Præsidiets beretning 2004

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Præsidiets beretning 2004"

Transkript

1 1 World Energy Council - Danmark Præsidiets beretning Indledning WEC-Danmarks Præsidium aflægger beretning om foreningens aktivitet i forbindelse med den årlige ordinære generalforsamling. Nærværende notat er det skriftlige oplæg til denne beretning. 2. World Energy Council 2.1 Generelt WEC er en global interesseorganisation på energiområdet med lokale medlemskomitéer i mere end 90 lande over hele verden. WEC er en uafhængig, non-governmental organisation dækkende alle energiarter og akkrediteret FN. WEC er hjemehørende i United Kingdom og har hovedkvarter i London. WEC er stiftet i Detaljerede oplysninger om WEC kan findes på Der blev ikke optaget nye medlemmer i WEC i det forløbne år. Angola, El Salvador og Singapore meldte sig ud. WEC er meget aktiv på den internationale energiscene og har regelmæssige møder med fx det Internationale Energi Agentur, Verdensbanken og EU-kommissionen. 2.2 Work Programme Arbejdsprogrammet for treårsperioden siden sidste Verdensenergikonference i 2001 blev færdiggjort og resultaterne præsenteret på Verdensenergikonferencen i Sydney. Det omfattede 11 studier og rapporter, herunder bl.a.: p Handbook of Renewable Energy Projects H Regulating District Heating and Cogeneration in Central and Eastern Europe R Energy Market Reform: Lessons Learned and Next Steps with Special Emphasis on the Energy Access Problems of Developing Countries e Energy Efficiency: A Worldwide review E Perfomance of Generating Plant: New Realities, New Needs P Sustainable Global Energy Development: The Case of Coal WEC udsendte endvidere en ny udgave af "Survey of Energy resources", en af WEC's hovedpublikationer udgivet siden 1934.

2 2 2.3 WEC Statement 2004 WEC udsender hvert år en udtalelse (WEC Statement) vedrørende den globale energisituation. WEC Statement i 2003 handlede om obligatoriske kvoter for vedvarende energi og kan stadig læses på WEC's statement for 2004 tog sit udgangspunkt i WEC-rapporten "Drivers of the Energy Scene", som analyserer energimarkedernes dynamik og udvikling med fokus på olie og naturgas. WEC's grundsynspunkt er, at man samtidig med fastholdelse af forsyningssikkerhed og miljøhensyn skal arbejde for videreudvikling af alle energiformer inklusive kuldioxidneutrale energiformer som kernekraft og storskala vandkraft. Om fremtiden siges det i øvrigt:..."på baggrund af de langtrækkende konsekvenser af den første oliekrise i 1973 er det naturligt at spekulere over risikoen for fremtidige "energichok", og hvorledes de vil kunne ændre forsyningsmønstret radikalt...udviklingen på naturgasmarkedet afspejler i en vis udstrækning, hvad der skete med olien i 1970'erne...for så vidt angår brint er der væsentlige forhindringer for en udbredt anvendelse som fx omkostningseffektiv produktionskapacitet og manglende infrastruktur...kulforgasning, ukonventionelle olieressourcer og biomasse kan - takket være de syntetiske flydende brændsler - komme til at udgøre en overgangsløsning på vej mod ren brintanvendelse...wec forventer, at olie fortsætter som et hovedbrændsel parallelt med udviklingen af de nye brændselsformer". WEC-Statement 2004 blev præsenteret på medlemsmødet i WEC-Danmark d. 18. marts Se yderligere oplysninger på McKinsey Review Der blev i 2003 igangsat en ekstern evaluering af WEC ved konsulentfirmaet McKinsey. Evalueringen fokuserede på, hvorvidt WEC s aktiviteter i tilfredsstillende grad bidrager til opfyldelse af WEC s målsætning. Undersøgelsen blev styret af en komité med Asger Bundgaard-Jensen som formand. Arbejdet blev færdiggjort i 2004, og den generelle konklusion er, at WEC's mission og mål er sunde, og strukturen med medlemskomitéer er velfungerende. Der er dog behov for en bedre fokusering og udnyttelse af WEC's ressourcer. Undersøgelsen konkluderede endvidere, at WEC skal forbedre sin kommunikation og udadvendte aktiviteter for bedre at profilere virksomheden både inden og uden for energisektoren. 2.5 WEC 2005 Business Plan Der blev i 2004 godkendt en ny Business Plan, der følger op på opfordringerne i McKinsey-undersøgelsen. WEC's kræfter fokuseres i den kommende treårsperiode omkring energiscenarier og klimaforandringer. For at profilere organisationen bedre er der endvidere oprettet en særlig "Committee on

3 3 Communications and Outreach". WEC's nye formand André Caillé, adm. direktør for Hydro Quebec Canada, har endvidere introduceret et "WEC Patrons Programme for virksomheder, som ønsker at yde et særligt bidrag til WEC. 3. World Energy Congress i Sydney september Generelt Slutplanlægning og afholdelse af den 19. Verdensenergikonferencen i Sydney i september 2004 var en hovedaktivitet for WEC i Temaet for konferencen var "Delivering Sustainability: Opportunities and Challenges for the Energy Industry". Kongressen har været afholdt siden 1924 og er vokset til i dag at være den største globale energibegivenhed. Der var omkring deltagere i Sydney, heriblandt mange fremtrædende regeringsrepræsentanter, ledere af internationale energiselskaber og repræsentanter fra forsyningsindustrien og internationale organisationer på energiområdet. I forbindelse med konferencen var der arrangeret et særligt "Youth Symposium" med 100 deltagere fra 36 forskellige lande. Følgende hovedbudskaber kom fra Sydney-kongressen: F Verdenssamfundet skal være åbent over for anvendelse af alle energikilder og energiteknologier g Mere end 2 milliarder mennesker på kloden har ikke adgang til moderne energi. Det er naturligvis et mål at skaffe dem dette, idet det er en forudsætning for forøgelse af deres materielle levestandard. l Kul og kernekraft repræsenterer i dag de største tilgængelige energiressourcer, og vi kommer ikke uden om dem, før der sker et teknologispring inden for områder som fx solenergi. i Klimaforandringer er et alvorligt globalt problem. K Markedsinterventioner i form af subsidier og/eller afgifter er nødvendige for at opnå visse mål for fx forsyningssikkerhed og innovation. f Teknologisk innovation og spredning af teknologi til hele verden er nødvendig. T Pålidelig elforsyning bør prioriteres højt. 3.2 Dansk deltagelse Der var mere end 30 delegerede tilmeldt kongressen fra Danmark, og den danske energisektor var bredt repræsenteret med nøglepersoner og teknikere fra el- og gassektoren, interesseorganisationer, kraftværker, industri og forskning og udvikling.

