning

LYRA (https://app.nebula.si/rc-nordic) Brugervejledning LYRA (https://app.nebula.si/rc-nordic) Brugervejledning Renault Nordic AB, Nebula d.o.o. Ljubljana, marts 2015, ver. 2.0 Indholdsfortegnelse 1 LYRA-SYSTEMET... 3 1.1 SYSTEMKRAV... 3 1.2 REGISTRERING I

Læs mere

Brugervejledning til Dyreregistrering

Brugervejledning til Dyreregistrering Brugervejledning til Dyreregistrering Dansk Kvæg 25. februar 2005 Brugervejledning til Dyreregistrering 1/13 Indledning Denne vejledning er tænkt som en hjælp til, at landmandsbrugere hurtigt kan komme

Læs mere

Introduktion til Playmapping

Introduktion til Playmapping Introduktion til Playmapping PC version www.playmapping.dk 07-06-2018 Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 PLAYMAPPING Login 3 Startside - opbygning 4 Knap-funktioner 4 Lyseblå felt under

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook. Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne.

Vejledning i brug af Interbook. Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne. Vejledning i brug af Interbook Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne. 1 Indledning Tønder Kommunes lokalebookingsystem og foreningsportal (Interbook) er et program,

Læs mere

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 Indhold 1. Overordnet beskrivelse... 3 2. Login... 3 3. Se og ret kundeoplysninger... 4 4. Rediger kontaktoplysninger... 6 5. Skift adgangskode... 7 6. BroBizz-oversigt...

Læs mere

Bilag d. SYSTEMDOKUMENTATION til Inventarsystemet MS Access løsning

Bilag d. SYSTEMDOKUMENTATION til Inventarsystemet MS Access løsning Bilag d. SYSTEMDOKUMENTATION til Inventarsystemet MS Access løsning Maj 2004 Indholdsfortegnelse RELATIONER MELLEM TABELLER...4 TABELLER...5 INSTITUTIONSOPLYSNINGER...5 INVENTAR...10 INVENTARKODER...19

Læs mere

Modtag købte materialer. Maj 2012

Modtag købte materialer. Maj 2012 Modtag købte materialer Maj 2012 Indhold Modtag købte materialer... 1 Indhold... 2 Modtag købte materialer... 3 Start af Modtag købte materialer... 3 Skanning af stregkoder... 4 Registrering af modtaget

Læs mere

Brugervejledning e-faktura. Arbejde med e-faktura

Brugervejledning e-faktura. Arbejde med e-faktura Brugervejledning e-faktura Arbejde med e-faktura Indhold 1. Modtage e-fakturaer 2. Behandle e-fakturaer 3. Arbejde med e-fakturaer i Ø90 ARBEJDE MED E-FAKTURAER 1. Modtage e-fakturaer Når leverandør sender

Læs mere

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål.

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål. Indhold Indledning... 3 Søgefunktioner... 4 Søgning fra forsiden... 5 Søgning under menupunktet Instrument... 6 Sådan får man vist instrumenterne i en bestemt afdeling... 7 Sådan ændrer man status på et

Læs mere

Kom godt igang med Inventar registrering

Kom godt igang med Inventar registrering Kom godt igang med Inventar registrering (InventoryDB) (Med stregkodesupport) programmet fra PetriSoft Introduktion... 1 Inventar registrering... 2 Værktøjsudleje... 3 Service database til reperationer

Læs mere

Betjeningsvejledning. for. Vagtcentral MAC2000. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com

Betjeningsvejledning. for. Vagtcentral MAC2000. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com Betjeningsvejledning for Vagtcentral MAC2000 Vagtcentral systemet Vagtcentral programmet bruges til at oprette klienter med nødkaldeanlæg og fastlægge hvilke radioer / telefoner der skal ringes op, når

Læs mere

Brugervejledning til. Vejleder

Brugervejledning til. Vejleder Brugervejledning til Vejleder UDARBEJDET AF DINO BABIC 12. AUGUST 2016 ADGANG TIL LOGBOGEN... 2 MIN PROFIL... 6 ÆNDRING AF KODEORD... 7 KALENDER... 8 KOMPETENCEOVERSIGT... 9 UDDANNELSESLÆGER... 10 KOMPETENCER

Læs mere

SERIENUMMER OG PARTINUMMER PÅ VARER

SERIENUMMER OG PARTINUMMER PÅ VARER SERIENUMMER OG PARTINUMMER PÅ VARER Registrering af serienummer og partinummer på varer giver mulighed for at spore enheder og hele partier hele vejen fra anskaffelse, lagerføring til forsendelse og fakturering.

