Byrådet. Beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Byrådet. Beslutningsprotokol"

Transkript

1 Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 17. februar 2010 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-23:30

2 Lene Hansen, Formand (A) Lone Birkmose Lex (V) Hans Christian Holst (V) Claus Kongsgaard (V) Jens Arne Hedegaard (V) Margit Chemnitz (V) Jens Andersen (V) Mikael Klitgaard (V) Peter Mølbjerg (V) Benny E. Karlsen (A) Peer Thisted (A) Peter H. S. Kristensen (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Knud L. Pedersen (V) Gitte Krogh (V) Jacob Kolind (V) Karl Emil Nielsen (O) Karsten Frederiksen (C) Bodil Nielsen (F) Ole Andersen (F) Thomas Krog (F) Ole Bruun (A) Hildo Rasmussen (A) Eskild Sloth Andersen (A) Adnan Jedon (A) Ole Jespersgaard (A)

3 Bemærkninger/ændringer til dagsordenen: Pkt. 25 flyttes til åbent møde

4 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 Spørgetid for byrådsmedlemmer Indkaldelse af stedfortræder Styrelsesvedtægt for Brønderslev Kommune Vedtægter for Ældrerådet Vedtægter for Handicaprådet Lokalplan nr for "Asaa Børnehave, Bolværksvej 2, Asaa" samt kommuneplantillæg nr. 37 (D) Lokalplanforslag nr for "Institutionsområde Præstevænget, Hjallerup" Forslag til gennemførelse af effektiviserings- og afbureaukratiseringspulje på 4,5 mio. kr. i budget Godkendelse af forslag til lokalplan for boliger i Hjallerup vest Forslag til revideret budget 2010 for Affaldsselskabet Vendsyssel Vest - AVV Sanktioner for manglende dokumentation for tegnet byggeskadeforsikring Klage over lukning af genbrugspladser pr. 1. januar Tillæg til spildevandsplan for den tidligere Dronninglund Kommune - nye boligområder i den sydøstlige del af Dronninglund by Vand- og naturplanarbejdet - Forslag om at Limfjordsrådet ophøjes til én vandoplandsstyregruppe Strategi for udmøntning af indsatspuljen 2010 for forfaldne huse Nedlæggelse af Uddannelsesråd Vendsyssel Tilretninger af projektet "Renovering af Skolegades Skole " og økonomien i forbindelse hermed Ansøgning om at blive vært ved Børneteaterfestival i Ansøgning om udbetaling af tilskud til opførelse af træningshal ved Brønderslev- Hallen Ansøgning om tilskud til busordning for Tolstrup-Stenum Sognecenter Redegørelse til Udviklingsrådet - Børn og unge samt Specialundervisning Kommunal overtagelse af Region Nordjyllands Misbrugscenters opgaver Madproduktion i Brønderslev Kommune Orientering Fortsat proces vedrørende Risagerlund og forslag til udbudsannonce Lukket sag - Aftale om brandslukning m.v Lukket sag - Salg af kommunal ejendom Lukket sag - Orientering

5 Byrådet, den 17. februar 2010 Side Spørgetid for byrådsmedlemmer J.nr.: /dwsvldf Åben sag BY Beslutning i Byrådet den 17. februar 2010: Hvorfor har Byrådet/udvalgsformanden valgt ikke at følge Teknik- og Miljøudvalgets indstilling vedrørende husdyrsager? (Karsten Frederiksen) Gitte Krogh var fraværende.

6 Byrådet, den 17. februar 2010 Side Indkaldelse af stedfortræder J.nr.: A10/dwfsmbj 10/3044 Åben sag BY Sagsfremstilling: Stedfortræder Poul Pedersen indkaldes til Byrådet som stedfortræder for Claus Kongsgaards i dennes sygdomsperiode. Byrådsmedlem Claus Kongsgaard har meddelt, at han pga. sygdom i en periode vil være forhindret i at varetage hvervet som byrådsmedlem. I sådanne tilfælde skal stedfortræderen indkaldes. Stedfortræderen udtræder af Byrådet, når medlemmet atter kan varetage sine kommunale hverv. Venstre har samtidig meddelt, at Poul Pedersen indtræder i Claus Kongsgaards udvalgspladser m.v. i sygdomsperioden. Borgmesteren foreslår, at Byrådet godkender, at Poul Pedersen, Hjulskovvej 263, 9740 Jerslev midlertidigt indkaldes til Byrådet under Claus Kongsgaards sygdom. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har ingen bemærkninger til sagen. Bilag: Notat om indkaldelse af stedfortræder pga. sygdom (kun elektronisk) Beslutning i Byrådet den 17. februar 2010: Godkendt. Gitte Krogh var fraværende.

7 Byrådet, den 17. februar 2010 Side Styrelsesvedtægt for Brønderslev Kommune J.nr.: P24/dwsvldf 09/7660 Åben sag FK/ØK/BY Sagsfremstilling: I forbindelse med konstitueringen af det nye Byråd er det aftalt, at der skal være følgende stående udvalg: Miljø- og Teknikudvalget - 5 medlemmer Børne- og Skoleudvalget - 7 medlemmer Fritids- og Kulturudvalget - 5 medlemmer Social- og Sundhedsudvalget - 5 medlemmer Ældreomsorgsudvalget - 5 medlemmer Beskæftigelsesudvalget - 5 medlemmer I den forbindelse fremsendes forslag til ny styrelsesvedtægt for Brønderslev Kommune. Der er sket følgende ændringer i forhold til gældende styrelsesvedtægt: Udvalgenes navne og medlemsantal er ændret i overensstemmelse hermed De opgaver, der vedrører Ældreomsorg er flyttet fra Social- og Sundhedsudvalget til Ældreomsorgsudvalget. Opmærksomheden henledes på, at Styrelsesvedtægten skal behandles på 2 byrådsmøder, forinden den er godkendt. Beslutning i Forretningsledelsen den 15. december 2009: Forretningsledelsen foreslår, at styrelsesvedtægten godkendes. Beslutning i Økonomiudvalget den 20. januar 2010: Indstilles godkendt med redaktionelle rettelser. Claus Kongsgaard var fraværende Beslutning i Byrådet den 27. januar 2010: Godkendt. Jens Andersen, Karsten Frederiksen og Claus Kongsgaard var fraværende. Bilag: Styrelsesvedtægt for Brønderslev Kommune

8 Byrådet, den 17. februar 2010 Side 94 Beslutning i Byrådet den 17. februar 2010: Godkendt. Karsten Frederiksen ønsker tidligere styrelsesvedtægt fastholdt. Gitte Krogh var fraværende.

9 Byrådet, den 17. februar 2010 Side Vedtægter for Ældrerådet J.nr.: P24/dwsbll 10/952 Åben sag BY Sagsfremstilling: De nuværende vedtægter for Ældrerådet er godkendt af Byrådet den 8. juni Det ønskes drøftet, om der er behov for en ændring af vedtægterne. De nye vedtægter er tilpasset med hensyn til kommunenavn og tillægsbestemmelser om, at det daværende sammenlægningsældreråd pr. 1. januar 2007 blev til Ældrerådet. Under 6 mødevirksomhed vælges der ikke længere en kasserer, da en kasserers funktioner jo varetages af kommunens økonomiske afdeling. Beslutning i Ældrerådet den 1. februar 2010: De aftalte ændringer indsættes i vedtægterne og fremsendes til godkendelse i Byrådet. Bilag: Vedtægter for Ældrerådet Beslutning i Byrådet den 17. februar 2010: Oversendes til Ældreomsorgsudvalget. Gitte Krogh var fraværende.

10 Byrådet, den 17. februar 2010 Side Vedtægter for Handicaprådet J.nr.: P24/dwsbll 10/494 Åben sag SS/ØK/BY Sagsfremstilling: Socialudvalget godkendte den 11. marts 2009 på baggrund af en anbefaling fra Handicaprådet en ændring af Handicaprådets sammensætning. Baggrunden herfor var, at socialpsykiatriens brugerråd havde fremsat ønske om at få valgt 1 repræsentant som medlem af Handicaprådet for den kommende valgperiode. Der er derfor behov for at justere Handicaprådets vedtægter i forhold til beslutningen. Det fremgår dog ikke tydeligt af Socialudvalgets beslutningsprotokol, hvorvidt Handicaprådets nuværende medlemsantal skal bevares eller øges som følge af ønsket om en repræsentant fra socialpsykiatriens brugerråd. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Byrådet vælger enten model A eller B: A. Handicaprådet består af 8 medlemmer. Danske Handicaporganisationer (DH) indstiller 3 medlemmer samt 3 suppleanter til rådet. DH kan kun indstille personer, som har bopæl i kommunen. Brugerrådet for kommunens socialpsykiatri indstiller 1 medlem samt 1 suppleant til rådet. Der kan kun indstilles personer, som har bopæl i kommunen. Brønderslev Byråd udpeger af sin midte 4 medlemmer og 4 suppleanter til rådet. B: Handicaprådet består af 10 medlemmer. Danske Handicaporganisationer (DH) indstiller 4 medlemmer samt 4 suppleanter til rådet DH kan kun indstille personer, som har bopæl i kommunen. Brugerrådet for kommunens socialpsykiatri indstiller 1 medlem samt 1 suppleant til rådet. Der kan kun indstilles personer, som har bopæl i kommunen. Brønderslev Byråd udpeger af sin midte 5 medlemmer og 5 suppleanter til rådet. Dette betyder, at Byrådet skal udpege yderligere 1 medlem og 1 suppleant til rådet. I henhold til de anmeldte valggrupper går 1 yderligere plads og suppleant til valggruppen A+F. Uanset valg af model A eller B foreslås, at kommunenavnet i vedtægterne tilpasses de nuværende forhold. Byrådet godkender indstillingen af medlemmer og suppleanter. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 8. februar 2010: Model B indstilles og vedtægterne konsekvenstilrettes.