4 4 Der var fem danske indlæg (en mundtlig præsentation og fire posters) på selve kongressen og to indlæg på Youth Symposium. "Nyt fra WEC-Danmark havde otte korrespondenter udpeget blandt de danske deltagere i Sydney, og udsendte to særnumre (Nr. 25 og Nr. 26, se med oplæg til - og rapportering fra - kongressen. 4. Medlemsaktiviteter i Generalforsamling og medlemsmøde 18. marts 2004 World Energy Council Danmark afholdt i samarbejde med Dansk Energi Klub og Dansk Energiøkonomisk Selskab medlemsmøde med temaet "Drivers of the Energy Scene" den 18. marts 2004 kl i Industriens Hus, København. Generalsekretær i WEC Gerald Doucet gennemgik WEC rapporten "Drivers of the Energy Scene" set under en europæisk synsvinkel efterfulgt af et indlæg fra ELSAM vedrørende udviklingen i den danske energisituation. Program og indlæg kan ses på under "Arrangementer". 4.2 Rejsearrangement og koordinering vedrørende Sydney kongressen WEC-Danmark arrangerede i samarbejde med Weco-DSB Travel A/S en fællesrejse for alle interesserede til kongressen i Sydney. Arrangementet omfattede flyrejse samt ophold og bustransporter til og fra hotel. Der blev endvidere tilbudt en tillægsrejse efter selve kongressen. Arrangementet tiltrak ca. 40 personer. WEC-DK-sekretariatet assisterede delegater og foredragsholdere med registrering og logistiske forhold i forbindelse med forberedelsen af deltagelsen i Sydney og vejledte vedrørende udarbejdelse og indsendelse af papers. WEC-DK-sekretariatet hjalp endvidere med akkreditering af danske journalister til kongressen og gav input til evaluering af arrangementet efter gennemførelsen. 4.3 "Nyt fra WEC-Danmark" Der er i 2004 udsendt fire numre af nyhedsbrevet "Nyt fra WEC-Danmark". Nyhedsbrevet udsendes til medlemmerne og mere end 100 andre abonnenter uden for medlemskredsen. Der blev gennemført en mindre læserundersøgelse i 2004, hvis generelle konklusion var, at nyhedsbrevet generelt læses med interesse i sin helhed eller delvis. Det store flertal er tilfreds med bladets indhold og opsætning. Jesper Tornbjerg, Dansk Energi, indtrådte i redaktionskomitéen i 2004, der har haft følgende sammensætning:

5 5 J A J Jørgen Kjems, Risø (formand) Aksel Hauge Pedersen, DONG Jesper Tornbjerg, Dansk Energi Peter I. Hinstrup, Dansk Gasteknisk Center a/s 4.4 "World EnergyFax" WEC's sekretariat i London udsender to gange om måneden -nyhedsbrevet "World Energy Fax" indeholdende WEC s Bi-Monthly Commentary on Energy Issues. WEC-Danmark-sekretariatet videresender dette nyhedsbrev til medlemmerne. Nyhedsbrevet handler typisk om WEC's deltagelse i internationale politiske og faglige energibegivenheder, samt om interne WEC-forhold (nyt vedrørende medlemmer, nye publikationen, møder i studie- og programkomitéer, o.l.). 4.5 Nyhedsmeddelelser WEC-Danmark-sekretariatet udsender løbende nyhedsmeddelelser per til medlemmerne og abonnenter på WEC-Danmarks nyhedsservice - der er i alt ca. 75 modtagere. De enkelte meddelelser suppleres med en mere informativ nyhedsnotits på hjemmesiden Der er i 2004 udsendt 18 nyhedsmeddelelser omhandlende fx deltagelse i WEC's internationale arbejde, medlemsmøder, ny WEC-rapporter og Sydney-kongressen. De supplerende notitser kan ses under "Nyheder" på Formidling af publikationer, etc. WEC-Danmark-sekretariatet modtager løbende rapporter og andre publikationer fra WEC i London. Medlemmerne holdes løbende orienteret om nye informationstilbud, og WEC-DK-sekretariatet sender på forespørgsel aktuelt materiale til medlemskredsen. Tilbud om deltagelse i komitéer og projektarbejde formidles via . WEC-DK-sekretariatet formidler endvidere passwords til WEC's globale netportal Af andre eksternt orienterede aktiviteter i 2004 kan nævnes indkaldelse af kandidater til Global Energy Award og udarbejdelse af input til "Outreach Committee".

6 6 5. WEC-Danmarks deltagelse i WEC's internationale arbejde WEC-Danmarks formand Asger Bundgaard-Jensen har siden 2002 været formand for WEC's "Finance Committee" og medlem af WEC's "Officers Council", der har ansvaret for WEC's løbende forretninger. Officers Council mødes normalt tre gange om året. Afdelingsleder Hans Larsen, Risø blev efter indstilling af WEC-Danmark i 2004 medlem af WEC's Programkomité. 6. WEC-Danmark internt 6.1 Medlemssituationen WEC-Danmark fik i 2004 følgende nye medlemmer: W Dansk Shell D Danish Energy Management D Vindmølleindustrien V Energitilsynet E Gastra Energigruppen Jylland udtrådte som medlem ved årets udgang. Den danske medlemskomité består herefter af 35 medlemmer. Den opdaterede medlemsliste kan ses på under "WEC Danmark/Medlemmer". 6.2 Præsidium og sekretariat Præsidiet har i 2004 haft følgende sammensætning: P Asger Bundgaard-Jensen (formand) A Jørgen Kjems (adm.dir. RISØ) (viceformand) J Mogens Arndt (direktør ENERGI E2) M Niels Erik Andersen (adm.dir. Hovedstadsregionens Naturgas I/S) N Søren Guldborg (direktør DONG) S Peter Høstgaard-Jensen (adm.dir. ELSAM) P Hans Duus Jørgensen (direktør Dansk Energi) Præsidiet har afholdt to møder. Dokumentation vedrørende møderne kan ses på under "Medlemsservice/Præsidium". Dansk Gasteknisk Center a/s har i 2004 stået for WEC-sekretariatsfunktionen med Peter I. Hinstrup (direktør i DGC) som WEC-sekretær og Conny R. Petersen (afd. sekretær i DGC) som assistent.

7 7 6.3 Økonomi og kontingentstruktur WEC-Danmark har i 2004 realiseret et underskud på driften på 37 kkr. mod et budgetteret underskud på 59 kkr. Resultatet betegnes som tilfredsstillende har været særligt belastet af rejseudgifter på grund af kongressen i Sydney. Der budgetteres i 2005 med et resultat i balance (-3 kkr.). Regnskab og budget kan ses på under "Medlemsservice/Medlemmer". 6.4 Hjemmeside WEC-Danmarks hjemmeside kan ses på Hjemmesiden opdateres løbende med nyheder og anvendes i kommunikationen med medlemmerne og WEC's udvalg. Hjemmesiden har dagligt i gennemsnit individuelle besøgende. 7. Forventninger til 2005 Den danske energisektor ombrydes, og nye virksomheder opstår på tværs af energiformer og traditionelle organisatoriske skel. Denne omkalfatring har naturligvis indflydelse på WEC-Danmark's medlemsfundament. Præsidiet har derfor lagt op til en ændret kontingentstruktur, der tager højde for den ny virkelighed. Den ny struktur indebærer, at WEC-Danmark grundlæggende finansieres af en række sponsorer, der i kraft af deres rolle i det danske energisamfund påtager sig at sikre grundlaget for dansk medlemskab af det internationale WEC. Herudover lægges der vægt på fortsat at sikre, at WEC-Danmark er godt rodfæstet i den danske energisektor, hvilket er afspejlet i muligheden for at være "menigt" medlem til et mindre kontingent. Der vil i 2005 fortsat blive arbejdet for en udvidelse af medlemskredsen.