Læs mere

Booking system. Instruktion til bookingsystem

Booking system. Instruktion til bookingsystem Booking system Instruktion til bookingsystem Her er beskrevet trin for trin, hvordan bookingsystemet skal betjenes. Systemet er opdelt i to dele en kundedel og en administrationsdel. 4-2-2015 1 Indledning

Læs mere

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du velkommen

Læs mere

Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC

Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC Denne vejledning beskriver kort anvendelsen af Kørebog for Pocket PC version 3.0 Programmet giver mulighed for registrering af den daglige kørsel. Registreringen

Læs mere

Vejledning til brug af Foreningsportalen

Vejledning til brug af Foreningsportalen Børne- og Kulturforvaltningen Kultur- og Fritidsafdelingen Vejledning til brug af Foreningsportalen Foreningsportalen kan benyttes af både borgere og foreninger til søgning af foreningsoplysninger. Som

Læs mere

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net MailMax / Web v4.1 Copyright 2003 Gullestrup.net Log ind på webmailen Start med at gå ind på http://webmail.gullestrup.net i din browser. Indtast din Email-adresse samt Adgangskode, som hører til din konto.

Læs mere

Brugervejledning til KasseRapporten LIGHT

Brugervejledning til KasseRapporten LIGHT Brugervejledning til KasseRapporten LIGHT INSTALLATIONSVEJLEDNING... 2 FØRSTE GANG DU TAGER KASSERAPPORTEN I BRUG... 3 KOM GODT I GANG MED KASSERAPPORTEN LIGHT... 4 KASSERAPPORTEN - BRUG AF EGEN KONTOPLAN...

Læs mere

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL SYSTEMET LBF STAMDATA

BRUGERVEJLEDNING TIL SYSTEMET LBF STAMDATA BRUGERVEJLEDNING TIL SYSTEMET LBF STAMDATA FOR ALMENE BOLIGER Indledning... 1 Overblik... 1 Brug af søgefunktionaliteten... 3 A - Gruppering af data... 3 B - Søgning... 4 C - Begrænsning på organisationstyper...

Læs mere

Guide til første gang du skal på shopeasy.dk.

Guide til første gang du skal på shopeasy.dk. Guide til første gang du skal på shopeasy.dk. Når du skal købe tøj første gang skal du først og fremmest sikre dig, at du er blevet oprettet som bruger i webshoppens system. Dette sker gennem KFD s bestyrelse

Læs mere

Oprettelse af en Gmail-konto

Oprettelse af en Gmail-konto Oprettelse af en Gmail-konto 1. Åbn startsiden til Gmail fra adressen: www.gmail.com. I højre side af skærmen får du nu følgende skærmbillede: De to øverste bjælker, markeret med Brugernavn og Adgangskoder,

Læs mere

PHJWebshop. Brugermanual

PHJWebshop. Brugermanual PHJWebshop Brugermanual 1-2009 PHJWebshop - Når din tid er vigtig! Indhold PHJWebshop er P. Henning Jensens ApS e-handelssystem. Med PHJWebshop kan du finde og bestille dine produkter online. Du får desuden

Læs mere

Programopdatering Juni ver. 2005 3

Programopdatering Juni ver. 2005 3 Vejledning til indlæsning af programopdateringer Det tager ca. 5 min. at indlæse rettelserne. Alle terminaler SKAL stå i login billedet, inden indlægningen foretages. Login: med sipak. I hovedmenu vælges:

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger

Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger 18. maj 2018 Vejledning til brugeradministrator oprettelse af afdelinger og brugere til EDI FP attester Denne vejledning

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet for FP attester og journaloplysninger

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet for FP attester og journaloplysninger Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger 1. april 2019 Vejledning til brugeradministrator oprettelse af afdelinger og brugere til EDI FP attester Denne vejledning

