Kildehenvisninger. - Information og guide til korrekte kildehenvisninger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kildehenvisninger. - Information og guide til korrekte kildehenvisninger"

Transkript

1 Kildehenvisninger - Information og guide til korrekte kildehenvisninger Af: Emil Madsen Slotshaven Gymnasium d.12/

2 Indhold Hvorfor overhovedet kildehenvise?:... 1 Hvad er en kildehenvisning så?:... 1 Hvornår skal der kildehenvises?:... 2 Hvad med information der ikke ligger en kilde bag?:... 2 Sådan laver du dine henvisninger:... 3 Når din kilde har flere forfattere:... 4 Det der med fodnoter:... 4 Sidetal når du henviser til dine i-bøger:... 5 Direkte citater - når du skriver ordret fra kilden:... 6 FAQ (frequently asked questions):... 7 Eksempler - sådan henviser du til :... 8

3 1 Hvorfor overhovedet kildehenvise?: Kildehenvisninger er et krav, når man skriver tekster inden for det akademiske og videnskabelige felt. Herunder også dine opgaver i gymnasiet. Der er flere grunde til at det er et krav, men overordnet set, skyldes kravet på gymnasieniveau, at du skal gøres studieparat til en videregående uddannelse. Og dér er det at skrive videnskabelig korrekt, et krav man ikke kommer uden om Som tommelfingerregel er der tre grunde til at du skal kildehenvise - uanset om det så er på gymnasie- eller universitetsniveau: 1. Du skal fremvise grundlaget for din viden. Den viden du har baseret dit arbejde på skal angives, så det kan tjekkes, hvor bredt du har undersøgt dit emne. Og derudover, hvilken viden du har valgt at basere din besvarelse på. 2. Du skal sikre dig mod anklager og mistanke om plagiat. Det trækker ikke ned at støtte sig op af andres viden. Tværtimod - det er en nødvendighed. Man ved jo ikke alt på forhånd, og derfor skal man vise, hvor man har sine informationer fra. 3. Læseren skal kunne genfinde informationerne. Det er vigtigt at præsentere sine kilder med alle de informationer, der skal til, for at læseren kan finde præcis den kilde du har anvendt. Kan læser ikke finde kilden, kan dine argumenter ikke eftertjekkes, og det kan trække ned i karaktergivningen. Hvad er en kildehenvisning så?: En kildehenvisning er, som ordet indikerer, en henvisning til den kilde du anvender. Det kildehenvisningen henviser til er litteraturlisten. Her kan man finde de oplysninger, der er nødvendige for læseren at have, for selv at finde kilden. Der er derfor ikke mange informationer i selve henvisningen, det er blot en parentes med de oplysninger der skal til, for at finde kilden i litteraturlisten. For eksempel (Sennett, 1974, s.259). Skulle titel, udgiver, link etc. også skrives ind i selve teksten, ville det blive noget rod at læse. Disse oplysninger samles derimod ét sted - nemlig i litteraturlisten. Der er forskellige måder at kildehenvise på, men på Slotshaven (og langt de fleste videregående uddannelser) anvender man standarden APA. Hvordan den anvendes, beskriver jeg senere Kildehenvisning til litteraturlisten Litteraturliste: Sennett, Richard (1974). The Fall of Public Man. Faber and Faber. London. England.

4 2 Dine kildehenvisninger skal placeres så tæt på, hvor de anvendes som muligt, og inden et punktum. På den måde er læseren ikke i tvivl om, hvilken del af teksten, som er kilden hører til. Hvornår skal der kildehenvises?: Hvor ofte der skal kildehenvises, eller hvor mange gange pr. side det skal gøres er ikke til at sige. Det afhænger af teksten man skriver. En indledning kræver fx ofte færre henvisninger end en analyse gør. Noget der til gengæld er til at afgøre er, hvornår man skal kildehenvise: Hver gang du bruger andres viden, enten direkte eller som belæg for det du skriver, skal du angive den kilde informationerne stammer fra. Det kan godt lyde som om man skal kildehenvise rigtig meget, fordi der selvfølgelig er meget man ikke ved eller selv har fundet på. I praksis er det dog ikke så slemt. Almen viden, og faglig almen viden, kræver ikke kildehenvisninger. Dvs. grundlæggende informationer, man forventes at kunne, eller nemt kan finde i et hvert leksikon. Faktuel viden: Helle Thorning har været statsminister i Danmark. - Kræver ikke kildehenvisning. Påstand: Helle Thorning har været en god statsminister for Danmark. - Kræver kildehenvisning. Ting der som udgangspunkt kræver kildehenvisninger er: Teorier, idéer, argumenter, pointer, udtalelser, statistik, tal, modeller og formler Hvad med information der ikke ligger en kilde bag?: Man kan til tider ende i en situation, hvor man læner sig op af noget viden, som der ikke umiddelbart er en kilde bag. Det kan være noget din lærer har sagt i en time, noget du bare ved eller måske noget du selv har tænkt dig til - og hvordan laver man lige en kildehenvisning til det? Din lærer har selvfølgelig også sin viden et sted fra, så henvend dig dér, hvis de har snakket om noget du gerne vil anvende i din opgave. Det er ikke nok at informationen bare er noget du ved eller har hørt, for det kan andre jo ikke tjekke efter. Derfor må du på detektivarbejde, for at finde en kilde der kan bekræfte det. Det samme gælder din egen viden. Måske har du ret, men så længe den ikke er underbygget, er det kun en påstand - og de kræver kildehenvisninger. Nogle tekster, fx kronikker og essays, har andre krav til kildehenvisninger. Er du i tvivl, så hør din lærer ad.

5 3 Sådan laver du dine henvisninger: Et link copy-pastet ind i teksten, eller en parentes blot med artiklens titel, er ikke godt nok som kildehenvisning. Det er din opgave at præsentere kilderne du har anvendt, og derfor skal det være tydeligt hvilken information du har brugt. Et link i teksten fører måske hen til kilden, men præsenterer den ikke. Principielt set må du gerne lave dine kildehenvisninger og din litteraturliste i hånden. Det er bare ikke særlig fornuftigt Hvis du anvender Words reference-værktøj sikrer du, at dine henvisninger og deres opsætning laves korrekt, og på længere sigt sparer du også tid. Her er fremgangsmåden: 1) Musen placeres hvor kildehenvisningen skal indsættes. I værktøjslinjen vælger du derefter Referencer. 2) Klik på Indsæt citat og Tilføj ny kilde. 3) Boksen herunder vil åbne. Du skal vælge den Kildetype som din kilde er. Typisk bog, websted eller artikel i tidsskrift. Boksen har forskellige felter alt efter kildetypen, og som minimum skal forfatter, titel, årstal og udgiver være angivet. Eksempler giver jeg til sidst Når du klikker OK lukker boksen, og din kildehenvisning vil fremstå i parentes. Word husker alle oplysningerne, og derfor, er kun det nødvendige med i henvisningen. 4) Hvis din kilde har sidetal, skal det angives. Ellers accepteres henvisningen ikke. Hvis du klikker på henvisningen, vil pilen til højre dukke op. Her vælger du Rediger citat og kan angive de(t) sidetal du anvender. Du kan også skjule kildens titel, hvis den er med i parentesen. Når kilden fremstår med forfatternavn, årstal og evt. sidetal, er den god. Og skal du bruge den igen har Word gemt en genvej til den i Indsæt citat. 5) Når du har lavet alle dine kildehenvisninger, kan du også få lavet en litteraturliste helt automatisk. Du klikker Bibliografi, som du kan se i det første billede, og vælger et layout. Husk at have musen stående på sidste side.

6 4 Når din kilde har flere forfattere: At angive forfattere på sin kilde, er lidt specielt i Words reference-værktøj, og det er der en grund til. Forfatterens efternavn skal stå før fornavnet, fordi litteraturlisten sorterer kilderne alfabetisk efter forfatterefternavne. Du skal derfor skrive navnene ind som Efternavn, Fornavn, fx Ørsted, HC. Er der flere forfattere adskilles de med semikolon ;. Har din kilde mange forfattere, dvs. fire eller flere, behøves du kun at skrive de tre første navne. Derefter kan du skrive et al., der er en latinsk forkortelse for og andre. Det gør at parenteserne ikke bliver så klodsede. Måden du gør dét på, er at klikke på Rediger ud for Forfatter i boksen, hvor du laver dine kildehenvisninger. Derinde skriver du et al. som efternavn, og tilføjer det til listen. Det der med fodnoter: Det er samme sted som du laver kildehenvisninger, at du kan finde muligheden for fodnoter. Fodnoter bliver ofte foretrukket af dine dansk- og engelsklærere, fordi de forstyrrer læseoplevelsen mindre end parenteserne gør. Hvis du i teksten vælger en fodnote i stedet for en parenteshenvisning, er det OK. Men kun så længe henvisningen så indsættes i fodnoten - som det kan ses i eksemplet for neden. En fodnote kan altså ikke erstatte en kildehenvisning, men det er ok at placere sin henvisning i fodnoten.

7 5 Sidetal når du henviser til dine i-bøger: Nogen kilder har ikke sidetal på samme måde som en traditionel bog. Det giver selvfølgelig et problem, når man skal lave sine kildehenvisninger. Er det en webside er der sjældent sidetal på, men teksterne er sjældent lange, og går derfor an. Lange tekster, fx rapporter, vil tit også være tilgængelige som PDF, som har sidetal. Har man den mulighed, er det den man bruger. I-bøger er længere, og kan ikke bare lige læses igennem, så der skal der angives sidetal. Og selvom det ikke er markeret med tal, har Systimes I-bøger faktisk sidetal. Det kan man se overordnet på hver side, hvor der er et Side-ID man kan klikke på, og både få sidetal og link. De enkelte afsnit, modeller, osv. har også deres unikke sidetal, så derfor kan man henvise meget præcist til I-bøger. Du kan kildehenvise til dine I-bøger på to måder. Enten som en bog, eller som et websted. Nemmest for dig er nok at gøre det som en bog. Fremgangsmåden er som vist tidligere: Som kildetype vælger du selvfølgelig Bog, og udfylder felterne i boksen. Oplysningerne finder du i Tilbehør & Noter, som er i menulinjen øverst, når du er inde på i-bogen. Efter du har lavet henvisningen, skal der sidetal på. Find det i I-bogen så tæt på det du har anvendt som muligt. Ofte vil sidetallet være et bogstav efterfulgt af tal, og det angiver du som sidetallet i din henvisning.

8 6 På denne måde kan din lærer bruge sidetallet i I-bogens søgefelt, til at søge den tekst direkte frem, du har anvendt i din opgave. Ønsker man at henvise til I-bogen som et websted, er der mere at holde styr på. Fremgangsmåden er igen som vist oven for, og boksen udfyldes således - selvfølgelig uden oplysningerne i parenteserne: Direkte citater - når du skriver ordret fra kilden: Det er OK at skrive af direkte fra din kilde - hvis det altså er noget du skal bruge i din opgave. Når man skriver ordret af efter en anden tekst, er det meget nemt at opdatere i diverse plagiatkontroller, så det er afgørende, at angive det som et citat. Måden du gør det på, er at sætte citatet i kursiv og at du sætter anførselstegn rundt om citatet. Og så selvfølgelig laver en kildehenvisning! Er citatet kort - dvs. mindre end tre linjer - så skriv det løbende i teksten. Bliver det tre linjer eller mere, så skal det have en linjeafstand for oven og for neden, som du kan se det på billedet.

9 7 Det kan blive nødvendigt at skære dele ud af et citat, så det ikke bliver for langt, eller hvis der er ligegyldig tekst mellem to dele man gerne vil bruge. I så fald kan man, i stedet for den ligegyldige del, indsætte [ ], som viser læseren, at en del er skåret fra. FAQ (frequently asked questions): Hvornår er noget plagiat? - Det er plagiat, når du kopierer andres arbejde uden at kreditere dem for det - altså laver en kildehenvisning. Det er også plagiat selvom du omformulerer, hvad andre har skrevet. Husk derfor kildehenvisningen. Hvad gør man med henvisninger, der ender med at se ens ud? - Forskellige henvisninger kan komme til at se ens ud i teksten, hvis det fx er kilder som er skrevet af forfattere med samme efternavn i samme årstal. (Andersen, 2012) og (Andersen, 2012) kan derfor være forskellige kilder, men det ved læseren jo ikke. I det tilfælde giver man kilderne et a, b c efter årstallet, så de kan adskilles. Sæt det ind både i parentesen og i litteraturlisten. Hvordan henviser jeg til ting jer har hørt i undervisningen? - Start med at se Hvad med information der ikke lægger en kilde bag på s. 2. Hjælper dette ikke, må du formulere i selve teksten, hvordan du har hørt informationen. Kan jeg kildehenvise til lydoptagelser og film? - Man kan sagtens henvise til fx film, podcasts og radiointerviews, og Words referenceværktøj har også kildetyper, der kan vælges til det. Du skal dog være opmærksom på at henvise til det tidspunkt i optagelsen du anvender, hvilket svarer til at angive sidetal. Det gør man således; fx 01:21:37 (=efter 1 time 21 min og 37 sekunder). Behøver jeg at angive den samme kilde flere gange i træk? - Man skal altid kildehenvise, når man bruger andres viden. Ingen udvej. Men i stedet for at lave den samme kildehenvisning flere gange i træk, kan man lave forkortelsen ibid. + sidetallet i en parentes. Det betyder, at den foregående kilde anvendes igen. Ingen forfatter - hvad gør man? - Er der ikke angivet en forfatter til kilden, må man angive titlen i sin henvisning i stedet for. På websider er der ofte ikke en forfatter, fordi det er organisationen bagved, som står som forfatter. Her giver Words referenceværktøj muligheden for at sætte flueben ved Firmaforfatter eller Organisation som forfatter, som vælges i stedet for, og organisationens navn tastes ind.

10 8 Hvordan henviser man til sider der kræver password? - Henviser du til steder, som du har adgang til via skolen, er der ingen problemer i at disse kræver passwords. Dem vil din lærer også have adgang til. Men har du fx adgang til en database din underviser ikke har adgang til, er det fornuftigt at tage et screenshot af din information, og vedlægge den som et bilag bagerst i opgaven. Eksempler - sådan henviser du til : Bøger: Find kolofonen. Det er siden i starten af en trykt bog med en masse oplysninger om trykkeri, udgave, forfatter, osv. Det er desuden den du i dine I-bøger finder under Tilbehør og noter. Siderne har de oplysninger der skal til for at udfylde felterne for neden. Websteder: Websteder kan dække over forskellige ting, fx rapporter, artikler, modeller osv. Indholdet er dog ikke noget du skal tage stilling til, så længe der kan henvises til det via et link. Vær opmærksom på Words mindre heldige formuleringer Navn på webside og Webstedets navn, der er nemme at forveksle. Det første svarer til en overskrift eller titel, altså det selve siden hedder. Det andet svarer lidt til en udgiver, altså det sted hvor indholdet kan findes.

11 9 Artikel i tidsskrift: Dette gælder især når du bruger Infomedia. Selvom dette er en henvisning til trykte tidsskrifter og Infomedia er digitalt, skal dele af Infomedias indhold kildehenvises til, med boksen for neden. Infomedia scanner trykte artikler ind, og derfor er det link der kan findes, ikke nødvendigvis brugbart for andre. Læg mærke til, om dine søgeresultater viser en af følgende symboler: Det første viser, at artiklen er digital, og kan derfor også henvises til med link. Det andet viser, at artiklen er trykt, og derfor have en henvisning som en Artikel i tidsskrift eller Avisartikel som det hedder på Mac.

Typografier, indholdsfortegnelse, sidetal og litteraturliste med Word 2007 og 2010 Indhold

Typografier, indholdsfortegnelse, sidetal og litteraturliste med Word 2007 og 2010 Indhold Typografier, indholdsfortegnelse, sidetal og litteraturliste med Word 2007 og 2010 Indhold Udnyt Words indbyggede funktioner i din opgave (2007 og 2010)... 1 Typografier (HUSK AT BRUGE DEM KONSEKVENT GENNEM

Læs mere

Referencehåndtering i Word

Referencehåndtering i Word Dato: 31. august 2016 Ref.: Randi Juul Nørskov og Lene Nørskov Lange, VIA Bibliotekerne Referencehåndtering i Word Når du skriver opgave i Word, kan du lave henvisninger og tilføje referencer undervejs

Læs mere

Referencer. Udarbejdelse af teksthenvisninger og referenceliste i Word. Hvornår skal der henvises til kilder, og hvad skal du være opmærksom på:

Referencer. Udarbejdelse af teksthenvisninger og referenceliste i Word. Hvornår skal der henvises til kilder, og hvad skal du være opmærksom på: Referencer Udarbejdelse af teksthenvisninger og referenceliste i Word Hvornår skal der henvises til kilder, og hvad skal du være opmærksom på: Normalt anføres kildeangivelse, hver eneste gang man trækker

Læs mere

Opgaveteknisk vejledning Word 2011 til Mac. Tornbjerg Gymnasium 10. december 2015

Opgaveteknisk vejledning Word 2011 til Mac. Tornbjerg Gymnasium 10. december 2015 Opgaveteknisk vejledning Word 2011 til Mac Tornbjerg Gymnasium 10. december 2015 Gem!!! Så snart et dokument er oprettet skal det gemmes under et fornuftigt navn, gør det til en vane at gemme hele tiden

Læs mere

Opgaveteknisk vejledning Word 2016 til Mac. Tornbjerg Gymnasium 10. december 2015

Opgaveteknisk vejledning Word 2016 til Mac. Tornbjerg Gymnasium 10. december 2015 Opgaveteknisk vejledning Word 2016 til Mac Tornbjerg Gymnasium 10. december 2015 Gem!!! Så snart et dokument er oprettet skal det gemmes under et fornuftigt navn, gør det til en vane at gemme hele tiden

Læs mere

Opgaveteknisk vejledning Word 2013. Tornbjerg Gymnasium 10. december 2015

Opgaveteknisk vejledning Word 2013. Tornbjerg Gymnasium 10. december 2015 Opgaveteknisk vejledning Word 2013 Tornbjerg Gymnasium 10. december 2015 Gem!!! Så snart et dokument er oprettet skal det gemmes under et fornuftigt navn, gør det til en vane at gemme hele tiden mens man

Læs mere

1.0 FORMELLE KRAV... 2 2.0 HVORDAN OPGAVENS OPBYGNING... 2

1.0 FORMELLE KRAV... 2 2.0 HVORDAN OPGAVENS OPBYGNING... 2 SRO-opgaven - opbygning, formalia, ideer og gode råd Indhold 1.0 FORMELLE KRAV... 2 2.0 HVORDAN OPGAVENS OPBYGNING... 2 2.1 OPBYGNING/STRUKTUR... 2 2.2 FORSIDE... 2 2.3 INDHOLDSFORTEGNELSE... 3 2.4 INDLEDNING...

Læs mere

Zotero. En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word

Zotero. En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word EN VEJLEDNING FRA UCL BIBLIOTEKET Zotero En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word Maj 2017 Indholdsfortegnelse Tilføj/Download

Læs mere

Dansk/historie-opgaven

Dansk/historie-opgaven Dansk/historie-opgaven - opbygning, formalia, ideer og gode råd Indhold 1.0 FORMELLE KRAV... 2 2.0 OPGAVENS OPBYGNING/STRUKTUR... 2 2.1 FORSIDE... 2 2.2 INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 2.3 INDLEDNING... 2 2.4

Læs mere

EN VEJLEDNING FRA UCL BIBLIOTEKET. Zotero. version 5

EN VEJLEDNING FRA UCL BIBLIOTEKET. Zotero. version 5 EN VEJLEDNING FRA UCL BIBLIOTEKET Zotero version 5 En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word - sådan deler du referencer November

Læs mere

At plagiere er at snyde! Snyd er uacceptabelt, og du vil blive bortvist fra dine prøver, hvis du snyder. Så enkelt er det.

At plagiere er at snyde! Snyd er uacceptabelt, og du vil blive bortvist fra dine prøver, hvis du snyder. Så enkelt er det. Copy Paste At plagiere er at snyde! Snyd er uacceptabelt, og du vil blive bortvist fra dine prøver, hvis du snyder. Så enkelt er det. Ifølge Nudansk Ordbog så betyder plagiat en efterligning, især af en

Læs mere

Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold

Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007... 1 Inddeling i afsnit... 2 Sideskift... 2 Sidetal og Sektionsskift... 3 Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Word. Strukturering, henvisninger m.m.

Word. Strukturering, henvisninger m.m. Word Strukturering, henvisninger m.m. August 2015 Strukturer dokumentet I kan tildele de forskellige dele af teksten, specielt afsnitsoverskrifter, forskellige niveauer, vha. typografi-paletten 2 Strukturer

Læs mere

Referencehå ndtering i Word

Referencehå ndtering i Word 1 Referencehå ndtering i Word Når du skriver opgave i de nyeste udgaver af Word kan du lave henvisninger og tilføje referencer undervejs i processen. Når du har lukket dit dokument op, klikker du på Referencer

Læs mere

Skrivevejledning for Kulturstudier juli 2017

Skrivevejledning for Kulturstudier juli 2017 Skrivevejledning for Kulturstudier juli 2017 Kulturstudier modtager bidrag året rundt, dog kun færdige artikler. Bidraget må ikke være publiceret tidligere eller på samme tid være indsendt til et andet

Læs mere

Skabelonfilen er udarbejdet i Word til Windows (Office 2010) og er også afprøvet i Word til Mac.

Skabelonfilen er udarbejdet i Word til Windows (Office 2010) og er også afprøvet i Word til Mac. Nordiske Studier i Leksikografi 13 (København 2015) Brug af stilark Vi vil gerne have at alle forfattere benytter den Word-fil som redaktionen har udarbejdet og sendt ud, både forfattere og redaktører

Læs mere

Vejledning til Word på MAC

Vejledning til Word på MAC Nyborg Gymnasium Oktober 2015/CN Vejledning til Word på MAC Indholdsfortegnelse Sådan laver du en indholdsfortegnelse 1 Sidenummerering, når udvalgte sider ikke skal nummereres 2 Henvisninger, citater

Læs mere

Vejledning til referencehåndteringssystemet. Forsvarets Bibliotekscenter Anita Elleby

Vejledning til referencehåndteringssystemet. Forsvarets Bibliotekscenter Anita Elleby Vejledning til referencehåndteringssystemet Forsvarets Bibliotekscenter Anita Elleby Jeg håber, at du vil få glæde af denne vejledning til referencehåndteringssystemet Zotero. Hvis du får problemer undervejs

Læs mere

Zotero. En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word

Zotero. En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word EN VEJLEDNING FRA UCL BIBLIOTEKET Zotero En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word Juni 2016 Indholdsfortegnelse Tilføj/Download

Læs mere

Zotero er et smart værktøj til at få styr på dine referencer og litteraturlister. Zotero er gratis og på dansk.

Zotero er et smart værktøj til at få styr på dine referencer og litteraturlister. Zotero er gratis og på dansk. 1 Indhold: Hvorfor Zotero?... 3 Installation... 3 Firefox... 3 Installation af Zotero... 3 Registrer dig som bruger af Zotero... 4 Zotero oversigt over programmet... 4 Tilføj referencer manuelt... 5 Eksempel

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

SRP STUDIERETNINGSPROJEKTET

SRP STUDIERETNINGSPROJEKTET STUDIERETNINGSPROJEKTET Layout Skriv med 1½ linjeafstand, lav en passende margin (standardopsætning eller max 3 cm), og brug en god skrifttype, f.eks. Times New Roman, skriftstørrelse 12. Omfang Opgaven

Læs mere

Artikler Afsnit 5.2. Artikler registreres under hovedgruppen Enkelte artikler, og herefter vælges registrerings signaturen R:

Artikler Afsnit 5.2. Artikler registreres under hovedgruppen Enkelte artikler, og herefter vælges registrerings signaturen R: Artikler Afsnit 5.2 Registrering af artikel i Arkibas (R-signatur) Følgende artikler registreres i Arkibas under Enkelte artikler (R-signatur): Artikler i bøger, småtryk, tidsskrifter, blade osv. som arkivet

Læs mere

SRO 2017 SRO 2G

SRO 2017 SRO 2G SRO 2G 2017 1 Studieretningsopgaven i 2.g (SRO) Studieretningsopgaven i 2.g er en individuel skriftlig opgave i to af de fag, der udgør studieretningen. Til udarbejdelse af opgaven er der afsat 15 elevtimer.

Læs mere

OM PROJEKTOPGAVER GENERELT

OM PROJEKTOPGAVER GENERELT 1 OM PROJEKTOPGAVER GENERELT En projektopgave bør indeholde følgende dele: 1. Forside 2. Indholdsfortegnelse 3. Eventuelt forord 4. Indledning 5. Emnebearbejdning 6. Afslutning 7. Noter 8. Litteraturliste

Læs mere

SSO-OPSKRIFTEN. Alle dele er lige vigtige for at lave den perfekte kagedej. Indhold

SSO-OPSKRIFTEN. Alle dele er lige vigtige for at lave den perfekte kagedej. Indhold SSO-OPSKRIFTEN I SSO-opskriften kan du læse om de forskellige ingredienser, som du skal bruge for at lave din større skriftlige opgave i forbindelse med din HF. Alle dele er lige vigtige for at lave den

Læs mere

Forside Her skal du anvende det udleverede officielle ark med opgaveformuleringen. Andet er ikke nødvendigt.

Forside Her skal du anvende det udleverede officielle ark med opgaveformuleringen. Andet er ikke nødvendigt. Praktiske råd vedrørende udformningen af DHO Hvordan laver jeg fodnoter? Skal indholdsfortegnelsen stå før indledningen? Når du skal i gang med at skrive din DHO, vil du sikkert opleve, at du har en masse

Læs mere

Vejledning til Projektopgave. Akademiuddannelsen i projektstyring

Vejledning til Projektopgave. Akademiuddannelsen i projektstyring Vejledning til Projektopgave Akademiuddannelsen i projektstyring Indholdsfortegnelse: Layout af projektopgave!... 3 Opbygning af projektopgave!... 3 Ad 1: Forside!... 4 Ad 2: Indholdsfortegnelse inkl.

Læs mere

AALBORGHUS GYMNASIUM TIL SKRIFTLIGE OPGAVER & AKADEMISK SKRIVNING

AALBORGHUS GYMNASIUM TIL SKRIFTLIGE OPGAVER & AKADEMISK SKRIVNING AALBORGHUS GYMNASIUM TIL SKRIFTLIGE OPGAVER & AKADEMISK SKRIVNING Indhold Formål... 2 Layout... 2 Hvordan laver man citater?... 2 Kortere citater... 2 Længere citater... 3 Når man udelader ord og sætninger

Læs mere

Tekniske retningslinjer ved skriftlige produkter ved akademiuddannelserne, UCN act2learn

Tekniske retningslinjer ved skriftlige produkter ved akademiuddannelserne, UCN act2learn Tekniske retningslinjer ved skriftlige produkter ved akademiuddannelserne, UCN act2learn INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Layout... 3 3. Kildehenvisning / referering... 4 3.1 Harvard systemet...

Læs mere

Dansk-historieopgaven (DHO) skrivevejledning

Dansk-historieopgaven (DHO) skrivevejledning Dansk-historieopgaven (DHO) skrivevejledning Indhold Formalia, opsætning og indhold... Faser i opgaveskrivningen... Første fase: Idéfasen... Anden fase: Indsamlingsfasen... Tredje fase: Læse- og bearbejdningsfasen...

Læs mere

Generelt Windows tidligere versioner... 1 Windows Apple Mac Log på... 2 Rediger dokumentet Tilføj et tillægsdokument...

Generelt Windows tidligere versioner... 1 Windows Apple Mac Log på... 2 Rediger dokumentet Tilføj et tillægsdokument... Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til forfattere og referenter Indhold Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til forfattere og referenter... 1 Generelt... 1 Windows tidligere

Læs mere

Tekniske retningslinjer for opgaveskrivning

Tekniske retningslinjer for opgaveskrivning Tekniske retningslinjer for opgaveskrivning Maj 2013 Social- og sundhedsuddannelsen Randers Indledning Hensigten med Tekniske retningslinjer for opgaveskrivning ved Randers Social- og Sundhedsskole er

Læs mere

FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere.

FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere. IT-intro 9. august 2011 14:56 IT-introduktion på Risskov Gymnasium FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere. Før end man kan logge sig ind

Læs mere

Vejledning til Word på MAC

Vejledning til Word på MAC Nyborg Gymnasium Marts 2016/CN Vejledning til Word på MAC Indholdsfortegnelse Sådan laver du en indholdsfortegnelse 1 Sidenummerering, når udvalgte sider ikke skal nummereres 2 Henvisninger, citater og

Læs mere

Tekniske retningslinjer ved skriftlige produkter ved akademiuddannelserne. UCN act2learn

Tekniske retningslinjer ved skriftlige produkter ved akademiuddannelserne. UCN act2learn Tekniske retningslinjer ved skriftlige produkter ved akademiuddannelserne UCN act2learn Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Layout... 3 3. Kildehenvisning / referering... 4 3.1 Harvard systemet...

Læs mere

Vigtige funktioner i Word 2003

Vigtige funktioner i Word 2003 Vigtige funktioner i Word 2003 Indhold Husk... 2 Skrifttype... 2 Skriftstørrelse... 3 Overskrifter... 4 Andre vigtige funktioner... 5 Margen... 6 Linjeafstand... 7 Ordoptælling... 8 Sidetal... 10 Sidehoved

Læs mere

SIGIL Sådan opretter du en e- bog Step by Step

SIGIL Sådan opretter du en e- bog Step by Step SIGIL Sådan opretter du en e- bog Step by Step Af Gitte Winter Graugaard Nov. 2013, Sigil version 0.7.2 1 Her følger en intro skridt for skridt til at oprette en e- bog i SIGIL og publicere den på SAXO

Læs mere

Tips til siden Slægtstræ

Tips til siden Slægtstræ Tips til siden Slægtstræ Indholdsfortegnelse Indledning 1 Kom godt i gang 1 Kildecitater og links til online arkivalier: 5 Familier 9 Export, import og backup: 10 Folketællinger: 10 Om noter og rapporter

Læs mere

VEJLEDNING I INFORMATIONSKOMPETENCE

VEJLEDNING I INFORMATIONSKOMPETENCE VEJLEDNING I INFORMATIONSKOMPETENCE Version 2.0 August 2013 OPGAVEN STARTES INFORMATIONSSØGNING KILDEKRITIK OPGAVESKRIVNING KILDEHENVISNINGER LITTERATURLISTE OPGAVEN AFLEVERES Indholdsfortegnelse INFORMATIONSKOMPETENCE...

Læs mere

Modul 2 - Computerens drev og tekstbehandling. Computerens netværksdrev og mappen dokumenter

Modul 2 - Computerens drev og tekstbehandling. Computerens netværksdrev og mappen dokumenter IT-Brugerkursus Modul 2 - Computerens drev og tekstbehandling Indholdsfortegnelse Computerens netværksdrev og mappen dokumenter Oprettelse af mapper Navngivning og omdøbning af mapper Sletning af mapper

Læs mere

Retningslinjer for opgaveskrivning Oktober 2018

Retningslinjer for opgaveskrivning Oktober 2018 Retningslinjer for opgaveskrivning Oktober 2018 INDHOLD Generelle krav... 2 Formelle krav til opgaven... 2 Opgavens forside... 2 Forbeholdserklæring... 2 Opgavens sidelayout... 3 Kildehenvisninger... 3

Læs mere

SSO-OPSKRIFTEN. Alle dele er lige vigtige for at lave den perfekte kagedej. Indhold

SSO-OPSKRIFTEN. Alle dele er lige vigtige for at lave den perfekte kagedej. Indhold SSO-OPSKRIFTEN I SSO-opskriften kan du læse om de forskellige ingredienser, som du skal bruge for at lave din større skriftlige opgave i forbindelse med din HF, og hvad kravene til ingredienserne er. Alle

Læs mere

Større Skriftlig Opgave SSO

Større Skriftlig Opgave SSO Større Skriftlig Opgave SSO Opgavebesvarelsen har et omfang på 10-15 sider a 2400 enheder (ink. Mellemrum). Forside, indholdsfortegnelse, noter, litteraturliste, figurer, tabeller og lign materiale medregnes

Læs mere

Dansk- og historieopgaven i 1g

Dansk- og historieopgaven i 1g Vejledning til opgaven i dansk og historie på Virum Gymnasium 2018 Du skal foråret 2018 skrive en opgave i dansk og historie. Rammerne for opgaven beskrives i det følgende: FORMÅL: Opgaven skrives i dansk

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Et lille skriv. Indholdsfortegnelse og noter i Word

Et lille skriv. Indholdsfortegnelse og noter i Word Et lille skriv om Indholdsfortegnelse og noter i Word 2018 Indhold Overskriftstypografi... 3 Overskriftstypografier findes på hjemfanen... 3 Oprettelse af ny typologi... 3 Indholdsfortegnelse... 5 APA

Læs mere

Akademiuddannelser. Vejledning i kildehenvisninger.

Akademiuddannelser. Vejledning i kildehenvisninger. Akademiuddannelser Vejledning i kildehenvisninger. INDHOLD INDLEDNING... 3 KILDEHENVISNINGER... 3 SAMME KILDE LIGE EFTER HINANDEN:... 4 HENVISES DER TIL FLERE SIDER SKAL DER SKRIVES:... 4 CITATER... 4

Læs mere

Registrering af udklip i Arkibas (U-signatur)

Registrering af udklip i Arkibas (U-signatur) Udklip Afsnit 5.1 Registrering af udklip i Arkibas (U-signatur) Følgende udklip registreres i Arkibas under Enkelte artikler (U-signatur): Udklip fra aviser, blade bøger osv. som arkivet selv ejer. Udklip

Læs mere

BRUG HOVEDET! -SØG ORDENTLIGT PÅ NETTET

BRUG HOVEDET! -SØG ORDENTLIGT PÅ NETTET BRUG HOVEDET! -SØG ORDENTLIGT PÅ NETTET MINDSPOT.dk Redaktion: Mindspot Layout: IT & Kommunikation Tryk: Lasertryk Borgerservice og Biblioteker Hovedbiblioteket Møllegade 1, 8000 Århus C +45 8940 9274

Læs mere

Indhold. 1. Adgang og afslutning

Indhold. 1. Adgang og afslutning 1 Indhold 1. Adgang og afslutning 2. Menupunkter 3. Tekst 4. Billeder 5. Video 6. Lyd 7. Bannere 8. Bokse 9. Dokumenter 10. Links 11. Iframe 12. Markedspladsen 13. Nyheder 14. Job 15. Kalender 16. Selvbetjeningsbjælken

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE University College Lillebælt. Formalia ved opgaveskrivning

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE University College Lillebælt. Formalia ved opgaveskrivning SYGEPLEJERSKEUDDAELSE University College Lillebælt Formalia ved opgaveskrivning Indhold 1 Formalia ved opgaveskrivning... 3 2 Layout... 3 3 Opbygning... 3 4 Aflevering... 5 5 Sanktioner... 5 6 Litteraturliste...

Læs mere

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Indhold Generelt... 1 Windows tidligere versioner... 1 Windows 10... 2 Apple Mac... 2 Log på... 2 Rediger dokumentet... 2 Tilføj et

Læs mere

VEJLEDNING TIL REFERENCEHÅNDTERINGSSYSTEMET

VEJLEDNING TIL REFERENCEHÅNDTERINGSSYSTEMET VEJLEDNING TIL REFERENCEHÅNDTERINGSSYSTEMET Forsvarets Bibliotekscenter Anita Elleby Pia Vang Hansen Juli 2016 Vi håber, at du vil få glæde af denne vejledning til referencehåndteringssystemet Zotero.

Læs mere

Generelle krav til skriftlige opgavebesvarelser

Generelle krav til skriftlige opgavebesvarelser Studienævn for Erhvervsøkonomi i Slagelse Generelle krav til skriftlige opgavebesvarelser Dette skrift indeholder de gældende regler for udformning af skriftlige opgavebesvarelser, der afleveres i rapportform.

Læs mere

Formålet med undervisning fra mediateket er at styrke elevernes informationskompetence, således de bliver i stand til:

Formålet med undervisning fra mediateket er at styrke elevernes informationskompetence, således de bliver i stand til: Informationssøgning Mediateket ved Herningsholm Erhvervsskole er et fagbibliotek for skolens elever og undervisere. Her fungerer mediateket ikke blot som bogdepot, men er et levende sted, som er med til

Læs mere

Praktiske råd vedrørende udformningen af SRP

Praktiske råd vedrørende udformningen af SRP Praktiske råd vedrørende udformningen af SRP Du skal nu skrive dit studieretningsprojekt. Formålet med din SRP er formidling af faglig viden til dine vejledere og en censor. Derfor er det vigtigt, at du

Læs mere

Tips og tricks til Arkibas

Tips og tricks til Arkibas Tips og tricks til Arkibas 0. Login, brugerprofil og log ud 0.1 Login 0.2 Brugerprofil 0.3 Log ud 1. Registrering 1.1. Åbn nyt vindue (Ctrl + klik ) herunder oprette fotograf eller placering 1.2. Tagging

Læs mere

Yderligere fire personer er tildelt brugernavn og adgangskode og kan foretage uploadning og andre ændringer af hjemmesiden

Yderligere fire personer er tildelt brugernavn og adgangskode og kan foretage uploadning og andre ændringer af hjemmesiden Uploadning af filer til NMF hjemmeside Kai Sørensen, 18. juni 2013 Forord Den daglige vedligeholdelse af hjemmesiden foretages af: Kai Sørensen Frem 41 DK 2800 Lyngby e-mail: kai.sorensen@newmail.dk tel.:

Læs mere

Spil og svar. Journal nr. 13.12.599. Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive

Spil og svar. Journal nr. 13.12.599. Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive Journal nr. 13.12.599 Spil og svar Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive E-mail: programdatateket@viauc.dk Web: http://www.programdatateket.dk Kolofon HVAL-vejledning Spil og svar

Læs mere

Manual til WordPress CMS

Manual til WordPress CMS Manual til WordPress CMS 1. Log ind på din Wordpress-side For at arbejde på din hjemmeside skal du først logge ind på administrationsdelen. Muligvis har du et direkte link på siden. Ellers er adressen

Læs mere

Vejledning til Word på PC

Vejledning til Word på PC Nyborg Gymnasium Marts 2016/CN Vejledning til Word på PC Indholdsfortegnelse Sådan laver du en indholdsfortegnelse... 2 Sidenummerering, når udvalgte sider ikke skal nummereres... 3 Henvisninger, citater

Læs mere

Modul 16, Word 5 Felter, tabeller og breve

Modul 16, Word 5 Felter, tabeller og breve 60+Bornholm Videregående pc-vejledning Modul 16, Word 5 Felter, tabeller og breve Felter Et felt er et område i dokumentteksten, hvor der automatisk indsættes en værdi. Eksempler: Aktuelle sidenummer eller

Læs mere

- A) Overskrift Hvis du ikke kan finde på en oplagt overskrift lige nu, så skriv bare et eller andet. Du kan redigere i det senere:

- A) Overskrift Hvis du ikke kan finde på en oplagt overskrift lige nu, så skriv bare et eller andet. Du kan redigere i det senere: Sådan opretter du en nyhed 1. Klik på Log ind: 2. Skriv dit netværksid og din adgangskode og klik igen på Log ind: 3. Klik på Opret nyhed: 4. Nu åbner din editor. TIP: Det er hensigtsmæssigt at arbejde

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 3 Log ind... 3 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 4 Opret ny artikel... 8 a) Skriv direkte i tekstfelt... 9 b) Indsæt tekst

Læs mere

STANDARD FOR OPGAVESKRIVNING. VIA University College Psykomotorikuddannelsen i Randers

STANDARD FOR OPGAVESKRIVNING. VIA University College Psykomotorikuddannelsen i Randers STANDARD FOR OPGAVESKRIVNING VIA University College Psykomotorikuddannelsen i Randers August 2010 Normalside Omfang Skrifttype Opsætning Indholdsfortegnelse Opbygning En normalside er defineret som 2400

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Manuskriptvejledning pr. 2015 Bachelorprisen

Manuskriptvejledning pr. 2015 Bachelorprisen Manuskriptvejledning pr. 2015 Bachelorprisen Fremsendelse af artikel Artikler skrevet på baggrund af bachelorprojekter, der er afleveret og bestået på det annoncerede tidspunkt, kan deltage i konkurrencen

Læs mere

Opgave: Digitalisering af et dokument

Opgave: Digitalisering af et dokument Denne opgave omhandler digitaliseringen af et Veje i Frederikssund Kommune. I opgaven gennemgås følgende: Oprettelse af mapper og sider på hjemmesiden Indsættelse af tekst, billeder, links til PDF og hjemmesider

Læs mere

Heldigvis har systemet indbygget en hjælp, som man kan benytte, hvis denne vejledning ikke berører det opståede problem.

Heldigvis har systemet indbygget en hjælp, som man kan benytte, hvis denne vejledning ikke berører det opståede problem. Indhold Introduktion...2 Hjælp...2 Office knappen...2 Menulinjen...3 Fast værktøjslinje Hurtig adgang...3 Menupunkter...4 Startside...4 Indsæt...5 Sidelayout...5 Referencer...6 Forsendelser...6 Gennemse...6

Læs mere

7DVWHYHMOHGQLQJ#²#,QWHUQHW#([SORUHU

7DVWHYHMOHGQLQJ#²#,QWHUQHW#([SORUHU 7DVWHYHMOHGQLQJ#²#,QWHUQHW#([SORUHU,QGKROGVIRUWHJQHOVH BROWSEREN - DE VIGTIGSTE FUNKTIONER OG BEGREBER.... 2 TILPAS BROWSEREN... 3 GÅ DIREKTE TIL EN KENDT ADRESSE... 5 LAV ET BOGMÆRKE... 6 ORGANISÉR DINE

Læs mere

Manuskriptvejledning De Studerendes Pris

Manuskriptvejledning De Studerendes Pris Fremsendelse af artikel Artikler skrevet på baggrund af bachelorprojekter, der er afleveret og bestået i det annoncerede tidsrum, kan deltage i konkurrencen om De Studerendes Pris. Det er kun muligt at

Læs mere

Større skriftlig opgave i word

Større skriftlig opgave i word 2018 Større skriftlig opgave i word Sådan du laver indholdsfortegnelse, sidetal, litteraturliste mv. til din skriftlige opgave Tina Haahr Andersen VUF 06-12-2018 Indholdsfortegnelse Sådan opretter du en

Læs mere

IT-manual August 2014

IT-manual August 2014 IT-manual August 2014 Indhold IT-pixibog Opgave i brug af Lectio At skrive store opgaver i Word Opgave i at bruge Words specialfunktioner 1 IT-pixibog Skolens computere - låner jeg en computer? - hente

Læs mere

REDAKTIONELLE RETNINGSLINJER FOR OPGAVESKRIVNING

REDAKTIONELLE RETNINGSLINJER FOR OPGAVESKRIVNING REDAKTIONELLE RETNINGSLINJER FOR OPGAVESKRIVNING Januar 2007 Journalnr. 7-16-28-00-06/7330 Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle 1 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Formål...3 Layout...3 Sideopsætning...3

Læs mere

Din guide til at skrive akademiske opgaver & Formalia og retningslinjer

Din guide til at skrive akademiske opgaver & Formalia og retningslinjer Din guide til at skrive akademiske opgaver & Formalia og retningslinjer UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Business Event, Oplevelse og Turisme Finans og Økonomi Salg, Marketing og Forretningsudvikling

Læs mere

Brugervejledning til FOKUSpartnere

Brugervejledning til FOKUSpartnere Indholdsfortegnelse LOGIN 3 GENERELT 3 BRUGERVEJLEDNING 4 VIRKSOMHEDSPROFIL 4 1) Virksomhedsnavn 6 2) Beskrivelse af virksomheden 6 3) Generel information 6 4) Yderligere information 6 5) Kontaktpersoner

Læs mere

Google Scholar. Søgning. Udgiver Google

Google Scholar. Søgning. Udgiver Google Find vejen frem VIA University College Dato: 1. august 2019 Ulla Buch Nilson, VIA Biblioteker Google Scholar Søgning Udgiver Google Indhold Google Scholar er et søgeværktøj til at finde videnskabelig litteratur.

Læs mere

Om henvisninger (fodnoter og litteraturliste)

Om henvisninger (fodnoter og litteraturliste) Om henvisninger (fodnoter og litteraturliste) Henvisninger, fodnoter og litteraturlister er noget af det vigtigste i akademisk arbejde. Det fortæller din læser hvor du ved noget fra. Derfor skal det naturligvis

Læs mere

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STUDIERETNINGSOPGAVEN (SRO) Vejledning til eleverne om SRO i 2.g

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STUDIERETNINGSOPGAVEN (SRO) Vejledning til eleverne om SRO i 2.g TÅRNBY GYMNASIUM & HF STUDIERETNINGSOPGAVEN (SRO) Vejledning til eleverne om SRO i 2.g Studieretningsopgaven (SRO) i 2g Denne orientering indeholder følgende: 1. Kort orientering om rammerne for opgaven

Læs mere

Læg mærke til, at der ikke er fødder på ovenstående bogstaver, og at de derfor er meget letlæselige på computerskærmen.

Læg mærke til, at der ikke er fødder på ovenstående bogstaver, og at de derfor er meget letlæselige på computerskærmen. Typografier I nedenstående guide bliver du rustet til at vurdere hvilke skrifttyper der kan være passende til dit projekt. Afsnittet vil være delt op i skrifttyper passende til computerskærmen og til papir.

Læs mere

Indholdsfortegnelse Opret engelsk version af hjemmesiden... 2

Indholdsfortegnelse Opret engelsk version af hjemmesiden... 2 Indholdsfortegnelse Opret engelsk version af hjemmesiden... 2 Indledning:... 2 Metode 1 en samling af sider, med kun en engelsk version:... 3 Metode 2 Eksisterende sider med både en dansk og en engelsk

Læs mere

Adgang til Regionslicenser via DEFFnet for ansatte ved psykiatrien i Region Midtjylland.

Adgang til Regionslicenser via DEFFnet for ansatte ved psykiatrien i Region Midtjylland. Adgang til Regionslicenser via DEFFnet for ansatte ved psykiatrien i Region Midtjylland. https://rmidt.tdnetdiscover.com/ Karen Rodriquez Sigaard og Helene Sognstrup, AU Library, Sundhedsvidenskab kts@kb.dk

Læs mere

Sådan undgår du at blive. taget for eksamenssnyd.

Sådan undgår du at blive. taget for eksamenssnyd. Studienævn for International Virksomhedskommunikation Sådan undgår du at blive taget for eksamenssnyd! Hver eneste eksamenstermin bliver nogle IVK-studerende indberettet til universitetets rektor for at

Læs mere

- 1) Overskrift Hvis du ikke kan finde på en oplagt overskrift lige nu, så skriv bare et eller andet. Du kan redigere i det senere:

- 1) Overskrift Hvis du ikke kan finde på en oplagt overskrift lige nu, så skriv bare et eller andet. Du kan redigere i det senere: Sådan opretter du en nyhed med tilknyttede materialer 1. Klik på Log ind: 2. Skriv dit netværksid og din adgangskode og klik igen på Log ind: 3. Klik på Opret nyhed: 4. Nu åbner din editor. Det er hensigtsmæssigt

Læs mere

Oversigt over vigtige felter i en kildeangivelse.

Oversigt over vigtige felter i en kildeangivelse. Oversigt over vigtige felter i en kildeangivelse. * Year* * Editor* Book * Place Published* Publisher* Pages(*) ISBN(*) Keywords Abstract Notes Research notes URL(* kun websites) File attachments * Obligatoriske

Læs mere

Referencehåndtering og APA: Få styr på det grundlæggende

Referencehåndtering og APA: Få styr på det grundlæggende Referencehåndtering og APA: Få styr på det grundlæggende Hvad er en referencestandard? Et sæt regler, der beskriver, hvilke oplysninger der skal med om hver enkelt kilde i opgaven, og i hvilken rækkefølge

Læs mere

Opret aktiviteter LEJERBO.DK OPRET AKTIVITETER PÅ AKTIVITETSLISTE

Opret aktiviteter LEJERBO.DK OPRET AKTIVITETER PÅ AKTIVITETSLISTE 1 Opret aktiviteter TIPS: Du kan bruge en aktivitetsliste til at vise en række datostyrede aktiviteter i jeres afdeling eller udlejning af jeres fælleshus. Du behøver ikke sætte billede på, eller tekst,

Læs mere

Generelle krav til skriftlige opgavebesvarelser

Generelle krav til skriftlige opgavebesvarelser Generelle krav til skriftlige opgavebesvarelser Dette skrift indeholder de gældende regler for udformning af skriftlige opgavebesvarelser, der afleveres i rapportform. Reglerne i skriftet er gældende for

Læs mere

Opret en side/artikel og rediger din side

Opret en side/artikel og rediger din side 1 Opret en side/artikel og rediger din side Tips! Når du skal opbygge din hjemmeside og oprette sider og lægge indhold ind, så kig her. Nogle gange har vi oprettet nogle sider på forhånd, andre gange skal

Læs mere

Vejledning til. Svejsevisitering. Oprettelse af kursister i testsystemet... 2. Opret Booking... 5. Kursisten tager test... 10

Vejledning til. Svejsevisitering. Oprettelse af kursister i testsystemet... 2. Opret Booking... 5. Kursisten tager test... 10 Kompetencecenter for e-læring Det Nationale Videncenter for e-læring Vejledning til Svejsevisitering Indhold Oprettelse af kursister i testsystemet... 2 Opret Booking... 5 Kursisten tager test... 10 Læreren

Læs mere

Retningslinjer for manuskripter til Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke

Retningslinjer for manuskripter til Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke Retningslinjer for manuskripter til Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke Version 2.1 (april 2016) Redaktionen vil være taknemmelig for, om tidsskriftets artikelforfattere gør sig bekendt med og følger

Læs mere

RefWorks - One Line/Cite View

RefWorks - One Line/Cite View RefWorks - One Line/Cite View Indhold Indsæt referencer i et dokument... 2 Formater dokument og indsæt bibliografi... 4 Modificer en reference i teksten... 6 Tilføj tidsskriftsspecifikke output styles...

Læs mere

DET NYE ARKIVALIERONLINE

DET NYE ARKIVALIERONLINE Hurtige tips & tricks til DET NYE ARKIVALIERONLINE - især om folketællinger Hvorfor nyt Arkivalieronline (AO)? Vi har været nødt til at sætte den nye arkivalieronline i drift nu. Grunden er, at systemerne

Læs mere

AALBORGHUS GYMNASIUM TIL SKRIFTLIGE OPGAVER & AKADEMISK SKRIVNING

AALBORGHUS GYMNASIUM TIL SKRIFTLIGE OPGAVER & AKADEMISK SKRIVNING AALBORGHUS GYMNASIUM TIL SKRIFTLIGE OPGAVER & AKADEMISK SKRIVNING Indhold Formål... 2 Layout... 2 Hvordan laver man citater?... 2 Kortere citater... 2 Længere citater... 3 Når man udelader ord og sætninger

Læs mere

Google websites. https://sites.google.com. Pædagogiske og didaktiske mål

Google websites. https://sites.google.com. Pædagogiske og didaktiske mål Google websites https://sites.google.com Pædagogiske og didaktiske mål Et værktøj til at samle og dele klassens materialer og noter på ét sted med mulighed for et lækkert layout. Der kan lægges dokumenter

Læs mere

Tilpas: Hurtig adgang

Tilpas: Hurtig adgang Tilpas: Hurtig adgang Genveje, Se skærmtips Se tips Hold alt tasten nede. Og brug bogstaver Word Fanen Filer PDF dokument Brug skabelon Visninger Husk Luk ved fuldskærmsvisning Brug zoom skyder Marker,

Læs mere

Formalia AT 2 på Svendborg Gymnasium og HF

Formalia AT 2 på Svendborg Gymnasium og HF Formalia AT 2 på Svendborg Gymnasium og HF AT 2 ligger lige i foråret i 1.g. AT 2 er det første AT-forløb, hvor du arbejder med et skriftligt produkt. Formål Omfang Produktkrav Produktbedømmelse Opgavens

Læs mere