Nyhedsbrev fra WEC Danmark. 27. november: Medlemsmøde om solenergi. Seneste nyt om WECs kommende verdensenergikonference

Nyhedsbrev fra WEC Danmark. 27. november: Medlemsmøde om solenergi. Seneste nyt om WECs kommende verdensenergikonference Nyhedsbrev fra WEC Danmark WEC Danmark er den danske nationalkomite under World Energy Council (WEC) Vi repræsenterer Danmarks interesser i WECs internationale aktiviteter for at sikre en global bæredygtig

Læs mere

SCANSECT s Kogebog. Del 1: Organisation

SCANSECT s Kogebog. Del 1: Organisation SCANSECT s Kogebog Del 1: Organisation SCANSECT bestyrelse 2004 Sidst revideret marts 2009 1 Indholdsfortegnelse Mål og retningslinjer... 3 Foreningens formål/syfte... 3 Generalsekretær... 4 Sekretær...

Læs mere

Dansk Gas Forening. Gas i Fortid og fremtid

Dansk Gas Forening. Gas i Fortid og fremtid Gas i Fortid og fremtid DGF årsmøde 2010 Forslag til dirigent Palle Geleff DGF s formand Ole Albæk Pedersen DGF fyldte 100 år d. 26. oktober 2011 DGF s formand Ole Albæk Pedersen ...naturgassen og gassystemet

Læs mere

Regeringens energiplan for 2002-2007 har bl.a. følgende mål for vedvarende energi:

Regeringens energiplan for 2002-2007 har bl.a. følgende mål for vedvarende energi: Det Energipolitiske Udvalg EPU alm. del - Bilag 182 Offentligt ENS j.nr 030199/30007-0065 ln 20. marts 2007 Indien Generel energipolitisk baggrund Indiens kraftige økonomiske vækst på over 7 pct. årligt

Læs mere

> DI Energibranchen. Din platform til indflydelse

> DI Energibranchen. Din platform til indflydelse < > DI Energibranchen Din platform til indflydelse Velkommen til DI Energibranchen Dansk industri og dansk teknologi har alle dage stået stærkt og stået for kvalitet, når det kommer til udviklingen af

Læs mere

Nyhedsbrev fra WEC Danmark

Nyhedsbrev fra WEC Danmark Nyhedsbrev fra WEC Danmark www.worldenergy.org/dk WEC Danmark er den danske nationalkomite under World Energy Council (WEC) Vi repræsenterer Danmarks interesser i WECs internationale aktiviteter for at

Læs mere

Vedtægter for Vindmølleindustrien 2013

Vedtægter for Vindmølleindustrien 2013 Vedtægter for Vindmølleindustrien 2013 Dato: 19-03-2013 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Vindmølleindustrien. Stk. 2. Foreningens bestyrelse kan registrere yderligere navne, såfremt dette findes

Læs mere

Bilag 1 Forslag til Vedtægtsændringer for Dansk Selskab for Virksomhedsledelse

Bilag 1 Forslag til Vedtægtsændringer for Dansk Selskab for Virksomhedsledelse Paragraf Ændring Nye vedtægter: 1 Anden linje: København erstattes med Gentofte. Selskabets navn er Dansk Selskab for Virksomhedsledelse (Danish Management Society). Dets hjemsted er Gentofte Kommune.

Læs mere

Vedtægter for Vindmølleindustrien

Vedtægter for Vindmølleindustrien 30. marts 2017 Vedtægter for Vindmølleindustrien 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Vindmølleindustrien. Stk. 2. Foreningens bestyrelse kan registrere yderligere navne, såfremt dette findes påkrævet

Læs mere

Udkast til vedtægter for Copenhagen EU Office

Udkast til vedtægter for Copenhagen EU Office Udkast til vedtægter for Copenhagen EU Office Region Hovedstaden, Kommunekontaktråd Hovedstaden (herefter KKR Hovedstaden), Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet og Copenhagen Business

Læs mere

DBDH s Generalforsamling. Torsdag den 26. marts 2015. Formandens mundtlige beretning

DBDH s Generalforsamling. Torsdag den 26. marts 2015. Formandens mundtlige beretning 23. marts 2015 DBDH s Generalforsamling Torsdag den 26. marts 2015 Formandens mundtlige beretning 1 Indledning Igen i år er vi samlet til DBDH s generalforsamling. Efter i mange år at have afholdt generalforsamlingen

Læs mere

Vedtægter for Partnerskab for Termisk Forgasning

Vedtægter for Partnerskab for Termisk Forgasning 1/6 Vedtægter for Partnerskab for Termisk Forgasning 1 Navn Partnerskabets navn er Partnerskab for Termisk Forgasning. Partnerskabet er stiftet som en forening i 2014 og er hjemmehørende i Danmark. 2 Formål

Læs mere

Greve Lærerforening. Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER. Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune.

Greve Lærerforening. Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER. Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune. Greve Lærerforening Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER 1. Navn og hjemsted Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune. 2. Formål Kredsens formål er at varetage

Læs mere

VEDTÆGT FOR SAMMENSLUTNINGEN AF DANSKE AMATØRARKÆOLOGER PR. APRIL 2012 - 1 -

VEDTÆGT FOR SAMMENSLUTNINGEN AF DANSKE AMATØRARKÆOLOGER PR. APRIL 2012 - 1 - VEDTÆGT FOR SAMMENSLUTNINGEN AF DANSKE AMATØRARKÆOLOGER PR. APRIL 2012-1 - PR. APRIL 2012 VEDTÆGT for SAMMENSLUTNINGEN AF DANSKE AMATØRARKÆOLOGER Stiftet 16. juni 1990. 1: Foreningens navn Foreningens

Læs mere

1 Navn og hjemsted. 2 Formål

1 Navn og hjemsted. 2 Formål Vedtægter for Foreningen Samsø Energiakademi 28.marts 2014 Indhold 1 Navn og hjemsted... 3 2 Formål... 3 3 Medlemskab... 3 4 Bestyrelsen... 3 5 Den ordinære generalforsamling... 4 6 Ekstraordinære generalforsamlinger...