Læs mere

Brugervejledning. til. CR Udvalg

Brugervejledning. til. CR Udvalg Brugervejledning til CR Udvalg Indholdsfortegnelse Afsnit 1 (Forord) Side Forord 1 Hovedmenuen 2 Generelle forhold i CR Udvalg 4 Aktiv periode 7 Afsnit 2 (Systemtilpasning) Side Databasestier 1 Postnumre

Læs mere

Manual til WordPress CMS

Manual til WordPress CMS Manual til WordPress CMS 1. Log ind på din Wordpress-side For at arbejde på din hjemmeside skal du først logge ind på administrationsdelen. Muligvis har du et direkte link på siden. Ellers er adressen

Læs mere

Vejledning til Kilometer Registrering

Vejledning til Kilometer Registrering Vejledning til Kilometer Registrering iphone Appen som holder styr på dit firma og privat kørsel. Udviklet af Trisect Development 2011. www.trisect.dk For iphone version 4.2 og nyere. Med Kilometer Registrering

Læs mere

Indholdsfortegnelse Brugervejledning til Generelt i Caretaker

Indholdsfortegnelse Brugervejledning til Generelt i Caretaker Indholdsfortegnelse Brugervejledning til Generelt i Caretaker Login og afslut 1 De vigtigste funktioner i Caretaker desktop version 1 Skærmbilledet 2 Navigatoren 3 Præsentationsformer 4 Koder 4 Relationer

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indhold

Indholdsfortegnelse. Indhold Indholdsfortegnelse Indhold Login... 2 Registrér komme / gå tider... 4 Flere arbejdsperioder på samme dag?... 6 Frokostpause / ret Frokostpause... 7 Sletning... 8 Afslut uge... 9 Godkendte/afviste ugesedler...

Læs mere

Indberetningssystemet - vejledning for energikonsulenter

Indberetningssystemet - vejledning for energikonsulenter Indberetningssystemet - vejledning for energikonsulenter Indberetningssystemet skal bruges til at indberette datafiler med oplysninger om energimærkningerne. Indberetningssystemet fungerer på den måde,

Læs mere

Weblink. Brugermanual. Hotline: 79 30 01 56

Weblink. Brugermanual. Hotline: 79 30 01 56 Weblink Brugermanual Hotline: 79 30 01 56 Indholdsfortegnelse: Log ind på Gateway/Weblink:...3 Opret Ny ordre:...4 Indtastning af Varer til bestilling:...7 Søg vare:...8 Udskriv ordren....11 Ordrebekræftigelse

Læs mere

Brugervejledning til EasyBusiness

Brugervejledning til EasyBusiness Brugervejledning til EasyBusiness Indholdsfortegnelse: 1. Sådan logger man på EasyBusiness 1 2. Sådan foretager man en søgning 2 3. Hvordan gemmes og åbnes en søgning? 3 4. Hvordan danner man en pdf fil?

Læs mere

Introduktion til Playmapping

Introduktion til Playmapping Introduktion til Playmapping Mobil version http://mobile.playmapping.com/ 01-08-2018 Side 1 af 18 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 PLAYMAPPING Login 3 Startside (Beliggenheder) 4 Søgning Beliggenheder

Læs mere

FSFIs lynguide til DFRs elektronisk bevissystem

FSFIs lynguide til DFRs elektronisk bevissystem FSFIs lynguide til DFRs elektronisk bevissystem Dette er en kort guide i anvendelsen af Dansk Førstehjælpsråd elektroniske bevissystem. Guiden viser og forklarer hvordan du som instruktør og medlem af

Læs mere

Selene brugervejledning

Selene brugervejledning Selene brugervejledning F2 : Åbner en oversigt med data for det aktive felt. F3: Gemmer data i det aktive vindue Salgsordre : Bruges til oprettelse af Ordre/Arbejdskort/Fakrura Debitor: Debitorregister,

Læs mere

Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse:

Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse: Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse: 1. Hvordan du bliver tilsluttet EasyBusiness...2 2. Hvordan du foretager en søgning...2 3. Hvordan du gemmer og åbner en søgning...4

Læs mere

Brugervejledning. Aftalesystemet

Brugervejledning. Aftalesystemet Brugervejledning Aftalesystemet Revideret den 01.08.2013 Indholdsfortegnelse 1. Hvordan logger jeg på?... 2 1.1 Login... 2 1.2 Startside... 2 1.3 Brugernavn og Kodeord... 2 1.4 Glemt kodeord... 2 1.5 Skift

Læs mere

Ovennævnte link & procedure kan af administratoren es til den enkelte montør (se afsnit C9).

