Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet blev en nettoudgift på 30,870 mio. kr.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet blev en nettoudgift på 30,870 mio. kr."

Transkript

1 REGNSKAB 2004 Udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Bevillingsområde Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet blev en nettoudgift på 30,870 mio. kr. Budgettet var fastlagt til 32,305 mio. kr. og der er i årets løb meddelt tillægsbevillinger på i alt 0,922 mio. kr. Rammen er underlagt følgende politikker: Idrætspolitik (under revision), Ungdomspolitik, Integrationspolitik, Kulturpolitik og Børnepolitik. Efter udvalgets opfattelse giver årets resultat anledning til enkelte bemærkninger: Ballerup Idrætspark Regnskabet resulterede i et overskud på kr., svarende til 0,1 pct. De væsentligste årsager til at underskuddet på kr. fra 2003 er nedbragt kan forklares med følgende: Der har i 2004 været et mindreforbrug på hhv. vikarkonto, og lønkonto som følge af bl.a. periodevis ubesatte stillinger. Der har tillige generelt været fokuseret på tilbageholdenhed i 2004 med henblik på at sikre, at det store, akkumulerede underskud blev afviklet. Sidste års målsætning om et regnskab i balance indenfor en 3-årig periode, er således allerede opfyldt. Omkring sidste års fokus på energibesparende foranstaltninger må det konstateres, at dette indsatsområde har været skubbet i baggrunden, dels pga. øget fokus på et positivt regnskabsresultat og dels pga. en markant fokus på arbejdspladsens generelle trivsel, som har været under pres, men nu under kontrol og i positiv udvikling. Det er Ballerup Idrætsparks målsætning i løbet at en 3-årig periode, at sikre et yderligere økonomisk råderum til udvikling. En øget fokus på iværksætning af energibesparende foranstaltninger. En øget fokus på økonomistyring gennem decentral økonomisystem. Øget fokus på at skabe indtægtsdækkende virksomhed, bl.a. gennem implementering at strategiudviklingsplanen for Ballerup Idrætspark.

2 Den mobile skøjtebane Istoppen Istoppen er i 2004 besluttet placeret på Kirketorvet, for at sikre en central, bynær placering for derved at blive en væsentlig familieaktivitet i Ballerup. Regnskabet 2004 indeholder alene omkostninger til opsætning og etablering, hvorfor det ikke endnu giver et retvisende billede af driftsomkostningerne efter omplacering af banen. Pladsen på Kirketorvet har nødvendiggjort en reduktion at banemålet til ca. 600 m2, hvorfor der forventes en væsentligt reduceret energiudgift. Frivillige foreninger og institutioner har varetaget åbningen af banen mod at have indtægterne på skøjteleje. Der er ikke stillet garanti for en mindsteindtægt til foreningerne. Omplaceringen har givet visse indkøringsproblemer, hvilket ikke forventes i det kommende driftsår. East Kilbride Badet Årsagerne til budgetoverskridelserne er primært: 1. Merforbrug på el, vand og varme 2. Faldende indtægter på kr. som følge af et fald i antallet af betalende gæster og stigningen i gratisydelser til skoler og svømmeklubber. Måløv Ny Hal Den nye hal i Måløv udviser i 2004 et underskud på kr., hvilket skyldes dels omkostninger i forbindelse med uafsluttede arbejder omkring hallen samt forskydning i afregning fra NESA fra tidligere år. Disse problemer er afsluttede og forventes ikke videreført i kommende regnskabsår. Vækstpuljen Folkeoplysningsudvalget har foreløbig afsat kr. til en Vækstpuljen indenfor udvalgets ramme til afløsning af den tidligere start- og udviklingspulje 5 % puljen, som ved den seneste lovrevision blev taget ud af Folkeoplysningsloven pr. 1. marts Folkeoplysningsudvalgets budget blev i den forbindelse nedskrevet. Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv. Ungdomsskolen Ungdomsskolen har udarbejdet en årsberetning for årets aktiviteter. Regnskabet resulterede i et underskud på kr., svarende til 3,4 pct.

3 I sæson 2003/2004 var antallet af elever som i gennemsnit gik på 1,76 hold, hvilket vil sige, at 66 pct. af alle unge mellem år har deltaget i undervisningen. Gennemsnittet på samtlige hold er på 10,6 elever. Særlige fritidstilbud I 2002 blev der etableret en pulje til igangsætning af aktiviteter for handicappede på kr. pr. år. Puljen er finansieret ved overførsel af kr. fra Folkeoplysningsområdet og kr. fra 115-puljen. Forsøget kører over 4 år ( ), hvorefter det er forudsat, at den reducerede pulje (jfr. budgettilpasningerne for 2005) igen anvendes inden for det folkeoplysende område, idet handicaptilbuddene skal indpasses i tilskudsreglerne for aktiviteter for børn og unge Herudover har udvalget med de opnåede resultater levet op til de af Kommunalbestyrelsen fastsatte målsætninger, jf. nedenfor, hvor resultaterne specificeres og sammenholdes med de i budgettet fastlagte mål. Afgrænsning af bevillingsområdet Fritidsbevillingen omfatter driftsudgifter og indtægter vedrørende: * De fysiske rammer - Stadion og idrætsanlæg (udendørsanlæg) med klubhuse samt idrætshaller. - Huse/lokaler til foreningslivet/klublivet. * Tilskud til - Børn og unge under 25 år, handicappede uanset alder samt til idrætsforeningernes medlemmer over 60 år. - Foreninger, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning. - Lokaler. - Nye tiltag inden for folkeoplysning. - Team Ballerup. * Ungdomsskolen Skolen fungerer som en decentral institution, der omfatter Ungdomsskolen, Ungdomsskolens klub og Den Fri Ungdomsuddannelse (FUU), som i henhold til Folketingsbeslutning nedlægges med udgangen af * Diverse Bl.a. løn til 3 konsulenter/teamledere (kultur/fritid), ferieaktiviteter for skolebørn, ungdomspulje og Team Ballerup.

4 Resultater og målopfyldelse Økonomi Årets økonomiske resultat for fritidsbevillingen ser således ud (kr.): Budget Tillægsbevilling Regnskab Afvigelse Væsentlige aktivitetsændringer i 2004: Ingen væsentlige aktivitetsændringer, tillægsbevillingerne er bl.a. finansieret via besparelser/udvidelser samt omplaceringer på øvrige rammer, overført fra andre udvalg og tildeling af lønpuljer. Stadion og idrætsanlæg Udgifterne til de fysiske rammer for fritidslivet vedrører drift og vedligeholdelse af udendørs idrætsanlæg samt klubhuse og omklædningsrum i tilknytning hertil. Ballerup Idrætspark er en decentraliseret enhed, som betjener alle aktiviteter i og på de omfattede faciliteter, som Ballerup Kommune, foreninger og andre brugergrupper gennemfører. Ballerup Super Arena er i 2004 overtaget af Ballerup Kommune, hvorfor det forventes, at arenaen i de kommende år vil præge event-billedet i Ballerup Idrætspark. Af aktiviteter, der løses for eksterne samarbejdspartnere skal nævnes samarbejde med Topdanmark Hallen. Den mobile skøjtebane Istoppen Skøjtebanen har igen været aktiv fra 1. december 2004 og til og med 13. marts Interessen for at bruge skøjtebanen har været meget svingende og særdeles afhængig af vejret på samme måde som driftsomkostningerne. East Kilbride Badet Det samlede besøgstal har været gæster fordelt på 58 pct. borgere og 42 pct. fra skoler, institutioner og foreninger. Af aktiviteter i årets løb kan nævnes: Svømmestævner i forbindelse med Triton Open, Danske B-mesterskaber, Al-Cup, Danmark Svøm Langt, klubmesterskaber, ministævner, nålestævner, triathlonstævne og skolevolleystævner.

5 Huse og foreningslokaler Nettodriftsudgiften for foreningscentret Tapeten udgjorde i 2004: 1,842 mio. kr. Foreningscentret er hjemsted for 15 faste foreninger. Herudover udlejer Kulturforvaltningen 2 sale, hvor den ene - "Store sal" - lejes af støtteforeninger 6 dage om ugen til bankospil. Lørdag udlejes både Store- og Lille Sal til generalforsamlinger, foreningsfester mv. 6 mødelokaler anvises gratis til foreningsaktiviteter m.m. I tennishallen er der aktiviteter for bl.a. Ældreidræt, Skoleværkstederne, Hedegårdsskolen, institutioner mfl. Nettodriftsudgifterne til lokaler for børn og unge samt voksne beløb sig til 2,8 mio. kr. i Brugsretten til 16 ejendomme er overdraget til 29 foreninger. Andre aktiviteter end forenings-/klubaktiviteter: * Reeh s Baghus stilles til rådighed for Musisk Samråd (onsdag søndag). Samrådet er paraplyorganisation for ca. 70 musiske/kulturelle foreninger. I 2004 har der været 142 arrangementer. Tirsdag udlejer Kultur & Fritid huset til private og foreninger. I 2004 var der 19 udlejninger. Mandagen friholdes til musiske aktiviteter. Mandag og tirsdag er huset ligeledes stillet til rådighed for voksenundervisning, foredrag mv. * Brydegården (Loen) udlejes fredag-søndag. Hverdagene anvises hovedsageligt til folkeoplysende aktiviteter. Hovedhuset samt Nordlængens 1. sal er stillet til rådighed for 9 foreninger (nøglelokaler). Endvidere anvendes nordlængens stueetage Søjlesalen som mødelokale til foreninger, virksomheder, private, institutioner mfl. mandag-fredag og udlejes fredag-søndag i forbindelse med leje af Loen. Skoleidrætshaller Udgifterne består af en ramme til bygningsvedligeholdelse og en ramme til inventar, samt en konto til dækning af udgifter til istandsættelse efter hærværk og tyveri. Endvidere er der afsat beløb til dækning af abonnementer og samtaler vedrørende nødtelefoner i hallerne. Der er etableret brugerråd ved samtlige haller.

6 Fritidstilskud Fritidstilskuddene kan opdeles således: * Tilskud til 16 oplysningsforbunds drift (heraf 4 regionale) udgjorde 2,374 mio. kr. Området er domineret af selvforvaltning, idet - 2,930 mio. kr. er udbetalt til oplysningsforbundene (netto). - -0,156 mio. kr. vedrører betaling til/fra kommuner uden for Københavns Amt samt Ledøje-Smørum og Værløse kommuner vedrørende undervisning i oplysningsforbundene. * Tilskuddene til børne- og ungdomsforeninger udgjorde i alt 3,481 mio. kr. Området er ligeledes domineret af selvforvaltning, idet - 2,745 mio. kr. er udbetalt til foreningslivet som en ramme på baggrund af aktivitetsniveauet i hver enkelt klub (2,25 kr. pr. aktivitetstime). - 0,525 mio. kr. er udbetalt efter ansøgning - 0,044 mio. kr. er udbetalt som grundtilskud på kr. pr. forening. * Lokaletilskuddet kan opdeles i: - En lovbestemt rammebevilling til børne- og ungdomsforeninger, der havde frit lokalevalg efter gammel lov. Udgiften varierer en del fra år til år (2004: kr.). - Betaling for amtskommunale og statslige lokaler til voksne. Udgiften er ligeledes lovbestemt (2004: kr.) - En frivillig del på kr. afsat til oplysningsforbund. Heraf udbetales 25 pct. a conto. Resten afregnes i efterfølgende regnskabsår. - Lokaletilskud til Topdanmark Hallen, kr. årligt, mod at lokale foreninger/institutioner lejer til nedsat pris, samt Oplysningsforbund Som følge af lovrevision i maj 2002 vedtog Kommunalbestyrelsen nye retningslinier for udbetaling af tilskud til oplysningsforbundene fra Tilskuddet kan højst udgøre 1/3 til almindelig undervisning, 7/9 til undervisning for handicappede og 5/7 til instrumentalundervisning. Aftale indgået om mellemkommunal betaling for deltagere fra Ledøje-Smørum Kommune, Værløse Kommune og Ballerup Kommune fortsætter uændret. Ungdomsskolen Udgifterne i 2004 fordeler sig med: 90,6 pct. vedrørende drift af Ungdomsskolen 9,3 pct. vedrørende Ungdomsskolens klub 0,1 pct. vedrørende FUU-uddannelsen