11 Byrådet, den 17. februar 2010 Side 97 Benny Karlsen var fraværende. Bilag: Forslag nye vedtægter Beslutning i Byrådet den 17. februar 2010: Godkendt. Benny Karlsen valgt som medlem. Hildo Rasmussen og Peer Thisted valgt som suppleanter. Gitte Krogh var fraværende.

12 Byrådet, den 17. februar 2010 Side Lokalplan nr for "Asaa Børnehave, Bolværksvej 2, Asaa" samt kommuneplantillæg nr. 37 (D) J.nr.: P16/dwtflrw 09/19547 Åben sag MT/ØK/BY Sagsfremstilling: Brønderslev Kommune modtog den 23. juni 2009 ansøgning om matrikulær sammenlægning af matr.nr. 91a og matr.nr. 28fa, begge Asaa By, Asaa-Melholt. Asaa børnehave ønskede at opføre et udhus til deres udeaktiviteter henover matrikulær skel. I forbindelse med behandling af udstykningssagen blev fagenheden opmærksom på, at de planmæssige forhold ikke stemte overens med den faktiske anvendelse af området. For ejendommen matr.nr. 91a Asaa By, Asaa-Melholt er gældende lokalplan 20-21, hvor området er udlagt til boligformål med tilhørende kollektive anlæg. Opførelse af et udhus til børnehavens aktiviteter vil være i strid med lokalplanens anvendelsesbestemmelser. Begge ejendomme er beliggende indenfor kommuneplanens rammeområde 2.B2, der udlægges til boligformål med tilhørende kollektiv anlæg. Anvendelse af området til børnehave er i strid med kommuneplanens rammebestemmelser for området. Der er i brev den 13. juli 2009 meddelt tilladelse til matrikulær sammenlægning og opførelse af udhuset på betingelse af, at der efterfølgende udarbejdes en lokalplan, således at den planlagte anvendelse af området bringes i overensstemmelse med den faktiske anvendelse. Der er udarbejdet lokalplanforslag nr for "Asaa Børnehave, Bolværksvej 2, Asaa" samt kommuneplantillæg nr. 37 (D). Lokalplanen fastlægger områdets anvendelse til institutionsformål, således at de faktiske og planlægningsmæssige forhold stemmer overens. Rammeområde 2.05 udlægges til institutionsformål. Lokalplanforslaget og forslag til kommuneplantillæg har været sendt ud i offentlig høring i perioden fra den 10. november 2009 til den 5. januar Der er indenfor høringsperioden ikke indkommet indsigelser. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet vedtager lokalplanforslag nr for "Asaa Børnehave, Bolværksvej 2, Asaa" samt kommuneplantillæg nr. 37 (D) endeligt. Beslutning i Miljø- og Teknikudvalget den 1. februar 2010: Fagenhedens forslag indstilles godkendt. Beslutning i Økonomiudvalget den 10. februar 2010: Indstilles godkendt endeligt. Lene Hansen, Claus Kongsgaard og Jens Arne Hedegaard var fraværende. Bilag: Lokalplan nr.26 for "Asaa Børnehave, Bolværksvej 2, Asaa" ( )

13 Byrådet, den 17. februar 2010 Side 99 Beslutning i Byrådet den 17. februar 2010: Godkendt. Gitte Krogh var fraværende.

14 Byrådet, den 17. februar 2010 Side Lokalplanforslag nr for "Institutionsområde Præstevænget, Hjallerup" J.nr.: G01/dwtftaj 09/14922 Åben sag MT/ØK/BY Sagsfremstilling: Udviklings- og Planlægningsudvalget besluttede den 9. juni 2009 at igangsætte udarbejdelse af ny lokalplan for institutionen Gaia beliggende Præstevænget 3A i Hjallerup. Gaia er en boform for voksne udviklingshæmmede. Formålet med lokalplanforslag er, at muliggøre udvidelse af institutionen. Gaia ønsker, at udvide institutionen med nye faciliteter til de dagbeskæftigelsestilbud som beboerne tilbydes. Den ønskede tilbygning kræver, at der tilkøbes et areal på ca m 2. Arealet ligger i landzone og skal overføres til byzone for at muliggøre den ønskede tilbygning. Gaia er omfattet af gældende lokalplan nr , der ophæves ved den endelige vedtagelse af lokalplan nr Arealet, der skal anvendes til udvidelse af Gaia ejes af Brønderslev Kommune og er en del af det areal, der benyttes som parkeringsareal i forbindelse med afholdelse af Hjallerup Marked. Økonomiudvalget besluttede den 4. december 2008 at sælge arealet på ca m 2 til BJK Ejendommen ApS, såfremt der kan vedtages en ny lokalplan for området. BJK Ejendommen ApS ejer ejendommen, hvorpå Gaia er beliggende. Lokalplan nr udlægger lokalplanens område til institutionsformål. Desuden udlægges en del til offentlig vej. Lokalplanen giver mulighed for at bebygge ejendommen med en bebyggelsesprocent på 25. Bebyggelse kan opføres i 2 etager med en maksimal højde på 8,5 m. Lokalplanen er i overensstemmelse med kommuneplan 2002 for gl. Dronninglund Kommune og forslag til kommuneplan Der er foretaget en miljøscreening af lokalplanforslaget i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer. Ifølge loven skal der foretages en miljøvurdering af lokalplaner, der vurderes at have en væsentlig indvirkning på miljøet. Fagenheden for Teknik og Miljø vurderer, at lokalplanforslag nr ikke medfører væsentlig indvirkning på miljøet. Der er derfor ikke udarbejdet en miljøvurdering. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet godkender lokalplanforslag nr for "Institutionsområde Præstevænget, Hjallerup" og udsender lokalplanforslaget i 8 ugers offentlig høring. Beslutning i Miljø- og Teknikudvalget den 1. februar 2010: Fagenhedens forslag indstilles godkendt. Beslutning i Økonomiudvalget den 10. februar 2010: Indstilles sendt i høring. Lene Hansen, Claus Kongsgaard og Jens Arne Hedegaard var fraværende.

15 Byrådet, den 17. februar 2010 Side 101 Bilag: Lokalplanforslag nr ( ) Beslutning i Byrådet den 17. februar 2010: Sendes i høring efter følgende afstemning: Henlæggelse af sagen: For: 2 (Eskild S. Andersen og Peer Thisted) Imod: 24 Tilbagesendes til Miljø- og Teknikudvalget: For: 8 (Peer Thisted, Benny Karlsen, Ole Bruun, Thomas Krog, Ole Andersen, Bodil Nielsen, Karsten Frederiksen og Karl Emil Nielsen Imod: 17 Hverken for eller imod: 1 (Eskild S. Andersen) Gitte Krogh var fraværende.