Læs mere

Vedtægter for Highland Cattle Danmark

Vedtægter for Highland Cattle Danmark Vedtægter for Highland Cattle Danmark 1. Navn og hjemsted 1. Highland Cattle Danmark Avlsforeningen for Skotsk Højlandskvæg 2. Avlsforeningens hjemsted er formandens postadresse. 2. Formål 1. Avlsforeningens

Læs mere

LANDSFORENINGEN DANSKE BØRNE- OG UNGDOMSFILMKLUBBER

LANDSFORENINGEN DANSKE BØRNE- OG UNGDOMSFILMKLUBBER VEDTÆGTER FOR LANDSFORENINGEN DANSKE BØRNE- OG UNGDOMSFILMKLUBBER VEDTAGET VED URAFSTEMNING PR. 18/12-2006 Ændringer senest foretaget på Generalforsamling 25. april 2015 3 stk. 2-3 stk. 6-5 stk. 2-5 stk.

Læs mere

Vedtægter for Ex-Table Danmark

Vedtægter for Ex-Table Danmark 1. Navn og hjemsted. Landsforeningens navn er EX-TABLE DANMARK, og dens hjemsted er den til enhver tid siddende landsformands bopæl. 2. Motto. Landsforeningens motto er: UNITE, MAINTAIN, PROMOTE. (forene,

Læs mere

Selskab for Psykopatologi hos børn og unge

Selskab for Psykopatologi hos børn og unge Selskab for Psykopatologi hos børn og unge Et selskab i Dansk Psykolog Forening Normalvedtægter Navn og afgrænsning 1. Selskabets navn er Psykopatologi hos børn og unge, et selskab i Dansk Psykolog Forening.

Læs mere

Vedtægter for. Cigrés danske nationalkomite

Vedtægter for. Cigrés danske nationalkomite Dok. ansvarlig: JSC Sekretær: - Sagsnr: s2018-038 9. januar 2019 Vedtægter for Cigrés danske nationalkomite 1. Navn, selskabsform og hjemsted 1.1. Cigrés danske nationalkomite er en forening. 1.2. Foreningen

Læs mere

Greve Lærerforening. Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER. 1 Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune.

Greve Lærerforening. Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER. 1 Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune. Greve Lærerforening Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER 1 Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune. 2 Kredsens formål er at varetage medlemmernes pædagogiske,

Læs mere

IFU SeniorKlub. Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl

IFU SeniorKlub. Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl IFU SeniorKlub Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl. 15.00 Formanden bød velkommen til dagens generalforsamling og konstaterede at dagsordenen er i overensstemmelse med vedtægternes

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27.10.2014 i Skuldelev Hallen

Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27.10.2014 i Skuldelev Hallen Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27.10.2014 i Skuldelev Hallen 31.10.14 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Forelæggelse af revideret regnskab 4.

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed VEDTÆGTER for Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed Vedtaget på repræsentantskabets ordinære møde den 26. maj 1998 og med ændringsforslag vedtaget på senere repræsentantskabsmøder -

Læs mere

Udvikling i det internationale metrologisamarbejde. Michael Kjær, Adm. Dir. DFM A/S

Udvikling i det internationale metrologisamarbejde. Michael Kjær, Adm. Dir. DFM A/S Udvikling i det internationale metrologisamarbejde Michael Kjær, Adm. Dir. DFM A/S BIPM Worldwide uniformity of measurements and their traceability to the SI Diplomatisk traktat Meterkonventionen mellem

Læs mere

Vedtægter for Oxfam IBIS Udkast til vedtægtsændringer 2015 til Generalforsamling [Vedtaget på Generalforsamling for IBIS den xx dato 2016]

Vedtægter for Oxfam IBIS Udkast til vedtægtsændringer 2015 til Generalforsamling [Vedtaget på Generalforsamling for IBIS den xx dato 2016] Vedtægter for Oxfam IBIS Udkast til vedtægtsændringer 2015 til Generalforsamling 16.12.15 [Vedtaget på Generalforsamling for IBIS den xx dato 2016] 1. Navn Stk. 1. Organisationens danske navn er Oxfam

Læs mere

Oversigt over mål for Danmarks 3R-Center

Oversigt over mål for Danmarks 3R-Center Oversigt over mål for 2019 - Danmarks 3R-Center Marts 2019 Formidle relevant og aktuel viden til primært forskere, borgere og skoleelever samt præsentation af 3R-centerets mål og visioner på -centerets

Læs mere

Love for Dansk Gas Forening

Love for Dansk Gas Forening 17.11.2016 Vedtaget på mødet i Fredericia den 6. juli 1912 med ændringer af 29. juni 1919, 22. juni 1923, 10. november 1927, 28. juni 1929, 27. juni 1930, 15. marts 1936, 15. juni 1937, 15. juni 1938,

Læs mere

Danish Water Forum. Generalforsamling. 23. april 2015. Dagsorden Regnskab og budget

Danish Water Forum. Generalforsamling. 23. april 2015. Dagsorden Regnskab og budget Danish Water Forum Generalforsamling 23. april 2015 Dagsorden Regnskab og budget Dagsorden ifølge vedtægter: 1. Valg af dirigent. 2. Formandens mundtlige beretning om foreningens virksomhed det forløbne

Læs mere

Naturgas - en nødvendig del af løsningen...

Naturgas - en nødvendig del af løsningen... Naturgas - en nødvendig del af løsningen... Årsmøde i Dansk Gas Forening 25.-26. november 2010 Hotel Nyborg Strand Kan man forestille sig en verden uden brug af fossile brændsler? Er det overhovedet realistisk?

Læs mere

25. juni 09 VEDTÆGTER FOR. Organisationen Danske Museer. 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER.

25. juni 09 VEDTÆGTER FOR. Organisationen Danske Museer. 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER. 25. juni 09 VEDTÆGTER FOR Organisationen Danske Museer 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER. 2 Formål Organisationen er en interesseorganisation og et samarbejdsorgan for danske

Læs mere

Vedtægter for Danish Business Travel Association Seneste revision 27. marts 2014

Vedtægter for Danish Business Travel Association Seneste revision 27. marts 2014 Vedtægter for Danish Business Travel Association Seneste revision 27. marts 2014 1. Foreningens navn Foreningens navn er Danish Business Travel Association i det følgende og i daglig tale benævnt DBTA.

