ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2016"

Transkript

1 PUNKT 6 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 21. JUNI 2017 ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT juni 2017 Engros & Transmission 17/07022 hth RESUMÉ 1. Energitilsynet har to opgaver i henhold til den økonomiske regulering af Energinet.dk: tilsyn og godkendelse af opgørelser og afvikling af differencer (over-/underdækning) samt fastsættelse af pristalsregulering af Energinet.dk s grundkapital. 2. Energitilsynet har ikke regnskabsmæssige/revisionsmæssige opgaver og forpligtelser i forbindelse med behandlingen af Energinet.dk s årsrapport, men Energitilsynet kan fastsætte korrektioner til årsrapporten. SEKRETARIATET FOR ENERGITILSYNET Carl Jacobsens Vej Valby Tlf post@energitilsynet.dk 3. Energinet.dk opkræver tariffer for drift og transport af el (net og systemydelser) og gas (gastransmission) i transmissionsnettene efter et hvile i sig selv princip. 4. Energinet.dk administrerer den såkaldte PSO-ordning, hvor Energinet.dk opkræver PSO-bidraget sammen med de øvrige tariffer. Ordningen overflyttes til Finansloven pr. 1. januar I 2016 var der en samlet overdækning i hvile i sig selv - segmenterne på mio. kr. Det indebærer, at den akkumulerede underdækning på 910 mio. kr. pr. 1. januar 2016 er ændret til en overdækning på 291 mio. kr. pr. 31. december Den akkumulerede underdækning på PSO-segmentet på 750 mio. kr. pr. 1. januar 2016 er ændret til en overdækning på 277 mio. kr. pr. 31. december Ved tarifplanlægningen er indregnet den akkumulerede underdækning samt forventning til elpriser og den tilskudsberettigede produktion. Energinet.dk s overdækning ved udgangen af 2016 skyldes højere elpriser end forventet (dermed mindre tilskud pr kwh) og lavere produktion end forventet på tilskudsbettigede anlæg. 7. Sekretariatet skal bemærke, at udgifterne til PSO-ordningen er vanskelig at bestemme, da markedsprisen på el er meget volatil. 8. På el-segmentet er der i 2016 samlet sket en reduktion af underdækningen fra 253 mio. kr. til 55 mio. kr. På elnetområdet, hvor der i 2015 opstod en stor underdækning pga. haverier, er der sket en beskeden reduktion af underdækningen

2 Side 2/33 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2016 bl.a. også pga. tarifstigninger. På systemområdet er der opstået en meget stor overdækning bl.a. som følge af væsentlig lavere omkostninger til tvangskørsler. Energinet.dk har i 2016 nedbragt den akkumulerede overdækning på segmentet med 24 mio. kr., således at den akkumulerede overdækning ultimo 2016 udgør 69 mio. kr. På gas-segmentet sker der en planmæssig afvikling af den overdækning, der opstod indtil udgangen af Sekretariatet har gennemgået Årsrapport 2016 og det supplerende materiale, der er indsendt i forbindelse hermed. Energitilsynet vurderer, at fastsættelsen og forrentningen af grundkapitalen for 2016 (21 mio. kr.) samt opgørelsen og den forventede afvikling af differencer på de forskellige forretningssegmenter er sket i overensstemmelse med den gældende økonomiske regulering. 10. I relation til udviklingen i Energinet.dk s effektivitet mv., vurderer Energitilsynet, at Årsrapport 2016, og det supplerende materiale hertil, ikke i sig selv giver anledning til at rejse spørgsmål om Energinet.dk s generelle effektivitet. 11. Energinet.dk har pr. 30. september 2016 købt DONG Gasdistribution A/S. Købet skete i forbindelse med børsnoteringen af DONG Energy. Baggrunden for købet er, at der er et politisk ønske om, at kritisk infrastruktur skal forblive på offentlige hænder. De overtagne gasdistributions-aktiviteter reguleres som de øvrige danske gasdistribitionsselskaber ved en indtægtsrammeregulering, der administreres af Sekretariatet for Energitilsynet. AFGØRELSE 12. Energitilsynet har på baggrund af vedlagte sagsfremstilling og begrundelse truffet afgørelse om følgende: - At meddele Energinet.dk, at Energitilsynet ikke har korrektioner til selskabets Årsrapport 2016 for så vidt angår differencer mellem realiserede indtægter og nødvendige omkostninger og forrentning, jf. bekendtgørelse nr. 816, af 27. juni 2016, 11. stk 4.

3 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2016 Side 3/33 SAGSFREMSTILLING 13. Energitilsynet varetager den økonomiske regulering af Energinet.dk 1 på grundlag af selskabets årsrapport, som selskabet skal anmelde til Energitilsynet senest den 1. juni hvert år, jf. bekendtgørelse nr. 816 af 27. juni 2016 om økonomisk regulering af Energinet.dk. Bekendtgørelsen er i juni 2016 ændret således, at der bl.a. tages hensyn til Energinet.dk s overtagelse af DONG Energy gasdistributionsnet. 14. Energitilsynet meddeler senest fire måneder efter modtagelsen af Energinet.dk s årsrapport, om tilsynet har korrektioner til årsregnskabet, herunder eventuelt korrektioner til selskabets opgørelse af konstaterede differencer mellem realiserede indtægter og nødvendige omkostninger og forrentning (over- /underdækning). Tilsynet kan kræve yderligere oplysninger. Fristen på fire måneder regnes fra modtagelsen af de supplerende oplysninger. 15. Energinet.dk anmeldte den 26. april 2017 selskabets årsrapport for 2016, hvilket er selskabets 11. regnskabsår. Som bilag 1 vedlægges et notat om retsgrundlaget. Årsrapporten er vedlagt som bilag 2. Som bilag 3 vedlægges et eksempel på et segmentregnskab (PSO). Sekretariatet har modtaget segmentregnskaber for alle regulerede dele af Energinet.dk. Selskabet indsendte sammen med anmeldelsen yderligere oplysninger om bl.a. opgørelse og fordeling af flaskehalsindtægter, jf. bilag 4. Energitilsynet anser de modtagne oplysninger for fyldestgørende. 16. Energinet.dk er en 100 pct. statsejet, selvstændig offentlig virksomhed (SOV), der ejer og driver de danske transmissionsnet for el og naturgas. Selskabet havde i 2016 en omsætning på 13,4 mia. kr. (12,4 mia. kr. i 2015) og en balance på 44,6 mia. kr. i 2016 (39,1 mia. kr. i 2015) på koncernbasis, jf. selskabets Årsrapport Energinet.dk reguleres via en hvile i sig selv -regulering, der giver Energinet.dk dækning for nødvendige omkostninger ved en effektiv drift samt en forrentning, der sikrer realværdien af selskabets grundkapital ved etableringen i I praksis fastsættes selskabets tariffer til elnet, systemydelser (el) og gastransmission hvert år ud fra budgetterede omkostninger og forventninger til gas- og elektricitetstransmission mv. således, at tarifferne forventes at balancere omkostningerne, inkl. tilladt realværdisikring af grundkapitalen i overensstemmelse med hvile i sig selv -princippet. Energinet.dk s gasdistributionsselskab (Dansk Gas Distribution A/S) reguleres ved en indtægsrammeregulering, der administreres af Sekretariatet for Energitilsynet på linje med de øvrige gas DSO er. 1 Energinet.dk har i foråret 2017 offentliggjort, at Koncernen vil skifte navn til Energinet (dvs. minus.dk). Denne navneændring er endnu ikke registreret i Erhvervsstyrelsen, og derfor benyttes navnet Energinet.dk i dette notat.

4 Side 4/33 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT For gaslagrene gælder, at der er forhandlet adgang til naturgaslagre. Dette fremgår af naturgasforsyningsloven ( 20a, stk. 1), jf. nedenfor: Priser og betingelser for benyttelse af lagre efter 18, herunder andre hjælpefunktioner, der udbydes af lagerselskabet, fastsættes ved forhandling mellem lagerselskabet og den, der ansøger om brug af lageret 20. Usikkerheden i relation til såvel omkostningsbudgettering og forbrugsestimering af el og gas betyder, at Energinet.dk s omkostninger og indtægter ikke kan forventes at balancere i de enkelte år. Differencer mellem indtægter og nødvendige omkostninger plus realværdisikring af grundkapitalen (under- eller overdækning) skal udlignes i forhold til forbrugerne ved indregning i tarifferne hurtigst muligt og senest i næstfølgende regnskabsår. Energitilsynet kan tillade en længere afviklingsperiode med henblik på at sikre en jævn prisudvikling. 21. I det følgende hovedafsnit A redegøres for de generelle forhold i Energinet.dk s økonomi i relation til den økonomiske regulering: Energinet.dk s realværdisikring af grundkapitalen, udviklingen i Energinet.dk s resultat og over- /underdækning, fordeling af overhead, opgørelse af flaskehalsindtægter, opgørelse af EU-tilskud og Energinet.dk s effektivitet. 22. I hovedafsnit B redegøres for Energinet.dk s overtagelse af DONG Gas Distribution A/S. Samtidig redegøres for indtjeningen i Energinet.dk s gaslagervirksomhed. A - GENERELLE FORHOLD I RELATION TIL DEN ØKONOMISKE REGULERING EGENKAPITALFORRENTNING OG PRISTALSREGULERING 23. Den økonomiske regulering af Energinet.dk tillader selskabet en forrentning, der sikrer realværdien af selskabets grundkapital i selskabets åbningsbalance pr. 1. januar 2005, jf. 4 i bekendtgørelse nr. 816 af 27. juni 2016 om økonomisk regulering af Energinet.dk. I praksis fastsættes forrentningen på baggrund af udviklingen i løn- og nettoprisindeks fra Danmarks Statistik. Sekretariatet udmelder pristallet på tilsynets hjemmeside hvert kvartal efter, at Danmarks Statistik har offentliggjort de indeks, der indgår i beregningerne. 24. Det fremgår af Energinet.dk s Årsrapport 2016, at selskabet kan indregne en pristalsregulering af grundkapitalen på 0,7 pct. i 2016, jf. også tabel 1.