Ovennævnte link & procedure kan af administratoren  es til den enkelte montør (se afsnit C9). MobilService APP A) Opret genvej på smartphone startskærm - I browseren indtastes firmaets eksterne IP adresse (f.eks. 172.23.345.12:8080) - Når MobilService siden vises vælges menuen og på denne 1) Gem

Læs mere

Vejledning PROPHIX 11. Driftsbudgettering ved åbning af templates (Kun til Avanceret-brugere)

Vejledning PROPHIX 11. Driftsbudgettering ved åbning af templates (Kun til Avanceret-brugere) PROPHIX 11 Systemansvarlige Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Vejledning (Kun til Avanceret-brugere) Opdateret:

Læs mere

Betjeningsvejledning. Winformatik

Betjeningsvejledning. Winformatik Betjeningsvejledning Winformatik Udgivet af: KIMIK it A/S Industrivej 1 3900 Nuuk Grønland Sidst opdateret den 13. februar 2017 af Kenneth Skovbjerg Blomgren Andre steder du også kan finde hjælp: http://support.kimik-it.gl/

Læs mere

Daglig brug af JitBesked 2.0

Daglig brug af JitBesked 2.0 Daglig brug af JitBesked 2.0 Indholdsfortegnelse Oprettelse af personer (modtagere)...3 Afsendelse af besked...4 Valg af flere modtagere...5 Valg af flere personer der ligger i rækkefølge...5 Valg af flere

Læs mere

Rapport generator til Microsoft C5

Rapport generator til Microsoft C5 Generelt Rapportgeneratoren til C5 kan benyttes sammen med alle versioner af C5 og kræver INGEN tillægsmoduler eller tilkøb af C5. Den kører på: C5 version 1.5x, 1.6x, 2.x, 3.x, 4.x, 2008, 2010 og 2012.

Læs mere

I n t r o d u k t i o n / I n d h o l d s f o r t e g n e l s e. Indholdsfortegnelse

I n t r o d u k t i o n / I n d h o l d s f o r t e g n e l s e. Indholdsfortegnelse I n t r o d u k t i o n / I n d h o l d s f o r t e g n e l s e Tillykke med købet af Deres nye Petscribe graveringsmaskine. Den følgende manual skal fungere som en guide til korrekte udpaknings-, opstillings-,

Læs mere

Denne Introduktion til ScanPas er en generel brugermanual til Aalborg Universitets personaleadministrative system - ScanPas.

Denne Introduktion til ScanPas er en generel brugermanual til Aalborg Universitets personaleadministrative system - ScanPas. Indledning Denne Introduktion til ScanPas er en generel brugermanual til Aalborg Universitets personaleadministrative system - ScanPas. Målgruppen for denne manual er ScanPas-brugere uden for HR-afdelingen

Læs mere

Min virksomhed - Vareekspedition

Min virksomhed - Vareekspedition Indhold Vareekspedition... 1 Pakkelister på afsendte varer... 8 Returvarer til leverandører... 9 Vareekspedition Under vareekspedition foretages den "fysiske" Vareekspedition af varer. Varer kan kun ekspederes,

Læs mere

Ledoc. Version 2.3 JM. Grundopsætning og drift af system

Ledoc. Version 2.3 JM. Grundopsætning og drift af system Ledoc Grundopsætning og drift af system Velkommen til Ledoc Denne brugervejledning finder du under www.ledoc.dk Indtast brugernavn og Password. Dit brugernavn er: Dit kodeord

Læs mere

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Holstebro Kommune Kultur og Fritid Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Foreningsportalen kan benyttes både af borgere og foreninger til søgning af foreningsoplysninger og

Læs mere

Brugervejledning til KasseRapporten

Brugervejledning til KasseRapporten Brugervejledning til KasseRapporten INSTALLATIONSVEJLEDNING...2 FØRSTE GANG DU TAGER KASSERAPPORTEN I BRUG...3 KOM GODT I GANG MED KASSERAPPORTEN...4 KASSERAPPORTEN - BRUG AF EGEN KONTOPLAN...9 KASSERAPPORTEN