Læs mere

Det Danske Saunaselskabs Gamle vedtægter

Det Danske Saunaselskabs Gamle vedtægter Grøn overstregning = tilføjelse/ændring. Gul overstregning = kommentar, som ikke skal med i selve vedtægterne. Rød overstregning = bortfalder. 1 NAVN OG HJEMSTED Det Danske Saunaselskabs Gamle vedtægter

Læs mere

WEC på COP18: Verden har lang vej mod bæredygtige energisystemer

WEC på COP18: Verden har lang vej mod bæredygtige energisystemer Nyhedsbrev fra WEC Danmark WEC Danmark er den danske nationalkomite under World Energy Council (WEC) Vi repræsenterer Danmarks interesser i WECs internationale aktiviteter for at sikre en global bæredygtig

Læs mere

Vedtægter for Dansk Geologisk Forening

Vedtægter for Dansk Geologisk Forening Vedtægter for Dansk Geologisk Forening Vedtægter for Dansk Geologisk Forening 1 Navn Stk.1. Foreningens navn er Dansk Geologisk Forening (DGF), stiftet d. 16. januar 1893 i København. Stk. 2. I internationale

Læs mere

DANSK FJERNVARME. FJERNVARMENS BRANCHEORGANISATION en stærk energipolitisk aktør

DANSK FJERNVARME. FJERNVARMENS BRANCHEORGANISATION en stærk energipolitisk aktør DANSK FJERNVARME FJERNVARMENS BRANCHEORGANISATION en stærk energipolitisk aktør STÆRK FAGLIG RÅDGIVNING / BRANCHENS TALERØR / STORT UDBUD AF UDDANNELSE OG ARRANGEMENTER VI ER TIL FOR MEDLEMMERNE Dansk

Læs mere

Studentermenigheden i København

Studentermenigheden i København Studentermenigheden i København Vedtægt af 19. april 2017 Side 1 af 15 1 Grundlag 2 Formål 3 Ordinær Generalforsamling 4 Ekstraordinær Generalforsamling 5 Bestyrelsen 6 Bestyrelsens præsidium 7 Bestyrelsesmøder

Læs mere

5. Fremlæggelse og godkendelse af estimat 2016 og budget 2017, herunder fastsættelse af kontingenter for næste år

5. Fremlæggelse og godkendelse af estimat 2016 og budget 2017, herunder fastsættelse af kontingenter for næste år Referat fra Generalforsamlingen 2016 Den 12. april 2016, kl. 16.00 Afholdt ved Messe C, Vestre Ringvej 101, 7000 Fredericia Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Regnskab til generalforsamlingens

Læs mere

Vedtægter for Hvidovre Lærerforening

Vedtægter for Hvidovre Lærerforening 1 Hvidovre Lærerforening, med hjemsted i Hvidovre Kommune, udgør kreds 14 af Danmarks Lærerforening, har til formål, - at varetage medlemmernes økonomiske, tjenstlige samt pædagogiske interesser og at

Læs mere

22. maj 17 VEDTÆGTER FOR. Organisationen Danske Museer. 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER.

22. maj 17 VEDTÆGTER FOR. Organisationen Danske Museer. 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER. 22. maj 17 VEDTÆGTER FOR Organisationen Danske Museer 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER. 2 Formål Organisationen er en interesseorganisation for danske museer og tilsvarende institutioner.

Læs mere

Den Fælles Kapitalforvaltning

Den Fælles Kapitalforvaltning Den Fælles Kapitalforvaltning Løbenr. 1616/14 REFERAT fra møde i Den Fælles Kapitalforvaltning den 8. januar 2014 i Århus Bispegård kl. 10.00 15.00 Tilstede var: Fra bestyrelsen: Kirsten Vej Petersen,

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter juni 2016

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter juni 2016 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 22.-23. juni 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM maj 2016 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Regnskab 2015 til

Læs mere

Vedtægter DI Rådgiverne

Vedtægter DI Rådgiverne November 2015 Vedtægter DI Rådgiverne 1 Navn Branchefællesskabets navn er DI Rådgiverne. Branchefællesskabets navn forkortes DI- R. Branchefællesskabet er en del af Dansk Industri (DI) og dermed underlagt

Læs mere

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd Det Frivillige Kulturelle Samråd Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd 1 Navn Stk. 1 Det Frivillige Kulturelle Samråd (FKS). FKS hjemsted er formandens eller sekretariatets adresse. 2 Formål Stk.

Læs mere

Vedtægter for Foreningen NORDEN

Vedtægter for Foreningen NORDEN Vedtægter for Foreningen NORDEN 1 Formål Foreningen NORDEN, dansk forening for nordisk samarbejde, har til formål på alle områder at styrke og udvikle de nordiske folks samarbejde indadtil og udadtil.

Læs mere

ICOM Danmark Vedtægter for ICOM Danmark

ICOM Danmark  Vedtægter for ICOM Danmark ICOM Danmark http://denmark.icom.museum Vedtægter for ICOM Danmark Til godkendelse ved ICOM Danmarks Generalforsamling den 23. maj 2016 1. Navn og kontor Organisationens navn er ICOM Danmark, der er den

Læs mere

Vedtægter for Glumsø Biograf & Kulturhus

Vedtægter for Glumsø Biograf & Kulturhus Vedtægter for Glumsø Biograf & Kulturhus Navn og hjemsted Glumsø Biograf & Kulturhus er en selvejende institution med hjemsted i Næstved Kommune. 1 Institutionen har til formål Formål 2 at drive Glumsø

Læs mere

Vedtægter for foreningen af fransktalende ingeniører og videnskabsfolk (IESF). Ændret som følge af generalforsamlingen den 27. marts 2014.

Vedtægter for foreningen af fransktalende ingeniører og videnskabsfolk (IESF). Ændret som følge af generalforsamlingen den 27. marts 2014. Vedtægter for foreningen af fransktalende ingeniører og videnskabsfolk (IESF). Ændret som følge af generalforsamlingen den 27. marts 2014. Foreningen af ingeniører og videnskabsfolk kaldes nedenfor enten

Læs mere

3. Regnskab til generalforsamlingens godkendelse

3. Regnskab til generalforsamlingens godkendelse Referat fra Generalforsamlingen 2019 Den 10. april 2019, kl. 14.00 Afholdt ved DDV, Købmagergade 86, 7000 Fredericia Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Regnskab til generalforsamlingens

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i DSMF. fredag den 14. marts 2003 kl. 20.00 på Dalum Landbrugsskole

Referat fra ordinær generalforsamling i DSMF. fredag den 14. marts 2003 kl. 20.00 på Dalum Landbrugsskole Odense, den 19. marts 2003 Referat fra ordinær generalforsamling i DSMF fredag den 14. marts 2003 kl. 20.00 på Dalum Landbrugsskole Referent: Hans Lynggaard Riis Dagsorden: Valg af dirigent Godkendelse

Læs mere

Foreningen arbejder for, at Investor Relations i Danmark er på højeste internationale niveau.

Foreningen arbejder for, at Investor Relations i Danmark er på højeste internationale niveau. VEDTÆGTER 1. Navn Foreningens navn er Dansk Investor Relations Forening. Navnet forkortes DIRF. Foreningens engelske navn er Danish Investor Relations Association. 2. Formål Foreningens formål er at fremme

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer

Forslag til vedtægtsændringer Bilag 3: Forslag til vedtægtsændringer De af bestyrelsen foreslåede ændringer er markeret med gult. Vedtægter pr. 26. april 2004 Forslag til vedtægtsændringer 1. Navn og hjemsted Lean Construction - Danmark

Læs mere

Vedtægter for ICOM Danmark

Vedtægter for ICOM Danmark http://denmark.icom.museum Vedtægter for ICOM Danmark Vedtaget på ICOM Danmarks Generalforsamling den 23. maj 2016 1. Navn og kontor ICOM Danmark er nationalkomitéen i ICOM for det danske rigsfællesskab

Læs mere

Vedtægter for RUCalumne

Vedtægter for RUCalumne Vedtægter for RUCalumne DATO/REFERENCE 13. oktober 2015 Foreningens navn og hjemsted. 1. Foreningens navn er RUCalumne The Alumni Society of Roskilde University. Foreningens hjemsted er Roskilde Universitet

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSKE HÆRHISTORISKE MUSEER. Organisationens navn er Danske Hærhistoriske Museer (DHM).

VEDTÆGTER FOR DANSKE HÆRHISTORISKE MUSEER. Organisationens navn er Danske Hærhistoriske Museer (DHM). 1. ORGANISATIONENS NAVN VEDTÆGTER FOR DANSKE HÆRHISTORISKE MUSEER Organisationens navn er Danske Hærhistoriske Museer (DHM). 2. FORMÅL Danske Hærhistoriske Museer er en interesseorganisation, der arbejder

Læs mere

DFM netværks ordinære generalforsamling 2015 afholdes den 24. marts 2015 klokken hos Niras, Sortemosevej 19, Allerød

DFM netværks ordinære generalforsamling 2015 afholdes den 24. marts 2015 klokken hos Niras, Sortemosevej 19, Allerød DFM netværks ordinære generalforsamling 2015 DFM netværks ordinære generalforsamling 2015 afholdes den 24. marts 2015 klokken 16.30 hos Niras, Sortemosevej 19, Allerød Der holdes medlemsmøde fra kl. 15.00

Læs mere

I henhold til vedtægternes bestemmelser indkalder bestyrelsen hermed til generalforsamling i Foreningen af Danske Døgninstitutioner for børn og unge

I henhold til vedtægternes bestemmelser indkalder bestyrelsen hermed til generalforsamling i Foreningen af Danske Døgninstitutioner for børn og unge Godhavn, den 25. oktober 2013 Til medlemsinstitutionerne, I henhold til vedtægternes bestemmelser indkalder bestyrelsen hermed til generalforsamling i Foreningen af Danske Døgninstitutioner for børn og

Læs mere

Vedtægter for foreningen Fortællere i Danmark Februar 2016 pbr

Vedtægter for foreningen Fortællere i Danmark Februar 2016 pbr Vedtægter for foreningen Fortællere i Danmark 1. Navn, hjemsted, baggrund og formål Stk. 1: Foreningens navn er Fortællere i Danmark. Foreningens hjemsted er Odense. Fortællere i Danmark er en forening

Læs mere

85/15. Har naturgassen fortsat en rolle i energiforsyningen? Kurt Bligaard Pedersen Koncerndirektør, DONG Energy

85/15. Har naturgassen fortsat en rolle i energiforsyningen? Kurt Bligaard Pedersen Koncerndirektør, DONG Energy 85/15 Har naturgassen fortsat en rolle i energiforsyningen? Kurt Bligaard Pedersen Koncerndirektør, DONG Energy DGF Gastekniske Dage 2010 11. maj 2010 1973 Primære energiforsyning 6 % 2 % 1972 92 % Oil

Læs mere

Sætninger eller ord markeret med kursiv og fed udgår. Sætninger eller ord markeret med fed er forslag til erstatninger eller tilføjelser.

Sætninger eller ord markeret med kursiv og fed udgår. Sætninger eller ord markeret med fed er forslag til erstatninger eller tilføjelser. Forslag til ændringer: Sætninger eller ord markeret med kursiv og fed udgår. Sætninger eller ord markeret med fed er forslag til erstatninger eller tilføjelser. Kapitel 1. NAVN 1.1 Unionens Organisationens

Læs mere

FutureGas - anvendelse og integration af gasser i fremtidens energisystem. Professor Poul Erik Morthorst Systemanalyseafdelingen

FutureGas - anvendelse og integration af gasser i fremtidens energisystem. Professor Poul Erik Morthorst Systemanalyseafdelingen FutureGas - anvendelse og integration af gasser i fremtidens energisystem Professor Poul Erik Morthorst Systemanalyseafdelingen Klima Globale drivhusgasemissioner COP21 The Emissions GAP Report 2015 Kilde:

Læs mere

Dagsorden til generalforsamling i Journalisterne apr kl

Dagsorden til generalforsamling i Journalisterne apr kl Dagsorden til generalforsamling i Journalisterne 2016 14. apr. 2016 kl. 20.04 Generalforsamlingen afholdes den 18. april 2016 kl. 14.00 på First Hotel i Sydhavnen i København på adressen Molestien 11,

Læs mere

1 Indledning Ankenævn for Bus, Tog og Metro er et privat ankenævn godkendt pr. 1. februar 2009.

1 Indledning Ankenævn for Bus, Tog og Metro er et privat ankenævn godkendt pr. 1. februar 2009. Forretningsorden for Ankenævn for Bus, Tog og Metro samt for dette ankenævns Forretningsudvalg og Sekretariat 1 Indledning Ankenævn for Bus, Tog og Metro er et privat ankenævn godkendt pr. 1. februar 2009.

Læs mere

Larsen, Hans Hvidtfeldt; Sønderberg Petersen, Leif. Publication date: 2002. Document Version Forlagets endelige version (ofte forlagets pdf)

Larsen, Hans Hvidtfeldt; Sønderberg Petersen, Leif. Publication date: 2002. Document Version Forlagets endelige version (ofte forlagets pdf) Downloaded from orbit.dtu.dk on: Oct 23, 2015 Nye og fremtidige teknologier - muligheder i fremtiden (dansk oversættelse af forord, sammenfatning og konklusioner af Risø energy report 1, Risø-R-1351(EN))

Læs mere

Vedtægter for Dansk Selskab for Interkulturel Psykologi i Dansk Psykolog Forening

Vedtægter for Dansk Selskab for Interkulturel Psykologi i Dansk Psykolog Forening Vedtægter for Dansk Selskab for Interkulturel Psykologi i Dansk Psykolog Forening NAVN OG AFGRÆNSNING 1. Selskabets navn er Dansk Selskab for Interkulturel Psykologi (SIP) i Dansk Psykolog Forening (DP).

Læs mere

Vedtægter pr. 28. maj 2013 Foreningens navn og formål

Vedtægter pr. 28. maj 2013 Foreningens navn og formål Vedtægter pr. 28. maj 2013 Foreningens navn og formål 1 1.1 Foreningens navn er Danes Worldwide. 1.2 Foreningens binavn er Dansk Samvirke. 1.3 Foreningens hjemsted er København. 2 2.1 Foreningens formål

Læs mere

VEDTÆGTER DANSK PATCHWORK FORENING

VEDTÆGTER DANSK PATCHWORK FORENING August 2014 Dansk Patchwork Forening blev dannet på en stiftende generalforsamling i Middelfart den 12. april 1986. 1 Foreningens navn 1.1 Foreningens navn er Dansk Patchwork Forening. I international

Læs mere

Vedtægter. for den ideelle forening FORENINGEN KAFFE KONKRET. I. Generelle bestemmelser 1. 1.1 Foreningens navn er Foreningen Kaffe Konkret.