5 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2016 Side 5/33 TABEL 1 UDVIKLINGEN I REGULERINGSPRISTAL Stigning i pristal (pct.) 3,8 2,8 4,9 6,2-2,0 3,8 5,5 3,6 0-0,4 1,3 0,7 Anm: I 2008 ændrede Danmarks Statistik et pristal, der lå til grund for fastlæggelsen af Energinet.dk s forrentning. Ændringen betød, at det ikke umiddelbart var muligt at sammenligne de gamle og de nye pristal. I forbindelse med behandlingen af årsrapporten for 2011 blev det endeligt fastlagt, hvorledes overgangen mellem de gamle og nye pristal skulle foretages. Denne metode er også benyttet i forbindelse med ændring af et pristal i 2013, der danner baggrund for reguleringspristallet for 2014, 2015 og 2016 Kilde: Sekretariatet for Energitilsynet UDVIKLINGEN I ENERGINET.DK S RESULTAT OG UNDERDÆKNING 25. Energinet.dk havde i 2016 en bruttoomsætning på 13,4 mia. kr. Nettoomsætning fremkommer ved at fratrække PSO-omsætningen på 9,1 mia. kr. Det betyder, at nettoomsætningen er på 4,3 mia. kr. 26. Energinet.dk havde i 2016 samlede omkostninger på 10,5 mia. kr. Omkostningerne i tabel 2 fremkommer ved at fratrække omkostninger til PSO-ordningen på 8 mia. kr. Det betyder, at omkostningerne er på ca. 2,5 mia. kr. Differencen mellem årets PSO-omsætning og årets PSO-omkostning er årets over- eller underdækning i PSO-segmentet. Baggrunden for at holde PSO omsætningen ude af tabel 2 er, at PSO-resultatet pr. definition giver 0 kr., og derfor indgår PSO-resultatet ikke i årets resultat. 27. Omkostninger til PSO administration allokeres til systemtarifferne i overensstemmelse med elforsyningslovens 8, jf. bilag Hovedtallene for udviklingen i Energinet.dk s resultat og egenkapital mv. er vist i tabel I perioden har nettoomsætningen varieret lidt fra år til år. I 2016 er nettoomsætningen ca. 159 mio. kr. højere end i Omkostningerne har tilsvarende varieret uden nogen fast tendens. Omkostningerne i 2016 er ca. 310 mio. kr. lavere i 2016 end i Koncernens overskud kan beregnes ved at trække omkostningerne fra nettoomsætningen i tabel 2. Dette resultat skal justeres med: 1) Af- og nedskrivninger på immaterielle og materielle aktiver; 2) Finansielle poster (netto); 3) Skat af periodens resultat. Koncernens resultat har i perioden varieret omkring 0 med både mindre overskud og små underskud. 31. Energinet.dk s egenkapital var primo ,8 mia. kr., hvoraf grundkapitalen var på 4,1 mia. kr.

6 Side 6/33 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT I egenkapital primo året indgår også hensættelser fra bl.a. flaskehalsindtægter, indtil disse anvendes til netinvesteringer eller tilbagebetales, jf. Energiforliget i Stigningen i egenkapitalen fra år til år er derfor ikke alene udtryk for forrentning i egenkapital. Realværdisikringen af Energinet.dk s grundkapital udgjorde 21 mio. kr. i Grundkapitalen udgøres af Energinet.dk s egenkapital på stiftelsestidspunktet (1. januar 2005). Det er denne grundkapital, der forrentes for at sikre realværdien pr. 1. januar Der foretages ikke regulering af Energinet.dk s egenkapital. 34. Overdækningen i 2016 i koncernen var på mio. kr. (heraf stammer mio. kr. fra de fire hvile i sig selv -segmenter og resten fra gasdistributionsvirksomheden). Overdækningens størrelse skyldes bl.a., at Energinet.dk i 2016 har udlignet den store akkumulerede underdækning, der var opstået på PSO-segmentet ved udgangen af Ved udgangen af 2016 var der en akkumuleret overdækning på PSO-segmentet på 277 mio. kr.

7 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2016 Side 7/33 TABEL 2 ENERGINET.DK S RESULTAT, OVER-/UNDERDÆKNING OG EGENKAPITAL FRA ÅBNINGSBA- LANCEÅRET 2005 OG DE SENESTE SEKS REGNSKABSÅR (KONCERNTAL) Bruttoomsætning ) Nettoomsætning ) Omkostninger ( Dvs. omkostninger uden PSO) Egenkapital primo regnskabsåret Heraf grundkapital ) Regnskabsårets resultat Realværdisikringen af grundkapital Overført som underdækning 3) Overført som overdækning 3) Anm; 1) Omsætning omfatter transmission af elektricitet, naturgas og relaterede serviceydelser. Der foretages indregning i resultatopgørelsen, såfremt levering og risikoovergang til køber har fundet sted inden årets udgang, og såfremt indtægten kan opgøres pålideligt og forventes modtaget. I omsætningen indgår betalinger fra virksomhedens kunder, som virksomheden i henhold til lovgivningen skal opkræve og administrere, og som afregnes til producenterne af miljøvenlig elektricitet. Omsætningen viser således det samlede omfang af de aktiviteter, virksomheden administrerer. Bruttoomsætning = totale omsætning, inklusive PSO-afgifter. Nettoomsætning = totale omsætning, eksklusive PSO-afgifter. 2) I egenkapital primo året indgår også hensættelser fra bl.a. flaskehalsindtægter, indtil disse anvendes til netinvesteringer. Stigningen i egenkapitalen fra år til år er derfor ikke udtryk for den rene forrentning. Grundkapitalen udgøres af Energinet.dk s egenkapital på stiftelsestidspunktet (1. januar 2005). Det er denne grundkapital, der forrentes for at sikre realværdien pr. 1. januar ) Over- og underdækning indregnes i resultatopgørelsen, som en særskilt korrektionspost til omsætningen i det enkelte år. Overdækning betyder, at Energinet.dk over tarifferne (elnet, system og gastransmission) har opkrævet et beløb, der overstiger omkostningerne. En underdækning indebærer, at Energinet.dk har opkrævet et beløb, der er lavere end omkostningerne. Kilde: Energinet.dk

8 Side 8/33 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2016 FORDELING AF FÆLLESOMKOSTNINGER PÅ SEGMENTER 35. I forbindelse med Energinet.dk s overtagelse af nye opgaver, der ikke er reguleret af en hvile i sig selv -regulering, opstår der en særlig opgave med at sikre, at fordelingen af driftsomkostninger, der ikke direkte kan henføres til de enkelte segmenter sker på en rimelig måde. Udenfor hvile i sig selv -segmenterne har Energinet.dk bl.a. gaslagervirksomheden og fra 30. september 2016 gasdistributionsnet virksomheden (Dansk Gas Distributionsnet A/S). Der må ikke ske en krydssubsidiering til fordel for enkelte segmenter eller virksomheder. 36. Energinet.dk s omkostninger deles i anlægsomkostninger og driftsomkostninger. Analysen nedenfor i tabel 3, tabel 4 og tabel 5 omfatter alene fordelingen af driftsomkostningerne. Energinet.dk s havde i fuldtidsansatte (FTE) 2 i transmissionsvirksomheden (dette tal indeholder ikke Dansk Gas Distribution A/S). Energinet.dk har oplyst, at der i 2016 var 570 fuldtidsansatte (FTE), der var beskæftiget med driftsopgaver, medens resten beskæftigede sig med anlægsopgaver. 37. De direkte driftsomkostninger omfatter eksterne omkostninger fx køb af reserver og personaleomkostninger på segmenterne. De indirekte omkostninger omfatter omkostninger til fælles support- og støttefunktioner (inklusiv løn), dvs. direktion, HR, jura, økonomi, facility management og IT. De indirekte personaleomkostninger fordeles typisk indirekte på segmenter via fordelingsnøgler. 2 Antal ansatte i Energinet.dk opgøres på 2 måder: ATP-metoden: Man tager Energinets samlede indbetaling til ATP pr. år ( kr.) for alle medarbejdere og dividerer med det beløb, der indbetales til ATP for én fuldtidsansat person på et år (3.408 kr.) = 953. FTE-metoden: På en given dato beregnes FTE som antallet af hoveder, men hvor en fuldtidsansat på 37 timer tæller 37/37 = 1,0, mens en deltidsansat på fx 20 timer tæller 24/37 = 0,65. Summen angiver FTE = 978.

9 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2016 Side 9/ Fordeling af direkte og indirekte driftsomkostninger i regnskaberne for 2014 til 2016 er angivet i tabel 3 nedenfor. TABEL 3 FORDELING AF DIREKTE OG INDIREKTE DRIFTSOMKOSTNINGER DKK (tusinde) Segment Gaslagre Direkte driftsomkostninger Gas (Net og System) Net (EL) System (EL) TSO i alt LTG SLG I alt ] Indirekte fordelt Gas (Net og System) Net (EL) System (EL) TSO i alt LTG SLG I alt Driftsomkostninger Gas (Net og System) Net (EL) System (EL) TSO i alt LTG SLG I alt Note 1: LTG er en forkortelse for Lille Thorup gaslager. Note 2: SLG er en forkortelse for Stenlille gaslager. Kilde: Energinet.dk 39. Det fremgår af tabel 3, at de driftsomkostninger, der her fordeles direkte til segmenterne er mere end dobbelt så høje, som de indirekte driftsomkostninger. 40. De fuldtidsansatte fordeles på segmenter efter, hvilket arbejde de udfører. De personer, der arbejder med tværgående opgaver (personaleadministration med mere) fordeles indirekte på segmenter, jf. tabel Det fremgår, at lidt over halvdelen af de fuldtidsansatte kan fordeles direkte på segmenter, idet de kun foretager arbejde for et enkelt segment. Resten er fordelt indirekte efter fordelingsnøgler, der indeholder en grad af skøn. 42. Det antal fuldtidsansatte (FTE), der varetager driftsopgaver er steget fra 484 til 570 fra Antallet af ansatte der varetager tværgående opgave er steget fra 197 til 239. Baggrunden for stigningen i tværgående opgaver er nye aktiviteter og opgaver (net- og kontroldrift, IT-sikkerhed og PSO-administration).

10 Side 10/33 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2016 TABEL 4 ANTAL FULDTIDSANSATTE FORDELT PÅ SEGMENTER Antal ansatte Segment Gaslagre Direkte driftsomkostninger Note 1: LTG er en forkortelse for Lille Thorup gaslager Note 2: SLG er en forkortelse for Stenlille gaslager Kilde: Energinet. Gas (Net og System) Net (EL) System (EL) TSO i alt LTG SLG I alt Indirekte fordelt Gas (Net og System) Net (EL) System (EL) TSO i alt LTG SLG I alt Antal ansatte i alt Gas (Net og System) Net (EL) System (EL) TSO i alt LTG SLG I alt De indirekte driftsomkostninger (dvs. overhead) pr. fuldtidsansatte (FTE) er fordelt på segmenter, jf. tabel Energinet.dk har oplyst, at gaslagervirksomheden havde relativt højere indirekte omkostninger før Energinet.dk købte det andet gaslager (Stenlille). Gaslagervirksomhedernes betaling til driftsomkostningerne er aftalebestemt. Der er stordriftsfordele i forhold til de indirekte omkostninger ved, at gaslagervirksomheden er blevet udvidet. Endvidere ses af tabel 5, at de indirekte driftsomkostninger i 2016 pr. fuldtidsansatte generelt er lidt højere i de ikke-regulerede segmenter ( kr.) end for de samlede regulerede segmenter ( kr.). Der er en del udsving i de direkte omkostninger mellem de regulerede sektorer, men ingen regulerede segmenter har højere indirekte omkostninger end de ikke-regulerede segmenter.

11 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2016 Side 11/33 TABEL 5 DRIFTSOMKOSTNINGER PR ANSAT DKK (tusinde) Segment Gaslagre Indirekte driftsomkostninger målt pr. fuldtidsansatte DKK (tusinde) Gas (Net og System) Net (EL) System (EL) TSO i alt LTG SLG I alt Note 1: LTG er en forkortelse for Lille Thorup gaslager Note 2: SLG er en forkortelse for Stenlille gaslager Kilde: Energinet.dk UDVIKLINGEN I HVILE I SIG SELV -SEGMENTERNE DE AKKUMULEREDE DIFFERNCER 45. Energinet.dk har opgjort over-/underdækning for de fire segmentregnskaber (Elnet, System, PSO og Gastransmission) ultimo 2016, jf. tabel 6.

12 Side 12/33 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2016 TABEL 6 OVER-/ UNDERDÆKNING (SEGMENTREGNSKABER) Segmenter Samlet over-/underdækning 1. januar 2016 Over-/underdækning i 2016 Samlet over-/underdækning 31. december 2016 Elnet Systemydelser PSO Gastransmission I alt Anm: Negative tal betyder, at forbrugerne har betalt mindre end Energinet.dk s omkostninger. Positive tal betyder, at forbrugerne har betalt mere end Energinet.dk s omkostninger Kilde Energinet.dk 46. Den samlede akkumulerede underdækning primo 2016 var på 910 mio. kr. mio. kr. I 2016 er der en overdækning på mio. kr., således at den akkumulerede overdækning ultimo 2016 var 291 mio. kr. 47. Figur 1 viser den samlede udvikling i den akkumulerede underdækning for el-segmentet, gas-segmentet og PSO-segmentet. 48. På el-segmentet har der både været over- og underdækning. I 2016 er den akkumulerede underdækning faldet således, at der kun er en relativ lille underdækning. 49. På gas-segmentet har Energinet.dk over en årrække afviklet en akkumuleret overdækning. I 2016 er den akkumulerede overdækningen på gas-segmentet næsten afviklet. 50. Det ses, at der på PSO-segmentet har været en akkumuleret underdækning i hele perioden indtil udgangen af Ved udgangen af 2016 er der en overdækning på PSO-området. 51. Samlet fremgår det af figur 1, at Energinet.dk ved udgangen af 2016 har relativt beskedne differencer på alle segmenter. Energinet.dk har altså ikke på nogen segmenter betydelig gæld til forbrugerne, og forbrugerne har næsten ikke nogen gæld til Energinet.dk.

13 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2016 Side 13/33 FIGUR 1 UDVIKLINGEN I OVER-/UNDERDÆKNING (MIO KR.) Tilgodehavender hos forbrugerne (underdækning) er positive tal. Gæld hos forbrugerne (overdækning) er negative tal Elsystemet Gassystemet PSO Kilde: Energinet.dk

14 Side 14/33 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2016 UDVIKLINGEN I DE ENKELTE SEGMENTER ÅRLIGE DIFFERENCER 52. I dette afsnit redgøres for udviklingen i de enkelte segmenters omkostninger, difference og tariffer i årene Såfremt Energinet.dk har opkrævet højere indtægter end svarende til årets omkostninger i segmentet, fremgår overdækningen som en hvid firkant med en kant omkring over segmentets omkostninger (blå), jf. figur 2-5. Har Energinet.dk opkrævet lavere indtægter end omkostninger, vises det som en firkant med kant omkring som en del af selskabets omkostninger for at markere, at Energinet.dk dette år har opkrævet færre indtægter end selskabets omkostninger. 54. Figur 2 skal således læses sådan, at der i 2012 var omkostninger for lidt over 1 mia. kr. og en overdækning på 0,4 mia. kr., dvs. tarifindtægter for 1,4 mia.kr. Omvendt var der i 2013 omkostninger på godt 0,5 mia. kr. og tarifindtægter på omkring 0,3 mia. kr., dvs. en underdækning på ca. 0,2 mia. kr. 55. En underdækning kan skyldes flere forhold, f.eks. uforudsete omkostninger eller at Energinet.dk udligner en tidligere opstået difference. Elnet-segmentet 56. Differencerne på elnet-segmentet opstår først og fremmest pga. uforudsete ændringer i forhold til budgettet (fx flaskehalsindtægterne, haverier mv.). Energinet.dk udmelder elnet-tariffer året før tarifåret. Der ses en vist sammenhæng mellem opståede differencer og tarifændringer. Energinet.dk justerer én gang årligt tarifferne for at udligne de opståede differencer.

15 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2016 Side 15/33 FIGUR 2 ELNET-TARIF: UDVIKLINGEN I OMKOSTNINGER OVER-/UNDERDÆKNING (MIO KR.) OG UDVIKLINGEN I ELNET-TARIF (ØRE/KWH) Mio. kr Øre/kWh Omkostning Underdækning Overdækning Nettariffer 0 Kilde: Energinet.dk

16 Side 16/33 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2016 Systemsegmentet (el) 57. På system-segmentet(el) er den akkumulerede underdækning primo 2016 på 2 mio. kr. I 2016 er der en overdækning på 172 mio. kr., således at den akkumulerede overdækning ultimo 2016 blev 170 mio. kr. Denne difference skyldes først og fremmest færre omkostninger end budgetteret (bl.a. færre tvangskørsler). FIGUR 3 SYSTEM-TARIF: UDVIKLINGEN I OMKOSTNINGER OVER-/UNDERDÆKNING (MIO KR.) OG UDVIKLINGEN I SYSTEM-TARIF (ØRE/KWH) Mio. kr Øre/kWh Kilde: Energinet.dk Omkostning Underdækning Overdækning systemtarif 0

17 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2016 Side 17/33 PSO-tarif segmentet 58. På PSO-området var den akkumulerede underdækning primo mio. kr. Energinet.dk har i 2016 udlignet den store akkumulerede underdækning, der var opstået på PSO-segmentet. Ved udgangen af 2016 var der en overdækning på PSO-segmentet på 277 mio. kr. 59. PSO-tarifferne bliver justeret hvert kvartal for at begrænse differencer, jf. nedenfor punkt a) og b). a) Indregning af forventet prisudvikling 60. Energinet.dk har i 2016 prognosticeret udviklingen i markedsprisen for el på et for lavt niveau. I de løbende budgetter har Energinet.dk indregnet for lave markedspriser, således at Energinet.dk har indregnet for høje PSO-tilskud i tarifferne (producenterne er garanteret en fast pris pr. kwh). Energinet.dk har oplyst, at den forventede udvikling i markedsprisen tager udgangspunkt i NASDAQ s OMX Commodities forwardpris for henholdsvis Øst- og Vestdanmark, som er baseret på markedsaktørernes forventninger. b) Indregning af akkumuleret underdækning 61. Ved fastsættelse af første PSO-kvartalstarif for 2016, hvilket sker første gang medio december 2016, forventede Energinet.dk, at der var en akkumuleret underdækning på 648 mio. kr., dvs. Energinet.dk indregnede 162 mio. kr. i 1. kvartals tarif (og efterfølgende er der kommet ca. 100 mio. kr. ekstra i underdækning i 2015, således at underdækningen ultimo 2015 var 750 mio. kr.) 62. De efterfølgende kvartalstariffer blev fastsat således at underdækningen på 750 mio. kr. forventedes udlignet inden udgangen af Udviklingen i omkostninger betød imidlertid, at der opstod en akkumuleret overdækning på 277 mio. kr. Det er specielt størrelsen af den tilskudsberettigede produktion (vindmøllestrøm) og elprisudviklingen, der har udviklet sig således, at omkostningerne blev mindre end forventet.

18 Side 18/33 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2016 FIGUR 4 PSO-TARIF: UDVIKLINGEN I OVER-/UNDERDÆKNING (MIO KR.) OG UDVIKLINGEN I PSO-TARIF (ØRE/KWH) Mio. kr Øre/KWh Omkostning Underdækning Overdækning PSO-tariffer 0 Kilde: Energinet.dk 63. Tarifudviklingen som et gennemsnit af de kvartalsvise tariffer vises i figur 4. Gastransmission-segmentet 64. I gas-segmentet var der primo 2016 en akkumuleret overdækning på 93 mio. kr. Energitilsynet besluttede i forbindelse med godkendelsen af Energinet.dk s

19 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2016 Side 19/33 Årsrapport 2011 den 30. oktober 2012, at den akkumulerede overdækning på 508 mio. kr. på gas-segmentet ultimo 2011 skulle afvikles over tre år (dvs. gasårene 2013/14, 2014/15 og 2015/16). Tilsynet besluttede samtidig, at kommende differencer på gas-segmentet som udgangspunkt skulle afvikles over et år. I juni 2013 besluttede Energitilsynet endvidere, at to ekstraordinære og udefrakommende overdækninger på hhv. gastransmission og nødforsyning (gas) kunne afvikles over tre år. Energinet.dk har i 2016 nedbragt den akkumulerede overdækning på gassegmentet med 24 mio. kr., således at den akkumulerede overdækning ultimo 2016 udgør 69 mio. kr. Energitilsynet kan konstatere, at tilbageførslen i 2016 sker i henhold til Tilsynets afgørelser. 3) 65. På gas-segmentet har Energinet.dk siden 2013 tilbagebetalt en opkrævet overdækning. Tarifferne er i 2016 steget lidt i forhold til året før. Kapacitetstarifferne og volumentarifferne er efter en periode med lave tariffer blevet hævet i 2015/16 og 2016/17. 3 Sekretariatet oplyste i forbindelse med godkendelsen af årsrapporten for 2013, at Sekretariatet i forbindelse med diskussioner om tarifstrukturen på gas-segmentet med Energinet.dk, var blevet opmærksom på, at der med indførelsen af differentierede tariffer på Ellund (behandlet på Energitilsynets møde i september 2013), var sket en fejl i forbindelse med tilbageføring af akkumuleret overdækning i den differentierede Ellund-tarif. Den foretagne tilbageførsel i gåsårene 2013/2014 og 2014/2015 skal korrigeres mellem de to tarifpunkter den differentierede Ellund tarif og det generelle tarifelement. Energitilsynet besluttede på baggrund af en henvendelse fra Energinet.dk i forbindelse med behandlingen af årsrapporten for 2013, at korrektionen af tilbageførsel sker over de tre gasår (2015/16 til 2017/18) med en asymmetrisk tilbagebetalingsprofil, således at der ikke foretages korrektion i gasåret 2015/16.

20 Side 20/33 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2016 FIGUR 5 GASTRANSMISSIONS-KAPACITETSTARIF: UDVIKLINGEN I OVER- /UNDERDÆKNING (MIO KR.) OG UDVIKLINGEN I GASTRANSMISSIONS- KAPACITETSTARIF (DKK//KWH/TIME/ÅR) Mio. kr 800 DKK/KWh/time/ år Omkostning Underdækning 2015 Overdækning 2016 Kapacitetstarif Kilde: Energinet.dk 66. Gastransmissionstarifferne er opgjort pr. gasår, medens underdækningen opgøres pr. kalenderår. Kapacitetstariffer opgøres i DKK/kWh/h/år medens volumentariffer og nødforsyningstariffer opgøres i DKK/kWh.