Læs mere

Programopdatering Januar ver. 2005 1

Programopdatering Januar ver. 2005 1 Vejledning til indlæsning af programopdateringer Det tager ca. 3-5 min. at indlæse rettelserne. Alle terminaler SKAL stå i login billedet, inden indlægningen foretages. Login: med sipak. I hovedmenu vælges:

Læs mere

Manual til hjemmeside i Typo3

Manual til hjemmeside i Typo3 Manual til hjemmeside i Typo3 Gode tips og genvejstaster Ét linieskift Ctrl + A Ctrl + C Ctrl + X Ctrl + V shift + enter (tasten du normalt bruger til linieskift) Markér alt Kopier Klip Sæt ind Oprettelse

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til virksomhed Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til Digitale uddannelsesaftaler i Elevplan... 5 Browser... 6 Ændr status og slet aftale...

Læs mere

MountainSite Guide: Kom godt i gang

MountainSite Guide: Kom godt i gang MountainSite version 2.6 Indhold: Log in Præsentation Rediger hjemmeside Tekster Kontaktoplysninger Menulinien Billeder Pdf/Filupload Brugeradministration Indstillinger Log af Log in Når du skal bruge

Læs mere

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning.

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning. Mbridge tilmeldingssystem Version 23-03-2018. Vejledning. Indholdsfortegnelse. Indledning...2 Tilmelding til turnering (spillere)...2 Slet tilmelding...4 Opsætning af turneringer (turneringsleder)...5

Læs mere

Generelt om data: Når man søger oplysninger om en matrikel er forurenet så resultere søgningen i 3 forskellige typer resultater.

Generelt om data: Når man søger oplysninger om en matrikel er forurenet så resultere søgningen i 3 forskellige typer resultater. Vejledning til Søgning på oplysning om en matrikel er forurenet Region Sjællands har et Jordforureningskort, hvor du kan søge oplysninger om en grund er forurenet eller muligt forurenet. Søgning på oplysninger

Læs mere

Brugervejledning e-arkiv. Arbejde med e-arkiv

Brugervejledning e-arkiv. Arbejde med e-arkiv Brugervejledning e-arkiv Arbejde med e-arkiv Indhold 1. Tilføje (uploade) dokumenter/bilag til arkivet 2. Lægge dokumenter/bilag på plads i arkivet (tilføje tags) 3. Arbejde med dokumenter/bilag i arkivet

Læs mere

Rev. 05-10. Brugervejledning. Webshop Sika Danmark A/S

Rev. 05-10. Brugervejledning. Webshop Sika Danmark A/S Rev. 05-10 Brugervejledning Webshop Sika Danmark A/S Indholdsfortegnelse Afsnit Emne Side 1. Indledning 2 2. Quickguide forklaring af menu 3 2.1 Menu til venstre 3 2.2 Topmenu 3 3. Log-in 5 4. Bestilling

Læs mere

Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du kommer i gang med at oprette filer, som Elektronisk fakt. OIOUBL/OIOXML i Business Online.

Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du kommer i gang med at oprette filer, som Elektronisk fakt. OIOUBL/OIOXML i Business Online. Forløbet for en opkrævning Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du kommer i gang med at oprette filer, som Elektronisk fakt. OIOUBL/OIOXML i Business Online. 1. Opret stamoplysninger (Fakturerings-

Læs mere

Abonnementsstyring. Start af Stellar Abonnement. Indledende tekst. Indholdsfortegnelse

Abonnementsstyring. Start af Stellar Abonnement. Indledende tekst. Indholdsfortegnelse Abonnementsstyring Indledende tekst Indholdsfortegnelse Start af Stellar Abonnement... 1 Kom godt i gang med abonnement... 2 Vare/Ydelser i Stellar Office Pro... 2 Abonnements oversigt... 2 Fanebladet

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Udarbejdet af Kultur & Fritid, februar 2010. - 1 - Hvad er Interbook?...- 3 - Brugernavn og kodeord...- 3 - Startsiden...- 3 -

Læs mere

IDAP manual Emission

IDAP manual Emission IDAP manual Emission Dato: 08-06-2005 16:32:35 Indhold INDHOLD... 1 1 EMISSION... 2 1.1 KURVER... 2 1.2 RAPPORTER... 5 1.3 DATA REDIGERING... 6 1.3.1 Masse redigering... 7 1.3.2 Enkelt redigering... 10

Læs mere

Når du på Pro2tal Bager s hjemmeside: www.bagernettet.dk klikker på ikonet

Når du på Pro2tal Bager s hjemmeside: www.bagernettet.dk klikker på ikonet Når du på Pro2tal Bager s hjemmeside: www.bagernettet.dk klikker på ikonet kommer følgende login billede til Bagersystemet: Indtast dit brugernavn og adgangskode og tryk Enter eller klik på knappen Logon.