Vedtægter. for den ideelle forening FORENINGEN KAFFE KONKRET. I. Generelle bestemmelser 1. 1.1 Foreningens navn er Foreningen Kaffe Konkret. Vedtægter for den ideelle forening FORENINGEN KAFFE KONKRET I. Generelle bestemmelser 1. 1.1 Foreningens navn er Foreningen Kaffe Konkret. 2.1 Kaffe Konkret har hjemsted i Københavns Kommune. Det kan bestyrelsen

Læs mere

Foreningslove for KFUM og KFUK i Kolding

Foreningslove for KFUM og KFUK i Kolding Foreningslove for KFUM og KFUK i Kolding 1 Navn KFUM og KFUK i Kolding (110500) Stiftet år og dato Fællesforening 19.02.2001 KFUM 09.02.1884 Sogn: Kristkirkens Sogn Hjemstedskommune: Kolding Distrikt:

Læs mere

Vedtægter - godkendt ved generalforsamlingen 2007

Vedtægter - godkendt ved generalforsamlingen 2007 Vedtægter - godkendt ved generalforsamlingen 2007 1 Introduktion Foreningens navn er Dansk Projektledelse, som kan forkortes til DPL. Foreningens internationale navn er " Danish Project Management Association".

Læs mere

En visionær dansk energipolitik. Januar 2007

En visionær dansk energipolitik. Januar 2007 En visionær dansk energipolitik Januar 2007 2025 Udfordringer og Vision Regeringen vil sikre en fremtidig energiforsyning der: er pålidelig og sikker bidrager til et bedre miljø understøtter vækst og konkurrenceevne

Læs mere

Indlæg ved møde ikl KL s klimanetværk

Indlæg ved møde ikl KL s klimanetværk Indlæg ved møde ikl KL s klimanetværk k v. Helge Ørsted Pedersen, Kommunernes Landsforening, 7. december 2007 Olieprisudviklingen DK energilovgivning DE76 PJ 1000 Danmarks bruttoenergiforbrug 800 600 400

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen d. 11. marts 2016.

Referat fra generalforsamlingen d. 11. marts 2016. Referat fra generalforsamlingen d. 11. marts 2016. DAGSORDEN Louise, Jens og Sven har meldt afbud og Niels kan først komme kl. 12.30. Tom Petersen deltager som gæst. Christian deltager som gæst. 1. Valg

Læs mere

2. Bestyrelsens aflæggelse af årsberetning for det senest forløbne år. 3. Forelæggelse og godkendelse af årsregnskab med påtegning af intern revisor.

2. Bestyrelsens aflæggelse af årsberetning for det senest forløbne år. 3. Forelæggelse og godkendelse af årsregnskab med påtegning af intern revisor. Ordinær generalforsamling Humlebæk Skoles Forældreforening 10. september 2015 År 2015, 10. september, kl. 20.00, blev der afholdt ordinær generalforsamling i Humlebæk Skoles Forældreforening på adressen

Læs mere

Vedtægter & Love. Vedtægter for specialgruppen DJKU. Dansk Journalistforbunds studenterorganisation på Københavns Universitet

Vedtægter & Love. Vedtægter for specialgruppen DJKU. Dansk Journalistforbunds studenterorganisation på Københavns Universitet Vedtægter & Love Vedtægter for specialgruppen DJKU Dansk Journalistforbunds studenterorganisation på Københavns Universitet Sidst opdateret og godkendt ved generalforsamling d. 7/10 2014 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Statut for Center for Militære Studier

Statut for Center for Militære Studier C E N T E R F O R M I L I T Æ R E S T U D I E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Statut for Center for Militære Studier 11. JANUAR 2014 Statut for Center for Militære Studier NAVN CENTER FOR MILITÆRE

Læs mere

2 Formål. 3 Organisation

2 Formål. 3 Organisation Forslag til ændringer til VEDTÆGTER FOR Organisationen Danske Museer Vedtægter af 22. maj 2017 Slettet og ændret tekst fremhævet med rødt: 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER. 2

Læs mere

Åbent hus på DTU Risø Campus

Åbent hus på DTU Risø Campus Åbent hus på DTU Risø Campus Program : Foredrag kl. 16.00 Vindenergi i Danmark Forskningsmøllen Den nationale vindtunnel Tur til møllerækken kl 17.15 Indvielse af møllen med forfriskninger kl. 17.40 1

Læs mere

NAPSO Netværk for Anvendt Psykodynamisk og Systemteoretisk Organisationspsykologi

NAPSO Netværk for Anvendt Psykodynamisk og Systemteoretisk Organisationspsykologi NAPSO Netværk for Anvendt Psykodynamisk og Systemteoretisk Organisationspsykologi Stiftelsesdokument Mellem de gode borgere Birgitte Bonnerup, OPU, Zanne Lorenzen, Proces ApS og Steen Visholm, MPO, er

Læs mere

3. Regnskab til generalforsamlingens godkendelse

3. Regnskab til generalforsamlingens godkendelse Referat fra Generalforsamlingen 2018 Den 10. april 2018, kl. 14.00 Afholdt ved DDV, Købmagergade 86, 7000 Fredericia Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Regnskab til generalforsamlingens

Læs mere

Referat. Vindmølleindustriens generalforsamling den 19. marts 2013

Referat. Vindmølleindustriens generalforsamling den 19. marts 2013 Referat Dato: 19-03-2013 Vindmølleindustriens generalforsamling den 19. marts 2013 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Fremlæggelse af det udsendte regnskab for 2012 til godkendelse

Læs mere

G E N E R A L F O R S A M L I N G REFERAT

G E N E R A L F O R S A M L I N G REFERAT G E N E R A L F O R S A M L I N G REFERAT Selskabets ordinære generalforsamling blev afholdt tirsdag den 10. juni 2014, kl. 15:00-15:30 hos Energistyrelsen, Amaliegade 44, 1256 København K. Dagsorden i

Læs mere

Referat af REG LABs generalforsamling d. 28. maj 2015 kl. 17.00.

