sådan får du succes med alle dine kurser, møder og konferencer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "sådan får du succes med alle dine kurser, møder og konferencer"

Transkript

1 sådan får du succes med alle dine kurser, møder og konferencer

2 udsæt dine deltagere for learn wise så ka de lære det... VI HAR EN SKUMMEL bagtanke: Først skruer vi dine forventninger til et hotel- og konferencecenter i vejret. Dernæst overgår vi dem. Hvordan det? Mens dine deltagere er her, skal de jo først og fremmest lære noget. Naturligvis skal de også slappe af, hygge sig, nyde maden og have det godt. Men du har inviteret dem på kursus ikke på ferie. Hvis opholdet skal være en succes for dig, skal dine gæster have noget med hjem. Derfor har vi med udgangspunkt i en række internationale forskningsresultater bygget hele Trinity op omkring det optimale læringsmiljø. i de fire patenterede grundpiller som konceptet hviler på: eat wise study wise reflect wise relax wise FÅ EN EKSTRA HJÆLPENDE HÅND UDEN AT RØRE EN FINGER Men lad os allerede nu opsummere fordelene for dig: Trinitys learn wise koncept sikrer dig de bedste rammer til dit kursus målt på, at dine kursister, møde- eller konferencedeltagere skal lære (og efterfølgende huske) mest muligt. Selve konferencestedet bliver pludselig en aktiv, markant og positiv medspiller under dit arrangement. Du kan oversætte learn wise til maksimalt return on meeting investment (ROMI). I praksis handler learn wise desuden om, at møder og kurser skal involvere deltagerne aktivt, få dem til at reflek-tere og bidrage med egen viden og egne erfaringer. MØDER SKAL (OGSÅ) være spæn-dende, engagerende, overraskende og utraditionelle. Det kræver fleksible og inspirerende rammer. Dem finder du på Trinity. Man kan ikke kede viden ind i hovedet på folk Heldigvis. Samlet kalder vi det learn wise og om et øjeblik får du et nærmere indblik

3 study wise mødelokalet fremhæver dine pointer TÆNK, HVIS DU BARE kunne dreje på en knap som betød, at deltagerne på dine kurser i højere grad var motiverede og engagerede HELE dagen. Og som øgede sandsynligheden for, at det, de havde lært, blev omsat i praksis når I vendte hjem til virksomheden igen I en nøddeskal er det faktisk, hvad Trinitys study wise -koncept handler om. Og så lover vi endda, at vi nok skal dreje på knapperne for dig. Lad os straks forklare for der er intet hokus pokus ved det. Kun lidt langhåret forskning NÅR KURSISTERNE FOLDER ØRERNE UD OG STILLER SKARPT På Trinity vil du opleve study wise som tre ting: 1) et særligt, fleksibelt design af mødelokalerne 2) små mentale hjerneboostere til kursisterne og 3) fysisk udfoldelse forud for og undervejs i dit kursus. INDRET LOKALERNE EFTER indholdet af dit kursus. Ikke omvendt: Har du nogensinde oplevet, at de ydre rammer har begrænset udbyttet af en konference, et møde eller et kursus (for lidt plads, håbløs akustik, dårligt indeklima eller en søjle som spærrer udsynet)? Sandsynligvis. STUDY WISE Men på Trinity har INSPIRERENDE RAMMER TIL vi vendt NY VIDEN tingene på hovedet simpelthen fordi forskere har fundet ud af, at evnen til at optage ny viden skrues voldsomt i vejret, når man positivt og bevidst ændrer en række fysiske faktorer såsom lys, lyd, indretning, møblement og overflader. GIMMICKS SPÆRRER ØJNENE OP OG SÆTTER GANG I DE SMÅ GRÅ Og hvordan skal det så forstås? Forstil dig, at du åbner døren til at mødelokale med kunstigt grønt græs på gulvet. Eller en blå himmel malet på loftet eller en stor, indbydende Fatboy-sækkestol i det ene hjørne Du ryster måske lidt på hovedet og trækker på smilebåndet ved tanken? Men så har du faktisk allerede understreget en af forskernes pointer: I al sin enkelhed sker der det, at når du rykker rundt på rammerne, møblerer du samtidig rundt på folks forventninger, fordomme og indstillinger til tingene. De bliver mere åbne, begejstrede og modtagelige for dine budskaber. ICEBRAKERS OG ENERGIZERS holder dine mødedeltagere skarpe og på; hvad enten det er kortvarige to-og-to-interviews, hvor man bagefter præsenterer hinanden for de andre, eller sjove lyd-pingpong-spil for en større gruppe. Effekten er målbar: Få minutters adspredelse fra selve kurset giver mindst minutters efterfølgende koncentration og fokus. VIDSTE DU I ØVRIGT, at cirka 20 minutters moderat motion i study wise PULSE-lokalet i underetagen, skærper dine kursisters indlæringsevne markant i op til tre-fire timer? Nu gør du. Så benyt dig af det! Reserver hele lokalet eksklusivt til dit arrangement: Kontakt konferenceafdelingen eller en af konsulenterne og aftal nærmere.

4 VI KAN GODT LIDE TRINITY, PGA. 1. DERES FLEKSIBILITET, 2. DERES SUNDHEDSKON- CEPT, 3. DERES LOKALER OG VÆRELSER, 4. AT DE KOBLER LÆRING TIL OPLEVELSER HELT IGENNEM RIMELIG FORKÆLELSE NYD INSTRUKTØRLOUNGEN. BRUG DEN, NÅR DU SKAL LADE OP. ELLER FINPUDSE DETALJERNE TIL NÆSTE RUNDE AF DIN KONFERENCE. KAFFE, TE, FRUGT, AVISER, TV OG IN- TERNET STÅR NATURLIGVIS GRATIS TIL DIN RÅDIGHED. HÆNGER FINT SAMMEN MED MIN EGEN FILOSOFI JEG TROR IKKE, MAN LÆRER NOGET, HVIS MAN KEDER SIG; DER ER NØDT TIL AT VÆRE OPLEVELSER INVOLVERET. OG DE OPLEVELSER ER TIL STEDE PÅ TRINITY; VED DERES LOKALER, SÆRLIGE MAD, DERES OMGIVELSER OG SÅ HAR DE ET SMILENDE OG FRISK PERSONALE. (DAN NIX, NORDEA) NÅR PULSEN KOMMER OP, SUSER UDBYTTET I VEJRET study wise PULSE råder over maskiner til cirkeltræning: Løbebånd, crosstrainer og cykler. Maskinerne tilpasser sig automatisk den enkeltes form og niveau; og yder en nøje tilpasset modstand så ALLE får glæde af træningen. Samtidig behøver du ikke engang træne hårdt for at opnå den ønskede indlæringseffekt: Brug blot faciliteterne iført dit konferencetøj. 15 Får du mod på mere, henter du bare et kort i receptionen over naturskønne løbe-, cykel- og gåruter. Og låner en cykel eller et sjippetov. START MØDET MED MOTION GODT MEN HVAD GØR JEG så nu? Ring til os på og bed om at tale med en konferencevært. Fortæl os så, hvilket resultat du ønsker at opnå med dit kursus og cirka hvor mange, I bliver. I fællesskab finder vi så ud af, hvilket lokale, der egner sig bedst og hvordan det bør indrettes og møbleres (så det er på plads, når I dukker op).

5 eat wise dit hemmelige våben som kursusleder EAT WISE. HVAD ER DOG DET? Groft sagt handler eat wise om at øge kursisternes udbytte af dit kursus via de buffeter, menuer og pauseserveringer vi byder dem på. MEN det er egentlig ikke noget, du behøver kende alle detaljerne i. Lad os i stedet stille dig et spørgsmål: HVOR TIT HAR DU hørt dig selv sige sådan efter et kursus? Jeg var frisk og fokuseret fra jeg kom, til jeg gik. Og jeg fik lært en masse. Tit? Lidt for sjældent? Aldrig? Alt for ofte hører vi desværre de sidste to svar rundt omkring i kursuslandet. Og hvad er det så, der går galt? Du genkender sikkert følgende: Du har booket mødelokaler og reserveret værelser flere måneder i forvejen. Du har planlagt kurset punkt for punkt over flere uger. Og nu dukker kursisterne så op sætter sig ned, lytter og debatterer. Alt går tilsyneladende, som du havde håbet. Men så sker det: Frokosten kommer på bordet HEMMELIGHEDEN BAG DE FEM SMAGSNUANCER Efter frokosten er kursisterne som forvandlet: Blanke øjne og diskrete gab. Kursuslokalet, som før summede af livlig aktivitet, er stille slumret ind Men selv DU KAN OVERSÆTTE EAT WISE TIL DET OPTIMALE om forklaringen FORHOLD MELLEM KOST OG INDLÆRINGSEVNE faktisk er ret enkel kroppen har travlt med at forbrænde den ofte fedtholdige mad, og suger samtidig al overskydende energi ud af kursisterne er der faktisk ingen grund til, at det skal være på den måde. Ikke på Trinity, i hvert fald. DU KAN GODT NOK ikke se på fadene og skålene med alle de lækre retter, at de skulle have en anden effekt på dine kursister (og dig selv). Men det har de og glem bare alt om slankefanatisme, fedtforskrækkelse og sukkerchok: Vi serverer skam både gode, klassiske buffetretter with a twist og nye eksotiske retter. Nej svaret ligger et andet sted. Få svaret på næste side... DAGENS MENU: FORRET: HOVEDRET: DESSERT: SKÆRPET KONCENTRATION BOOSTET HUKOMMELSE GENOPLADET ENERGI OG VELVÆRE HVAD GLÆDE HAR JEG AF, AT EAT WISE FØLGER DE 8 KOSTRÅD? HELT IND TIL BENET: KOST- RÅDENE HJÆLPER DIG TIL ET LÆNGERE OG MERE TILFREDSSTILLENDE, SUNDT LIV. TRINITY UDVÆLGER OG SAMMENSÆTTER MÅLTI- DERNE I OVERENSSTEM- MELSE MED DE 8 KOST- RÅD. FORDYB DIG MERE I EAT WISE OG KOST- RÅDENE PÅ MADEN FÅR OGSÅ STOR BETYDN- ING (PÅ ET KURSUS). OG DER ER TRINITYS EAT WISE KONCEPT BARE GENIALT. DET ER VIRKELIG GODT TÆNKT. (JEANET LEHM- BECK, OPTO GRUPPEN)

6 EAT WISE SKØNNE OG TANKEVÆKKENDE RETTER BAG DØREN TIL KØKKENET Går du ud i Trinitys køkken, møder du kokke og smørrebrødsjomfruer, som er bevæbnede med tre ting: Omtanke, indsigt og lyst til at lave superlækker mad som så tilfældigvis også er sund, spændende og intelligent. OG HVAD BETYDER det så? Egentlig er det enkelt. Køkkenet på Trinity arbejder bevidst og koncentreret med de fem smagsnuancer: Surt, sødt, salt, bittert og umami. Maden smages til og krydres med alle fem nuancer i forskelligt mål, naturligvis. Man har nemlig opdaget, at det sender en impuls til hjernen om, at nu er jeg mæt og har det dejligt. Maden smager samtidig af mere. Vi kalder det eat wise. Gæsterne siger tit til mig, at de er overraskede over, hvor lidt der skal til for at blive mæt her. (Henriette Jacobsen, smørrebrødsjomfru på Trinity) NYD HJEMMELAVET MAD SELV OM DU SPISER UDE eat wise dækker også over, at vi laver det meste af maden selv fra bunden. Når du bruger Trinity som ramme for dit kursus, er du garanteret ordentlige råvarer inkl. årstidens friske, danske grøntsager. Men nu løber det vist snart af med os Det vigtigste er, at du kan nyde en masse lækre retter ved hvert eneste måltid hele kursusdagen igennem. Pyt med, at vi tilfældigvis kalder det eat wise. Og bare glem alt om alle de tanker og testsmagninger, der ligger bag. Overlad tilberedningen til os så overlader vi nydelsen til dig. Glæd dig over smagen og over at dine kursister samtidig spiser sig til en styrket koncentrationsevne. Som dit hemmelige våben bidrager eat wise -konceptet til, at folk får fat i flere af pointerne på dit kursus.

7 reflect wise giv dine deltagere flere aha-oplevelser HOP PÅ ET ELEKTRISK LØBEHJUL OG KOM LIDT VÆK FRA DE ANDRE. OG FÅ RO TIL DINE EGNE TANKER. TIP: FIND EN OP- LADESTATION PÅ TRINITY DER PLEJER LØBEHJULENE AT HÆNGE UD. TRÆNINGSELASTIKKER, INSEKT-LUP OG EL-LØBEHJUL? Når du kigger dig omkring på Trinity, vil du hurtigt opdage en række anderledes og overraskende ting: Elektriske løbehjul og minicykler til fri afbenyttelse. Staffelier, du uden videre kan tegne, skrive eller male på. Områder med madrasser og puder til powernaps. Blandede refleksionskasser med alt fra pindsvinebolde til refleksionsblokke. Forstørrelsesglas, du må hive med udenfor for at tjekke øjenfarven på de lokale insekter. Og en masse andre ting Fælles for tingene er, at de er håndgribelige eksempler på det, vi kalder reflect wise. Og nej, det er ikke det rene sjov og ballade. FOR SELV OM DET måske kalder på smilet, ligger der tankevækkende alvor bag: reflect wise er (endnu) et redskab til dine kursister som hjælper dem til aktivt at tage al den nye viden til sig, du præsenterer dem for. I DAG HAR JEG LÆRT, AT Når du bruger Trinity som ramme for konferencer, møder eller kurser, har du således ikke alene sikret dig, at maden, faciliteterne og lokalerne er optimale: Selv pauserne og fritiden arbejder for at styrke slutresultatet af alle dine forberedelser. For hér ligger en oplagt chance for at optimere udbyttet som desværre alt for sjældent udnyttes. NY INFORMATION bundfælder sig nemlig først for alvor og bliver til anvendelig, praktisk viden når hjernen får ro til refleksion. DU HAR PAUSE HVAD GØR DU? HER ER ET PAR IDÉER (SOM IKKE KOSTER DIG EN ØRE): LÅN EN CYKEL AF OS. BED OM ET SJIPPETOV, EN TRÆNINGSELASTIK OG EN PILATESBOLD. ELLER SPØRG EFTER DEN B-L-Ø-D-E-S-T-E SOFA MED DEN DEJLIGSTE UDSIGT (SAMLER SAMTIDIG DINE TANKER OG GIVER DIG DEN BEDSTE INDSIGT). Først derefter bliver den enkelte kursist minded til at lagre noget mere på hylden. Lidt ligesom når du rydder op på harddisken for at få computerens hastighed og hukom- melse sparket op i gear igen SOV, LØB ELLER TEGN DIG KLOG Der er bare lige en udfordring. Som du sikkert ved, lærer folk nye ting på forskellige måder: Nogle skal have tingene visualiseret og fx kigge på diagrammer og illustrationer. Andre er nødt til selv at læse budskabet. Og nogle lytter med kuglepen-nen og tager en masse noter undervejs. Folk fordøjer også ny viden forskelligt og det tager reflect wise netop hensyn til.

8 REFLECT WISE FORDI VIDEN FORDØJES FORSKELLIGT DINE BEDSTE IDÉER KOMMER, MENS DU LAVER NOGET ANDET løb dig til ny viden Tænk på, hvordan du selv gør: Måske er du typen, som efter en kort powernap, slår øjnene op og plud- HVIS JEG SKAL AFHOLDE ET KURSUS I TREKANTSOMRÅ- DET, RINGER JEG FØRST TIL TRINITY. OG DET ER FORDI, JEG VED, AT TINGENE FUN- GERER PÅ TRINITY: FOLK KAN LIDE AT VÆRE DER; DER ER LYST OG ÅBENT; MAN KAN FÅ FRISK LUFT UDEN AT DET ER DØDBESVÆRLIGT; MAN SKAL IKKE GÅ IGENNEM 27 GANGE FOR AT KOMME UDENFOR. (DORTHE MEYER, ØKONOMI OG PERSO- NALE) selig har fået tingene til at falde på plads og er klar til at komme videre. Måske går, cykler eller løber du ny viden på plads. Eller tegner kruseduller på et staffeli eller en refleksionsblok Eller noget helt fjerde. REELT SKER DER sådan set bare det, at vi hver især har brug for at sætte tingene ind i vores egne rammer på vores egen måde. SØG MOD DE ORANGE OASER UNDERVEJS I KURSET Derfor har vi indrettet refleksions-zoner rundt omkring på Trinity så deltagerne i dit arrangement på deres egen, individuelle måde kan få styr på alle informationerne, blive inspireret, forstå sammenhængene og få nye idéer. OG HVIS DU STADIG SYNES, det lyder lidt spøjst så vent og se: Efter to, tre eller fire dages intens kursusaktivitet er de orange reflect wise -områder tit nogle ret populære oaser Prøv selv... POWERNAPPINGZONE 23

9 relax wise tag nu lige og slap lidt af KLAR. PARAT. ACTION. OG CUT! Når vi på Trinity nævner relax wise taler vi i virkeligheden om to ting. Den ene er mindsetting: UDNYT DEN TID DU HAR fra den ene kursusdag til den næste, relax wise må dog aldrig komme til at smage af forberedelse og hjemmearbejde Du har jo fri nu. Hvad kan du så gøre? SMALLTALK SKABER PLADS TIL DE HØJTFLYVENDE TANKER personalet på Trinity og de andre gæster. Uhøjtidelige samtaler får os nemlig til at slappe af. De vækker vores nysgerrighed og gør os glade og godt tilpas. PROBLEMET FOR MANGE af os er bare, at det ikke falder os naturligt at tage kontakt. Især ikke til folk, vi ikke kender. uformel. Godt nok griber vi tingene professionelt og seriøst an men der er aldrig langt til det næste smil. Eller hjertelige skraldgrin. Og for også at få tungen på gled kursister, gæster og mødedeltagere imellem, har vi plantet forskellige oplevelser rundt om- SKAL VI TAGE EN SNAK? DIALOG FREMMER IKKE KUN VORES FORSTÅELSE AF ANDRE MENNESKER. NÅR DU SNAKKER ELLER SMALLTALKER OM ANDRE TING, FALDER NOGLE AF DA- GENS TUNGE OG KRÆVENDE EMNER GRADVIST PÅ PLADS I DIT HOVED AF SIG SELV. så du bedst muligt lærer og husker de vigtigste budskaber og pointer. Sæt dig samtidig op til næste dags program. Tror det eller ej, men vi anbefaler ganske enkelt en god snak. Uanset om det er smalltalk, hyggesnak, udenomssnak eller den lidt mere formelle forretningssamtale. Og snak med hvem som helst kolleger, GÅ PÅ OPLEVELSESSKATTE- JAGT OG FÅ GANG I SNAKKEN Men som du nok hurtigt opdager, er hele omgangsformen på Trinity afslappet og kring i fællesarealerne, pauserummet og på værelserne. Oplevelserne giver naturligt anledning til eftertanke og indbyder til kontakt til andre.

10 MÅSKE SLAPPER DU BEDST AF MED ET SJOVT SPIL? O.K. VÆLG DIN FAVORIT: NINTENDO WII, BORDFODBOLD, BILLARD, AIRHOCKEY, DART, BORDTENNIS ELLER PETANQUE (UDENDØRS). ELLER PRØV DEM ALLE. ELLER BARE SLAP HELT AF I EN AF MASSAGESTOLENE. PÅ VÆRELSERNE ER DER MULIGHED FOR AT LAVE EN KOP VARM KAFFE, TE ELLER KAKAO HVIL, SOV, TAG PÅ TUR, ELLER KIG PÅ KUNST Men hvad er så den anden ting, relax wise dækker over? Det ligger faktisk i navnet: Det handler nemlig først og fremmest om afslapning. HELDIGVIS HAR DU OGSÅ masser af muligheder for det: Gå, cykel eller løb en tur i Trinitys smukke omgivelser. Eller få et velfortjent hvil i Café Gerhard hvor du både finder kolde og varme drikke, godt selskab og en smuk udsigt over Lillebælts blå vand. Det kan også være, du bare trænger til at passe dig selv? No problem. DU KAN NÆSTEN SE det for dig: Endnu en spændende, men også krævende kursusdag er slut. Og nu træder du ind på dit værelse og lukker døren bag dig. Du smider dig på sengen, kigger op i loftet og tænker på absolut ingenting. Skønt. INSTRUKTØR- OG LEDER- VÆRELSERNE ER DEJLIGE; HER FØLER JEG MIG HJEMME. JEG FØLER, AT JEG KAN TRÆKKE MIG TILBAGE PÅ EN GOD MÅDE. DYBEST SET HAR JEG JO KUN BRUG FOR EN SENG, EN BRUSER OG EN HÅNDVASK DET ER DET BASALE. MEN DET GØR IKKE NOGET, AT DET OGSÅ ER LIDT IND- BYDENDE. IKKE FOR AT DET SKAL VÆRE SNOBBET MEN JEG SYNES DA, DET ER LÆKKERT, HVIS JEG HAR ET GODT MILJØ PÅ MIT VÆRELSE. ISÆR EFTER EN LANG DAG. (JAN MØLGAARD, COOP DANMARK) VI VED, HVOR DU BOR. - OG DU SKAL NOK FÅ FRED Vi har indrettet værelserne, så de er praktiske og rummelige. Og så de giver dig de bedste betingelser for at koble HELT fra; føle dig så-godt-som-hjemme og sikre dig en god, dyb nattesøvn. OG FÅR DU LYST TIL AT nyde din fritid uden for Trinity så kom og lån en af vores gæstecykler samt et kort over forskellige cykel- og løberuter (fra 1,2 km til 10 km). Eller få mere at vide om, hvad den lokale natur og kultur frister med. Du kan også lade dig inspirere, hvile dit kursushoved og tanke op ved at gå rundt og kigge på den aktuelle kunst. Der udstilles løbende forskellige spændende kunst på Trinity. Relax now

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG Bydelsmødrene bringer håb og forandring i andre kvinders liv Bydelsmødrenes Landsorganisation www.bydelsmor.dk Indholdsfortegnelse HVORDAN

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker

Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker DANSK UNGDOMS FÆLLESRÅD Om forfatterne Lisbeth Pilegaard (f. 1968) er sektionsleder i international afdeling på norsk Flyktninghjelps hovedkontor

Læs mere

OmTanke. Praktisk viden om tanker og følelser og hjernen

OmTanke. Praktisk viden om tanker og følelser og hjernen OmTanke Praktisk viden om tanker og følelser og hjernen For nogen tid siden snakkede jeg med en teenager og spurgte ham: Hvad er tanker? Efter nogle sekunder, lyste han op i et stort smil og sagde: Jeg

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Lær at begrænse dine negative tanker

Lær at begrænse dine negative tanker Lær at begrænse dine negative tanker Vi skal tage styring over vores tanker og begrænse de negative idéer om, hvad vi kan og ikke kan. Det mener coach og forfatter Jørgen Svenstrup, som i sin bog Du bliver,

Læs mere

SKOLEMATERIALE. 3.-6. klasse, natur/teknik og 7.-9. klasse, biologi. Tuborg Havnevej 7-2900 Hellerup - www.experimentarium.dk

SKOLEMATERIALE. 3.-6. klasse, natur/teknik og 7.-9. klasse, biologi. Tuborg Havnevej 7-2900 Hellerup - www.experimentarium.dk 6 7 5 3 7 8 9 5 7 3 9 1 4 3 2 7 4 2 5 9 1 4 7 2 4 9 1 2 SKOLEMATERIALE 3.-6. klasse, natur/teknik og 7.-9. klasse, biologi Tuborg Havnevej 7-2900 Hellerup - www.experimentarium.dk Indhold Redaktion: Anne

Læs mere

Tid til refleksion. - at opdage dét du tror, du ikke ved...

Tid til refleksion. - at opdage dét du tror, du ikke ved... Tid til refleksion - at opdage dét du tror, du ikke ved... Refleksion er en aktiv vedvarende og omhyggelig granskning af den eksisterende viden, og af forholdet mellem det vi tænker og det der sker i virkeligheden

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ 1 DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ af Barbara Berger (Copyright Barbara Berger 2000/2009) 2 Indhold Introduktion 3 De Mentale Love / Måden sindet fungerer på - Loven om at tanker opstår 4 - Loven

Læs mere

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Interviewperson 1: Receptionsanalysen - opdelt efter Schrøders model Forståelse Interview 1 Interview 2 Interview

Læs mere

Bilag 1 Forforståelse...2 Bilag 2 Spørgeguide Lærke Hoffman...3 Bilag 3 Egne oplevelser med Ego Trap...4 Bilag 4 Interview med Poul Kattler og Helle

Bilag 1 Forforståelse...2 Bilag 2 Spørgeguide Lærke Hoffman...3 Bilag 3 Egne oplevelser med Ego Trap...4 Bilag 4 Interview med Poul Kattler og Helle Bilag 1 Forforståelse...2 Bilag 2 Spørgeguide Lærke Hoffman...3 Bilag 3 Egne oplevelser med Ego Trap...4 Bilag 4 Interview med Poul Kattler og Helle Rimmer på Eksperimentarium...6 Bilag 5 Spørgeguide til

Læs mere

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer 2 3 Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer, 2011 Udgivet af Kommunernes Skolebiblioteksforening for Brug for alle unge, Ministeriet for Flygtninge,

Læs mere

27 Gode Råd Rettigheder & Anvendelse

27 Gode Råd Rettigheder & Anvendelse 27 Gode Råd Rettigheder & Anvendelse Hvad må jeg og, hvad må jeg ikke, med e-bogen? Bogen kan downloades gratis fra web-siden www.et-udbytterigt-liv.dk Ikke-kommercielt brug : Dele af bogen og udvalgte

Læs mere

NYHEDSBLADET for Stærmosegården. Årgang 4. Nr. 1. Januar 2015.

NYHEDSBLADET for Stærmosegården. Årgang 4. Nr. 1. Januar 2015. NYHEDSBLADET - for Stærmosegården Årgang 4. Nr. 1. Januar 2015. 1 Hvorfor dette blad? Vi har lavet denne særudgave af nyhedsbladet for at give jer et indblik i, hvordan trivslen er i jeres boligområde

Læs mere

Kroppens og hjertets sprog

Kroppens og hjertets sprog Kroppens og hjertets sprog Afdækning af non-verbale kommunikationsstrategier i arbejdet med sprogligt svage udviklingshæmmede. Aktivering af pædagogers tavse viden. Af Dorthe Møller Johnsen, cand. mag.

Læs mere

Ny Mesterlære - stærkt gået

Ny Mesterlære - stærkt gået Ny Mesterlære - stærkt gået 13 stærke fortællinger fra ny mesterlære 2008 FoU-projekt 121492 Forfatter: Jane Jakobsen, DEL www.delud.dk Ny Mesterlære - stærkt gået FoU-projekt 121492 Forfattere: Jane Jakobsen,

Læs mere

Brug møder til videndeling

Brug møder til videndeling Brug møder til videndeling Brug møder til videndeling af Ib Ravn, Ph.D., ravn@lld.dk, Learning Lab Denmark På danske arbejdspladser bortødsler man gladeligt en mængde gode lejligheder til videndeling.

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

Foden indenfor. job i mindre og mellemstore virksomheder

Foden indenfor. job i mindre og mellemstore virksomheder Foden indenfor job i mindre og mellemstore virksomheder Foden indenfor job i mindre og mellemstore virksomheder 2012 Mike Wenøe og Jacob Høedt Larsen Grafisk tilrettelæggelse, Louise Maj Hansen ISBN: 978-87-92918-00-0

Læs mere

Kan du svare bekræftende på bare ét af spørgsmålene, så er dette selvstyrede udviklingsforløb måske noget for dig.

Kan du svare bekræftende på bare ét af spørgsmålene, så er dette selvstyrede udviklingsforløb måske noget for dig. 28 inspirationer - savner du at vide hvem du egentlig er nedenunder alt det tillærte? - har du lyst til at træde i karakter som dig selv i den ægte udgave? - føler du, at dit liv består af kompromisser

Læs mere

praktisk-musiske fag

praktisk-musiske fag Velkommen til samarbejde Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen? Glæden ved at SKABE OG FORME om de praktisk-musiske fag i skolen Tekst af Niels Rebsdorf, Karen Sandager og Jørgen Mogensen AKTIVE FORÆLDRE

Læs mere

Social færdighedstræning

Social færdighedstræning Social færdighedstræning En praktisk manual udviklet på døgninstitutionen på Pumpehusvej. Skrevet af psykolog Morten Hesse Formål med social færdighedstræning. Social færdighedstræning i gruppe har til

Læs mere

DU ER IKKE ALENE. Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom

DU ER IKKE ALENE. Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom DU ER IKKE ALENE Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom Indhold DEL 1 Reaktioner 4 Nye tanker og følelser 4 Om oplevelser, tanker og følelser ved hjertekarsygdom At huske alt det praktiske

Læs mere

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Meget Bedre Møder Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Sådan går du fra Til Hvad er det bedste møde du har været til? Tænk tilbage til et rigtig godt

Læs mere

Tine Tangdal LÆSEPRØVE TÆM DIN STRESS. 37 øvelser til ro, livsglæde og overskud

Tine Tangdal LÆSEPRØVE TÆM DIN STRESS. 37 øvelser til ro, livsglæde og overskud Tine Tangdal LÆSEPRØVE TÆM DIN STRESS 37 øvelser til ro, livsglæde og overskud Indledning Hvorfor er det, at jeg har skrevet denne bog? Der findes så mange andre bøger, der handler om stress og om at få

Læs mere

bakspejlet 14 Det føles som at flyve ud i verdensrummet Er tiden løbet fra samling? skridt til mere matematik i børnehøjde uderum inderum

bakspejlet 14 Det føles som at flyve ud i verdensrummet Er tiden løbet fra samling? skridt til mere matematik i børnehøjde uderum inderum SKAb rum Med IdeNtItet SIde 18 børn lærer AF HINANdeN SIde 28 brug MUSIKKeN SoM redskab SIde 38 bakspejlet 14 ForSKNING og Ny VIdeN om dagtilbud, danmarks evalueringsinstitut Er tiden løbet fra samling?

Læs mere

du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom

du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom Du er ikke alene Hjerteforeningen. 2009 Tekst: Helle Spindler, cand. psych., ph.d, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet Grafisk

Læs mere

Rammeplan for det pædagogiske arbejde med de 0-10 årige. - om det betydningsfulde i børns læring og udvikling

Rammeplan for det pædagogiske arbejde med de 0-10 årige. - om det betydningsfulde i børns læring og udvikling Rammeplan for det pædagogiske arbejde med de 0-10 årige - om det betydningsfulde i børns læring og udvikling Rammeplanen er udarbejdet med udgangspunkt i Børnepolitikken og det fælles værdigrundlag for

Læs mere