Opgave 1. På hospital, case

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Opgave 1. På hospital, case"

Transkript

1 Opgave 1. På hospital, case I arbejder som social- og sundhedsassistenter på medicinsk afdeling A1 på Odense Universitetshospital. Det er et stort hospital med mange specialer. Afdeling A1 er en almenmedicinsk afdeling. På afdeling A1 er social- og sundhedsassistenterne/-eleverne oplært i at proppe venflon. Afdelingen har følgende værdier: Respekt for patienternes selvbestemmelse. Sikkerhed i arbejdet. Samarbejde med patienterne i behandling og pleje. Fremme af patienternes aktive deltagelse. Grundlæggende vægt på omsorg og empati. Professionalisme. I møder i dagvagt og får ansvaret for at passe de to patienter på stue 12. Svend Petersen Anamnese Svend Petersen er 54 år. Han blev indlagt pga. urinvejsinfektion med henblik på antibiotisk behandling i.v. Derhjemme var han igennem 4-5 dage blevet tiltagende træt og afkræftet og havde høj feber, så egen læge valgte at indlægge ham. Efter 5 dages indlæggelse er Svend Petersen nu færdigbehandlet for urinvejsinfektionen, men han føler sig stadig meget træt og afkræftet og har derfor svært ved at komme ud af sengen ved egen hjælp. Hjemme har han haft store vandladninger og været meget tørstig. Han har haft flere infektioner end sædvanligt de sidste 4 måneder. I forbindelse med indlæggelsen blev der taget blodprøver, som viste for højt blodsukker, og Svend Petersen blev derfor udredt og fik diagnosen type 2-diabetes. Han forbliver derfor indlagt med henblik på at skulle lære at leve med type 2-diabetes. Han er nu sat i behandling med tbl. Metformin Actavis 500 mg x 2 dgl. Under indlæggelsen skal Svend Petersen have information om livsstil i forhold til at leve med type 2-diabetes. Han har igennem mange år været overvægtig, og der er en diætist tilknyttet i forbindelse med kostomlægning. Svend Petersen ryger dagligt ca. 15 cigaretter.

2 Han er interesseret i at vide noget mere om, hvordan han skal tackle alle de nye udfordringer, han står overfor. Svend Petersen klarer selv sin personlige hygiejne. Pga. træthed og svimmelhed er han blevet forflyttet fra seng til kørestol med glidebræt og glidestykke, men dette er ikke noget, der skal fortsætte derhjemme. Social baggrund Svend Petersen er gift med Inge, og de har to store børn, der begge er flyttet hjemmefra. Svend og Inge Petersen bor i et hus lidt uden for byen, i en lille by hvor de er meget aktive i det lokale samfund. Svend Petersen har arbejdet som lastbilchauffør i 18 år. De sidste 10 år kørte han med mælk for Arla og kom hjem dagligt. Svend Petersen er nu førtidspensionist efter en arbejdsulykke for 5 år siden, hvor han fik paraplegi. Svend Petersen sidder i kørestol. Han har ingen problemer med dette og har vænnet sig til kørestolen. Dvs. at han selv klarer alle ADL-funktioner, og under normale omstændigheder kan han selv forflytte sig til og fra kørestol. Han og Inge har fundet en god rytme i hverdagen sammen, og de klarer sig godt. Han har en bror, der bor i nærheden med sin hustru. Begge forældre er døde. Kulturelle interesser Svend Petersens store interesse er lokalsamfundet. Han sidder i bestyrelsen i den lokale idrætsforening, men har aldrig selv været aktiv. Han arrangerer og hjælper til ved diverse aktiviteter i byen, bl.a. er han opråber til bingoaften en gang om ugen. Desuden tilbringer han meget tid sammen med sin familie. En gang imellem tager han ud at fiske sammen med broderen, men det sker ikke så tit mere, fordi Svend Petersen har så meget andet at tage sig til. Jonas Møller Anamnese Jonas Møller er 21 år og har fået konstateret colitis ulcerosa for tre et halvt år siden. For 7 dage siden blev han akut dårlig med mavesmerter og blodig diarre. Han blev indlagt til medicinsk behandling med Sulo-Medrol i.v. og væske. Han er meget træt og afkræftet. Han har fået en blodtransfusion. Symptomerne er fortsat de samme.

3 Der opstartes parenteral ernæring, og man overvejer en stomi. Lægerne har netop nævnt det på stuegang for Jonas Møller. Han er utrolig ked af situationen og har svært ved at modtage hjælp. Han er indelukket og svær at komme i snak med. Fordi Jonas Møller er så afkræftet, får han hjælp til personlig hygiejne og påklædning. Social baggrund Jonas Møller bor hos sine forældre i et hus tæt på byen. Han har en lillesøster på 19 år, som også er hjemmeboende. Han går på teknisk skole og er ved at uddanne sig som mekaniker, men han har svært ved at følge med, fordi han er meget fraværende pga. sygdom. Kulturelle interesser Jonas Møllers interesser er at være sammen med kammeraterne, tage på pub og spille pool eller bare hænge ud sammen. Men det er aftaget, efter Jonas Møller fik sygdommen. Han kan godt lide at læse, især motorblade. Tidligere svømmede han også meget. Når han har fri fra skole, tilbringer han meget tid foran fjernsynet.

4 Opgave 1. På hospital, konkurrenceopgave Tidsramme Forberedelse: 10 min. Udførsel af pleje: 30 min. Evaluering: 5 min. I møder i dagvagt på afdeling A1, hvor I får til opgave at passe de to patienter på stue 12. Svend Petersen har klaret personlig hygiejne og delvis påklædning, da nattevagten tidligere på morgenen hjalp ham op på toilettet. Jeres arbejdsopgaver er følgende: Svend Petersen Konkrete opgaver hos Svend Petersen er: Han skal have hjælp til at komme ud af sengen vha. glidebræt og glidestykke pga. træthed og nedsat kraft efter 5 dages indlæggelse. Han skal have skjorte og bluse på. Han skal instrueres i at tage sin medicin korrekt og have hjælp til dette. Han skal under indlæggelsen informeres om livsstilsændringer, herunder kost, motion og rygestop. Han skal instrueres i, hvordan han skal forholde sig til sin sygdom, når han bliver udskrevet. Desuden skal Svend Petersen hjælpes med de behov, han har. Jonas Møller Konkrete opgaver hos Jonas Møller er: Han skal have målt temperatur, blodtryk og puls. Han skal vaskes foroven og have tøj på.

5 Han skal have morgenmad. Den intravenøse væske (NaCl) skal tages ned, og venflon skal proppes. Desuden skal Jonas Møller hjælpes med de behov, han har.