Referat af REG LABs generalforsamling d. 28. maj 2015 kl. 17.00. Referat af REG LABs generalforsamling d. 28. maj 2015 kl. 17.00. 1. Valg af dirigent Bestyrelsesformand Hans Henrik Fischer bød velkommen til REG LABs ordinære generalforsamling 2015 og hørte om der var

Læs mere

Bestyrelsens beretning om det forløbene regnsskabsår

Bestyrelsens beretning om det forløbene regnsskabsår Bestyrelsens beretning om det forløbene regnsskabsår Ved bestyrelsesforperson Ulla Højmark Jensen Forum 100% generalforsamling 2019, Odin Havnepark, lumbyvej 17F, 5000 Odense C lokale 11 25. September

Læs mere

Vedtægter Vedtaget på Kommunistisk Partis stiftende kongres november 2006. Ændret på partiets 3. kongres, november 2011

Vedtægter Vedtaget på Kommunistisk Partis stiftende kongres november 2006. Ændret på partiets 3. kongres, november 2011 Vedtægter Vedtaget på Kommunistisk Partis stiftende kongres november 2006. Ændret på partiets 3. kongres, november 2011 Vedtægter vedtaget på Kommunistisk Partis stiftende kongres november 2006. Ændret

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DIRA Dansk Robot Netværk Danish Industrial Robot Association

VEDTÆGTER FOR DIRA Dansk Robot Netværk Danish Industrial Robot Association VEDTÆGTER FOR DIRA Dansk Robot Netværk Danish Industrial Robot Association Indhold 1 NAVN OG STED... 2 2 IDÉGRUNDLAG OG FORMÅL... 2 3 INDSATSOMRÅDER OG HOVEDAKTIVITETER... 2 4 MEDLEMMER... 3 5 ØKONOMI...

Læs mere

Forslag til foreningslove for KFUM og KFUK i Viborg

Forslag til foreningslove for KFUM og KFUK i Viborg Forslag til foreningslove for KFUM og KFUK i Viborg 1 Navn KFUM og KFUK i Viborg Stiftet år og dato: Fællesforening 01.01.1962 KFUM 21.11.1902 KFUK 02.01.1884 Hjemstedskommune: Viborg Distrikt: Distrikt

Læs mere

FORUMlOO% Vedtægter For den ideelle forening FORENINGEN FORUM100%

FORUMlOO% Vedtægter For den ideelle forening FORENINGEN FORUM100% Vedtægter For den ideelle forening FORENINGEN FORUM100% GENERELLE BESTEMMELSER 1.1 Foreningens navn er Foreningen FORUM100%. 1. Bestyrelsen for FORUM100% har ret, men ikke pligt til at beskytte navnet

Læs mere

VEDTÆGTER FOR. 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1: Foreningens navn er GS1 Danmark Stk. 2: Foreningens hjemsted er København FORMÅL

VEDTÆGTER FOR. 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1: Foreningens navn er GS1 Danmark Stk. 2: Foreningens hjemsted er København FORMÅL VEDTÆGTER FOR 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1: Foreningens navn er GS1 Danmark Foreningens hjemsted er København FORMÅL 2 Foreningens formål er: administrere GS1 systemet i Danmark med udgangspunkt i behovene

Læs mere

Allerød - Hørsholm Lærerforening Kreds 29. Vedtægter

Allerød - Hørsholm Lærerforening Kreds 29. Vedtægter Allerød - Hørsholm Lærerforening Kreds 29 Vedtægter 1. Navn Kredsens navn er Allerød - Hørsholm Lærerforening. Den udgør kreds 29 af Danmarks Lærerforening. Kredsens dækker Hørsholm Kommune og Allerød

Læs mere

Kommissorium for Aflønningsudvalget Danske Bank A/S CVR-nr

Kommissorium for Aflønningsudvalget Danske Bank A/S CVR-nr Vejledende oversættelse af Charter of the Remuneration Committee. I tilfælde af uoverensstemmelse mellem den engelske originalversion og nærværende oversættelse vil den engelske version være gældende.

Læs mere

Vedtægt for Sundhed Danmark

Vedtægt for Sundhed Danmark Vedtægt for Sundhed Danmark 1 Foreningens navn 1.1 Foreningens navn er Sundhed Danmark 1.2 Foreningen kan derudover bruge Foreningen af danske sundhedsvirksomheder i sin kommunikation 2 Formål 2.1 Foreningen

Læs mere

Energisystemet og energiressourcerne

Energisystemet og energiressourcerne Energisystemet og energiressourcerne Ungdommens Naturvidenskabelige Forening Odense den 10. februar 2011 Flemming Nissen Vi dyrker rovdrift på jordens energiressourcer Jordens alder: 24 timer Menneskehedens

Læs mere

Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening

Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening DATO/REFERENCE 28. september 2012 JOURNALNUMMER Foreningens navn og hjemsted. 1. Foreningens navn er Roskilde Universitets Alumneforening The Alumni Society

Læs mere

REFERAT. Referat fra 3. ordinære bestyrelsesmøde i

REFERAT. Referat fra 3. ordinære bestyrelsesmøde i Referat fra 3. ordinære bestyrelsesmøde i 2018 17-09-2018 1. Godkendelse af dagsorden ved bestyrelsesformand Hans-Jørgen Hørning 2. Godkendelse af referat af 21. juni 2018 ved bestyrelsesformand Hans-Jørgen

Læs mere

Forum for International Cooperation

Forum for International Cooperation Vedtægter for Forum for International Cooperation Vedtaget på FIC Generalforsamlingen mandag d. 16. april 2018 1 - Hjemsted Foreningens hjemsted er Københavns kommune 2 - Vision, mission og værdigrundlag

Læs mere

Vedtægter for Sjælsø Skakklub (Forslag)

Vedtægter for Sjælsø Skakklub (Forslag) Vedtægter for Sjælsø Skakklub (Forslag) Disse vedtægter træder i kraft ved sammenlægning af Rudersdal Skakklub og Hørsholm Skakklub. De erstatter hidtidige vedtægter for Sjælsø Skakklub. 1 - Navn og formål.

Læs mere

3. Foreningens medlemskreds Som nye medlemmer i foreningen optages alene erhvervsaktive kvinder over 25 år, som kan godkendes af bestyrelsen.

3. Foreningens medlemskreds Som nye medlemmer i foreningen optages alene erhvervsaktive kvinder over 25 år, som kan godkendes af bestyrelsen. 1. Foreningens navn Foreningens navn er Danish Business Network. 2. Foreningens formål Foreningens formål er at medvirke til medlemmernes personlige såvel som erhvervsmæssige udvikling samt at udvide kendskabet

Læs mere

Kommissorium for Temagruppe 2: Energiproduktion

Kommissorium for Temagruppe 2: Energiproduktion Kommissorium for Temagruppe 2: Energiproduktion 1. Motivation/baggrund for temagruppens arbejde Region Hovedstaden har som politisk målsætning at gøre den regionale energisektor fossilfri i 2035 og tilsvarende

Læs mere

Vedtægter. Danish Water Forum - DWF Et bredt dansk vandnetværk. Foreningens navn er Danish Water Forum, forkortet DWF

Vedtægter. Danish Water Forum - DWF Et bredt dansk vandnetværk. Foreningens navn er Danish Water Forum, forkortet DWF Vedtægter Danish Water Forum - DWF Et bredt dansk vandnetværk 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danish Water Forum, forkortet DWF Foreningens hjemsted er sekretariatets adresse. 2 Formål Styrkelse

Læs mere