Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen"

Transkript

1 Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:15 Mødested: Rådhuset,mødelokale 222, 2 sal Fraværende: Chelina Bagger (A) og Mehrsad Sadjadi (A) Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Fastlæggelse af forretningsorden for Børne-, Fritids- og 2 Undervisningsudvalget behandling 2 Børne-, Unge- og Familiepolitiken - 1. behandling 5 3 Nyt udredningstilbud på børne- og ungeområdet 8 4 Nyt bo-selv tilbud på børne- og ungeområdet 12 5 Dialogmøder med skoler og dagtilbud 16 6 Anlægsregnskaber - Børne- og Undervisningsforvaltningen 19 7 Udpegning af medlemmer til politisk styregruppe for Kultur- og 22 FritidsAlliancen 8 Børn og Unge Topmøde Orientering fra formanden Forvaltningen orienterer Orientering fra medlemmerne 26

2 Side A Fastlæggelse af forretningsorden for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget behandling Resumé Der skal fastlægges forretningsorden for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget for perioden Sagsfremstilling I henhold til 20, stk. 3 i lov om kommunernes styrelse fastsætter de stående udvalg selv deres forretningsorden. Heri ligger først og fremmest, at Byrådet ikke har nogen beføjelser til at give forskrifter vedrørende forhandlingerne i udvalgene eller de øvrige anliggender, der normalt hører under en forretningsorden. I forretningsorden fastsættes bestemmelser om: Formand og næstformand, herunder om forhandlingernes ledelse, uopsættelige sager samt om valg af næstformand. Udvalgets mødevirksomhed, herunder om mødeplan, dagsordenens udsendelse og sagernes afgørelse. Habilitet, herunder om pligt til underretning om evt. inhabilitet. Beslutningsprotokollen, herunder om ret til at få tilført beslutningsprotokollen sin afvigende mening om standsningsret. Overværelse af møderne, herunder om hvem der, udover sekretæren, kan få tilladelse til at overvære møderne. I forbindelse med s revision af Byrådets forretningsorden, er kommunen blevet opmærksom på nogle ændringer i Styrelsesloven, som ligeledes bør afføde ændringer i fagudvalgenes forretningsorden. På den baggrund har Børne- og Undervisningsforvaltningen foretaget de fornødne ændringer i "Forslag til forretningsorden for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget ".

3 På Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalgets møde den 8. januar (pkt. 1) 1. behandlede udvalget punktet. Anden og afsluttende behandling er på nærværende møde. Side 3. Lovgrundlag 20, stk. 3 i lov om kommunernes styrelse (LBK nr. 318 af 28. marts 2017). Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. "Forslag til forretningsorden for s Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalg " Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget godkender forslag til forretningsorden, jf. bilag 1. Historik Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget , 8. januar 2018, pkt. 1:

4 Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget behandlede forretningsorden med henblik på at punktet genoptages på næste udvalgsmøde. Side 4. Svenning Christensen (V) deltog ikke i behandlingen af dette punkt. Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget godkendte forretningsorden. Chelina Bagger (A) og Mehrsad Sadjadi (A) deltog ikke i behandlingen af dette punkt.

5 Side P Børne-, Unge- og Familiepolitiken - 1. behandling Resumé Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget behandler revideret forslag til Børne-, Unge- og Familiepolitik Sagsfremstilling Alle kommuner skal ifølge Serviceloven udarbejde en børnepolitik. I Hjørring Kommune blev den nuværende Børne-, Unge- og Familiepolitik godkendt i december 2015 af Byrådet som en værdimæssig paraply for alle politikker, indsatser og særlige strategier for børn og unge i. Politikken var blevet formuleret på baggrund af en bred inddragelse. Politikkens formål er at sikre sammenhæng mellem den generelle indsats, den forebyggende og den særlige indsats overfor udsatte børn, unge og familier. Politikken skal fungere som en pil, der angiver retning for alle medarbejderes arbejde. Politikken danner baggrund for øvrige sektorspecifikke politikker og strategier og skal revideres i Politikken er baseret på følgende værdier: Robusthed: Evnen til at registrere og tåle egne følelser - evnen afhænger af kvaliteten i de relationer, man har indgået i Livsduelighed: Evne og lyst til at tage ansvar for eget liv - at være handledygtig i forhold til at håndtere det samfund, den enkelte er en del af Mestring af eget liv: Evne til at håndtere ændrede betingelser og bevare egen integritet. Herunder evnen til at respektere og imødekomme menneskers forskellighed Derudover angiver politikken retning for arbejdet med følgende 5 temaer:

6 Fællesskab Side 6. Sundhed Forældreinddragelse Medborgerskab Læring og Trivsel I politikken var der desuden opstillet en række mål og indsatser (bilag 1). På baggrund af drøftelse i forvaltningen og i MED-systemet er der opmærksomhed på to ting. For det første at arbejdet med temaerne endnu ikke er færdiggjort og for det andet, at der fremadrettet er behov for en forenkling og reduktion i antallet af mål på forvaltningsområdet. For at understrege Børne-, Unge- og Familiepolitikkens funktion som overordnet politik for hele forvaltningsområdet, foreslår forvaltningen derfor, at revisionen af politikken sker ved at fastholde værdier og temaer også i den kommende periode, men at fjerne de mål og indsatser, som politikken på nuværende tidspunkt indeholder. Det anbefales at lade implementeringen af værdier og temaer ske via arbejdet med politikker på sektorniveau. Derved fastholdes politikkens funktion som retningsgivende for øvrige sektorvise politikker. Revision af politik for skoleområdet, dagtilbudsområdet samt børn- og familieområdet vil i løbet af 2018 og starten af 2019 blive revideret og skal ses i sammenhæng med Børne- Unge- og Familiepolitikken. Høring: Revideret forslag til Børne-. Unge- og Familiepolitikken skal forud for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalgets beslutning til høring i Handicaprådet og Integrationsrådet samt i Område-MED for Børne- og Undervisningsforvaltningen. Lovgrundlag Børne-, Unge-, og Familiepolitikken er udarbejdet i henhold til Lov om social service 19, stk.2.

7 Økonomi Side 7. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Børne-, Unge- og Familiepolitikken Udkast til revideret Børne-, Unge og Familiepolitikken 2018 Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget godkender, at forslag til revideret Børne-, Unge- og Familiepolikken sendes i høring Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget godkendte, at forslag til revideret Børne-, Unge og Familiepolitik sendes i høring. Udvalget havde enkelte ændringer, som forvaltningen indarbejder før politikken sendes til høring. Chelina Bagger (A) og Mehrsad Sadjadi (A) deltog ikke i behandlingen af dette punkt.

8 Side A Nyt udredningstilbud på børne- og ungeområdet Resumé Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget drøfter forslag til etablering af nyt udredningstilbud. Sagsfremstilling Byrådet besluttede den 20. september 2017 at bemyndige Børne- og Undervisningsforvaltningen til at igangsætte en proces med nedlæggelse af døgn/udredningsafdelingen ved Børn- og Ungehus Hjørring. Byrådet besluttede samtidig, at der skulle iværksættes en afklaring og afdækning af fremtidige behov. Forud for Byrådets beslutning havde der været en vigende belægning i tilbuddet over tid, som konsekvens af den nye Indsats- og Anbringelsesstrategi. Døgn/udredningsafdelingen i Børne- og Ungehus Hjørring var et tilbud til børn og unge i alderen 6-17 år, med op til 8 døgnpladser. Målgruppen var karakteriseret ved udviklingstruede børn og unge, som havde været udsat for forskellige former for omsorgssvigt gennem deres opvækst. Ved nedlæggelsen af døgn/udredningsafdelingen er der behov for at finde tilbud, der dækker de opgaver, som er blevet løst i afdelingen. Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget blev derfor den 4. december 2017 præsenteret for et overordnet forslag til fremtidige indsatser vedrørende udredning af børn og unge samt bo-selv tilbud for unge. Udvalget godkendte, at Børne- og Undervisningsforvaltningen arbejdede videre med udarbejdelse af konkrete beskrivelser af et udredningstilbud i plejefamilier/kommunale plejefamilier og et Udredningsteam. Desuden beskrivelser af et fremtidigt bo-selv-tilbud, som beskrives i en særskilt sagsfremstilling. En arbejdsgruppe bestående af medarbejdere og ledere fra Børn- og Ungehuset Hjørring og Forvaltningen har udarbejdet beskrivelse af et nyt udredningstilbud i samarbejde med Økonomiafdelingen. Familieafdelingen og Handicapafdelingen, som bliver bestiller af tilbuddet, har ligeledes været inddraget i processen.

9 I det nye tilbud foreslås udredningsopgaverne i udgangspunktet fremover løst i sammenhæng med plejefamilieområdet i tæt samarbejde med et Udredningsteam, der har ansvaret for udredningsopgaven. Side 9. Der vil dog fortsat være helt særlige komplekse udredningsopgaver, som købes af eksempelvis Udredningsinstitutionen Vesterlund i Aalborg. Plejefamilieområdet I det nye udredningstilbud foreslås det, at der arbejdes med udredning i både kommunal plejefamilie og almindelig plejefamilie. Med kommunal plejefamilie menes en plejefamilie, som fastansættes under andre vilkår. De plejefamilier der tænkes købt ind til opgaven, ansættes i kraft af deres særlige kvalifikationer og kompetencer til at indgå som en del af et specialiseret team, der varetager korte og intensive udrednings- og observationsopgaver af børn og unge. Plejefamilierne forventes at have lang erfaring som plejefamilie og en faglig baggrund, der matcher opgaven. Det forslås, at der i første omgang ansættes 1 kommunal plejefamilie. Den kommunale plejefamilie vil også kunne benyttes til andre kortevarende opgaver ved behov, hvis de i en periode ikke har børn, eller hvor det hænger sammen med den udredningsopgave, de allerede har. I udredningsforløbet vil plejefamiliens opgave være at stå for omsorg, systematiske iagttagelser, vejledning, guidning, interventioner ift. barnet, dokumentation, indhente viden og samarbejde med relevant netværk, koordineret og styret af udredningsteamet. Udredningsteam Udredningsteamet består af psykolog og familiepædagog, som forankres i tæt sammenhæng med Center for Børn, Unge og Familie, således at der ved ferie og sygdom kan trækkes på centerets samlede ressourcer. Udredningsteamet har det overordnede ansvar for udredningen. Teamet vil i udredningsforløbet blandt andet stå for en psykologisk udredning, iagttagelser under samvær mellem biologiske forældre og barnet, støtte af plejefamilien ift. beskrivelser til rapporten, råd og vejledning vedrørende forebyggende strategier og interventioner i forhold til barnet, supervision af plejefamilien, anamneseoptagelse med biologiske forældre, lave livshistorie med barnet, sammenskrive sagsakter, danne et klinisk indtryk af barnet og teste barnet.

