Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol"

Transkript

1 Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. oktober 2009 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:30-16:00 Carsten Jespersgaard, Formand (V) Steen Christensen (A) Kim Toft (V) Asta Skaksen (V) Adnan Jedon (A)

2 Bemærkninger/ændringer til dagsordenen: Punkt 7 flyttes til lukket møde.

3 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 1.udkast LBRs virksomhedsrettede plan Orientering om løntilskudskvote for Slutrapport vedrørende projekt for selvforsørgere Opfølgning på revisionsberetningen fra 2008 på Beskæftigelsesområdet Aktiveringspolitik og aktiveringsstrategi Projektorganisering i forbindelse med etablering af aktiveringstilbud Orientering Lukket sag - Ændring af kontrakter Lukket sag - Opkvalificeringsforløb Lukket sag - Orientering...

4 Beskæftigelsesudvalget, den 28. oktober 2009 Side udkast LBRs virksomhedsrettede plan 2010 J.nr.: P22/dwjctk 08/13353 Åben sag LBR/BE Indstilling: Beslutning i Det Lokale Beskæftigelsesråd den 27. august 2009: Godkendt. Yderligere oplyste projektkoordinator, at den foreløbige udmelding af midler til LBR i 2010 lyder på kr. Jørgen Madsen var fraværende. Sagsfremstilling: I den årlige beskæftigelsesplan skal indgå Det Lokale Beskæftigelsesråds plan for lokale virksomhedsrettede initiativer jvf. 47 i Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats. Formålet med planen er at beskrive, hvordan LBR via de udmeldte midler, vil understøtte den virksomhedsrettede indsats i Jobcenter Brønderslev. Jobcentret har på denne baggrund udarbejdet 1. udkast til LBRs virksomhedsrettede plan Jobcentret foreslår, at Det Lokale Beskæftigelsesråd drøfter udkastet. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Beskæftigelsesudvalget godkender 1. udkast til LBR s virksomhedsrettede plan Bilag: LBRs virksomhedsrettede plan Beslutning i Beskæftigelsesudvalget den 28. oktober 2009: Godkendt.

5 Beskæftigelsesudvalget, den 28. oktober 2009 Side Orientering om løntilskudskvote for 2010 J.nr.: Ø36/dwjctk 09/27553 Åben sag BE Sagsfremstilling: I henhold til Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelses indsats af 24. juni 2005 kap.9 56 fastsætter beskæftigelsesministeren én gang årligt en løntilskudskvote for ledige for kommuner, stat og regioner efter indstilling fra Beskæftigelsesrådet. Brønderslev Kommune er tildelt en løntilskudskvote på 168 personer. Fra januar 2010 træder der ny lovgivning i kraft på beskæftigelsesområdet. Dette betyder, at løntilskudskvoten og de tilknyttede regelsæt fra den 1. januar 2010 ikke kun omfatter forsikrede ledige, men fremover også kontant- og starthjælpsmodtagere m.fl. og, at rekvirering af offentlige løntilskudspladser nu også kan ske på tværs af kommunerne uanset om den ledige er bosat i kommunen eller ej. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Beskæftigelsesudvalget tager udmeldingen vedrørende den kommunale løntilskudskvote til efterretning. Bilag: Følgebrev til samtlige kommuner 2010 Kvotefordeling kommunerne Beslutning i Beskæftigelsesudvalget den 28. oktober 2009: Til efterretning.

6 Beskæftigelsesudvalget, den 28. oktober 2009 Side Slutrapport vedrørende projekt for selvforsørgere J.nr.: K01/dwjckbo 09/12592 Åben sag BE Sagsfremstilling: Jobcenter Brønderslev har udarbejdet slutrapport på projekt for selvforsørgere. Jobcentret ansøgte den 1. september 2007, Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration om økonomisk støtte til projekt for selvforsørgere under Ministeriets pulje vedrørende forstærket beskæftigelsesindsats overfor familiesammenførte samt flygtninge- og indvandrerkvinder. I skrivelse af 21. december 2007 meddelte Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration, at Jobcentret var givet tilsagn på kr., som skulle anvendes i perioden 1. april 2008 til 1. april Efter aftale med Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration blev projektstart udsat til den 1. september Formål Formålet med projektet var, at få afklaret og bragt den enkelte selvforsørgers kompetencer i anvendelse, på det nordjyske arbejdsmarked, for på denne måde at sikre den samlede families integration. Målgruppe Målgruppen for projektet var selvforsørgere. Gruppen kan defineres som: Rekrutteret arbejdskraft og dennes familie. Selvforsørgende familiesammenførte under integrationsloven. Selvforsørgende som tidligere har været under integrationsloven. Selvforsørgende familiesammenførte fra nye EU-lande. Ved projektansøgning var der 48 selvforsørgere med udenlandsk baggrund under aktivloven og 18 selvforsørgere under Integrationsloven. Indhold Det bærende element i projektet var etablering af en vejlederfunktion, som havde til opgave at støtte den enkelte i at finde job og afdække og afhjælpe den enkeltes barrierer i forhold til at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Metoden var en individuel og målrettet indsats. Målet var, at 75 % af deltagerne var i job eller uddannelse efter projektperiodens udløb. Evaluering Projektet havde opstart den 1. september 2008, men Jobcentret måtte i starten af december 2008 konstatere, at projektet ikke var levedygtigt og besluttede på denne baggrund at afslutte projektet pr. 31. januar Årsagen til denne beslutning var, at grundlaget for målgruppen var langt mere spinkelt end forventet. Projektmedarbejderen havde indkaldt 75 mulige deltagere til informationsmøder, hvoraf 10 deltagere var mødt frem. Efterfølgende deltagelse i netværksmøder og vejledningssamtaler var også meget begrænset idet kun 6 ud af 10 borgere valgte at deltage i disse møder og samtaler.

7 Beskæftigelsesudvalget, den 28. oktober 2009 Side 508 Den sidste måneds tid inden projektafslutning anvendte projektmedarbejderen til at arbejde med de 6 deltagere samt gennemføre overdragelse af materiale og status på arbejdet med de involverede således, at materialet kunne indgå i den daglige drift efter den 31. januar Status på proces samt beskrivelse af indhold i relation til vejledningssamtaler, netværksgrupper m.m. er vedlagt som bilag. Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration blev pr. brev af 18. december 2008 informeret om stop af projektet. Økonomi I forbindelse med stop af projektet blev Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration anmodet om at give en tilbagemelding på, hvilken indflydelse dette fik på bevillingen. Projektudgiften udgjorde pr. 31. januar 2009 i alt ,25 kr. I brev af 27. juli 2009 har Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration givet tilsagn om, at udgiften på ,25 kr. dækkes, således at projektet er udgiftsneutralt for Jobcentret. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Beskæftigelsesudvalget tager slutrapporten til efterretning. Bilag: Status på proces samt beskrivelse af indhold Godkendt rapport Beslutning i Beskæftigelsesudvalget den 28. oktober 2009: Til efterretning.

8 Beskæftigelsesudvalget, den 28. oktober 2009 Side Opfølgning på revisionsberetningen fra 2008 på Beskæftigelsesområdet J.nr.: K01/dwsbhak 09/22688 Åben sag BE/ØK/BY Sagsfremstilling: Revisionen har gennemgået Beskæftigelsesområdet i efteråret Overordnet vurderede revisionen, at kravene om tidlig indsats efterleves, og at følgende områder administreres hensigtsmæssigt og betryggende: Revalidering og forrevalidering: Enkeltydelser. Aktivlovens 34 (særlig støtte). Hjælpemidler. Kontanthjælp til personer som ikke er berettiget til pension. Integrationsområdet. Sygedagpenge under 52 uger. Det fremgik ligeledes af notatet, at der var for mange fejl og mangler indenfor følgende områder: Uoverensstemmelse mellem borgerens status og kontering af forsørgelsesydelser. Det individuelle kontaktforløb rettidighed samt indhold i overensstemmelse med lovgivningens krav. Jobplansarbejdet. Sygeopfølgning for kontanthjælpsmodtagere. Forlængelse af sygedagpengesager ud over 52 uger. Systematisk ledelseskontrol. Uoverensstemmelse mellem borgerens aktiveringsstatus og konteringen på forsørgelsesydelserne: Der er forskel på, hvorvidt kommunen modtager 65 % eller 35 % refusion på kontanthjælpen afhængigt af om borgeren er i aktivitet eller ej. Derfor er det særdeles vigtigt, at det registreres korrekt, når en borger enten starter en aktivitet eller stopper en aktivitet. Der har tidligere været en IT-mæssig udfordring på dette område, da samspillet mellem Medialogic og KMD ikke har fungeret korrekt. Dette forhold er nu bragt i orden. Samtidig gennemgår Socialcentret alle aktiviteter, der er oprettet i Medialogic med henblik på at sikre, at der ikke er fejl i forhold til konteringen af forsørgelsesydelsen.

9 Beskæftigelsesudvalget, den 28. oktober 2009 Side 510 Det individuelle kontaktforløb: Der er massivt fokus på, at rettidigheden i kontaktforløbet overholdes. Via IT-systemet adviseres sagsbehandleren om, hvornår der skal indkaldes til samtale, for at rettidigheden overholdes. Der er implementeret et systematisk ledelsestilsyn, hvor rådgiverne skriftligt indberetter, hvis rettidigheden i kontaktforløbet ikke overholdes samt årsagen hertil. Tilsynet viser, at manglende rettidighed i kontaktforløbet i langt de fleste tilfælde skyldes, at borgeren udebliver fra samtalen. Jobplansarbejdet: Jf. revisionsrapporten, har en generel fejl i kontanthjælpssagerne været, at der ikke har foreligget en underskrevet jobplan forud for iværksættelsen af en aktivitet. Proceduren har været således, at borgeren skulle møde i et tilbud, hvor borgeren herefter skulle underskrive den aftalte jobplan. Der er i efteråret foretaget stikprøver, og der er stadig konstateret fejl i forhold til jobplansarbejdet. Der arbejdes derfor intensivt med at få bragt disse forhold i orden. Der foretages en omfattende stikprøvekontrol i oktober måned 2009, med henblik på at sikre, at alle jobplaner lever op til de lovgivningsmæssige krav. Sygeopfølgningsplaner: Vedrørende sygeopfølgning gælder det, at der i henhold til gældende lovgivning skal tages stilling til, hvorvidt en sygemelding af kortere eller længerevarende karakter skal indbefatte, at der iværksættes en konkret sygeopfølgningsplan, som beskriver, hvad der skal til for, at borgeren nærmer sig arbejdsmarkedet igen. Fejlen består først og fremmest i, at der ikke systematisk er taget stilling til, hvorvidt en sygeopfølgningsplan er påkrævet. Stikprøvekontroller har vist, at der stadig er mangler i forhold til ovenstående. Der er sat massivt fokus på området i september og oktober måned 2009 og det er indskærpet, at det skal vurderes, hvorvidt der er behov for en sygeopfølgningsplan, hver gang en borger sygemelder sig. Sygedagpengeområdet: Den sidste generelle fejl, der blev påpeget i forhold til den daglige sagsbehandling, er i forhold til dokumentationsgrundlaget i de sygedagpengesager, som er over 52 uger. Det påpeges, at der mangler dokumentation for, at borgeren opfylder kriterierne for en forlængelse. Alle sager der forlænges over 52 uger godkendes af afdelingslederen eller fagkonsulenten på sygedagpengeområdet. Det forventes derfor, at antallet af fejl her er nedbragt. Fagenheden for Sundhed Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Byrådet tager opfølgningen af revisionsrapporten fra 2008 til efterretning. Bilag: Beretning nr Beslutning i Beskæftigelsesudvalget den 28. oktober 2009: Udvalget ser med bekymring på revisionsrapporten, og efterlyser en plan for, hvordan antallet af fejl kan nedbringes og hvordan det sikres, at det ledelsesmæssige tilsyn gennemføres.

10 Beskæftigelsesudvalget, den 28. oktober 2009 Side 511 Sagen tages op igen på næste møde i Beskæftigelsesudvalget.

11 Beskæftigelsesudvalget, den 28. oktober 2009 Side Aktiveringspolitik og aktiveringsstrategi J.nr.: P22/dwjctk 09/27550 Åben sag BE/ØK/BY Sagsfremstilling: Beskæftigelsesudvalget afholdte den 20. august 2009 et temamøde med deltagelse af arbejdsmarkedets parter. Målet med mødet var at udarbejde en strategi, der med afsæt i den nye lovgivning, der indføres i 2010 på beskæftigelsesområdet, skal sikre at alle ydelsesgrupper, både sygemeldte, forsikrede ledige, ikke-forsikrede ledige og borgere som modtager ledighedsydelse, kommer motiverede og velkvalificerede ud af den økonomiske krise. På baggrund af temamødet blev der nedsat en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra arbejdsmarkedets parter, formand for beskæftigelsesudvalget Carsten Jespersgaard, jobcenterchef Lone Becker samt repræsentanter for LBR og Center for Økonomi (Brønderslev Kommune). Arbejdsgruppen har nu udarbejdet et strateginotat, der skal danne baggrund for Brønderslev Kommunes fremtidige aktiveringspolitik og strategi. De overordnede politiske pejlemærker for Brønderslev Kommunes aktiveringsindsats er: Primært fokus på ordinær beskæftigelse. Tidlig og kontinuerlig indsats. Høj aktiveringsgrad giver mulighed for høj grad af individuel hensyntagen. Individuel og meningsfuld aktivering rettet mod arbejdsmarkedets behov. Unge skal så vidt muligt i uddannelse. Brønderslev Kommunes aktiveringspolitik har ét overordnet og primært mål, det er at den enkelte, så hurtigt som det er muligt, opnår ordinær beskæftigelse. Vejen og midlerne til at nå hertil kan variere, men endemålet for indsatsen er altid ordinær beskæftigelse. Arbejdsgruppen vurderer, at tidlig og kontinuerlig indsats udgør et vigtigt element i at indfri ovenstående mål. Med tidlig indsats menes i 2010, at: forsikrede ledige aktiveres efter 18 ugers ledighed (ledige under 30 år dog efter 13 uger jf. lovgivningen), sygemeldte aktivers når den første samtale med den sygemeldte er afholdt (dette sker indenfor de første 8 uger af sygeforløbet), borgere der modtager kontanthjælp eller ledighedsydelse aktiveres straks, vedkommende ansøger om forsørgelse. Ny lovgivning på beskæftigelsesområdet betyder, at kommunerne fra 2010 overtager det fulde ansvar for de forsikrede ledige. Efter 18 uger modtager kommunen højere refusion, når borgeren er i aktivitet, end hvis vedkommende er passiv. Arbejdsgruppen lægger derfor op til at aktiveringsindsatsen iværksættes på dette tidspunkt, for forsikrede ledige over 30 år, og ikke først ved falddatoen for ret og pligt aktivering (efter 9 måneder).

12 Beskæftigelsesudvalget, den 28. oktober 2009 Side 513 Der indføres ligeledes refusionsregler på sygedagpenge- og ledighedsydelsesområdet, hvor kommunen modtager højere refusion, hvis borgeren er i aktivitet. Ændringerne i refusionsreglerne betyder, at et højt aktiveringsniveau for alle målgrupper er en forudsætning for, at der er økonomiske midler til samtidig at fastholde en høj grad af individuel fokus i indsatsen. Der lægges derfor op til en aktiv linje med et højt aktiveringsniveau for alle målgrupper. Det er væsentligt, at aktiveringsindsatsen giver mening for den enkelte og er med til at bringe vedkommende tilbage til (alternativt tættere på) arbejdsmarkedet. Aktiveringsindsatsen skal ske med udgangspunkt i borgerens individuelle ønsker og kompetencer men sammenholdt med arbejdsmarkedets behov. Indsatsen indrettes derfor således, at borgeren aktiveres indenfor sektorer med gode beskæftigelsesmuligheder i nærområdet. Det er arbejdsgruppens opfattelse, at aktiveringen skal være individuelt tilrettelagt med udgangspunkt i den enkelte lediges ønsker samt den hurtigste vej tilbage til arbejdsmarkedet. Dette skal ske gennem en tidlig differentieret indsats af aktiveringsforløbene, således det individuelle fokus sikres. For alle ydelsesgrupper indledes aktiveringsforløbet med et kompetenceafklaringsforløb på 1-4 uger. Målet er her at afdække den ledige/sygemeldtes behov, faglige og sociale kompetencer, samt borgerens helbredsmæssige situation. Screeningen er afgørende for tilrettelæggelsen af det videre individuelle forløb, i forhold til at tilrettelægge et forløb, der giver mening for den enkelte. Efter afklaringsforløbet tilrettelægges et individuelt aktiveringsforløb. Her kan hele redskabsviften tages i brug, men den virksomhedsnære indsats vil være i fokus. For at kommunen kan håndtere denne differentiering, skal der laves forskellige fokusområder/søjler, som differentieringen skal arbejde gennem. Søjlerne vil løbende blive tilpasset i henhold til arbejdsmarkedets behov. For unge uden en kompetencegivende uddannelse oprettes en søjle, der udelukkende har fokus på at afklare de unge i forhold til ordinær uddannelse. Aktiveringspolitikken skal i forlængelse af den indgåede aftale om budget 2010 godkendes i Byrådet. Sagen behandles på møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd den 29. oktober Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Byrådet godkender arbejdsgruppens forslag vedrørende den fremtidige aktiveringspolitik og aktiveringsstrategi for Brønderslev Kommune. Forretningsledelsen anbefaler i møde den 20. oktober 2009 aktiveringspolitik og strategi. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har deltaget i arbejdsgruppen, der har udarbejdet notatet om aktiveringspolitikken og aktiveringsstrategien. Bilag: Notat vedr. aktiveringsstrategi

13 Beskæftigelsesudvalget, den 28. oktober 2009 Side 514 Beslutning i Beskæftigelsesudvalget den 28. oktober 2009: Aktiveringspolitikken og -strategien indstilles godkendt. Udvalget ønsker at præcisere, at de statslige regler betyder, at kommunen er nødt til at aktivere efter uge 18 pga. de refusionsmæssige bestemmelser.

14 Beskæftigelsesudvalget, den 28. oktober 2009 Side Projektorganisering i forbindelse med etablering af aktiveringstilbud J.nr.: P22/dwjctk 09/27550 Åben sag BE/ØK Sagsfremstilling: Som et led i budgetaftalen blev det vedtaget, at aktiveringsgraden skal hæves betragteligt for alle målgrupper. Dette skal blandt andet ske ved, at der etableres et tilbud, organiseret som Anden Aktør, der skal danne rammen for den kommunale aktivering for alle målgrupper (herefter omtalt som AA-Center). Tilbuddet søges derfor placeret i Udviklingsparkerne, først i Brønderslev og eventuelt senere i Hjallerup. Foruden de nuværende kommunale aktiveringstilbud blev det besluttet, at AA-Centret skal omfatte bevægelses/motionshold (i samarbejde med Forebyggelsesafdelingen), forløb for psykisk ustabile borgere (i samarbejde med Psykiatriområdet), indsats overfor misbrugere (i samarbejde med Misbrugsafdelingen) samt andre indsatser, hvor der er grupper af borgere med ensartede problemstillinger. Der er nedsat en arbejdsgruppe, i regi af Beskæftigelsesudvalget, der har formuleret en aktiveringspolitik og en aktiveringsstrategi. Når aktiveringspolitikken er vedtaget af Byrådet, vil den udgøre rammen om aktiveringstilbuddene. I budgetaftalen blev det ligeledes besluttet, at AA- Centret skal etableres hurtigst muligt, og der skal nedsættes en styregruppe til understøttelse af etableringen. Fagenheden foreslår en projektorganisering i forbindelse med oprettelse af tilbuddene i centret, som det fremgår af bilag 1. Styregruppen kommer til at bestå af repræsentanter for LBR, formand og næstformand for Beskæftigelsesudvalget, direktøren for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse, Jobcenterchefen samt en medarbejderrepræsentant. Styregruppen udstikker, på baggrund af aktiveringsstrategien, de overordnede linjer for arbejdet med oprettelsen af aktiveringstilbuddene. Under styregruppen etableres en projektgruppe, der skal varetage den overordnede koordinering og projektstyring. Det foreslås, at projektgruppen kommer til at bestå af en ekstern konsulent fra revisionsfirmaet Deloitte, Jobcenterchef samt stedfortræder (direktør for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse deltager ad hoc). Projektgruppen vil i løbet af etableringsprocessen ad hoc inddrage interessentgrupper og ledergruppen for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Under projektgruppen nedsættes en række arbejdsgrupper, som skal arbejde med detailplanlægningen. Dette gælder både i forhold til konkret indhold og organisering af tilbuddene i AA- Centret, men også i forhold til opkvalificering af medarbejderne, samarbejdet med A-kasserne samt håndtering af snitflader og arbejdsgange (de overordnede rammer for disse arbejdsgruppers arbejde er aktiveringsstrategien). I forhold til de nuværende samarbejder med Andre Aktører vil der på det forsikrede område være behov for, at etablere en overgangsordning frem til AA-Centret er fuldt etableret og i drift. Der er kontraktudløb ved årsskiftet i forhold til følgende aftaler: De 3 samarbejdsaftaler der er indgået vedrørende håndtering af kontaktforløbet for forsikrede ledige over 50 år (Integro, HK udvikling og vækst, IKU) og afklaringsforløbet for forsikrede ledige (AOF Job) samt Ramsdal. På LVU området er der indgået aftale med to aktører (job4gruppen og IKU), hvor begge aftaler udløber

15 Beskæftigelsesudvalget, den 28. oktober 2009 Side 516 ved udgangen af februar måned. Det vil her være nødvendigt at forlænge enkelte af disse aftaler, på måneds basis, frem til AA-Centret er i fuld drift. Fagenheden foreslår, at styregruppen får kompetence til at anbefale hvilke aftaler, der skal ad hoc forlænges frem til AA-centret er etableret og i fuld drift. De endelige aftaler skal dog stadig godkendes i Beskæftigelsesudvalget. På sygedagpengeområdet samarbejdes der pt. med én aktør (KropDanmark), hvor kontrakten løber i endnu et år frem til oktober På kontanthjælpsområdet løber kontrakterne frem til april/maj 2010, der er indgået aftale med 3 aktører (Capacent, Markman og I-Fokus). Det forventes at disse samarbejder vil løbe parallelt med AA-Centret. På ledighedsydelsesområdet er det lovpligtigt at inddrage andre aktører. Det er derfor ikke aktuelt at opsige samarbejdet med andre aktører her. For at sikre at AA-Centret kan etableres hurtigst muligt, og helst fra 1. januar 2010, er det nødvendigt at påbegynde processen omkring ansættelse medarbejdere, som skal varetage forløbene og håndtere de forskellige målgrupper, i AA-Centret nu. Det vil her være nødvendigt at ansætte: 2 projektmedarbejdere, der skal varetage kompetenceafklaringsforløbet for de forsikrede ledige, 1 medarbejder (virksomhedskonsulent), der skal stå for at oprette offentlige jobtræningspladser og stå for den daglige kontakt til de offentlige institutioner vedrørende jobtræningspladserne, 2 medarbejdere der skal varetage de opgaver som pt. håndteres af anden aktør på det forsikrede område, 3 projektmedarbejdere til at håndtere tilbud for sygemeldte borgere. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Beskæftigelsesudvalget: godkender forslag til projektorganisering i forbindelse med oprettelse af tilbud, godkender, at der indhentes ekstern konsulentbistand fra revisionsfirmaet Deloitte i forhold til projektstyring, godkender, at styregruppen vedrørende aktiveringspolitik anbefaler, hvilke aftaler med Anden Aktør der skal forlænges, frem til AA-Centret er etableret og i fuld drift, godkender, at ansættelsesprocessen påbegyndes i forhold til at ansætte 8 medarbejdere, der skal håndtere tilbuddene i AA-Centret. Forretningsledelsen foreslår i møde den 20. oktober 2009, at ansættelse af nye medarbejdere udvides med 0,5 årsværk til Stabsenheden for Organisation og Personale, da det er en forudsætning for at kunne løfte det lønadministrative merarbejde for enheden. Forretningsledelsen ønsker endvidere belyst, hvilke konsekvenser det får for lønudgifterne på konto 6 (Administrationen), at der ansættes flere på konto 5 (Beskæftigelse og Jobcenter). Påtegning fra Center for Økonomi: Den årlige lønudgift til 8 medarbejdere i det nye AA-Center forventes at være ca. 3.2 mio. kr. Hertil kommer udgifter til ekstern konsulentbistand fra revisionsfirma samt etableringsudgifter

16 Beskæftigelsesudvalget, den 28. oktober 2009 Side 517 iøvrigt. Alle udgifter finansieres indenfor det samlede beskæftigelsessystem, som forudsat i Budgetaftalen for budget 2010, hvor der er aftalt en nettobesparelse på 4.5 mio. kr. Bilag: Bilag 1.Projektorganisering i forbindelse med oprettelse af tilbud Kontering AA-Center Løntilskudspladser i den kommunale organisation Beslutning i Beskæftigelsesudvalget den 28. oktober 2009: Udvalget ønsker, at tilbuddet placeres i Brønderslev og/eller Hjallerup. Fagenhedens forslag anbefales. Beskæftigelsesudvalget inviteres i 2009 til møderne i styregruppen.

17 Beskæftigelsesudvalget, den 28. oktober 2009 Side Orientering J.nr.: I06/dwsbhsj 09/9839 Åben sag BE Beslutning i Beskæftigelsesudvalget den 28. oktober 2009: Orientering om afslag på ansøgning om projekt TTA (Tilbage Til Arbejde).

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 04. oktober 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol Det Lokale Beskæftigelsesråd Beslutningsprotokol Dato: 29. oktober 2009 Lokale: Restaurant Hedelund i Brønderslev Tidspunkt: Kl. 15:30-18:00 Jytte Thisted, Formand Carsten Jespersgaard Jørgen Kruse Jensen

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 31. maj 2007 Lokale: Jobcentret, Brønderslev Tidspunkt: 9.00-12.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/29 Ansættelse af

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 29. september 2008 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:45 Carsten Jespersgaard, Formand (V) Steen Christensen (A) Kim Toft (V) Asta

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. november 2009 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-16:10 Carsten Jespersgaard, Formand (V) Steen Christensen (A) Kim Toft

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 21. september 2009 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-15:35 Carsten Jespersgaard, Formand (V) Steen Christensen (A) Kim Toft

Læs mere

Ved formand for Beskæftigelsesudvalget, Johannes Vesterby

Ved formand for Beskæftigelsesudvalget, Johannes Vesterby Tema: Overførselsindkomster Ved formand for, Johannes Vesterby Budgetteret udgift til overførselsindkomster i 2008 (1000 kr.) Kontanthjælp Sygedagpenge Revalidering Løntilskud Intro. ydelse Besk. ordninger

Læs mere

Brønderslev Kommune. Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. juni 2008 Lokale: Jobcentret Tidspunkt: kl. 15.30-17.55 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/131 Jobsøgningskursus for

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Referat

Beskæftigelsesudvalget. Referat Beskæftigelsesudvalget Referat Dato: 07. juni 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-17:00 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan Jedon (A)

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. april 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-16:25 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016

Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 Indledning Beskæftigelsesplanen er Kommunens plan for, hvordan Kommunen vil imødekomme nogle af de beskæftigelsespolitiske udfordringer i det kommende år. Beskæftigelsesplanen for

Læs mere

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 30. september 2008 kl. 15:30 i Jobcenter

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 30. september 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 30. september 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Indholdsfortegnelse 135. Orientering om budgetscreening pr. 31. august 2008 3 136. Beretning nr. 2 revisionen af de

Læs mere

Notat om beskæftigelsespolitiske visioner

Notat om beskæftigelsespolitiske visioner Beskæftigelsespolitiske visioner Notat om beskæftigelsespolitiske visioner 21. august 2007 Jens Stavnskær 8753 5127 jsp@syddjurs.dk I forbindelse med behandlingen af budgettet for 2008, skal der vedtages

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

1. Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervskompetencegivende

1. Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervskompetencegivende Resultatrevision 2013 Indhold 1. Beskæftigelsesministerens mål... 3 1.1. Flere unge skal have en uddannelse... 3 1.2. Bedre og mere helhedsorienteret hjælp til ledige på kanten af arbejdsmarkedet... 4

Læs mere

Integrationsrådet. Referat

Integrationsrådet. Referat Integrationsrådet Referat Dato: 10. august 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 Godkendelse af dagsorden... 55 02 Godkendelse

Læs mere

Notat til beskæftigelsesudvalgsmødet i oktober om Jobcenter Viborgs samarbejde med Andre Aktører.

Notat til beskæftigelsesudvalgsmødet i oktober om Jobcenter Viborgs samarbejde med Andre Aktører. Notat til beskæftigelsesudvalgsmødet i oktober om Jobcenter Viborgs samarbejde med Andre Aktører. Anden Aktør betyder, at Jobcentret har udlagt hele eller dele af myndighedsrollen til eksterne konsulentvirksomheder.

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 ONSDAG DEN 12. AUGUST 2009, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 12. august 2009 Side: 2 Fraværende: Jørgen

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. marts 2010 Lokale: Grønnegade 16, 2. sal Tidspunkt: Kl. 13:30-16:15 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan Jedon (A) Peter

Læs mere

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 Skabelon for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2010 Indholdsfortegnelse: Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3 Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 2.1. Beskæftigelsesministerens

Læs mere

2. Jobcentret kan give aktive tilbud til alle sygemeldte (efter LAB loven), også selvom de ikke er berettiget til revalidering.

2. Jobcentret kan give aktive tilbud til alle sygemeldte (efter LAB loven), også selvom de ikke er berettiget til revalidering. Den 9. juni 2009 Oversigt over status for implementering af trepartsaftalen Forslag til ændring af lov om sygedagpenge, lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om aktiv socialpolitik og lov om integration

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Dato: 25. oktober 2007 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/61 Godkendelse af referat...

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol Det Lokale Beskæftigelsesråd Beslutningsprotokol Dato: 27. august 2009 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-18:00 Jytte Thisted, Formand Carsten Jespersgaard Jørgen Kruse Jensen Hanne Christensen

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Dagsorden

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Dagsorden Det Lokale Beskæftigelsesråd Dagsorden Dato: 17. december 2009 Lokale: Restaurant Hedelund i Brønderslev Tidspunkt: Kl. 15:30 Jytte Thisted, Formand Carsten Jespersgaard Jørgen Kruse Jensen Hanne Christensen

Læs mere

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09 Dragør Kommune Tårnby Kommune Aftale om forpligtende samarbejde Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09 Forord Dragør og Tårnby kommunalbestyrelser indgik i

Læs mere

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet BEK nr 1485 af 16/12/2013 Udskriftsdato: 16. juni 2019 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdsmarkedsstyrelsen, j.nr. 2013-0015245 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. oktober 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:15 Gitte Krogh, Formand (V) Ole Andersen (F) Adnan Jedon (A) Peter Mølbjerg (V)

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Den 15. september Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Den 15. september Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 15. september 2008 Beskæftigelsesplan 2009 for Jobcenter Århus Århus Kommune Beskæftigelsesforvaltningen Social- og Beskæftigelsesforvaltningen 1. Resume

Læs mere

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet UDKAST Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet I medfør af 554 i lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen m.v.ansvaret for og styringen af den

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅDS MØDE DEN 9. MAJ 2007 KL. 14.00 PÅ VESTRE BOULEVARD 7 I AARS

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅDS MØDE DEN 9. MAJ 2007 KL. 14.00 PÅ VESTRE BOULEVARD 7 I AARS Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅDS MØDE DEN 9. MAJ 2007 KL. 14.00 PÅ VESTRE BOULEVARD 7 I AARS Indholdsfortegnelse Pkt. nr. Side 56 Dagsorden og referat. 81 57 Præsentation

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol Det Lokale Beskæftigelsesråd Beslutningsprotokol Dato: 13. november 2008 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 15:00-18:00 Jytte Thisted, Formand Carsten Jespersgaard Jørgen Kruse

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 8. maj 2012 kl. 16.00 i F7 Mødet slut kl. 17.30 MØDEDELTAGERE Kim Rockhill (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Kirsten Weiland (A) Morten Skovgaard (V)

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. marts 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-15:45 Gitte Krogh, Formand (V) Ole Andersen (F) Adnan Jedon (A) Peter Mølbjerg (V) Marianne

Læs mere

Partnerskabsaftale om aktiv beskæftigelsesindsats. mellem. Jobcenter Haderslev og LO a-kasserne

Partnerskabsaftale om aktiv beskæftigelsesindsats. mellem. Jobcenter Haderslev og LO a-kasserne Partnerskabsaftale om aktiv beskæftigelsesindsats mellem Jobcenter Haderslev og LO a-kasserne Formål A-kasserne og Jobcenter Haderslev indgår denne partnerskabsaftale for at styrke den samlede beskæftigelsesindsats

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE. mellem. Silkeborg Kommune/Jobcenter Silkeborg

SAMARBEJDSAFTALE. mellem. Silkeborg Kommune/Jobcenter Silkeborg SAMARBEJDSAFTALE mellem Silkeborg Kommune/Jobcenter Silkeborg og Dansk Metal Silkeborg-Favrskov FOA Silkeborg-Skanderborg FTF-A HK Østjylland 3F Silkeborg om én indgang for ledige a-kasse medlemmer i første

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 9 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Tillæg til Beskæftigelsesplan 2011 2 BE Opfølgning

Læs mere

Resultatrevision for året Jobcenter Allerød

Resultatrevision for året Jobcenter Allerød Resultatrevision for året 2011 Jobcenter Allerød Marts 2012 Resultatrevision 2011 for jobcenter Allerød Formålet med resultatrevisionen er at understøtte beskæftigelsesindsatsen i jobcenter Allerød. Resultatrevisionen

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted. februar 2011

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted. februar 2011 OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted februar 2011 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 3 ONSDAG DEN 21. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 21. marts 2007 Side: 16 Fraværende: Mogens

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 06. juni 2012 kl. 14:00 i Lokale SDP Jobcenteret V. Boulevard Aars

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 06. juni 2012 kl. 14:00 i Lokale SDP Jobcenteret V. Boulevard Aars Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 06. juni 2012 kl. 14:00 i Lokale SDP Jobcenteret V. Boulevard 7 9600 Aars Indholdsfortegnelse 050. Orientering fra formanden... 92 051. Orientering fra administrationen...

Læs mere

Godkendelse af ansøgning til satspuljeinitiativet "Flere skal med"

Godkendelse af ansøgning til satspuljeinitiativet Flere skal med Punkt 4. Godkendelse af ansøgning til satspuljeinitiativet "Flere skal med" 2017-010755 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at godkender, at Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Læs mere

Referat fra LBR møde den 7. november 2011 kl

Referat fra LBR møde den 7. november 2011 kl Referat fra LBR møde den 7. november 2011 kl. 14.00 Afbud: Niels W. Petersen (Karsten G. Hansen deltager som suppleant), Henrik Jensen, Mona Rask og Bo Ravn 1. Meddelelser 2. Orientering a. Ledelsesrapport

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets NOTAT ØDC Økonomistyring 15-10- 1. bemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets - 20 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af ét politikområde: Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Orientering om status på Flere Skal Med

Orientering om status på Flere Skal Med Punkt 5. Orientering om status på Flere Skal Med 2018-011471 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalgets orientering status på Flere Skal Med Beslutning: Til orientering.

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. november 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-16:30 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F)

Læs mere

Beskæftigelsesområdet Jobcenter Aalborg - Præsentation for nye udvalg,

Beskæftigelsesområdet Jobcenter Aalborg - Præsentation for nye udvalg, Beskæftigelsesområdet Jobcenter Aalborg Beskæftigelsesområdet Jobcenter Aalborg - Præsentation for nye udvalg, 10.01.2014 v/jobcenterchef Arne Lund Kristensen Kerneydelser og nogle tal Kerneydelser og

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Møde den 13. oktober Torsdag 13.10.2011 kl. 17:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Præsentation af Youth Explorer 3 Økonomisk oversigt 4 Status

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol Det Lokale Beskæftigelsesråd Beslutningsprotokol Dato: 22. marts 2011 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-16:24 Gitte Krogh, Formand (V) Bodil Thomsen Elly Henriksen Hanne Christensen

Læs mere

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats (Synopsis for) Beskæftigelsesplan 2019 Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats Udarbejdet af: Center for Arbejdsmarked Udgivelsesdato: 15.12.2018 Indhold 1. Indledning...3 1.1 Det formelle grundlag...3

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol Det Lokale Beskæftigelsesråd Beslutningsprotokol Dato: 25. september 2008 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 15:00-16:00 Jytte Thisted, Formand Carsten Jespersgaard Jørgen Kruse

Læs mere

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projektansøgning LBR s styregruppe behandlede på møde den 24. juni et forslag til en aktivitet

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets NOTAT ØDC Økonomistyring 17-08-2017 1. bemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets - 21 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af ét politikområde: Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter

Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter Arbejdsmarkedsudvalget Referat Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter Afbud/fraværende: Mødet afsluttet kl. 14.45 Lars Jensen deltager i behandling af punkterne 4-8 Pkt. Tekst Side 1 Orientering

Læs mere

Jobcenter Silkeborg Region Midtjylland LO Silkeborg-Favrskov. Samarbejdsaftale

Jobcenter Silkeborg Region Midtjylland LO Silkeborg-Favrskov. Samarbejdsaftale Samarbejdsaftale 23. november 2011 Denne aftale er indgået mellem Jobcenter Silkeborg, A-kasser/faglige organisationer under LO Silkeborg-Favrskov og FTF Region Midtjylland. 1. Aftalens formål Formålet

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Mødetidspunkt 06-11-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 06-11-2017

Læs mere

Notat. Projektbeskrivelse. Forebyggelse af langtidsledighed blandt nyledige. Til: EBU Kopi til: Fra: Jobcenter Assens

Notat. Projektbeskrivelse. Forebyggelse af langtidsledighed blandt nyledige. Til: EBU Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Notat Til: EBU Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Projektbeskrivelse Forebyggelse af langtidsledighed blandt nyledige Baggrund: I Assens kommune har langtidsledigheden generelt været faldende det seneste

Læs mere

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET BEVILLINGSRAMME 20.02

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET BEVILLINGSRAMME 20.02 Bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv. Ansvarligt udvalg Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv.

Læs mere

Til: Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Fra: Forvaltningen

Til: Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Fra: Forvaltningen Til: Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Fra: Forvaltningen Besvarelse af bemærkninger vedrørende Revision 2015 Den 29. juni 2016 godkendte Byrådet Revisionsberetningen vedrørende regnskab 2015 samt godkende

Læs mere

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag 1 Ansættelse af borgere på ledighedsydelse... 2 Forslag 2 Intensiveret indsats for sygedagpengemodtagere... 5 Forslag 3 Intensiveret indsats

Læs mere

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet I medfør af 55 i lov nr. 1482 af 23. december 2014 om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen m.v., 116 i

Læs mere

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd JAMMERBUGT KOMMUNE Dagsorden Det lokale beskæftigelsesråd 23.08.2012 kl. 16.30 Brovst Rådhus, mødelokale 1 1/10 Det lokale beskæftigelsesråd Dagsordenspunkter til mødet den 23. august 2012 1. Godkendelse

Læs mere

Guide om udbudsreglerne mv. i det nye beskæftigelsessystem

Guide om udbudsreglerne mv. i det nye beskæftigelsessystem Arbejdsmarkedsstyrelsen 2. kontor BILAG TIL MØDE I: BESK 28.08.2006, pkt. 1 Notat Guide om udbudsreglerne mv. i det nye beskæftigelsessystem I. Indledning 8. juni 2006 I forbindelse med det nye beskæftigelsessystem

Læs mere

Resultatrevision for Helsingør 2011

Resultatrevision for Helsingør 2011 Resultatrevision for Helsingør 2011 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Resultatoversigt... 4 Beskæftigelsesministerens mål...4 Arbejdskraftreserven...4 Permanente forsørgelsesordninger...5 Unge under

Læs mere

Resultatrevision for Varde

Resultatrevision for Varde Resultatrevision for Varde 2012 Område: Sammenligningsgrundlag: Varde Jobcentre med samme rammevilkår: Faxe, Køge, Lemvig, Thisted, Vejen Periode: 2012 Indhold Resultatrevision 2012 Jobcenter Varde har

Læs mere

Pr. 1.oktober 2009: 1 administrativ medarbejder på området forsikrede ledige, betalt af staten.

Pr. 1.oktober 2009: 1 administrativ medarbejder på området forsikrede ledige, betalt af staten. Notat til Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget pkt. 1, 1. Oversigt over antal medarbejder i Jobcentret og antal ledige Notatet har følgende opbygning: 1. Først beskrives aktuelt antal medarbejdere i Jobcentret

Læs mere

Decisionsskrivelse vedrørende beretning om revision af de sociale regnskaber for 2010 på områder med statsrefusion for Silkeborg Kommune

Decisionsskrivelse vedrørende beretning om revision af de sociale regnskaber for 2010 på områder med statsrefusion for Silkeborg Kommune Silkeborg Kommune Byrådet Søvej 1 8600 Silkeborg Holmens Kanal 20 Postboks 2150 1016 København K Tlf. 35 28 81 00 E-mail ams@ams.dk www.ams.dk CVR 55568510 EAN 5798000392014 Decisionsskrivelse vedrørende

Læs mere

Aftale om 4 forslag til målretning af aktiveringsindsatsen

Aftale om 4 forslag til målretning af aktiveringsindsatsen Aftale om 4 forslag til målretning af aktiveringsindsatsen Aftalepartierne (S, RV, V, K og DF) er enige om på baggrund af et oplæg fra LO og DA at vedtage 4 forslag til en stærkere målretning mod job i

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2019-

Beskæftigelsesplan 2019- CENTER FOR ARBEJDSMARKED Dato: 24. oktober 2018 Tlf. dir.: 4477 6571 E-mail: vdh@balk.dk Kontakt: Vedran Hrustic Sagsid: 15.00.00-P15-1-18 Beskæftigelsesplan 2019- Ballerup Kommunes beskæftigelsesplan

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Mandag den 04.12.06 kl. 18.30 i Job- og Erhvervsservice 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Præsentationsrunde...3 2. Godkendelse af forretningsorden...4

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Referat

Beskæftigelsesudvalget. Referat Beskæftigelsesudvalget Referat Dato: 16. august 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-17:00 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan Jedon (A)

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: 17. april 2012 Fraværende: Mødetid: 16.30 Charlotte Juhl Andersen Mødested: Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Aktiveringsstrategi

Læs mere

Brønderslev Kommune. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Beslutningsprotokol Dato: 26. maj 2008 Lokale: Jobcentret Tidspunkt: kl. 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/104 Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Afbureaukratisering af ungereglerne på beskæftigelsesområdet

Afbureaukratisering af ungereglerne på beskæftigelsesområdet NOTAT 13. juni 2008 Afbureaukratisering af ungereglerne på beskæftigelsesområdet Baggrund for afbureaukratiseringen Reglerne på beskæftigelsesområdet er over mange år blevet ændret og justeret gennem politiske

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 Jobcenter Kalundborg Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 19. december 2018 Side 1 af 6 1. ARBEJDSMARKEDSPOLITISK STRATEGI. Indledning Den arbejdsmarkedspolitiske strategi 2018-2021

Læs mere

NOTAT ARBEJDSMARKEDS- OG SUNDHEDSFORVALTNINGEN

NOTAT ARBEJDSMARKEDS- OG SUNDHEDSFORVALTNINGEN NOTAT ARBEJDSMARKEDS- OG SUNDHEDSFORVALTNINGEN DATO: 04-05-2018 SAGS NR.: DOK. NR.: SAGSBEH.: Birgitte Ovesen Afrapportering på det forpligtende samarbejde Delaftale 6. Beskæftigelse og integration. Som

Læs mere

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol Dato: 29. oktober 2008 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 19:00-20:15 Bodil Thomsen Carsten Jespersgaard Diana Kringelbach Henning Jørgensen

Læs mere

Resultatrevision 2017

Resultatrevision 2017 Resultatrevision 2017 Nordfyns Kommune Jobcenter Nordfyn Indhold Indledning... 3 Ministerens mål... 4 Status for målgrupper, der modtager offentlig forsørgelse... 5 Indsatsen... 8 Centrale elementer i

Læs mere

Nye rammer for sygefraværsindsatsen

Nye rammer for sygefraværsindsatsen Aftale mellem regeringen (Venstre og Konservative), Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance Nye rammer for sygefraværsindsatsen Partierne bag sygefraværsaftalen er enige om, at der fortsat

Læs mere

Resultatrevision 2011. Område: Ikast-Brande Sammenligningsgrundlag:

Resultatrevision 2011. Område: Ikast-Brande Sammenligningsgrundlag: Resultatrevision 2011 Område: Ikast-Brande Sammenligningsgrundlag: Jobcentre med samme rammevilkår: Hjørring, Mariagerfjord, Odsherred, Rebild, Silkeborg, Skive, Struer, Syddjurs, Sønderborg Periode: 2011

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. juni 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-14:55 Gitte Krogh, Formand (V) Ole Andersen (F) Adnan Jedon (A) Peter Mølbjerg (V) Marianne

Læs mere

1 Revision af de sociale områder med statsrefusion

1 Revision af de sociale områder med statsrefusion 1 Revision af de sociale områder med statsrefusion 1.1 Generelt De efterfølgende afsnit vil indeholde en beskrivelse af formål, omfang samt revisionens udførelse, som er dækkende for samtlige reviderede

Læs mere

Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune

Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune Opsamling på LBR-seminar den 6. september 2010 mploy a/s www.mploy.dk Gothersgade 103, 3. sal 1123 København K Tlf: 32979787 Email: mploy@mploy.dk

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. marts 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. marts 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 4. marts 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orientering i marts...2 3. JA - Handleplan for ungeindsats 2013...3 4.

Læs mere

1.7 Arbejdsmarkedsudvalget

1.7 Arbejdsmarkedsudvalget 1.7 1.7.1 49. Beskrivelse af sindsatsen omfatter budgetområdet vedr. indkomstoverførsler som f.eks., arbejdsløshedsdagpenge, kontanthjælp, førtidspension, sygedagpenge samt arbejdsmarkedsforanstaltninger

Læs mere

Reglerne om sygedagpenge skal afbureaukratiseres

Reglerne om sygedagpenge skal afbureaukratiseres NOTAT 13. juni 2008 Reglerne om sygedagpenge skal afbureaukratiseres Baggrund for afbureaukratiseringen Reglerne på beskæftigelsesområdet er over mange år blevet ændret og justeret gennem politiske aftaler.

Læs mere

Aftale om ramme for det lokale samarbejde mellem jobcentre, FTForganisationer

Aftale om ramme for det lokale samarbejde mellem jobcentre, FTForganisationer Den 16. april 2010 Aftale om ramme for det lokale samarbejde mellem jobcentre, FTForganisationer og FTF a-kasser KL/FTF-udmeldingen af 24. juni 2009 indeholder tre samarbejdskoncepter, hvor KL og FTF anbefaler,

Læs mere

Referat fra LBR s møde den 1. marts 2011 kl

Referat fra LBR s møde den 1. marts 2011 kl Referat fra LBR s møde den 1. marts 2011 kl. 14.00 afbud: Allan Baach 1. Meddelelser 2. Orientering a. Ledelsesrapport januar 2010 Ledelsesrapporten fra januar rummer oplysninger om status på ministerens

Læs mere

Halsnæs Kommune modtog den 1. februar 2010 revisionens løbende beretning nr. 8 for regnskabsåret 2009.

Halsnæs Kommune modtog den 1. februar 2010 revisionens løbende beretning nr. 8 for regnskabsåret 2009. Regnskab Notat Til: Byrådet Sagsnr.: 2010/02218 Dato: 16-02-2010 Sag: Administrationens redegørelse vedr. revisionsberetning nr. 8 af 19. februar 2010 Sagsbehandler: Snorre Brink-Pedersen Leder af Regnskab

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 11 ONSDAG DEN 19. DECEMBER 2007, KL. 16.00 Arbejdsmarkedsudvalget 19. december 2007 Side: 2 PÅ AKTIVERINGSCENTRET, INDUSTRIVEJ 2, SØN- DERSØ

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast)

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) November 2016 Indhold 1. Indledning...3 2. Rammerne for beskæftigelsesindsatsen i Struer...4 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i Struer...5 4. Virksomhederne

Læs mere

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13.

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13. Dagsorden med vedtagelser Åben/lukket Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Tirsdag den 13. maj 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere Per Vangekjær (DA) Næstformand,

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Referat for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 17. august 2010 kl. 14:30 i Lokale SDP

Referat for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 17. august 2010 kl. 14:30 i Lokale SDP Referat for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 17. august 2010 kl. 14:30 i Lokale SDP Indholdsfortegnelse 041. Godkendelse af dagsorden 58 042. Godkendelse af referat 59 043. Opfølgning på brugen af

Læs mere

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arbejdsmarkedsudvalget...3 AMU 1 Jobcentret har en tættere kontakt og en styrket dialog med virksomhederne...3

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Decisionsskrivelse vedrørende beretning om revision af de sociale regnskaber for 2009 på områder med statsrefusion for Allerød Kommune

Decisionsskrivelse vedrørende beretning om revision af de sociale regnskaber for 2009 på områder med statsrefusion for Allerød Kommune Allerød Kommune Byrådet Bjarkesvej 2 3450 Allerød Landemærket 11 DK-1119 København K Tlf. +45 38 10 60 11 Fax +45 33 91 56 54 adir@adir.dk www.penst.dk www.adir.dk Decisionsskrivelse vedrørende beretning

Læs mere

Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget

Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Referat fra ordinært møde Ordinært møde Torsdag 28.08.2008 kl. 15:30 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Budget 2008: Budgetrevision 3 på Beskæftigelses- og Erhvervsudvalgets

Læs mere

Dagsorden. Det Lokale Arbejdsmarkedsråd

Dagsorden. Det Lokale Arbejdsmarkedsråd Dagsorden Mødedato: Mødetidspunkt: 14:00 Sted: Mødelokale 2B på Rådhuset i Støvring 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 14 Godkendelse af dagsorden 3 15 Beskæftigelsesplan 2017 3 16 IGU (Integrationsgrunduddannelse

Læs mere

Projekt Sammen om fastholdelse

Projekt Sammen om fastholdelse Ansøgningsskema for Projekt Sammen om fastholdelse Finanslovskonto 17.46.66.10 og 17.59.21.10 Projektets navn Sammen om fastholdelse Ansøger Kommune Allerød Kommune CVR-nr. 60183112 Projekt- og tilskudsansvarlig

Læs mere