21 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2016 Side 21/ Volumentariffer og nødforsyningstariffer er så små, at de ikke ville kunne ses i figur 5. I tabel 7 vises en samlet oversigt over alle tariffer på gastransmissionsområdet TABEL 7 GASTRANSMISSIONS-TARIFFER ( ) 2012/ / / / /17 Kapacitetsbetaling DKK/kWh/h/år (gns) Volumentariffer DKK/kWh Nødforsyningstarif (gns) DKK/kWh 9,48 8,13 6,83 9,45 11,64 0, , , , , , , , , ,00110 Kilde: Energinet.dk FLASKEHALSINDTÆGTER 68. Flaskehalsindtægter er betaling til ejeren af den forbindelse, der kobler to prisområder sammen. Flaskehalsindtægterne bestemmes ved at multiplicere forskellen i spotprisen mellem to områder med den transporterede volumen. Indtægterne opsamles og fordeles til ejerne af forbindelsen. 69. I Europa-Parlamentets og Rådets Forordning nr. 714/ bestemmes i Artikel 16, stk. 6 rammerne for benyttelse af flaskehalsindtægter (samkøringsindtægter). Bestemmelsen er: Indtægter fra tildeling af samkøringslinjer benyttes til følgende formål: a) Sikring af, at den tildelte kapacitet står til rådighed og/eller b) Bevarelse eller forøgelse af samkøringslinjernes kapacitet gennem netinvesteringer, især nye samkøringslinjer. Hvis indtægterne ikke kan benyttes effektivt til formålene i første afsnit, litra a) og(eller b) må de med forbehold for de pågældende myndigheders godkendelse, benyttes med et maksimumsbeløb, der fastsættes af disse regulerende myndigheder som en indtægt, der skal tages i betragtning af de regulerende myndigheder, når den 4 Om betingelserne for netadgang i forbindelse med grænseoverskridende elektricitetsudveksling og ophævelse af forordning (EF) nr. 1228/2003.

22 Side 22/33 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2016 skal godkende metoden for beregning af nettariffer og/eller for fastsættelsen af nettariffer. 70. I tabel 8 er vist udviklingen i Energinet.dk s flaskehalsindtægter og omkostninger vedrørende udlandsforbindelserne i perioden , samt den forventede udvikling i TABEL 8 ENERGINET.DK S FLASKEHALSINDTÆGTER OG OMKOSTNINGER VEDR. UDLANDSFORBINDEL- SERNE I PERIODEN , SAMT DEN FORVENTEDE UDVIKLING I Mio. kr Sum ( ) Budget 2017 Flaskehalsindtægter Nettab Drift og vedligehold Øvrige omk Afskrivninger Finansiering Direkte omkostninger i alt Resultat efter direkte omkostninger Indirekte omkostninger Resultat efter indirekte omkostninger Årets henlæggelse Årets tilbageførsel, jf. SK3 og Storebælt 6 Resultat Kilde: Energinet.dk 71. Det ses at tabel 8, at Energinet.dk har anvendt hovedparten af flaskehalsindtægterne til at opretholde kapaciteten på overførselsforbindelserne. Omkostningerne er i et vist omfang fordelt til flaskehalsforbindelserne ved hjælp af fordelingsnøgler, der tager hensyn til anlæggenes længde og antal komponenter. 5 Der skal være reserver, såfremt der er uheld og afbrud på forbindelsen (n-1) Der er 13 store kraftværker i Danmark og 9 udlandsforbindelser. De manuelle reserver fordeles på disse 22 tilslutningspunkter efter et (N- 1)-princip Udlandsforbindelserne dækker 41% (9 ud af 22) af de totale omkostninger til manuelle reserver på 430 mio. kr.), dvs. 176 mio. kr. 6 Tilbageførsel i tariffer af tidligere henlagte flaskehalsindtægter.

23 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2016 Side 23/ Ud over at anvende flaskehalsindtægter til at opretholde de eksisterende udlandsforbindelser har Energinet.dk henlagt flaskehalsindtægter til nye forbindelser, der allerede er besluttet. Af tabel 9 fremgår, at henlæggelserne til nye udlandsforbindelser i perioden udgør ca. 10 pct. af de samlede flaskehalsindtægter. 73. Det er Energitilsynets vurdering, at Energinet.dk s redegørelse for flaskehalsindtægternes anvendelse i 2016 er i overensstemmelse med bestemmelserne i Forordning nr. 714/ Energinet.dk s budgettal for 2017 viser den budgetterede fordeling af årets flaskehalsindtægter. Sekretariatet vil i forbindelse med behandlingen af Årsrapport 2017 anmode om begrundelser for eventuelle afvigelser fra disse budgettal. Energitilsynet er opmærksom på, at flaskehalsindtægter kan variere i forhold til budgettet pga. udviklingen i elpriserne. TABEL 9 HENLAGTE FLASKEHALSINDTÆGTER, FORDELT PÅ PROJEKTER (MIO. KR.) Henlagte flaskehals indtægter Kapitalisering I alt Saldo pr. 1. januar Årets henlæggelse Årets tilbageførsel, jf. billiggørelsestiltag Årets tilbageførsel, jf. Storebælt Årets tilbageførsel, jf. Skagerrak Skat Saldo pr. 31. december Kilde: Energinet.dk 75. Kapitaliseringen vedr. flaskehalsindtægterne er en forrentning af saldoen for de flaskehalsindtægter, der er henlagt til ikke-specificerede fremtidige investeringer. Da Energinet.dk ikke ved præcis, hvornår henlæggelsen skal anvendes til nye anlæg, forrentes saldoen med Energinet.dk s koncerninterne rente med henblik på at fastholde realværdien af henlæggelserne (19 mio. kr. i 2016). 76. I forbindelse med godkendelsen af Energinet.dk s Årsrapport 2010 godkendte Energitilsynet, at henlagte flaskehalsindtægter til investeringer føres tilbage til forbrugerne i takt med, at der afskrives på investeringsaktivet. 77. I det energiforlig der blev indgået den 3. marts 2012, blev det imidlertid fastsat, at Energinet.dk skal tilbageføre de henlagte flaskehalsindtægter frem til år 2020, som en del af billiggørelsesinitiativerne. Flaskehalsindtægterne tilbageføres

24 Side 24/33 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2016 på denne måde væsentligt hurtigere end tilbageførslen i takt med afskrivningen på investeringsaktivet ville have medført, jf. Energitilsynets godkendelse af Energinet.dk s Årsrapport I tabel 9 vises, hvorledes henlæggelserne, tilbageførslerne og kapitaliseringen har udviklet sig i EU-TILSKUD 78. EU kan give tilskud til anlægsprojekter om væsentlig infrastruktur. Energinet.dk har henlagt EU-tilskud til tre projekter, Ellund-Egtved- gasforbindelsen, Krigers Flak og Cobra Cable. EU-tilskuddene indregnes i resultatopgørelsen efter et matching princip 7. EU-tilskuddene indregnes herefter i tarifgrundlaget over samme periode som de underliggende anlægsaktiver afskrives. Herved sker der løbende en reduktion af tarifferne, og dermed tilbagebetaling over anlæggenes levetid. 79. Tilskuddene indregnes således i resultatopgørelsen over de enkelte år. I forbindelse med den årlige resultatdisponering overføres tilskuddene til over- /underdækningen under egenkapitalen. 80. Pr. 31. december 2016 er der henlagt EU-tilskud til brug ved forskellige projekter på sammenlagt 560 mio. kr. Samtidig med at de henlagte tilskud løbende indregnes i tarifferne henlægger Energinet.dk til nye projekter. Energinet.dk har i 2015 og 2016 henlagt EU-tilskud på hhv. 12 mio. kr. og 197 mio. kr. (netto efter skat). Stigningen i henlæggelserne skyldes først og fremmest øgede henlæggelser til Kriegers Flak og Cobra Cable. Fordelingen af tilskud er vist i tabel 10. TABEL 10 HENLAGTE EU-TILSKUD MIO. KR OG 2016 SAMT TOTAL HENLAGTE BELØB SIDEN 2012 Projekt Totalt (siden 2012) Ellund-Egtved Kriegers Flak Cobra Cable I alt Kilde: Energinet.dk Note: I 2014 blev der fortsat henlagt til Ellund Egtved forbindelsen (18. mio. kr.). I 2015 påbegyndes indregningen af tilskuddene i tarifferne, derfor er henlæggelserne negativ i 2015 (-17 mio. kr.). 7 Et matching princip er et regnskabsmæssigt koncept, dr matcher alle indtægter med udgifter, der genereres for at tjene disse indtægter i løbet af regnskabsperioden.

25 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2016 Side 25/33 EFFEKTIVITET 81. Sekretariatet har i samarbejde med andre europæiske regulatorer i 2013 afsluttet en benchmark af eltransmissionsselskaber og i 2016 afsluttet den første benchmark af gastransmissionsselskaber. I begge analyser har Energinet.dk opnået en effektivitetsscore på 100 pct., hvilket er den bedst opnåelige score i analyserne. Sekretariatet planlægger at deltage i gennemførelsen af fremtidige internationale benchmarks. Det er imidlertid ikke alene Sekretariatet der bestemmer, hvornår disse undersøgelser gennemføres, men Sekretariatet forventer, at nye internationale undersøgelser på både gastransmission og eltransmission kan offentliggøres i DRIFTSOMKOSTNINGER OG STORDRIFTSFORDELE 82. Energinet.dk har opgjort omkostningerne til drift og administration i forhold til anlægsaktiverne (omkostningsprocenten) fra 2012 til 2016, jf. figur 6. Omkostningerne til drift og administration er i denne periode steget fra 500 mio. kr. til 630 mio. kr. Energinet.dk opgør en såkaldt omkostningsprocent. Omkostningsprocenten er beregnet ved at sætte driftsomkostninger i forhold til nettenes værdi målt på anlæggenes bogførte værdi. 0mkostningsprocenten er i denne periode reduceret fra 3,25 pct. til 2,1 pct. Energinet.dk har som mål, at omkostningsprocenten er nedbragt til 2 pct. i Energinet.dk s personaleomkostninger er fra 2015 til 2016 steget fra 393 mio. kr. til 460 mio. kr. Der er i 2016 gennemsnitligt 953 ansatte (jf. ATP-metoden) i Energinet.dk-koncernen (dette tal indeholder Dansk Gasdistribution A/S) mod gennemsnitligt 834 i 2015 (738 i 2014, 680 i 2013 og 618 i 2012). Den store stigning i 2016 i antal gennemsnitlige ansatte i Energinet.dk skyldes bl.a., at Energinet.dk pr. 1. oktober 2016 overtog Dansk Gasdistribution A/S fra DONG Energy A/S.

26 Side 26/33 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2016 FIGUR 6 DRIFTSOMKOSTNINGER OG OMKOSTNINGSPROCENT 3,2% 2,3% 2,1% 2,3% 2,1% Omkostninger til større havarier Driftsomkostninger i alt Kilde: Energinet.dk 84. Energinet.dk s personaleomkostninger er fra 2015 til 2016 steget fra 393 mio. kr. til 460 mio. kr. Der er i 2016 gennemsnitligt 953 ansatte (jf. ATP-metoden) i Energinet.dk-koncernen mod gennemsnitligt 834 i 2015 (738 i 2014, 680 i 2013 og 618 i 2012). Den store stigning i 2016 i antal gennemsnitlige ansatte i Energinet.dk skyldes bl.a., at Energinet.dk pr. 1. oktober 2016 overtog Dansk Gasdistribution A/S fra DONG Energy A/S 85. I forbindelse med vedtagelsen af energiaftalerne i 2012 og solcelleaftalerne i 2012 og 2013 blev der vedtaget initiativer, der skulle reducere de samlede betalinger til Energinet.dk. Eksempler på de enkelte effektiviseringstiltag, bl.a. effektivisering af driftsomkostninger, fremgår af tabel 11. De viste effektiviseringstiltag er reelle besparelser fx effektivitetsgevinster ved køb af regionale net, eller sparede driftsomkostninger i Energinet.dk. Det fremgår af forligsteksten til Energiaftalen fra 2012, at Regeringen (Energistyrelsen) årligt skal gøre status for realiserede besparelser.

