Referat Integrationsrådet"Uformelt brainstormingmøde" Onsdag d. 14. april 2010 Ballerup Rådhus, Udvalgsværelse 7, kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Integrationsrådet"Uformelt brainstormingmøde" Onsdag d. 14. april 2010 Ballerup Rådhus, Udvalgsværelse 7, kl. 17.00 20.00"

Transkript

1 Referat Integrationsrådet"Uformelt brainstormingmøde" Onsdag d. 14. april 2010 Ballerup Rådhus, Udvalgsværelse 7, kl Tilstedeværende Medlemmer: Bilal Titrek (indtil kl ), Faizan Akbar, Kadrije Heidi Rasmussen Hunt, Miasser Hawwa, Sandra Marjanovic, Senay Karacan (indtil kl ), Yasemin Göncü, Jan Møller, Lolan Ottesen (indtil kl ). Tilforordnede: Lisbeth Jørgensen, Jakob Søgaard Jakobsen (ref.) 1. Integrationsrådets årlige weekendseminar Der var enighed om at afholde weekendseminaret som et døgnophold fra en fredag eftermiddag til lørdag eftermiddag. Gerne på et tidspunkt i løbet af september eller oktober, men uden for efterårsferien. Konferencecenteret Toruplund kunne være en mulighed, idet kommunen har en samarbejdsaftale med stedet, og det dermed formentlig vil kunne gennemføres til en rimelig pris. LO-skolen (Konventum) blev nævnt som et alternativ. Jakob undersøger mulige datoer på Toruplund og præsenterer disse på næste rådsmøde, hvor der også nedsættes en arbejdsgruppe bestående af formandskabet plus interesserede til at forberede programmet for seminaret. Rådet ønsker i lighed med tidligere weekendseminarer, at der hyres en udefrakommende proceskonsulent til at styre seminaret. 2. Integrationsrådets arbejde i de kommende måneder Det er målet, at der på weekendseminaret bliver udarbejdet en vision, en mission og nogle konkrete resultatmål på udvalgte områder for rådets arbejde i hele valgperioden. Det hele kan selvfølgelig ændres og tilpasses undervejs, men dermed får rådet et holdepunkt for dets arbejde, og det bliver dermed også tydeligere, hvilke resultater der kommer ud af rådets arbejde. I tiden frem til weekendseminaret ønsker rådet at opbygge et vidensgrundlag om enkelte udvalgte temaer og integration i kommunen generelt, således at det på weekendseminaret er muligt at komme med mere kvalificerede bud på retningen for rådets fremtidige virke. 3. Integrationsrådets arbejdsform i øvrigt Rådets medlemmer spurgte til, i hvilket omfang rådet kan gøre brug af den kommunale administration. Jakob svarede, at alle i administrationen som udgangspunkt er særdeles åbne for samarbejde med og betjening af Integrationsrådet, men at det naturligvis må afhænge af en konkret vurdering af tid og indsats, hvis rådet henvender sig med ønsker om undersøgelser, medarbejderes deltagelse i arbejdsgrupper e.l. Samtidig blev det understreget, at det er rådets medlemmer selv, der skal være de bærende kræfter i de projekter eller initiativer, som rådet igangsætter. Sekretæren er selvfølgelig behjælpelig i størst mulig omfang, men en arbejdsopgave kan ikke bare overlades til sekretæren eller andre ansatte alene.

2 Det blev diskuteret, hvorvidt rådet skulle brede sig over mange eller få emner og arbejdsopgaver. Der findes nok ikke et præcist svar på, hvor meget rådet skal brede sig over, men der var fra alle tilstedeværende opbakning til, at rådet må prioritere, så der er tid til at behandle nogle sager i dybden. Først når rådet har opbygget en grundlæggende viden om fakta og igangværende handlinger inden for et givent område, vil rådet være i stand til at give kvalificerede bud på, hvordan indsatsen kan forbedres, og hvordan nye tiltag bedst muligt kan supplere de igangværende. Dermed blev det erkendt, at Integrationsrådet ikke kan beskæftige sig med samtlige dele af den kommunale forvaltning. Der skal prioriteres og arbejdes efter at opfylde de målsætninger, som rådet udarbejder på weekendseminaret. Det blev også nævnt, at det var en mulighed at splitte et større emne i mindre dele, og dermed arbejde med et overordnet tema flere møder i træk, men med forskellige vinkler. Der var enighed blandt de tilstedeværende om at forlænge de ordinære møder med en halv time, således de nu er fra kl Mødedatoerne er uændrede. 4. Integrationsrådets fokusområder Rådets medlemmer fremsatte en lang række ideer til fokusområder og emner, som Integrationsrådet kan arbejde med fremover. Sidst i dette dokument er indsat en oversigt over de emner, der undervejs blev skrevet op på tavlen. Nedenfor er ideerne for overskuelighedens skyld - opsummeret og samlet under en række overordnede temaer. Hvert tema er opdelt i henholdsvis Mål og fokusområder og Konkrete forslag. Sidstnævnte dækker over egentlige handlinger, som rådet kan sætte i værk alene eller sammen med andre. Desuden oplistes mulige oplægsholdere, der allerede har henvendt sig til rådet med tilbud om at holde et Oplæg om et givent emne. Kommunikation - Behov for øget kendskab til tilbud, som borgere med anden etnisk baggrund kan gøre brug af. - Forældres manglende kendskab til det danske samfund går ud over børnene. - Behov for information til både danskere og nydanskere om hinanden. - Formidling af succesoplevelser. Nødvendigt for at understøtte en fortsat udvikling for den enkelte borger. Konkrete forslag: - Udarbejdelse af katalog (i en papirudgave), der giver overblik over aktivitets- og fritidstilbud, som borgere med anden etnisk baggrund kan benytte.

3 - Stiftelse af en Integrationspris, som Integrationsrådet kan uddele (ligesom Handicaprådet også hvert år uddeler en handicappris) for at skabe synlighed på de gode integrationshistorier. - Synliggørelse af rollemodeller. Lave et katalog over etniske borgere i Ballerup, der har vist vejen og opnået succes på forskellige områder. - En interviewrække i Ballerup Bladet, der portrætterer lokale borgere med anden etnisk baggrund, der har succes i tilværelsen. Fx én artikel om måneden, hvor det er rådet, der har fundet frem til borgeren. Det kan både være små succeser, som ældre etniske borgere, der har fundet frem til et IT-kursus, og unge, der er i gang med en spændende uddannelse osv. - En lokal Ballerup-udgave af Integrationsministeriets kampagne Brug for alle unge. - Kvalificering af kommunens kommunikation til borgere, der ikke benytter nettet og ikke forstår dansk. Både via traditionelle formidlingsformer som pjecer, men også levende lyd og billeder. F.eks. via sundhedsplejerskerne, der kommer i alle hjem. - Udnyttelse af dialogbænkene. Skole og Fritid (6 15 år) - Modtageklasser. Problem med manglende kontakt til danskere, da børnene ikke nødvendigvis bor i lokalområdet. - Fordelingen af børn med anden etnisk baggrund på skolerne i Ballerup. Facts, årsager og konsekvenser bør kortlægges, og redskaber til at gøre op med en dårlig udvikling bør diskuteres. Hvad er myter, og hvad er fakta? Hvordan håndteres det, at nogle skoler stemples i offentligheden som dårlige, fordi de har mange tosprogede elever? Der kan hentes inspiration til eventuelle løsninger fra andre kommuner. Rådet kan opstille politiske mål, eksempelvis for andelen af tosprogede pr. skole. - Børn med anden etnisk baggrund udmeldes i stigende grad af BFO erne. Integrationsrådet bør skabe fokus på problemet og medvirke til at anvise løsninger. Forældrene skal have et oplyst valg. - Holdningen blandt de ansatte til tosprogede. Er grænser og regler ens for alle? - Forskelle mellem piger og drenge. Hvilke mekanismer er i spil, når nogle drenge samler sig i grupper og får en negativ attitude?

4 - Hvordan kan flere nydanske piger lokkes til at deltage i idrætsforeninger m.v.? Fokus på bearbejdning af forældrenes kendskab til mulighederne, samt oplysninger om hvor det er muligt at få tilskud til kontingenter m.v. Konkrete forslag: - Samarbejde med lektiecafeerne og børn- og ungemedarbejderne i boligområderne (særligt at fortsætte samarbejdet i Hede- Magleparken). Vigtigt at rådet holder sig opdateret over udviklingen og formidler denne viden videre til andre. - Udarbejdelse af ansøgning til Trygfonden vedr. projekt for unge med anden etnisk baggrund. Ansøgningen kan tage udgangspunkt i den ansøgning, der allerede sidste år blev indsendt til Integrationsministeriet. Fristen er 1. september Inklusion af forældre med anden etnisk baggrund på skoleområdet (v. tosprogskonsulent Rikke Storgaard Gyldmark, Skole & Unge). - Chancen for succes i uddannelsessystemet for elever med anden etnisk baggrund (v. tosprogskonsulent Rikke Storgaard Gyldmark, Skole & Unge). 50 % af børnene af de etniske minoriteter forlader Folkeskolen uden funktionelle læsefærdigheder. - Klubtilbud for børn og unge (f.eks. med oplæg fra lederne af klubtilbuddene eller ved en børn- og ungemedarbejder fra boligområderne). Brugen af tilbuddene og kontakten til familierne om hvorvidt det er ok at deres børn får lov til at deltage i klubberne. Borgmesteren nævnte på Intromødet i januar 2010, at han gerne deltager, hvis der laves et godt program til et stormøde. Sundhed - Sundhedsfremme og forebyggelse Manglende oplysning om relevante tilbud - Sundhedspolitikken og dens udmøntning (v. Sundhed & Forebyggelse).

5 Orientering til Integrationsrådet om Sundhedspolitikken og dens udmøntning med fokus på den sundhedsfremmende indsats, herunder samarbejdet med boligområderne og foreningslivet samt initiativer målrettet borgere af anden etnisk oprindelse end dansk. Den anden vej rundt kunne Sundhed & Forebyggelse godt tænke sig indsigt i målgruppens behov og idéer til, hvordan kommunen kan nå målgruppen med dens sundhedsfremmeindsats, herunder hvordan Sundhed & Forebyggelse kan samarbejde med fx. rådet, frivillige og/eller andre aktører herom. Ovenstående særligt i relation til det kommunale Sundhedscenter, der åbner i 2011 ved siden af Rådhuset (på Parkskolen ). Ungdom (efter folkeskole) - Frafald fra ungdomsuddannelserne Ved vi, om nydanske elever skiller sig ud? Ikke behov for nye undersøgelser, men en systematisk opsamling af allerede kendte facts. Er racisme i spil? Hvordan kan det i givet fald håndteres af uddannelsesinstitutionerne? Hvordan kan elever og forældre klædes på til at reagere på eventuel forkert behandling? F.eks. via formidling om mulighederne for at klage, som gammeldanskere generelt set er bedre til. Konkrete forslag: - Karrieredag i Ballerup, hvor unge studerende med etnisk baggrund fra forskellige skoler, studier og uddannelsesinstitutioner fortæller om deres vej gennem uddannelsessystemet. Lokale unge skal mobiliseres. - Besøg på Unge2-projektet / Sprogcentret Leder af Unge2projektet, Jette Luna, har tilbudt rådet at afholde et almindeligt møde i Unge2-projektets lokaler på Ballerup Sprogcenter. Dermed kan rådet ved samme lejlighed også få en rundvisning på stedet og en orientering om skolen. Beskæftigelse - Ledighed især blandt unge - Diskrimination på arbejdsmarkedet - Mangel på praktikpladser

6 - Arbejdsløshed blandt etniske minoriteter (v. Jobcenterchef, René Ansbøl) Præsentation af tal, tendenser og indsatser. Evt. med særligt fokus på de unge. Andet - Løbende håndtering af oplysninger, der kommer til rådet. Rådet skal reagere og bede administrationen undersøge det, når der høres om problemer. - Få de kommunalt ansatte til at forpligte sig på at fokusere på integration. - Fokus på unge kriminelle, der gerne vil tilbage på rette spor. Ballerup Kommunes projekt GenKrim kan eventuelt involveres. - Hashmisbrug blandt etniske minoriteter. Også piger. Behov for oplysning om, hvor man kan søge hjælp. Konkrete forslag: - Tilbyde IT-kurser til indvandrere og derigennem lære om internet og læse aviser m.v. - Samarbejde med andre kommuners integrationsråd. Ishøj Kommunes Integrationsråd vil gerne udveksle erfaringer. - NyDansk Ungdomsråd under Dansk Ungdoms Fællesråd afholder blandt andet grundlovsdag målrettet nydanskere. Der kunne afholdes arrangementer sammen med dem, eller Ballerup Multikulturelle Forening kunne opfordres til at lave et arrangement sammen med dem. - Synlighed ved rådets arbejde. Forslag om at invitere en fotograf fra Ballerup Bladet til næste møde. Ved weekendseminaret kan der laves en længere artikel om rådets visioner m.v. Der kan også afholdes møde med eller hos lokale foreninger. - Servicestrategien og budgettet (Økonomidirektør Ole Nielsen) Økonomien behandles dog også på det ekstraordinære møde om de kommende besparelser på det kommunale budget fra Hvervning af plejefamilier med anden etnisk baggrund (Servicestyrelsen)

7 Alle de nævnte fokusområder og konkrete forslag kan selvfølgelig kombineres på tværs af de overordnede temaer. Det vil sandsynligvis også være muligt at indkalde oplægsholdere til alle de dele, som kommunen arbejder med. Integrationsrådets prioritering Skoleområdet blev af alle fremhævet som et emne, der er særdeles vigtigt, og som derfor kan behandles som det primære punkt på dagsordenen ved rådets kommende møde d. 29. april. På det næstfølgende (formelle) møde i juni behandles handleplanerne til integrationspolitikken. Handleplanerne beskriver, hvilke nye tiltag som de forskellige dele af kommunen arbejder med at sætte i værk i de kommende år. Derudover er der et enkelt møde i august inden weekendseminaret i efteråret. Det kunne være med fokus på nogle af de mange ideer under temaet Kommunikation. Ved weekendseminaret skulle rådets medlemmer dermed gerne have opnået et basalt kendskab til kommunens virke på integrationsområdet og en særlig viden inden for udvalgte temaer. Dermed vil rådet på weekendseminaret være i stand til at opstille vision, mission og mål for rådets arbejde i den efterfølgende periode. Det blev foreslået at medbringe listen over temaer som bilag til hvert møde. Bilag: Forslag fra rådets medlemmer til fokusområder: Modtageklasser Unges ledighed Synlige aktivitetstilbud Katalog over integrationstilbud (papirspjece) Samarbejde med projektet i Hede-Magleparken Lektiehjælp Børn med anden etnisk baggrund udmeldes af BFO erne Læring og uddannelse 0 18 år Diskrimination på arbejdsmarkedet Udmeldelser/frafald på erhvervsskolerne Formidling af succeshistorier Integrationspris i Ballerup Kommune Vigtigt at introducere den individuelle tankegang til kollektivt tænkende Trygpulje, ansøgning Katalog over rollemodeller Kampagne i Ballerup benyt Ballerup Bladet Børn/unge, deltagelse i sport, idræt og fritidsaktiviteter Formidling og information til borgere med anden etnisk baggrund generelt IT-kurser Samarbejde med andre Integrationsråd Dialogmøder v. dialogbænke

8 Hvordan hjælper vi unge kriminelle tilbage på sporet Ud af hashmisbrug

Tilforordnede: Lisbeth Jørgensen, Ena Juhl, Jakob Søgaard Jakobsen (ref.) Gæster: Mette Mortensen (under punkt 4), Jelena Jonovic (hele mødet).

Tilforordnede: Lisbeth Jørgensen, Ena Juhl, Jakob Søgaard Jakobsen (ref.) Gæster: Mette Mortensen (under punkt 4), Jelena Jonovic (hele mødet). Referat af møde i Integrationsrådet torsdag d. 25. februar 2010. Tilstedeværende Medlemmer: Bilal Titrek, Faizan Akbar, Iman Safari, Kadrije Heidi Rasmussen Hunt, Mary Sidiqi, Reyhan Inci, Sandra Marjanovic,

Læs mere

Referat Integrationsrådet

Referat Integrationsrådet INTEGRATIONSRÅDET Dato: 2. september 2010 Tlf. dir.: 4477 2748 E-mail: mwp@balk.dk Kontakt: Maria Winther Sagsnr: 2010-7716 Dok.nr: 2010-160303 Referat Integrationsrådet Torsdag d. 26. august 2010 Børne-

Læs mere

Referat Integrationsrådet

Referat Integrationsrådet INTEGRATIONSRÅDET Support & Udvikling Dato: 4. juli 2012 Tlf. dir.: 4477 3104 E-mail: mbl@balk.dk Kontakt: Majbritt Larsen Sagsnr: 2012-7411 Dok.nr: 2012-122964 Referat Integrationsrådet Torsdag d. 21.

Læs mere

Afbud:Lolan Ottesen, Brian Lund Madsen. Fraværende:Stig Hansen, Bilal Titrek, Marcu Kocak

Afbud:Lolan Ottesen, Brian Lund Madsen. Fraværende:Stig Hansen, Bilal Titrek, Marcu Kocak Referat af s møde d. 19. februar 2009. Tilstede: Helge Friis, Jamal Tabari, Miasser Hawwa, Lisbeth Kjærulff, Tom Nielsen, Farjam Davani, Nimer Shama, Kåre Harder Olesen, Jelena Rajovic, Christina Ruben,

Læs mere

www.ballerup.dk Ballerup Integrationsråd Årsberetning 2013

www.ballerup.dk Ballerup Integrationsråd Årsberetning 2013 www.ballerup.dk Ballerup Integrationsråd Årsberetning 2013 Forord Integrationsrådet i Ballerup Kommune, blev dannet i år 2000. Integrationsrådet har gennemført de planlagte aktivitetsmål for 2013, som

Læs mere

Afbud:Brian Lund Madsen, Stig Hansen, Bilal Titrek,, Erik Vestergaard, Tom Nielsen, Ena Juhl

Afbud:Brian Lund Madsen, Stig Hansen, Bilal Titrek,, Erik Vestergaard, Tom Nielsen, Ena Juhl Referat af Integrationsrådets møde den 11. december 2008. Tilstede: Jamal Tabari, Nimer Shama, Farjam A. Davani, Lisbeth Jørgensen, Miasser Hawwa, Sabahat Cilgin Jelena Rajovic, Lolan Ottesen, Lisbeth

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier

Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier Juni 2008 Indledning Denne aftale er et katalog over samarbejdsmuligheder mellem Rådet for Etniske Minoriteter,

Læs mere

Afbud: Helle Tiedemann, Mira Pavlovic, Omid Ghasem Azari og Kåre Harder Olesen

Afbud: Helle Tiedemann, Mira Pavlovic, Omid Ghasem Azari og Kåre Harder Olesen Referat af møde i 25. august 2005. Tilstede: Nimer Shama, Anders H. Petersen, Sadia Møller, Jette Garder, Marcus Kocak, Dzevdet Kazimi, Janne Jørgensen, Ena Juhl, Lolan Ottesen, Musse Sheikh Ahmed, Miasser

Læs mere

Rådet var således beslutningsdygtigt. Workshoppen blev faciliteret af konsulent Bjørn Nygaard.

Rådet var således beslutningsdygtigt. Workshoppen blev faciliteret af konsulent Bjørn Nygaard. 15-01-2009, Workshop Opsamling på workshop. Integrationsrådets organisering 2009. Indledning Integrationsrådet afholdt ekstraordinær workshop torsdag d. 15. januar 2009, for at tage stilling til rådets

Læs mere

Afbud: Ena Juhl, Kåre Harder Olesen, Omid Ghasem Azari og Jette Garder, Dzevdet Kazimi

Afbud: Ena Juhl, Kåre Harder Olesen, Omid Ghasem Azari og Jette Garder, Dzevdet Kazimi Referat af møde i Integrationsrådet den 18. maj 2006. Til stede: Janne Jørgensen, Musse Sheikh Ahmed, Miasser Hawwa, Nimer Shama, Bilal Titrek, Sabhahat Gilgin, Jelena Rajovic, Nada Sa-vic, Olav Gråthen,

Læs mere

ÅRSBERETNING 2018 ... 2... 2... 2... 3... 4... 5... 5... 6... 7... 7... 8... 9... 10... 11... 12... 12... 13... 13 1 2 3 4 5 6 Integrationsrådet anser foreningslivet for at være en vigtig aktør i integrationsprocessen,

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge Mødetidspunkt 02-12-2015 19:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse A & B Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 21:10 Tilstede:

Læs mere

Ordstyrer: Lisbeth Kjærulff

Ordstyrer: Lisbeth Kjærulff Referat af møde i Integrationsrådet 15. marts 2007. Ordstyrer: Lisbeth Kjærulff Tilstede: Jelena Rajovic, Ena Juhl, Nimer Shama, Helge Friis, Musse Sheikh Ahmed, Miasser Hawwa, Lisbeth Kjærulff, Susse

Læs mere

Referat fra møde i integrationsrådet den 21. maj 2014 kl på Esbjerg Rådhus, mødelokale 2

Referat fra møde i integrationsrådet den 21. maj 2014 kl på Esbjerg Rådhus, mødelokale 2 Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 22. maj 2014 Sagsbehandler Margrethe Cæsar Bjerg Telefon direkte 21 78 22 33 Sagsid 14/10668 Referat fra møde i integrationsrådet den 21. maj 2014 kl. 17.00-19.00 på Esbjerg

Læs mere

Strategi for Rådet for Etniske Minoriteter

Strategi for Rådet for Etniske Minoriteter Strategi for Rådet for Etniske Minoriteter 2010-2014 Mission, vision og værdier vedtaget på ekstraordinært rådsmøde den 14. november 2010. Handlingsplan for Rådet for Etniske Minoriteter 2012 vedtaget

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 UUI alm. del Bilag 182 Offentligt BRUG FOR ALLE UNGE

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 UUI alm. del Bilag 182 Offentligt BRUG FOR ALLE UNGE Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 UUI alm. del Bilag 182 Offentligt BRUG FOR ALLE UNGE HVEM ER BRUG FOR ALLE UNGE? Brug for alle unge består af et team af udgående konsulenter i

Læs mere

Afbud: Mira Pavlovic, Anselme Bankambona. Ikke tilstede: Brian Lund Madsen

Afbud: Mira Pavlovic, Anselme Bankambona. Ikke tilstede: Brian Lund Madsen Referat af møde i Integrationsrådet den 4. november 2004, Til stede: Kåre Harder Olesen, Helle Tiedemann, Omid Ghasem Azari, Lolan Ottesen (til kl. 18), Janne Jørgensen, Dzevdet Kazimi, Bilal Titrek, Miasser

Læs mere

Tilstede: Musse Sheikh Ahmed, Miasser Hawwa, Tom Nielsen, Nimer Shama, Jette Garder, Susse Bøtefyhr

Tilstede: Musse Sheikh Ahmed, Miasser Hawwa, Tom Nielsen, Nimer Shama, Jette Garder, Susse Bøtefyhr Referat af møde i den 23. februar 2006. Ordstyrer: Musse Sheikh Ahmed Tilstede: Musse Sheikh Ahmed, Miasser Hawwa, Tom Nielsen, Nimer Shama, Jette Garder, Susse Bøtefyhr Afbud: Janne Jørgensen, Kåre Harder

Læs mere

Integrationsrådet Indsatser og aktiviteter 2018/2019. Møde i Integrationsrådet 10. september 2018 Center for Dansk og Integration, Køge Kommune

Integrationsrådet Indsatser og aktiviteter 2018/2019. Møde i Integrationsrådet 10. september 2018 Center for Dansk og Integration, Køge Kommune Integrationsrådet Indsatser og aktiviteter 2018/2019 Møde i Integrationsrådet 10. september 2018, Køge Kommune Prioritering af indsatser indledende proces Indledende overskrifter: - Den gode modtagelse

Læs mere

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Mandag den 18. marts 2019 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Mandag den 18. marts 2019 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af møde i Gladsaxe Kommunes Integrationsråd Mandag den 18. marts 2019 kl. 17.30 til 19.30 Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Medlemmer

Læs mere

INTEGRATIONSRÅDET. Referat. af møde i. Tirsdag den 20. maj Lokale Gladsaxe Rådhus

INTEGRATIONSRÅDET. Referat. af møde i. Tirsdag den 20. maj Lokale Gladsaxe Rådhus Referat af møde i INTEGRATIONSRÅDET Tirsdag den 20. maj 2008 17.00 19.30 Lokale 2608 Gladsaxe Rådhus Medlemmer Martin Karbech Mouritsen, formand Teddy Nielsen, næstformand Katrine Skov, MB (afbud) Susanne

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18.50 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Referat. Integrationsrådet Den 18. januar 2011 kl. 17:00 Mødested: Farum Rådhus, Rådhustorvet 2, Byrådssalen Møde nr. 1

Referat. Integrationsrådet Den 18. januar 2011 kl. 17:00 Mødested: Farum Rådhus, Rådhustorvet 2, Byrådssalen Møde nr. 1 Referat Integrationsrådet 2011 Den 18. januar 2011 kl. 17:00 Mødested: Farum Rådhus, Rådhustorvet 2, Byrådssalen Møde nr. 1 Indholdsfortegnelse Underskriftsark... 2 Punkter til efterretning... 3 0. Oplæg

Læs mere

Referat. Integrationsrådet Den 11. juni 2008 kl. 17:00 Mødested: Fælleshuset på Ryttergårdsvej 46, 3520 Farum Møde nr. 6

Referat. Integrationsrådet Den 11. juni 2008 kl. 17:00 Mødested: Fælleshuset på Ryttergårdsvej 46, 3520 Farum Møde nr. 6 Referat Integrationsrådet 2008 Den 11. juni 2008 kl. 17:00 Mødested: Fælleshuset på Ryttergårdsvej 46, 3520 Farum Møde nr. 6 Indholdsfortegnelse Underskriftsark... 3 1. Meddelelser... 4 2. Ny danskere

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE Forvaltningen. Allerød Integrationspolitik - forslag 1. Forord NOTAT

ALLERØD KOMMUNE Forvaltningen. Allerød Integrationspolitik - forslag 1. Forord NOTAT ALLERØD KOMMUNE Forvaltningen Bjarkesvej 2, 3450 Allerød Tlf: 48 10 01 00 E-mail: kommunen@alleroed.dk Telefax: 48 14 02 08 Sagsbeh. mies Lok.nr. 178 Dato: 10. november 2009 NOTAT Allerød Integrationspolitik

Læs mere

Med henblik på Integrationsrådets hjemmeside skal medlemmerne fotograferes (af sekretæren) i pausen

Med henblik på Integrationsrådets hjemmeside skal medlemmerne fotograferes (af sekretæren) i pausen Referat af Integrationsrådets møde torsdag den 15. maj 2008. Med henblik på Integrationsrådets hjemmeside skal medlemmerne fotograferes (af sekretæren) i pausen Ordstyrer: Miasser Hawwa Tilstede: Brian

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 19:30 i Mødelokale 3

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 19:30 i Mødelokale 3 Referat af Integrationsrådets møde den 19.04.2010 kl. 19:30 i Mødelokale 3 Tilstedeværende: Anwar Abdulaziz Al-Nameh (. ) Enayatullah Safi (. ) Johnny Jensen (. ) Kadir Ünver (. ) Maryam Hamze (. ) Ridvan

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Referat af Integrationsrådets møde den 06.10.2014 kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Tilstedeværende: Anna Papiewska (. ) Dorte Corydon (. ) Jan Rasmussen (. ) Jens Elender Nielsen (. ) Jørn Rasmussen

Læs mere

Statusoversigt 16/ Side 1 af 7

Statusoversigt 16/ Side 1 af 7 Statusoversigt Der er handleplanen for 2016-17 arbejdet med en bred vifte af indsatser på frivillighedsområdet med henblik på at realisere politikkens fire strategimål: Strategimål 1: Vi skaber gode rammer

Læs mere

Holstebro Kommunes integrationspolitik

Holstebro Kommunes integrationspolitik Page 1 of 9 Holstebro Kommunes integrationspolitik Vedtaget på byrådsmødet den 7. oktober 2008 Page 2 of 9 Indhold Indledning Holstebro Kommunes vision Integrationspolitikkens tilblivelse Vision, værdier

Læs mere

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Torsdag den 24. maj 2018 kl Gladsaxe Rådhus, lokale 2608

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Torsdag den 24. maj 2018 kl Gladsaxe Rådhus, lokale 2608 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af møde i Gladsaxe Kommunes Integrationsråd Torsdag den 24. maj 2018 kl. 17.30 19.30 Gladsaxe Rådhus, lokale 2608 Medlemmer Farrukh

Læs mere

Punkt nr.5 Integrationsrådets aktive deltagelse i den offentlige debat som led i en ny synlighedsstrategi

Punkt nr.5 Integrationsrådets aktive deltagelse i den offentlige debat som led i en ny synlighedsstrategi Referat af møde i torsdag den 16. august 2007. Ordstyrer: Omid Ghasem Azari Tilstede: Farzad Saber, Sabahat Cilgin, Miasser Hawwa, Nimer Shama, Omid Ghasem Azari, Bilal Titrek, Lisbeth Kjærullf, Henrik

Læs mere

Referat af. møde i. Integrationsrådet. Torsdag den 12. september 2013 kl Gladsaxe Rådhus, lokale 2607

Referat af. møde i. Integrationsrådet. Torsdag den 12. september 2013 kl Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af møde i Integrationsrådet Torsdag den 12. september 2013 kl. 17.00 19.30 Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Trine Henriksen (MB)

Læs mere

Et væsentligt emne var arbejdet med den 3. hal, der også er omtalt i Idrætsrådets Nyhedsbrev nr , som kan læses på kommunens hjemmeside.

Et væsentligt emne var arbejdet med den 3. hal, der også er omtalt i Idrætsrådets Nyhedsbrev nr , som kan læses på kommunens hjemmeside. Idrætsrådets nyhedsbrev nr. 2 2018, september. Idrætsrådets medlemmer: Formand Jørn Jensby (A) Hediye Temiz (B) Henrik Hertz (C) Brian Palmund (V) Hans-Carl Evers Hansen (BS72) Lasse Wilson (Albertslund

Læs mere

Integrationsrådet 2008

Integrationsrådet 2008 REFERAT Integrationsrådet 2008 Mødedato: Onsdag den 18-06-2008 Mødested: - Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Mødet afholdes Gravene14, 1. sal. 6100 Haderslev.

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Integrationspolitik. Marts 2009. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk

Integrationspolitik. Marts 2009. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Integrationspolitik Marts 2009 Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Integrationspolitik Overordnet politik Integrationspolitikken er et udtryk for Norddjurs Kommunes

Læs mere

Holstebro Kommunes Integrationspolitik

Holstebro Kommunes Integrationspolitik Holstebro Kommunes Integrationspolitik Godkendt af Arbejdsmarkedsudvalget Holstebro Kommunes April 2013 Indhold Indledning 2 Holstebro Kommunes vision 2 Integrationspolitikkens tilblivelse 3 Tværgående

Læs mere

af integrationsrådenes høringsret og økonomiske midler

af integrationsrådenes høringsret og økonomiske midler UNDERSØGELSE af integrationsrådenes høringsret og økonomiske midler Rådet for Etniske Minoriteter Marts 2004 BAGGRUND FOR UNDERSØGELSEN Rådet for Etniske Minoriteter afholdt den 3. maj 2003 en konference

Læs mere

Referat. Integrationsråd. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30.

Referat. Integrationsråd. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30. Referat Integrationsrådet Møde nr.: Integrationsråd Dannet den: Torsdag den 08-11-2012 Mødedato: Onsdag den 07-11-2012 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: Gråt mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Johnny

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 31-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 31-10-2018 17:00 1 (Åben) Regnskab

Læs mere

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Torsdag den 30. august 2018 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Torsdag den 30. august 2018 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af møde i Gladsaxe Kommunes Integrationsråd Torsdag den 30. august 2018 kl. 17.30 til 20.00 Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Medlemmer

Læs mere

Fraværende: Mira Pavlovic, Natassa Zmiro, Hülya Kocak, Brian Lund Madsen, Özcan Kocak

Fraværende: Mira Pavlovic, Natassa Zmiro, Hülya Kocak, Brian Lund Madsen, Özcan Kocak Referat af møde i 12. august 2004. Tilstede: Anselme Bankambona, Nimer Shama, Jette Garder, Ena Juhl (til kl.18), Lolan Ottesen, Janne Jørgensen, Musse Sheikh Ahmed, Kåre Harder Olesen, Omid Azari, Susse

Læs mere

INTEGRATIONSHANDLEPLAN

INTEGRATIONSHANDLEPLAN INTEGRATIONSHANDLEPLAN 2017-18 TEMADRØFTELSE DEN 7. NOVEMBER 2016 BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGET V. Direktør Michael Baunsgaard Schreiber INDHOLD 1. Rammen om forhandlingerne 2. Vi er på rette

Læs mere

Integrationsrådet 2008

Integrationsrådet 2008 REFERAT Integrationsrådet 2008 Mødedato: Onsdag den 20-02-2008 Mødested: - Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Integrationsrådet 2008, 20-02-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Integration via Foreningslivet

Integration via Foreningslivet Integration via Foreningslivet Flere flygtninge og indvandrere ind i foreningslivet i Hjørring Kommune. Integration via foreningslivet Hjørring Kommunes Integrationsråd og Folkeoplysningsudvalg inviterede

Læs mere

Rubrik. Sundhed og trivsel for børn og unge i alderen 0-30 år. Sundhedsfremme- og forebyggelsesstrategi for perioden 2014-2017

Rubrik. Sundhed og trivsel for børn og unge i alderen 0-30 år. Sundhedsfremme- og forebyggelsesstrategi for perioden 2014-2017 Rubrik Sundhed og trivsel for børn og unge i alderen 0-30 år Sundhedsfremme- og forebyggelsesstrategi for perioden 2014-2017 Social og Sundhed Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 VISION...

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Referat af Integrationsrådets møde den 04.05.2015 kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Tilstedeværende: Miechael Stian Hansen () formand Anna Papiewska () Jan Rasmussen () Jens Elender Nielsen ()

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INDSTILLING I NY SKABELON

EKSEMPEL PÅ INDSTILLING I NY SKABELON [] EKSEMPEL PÅ INDSTILLING I NY SKABELON [BEARBEJDNING AF INDSTILLING I NY SKABELON - oprindeligt behandlet på ordinært møde torsdag den 23. marts 2006] 11. Samarbejdsaftale for 2006 om kultur- og fritidstilbud

Læs mere

Referat. Integrationsrådet

Referat. Integrationsrådet Referat Integrationsrådet Møde nr.: Integrationsrådet Dannet den: Onsdag den 01-02-2012 Mødedato: Onsdag den 25-01-2012 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: - Gråt mødelokale, ved kantinen. Social og Sundhedsforvaltningen

Læs mere

Afbud: Mira Pavlovic, Hülya Kocak, Kåre Harder Olesen, Janne Jørgensen, Ena Juhl, Jette Garder, Helle Tiedemann

Afbud: Mira Pavlovic, Hülya Kocak, Kåre Harder Olesen, Janne Jørgensen, Ena Juhl, Jette Garder, Helle Tiedemann Referat af møde i Integrationsrådet 13. januar 2005. Ordstyrer: Omid Azari Tilstede: Natassa Zmiro, Miasser Hawwa, Dzevdet Kazimi, Bilal Titrek, Lolan Ottesen, Musse Sheikh Ahmed, Nimer Shama, Omid Ghasem

Læs mere

Strategi for nyankomne flygtninge og deres familier august 2015

Strategi for nyankomne flygtninge og deres familier august 2015 Strategi for nyankomne flygtninge og deres familier august 2015 Indledning Antallet af flygtninge, der kommer til Danmark er stigende. Krig og uro i verdens brændpunkter gør, at Danmark modtager flere

Læs mere

Integrationspolitik for Frederiksberg Kommune 2010-2014

Integrationspolitik for Frederiksberg Kommune 2010-2014 Integrationspolitik for Frederiksberg Kommune 2010-2014 Frederiksberg Kommune ønsker, at byen er et attraktivt sted at leve, bo og arbejde for alle borgere uanset etnisk oprindelse. Kommunen ser i udgangspunktet

Læs mere

Bemærkninger til Integrationspolitikken

Bemærkninger til Integrationspolitikken BILAG 1 Bemærkninger til Integrationspolitikken Befolkningssammensætning Andelen af nydanskere mellem 16-66 år udgør 6,4 % af befolkningen i Roskilde Kommune ifølge de seneste nøgletal opgjort i 2009.

Læs mere

Referat af. ekstraordinært møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Tirsdag den 10. april 2018 kl Gladsaxe Rådhus, lokale 3607

Referat af. ekstraordinært møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Tirsdag den 10. april 2018 kl Gladsaxe Rådhus, lokale 3607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af ekstraordinært møde i Gladsaxe Kommunes Integrationsråd Tirsdag den 10. april 2018 kl. 19.00 21.30 Gladsaxe Rådhus, lokale

Læs mere

Integrationspolitik for Vesthimmerlands Kommune

Integrationspolitik for Vesthimmerlands Kommune Integrationspolitik for Vesthimmerlands Kommune 2 Forord I Vesthimmerlands Kommune betragter vi det som et fælles ansvar og en fælles opgave at skabe et inkluderende samfund med gode rammer for aktive

Læs mere

Medborgerskab i Næstved Kommune. Medborgerskabspolitik

Medborgerskab i Næstved Kommune. Medborgerskabspolitik Medborgerskab i Næstved Kommune Medborgerskabspolitik 1 MOD PÅ MEDBORGERSKAB Næstved Kommune har mod på medborgerskab, og det er jeg som Borgmester stolt af Vi har i Næstved Kommune brug for, at alle er

Læs mere

Overordnet integrationsstrategi. Godkendt af Byrådet den 28. april 2009.

Overordnet integrationsstrategi. Godkendt af Byrådet den 28. april 2009. Overordnet integrationsstrategi Godkendt af Byrådet den 28. april 2009. Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.... 0 Indledning.... 1 Visionen.... 1 Modtagelsen.... 2 Uddannelse.... 3 Børn og unge....

Læs mere

BRUG FOR ALLE UNGE FREM MOD 2015

BRUG FOR ALLE UNGE FREM MOD 2015 BRUG FOR ALLE UNGE FREM MOD 2015 Sætter nydanske drenges ressourcer i spil Fortsætter sin støtte til alternative lektiecaféer og ung-til-ung metoder Intensiverer oplysning om uddannelse til nydanske forældre

Læs mere

Da der kun var 3 fremmødte medlemmer af Integrationsrådet, blev det vedtaget kun at behandle de første 2 punkter på dagsordenen.

Da der kun var 3 fremmødte medlemmer af Integrationsrådet, blev det vedtaget kun at behandle de første 2 punkter på dagsordenen. Dagsorden Dato: 26-05-2016 18:00:00 Udvalg: Integrationsrådet Sted: Mødelokale 4, Bakkedraget 1, 8362 Hørning 1 Godkendelse af dagsorden - Da der kun var 3 fremmødte medlemmer af Integrationsrådet, blev

Læs mere

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Onsdag den 15. maj 2019 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Onsdag den 15. maj 2019 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af møde i Gladsaxe Kommunes Integrationsråd Onsdag den 15. maj 2019 kl. 17.30 til 19.30 Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Medlemmer

Læs mere

Integrationspolitik (udkast)

Integrationspolitik (udkast) Godkendt i Byrådet den xx. xx 20xx Byrådssekretariat Sagsnr. 71104 Brevid. 2158097 Ref. IPJ Dir. tlf. 4631 8007 ingapj@roskilde.dk 11. august 2015 Integrationspolitik (udkast) Integrationspolitikken tager

Læs mere

Dialogforum for integration REFERAT

Dialogforum for integration REFERAT Dialogforum for integration REFERAT Sted: Viden Djurs Århusvej 49-51 Grenaa Dato: Mandag den 5. november 2018 Start kl.: 15:00 Slut kl.: 17:00 Medlemmer: Fraværende: Jens Højlund (Uddannelsesinstitutionerne;

Læs mere

Mål for Ringsted Kommunes integrationspolitik Godkendt af Byrådet den 14. maj 2001

Mål for Ringsted Kommunes integrationspolitik Godkendt af Byrådet den 14. maj 2001 Mål for Ringsted Kommunes integrationspolitik Godkendt af Byrådet den 14. maj 2001 Ringsted Kommune April 2001 Indholdsfortegnelse 1. Ringsted Kommunes overordnede mål med integrationspolitikken er:...3

Læs mere

Debatoplæg. De unge skal have en uddannelse. - det betaler sig

Debatoplæg. De unge skal have en uddannelse. - det betaler sig 1 De unge skal have en uddannelse - det betaler sig 2 debatoplægget kan downloades på kl.dk/unge 3 De unge skal have en uddannelse det betaler sig Det koster penge, at mange unge i vores samfund ikke får

Læs mere

Referat af. Møde i. Integrationsrådet. Mandag den 12. september 2016 kl Gladsaxe Rådhus, lokale 2607

Referat af. Møde i. Integrationsrådet. Mandag den 12. september 2016 kl Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af Møde i Integrationsrådet Mandag den 12. september 2016 kl. 17.30 19.30 Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Medlemmer Flemming Holst

Læs mere

Referat. Integrationsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:30

Referat. Integrationsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:30 Referat Møde nr.: Mødedato: tirsdag den 22-01-2008 Mødetidspunkt: 17:00-19:30 Mødested: Harhoff Medlemmer Tulle Olsen Henrik Hvidesten Benny Christensen Yasser Fayad Caglayan Saglicak Faruk Celiker Henrik

Læs mere

FÆLLES FOKUS FÆLLES INDSATS

FÆLLES FOKUS FÆLLES INDSATS FÆLLES FOKUS FÆLLES INDSATS Styrket integrationssamarbejde mellem frivillige, foreninger og kommuner Af Michael Karlsen Fuldmægtig i Kontoret for Beskæftigelse og Uddannelse Indhold 1: Den frivillige illi

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet DAGSORDEN 16.00 1. Velkommen og TJEK-IN IKH 16.15 2. Godkendelse af dagsorden og valg af ordstyrer IKH 16.20 3.

Læs mere

Det forudsætter, at flygtninge hurtigt opnår viden om kultur, normer, pligter og rettigheder i det danske samfund.

Det forudsætter, at flygtninge hurtigt opnår viden om kultur, normer, pligter og rettigheder i det danske samfund. 30. august 2016 Visionen for Favrskov Kommunes integrationsindsats er, at flygtninge, der bor i Favrskov Kommune, indgår som deltagende, selvforsørgende og ydende medborgere, der er en ressource i lokalsamfundet.

Læs mere

2. Formål. 3. Brug for alle unges rollemodeller tilbyder

2. Formål. 3. Brug for alle unges rollemodeller tilbyder Samarbejdsaftale mellem Bibliotek og Medier og Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration om brug af Brug for alle unges rollemodeller på biblioteker. Bibliotek og Medier og Ministeriet for

Læs mere

Referat 9. ordinære Rådsmøde. Dato: 12. maj 2011. J.nr.: 11/29736

Referat 9. ordinære Rådsmøde. Dato: 12. maj 2011. J.nr.: 11/29736 Referat 9. ordinære Rådsmøde. Dato: 12. maj 2011 Kontor: Sekretariatet J.nr.: 11/29736 Referat af 9. ordinære møde i Rådet for Etniske Minoriteter Dato og tidspunkt: Mandag den 2. maj 2011 kl. 15 18. Tilstedeværende:

Læs mere

Udvikling af trivselsstrategi eller læseplan med et forebyggende sigte

Udvikling af trivselsstrategi eller læseplan med et forebyggende sigte Udvikling af trivselsstrategi eller læseplan med et forebyggende sigte Hvis man kaster et blik ud over landets kommuner, er der ikke en fælles tilgang til forebyggelse i skolerne. Fx er der store forskelle

Læs mere

Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde Dagsorden

Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde Dagsorden Tidspunkt 7. april kl. 18.00 21.00 Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde Dagsorden Sted ÅUF Sankt Nicolaus Gade 2, 8000 Aarhus C Indbudte Afbud Tilstede Ikke til Navn stede X Cecilie Hansen, formand

Læs mere

Præsentation af. FastholdelsesTaskforce

Præsentation af. FastholdelsesTaskforce Præsentation af FastholdelsesTaskforce Præsentation Modelskoler FastholdelsesTaskforcen samarbejder med mindst ti erhvervsskoler om øget kvalitet i den pædagogiske ledelse og den pædagogiske praksis i

Læs mere

FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR 2016 og 2017 Indsatsområder, mål og handlinger

FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR 2016 og 2017 Indsatsområder, mål og handlinger FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR 2016 og 2017 Indsatsområder, mål og handlinger Kommissorium for Frivillighedsrådet Formål og opgaver Kommissorium: Kommissorium gældende for Frivillighedsrådet

Læs mere

Børnerådet. Tirsdag den 11. november 2014

Børnerådet. Tirsdag den 11. november 2014 Børnerådet Referat Tirsdag den 11. november 2014 Børne- og Ungeudvalget: Henrik Klem Lassen ( I) Brigitte Klintskov Jerkel ( C) Bjarke Abel (A) Claus Engskov ( O) Lars Kilhof ( V) Forældrebestyrelsesformænd:

Læs mere

Udkast til Kommunikationsstrategi for Medborgerskabsudvalget

Udkast til Kommunikationsstrategi for Medborgerskabsudvalget Udkast til Kommunikationsstrategi for Medborgerskabsudvalget Side 1 af 9 Formål med strategien 1. At styrke kendskabet til udvalgets arbejde 2. At klæde udvalgets medlemmer på til at prioritere budskaber

Læs mere

Norddjurs Kommune Integrationspolitik

Norddjurs Kommune Integrationspolitik Norddjurs Kommune Integrationspolitik Indledning Integrationspolitikken er et udtryk for Norddjurs Kommunes holdninger og værdier i indsatsen for flygtninge og indvandrere. Integrationspolitikken opstiller

Læs mere

PARTNERSKAB SAFTALE SVENDBORG KOMMUNE SVENDBORGS ERHVERVSSKOLE SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN FYN

PARTNERSKAB SAFTALE SVENDBORG KOMMUNE SVENDBORGS ERHVERVSSKOLE SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN FYN PARTNERSKAB SAFTALE SVENDBORG KOMMUNE SVENDBORGS ERHVERVSSKOLE SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN FYN 201 7-202 0 1 Partnerskabsaftalen er indgået mellem: Ramsherred 5 Telefon: 6223 3000 bu@svendborg.dk www.svendborg.dk

Læs mere

Integrationsrådet 2008

Integrationsrådet 2008 REFERAT Integrationsrådet 2008 Mødedato: Torsdag den 20-11-2008 Mødested: - Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Mødet holdes på Haderslev Rådhus,mødelokale

Læs mere

Referat af møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Referat af møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Mødetidspunkt 26-02-2018 17:00 Mødeafholdelse Rådssalen Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 17.30 Tilstede: Søren

Læs mere

Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15

Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15 Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15 Idræt for alle Idræt og bevægelse er glæde, udfordring og fællesskab. Vi ønsker i Høje-Taastrup Kommune at skabe de bedst mulige rammer for et

Læs mere

Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016

Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016 Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016 Kære Repræsentantskab Først og fremmest skal I have tak for jeres fine bidrag til Rådets arbejdsweekend i februar. Det var meget interessant og vigtigt

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration, Tigervej 39, 4600 Køge

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration, Tigervej 39, 4600 Køge Referat af Integrationsrådets møde den 16.06.2014 kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration, Tigervej 39, 4600 Køge Tilstedeværende: Anna Papiewska (. ) Anton Dimauicius (. ) Dorte Corydon (. ) Jan Rasmussen

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens afdeling/magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 13.

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens afdeling/magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 13. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens afdeling/magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 13. februar 2015 Charter for mangfoldighed 1. Resume Aarhus Kommune

Læs mere

Referat af Paideias ordinære generalforsamling d

Referat af Paideias ordinære generalforsamling d Referat af Paideias ordinære generalforsamling d. 13.11.2012 Fremmøde: 13 medlemmer 1. Valg af dirigent. Berit Rød blev valgt uden modkandidater. Hanne Kristensen blev valgt som referent. 2. Bestyrelsens

Læs mere

Punkt nr. 3 Godkendelse af referat af 11. oktober 2007 + hvem var til stede ved mødet 13. september? Referat af 11. oktober er godkendt.

Punkt nr. 3 Godkendelse af referat af 11. oktober 2007 + hvem var til stede ved mødet 13. september? Referat af 11. oktober er godkendt. Referat af møde i d. 8. november 2007. Ordstyrer: Jelena Rajovic Til stede: Kim Skov vejleder på Sprogcentret (kun under pkt. 1), Marcus Kocak, Helge Friis, Lisbeth Kjærulff, Farzad Saber, Janne Jørgensen,

Læs mere

Frivillige hænder. - nu i flere farver. Om rekruttering og fastholdelse af frivillige med anden etnisk baggrund

Frivillige hænder. - nu i flere farver. Om rekruttering og fastholdelse af frivillige med anden etnisk baggrund Frivillige hænder - nu i flere farver Om rekruttering og fastholdelse af frivillige med anden etnisk baggrund Kære læser Vi har i De Frivilliges Hus i Aalborg igennem længere tid arbejdet med at rekruttere

Læs mere

Dagsorden for Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration

Dagsorden for Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Dagsorden for Integrationsrådets møde den 06.10.2014 kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Afbud: Punkter på åben dagsorden 44. Godkendelse af dagsorden... 2 45. Referat fra sidste møde... 3 46.

Læs mere

Strategi for integrationsindsatsen Holstebro Kommune

Strategi for integrationsindsatsen Holstebro Kommune Strategi for integrationsindsatsen Holstebro Kommune Vision: Alle borgere i Holstebro Kommune uanset etnisk eller kulturel baggrund indgår i og bidrager som aktive medborgere til det fælles samfund med

Læs mere

Målrettet integration et fælles ansvar

Målrettet integration et fælles ansvar Målrettet integration et fælles ansvar Integrationsservice kommunale netværk om integration Målrettet integration et fælles ansvar Præsentation af Task Forcens anbefalinger - Tirsdag den 18. juni 2013

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Referat af Integrationsrådets møde den 07.04.2014 kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Tilstedeværende: Anna Papiewska (. ) Anton Dimauicius (. ) Barzan Haj Abdo (. ) Dorte Corydon (. ) Jan Rasmussen

Læs mere

Høringssvar fra Integrationsrådet

Høringssvar fra Integrationsrådet Høringssvar fra Integrationsrådet Det er orden at prioritere tilskud til børn over tilskud til voksne på aktivitetsområdet. Integrationsrådet erfarer at mange voksne nydanskere ikke er medlem af en forening

Læs mere

Integrationsrådet 2008

Integrationsrådet 2008 REFERAT Integrationsrådet 2008 Mødedato: Onsdag den 13-08-2008 Mødested: - Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Mødet holdes på Haderslev Rådhus. Mødelokale

Læs mere

De vilde drenge og andre udfordringer 26.10.2011 Erfaringer med indsatser for udsatte familier i Vollsmose

De vilde drenge og andre udfordringer 26.10.2011 Erfaringer med indsatser for udsatte familier i Vollsmose De vilde drenge og andre udfordringer 26.10.2011 Erfaringer med indsatser for udsatte familier i Vollsmose 1 Integrationschef Birgitte Vinsten, Odense Kommune Mail: bmvc@odense.dk, mobil 23629501 Indsatser

Læs mere

Referat. Integrationsrådet. Møde i Integrationsrådet Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30. Amtstue Alle Ringsted

Referat. Integrationsrådet. Møde i Integrationsrådet Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30. Amtstue Alle Ringsted Referat Integrationsrådet Møde nr.: Møde i Integrationsrådet Mødedato: onsdag den 02-11-2011 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: Gråt mødelokale Amtstue Alle 71 4100 Ringsted Medlemmer Johnny Dahlgaard

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet

ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet Dato: 08. 02.2018 J.nr.: Sagsid: Sagsbeh.: Khalil Ahmad Direkte tlf.: 4631 7958 E-mail: khalila@roskilde.dk Forretningsorden for Integrationsrådet

Læs mere

Dagsorden Integrationsrådet

Dagsorden Integrationsrådet Dagsorden Integrationsrådet : Tirsdag den 01. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Azubuike Ukumadu (Direkte valgt) Carol Pimer

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Social balance i Høje Gladsaxe 14. januar Indsats for unge +17 år i Høje Gladsaxe

Indsatsbeskrivelse. Social balance i Høje Gladsaxe 14. januar Indsats for unge +17 år i Høje Gladsaxe Social balance i Høje Gladsaxe 14. januar 2014 Indsatsbeskrivelse 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden for at indsatsen iværksættes nu? Hvilke eventuelle udfordringer

Læs mere