10 Forvaltningen er i mundtlig kontakt og løbende dialog med Socialtilsynet om det nye udredningstilbud. Socialtilsynet godkender først tilbuddet, når det ligger helt færdigbeskrevet. Side 10. En udredning i plejefamilie tager 4 måneder og den samlede pris pr. udredning er på kr Det tidligere døgn/udredningstilbud havde en døgntakst på kr og Vesterlund har en døgntakst på kr I nedenstående tabel sammenlignes prisen på en udredning for en periode på 4 måneder ved de tre forskellige tilbud. Udredning i plejefamilie Kr. Tidligere døgn/ udredningstilbud Kr. Vesterlund Kr. Døgntakst Udredning 4 måneder Sagsfremstillingen har den 8. januar 2018 været til orientering og drøftelse i arbejdsplads-med Familieafdelingen og arbejdsplads-med Center for tilbud til børn, unge og familie. Der var ingen kommentarer fra arbejdsplads-med Center for tilbud til børn, unge og familie. Arbejdsplads-MED Familieafdelingen kommenterede, at tilbuddet virker helhedsorienteret og mindre indgribende, med god systematik og faglighed. Lovgrundlag Lov om kommunernes styrelse Lov om social service, 52, stk. 3, nr. 7. Lov om socialtilsyn og bekendtgørelsen om tilbudsportalen Økonomi Omlægningen af udredningstilbuddet giver en mindreudgift pr. udredning på kr i forhold til tidligere udredningstilbud.

11 Mindreudgiften vil kunne finansiere den forventede merudgift på omlægning af Bo-selv tilbuddet jf. sagsfremstilling Nyt bo-selv tilbud på børne- og ungeområdet. Side 11. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Arbejdsplads-MED Familieafdelingen, arbejdsplads-med Center for tilbud til børn, unge og familie samt Sektor-MED Børn- og Familie er løbende blevet inddraget i processen. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Den rette støtte og kvalitet i indsatsen i forhold til målgruppen vil medvirke til at sikre, at disse børn og unge kan opnå de samme muligheder for personlig udvikling, sundhed og et selvstændigt voksenliv som deres jævnaldrende. Bilag 1. Beskrivelse af nyt udredningstilbud 2. Børne-, Skole og Uddannelsesudvalgets beslutning af vedr. fremtidigt udrednings- og bo-selv tilbud på børne- og ungeområdet 3. Byrådets beslutning af vedr. Børn- og Ungehus Hjørring Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget godkender etablering af nyt udredningstilbud som beskrevet i sagsfremstillingen. Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget godkendte etablering af nyt udredningstilbud på børne og ungeområdet. Chelina Bagger (A) og Mehrsad Sadjadi (A) deltog ikke i behandlingen af dette punkt.

12 Side A Nyt bo-selv tilbud på børne- og ungeområdet Resumé Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget drøfter forslag til etablering af nyt boselv tilbud samt genoptagelse af anlægsarbejdet for Hirtshalsvej 17. Sagsfremstilling Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget blev den 4. december 2017 præsenteret for et overordnet forslag til fremtidige indsatser vedrørende bo-selv tilbud for unge. Udvalget besluttede, at Børne- og Undervisningsforvaltningen skulle arbejde videre med udarbejdelse af et konkret tilbud for et fremtidigt bo-selv på Hirtshalsvej 17 i Hjørring. Baggrunden for at omlægge bo-selv afdelingen er, at målgruppen for tilbuddet har ændret sig som konsekvens af implementeringen af Indsats- og Anbringelsesstrategien. Bo-selv tilbuddet skal kunne håndtere komplekse opgaver samt sikre en tryg overgang for de unge til voksenlivet. Tilbuddet skal også ses som et alternativ til anbringelse på døgninstitution, ligesom tilbuddet skal varetage udslusningsopgaver fra institutioner og plejefamilier med henblik på at sikre korte og intensive døgninstitutions forløb. En arbejdsgruppe bestående af medarbejdere og ledere fra Børn- og Ungehuset Hjørring og Forvaltningen har udarbejdet beskrivelse af et nyt bo-selv tilbud i samarbejde med Økonomiafdelingen. Familieafdelingen og Handicapafdelingen, som bliver bestiller af tilbuddet, har ligeledes været inddraget i processen. Det nye bo-selv tilbud etableres på Hirtshalsvej 17, hvor flere unge kan bo sammen, og hvor der er personale tilstede primært morgen, eftermiddag og aften samt rådighedsvagt om natten. Bygningen på Hirtshalsvej 17 er tidligere overtaget for at huse det daværende døgntilbud ved Børn- og Ungehus Hjørring. I forbindelse med at tilbuddene skulle ændres, blev planlægning og ombygning af bygningen sat i bero. Anlægsprocessen igangsættes derfor igen og tilpasses nærværende beskrivelse af det nye bo-selv tilbud. Samtidig skal der etableres plads til familieplejeteamet