27 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2016 Side 27/33 TABEL 11 OVERSIGT OVER EFFEKTIVITERINGSTILTAG (MIO. KR.). JF. ENERGIAFTALE AF MARTS 2012 OG SOLCELLEAFTALENER AF NOVEMBER 2012 OG JUNI 2013 Energiaftale af marts 2012 Driftsomkostninger. Effektiviseringer Effektiviseringer, energiomkostninger. (Systemtjenester, nettab og nødforsyning) Mål 2016 Realiseret 2016 Mål Køb af regionale net Solcelleaftale af 1. november 2012 Mål Prognose Mål 2020 Ekstrabesparelse ved køb af regionale Net Kilde: Energinet.dk Anm.: Angivet i 2015-priser 86. Energinet.dk har oplyst, at der ved udgangen af 2016 samlet er gennemført flere effektiviseringer end planlagt i aftalerne på de viste punkter, jf. tabel 11. ENERGIOMKOSTNINGER 87. Energinet.dk s omkostninger til systemydelser er steget fra 592 mio. kr. i 2015 til 757 mio. kr. i Omkostninger til nettab er steget fra 312 mio. kr. i 2014 til 323 mio. kr. i Endelig er omkostningerne til gasnødforsyning (gastransmission) faldet fra 60 mio. kr. i 2015 til 45 mio. kr. i 2016, jf.figur Energinet.dk s omkostninger til systemydelser afhænger bl.a. af udviklingen i el- og gaspriserne.

28 Side 28/33 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT De samlede omkostninger nettab, systemydelser og nødforsyning (gas) er i 2016 over det niveau for omkostninger, der er realiseret i 2015, og lidt under det niveau for omkostningerne, der var fastsat i budget FIGUR 7 ENERGIOMKOSTNINGER (EL OG GAS) Note: Target 2016 er et mål fra billiggørelsestiltagene, der fortæller at Energinet.dk i 2016 skal have en besparelse på DKK 250 mio. i forhold til Kilde: Energinet.dk

29 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2016 Side 29/33 B - SÆRLIGE SPØRGSMÅL I RELATION TIL DEN ØKONOMISKE REGULERING DANSK GAS DISTRIBUTION A/S 89. Energinet.dk har pr. 30. september 2016 overtaget DONG Energys distributionsnet i den sydlige del af Jylland og på Syd- og Vestsjælland. Energinet.dk har herefter omdøbt nettet til Dansk Gas Distribution A/S. 90. Overtagelsen skete i forbindelse med børsnoteringen af DONG Energy. Der er et politisk ønske om, at gasinfrastrukturen skal forblive offentligt ejet. I naturgasforsyningsloven fremgår det af 34: Et distributionsnet, som ejes af en bevillingshaver, og ejerandele i distributionsselskaber, der ejer sådanne net (distributionsandele), kan udelukkende afstås til staten. Ejere, der ønsker at foretage afståelser omfattet af denne bestemmelse, giver særskilt skriftlig underretning herom til Energinet.dk. 91. Den økonomiske regulering af gasdistributionsnettene består af en indtægtsrammeregulering. Denne regulering fortsætter efter, at Energinet.dk har overtaget DONG Energys distributionsnet. 92. Energinet.dk har oplyst, at Dansk Gas Distribution A/S ved udgangen af 2016 har oparbejdet en overdækning på 27 mio. kr. 93. Indtægtsrammerne for gasdistributionsselskaberne reguleres af Bekendtgørelse om indtægtsrammer og åbningsbalancer for naturgasdistributionsselskaber. Spørgsmål om overdækning og underdækning fremgår af bekendtgørelsens kapitel Bekendtgørelsen regulerer, hvornår differencer skal være udlignet. I praksis skal differencer være udlignet i løbet af tre til fire år. GASLAGRENE (Gas Storage Denmark A/S) 95. Gaslagrene ejes af Energinet.dk. Gaslagrene reguleres i modsætning til flere segmenter i Energinet.dk ikke af en hvile i sig selv -regulering. Et eventuelt underskud fra gaslageraktiviteterne kan ikke opkræves via de regulerede tariffer på de regulerede segmenter. De regulerede segmenter i Energinet.dk har ikke påtaget sig nogen økonomisk hæftelse i forbindelse med driften af gaslagrene. 96. Energinet.dk s gaslagre havde i 2016 et resultat på 21 mio. kr. mod et resultat på 64 mio. kr. i Baggrunden for det lavere resultat er lavere salgspriser på kapaciteten i gaslagrene. 97. Det forventes, at Energinet.dk i fremtiden vil få flere aktiviteter uden om hvile i sig selv -segmenterne. I forbindelse med det politiske forlig af 19. september

30 Side 30/33 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT om børsnoteringen af DONG Energy er der opnået politisk enighed om, at Energinet.dk skal overtage DONGs gasinfrastruktur (herunder sørør) og olierør. OVERSKUD I DATTERSELSKABER UDENFOR HVILE I SIG SELV -SEGMENTER 98. De overskud, der oparbejdes i de segmenter der ikke reguleres af hvile i sig selv reguleringen, skal som hoveregel blive i datterselskabet, og overskuddet må om hovedregel ikke anvendes til andet formål. Reguleringen heraf fremgår af 13 i lov om Energinet.dk, jf. lovbekendtgørelse nr. 224 af 16. marts 2009, med senere ændringer. HØRRING 99. Dette notat har været i høring hos Energinet.dk, der har afgivet et kort høringssvar den 31. maj Energinet.dk har i høringssvaret rettet redaktionelle fejl.

31 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2016 Side 31/33 BEGRUNDELSE 100. Sekretariatet har ikke fundet anledning til at anfægte de talmæssige opgørelser, der fremgår af den revisorpåtegnede Årsrapport 2016, og disse opgørelser lægges til grund for vurderingerne i dette notat Energinet.dk s revisorer har i revisorpåtegningen bl.a. konkluderet, at: Det er vores opfattelse, at koncernregnskabet og årsregnskabet giver et retvisende billede af koncernens og modervirksomhedens aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 31. december 2016 samt af resultatet af koncernens og modervirksomhedens aktiviteter samt koncernens pengestrømme for regnskabsåret 1. januar december VURDERING AF GENERELLE ØKONOMISKE FORHOLD I RELATION TIL DEN ØKO- NOMISKE REGULERING 102. Energitilsynet har i relation til Energinet.dk s opgørelse af de akkumulerede differencer i de fire tarifsegmenter ved udgangen af 2016 undersøgt baggrunden for de opstående differencer På el-området (elnet- og systemydelser) er den akkumulerede underdækning faldet fra 253 mio. kr. i 2015 til 55 mio. kr. i Udviklingen kan tilskrives, at Energinet.dk har hævet elnettarifferne, og at der ikke har været uforudsete omkostninger samt at antallet af tvangskørsler er reduceret Den akkumulerede underdækning på PSO-segmentet på 750 mio. kr. er i 2015 vendt til en overdækning på 277 mio. kr. Det skyldes højere markedspriser på el hvorved støtten reduceres Energitilsynet skal bemærke, at udgifterne til PSO-ordningen er vanskelig at bestemme, fordi markedsprisen på el er meget volatil På gasområdet er den akkumulerede overdækning faldet fra 543 mio. kr. i 2012 (hvor overdækningen var størst) til 446 mio. kr. i 2013, 270 mio. kr. i 2014, 93 mio. kr i 2015 til 69 mio. kr. i Energitilsynet kan konstatere, at tilbageførslen sker i henhold til Energitilsynets afgørelser fra 2012 og Energinet.dk koncernen havde samlet på hvile i sig selv -segmenterne i 2016 en overdækning på mio. kr. Primo 2016 var der en akkumuleret underdækning på 910 nio. kr. Det indebærer, at den akkumulerede overdækning ved udgangen af 2016 er 291 mio. kr Energitilsynet vurderer, at Energinet.dk ved udgangen af 2016 har relativt beskedne differencer på alle segmenter. Energinet.dk har altså ikke på nogen segmenter betydelig gæld til forbrugerne, og forbrugerne har næsten ikke nogen gæld til Energinet.dk.

32 Side 32/33 ENERGITILSYNET ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT Det et Energitilsynets vurdering, at en større differencer (over- eller underdækning) ikke er hensigtsmæssig, idet det giver usikkerhed om den fremtidige tariffering. Sekretariatet vil fremadrettet afholde møder med Energinet.dk hvert kvartal for at følge udviklingen i de enkelte segmentregnskaber Energitilsynet har undersøgt fordelingen af driftsomkostninger på hvile i sig selv -segmenterne og de andre segmenter. Sekretariatets analyse viser, at de indirekte driftsomkostninger (personaleomkostninger, HR, IT m.v.) er lidt lavere pr. FTE i de segmenter, der reguleres efter en hvile i sig selv -regulering end i de andre segmenter Energitilsynet har modtaget en opgørelse over selskabets samlede flaskehalsindtæger samt anvendelsen heraf. Desuden har Energinet.dk indsendt en opgørelse over henlagte flaskehalsindtægter i 2016 og afviklingen heraf. Endelig har Energinet.dk fremsendt en oversigt over modtagne EU-tilskud til anlæg af forbindelser Energinet.dk s opgørelse af flaskehalsindtægter og EU-tilskud følger Energitilsynets tidligere afgørelser herom, idet det dog bemærkes, at det energiforlig, som et stort flertal af Folketingets partier indgik den 3. marts 2012, indebærer, at flaskehalsindtægterne tilbageføres i tarifferne hurtigere end forudsat, jf. Energitilsynets godkendelse af Årsrapport Energinet.dk s afrapportering vedrørende realiseringen af effektivitets- og billiggørelsestiltag giver efter Energitilsynets vurdering ikke anledning til generelt at rejse spørgsmål om Energinet.dk s effektivitet og udviklingen heri Det kan oplyses, at opgørelsen af realiseringen af effektivitets- og billiggørelsestiltag revideres af PwC og rapporteres kvartalsvis til Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Benchmarkanalyserne af Energinet.dk s omkostningseffektivitet i transmissionsselskaberne, hvor Energinet.dk har opnået en effektivitetsscore på 100 pct. på både gastransmission (2016) og eltransmission (2013) giver ikke Energitilsynet anledning til at rejse særlige spørgsmål om Energinet.dk s omkostningseffektivitet Energitilsynet skal endvidere for en god ordens skyld bemærke, at der ikke ved gennemgangen af Energinet.dk s årsrapport er fundet enkelte omkostningsposter, der ud fra en konkret vurdering findes at være i strid med kravet om, at der kun kan indregnes nødvendige omkostninger ved effektiv drift i virksomhedens tariffer, jf. 3 i bekendtgørelsen om den økonomiske regulering af Energinet.dk Samlet har Energitilsynet således ikke fundet anledning til at foretage korrektioner til selskabets Årsrapport 2016, for så vidt angår differencer mellem realiserede indtægter og nødvendige omkostninger og forrentning.

ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2015

ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2015 PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 21. JUNI 2016 ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2015 21. juni 2016 Engros & Transmission 16/03993 hth RESUMÉ 1. Med denne sag forelægges Energinet.dk s Årsrapport 2015, som Energitilsynet

Læs mere

3. Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat samt information fra direktøren. 5. Energinet.dk s årsrapport 2012

3. Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat samt information fra direktøren. 5. Energinet.dk s årsrapport 2012 Referat Energitilsynsmøde den 29. oktober 2013 Dagsorden: 1. Inhabilitet på møde nr. 146 2. Meddelelser fra formanden 3. Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat samt information fra direktøren Sager

Læs mere

ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2014

ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2014 PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 23. JUNI 2015 ENERGINET.DK S ÅRSRAPPORT 2014 23. juni 2015 Engros & Transmission 15/03766 HTH/HGO RESUMÉ 1. Med denne sag forelægges Energinet.dk s Årsrapport 2014, som

Læs mere

Godkendelse af Energinet.dk s årsrapport 2013

Godkendelse af Energinet.dk s årsrapport 2013 Punkt 4 Energitilsynets møde den 28. oktober 2014 3. oktober 2014 Engros & transmission 14/04646 /HGO, HTH Godkendelse af Energinet.dk s årsrapport 2013 Resumé 1. Med denne sag forelægges Energinet.dk

Læs mere

Referat Energitilsynsmøde den 21. juni

Referat Energitilsynsmøde den 21. juni Referat Energitilsynsmøde den 21. juni Dagsorden: 1. Inhabilitet på møde 174 2. Meddelelser fra formanden 3. Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat samt information fra direktøren Sager til beslutning:

Læs mere

Dinel A/S. CVR-nr Reguleringsregnskab 2016

Dinel A/S. CVR-nr Reguleringsregnskab 2016 CVR-nr. 25 70 69 00 Udarbejdet efter bekendtgørelse nr. 195 af 4. marts 2016 Indhold Ledelsespåtegning vedrørende reguleringsregnskab 2016 - mængdebaseret 2 Den uafhængige revisors erklæring 3 Anvendt

Læs mere

Årsregnskab for Energinet.dk

Årsregnskab for Energinet.dk Årsregnskab for Energinet.dk 14. maj 2006 Dette notat uddyber delregnskaberne i Årsrapport for Energinet.dk. Der gives således en forklaring på de væsentligste indtægter og omkostninger på elog gassegmenterne

Læs mere

3. Meddelelser fra direktøren samt fra Sekretariatet for Energitilsynet

3. Meddelelser fra direktøren samt fra Sekretariatet for Energitilsynet Referat Energitilsynsmøde den 26. juni 2018 Dagsorden: 1. Inhabilitet på mødet 2. Meddelelser fra formanden 3. Meddelelser fra direktøren samt fra Sekretariatet for Energitilsynet Sager til beslutning:

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Nord Energis bagudrettede reguleringspris er 17,92 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Nord Energis bagudrettede reguleringspris er 17,92 øre/kwh i 2015. Nord Energi Net A/S Ørstedsvej 2 9800 Hjørring 26. juli 2016 Detail & Distribution 16/06114 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NORD ENERGI NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

- At differencer i reguleringsårene skal opgøres og afvikles efter reglerne i bekendtgørelse 1520/2004, jf. 33, stk. 8,

- At differencer i reguleringsårene skal opgøres og afvikles efter reglerne i bekendtgørelse 1520/2004, jf. 33, stk. 8, LOVGRUNDLAG 1. I det følgende gennemgås de love og bekendtgørelser mv., der har relevans for de betragtninger og vurderinger, der fremgår i det efterfølgende kapitel, hvor sagsfremstillingens fakta vurderes

Læs mere

Afgørelse Reguleringspris for El-net Kongerslev A/S for reguleringsåret

Afgørelse Reguleringspris for El-net Kongerslev A/S for reguleringsåret El-net Kongerslev A/S c/o Verdo Agerskellet 7 8920 Randers NV CVR-nr.: 39 65 94 92 Afgørelse Reguleringspris for El-net Kongerslev A/S for reguleringsåret 2017 Denne afgørelse indeholder en udmelding af

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Grindsted Elnets bagudrettede reguleringspris er 9,70 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Grindsted Elnets bagudrettede reguleringspris er 9,70 øre/kwh i 2015. Grindsted Elnet A/S Tårnvej 24 7200 Grindsted 26. juli 2016 Detail & Distribution 16/06410 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR GRINDSTED EL- NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

Nakskov Elnet A/S. Indberetning af reguleringsregnskab

Nakskov Elnet A/S. Indberetning af reguleringsregnskab Nakskov Elnet A/S CVR-nr. 29 60 30 81 Indberetning af reguleringsregnskab for regnskabsåret 2014 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 Strandvejen 44, 2900

Læs mere

FFV El er pr. januar 2016 opkøbt af Energi Fyn Net A/S (herefter Energi Fyn Net).

FFV El er pr. januar 2016 opkøbt af Energi Fyn Net A/S (herefter Energi Fyn Net). Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV 6. oktober 2016 Detail & Distribution 16/06069 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR ENERGI FYN FAABORG NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse

Læs mere

AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRET 2016

AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRET 2016 Struer Forsyning Elnet A/S CVR-nr. 21 59 91 82 Jyllandsgade 1 7600 Struer 1. marts 2018 Detail & Distribution Sags nr. 17/06899 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR Denne afgørelse

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Thy-Mors Energi Elnets bagudrettede reguleringspris er 13,95 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Thy-Mors Energi Elnets bagudrettede reguleringspris er 13,95 øre/kwh i 2015. Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing 23. august 2016 Detail & Distribution 12/09072 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR THY-MORS EL- NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse

Læs mere

REGULERINGSREGNSKAB 2005

REGULERINGSREGNSKAB 2005 Status : Uændret Serienummer : Uændret (teknisk) Virksomhed : CVR-nummer og branchekode Virksomhedens CVR-nummer (eller P-nummer) samt branchekode. Navn: Navn på virksomhed Gadenavn og husnummer Virksomhedens

Læs mere

Godkendelse af Energinet.dks årsrapport 2011

Godkendelse af Energinet.dks årsrapport 2011 Punkt 6 Energitilsynets møde den 30. oktober 2012 11. Oktober 2012 Engros & transmission 12/05886 /HGO, HTH Godkendelse af Energinet.dks årsrapport 2011 Resumé 1. Energitilsynet er ansvarlig for den økonomiske

Læs mere

INDBERETNING AF AFVIKLINGS- PLANER FOR DIFFERENCER

INDBERETNING AF AFVIKLINGS- PLANER FOR DIFFERENCER RETNINGSLINJER, MARTS 2015 INDBERETNING AF AFVIKLINGS- PLANER FOR DIFFERENCER ENERGITILSYNET INDBERETNING AF AFVIKLINGSPLANER FOR DIFFERENCER Side 1/1 INDHOLD INDLEDNING... 1 LOVGRUNDLAG... 2 OPSTÅEN

Læs mere

SAGSFREMSTILLING Af NRGis anmodning af 2. juli 2015 fremgår, at virksomheden ønsker en vejledende udtalelse omkring følgende forhold:

SAGSFREMSTILLING Af NRGis anmodning af 2. juli 2015 fremgår, at virksomheden ønsker en vejledende udtalelse omkring følgende forhold: NRGi Net A/S Bjerrevej 139 8700 Horsens 1. september 2015 Detail & Distribution 15/06596 AE VEJLEDENDE UDTALELSE PRAKSISÆNDRING FOR INDTÆGTSFØ- RING AF NRGi Net A/S (herefter NRGi ) har ved mail af 2.

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Bornholms El-Nets bagudrettede reguleringspris er 27,65 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Bornholms El-Nets bagudrettede reguleringspris er 27,65 øre/kwh i 2015. Bornholms El-Net A/S Skansevej 2 3700 Rønne 11. oktober 2016 Detail & Distribution 16/06071 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR BORNHOLMS EL-NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af

Læs mere

Nord Energi Net A/S, CVR.nr. 25 39 92 69 Bilag 1, Anvendt regnskabspraksis Årsrapporten for 2016 er udarbejdet i henhold til årsregnskabslovens bestemmelser for en mellemstor klasse C virksomhed med de

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Grindsted El-net A/S CVR-nr. 25 98 84 77 Tårnvej 24 7200 Grindsted 5. april. 2018 Detail & Distribution Sagsnr. 18/05691 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR GRINDSTED EL-NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder

Læs mere

Bekendtgørelse om netvirksomheders reguleringsregnskaber

Bekendtgørelse om netvirksomheders reguleringsregnskaber Bekendtgørelse om netvirksomheders reguleringsregnskaber I medfør af 69 b, stk. 3, i lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 114 af 9. februar 2018, fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde og definitioner

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 DK-2500 Valby Att.: Bjarke Elling Jørgensen. Reguleringsregnskab 2015 HMN Naturgas I/S

Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 DK-2500 Valby Att.: Bjarke Elling Jørgensen. Reguleringsregnskab 2015 HMN Naturgas I/S Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 DK-2500 Valby Att.: Bjarke Elling Jørgensen 13. juni 2016 Sagsnr.: 2016050103 doa/bud Reguleringsregnskab HMN Naturgas I/S Hermed sendes HMN Naturgas

Læs mere

Energinet.dk over Energitilsynet af 26. marts 2007 Energinet.dk s overskudsdisponering for regnskabsåret 2005

Energinet.dk over Energitilsynet af 26. marts 2007 Energinet.dk s overskudsdisponering for regnskabsåret 2005 (Elforsyning) Energinet.dk over Energitilsynet af 26. marts 2007 Energinet.dk s overskudsdisponering for regnskabsåret 2005 Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr. polit. Chr. Hjorth-Andersen

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at AURA El-nets bagudrettede reguleringspris er 19,92 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at AURA El-nets bagudrettede reguleringspris er 19,92 øre/kwh i 2015. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder 5. juli 2016 Detail & Distribution 16/06222, 16/01702 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR AURA EL-NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at HEF Nets bagudrettede reguleringspris er 18,57 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at HEF Nets bagudrettede reguleringspris er 18,57 øre/kwh i 2015. HEF Net A/S Over Bækken 6 9000 Aalborg 7. oktober 2016 Detail & Distribution 16/06423 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR HEF NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den bagudrettede

Læs mere

Referat Energitilsynsmøde den 30. oktober 2012

Referat Energitilsynsmøde den 30. oktober 2012 Referat Energitilsynsmøde den 30. oktober 2012 16-11-2012 Dagsorden: 1. Inhabilitet på møde nr. 136 2. Meddelelser fra formanden 3. Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat samt information fra direktøren

Læs mere

Halvårsrapport. Perioden 1. januar 30. juni 2015

Halvårsrapport. Perioden 1. januar 30. juni 2015 Halvårsrapport Perioden 1. januar 1 Indhold Regnskabsredegørelse... 3 Anvendt regnskabspraksis... 4 Ejerforhold i Naviair... 4 Hoved- og nøgletal... 5 Ledelsespåtegning... 6 Resultatopgørelse... 7 Balance...

Læs mere

Ja Nej kr kr. kr. 0 kr kr kwh

Ja Nej kr kr. kr. 0 kr kr kwh Evonet A/S CVR-nr.: 25154150 Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: http://energitilsynet.dk/el/selvbetjening-netselskaber/indberetning-reguleringsregnskaber/ Kun

Læs mere

Vejledning til indberetning af reguleringsregnskab 2012

Vejledning til indberetning af reguleringsregnskab 2012 April 2013 Vejledning til indberetning af reguleringsregnskab 2012 Generel vejledning Til indberetning af reguleringsregnskabet for 2012 skal virksomhederne benytte det udsendte indberetningsskema. Reguleringsregnskabet

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at NRGis bagudrettede reguleringspris

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at NRGis bagudrettede reguleringspris NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Århus N 3. august 2016 Detail & Distribution 16/08185 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NRGI NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den bagudrettede indtægtsramme

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Aal El-Net A M B A CVR-nr. 22188410 Industrivej 18 6840 Oksbøl 5. april 2018 Detail & Distribution Sagsnr. 18/05711 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR AAL EL-NET A M B A FOR REGULERINGSÅRET Denne afgørelse

Læs mere

Nakskov Elnet A/S. Indberetning af reguleringsregnskab

Nakskov Elnet A/S. Indberetning af reguleringsregnskab _IL Nakskov Elnet A/S CVFt-nr. 29 6o 30 81 Indberetning af reguleringsregnskab for regnskabsåret 2015 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 7712 31 Strandvejen 44,2900

Læs mere

Ja Nej kr kr. Vælg ja eller nej i listen. kr. kr kr kwh

Ja Nej kr kr. Vælg ja eller nej i listen. kr. kr kr kwh Radius Elnet A/S CVR-nr.: 29 91 54 58 Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: http://energitilsynet.dk/el/selvbetjening-netselskaber/indberetning-reguleringsregnskaber/

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke SK Elnet A/S Lilleøvej 3 4220 Korsør CVR: 26863899 23. februar 2018 Detail & Distribution 17/06898 MGHJ AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR SK ELNET A/S FOR REGU- LERINGSÅRET 2016 Denne afgørelse indeholder

Læs mere

Ledelsespåtegning. Holstebro den 27. maj Direktion. dby strerende direktør

Ledelsespåtegning. Holstebro den 27. maj Direktion. dby strerende direktør Ledelsespåtegning Direktionen har dags dato behandlet og godkendt reguleringsregnskabet med tilhørende redegørelse for behandling af over-/underdækning for 2014. Reguleringsregnskabet med tilhørende redegørelse

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Tønder Vand A/S Håndværkervej 4 6261 Bredebro Den 2. oktober 2018 Sag nr. 18/07289 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat

Læs mere

Anvendt regnskabspraksis Årsrapporten for 2016 er udarbejdet i henhold til årsregnskabslovens bestemmelser for en klasse C (stor) virksomhed med de tilpasninger, der følger af selskabet er omfattet af

Læs mere

Bekendtgørelse om netvirksomheders reguleringsregnskaber

Bekendtgørelse om netvirksomheders reguleringsregnskaber Bekendtgørelse om netvirksomheders reguleringsregnskaber I medfør af 69 b, stk. 3, i lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 1009 af 27. juni 2018, fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Denne

Læs mere

*Tidligere år er der ikke indregnet værdi af regnskabsmæssigt aktiverede fjernaflæste målere iht. oplysning fra Energitilsynet.

*Tidligere år er der ikke indregnet værdi af regnskabsmæssigt aktiverede fjernaflæste målere iht. oplysning fra Energitilsynet. Hjerting Transformatorforening A.m.b.a. Redegørelse og bemærkninger til reguleringsregnskab 2014 2.1 Driftsomkostninger I 2014 er der i lighed med 2013 medtaget omkostninger til nettab vedr. overliggende

Læs mere

Vejledning om varmeforsyningslovens prisbestemmelser og Energitilsynets praksis om afvikling af. over-/underdækning

Vejledning om varmeforsyningslovens prisbestemmelser og Energitilsynets praksis om afvikling af. over-/underdækning Vejledning om varmeforsyningslovens prisbestemmelser og Energitilsynets praksis om afvikling af over-/underdækning JUNI 2009 Energitilsynets sekretariat modtager løbende henvendelser om, hvordan en varmeforsyning

Læs mere

pwc SEAS-NVE Net A/S Genindberetning af reguleringsregnskab Transmissionsvirksomhed, baseret CVR-nr. 28 11 32 85

pwc SEAS-NVE Net A/S Genindberetning af reguleringsregnskab Transmissionsvirksomhed, baseret CVR-nr. 28 11 32 85 pwc SEAS-NVE Net A/S Genindberetning af reguleringsregnskab for regnskabsåret 2008 mængde- Transmissionsvirksomhed, baseret CVR-nr. 28 11 32 85 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab,

Læs mere

Verdo Hillerød El-Net A/S

Verdo Hillerød El-Net A/S Verdo Hillerød El-Net A/S CVR-nr.: 31055148 Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: http://energitilsynet.dk/el/selvbetjening-netselskaber/indberetning-reguleringsregnskaber/

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for FREDERIKSSUND VAND A/S Blokken 9 1 3460 Birkerød Den 11. oktober 2018 Sag nr. 18/07100 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om prisloft for 2012 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Kalundborg Vandforsyning A/S Att.: Susanne Lüthgens Holbækvej 189B 4400 Kalundborg Den 10. juli 2014 Sag nr. 12/17510 Afgørelse om prisloft for 2012 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for FORS Vand Holbæk A/S Tåstrup Møllevej 5 4300 Holbæk Den 27. september 2018 Sag nr. 18/07154 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I

Læs mere

Bornholms El-Net A/S CVR-nr.: Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom:

Bornholms El-Net A/S CVR-nr.: Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: Bornholms El-Net A/S CVR-nr.: 32268498 Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: http://energitilsynet.dk/el/selvbetjening-netselskaber/indberetning-reguleringsregnskaber/

Læs mere

Netvirksomheden skiftede den 16. maj 2018 navn fra Frederikshavn Elnet A/S til ELINORD A/S.

Netvirksomheden skiftede den 16. maj 2018 navn fra Frederikshavn Elnet A/S til ELINORD A/S. ELINORD A/S Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn CVR-nr.: 25615581 Afgørelse Reguleringspris for ELINORD A/S for reguleringsåret 2017 Denne afgørelse indeholder en udmelding af ELINORD A/S (herefter Elinord)

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Nakskov Elnet A/S CVR-nr. 29 60 30 81 Stavangervej 13 4900 Nakskov 13. februar 2018 Detail & Distribution Sags nr. 17/06886 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR NAKSKOV ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRET Denne

Læs mere

Forsyning Helsingør Elnet A/S

Forsyning Helsingør Elnet A/S Forsyning Helsingør Elnet A/S CVR-nr.: 32654215 Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: http://energitilsynet.dk/el/selvbetjening-netselskaber/indberetning-reguleringsregnskaber/

Læs mere

Dinel A/S (tidligere AURA El-net ØE A/S)

Dinel A/S (tidligere AURA El-net ØE A/S) Dinel A/S (tidligere AURA El-net ØE A/S) CVR-nr.: 25706900 Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: http://energitilsynet.dk/el/selvbetjening-netselskaber/indberetning-reguleringsregnskaber/

Læs mere

Energi Viborg Elnet A/S

Energi Viborg Elnet A/S Energi Viborg Elnet A/S CVR-nr.: 10036461 Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: http://energitilsynet.dk/el/selvbetjening-netselskaber/indberetning-reguleringsregnskaber/

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HORSENS VAND A/S Alrøvej 11 8700 Horsens Den 27. september 2018 Sag nr. 18/07014 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat

Læs mere

Anvendt regnskabspraksis

Anvendt regnskabspraksis Anvendt regnskabspraksis Årsrapporten for 2014 er udarbejdet i henhold til årsregnskabslovens bestemmelser for en mellemstor klasse C virksomhed med de tilpasninger, der følger af, at selskabet er omfattet

Læs mere

Ja Nej kr. 550 kr. Vælg ja eller nej i listen. kr kr kr kwh

Ja Nej kr. 550 kr. Vælg ja eller nej i listen. kr kr kr kwh Videbæk Elnet A/S CVR-nr.: 25140656 Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: http://energitilsynet.dk/el/selvbetjening-netselskaber/indberetning-reguleringsregnskaber/

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HILLERØD VAND A/S Ægirsvej 4 3400 Hillerød Den 10. oktober 2018 Sag nr. 18/07133 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat

Læs mere

NKE Elnet A/S CVR-nr.: Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom:

NKE Elnet A/S CVR-nr.: Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: NKE Elnet A/S CVR-nr.: 27412823 Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: http://energitilsynet.dk/el/selvbetjening-netselskaber/indberetning-reguleringsregnskaber/

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Birkerød Vandforsyning Amba Att.: Irene Weithaler Biskop Svanes vej 16 3460 Birkerød Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00043 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Ja Nej kr. 0 kr. Vælg ja eller nej i listen. kr kr kr kwh

Ja Nej kr. 0 kr. Vælg ja eller nej i listen. kr kr kr kwh Hurup Elværk Net A/S CVR-nr.: 25707451 Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: http://energitilsynet.dk/el/selvbetjening-netselskaber/indberetning-reguleringsregnskaber/

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Frederiksberg Vand A/S Stæhr Johansens Vej 38 2000 Frederiksberg Den 12. oktober 2018 Sag nr. 18/07095 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor

Læs mere

Bestyrelsesmøde 10. juni 2016

Bestyrelsesmøde 10. juni 2016 Holding A/S Refshalevej 250 DK-1432 København post@biofos.dk www.biofos.dk Tlf: +45 32 57 32 32 CVR nr. 25 60 89 25 Bestyrelsesmøde 10. juni 2016 2. juni 2016 Pkt. 5. Rapportering for 1. kvartal 2016 1.

Læs mere

CPD INVEST ApS. Jomsborgvej 21, 3 th 2900 Hellerup. Årsrapport 1. januar december 2016

CPD INVEST ApS. Jomsborgvej 21, 3 th 2900 Hellerup. Årsrapport 1. januar december 2016 CPD INVEST ApS Jomsborgvej 21, 3 th 2900 Hellerup Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10/06/2017 Christen Peder

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Køge Vand A/S Revlen 2 4600 Køge Den 27. september 2018 Sag nr. 18/07183 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat en økonomisk

Læs mere

Revision af anmeldelsesbekendtgørelserne på el- og naturgasområdet. Bilagsoversigt. Bilag til punkt 7. Energitilsynets møde den 29.

Revision af anmeldelsesbekendtgørelserne på el- og naturgasområdet. Bilagsoversigt. Bilag til punkt 7. Energitilsynets møde den 29. ENERGITILSYNET Bilag til punkt 7 Energitilsynets møde den 29. april 2014 9. april 2014 Ret & Administration 13/10069 OTS Revision af anmeldelsesbekendtgørelserne på el- og naturgasområdet ENERGITILSYNET

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion

Afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion Brønderslev Vand A/S Virksomhedsvej 20 9700 Brønderslev Den 19. november 2018 Sag nr. 18/14295 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 efter fusion Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og

Læs mere

Ja Nej kr. 0 kr. Vælg ja eller nej i listen. kr kr kr kwh

Ja Nej kr. 0 kr. Vælg ja eller nej i listen. kr kr kr kwh Kongerslev Elnet Aps CVR-nr.: 25357779 Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: http://energitilsynet.dk/el/selvbetjening-netselskaber/indberetning-reguleringsregnskaber/

Læs mere

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. JUNI 2018 BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER 26. juni 2018 Detail & Distribution 18/07653 ENJE, NOJ RESUMÉ 1. Med dette notat forelægges Energitilsynet

Læs mere

Jørgen Kristensen

Jørgen Kristensen Jørgen Kristensen GEV Varme A/S 2017 Kurve fra Dansk Fjernvarme GEV Varme A/S 2018 Moderselskab Kommercielle selskaber Regulerede selskaber GEV A/S er administration for en del eksterne selskaber

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Midtfyns Vandforsyning a.m.b.a. Att.: Hans La Cour Lombjergevej 22 5750 Ringe Den 5. marts 2014 Sag nr. 13/05438 Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering

Læs mere

Ja Nej kr kr. kr kr kr kwh

Ja Nej kr kr. kr kr kr kwh N1 A/S CVR-nr.: 28331878 Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: http://energitilsynet.dk/el/selvbetjening-netselskaber/indberetning-reguleringsregnskaber/ Kun hvide

Læs mere

VORUP BLIK & VVS ApS. Vorup Boulevard Randers SV. Årsrapport 1. april september 2015

VORUP BLIK & VVS ApS. Vorup Boulevard Randers SV. Årsrapport 1. april september 2015 VORUP BLIK & VVS ApS Vorup Boulevard 3 8940 Randers SV Årsrapport 1. april 2014-30. september 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 16/03/2016 Ulrik Johansen

Læs mere

pwc Ringkøbing-Skj ern Elnet A/S Reguleringsregnskab for regnskabsåret 2011 CVR-nr. 27 46 43 27

pwc Ringkøbing-Skj ern Elnet A/S Reguleringsregnskab for regnskabsåret 2011 CVR-nr. 27 46 43 27 pwc Ringkøbing-Skj ern Elnet A/S CVR-nr. 27 46 43 27 Reguleringsregnskab for regnskabsåret 2011! PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 7712 31 Postboks 19,7800 Skive

Læs mere

Halvårsrapport. Perioden 1. januar 30. juni CVR. nr Naviair Allé 1 DK-2770 Kastrup

Halvårsrapport. Perioden 1. januar 30. juni CVR. nr Naviair Allé 1 DK-2770 Kastrup Halvårsrapport Perioden 1. januar CVR. nr. 26 05 97 63 Naviair Allé 1 DK-2770 Kastrup 1 Indhold Regnskabsredegørelse... 3 Anvendt regnskabspraksis... 4 Ejerforhold i Naviair... 4 Hoved- og nøgletal...

Læs mere

Kjellerup Elnet A/S CVR-nr.: Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom:

Kjellerup Elnet A/S CVR-nr.: Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: Kjellerup Elnet A/S CVR-nr.: 25598938 Reguleringsregnskab 2017 Se Sekretariatet for Energitilsynets vejledning herom: http://energitilsynet.dk/el/selvbetjening-netselskaber/indberetning-reguleringsregnskaber/

Læs mere

(!'(}:, KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN. I er omfattet af vandsektorloven, og derfor skal I have fastsat en økonomisk

(!'(}:, KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN. I er omfattet af vandsektorloven, og derfor skal I have fastsat en økonomisk i (!'(}:, ------- ----- KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN ARWOS VAND A/S Forsyningsvejen 2 Den 10. oktober 2018 6200 Aabenraa Sag nr. 18/07038 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 KONKURRENCE-

Læs mere

MD Thai Cucine ApS. Knabrostræde København K. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er godkendt den 19/09/2018

MD Thai Cucine ApS. Knabrostræde København K. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er godkendt den 19/09/2018 MD Thai Cucine ApS Knabrostræde 3 1210 København K Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er godkendt den 19/09/2018 Kritsakda Suraphut Dirigent Side 2 af 11 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

Ikke-mængdebaseret Vejledning til indberetning af reguleringsregnskab 2011

Ikke-mængdebaseret Vejledning til indberetning af reguleringsregnskab 2011 April 2012 Ikke-mængdebaseret Vejledning til indberetning af reguleringsregnskab 2011 Generel vejledning Til indberetning af reguleringsregnskabet for 2011 skal selskaberne benytte de udsendte indberetningsskemaer.

Læs mere

NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N. Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg

NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N. Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N 27. maj 2014 Sag 13/09826 Deres ref. LRN Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg 1. Sagsfremstilling

Læs mere

Vejledning til imødegåelse af fejl og mangler identificeret i forbindelse med selvevalueringen

Vejledning til imødegåelse af fejl og mangler identificeret i forbindelse med selvevalueringen 1. april 2014 Vejledning til imødegåelse af fejl og mangler identificeret i forbindelse med selvevalueringen Sekretariatet har i 2013 gennemgået virksomhedernes selvevalueringer. Gennemgangen har omfattet

Læs mere

Som det fremgår af Energitilsynets tilkendegivelse om principper for indtægtsrammeudmeldinger

Som det fremgår af Energitilsynets tilkendegivelse om principper for indtægtsrammeudmeldinger 25. april 2014 / MAPA, TS Deres ref. Retningslinjer for indberetning af afviklingsplaner for differencer 1. Indledning I det følgende specificerer Sekretariatet for Energitilsynet retningslinjer for, hvorledes

Læs mere

Lovforslag til ændring af årsregnskabsloven 2015

Lovforslag til ændring af årsregnskabsloven 2015 Lovforslag til ændring af årsregnskabsloven 2015 Den 28. januar 2015 blev der stillet lovforslag til ændring af årsregnskabsloven. Ændringerne skyldes primært, at Danmark skal implementere det EU-regnskabsdirektiv,

Læs mere

Guardians ApS. Stormosevej Hasselager. Årsrapport 6. september december 2017

Guardians ApS. Stormosevej Hasselager. Årsrapport 6. september december 2017 Guardians ApS Stormosevej 31 8361 Hasselager Årsrapport 6. september 2016-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 07/05/2018 Michael Lange Dirigent

Læs mere

Forbehold - eksempler

Forbehold - eksempler Forbehold - eksempler Væsentlige fejl og mangler (uenighed med ledelsen) Uenighed med ledelsen fortsat drift Ledelsen har aflagt regnskabet under forudsætning om fortsat drift. Som omtalt i årsregnskabets

Læs mere

RISØR S.M.B.A. Årsrapport 2016/17

RISØR S.M.B.A. Årsrapport 2016/17 Bolandsvej 18 Meløse 3320 Skævinge CVR-nr. 34487308 Årsrapport 2016/17 5. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 15. oktober 2017 Lotte Risør Helms

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Verdo Randers El-net A/S Agerskellet 7 8920 Randers NV CVR-nr. 29312435 14. februar 2018 Detail & Distribution 17/06905 KAAS AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR VERDO RANDERS FOR RE- GULERINGSÅRET Denne afgørelse

Læs mere

Revisionsfirmaet Per Kronborg ApS. Årsrapport for 2017

Revisionsfirmaet Per Kronborg ApS. Årsrapport for 2017 Fuglebækvej 3A, 1 2770 Kastrup CVR-nr. 26659817 Årsrapport for 2017 16. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10-07-2018 Per Kronborg Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Jeres bemærkninger behandles i kapitlerne Oversigt over jeres økonomiske rammer og Kontrol med overholdelse af jeres økonomiske ramme for 2017.

Jeres bemærkninger behandles i kapitlerne Oversigt over jeres økonomiske rammer og Kontrol med overholdelse af jeres økonomiske ramme for 2017. HEDENSTED VANDVÆRK Årupvej 16 8722 Hedensted Den 4. oktober 2018 Sag nr. 18/07127 Statusmeddelelse I modtog i 2016 økonomiske rammer for 2017-2020. Derfor skal I ikke have nye økonomiske rammer i år. I

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for RINGSTED VAND A/S Bragesvej 18 4100 Ringsted Den 27. september 2018 Sag nr. 18/07238 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat

Læs mere

RISIKA ApS. Bredgade 33C 1260 København K. Årsrapport 1. juli december 2017

RISIKA ApS. Bredgade 33C 1260 København K. Årsrapport 1. juli december 2017 RISIKA ApS Bredgade 33C 1260 København K Årsrapport 1. juli 2016-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25/05/2018 Nicolai Rasmussen Dirigent

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for SK Vand A/S Lilleøvej 3 4220 Korsør Den 2. oktober 2018 Sag nr. 18/07253 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat en økonomisk

Læs mere

KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN

KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN 4 ------ ----- KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Brønderslev Vand A/S Virksomhedsvej 20 Den 2. oktober 2018 9700 Brønderslev Sag nr. 18/07065 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Verdo Vand A/S Att.: Jesper S. Sahl Agerskellet 7 8920 Randers NV Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00301 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion

Afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion Thisted Drikkevand A/S Silstrupvej 12 7700 Thisted Den 20. december 2018 Sag nr. 18/19599 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 efter fusion KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej

Læs mere

Bekendtgørelse om indtægtsrammer for netvirksomheder og regionale transmissionsvirksomheder omfattet af elforsyningsloven

Bekendtgørelse om indtægtsrammer for netvirksomheder og regionale transmissionsvirksomheder omfattet af elforsyningsloven Det Energipolitiske Udvalg 2004-05 (1. samling) EPU alm. del Bilag 65 Offentligt UDKAST af 15.11.2004, Energistyrelsens j.nr.0211001/21004-0002 Bekendtgørelse om indtægtsrammer for netvirksomheder og regionale

Læs mere

Kim Hersland Holding ApS. Årsrapport for 2017

Kim Hersland Holding ApS. Årsrapport for 2017 Rustenborgvej 9a 2800 Kongens Lyngby CVR-nr. 37352764 Årsrapport for 2017 2. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31-05-2018 Kim Hersland Dirigent

Læs mere

Halvårsrapporten for Danske Spil koncernen for perioden 1. januar 2014 til 30. juni 2014 (urevideret)

Halvårsrapporten for Danske Spil koncernen for perioden 1. januar 2014 til 30. juni 2014 (urevideret) 27.08.14 aen/rano Erhvervsstyrelsen Langelinie Alle 17 2100 København Ø Halvårsrapport pr. 30. juni 2014 Halvårsrapporten for Danske Spil koncernen for perioden 1. januar 2014 til 30. juni 2014 (urevideret)

Læs mere

Vestjyske Net 60. Reguleringsregnskab for regnskabsåret

Vestjyske Net 60. Reguleringsregnskab for regnskabsåret Vestjyske Net 60 CVR-nr. 28 10 65 48 Reguleringsregnskab for regnskabsåret A/S PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 Resenvej 7800 Skive T: 9615 4900, F: 9615 4990,

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Frederikshavn Elnet A/S CVR-nr. 25 61 55 81 Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn 7. marts 2018 Detail & Distribution Sags nr.: 17/06871 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR FREDERIKSHAVNS ELNET A/S FOR Denne

Læs mere