6 Opgave 1. På hospital, vejledning til skuespillerne I arbejder som social- og sundhedsassistenter på medicinsk afdeling A1 på Odense Universitetshospital. Det er et stort hospital med mange specialer. Afdeling A1 er en almenmedicinsk afdeling. På afdeling A1 er social- og sundhedsassistenterne/-eleverne oplært i at proppe venflon. Afdelingen har følgende værdier: Respekt for patienternes selvbestemmelse. Sikkerhed i arbejdet. Samarbejde med patienterne i behandling og pleje. Fremme af patienternes aktive deltagelse. Grundlæggende vægt på omsorg og empati. Professionalisme. I møder i dagvagt og får ansvaret for at passe de to patienter på stue 12. Svend Petersen Anamnese (sygehistorie) Du er 54 år. Du blev indlagt pga. urinvejsinfektion med henblik på antibiotisk behandling i.v. (penicillin). Du blev igennem 4-5 dage tiltagende træt og afkræftet og havde høj feber, så din egen læge valgte at indlægge dig. Efter 5 dages indlæggelse er du nu færdigbehandlet for urinvejsinfektionen, men du føler dig stadig meget træt og afkræftet og har derfor svært ved at komme ud af sengen ved egen hjælp. Hjemme har du haft store vandladninger og været meget tørstig. Du har haft flere infektioner end sædvanligt de sidste 4 måneder. I forbindelse med indlæggelsen blev der taget blodprøver, som viste for højt blodsukker, og du er derfor blevet udredt og har fået diagnosen type 2-diabetes (sukkersyge). Du forbliver derfor indlagt med henblik på at skulle lære at leve med type 2-diabetes. Du er nu sat i behandling med tbl. Metformin Actavis 500 mg x 2 dgl. (medicin mod sukkersyge). Under indlæggelsen skal du have information om livsstil i forhold til at leve med type 2-diabetes. Du har igennem mange år været overvægtig, og der er en diætist tilknyttet i

7 forbindelse med kostomlægning. Du ryger dagligt ca. 15 cigaretter. Du er interesseret i at vide noget mere om, hvordan du skal tackle alle de nye udfordringer, du står overfor. Du klarer selv personlig hygiejne. Pga. træthed og svimmelhed er du blevet forflyttet fra seng til kørestol med glidebræt og glidestykke, men dette er ikke noget, der skal fortsætte derhjemme. Social baggrund Du er gift med Inge, og I har to store børn, der begge er flyttet hjemmefra. I bor i et hus lidt uden for byen, i en lille by hvor I er meget aktive i det lokale samfund. Inge tager sig af husholdningen, og du bruger tiden på frivilligt arbejde. Du har arbejdet som lastbilschauffør i 18 år. De sidste 10 år kørte du med mælk for Arla og kom hjem dagligt. Du var meget glad for dit arbejde og trivedes i det. Du er nu førtidspensionist efter en arbejdsulykke for 5 år siden, hvor du fik paraplegi (lammelse af underkrop og begge ben). Du sidder i kørestol, men har ingen problemer med dette. Du klarer selv alle ADL-funktioner (personlig pleje, rengøring, indkøb, påklædning, toiletbesøg osv.) og kan under normale omstændigheder selv forflytte dig til og fra kørestol. Du og Inge har fundet en god rytme i hverdagen sammen, og I klarer jer godt. Vandladning og det at holde gang i maven er ikke noget problem. Ligeledes har du og Inge fundet en løsning på at være sammen som par (seksuelt) trods lammelserne. Du har en bror, der bor i nærheden med sin hustru. Dem har I god kontakt med og I ser dem ofte. Begge dine forældre er døde. Kulturelle interesser Din store interesse er lokalsamfundet, hvor du bruger næsten al din fritid. Du sidder i bestyrelsen i den lokale idrætsforening, men du har aldrig selv været aktiv. Du arrangerer og hjælper til ved diverse aktiviteter i byen, bl.a. er du opråber til bingoaften en gang om ugen. Desuden tilbringer du meget tid sammen med din familie. En gang imellem tager du ud at fiske sammen med din bror, men det sker ikke så tit mere, fordi du har så meget andet at tage dig til.

8 Instruktion Du er fortsat indlagt med henblik på at få kendskab til at leve med type 2-diabetes, og så er du stadig meget træt og lidt svimmel. Derfor bliver du også forflyttet med glidebræt og glidestykke, når du skal ud af sengen. Du skal holde fast i, at eleverne skal bruge glidebræt/glidestykke. Du er startet på ny medicin i form af tabletter, og du synes, det er lidt svært at vænne sig til. Du tænker meget på, hvad det koster at købe medicin og nåle, når du skal måle blodsukker så mange gange, og du spørger ind til dette. Du ved ikke noget om egenbetaling eller evt. tilskud. Du føler dig ikke syg, men er åben over for de nye informationer om livsstilsændring, du får. Men det er ikke dig, der laver mad, og derfor vil du gerne have, at de også giver informationerne videre til din hustru. Du spørger meget interesseret ind til det, de fortæller dig, men du virker alligevel lidt, som om du ikke helt forstår alvoren af det. Du laver sjov med de ting, der sker omkring dig. Du fortæller, at du i forvejen er meget aktiv (bare ikke fysisk), og at du ikke har så meget tid i hverdagen til at foretage dig nye ting. Inge Petersen, Svends hustru Instruktion Du er gift med Svend, og du arbejder på deltid som sekretær ved et shippingfirma. Du er lidt bekymret for, hvordan det hele skal gå, når Svend Petersen kommer hjem. Du har svært ved at forstå, at der skal ændres på kosten. Du mener ikke, at det kan have den store betydning, hvad man spiser, for I har jo altid levet sådan, og Svend Petersen har aldrig været syg på den måde før, og det hele kører jo så fint, og I klarer jer godt. Det er ikke rigtig gået op for dig, at det er alvorligt. Du kommer uventet på besøg, mens social- og sundhedsassistenterne er på stuen. Du har en hjemmelavet lagkage med, som var til overs fra i går, da du havde gæster til kaffe. Du serverer den for Svend Petersen, og du vil gerne have kaffe til.

