sådan får du succes med alle dine kurser, møder og konferencer

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "sådan får du succes med alle dine kurser, møder og konferencer"

Transkript

1 sådan får du succes med alle dine kurser, møder og konferencer

2 udsæt dine deltagere for learn wise så ka de lære det... VI HAR EN SKUMMEL bagtanke: Først skruer vi dine forventninger til et hotel- og konferencecenter i vejret. Dernæst overgår vi dem. Hvordan det? Mens dine deltagere er her, skal de jo først og fremmest lære noget. Naturligvis skal de også slappe af, hygge sig, nyde maden og have det godt. Men du har inviteret dem på kursus ikke på ferie. Hvis opholdet skal være en succes for dig, skal dine gæster have noget med hjem. Derfor har vi med udgangspunkt i en række internationale forskningsresultater bygget hele Trinity op omkring det optimale læringsmiljø. i de fire patenterede grundpiller som konceptet hviler på: eat wise study wise reflect wise relax wise FÅ EN EKSTRA HJÆLPENDE HÅND UDEN AT RØRE EN FINGER Men lad os allerede nu opsummere fordelene for dig: Trinitys learn wise koncept sikrer dig de bedste rammer til dit kursus målt på, at dine kursister, møde- eller konferencedeltagere skal lære (og efterfølgende huske) mest muligt. Selve konferencestedet bliver pludselig en aktiv, markant og positiv medspiller under dit arrangement. Du kan oversætte learn wise til maksimalt return on meeting investment (ROMI). I praksis handler learn wise desuden om, at møder og kurser skal involvere deltagerne aktivt, få dem til at reflek-tere og bidrage med egen viden og egne erfaringer. MØDER SKAL (OGSÅ) være spæn-dende, engagerende, overraskende og utraditionelle. Det kræver fleksible og inspirerende rammer. Dem finder du på Trinity. Man kan ikke kede viden ind i hovedet på folk Heldigvis. Samlet kalder vi det learn wise og om et øjeblik får du et nærmere indblik

3 study wise mødelokalet fremhæver dine pointer TÆNK, HVIS DU BARE kunne dreje på en knap som betød, at deltagerne på dine kurser i højere grad var motiverede og engagerede HELE dagen. Og som øgede sandsynligheden for, at det, de havde lært, blev omsat i praksis når I vendte hjem til virksomheden igen I en nøddeskal er det faktisk, hvad Trinitys study wise -koncept handler om. Og så lover vi endda, at vi nok skal dreje på knapperne for dig. Lad os straks forklare for der er intet hokus pokus ved det. Kun lidt langhåret forskning NÅR KURSISTERNE FOLDER ØRERNE UD OG STILLER SKARPT På Trinity vil du opleve study wise som tre ting: 1) et særligt, fleksibelt design af mødelokalerne 2) små mentale hjerneboostere til kursisterne og 3) fysisk udfoldelse forud for og undervejs i dit kursus. INDRET LOKALERNE EFTER indholdet af dit kursus. Ikke omvendt: Har du nogensinde oplevet, at de ydre rammer har begrænset udbyttet af en konference, et møde eller et kursus (for lidt plads, håbløs akustik, dårligt indeklima eller en søjle som spærrer udsynet)? Sandsynligvis. STUDY WISE Men på Trinity har INSPIRERENDE RAMMER TIL vi vendt NY VIDEN tingene på hovedet simpelthen fordi forskere har fundet ud af, at evnen til at optage ny viden skrues voldsomt i vejret, når man positivt og bevidst ændrer en række fysiske faktorer såsom lys, lyd, indretning, møblement og overflader. GIMMICKS SPÆRRER ØJNENE OP OG SÆTTER GANG I DE SMÅ GRÅ Og hvordan skal det så forstås? Forstil dig, at du åbner døren til at mødelokale med kunstigt grønt græs på gulvet. Eller en blå himmel malet på loftet eller en stor, indbydende Fatboy-sækkestol i det ene hjørne Du ryster måske lidt på hovedet og trækker på smilebåndet ved tanken? Men så har du faktisk allerede understreget en af forskernes pointer: I al sin enkelhed sker der det, at når du rykker rundt på rammerne, møblerer du samtidig rundt på folks forventninger, fordomme og indstillinger til tingene. De bliver mere åbne, begejstrede og modtagelige for dine budskaber. ICEBRAKERS OG ENERGIZERS holder dine mødedeltagere skarpe og på; hvad enten det er kortvarige to-og-to-interviews, hvor man bagefter præsenterer hinanden for de andre, eller sjove lyd-pingpong-spil for en større gruppe. Effekten er målbar: Få minutters adspredelse fra selve kurset giver mindst minutters efterfølgende koncentration og fokus. VIDSTE DU I ØVRIGT, at cirka 20 minutters moderat motion i study wise PULSE-lokalet i underetagen, skærper dine kursisters indlæringsevne markant i op til tre-fire timer? Nu gør du. Så benyt dig af det! Reserver hele lokalet eksklusivt til dit arrangement: Kontakt konferenceafdelingen eller en af konsulenterne og aftal nærmere.

4 VI KAN GODT LIDE TRINITY, PGA. 1. DERES FLEKSIBILITET, 2. DERES SUNDHEDSKON- CEPT, 3. DERES LOKALER OG VÆRELSER, 4. AT DE KOBLER LÆRING TIL OPLEVELSER HELT IGENNEM RIMELIG FORKÆLELSE NYD INSTRUKTØRLOUNGEN. BRUG DEN, NÅR DU SKAL LADE OP. ELLER FINPUDSE DETALJERNE TIL NÆSTE RUNDE AF DIN KONFERENCE. KAFFE, TE, FRUGT, AVISER, TV OG IN- TERNET STÅR NATURLIGVIS GRATIS TIL DIN RÅDIGHED. HÆNGER FINT SAMMEN MED MIN EGEN FILOSOFI JEG TROR IKKE, MAN LÆRER NOGET, HVIS MAN KEDER SIG; DER ER NØDT TIL AT VÆRE OPLEVELSER INVOLVERET. OG DE OPLEVELSER ER TIL STEDE PÅ TRINITY; VED DERES LOKALER, SÆRLIGE MAD, DERES OMGIVELSER OG SÅ HAR DE ET SMILENDE OG FRISK PERSONALE. (DAN NIX, NORDEA) NÅR PULSEN KOMMER OP, SUSER UDBYTTET I VEJRET study wise PULSE råder over maskiner til cirkeltræning: Løbebånd, crosstrainer og cykler. Maskinerne tilpasser sig automatisk den enkeltes form og niveau; og yder en nøje tilpasset modstand så ALLE får glæde af træningen. Samtidig behøver du ikke engang træne hårdt for at opnå den ønskede indlæringseffekt: Brug blot faciliteterne iført dit konferencetøj. 15 Får du mod på mere, henter du bare et kort i receptionen over naturskønne løbe-, cykel- og gåruter. Og låner en cykel eller et sjippetov. START MØDET MED MOTION GODT MEN HVAD GØR JEG så nu? Ring til os på og bed om at tale med en konferencevært. Fortæl os så, hvilket resultat du ønsker at opnå med dit kursus og cirka hvor mange, I bliver. I fællesskab finder vi så ud af, hvilket lokale, der egner sig bedst og hvordan det bør indrettes og møbleres (så det er på plads, når I dukker op).

5 eat wise dit hemmelige våben som kursusleder EAT WISE. HVAD ER DOG DET? Groft sagt handler eat wise om at øge kursisternes udbytte af dit kursus via de buffeter, menuer og pauseserveringer vi byder dem på. MEN det er egentlig ikke noget, du behøver kende alle detaljerne i. Lad os i stedet stille dig et spørgsmål: HVOR TIT HAR DU hørt dig selv sige sådan efter et kursus? Jeg var frisk og fokuseret fra jeg kom, til jeg gik. Og jeg fik lært en masse. Tit? Lidt for sjældent? Aldrig? Alt for ofte hører vi desværre de sidste to svar rundt omkring i kursuslandet. Og hvad er det så, der går galt? Du genkender sikkert følgende: Du har booket mødelokaler og reserveret værelser flere måneder i forvejen. Du har planlagt kurset punkt for punkt over flere uger. Og nu dukker kursisterne så op sætter sig ned, lytter og debatterer. Alt går tilsyneladende, som du havde håbet. Men så sker det: Frokosten kommer på bordet HEMMELIGHEDEN BAG DE FEM SMAGSNUANCER Efter frokosten er kursisterne som forvandlet: Blanke øjne og diskrete gab. Kursuslokalet, som før summede af livlig aktivitet, er stille slumret ind Men selv DU KAN OVERSÆTTE EAT WISE TIL DET OPTIMALE om forklaringen FORHOLD MELLEM KOST OG INDLÆRINGSEVNE faktisk er ret enkel kroppen har travlt med at forbrænde den ofte fedtholdige mad, og suger samtidig al overskydende energi ud af kursisterne er der faktisk ingen grund til, at det skal være på den måde. Ikke på Trinity, i hvert fald. DU KAN GODT NOK ikke se på fadene og skålene med alle de lækre retter, at de skulle have en anden effekt på dine kursister (og dig selv). Men det har de og glem bare alt om slankefanatisme, fedtforskrækkelse og sukkerchok: Vi serverer skam både gode, klassiske buffetretter with a twist og nye eksotiske retter. Nej svaret ligger et andet sted. Få svaret på næste side... DAGENS MENU: FORRET: HOVEDRET: DESSERT: SKÆRPET KONCENTRATION BOOSTET HUKOMMELSE GENOPLADET ENERGI OG VELVÆRE HVAD GLÆDE HAR JEG AF, AT EAT WISE FØLGER DE 8 KOSTRÅD? HELT IND TIL BENET: KOST- RÅDENE HJÆLPER DIG TIL ET LÆNGERE OG MERE TILFREDSSTILLENDE, SUNDT LIV. TRINITY UDVÆLGER OG SAMMENSÆTTER MÅLTI- DERNE I OVERENSSTEM- MELSE MED DE 8 KOST- RÅD. FORDYB DIG MERE I EAT WISE OG KOST- RÅDENE PÅ MADEN FÅR OGSÅ STOR BETYDN- ING (PÅ ET KURSUS). OG DER ER TRINITYS EAT WISE KONCEPT BARE GENIALT. DET ER VIRKELIG GODT TÆNKT. (JEANET LEHM- BECK, OPTO GRUPPEN)

6 EAT WISE SKØNNE OG TANKEVÆKKENDE RETTER BAG DØREN TIL KØKKENET Går du ud i Trinitys køkken, møder du kokke og smørrebrødsjomfruer, som er bevæbnede med tre ting: Omtanke, indsigt og lyst til at lave superlækker mad som så tilfældigvis også er sund, spændende og intelligent. OG HVAD BETYDER det så? Egentlig er det enkelt. Køkkenet på Trinity arbejder bevidst og koncentreret med de fem smagsnuancer: Surt, sødt, salt, bittert og umami. Maden smages til og krydres med alle fem nuancer i forskelligt mål, naturligvis. Man har nemlig opdaget, at det sender en impuls til hjernen om, at nu er jeg mæt og har det dejligt. Maden smager samtidig af mere. Vi kalder det eat wise. Gæsterne siger tit til mig, at de er overraskede over, hvor lidt der skal til for at blive mæt her. (Henriette Jacobsen, smørrebrødsjomfru på Trinity) NYD HJEMMELAVET MAD SELV OM DU SPISER UDE eat wise dækker også over, at vi laver det meste af maden selv fra bunden. Når du bruger Trinity som ramme for dit kursus, er du garanteret ordentlige råvarer inkl. årstidens friske, danske grøntsager. Men nu løber det vist snart af med os Det vigtigste er, at du kan nyde en masse lækre retter ved hvert eneste måltid hele kursusdagen igennem. Pyt med, at vi tilfældigvis kalder det eat wise. Og bare glem alt om alle de tanker og testsmagninger, der ligger bag. Overlad tilberedningen til os så overlader vi nydelsen til dig. Glæd dig over smagen og over at dine kursister samtidig spiser sig til en styrket koncentrationsevne. Som dit hemmelige våben bidrager eat wise -konceptet til, at folk får fat i flere af pointerne på dit kursus.

7 reflect wise giv dine deltagere flere aha-oplevelser HOP PÅ ET ELEKTRISK LØBEHJUL OG KOM LIDT VÆK FRA DE ANDRE. OG FÅ RO TIL DINE EGNE TANKER. TIP: FIND EN OP- LADESTATION PÅ TRINITY DER PLEJER LØBEHJULENE AT HÆNGE UD. TRÆNINGSELASTIKKER, INSEKT-LUP OG EL-LØBEHJUL? Når du kigger dig omkring på Trinity, vil du hurtigt opdage en række anderledes og overraskende ting: Elektriske løbehjul og minicykler til fri afbenyttelse. Staffelier, du uden videre kan tegne, skrive eller male på. Områder med madrasser og puder til powernaps. Blandede refleksionskasser med alt fra pindsvinebolde til refleksionsblokke. Forstørrelsesglas, du må hive med udenfor for at tjekke øjenfarven på de lokale insekter. Og en masse andre ting Fælles for tingene er, at de er håndgribelige eksempler på det, vi kalder reflect wise. Og nej, det er ikke det rene sjov og ballade. FOR SELV OM DET måske kalder på smilet, ligger der tankevækkende alvor bag: reflect wise er (endnu) et redskab til dine kursister som hjælper dem til aktivt at tage al den nye viden til sig, du præsenterer dem for. I DAG HAR JEG LÆRT, AT Når du bruger Trinity som ramme for konferencer, møder eller kurser, har du således ikke alene sikret dig, at maden, faciliteterne og lokalerne er optimale: Selv pauserne og fritiden arbejder for at styrke slutresultatet af alle dine forberedelser. For hér ligger en oplagt chance for at optimere udbyttet som desværre alt for sjældent udnyttes. NY INFORMATION bundfælder sig nemlig først for alvor og bliver til anvendelig, praktisk viden når hjernen får ro til refleksion. DU HAR PAUSE HVAD GØR DU? HER ER ET PAR IDÉER (SOM IKKE KOSTER DIG EN ØRE): LÅN EN CYKEL AF OS. BED OM ET SJIPPETOV, EN TRÆNINGSELASTIK OG EN PILATESBOLD. ELLER SPØRG EFTER DEN B-L-Ø-D-E-S-T-E SOFA MED DEN DEJLIGSTE UDSIGT (SAMLER SAMTIDIG DINE TANKER OG GIVER DIG DEN BEDSTE INDSIGT). Først derefter bliver den enkelte kursist minded til at lagre noget mere på hylden. Lidt ligesom når du rydder op på harddisken for at få computerens hastighed og hukom- melse sparket op i gear igen SOV, LØB ELLER TEGN DIG KLOG Der er bare lige en udfordring. Som du sikkert ved, lærer folk nye ting på forskellige måder: Nogle skal have tingene visualiseret og fx kigge på diagrammer og illustrationer. Andre er nødt til selv at læse budskabet. Og nogle lytter med kuglepen-nen og tager en masse noter undervejs. Folk fordøjer også ny viden forskelligt og det tager reflect wise netop hensyn til.

8 REFLECT WISE FORDI VIDEN FORDØJES FORSKELLIGT DINE BEDSTE IDÉER KOMMER, MENS DU LAVER NOGET ANDET løb dig til ny viden Tænk på, hvordan du selv gør: Måske er du typen, som efter en kort powernap, slår øjnene op og plud- HVIS JEG SKAL AFHOLDE ET KURSUS I TREKANTSOMRÅ- DET, RINGER JEG FØRST TIL TRINITY. OG DET ER FORDI, JEG VED, AT TINGENE FUN- GERER PÅ TRINITY: FOLK KAN LIDE AT VÆRE DER; DER ER LYST OG ÅBENT; MAN KAN FÅ FRISK LUFT UDEN AT DET ER DØDBESVÆRLIGT; MAN SKAL IKKE GÅ IGENNEM 27 GANGE FOR AT KOMME UDENFOR. (DORTHE MEYER, ØKONOMI OG PERSO- NALE) selig har fået tingene til at falde på plads og er klar til at komme videre. Måske går, cykler eller løber du ny viden på plads. Eller tegner kruseduller på et staffeli eller en refleksionsblok Eller noget helt fjerde. REELT SKER DER sådan set bare det, at vi hver især har brug for at sætte tingene ind i vores egne rammer på vores egen måde. SØG MOD DE ORANGE OASER UNDERVEJS I KURSET Derfor har vi indrettet refleksions-zoner rundt omkring på Trinity så deltagerne i dit arrangement på deres egen, individuelle måde kan få styr på alle informationerne, blive inspireret, forstå sammenhængene og få nye idéer. OG HVIS DU STADIG SYNES, det lyder lidt spøjst så vent og se: Efter to, tre eller fire dages intens kursusaktivitet er de orange reflect wise -områder tit nogle ret populære oaser Prøv selv... POWERNAPPINGZONE 23

9 relax wise tag nu lige og slap lidt af KLAR. PARAT. ACTION. OG CUT! Når vi på Trinity nævner relax wise taler vi i virkeligheden om to ting. Den ene er mindsetting: UDNYT DEN TID DU HAR fra den ene kursusdag til den næste, relax wise må dog aldrig komme til at smage af forberedelse og hjemmearbejde Du har jo fri nu. Hvad kan du så gøre? SMALLTALK SKABER PLADS TIL DE HØJTFLYVENDE TANKER personalet på Trinity og de andre gæster. Uhøjtidelige samtaler får os nemlig til at slappe af. De vækker vores nysgerrighed og gør os glade og godt tilpas. PROBLEMET FOR MANGE af os er bare, at det ikke falder os naturligt at tage kontakt. Især ikke til folk, vi ikke kender. uformel. Godt nok griber vi tingene professionelt og seriøst an men der er aldrig langt til det næste smil. Eller hjertelige skraldgrin. Og for også at få tungen på gled kursister, gæster og mødedeltagere imellem, har vi plantet forskellige oplevelser rundt om- SKAL VI TAGE EN SNAK? DIALOG FREMMER IKKE KUN VORES FORSTÅELSE AF ANDRE MENNESKER. NÅR DU SNAKKER ELLER SMALLTALKER OM ANDRE TING, FALDER NOGLE AF DA- GENS TUNGE OG KRÆVENDE EMNER GRADVIST PÅ PLADS I DIT HOVED AF SIG SELV. så du bedst muligt lærer og husker de vigtigste budskaber og pointer. Sæt dig samtidig op til næste dags program. Tror det eller ej, men vi anbefaler ganske enkelt en god snak. Uanset om det er smalltalk, hyggesnak, udenomssnak eller den lidt mere formelle forretningssamtale. Og snak med hvem som helst kolleger, GÅ PÅ OPLEVELSESSKATTE- JAGT OG FÅ GANG I SNAKKEN Men som du nok hurtigt opdager, er hele omgangsformen på Trinity afslappet og kring i fællesarealerne, pauserummet og på værelserne. Oplevelserne giver naturligt anledning til eftertanke og indbyder til kontakt til andre.

10 MÅSKE SLAPPER DU BEDST AF MED ET SJOVT SPIL? O.K. VÆLG DIN FAVORIT: NINTENDO WII, BORDFODBOLD, BILLARD, AIRHOCKEY, DART, BORDTENNIS ELLER PETANQUE (UDENDØRS). ELLER PRØV DEM ALLE. ELLER BARE SLAP HELT AF I EN AF MASSAGESTOLENE. PÅ VÆRELSERNE ER DER MULIGHED FOR AT LAVE EN KOP VARM KAFFE, TE ELLER KAKAO HVIL, SOV, TAG PÅ TUR, ELLER KIG PÅ KUNST Men hvad er så den anden ting, relax wise dækker over? Det ligger faktisk i navnet: Det handler nemlig først og fremmest om afslapning. HELDIGVIS HAR DU OGSÅ masser af muligheder for det: Gå, cykel eller løb en tur i Trinitys smukke omgivelser. Eller få et velfortjent hvil i Café Gerhard hvor du både finder kolde og varme drikke, godt selskab og en smuk udsigt over Lillebælts blå vand. Det kan også være, du bare trænger til at passe dig selv? No problem. DU KAN NÆSTEN SE det for dig: Endnu en spændende, men også krævende kursusdag er slut. Og nu træder du ind på dit værelse og lukker døren bag dig. Du smider dig på sengen, kigger op i loftet og tænker på absolut ingenting. Skønt. INSTRUKTØR- OG LEDER- VÆRELSERNE ER DEJLIGE; HER FØLER JEG MIG HJEMME. JEG FØLER, AT JEG KAN TRÆKKE MIG TILBAGE PÅ EN GOD MÅDE. DYBEST SET HAR JEG JO KUN BRUG FOR EN SENG, EN BRUSER OG EN HÅNDVASK DET ER DET BASALE. MEN DET GØR IKKE NOGET, AT DET OGSÅ ER LIDT IND- BYDENDE. IKKE FOR AT DET SKAL VÆRE SNOBBET MEN JEG SYNES DA, DET ER LÆKKERT, HVIS JEG HAR ET GODT MILJØ PÅ MIT VÆRELSE. ISÆR EFTER EN LANG DAG. (JAN MØLGAARD, COOP DANMARK) VI VED, HVOR DU BOR. - OG DU SKAL NOK FÅ FRED Vi har indrettet værelserne, så de er praktiske og rummelige. Og så de giver dig de bedste betingelser for at koble HELT fra; føle dig så-godt-som-hjemme og sikre dig en god, dyb nattesøvn. OG FÅR DU LYST TIL AT nyde din fritid uden for Trinity så kom og lån en af vores gæstecykler samt et kort over forskellige cykel- og løberuter (fra 1,2 km til 10 km). Eller få mere at vide om, hvad den lokale natur og kultur frister med. Du kan også lade dig inspirere, hvile dit kursushoved og tanke op ved at gå rundt og kigge på den aktuelle kunst. Der udstilles løbende forskellige spændende kunst på Trinity. Relax now

OPGRADER DIN KONFERENCE TIL BUSINESS CLASS TAILOR-MADE FOR YOU. Få præcis de rammer og faciliteter, du har brug for.

OPGRADER DIN KONFERENCE TIL BUSINESS CLASS TAILOR-MADE FOR YOU. Få præcis de rammer og faciliteter, du har brug for. TAILOR-MADE FOR YOU Få præcis de rammer og faciliteter, du har brug for. OPGRADER DIN KONFERENCE TIL BUSINESS CLASS Når du er på vej mod et vigtigt mål, kommer du bedst og hurtigst frem, hvis rejsen er

Læs mere

Vi mødes ved Lillebælt

Vi mødes ved Lillebælt Vi mødes ved Lillebælt Trinitys faciliteter Auditorie med plads til 240 personer. 13 plenumlokaler og 22 møderum med plads fra 10 200 personer. Dagslys i alle lokaler, moderne interiør og AV-udstyr samt

Læs mere

ENERGI TIL LÆRING. - energizers & icebreakers

ENERGI TIL LÆRING. - energizers & icebreakers ENERGI TIL LÆRING - energizers & icebreakers Trinity rum til mennesker i bevægelse På Trinity finder I et varieret udbud af møderum og gruppelokaler, som opfylder alle krav til, at moderne møder bevæger

Læs mere

Vi mødes ved Stevns Klint

Vi mødes ved Stevns Klint Vi mødes ved Stevns Klint Velkommen til Konference & Hotel Klinten På Konference & Hotel Klinten bliver jeres møde, konference eller kursus udbytterigt. Hos os oplever I et imødekommende personale af højeste

Læs mere

Fest og ferie ved Stevns Klint

Fest og ferie ved Stevns Klint Fest og ferie ved Stevns Klint Velkommen til Konference & Hotel Klinten Konference & Hotel Klinten ligger direkte ud til Østersøen med udsigt til Rødvigs bedste badestrand og Stevns hyggeligste havn, Rødvig

Læs mere

I det følgende har du allerede nu, mulighed for at afprøve nogle af de værktøjer, vi kommer til at arbejde med i terapien.

I det følgende har du allerede nu, mulighed for at afprøve nogle af de værktøjer, vi kommer til at arbejde med i terapien. Stress Hvad kan jeg selv gøre? I det følgende har du allerede nu, mulighed for at afprøve nogle af de værktøjer, vi kommer til at arbejde med i terapien. Omstrukturering af fejlfortolkninger. 1) Træn din

Læs mere

kr. 495,* Ta på Lillebæltophold og nyd de skønne omgivelser fra Pr. person i delt dobbeltværelse

kr. 495,* Ta på Lillebæltophold og nyd de skønne omgivelser fra Pr. person i delt dobbeltværelse fra kr. 495,* Overnatning, 3 retters middag og morgenbuffet *) Priseksempel 27/6-17/8 2014 Ta på og nyd de skønne omgivelser Auditorie 38 mødelok aler Restauran t & Ca 153 værels fé er - kom og lad os

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1 Spørgeskema elever i. klasse Eleverne blev bedt om at skrive tre fordele og tre ulemper om hvert punkt. Det gik nemt med fordele, men en del elever havde svært ved at finde ulemper. Hvis eleverne ikke

Læs mere

Kirkebyvej 33 Hornstrup Kirkeby 7100 Vejle T F

Kirkebyvej 33 Hornstrup Kirkeby 7100 Vejle T F Nærvær og service Hornstrup Kursuscenter har personlighed. Vores størrelse er vores styrke. Den sikrer, at I oplever alle os, der arbejder her som mennesker, der vil jer noget godt. Som medarbejdere tager

Læs mere

Farmakonomskolen har valgt at udarbejde undervisningsmiljøvurdering hvert år.

Farmakonomskolen har valgt at udarbejde undervisningsmiljøvurdering hvert år. 1 UndervisningsMiljøVurdering UMV- Farmakonomskolen 2014 Loven om elevers og studerendes undervisningsmiljø kræver, at alle uddannelsessteder udarbejder en skriftlig undervisningsmiljøvurdering (UMV) mindst

Læs mere

Gode råd om hvordan man kommer af med stress

Gode råd om hvordan man kommer af med stress Gode råd om hvordan man kommer af med stress Først skal du erkende, at du har et problem, at du ikke har det godt og ikke kan gøre det, du gerne vil, og som du plejer at gøre. Din familie, venner og veninder

Læs mere

Fuglefløjt og vindens susen i bøgetræerne er det eneste, der larmer her.

Fuglefløjt og vindens susen i bøgetræerne er det eneste, der larmer her. Mød os Fuglefløjt og vindens susen i bøgetræerne er det eneste, der larmer her. Vi har bøgeskoven og den nye Naturparken Hindsgavl Dyrehave som nærmeste naboer. Omgivelser der giver indtryk, og som er

Læs mere

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen Så spiser vi Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen Af Hanne Svendsen Kunsten er ikke at tabe sig Kunsten er at tabe det rigtige! Der er ALTID et alternativ, så du spiser

Læs mere

TRIL UD I NATUREN MED TRINITYS FRISKE PUST

TRIL UD I NATUREN MED TRINITYS FRISKE PUST TRIL UD I NATUREN MED TRINITYS FRISKE PUST DEN SKØNNE NATUR OMKRING TRINITY - skov, vand og strand TEAM TRINIYS FRISKE PUST Ideerne spirer, og læring gror, når I mødes på Trinity. Giv næring til udvikling

Læs mere

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Alle mennesker har alle slags humør! Men nogen gange bliver humøret alt for dårligt

Læs mere

TRU BLU KØBENHAVN HOTELS DESIGNED TO SAY YES!

TRU BLU KØBENHAVN HOTELS DESIGNED TO SAY YES! TRU BLU KØBENHAVN RADISSON BLU SCANDINAVIA HOTEL Amager Boulevard 70, DK-2300 København S, Danmark T: +45 33 96 50 00 F: +45 33 96 55 00 copenhagen@radissonblu.com radissonblu.dk/scandinaviahotel-koebenhavn

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

Interview med Tove Nielsen - Årgang 2008 økonoma på Storedam. Hvorfor har du valgt at blive økonoma på Storedam? Jeg har egentligt ikke selv valgt at

Interview med Tove Nielsen - Årgang 2008 økonoma på Storedam. Hvorfor har du valgt at blive økonoma på Storedam? Jeg har egentligt ikke selv valgt at Ekstranummer Oktober 2017 Ved I, hvor dejligt det er at være økonoma på Storedam?... Og ved I, at vi har brug for flere økonomaer? Som alle ved, så skal vi på kursus for at blive stordammer. Når det slutter,

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Havfruernes verden - En sanserejse Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter guide

Læs mere

Robusthed.dk - almen praksis. Om Tanker

Robusthed.dk - almen praksis. Om Tanker - almen praksis Om Tanker Om Tanker er en model med fire moduler fra - til samtaler med patienter i almen praksis. De fire moduler kan anvendes fleksibelt 1-2 samtaler pr modul - op til et forløb med 6

Læs mere

Boble-Byen. - Et indre rum af ro og styrke. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Boble-Byen. - Et indre rum af ro og styrke. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Boble-Byen - Et indre rum af ro og styrke Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter

Læs mere

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Meget Bedre Møder Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Sådan går du fra Til Hvad er det bedste møde du har været til? Tænk tilbage til et rigtig godt

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

7 enkle råd. - til at få det bedre. Henriette Hagild.dk

7 enkle råd. - til at få det bedre. Henriette Hagild.dk 7 enkle råd - til at få det bedre Henriette Hagild.dk 1 Henriette Hagild 7 enkle råd - til at få det bedre Saxo Publish 2 7 enkle råd til at få det bedre 5 7 gode råd 7 enkle råd 7 Livshjulet 9 1. Du er

Læs mere

Guide: Hvil dig... og kom i form

Guide: Hvil dig... og kom i form Guide: Hvil dig... og kom i form Vi fokuserer på sved, puls og præstation. Men det er i pauserne, hvor du ikke træner, at du bliver hurtigere og stærkere. Af Line Feltholt, januar 2012 03 Hvil dig... og

Læs mere

Tank op! Sommerkurser 2015

Tank op! Sommerkurser 2015 Tank op! Sommerkurser 2015 Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative fag som omdrej

Læs mere

Historien om Tankernes Hus

Historien om Tankernes Hus Historien om Tankernes Hus På en måde kan man godt sige, at tankerne bor inde i hovedet. Forestil dig, at tankerne bor i et hus med mange rum, hvor du kan bevæge dig rundt og opdage dem. Når du skal opdage

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Det magiske spejl. - At elske sig selv og bygge selvværd. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Det magiske spejl. - At elske sig selv og bygge selvværd. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Det magiske spejl - At elske sig selv og bygge selvværd Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen

Læs mere

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Kan du huske den sidste gang du havde den der helt perfekte dag med din hest? Vejret var fantastisk, din hest var glad og frisk (uden at være

Læs mere

møder og konferencer. spa, wellness, restaurant og fest

møder og konferencer. spa, wellness, restaurant og fest Slottet i skoven møder og konferencer. spa, wellness, restaurant og fest Sanatorievej 26 DK-7140 Stouby Tel. +45 7682 3380 receptionen@vejlefjord.dk www.hotelvejlefjord.dk De gode drømme starter her! HOTEL-

Læs mere

status Lever du livet eller lever livet dig?

status Lever du livet eller lever livet dig? Daisy Løvendahl Personlig rådgiver status Lever du livet eller lever livet dig? www.daisylovendahl.dk Vælg til og fra #1. tid til at tjekke ind Fælles for de mennesker, jeg arbejder med, er, at det, de

Læs mere

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG EN E-BOG FRA MIG TIL DIG 8 GYLDNE GENVEJE TIL MERE ALENETID UDEN DÅRLIG SAMVITTIGHED. Apropos børn, så har vi sammen smukke Aia på 6 år, charmerende Villads på 3 år og bedårende Vega på 1 år. 3 verdensstjerner

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet -

Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet - Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative

Læs mere

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi 10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi -følg guiden trin for trin og kom i mål 1. Find ud af, hvor du befinder dig At kende sit udgangspunkt er en vigtig forudsætning for at igangsætte en succesfuld

Læs mere

Riis Friplejehjem. Lev livet hele livet

Riis Friplejehjem. Lev livet hele livet Riis Friplejehjem Lev livet hele livet 1 Indhold Et trygt hjem sammen med hinanden lev livet hele livet Aktiviteter en hverdag med aktiviteter og samvær Hjemligt duften af mad lejligheder med udsigt til

Læs mere

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt Følg Rikkes kamp for at tabe 30 kilo Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt at sige nej til mad På trods af alle gode intentioner og et solidt team af eksperter i ryggen, har tallet på vægten ikke

Læs mere

Resultat af: Undervisningsmiljøundersøgelse på Svenstrup Efterskole, juni 2007

Resultat af: Undervisningsmiljøundersøgelse på Svenstrup Efterskole, juni 2007 Resultat af: Undervisningsmiljøundersøgelse på Svenstrup Efterskole, juni 2007 I klassen: 1. Hvilken af nedenstående påstande passer bedst til dig? (93 a. Jeg er en af de dygtigste i klassen. 16 % b. Enkelte

Læs mere

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod Velkommen Der kan være mange gode grunde til, at du besøger Tornøes Hotel og dejlige Kerteminde. Du kan være på udkig efter oplevelser. Være deltager i et interessant møde med kolleger eller kunder. Være

Læs mere

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen.

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen. LÆSERÅD FOR BØRN Gennemgå de 26 læseråd med dit barn. Efter hvert punkt snakker I om hvordan det kan anvendes i forbindelse med læsning. Lyt til hinanden, og bliv enige før I går videre til næste punkt.

Læs mere

STRESS. En guide til stresshåndtering

STRESS. En guide til stresshåndtering STRESS En guide til stresshåndtering Kend dine signaler Vær opmærksom på følgende symptomer: Anspændthed Søvn Har du problemer med at slappe af? Er du irritabel? Er du anspændt? Er du mere træt end du

Læs mere

Bilag 1. Foreløbige resultater i Kronikerprojektet På vej til et sundere dig

Bilag 1. Foreløbige resultater i Kronikerprojektet På vej til et sundere dig Bilag 1. Foreløbige resultater i Kronikerprojektet På vej til et sundere dig Køn Kvinder: 63 % Mænd:37% Alder: Ældste: 79 år Yngste: 36 år Gennemsnit: 65 år Fordeling på Diagnoser: Hjertekarsygdom 7 pct.;

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING UNDERVISNINGSMILJØVURDERING 1. Er du en pige eller en dreng 47 % Pige 53% Dreng Thyland Idrætsefterskole december 2011 2. Hvor godt eller dårligt synes du selv, du klarer dig i klassen? 6 Jeg er en af

Læs mere

Bilag 5. Transskribering af Fokusgruppeinterview 1

Bilag 5. Transskribering af Fokusgruppeinterview 1 Bilag 5. Transskribering af Fokusgruppeinterview 1 I har været i Børnenes Madhus i et par dage, og I har været ude ved de marietime nyttehaver i går på muslingefarmen... Først kunne jeg godt tænke mig

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

TEAMBUILDING, SJOV OG WELLNESS

TEAMBUILDING, SJOV OG WELLNESS TEAMBUILDING, SJOV OG WELLNESS - Spændende aktiviteter for firmaer, foreninger og grupper OPLEVELSER OG EVENTS Har I brug for fælles oplevelser, der kan ryste venner, kollegaer og afdelinger sammen eller

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Comwell Kellers Park Møder og konferencer i 5-stjernede omgivelser

Comwell Kellers Park Møder og konferencer i 5-stjernede omgivelser Comwell Kellers Park Møder og konferencer i 5-stjernede omgivelser comwell.com Velkommen til Comwell Kellers Park Velkommen til Danmarks første 5-stjernede konference- og spahotel Forkæl dine mødedeltagere

Læs mere

teknikker til at bryde isen, skabe energi & fremme dialogen

teknikker til at bryde isen, skabe energi & fremme dialogen teknikker til at bryde isen, skabe energi & fremme dialogen [navnelegen] Introduktion af deltagerne 3 minutter At skabe tryghed i gruppen inden start Bruges som en hurtig og kort præsentation af navne

Læs mere

Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014

Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014 Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014 Sommertræning SOMMER! Længe ventet for de fleste den er her nu! Så nyd det hver dag og vær god ved dig selv og din krop. Hvis du skal nyde den skønne danske sommer hjemme

Læs mere

Elevvurdering af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen efterår 2008

Elevvurdering af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen efterår 2008 Elevvurdering af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen efterår 2008 Linje: Alle 7 Sådan udfylder du skemaet: Spørgeskemaet handler om det psykiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø på

Læs mere

www.hotelfaaborgfjord.dk KONFERENCE

www.hotelfaaborgfjord.dk KONFERENCE KONFERENCE & KURSUS Overrask jeres deltagere med en konference, hvor det faglige fokus er sat i en ramme af lys, luft og liv Hotel Faaborg Fjord er et 5-stjernet kursus- og konferencehotel med plads til

Læs mere

AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE TRÆTHED TRÆTHED

AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE TRÆTHED TRÆTHED AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE 1 endda mene, at du ikke anstrenger dig nok. Det kan give problemer i forhold til familie, venner og din arbejdsgiver. I denne folder kan du læse om årsagerne til træthed

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

VELKOMMEN TIL HOTELS DESIGNED TO SAY YES!

VELKOMMEN TIL HOTELS DESIGNED TO SAY YES! VELKOMMEN TIL K Ø B E N H AV N RADISSON BLU ROYAL HOTEL Hammerichsgade 1, DK-1611 København V, Danmark T: +45 33 42 60 00 F: +45 33 42 61 00 copenhagen@radissonblu.com radissonblu.dk/royalhotel-koebenhavn

Læs mere

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad 9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad Tak, fordi du giver dig tid til at læse de 9 bedste tips til at bruge din intuition. Det er måske den mest berigende investering

Læs mere

Sådan finder du vejen til dit nye job

Sådan finder du vejen til dit nye job Sådan finder du vejen til dit nye job Mange mennesker går på arbejde dag ud og dag ind uden at have hjertet med sig, men fordi at de siger til sig selv at de skal tjene pengene til at betale regningerne

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag G - Sofie 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.10 Sofie: Ja, jamen det er, at jeg står

Læs mere

2. Det første anfald. 34274_kom_stærk_ud_af_din_angst.indd 25 30-05-2012 16:18:45

2. Det første anfald. 34274_kom_stærk_ud_af_din_angst.indd 25 30-05-2012 16:18:45 2. Det første anfald»hvor er det ubehageligt at føle, at jeg har en gift indeni. Pludselig begynder min krop at sitre, jeg bliver bange, og tankerne kværner og kører derudad. Pludselig kan jeg ikke kontrollere

Læs mere

En journalistisk beretning fra de meniges talsmand.

En journalistisk beretning fra de meniges talsmand. En journalistisk beretning fra de meniges talsmand. Mange af os ombord har sammenlagt rundet de mere end 100 dage i operation UNIFIL, og hvordan bliver man ved med at holde dampen oppe, når helikopterøvelser

Læs mere

Stil ind på et foto af en afdød

Stil ind på et foto af en afdød Kapitel Stil ind på et foto af en afdød Du er på besøg hjemme hos en af dine venner, og går forbi et billede, der hænger i entréen. På billedet ses en nydelig dame og lige da du passerer billedet, tænker

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE FYSISK SUNDHED AUGUST 2013 SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE Spis sund mad, se mindre TV, bevæg dig, sov godt, lav en klar aftale om alkohol med dine forældre og hold dig fra rygning. Spis

Læs mere

Svar nummer 2: Meningen med livet skaber du selv 27. Svar nummer 3: Meningen med livet er at føre slægten videre 41

Svar nummer 2: Meningen med livet skaber du selv 27. Svar nummer 3: Meningen med livet er at føre slægten videre 41 Indhold Hvorfor? Om hvorfor det giver mening at skrive en bog om livets mening 7 Svar nummer 1: Meningen med livet er nydelse 13 Svar nummer 2: Meningen med livet skaber du selv 27 Svar nummer 3: Meningen

Læs mere

Sådan kommer du godt i gang! - tværfaglige kurser om natur og sundhed

Sådan kommer du godt i gang! - tværfaglige kurser om natur og sundhed Sådan kommer du godt i gang! - tværfaglige kurser om natur og sundhed Af Nina B. Schriver og Eva Skytte At naturen kan øge vores sundhed og livskvalitet er de fleste enige om. Men hvis man vil arbejde

Læs mere

HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE SERVICE I TOPKLASSE. citat TripAdvisor

HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE SERVICE I TOPKLASSE. citat TripAdvisor SERVICE I TOPKLASSE citat TripAdvisor HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE Lige der, hvor den gamle Lillebæltsbro rammer Jylland. Lige der, hvor Lillebælt smyger sig gennem noget af det smukkeste natur i Danmark.

Læs mere

SAMMEN OM MAD OG MÅLTIDER

SAMMEN OM MAD OG MÅLTIDER SAMMEN OM MAD OG MÅLTIDER Vi vil være med til at gøre Odense landskendt som den kommune der systematisk arbejder med mad, måltider og ernæring i det rehabiliterende samarbejde med borgerne. Mad og Måltider

Læs mere

HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE?

HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE? HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE? En øvelse i at blive bevidst omkring de områder af dit liv hvor du holder dig selv tilbage Basisbehov Jeg udsætter ofte at spise selvom jeg er sulten eller skipper/glemmer

Læs mere

Sct. Kjeld. Inden afsløringen:

Sct. Kjeld. Inden afsløringen: Sct. Kjeld Inden afsløringen: Når vi tænker på en ikon, så vil mange af os have et indre billede af, hvordan en ikon ser ud. Hvis vi kunne se disse billeder ville de være forskellige. Ud fra hvad vi tidligere

Læs mere

FÆLLESSKAB MED FORSTÅELSE FORDELE

FÆLLESSKAB MED FORSTÅELSE FORDELE FÆLLESSKAB MED FORSTÅELSE Inklusion er ikke noget, nogen kan gøre alene. Det er en egenskab ved fællesskabet at være inkluderende, og der er store krav til inkluderende fællesskaber. Først og fremmest

Læs mere

Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen:

Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen: Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen: I vores gruppe er vi 5 dagplejer, Kit, Marianne, Lotte, Anja og Annette P. Vi har tilsammen 20 børn i alderen 0-3 år. Lige nu har vi rigtig mange nye små, som

Læs mere

I magasinet momento februar 2010 I LOREM. - Hvorfor skal kurser og møder være så kedelige, spørger konferencevært Martin Monberg

I magasinet momento februar 2010 I LOREM. - Hvorfor skal kurser og møder være så kedelige, spørger konferencevært Martin Monberg 14 I magasinet momento februar 2010 I LOREM - Hvorfor skal kurser og møder være så kedelige, spørger konferencevært Martin Monberg REPORTAGE I magasinet momento februar 2010 I 15 LEG OG LÆRING I VOKSENHØJDE

Læs mere

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling Grønne spirers konkurrence Dagplejen Beder/Malling Kære Grønne spirer I dagplejen Beder/Malling kan vi i sandhed sige, at vi er vildt begejstrede for udelivet. Vi voksnes glæde ved naturen smitter automatisk

Læs mere

Guide: Sådan lytter du med hjertet

Guide: Sådan lytter du med hjertet Guide: Sådan lytter du med hjertet Når du i dine kærlighedsrelationer er I stand til at lytte med dit hjerte, opnår du som oftest at kunne bevare det intense og mest dyrebare i et forhold. Når du lytter

Læs mere

Gastroskolen. Nyt tilbud til ledige. ernæringshjælper eller andet håndværk med mad.

Gastroskolen. Nyt tilbud til ledige. ernæringshjælper eller andet håndværk med mad. Nyt tilbud til ledige Gastroskolen Et 6-ugers kompetenceforløb for dig som er eller gerne vil være kok, delikatesseassistent, smørrebrødsjomfru, cater, gastronom, tjener, ernæringsassistent, ernæringshjælper

Læs mere

Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne

Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne Kilde: Mindfulness Mark Williams & Danny Penman At skifte perspektiv Du sidder på en bakketop

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt.

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt. Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt. På Nøvlingskov vil vi gerne skabe trivsel og gode rammer for undervisning, fællesskab og efterskoleliv. Derfor har vi

Læs mere

Forældrefolder. 4.års samtale

Forældrefolder. 4.års samtale Forældrefolder 4.års samtale Læring foregår hele tiden. I familien, i daginstitutionen og dagplejen, i skolen og blandt kammeraterne. Forskning viser, at de kompetencer, som børn lærer tidligt, har stor

Læs mere

Cappello Salonen er en del af min sjæl

Cappello Salonen er en del af min sjæl Cappello Salonen er en del af min sjæl Elisabeth Cappello har lagt al sin sjæl og al sin personlighed i indretningen af sin nybyggede salon i Grenå. Og stilen er enkel men med et tvist, for Elisabeth har

Læs mere

Guide: Få flad mave på 0,5

Guide: Få flad mave på 0,5 Guide: Få flad mave på 0,5 Er maven lidt for bulet for din smag, så er der masser at gøre ved det og det kan sagtens gøres hurtigt, lover eksperterne. Af Julie Bach, 9. oktober 2012 03 Få den flade mave

Læs mere

Nye veje. Kort om Hornstrup

Nye veje. Kort om Hornstrup Kort om Hornstrup Hornstrup Kursuscenter ved Vejle ejes og drives af Frie skolers Lærerforening og arbejder målrettet med læringsmiljø. Kursuscenteret har satset på innovativ kompetenceudvikling og har

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Babys Søvn en guide. Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn?

Babys Søvn en guide. Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn? Babys Søvn en guide Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn? Små børn har behov for meget søvn, men det er bestemt ikke alle, der har lige let ved at overgive

Læs mere

Inspirerende mad. i samtalekøkkener og storkøkkener. Af Per Leth Jakobsen

Inspirerende mad. i samtalekøkkener og storkøkkener. Af Per Leth Jakobsen Inspirerende mad i samtalekøkkener og storkøkkener Af Per Leth Jakobsen Inspirerende mad i samtalekøkkener og storkøkkener Af Per Leth Jakobsen INSPIRERENDE MAD i samtalekøkkener og storkøkkener Copyright

Læs mere

Hvad synes du om indholdet af kurset?

Hvad synes du om indholdet af kurset? Oversigt 2011 Evaluering af brugerundervisning Randers Bibliotek. Evaluering har i 2011 været op til underviserne om det skulle på programmet cirka 220 svar. Hvad synes du om indholdet af kurset? 86 40%

Læs mere

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B Hjælp Mig (udkast 3) Af Bistrupskolen 8B SCENE 1 INT. KØKKENET MORGEN (15) går ind af døren til køkkenet og sætter sig ned ved køkkenbordet. åbner sit hæfte hvor der står Line på alle siderne. (16) sidder

Læs mere

Møder kan være en kilde til meget stor arbejdsglæde, men er det desværre ikke altid. Statistikker viser at:

Møder kan være en kilde til meget stor arbejdsglæde, men er det desværre ikke altid. Statistikker viser at: Hånden på hjertet hvor gode er de møder I holder? Går deltagerne fra møderne og er helt høje fordi der var en super stemning, de fik lov til at bidrage med en masse gode ideer og der blev produceret noget

Læs mere

Evaluering af virtuel undervisning den 30. januar 2008

Evaluering af virtuel undervisning den 30. januar 2008 Virtuel undervisning 1 Side 1 af 7 1v Helsingør Gymnasium Evaluering af virtuel undervisning den 30. januar 2008 Oversigt over spørgsmål 1. Var opgaven i engelsk af passende længde? 2. Var opgaven i engelsk

Læs mere

Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver

Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver 1 2 Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver Den der er Klar Af stressrådgiver og mentaltræner Thomas Pape Den der er forberedt, ved hvad man får karakter for, oplever at processen er god. Tændt

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

10 nemme tips til en bedre mødekultur

10 nemme tips til en bedre mødekultur 10 nemme tips til en bedre mødekultur Du får hermed tre års erfaringer med god mødekultur Jeg er professionel referat-tegner, og tegner til virksomheders vigtige møder og temadage. Derfor ved jeg, hvad

Læs mere