Læs mere

rdtaxaplan Vejledning

rdtaxaplan Vejledning ravnø data - svendborgvej 9-5750 ringe - www.ravno.dk - rd@ravno.dk - 6263 2667 2009 Ravnø Data Indhold 1. rdtaxaplan...5 1.1. Oversigt...5 1.2. Hovedmenu...5 1.3. Godt at vide, inden du går videre...6

Læs mere

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Bruger v1.5 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INTRODUKTION TIL REKVI-SKOLE Ideen med Rekvi-skole systemet udsprang fra et behov

Læs mere

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password:

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password: WordPress manual.hjerteforeningen.dk/wp-admin Brugernavn: Password: April, 2015 Generelt Du kan benytte WordPress fra alle platforme. Det vil sige, du kan redigere jeres hjemmeside fra din computer, din

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Som et udspring af de administrative fællesskaber og et ønske om at effektivisere og digitalisere

Læs mere

Klik på denne knap for at komme til FaktaNet live! Forside. Siden der bl.a viser hvor mange nye/opdaterede projekter brugeren har.

Klik på denne knap for at komme til FaktaNet live! Forside. Siden der bl.a viser hvor mange nye/opdaterede projekter brugeren har. FaktaNet live! Hjælp Knap menu. Klik på denne knap for at komme til FaktaNet live! Forside. Siden der bl.a viser hvor mange nye/opdaterede projekter brugeren har. Klik her for at åbne FaktaNet live! Søgemodul.

Læs mere

Login og introduktion til SEI2

Login og introduktion til SEI2 BRUGERVEJLEDNING 2019 Login og introduktion til SEI2 Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugermanual (1. udgave), der teknisk beskriver, hvordan man logger på Sundhedsdatastyrelsens

Læs mere

Biblus Bibliotekssystem

Biblus Bibliotekssystem Brugervejledning Biblus Bibliotekssystem udarbejdet af Sensus ApS Dato: 14. juni 2009 Version: 1.2 Status: Endelig Ophavsret Sensus ApS. Alle rettigheder forbeholdes Ophavsret Sensus ApS. Alle rettigheder

Læs mere

Brugervejledning til EasyBusiness

Brugervejledning til EasyBusiness Brugervejledning til EasyBusiness Indholdsfortegnelse: 1. Sådan logger man på EasyBusiness 2. Sådan foretager man en søgning 3. Hvordan gemmes og åbnes en søgning? 4. Hvordan downloader man gemte søgninger?

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Åbningsbilledet Forsiden på ILS Online Bestilling Afsendte bestillinger 7. 5.

Indholdsfortegnelse. 1. Åbningsbilledet Forsiden på ILS Online Bestilling Afsendte bestillinger 7. 5. Form 04-91-01 04-92-01 Indkøbsservice - Vejledning/Instruktion Navn Vejledning til ILS online, praktiserende læger Udarbejdet af Lena Rachlitz Gældende fra 10. januar 2018 Godkendt af Erstatter Vejledning

Læs mere

It-@fdelingen UC Syddanmark 7266 2400

It-@fdelingen UC Syddanmark 7266 2400 UNI-Login Installation af SkoleKom og ændring af kodeord SkoleKom er et udbredt mail- og konferencesystem i skoleverdenen i Danmark. For at komme på SkoleKom, skal du oprettes som bruger, hvor du får 3

Læs mere

Velkommen til DK Beton s kundeportal

Velkommen til DK Beton s kundeportal Velkommen til DK Beton s kundeportal DK Beton har udviklet en kundeportal, hvor du som kunde kan finde de følgesedler der har relevans for dig. Du finder portalen på følgende adresse: https://portal.dkbeton.dk/