9 Jonas Møller Anamnese Du er 21 år og har fået konstateret collitis ulcerosa (tarmsygdom) for tre et halvt år siden. For 7 dage siden blev du akut dårlig med mavesmerter og blodig diarre. Du blev indlagt til medicinsk behandling med Sulo-Medrol (binyrebarkhormon) i.v. og væske. Du er meget træt og afkræftet. Du har fået en blodtransfusion. Symptomerne er fortsat de samme. Der opstartes parenteral ernæring (ernæring igennem en vene), og man overvejer en stomi (afføring ud igennem siden af maven i en pose). Lægerne har netop nævnt det på stuegang for dig, og du er utrolig ked af situationen og har svært ved at modtage hjælp. Du er indelukket og svær at komme i snak med. Fordi du er så afkræftet, får du hjælp til at vaske dig foroven og til påklædning. Social baggrund Du bor hos dine forældre i et hus tæt på byen. Du har en lillesøster på 19 år, som også er hjemmeboende. Du går på teknisk skole og er ved at uddanne dig som mekaniker, men du har svært ved at følge med, fordi du er meget fraværende pga. sygdom. Kulturelle interesser Dine interesser er at være sammen med kammeraterne, tage på pub og spille pool eller bare hænge ud sammen. Men det er aftaget, efter du fik sygdommen. Du kan godt lide at læse, især motorblade. Tidligere svømmede du også meget. Når du har fri fra skole, tilbringer du meget tid foran fjernsynet. Instruktion Du ligger i sengen med dynen trukket godt op til ansigtet. Du har en iphone med musik i ørene, og du er ikke meget for at slukke. Du er tavs og svarer kun kort, når du bliver spurgt om noget. Du virker afvisende og ligeglad, når personalet henvender sig til dig, men jo mere de forsøger, jo mere villig bliver du. Du skal acceptere at få morgenmad. Du vil helst bare blive liggende i sengen, og du har ikke lyst til at komme op og slet ikke til at sidde sammen med andre. Du liver op, når snakken falder på biler, og den uddannelse du er i gang med som mekaniker det er noget, du er meget interesseret i. Hvis de rigtig får dig til at tale, spørger du, om folk med stomi har sex.

Opgave 1. På hospital, bedømmelsesskema

Opgave 1. På hospital, bedømmelsesskema Opgave 1. På hospital, bedømmelsesskema Dommer: Deltagere: og 1. Planlægning og gennemførelse (i alt maks. 3 ) Maks. Dine 1A: Planlægning og fordeling af arbejdsopgaverne (maks. 10 ) 1B: Arbejdet planlægges

Læs mere

Opgave 1 (dag 1) På hospital, baggrund

Opgave 1 (dag 1) På hospital, baggrund Opgave 1 (dag 1) På hospital, baggrund I arbejder som social- og sundhedsassistenter på medicinsk afdeling MN på X-købing sygehus. Det er et stort provinshospital med mange specialer, røntgenafdeling,

Læs mere

Opgave 2 (dag 2) I hjemmeplejen, baggrund

Opgave 2 (dag 2) I hjemmeplejen, baggrund Opgave 2 (dag 2) I hjemmeplejen, baggrund Information om Helle og Karl Meyer Opgaven finder sted i hjemmeplejen, hvor I sammen skal besøge datteren Helle Meyer og faderen Karl Meyer. De har kun haft hjælp

Læs mere

Regionsmesterskaber SOSU Skills d. 1 Oktober 2015

Regionsmesterskaber SOSU Skills d. 1 Oktober 2015 Vejledning til skuespillere: Tove Jensen, 76 år Baggrundshistorie: Tove og Poul Jensen har været gift siden 1960. De har to børn og fem børnebørn. Datteren bor med sin mand her i byen, og sønnen bor i

Læs mere

Opgave 5. På hospital, vejledning til skuespillere

Opgave 5. På hospital, vejledning til skuespillere Opgave 5. På hospital, vejledning til skuespillere Karsten Berg Baggrund (som beskrevet for eleverne) Karsten Berg er 37 år, skibsingeniør og gift med Lilly, og sammen har de tre børn på fem, syv og otte

Læs mere

Regionsmesterskaber, SOSU - Skills, 2013

Regionsmesterskaber, SOSU - Skills, 2013 Generel orientering om prøvevilkår: Til regionsmesterskaberne har I en tidsramme på 45 minutter til opgaveløsningen fordelt på: Forberedelse/planlægning: 10 min. Udførelse af pleje: 30 min. Evaluering:

Læs mere

i SKILLS DM i SOSU 2019 DM i SOSU april, Arena Næstved Opgave 5. Kliniske sygeplejeopgaver. Materiale til skuespillere

i SKILLS DM i SOSU 2019 DM i SOSU april, Arena Næstved Opgave 5. Kliniske sygeplejeopgaver. Materiale til skuespillere 04.-06. april, Arena Næstved Opgave 5. Kliniske sygeplejeopgaver. Materiale til skuespillere Opgave 5. Kliniske sygeplejeopgaver Opgave 5. Kliniske sygeplejeopgaver, case Opgave 5 består af fire små kliniske

Læs mere

DM i SOSU 2011. 27. 29. januar, Odense Kongres Center. Konkurrenceopgaver. Baggrundsmateriale til elevernes forberedelse før konkurrencen

DM i SOSU 2011. 27. 29. januar, Odense Kongres Center. Konkurrenceopgaver. Baggrundsmateriale til elevernes forberedelse før konkurrencen DM i SOSU 2011 27. 29. januar, Odense Kongres Center Konkurrenceopgaver Baggrundsmateriale til elevernes forberedelse før konkurrencen Opgave 1: På hospital Opgave 2: I hjemmeplejen Opgave 3: Praktisk

Læs mere

Regionsmesterskaber, SOSU Skills 2016

Regionsmesterskaber, SOSU Skills 2016 Generel orientering om prøvevilkår Til regionsmesterskaberne har I en tidsramme på 45 minutter til opgaveløsningen fordelt på: Forberedelse/planlægning: 10 min. Udførelse af pleje: 30 min. Evaluering:

Læs mere

i SKILLS DM i SOSU 2017 DM i SOSU januar, Gigantium, Aalborg Opgave 2. Praktisk sygeplejeopgave Materiale til skuespillere

i SKILLS DM i SOSU 2017 DM i SOSU januar, Gigantium, Aalborg Opgave 2. Praktisk sygeplejeopgave Materiale til skuespillere 26. 28. januar, Gigantium, Aalborg Opgave 2. Praktisk sygeplejeopgave Materiale til skuespillere Program for Torsdag den 26. januar 2017 Tid Aktivitet 9.00 10.15 Åbningsceremoni for DM i Skills. Se SkillsDenmarks

Læs mere

Diabetes DIABETES TYPE 2. Diabetes kaldes også sukkersyge. fedtet sidder på maven der er udslagsgivende for, om sygdommen bryder ud.

Diabetes DIABETES TYPE 2. Diabetes kaldes også sukkersyge. fedtet sidder på maven der er udslagsgivende for, om sygdommen bryder ud. Diabetes Type 2 Diabetes Diabetes kaldes også sukkersyge. Der findes to forskellige typer diabetes: type 1 og type 2. Når du har type 2-diabetes, reagerer dine celler ikke så godt på insulin det stof,

Læs mere

Resultatskema kommunen: Hvordan har du det? 2011 I procent, antal i parentes

Resultatskema kommunen: Hvordan har du det? 2011 I procent, antal i parentes =0 Er du dreng eller pige? Dreng 51% (1.232) Pige 49% (1.198) Manglende svar 0% (8) Sådan er jeg for det meste: Meget glad 74% (1.808) Glad 22% (544) Ikke glad 3% (75) Hvad synes du om klassen? Meget glad

Læs mere

Sådan styrker du samarbejdet med lægen. - og får bedre behandling og livskvalitet

Sådan styrker du samarbejdet med lægen. - og får bedre behandling og livskvalitet Sådan styrker du samarbejdet med lægen - og får bedre behandling og livskvalitet Det handler om indsigt og kontrol I dette hæfte finder du vejledning og konkrete værktøjer til, hvordan du styrker samarbejdet

Læs mere

Opgave 2. Opgaver på medicinsk afdeling på sygehus, bedømmelsesskema

Opgave 2. Opgaver på medicinsk afdeling på sygehus, bedømmelsesskema Opgave 2. Opgaver på medicinsk afdeling på sygehus, bedømmelsesskema Sygepleje til indlagte patienter med akutte sygdomme Dommer: Hold nr.: Deltagere: og 1. Planlægning og fordeling af opgaverne Planlægning

Læs mere

Behandling af Myelomatose med cyklofosfamid og Dexamethason

Behandling af Myelomatose med cyklofosfamid og Dexamethason Patientinformation Behandling af Myelomatose med cyklofosfamid og Dexamethason - Hæmatologisk Afsnit Velkommen til Vejle Sygehus Medicinsk Afdeling 1 rev. aug. 2011 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2

Læs mere

Opgave 3. På hospital, vejledning til skuespillerne

Opgave 3. På hospital, vejledning til skuespillerne Opgave 3. På hospital, vejledning til skuespillerne I er indlagt på Aalborg Universitetshospital på ortopædkirurgisk afdeling O2, som modtager patienter med forskellige former for knoglebrud. I er begge

Læs mere

Hjertesvigtklinikken. Regionshospitalet Silkeborg. Medicinsk Afdeling M1

Hjertesvigtklinikken. Regionshospitalet Silkeborg. Medicinsk Afdeling M1 Hjertesvigtklinikken Regionshospitalet Silkeborg Medicinsk Afdeling M1 Velkommen til hjertesvigt-klinikken på M1 På hjerteafdelingen har vi specialuddannet en gruppe sygeplejersker, som i samarbejde med

Læs mere

Velkommen til Medicinsk Sengeafsnit 2

Velkommen til Medicinsk Sengeafsnit 2 Velkommen til Medicinsk Sengeafsnit 2 Beliggende på plan 8 Til patienter og pårørende Regionshospitalet Randers Medicinsk Afdeling I denne pjece er der oplysninger, som kan have betydning for dig og dine

Læs mere

Kort fortalt. Type 2-diabetes. www.diabetes.dk

Kort fortalt. Type 2-diabetes. www.diabetes.dk Kort fortalt Type 2-diabetes www.diabetes.dk Som nyt medlem får du kogebogen: Fuldkorn der frister Type 2-diabetes Flere og flere danskere får i disse år type 2-diabetes. Tidligere blev sygdommen kaldt

Læs mere

Information til patienter og pårørende Velkomstpjece

Information til patienter og pårørende Velkomstpjece Side 1 af 1 Velkommen til Neurologisk Sengeafdeling, N61. Denne pjece indeholder nogle praktiske oplysninger om Beskrivelse af Neurologisk sengeafdeling N61 N61 består af 3 selvstændige sengeafsnit, beliggende

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Resultatskema kommunen: Hvordan har du det? 2013 I procent, antal i parentes

Resultatskema kommunen: Hvordan har du det? 2013 I procent, antal i parentes =0 Er du dreng eller pige? Dreng 50% (1.458) Pige 49% (1.437) Manglende svar 0% (9) Sådan er jeg for det meste: Meget glad 70% (2.039) Glad 26% (760) Ikke glad 3% (83) Hvad synes du om klassen? Meget glad

Læs mere

Kort fortalt. Type 2-diabetes

Kort fortalt. Type 2-diabetes Kort fortalt Type 2-diabetes Hvad er type 2-diabetes? Normalt nedbryder kroppen den mad, du spiser til blandt andet sukkerstoffer, som optages i blodet. Her hjælper det vigtige hormon insulin med at få

Læs mere

Kort fortalt. Type 2-diabetes. www.diabetes.dk

Kort fortalt. Type 2-diabetes. www.diabetes.dk Kort fortalt Type 2-diabetes www.diabetes.dk Som nyt medlem får du kogebogen: Fuldkorn der frister Type 2-diabetes Flere og flere danskere får i disse år type 2-diabetes. Tidligere blev sygdommen kaldt

Læs mere

Opgave 1 (dag 1), På hospital, bedømmelsesskema

Opgave 1 (dag 1), På hospital, bedømmelsesskema Opgave 1 (dag 1), På hospital, bedømmelsesskema Dommer: Deltagere: og 1. Planlægning (i alt maks. 3 ) Maks. 1A: Planlægning og fordeling af arbejdsopgaverne (maks. 10 ) 1B: Arbejdet planlægges i en hensigtsmæssig

Læs mere

Lungebetændelse/ Pneumoni

Lungebetændelse/ Pneumoni Lungebetændelse/ Pneumoni Information til patienter Regionshospitalet Silkeborg Diagnostisk Center Sengeafsnit M1/M2/M3 Hvad er lungebetændelse? Du er indlagt med en lungebetændelse/pneumoni, som er en

Læs mere

Til patienter og pårørende. Venetrombolyse. Behandling af blodprop i dybe vener. Vælg billede. Vælg farve. Karkirurgisk Afdeling

Til patienter og pårørende. Venetrombolyse. Behandling af blodprop i dybe vener. Vælg billede. Vælg farve. Karkirurgisk Afdeling Til patienter og pårørende Venetrombolyse Behandling af blodprop i dybe vener Vælg billede Vælg farve Karkirurgisk Afdeling 2 Kort om sygdommen En vene er en blodåre, der leder blodet tilbage til hjerte

Læs mere

Patientinformation. Nyopdaget Diabetes. Patientforløb

Patientinformation. Nyopdaget Diabetes. Patientforløb Patientinformation Nyopdaget Diabetes Patientforløb Kvalitet Døgnet Rundt Børne- og ungeklinikken SUKKERSYGE, DIABETES MELLITUS TYPE 1. Beskrivelsen omhandler den akutte indlæggelse på Børne- og ungeklinikken,

Læs mere

Velkommen til Medicinsk Afsnit M1, M2 og M3 Praktiske oplysninger til patienter og pårørende. Regionshospitalet Silkeborg

Velkommen til Medicinsk Afsnit M1, M2 og M3 Praktiske oplysninger til patienter og pårørende. Regionshospitalet Silkeborg Velkommen til Medicinsk Afsnit M1, M2 og M3 Praktiske oplysninger til patienter og pårørende Regionshospitalet Silkeborg Diagnostisk Center Medicinsk Afsnit M1, M2 og M3 Indhold Velkommen til Medicinsk