16 Byrådet, den 17. februar 2010 Side Forslag til gennemførelse af effektiviserings- og afbureaukratiseringspulje på 4,5 mio. kr. i budget 2010 J.nr.: Ø02/dwokhoc 09/15948 Åben sag ØK/BY Sagsfremstilling: I budgetaftalen for budget 2010 blev det besluttet at gennemføre en reduktion af budgettet på 4,5 mio. kr. Af aftaleteksten fremgår følgende: Gennemførelsen af effektivisering og afbureaukratisering i kommunens decentrale og centrale enheder skal mindske udgifterne med 4,5 mio. kr. Det skal ske ved en reduktion af generelle driftsomkostninger - i forbindelse hermed indtænkes ledelsesstrukturen og organiseringen generelt. Det forventes, at reduktionen gennemføres med færrest mulige personalemæssige konsekvenser. Såfremt regeringens regelforenklings- og afbureaukratiseringsinitiativ vedtages i folketinget forventes yderligere en effekt på 0,5 mio. kr. På baggrund af ovenstående er der for de forskellige områder udarbejde forslag til at udmønte andele af puljen. Beslutning i Forretningsledelsen den 1. december 2009: Alle forslag skrives sammen, og det gøres klart, hvilke konsekvenser de enkelte forslag kan have for serviceniveau og personale. Sagen sendes derefter til politisk behandling. Der er samlet udarbejdet forslag på i alt kr. fordelt på følgende områder: Modtagne forslag, jfr. vedlagte bilag: Beløb Personale- mæssige konsekv. Udvalgsbehandling - der henvises endvidere til de enkelte udvalgs indstillinger - jfr. sagsfremstillingen Økonomiudvalget Udviklingsmedarbejdere i Udvikling og planlægning, kultur og fritid E-boks til lønsedler Forsikringsområdet, arbejdsskader Energiudgifter Vikarkorps i stedet for vikarbureau Annoncering generelt, alle budgetområder ja nej nej nej ja nej

17 Byrådet, den 17. februar 2010 Side 103 Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget den 19/ Timetildeling til skoler ja Børnepasning, vikarmidler Udvalget anbefaler ØK at vurdere, om besparelsen kan Flygtningeområdet effektueres over de kommende Børnemiljøvurderinger år. Endvidere anbefaler Efteruddannelsesmidler, skolefritidsordninger udvalget, at ØK præciserer, hvorledes besparelsen kan fin- Gademedarbejder, aktivitetsmidler des ved reelle effektiviserings- Plejefamilieudgifter og afbureaukratiseringsinitiativer Fritids- og Kulturudvalget Fritids- og Kulturudvalget den 3/ Kunstfonden nej Udvalget kan anbefale en be- Brønderslev-ordningen nej sparelse på Kunstfonden på Kulturpuljen nej kr. Evt. yderligere be- Bibliotek og musikskole nej sparelser findes indenfor ud- nej valgets budgetområde. Ældreomsorgsudvalget Ældreområdet, rengøring Social- og Sundhedsudvalget Socialpsykiatrien, efteruddannelse og aktivitetsudgifter ja nej Ældreomsorgsudvalget den 28/ Udvalget kan ikke gå ind for den forelagte besparelse på rengø- ringen idet der er tale om en serviceforringelse. Udvalget kan ikke finde 1,2 mio. kr. i effekti- viserings- og afbureaukratise- ring inden for området Social- og Sundhedsudvalget 13/ Alternative forslag efterlyses vedr. de kr.

18 Byrådet, den 17. februar 2010 Side 104 Social- og Sundhedsudvalget 3/ Der henvises til bilag, hvoraf fremgår, at der er udarbejdet 3 forslag. Udvalget kan ikke indstille nogen af de 3 forslag, idet der ikke er tale om effektiviserings- og afbureaukratiseringstiltag. Karl Emil Nielsen og Jens Andersen går ind for forslag 3. Misbrugsområdet, udredninger Miljø- og Teknikudvalget Vej og Park, materialebesparelser og tilpasning ved ny materielgård Kollektiv trafik nej nej nej Forslaget på Misbrugsområdet indstilles godkendt. Miljø- og Teknikudvalget den 1/ Flertallet indstiller forslagene godkendt. I alt Beslutning i Økonomiudvalget den 10. december 2009: Oversendes til udvalgsbehandling. Beslutning i MED-udvalget for Administrationen den 14. december 2009: MED-udvalget for Administrationen bakker op om Forretningsledelsens forslag. Der udtrykkes dog bekymring for de personalemæssige konsekvenser og derfor ses der frem til en hurtig afklaring. Rita Nielsen var fraværende. Supplerende sagsfremstilling til Social og Sundhedsudvalgsmødet: For Social- og Sundhedsudvalgets områder er der følgende forslag til behandling: Socialpsykiatrien (politikområde 702): Samlet set foreslås en reduktion på kr. på dette politikområde.

19 Byrådet, den 17. februar 2010 Side 105 Der foreslås reduktioner på efteruddannelsesområdet til ledelsen og på støttekontaktordningen på i alt kr. Konsekvensen heraf vil være mindre muligheder for uddannelse, deltagelse i konferencer og temadage. Herudover foreslås aktivitetsudgifterne reduceret med kr., fordelt med kr. på Det Blå Hus, kr. på Værestedet Oasen og kr. på Center for Aktiv Livsstil. Konsekvensen heraf vil være, at der ikke er de samme midler til rådighed for aktiviteter og dermed ikke kan foregå de samme aktiviteter som tidligere. Misbrug (politikområde 703): Samlet foreslås en reduktion på området på kr. Der er på misbrugsområdet i 2009 hjemtaget opgaven med udredning fra regionens Misbrugscenter. I den forbindelse har der været reduktion af budgettet for 2009 med kr. Der har dog været afsat et mindre beløb til udredning, idet Misbrugscentret har haft udredninger, der er "løbet" henover årsskiftet og som kommunen har skullet betale for. Fremadrettet forventes det derfor, at der kan reduceres med i alt kr. fra udredning på alkoholområdet. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget drøfter de indkomne forslag og tager stilling til, om det er disse, der skal indgå som andel af den samlede reduktion. Beslutning i Social og Sundhedsudvalget den 13. januar Den foreslåede reduktion på misbrug indstilles godkendt. Der ønskes forelagt alternative forslag vedrørende de kr. på næste udvalgsmøde. Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 19. januar 2010: Udvalget anbefaler, at Økonomiudvalget vurderer, om besparelsen kan effektueres over de kommende 2-3 år, og at Økonomiudvalget præciserer, hvorledes besparelsen kan findes ved reelle effektiviserings- og afbureaukratiseringsinitiativer. Supplerende sagsfremstilling til Ældreomsorgsudvalgets møde den 28. januar 2010: Ældreområdet (politikområde 601) Det foreslås, at der reduceres på rengøring på Ældreområdet. Kommunen har p.t. visiteret følgende til rengøring: 568 borgere der modtager A0 = 60 min. hver 14. dag 422 borgere der modtager A1 = 90 min. hver 14. dag Det foreslås, at rengøringen reduceres på følgende måde: A0 reduceres til 50 min./14. dag en besparelse på timer A1 reduceres til 80 min./14. dag en besparelse på timer Samlet set vil det medføre en reduktion på i alt kr. Der vil også komme en afledt besparelse på Handicap- og Psykiatriområdet, da kvalitetsstandarden gælder på alle områder. Forslaget har personalemæssige konsekvenser.

20 Byrådet, den 17. februar 2010 Side 106 Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Ældreomsorgsudvalget drøfter forslag til reduktion på Ældreområdet, og tager stilling til om det er det, der skal indgå som en andel af den samlede reduktion. Beslutning i Ældreomsorgsudvalget den 28. januar 2010: Sagen tilbagesendes til Økonomiudvalget med besked om, at Ældreomsorgsudvalget ikke kan gå ind for den forelagte besparelse på rengøringen, idet der er tale om en serviceforringelse, og udvalget kan ikke finde 1,2 mio. kr. i effektiviserings og afbureaukratisering indenfor området. Supplerende sagsfremstilling til Miljø- og Teknikudvalget den 1. februar 2010: Politikområde 801: Vej- og Parkområdet På Vej- og Parkområdet foreslås yderligere materialebesparelser og strukturtilpasning i forbindelse med etablering af ny materielgård på i alt kr. Politikområde 802: Kollektiv trafik, miljø mm. Kollektiv trafik foreslås reduceret med kr. ved at nedsætte den pulje på kr., som blev afsat i budgettet med henblik på særlig fokus på transport til uddannelsesinstitutioner. Beslutning i Miljø- og Teknikudvalget den 1. februar 2010: Udvalget indstiller de fremsendte forslag på udvalgets område godkendt. Ole Bruun (A) og Ole Andersen (F) ønsker ikke besparelsen på kr. på det kollektive trafik-område, da der efter deres mening ikke er tale om effektiviserings- og afbureaukratiseringsforslag. Supplerende sagsfremstilling til Fritids- og Kulturudvalget den 3. februar 2010: Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at reduktionen på kr. findes på følgende måde: Kunstfonden kr. Brønderslev-ordningen: kr., der udmøntes efter nærmere aftale med Idræts- og Spejdersamvirket. Kulturpuljen kr. Biblioteket og Musikskolen kr. fordelt ligeligt mellem de 2 institutioner. Beslutning i Fritids- og Kulturudvalget den 3. februar 2010: Udvalget kan anbefale en besparelse på Kunstfonden på kr. Eventuelt yderligere besparelser findes indenfor udvalgets budgetområde. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 3. februar 2010: Udvalget kan ikke indstille nogen af de 3 forslag til reduktion med kr., idet der ikke er tale om effektiviserings- og afbureaukratiseringstiltag. Karl Emil Nielsen og Jens Andersen går ind for forslag 3.