Læs mere

Funktioner i kundemodulet Oprettelse af en kunde

Funktioner i kundemodulet Oprettelse af en kunde Funktioner i kundemodulet Oprettelse af en kunde Åben kundevinduet, klik på Kunder Klik på Indsæt ny post i kundevinduet Udfyld relevante felter. De røde felter er en hjælp til at huske de vigtigste. Valuta

Læs mere

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Til Tutorlægen Velkommen til den elektroniske portefølje. Den er blevet til i dialog mellem Dansk selskab for almen medicin og

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Administrator v1.0 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Administrator v1.0 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Administrator v1.0 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INTRODUKTION TIL REKVI-KONTOR Ideen med Rekvi-Kontor systemet udsprang

Læs mere

Brugervejledning. til. CRKvit

Brugervejledning. til. CRKvit Brugervejledning til CRKvit Indholdsfortegnelse Afsnit 1 (Forord) Side CRKvit 1 Hovedmenuen 2 Generelle forhold i CRKvit 4 Afsnit 2 (Ansøgere) Side Ansøgers stamkort 1 Søg ansøger 2 Personlige data 3 Notat

Læs mere

MBridge tilmeldingssystem Version Vejledning.

MBridge tilmeldingssystem Version Vejledning. MBridge tilmeldingssystem Version 01-11-2018. Vejledning. Indledning... 2 Tilmelding til turnering (spillere)... 2 Slet tilmelding... 5 Opsætning af turneringer (turneringsleder)... 6 Oprettelse af turnering/liste....

Læs mere

Kom godt igang med Inventar registrering

Kom godt igang med Inventar registrering Kom godt igang med Inventar registrering (InventoryDB) (Med stregkodesupport) programmet fra PetriSoft Introduktion... 1 Inventar registrering... 2 Værktøjsudleje... 3 Service database til reperationer

Læs mere

Administrator manual

Administrator manual Revision 1 Administrator manual INDHOLD LOG IND 1 OVERBLIK 1 ARBEJDSRUM 1 MEDARBEJDERE 2 OPRET NY MEDARBEJDER 2 TRIN 1 AF 4: NAVN OG OPLYSNINGER 2 TRIN 2 AF 4: LEGITIMATION 2 TRIN 3 AF 4: EFFEKTIVITETSNIVEAU

Læs mere

Kom i gang med DANBRO

Kom i gang med DANBRO 1 Indhold... 1 Generelt...2 DANBRO...2 Forkundskaber for at anvende DANBRO...2 Krav til pc...2 Starte DANBRO...2 Installation...3 DANBRO-Manualer...4 Manualer...4 DANBROs Brugergrænseflade...5 Valg af

Læs mere

Inden du kan tage systemet i brug og sende spørgeskemaer, kortlægge arbejdsmiljøet, lave handlingsplaner mv. skal systemet sættes op.

Inden du kan tage systemet i brug og sende spørgeskemaer, kortlægge arbejdsmiljøet, lave handlingsplaner mv. skal systemet sættes op. Indledning Workcyclus er et Internetbaseret arbejdsmiljøsystem, der giver fuldt overblik over virksomhedens arbejdsmiljøtilstand og gør arbejdsmiljøet målbart og synligt på alle niveauer i organisationen.

Læs mere

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra klik på linket

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra   klik på linket Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt kan alle se arbejdspladsbrugsanvisningerne, hvis man er på regionens netværk. Hvis der skal tilføjes eller

Læs mere

Brugervejledning til Online-JitBesked. Version 1.2

Brugervejledning til Online-JitBesked. Version 1.2 Brugervejledning til Online-JitBesked Version 1.2 Indhold 1. Helt grundlæggende... 4 Ikoner... 4 2. Sådan logger du på... 6 Husk mig... 6 3. Sådan logger du af... 7 Husk mig... 7 Sådan logger du aktivt

Læs mere

Basicon Nodepult. Basicon Nodepult er den moderne afløser for det traditionelle nodestativ, men har derudover en lang række fordele:

Basicon Nodepult. Basicon Nodepult er den moderne afløser for det traditionelle nodestativ, men har derudover en lang række fordele: Basicon Nodepult Programmet Basicon Nodepult henvender sig til musikere, som ofte har behov for at medbringe deres forskellige nodesamlinger til forskellige orkestre. Basicon Nodepult er den moderne afløser

Læs mere