7 I 2004 blev musicalen Dracula opført 7 gange i Baltoppen og i efterårssæsonen startede undervisningen til det kommende års musical om H.C. Andersen. I 2004 er der gennemført en udveksling med Spanien (Barcelona), hvor Ungdomsskolen i tæt samarbejde med Grantofteskolen og Grantoftens Fritidscenter har fået motiveret unge fra Grantoften til at deltage. Projektet er udformet som et udviklingsprojekt mellem unge fra Barcelona og unge fra Grantoften. Red Barnet har efter ansøgning doneret fri flybilletter til projektet og EU har igennem Sirius bevilliget tilskud. For klubben Teatercaféen har Kommunalbestyrelsen besluttet, at det skal være et tilbud til de unge, som gør brug af Ungdomsskolens øvrige tilbud. I 2004 er Ungdomsskolens kvalitetskoncept fortsat udviklet. Elever og medarbejdere evaluerer efter afslutning på hver aktivitet. Det samlede resultat tilfredsheden med Ungdomsskolens tilbud, (det faglige indhold og elevernes indflydelse på undervisningen) er meget stor både blandt de unge og blandt ungdomsskolens medarbejdere. FUU - Den Fri Ungdomsuddannelse Den Fri Ungdomsuddannelse blev afsluttet for de sidste elever i sommeren Diverse Udgifter til fritidsaktiviteter uden for Folkeoplysningsloven: * Sommerferieaktiviteterne er gennemført i et nært samarbejde mellem Kultur & Fritid og en række lokale foreninger og fritidsinstitutioner. * Ungdomspuljen henvender sig til unge, der kan søge tilskud til opstart af nye projekter, aktiviteter, arrangementer mv. I 2004 har 13 ansøgninger været behandlet. Heraf er der ydet tilskud til 12 projekter.

8 Status og udvikling Økonomi Med regnskabsresultatet for 2004 kan udviklingen de sidste 3 år illustreres således (i kr.): Bruttoudgifter Indtægter Nettoudgifter Heraf løn Nettoudgiften kan opdeles på følgende hovedområder (i kr.): Stadion, haller og idrætsanlæg Huse/lokaler til foreningslivet Tilskud til folkeoplysning Ungdomsskolevirksomhed Diverse fritidsaktiviteter uden for folkeoplysningsloven I alt

Udvalgets sammenfatning og vurdering

Udvalgets sammenfatning og vurdering REGNSKAB 2014 Udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Bevillingsområde 40.35. Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35 Bevillingsramme 40.35 Folkeoplysning, frivillighed og fritidsaktiviteter mv. Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 40.35 Folkeoplysning, frivillighed og fritidsaktiviteter

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35 Bevillingsramme 40.35 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv. Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 40.35 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv. er der i budget

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 40.35

Kultur- og Fritidsudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 40.35 Bevillingsområde 40.35 Folkeoplysende og fritidsaktiviteter mv. 1. Beskrivelse af opgaver Området omfatter: Ballerup og Måløv Idrætspark, East Kilbride Badet og idrætsanlæg med klubhuse og idrætshaller.

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35 Bevillingsramme 40.35 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv. Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter: Ballerup Idrætsby bestående af Ballerup- og

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSOMRÅDE Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet blev en nettoudgift på 33,8 mio. kr.

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSOMRÅDE Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet blev en nettoudgift på 33,8 mio. kr. Bevillingsområde 40.35 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv. Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet blev en nettoudgift på 33,8 mio.

Læs mere

Foreløbige takster 2018

Foreløbige takster 2018 SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 7. juni 2017 Tlf. dir.: 2054 6601 E-mail: jnj@balk.dk Sagsid: 00.30.10-P19-7-16 Foreløbige takster 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets område Side 1 Stadion og idrætsanlæg

Læs mere

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Budgetopfølgning pr. 31.8.2015. Dok. nr.: 143026/15

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Budgetopfølgning pr. 31.8.2015. Dok. nr.: 143026/15 Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 31.8. Dok. nr.: 143026/15 1 Drift UDVIKLING I VIST PÅ HOVEDOMRÅDER - = overskud 30/4 31/8 1 2 3 4 4-2 Bibliotek og Borgerservice 129.724

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35 Bevillingsramme 40.35 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv. Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 40.35 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv. viser følgende for

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter budget 3.003.897 2.851.754 2.784.181 2.594.787 Forskel 219.716 256.967 Overført til kommende budgetår 270.064

Læs mere

03.22.02 Serviceforanstaltninger (Drift af kolonier, Pædagogisk Center)

03.22.02 Serviceforanstaltninger (Drift af kolonier, Pædagogisk Center) REGNSKAB 2013 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.32. Øvrig folkeskolevirksomhed Udvalgets sammenfatning og vurdering Da pædagogisk Center servicerer folkeskolerammen (ramme 30.30) og gruppeordningerne

Læs mere

Kultur og Fritid. Fritid. Kultur og fritid fuld af sunde oplevelser

Kultur og Fritid. Fritid. Kultur og fritid fuld af sunde oplevelser Kultur og Fritid Kultur og Fritid kommer samlet ud af regnskabsåret med et mindreforbrug på 6,5 mio. kr. Indeholdt i regnskabsresultatet er der en samlet overførsel fra 2017 på 2,3 mio. kr. Området er

Læs mere

Klubberne er oprettet og drives efter reglerne i dagtilbudslovgivningen.

Klubberne er oprettet og drives efter reglerne i dagtilbudslovgivningen. Bevillingsområde 40.39 Klubber og byggelegepladser Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Bevillingsrammen på 40,3 mio. kr. udviser et mindre forbrug på 0,7 mio. kr., svarende til et samlet

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalg for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter Samlet regnskab: 2017 Korrigeret budget 2.851.754

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35 Bevillingsramme 40.35 Folkeoplysning, frivillighed og fritidsaktiviteter mv. Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Som følge af en ændring af Styrelsesvedtægt for Ballerup Kommune gældende

Læs mere

Den samlede status for udvalgets område er gengivet nedenfor i tabel 1 og uddybes efterfølgende for de enkelte områder. Forbrug pr. 30.

Den samlede status for udvalgets område er gengivet nedenfor i tabel 1 og uddybes efterfølgende for de enkelte områder. Forbrug pr. 30. Hjørring Kommune Sag: 00.30.14-Ø00-22-16 Dato: 07-11-2016 Økonomirapport pr. 30. september 2016 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Der foreligger økonomirapport for perioden 1. januar-30. september

Læs mere

Resumé Kultur- og Fritidsudvalget har ønsket forslag til én rundtur i efteråret 2002 og én rundtur i foråret 2003.

Resumé Kultur- og Fritidsudvalget har ønsket forslag til én rundtur i efteråret 2002 og én rundtur i foråret 2003. Møde i Kultur- og Fritidsudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 11) Meddelelser a) Orientering om problemer med unge i bebyggelsen Lundegården, herunder ungdomsklubbens initiiver i den

Læs mere

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der skaber

Læs mere

KULTUR, TURISME OG BOSÆTNINGSUDVALG

KULTUR, TURISME OG BOSÆTNINGSUDVALG KULTUR, TURISME OG BOSÆTNINGSUDVALG POLITIKOMRÅDE: FRITID OMRÅDETS OVERORDNEDE ØKONOMI (1.000 KRONER) REGNSKAB 2016 Oprindeligt Omplaceringer Tillægsbevillinger Korrigeret Regnskab Udgifter 56.257 325

Læs mere

Møde i Folkeoplysningsudvalget. tirsdag den 19. august 2003, Kl. 17.00. i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1.

Møde i Folkeoplysningsudvalget. tirsdag den 19. august 2003, Kl. 17.00. i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Møde i tirsdag den 19. august 2003, Kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelser * 2. Godkendelse af Ballerup Wildhorse Lindedancers * 3. Udvalgets konference den 5. - 6. september

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2012. Udvalget for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2012. Udvalget for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 Faste ejendomme 13 Andre faste ejendomme Korrigeret budget 873.494 1.496.538 Regnskab 788.286 1.285.171 Forskel 85.208 211.367 Overført til kommende budgetår

Læs mere

Bilag Aftenskoleregnskaber m. forvaltningens bemærkninger (udsendes)

Bilag Aftenskoleregnskaber m. forvaltningens bemærkninger (udsendes) Meddelelser a) Brev fra Konkurrencestyrelsen b) Orientering om sager fra Kultur- og Fritidsudvalgets augustmøde c) Aftenskoleregnskaber 2001 Aftenskoleregnskaber m. forvaltningens bemærkninger (udsendes)

Læs mere

Budgetforslag

Budgetforslag Maj 2018 Indhold Samlet oversigt...3 Aktivitetsområde : Idræt og Sundhed...4 FF2019-001 Reduktion i tilskud til vedligeholdelse af 3 tennisbaner og rengøringstilskud til foreninger.4 FF2019-002 Reduktion

Læs mere

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Budgetopfølgning pr Dok. nr.: 77755/15

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Budgetopfølgning pr Dok. nr.: 77755/15 Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 30.04. Dok. nr.: 77755/15 1 Drift UDVIKLING I VIST PÅ HOVEDOMRÅDER - = overskud 30/4 31/8 1 2 3 4 3-2 Bibliotek og Borgerservice 128.168

Læs mere

Serviceudgifter Skoler 2.163,2-234, , ,8-218, ,8-17,6 Administration 36,8-0,5 36,3 38,1-0,4 37,7-1,4

Serviceudgifter Skoler 2.163,2-234, , ,8-218, ,8-17,6 Administration 36,8-0,5 36,3 38,1-0,4 37,7-1,4 Drifts- og anlægsregnskab for - sektoropdelt Beløb i mio. kr. Drift Regnskab Korrigeret Afvigelse Udgift Indtægt Netto Udgift Indtægt Netto Netto Skoler 2.163,2-234,0 1.929,2 2.164,8-218,0 1.946,8-17,6

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej Tønder Tlf Mail: Åbningstider: Mandag-tirsdag kl Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej Tønder Tlf Mail:  Åbningstider: Mandag-tirsdag kl Torsdag kl. Kultur- og Fritidsudvalget Halvårsregnskab - pr. 30. juni 2013 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver på fritidsområdet 2014 Gennemgået for Kultur- og Fritidsudvalget den 5. marts 2014

Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver på fritidsområdet 2014 Gennemgået for Kultur- og Fritidsudvalget den 5. marts 2014 Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver på fritidsområdet 2014 Gennemgået for Kultur- og Fritidsudvalget den 5. marts 2014 Lovgrundlag Regler fastsat i Lov om støtte til folkeoplysning Folkeoplysningsloven.

Læs mere

HALLER OG STADIONS. Ny ressourcetildelingsmodel for haller og stadions i Billund Kommune JULI 2017 BILLUND KOMMUNE

HALLER OG STADIONS. Ny ressourcetildelingsmodel for haller og stadions i Billund Kommune JULI 2017 BILLUND KOMMUNE HALLER OG STADIONS Ny ressourcetildelingsmodel for haller og stadions i Billund Kommune JULI 2017 BILLUND KOMMUNE Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning / Baggrund... 2 2.0 Hvem er omfattet af modellen...

Læs mere

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder.

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder. Notat Til: Uddannelse, Børn og Familie Kopi til: Fra: Plan og Kultur, Bodil Christensen 12. februar 2019 Sags id: 19/3473 1. Fritidsområdet under UBF Notatet beskriver fritidsområdet under Uddannelse,

Læs mere

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget 2018 Forbrug september 2018 3. FR 2018 Afvigelse 2018 Kultur- og Fritidsudvalget

Læs mere

KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER

KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER HORSENS KOMMUNE BUDGET 217 1 KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER Hovedoversigt 132.728.127 kr. Politikområde Biblioteker 37.587.23 kr. Museer 11.584.477 kr. Musikaktiviteter 6.76.65 kr. Idræt 23.47.342 kr. Fritidsaktiviteter

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35 Bevillingsramme 40.35 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv. Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 40.35 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv. viser følgende for

Læs mere

Udvalg Økonomiudvalget

Udvalg Økonomiudvalget REGNSKAB 2008 Udvalg Økonomiudvalget Bevillingsområde 60.60. Jordforsyning og faste ejendomme Udvalgets sammenfatning og vurdering Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet blev en nettoudgift

Læs mere

I alt 22,261-0,812-0,812-0,812-0,812

I alt 22,261-0,812-0,812-0,812-0,812 Oversigt over udmøntning af 1,5 % reduktion af servicerammen Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalget Udvalgets reduktionsramme udgør 0,812 mio. kr. Budget 2017 Pol. Ark Omr. Nr Projektnavn Basis 2017 2017 2018

Læs mere

Lokaletilskud til foreninger. for egne eller lejede lokaler

Lokaletilskud til foreninger. for egne eller lejede lokaler Lokaletilskud til foreninger for egne eller lejede lokaler Kort og godt om lokaletilskud Aarhus Kommune støtter børne- og ungdomsaktiviteter i henhold til Folkeoplysningsloven. Det sker primært på tre

Læs mere

Indsamling af kommunale nøgletal på folkeoplysningsområdet

Indsamling af kommunale nøgletal på folkeoplysningsområdet Indsamling af kommunale nøgletal på folkeoplysningsområdet Formålet med skemaet er at indsamle detaljerede oplysninger om tilskud, aktiviteter og deltagere i den folkeoplysende voksenundervisning og det

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2018 for Børne-, Fritids- og. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 1 for perioden 1. januar 30. marts 2018 forventes et for Børne-, Fritids- og samlet

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 8. Kultur- og Fritidsudvalget.

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 8. Kultur- og Fritidsudvalget. 8. Kultur- og Fritidsudvalget. 77 78 8. Kultur- og Fritidsudvalget Budget 2014 på politikområder, Drift: Politikområder U/I Budget 2014 Kultur U 8.036.400 I -144.000 Idræt U 10.162.900 I - 3.413.500 Folkeoplysning

Læs mere

Udvalg Børne- og Skoleudvalget

Udvalg Børne- og Skoleudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.33. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udvalgets sammenfatning og vurdering Årets samlede regnskabsresultat på ramme 30.33 lyder på et mindreforbrug

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune Initialer: bhh Sag: 306-2012-16511 Dok.: 306-2012-286990 Oprettet: 28. november 2012 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Baggrund Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens

Læs mere

Bilag til. Vedtægt for. Folkeoplysningsudvalget. I Assens Kommune

Bilag til. Vedtægt for. Folkeoplysningsudvalget. I Assens Kommune Bilag til Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget I Assens Kommune 1. De økonomiske rammer 2.1 Sikre rammerne for, at børn, unge og voksne kan etablere og tage del i den frie folkeoplysende virksomhed 6.1

Læs mere

Udvalget for plan, udvikling og kultur Opgørelse af overførselsbeløb fra 2015 til 2016 vedr. drift i henhold til reglerne om aftalestyring

Udvalget for plan, udvikling og kultur Opgørelse af overførselsbeløb fra 2015 til 2016 vedr. drift i henhold til reglerne om aftalestyring Udvalget for plan, udvikling og kultur Opgørelse af overførselsbeløb fra 2015 til 2016 vedr. drift i henhold til reglerne om aftalestyring Resterende Overførsel Ordinær over- Ekstraordinær Nr. AftalekapitalmidOmråde

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Tilskudsmodel for folkeoplysende voksenundervisning i Randers Kommune.

Tilskudsmodel for folkeoplysende voksenundervisning i Randers Kommune. U D K A S T Tilskudsmodel for folkeoplysende voksenundervisning i Randers Kommune. 1. Godkendelse af aftenskoler Folkeoplysningsudvalget (eller kommunalbestyrelsen) godkender folkeoplysende virksomhed,

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Plan & Kulturudvalget. Drift. Plan & Kultur- udvalget i alt

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Plan & Kulturudvalget. Drift. Plan & Kultur- udvalget i alt Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 CFKFOB-overblik 1 Drift Tabel 1:, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler Forbrug pr. 31/3-2019 Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret

Læs mere

Takster for Kultur- og Fritidsudvalgets område. Side 1 SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR. Dato: 5. august 2016

Takster for Kultur- og Fritidsudvalgets område. Side 1 SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR. Dato: 5. august 2016 SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 5. august 2016 Tlf. dir.: 4477 xxxx E-mail: xxx@balk.dk Sagsid: 00.30.10-P19-1-16 Takster 2017 for Kultur- og Fritidsudvalgets område Side 1 Institutionsområdet Aktivitetsbestemte

Læs mere

Forventet regnskab 1.000 kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt

Forventet regnskab 1.000 kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt UDDANNELSES-, SOCIAL- OG KULTURUDVALGET Uddannelse incl. SFO 142.521 36.443 141.321-1.200 Musik- og ungdomsskole 4.671 1.235 4.671 Børn og unge 99.209 21.521 97.745-1.464 Idrætshaller 1.010 267 1.010 Kultur

Læs mere

Offentlig støtte til idrætsaktiviteter

Offentlig støtte til idrætsaktiviteter Offentlig støtte til idrætsaktiviteter Danmarks Idræts-Forbund gør det nemmere for dig Danmarks Idræts-Forbund har udarbejdet denne vejledning for at gøre det nemmere for de lokale idrætsforeninger at

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune Budgetdokument 2005-2008 4-18. Budget 2005-2008. 770 Fritidsfaciliteter, og 771 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter

Høje-Taastrup Kommune Budgetdokument 2005-2008 4-18. Budget 2005-2008. 770 Fritidsfaciliteter, og 771 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter Høje-Taastrup Kommune Budgetdokument 2005-2008 4-18 Budget 2005-2008 770 Fritidsfaciliteter, og 771 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter Ansvarsplacering Behandling og vedtagelse Udvalg: Fritids- og Kulturudvalget

Læs mere

FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK Drift, serviceudgifter

FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området administreres af Kultur- og Fritidsudvalget. Området omfatter drift af kommunale fritids-/ idrætsfaciliteter, tilskud til drift af ikke kommunale fritids-/idrætsfaciliteter samt tilskud

Læs mere

Forbrug pr. 30. sept. Korrigeret budget

Forbrug pr. 30. sept. Korrigeret budget Hjørring Kommune Sag: 00.30.14-Ø00-7-17 Dato: 01-11-2017 Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Der foreligger økonomirapport for perioden 1. januar-30. september

Læs mere

TAKSTER BUDGET 2014 BY, KULTUR OG ERHVERV

TAKSTER BUDGET 2014 BY, KULTUR OG ERHVERV BY, KULTUR OG ERHVERV Dato: 3. september 2013 Revideret: 20. september 2013 Tlf. dir.: 4477 3013 E-mail: kultur@balk.dk Kontakt: Mette Svindt Sagsnr: 2013-12434 Dok.nr: 2013-162943 TAKSTER BUDGET 2014

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af: Folkeskoler inkl. vidtgående specialundervisning, bygningsdrift af skolerne, SFO og dagbehandling udlagt til skolerne. Desuden indeholder området Ungdomsskolen,

Læs mere

Området er karakteriseret ved at omfatte foranstaltninger rettet mod generelle socialpolitiske

Området er karakteriseret ved at omfatte foranstaltninger rettet mod generelle socialpolitiske REGNSKAB 2004 Bevillingsområde 5.59. Øvrige sociale formål Udvalg Social- og Sundhedsudvalget Udvalgets sammenfatning og vurdering Området er karakteriseret ved at omfatte foranstaltninger rettet mod generelle

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Herunder - hvordan går det med budgetimplementering? På udvalget for Børn og Skole forventes der et mindreforbrug på 11,4 mio. kr. På politikområde Almene

Læs mere

Regler. for. tilskud til aftenskoler i. Halsnæs Kommune

Regler. for. tilskud til aftenskoler i. Halsnæs Kommune Regler for tilskud til aftenskoler i Halsnæs Kommune Indholdsfortegnelse Afsnit Emne Side 1. Formål 2 2. Undervisningens omfang 2 3. Begrænsninger 2 4. Foreningskrav 3 5. Ansøgning og tilskudstilsagn 4

Læs mere

Beretning 2010 for politikområderne: Regnskab Afvigelse til opr. budget Kultur og Fritid 59.719 58.077 56.739 2.980 238.096 245.494 256.779-18.

Beretning 2010 for politikområderne: Regnskab Afvigelse til opr. budget Kultur og Fritid 59.719 58.077 56.739 2.980 238.096 245.494 256.779-18. Beretning 2010 for politikområderne: Kultur og Fritid Børn-, Unge- og Sundhedsudgifter Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion): (i 1000 kr.) Oprindeligt Regnskab opr. Kultur og Fritid 59.719 58.077 56.739

Læs mere

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2 Socialudvalget Budgetrevision 2 - Vurdering Holder det korrigerede budget? I forhold til det korrigerede budget forventes der et samlet mindreforbrug på 1,6 mio. kr. før politiske omplaceringer. Efter

Læs mere

Retningslinier for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune

Retningslinier for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune Retningslinier for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune Vedtaget af Borgerrepræsentationen 1. december 2011 Retningslinjer for tildeling af udviklingsmidler Gældende fra 1. januar 2012

Læs mere

Forventet regnskab kr.

Forventet regnskab kr. BUDGETOPFØLGNING 21 PR. 31.3.1 UDDANNELSE-, SOCIAL- OG KULTURUDVALGET 31.3.1 Politikområde 15 Uddannelse incl. SFO 145.678 37.937 149.74 3.396 16 Musik- og ungdomsskole 4.594 1.95 4.594 17 Børn og unge

Læs mere

FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK Drift, serviceudgifter

FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området administreres af Kultur- og Fritidsudvalget. Området omfatter drift af kommunale fritids-/ idrætsfaciliteter, tilskud til drift af ikke kommunale fritids-/idrætsfaciliteter samt tilskud

Læs mere

DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK

DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK DRAGØR KOMMUNE Indhold: 1. Hvorfor en folkeoplysningspolitik... 3 2. Visioner for og formålet med folkeoplysningspolitikken... 3 3. Målsætninger for borgernes deltagelse

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 31-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 31-10-2018 17:00 1 (Åben) Regnskab

Læs mere

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt.

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt. Fokusområder Kulturudvalget gennemfører i 2012 en temadrøftelse på kulturområdet, hvor der er fokus på en række temaområder: - udvikling af biblioteksområdet - evt. etablering af en kulturskole for børn

Læs mere

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 - Økonomioversigt Forv. Opr. budget regnskab Korr. budget Regnskab mio.kr. (-) angiver indtægt/overskud 2014 30/9 14 2014 2014

Læs mere

Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen

Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen Indholdsfortegnelse Overblik drift og anlæg 01 - Folkeskoler 02 - Fællesudgifter 04 - PPR 05 - DUS 06 - Befordring 07 - Specialundervisning i regionale tilbud 08

Læs mere

Folkeoplysningspolitikken træder i kraft den 23.februar 2012 og gælder frem til

Folkeoplysningspolitikken træder i kraft den 23.februar 2012 og gælder frem til Folkeoplysningspolitik Dragør Kommunes Folkeoplysningspolitik Indhold: 1. Hvorfor en folkeoplysningspolitik. 2. Visioner for og formålet med folkeoplysningspolitikken. 3. Målsætninger for borgernes deltagelse

Læs mere

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED KULTUR OG FRITID RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED GODKENDT I BYRÅDET DEN 27. NOVEMBER 2012 1 BAGGRUND Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens 6 en årlig beløbsramme

Læs mere

Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen

Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen Indholdsfortegnelse Overblik drift og anlæg 01 - Folkeskoler 02 - Fællesudgifter 04 - PPR 05 - DUS 06 - Befordring 07 - Specialundervisning i regionale tilbud 08

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Introduktion Folketinget vedtog den 1. juni 2011 en række ændringer af folkeoplysningsloven. Et centralt punkt i den reviderede lov er, at alle kommuner

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Fritids og Kulturudvalg

1. Budgetbemærkninger - Fritids og Kulturudvalg NOTAT ØDC Økonomistyring 17-08- 1. bemærkninger - Fritids og Kulturudvalg -21 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af tre politikområder: Fritid Kultur Integrationspulje Fritid Politikområdet

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Brugerbestyrelsen for Glostrup Idrætsanlæg. Dan Kornbek Christiansen

GLOSTRUP KOMMUNE. Brugerbestyrelsen for Glostrup Idrætsanlæg. Dan Kornbek Christiansen GLOSTRUP KOMMUNE REFERAT Brugerbestyrelsen for Mødedato: Torsdag den 8. februar 2018 Mødetidspunkt: kl. 19.00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Møderum 5, Glostrup Fritidscenter Louise Lauge Thorsen (Idrætsforeningerne)

Læs mere

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat.

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat. Budgetrevision II Økonomiudvalg og Byråd April, 2013 Der forventes et merforbrug på driften på 19,3 mio. kr. Heraf vil ca. 10 mio. kr. få varig effekt på 2014-2017. Resten af merforbruget vedrører engangsudgifter

Læs mere

Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen

Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen Indholdsfortegnelse Overblik drift og anlæg 01 - Folkeskoler 02 - Fællesudgifter 04 - PPR 05 - DUS 06 - Befordring 07 - Specialundervisning i regionale tilbud 08

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter.

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Dagsorden onsdag den 17. december 2014 Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering - December...

Læs mere

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning og anvisning af lokaler i Brøndby Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning og anvisning af lokaler i Brøndby Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven Brøndby Kommune Børne-, Kultur- og Idrætsforvaltningen Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning og anvisning af lokaler i Brøndby Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1. Ansøgningsfrist

Læs mere

Budgetområde: 513 Skoler og fritidsområdet

Budgetområde: 513 Skoler og fritidsområdet Budgetområdet indeholder til folkeskolen, skolefritidsordninger, fritidsklubber, befordring af skolebørn, kommunens specialskoler, sprogstimulering af førskolebørn, bidrag til statslige og private skoler,

Læs mere

KONSEKVENSBEREGNING VED OMLÆGNING AF HØJENE HALLEN TIL SELVEJE GENNEM SALG

KONSEKVENSBEREGNING VED OMLÆGNING AF HØJENE HALLEN TIL SELVEJE GENNEM SALG KONSEKVENSBEREGNING VED OMLÆGNING AF HØJENE HALLEN TIL SELVEJE GENNEM SALG Nærværende bilag uddyber de forudsætninger, som ligger til grund ved beregning af konsekvenserne ved omlægning af Højene Hallen

Læs mere

Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune.

Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune. Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune. Læsø Kommune afsætter i sit budget beløb til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed samt tilskud til

Læs mere

Folkeoplysningsloven for frivillige sociale organisationer

Folkeoplysningsloven for frivillige sociale organisationer Folkeoplysningsloven for frivillige sociale organisationer Indhold Indledning Baggrunden for den nye lov Kommunalbestyrelsens og folkeoplysningsudvalgets rolle Kommunalbestyrelsen Folkeoplysningsudvalget

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Indstillede effektiviserings- og omstillingsforslag til fagudvalgsbehandling april 2015, 1.000 kr. Nr. Emne 2016 2017

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 283 KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 284 00.25.13 Bies Gård og Ishuset samt 5.32 BieCentret Udgifter 2.587 Indtægter -272 Netto 2.315 Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus, BieCentret).

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

Driftstilskud til lokaler

Driftstilskud til lokaler Driftstilskud til lokaler Retningslinjer for driftstilskud til lokaler til folkeoplysende aktiviteter for børn og unge under 25 år Godkendt af Folkeoplysningsudvalget i Hillerød den 12. januar 2012 og

Læs mere

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Årsberetninger samt overførselsopgørelser regnskab 2013 20520-14

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Årsberetninger samt overførselsopgørelser regnskab 2013 20520-14 Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget Årsberetninger samt overførselsopgørelser regnskab 2013 20520-14 1 Kultur- og Fritidsudvalgets driftsregnskab 2013 - = overskud, "+" = underskud Beløb i

Læs mere

Anvendelsen af bevillingsbeløbet besluttes af Børne- og Skoleudvalget i overensstemmelse med de generelle retningslinjer for mål- og rammestyring.

Anvendelsen af bevillingsbeløbet besluttes af Børne- og Skoleudvalget i overensstemmelse med de generelle retningslinjer for mål- og rammestyring. REGNSKAB 2013 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.33. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udvalgets sammenfatning og vurdering Årets samlede regnskabsresultat på ramme 30.33 lyder på et mindreforbrug

Læs mere

Lokaletilskud til foreninger. for egne eller lejede lokaler

Lokaletilskud til foreninger. for egne eller lejede lokaler Lokaletilskud til foreninger for egne eller lejede lokaler Kort og godt om lokaletilskud Aarhus Kommune støtter børne- og ungdomsaktiviteter i henhold til Folkeoplysningsloven. Det sker primært på tre

Læs mere

Ny lov - principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde.

Ny lov - principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. Pkt.nr. 2 Ny lov - principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. 312218 Indstilling: 1. at udvalget tager stilling til, hvorvidt udvalget kan anbefale

Læs mere

3. forventet regnskab - Serviceudgifter

3. forventet regnskab - Serviceudgifter skema 3. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo september 3. FR Afvigelse Undervisningsudvalget

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Ballerup Kommune

Folkeoplysningspolitik for Ballerup Kommune Folkeoplysningspolitik for Ballerup Kommune Indledning Ballerup Kommune har tradition for at udvikle kommunen og byen i dialog med borgerne. I vision 2020 hedder det, at Vi satser på mennesker. Mennesker

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 283 KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 284 00.25.13 Andre faste ejendomme samt 05.32.32 Bie Centret Udgifter 2.738 Indtægter -280 Netto 2.458 Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus,

Læs mere

1. Meddelelser. Møde i Folkeoplysningsudvalget. den 19.06.2007, kl. 17:00. i udv. 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1... Meddelelser2

1. Meddelelser. Møde i Folkeoplysningsudvalget. den 19.06.2007, kl. 17:00. i udv. 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1... Meddelelser2 Møde i Folkeoplysningsudvalget den 19.06.2007, kl. 17:00 i udv. 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Meddelelser2 2... Anvisning af foreningslokale på Tapeten. 2 3... Klub 56 - ansøgning om tilskud fra Vækstpuljen.

Læs mere

Frederikshavner Ordningen KFUs retning efter møde 11. marts 2015 med FOU s kommentarer 16. marts 2015

Frederikshavner Ordningen KFUs retning efter møde 11. marts 2015 med FOU s kommentarer 16. marts 2015 Gældende: Forslag/overvejelser: Økonomisk konsekvens: Forudsætning for at modtage tilskud: Ansøgninger indsendes elektronisk på de tilhørende blanketter. Blanketter kan rekvireres på kommunens hjemmeside.

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Hvidovre Kommune

Folkeoplysningspolitik for Hvidovre Kommune Udkast til Folkeoplysningspolitik for Hvidovre Kommune Folkeoplysningsudvalgets forslag af 10.11.11 1. Præsentation og målsætning 1 Det folkeoplysende arbejde, som foregår i kommunens foreningsliv aftenskolerne,

Læs mere

for egne eller lejede lokaler

for egne eller lejede lokaler for egne eller lejede lokaler Kort og godt om lokaletilskud Århus Kommune støtter børne- og ungdomsaktiviteter i henhold til Folkeoplysningsloven. Det sker primært på tre måder, nemlig ved at yde tilskud

Læs mere

TAKSTER BUDGET 2016 BY, KULTUR OG ERHVERV

TAKSTER BUDGET 2016 BY, KULTUR OG ERHVERV BY, KULTUR OG ERHVERV Dato: 8. september 2015 Tlf. dir.: 7230 9520 E-mail: mes@balk.dk Kontakt: Mette Svindt Sagsnr: 20.00.00-S29-2-14 Dok: Takstblad 2016 TAKSTER BUDGET 2016 Side 2 Musikundervisning for

Læs mere

Regnskab 2005. Ældreudvalgets bevillingsområde:

Regnskab 2005. Ældreudvalgets bevillingsområde: Regnskab 2005 Ældreudvalgets bevillingsområde: 990 Ældrepleje og omsorg 991 Folkepension 992 Omsorgstandpleje 99 Bevilling 990 Ældrepleje- og omsorg Beløb i 1.000 kr. Ældreboliger Udg. Indt. Regnskab Budget

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der

Læs mere