21 Byrådet, den 17. februar 2010 Side 107 Beslutning i Økonomiudvalget den 10. februar 2010: Økonomiudvalget indstiller At forslag der har karakter af tekniske tilretninger iværksættes umiddelbart. Det gælder forslagene på Økonomiudvalgets og Miljø- og Teknikudvalgets områder, besparelse på kunstfonden på kr. og tilretningen på misbrugsområdet på kr. I alt 2,363 mio. kr. At det resterende puljebeløb på 2,137 mio. kr. opnås ved gennemførelse af effektiviserings- eller afbureaukratiseringsforslag, alternativt rammebesparelser, på de resterende udvalgsområder. Udvalgene skal fremkomme med forslag senest ved udgangen af marts måned. Thomas Krog er imod at gennemføre besparelsen på kollektiv trafik som afbureaukratisering/effektiviseringstiltag. Lene Hansen, Claus Kongsgaard og Jens Arne Hedegaard var fraværende. Bilag: Udmøntning af effektiviserings og afbureaukratiseringsgevinster. Social- og Sundhedsudvalgets supplerende sagsfremstilling til mødet den Fordeling af restrammebesparelse på 2,137 mio. kr. Beslutning i Byrådet den 17. februar 2010: Godkendt efter følgende afstemning om SFs ændringsforslag, at skoleområdet friholdes for besparelser på kr., som fordeles på andre områder: For: 6 (SF + Lone Lex, Ole Jespersgaard og Adnan Jedon) Imod: 19 Alle stemte herefter for Økonomiudvalgets indstilling. Gitte Krogh og Eskild Sloth Andersen var fraværende.

22 Byrådet, den 17. februar 2010 Side Godkendelse af forslag til lokalplan for boliger i Hjallerup vest J.nr.: P16/dwtfchh 08/2208 Åben sag MT/ØK/BY Sagsfremstilling: Der er udarbejdet forslag til lokalplan nr for Boligområde ved Tennisskoven, Hjallerup og kommuneplantillæg nr. 36 (D). Udviklings- og Planlægningsudvalget har den 9. september 2008 besluttet, at den nye lokalplan og kommuneplantillægget skulle udarbejdes. Lokalplanen er igangsat på baggrund af Masterplan for Hjallerup. Det har været nødvendigt at flytte og indskrænke lokalplanområdet i forhold til Masterplanens udlæg på grund af regionplanens udlæg af indvindingsopland for Hjallerup vandværk og på grund af et overdrev, der er beskyttet efter naturbeskyttelseslovens 3. Miljøcenter Århus har accepteret, at området byudvikles som vist i lokalplanforslaget. Princippet for udstykningen er godkendt på et møde i Udviklings og Planlægningsudvalget den 11. august Kollektiv varmeforsyning Den eksisterende del af Tennisskoven er fjernvarmeforsynet. Lokalplanforslaget stiller i sin nuværende udformning ikke krav om opførelse af lavenergihuse, men foreskriver tilslutningspligt til kollektiv varmeforsyning. Ved opførelse af lavenergihuse indenfor lokalplan nr vil der dog efter lovgivningen være fritagelse for tilslutningspligt. Det kan betyde, at det kun er få boliger, der reelt tilsluttes fjernvarmen. Lokalplanen i Hjallerup øst (10-55) stiller krav om lavenergihuse. Hermed gives grundkøberne en valgfrihed mellem de to lokalplanområder med og uden tilslutningspligt/krav om lavenergihuse. Det skal hertil nævnes, at Erhvervs- og Byggestyrelsen i øjeblikket er ved at udarbejde bygningsreglementet BR10, hvori det er hensigten, at minimumskravet bliver lavenergiklasse 2- byggeri. Kravene til fritagelse for en tilslutningspligt forventes også revideret. Fagenheden for Teknik- og Miljø har telefonisk kontaktet Hjallerup Fjernvarme angående deres interesse i at forsyne området med fjernvarme. Varmeværkets bestyrelse har udtalt, at de vil lægge fjernvarme ud i området, såfremt kommunen vil betale udstykningsbidraget for tilslutningen, som ifølge gældende takstblad er kr. ekskl. moms pr. grund. Kommunens udgifter til udstykningsbidraget kan pålægges salgsprisen på de enkelte ejendomme. Det er på Miljø- og Teknikudvalgets møde den 11. januar 2010 besluttet at afholde møde med fjernvarmeværkernes samarbejdsfora for drøftelse af eventuel fjernvarmeforsyning af kommende udstykninger. Mødet forventes afholdt i løbet af den nærmeste fremtid. Lokalplanen har været længe undervejs, og der mangler byggegrunde i Hjallerup. Der er mindst 4 familier, der løbende henvender sig om grunde i Hjallerup vest. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår derfor, at lokalplanen sendes i offentlig høring i sin nuværende udformning, hvor området fjernvarmeforsynes med tilslutningspligt, dog med fritagelse for lavenergihuse. Lokalplanens bestemmelser kan om nødvendigt ændres i forbindelse med endelig vedtagelse og tilpasses resultatet af mødet med fjernvarmeværkernes samarbejdsfora. Ændringen vil formentlig betyde en ny offentliggørelse i 4 uger. Alternativt kan godkendelsen af lokalplanforslaget udsættes til efter mødet med fjernvarmeværkernes samarbejdsfora.

23 Byrådet, den 17. februar 2010 Side 109 Grundvand og skov Af hensyn til grundvandet er det boringsnære område friholdt for nye grunde og udlagt til friareal. Arealet kan kun inddrages til bebyggelse, hvis boringerne flyttes. Det betyder, at der bliver ca m² friareal til fordeling på 39 grunde. Hvis driften af arealet i sin helhed pålægges grundejerforeningen, vil hver grund i princippet skulle betale for ca. 900 m² fællesareal, og det kan påvirke købelysten. Det foreslås derfor, at der etableres en kommunalt drevet skov på en del af arealet. En skov med varieret artsvalg vil tilføre arealet nogle kvaliteter, der gavner salget. Hvis skoven ejes af kommunen, vil den være fredskovpligtig og medføre en byggelinje på 300 m, som umuliggør bebyggelse i lokalplanområdet. Miljøcenter Århus har bekræftet, at skovbyggelinjen om en ny skov kan forventes ophævet. Sammenlignet med græs, som skal klippes 28 gange om året - hvert år - er vedligeholdelse af skov meget billig. Se overslag over anlæg og 3 års drift af skovareal i bilaget "Overslag og forslag om arter". Etablering Renholdelse i 3 år kr kr. Stamvejen Tennisskovens forlængelse Ved gennemførelse af vejen stilles der krav om, at der udføres en støjberegning, der viser om støjniveauet ved boligerne i lokalplan nr overskrider Lden 58 db(a). Hvis det er tilfældet skal der etableres støjdæmpende foranstaltninger på det 4 meter brede areal til plantebælte vist på kortbilag 2. Spildevandsplan Realisering af lokalplanen forudsætter, at der udarbejdes tillæg til spildevandsplanen eller at byggemodningen afventer revisionen af spildevandsplanen, der påregnes vedtaget i løbet af sommeren. Afledningen af regnvand fordyres af den nuværende store udstrækning af vandindvindingsområdet. Der er derfor økonomiske fordele ved at afvente den kommende afklaring og forventede formindskelse af områdets udstrækning, som forventes først på efteråret Jordkøb For at realisere lokalplanen skal der tilkøbes areal fra ejendommene Vestergade 17, matr.nr. 15fo Hjallerup Fjerding, Hjallerup og Frederikshvilevej 4, matr.nr. 15bx og 16cy Hjallerup Fjerding, Hjallerup. Ejer af Vestergade 17 har oplyst, at arealet anvendes til en indhegnet legeskov for områdets dagplejere. Ejer ønsker ikke at sælge arealet. Nedlæggelse af vej Der går en privat fællesvej i form af en markvej igennem lokalplanområdet. Vejen er del af markvejen mellem Lykkevej og vejen ind til kolonihaveområdet ved Frederikshvile. Nedlægning af den private fællesvej kræver godkendelse i henhold til bekendtgørelse af lov om private fællesveje, kap. 9, samt naturbeskyttelseslovens 26a. Nedlæggelsen forudsætter høring, som kan gennemføres sideløbende med lokalplanprocessen. Fagenheden for Teknik og Forsyning har vurderet, at lokalplanen ikke udløser miljøvurdering. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Miljø- og Teknikudvalget taget stilling til, om lokalplanen skal sendes i høring:

24 Byrådet, den 17. februar 2010 Side 110 o o o med tilslutningspligt til kollektiv fjernvarmeforsyning, og om fjernvarme således skal fremføres til lokalplanområdet, eller om der skal være krav om lavenergihuse og undladelse af tilslutningspligt, med udlæg af skov i del af lokalplanens friareal, at der indledes en procedure for nedlæggelse af den private fællesvej, at Byrådet godkender lokalplanforslag nr for Boligområde ved Tennisskoven, Hjallerup og kommuneplantillæg nr. 36 (D) og udsender forslaget i 8 ugers offentlig høring i henhold til planlovens 24. Beslutning i Miljø- og Teknikudvalget den 1. februar 2010: Fagenhedens forslag indstilles godkendt, idet det anbefales: at området fjernvarmeforsynes uden tilslutningspligt. at der ikke skal være krav om lavenergihuse og lokalplanforslaget offentliggøres med udlæg af skov i del af lokalplanens friareal Beslutning i Økonomiudvalget den 10. februar 2010: Indstilles sendt i høring. Thomas Krog ønsker ikke bebyggelse i natratfølsomme indvindingsoplande. Lene Hansen, Claus Kongsgaard og Jens Arne Hedegaard var fraværende. Bilag: Kortbilag 1 Kortbilag 2 Overslag og forslag om arter Lokalplanudkast Beslutning i Byrådet den 17. februar 2010: Vedtaget sendt i høring efter følgende afstemning: For: 24 Imod 1 (Karsten Frederiksen) Gitte Krogh og Eskild Sloth Andersen var fraværende.

25 Byrådet, den 17. februar 2010 Side Forslag til revideret budget 2010 for Affaldsselskabet Vendsyssel Vest - AVV J.nr.: Ø02/dwtftj 09/12927 Åben sag MT/ØK/BY Sagsfremstilling: AVV I/S har den 30. december 2009 fremsendt forslag til revideret drifts- og anlægsbudget 2010 til interessentkommunernes godkendelse. Revideringen af budgettet er en følge af, at Folketinget har vedtaget nye afgiftslove, som fra 1. januar 2010 får direkte betydning for statsafgifterne til forbrænding og deponering af affald. Der er fortsat en del usikkerhed omkring udmøntningen af de nye/ændrede statsafgifter, men det er AVV s vurdering, at de foreslåede 2010-takster vil svare til den nye lovgivning på området. På forbrændingsområdet fjernes den hidtidige affaldsafgift på 330 kr. pr. ton affald, og erstattes af nye energiafgifter, affaldsvarmeafgifter, C0 2 -afgifter og NOX-afgifter, svarende til en samlet afgiftsbelastning på gennemsnitligt 360 kr. pr. ton. På deponeringsområdet hæves affaldsafgiften fra 375 kr. pr. ton til 475 kr. pr. ton. De øgede priser på forbrænding og deponering af affald får afsmittende virkning på genbrugsbetalingen. Forslag til reviderede 2010-takster inkl. nye statsafgifter, men ekskl. moms.: Forbrænding af dagrenovationsaffald Forbrænding af erhvervsaffald fra 525 kr./ton til 555 kr./ton fra 525 kr./ton til 555 kr./ton Deponering af affald fra 645 kr./ton til 745 kr./ton Genbrugsbetaling pr. indbygger fra 349,19 kr./år til 352,97 Genbrugsbetaling pr. virksomhed fra 1.317,38 kr./år til 1.333,47 kr./år Fagenheden bemærker, at principperne for genbrugsbetalingen samtidig er ændret, således at kommunerne først betaler genbrugsafgift for nye genbrugspladser, når de er taget i brug. På anlægsplanen for 2010 er der afsat yderligere 1 mio. kr. til den nye genbrugsplads ved Miljøvej i Hjørring, idet kommunen ikke har villet give tilladelse til at anvende forbrændingsslagger som bundsikring. Endvidere er den nye tredje genbrugsplads i tidligere Dronninglund Kommune fremrykket fra 2012 til Forslaget til revideret AVV-budget 2010 blev behandlet på bestyrelsesmødet den 21. december 2009, hvor bestyrelsen besluttede, at fremsende budgetforslaget til godkendelse i interessentkommunerne med den samlede AVV-bestyrelses anbefaling.

26 Byrådet, den 17. februar 2010 Side 112 Det reviderede budget for 2010 fra AVV giver følgende merudgifter for Renovations- og Genbrugsområdet: Merudgift for Renovationsområdet: Merudgift for Genbrugsområdet: kr kr. Hvilket betyder for: Taksten for renovation: 8,00 kr. + moms pr. år for tømning 1 sæk/140 liter container pr. uge (10 kr. incl. moms) Taksten for genbrug: 8,50 kr. + moms pr. år pr. bolig (10,63 kr. incl. moms) Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at taksten ikke reguleres for 2010, idet opkrævninger på såvel første som andet halvår er pålignet samtlige forbrugere og udsendes netop p.t., idet første rate skal betales pr. 10. februar Fagenheden foreslår således, at det forventede underskud for 2010 indregnes i taksterne for Det vurderes således, at udgifterne ved udsendelse af en ekstraopkrævning er alt for store i forhold til beløbet. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har ingen bemærkninger. Beslutning i Miljø- og Teknikudvalget den 1. februar 2010: Fagenhedens forslag indstilles godkendt. Beslutning i Økonomiudvalget den 10. februar 2010: Miljø- og Teknikudvalgets indstilling indstilles godkendt. Lene Hansen, Claus Kongsgaard og Jens Arne Hedegaard var fraværende. Bilag: Forslag til revideret budget 2010 Beslutning i Byrådet den 17. februar 2010: Godkendt. Gitte Krogh og Eskild Sloth Andersen var fraværende.

27 Byrådet, den 17. februar 2010 Side Sanktioner for manglende dokumentation for tegnet byggeskadeforsikring. J.nr.: P21/dwtfire 10/1890 Åben sag MT/ØK/BY Sagsfremstilling: Som følge af de seneste ændringer i Byggeloven har kommunerne fået større ansvar ved behandlingen af byggeansøgninger, der omhandler opførelse af nybyggeri til beboelse. Byggelovens 25 stk. 1 foreskriver, at den professionelle bygherre, der opfører ny bebyggelse, som hovedsagelig skal anvendes til beboelse, skal forsikre bebyggelsen mod byggeskader. Byggeskadeforsikringen tegnes til fordel for bygningsejeren og løber i 10 år. Forsikringen skal bl.a. yde erstatning til dækning af udgifter til udbedring af byggeskader, der opstår på boligen og som kan henføres til fejl begået i forbindelse med opførelsen. Der er eksempelvis tale om projekterings-, udførelses- eller materialefejl, der har betydning for bygningens levetid og funktionalitet. Ved professionel bygherre menes typehusfirmaer, entreprenør, arkitekt- og ingeniørfirmaer, som står for hele byggeprocessen. Kommunens rolle Når en ansøgning om byggetilladelse indgives af en professionel bygherre, skal kommunen påse, om der er forsikringspligt, og om der er vedlagt et tilbud på byggeskadeforsikring, jf. byggelovens 25 C stk. 1. Hvis der ikke er vedlagt et tilbud på en byggeskadeforsikring i de tilfælde, hvor der er en pligt hertil, kan kommunen ikke udstede byggetilladelsen. Det er kommunens ansvar at konstatere, at der foreligger et forsikringstilbud for opførelsen af den pågældende bebyggelse. Når der anmodes om ibrugtagningstilladelse, eller når byggeriet færdigmeldes, er det kommunens ansvar at sikre, at der er sendt dokumentation for, at byggeskadeforsikringen er tegnet, og at forsikringspræmien er betalt, jf. lovens 25 C stk. 4. Hvis den krævede dokumentation ikke foreligger, kan kommunen ikke udstede ibrugtagningstilladelsen. Fagenheden har sager, hvor der er problemer ved færdigmeldingen af byggesager, der ikke kræver ibrugtagningstilladelse efter bygningsreglementet. Det gælder især sager om opførelse af enfamiliehuse, række-/kæde-/dobbelthus mv. I henhold til bygningsreglementet kan en sådan bygning tages i brug uden ibrugtagningstilladelse, da byggeriet alene skal færdigmeldes over for kommunen. Siden de nye regler om byggeskadeforsikring er trådt i kraft, er den professionelle bygherre forpligtet til at indsende dokumentation på, at byggeskadeforsikringen er tegnet, og præmien er betalt. Denne dokumentation skal sendes til kommunen sammen med færdigmelding af byggeriet. Det skal understreges, at det er kommunen, der har ansvaret for at sørge for, at den fornødne dokumentation på byggeskadeforsikringen foreligger. Ved færdigmeldingen af de fleste byggesager, der er omfattet af den obligatoriske byggeskadeforsikring, er fagenheden nødt til at rykke bygherren for byggeskadeforsikringen.

28 Byrådet, den 17. februar 2010 Side 114 I visse sager bliver afdelingen nødt til at rykke bygherren flere gange, men uden held. Det skal bemærkes, at der her er tale om byggerier, der er taget i brug. Byggelovens 25D stk. 1 foreskriver, at hvis byggeriet helt eller delvis er taget i brug, uden at bebyggelsen er forsikret, eller uden at der er indsendt dokumentation efter lovens 25 stk. 2, kan Byrådet som tvangsmiddel pålægge den professionelle bygherre daglige eller ugentlige tvangsbøder. Kommunen kan således administrativt pålægge bygherren daglige eller ugentlige bøder, indtil bygherren tegner en byggeskadeforsikring og indsender dokumentation for, at forsikringen er tegnet. Det er kommunen, der fastsætter tvangsbødernes størrelse. De administrative tvangsbøder skal have en sådan størrelse, at de virker som et effektivt pressionsmiddel, således at den professionelle bygherre, der ikke har opfyldt pligten til at tegne en byggeskadeforsikring, hurtigst muligt tegner en byggeskadeforsikring. Muligheden for at pålægge tvangsbøder foreligger hver gang den professionelle bygherre skal tegne en byggeskadeforsikring, og løber indtil en byggeskadeforsikring er tegnet. Iht. byggelovens 25D stk. 2 kan kommunens afgørelse om at pålægge bygherren tvangsbøder ikke påklages til anden administrativ myndighed, og bygherren må anlægge sag ved domstolene til prøvelse af kommunens afgørelse. Reglerne pålægger kommunen en pligt til at påse, at der foreligger den lovpligtige byggeskadeforsikring. Det kan ikke afvises, at kommunen kan ifalde et erstatningsansvar i tilfælde af en fejl ved opførelsen af en bygning, fordi kommunen har undladt at holde tilstrækkelig øje med om bygherren havde tegnet den krævede forsikring. Det er selvfølgelig først og fremmest bygherrens ansvar, men kommunen har pligt til at håndhæve reglerne. Det er væsentligt at anføre, at der allerede medgår endog meget tid med administration af reglerne omkring byggeskadeforsikringer. Erhvervs- og Byggestyrelsen har udtalt, at ugentlige tvangsbøder på mellem kr. til kr. anses som et passende pressionsmiddel. Fagenheden for Teknik og Miljø har kendskab til, at Mariagerfjord Kommune samt Silkeborg Kommune har en fremgangsmåde, hvor der pålægges en bøde på kr. pr. uge pr. boligenhed, indtil byggeskadeforsikringen er tegnet. En sådan praksis giver mulighed for de nødvendige sanktioner over for en entreprenør, der ikke følger de normale terminer for afslutning af en byggesag. Der kan anlægges den praksis, at forfaldne, men endnu ikke inddrevne tvangsbøder bortfalder, når den krævede dokumentation foreligger. Økonomi I tvistsager må der forventes investeret betydelige administrative ressourcer, som i en vis grad vil blive dækket af bødeindtægter. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet bemyndiger fagenheden til at opkræve en bøde på kr. for hver påbegyndt uge, indtil fornøden dokumentation for lovbefalet Byggeskadeforsikring foreligger.

29 Byrådet, den 17. februar 2010 Side 115 Påtegning fra Center for Økonomi: Center for økonomi har ingen bemærkninger til sagen. Beslutning i Miljø- og Teknikudvalget den 1. februar 2010: Udvalget indstiller, at der opkræves en bøde på 500 kr. den første uge og derefter kr. for hver påbegyndt uge. Beslutning i Økonomiudvalget den 10. februar 2010: Miljø- og Teknikudvalgets indstilling indstilles godkendt. Lene Hansen, Claus Kongsgaard og Jens Arne Hedegaard var fraværende. Beslutning i Byrådet den 17. februar 2010: Godkendt. Gitte Krogh og Eskild Sloth Andersen var fraværende.

30 Byrådet, den 17. februar 2010 Side Klage over lukning af genbrugspladser pr. 1. januar 2010 J.nr.: K02/dwtftj 09/29222 Åben sag MT/ØK/BY Sagsfremstilling: Formændene for Klokkerholm, Flauenskjold og Agersted Borgerforeninger har henvendt sig til Brønderslev Kommune vedrørende den planlagte lukning af genbrugspladserne i de pågældende byer pr. 1. januar Formændene gør opmærksom på, at de er blevet kontaktet af adskillige borgere, som ikke umiddelbart ser nogen mulighed for længere at komme af med især hækaffald, juletræer m.v. De anmoder derfor Byrådet om endnu engang at tage lukningen af genbrugspladserne op til diskussion. Det pointeres, at malerrester, byggeaffald, plastik, jern, batterier o.s.v. selvfølgelig skal afleveres på de nye genbrugspladser. Det er udelukkende grønt affald til kompost, man stadig ønsker at kunne aflevere i de pågældende byer. Adskillige borgere har hidtil afleveret denne slags affald på en trillebøre. Hvis lukningen af pladserne står ved magt, vil alternativet for disse borgere, ifølge formændene for Borgerforeningerne, være, enten selv at afbrænde grenaffaldet eller at skulle købe en vognmand til transporten. Det frygtes, at nogle vil vælge den nemme løsning at lade affaldet flyde. Med baggrund i argumenter vedrørende miljøgevinsten, fokus på landdistrikternes overlevelsesmuligheder samt den sociale værdi en genbrugsplads har, anmoder formændene Byrådet om at tage en åben diskussion om emnet. Flauenskjold Borgerforening har i brev af 21. november 2009 efterfølgende gjort opmærksom på, at de alligevel ikke vil acceptere en grenplads, men stadig nærer ønske om at fastholde den eksisterende genbrugsplads med de kendte åbningstider. Byrådet har senest på sit møde den 9. oktober 2008 drøftet spørgsmålet om antallet og placeringen af genbrugspladser i den østlige del af kommunen. Byrådet besluttede på det pågældende møde, at der fremover skal være 3 genbrugspladser i den østlige del af kommunen i byerne Dronninglund, Hjallerup og Asaa. Som bekendt blev genbrugspladsen i Dronninglund by nedlagt i februar 2007, da det gamle Dronninglund Byråd inden kommunesammenlægningen havde solgt genbrugspladsen til fordel for en ny golfbane. Der er efterfølgende etableret en ny genbrugsplads i den nordlige udkant af Dronninglund by. Pladsen blev taget i brug i oktober Der har i den mellemliggende periode været etableret en midlertidig grenplads i Dronninglund by, hvor borgere i sommerhalvåret kunne aflevere haveaffald. AVV indviede desuden i november 2007 den nyrenoverede genbrugsplads i Hjallerup. Pladsen er udvidet og indretningen er væsentlig forandret. Endelig har Byrådet på sit møde den 29. oktober 2009 besluttet, at genbrugspladsen i Asaa videreføres, indtil en ny plads er etableret. Driftsudgiften finansieres af affaldsfonden. Det gøres desuden opmærksom på, at en imødekommelse af ønsket om at fastholde grenpladser/genbrugspladser i de mindre byer i den østlige del af kommunen kan afstedkomme tilsvarende ønsker fra mindre byer i den vestlige del af kommunen. Økonomiske udgifter til drift af grenpladser i de 3 byer

31 Byrådet, den 17. februar 2010 Side 117 Forudsætninger: pladserne indrettes på de nuværende genbrugspladser der modtages kun grenaffald der forventes afleveret ca. samme mængde grenaffald som hidtil, dvs. ca. 100 tons i Agersted, ca. 100 tons i Flauenskjold og ca. 150 tons i Klokkerholm grenaffaldet aflæsses på pladsen af borgerne. Grenaffaldet grabbes efterfølgende på lastbil pladserne er bemandet i åbningstiden og har åben om lørdagene i perioden fra april til oktober: - Agersted, kl. 9-11, Flauenskjold, kl og Klokkerholm, kl grenaffaldet vil i lighed med nu blive kørt til komposteringsplads i Dronninglund Økonomi I lighed med den oprindelige grenplads i Dronninglund fordeles udgifter således: AVV afholder udgifterne til kompostering samt halvdelen af udgiften til transport. Brønderslev Kommune afholder udgiften til leje og drift af pladserne, bemanding og halvdelen af udgiften til transport. Årlig forventet udgift for Brønderslev Kommune: drift og leje af pladser bemanding ½ gange transport I alt kr kr kr kr. Økonomiske udgifter til drift af genbrugsplads i Flauenskjold Forudsætninger: Pladsen kører videre som hidtil med nuværende placering, indretning og åbningstid Pladsen er bemandet og har åben: Mandag kl og Lørdag kl Der forventes samme antal besøgende og mængder som hidtil: besøgende - ca om året og affaldsmængde - ca. 540 tons om året Pladsen skal bemandes af uddannet personale af hensyn til affaldssorteringen og sikkerheden ved omgangen med (farligt) affald Der skal forventes skærpede krav fra miljømyndigheden (Brønderslev Kommune) og arbejdsmiljømyndigheden (Arbejdstilsynet) med hensyn til indretning af pladsen og mandskabsfaciliteter. Omkostninger hertil er ikke indregnet i nedenstående opgørelse, men skal afholdes af Brønderslev Kommune.

32 Byrådet, den 17. februar 2010 Side 118 Økonomi Brønderslev Kommune afholder udgiften til leje og drift af plads, bemanding og halvdelen af udgiften til transport. Dertil kommer udgifter til skærpede krav fra myndighederne. Årlig forventet udgift for Brønderslev Kommune: bemanding ½ gange transport og containere I alt kr kr kr. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Forsyningsudvalget tager stilling til, om der fremover skal etableres grenpladser/videreføres genbrugspladser i kommunens mindre byer. Påtegning fra Center for Økonomi: Genåbning af de tre genbrugspladser i 2010 skal finansieres af forsyningsområdet. Evt i takstberegningen for Beslutning i Forsyningsudvalget den 9. december 2009: Udvalget indstiller at Byrådets tidligere enstemmige beslutning om at nedlægge de små genbrugspladser fastholdes under hensyn til skærpede miljøkrav og økonomi, at Byrådet som konsekvens heraf ikke ønsker, at øvrige forbrugere i kommunen afholder udgiften til drift, bemanding af genbrugspladser og transport af grenaffald. I øvrigt ville kommunal finansiering af nævnte grenpladser skabe præcedens for oprettelse og kommunal betaling for drift af grenpladser i landsbyer af tilsvarende størrelse i den øvrige del af kommunen, at Byrådet tilbyder at medvirke ved indgåelse af en privatfinansieret aftale mellem borgerforeningerne og AVV A/S om drift af grenpladser, at Byrådet gerne medvirker til afholdelse af borgermøde i Flauenskjold om områdets affaldshåndtering. Beslutning i Økonomiudvalget den 20. januar 2010: Udsat. Afventer indstilling fra Miljø- og Teknikudvalget. Claus Kongsgaard var fraværende Beslutning i Miljø- og Teknikudvalget den 1. februar 2010: Udvalget indstiller, at genbrugspladserne i Agersted, Flauenskjold og Klokkerholm videreføres som grenpladser drevet af borgerforeningerne. Transport af grenaffald betales af kommunen. Ole Bruun (A) fastholder det tidligere Forsyningsudvalgs indstilling fra mødet den 9. december

33 Byrådet, den 17. februar 2010 Side Hildo Rasmussen (A) indstiller, at AVV skal betale bemandingen af grenpladserne. Beslutning i Økonomiudvalget den 10. februar 2010: Thomas Krog og Mikael Klitgaard indstiller Miljø- og Teknikudvalgets indstilling. Arne M. Jensen og Johannes Trudslev indstiller Forsyningsudvalgets indstilling. Lene Hansen, Claus Kongsgaard og Jens Arne Hedegaard var fraværende. Bilag: Klage over lukning af genbrugspladser pr. 1. januar 2010 Brev fra Flauenskjold Borgerforening Beslutning i Byrådet den 17. februar 2010: Miljø- og Teknikudvalgets forslag vedtaget efter følgende afstemninger: 1) Flauenskjold bevares uændret (stillet af Lone Lex) For: 2 (Lone Lex og Hildo Rasmussen) Imod: 22 Hverken for eller imod: 1 (Jens Arne Hedegaard) 2) Miljø- og Teknikudvalgets indstilling: For: 16 Imod 9 (Jens Arne Hedegaard, Karsten Frederiksen, Lene Hansen, Ole Jespersgaard, Adnan Jedon, Arne M. Jensen, Johannes Trudslev, Peer Thisted og Ole Bruun). Gitte Krogh og Eskild Sloth Andersen var fraværende.

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. december 2009 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: Kl. 13:00-14:00 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Martin

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. februar 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:15-11:40 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2010 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Slot Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C)

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. januar 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 13. januar 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-13:20 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-15:40 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

MED-udvalget for Administrationen. Referat

MED-udvalget for Administrationen. Referat Referat Dato: 14. december 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Søren Steensen, Formand Lene Faber Inger Marie Nielsen Jens Davidsen Lisbeth Fruensgaard Anders Madsen Rita Nielsen

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. august 2008 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: Kl. 11:00-13:00 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Martin

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 20. januar 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens

Læs mere

Obligatorisk byggeskadeforsikring

Obligatorisk byggeskadeforsikring 17. april 2008 Sag 07/05004 /anl Obligatorisk byggeskadeforsikring Fra den 1. april 2008 har professionelle bygherrer pligt til at tegne og betale for en byggeskadeforsikring, når de opfører nybyggeri

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. februar 2010 Lokale: Risagerlund, Bredgade 147, Brønderslev Tidspunkt: Kl. 13:30-16:50 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol Dato: 30. august 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:30-17:45 Knud Jørgensen, Formand Valborg Jensen Bodil Thomsen Cady Mampouya-Kilele Emilly Pedersen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. januar 2012 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen

Læs mere

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol Udviklings- og Planlægningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2009 Lokale: 1, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-15:20 Bendt Danielsen, Formand (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Runa

Læs mere

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol Miljø- og Teknikudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. maj 2011 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 7:00-7:15 Mikael Klitgaard, Formand (V) Hans Chr. Holst (V) Ole Bruun (A) Hildo Rasmussen (A)

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 20. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 18:00-18:30 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. juni 2010 Lokale: Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C) Margit

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. juni 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:45 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 16. januar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. oktober 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:15-10:00 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. februar 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:30 Eskild Slot Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:40 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 28. februar 2006 Lokale: Byrådssalen Tidspunkt: kl. 19.00 - kl. 20.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Budget for Sammenlægningsudvalget...

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. juni 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Ole Andersen

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 20. juni 2007 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: 13.00 16.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/57 Indledende drøftelser vedrørende

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. december 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. februar 2013 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 26. januar 2011 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-21:00 Lene Hansen, Formand (A) Lone Birkmose Lex (V) Hans Christian Holst (V) Knud L. Pedersen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. juni 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Jytte Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. april 2010 Lokale: Grønningen, Brønderslev Tidspunkt: Kl. 13:30-16:15 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 11.04 2017 Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 305 - Boligområde ved Eskerodvej og Degnevænget i Hornslet og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Lokalplanområdet er beliggende i

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. marts 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-17:05 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan Forslag Offentlig høring Tillæg nr. 74 til Rammeområde 42.B3 og 42.T1 Boligområde sydvest for Sinding Hovedgade Område til tekniske anlæg nordøst for Sinding Hovedgade Fremlægges fra den 15. september

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde Offentlig bekendtgørelse d. 3. april 218 af: Forslag til Lokalplan nr. 415 - Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III og Kommuneplantillæg nr. 1 til Syddjurs Kommuneplan 216. Byrådet i

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 4. november 2014 af Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Byrådet. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Byrådet. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 16. august 2007 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 19,00-22,00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/247 Spørgetid for medlemmer

Læs mere

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 9. januar 2018 af endelig vedtagelse af, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Byrådet i Syddjurs Kommune besluttede den 20.12. 2017

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. februar 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:15 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. februar 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:15 Ole Jespergaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. februar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:40 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Almindelige Garantifondsbestemmelser Danske Tagdækkermestres Brancheforening

Almindelige Garantifondsbestemmelser Danske Tagdækkermestres Brancheforening Obligatorisk byggeskadeforsikring: eftersyn Tagdækkermestres og offentliggørelse. Brancheforenings Hvilke Tagdækker byggerier mestres er omfattet Brancheforening af forsikringspligten? i stand til boliger

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 10 til Rammeområde 89.S5 Fritidshuse ved feldbjergvej øst for Trehøje Golfbane Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

Tillæg nr. 69 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 69 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 69 til Rammeområde 51.B9 Boligområde ved Ørskovvej i Snejbjerg Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende for borgerne. Byrådet

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. december 2008 Lokale: 122, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:40 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Tillæg nr. 32 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 32 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 32 til Rammeområde 41.B11 og 41.OF4 Boligområde ved Baunetoften og Gilmosevej i Tjørring. Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Klagevejledning Den endelige vedtagelse af ovennævnte planer kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet.

Klagevejledning Den endelige vedtagelse af ovennævnte planer kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet. Offentlig bekendtgørelse den 10. marts 2015 af endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 4 til Rammeområde 95.B9 samt 95.B1 Boligområde mellem Torvegade og Vestergade i Sdr. Felding Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er

Læs mere

Notat Lokalplanlægning - delegation

Notat Lokalplanlægning - delegation Til: Kommunalbestyrelsen BY, ERHVERV OG MILJØ Dato: 20. juli 2017 Tlf. dir.: 44772319 E-mail: byogbolig@balk.dk Kontakt: Steen Pedersen Notat Lokalplanlægning - delegation Indledning og resume Det fremgår

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. april 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Kommuneplan for Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 3 til Kommuneplan for Ringkøbing-Skjern Kommune Returadresse Plan, Udvikling og Kultur Rødkløvervej 4 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Johnny Christensen Direkte telefon 99741279 E-post planlagning@rksk.dk Dato 15. december 2010 Sagsnummer 2010091345A

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Ejendomskontor i Lundebjerg-bebyggelsen

Ejendomskontor i Lundebjerg-bebyggelsen Lokalplan 038-1 Ejendomskontor i Lundebjerg-bebyggelsen Skovlunde Lokalplanen er kladde Indholdsfortegnelse Redegørelse 1 Om lokalplanlægning 2 Lokalplanområdet 4 Lokalplanens baggrund og formål 5 Lokalplanområdets

Læs mere

Ændring af rammeområde i Himmelev

Ændring af rammeområde i Himmelev Ændring af rammeområde i Himmelev Tillæg 2 til Roskilde Kommuneplan 2009 2.EK.1 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Dato: 16. juni 2011 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:45 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. februar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Offentlig bekendtgørelse d. 3. april 2018 af: Forslag til Kommuneplantillæg nr. 14 til Syddjurs Kommuneplan 2016.

Offentlig bekendtgørelse d. 3. april 2018 af: Forslag til Kommuneplantillæg nr. 14 til Syddjurs Kommuneplan 2016. Offentlig bekendtgørelse d. 3. april 2018 af: Forslag til Kommuneplantillæg nr. 14 til Syddjurs Kommuneplan 2016. Byrådet i Syddjurs Kommune besluttede d. 21. marts 2018, at vedtage ovennævnte plan til

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. juni 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Jytte Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2012 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-14:35 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Ændring af rammeområde i Himmelev

Ændring af rammeområde i Himmelev Ændring af rammeområde i Himmelev Tillæg 2 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forslag 2.EK.1 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. januar 2007 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-11.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/2 Puljemidler...

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. marts 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-25 Smedegården, Boliger i Hårlev Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004. 1 Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN,

Læs mere

Tillæg nr. 46 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 46 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 46 til Rammeområder nr. 32.R2, 32.R6 og 32.B6 Boligområde ved Spinkebjerg i Gjellerup Fremlægges fra den 20. december 2018 til den 24. januar 2019 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Tillæg nr. 57 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 57 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 57 til Rammeområde 92.B1 Boligområde ved Hveddevej i Skarrild Fremlægges fra 15. november 2018 til 13. december 2018 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er

Læs mere

SUSÅ KOMMUNE. Lokalplan LZ.13 Jordbrugsparceller øst for Spragelse.

SUSÅ KOMMUNE. Lokalplan LZ.13 Jordbrugsparceller øst for Spragelse. SUSÅ KOMMUNE Lokalplan LZ.13 Jordbrugsparceller øst for Spragelse. Forslag til lokalplan vedtaget til fremlæggelse: 22.06.2006 Fremlæggelsesperiode: 27.06.2006 22.08.2006 Lokalplan vedtaget endeligt: 21.09.2006

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 18:30-20:00 Carsten Møller Nielsen (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. maj 2007 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: 14.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/49 Orientering... 71 02/50 Ansøgning

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1.

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. oktober 2010 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til 1. Resume

Læs mere

Lokalcenter Roskildevænget, Roskilde

Lokalcenter Roskildevænget, Roskilde Lokalcenter Roskildevænget, Roskilde Tillæg 6 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. april 2009 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00 16:15 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A)

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle April, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

Delvis ophævelse. Lokalplan nr. 32, Isenvad

Delvis ophævelse. Lokalplan nr. 32, Isenvad Delvis ophævelse Lokalplan nr. 32, Isenvad Indhold Hvad er en lokalplan? Lokalplanen er det led i planlægningen, der udtrykker de konkrete rammer for realisering af de mål, der er indeholdt i kommunens

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 18 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 18 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Rammeområde 02.OF3, 02.R5 og 02.B4 Boligområde ved Jens Jensensvej i Haderup Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.)

Læs mere

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 65 til Rammeområde 15.B5 Boligområde ved Violens Kvarter Rammeområde 15.B2 Etageboliger i Engens Kvarter Rammeområde 15.R1 Rekreativt område nord for Engens Kvarter Fremlægges fra xx.

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. november 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-12:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Forslag til lokalplan nr ejendommen Søby Nørremarksvej 2

Forslag til lokalplan nr ejendommen Søby Nørremarksvej 2 ÆRØ KOMMUNE Forslag til lokalplan nr. 19-9 ejendommen Søby Nørremarksvej 2 Kommuneplantillæg nr. 1 Kommuneplan 2009-2021 for Ærø Kommune Forord til lokalplanen Denne lokalplan omfatter ejendommen Søby

Læs mere

Ændring af rammeområde i Himmelev

Ændring af rammeområde i Himmelev Politisk behandling Himmelev Kirke Ændring af rammeområde i Himmelev Himmelev Gymnasie Tillæg 8 til Roskilde Kommuneplan 2009/ 200 m Haraldskær Nord Langagervej 2.D.8 Mål 1: 25 100 m Kommuneplantillæg

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-E-16.01 Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord FORDEBAT 22. februar - 10. marts 2019 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan? 1 Status og proces 4 Fordebat 6 Deltag

Læs mere

Orienteringsbrev. Orientering om endelig vedtagelse af Kommuneplantillæg 03 og lokalplan L06 Bofællesskab ved Rosenvænget i Ølgod.

Orienteringsbrev. Orientering om endelig vedtagelse af Kommuneplantillæg 03 og lokalplan L06 Bofællesskab ved Rosenvænget i Ølgod. Orienteringsbrev Plan og Vækst Bytoften 2, 6800 Varde 79946557 Orientering om endelig vedtagelse af Kommuneplantillæg 03 og lokalplan 24.01.L06 Bofællesskab ved Rosenvænget i Ølgod. Udvalget for Plan og

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 01. februar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:00-17:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Aflysning af lokalplan F8 - et område til posthus i Fredensborg

Aflysning af lokalplan F8 - et område til posthus i Fredensborg Forslag til lokalplan F113 Forslag Lokalplan F109 Samt tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2013 F Aflysning af lokalplan F8 - et område til posthus i Fredensborg INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE 2 OFFENTLIG HØRING

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. oktober 2014 J.nr.: NMK-33-02560 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Aabenraa Kommunes vedtagelse af Lokalplan nr. 70

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Peter Chr. Jacobsen Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget,

Læs mere

Tillæg nr. 78 til Herning Kommuneplan 2009-2020

Tillæg nr. 78 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Forslag til Tillæg nr. 78 til Rammeområde 21.S4 Sommerhusområde ved Sunds Sø Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af

Læs mere

Forslag til Lokalplan 364 og forslag til Tillæg 19 til Kommuneplan for et område til campingsplads med fiskesø ved Finderupvej, Herborg.

Forslag til Lokalplan 364 og forslag til Tillæg 19 til Kommuneplan for et område til campingsplads med fiskesø ved Finderupvej, Herborg. Returadresse Land, By og Kultur - Planlægning Toften 6 6880 Tarm Forslag til Lokalplan 364 og forslag til Tillæg 19 til Kommuneplan 2013-2025 for et område til campingsplads med fiskesø ved Finderupvej,

Læs mere

Lokalplan nr. 391 for boligområde ved Herredsvej i Hornslet - Vendehøj, etape II og Kommuneplantillæg nr. 14 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Lokalplan nr. 391 for boligområde ved Herredsvej i Hornslet - Vendehøj, etape II og Kommuneplantillæg nr. 14 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 10. marts 2015 af endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 391 for boligområde ved Herredsvej i Hornslet - Vendehøj, etape II og til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Obligatorisk byggeskadeforsikring

Obligatorisk byggeskadeforsikring 22. februar 2008 Sag 07/05004 /anl Obligatorisk byggeskadeforsikring Fra den 1. april 2008 har professionelle bygherrer pligt til at tegne og betale for en byggeskadeforsikring, når de opfører nybyggeri

Læs mere

TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017

TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017 TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017 FOR RAMMEOMRÅDE UV.LS.B.6, UV.LS.T.1 og UV.LS.F.1 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den fysiske udvikling i

Læs mere

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens 30 2013 Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 30 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Boliger, Flintebakken, Horsens

Læs mere

Generel dispensation fra kravet om lavenergibyggeri i lokalplan nr Grangaard Allé, Jelling.

Generel dispensation fra kravet om lavenergibyggeri i lokalplan nr Grangaard Allé, Jelling. Generel dispensation fra kravet om lavenergibyggeri i lokalplan nr. 1055 Grangaard Allé, Jelling. Vejle Kommune har modtaget et projektforslag fra Jelling Varmeværk for kollektiv fjernvarmeforsyning af

Læs mere

Lokalplan nr. 399 og kommuneplantillæg nr. 21 Lokalplanområdet omfatter et areal på ca m2 ved Molsvej/Grenåvej

Lokalplan nr. 399 og kommuneplantillæg nr. 21 Lokalplanområdet omfatter et areal på ca m2 ved Molsvej/Grenåvej Offentlig bekendtgørelse den 8. november 2016 af endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 399 Etageboliger ved Molsvej i Rønde med tilhørende kommuneplantillæg nr. 21 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i

Læs mere

Tillæg nr. 8 Til Kommuneplan 2002-2013

Tillæg nr. 8 Til Kommuneplan 2002-2013 RINGE KOMMUNE Forslag til Tillæg nr. 8 Til Kommuneplan 2002-2013 For et område til boligformål nord for Hestehavevej i Ringe side 2 For et område til boligformål nord for Hestehavevej i Ringe Formål Formålet

Læs mere