Nyhedsbrev nr. 2. Indhold. Hvad er Godt behandlet? 131 medarbejdere havde indsendt bud på, hvad udtrykket Godt behandlet kan betyde.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev nr. 2. Indhold. Hvad er Godt behandlet? 131 medarbejdere havde indsendt bud på, hvad udtrykket Godt behandlet kan betyde."

Transkript

1 Tirsdag den 5. Marts 2013 Side 1 af 12 Indhold Hvad er Godt behandlet?... 1 Tryksår skal snart være fortid... 4 Stor interesse for nye uniformer... 5 Forskningens Døgn Ny CT-skanner til Gentofte Hospital... 7 Pavillonerne genåbner med små butikker... 8 Ny sengevask... 9 Sundhedsdage Sensommerfest Ny professor på Medicinsk afdeling F Hvad er Godt behandlet? Mange bidrag til Godt behandletkonkurrencen. 131 medarbejdere havde indsendt bud på, hvad udtrykket Godt behandlet kan betyde. Godt behandlet er navnet på Gentofte Hospitals nye strategi. Strategien er ganske kort og består kun af nogle få ord. Tanken med det er, at ledere og medarbejdere på hospitalet selv skal give strategiens ord mening og omsætte dem til konkret handling. Konkurrencen var et af flere tiltag, der skal sætte tankerne i gang. Vinderne af Godt behandlet-konkurrencen blev fundet i sidste uge, hvor repræsentanter fra dommerpanelet i bedste X-faktor stil gik rundt på hospitalet og overraskede vinderene, mens de var dybt koncentrerede om noget helt andet. 1. præmie En helt almindelig morgenkonference en onsdag i februar på Hjertemedicinsk afdeling..

2 Tirsdag den 5. Marts 2013 Side 2 af 12 Peter Riis Hansen vandt konkurrencen med bidraget: Godt behandlet betyder, at du gribes af varme og kompetente hænder. blev pludselig afbrudt af to fra dommerpanelet, hospitalsdirektør Eva Zeuthen Bentsen og næstformand i V-MED Kim H. Olsen, der ville overrække 1. præmien en ipad Mini - til overlæge Peter Riis Hansen. Peter Riis Hansens vinderbud lød: Godt behandlet betyder, at du gribes af varme og kompetente hænder. Dommerpanelet lagde især vægt på ordet gribes, fordi det rummer den omsorg, man som patient gerne vil møde, hvad enten man står foran et større indgreb eller blot er faret vild på matriklen. 2. præmie I torsdags var hele Lungemedicinsk afdeling samlet til temadag i auditoriet da døren pludselig gik op.

3 Tirsdag den 5. Marts 2013 Side 3 af 12 Janne Van Acker havde indsendt to bidrag til konkurrence og var så heldig, at det ene kom ind på en 2. plads. og sygeplejerske Janne Van Acker blev bedt om at komme op og modtage sin 2. præmie på 1000 kr. til Billetnet. Janne Van Acker havde skrevet: Godt behandlet betyder den rigtige behandling, på den rigtige måde til den rigtige tid. Dommerpanelet lagde i bedømmelsen vægt på, at det var lykkedes Janne at tænke strategiens andre budskaber om Gør det rigtigt og Gør det ind i sin besvarelse. 3. præmie 3. præmien på to biografbilletter gik til afdelingsradiograf Frank Agner, der havde skrevet: Godt behandlet betyder varme hænder - skarpe hjerner. Dommerpanelet lagde vægt på, at buddet var kort og mundret og fint indfanger den dobbelthed, der er i udtrykket Godt behandlet. Tak til alle, som indsendte bidrag. De bliver løbende genlæst og fortolket og brugt til den videre arbejde med at få strategien til at leve i hverdagen.

4 Tirsdag den 5. Marts 2013 Side 4 af 12 Tryksår skal snart være fortid 1. marts startede en intensiv indsats, som skal halvere forekomsten af tryksår i år og helt udrydde tryksår næste år. I år 2014 findes der ikke længere tryksår på Gentofte Hospital. I midten af december 2012 havde Gentofte Hospital besøg af en gruppe eksterne sårspecialister, som undersøgte samtlige indlagte patienter for tryksår fra top til tå. De fandt desværre en hel del tryksår, som medarbejderne ikke havde registreret i journalerne. Ikke alle havde fået tryksåret på hospitalet nogle havde dem allerede, da de blev indlagt. Men der er bred enighed om, at forekomsten af tryksår på Gentofte Hospital er for høj, og at noget må gøres nu, fortæller Helene Bliddal, der er ledende oversygeplejerske på Hud- og allergiafdelingen og formand for Udvalget mod forebyggelse af tryksår. Der blev fundet tryksår en hel del steder, som man måske ikke lige forventer. Alle ved, at man skal være opmærksom på risiko for tryksår ved hæle og baller, men der blev også fundet en hel del tryksår ved patienternes næser og ører efter iltmaskerne, og der var også en del der havde tryksår på albuerne, fortæller Helene Bliddal. Tryksårskalenderen er formet som et T og skal udfyldes på alle sengeafsnit hver dag. Ledede oversygeplejerske Helene Bliddal og klinisk sygeplejespecialist Sophia Mugelli kalder til kamp mod tryksår. I hånden holder den tryksårskalenderen, som alle sengeafsnit skal udfylde hver dag. Den intensive indsats mod tryksår bliver ført an af klinisk sygeplejespecialist Sophia Mugelli, der normalt er ansat på Medicinsk sengeafsnit 1, men som de næste måneder er frikøbt til

5 Tirsdag den 5. Marts 2013 Side 5 af 12 indsatsen mod tryksår. Sophia vil komme rundt til alle sengeafsnit og sammen med sygeplejerskerne genopfriske, hvordan man screener og laver handleplaner for tryksår. Sophia accepterer ikke, hvis hun kommer ud til en afdeling og får at vide, at hun kan gå igen, fordi de ingen problemer har med tryksår. Når undersøgelsen kunne finde uregistrerede tryksår hos mange patienter, så har vi et stort problem. Hvis der ikke lige er aktuelle tryksår, så griber jeg fat i en af sygeplejerskerne, og så genopfrisker vi vores screeningsprogram. De næste måneder er der helt frit lejde til at sige, at man lige skal have tryksårsscreeningen genopfrisket, også selv om man har været her i 10 år og egentlig synes, man burde vide det. Nu skal alle kunne det, og jeg viser det gerne mere end 100 gange, siger Sophia Mugelli. I slutningen af maj laves der en tryksårsundersøgelse igen. Resultaterne for hvilke sengeafsnit, der har klaret sig bedst og rykket mest, vil blive offentliggjort på Geni. Stor interesse for nye uniformer 600 medarbejdere fra Gentofte Hospital har været i linneddepotet og prøve de nye uniformer. På de andre hospitaler er det under 100! Medarbejderne på Gentofte Hospital viser stor interesse for den fremtidige beklædning. Interessen for de nye uniformer har været overvældende på Gentofte Hospital. Det er rigtig godt, for regionen har haft brug for en masse testpersoner for at kunne indsamle data ang. størrelser og modeller, så de kan købe rigtigt ind fra starten. Nu er der imidlertid indsamlet data nok til at estimere indkøbet, og det er derfor ikke længere nødvendigt at medarbejderne skynder sig ned og afprøver uniformen inden 10. marts.

6 Tirsdag den 5. Marts 2013 Side 6 af 12 Hvis man har lyst til at prøve de nye uniformer blot for ens egen skyld, er man dog fortsat meget velkommen. Der hænger modeller i alle størrelser til fri afprøvning helt frem til september. Linneddepotet holder fortsat åbent i hverdagene i tidsrummet kl og Alle skal have prøvet og valgt ny uniform inden d. 1. september, så alle ved, hvad de skal have på, når de nye uniformer tages i brug. Regionens nye standarduniform er en polyester og bomuldsblanding, men udvalgte dele kommer også i ren bomuld, så medarbejdere, der af sundhedsmæssige årsager har brug for en bomuldsuniform fortsat kan få sådan en. Forskningens Døgn 2013 Gentofte Hospital deltager igen i år i forskningens døgn og inviterer borgerne indenfor fredag den 3. maj, hvor de kan høre syv af Gentofte Hospitals fremmeste forskere fortælle om deres resultater Forskningens døgn giver borgerne mulighed for at følge med i forskningen på Gentofte Hospital. Forskningens Døgn holdes i det store auditorium, og ud over de syv spændende oplæg vil der i pausen også være stande med små aktiviteter, borgerne kan prøve. Borgerne kan blandt andet høre følgende foredrag: Hvor ofte giver kolesterolsænkende medicin muskelsmerter? Ledende overlæge, dr.med. Steen Stender Kan man gøre noget ved podagra? Overlæge, cand.med. Jens Skøtt

7 Tirsdag den 5. Marts 2013 Side 7 af 12 Er gigtmedicin farligt for hjertet? Professor, overlæge, dr.med. Gunnar Gislason Hjælper proteser og kunstige led ved slidgigt? Overlæge, dr. med. Søren Solgaard Nye behandlingstilbud til patienter med type 2 diabetes gør det en forskel? Professor, overlæge, dr.med. Tina Vilsbøll Kan man få allergi af at male? Seniorforsker, cand.scient, ph.d. Michael Dyrgaard Lundov Medfører overvægt automatisk hjerte-karsygdomme? Cand.med., ph.d.-studerende Aziza Azime Forskningens Døgn annonceres i lokalaviserne og på hospitalets hjemmeside samt Geni, når vi nærmer os datoen. Ny CT-skanner til Gentofte Hospital Gentofte Hospital har købt en ny super hurtig CTskanner Skanneren ankom midt i februar og er netop ved at blive gjort klar til de første patienter. Et stort vindue måtte tages ud af rammen i Røntgenafdelingens venteværelse, og skanneren måtte derefter hejses ind med en kran. Den nye CT-skanner har kostet 10 millioner kr. og er den bedste, der er på markedet for tiden.

8 Tirsdag den 5. Marts 2013 Side 8 af 12 Den nye CT-skanner er særligt velegnet til hjerteundersøgelser. En CT-skanner undersøger patienten med såkaldt slides-teknik, fortæller ledende overlæge på Røntgen- og skanningsafdelingen, Anna Rosted. Det vil sige billeder, der fungerer som tværsnit af kroppen og som populært sagt minder lidt om salamiskiver. Den nye CT-skanner tager hele 640 slides på en omgang, som dækker 16 cm af kroppen. Det er væsentligt mere end hospitalets andre CTskannere, der kan tage henholdsvis 16 og 64 slides. Den nye CT-skanner er særligt velegnet til hjertepatienter, da den kan undersøge hele hjertet på et splitsekund. Det hele går så hurtigt, og vi får både bedre billeder, nedsætter undersøgelsestiden og reducere stråledosissen betydeligt, fortæller Anna Rosted. Den nye CT-skanner kan også med fordel bruges til undersøgelse af patienter med f. eks. hofte- og knæproteser eller til lunge- og hjerteundersøgelser med henblik på perfusion m.m. Pavillonerne genåbner med små butikker Blomsterbutikken Blomsten by Ilse Jacobsen har lejet de to små pavilloner på Niels Andersens Vej. Butikken vil sælge blomster og chokolade og åbner allerede til påske. Den nye butik giver de pårørende en god mulighed for at købe blomster tæt på hospitalet. De to små pavilloner blev i hospitalets tidlige år også brugt som butikker, hvorfra der blev solgt blomster i den ene og tobak i den anden. De sidste mange år har pavillonerne set lidt lukkede ud, og været brugt til henholdsvis værksted for en lokal kunstner og regulær opbevaring. Pavillonerne gennemgår i øjeblikket en omfattende renovering, og åbner som butikker til påske. Sammen med alle de andre initiativer, der er i gang for at forskønne matriklen vil de åbne butikker forhåbentlig bidrage til et smukkere hospital, hvor man som patient føler sig endnu mere velkommen.

9 Tirsdag den 5. Marts 2013 Side 9 af 12 Ny sengevask Snart er det slut med at håndvaske hospitalssengene. To nye sengevaskemaskiner er ved at blive installeret. Det gamle genoptræningsbassin under opgang 6A er blevet bygget helt om, og rummene kommer fra maj til at danne ramme om den nye automatiske sengevask. Sengevasken vil fremover vaske alle hospitalets senge bortset fra intensivsengene. Fremover bliver det sådan, at sengene køres ned til sengevaskecentralen, hvor en medarbejder manuelt tager linnedet af. Alle senge bliver i øjeblikket gennemgået og tilpasset, så de kan tåle at komme i vaskemakinen. Derefter løfter denne kran madrassen af, som efterfølgende vaskes manuelt. Når madrassen er væk, kan sengen køres ind i en af de nye vaskemaskiner, som vasker sengen i ca. 15 minutter ved 60 grader varmt vand.

10 Tirsdag den 5. Marts 2013 Side 10 af 12 Sengene bliver dermed endnu renere end de er i dag lige som det også rent arbejdsmiljømæssigt er en fordel, at kraner tager sig af de tunge madrasløft. Sundhedsdage Den 22. til 24. marts holder Region Hovedstaden Sundhedsdage i Øksnehallen. Det er et stort opslået arrangement, som alle regionens hospitaler bidrager til. Alle er velkomne til Sundhedsdage i Øksnehallen. Tag hele familien med. Der er mange arrangemneter for børn. Sundhedsdagene er et slags fælles Åbent Hus for hospitalerne i Region Hovedstaden. Arrangementet er rettet mod både borgere og medarbejdere, og der vil være et stærkt fokus på børnefamilier og kroniske syge. Arrangementet består af 78 stande, og Gentofte Hospital er blandt andet med til at bemande standene om allergi, hjerte- og karsygdomme, KOL, astma, artose, fald og svimmelhed m.fl. Alle er velkomne til sundhedsdagene. Det er en oplagt mulighed for at få et godt indblik i, hvad vi kan i Region Hovedstaden. Programmet for sundhedsdage findes på Facebook.

11 Tirsdag den 5. Marts 2013 Side 11 af 12 Sensommerfest 2013 Så skal der sættes kryds i kalenderen. Datoen for årets personalefest er lagt fast. Sommerfesten holdes i år fredag den 13. september. Sensommerfesten år 2013 afholdes fredag den 13. september. Sæt kryds i kalenderen allerede nu. Information om hvor og hvornår, betaling osv. bliver meldt ud på Geni, når vi nærmer os datoen. Glæd jer! Ny professor på Medicinsk afdeling F Den 1. marts tiltrådte overlæge, dr.med. Tina Vilsbøll (44 år) et femårigt professorat ved Københavns Universitet i klinisk endokrinologi med fokus på diabetes, inkretinhormoner og betacellefunktion. Tina Vilsbøll har i næsten 20 år været tilknyttet Gentofte Hospital, hvor hun nu arbejder som specialeansvarlig overlæge på Medicinsk afdeling F. Her har hun især kastet sin energi i forskning i diabetes og været den primære drivkraft bag opbygningen af Diabetologisk forskningsenhed, der i dag har 30 ansatte, og hvor hun vejleder 17 ph.d.-studerende. Ny type diabetesmedicin Tina Vilsbølls diabetesforskning er anerkendt verden over og har været med til at støbe fundamentet for udviklingen af den type diabetesmedicin, der er baseret på tarmhormonet glucagon-like peptide-1 (GLP-1).

12 Tirsdag den 5. Marts 2013 Side 12 af 12 Medicinen kom på markedet i 2006 og var på daværende tidspunkt et gennembrud i behandlingen af diabetes. Blandt andet fordi diabetesmedicin baseret på tarmhormoner ikke kun sænker blodsukkeret, men også medvirker til lavere blodtryk, lavere kolesterol og til at regulere appetitten og reducere vægten. Det er en stor fordel i forhold til andre præparater, der ofte medfører vægtstigning. Både forsker og kliniker Tina Vilsbøll er en efterspurgt foredragsholder ved konferencer og symposier på universiteter og hospitaler verden over, men prioriterer samtidig at have en tæt kontakt til den daglige patientbehandling. To dage om ugen behandler hun derfor selv patienter i Medicinsk afdeling Fs klinikker. At Tina Vilsbøll ikke bare er en dygtig læge og forsker, men også en dygtig formidler, kan man ved selvsyn snart opleve på DR1, hvor Tina Vilsbøll i april og maj medvirker i tv-programmerne U-turn. Programmerne følger en gruppe kronisk syge patienter, der over et år lægger deres liv om til en mere aktiv og sund livsstil og dermed får bedre kontrol over deres sygdom. Tina Vilsbøll holder tiltrædelsesforelæsning fredag den 7. juni, kl. 14 på Gentofte Hospital. Gentofte Hospital har nu i alt ni professorer.

Nyhedsbrev nr. 1. Indhold. Ny strategi - Godt behandlet

Nyhedsbrev nr. 1. Indhold. Ny strategi - Godt behandlet Tirsdag den 29. januar 2013 Side 1 af 8 Indhold Ny strategi - Godt behandlet...1 Sundhedsdage...3 Flere ortopædkirurgiske operationer til Gentofte...4 Infoskærme i alle venteværelser...5 A la carte mad

Læs mere

KOL En folkesygdom som taber i kampen om ressourcerne. Overlæge Ejvind Frausing Hansen, Amager og Hvidovre Hospital

KOL En folkesygdom som taber i kampen om ressourcerne. Overlæge Ejvind Frausing Hansen, Amager og Hvidovre Hospital KOL En folkesygdom som taber i kampen om ressourcerne Overlæge Ejvind Frausing Hansen, Amager og Hvidovre Hospital Bidragydere: Professor Peter Lange, Kbh. Universitet Overlæge Kristoffer Marså, Herlev

Læs mere

Velkommen til Medicinhavernes nyhedsbrev. Efteråret har omsider fået tag i haven, de sarte planter er blevet sendt i vinterhi, og det er tid til at

Velkommen til Medicinhavernes nyhedsbrev. Efteråret har omsider fået tag i haven, de sarte planter er blevet sendt i vinterhi, og det er tid til at Velkommen til Medicinhavernes nyhedsbrev. Efteråret har omsider fået tag i haven, de sarte planter er blevet sendt i vinterhi, og det er tid til at plante nyt. Vi har netop startet anlæggelsen af Haven

Læs mere

3. udgave. 1. oplag. 2009. Foto: Scanpix.Produktion: Datagraf. Bestillingsnr.: 271

3. udgave. 1. oplag. 2009. Foto: Scanpix.Produktion: Datagraf. Bestillingsnr.: 271 3. udgave. 1. oplag. 2009. Foto: Scanpix.Produktion: Datagraf. Bestillingsnr.: 271 SEX OG SAMLIV Et godt sexliv - også med hjertekarsygdom TO MÅ MAN VÆRE Har man været indlagt med en hjertekarsygdom, melder

Læs mere

RÅDGIVNINGSCENTER ESBJERG AKTIVITETSPLAN FORÅR 2013

RÅDGIVNINGSCENTER ESBJERG AKTIVITETSPLAN FORÅR 2013 RÅDGIVNINGSCENTER ESBJERG AKTIVITETSPLAN FORÅR 2013 Systolisk blodtryk (mmhg) Diastolisk blodtryk (mmhg) Udfyld dette spindelvæv og få overblik over, hvilke områder du med fordel kan sætte ind på for at

Læs mere

Sommeren 2011. Musikarrangement med spisning kl. 18.00 Tilmelding: 75 41 18 06 eller info@dengamleavlsgaard.dk. Husk tilmelding

Sommeren 2011. Musikarrangement med spisning kl. 18.00 Tilmelding: 75 41 18 06 eller info@dengamleavlsgaard.dk. Husk tilmelding Se dette nyhedsbrev i en browser Sommeren 2011 Tirsdag 07. juni Musikarrangement med spisning kl. 18.00 Tilmelding: 75 41 18 06 Lørdag - Søndag 18.-19. juni Meditaionsweekend v/karen Lund Andersen Husk

Læs mere

Invitation til og program for Temadagen: Forskning i Klinisk Sygepleje Aalborg Universitetshospital

Invitation til og program for Temadagen: Forskning i Klinisk Sygepleje Aalborg Universitetshospital Invitation til og program for Temadagen: Forskning i Klinisk Sygepleje Aalborg Universitetshospital Torsdag den 8. oktober 2015 kl. 8.30 16.25 i Medicinerhusets Auditorium Tilmelding (bindende) til k.kusk@rn.dk

Læs mere

Hjertesvigtklinikken. Regionshospitalet Silkeborg. Medicinsk Afdeling M1

Hjertesvigtklinikken. Regionshospitalet Silkeborg. Medicinsk Afdeling M1 Hjertesvigtklinikken Regionshospitalet Silkeborg Medicinsk Afdeling M1 Velkommen til hjertesvigt-klinikken på M1 På hjerteafdelingen har vi specialuddannet en gruppe sygeplejersker, som i samarbejde med

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 4. Indhold. Sensommerfest 2013. Så er det atter tid til at sætte kryds i kalenderen. Datoen for årets fest ligger fast.

Nyhedsbrev nr. 4. Indhold. Sensommerfest 2013. Så er det atter tid til at sætte kryds i kalenderen. Datoen for årets fest ligger fast. Mandag den 3. juni 2013 Side 1 af 10 Indhold Sensommerfest 2013... 1 Nyt lænde-rygafsnit... 2 Livsstilsløbet på Gentofte Hospital... 4 DHL 2013... 6 Enkelhed i VIP-systemet... 6 Feedback-postkort... 7

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 23.04.2015 til 30.04.2015

Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 23.04.2015 til 30.04.2015 Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 23.04.2015 til 30.04.2015 Antal tilbagemeldinger: 140 ud af 161 mulige 1: Oplevede du, at personalet i klinikken

Læs mere

Udskyd tidlig demens

Udskyd tidlig demens Udskyd tidlig demens Hvis du vil holde den frygtede demenssygdom alzheimer fra døren, er det ikke nok med krydsord og hjernegymnastik, som mange tror. Ny forskning, der i sidste uge blev præsenteret på

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 8. Indhold. Gentofte Hospitals forskning er helt i top

Nyhedsbrev nr. 8. Indhold. Gentofte Hospitals forskning er helt i top Mandag den 21. oktober 2013 Side 1 af 12 Indhold Gentofte Hospitals forskning er helt i top... 1 Ny cykelkælder... 3 Nu genbruges vores madaffald... 4 Forskningens Dag 2013... 6 Brunchcafé om diabetes...

Læs mere

Nyhedsbrev August 2014. Indhold

Nyhedsbrev August 2014. Indhold Indhold Du kan stadig nå at tilmelde dig sommerfesten 2 Fokus og Forenkling vind en strategipris på 10.000 kr. 2 Vi gentager successen: Sundhedsuge fra 1. 5. september 4 Nyt MUS koncept 4 Gentofte Hospital

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 9. Indhold. Akutkampagne

Nyhedsbrev nr. 9. Indhold. Akutkampagne Tirsdag den 10. december 2013 Side 1 af 7 Indhold Akutkampagne... 1 Nye uniformer... 3 To afsnit har fået bugt med tryksår... 5 Mindre aktivitet i 2013... 6 Nyt eksponeringskammer... 7 Akutkampagne Region

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 5. Indhold. Strategipris: Vind 3 x 10.000 kr.!

Nyhedsbrev nr. 5. Indhold. Strategipris: Vind 3 x 10.000 kr.! Mandag den 8. juli 2013 Side 1 af 10 Indhold Strategipris: Vind 3 x 10.000 kr.!... 1 Ondt i ryggen?... 3 Sundhedsuge i uge 39... 4 Betal med dit personalekort i kantinen... 6 Nye uniformer... 6 Fremskridt

Læs mere

En tablet daglig mod forhøjet risiko

En tablet daglig mod forhøjet risiko En tablet daglig mod forhøjet risiko Af: Dorte Glintborg, Institut for Rationel Farmakoterapi, Sundhedsstyrelsen. Der kommer flere og flere lægemidler på markedet, som ikke skal helbrede men forebygge

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på hjertelidelser for MedIS og medicinstuderende på 1. semester til

Evaluering af klinikophold med fokus på hjertelidelser for MedIS og medicinstuderende på 1. semester til Evaluering af klinikophold med fokus på hjertelidelser for MedIS og medicinstuderende på 1. semester 05.12. 2014 til 12.12. 2014. Antal tilbagemeldinger: 171 ud af 178 mulige 1: Oplevede du, at personalet

Læs mere

Erfaringer med flere typer Brugerråd - fra Brugerråd til fire sygdomsspecifikke Dialogfora for Patientforløb

Erfaringer med flere typer Brugerråd - fra Brugerråd til fire sygdomsspecifikke Dialogfora for Patientforløb Erfaringer med flere typer Brugerråd - fra Brugerråd til fire sygdomsspecifikke Dialogfora for Patientforløb Camilla Meldia Stausholm, Konsulent til det tværsektorielle område Helle Tødt, Samordningskonsulent

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 3. Indhold. Sydfløjens sengeafsnit er taget i brug. De første patienter er i dag flyttet ind i Danmarks smukkeste sengestuer

Nyhedsbrev nr. 3. Indhold. Sydfløjens sengeafsnit er taget i brug. De første patienter er i dag flyttet ind i Danmarks smukkeste sengestuer Tirsdag den 9. april 2013 Side 1 af 11 Indhold Sydfløjens sengeafsnit er taget i brug... 1 Mere renovering... 4 Gentofte Hospital på TV... 5 Ablation ny metode og fuld narkose... 6 Løb med Gentofte Hospital...

Læs mere

Spørgeskema i forbindelse med den forebyggende undersøgelse af 67 i Viborg Kommune

Spørgeskema i forbindelse med den forebyggende undersøgelse af 67 i Viborg Kommune Spørgeskema i forbindelse med den forebyggende undersøgelse af 67 i Viborg Kommune (afleveres til screeningsygeplejersken) CPR-nr : Navn : Efternavn : TLF : 1. Hvad er din højde? cm Hvad er din vægt? kg

Læs mere

Center for HR Region Hovedstaden. Praktikinfo til erhvervspraktikanter i Region Hovedstaden

Center for HR Region Hovedstaden. Praktikinfo til erhvervspraktikanter i Region Hovedstaden Center for HR Region Hovedstaden Praktikinfo til erhvervspraktikanter i Region Hovedstaden Center for HR - rev 2018 Praktikinfo til erhvervspraktikanter i Region Hovedstaden Her kan du få oplysninger om

Læs mere

PROGRAM Konference om kronisk sygdom med fokus på lighed i sundhed. Den 18. marts 2015 Kl. 9.00-16.00 DGI-Byen, København

PROGRAM Konference om kronisk sygdom med fokus på lighed i sundhed. Den 18. marts 2015 Kl. 9.00-16.00 DGI-Byen, København PROGRAM Konference om kronisk sygdom med fokus på lighed i sundhed Den 18. marts 2015 Kl. 9.00-16.00 DGI-Byen, København PROGRAM Kl. 8.15-9.00 Registrering og morgenmad Kl. 9.00-9.15 Velkomst v. Sophie

Læs mere

Rådgivningscenter aalborg. Aktivitetsplan forår 2014

Rådgivningscenter aalborg. Aktivitetsplan forår 2014 Rådgivningscenter aalborg Aktivitetsplan forår 2014 1 indhold 3-6 Temamøder/fordrag 7 Kurser 8 Uderådgivning 9-11 Faste tilbud Bliv gratis medlem af Hjerteforeningen Meld dig ind via: www.hjerteforeningen.dk

Læs mere

Aarhus Universitetshospital

Aarhus Universitetshospital Anmodning om deltagelse i det videnskabelige forsøg: Behandling af patienter med langvarige helbredsproblemer (kroniske funktionelle lidelser) med medicin Originaltitel: Behandling af multi-organ bodily

Læs mere

Rådgivning Region syd

Rådgivning Region syd Rådgivning Region syd Aktivitetsplan efterår 2015 Hjerteforeningens rådgivning kommer tættere på dig 1 INDHOLD 3-4 Få rådgivning 5-10 Aktiviteter i Rådgivning Odense 11 Aktiviteter i Rådgivning Varde 12

Læs mere

Aarhus Universitetshospital

Aarhus Universitetshospital Anmodning om deltagelse i det videnskabelige forsøg: Behandling af patienter med langvarige helbredsproblemer (kroniske funktionelle lidelser) med gruppeterapi Originaltitel: Behandling af multi-organ

Læs mere

- Kom og bliv klogere på Hjerteforeningens forskning. v. Professor, overlæge Gunnar H. Gislason Forskningschef i Hjerteforeningen

- Kom og bliv klogere på Hjerteforeningens forskning. v. Professor, overlæge Gunnar H. Gislason Forskningschef i Hjerteforeningen 1 2 - Kom og bliv klogere på Hjerteforeningens forskning v. Professor, overlæge Gunnar H. Gislason Forskningschef i Hjerteforeningen Hvem er Gunnar? 3 Forskningschef i Hjerteforeningen Professor i hjertesygdomme

Læs mere

Kl. 17.00 til 19.00 på Rigshospitalet, Blå Stue, opgang 52, afsnit 5202 (kort vedlagt)

Kl. 17.00 til 19.00 på Rigshospitalet, Blå Stue, opgang 52, afsnit 5202 (kort vedlagt) D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN SAMMENHÆNG I PATI- ENTFORLØBET Tirsdag den 18. december 2012 Kl. 17.00 til 19.00 på Rigshospitalet, Blå Stue, opgang 52, afsnit 5202 (kort vedlagt) Møde nr. 6 Medlemmer:

Læs mere

Internt survey vel overstået

Internt survey vel overstået Nr. 39 10. november 2014 INDHOLD: Internt survey vel overstået Glad eller sur smiley? Farmakonomer øger patientsikkerheden Kom til partnerskabskonference Nyt MUS-koncept Internt survey vel overstået Det

Læs mere

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Hjertecentrets forskningsstrategi for klinisk sygepleje har til formål at understøtte realiseringen af regionens og Rigshospitalets

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelses sted: Medicinsk Ambulatorium Næstved Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold:

Beskrivelse af klinisk uddannelses sted: Medicinsk Ambulatorium Næstved Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: Beskrivelse af klinisk uddannelses sted: Medicinsk Ambulatorium Næstved Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1 Afdelingstype: Medicinsk Ambulatorium på Næstved Sygehus dækker grenspecialerne

Læs mere

Medicinsk afdeling C Gentofte Hospital Niels Andersens Vej Hellerup. Telefon Sengeafsnit for gigt- og.

Medicinsk afdeling C Gentofte Hospital Niels Andersens Vej Hellerup. Telefon Sengeafsnit for gigt- og. Medicinsk afdeling C Telefon 39 77 32 34 Sengeafsnit for ældresygdomme Opgang 4, 2. sal Sengeafsnit for apopleksi Opgang 4, 2. sal Sengeafsnit for gigt- og rygsygdomme Opgang 5, 2. sal Medicinsk sengeafsnit

Læs mere

Rådgivningscenter Esbjerg. Aktivitetsplan efterår 2014

Rådgivningscenter Esbjerg. Aktivitetsplan efterår 2014 Rådgivningscenter Esbjerg Aktivitetsplan efterår 2014 1 INDHOLD 3-7 Foredrag 8 Kurser 9-11 Faste tilbud Hjertepatient eller pårørende? så bliv gratis medlem af Hjerteforeningen Meld dig ind via: www.hjerteforeningen.dk

Læs mere

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 P PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 6 Jeg elsker mit job. En god dag for mig, er en dag, hvor jeg er på arbejde, siger Dennis, der har ansvaret for butikkens kiosk og blandt andet også står for indkøb af varer

Læs mere

Systemisk Lupus Erythematosus. Præsentation af SLE/Lupus-diagnosenetværk At leve med SLE/Lupus

Systemisk Lupus Erythematosus. Præsentation af SLE/Lupus-diagnosenetværk At leve med SLE/Lupus Systemisk Lupus Erythematosus Præsentation af SLE/Lupus-diagnosenetværk At leve med SLE/Lupus Du har fået stillet diagnosen SLE/Lupus, eller der er mistanke om, at du har sygdommen. Diagnosenetværket Vi

Læs mere

NYHEDSBREV Røde Kors Odense

NYHEDSBREV Røde Kors Odense Røde Kors Odense August 2014 HUSK: Har du lyst til at modtage nyhedsbrevet per mail fremover? Så skriv til odense @rodekors.dk Send dine gode historier og billeder til os på odense @rodekors.dk. Formanden

Læs mere

BESTPRAC.DK ONLINE UDDANNELSE FAGLIG DIALOG WEBINAR OVERSIGT NÅR DU VIL HVOR DU VIL

BESTPRAC.DK ONLINE UDDANNELSE FAGLIG DIALOG WEBINAR OVERSIGT NÅR DU VIL HVOR DU VIL BESTPRAC.DK F A G L I G O P D A T E R I N G ONLINE UDDANNELSE FAGLIG DIALOG F O R A L M E N WEBINAR OVERSIGT NÅR DU VIL HVOR DU VIL P R A K S I S ONLINEUDDANNELSE Oversigt Nyt om antidiabetika og CV-risiko

Læs mere

MYTER OG FORDOMME FACTS fra spæd til teenager (FORSIDE BILLED)

MYTER OG FORDOMME FACTS fra spæd til teenager (FORSIDE BILLED) Fagligt Selskab for Børnesygeplejersker afholder LANDSKURSUS den 6. og 7 april 2011. MYTER OG FORDOMME FACTS fra spæd til teenager (FORSIDE BILLED) SIDE 2 Landskursus 2011 Onsdag den 6. april og torsdag

Læs mere

VISION 2020. Vision, mission og strategi for Nordsjællands Hospital 2020

VISION 2020. Vision, mission og strategi for Nordsjællands Hospital 2020 Vision, mission og strategi for Nordsjællands Hospital 2020 Introduktion Med etablering af Nordsjællands Hospital i 2013 har vi samlet den sundhedsfaglige ekspertise i Nordsjælland for at sikre den bedst

Læs mere

Behandling med Simponi (PEN)

Behandling med Simponi (PEN) Gentofte Hospital Medicinsk Afdeling C Niels Andersens Vej 65 2900 Hellerup Patientinformation Behandling med Simponi (PEN) (mod leddegigt, rygsøjlegigt og psoriasisgigt) Hvad er Simponi? Simponi indeholder

Læs mere

Velkommen til Medicinsk Afsnit M1, M2 og M3 Praktiske oplysninger til patienter og pårørende. Regionshospitalet Silkeborg

Velkommen til Medicinsk Afsnit M1, M2 og M3 Praktiske oplysninger til patienter og pårørende. Regionshospitalet Silkeborg Velkommen til Medicinsk Afsnit M1, M2 og M3 Praktiske oplysninger til patienter og pårørende Regionshospitalet Silkeborg Diagnostisk Center Medicinsk Afsnit M1, M2 og M3 Indhold Velkommen til Medicinsk

Læs mere

FAGLIG DAG OM HJERTE- OMRÅDET

FAGLIG DAG OM HJERTE- OMRÅDET FAGLIG DAG OM HJERTE- OMRÅDET 8. MARTS 2019 INVITATION TIL FAGLIG DAG OM HJERTEOMRÅDET Danmark står stærkt på hjerteområdet. Forbedrede behandlingsmuligheder og udviklingen i bl.a. den præhospitale indsats

Læs mere

Til patienter og pårørende. Velkommen til M14. Nyremedicinsk Klinik. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Medicinsk Center

Til patienter og pårørende. Velkommen til M14. Nyremedicinsk Klinik. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Medicinsk Center Til patienter og pårørende Velkommen til M14 Nyremedicinsk Klinik Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Center Velkomst og målsætning I denne folder kan du få relevante oplysninger om afsnit M14 og

Læs mere

Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 13. og den 14. november 2012.

Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 13. og den 14. november 2012. Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 13. og den 14. november 2012. Antal tilbagemeldinger: 167 af 174 mulige 1: Havde du problemer

Læs mere

Rygning og diabetes. følgesygdomme, diabetikere må slås med. Denne

Rygning og diabetes. følgesygdomme, diabetikere må slås med. Denne Rygning og diabetes Har du diabetes, er risikoen ved at ryge meget større end for andre. Rygning forværrer nemlig de mange følgesygdomme, diabetikere må slås med. Denne brochure er måske dit første skridt

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på hjertelidelser for MedIS og medicinstuderende på 1. semester 11.12. 2012 til 14.12. 2012.

Evaluering af klinikophold med fokus på hjertelidelser for MedIS og medicinstuderende på 1. semester 11.12. 2012 til 14.12. 2012. Evaluering af klinikophold med fokus på hjertelidelser for MedIS og medicinstuderende på 1. semester 11.12. 2012 til 14.12. 2012. Antal tilbagemeldinger: 152 ud af 169 mulige 1: Oplevede du, at personalet

Læs mere

23 år og diagnosen fibromyalgi

23 år og diagnosen fibromyalgi 23 år og diagnosen fibromyalgi Et ungt menneske, der får stillet diagnosen fibromyalgi, har nogle helt specielle problemstillinger. fibromyalg.dk har interviewet Helle Ovesen om det at være ung med diagnosen

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Stjernebrevet. Oktober 2013 Fritten: 36 37 83 36 Kudu: 36 37 83 31 Gekko: 36 37 83 41

Stjernebrevet. Oktober 2013 Fritten: 36 37 83 36 Kudu: 36 37 83 31 Gekko: 36 37 83 41 Stjernebrevet Oktober 2013 Fritten: 36 37 83 36 Kudu: 36 37 83 31 Gekko: 36 37 83 41 Efteråret er så småt begyndt at trænge sig på og vi vil derfor for alvor begynde med inde-aktiviteterne. Dette betyder

Læs mere

The COCOE Study. Det er frivilligt at deltage i forsøget. Du kan når som helst og uden at give en grund trække dit samtykke tilbage.

The COCOE Study. Det er frivilligt at deltage i forsøget. Du kan når som helst og uden at give en grund trække dit samtykke tilbage. The COCOE Study The Copenhagen COPD Echo Study/ Københavns KOL- Ekko Studie Vi vil spørge, om du vil deltage i et videnskabeligt forsøg. Det er frivilligt at deltage i forsøget. Du kan når som helst og

Læs mere

KURSUSPLAN FOR TIDLIG

KURSUSPLAN FOR TIDLIG KURSUSPLAN FOR TIDLIG KLINIKOPHOLD PÅ MEDICINSK AFDELING SYGEHUS THY-MORS 7. JANUAR - 24. JANUAR 2013 Regionshuset Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Information vedrørende tidlig klinikophold: Medicinsk

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 6. Indhold. Topkarakterer til rengøringen. Den nyeste audit viser, at Gentofte Hospital er regionens reneste.

Nyhedsbrev nr. 6. Indhold. Topkarakterer til rengøringen. Den nyeste audit viser, at Gentofte Hospital er regionens reneste. Tirsdag den 20. august 2013 Side 1 af 11 Indhold Topkarakter til rengøringen... 1 Parkering nu overholdes reglerne... 2 Hvem skal belønnes med 10.000 kr.?... 4 Nye uniformer den 1. oktober... 5 Akkreditering

Læs mere

På Tværs Nr. 23 > 23. august 2012

På Tværs Nr. 23 > 23. august 2012 På Tværs Nr. 23 > 23. august 2012 Nyhedsbrev for Hillerød, Helsingør og Frederikssund hospitaler Nyhedsbrevet indeholder Afklaring af kommende afdelingsledelser Åbent hus i Hillerød og Frederikssund i

Læs mere

SFO1 Pavillonen april 2013. Tlf. nummer: 36 37 83 41

SFO1 Pavillonen april 2013. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Stjernebrevet SFO1 Pavillonen april 2013 Tlf. nummer: 36 37 83 41 I april måned holder støttebenet børnebanko i Pavillonen for alle medlemmer af støttebenet. Fra personalets side vil vi gerne benytte lejligheden

Læs mere

Linda Jeffery: Det starter med farmaceuten. pharma januar 2013 5

Linda Jeffery: Det starter med farmaceuten. pharma januar 2013 5 »Virkeligheden er desværre, at nogle patienter cykler meget rundt i systemet. De er i behandling hos flere forskellige specialister, men de har det stadig skidt.,«fortæller Linda Jeffery, Klinik for Multisygdomme.

Læs mere

Referat fra møde i Det regionale uddannelsesråd, Uddannelsesregion Nord, 6. juni 2018.

Referat fra møde i Det regionale uddannelsesråd, Uddannelsesregion Nord, 6. juni 2018. Referat fra møde i Det regionale uddannelsesråd, Uddannelsesregion Nord, 6. juni 2018. Deltagere: Formand, Sygeplejefaglig direktør Claus Graversen Oversygeplejerske Kirsten Gjernø Yde Leder for sygeplejefaglig

Læs mere

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Hjertecentrets forskningsstrategi for klinisk sygepleje har til formål at understøtte realiseringen af regionens og Rigshospitalets

Læs mere

rådgivning Aktivitetsplan forår 2016 Region midt- og nordjylland Hjerteforeningens rådgivning kommer tættere på dig

rådgivning Aktivitetsplan forår 2016 Region midt- og nordjylland Hjerteforeningens rådgivning kommer tættere på dig rådgivning Region midt- og nordjylland Aktivitetsplan forår 2016 Hjerteforeningens rådgivning kommer tættere på dig 1 INDHOLD 3-4 Få rådgivning 5-10 Aktiviteter i Rådgivning Aarhus 11 Aktiviteter i Rådgivning

Læs mere

PATIENTUDVALGET SAMMENHÆNG I PATI- ENTFORLØBET Onsdag den 7. november 2012. Kl. 15.30 til 18.30 på Kings Fund, Maynard 3, Cavendish Square, London

PATIENTUDVALGET SAMMENHÆNG I PATI- ENTFORLØBET Onsdag den 7. november 2012. Kl. 15.30 til 18.30 på Kings Fund, Maynard 3, Cavendish Square, London D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN SAMMENHÆNG I PATI- ENTFORLØBET Onsdag den 7. november 2012 Kl. 15.30 til 18.30 på Kings Fund, Maynard 3, Cavendish Square, London Møde nr. 5 Medlemmer: Flemming Pless

Læs mere

13 min 10 minutters Øvelse i at sidde på stolen og koncentrere sig (med fokus på åndedræt).

13 min 10 minutters Øvelse i at sidde på stolen og koncentrere sig (med fokus på åndedræt). Lektion 5: Om Koncentration 10 min Tanker om tanker, ro og koncentration Eleverne deles i 3 grupper, hvor der sidder en Skulk/lærer med i hver gruppe. Læreren har evalueringsspørgsmål og skal få bragt

Læs mere

Afsnitsprofil. Organ- og Plastikkirurgisk sengeafsnit Vejle Sygehus

Afsnitsprofil. Organ- og Plastikkirurgisk sengeafsnit Vejle Sygehus Afsnitsprofil Organ- og Plastikkirurgisk sengeafsnit Vejle Sygehus Maj 2017 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Ledelse og organisation... 3 Afdelingsledelsen... 3 Afsnitsledelse... 3 Organisationsdiagram Organ- og

Læs mere

Margit Schrøder, Projektleder Pernille Van Randwijk, Koordinerende klinisk vejleder Mette Olsen, nyuddannet sygeplejerske

Margit Schrøder, Projektleder Pernille Van Randwijk, Koordinerende klinisk vejleder Mette Olsen, nyuddannet sygeplejerske Margit Schrøder, Projektleder Pernille Van Randwijk, Koordinerende klinisk vejleder Mette Olsen, nyuddannet sygeplejerske Fremtidens kliniske uddannelse, marts 2011 Sygeplejestuderende modul 11-12 Afd.

Læs mere

Figur 1: Organisering af forskning, dokumentation og evidensbasering og monitorering af sygepleje, ergoterapi og fysioterapi på Århus Sygehus

Figur 1: Organisering af forskning, dokumentation og evidensbasering og monitorering af sygepleje, ergoterapi og fysioterapi på Århus Sygehus Indledning Etablering af en organisationsmodel for forskning, kvalitetsudvikling, kvalitetssikring, monitorering og dokumentation af ergoterapi, fysioterapi og sygepleje på Århus Sygehus har skabt rammerne

Læs mere

Aarhus Universitetshospital

Aarhus Universitetshospital 125 I MEA ambulatorium afprøver vi i øjeblikket en ny samarbejdsform i forhold til vores samtaler/aftaler med personer med Type 1 diabetes. Vi kalder den nye samarbejdsform DiaFlex. Formålet med DiaFlex

Læs mere

Stjernebrevet. SFO1 Pavillonen oktober 2012. Tlf. nummer: 36 37 83 41

Stjernebrevet. SFO1 Pavillonen oktober 2012. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Stjernebrevet SFO1 Pavillonen oktober 2012 Tlf. nummer: 36 37 83 41 Efteråret er så småt begyndt at trænge sig på og vi vil derfor for alvor begynde med inde-aktiviteterne i Pavillonen. Dette betyder blandt

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

SPØRGESKEMA 3 til dig der tidligere har deltaget i

SPØRGESKEMA 3 til dig der tidligere har deltaget i SPØRGESKEMA 3 til dig der tidligere har deltaget i Følgende institutioner har ansvaret for undersøgelsen: Folkesundhed København og Syddansk Universitet Hvordan besvares spørgeskemaet? Inden du besvarer

Læs mere

Lederens perspektiv på kvalitet i den korte patient kontakt

Lederens perspektiv på kvalitet i den korte patient kontakt Herlev og Gentofte Hospital Akutmodtagelsen Lederens perspektiv på kvalitet i den korte patient kontakt Temadag FSOS 2018 Ledende oversygeplejerske Susanne juul Susanne Juul 1 Herlev og Gentofte Hospital

Læs mere

3 F har inviteret 60. arbejdspladser til et samarbejde. Blandt andet din.

3 F har inviteret 60. arbejdspladser til et samarbejde. Blandt andet din. 3 F har inviteret 60 arbejdspladser til et samarbejde. Blandt andet din. Sundt arbejde i et sundt liv Kortuddannede dør ofte før dem med længere uddannelse, har problemer med fysisk nedslidning, og mange

Læs mere

Anlæggelse af pacemaker

Anlæggelse af pacemaker Gentofte Hospital Hjertemedicinsk afdeling Niels Andersens vej 65 2900 Hellerup Patientinformation Anlæggelse af pacemaker Du er blevet anbefalet at få en pacemaker. I denne information kan du læse om

Læs mere

Patientinformation. Velkommen til M14. Medicinsk Afdeling

Patientinformation. Velkommen til M14. Medicinsk Afdeling Patientinformation Velkommen til M14 Medicinsk Afdeling Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Afdeling Velkomst og målsætning I denne folder kan du få relevante oplysninger om medicinsk afdeling og læse om,

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 59 Svarprocent: 45% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? 5 måneders

Læs mere

System og kompetanse hvordan har de gjort det i Danmark. Allmennmedisinsk forskning ut av skyggen

System og kompetanse hvordan har de gjort det i Danmark. Allmennmedisinsk forskning ut av skyggen System og kompetanse hvordan har de gjort det i Danmark System og kompetanse hvordan har de gjort det i Danmark Status 2009, Danmark Historien kort Ud af skyggen? Take home message Take-home message Forskningsenheder!!

Læs mere

Hvad siger patienterne selv? - Patienternes oplevelse af deltagelse i Net-KOL

Hvad siger patienterne selv? - Patienternes oplevelse af deltagelse i Net-KOL Hvad siger patienterne selv? - Patienternes oplevelse af deltagelse i Net-KOL Lene Nissen, sygeplejerske Lungemedicinsk ambulatorium Bispebjerg hospital Net-KOL var et randomiseret projekt på 4 hospitaler

Læs mere

RÅDGIVNINGSCENTER KOLDING AKTIVITETSPLAN EFTERÅR 2012

RÅDGIVNINGSCENTER KOLDING AKTIVITETSPLAN EFTERÅR 2012 RÅDGIVNINGSCENTER KOLDING AKTIVITETSPLAN EFTERÅR 2012 Hjerteforeningens Rådgivningscenter Sydbanegade 4 6000 Kolding Tlf. 7552 7628 Mail: kolding@hjerteforeningen.dk Åbningstid: Mandag kl. 9-15 Øvrige

Læs mere

Forskning i Region Sjælland. Hvad er vor vision og hvad tilbyder vi

Forskning i Region Sjælland. Hvad er vor vision og hvad tilbyder vi Forskning i Region Sjælland Hvad er vor vision og hvad tilbyder vi Knud Rasmussen Regional Forskningschef, dr. med. Speciallæge i Intern Medicin og Nefrologi Knud Rasmussen Speciallæge i Intern Medicin

Læs mere

Patientinformation. Velkommen til M61. Hjertemedicinsk sengeafsnit

Patientinformation. Velkommen til M61. Hjertemedicinsk sengeafsnit Patientinformation Velkommen til M61 Hjertemedicinsk sengeafsnit Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Afdeling Velkomst og målsætning I denne folder kan du få relevante oplysninger om medicinsk afdeling og

Læs mere

1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Du er ikke alene Kend din sygdom

1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Du er ikke alene Kend din sygdom 1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Hvert år får ca. 2.500 danskere enten lymfekræft, leukæmi, MDS eller andre blodkræftsygdomme, og godt 20.000 lever i dag med en af disse sygdomme.

Læs mere

Til dig, der kan blive alvorligt syg af influenza. råd om vaccination mod influenza. 2009 På den sikre side

Til dig, der kan blive alvorligt syg af influenza. råd om vaccination mod influenza. 2009 På den sikre side Til dig, der kan blive alvorligt syg af influenza råd om vaccination mod influenza 2009 På den sikre side Information om vaccinerne Vaccination beskytter de fleste Vaccination mod influenza beskytter de

Læs mere

EN RØD OG GRØN REGION. Stem på Enhedslisten til Hovedstadens Regionsråd d. 21. november 2017

EN RØD OG GRØN REGION. Stem på Enhedslisten til Hovedstadens Regionsråd d. 21. november 2017 EN RØD OG GRØN REGION Stem på Enhedslisten til Hovedstadens Regionsråd d. 21. november 2017 VIDSTE DU, AT enlige med lav indkomst og kort uddannelse har størst risiko for at dø efter en hjerneblødning.

Læs mere

Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg

Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg Efterårsprogram 2016 Arrangementer i efteråret: Frokost ved Egå Marina Stavgang ved Tangkrogen Regionalt medlemsmøde Oplæg om hjælpemidler og forbrugsgoder

Læs mere

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen Så spiser vi Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen Af Hanne Svendsen Kunsten er ikke at tabe sig Kunsten er at tabe det rigtige! Der er ALTID et alternativ, så du spiser

Læs mere

Se dette nyhedsbrev i en browser

Se dette nyhedsbrev i en browser Se dette nyhedsbrev i en browser Medlemsmøde og generalforsamling d. 26. april kl. 16-20 OBS - Tryk på "Se dette nyhedsbrev i en browser" (øverst) eller tryk "Vis billeder" i dit mailprogram. Der indkaldes

Læs mere

EVALUERING AF HELBREDSPROFILEN.DK GØR DEN EN FORSKEL FOR BORGERNE?

EVALUERING AF HELBREDSPROFILEN.DK GØR DEN EN FORSKEL FOR BORGERNE? DECEMBER 2017 REGION SJÆLLAND EVALUERING AF HELBREDSPROFILEN.DK GØR DEN EN FORSKEL FOR BORGERNE? RAPPORT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW

Læs mere

AKTIVITETSPLAN RÅDGIVNINGSCENTER KOLDING januar - juli 2012

AKTIVITETSPLAN RÅDGIVNINGSCENTER KOLDING januar - juli 2012 Rådgivningscenter Kolding SUNDHEDSTJEK FOREDRAG RYGESTOPKURSUS TEMACAFÉ KOSTVEJLEDNING MOTION MÅLINGER RÅDGIVNING HJERTESTART SAMTALER AKTIVITETSPLAN RÅDGIVNINGSCENTER KOLDING januar - juli 2012 Hjerteforeningens

Læs mere

Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk. Side 5-6

Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk. Side 5-6 Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 44-2013 Side 1 Side 2 Musik for 4.-5. kl. om Carl Nielsen Invitation til bedsteforældredag

Læs mere

Vuggestuen Fuglereden Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20. Se fugleredens hjemmeside: http://bremdal.struer.dk.

Vuggestuen Fuglereden Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20. Se fugleredens hjemmeside: http://bremdal.struer.dk. Vuggestuen Fuglereden Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20 Se fugleredens hjemmeside: http://bremdal.struer.dk Åbningstider: Mandag-torsdag 6.15-17.00 Fredag 6.15-16.00 Velkommen i Bremdal dagtilbuds

Læs mere

Referat af deltagerrådsmøde, fredag den 10. april 2015, kl. 9.00-10.00

Referat af deltagerrådsmøde, fredag den 10. april 2015, kl. 9.00-10.00 Greve afdeling Referat af deltagerrådsmøde, fredag den 10. april 2015, kl. 9.00-10.00 Til stede: Bygge og Anlæg: Sara og Jannick M. Film og Foto: Victor Kvintel, Danni Andersen og Kiwi Jagne Pædagogik

Læs mere

Amadeus Speciallægecenter ET SUNDT LIV - for dig eller din virksomhed

Amadeus Speciallægecenter ET SUNDT LIV - for dig eller din virksomhed Amadeus Speciallægecenter ET SUNDT LIV - for dig eller din virksomhed 0808_AMADEUS_brochure1.indd 1 9/16/08 10:55:13 AM Amadeus Speciallægecenter Amadeus er et speciallægecenter, som hjælper dig eller

Læs mere

Rådgivningscenter aalborg. Aktivitetsplan efterår 2014

Rådgivningscenter aalborg. Aktivitetsplan efterår 2014 Rådgivningscenter aalborg Aktivitetsplan efterår 2014 1 INDHOLD 3-6 Temamøder/fordrag 7 Kurser 8 Motion 9 Uderådgivning 10-11 Faste tilbud Bliv gratis medlem af Hjerteforeningen Meld dig ind via: www.hjerteforeningen.dk

Læs mere

Periode: 2 Nov - 31 Jan 2010 Modul 6: Primær sektor Hospital: Lira referal Hospital Skrevet af: Anika Dahl og Eva Galbiati Må gerne udleveres til

Periode: 2 Nov - 31 Jan 2010 Modul 6: Primær sektor Hospital: Lira referal Hospital Skrevet af: Anika Dahl og Eva Galbiati Må gerne udleveres til Periode: 2 Nov - 31 Jan 2010 Modul 6: Primær sektor Hospital: Lira referal Hospital Skrevet af: Anika Dahl og Eva Galbiati Må gerne udleveres til andre og offentliggøres Forberedelsen: For os har drømmen

Læs mere

Tabel 7.1 Borgere i kommunerne, som har diabetes

Tabel 7.1 Borgere i kommunerne, som har diabetes Tabel 7.1 Borgere i kommunerne, som har diabetes Region Hovedstaden 6, 5. 7,4 1.6 9, 3.4 9,3 2.6 7,6 2.9 9,1 1.5 5,2 2.3 6,6 2.2 4,3 2. 5,7 2.3 Kbh Vesterbro/Kongens Enghave 4,1 2. 7,1 2.7 7, 1.3,6 2.2

Læs mere

Ældre og medicin: vigtige forhold og forbehold

Ældre og medicin: vigtige forhold og forbehold Opsummering Ældre og medicin: vigtige forhold og forbehold Ved vi nok om virkning af medicin til ældre mennesker? IRF s Stormøde 8. februar 2017 Bella Centeret IRF s Stormøde 2017 om ældre og medicin IRF

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

Idéoplæg til Bachelorprojekt

Idéoplæg til Bachelorprojekt Idéoplæg til Bachelorprojekt Udfyldes af praksis/forsknings- og udviklingsmiljø Oplægget er tænkt med afsæt i følgende professioner: Sygeplejerske Fysioterapeut Tværprofessionelt x Præsentation Kort præsentation

Læs mere

Veje igennem en labyrint - om Psykiatrien Vest. Susie Schouw Petersen & Michael Schmidt

Veje igennem en labyrint - om Psykiatrien Vest. Susie Schouw Petersen & Michael Schmidt Veje igennem en labyrint - om Psykiatrien Vest Susie Schouw Petersen & Michael Schmidt Psykiatrien i Region Sjælland Psykiatrien Vest Psykiatrisk akutmodtagelse Slagelse: 12 sengepladser Sengeafsnit V1

Læs mere

Halsnæs Kommune har ingen kommentarer til del 2 i praksisplanen.

Halsnæs Kommune har ingen kommentarer til del 2 i praksisplanen. Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6000 Mail csu@regionh.dk Dato: 26. juni 2015 Høringsskema Almen Praksisplan 2015-2018 - besvaret af Organisation:

Læs mere