Læs mere

DU VED, DU ER I GOD BEHANDLING, NÅR DU KAN LEVE ET LIV SOM ALLE ANDRE

DU VED, DU ER I GOD BEHANDLING, NÅR DU KAN LEVE ET LIV SOM ALLE ANDRE DU VED, DU ER I GOD BEHANDLING, NÅR DU KAN LEVE ET LIV SOM ALLE ANDRE Er du ikke længere begrænset af din HS, hverken fysisk eller psykisk? Materialet er støttet økonomisk af Abbvie. Det er valideret af

Læs mere

Velkommen til afdeling 242

Velkommen til afdeling 242 Information til patienter og pårørende Velkommen til afdeling 242 Kardiologi, Endokrinologi og Nefrologi Marts 2010 Medicinsk afd. 242 Ris eller ros modtager vi gerne: VELKOMMEN Med denne pjece vil vi

Læs mere

SOSU Skills regionsmesterskab 2014

SOSU Skills regionsmesterskab 2014 SOSU Skills Opgave til regionsmesterskab 2014 I arbejder som social- og sundhedsassistentelever på geriatrisk afdeling G2 på X- Købing sygehus. Det er et stort provinssygehus med mange sengeafdelinger

Læs mere

SPØRGESKEMA ADIPOSITAS

SPØRGESKEMA ADIPOSITAS Side 1 af 10 navnemærkat Endokrinologisk afdeling M, Enheden for Klinisk Ernæring Odense Universitetshospital Tlf. 6541 1710 SPØRGESKEMA ADIPOSITAS Du er henvist til undersøgelse, vurdering og behandling

Læs mere

Transskribering af samtale 1

Transskribering af samtale 1 Transskribering af samtale 1 Nå Arne det her det er optrapningsskemaet for Metformin. Nu kan du se her hvordan man sædvanligvis optrapper med ca. 500 mg om ugen. Det du får nu er... Jeg får to gange om

Læs mere

Klassetrinsgruppering=0-3 klasse

Klassetrinsgruppering=0-3 klasse Resultatskema: Hvordan har du det? 1 Klassetrinsgruppering=0-3 klasse Er du dreng eller pige? Dreng 56% (126) 51% (5.378) Pige 44% (99) 49% (5.197) Manglende svar 0% (1) 0% (7) Sådan er jeg for det meste:

Læs mere

Velkommen til ortopædkirurgisk afdeling. O1 og O2. Slagelse Sygehus, Indgang 50 Se oversigtkortet på bagsiden

Velkommen til ortopædkirurgisk afdeling. O1 og O2. Slagelse Sygehus, Indgang 50 Se oversigtkortet på bagsiden Velkommen til ortopædkirurgisk afdeling O1 og O2 Slagelse Sygehus, Indgang 50 Se oversigtkortet på bagsiden Velkommen til ortopædkirurgisk afdeling O1 og O2 Afdeling O1 og O2 er to ortopædkirurgiske afdelinger.

Læs mere

Kort fortalt. Type 2-diabetes

Kort fortalt. Type 2-diabetes Kort fortalt Type 2-diabetes EGENOMSORG Din læge kan være en god støtte for dig. Men det meste af tiden er du derhjemme uden en læge ved hånden. Derfor er det vigtigt, at du lærer selv at kontrollere din

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen Aalborg. EKSTERN TEORETISK PRØVE MODUL 3 22. april 2010 kl. 9.00 12.00. Side 1 af 5

Sygeplejerskeuddannelsen Aalborg. EKSTERN TEORETISK PRØVE MODUL 3 22. april 2010 kl. 9.00 12.00. Side 1 af 5 Sygeplejerskeuddannelsen Aalborg EKSTERN TEORETISK PRØVE MODUL 3 22. april 2010 kl. 9.00 12.00 Side 1 af 5 Sygepleje, sygdomslære herunder patologi samt ernæringslære og diætetik CASE: Verner Hansen er

Læs mere

Opgave 1. I hjemmeplejen, vejledning til skuespillere

Opgave 1. I hjemmeplejen, vejledning til skuespillere Opgave 1. I hjemmeplejen, vejledning til skuespillere To af de faste personaler på Vesterled plejecenter har her til morgen meldt sig syge. Derfor må de to social- og sundhedsassistentelever, som plejer

Læs mere

Praktik i finland (Jyväskylä) Beskrivelse af Rikke Anthonys praktiksted

Praktik i finland (Jyväskylä) Beskrivelse af Rikke Anthonys praktiksted Praktik i finland (Jyväskylä) Beskrivelse af Rikke Anthonys praktiksted Jeg er i praktik på et plejehjem der hedder Luakon lähipalvelutalo. Det er et kommunalt plejehjem med beliggenhed i byen Jyväskylä.

Læs mere

Kræft i livmoderhalsen

Kræft i livmoderhalsen Patientinformation Kræft i livmoderhalsen Om operationen hvor livmoderen fjernes gennem et snit i maveskindet Cervixcancer Gynækologisk Afsnit D6 Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D Du skal have fjernet

Læs mere

Velkommen til Medicinsk Afsnit M1 og M2. Praktiske oplysninger til patienter og pårørende. Regionshospitalet Silkeborg

Velkommen til Medicinsk Afsnit M1 og M2. Praktiske oplysninger til patienter og pårørende. Regionshospitalet Silkeborg Velkommen til Medicinsk Afsnit M1 og M2 Praktiske oplysninger til patienter og pårørende Regionshospitalet Silkeborg Diagnostisk Center Medicinsk Afsnit M1 og M2 Indhold Velkommen til Medicinsk Afsnit

Læs mere

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Udskoling. UNDERSØGELSE 7. og 9.-10. klasse

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Udskoling. UNDERSØGELSE 7. og 9.-10. klasse RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016 OMRÅDE Grundskole MÅLGRUPPE Udskoling UNDERSØGELSE 7. og 9.-10. klasse GRUNDLAG Henriette Hørlucks Skole - Klassetrin ( Alle ) RESPONDENT Børn/unge ANTAL BESVARELSER

Læs mere

Er du klar over det mand?

Er du klar over det mand? Er du klar over det mand? Det behøver ikke være kedeligt at leve længere Mange mænd spiser for meget, bevæger sig for lidt, ryger og drikker for meget alkohol. Og de knokler på arbejdet. Men de snakker

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse for Social- og sundhedsassistentelever Medicinsk Afdeling 242

Praktikstedsbeskrivelse for Social- og sundhedsassistentelever Medicinsk Afdeling 242 Praktikstedsbeskrivelse for Social- og sundhedsassistentelever Medicinsk Afdeling 242 Kardiologisk og nefrologisk afdeling Sydvestjysk Sygehus, Finsensgade 35, 6700 Esbjerg Kontakt: Uddannelseskonsulent

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse for Social- og sundhedsassistentelever Medicinsk Afdeling 242

Praktikstedsbeskrivelse for Social- og sundhedsassistentelever Medicinsk Afdeling 242 Praktikstedsbeskrivelse for Social- og sundhedsassistentelever Medicinsk Afdeling 242 Kardiologisk nefrologisk - endokrinologisk afdeling Sydvestjysk Sygehus, Finsensgade 35, 6700 Esbjerg Kontakt: Sygeplejerske

Læs mere

Foreløbige resultater og erfaringer med anvendelse af telehomecare til patienter med Kronisk Obstruktiv Lungesygdom. Oktober 2011

Foreløbige resultater og erfaringer med anvendelse af telehomecare til patienter med Kronisk Obstruktiv Lungesygdom. Oktober 2011 Foreløbige resultater og erfaringer med anvendelse af telehomecare til patienter med Kronisk Obstruktiv Lungesygdom Oktober 2011 Projektets formål er at eftervise, at det er muligt, at opnå følgende fordele

Læs mere

Akuttilbud og Rehabiliteringscenter. Mette Nielsen Udvalgsformand Ældre- og Sundhedsudvalget Viborg Kommune

Akuttilbud og Rehabiliteringscenter. Mette Nielsen Udvalgsformand Ældre- og Sundhedsudvalget Viborg Kommune Sundheds- og Ældreudvalget 2015-16 SUU Alm.del Bilag 414 Offentligt Akuttilbud og Rehabiliteringscenter Mette Nielsen Udvalgsformand Ældre- og Sundhedsudvalget Viborg Kommune Film om Viborg Kommunes Akutteam

Læs mere

FORBEREDELSE TIL OPERATION

FORBEREDELSE TIL OPERATION FORBEREDELSE TIL OPERATION Hvis du planlægger at få en operation, er der nogle grundlæggende ting, du skal vide. Hver slags operation ligesom hver patient - adskiller sig fra hinanden. Forskellighederne

Læs mere

Symptomregistreringsskema (ugeskema)

Symptomregistreringsskema (ugeskema) Symptomregistreringsskema (ugeskema) På følgende skema bedes du notere for hver dag og tid på dagen, hvor generende dine symptomer er: Ingen smerte/ gener/følelser 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Værst tænkelige

Læs mere

RAPPORT Rapport for Ungeprofilundersøgelsen SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Ungeprofilundersøgelsen. MÅLGRUPPE Udskoling (7. - 9.

RAPPORT Rapport for Ungeprofilundersøgelsen SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Ungeprofilundersøgelsen. MÅLGRUPPE Udskoling (7. - 9. RAPPORT Rapport for Ungeprofilundersøgelsen SKOLEÅR 2015/2016 OMRÅDE Ungeprofilundersøgelsen MÅLGRUPPE Udskoling (7. - 9. klasse) UNDERSØGELSE Ungeprofilundersøgelse GRUNDLAG Glostrup - Klassetrin (7,8,9)

Læs mere

Er du klar over det mand?

Er du klar over det mand? Er du klar over det mand? Det beh k høver ikke være kedeligt at leve længere Mange mænd spiser for meget, bevæger sig for lidt, ryger og drikker for meget alkohol. Og de knokler på arbejdet. Men de snakker

Læs mere

Hvad er World Skills?

Hvad er World Skills? Hvad er World Skills? Hvad er World Skills generelt? World Skills er de erhvervsrettede fags verdensmesterskab. Det var 40. gang det blev afholdt. 835 unge fra 51 forskellige lande deltog. Danmark stillede

Læs mere

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Du er 35 år, og ansat som skrankeansvarlig på apoteket. Du har været her i 5 år og tidligere været meget stabil. På det sidste har du haft en del fravær

Læs mere

DILALA studiet Spørgeskema 3: Besvares 12 måneder efte den akutte operation. Studieløbenummer. Dags dato åå mm-dd. Dit studieløbenummer

DILALA studiet Spørgeskema 3: Besvares 12 måneder efte den akutte operation. Studieløbenummer. Dags dato åå mm-dd. Dit studieløbenummer DILALA studiet Spørgeskema 3: Besvares 12 måneder efte den akutte operation Dags dato åå mm-dd Dit studieløbenummer Dine initialer : Din alder: år Er du mand kvinde EuroQol Angiv ved at sætte kryds i een

Læs mere

Den grundige udgave. Med henvisninger til formuleringer, paragraffer og afgørelser på området

Den grundige udgave. Med henvisninger til formuleringer, paragraffer og afgørelser på området 18. september 2013 Den grundige udgave Med henvisninger til formuleringer, paragraffer og afgørelser på området Forkortelser Serviceloven Lov om social service 100-bekendtgørelsen Bekendtgørelse 648 af

Læs mere

Diabetesmedicin. selv gøre, og hvad skal du være opmærksom på?

Diabetesmedicin. selv gøre, og hvad skal du være opmærksom på? Diabetesmedicin Denne brochure handler om medicin til type 2-diabetes. Hvordan får du den bedste effekt af din medicin? Hvilke bivirkninger kan den have? Hvad kan du selv gøre, og hvad skal du være opmærksom

Læs mere

Til patienter og pårørende. Velkommen til M14. Nyremedicinsk Klinik. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Medicinsk Center

Til patienter og pårørende. Velkommen til M14. Nyremedicinsk Klinik. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Medicinsk Center Til patienter og pårørende Velkommen til M14 Nyremedicinsk Klinik Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Center Velkomst og målsætning I denne folder kan du få relevante oplysninger om afsnit M14 og

Læs mere

DILALA studiet Spørgeskema 3: Besvares 12 måneder efte den akutte operation. Dags dato -- -- -- åå mm-dd

DILALA studiet Spørgeskema 3: Besvares 12 måneder efte den akutte operation. Dags dato -- -- -- åå mm-dd DILALA studiet Spørgeskema 3: Besvares 12 måneder efte den akutte operation Dags dato -- -- -- åå mm-dd Dit studieløbenummer --------------------- foreligger ikke Dine initialer : Din alder: år Er du mand

Læs mere

Velkommen til Ortopædkirurgisk Sengeafsnit

Velkommen til Ortopædkirurgisk Sengeafsnit Velkommen til Ortopædkirurgisk Sengeafsnit Til patienter og pårørende Regionshospitalet Randers Ortopædkirurgisk Sengeafsnit Telefon 7842 2020 Vi vil hermed byde velkommen til Ortopædkirurgisk Sengeafsnit.

Læs mere

Bariatri. Bariatri: Baros stammer fra græsk og betyder tyngde.

Bariatri. Bariatri: Baros stammer fra græsk og betyder tyngde. Bariatri Bariatri: Baros stammer fra græsk og betyder tyngde. Bariatri er en medicinsk betegnelse for svær fedme med ledsagende sygdomme og forskelligartede problemer BMI Undervægt: BMI < 18,5 Normalvægt:

Læs mere

Den akut indlagte patient - til operation

Den akut indlagte patient - til operation Ortopædkirurgisk Afdeling Den akut indlagte patient - til operation Patientinformation www.sygehuslillebaelt.dk Når du sidder med denne folder, er det fordi, du er blevet indlagt akut på vores afdeling

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

Motion og Kost i dit SundhedsHus. Et gratis tilbud til dig, der har diabetes 2 eller forstadier hertil, forhøjet blodtryk eller forhøjet kolesterol

Motion og Kost i dit SundhedsHus. Et gratis tilbud til dig, der har diabetes 2 eller forstadier hertil, forhøjet blodtryk eller forhøjet kolesterol www.ballerup.dk/sundhedshuset Information til borgeren Motion og Kost i dit SundhedsHus Et gratis tilbud til dig, der har diabetes 2 eller forstadier hertil, forhøjet blodtryk eller forhøjet kolesterol

Læs mere

Min diabetesdagbog. Livsstilsændring skridt for skridt. Få overblik over hverdagen. Din egen diabetesdagbog

Min diabetesdagbog. Livsstilsændring skridt for skridt. Få overblik over hverdagen. Din egen diabetesdagbog Min diabetesdagbog For at leve et godt liv med din diabetes, er det vigtigt, at du passer godt på dig selv. Ud over at tage din medicin, er der fire vigtige veje, du bør følge: Sund mad Fysisk aktivitet

Læs mere

Det handler om respekt

Det handler om respekt Værdighed Det handler om respekt Livskvalitet Selvbestemmelse Høj kvalitet og sammenhæng i plejen Mad og ernæring En værdig død At være afhængig af hjælp, fordi man er blevet ældre, bør aldrig betyde tab

Læs mere

Forældreinformation. Velkommen til Børneafsnit A8

Forældreinformation. Velkommen til Børneafsnit A8 Forældreinformation Velkommen til Børneafsnit A8 Velkommen til Børneafsnit A8 Børneafsnit A8 er en blandet medicinsk og kirurgisk specialafdeling, der modtager børn i alderen 0 15 år, med urinvejs- og

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Hvis du bliver syg Type 1 diabetes og syreforgiftning

Hvis du bliver syg Type 1 diabetes og syreforgiftning Type 1 diabetes og syreforgiftning Side 2 Vær beredt... I denne folder beskriver vi, hvilke forholdsregler du skal tage, hvis du bliver syg. Vi anbefaler, at du lader dine pårørende læse folderen, så de

Læs mere

Organkirurgisk Afdeling Velkommen til Organkirurgisk Sengeafsnit

Organkirurgisk Afdeling Velkommen til Organkirurgisk Sengeafsnit Organkirurgisk Afdeling Velkommen til Organkirurgisk Sengeafsnit Patientinformation www.koldingsygehus.dk Kontaktpersoner Organkirurgisk Ambulatorium Visitkort Organkirurgisk Afdeling Visitkort Visitkort

Læs mere

Kort fortalt. Type 1½-diabetes. www.diabetes.dk

Kort fortalt. Type 1½-diabetes. www.diabetes.dk Kort fortalt Type 1½-diabetes www.diabetes.dk Som nyt medlem får du kogebogen: Fuldkorn der frister I starten er det svært at håndtere og huske det hele, men efterhånden bliver det rutine for langt de

Læs mere

Hvad sker der og hvornår?

Hvad sker der og hvornår? Hvad sker der og hvornår? Afsnit for Ældresygdomme1 Tidspunkter er cirka tidspunkter. Det forekommer, at fastlagte aktiviteter aflyses. Morgen - formiddag 07.00-07.30 Rapport Personalet deler viden om

Læs mere

Patientinformation. Kræft i æggestokken. Om udvidet operation for kræft i æggestokken. Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D

Patientinformation. Kræft i æggestokken. Om udvidet operation for kræft i æggestokken. Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D Patientinformation Kræft i æggestokken Om udvidet operation for kræft i æggestokken Ekstensiv operation for ovariecancer Gynækologisk Afsnit D6 Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D Du skal opereres for kræft

Læs mere

Ambulant forløb efter laparoskopisk nefrektomi (Er der nogen begrænsende faktorer?)

Ambulant forløb efter laparoskopisk nefrektomi (Er der nogen begrænsende faktorer?) Ambulant forløb efter laparoskopisk nefrektomi (Er der nogen begrænsende faktorer?) Dato: / / Indhold. Side 1. Ambulant samtale præoperativt 1-4 2. Dagen før operation / sygeplejerske 5 3. Dagen før operationen

Læs mere

Indlæggelse på Urologisk Sengeafsnit

Indlæggelse på Urologisk Sengeafsnit Indlæggelse på Urologisk Sengeafsnit FORSAMTALE OG NARKOSETILSYN...dag den... kl.... Skal du møde til forsamtale og narkosetilsyn på Urologisk Dagafsnit. Vi vil gennemgå operationsforløbet med dig, tage

Læs mere

Velkommen til Infektionsmedicinsk Afsnit 42

Velkommen til Infektionsmedicinsk Afsnit 42 Velkommen til Infektionsmedicinsk Afsnit 42 Velkommen til Infektionsmedicinsk Afsnit 42 Vi er en infektionsmedicinsk afdeling med 18 senge, der udover at modtage infektionsmedicinske patienter også modtager

Læs mere

Årsberetning 2014 DET FØRSTE ÅR MED AKUTTEAM KØGE ÅRSBERETNING Akutteam Køge

Årsberetning 2014 DET FØRSTE ÅR MED AKUTTEAM KØGE ÅRSBERETNING Akutteam Køge DET FØRSTE ÅR MED AKUTTEAM KØGE ÅRSBERETNING 2014 1 Indholdsfortegnelse FORORD: AKUTTEAMET ET ALTERNATIV TIL SYGEHUSET... 3 1..KØGE KOMMUNES AKUTTEAM... 4 FORMÅL... 4 MÅLGRUPPE... 5 OPGAVER OG ARBEJDSGANGE...

Læs mere

Til patienter indlagt med Apopleksi

Til patienter indlagt med Apopleksi Til patienter indlagt med Apopleksi Medicinsk Afdeling, Dronninglund Sygehus Hvad er apopleksi? I langt de fleste tilfælde skyldes apopleksi en blodprop i hjernen. Der kan også være tale om en hjerneblødning,

Læs mere

Information om Organ- og Plastkirurgisk sengeafsnit

Information om Organ- og Plastkirurgisk sengeafsnit Patientinformation Information om Organ- og Plastkirurgisk sengeafsnit - A160 / A260 Velkommen til Vejle Sygehus Organkirurgisk Afdeling Rev. nov. 2008 Indlæggelse på organkirurgisk sengeafsnit Du har

Læs mere

Vejledning om indsættelse af kunstig knæled

Vejledning om indsættelse af kunstig knæled Vejledning om indsættelse af kunstig knæled Indholdsfortegnelse Fordele ved operationen... 3 Risici... 3 Af specielle komplikationer kan nævnes:... 3 Inden operationen... 4 Efter operationen... 5 Optræning...

Læs mere

Diabetesmedicin. selv gøre, og hvad skal du være opmærksom på?

Diabetesmedicin. selv gøre, og hvad skal du være opmærksom på? Diabetesmedicin Denne brochure handler om medicin til type 2-diabetes. Hvordan får du den bedste effekt af din medicin? Hvilke bivirkninger kan den have? Hvad kan du selv gøre, og hvad skal du være opmærksom

Læs mere

Sygdomsmestrings forløb Diabetes type 2

Sygdomsmestrings forløb Diabetes type 2 Sygdomsmestrings forløb Diabetes type 2 Dagens program Siden sidst? Diabetes i tal Brainstorm på Sygdom Fakta om diabetes Refleksionsøvelse: Mit liv med diabetes (tegn) Sidemandsdrøftelse Medicinsk behandling/rejser

Læs mere

Behandling af Myelomatose med Velcade og Dexamethason - Hæmatologisk Afsnit

Behandling af Myelomatose med Velcade og Dexamethason - Hæmatologisk Afsnit Patientinformation Behandling af Myelomatose med Velcade og Dexamethason - Hæmatologisk Afsnit Velkommen til Vejle Sygehus Medicinsk Afdeling 1 rev. aug. 2011 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Præparatnavne

Læs mere

Resultatskema klasse: Hvordan har du det? 2010 Skole: Malling Skole, Klasse: AI1 I procent, antal i parentes

Resultatskema klasse: Hvordan har du det? 2010 Skole: Malling Skole, Klasse: AI1 I procent, antal i parentes Resultatskema 0.-3. klasse: Hvordan har du det? 2010 Skole: Malling Skole, Klasse: AI1 (AI1) Er du dreng eller pige? Dreng 48% (12) 49% (71) 51% (1.400) Pige 52% (13) 51% (73) 49% (1.369) Manglende svar

Læs mere

DILALA studiet Spørgeskema 1: Besvares før udskrivelse fra hospitalet. Dags dato åå mm-dd

DILALA studiet Spørgeskema 1: Besvares før udskrivelse fra hospitalet. Dags dato åå mm-dd DILALA studiet Spørgeskema 1: Besvares før udskrivelse fra hospitalet Dags dato -- -- -- åå mm-dd Dit studieløbenummer --------------------- foreligger ikke Dine initialer : Din alder: år Er du mand kvinde

Læs mere

Er du klar over det mand?

Er du klar over det mand? Er du klar over det mand? Det behøver ikke være kedeligt at leve længere Mange mænd spiser for meget, bevæger sig for lidt, ryger og drikker for meget alkohol. Og de knokler på arbejdet. Men de snakker

Læs mere

Hvad vil du gøre? Hvad tænker du, om det, Ida fortæller dig? Og hvad siger du til hende?

Hvad vil du gøre? Hvad tænker du, om det, Ida fortæller dig? Og hvad siger du til hende? Ida i 6. klasse har afleveret en stil, hvor hun beskriver, at hun hader, at faderen hver aften kommer ind på hendes værelse, når hun ligger i sin seng. Han stikker hånden ind under dynen. Ida lader, som

Læs mere

Type 2-diabetes TILMELDING. Kort fortalt. Kort fortalt. Navn. Adresse

Type 2-diabetes TILMELDING. Kort fortalt. Kort fortalt. Navn. Adresse TILMELDING Adresse Postnr. arbejder på at sikre et godt liv for mennesker med diabetes. Vi støtter forskning i både forebyggelse og helbredelse, og overfor landets politikere taler vi din sag. By Telefon

Læs mere

BORGERENS FORBEREDELSE TIL SUNDHEDSTJEK spørgeskema

BORGERENS FORBEREDELSE TIL SUNDHEDSTJEK spørgeskema BORGERENS FORBEREDELSE TIL SUNDHEDSTJEK spørgeskema Som forberedelse til sundhedstjekket hos din læge skal du besvare en række spørgsmål, som handler om din sundhed og dit helbred, og hvordan du i det

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Spørgeskema. Patienttilfredshed ved indsættelse af ny hofte eller nyt knæ

Spørgeskema. Patienttilfredshed ved indsættelse af ny hofte eller nyt knæ Spørgeskema Patienttilfredshed ved indsættelse af ny hofte eller nyt knæ Juni 2005 Udsendt af Health Care Consulting på vegne af Center for Evaluering og Medicinsk Teknologivurdering, Sundhedsstyrelsen

Læs mere

Center for HR Region Hovedstaden. Praktikinfo til erhvervspraktikanter i Region Hovedstaden

Center for HR Region Hovedstaden. Praktikinfo til erhvervspraktikanter i Region Hovedstaden Center for HR Region Hovedstaden Praktikinfo til erhvervspraktikanter i Region Hovedstaden Center for HR - rev 2018 Praktikinfo til erhvervspraktikanter i Region Hovedstaden Her kan du få oplysninger om

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Refleksionsspil for sundhedsprofessionelle

Refleksionsspil for sundhedsprofessionelle Refleksionsspil for sundhedsprofessionelle Velkommen til refleksionsspillet om patienters værdige og respektfulde møde med sundhedsvæsenet. Fokus i spillet er, at få en konstruktiv dialog om hvordan sundhedsprofessionelle

Læs mere

Betændelse i ryggens knogler

Betændelse i ryggens knogler Patientinformation Betændelse i ryggens knogler Infektionsmedicinsk Afdeling Q Denne pjece er til dig, som har fået påvist betændelse i en knogle i ryggen - eller som er ved at få undersøgt, om du har

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester

Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 04.04 10.04.2018 Antal tilbagemeldinger: 184 ud af 204 mulige 1: Oplevede du, at personalet i klinikken var

Læs mere

Patientinformation. Kræft i livmoderen. Kikkertoperation hvor livmoderen fjernes gennem skeden. Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D

Patientinformation. Kræft i livmoderen. Kikkertoperation hvor livmoderen fjernes gennem skeden. Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D Patientinformation Kræft i livmoderen Kikkertoperation hvor livmoderen fjernes gennem skeden Kikkertoperation LAVH Gynækologisk Afsnit D6 Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D Du skal have fjernet din livmoder

Læs mere

UNDERBILAG 18G TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS TILBUDSDEMONSTRATION DEN GAMLE

UNDERBILAG 18G TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS TILBUDSDEMONSTRATION DEN GAMLE UNDERBILAG 18G TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS TILBUDSDEMONSTRATION DEN GAMLE Indhold 1. Patientrejse med tilhørende brugerrejser.... 1 1.Patientrejse med tilhørende brugerrejser. Persona Den gamle Historie Gurli

Læs mere

Til patienter og pårørende. Velkommen til M14. Nyremedicinsk Klinik. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Medicinsk Center

Til patienter og pårørende. Velkommen til M14. Nyremedicinsk Klinik. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Medicinsk Center Til patienter og pårørende Velkommen til M14 Nyremedicinsk Klinik Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Center Velkomst og målsætning I denne folder kan du få relevante oplysninger om afsnit M14 og

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere