Sammen om en endnu bedre mobilinfrastruktur

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sammen om en endnu bedre mobilinfrastruktur"

Transkript

1 2. november 2012 /allvil/pemima Skabelon for en kommunal mastepolitik Sammen om en endnu bedre mobilinfrastruktur Erhvervsstyrelsen ønsker at bidrage til, at rammerne for en forbedret mobildækning er på plads. Det sker med henblik på at sikre borgere og erhvervsliv de bedste muligheder for trådløs kommunikation både i form af mobiltelefoni og trådløst internet. ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Tlf Fax CVR-nr erst@erst.dk Allerede i dag har Danmark en af verdens bedste infrastrukturer for mobilkommunikation, men behovet for mere mobilitet i almindelighed og mere data i særdeleshed kræver en fortsat udbygning af den danske mobilinfrastruktur. Det betyder i praksis, at der er et fortsat behov for at opsætte mobilmaster og mobilantenner på landet og i byer. Formål med dette dokument Denne skabelon skal tjene til inspiration og hjælpe med til at sikre, at kommunen kan informere ansøger om, hvilke rammer der gælder for ansøgning om opsætning af master og antenner (mastesager) i den pågældende kommune samt informere ansøger om, hvilke forventninger der stilles til deres ansøgning. Skabelonen skal samtidig tjene til, at mobiloperatørerne bliver mere opmærksomme på de gældende rammer, så ansøgninger ikke sendes forgæves, og således at mobiloperatørerne inspireres til på et tidligt tidspunkt i deres overvejelser i nødvendigt omfang at involvere kommunerne. Der er som udgangspunkt to parter involveret i en ansøgning om opsætning af master og antenner - ansøger (teleoperatør) og kommune. I det omfang en mast eller antenne af kommunen foreslås placeret på privat grund, bliver den private lodsejer også part i sagen. I det tilfælde,

2 2/8 hvor en privat lodsejer ikke er velvilligt indstillet over for placeringen, kan det være en fordel i at søge at opnå en kompromisløsning, hvis kommunen er en aktiv medspiller i dialogen mellem den private lodsejer og ansøgeren. Med udgangspunkt i at dialogen mellem ansøger og kommune skal sikre den bedste løsning for både borgere, erhvervsliv, ansøger og kommune er de omtalte emner i dette dokument ikke udtryk for en udtømmende oversigt over relevante forhold, der kan beskrives i en mastepolitik, ligesom lokale forhold kan bevirke, at enkelte punkter skal prioriteres højere end andre eller helt kan udelades af en mastepolitik. Kommunikation mellem ansøger og byggemyndighed En hjørnesten i den smidige proces for håndtering af mastesager er kommunikationen mellem ansøger og kommune. Der er bred enighed om, at dialog er vejen frem til en øget forståelse af telebranchens og kommunernes til tider forskellige ønsker om placering, udformning og prioritering af antenner og master. Kommunens rolle i sikringen af bedre mobildækning Kommunerne har en selvstændig interesse i at sikre en god mobildækning i deres område. En bedre mobildækning både for så vidt angår taletelefoni og data vil skabe en merværdi for borgere, turisme og erhvervsliv. En bedre mobildækning vil give større fleksibilitet i forhold til hjemmearbejde og under transport. Samtidig vil en bedre mobildækning kunne være et element i forhold til at tiltrække nye virksomheder og fastholde eksisterende, der har behov for en bred og stabil telefoni- og dataforbindelse. Endelig kan en bedre mobildækning være en fordel for kommunens egen opgavevaretagelse, fx i forbindelse med hjemmepleje. En digital infrastruktur kan med fordel tænkes ind i kommunens planlægning i sammenhæng med andre planer for infrastruktur. Inden udarbejdelsen af en mastepolitik Hvis en kommune beslutter sig for at udarbejde en mastepolitik, er det vigtigt at gøre sig klart, hvad en sådan politik skal kunne.

3 3/8 En mastepolitik kan fx angive nogle overordnede retningslinjer, som kommunen ønsker at administrere efter. Den kan også være et arbejdsredskab for kommunens sagsbehandler og for de ansøgende teleselskaber. Derudover kan en mastepolitik være med til at klarlægge, i hvilke situationer der vil være behov for involvering af det politiske niveau i kommunen med potentielt længere sagsbehandlingstid til følge samt evt. behov for, at ansøger i højere grad end ellers dokumenterer sin ansøgning og/eller hjælper sagsbehandleren på vej til en bedre forståelse af forskellige elementer af ansøgningen. Behov for større kapacitet i mobilnettet Stadig flere brugere benytter mobile enheder (mobiltelefoner, bærbare computere, tablets m.v.) til at kommunikere. Men mobile enheder benyttes ikke bare til traditionel taletelefoni. Udviklingen viser, at mængden af data, der bruges på mobile enheder, er stærkt stigende. I den sammenhæng er det væsentligt at være opmærksom på, at der er forskel på behovet for dækning og behovet for kapacitet. Selvom et givet område er dækket af en eller flere antennepositioner, kan der fortsat være behov for udbygning på grund af brugernes stigende behov for datatransmission. En anden grund kan være, at de eksisterende antenner ikke understøtter nyere teknologi. Tilsvarende er placering af en antenne ikke ensbetydende med, at der ikke senere kan blive behov for udbygning på den pågældende antenneposition. I forhold til udbygningsbehovet bør kommunen i øvrigt have for øje, at antenner på grund af radiobølgernes fysiske egenskaber og begrænsninger som udgangspunkt skal placeres dér, hvor brugerne befinder sig. En mastepolitik er dynamisk Det er vigtigt, at en mastepolitik jævnligt kan opdateres i forhold til den teknologiske udvikling, udbygningsbehovet samt planlægningen af mobilnettene generelt. Det er væsentligt, at mastepolitikken ikke bliver for absolut og dermed sætter (for) snævre grænser for alternative og måske samlet set bedre løsninger.

4 4/8 Et eksempel på dette kunne være, hvis en mastepolitik indeholdt absolutte regler om friholdelse af lave boligområder, selvom det er i disse områder, hvor mobildækningen er utilstrækkelig. Et andet eksempel kunne være, at en kommune beslutter sig for, at der kun må benyttes en bestemt type master i et givet område, selvom dette kan have som konsekvens, at der kun er plads til én teleoperatør på masten. Andre operatører vil dermed være henvist til at ansøge om at stille yderligere master op med den konsekvens, at der kommer flere master med én operatør i området i stedet for én mast med plads til flere operatører. Flere kommuner har i dag en praksis for inddragelse af kommunens borgere i mastesager. I den sammenhæng er det relevant at pointere, at bekymring for sundheden ifølge lovgivningen ikke kan betragtes som et sagligt kriterium for kommunen i forhold til opsætning af master og antenner. Derudover er det naturligvis væsentligt for det fælles udgangspunkt om dialog, at mastepolitikken følges i konkrete sager. Forskellige zoner og områder i kommunerne Mange kommuner har opdelt geografien i forskellige zoner eller områder, hvortil der knytter sig forskellige forhold, som en ansøger bør være opmærksom på. Det kan være relevant at beskrive i en mastepolitik, hvilke konsekvenser forskellige zoner og områder har for en ansøgning om opsætning af master og antenner. Områderne kan fx være: Erhvervsområder By- og boligområder Lave boligområder Bevaringsværdige miljøer og bygninger Afgrænsede landsbyer Det åbne land Grønne områder Telebranchen hjælper gerne med mastepolitiker Telebranchen har naturligvis en betydelig interesse i udarbejdelsen af mastepolitikker og har også en vis erfaring hermed.

5 5/8 Telebranchen har tilkendegivet, at mastepolitikker bør fokusere mere på muligheder end på begrænsninger, fx hvor en antenne som udgangspunkt kan placeres i modsætning til, hvor den som udgangspunkt ikke kan placeres. Telebranchen har den erklærede hensigt at indgå i en dialog med kommunen om udarbejdelsen af masteplaner - gerne på et tidligt stadie i processen. Eksisterende mastepolitikker Allerede eksisterende mastepolitikker og antennevejledninger beskriver forhold, der har betydning i behandlingen af ansøgninger om opsætning af master og antenner. Blandt andet mastepolitikker fra Favrskov, Haderslev og Hvidovre kommuner kan tjene som inspiration til udarbejdelsen af en mastepolitik. Det er naturligvis væsentligt, at man ikke blindt kopierer eventuelle uhensigtsmæssigheder fra eksisterende mastepolitikker og antennevejledning. Krav til ansøgningen Foruden de ovenfor beskrevne overvejelser kan en mastepolitik indeholde konkrete anvisninger til ansøgeren. Anvisningerne kan være en hjælp til at sikre, at kommunen modtager relevante og fyldestgørende informationer allerede fra starten af ansøgningsprocessen. Her er angivet nogle af de forhold, som kommunen kan beskrive nærmere i en mastepolitik, så ansøgeren er bevidst om kommunens forventninger til ansøgningens form og indhold. 1. Relevant myndighed a. Hvilken afdeling skal en ansøgning sendes til. b. Er der en kontaktperson, ansøger kan henvende sig til for afklarende spørgsmål. c. Hvilke andre forvaltninger i kommunen kan forventes inddraget ved behandling af ansøgningen. 2. Sagsbehandlingstid a. Hvor lang er den forventede sagsbehandlingstid for ansøgninger, der vedrører hhv. by- og landzone, byggesagsbehandling mv. Evt. henvisning til servicemål på kommunens hjemmeside.

6 6/8 3. Kommunikation a. Hvilke forventninger har kommunen til digital aflevering af ansøgningen og efterfølgende kommunikation. 4. Ansøger a. Angivelse af, hvem der ansøger og på hvis vegne. b. Angivelse af, om flere ansøger i fællesskab. c. Angivelse af kontaktperson hos ansøger for evt. indhentelse af supplerende oplysninger. 5. Beskrivelse af mast/antenne og teknik a. Beskrivelse af maste-/antennetype, kabine/teknikskab, teknisk løsning mv. b. Tegninger, skitser og visualiseringer, der illustrerer mast/antenne samt kabine/teknikskab. 6. Formål a. Beskrivelse af baggrunden for ansøgningen (fx anmodning fra kommune, erhvervsliv eller borgere), herunder hvilke behov der forventes løst med den valgte model (fx manglende dækning, øget kapacitet). 7. Valg af placering og udstyr a. Angivelse af adresse og geo-koordinater for placering af mast/antenne. b. Beskrivelse af, hvilke overvejelser der ligger til grund for valg af placering og hvorfor andre nærliggende placeringer er fravalgt (fx ny/eksisterende mast, skorstene, hustage, topografi, fredet område osv.) c. Beskrivelse af valg af type mast, antenne og teknikhus (fx gittermast, rørmast, flagstang, indfarvning, beplantning osv.) og hvorfor andre typer er fravalgt. 8. Fremtidige planer og andre operatører a. Angivelse af, om ansøger har fremtidige planer for udbygning i nærheden af den ansøgte placering. b. Angivelse af, om andre operatører har planer om opsætning af master/antenner i nærheden og om mulighederne for fællesudnyttelse, herunder om en mast er dimensioneret til andre operatørers fremtidige brug samt begrundelse for, hvorfor ikke. 9. Dispensationer a. Angivelse af, om dispensationsansøgninger kan indgives sammen med byggeansøgningen eller skal foreligge inden byggeansøgningen, og om disse skal udarbejdes konkret i forhold til de fornødne dispensationer (fx højdebegrænsninger, beskyttelseslinjer, fredningsbestemmelser osv.)

7 7/8 b. Det bør gøres klart for ansøger, hvis det påhviler ansøger at sikre evt. i dialog med kommunen, at de relevante dispensationer indhentes, og at det ikke kan overlades til kommunen at undersøge, hvilke dispensationer der er nødvendige. 10. Alternative placeringer a. Evt. præsentation af alternative placeringer, som indgår i ansøgningen. 11. Dokumentation a. Angivelse af, hvilke former for dokumentation, der er behov for (fx styrkeberegninger for mastetyper og fundament, datablad for teknikhuse og antenner, kort over området inkl. angivelse af div. zoner og linjer osv.) Mere end to parter involveret i ansøgning om opsætning af master og antenner Som allerede beskrevet indledningsvis, er der to primære parter i relation til sager om opsætning af master og antenner; telebranchen (ansøger) og kommunerne (byggemyndigheden). Begge parter består dog af en del flere led, som det kan være relevant at have for øje, når man tilstræber at forbedre processen for mastesager. For kommunens vedkommende er der ofte flere forvaltningsenheder involveret i opsætning af master og antenner. Det kan være relevant at gøre ansøger opmærksom på, hvilke forvaltningsenheder der er involveret i hvilke tilfælde. Ansøgeren er ofte ikke teleselskabet alene. Teleselskabet samarbejder ofte med tekniske konsulenter i både den forberedende proces samt i forhold til indsendelse af selve ansøgningen. Inden en ansøgning sendes til kommunen, foretager en teknisk konsulent på vegne af teleselskabet en undersøgelse af, hvad der er den mest optimale placering af den antenne, som ønskes opsat. Denne undersøgelse ligger inden for rammerne af, hvad der fremgår af teleselskabets radionet. Enhver antenne skal nemlig placeres i forhold til de andre (eksisterende eller fremtidige) antenner i teleselskabets radionet. Dette skyldes hensyntagen til de radiobølger, som antennerne udsender, der skal dække så optimalt som muligt uden for store overlap. Det vil sige, at der inden for teleselskabets radionet er et begrænset område og et begrænset højdeinterval, som antennen kan placeres i for at skabe den optimale dækning.

8 8/8 Kommunikationskanal Når en kommune har udarbejdet en mastepolitik skal dette kommunikeres til ansøgeren. Dette sker ofte ved, at vejledningen lægges offentligt tilgængeligt på kommunens hjemmeside. Erfaringen med indhentning af konkrete mastepolitikker til brug for dette koncept viser imidlertid, at det kan være svært at finde masteplaner og antennepolitikker på kommunernes hjemmesider. Det kan skyldes flere forhold. Dels er organiseringen af kommuner (og deres hjemmesider) forskellig med forskellige forvaltningsenheder, der ikke har samme snitflade til andre grene af forvaltningen som nabokommunen. Dels kan det være svært at benytte søgefunktioner, når der ikke er en ensartet navngivning af sådanne politikker (bl.a. bruges begreber som masteplaner, mastevejledninger og antennevejledninger). Kommunerne kan derfor overveje, om der er andre måder at gøre branchen og deres konsulenter opmærksom på ny og ændret mastepolitik, fx ved at sende sådanne direkte til brancheorganisationen, TI.

Ishøj Kommunes retningslinjer for opsætning af telemaster og mobilantenner

Ishøj Kommunes retningslinjer for opsætning af telemaster og mobilantenner Plan-, Bygge- og Miljøcenter Sagsbehandler: Kristina Moos Den 11. september 2008 Ishøj Kommunes retningslinjer for opsætning af telemaster og mobilantenner Lovmæssigt grundlag Tre forskellige lovgivningsområder

Læs mere

Administrationsvejledning for etablering af antenneanlæg i Esbjerg Kommune

Administrationsvejledning for etablering af antenneanlæg i Esbjerg Kommune Administrationsvejledning for etablering af antenneanlæg i Esbjerg Kommune 1. Formål Denne administrationsvejledning har to formål: i. At sikre at antennemaster og mobilantenner udformes og placeres, så

Læs mere

Mobildækning i Danmark

Mobildækning i Danmark Mobildækning i Danmark 26. april 2012 Jakob Willer Direktør jw@teleindu.dk Mobil +45 2010 2365 Mobilmarkedet 4 operatører med frekvenstilladelser Mere end 35 selskaber der sælger mobiltelefoni Stærk konkurrence

Læs mere

Allerød Kommunes politik for telemaster og mobilantenner

Allerød Kommunes politik for telemaster og mobilantenner ALLERØD KOMMUNE Forvaltningen Bjarkesvej 2, 3450 Allerød tlf. 48 10 01 00 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk fax 48 10 03 33 Åbningstid Mandag til onsdag 10-14 Torsdag 08-18 Fredag 10-12 Journal nr.

Læs mere

MOBILMASTER OG -ANTENNER

MOBILMASTER OG -ANTENNER MOBILMASTER OG -ANTENNER UDBYGNING AF MOBILNETTET brochure1.0.indd 1 18-06-2013 14:34:45 MOBILMASTER OG -ANTENNER UDBYGNING AF MOBILNETTET TELEINDUSTRIEN 2013 brochure1.0.indd 2 18-06-2013 14:34:45 GOD

Læs mere

Ansøgning om landzone- og byggetilladelse

Ansøgning om landzone- og byggetilladelse Viborg Kommune Att.: Teknisk Forvaltning, Byggesagsafd. KM Telecom Danmark A/S Erritsø Møllebanke 11 DK-7000 Fredericia CVR.nr.: 33 64 43 37 Martin Vinther Ravnebæk Roll out Manager Tlf.: +45 27 600 408

Læs mere

Antennevejledning. Opsætning af master og antenneanlæg i Aarhus Kommune

Antennevejledning. Opsætning af master og antenneanlæg i Aarhus Kommune Antennevejledning Opsætning af master og antenneanlæg i Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri, Teknik og Miljø Aarhus Kommune 2011 VEJLEDNING Opsætning af master og antenneanlæg i Aarhus Kommune FORMÅL

Læs mere

Antenner og master. - vejledning i administration af retningslinjer for opstilling af antennemaster m.m.

Antenner og master. - vejledning i administration af retningslinjer for opstilling af antennemaster m.m. Antenner og master - vejledning i administration af retningslinjer for opstilling af antennemaster m.m. 2012 Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling har i en fælles udmelding med KL i 2009 opfordret

Læs mere

Da de indkomne indsigelser er af fælles indhold og karakter, er disse inddelt i kategorier og besvaret samlet.

Da de indkomne indsigelser er af fælles indhold og karakter, er disse inddelt i kategorier og besvaret samlet. Middelfart Kommune Plan og Bygningsafdelingen Østergade 21 5580 Nørre Aaby Att.: Peter Kaalund KM Telecom Danmark A/S Erritsø Møllebanke 11 DK-7000 Fredericia Cvr-nr: 33 64 43 37 Kenneth Grønborg Project

Læs mere

Tillæg nr. 6 til FORSLAG. Kommuneplan Retningslinjer for master og antenner

Tillæg nr. 6 til FORSLAG. Kommuneplan Retningslinjer for master og antenner Tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2009-2021 FORSLAG Retningslinjer for master og antenner Forslag til kommuneplantillæg nr. 6 for master og antenner er udarbejdet af Teknik & Miljø i Greve Kommune. Planforslaget

Læs mere

Rammebestemmelser for master og antenner

Rammebestemmelser for master og antenner Tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2009-2021 FORSLAG Foto kommer senere Rammebestemmelser for master og antenner Tillæg nr. 6 til Kommunplan 2009-2021 er udarbejdet af Center for Teknuik og Miljø i Greve Kommune

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 2 TIL KOMMUNEPLAN

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 2 TIL KOMMUNEPLAN FORSLAG TIL TILLÆG NR. 2 TIL KOMMUNEPLAN 2009 MASTEPLAN Principper for opstilling af antennemaster og opsætning af antennesystemer Hvidovre Kommune Teknisk Forvaltning Masteplanen er udarbejdet i 2010

Læs mere

Bækmarksbro Vedr. ansøgning om byggetilladelse til etablering af ny mast for Lemvig Kommune.

Bækmarksbro Vedr. ansøgning om byggetilladelse til etablering af ny mast for Lemvig Kommune. TELCON A/S Lemvig Kommune Ndr. Boulevard 93 DK-6800 Varde Danmark CVR. nr. 29 80 67 72 Tlf.: 7652 1100 Fax: 7521 1004 www.telcon.dk 23. januar 2018 Ref CKT/ Bækmarksbro J.nr. 20174061 Bækmarksbro Vedr.

Læs mere

Vejledning om markedsleje for mobilantenner og master

Vejledning om markedsleje for mobilantenner og master 1. juli 2014 /ALLVIL Vejledning om markedsleje for mobilantenner og master Denne vejledning beskriver nærmere tre forskellige metoder til, hvordan kommuner og regioner kan fastsætte den rette lejepris

Læs mere

Landzonetilladelse: Sognefogedvej 1A, 6990 Ulfborg - Antennemast

Landzonetilladelse: Sognefogedvej 1A, 6990 Ulfborg - Antennemast Side 1/5 TELCON A/S kqj@telcon.dk Nordre Boulevard 93 6800 Varde Dato: 21-08-2015 Sagsnr.: 01.03.03-P19-62-15 Henv. til: Rikke Rasmussen Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling tlf.:9611 7557 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

Middelfart Kommune Østergade 9-11 5500 Middelfart

Middelfart Kommune Østergade 9-11 5500 Middelfart Middelfart Kommune Østergade 9-11 5500 Middelfart Att.: Teknisk Forvaltning, Byggesagsafd. KM Telecom A/S Erritsø Møllebanke 11 DK-7000 Fredericia Cvr-nr: 27 74 27 34 Kenneth Grønborg Site Manager Tlf.:

Læs mere

TT Netværket P/S, Amager Strandvej 60, 2300 Københavns S. CVR nr.: Ansøger: Telcon A/S, Ndr. Boulevard 93, 6800 Varde, CVR nr:

TT Netværket P/S, Amager Strandvej 60, 2300 Københavns S. CVR nr.: Ansøger: Telcon A/S, Ndr. Boulevard 93, 6800 Varde, CVR nr: TELCON A/S Gladsaxe Kommune Rådhus alle 7 2860 Søborg Ndr. Boulevard 93 DK-6800 Varde Danmark CVR. nr. 29 80 67 72 Tlf.: 7652 1100 Fax: 7521 1004 www.telcon.dk 14. december 2016 Ref JP/ S1759 J.nr. S1759

Læs mere

Mastepolitik Vedtaget af Udvalget for Teknik & Miljø den 3. november 2010

Mastepolitik Vedtaget af Udvalget for Teknik & Miljø den 3. november 2010 Mastepolitik Vedtaget af Udvalget for Teknik & Miljø den 3. november 2010 Indholdsfortegnelse Side Formål... 3 Mobile teknologier og master... 4 GSM og UMTS... 4 Andre teknologier... 4 Operatører... 4

Læs mere

Etablering af mobildækning

Etablering af mobildækning Slagelse Kommune Att.: Louise Frændemark 21. januar 2015 /RIKROS Etablering af mobildækning I har i jeres mails af 15. december 2014 og 7. januar 2015 stillet en række spørgsmål, der vedrører Slagelse

Læs mere

Vejledning om markedsleje ved udlejning af arealer til brug for digital infrastruktur

Vejledning om markedsleje ved udlejning af arealer til brug for digital infrastruktur 17. november 2014 Revideret den 15. juni 2015 ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Vejledning om markedsleje ved udlejning af arealer til brug for digital infrastruktur

Læs mere

TILLÆG NR. 2 TIL KOMMUNEPLAN

TILLÆG NR. 2 TIL KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 2 TIL KOMMUNEPLAN 2009 MASTEPLAN Principper for opstilling af antennemaster og opsætning af antennesystemer Hvidovre Kommune Teknisk Forvaltning Masteplanen er udarbejdet i 2010 af Hvidovre

Læs mere

Tillæg nr. 6 til. Kommuneplan 2009-2021. Retningslinjer for master og antenner

Tillæg nr. 6 til. Kommuneplan 2009-2021. Retningslinjer for master og antenner Tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2009-2021 Retningslinjer for master og antenner Kommuneplantillæg nr. 6 for master og antenner er udarbejdet af Teknik & Miljø i Greve Kommune. Indholdsfortegnelse Redegørelse

Læs mere

4845 Vedr. Ansøgning om bygge- og landzonetilladelse til etablering af ny mobilsendestation for TDC A/S på Åshøjvej 37, 4600 Køge.

4845 Vedr. Ansøgning om bygge- og landzonetilladelse til etablering af ny mobilsendestation for TDC A/S på Åshøjvej 37, 4600 Køge. Køge Kommune Plan- og Miljøafdeling Torvet 1 4600 Køge TELCON A/S Lerpørtvej 1B DK-6800 Varde Danmark CVR. nr. 29 80 67 72 Tlf.: 7652 1100 Fax: 7521 1004 www.telcon.dk Dato 13. juli 2018 Ref 4845 J.nr.

Læs mere

At der skal sikres en udbygning på telekommunikationsområdet som modsvarer standarden i de øvrige dele af landet, men som samtidigt skal tage

At der skal sikres en udbygning på telekommunikationsområdet som modsvarer standarden i de øvrige dele af landet, men som samtidigt skal tage 6.4 Teleanl g.qxd 19-12-2005 19:32 Side 1 Foto: Fyns Amt 6.4 Teleanlæg Amtsrådets mål At der skal sikres en udbygning på telekommunikationsområdet som modsvarer standarden i de øvrige dele af landet, men

Læs mere

Forslag til Mastepolitik

Forslag til Mastepolitik Forslag til Mastepolitik Retningslinjer for opstilling af antenner og master i Nyborg Kommune - marts 2012 Indholdsfortegnelse side 1. Indledning 03 2. Formål 04 3. Lovgivning 05 4. Ansøgning om tilladelse

Læs mere

Indstilling. Opstilling af 14 m høj mobilantenneanlæg på ejendommen Terp Skovvej 102, Viby. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3.

Indstilling. Opstilling af 14 m høj mobilantenneanlæg på ejendommen Terp Skovvej 102, Viby. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 27. november 2009 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Opstilling af 14 m høj mobilantenneanlæg på ejendommen Terp Skovvej

Læs mere

På vegne af TDC A/S søger vi hermed om byggetilladelse til opsætning af antennemast med dertil hørende mobilantennesystem på grundareal:

På vegne af TDC A/S søger vi hermed om byggetilladelse til opsætning af antennemast med dertil hørende mobilantennesystem på grundareal: Ringkøbing-Skjern Kommune Byggesagsafdelingen KM Telecom SA Navervej 12 DK-7000 Fredericia Cvr-nr: 27742734 René Lau Jørgensen Team Manager Tlf.: +45 27 600 406 Fax.: +45 63 404 069 E-mail: rla@km-telecom.com

Læs mere

Notatark. Indsigelsesnotat. Nr. Navn Resumé af bemærkning 1 Ditte Maria Nørgaard og Christian Schwartz Hedenstedvej 41 8781 Stenderup

Notatark. Indsigelsesnotat. Nr. Navn Resumé af bemærkning 1 Ditte Maria Nørgaard og Christian Schwartz Hedenstedvej 41 8781 Stenderup Notatark Sagsnr. 01.03.03-P19-170- 13 Sagsbehandler Christina Duedal Nielsen 25.2.2014 Indsigelsesnotat Nr. Navn Resumé af bemærkning 1 Ditte Maria Nørgaard og Christian Schwartz Hedenstedvej 41 8781 Stenderup

Læs mere

Telcon A/S Att. Camilla Klingenberg Terp Nrd. Boulevard Varde. 7. marts 2017

Telcon A/S Att. Camilla Klingenberg Terp Nrd. Boulevard Varde. 7. marts 2017 Telcon A/S Att. Camilla Klingenberg Terp Nrd. Boulevard 93 6800 Varde 7. marts 2017 Landzonetilladelse til etablering af antennemast med tilhørende udstyr på ejendommen beliggende Ballingvej 94, 7800 Skive

Læs mere

KM TELECOM DANMARK A/S Navervej 12 Snoghøj 7000 Fredericia Att. René Lau Jørgensen 23. oktober 2017 Sags id: 17/14163

KM TELECOM DANMARK A/S Navervej 12 Snoghøj 7000 Fredericia Att. René Lau Jørgensen 23. oktober 2017 Sags id: 17/14163 Plan & Kultur KM TELECOM DANMARK A/S Navervej 12 Snoghøj 7000 Fredericia Att. René Lau Jørgensen 23. oktober 2017 Sags id: 17/14163 Landzonetilladelse Assens Kommune giver landzonetilladelse til at opføre

Læs mere

Landzonetilladelse. Ejendommens beliggenhed fremgår af nedenstående kort udsnit.

Landzonetilladelse. Ejendommens beliggenhed fremgår af nedenstående kort udsnit. Postadresse: Favrskov Kommune Plan & Byg Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 Landzonetilladelse Afgørelse Favrskov Kommune meddeler hermed landzonetilladelse efter planlovens 35 stk. 1, til etablering

Læs mere

Mastepolitik for Nyborg Kommune

Mastepolitik for Nyborg Kommune Forslag Forslag til Mastepolitik til Mastepolitik Guidelines for opstilling af antenner og master i Nyborg Kommune Retningslinjer for opstilling af antenner og master i Nyborg Kommune - marts 2012 Udarbejdet

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Telecon v/peer Justesen Ndr. Boulevard 93 6800 Varde Den 7. februar 2018 J.nr. 02.34.02-P19-19647-17 Ref. hpo Direkte telefon: 56182325 LANDZONETILLADELSE Til etablering

Læs mere

Forbrugernes opfattelse af telebranchens service og produkter

Forbrugernes opfattelse af telebranchens service og produkter 2015 Telebranchen Forbrugernes opfattelse af telebranchens service og produkter. juni 2015 Spørgeskemaundersøgelse gennemført af YouGov, april 2015. Base: 09 interviews blandt 15-7 årige. Tabeller viser

Læs mere

På vegne af TDC A/S søger vi hermed om byggetilladelse til opstilling af en ny mast med antenner på grundareal:

På vegne af TDC A/S søger vi hermed om byggetilladelse til opstilling af en ny mast med antenner på grundareal: Fredericia Kommune Gothersgade 20 7000 Fredericia Att.: Byggesag KM Telecom Danmark A/S Navervej 12 DK-7000 Fredericia Cvr-nr: 33 64 43 37 Kenneth Erdmann Site Manager Tlf.: +45 27 60 04 13 Fax.: +45 63

Læs mere

Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014

Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014 2. juli 2014 Sag Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014 1. Indledning Den 9. maj 2014 sendte Erhvervsstyrelsen et notat om ændring af definitioner og

Læs mere

Telcon A/S Att. Camilla Klingenberg Terp 16. juni 2017

Telcon A/S Att. Camilla Klingenberg Terp 16. juni 2017 Telcon A/S Att. Camilla Klingenberg Terp ck@telcon.dk 16. juni 2017 Landzonetilladelse og dispensation fra lokalplan til etablering af antennemast med tilhørende udstyr på ejendommen beliggende Kønsborgvej

Læs mere

Til: Møde i Digitalt AktionsForum fredag d. 8. jan. 2016. Bilag 3b. Udkast til retningslinjer for digital infrastruktur for kommuner i Region Sjælland

Til: Møde i Digitalt AktionsForum fredag d. 8. jan. 2016. Bilag 3b. Udkast til retningslinjer for digital infrastruktur for kommuner i Region Sjælland Til: Møde i Digitalt AktionsForum fredag d. 8. jan. 2016 Bilag 3b Dato: 4. januar 2016 Brevid: 2885392 Udkast til retningslinjer for digital infrastruktur for kommuner i Region Sjælland Regional Udvikling

Læs mere

Aktiviteter til udbygning af den digitale infrastruktur i Fredensborg Kommune

Aktiviteter til udbygning af den digitale infrastruktur i Fredensborg Kommune Aktiviteter til udbygning af den digitale infrastruktur i Fredensborg Kommune Digitalisering, april 2019 Planlagte aktiviteter i 2019 For at kunne sikre en løbende udbygning af den digitale infrastruktur

Læs mere

Offentliggørelse Vi offentliggør din landzonetilladelse den 6. juni 2018 på Assens kommunes hjemmeside assens.dk Herefter er der 4 ugers klagefrist.

Offentliggørelse Vi offentliggør din landzonetilladelse den 6. juni 2018 på Assens kommunes hjemmeside assens.dk Herefter er der 4 ugers klagefrist. Plan og Kultur KM TELECOM DANMARK A/S Navervej 12 7000 Fredericia Att. Frank Petersen 06-06-2018 Sags id: 2018-0100 Landzonetilladelse. Kommune giver landzonetilladelse til etablering af 48 m mobilantennemast

Læs mere

Retningslinjer for opstilling af master og teknikhuse i Skanderborg Kommune

Retningslinjer for opstilling af master og teknikhuse i Skanderborg Kommune Retningslinjer for opstilling af master og teknikhuse i Skanderborg Kommune Indhold 1. Formål...3 2. Lovgivning...4 3. Ansøgning om tilladelse...5 4. Sagsbehandling...6 5. Vilkår i forhold til tilladelser

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 17. januar 2014 J.nr.: NMK-31-01061 Ref.: JAV AFGØRELSE i sag om opstilling af antennemast på Ravnsnæsvej i Rudersdal Kommune

Læs mere

Ejer: Skelagervej Aalborg. Prinsensgade Aalborg. Randers Kommune Att.: Teknisk Forvaltning Laksetorvet 8900 Randers C

Ejer: Skelagervej Aalborg. Prinsensgade Aalborg. Randers Kommune Att.: Teknisk Forvaltning Laksetorvet 8900 Randers C Randers Kommune Att.: Teknisk Forvaltning Laksetorvet 8900 Randers C BYGGE &- LANDZONE ANSØGNING FOR OPSÆTNING AF TELENOR MAST I FORBINDELSE MED ETABLERING AF ANTENNEPOSITION Dato 2011-01-12 På vegne af

Læs mere

0028 Vedr. ansøgning om dispensationstilladelse i forbindelse med etablering af ny mast for Banedanmark.

0028 Vedr. ansøgning om dispensationstilladelse i forbindelse med etablering af ny mast for Banedanmark. TELCON A/S Guldborgsund Kommune Ndr. Boulevard 93 DK-6800 Varde Danmark CVR. nr. 29 80 67 72 Tlf.: 7652 1100 Fax: 7521 1004 www.telcon.dk 0028 Vedr. ansøgning om dispensationstilladelse i forbindelse med

Læs mere

1. Sammenhæng med Regeringens vækstaftale om mobil- og bredbåndsdækning

1. Sammenhæng med Regeringens vækstaftale om mobil- og bredbåndsdækning Notat Spørgsmål til projektoplæg vedr. bredbånd i Nordjylland BRN-direktionen behandlede på deres møde d.3.marts et oplæg til projekt vedr. bredbånd i Nordjylland. BRN-direktionen stillede en række spørgsmål

Læs mere

AFGØRELSE i sag om opstilling af antennemast i lokalplanlagt erhvervsområde i Ringsted Kommune

AFGØRELSE i sag om opstilling af antennemast i lokalplanlagt erhvervsområde i Ringsted Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 31. oktober 2013 J.nr.: NMK-31-00949 Ref.: Jan Vater, JAV-NMKN AFGØRELSE i sag om opstilling af antennemast i lokalplanlagt

Læs mere

Kulhuse N - Området. Kulhuse er et stort og veludbygget sommerhusområde. TDCs mast (595) er placeret i udkanten af området

Kulhuse N - Området. Kulhuse er et stort og veludbygget sommerhusområde. TDCs mast (595) er placeret i udkanten af området Kulhuse N Status rapport fremsendt til Frederikssund Kommune d. 25-04-2019 Tillæg til tidligere fremsendt byggeansøgning på adressen; Kulhusvej 200, 3630 Jærgerspris 1 Kulhuse N - Området Kulhuse er et

Læs mere

vejledende retningslinjer for opstilling af antenner og master Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 87 59 10 00 www.norddjurs.

vejledende retningslinjer for opstilling af antenner og master Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 87 59 10 00 www.norddjurs. vejledende retningslinjer for opstilling af antenner og master Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 87 59 10 00 www.norddjurs.dk U D V I K L I N G S F O RVA LT N I N G E N Mastepolitik 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Mastepolitik. vejledende retningslinjer for opstilling af antenner og master UDVIKLINGSFORVALTNINGEN

Mastepolitik. vejledende retningslinjer for opstilling af antenner og master UDVIKLINGSFORVALTNINGEN Mastepolitik UDVIKLINGSFORVALTNINGEN vejledende retningslinjer for opstilling af antenner og master Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 87 59 10 00 www.norddjurs.dk 2 Indholdsfortegnelse INDLEDNING

Læs mere

Ballerup Kommune, strategi- og handlemuligheder ift. bredbånd

Ballerup Kommune, strategi- og handlemuligheder ift. bredbånd Torben Rune, Michael Jensen og Mette Dalsgaard 19. maj 2015 Ballerup Kommune, strategi- og handlemuligheder ift. bredbånd 1 Baggrund...2 2 Strategiske muligheder...2 2.1 Satsningsgrad 0 ikke lokalt strategisk

Læs mere

Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle mobilnet (marked 2).

Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle mobilnet (marked 2). 10. september 2018 /andbec ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle

Læs mere

Oplevet mobildækning. Publikationen kan hentes på: www.erst.dk

Oplevet mobildækning. Publikationen kan hentes på: www.erst.dk Oplevet mobildækning Publikationen kan hentes på: www.erst.dk Maj 2013 Indholdsfortegnelse SIDE Forord 3 Hovedresultater 4 Ingen dækning 6 Delvis dækning 7 Opkaldsfejl pr. selskab 8 Opkaldsfejl pr. telefon

Læs mere

Norddjurs Kommune giver hermed landzonetilladelse til efter planlovens 35, på ejendommen:

Norddjurs Kommune giver hermed landzonetilladelse til efter planlovens 35, på ejendommen: Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Afdeling: Plan, kultur og natur Dato: 13.09.2016 Reference: Annie Eggert-Hansen Tlf.: 89594055 E-mail: aeh@norddjurs.dk Journalnr.: 16/10741 Landzonetilladelse Norddjurs

Læs mere

Mobilantennerne og sikkerheden

Mobilantennerne og sikkerheden TI Telekommunikationsindustrien Vesterbrogade 1C DK-1620 København V Tel. +45 33 13 80 20 Fax +45 33 13 80 21 E-mail: post@teleindu.dk www.teleindustrien.dk Mobilantennerne og sikkerheden Indledning Danmark

Læs mere

Byggeansøgning etablering af ny mobilmast

Byggeansøgning etablering af ny mobilmast Assens Kommune Byg & Bo Rådhus Allè 5 5610 Assens Byggeansøgning etablering af ny mobilmast Jonas Nielsen Lindeneg ApS Jernbanegade 48, 2. 4800 Nykøbing F. Tlf. 28 29 74 00 www.lindeneg.com jn@lindeneg.com

Læs mere

Landzonetilladelse. Planloven

Landzonetilladelse. Planloven KM Telecom Danmark Navervej 12 7000 Fredericia Att.: Maj-Britt Vilsbøll Juul KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Maya Aller

Læs mere

Sådan får du bedre mobildækning. gode råd til bedre dækning

Sådan får du bedre mobildækning. gode råd til bedre dækning Sådan får du bedre mobildækning 11 gode råd til bedre dækning Dårlig mobildækning kan have flere årsager, men normalt skyldes det, at mobilsignalet er for svagt, fx fordi du befinder dig langt fra mobilmasten,

Læs mere

Eksempler(Mastevejledning)

Eksempler(Mastevejledning) Eksempler(Mastevejledning) 1. Opstilling af mast med antennesystem i byzone eller sommerhusområde Dette eksempel gælder tilfælde, hvor det ikke er muligt at finde egnede antennepositioner på eksisterende

Læs mere

Bjarne Højgaard. Skelagervej Aalborg. Prinsensgade Aalborg. Syddjurs Kommune Att.: Team byggeri Lundbergsvej Ebeltoft

Bjarne Højgaard. Skelagervej Aalborg. Prinsensgade Aalborg. Syddjurs Kommune Att.: Team byggeri Lundbergsvej Ebeltoft Syddjurs Kommune Att.: Team byggeri Lundbergsvej 2 8400 Ebeltoft BYGGE OG LANDZONE ANSØGNING FOR OPSÆTNING AF TELENOR MAST I FORBINDELSE MED ETABLERING AF ANTENNEPOSITION På vegne af Telenor A/S fremsendes

Læs mere

NOTAT. Grundlag for aftale om fastsættelsen af markedsleje ved udleje til mobilmaster og - antenner

NOTAT. Grundlag for aftale om fastsættelsen af markedsleje ved udleje til mobilmaster og - antenner NOTAT Dato: 31. januar 2014 Grundlag for aftale om fastsættelsen af markedsleje ved udleje til mobilmaster og - antenner For at fjerne barrierer for udbygning af teledækningen i kommunen, har Byrådet i

Læs mere

Den eksisterende mast fjernes i løbet af 7-21 dage efter den nye mast er etableret.

Den eksisterende mast fjernes i løbet af 7-21 dage efter den nye mast er etableret. Plan og Kultur Telecon A/S Nordre Boulevard 93 6800 Varde Att. Camilla Klingenberg Terp 26-02-2018 Sags id: 2017-0986 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til udskiftning af eksisterende

Læs mere

1. Masten skal stilles til rådighed for andre antenneformål og operatører mod rimelig beta+ ling.

1. Masten skal stilles til rådighed for andre antenneformål og operatører mod rimelig beta+ ling. Jes Lassen Bygbjergvej 19 A!" # Skelbækvej 2 Tlf.: 7376 7676 Dato: 16. december 2015 Sagsnr.: 15/17805 Ejendomsnr.: 6169 Kontakt: Peter Mumm Direkte tlf.: 73 76 82 14 E+mail: pmu@aabenraa.dk I henhold

Læs mere

Lauridsen Dorthe Hjort. DHK

Lauridsen Dorthe Hjort. DHK Lauridsen Dorthe Hjort. DHK Fra: Erik Mortensen Sendt: 9. juni 2016 16:45 Til: Lauridsen Dorthe Hjort. DHK Emne: Vedr. sags ID 16/2004 etablering af ny antennemast ved Krebseparken, JS0705B.

Læs mere

Retningslinier for MASTER OG ANTENNER

Retningslinier for MASTER OG ANTENNER Retningslinier for MASTER OG ANTENNER MAS Retningslinier for MASTER OG ANTENNER UDGIVER Herning Kommune By, Erhverv og Kultur ÅR 2010 REDAKTION OG TEKST: Mette Wraa Nielsen, Arkitekt cand.arch. i samarbjede

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 16. oktober 2006 NKN-33-00327 Mje Afgørelse i sagen om

Læs mere

10 teletiltag, der rykker

10 teletiltag, der rykker Den 30. august 2013 10 teletiltag, der rykker Vi skal fremme den digitale vækst Regeringen ønsker en digital infrastruktur i verdensklasse som grundlag for øget digitalisering og vækst i hele Danmark.

Læs mere

Naboorientering. Det er kommunens vurdering, at den ansøgte placering vil give færre gener end en placering indenfor byggefelterne.

Naboorientering. Det er kommunens vurdering, at den ansøgte placering vil give færre gener end en placering indenfor byggefelterne. 1 - Naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Naboorientering

Læs mere

Ved mastefoden opsættes teknikkabine (bilag 5) til etablering af nødvendigt teknikudstyr på mastearealet

Ved mastefoden opsættes teknikkabine (bilag 5) til etablering af nødvendigt teknikudstyr på mastearealet Ringsted Kommune Rådhuset Sct. Bendtsgade 1 4100 Ringsted Att.: Byg og Miljø Ulf Lindeneg Lindeneg ApS Jernbanegade 48, 2. 4800 Nykøbing F. www.lindeneg.com ul@lindeneg.com Cvr-nr: 26 09 69 95 15-01 -

Læs mere

Rudersdal Kommune Teknik og Miljø

Rudersdal Kommune Teknik og Miljø Rudersdal Kommune Teknik og Miljø KM Telecom Danmark A/S Navervej 12 DK-7000 Fredericia Cvr-nr: 33 64 43 37 Kenneth Erdmann Site Manager Tlf.: +45 27 60 04 13 Fax.: +45 63 40 40 69 E-mail: ker@km-telecom.com

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 1. juni 2012 J.nr.: NMK-31-00609 Ref.: Jan Vater, JAV-NMKN AFGØRELSE i sag om opstilling af antennemast ved Rø i Bornholms

Læs mere

Notat Mobildækning. Fællesforvaltning Byrådssekretariat. Indledning

Notat Mobildækning. Fællesforvaltning Byrådssekretariat. Indledning Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 8. november 2017 Notat Mobildækning Indledning Udviklingen inden for digitalisering, mobildata og telefoni er i en rivende udvikling, og det er næppe muligt at forudsige

Læs mere

MASTEPLAN. Retningslinjer for opstilling af antenner og master i Langeland Kommune

MASTEPLAN. Retningslinjer for opstilling af antenner og master i Langeland Kommune Retningslinjer for opstilling af antenner og master i Langeland Kommune Indholdsfortegnelse Indledning 4 Formål 5 1. Lovgrundlag 5 2. Kommunens sagsbehandling 7 3. Netplanlægning 13 4. Placering og udformning

Læs mere

Hviderusland Kategori 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 15, 20, 21, 22, 24, 26, 27, 29, 67, 73, 115, 117, 118

Hviderusland Kategori 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 15, 20, 21, 22, 24, 26, 27, 29, 67, 73, 115, 117, 118 Til importører Meddelelse nr. 02/2014 tekstil og beklædning 13. januar 2014 Orientering om regler for import af tekstil og beklædning i 2014 Hviderusland og Nordkorea EU fortsætter i 2014 de ensidige (autonome)

Læs mere

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0 TDC A/S regulering@tdc.dk Dato 25. september 2013 /Jonas Østrup Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0 Indledning TDC

Læs mere

Bilag 2. Vejledning til udbud af ledig sendetid på lokalradioområdet

Bilag 2. Vejledning til udbud af ledig sendetid på lokalradioområdet Bilag 2 Radio- og tv-nævnet 8. juni 2012 Rasmus Pleidrup Fuldmægtig, cand.jur. Vejledning til udbud af ledig sendetid på lokalradioområdet 2012 rpl@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 3373 3369 Radio- og

Læs mere

Hviderusland Kategori 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 15, 20, 21, 22, 24, 26, 27, 29, 67, 73, 115, 117, 118

Hviderusland Kategori 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 15, 20, 21, 22, 24, 26, 27, 29, 67, 73, 115, 117, 118 Til importører Meddelelse nr. 02/2013 tekstil og beklædning 4. januar 2013 Orientering om regler for import af tekstil og beklædning i 2013 Hviderusland og Nordkorea EU fortsætter i 2013 de ensidige (autonome)

Læs mere

KOMMUNEPLAN 2004-2016 tillæg 26 Retningslinier for master og antenner

KOMMUNEPLAN 2004-2016 tillæg 26 Retningslinier for master og antenner KOMMUNEPLAN 2004-2016 tillæg 26 Retningslinier for master og antenner Dette tillæg indeholder forskellige retningslinier for opsætning. Retningslinierne indsættes i Kommuneplan 2004-2016 som generelle

Læs mere

AGENDA. Om AnyCom A/S. Krav til kommunikation i sundhedssektoren. Udviklingen i telefoni. Fremtidige kommunikationsplatforme.

AGENDA. Om AnyCom A/S. Krav til kommunikation i sundhedssektoren. Udviklingen i telefoni. Fremtidige kommunikationsplatforme. AGENDA 8. oktober 2015 FSTA 01 02 03 04 05 Om AnyCom A/S Krav til kommunikation i sundhedssektoren Udviklingen i telefoni Fremtidige kommunikationsplatforme Spørgsmål 06 07 08 09 10 OM ANYCOM A/S Firmaprofil

Læs mere

Revisionsselskab S1 ApS Revisionsfirma S2 Revisor R. Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven

Revisionsselskab S1 ApS Revisionsfirma S2 Revisor R. Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven Revisionsselskab S1 ApS Revisionsfirma S2 Revisor R 18. juli 2013 Sag 2012-0033489 Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven 1. Indledning Styrelsen var den 20. juni 2013 på et tilsynsbesøg hos S1, CVR-nr.

Læs mere

Afrapportering fra arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler.

Afrapportering fra arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler. Afrapportering fra arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler. Indstilling til styregruppen for grundaftaler Arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler indstiller til styregruppen

Læs mere

Jan Secher Mogensen Skivevej 244A 8831 Løgstrup

Jan Secher Mogensen Skivevej 244A 8831 Løgstrup Teknik & Miljø Byggeri og Miljø Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Jan Secher Mogensen Skivevej 244A 8831 Løgstrup byggeriogmiljoe@viborg.dk viborg.dk Landzonetilladelse til antennemast på Skivevej

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra koordineringsmøde den 6. maj 2013 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra koordineringsmøde den 6. maj 2013 i VULAvidereudvikling 8. maj 2013 Hovedpunktsreferat fra koordineringsmøde den 6. maj 2013 i VULAvidereudvikling /rasjak-erst Deltagere: Telia: Frederik Siegumfeldt Concepy: Nicolai Lamborg og Simon Skals TDC: Allan Bartroff,

Læs mere

Ansøgning om byggetilladelse

Ansøgning om byggetilladelse Middelfart Kommune Østergade 9-11 5500 Middelfart Att.: Teknisk Forvaltning, Byggesagsafd. KM Telecom Danmark A/S Erritsø Møllebanke 11 DK-7000 Fredericia Cvr-nr: 33 64 43 37 Kenneth Grønborg Project Manager

Læs mere

Strategi- og handlingsplan for digital infrastruktur

Strategi- og handlingsplan for digital infrastruktur Strategi- og handlingsplan for digital infrastruktur Indledning Region Midtjylland og de 19 kommuner i regionen er enige om, at det er vigtigt at bringe mobiltelefoni og bredbåndsdækningen op på et tidssvarende

Læs mere

Hvordan løser vi sammen den digitale infrastruktur i Danmark?

Hvordan løser vi sammen den digitale infrastruktur i Danmark? Hvordan løser vi sammen den digitale infrastruktur i Danmark? - Samarbejde om opsætning og drift af mobilmaster og antennepositioner mellem branche og offentlige myndigheder - TI Rejsehold Agenda 1. Status

Læs mere

Indholdsfortegnelse - Bilag

Indholdsfortegnelse - Bilag Indholdsfortegnelse - Bilag Indholdsfortegnelse - Bilag...1 2.2 Beslutningssag: Retningslinjer for digital infrastruktur...2 Bilag 1: Retningslinjer for digital infrastruktur...2 2.4 Orienteringssag: Greater

Læs mere

DE BEAR TECHNOLOGY. o Processer, metoder & værktøjer. e-mail: info@dbtechnology.dk WWW.DBTECHNOLOGY.DK

DE BEAR TECHNOLOGY. o Processer, metoder & værktøjer. e-mail: info@dbtechnology.dk WWW.DBTECHNOLOGY.DK Mission Critical o Projekt Information management o Processer, metoder & værktøjer. Side 1 of 11 Projekt information Projekt information management inkluderer alle de processer, som er nødvendige for at

Læs mere

Prioriteret adgang for kald i mobilnettet Fortrinsstilling for beredskabsaktører Udgivet af: IT- & Telestyrelsen

Prioriteret adgang for kald i mobilnettet Fortrinsstilling for beredskabsaktører Udgivet af: IT- & Telestyrelsen > Prioriteret adgang for kald i mobilnettet Fortrinsstilling for beredskabsaktører Udgivet af: IT- & Telestyrelsen IT- & Telestyrelsen Holsteinsgade 63 2100 København Ø Telefon: 3545 0000 Fax: 3545 0010

Læs mere

Afgørelse: I henhold til Planlovens 35, stk. 1 meddeles hermed landzonetilladelse til det ansøgte.

Afgørelse: I henhold til Planlovens 35, stk. 1 meddeles hermed landzonetilladelse til det ansøgte. Jakob Pilgaard Telcon Miljø, Erhverv og Teknik Byg og BBR Ramsherred 5, 2. sal 5700 Svendborg Tlf. 62 23 33 33 byg@svendborg.dk www.svendborg.dk/byggeri LANDZONETILLADELSE Sagsnr.: 2018-0702 Ejendommen:

Læs mere

Lauridsen Dorthe Hjort. DHK

Lauridsen Dorthe Hjort. DHK Lauridsen Dorthe Hjort. DHK Fra: Glenna Nielsen Sendt: 3. oktober 2016 11:47 Til: Lauridsen Dorthe Hjort. DHK; Bagge Peter. PEBA Cc: Peder Hansen Emne: SV: Sagsgangen og nyt udvalgsmøde

Læs mere

ANTENNER & -MASTER. Retningslinier for Viborg Kommune

ANTENNER & -MASTER. Retningslinier for Viborg Kommune ANTENNER & -MASTER Retningslinier for Viborg Kommune Udviklingen af mobiltelefoner gør, at der er et stigende behov for at opsætte antenner og -master. Viborg Kommune har i dén forbindelse valgt at udarbejde

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København K

Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København K Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København K Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115

Læs mere

Masteplan Haderslev Komunne

Masteplan Haderslev Komunne Masteplan Haderslev Komunne Indledning 4 Formål 4 1. Lovgrundlaget 5 2. Kommunens sagsbehandling 5 3. Netplanlægning 9 4. Placering og udformning af master og antenner 11 5. Det digitale kortgrundlag

Læs mere

Mastepolitik. Thor. Randers Kommune

Mastepolitik. Thor. Randers Kommune Mastepolitik Thor Randers Kommune Indledning Baggrund for udarbejdelse af mastepolitik I de seneste år er der sket en stor udvikling i behovet for nye maste- og antennesystemer. Mobiltelefoner bliver

Læs mere

Baggrund for afgørelsen. Situationsplan eksisterende forhold visende placering af 48 m gittermast. Tjørnevej Uldum T:

Baggrund for afgørelsen. Situationsplan eksisterende forhold visende placering af 48 m gittermast. Tjørnevej Uldum T: Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Jan Lomholt Dir: +4579755664 Mob: e-mail: Jan.Lomholt@Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-217721- 18 20.6.2018 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse til opførelse

Læs mere

Erhvervsstyrelsen aflagde den 27. august 2015 et varslet kontrolbesøg hos

Erhvervsstyrelsen aflagde den 27. august 2015 et varslet kontrolbesøg hos Selskabsopretteren 16. oktober 2015 Sag 2015-8962 Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven 1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 27. august 2015 et varslet kontrolbesøg hos, CVR.nr.. Kontrolbesøget

Læs mere

Mobil infrastruktur, status og Fyns forventede udvikling på kort og lang sigt

Mobil infrastruktur, status og Fyns forventede udvikling på kort og lang sigt Mobil infrastruktur, status og Fyns forventede udvikling på kort og lang sigt Network Development Manager Lars L. Henneberg (Telenor) ved Fyns Fremtid 3, August 2013 Mobil infrastruktur, status og Fyns

Læs mere

Mobilkortlægning 2013

Mobilkortlægning 2013 Mobilkortlægning 2013 Publikationen kan hentes på: www.erst.dk ISSN: 2245-7291 Indholdsfortegnelse SIDE Forord 3 Hovedresultater 4 Udendørs taledækning opgjort på postnummerniveau 6 Beregnet udendørs mobiltaledækning

Læs mere

Vejledning. Vejledning om bekendtgørelse om priskontrolmetoder. 1. Indledning

Vejledning. Vejledning om bekendtgørelse om priskontrolmetoder. 1. Indledning Vejledning Februar 2012 Markedskontoret Vejledning om bekendtgørelse om priskontrolmetoder ERHVERVSSTYRELSEN 1. Indledning Denne vejledning beskriver, hvordan Erhvervsstyrelsen har til hensigt at anvende

Læs mere

De har 04-09-2015 ansøgt om landzonetilladelse til lovliggørelse af en 25 m antennemast på ovennævnte ejendom.

De har 04-09-2015 ansøgt om landzonetilladelse til lovliggørelse af en 25 m antennemast på ovennævnte ejendom. Teknik- og Miljøafdelingen Byggeri og Fast Ejendom Ellested-Nettet / MyWebCity Nettet Att.: Jesper Kirkholm Madsen Ellebækvej 18 5853 Ørbæk Sendt via mail: kirkholm.madsen@gmail.com og rudy.lyngvig@gmail.com

Læs mere