13 for at sikre tæt kontakt mellem døgntilbud og familieplejeområdet. Udvalget skal udpege en formand til bygherreudvalget for Hirtshalsvej 17. Side 13. Udover bo-selv tilbuddet, som etableres på Hirtshalsvej 17, vil der fortsat blive arbejdet med: Ung-i-egen-bolig - Lejede værelser og lejligheder i både til brug for anbringelse på eget værelse, udslusning fra plejefamilie, efterværn eller andet tilbud, hvor vurderingen er, at den unge ikke skal bo tæt sammen med andre unge. Understøttet af enten støttekontaktkorpset eller bo-selv på Hirtshalsvej, alt efter behov. Nyt klubværelsestilbud på Kløvergården i de nyetablerede 3 værelser, som er særligt målrettet korterevarende indsatser, tilbud til uledsagede unge flygtninge mv. Forvaltningen er i mundtlig kontakt og løbende dialog med Socialtilsynet om det nye bo-selv tilbud. Socialtilsynet godkender først tilbuddet, når det ligger helt færdigbeskrevet. Målgruppen for bo-selv Målgruppen for bo-selv er unge i alderen år. Der er tale om udviklingstruede unge, som har været udsat for forskellige former for omsorgssvigt gennem deres opvækst. Desuden omfatter målgruppen uledsagede unge flygtninge. Det nuværende bo-selv har været godkendt til én plads efter Serviceloven 107 til unge over 18 år, som på grund af betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer har behov for et midlertidigt ophold. Denne plads bibeholdes. Beregnet på 6 pladser og en belægning på 95 % bliver døgntaksten på det beskrevne tilbud kr Det nuværende tilbud har en døgntakst på kr Det nye tilbud er således kr. 281 dyrere pr. døgn. Flytningen til Hirtshalsvej 17 medfører, at det afskrivningsgrundlag der skal indregnes i taksten, ændres markant i forhold til det afskrivningsgrundlag der har været på Nordbovej 5. De løbende driftsudgifter er beregnet på baggrund af tidligere forbrug, som også er større end det hidtidige forbrug på Nordbovej 5. Forbruget kan ændre sig som følge af ændret brug af bygningen og den renovering der sker inden bygningen tages i brug. Den erfaring området får med ibrugtagning af bygningen vil blive lagt til grund ved takstberegningen for 2019,

14 ligesom det økonomiske resultat, som tilbuddet har ultimo 2018, skal indregnes i taksten for 2020 ud fra hvile i sig selv princippet. Side 14. Sagsfremstilllingen har den 8. januar 2018 været til orientering og drøftelse i arbejdsplads-med Familieafdelingen og arbejdsplads-med Center for tilbud til børn, unge og familie. Der var ingen kommentarer fra arbejdsplads-med Center for tilbud til børn, unge og familie. Arbejdsplads-MED Familieafdelingen kommenterede, at tilbuddet virker fleksibelt og dækkende for målgruppen, men det er vigtigt at komme godt fra start med forventningsafstemning mellem Børne- og Ungehuset Hjørring og Familieafdelingen. Lovgrundlag Lov om kommunernes styrelse Lov om social service, 66, stk. 1, nr. 6, 76 og 107 Lov om socialtilsyn og bekendtgørelsen om tilbudsportalen Økonomi Med en takststigning på kr. 281 kr. pr. døgn vil omlægningen af bo-selv tilbuddet giver en merudgift pr. ung pr. år på kr Udgiften forventes at kunne håndteres indenfor budgetrammen på myndighedsområdet, under hensyntagen til det forventede mindreforbrug ved omlægning af udredningstilbuddet jf. sagsfremstilling Nyt udredningstilbud på børne- og ungeområdet. Ombygningsudgifterne på Hirtshalsvej 17 forventes at kunne afholdes inden for anlægsrammen. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser I forbindelse med omlægningen af bo selv tilbuddet vil der være fokus på opkvalificering af personalet til løsning af opgaverne. Arbejdsplads-MED Familieafdelingen, arbejdsplads-med Center for tilbud til børn, unge og familie samt Sektor-MED Børn- og Familie er løbende blevet inddraget i processen.

15 Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Den rette støtte og kvalitet i indsatsen i forhold til målgruppen vil medvirke til at sikre, at disse børn og unge kan opnå de samme muligheder for personlig udvikling, sundhed og et selvstændigt voksenliv som deres jævnaldrende. Side 15. Bilag 1. Beskrivelse af nyt bo-selv tilbud Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget godkender etablering af nyt bo-selv tilbud som beskrevet i sagsfremstillingen at Børne- og Undervisningsforvaltningen genoptager anlægsarbejdet for Hirtshalsvej 17 at Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget indstiller overfor Økonomiudvalget og Byrådet, hvem der skal udpeges som formand for bygherreudvalget for Hirtshalsvej 17. Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget godkendte etablering af nyt bo-selv tilbud på børne og ungeområdet. Derudover godkendte udvalget at Børne- og Undervisningsforvaltningen genoptager anlægsarbejdet for Hirtshalsvej 17. Svenning Christensen blev udpeget som formand for bygherreudvalget Hirtshalsvej 17. Chelina Bagger (A) og Mehrsad Sadjadi (A) deltog ikke i behandlingen af dette punkt.

16 Side P Dialogmøder med skoler og dagtilbud Resumé Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget drøfter forslag til dialogmøder med bestyrelserne for de kommunale skoler og dagtilbud samt for privat- og friskoler og private daginstitutioner. Sagsfremstilling Dialogmøder med bestyrelserne for de kommunale skoler og dagtilbud: Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget har i den forgangne valgperiode holdt dialogmøder med bestyrelserne for skoler og dagtilbud for at understøtte det gode samarbejde og drøfte relevante emner. Møderne har været afholdt ca. to gange om året på Rådhuset. I forbindelse med den nye byrådsperiode, er det derfor passende at drøfte, om formen og indholdet på møderne skal justeres. Indtil nu har forvaltningen hovedsageligt kommet med input til dagsordenen. Dog har bestyrelserne også haft mulighed for at melde punkter ind, men dette er kun sket i begrænset omfang. Derfor er det nødvendigt at se på, om man kunne gøre noget andet for at understøtte en større grad af involvering. Ideer til ny form: Møderne kan fremover afholdes lokalt i det enkelte skoledistrikt eller dagtilbudsområde, således at den enkelte bestyrelse får ansvaret for at arrangere dialogmødet. På den måde bliver det bestyrelsernes møde med Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget og ikke forvaltningens møde med bestyrelserne Bestyrelsen er vært ved dialogmødet, og sørger for at sætte relevante punkter på dagsordenen. Det praktiske vedr. udsendelse af dagsorden og referat sørger forvaltningen fortsat for Da møderne afholdes to gange om året, vil det knapt nok være muligt at nå rundt til alle bestyrelser i løbet af de fire år. Man kan derfor overveje, om nogle bestyrelser skal gå sammen om at arrangere et møde, eftersom der er 12 bestyrelser i alt

17 Mødernes indhold skal stadigvæk omhandle relevante emner såsom budget, faglige emner m.m., men det er bestyrelsernes opgave at komme med forslag, som de gerne vil drøfte med Udvalget. Der skal også fortsat være et element omkring gensidig inspiration og erfaringsudveksling på møderne. Det er fortsat formand og næstformand (eller to andre fra bestyrelsen), der deltager i mødet. Som udgangspunkt deltager hele Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget i møderne. Side 17. Dialogmøder med privat- og friskoler samt private daginstitutioner: Ift. dialogmøder med de private aktører, er det planen, at de fortsætter som hidtil med ét møde om året på Rådhuset. Her er det muligt for både de private, Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget og forvaltningen at sætte relevante emner på dagsordenen. Hver skole eller daginstitution må sende to deltagere. Alle medlemmer af Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget deltager som udgangspunkt i møderne. Forvaltningen sørger for det praktiske herunder udarbejdelse af dagsorden og referat. Mødeformen og -indholdet evalueres efter ét år. Lovgrundlag Folkeskoleloven 46a Dagtilbudsloven Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser

18 Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget godkender ovennævnte forslag om afholdelse af dialogmøder. Side 18. Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget godkendte indstillingen, dog ønsker udvalget at holde et fællesmøde med skole- og dagtilbudsbestyrelserne årligt samt et årligt møde med henholdsvis skolebestyrelser og dagtilbudsbestyrelser. Chelina Bagger (A) og Mehrsad Sadjadi (A) deltog ikke i behandlingen af dette punkt.

19 Side Ø Anlægsregnskaber - Børne- og Undervisningsforvaltningen Resumé Børne- og Undervisningsforvaltningen fremsender 2 anlægsregnskaber til Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget til orientering. Endelig politisk godkendelse af anlægsregnskaberne sker med godkendelse af regnskab Sagsfremstilling Der er lavet regnskab for 2 anlægsprojekter på Børne- og Undervisningsforvaltningens område. Anlægsregnskaberne er gennemført i overensstemmelse med de bevilligede formål, jf. gennemgangen af anlægsprojekterne nedenfor, og det er således den regnskabstekniske afslutning af projekterne, der behandles med nærværende sagsfremstilling. Implementering af skolereform Efter folkeskolereformens implementering i var det nødvendigt at lave nogle indretningsmæssige ændringer. Formålet med anlægspuljen var, at indrette arbejdspladser på skolerne herunder team- og mødefaciliteter, så medarbejderne har ordentlige forhold at udføre arbejdet under. Desuden er 2 projekter til implementering af Skolepolitiske mål udført af denne anlægspulje: Musikinstrumenter til Musisk Skole og Fysiklokale på Lundergård undervisningssted. Energirenovering skoler Alle s bygninger har i 2011 fået foretaget energimærkning. Puljen er anvendt til at gennemføre energibesparende projekter og foranstaltninger på skolebygningerne fra 2012 til Fællespuljer renovering på skole- og dagtilbudsområdet Formålet med anlægspuljerne er at dække større og pludseligt opståede renoveringsbehov, der har et omfang, så de ikke kan afholdes af skolerne og daginstitutionerne selv.

20 Puljerne er fortløbende, hvilket betyder, at nyt budget bliver tilført de 2 puljer hvert år. Puljerne bliver delt ud på enkeltprojekter på skole- og daginstitutionsområdet. Bilag 3 viser en oversigt over projekter der er lavet i årene Der er ikke lavet anlægsregnskab for de enkelte projekter. Da ingen af projekterne overstiger 2 mio. kr. er der ikke krav om revision af regnskab. Side 20. Lovgrundlag Behandlingen af regnskaberne foretages på baggrund af Lov om kommunernes styrelse 40 og 42 med henblik på revisionsgodkendelse og optagelse i årsregnskabet for Økonomi Følgende anlægsregnskaber fremlægges herved til Børne-, Fritid- og Undervisningsudvalgets orientering. Regnskaberne overdrages til Økonomisk Forvaltning med henblik på revisionsgodkendelse samt optagelse i kommunens regnskab Anlægsprojekt Bevilling mio.kr. Regnskab mio. kr. Afvigelse mio. kr. Bilag 1 Implementering af skolereform 6,280 6,361-0,081 Bilag 2 Energirenovering skoler ,000 3,950 0,050 I alt 10,280 10,311-0,031 Anlægsregnskaberne viser et samlet merforbrug på 0,031 mio. kr. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Anlægsregnskab Implementering af skolereform 2. Anlægsregnskab Energirenovering skoler Samlet oversigt over afsluttende projekter på fællespuljer

21 Side 21. Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at anlægsregnskaberne tages til efterretning og overdrages til Økonomisk Forvaltning med henblik på revisionspåtegning og indarbejdelse i årsregnskab Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget godkendte indstillingen. Chelina Bagger (A) og Mehrsad Sadjadi (A) deltog ikke i behandlingen af dette punkt.

22 Side A Udpegning af medlemmer til politisk styregruppe for Kultur- og FritidsAlliancen Resumé Udpegning af politiske repræsentanter til Kultur- og fritidsalliancen mellem Hjørring og Frederikshavn. Sagsfremstilling KulturAlliancen er et tværkommunalt samarbejde mellem Frederikshavn og Hjørring kommuner om kultur- og fritidsliv. Kultur- og fritidsalliancen består af en overordnet rammeaftale og tre samarbejdsaftaler, nemlig en spillestedsaftale, en egnsteateraftale og kultur- og fritidsaftale. Formålet med Kultur- og fritidsalliancen er: at fremme og videreudvikle kultur- og fritidslivet i de to kommuner at bidrage til en fælles profilering af de to kommuners kultur- og fritidsaktiviteter at sikre en sammenhængende politik på kultur- og fritidsområdet på tværkommunalt plan at sikre en bedre ressourceudnyttelse gennem tværkommunal koordinering og samarbejde at styrke talentudviklingen på kultur- og fritidsområdet gennem en koordineret indsats Aftalen er etableret i et samarbejde mellem de to kommuners politiske udvalg på kulturområdet. De to udvalg har hidtil udgjort den politiske styregruppe for Kulturog fritidsalliancen, og er det besluttende organ i KulturAlliancen. I praksis sættes retningen for arbejdet i Kultur- og fritidsalliancen en gang årligt, hvor der holdes årsmøde for de to politiske udvalg. På årsmødet gives der status for arbejdet i Kultur- og fritidsalliancen, og der sættes retning for de kommende års initiativer. Opgaven har hidtil været forankret i Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget. Med konstitueringen af Hjørring Byråd er dette udvalg blevet nedlagt, og

23 opgaverne på kulturområdet er overdraget til Økonomiudvalget, mens opgaverne på fritidsområdet er overdraget til Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget samt 17.4-udvalget for Fritid og Folkeoplysning. Der skal derfor tages stilling til den fremadrettede politiske repræsentation i Kultur- og fritidsalliancen. Side 23. Det foreslås, at der i alt udpeges fem politiske repræsentanter til Kultur- og Fritidsalliancen med to repræsentanter fra Økonomiudvalget og to repræsentanter fra Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget samt formanden for 17.4-udvalget for Fritid og Folkeoplysning. Lovgrundlag Kommunalfuldmagten. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at der udpeges to politiske repræsentanter til Kultur- og Fritidsalliancen Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget udpegede Bjarne Mølgaard og Sven Bertelsen til Kultur- og Fritidsalliancen. Chelina Bagger (A) og Mehrsad Sadjadi (A) deltog ikke i behandlingen af dette punkt.

24 Side I Børn og Unge Topmøde 2018 Resumé Programmet for Børn og Unge Topmødet gennemgås. Sagsfremstilling Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget gennemgår programmet for Børn og Unge Topmødet. Lovgrundlag Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag Program KL s Børn & Unge Topmøde Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at sagen tages til efterretning. Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget tog orienteringen til efterretning.

25 Chelina Bagger (A) og Mehrsad Sadjadi (A) deltog ikke i behandlingen af dette punkt. Side 25.

26 Side G Orientering fra formanden Intet til orientering. Chelina Bagger (A) og Mehrsad Sadjadi (A) deltog ikke under dette punkt G Forvaltningen orienterer Forvaltningen orienterede om studietur den 2-4. maj Chelina Bagger (A) og Mehrsad Sadjadi (A) deltog ikke under dette punkt G Orientering fra medlemmerne Svenning Christensen orienterede om henvendelse fra plejefamilie. Chelina Bagger (A) og Mehrsad Sadjadi (A) deltog ikke under dette punkt.

27 Side 27. Underskrifter Mai-Britt Beith Sven Bertelsen Tim Jensen Ole Ørnbøl Chelina Bagger Mehrsad Sadjadi Bjarne Mølgaard Svenning Christensen Mette Jensen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested:

Læs mere

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 16:40 Mødested: Fraværende: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Dana Cup Academi, Børge

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 19:00 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Aalborg Fraværende:

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:45 Mødested:

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:15 Mødested: Familiehuset Kløvergården,

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:20 Mødested: Kløvergården,

Læs mere

Hjørring Kommune. 2. Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og. Undervisningsudvalgets område

Hjørring Kommune. 2. Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og. Undervisningsudvalgets område Hjørring Kommune Sag nr. 85.02.02-A26-1-17 03-01-2018 Side 1. Bilag 3 Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalgets område 1. Overleveringsmateriale til det

Læs mere

Forslag til ændring i tilbud ved Børn, unge og Familiecentret Hjørring kommune Nyt udredningstilbud

Forslag til ændring i tilbud ved Børn, unge og Familiecentret Hjørring kommune Nyt udredningstilbud Forslag til ændring i tilbud ved Børn, unge og Familiecentret Hjørring kommune Nyt udredningstilbud DATO Kort beskrivelse af forslag til nyt behandlingstilbud Sidst rettet Udredningsopgaverne skal fremover

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale 469,

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Børne-, Unge- og Familiepolitik Fælles Ansvar - Fælles indsats

Børne-, Unge- og Familiepolitik Fælles Ansvar - Fælles indsats Børne-, Unge- og Familiepolitik 2018 Fælles Ansvar - Fælles indsats INDLEDNING Et godt hverdagsliv er afgørende for alle børn, unge og familier i Hjørring Kommune uanset social og kulturel baggrund. En

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Hjørring Kommunes Indsats- og Anbringelsespolitik

Hjørring Kommunes Indsats- og Anbringelsespolitik Hjørring Kommunes Indsats- og Anbringelsespolitik 2016-2018 Lovgivningsmæssig baggrund Januar 2006 trådte Anbringelsesreformen i kraft. Anbringelsesreformen havde fokus på at styrke det faglige grundlag

Læs mere

Børne-, Unge- og Familiepolitik Fælles ansvar - fælles indsats

Børne-, Unge- og Familiepolitik Fælles ansvar - fælles indsats Børne-, Unge- og Familiepolitik 2018 Fælles ansvar - fælles indsats INDLEDNING Et godt hverdagsliv er afgørende for alle børn, unge og familier i Hjørring Kommune uanset social og kulturel baggrund. En

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Bemærkninger Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:05 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Indsats- og Anbringelsespolitik

Indsats- og Anbringelsespolitik Indsats- og Anbringelsespolitik Retning for arbejdet med udsatte børn og unge i Hjørring Kommune 2016-2018 INDLEDNING LOVGIVNINGSMÆSSIG BAGGRUND INDHOLD Indledning... 2 Lovgivningsmæssig baggrund... 3

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 00.30.02-Ø00-9-16 3. Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget følger op på dialogmødet med skolebestyrelser

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:50 Mødested: Børnehuset Hirtshals,

Læs mere

Sammenhængende Børnepolitik

Sammenhængende Børnepolitik Sammenhængende Børnepolitik Brønderslev Kommune 1. udgave 1.12.200 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 1.1. 1.2. 1.. 1.4. Baggrund Udarbejdelse og godkendelse Afgrænsning og sammenhæng til andre politikker

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018

Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018 Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018 Mødedato 14. december 2017 Mødetidspunkt 16:00 Konstituerende møde. Mødelokale F 6 Mødedeltagere Anne Sofie Uhrskov (V) Morten Skovgaard (V) Charlotte Drue (V)

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 13:30 Mødested: Elektronisk møde Fraværende:

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen 1 - Referat BFU -kopi-4.docx Hører til journalnummer: 00.22.04-A26-1-18 Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt:

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:10 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 19:40 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

ÅRSBERETNING 2018 ... 2... 2... 2... 3... 4... 5... 5... 6... 7... 7... 8... 9... 10... 11... 12... 12... 13... 13 1 2 3 4 5 6 Integrationsrådet anser foreningslivet for at være en vigtig aktør i integrationsprocessen,

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.15 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Møde i Udvalg for dagtilbud og familier

Møde i Udvalg for dagtilbud og familier Møde i Udvalg for dagtilbud og familier Åben Referat Dato: Tirsdag den 5. februar 2019 Tidspunkt: 18:30 Sted: Afbud: Rådhuset Bryllupssalen Berit Torm (Venstre) Furesø Kommune Møde i Udvalg for dagtilbud

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ungesekretariatet,

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl.

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl. Dagsorden Handicapråd Mødedato: 20. september 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 4, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14:45 2 2 Orientering

Læs mere

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Peter Duetoft

Læs mere

Følgende sager behandles:

Følgende sager behandles: Referat - Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:15 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:40 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Status på økonomi og handleplan

Status på økonomi og handleplan Status på økonomi og handleplan Børn og familie August 2015 Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Udvikling i økonomien... 3 Udvikling i niveauet for anbringelser...

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: 5. sal, JC-mødelokale,

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Afbud fra: Kasper Glyngø Bemærkninger: Mødets

Læs mere

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Beslutning: (USS/UBE/KFI) Afrapportering på arbejdsprogrammet Fortsat Fremgang for Furesø, Punkt 2.4: Gode bo-, aktivitets-, beskæftigelses- og fritidstilbud for mennesker med handicap Sagsnr. i ESDH:

Læs mere

Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Vedtaget budget

Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Vedtaget budget I mio. kr. Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Overførsel Korr. pr. 31. Afvigelse korrigeret til 2018 Budget december Heraf overførsel til 2019 (+) = merforbrug (+) = merforbrug (-) = mindreforbrug

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelseset. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2016 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 11,6 mio. kr. Børne- Skole

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2017 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 14,8 mio. kr. Børne-

Læs mere

Dagsorden. for. Fællesmøde mellem Kultur- og Fritidsudvalget, Skoleudvalget og Socialudvalget den 3. oktober 2006, Kl i Sollentuna 1 og 2

Dagsorden. for. Fællesmøde mellem Kultur- og Fritidsudvalget, Skoleudvalget og Socialudvalget den 3. oktober 2006, Kl i Sollentuna 1 og 2 Skole og Kulturforvaltningen mdp Dagsorden for Fællesmøde mellem Kultur og Fritidsudvalget, Skoleudvalget og Socialudvalget den 3. oktober 2006, Kl. 16.30 i Sollentuna 1 og 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr.

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. 11:35 Mødested: R-329 - Høringsmøde Budget Fraværende: Bodil Kjær Bemærkninger

Læs mere

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN Udvalget For Kultur og Fritid Forretningsorden for fagudvalgene i Rebild Kommune 1. januar 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Konstituering...3 Udvalgets møder...3 Dagsorden, fremlæggelse...3

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde Status for handleplan for det specialiserede børne-familieområde August 2019 Kommunalbestyrelsen har i april 2019 tiltrådt indstillingen om en handleplan for det specialiserede børne-familieområde. Handleplanen

Læs mere

Stevns Udsatteråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 20. juni 2019 Kl. 14:00. Medlemmer. Bemærkning:

Stevns Udsatteråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 20. juni 2019 Kl. 14:00. Medlemmer. Bemærkning: Referat Mødelokale 2, Rådhuset, Kl. 14:00 Medlemmer Helen Sørensen (A) Jacob Panton Kristiansen (V) Rikke Ackermann Majbritt Bjerke Per B. Jensen Peder A. Larsen Jacob Buch-Andersen Tinamaria Götz Anja

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre tirsdag den 5. november Kl. 16:30 i Kantinen, Allerslev

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre tirsdag den 5. november Kl. 16:30 i Kantinen, Allerslev Referat tirsdag den 5. november 2013 Kl. 16:30 i Kantinen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. SSÆ - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Temadrøftelse: Tilsynsreformen...2 05-11-2013 Side 1 1. SSÆ - Godkendelse

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: 13. januar 2015 Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Lars Jørn Lind Jakobsen Bemærkninger Følgende sager

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:15 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

REFERAT. Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget. Mandag den 8. januar 2007 kl

REFERAT. Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget. Mandag den 8. januar 2007 kl REFERAT Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget Mandag den 8. januar 2007 kl. 16.00 på Frederikssund Rådhus i lokale nr. 311 Direktøren for Social-, arbejdsmarked og kommunikations kontor Mødedeltagere: Kim

Læs mere

Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:45 Mødested: Mødelokale 049,

Læs mere

Styrelsesvedtægt - for områdebestyrelser for dagtilbud i Egedal Kommune

Styrelsesvedtægt - for områdebestyrelser for dagtilbud i Egedal Kommune Styrelsesvedtægt - for områdebestyrelser for dagtilbud i Egedal Kommune Kommentar [E1]: ændring BEGREBSDEFINITION Dagtilbud Er en fælles betegnelse for alle de steder Egedal Kommune tilbyder dagpasning

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: 27.00.00-P00-2-16

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

FAMILIE OG BØRN Budget Budgetbeskrivelse Familie og børn

FAMILIE OG BØRN Budget Budgetbeskrivelse Familie og børn Budget 217-22 Budgetbeskrivelse Familie og børn Side 1 af 1 1. Det overordnede budget Politikområdet Familie og børn hører under Udvalget for Skoler, Familie og Børn, og har et samlet budget på 91,9 mio.

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:15 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:45 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere