Funktioner i IUCLID Cloud

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Funktioner i IUCLID Cloud"

Transkript

1 IUCLID 6 er udviklet af Det Europæiske Kemikalieagentur i samarbejde med OECD. Juridisk meddelelse Oplysningerne i dette dokument udgør ikke juridisk rådgivning. Brugeren har fortsat det fulde ansvar for, hvordan oplysningerne bruges. Det Europæiske Kemikalieagentur påtager sig intet ansvar for, hvordan oplysningerne i dette dokument anvendes. Dette er en oversættelse til arbejdsbrug af et dokument, som oprindeligt blev udarbejdet på engelsk. Bemærk venligst, at kun den engelske udgave, som også findes på IUCLID Cloudwebstedet, er originaludgaven. Titel: IUCLID Cloud's funktionaliteter Udgivelsesdato: Sprog: da Det Europæiske Kemikalieagentur, 2017 Forside Det Europæiske Kemikalieagentur Gengivelse er tilladt, hvis kilden angives i følgende form: "Kilde: Det Europæiske Kemikalieagentur, og det meddeles skriftligt til ECHA's kommunikationsafdeling (publications@echa.europa.eu). Dette dokument vil foreligge på følgende 23 sprog: bulgarsk, kroatisk, tjekkisk, dansk, nederlandsk, engelsk, estisk, finsk, fransk, tysk, græsk, ungarsk, italiensk, lettisk, litauisk, maltesisk, polsk, portugisisk, rumænsk, slovakisk, slovensk, spansk og svensk Spørgsmål eller bemærkninger i forbindelse med dette dokument bedes fremsendt til ECHA med angivelse af ovenstående reference og udstedelsesdato og ved brug af kontaktformularen på nedenstående adresse: Det Europæiske Kemikalieagentur Postadresse: P.O. Box 400, FI Helsinki, Finland Besøgsadresse: Annankatu 18, Helsinki, Finland

2 Side 1 1. Almindelige funktioner i grænsefladen Følgende funktioner bruges i hele grænsefladen Flag Individuelle felter og grupper af felter kan markeres med et flag. Der er som standard ikke aktiveret et flag. Et enkelt flag kan indikere både fortrolighed og/eller en tilknytning til et specifikt regulatorisk program Fanen TOC (Indholdsfortegnelse) i navigationspanelet Fanen med betegnelsen TOC (Indholdsfortegnelse) vises for Substance (Stof), Mixture/Product (Blanding/Produkt) og Template (Skabelon), når et dokument er åbent. TOC svarer til trævisningen i IUCLID 5, som viser opbygningen af data i dokumentet og giver adgang til de forskellige afsnit. I IUCLID 6 er felterne fra OECD's harmoniserede skabeloner og forskellige lovgivningsspecifikke afsnit dog opdelt i henhold til lovgivning, hvilket ikke medtager en række afsnit, som benævnes CORE eller IUCLID CORE. For eksempel for indsendelsestype REACH Registration tonnes (REACH registrering tons), hvis et Site (Produktionssted) føjes til afsnittet 3.3 Sites (3.3 Produktionssteder), vises det under complete table of contents (udfyld indholdsfortegnelse) i CORE / section 3.3 Sites (CORE/afsnit 3.3 Produktionssteder). Det samme gælder indsendelsestypen REACH Registration tonnes (REACH registrering tons), hvis der tilføjes et undersøgelsesresumé af effektparametre til afsnit Short-term toxicity to fish ( Korttidstoksicitet i fisk), vises det under OECD i den harmoniserede skabelon C Effects on biotic systems, section 41 Short-term toxicity to fish (C Påvirkninger på biotiske systemer, afsnit 41, korttidstoksicitet i fisk) Post til undersøgelse af effektparametre Alle poster under OECD harmoniserede skabeloner er endpoint study records (poster til undersøgelse af effektparametre). f.eks. OECD / A Physico... / 2 Melting point Resumé af effektparametre Under CORE afsnit 4-7 er alle poster resuméer af effektparametre. f.eks. CORE / 4 Physico... / 4.2 Melting point Hvis der oprettes en post til undersøgelse af effektparametre under OECD, og der oprettes et resumé af effektparametre under CORE for det samme afsnit, vises begge, når dette afsnit vises for en bestemt lovgivning.

3 Side Post Hvis en record (post) indeholder data, som ikke kan beskrives som en endpoint study (undersøgelse af effektparametre), kaldes den blot en post. Under EU_REACH og EU_BPR er alle optegnelser poster. f.eks. CORE Resumé Et summary (resumé) refererer i modsætning til et endpoint summary (Resumé af effektparametre) kun til records (poster), ikke endpoint study records (poster til undersøgelse af effektparametre) Fast post Der oprettes en fixed record (fast post) i et afsnit, hvor der kun kan være én record (post). Der kan i alle andre afsnit være mere end én optegnelse. f.eks. CORE 1.1 Identification Filtrér indholdsfortegnelsen (TOC) Filter (Filtrer) er et felt, hvor der kan indtastes et søgeord, som straks anvendes på indholdsfortegnelsen. Enhver node i indholdsfortegnelsen, som indeholder søgeordet et sted i navnet, vises. Dette inkluderer alle poster og resuméer. Indholdsfortegnelse-hierarkiet udvides, så meget som nødvendigt for at vise den/de matchende noder. Mellemrum tolkes bogstaveligt. Der skelnes ikke mellem store og små bogstaver. Søgeordet kan ryddes ved at klikke på ikonet med et kryds, der findes til højre i feltet. Eksemplet nedenfor viser filtrering for afsnitstitler: søgeordet biot viser OECD / C Effect on biotic systems / 56 Biotransformation and kinetics (OECD/C Påvirkning på biotiske systemer/56 Biotransformation og kinetik) søgeordet bioti viser OECD / C Effect on biotic systems (OECD/C Påvirkning på biotiske systemer) 2. Stof Et Substance (Stof) er en softwareenhed i IUCLID, som bruges til lagring af oplysninger om noget, som i en regulatorisk sammenhæng betragtes som et enkelt kemisk stof. Felterne i et Substance (Stof) muliggør registrering af en lang række forskellige oplysninger, som er relevante for reguleringen af kemiske stoffer. Nogle felter er specifikke for bestemte lovgivninger, andre er mere generelle. En beskrivelse af de data, der skal indtastes i alle felterne, ligger uden for rammerne af denne manual. Se de specifikke retningslinjer for den lovgivning, hvor dataene bruges. Felterne er organiseret i en indholdsfortegnelse (TOC).

4 Side Relaterede oplysninger til et stof I afsnit 0 Related information (0 Relaterede oplysninger) til et Substance (Stof) er der underafsnit, som viser hvordan det bestemte Substance (Stof) relaterer til andre specifikke enheder af typen Template (Skabelon), Category (Kategori), Mixture/Product (Blanding/Produkt) og Assessment entity (Vurderingsenhed) Vurderingsenhed Et vurderingsenhedskoncept kan sammenlignes med et papir, som bruges til indpakning af et sæt stofegenskabsdata (på tværs af effektparametre), som bruges til vurderingsformål. Det muliggør definitionen af overensstemmende sæt egenskaber, som er relevante for vurderingen af specifikke sammensætninger/former af stoffet (som markedsføres eller genereres ved brug). Formålet med vurderingsenhedskonceptet er at give brugerne et værktøj, som kan hjælpe dem til at dokumentere komplekse vurderingstilfælde i IUCLID. Når vurderingen er ligetil, er det ikke nødvendigt at bruge et sådant koncept. Hver vurderingsenhed består af et navn, en sammensætning og en liste over relaterede resuméer af effektparametre, som støtter tilstedeværelsen af vurderingsenheden. Vurderingspersonen skal aktivt linke alle poster til undersøgelse af effektparametre, der er relevante for resuméet for et specifikt effektparameter, til selve resuméet. 3. Blanding/Produkt En Mixture/Product (Blanding/Produkt) er en softwareenhed i IUCLID, som bruges til lagring af oplysninger enten om noget, som i en regulatorisk sammenhæng betragtes som en blanding, eller som under biocidforordningen BPR betragtes som et produkt. 4. Skabelon En Template (Skabelon) er en enhed, hvor der kan indsættes data fra flere afsnit i enheden Substance (Stof) eller Mixture/Product (Blanding/Produkt) på én gang uden manuelt at skulle genoprette alle afsnittene hver for sig og indlæse dataene igen. 5. Dossier Et Dossier er en skrivebeskyttet kopi af data lagret i et Substance (Stof) eller en/et Mixture/Product (Blanding/Produkt). Et Dossier bruges typisk til at indsende data til en myndighed for at opfylde en lovmæssig forpligtelse, som f.eks. fra REACH Oprettelse af et dossier Inden der oprettes et Dossier, skal det som minimum sikres, at de obligatoriske data findes i Substance (Stoffet) eller Mixture/Product (Blandingen/Produktet), som Dossier (Dossieret) skal oprettes fra.

5 Side Opbygning af et dossier Et Dossier er en enhed, som indeholder en skrivebeskyttet kopi af data fra et Substance (Stof) eller en/et Mixture/Product (Blanding/Produkt) samt sidehoved-oplysninger og i nogle tilfælde kategorioplysninger. Når der åbnes et dossier fra listen med søgeresultater i Navigation (Navigations) - panelet, vises der en fane med betegnelsen Components (Indholdsstoffer). Der findes under denne fane en trævisning af enhederne i Dossier (Dossieret). Kopien af en enhed i et Dossier har et billede af en hængelås over ikonet for at indikere, at kopien er skrivebeskyttet. Den oprindelige enhed kan stadig åbnes, men der er ikke noget link mellem den og kopien i Dossier (Dossieret). Som standard vil trævisningen være helt skjult og kun vise Substance (Stoffet) eller Mixture/Product (Blandingen/Produktet) fra hvilken/hvilket Dossier (Dossieret) blev oprettet og den Legal entity (Juridiske enhed), som User (Brugeren) var tilknyttet, da Dossier (Dossieret) blev oprettet. Den juridiske enhed definerer ejeskabet af Dossier (Dossieret). 6. Juridisk enhed En Legal entity (Juridisk enhed) er en enhed, som bruges til at indikere juridisk ejerskab af andre enheder. Den kan være forbundet med forskellige enheder, som f.eks. Substance (Stof). 7. Juridisk enheds produktionssted En Legal entity site (Juridisk enheds produktionssted) er en enhed, som bruges til at tilknytte en Legal entity (Juridisk enhed) og dennes forbundne enheder til en fysisk adresse. Dette kan have vigtige juridiske implikationer, især hvor dette involverer/gælder landet. En Legal entity site (Juridisk enheds produktionssted) skal have et navn og skal være tilknyttet en Legal entity (Juridisk enhed). 8. Referencestof Et Reference substance (Referencestof) er en enhed, som bruges til at definere en bestemt molekylstruktur, eller et smalt område af molekylstrukturer på en sådan måde, at definitionen kan bruges igen. Et Reference substance (Referencestof) indeholder kemiske identiteter og strukturoplysninger. Der er f.eks. typisk en en-til-en relation mellem Reference substance (Referencestoffet) og EC-nummeret. Der kan henvises til et enkelt Reference substance (Referencestof) fra flere enheder, overalt hvor en kemisk identitet skal defineres, for eksempel i en bestanddel af et Substance (Stof). Brugen af Reference substances (Referencestoffer) er effektiv, fordi nogle kemiske stoffer hyppigt forekommer på tværs af flere Substances (Stoffer) og Mixture/Products (Blandinger/Produkter). Derudover kan Reference substances (Referencestoffer) deles og udveksles blandt forekomster og brugere af IUCLID. Der kan hentes en samling Reference substance (Referencestof) -enheder gratis på IUCLID 6-websitet under afsnittet Support / Get Reference Substances (Support/Hent referencestoffer). Hvis det ønskede Reference substance (Referencestof) ikke er tilgængeligt på websitet, eller hvis du skulle foretrække det, kan der oprettes et Reference substance (Referencestof) i IUCLID.

6 Side Fortegnelse Et Reference substance (Referencestof) skal som minimum have defineret et navn. Navnet er ofte det samme som en optegnelse i en fortegnelse, som f.eks. EF-fortegnelsen, men det behøver det ikke at være. Hvis der ikke oprettes et link til en fortegnelse, kan der gives en grund og en begrundelse under No inventory information available (Ingen tilgængelige fortegnelsesoplysninger) Referencestofoplysninger Reference substance information (Referencestofoplysninger) er en samling felter, som indeholder id'er for Reference substance (Referencestoffet) og hermed forbundne substances (Stoffer). Identifikatorer indtastes her sammen med et eventuelt link til en fortegnelse. Der kan i feltet identifiers of related substances (identifikatorer for relaterede stoffer) oprettes en blok pr. relateret stof. I blokken findes feltet Relation (Forhold), hvor forholdet kan beskrives. Der kan tilføjes et enkelt flag til alle Reference substance information (Referencestofoplysninger), f.eks. for fortrolighed Molekyl- og strukturoplysninger I Molecular and structural information (Molekyl- og strukturoplysninger) indtastes molekylformlen, molekylvægten, og der overføres et billede, som viser strukturen i enten JPEG-, GIF- eller PNGformat. Der kan i feltet molecular formula (molekylformel) indtastes tekst, men ingen tegn i sænket skrift, f.eks. vil ethan være C2H4. Der kan tilføjes et enkelt flag til alle Molecular and structural information (Molekyl- og strukturoplysninger), f.eks. for fortrolighed. 9. Kontakter En Contact (Kontakt) er en enhed, hvor en bestemt persons kontaktoplysninger registreres. Den kan også bruges til at registrere noget om en persons rolle i en proces, f.eks. som den kompetente person, der er ansvarlig for et sikkerhedsdatablad (SDS). Der kan oprettes link fra flere andre enheder til en Contact (Kontakt), f.eks. fra en Legal entity (Juridisk Enhed). Brug af Contacts (Kontakter) overflødiggør gentagen indtastning af oplysninger, hvor en bestemt person er involveret på tværs af flere processer og Substances (Stoffer). De indbyggede typer kontakter inkluderer competent person responsible for the SDS (kompetent person med ansvaret for SDS), emergency contact (kontakt ved nødstilfælde), substance manager (stof-manager) og toxicologist (toksikolog). 10. Kemiske fortegnelser Chemical inventories (Kemiske fortegnelser) bruges til i IUCLID at give adgang til fortegnelser med oplysninger om kemisk identitet, som ikke stammer fra IUCLID. Der kan oprettes et link fra

7 Side 6 et Reference substance (Referencestof) til en optegnelse i en Chemical inventory (Kemisk fortegnelse) for at give oplysninger om kemisk identitet i et standardformat. IUCLID 6 leveres med EF-fortegnelsen. EF-fortegnelsen indeholder kemiske id'er, som f.eks. EFnumre, CAS-numre og molekylformler. 11. Litteraturhenvisning En Literature reference (Litteraturhenvisning) er en enhed, som identificerer et bestemt dokument, som indeholder oplysninger om et Substance (Stof) eller en/et Mixture/Product (Blanding/Produkt). Det eneste obligatoriske felt er titlen, men der er også flere andre felter, som lader en læser finde dokumentet uden for IUCLID. Der kan oprettes et link til en Literature reference (Litteraturhenvisning) fra en post til undersøgelse af effektparametre i en harmoniseret skabelon. Linket oprettes fra feltet data source (datakilde).

Funktioner i IUCLID 6

Funktioner i IUCLID 6 Funktioner i IUCLID 6 Funktioner i IUCLID 6 Side 1 1. Almindelige funktioner i grænsefladen Følgende funktioner bruges i hele grænsefladen. 1.1. Flag Individuelle felter og grupper af felter kan markeres

Læs mere

Funktioner i IUCLID 6

Funktioner i IUCLID 6 Side i IUCLID 6 er udviklet af Det Europæiske Kemikalieagentur i samarbejde med OECD. Juridisk meddelelse Oplysningerne i dette dokument udgør ikke juridisk rådgivning. Brugeren har fortsat det fulde ansvar

Læs mere

REACH-IT - Industriens brugermanual

REACH-IT - Industriens brugermanual REACH-IT - Industriens brugermanual Del 9 Avanceret søgning 2 REACH-IT Industriens brugermanual Version: 2.0 Version Ændringer 2.0 Juli 2012: Dokument i nyt layout, links og tal opdateret Nyt kapitel om

Læs mere

Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0018 Offentligt

Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0018 Offentligt Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0018 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 26.1.2015 COM(2015) 18 final 2015/0011 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske

Læs mere

Indhold. Indledning. Oversigt over indsendelse af dossier (IUCLID 5) Oversigt over indsendelse af dossier (REACH-IT) Spørgsmål og svar

Indhold. Indledning. Oversigt over indsendelse af dossier (IUCLID 5) Oversigt over indsendelse af dossier (REACH-IT) Spørgsmål og svar Indhold Indledning Oversigt over indsendelse af dossier (IUCLID 5) Oversigt over indsendelse af dossier (REACH-IT) Spørgsmål og svar Konklusioner og fremtidige webinarer http://echa.europa.eu 1 Oversigt

Læs mere

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 13. juni 2005 (OR. en) 9645/05 CAB 22 JUR 229 OC 407

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 13. juni 2005 (OR. en) 9645/05 CAB 22 JUR 229 OC 407 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 13. juni 2005 (OR. en) 9645/05 22 JUR 229 OC 407 RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: Rådets forordning om ændring af forordning nr. 1 af 15. april 1958

Læs mere

Oprettelse og indsendelse af et dossier

Oprettelse og indsendelse af et dossier Oprettelse og indsendelse af et dossier Mike RASENBERG Registrering & IT-redskaber Webinar for ledende registranter Forretningsregler 22. april 2010 Arbejdsgang hovedpunkterne i registrering I 1 Den ledende

Læs mere

15410/17 SDM/cg DGC 1A

15410/17 SDM/cg DGC 1A Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. maj 2018 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0319 (NLE) 15410/17 COLAC 144 WTO 329 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: Tredje tillægsprotokol

Læs mere

AquaLingua. Brugervejledning

AquaLingua. Brugervejledning AquaLingua Brugervejledning Introduktion Adgang via tema Adgang via søgning Se billeder 1/6 Introduktion AquaLinguas hjemmeside giver brugeren adgang til at se et billede med betegnelser/beskrivelser på

Læs mere

KONGERIGET BELGIEN, REPUBLIKKEN BULGARIEN, DEN TJEKKISKE REPUBLIK, KONGERIGET DANMARK, FORBUNDSREPUBLIKKEN TYSKLAND, REPUBLIKKEN ESTLAND, IRLAND,

KONGERIGET BELGIEN, REPUBLIKKEN BULGARIEN, DEN TJEKKISKE REPUBLIK, KONGERIGET DANMARK, FORBUNDSREPUBLIKKEN TYSKLAND, REPUBLIKKEN ESTLAND, IRLAND, PROTOKOL OM ÆNDRING AF PROTOKOLLEN OM OVERGANGSBESTEMMELSER, DER ER KNYTTET SOM BILAG TIL TRAKTATEN OM DEN EUROPÆISKE UNION, TIL TRAKTATEN OM DEN EUROPÆISKE UNIONS FUNKTIONSMÅDE OG TIL TRAKTATEN OM OPRETTELSE

Læs mere

Klassificering og mærkning i registreringsdossierer

Klassificering og mærkning i registreringsdossierer Klassificering og mærkning i registreringsdossierer Hvordan du udfylder punkterne om klassificering og mærkning i registreringsdossieret i IUCLID 5 Webinar for ledende registranter 9. april 2010 Terhi

Læs mere

DET EUROPÆISKE MILJØAGENTUR ANSØGNINGSSKEMA

DET EUROPÆISKE MILJØAGENTUR ANSØGNINGSSKEMA DET EUROPÆISKE MILJØAGENTUR ANSØGNINGSSKEMA (Alle spørgsmål skal besvares. Hvor det er relevant, anføres "nej". Der må ikke forekomme tomme felter eller tankestreger. Udfyldes enten på skrivemaskine eller

Læs mere

Juridisk anvendelse af (Q)SAR'er i henhold til REACH

Juridisk anvendelse af (Q)SAR'er i henhold til REACH Juridisk anvendelse af (Q)SAR'er i henhold til REACH Webinar om informationskrav Den 10. december 2009 http://echa.europa.eu 1 Anvendelse af (Q)SARmodeller Anvendelse i henhold til REACH til opfyldelse

Læs mere

6959/16 KHO/gj DGC 2A. Rådet for Den Europæiske Union. Bruxelles, den 12. april 2016 (OR. en) 6959/16. Interinstitutionel sag: 2016/0051 (NLE)

6959/16 KHO/gj DGC 2A. Rådet for Den Europæiske Union. Bruxelles, den 12. april 2016 (OR. en) 6959/16. Interinstitutionel sag: 2016/0051 (NLE) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 12. april 2016 (OR. en) 6959/16 Interinstitutionel sag: 2016/0051 (NLE) AELE 12 EEE 9 N 14 ISL 9 FL 11 MI 139 PECHE 72 UD 55 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG

Læs mere

Webinar for ledende registranter Datadeling og -spredning. Spredning. 30. april Catherine Cornu, ECHA

Webinar for ledende registranter Datadeling og -spredning. Spredning. 30. april Catherine Cornu, ECHA Webinar for ledende registranter Datadeling og -spredning Spredning 30. april 2010 Catherine Cornu, ECHA Oversigt Spredning = offentliggørelse af oplysninger fra registreringsdossierer på ECHA's websted

Læs mere

Praktisk vejledning. Sådan indberettes ændringer af juridiske personers identitet

Praktisk vejledning. Sådan indberettes ændringer af juridiske personers identitet Praktisk vejledning Sådan indberettes ændringer af juridiske personers identitet 1 JURIDISK MEDDELELSE Dette dokument indeholder en vejledning om REACH, beskriver forpligtelserne i REACHforordningen og

Læs mere

FORHANDLINGERNE OM BULGARIENS OG RUMÆNIENS TILTRÆDELSE AF DEN EUROPÆISKE UNION

FORHANDLINGERNE OM BULGARIENS OG RUMÆNIENS TILTRÆDELSE AF DEN EUROPÆISKE UNION FORHANDLINGERNE OM BULGARIENS OG RUMÆNIENS TILTRÆDELSE AF DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 31. marts 2005 (OR. en) AA 2/2/05 REV 2 TILTRÆDELSESTRAKTAT: TRAKTAT UDKAST TIL RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE. af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE. af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 22.10.2014 C(2014) 7594 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE af 22.10.2014 om ændring af gennemførelsesafgørelse C(2011) 5500 endelig, hvad angår titlen og listen

Læs mere

Udarbejdelse af sikkerhedsdatablade

Udarbejdelse af sikkerhedsdatablade KORTFATTET VEJLEDNING Udarbejdelse af sikkerhedsdatablade Dette dokument gennemgår kort hovedprincipperne og -forpligtelserne for udarbejdelse og levering af sikkerhedsdatablade i henhold til REACHforordningen

Læs mere

REACH-IT - Industriens brugermanual

REACH-IT - Industriens brugermanual REACH-IT - Industriens brugermanual Del 08 - Fakturering REACH-IT - Industriens brugermanual Del 08 - Fakturering Version: 2.1 Side 1 af 23 Frigivelsesdato: marts 2013 2 REACH-IT - Industriens brugermanual

Læs mere

995 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 04 Änderungsprotokoll in dänischer Sprache-DA (Normativer Teil) 1 von 8

995 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 04 Änderungsprotokoll in dänischer Sprache-DA (Normativer Teil) 1 von 8 995 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 04 Änderungsprotokoll in dänischer Sprache-DA (Normativer Teil) 1 von 8 PROTOKOL OM ÆNDRING AF PROTOKOLLEN OM OVERGANGSBESTEMMELSER, DER ER KNYTTET SOM BILAG

Læs mere

Udarbejdelse af sikkerhedsdatablade

Udarbejdelse af sikkerhedsdatablade K O R T F A T T E T V E J L E D N I N G Udarbejdelse af sikkerhedsdatablade Dette dokument gennemgår kort hovedprincipperne og -forpligtelserne for udarbejdelse og levering af sikkerhedsdatablade i henhold

Læs mere

Google Site Search Google-websitesøgning til din organisation

Google Site Search Google-websitesøgning til din organisation Google Site Search Datablad Google Site Search Google-websitesøgning til din organisation Google Site Search Få flere oplysninger ved at besøge: http://www.google.com/enterprise/search/ Det får du Google-relevans

Læs mere

BILAG. til. forslag til Rådets afgørelse

BILAG. til. forslag til Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.2.2016 COM(2016) 86 final ANNEX 4 BILAG til forslag til Rådets afgørelse om indgåelse af aftalen mellem Den Europæiske Union, Island, Fyrstendømmet Liechtenstein

Læs mere

6960/16 KHO/gj DGC 2A. Rådet for Den Europæiske Union. Bruxelles, den 12. april 2016 (OR. en) 6960/16. Interinstitutionel sag: 2016/0051 (NLE)

6960/16 KHO/gj DGC 2A. Rådet for Den Europæiske Union. Bruxelles, den 12. april 2016 (OR. en) 6960/16. Interinstitutionel sag: 2016/0051 (NLE) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 12. april 2016 (OR. en) 6960/16 Interinstitutionel sag: 2016/0051 (NLE) AELE 13 EEE 10 N 15 ISL 10 FL 12 MI 140 PECHE 73 UD 56 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER

Læs mere

EKSPORTFREMSTØD nogensinde online!

EKSPORTFREMSTØD nogensinde online! ÅRETS TILBUD 2013 Invitation til Danmarks største EKSPORTFREMSTØD nogensinde online! Nu samler vi alle ca. 30.000 danske eksportvirksomheder + kompetencer, produkter, services og varemærker Ét sted Online

Læs mere

Evaluering & rapportering af data: Sådan udarbejdes et (fyldestgørende) undersøgelsesresumé

Evaluering & rapportering af data: Sådan udarbejdes et (fyldestgørende) undersøgelsesresumé Evaluering & rapportering af data: Sådan udarbejdes et (fyldestgørende) undersøgelsesresumé Webinar om informationskrav den 30. november 2009. Evaluering af alle tilgængelige oplysninger Trin 1: Evaluering

Læs mere

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0555 Offentligt

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0555 Offentligt Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0555 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 30.7.2013 COM(2013) 555 final 2013/0269 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om indgåelse af aftale mellem Den Europæiske

Læs mere

KONVENTION OM DEN TJEKKISKE REPUBLIKS, REPUBLIKKEN ESTLANDS, REPUBLIKKEN CYPERNS, REPUBLIKKEN LETLANDS, REPUBLIKKEN LITAUENS, REPUBLIKKEN UNGARNS,

KONVENTION OM DEN TJEKKISKE REPUBLIKS, REPUBLIKKEN ESTLANDS, REPUBLIKKEN CYPERNS, REPUBLIKKEN LETLANDS, REPUBLIKKEN LITAUENS, REPUBLIKKEN UNGARNS, KONVENTION OM DEN TJEKKISKE REPUBLIKS, REPUBLIKKEN ESTLANDS, REPUBLIKKEN CYPERNS, REPUBLIKKEN LETLANDS, REPUBLIKKEN LITAUENS, REPUBLIKKEN UNGARNS, REPUBLIKKEN MALTAS, REPUBLIKKEN POLENS, REPUBLIKKEN SLOVENIENS

Læs mere

Praktisk øvelse. Med nøgle. Støttedokument 1 (4) 25. maj 2017

Praktisk øvelse. Med nøgle. Støttedokument 1 (4) 25. maj 2017 Støttedokument 1 (4) 25. maj 2017 Praktisk øvelse Med nøgle 1 Indhold 1. Introduktion... 2 2. Instruktioner... 2 2.1. Tegnforklaring... 2 2.2. Øvelsen trin for trin... 2 3. Nøgle til øvelsen... 5 3.1.

Læs mere

Retningslinjer for udfyldning af Europass-bilag til uddannelses-/eksamensbevis (Certificate Supplement)

Retningslinjer for udfyldning af Europass-bilag til uddannelses-/eksamensbevis (Certificate Supplement) Retningslinjer for udfyldning af Europass-bilag til uddannelses-/eksamensbevis (Certificate Supplement) Formålet med Europass-bilag til uddannelses-/eksamensbevis Europass-bilaget til uddannelses-/eksamensbevis

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) L 118/18 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) 2018/704 af 8. maj 2018 om overensstemmelsen af enhedsraterne for afgiftszoner med gennemførelsesforordning (EU) nr. 390/2013 og (EU) nr. 391/2013 i

Læs mere

KONFERENCEN MELLEM REPRÆSENTANTERNE FOR MEDLEMSSTATERNES REGERINGER. Bruxelles, den 14. maj 2012 (OR. en) CIG 1/12

KONFERENCEN MELLEM REPRÆSENTANTERNE FOR MEDLEMSSTATERNES REGERINGER. Bruxelles, den 14. maj 2012 (OR. en) CIG 1/12 KONFERENCEN MELLEM REPRÆSENTANTERNE FOR MEDLEMSSTATERNES REGERINGER Bruxelles, den 14. maj 2012 (OR. en) CIG 1/12 Vedr.: Protokol om den irske befolknings betænkeligheder med hensyn til Lissabontraktaten

Læs mere

OPRETTELSE AF ET SIMPELT GRATIS ARRANGEMENT

OPRETTELSE AF ET SIMPELT GRATIS ARRANGEMENT OPRETTELSE AF ET SIMPELT GRATIS ARRANGEMENT Hvis du skal oprette et simpelt gratis arrangement, kan du følge vejledningen nedenfor. Den vil gennemgå de steder, der er obligatoriske for dig at udfylde samt

Læs mere

Kortfattet vejledning Identifikation og navngivning af stoffer i henhold til REACH og CLP

Kortfattet vejledning Identifikation og navngivning af stoffer i henhold til REACH og CLP Kortfattet vejledning Identifikation og navngivning af stoffer i henhold til REACH og CLP De mest opdaterede oplysninger om kemikaliesikkerhedsvurdering findes på ECHA's websted. JURIDISK MEDDELELSE Dette

Læs mere

Identifikation og navngivning af stoffer i henhold til REACH og CLP

Identifikation og navngivning af stoffer i henhold til REACH og CLP K O R T F A T T E T V E J L E D N I N G Identifikation og navngivning af stoffer i henhold til Formålet med dette dokument er i simple vendinger at forklare hovedprincipperne bag identifikation og navngivning

Læs mere

Bruxelles, den 14. maj 2012 (OR. en) KONFERENCEN MELLEM REPRÆSENTANTERNE FOR MEDLEMSSTATERNES REGERINGER CIG 1/12

Bruxelles, den 14. maj 2012 (OR. en) KONFERENCEN MELLEM REPRÆSENTANTERNE FOR MEDLEMSSTATERNES REGERINGER CIG 1/12 1796 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 04 Protokoll in dänischer Sprachfassung (Normativer Teil) 1 von 10 KONFERENCEN MELLEM REPRÆSENTANTERNE FOR MEDLEMSSTATERNES REGERINGER Bruxelles, den 14. maj

Læs mere

REACH: Forhåndsregistrering og registrering spørgsmål og svar

REACH: Forhåndsregistrering og registrering spørgsmål og svar MEMO/08/240 Bruxelles, den 11. april 2008 REACH: Forhåndsregistrering og registrering spørgsmål og svar EU's nye kemikalielovgivning REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals

Læs mere

13708/10 LSG/iam 1 DG H

13708/10 LSG/iam 1 DG H RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 28. september 2010 (OR. en) 13708/10 Interinstitutionel sag: 2010/0221 (NLE) VISA 216 AMLAT 101 RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: AFTALE mellem Den Europæiske

Læs mere

Guide - AlphaOmega. AlphaOmega Guide. Guide. AlphaOmega

Guide - AlphaOmega. AlphaOmega Guide. Guide. AlphaOmega - AlphaOmega AlphaOmega De vigtigste processer, når man udarbejder sikkerhedsdatablade og arbejdspladsbrugsanvisninger i AlphaOmega, er henholdsvis oprettelse af stoffer og oprettelse af råvarer/produkter.

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tid mm i Foreningsportalen

Vejledning til ansøgning om tid mm i Foreningsportalen Vejledning til ansøgning om tid mm i Foreningsportalen Indhold Kort vejledning til ansøgning... 2 Trin-for-trin vejledning til ansøgning af tider... 3 Se ansøgning... 10 Trin-for-trin vejledning til at

Læs mere

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse. om indgåelse af aftalen mellem Den Europæiske Union og Salomonøerne om visumfritagelse for kortvarige ophold

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse. om indgåelse af aftalen mellem Den Europæiske Union og Salomonøerne om visumfritagelse for kortvarige ophold EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 8.4.2016 COM(2016) 189 final ANNEX 1 BILAG til Forslag til Rådets afgørelse om indgåelse af aftalen mellem Den Europæiske Union og Salomonøerne om visumfritagelse for

Læs mere

BILAG. til det ændrede forslag. til Rådets afgørelse

BILAG. til det ændrede forslag. til Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 6.9.2016 COM(2016) 552 final ANNEX 2 BILAG til det ændrede forslag til Rådets afgørelse om undertegnelse og midlertidig anvendelse af lufttransportaftalen mellem Amerikas

Læs mere

Regler og instrukser for Juvenes Translatores 2010

Regler og instrukser for Juvenes Translatores 2010 Regler og instrukser for Juvenes Translatores 2010 INDLEDNING Europa-Kommissionens Generaldirektorat for Oversættelse (DGT) afholder en oversættelseskonkurrence for skoler i EU. Konkurrencen omfatter:

Læs mere

ophold 7107/15 KHO/gj DGD 1 Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 28. april 2015 (OR. en) 7107/15 Interinstitutionel sag: 2015/0049 (NLE)

ophold 7107/15 KHO/gj DGD 1 Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 28. april 2015 (OR. en) 7107/15 Interinstitutionel sag: 2015/0049 (NLE) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 28. april 2015 (OR. en) 7107/15 Interinstitutionel sag: 2015/0049 (NLE) VISA 85 COLAC 20 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: Aftale mellem

Læs mere

Status på CLP. Dialogmøde d. 30/4-2012. Trine Thorup Andersen

Status på CLP. Dialogmøde d. 30/4-2012. Trine Thorup Andersen Status på CLP Dialogmøde d. 30/4-2012 Trine Thorup Andersen Overblik overgangsperioden 2010-2015 Notificering til industrilisten 3. Januar 2011 + fortløbende for nye stoffer CLP i kraft Januar 2009 CLP

Læs mere

Guide - AlphaOmega. AlphaOmega Guide. Guide. AlphaOmega

Guide - AlphaOmega. AlphaOmega Guide. Guide. AlphaOmega - De vigtigste processer, når man udarbejder sikkerhedsdatablade og arbejdspladsbrugsanvisninger i, er henholdsvis oprettelse af stoffer og oprettelse af råvarer/produkter. Derfor fokuserer denne praktiske

Læs mere

WiFi4EU-håndhævelseskomponent. Implementeringsvejledning v1.0

WiFi4EU-håndhævelseskomponent. Implementeringsvejledning v1.0 EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR INFORMATIONSTEKNOLOGI Indholdsfortegnelse WiFi4EU-håndhævelseskomponent Implementeringsvejledning v1.0 1. Indledning... 2 2. Understøttede browsere... 2 3. Indsamlede

Læs mere

Mikkel Skovs hjemmeside Ledervedlejning

Mikkel Skovs hjemmeside Ledervedlejning Mikkel Skovs hjemmeside Ledervedlejning Version 1.1 10/08/2008 Indhold Indledning...1 Åbningsside...2 Login...5 Leder Info...5 Oprettelse af indhold...5 Oprettelse af artikel...5 Gem artikel...11 Hvem

Læs mere

Udarbejdelse af toksikologiske resuméer i IUCLID og fastsættelse af DNEL-værdier Praktisk vejledning 14

Udarbejdelse af toksikologiske resuméer i IUCLID og fastsættelse af DNEL-værdier Praktisk vejledning 14 Udarbejdelse af toksikologiske resuméer i IUCLID og fastsættelse af DNEL-værdier Praktisk vejledning 14 Annankatu 18, P.O. Box 400, FI-00121 Helsingfors, Finland Tlf. +358 9 686180 Fax +358 9 68618210

Læs mere

Kom godt i gang med NIS

Kom godt i gang med NIS Kom godt i gang med NIS Viden med videre Kom godt i gang Velkommen til NIS Kommuneinformations internetbaserede lovsystem. Denne lille folder giver dig en kort introduktion til arbejdet med NIS, så du

Læs mere

Udarbejdelse af en anmodning om anvendelse af et alternativt kemisk navn for et stof i en blanding

Udarbejdelse af en anmodning om anvendelse af et alternativt kemisk navn for et stof i en blanding Udarbejdelse af en anmodning om anvendelse af et alternativt kemisk navn for et stof i en blanding 2 Udarbejdelse af en anmodning om for et stof i en blanding Version 1.0 Ændringer til dette dokument Version

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) / af XXX

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) / af XXX EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den XXX SANTE/10069/2018 Rev. 4 (POOL/E1/2018/10069/10069R4- EN.doc) [ ](2018) XXX draft KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) / af XXX om undtagelser fra artikel 1, stk. 3, i Europa-Parlamentets

Læs mere

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 13. april 2010 (OR. en) 7763/10 Interinstitutionel sag: 2009/0168 (CNS) AELE 10 SCHENGEN 29 JAI 245

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 13. april 2010 (OR. en) 7763/10 Interinstitutionel sag: 2009/0168 (CNS) AELE 10 SCHENGEN 29 JAI 245 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 13. april 2010 (OR. en) 7763/10 Interinstitutionel sag: 2009/0168 (CNS) AELE 10 SCHENGEN 29 JAI 245 RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS AFGØRELSE

Læs mere

Indholdsfortegnelse Opret engelsk version af hjemmesiden... 2

Indholdsfortegnelse Opret engelsk version af hjemmesiden... 2 Indholdsfortegnelse Opret engelsk version af hjemmesiden... 2 Indledning:... 2 Metode 1 en samling af sider, med kun en engelsk version:... 3 Metode 2 Eksisterende sider med både en dansk og en engelsk

Læs mere

Guide - AlphaOmega. AlphaOmega Guide

Guide - AlphaOmega. AlphaOmega Guide - AlphaOmega De to vigtigste processer, når man udarbejder arbejdspladsbrugsanvisninger i AlphaOmega, er henholdsvis oprettelse af stoffer og oprettelse af produkter. Denne primære guide til AlphaOmega

Læs mere

Indholdsfortegnelse: SUPPORT Har du brug for hjælp til anvendelse af Qwickly Attendance eller Qwickly+, er du velkommen til at kontakte

Indholdsfortegnelse: SUPPORT Har du brug for hjælp til anvendelse af Qwickly Attendance eller Qwickly+, er du velkommen til at kontakte Qwickly er tilgængelig via Blackboard og består af to dele: Qwickly Attendance og Qwickly+. Qwickly Attendance håndterer fremmøderegistrering på de enkelte kurser, hvor Qwickly+ via forsiden af Blackboard

Læs mere

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet Vejledning til brugerforvalter EDI systemet 1. april 2019 Vejledning til brugerforvalter Denne vejledning beskriver de opgaver du har som brugerforvalter. Brugerforvalter har en række opgaver for de selskaber,

Læs mere

Udarbejdelse af medlemsdossier

Udarbejdelse af medlemsdossier Udarbejdelse af medlemsdossier Udarbejdelse af dossier fra medlemsregistrant HelpNet-webinar om fælles indsendelse medlemsregistranter 28. og 29. april 2010 Laura Walin ECHA Vejlednings- og helpdeskenheden

Læs mere

MEDDELELSE OM ALMINDELIGE UDVÆLGELSESPRØVER EPSO/AD/236-239/12 KONFERENCETOLKE (DA/DE/EN/SK) (2012/C 197 A/02)

MEDDELELSE OM ALMINDELIGE UDVÆLGELSESPRØVER EPSO/AD/236-239/12 KONFERENCETOLKE (DA/DE/EN/SK) (2012/C 197 A/02) C 197 A/6 DA Den Europæiske Unions Tidende 5.7.2012 MEDDELELSE OM ALMINDELIGE UDVÆLGELSESPRØVER EPSO/AD/236-239/12 KONFERENCETOLKE (DA/DE/EN/SK) (2012/C 197 A/02) Det Europæiske Personaleudvælgelseskontor

Læs mere

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual Brugermanual 1 INDHOLD 1. Navigation 2. Dashboard 3. 4. Support 2 NAVIGATION 1 På forsiden finder du dine installerede moduler i LinkGRC løsningen og du kan her vælge hvilket modul du ønsker at arbejde

Læs mere

SARA. Kvik Guide 2. udgave. Denne vejledning vil på mindre end en time vise dig, hvordan du kommer i gang med at bruge SARA.

SARA. Kvik Guide 2. udgave. Denne vejledning vil på mindre end en time vise dig, hvordan du kommer i gang med at bruge SARA. SARA Kvik Guide 2. udgave Denne vejledning vil på mindre end en time vise dig, hvordan du kommer i gang med at bruge SARA. Du vil lære at: Søge poster; Fremvise poster; Redigere en eksisterende post; Oprette

Læs mere

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 5.3.2015 COM(2015) 103 final ANNEX 1 BILAG til Forslag til Rådets afgørelse om indgåelse af aftalen mellem Den Europæiske Union og De Forenede Arabiske Emirater om visumfritagelse

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-10-12 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Søgning i dokumentationen... 3 4 Åbning af ""...

Læs mere

Udfyldelse af arbejdspladsbrugsanvisninger

Udfyldelse af arbejdspladsbrugsanvisninger 1. Adgang til kemidatabasen Koncern HR Fysisk Arbejdsmiljø Marts 2014 Udfyldelse af arbejdspladsbrugsanvisninger Her kan du skrive dit brugernavn og adgangskode Brugernavn: Adgangskode: Kemidatabasen finder

Læs mere

SLUTAKT. AF/EEE/XPA/da 1

SLUTAKT. AF/EEE/XPA/da 1 SLUTAKT AF/EEE/XPA/da 1 De befuldmægtigede for DET EUROPÆISKE FÆLLESSKAB, i det følgende benævnt "Fællesskabet", og for: KONGERIGET BELGIEN, KONGERIGET DANMARK, FORBUNDSREPUBLIKKEN TYSKLAND, DEN HELLENSKE

Læs mere

Bemærk. Dommen kan ses på: http://curia.europa.eu/juris/liste.jsf?language=da&td=all&num=c- 106/14

Bemærk. Dommen kan ses på: http://curia.europa.eu/juris/liste.jsf?language=da&td=all&num=c- 106/14 Bemærk Bemærk venligst, at ECHA vil opdatere dette dokument i den nærmeste fremtid for at tage højde for Domstolens dom af 10. september 2015 i sag C-106/14. Med dommen præciseres anvendelsesområdet for

Læs mere

Samlet Quick-guide til ballerup.dk. Version 1 / september 2016

Samlet Quick-guide til ballerup.dk. Version 1 / september 2016 Samlet Quick-guide til ballerup.dk Version 1 / september 2016 Indholdsfortegnelse 1. Log på Side 3 2. Opret en ny side Side 4 3. Harmonika Side 9 4. Rediger indholdsside Side 13 5. Afpublisering af indhold

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. september, 2012 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 8 2. Sider... 10 2.a Opret side...

Læs mere

4 diaphoni.dk/version 2.2 - opdateret 24.3.2014

4 diaphoni.dk/version 2.2 - opdateret 24.3.2014 Brugervejledning for aftenskoler - oprettelse af stamdata, aftenskolehold og undervisningssteder MANUAL 1 3 2 4 diaphoni.dk/version 2.2 - opdateret 24.3.2014 intro! Hjemmesiden aftenskole.nu giver borgerne

Læs mere

En liste, hvor der kun kan angives et svar. En dropdown menu, hvori kun et svar kan vælges

En liste, hvor der kun kan angives et svar. En dropdown menu, hvori kun et svar kan vælges Huskeseddel til uv-evaluering 1. Sådan oprettes en undersøgelse Klik på ikonet Surveys og dernæst det grønne plus Ny undersøgelse. Navngiv din undersøgelse og vælg under Basic options, om der skal være

Læs mere

7621/16 KHO/CHB/gj DGC 1A

7621/16 KHO/CHB/gj DGC 1A Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 12. oktober 2016 (OR. en) 7621/16 Interinstitutionel sag: 2016/0091 (NLE) WTO 84 SERVICES 9 COLAC 23 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.:

Læs mere

SPT. The Association of Danish Cosmetics and Detergent Industries. Ny Kosmetikforordning

SPT. The Association of Danish Cosmetics and Detergent Industries. Ny Kosmetikforordning Information til foreningens medlemmer Ny Kosmetikforordning Kgs. Lyngby den 4. januar 2010 Den nye Kosmetikforordning blev offentliggjort i EU s Lovtidende den 22. december 2009. Forordningen (der er dateret

Læs mere

Elektronisk signering manual 1.3

Elektronisk signering manual 1.3 Estatetool ApS support@systembolig.dk +45 70 20 11 90 ELEKTRONISK SIGNERING Elektronisk signering manual 1.3 Hvem har min. adgang til at styre denne funktion: Projektadmin Hvem har min. adgang til at benytte

Læs mere

Brugermanual for Humleparken blok 5's hjemmeside.

Brugermanual for Humleparken blok 5's hjemmeside. Brugermanual for Humleparken blok 5's hjemmeside. Introduktion. Formål Hjemmesiden for blok 5 er blevet oprettet med følgende formål: Forbedre kommunikationen mellem bestyrelsen i ejerforeningen og beboerne.

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet Vejledning til brugeradministrator EDI systemet 1. april 2019 Vejledning til brugeradministrator Denne vejledning beskriver de opgaver du har som brugeradministrator. Opgaverne er: - Oprette og vedligeholde

Læs mere

OIOUBL Kodeliste. OIOUBL PartyID K11. Version 1.3. Published under Creative Commons license, attribution 2.0. 15. marts 2013

OIOUBL Kodeliste. OIOUBL PartyID K11. Version 1.3. Published under Creative Commons license, attribution 2.0. 15. marts 2013 OIOUBL Kodeliste 15. marts 2013 OIOUBL PartyID K11 Version 1.3 Published under Creative Commons license, attribution 2.0 Kolofon Kontakt: Digitaliseringsstyrelsen E-mail: digst@digst.dk Version 2.02 Marts

Læs mere

PUBLIC LIMITE DA. for Kosovos deltagelse i EU-programmer

PUBLIC LIMITE DA. for Kosovos deltagelse i EU-programmer Conseil UE Rådet for Den Europæiske Union PUBLIC Bruxelles, den 8. november 2016 (OR. en) 13393/16 Interinstitutionel sag: 2013/0114 (NLE) LIMITE COWEB 115 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER

Læs mere

OIOUBL Kodeliste. OIOUBL EndpointID K09. Version 1.3. Published under Creative Commons license, attribution 2.0. 15. marts 2013

OIOUBL Kodeliste. OIOUBL EndpointID K09. Version 1.3. Published under Creative Commons license, attribution 2.0. 15. marts 2013 OIOUBL Kodeliste 15. marts 2013 OIOUBL EndpointID K09 Version 1.3 Published under Creative Commons license, attribution 2.0 Kolofon Kontakt: Digitaliseringsstyrelsen E-mail: digst@digst.dk Version 2.02

Læs mere

Fakturahåndtering. 3B Nye funktioner. Steffen Hansen & Paw Larsen Basware A/S

Fakturahåndtering. 3B Nye funktioner. Steffen Hansen & Paw Larsen Basware A/S Fakturahåndtering 3B Nye funktioner Steffen Hansen & Paw Larsen Basware A/S Nye Versioner & Funktioner IP 5.0 blev frigivet tilbage i Februar 2008 Væsentligste forbedringer i forhold til tidligere versioner:

Læs mere

ISOWARE release note

ISOWARE release note ISOWARE 7.0.0 release note Indhold Vigtig information... 2 Forbedringer og nye features... 2 Processer... 2 Nemmere oversættelse i processer... 2 Vis og rediger uploadede filer i Microsoft Office Online...

Læs mere

Mini-vejledning til edoc4 med grundlæggende funktioner

Mini-vejledning til edoc4 med grundlæggende funktioner Mini-vejledning til edoc4 med grundlæggende funktioner Denne vejledning indeholder en kort præsentation af portalen i edoc version 4.1 og præsenterer de mest anvendte funktioner og arbejdsgange inkl. søgninger.

Læs mere

Administration af subsites BRUGERVEJLEDNING FOR ADMINISTRATOREN

Administration af subsites BRUGERVEJLEDNING FOR ADMINISTRATOREN Administration af subsites BRUGERVEJLEDNING FOR ADMINISTRATOREN Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Definitioner... 2 Generelt... 3 Oprettelse af en skabelon... 4 Sidetypeskabeloner... 5 Globale displaymoduler...

Læs mere

Vejledning i hurtig opstart

Vejledning i hurtig opstart Vejledning i hurtig opstart Indhold: Opret et projekt Administrér og redigér et projekt Se et projekt-/testresultat Formålet med dette dokument er at hjælpe dig med hurtigt at administrere tests i CEB's

Læs mere

LOGON Billede: Ved logon, er det vigtigt at der er vinget af i feltet Default miljø og rolle.

LOGON Billede: Ved logon, er det vigtigt at der er vinget af i feltet Default miljø og rolle. ASPECT4 Client En af de største og mest markante ændringer i den nye klient ASPECT4 version 3 er en kraftigt forbedret grafisk klient med en helt nydesignet arbejdsplads mod ASPECT4 funktionerne. LOGON

Læs mere

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 14.9.2015 COM(2015) 439 final ANNEX 1 BILAG til Forslag til Rådets afgørelse om indgåelse af aftalen mellem Den Europæiske Union og Republikken Peru om visumfritagelse

Læs mere

RÅDETS DIREKTIV 96/47/EF af 23. juli 1996 om ændring af direktiv 91/439/EØF om kørekort RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR - under henvisning til

RÅDETS DIREKTIV 96/47/EF af 23. juli 1996 om ændring af direktiv 91/439/EØF om kørekort RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR - under henvisning til RÅDETS DIREKTIV 96/47/EF af 23. juli 1996 om ændring af direktiv 91/439/EØF om kørekort RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR - under henvisning til traktaten op oprettelse af Det Europæiske Fællesskab, særlig

Læs mere

Vejledning til registrering som bruger til EudraCT results

Vejledning til registrering som bruger til EudraCT results Vejledning til registrering som bruger til EudraCT results 1 Registrering som ny bruger For at indtaste resultater, skal man registreres som bruger i EudraCT databasen: https://eudract.ema.europa.eu/results-web/

Læs mere

Redigeringsmanual til pholmson.dk Opdateret SYMBIOTISK

Redigeringsmanual til pholmson.dk Opdateret SYMBIOTISK Redigeringsmanual til pholmson.dk Opdateret 03.07.12 Login via pholmson.dk/wp-admin pederholm ejendomme2010 Indlæg Alle ejendomme og lejemål er indlæg der består af følgende komponenter: 1. Titel 2. Kateogori

Læs mere

Manual til Kundekartotek

Manual til Kundekartotek 2016 Manual til Kundekartotek ShopPlanner Customers Med forklaring og eksempler på hvordan man håndterer kundeoplysninger www.obels.dk 1 Introduktion... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Anvendelse... 3 2 Referencer...

Læs mere

Vejledning til oprettelse af nye sprog i Sikker Mail Box

Vejledning til oprettelse af nye sprog i Sikker Mail Box Vejledning til oprettelse af nye sprog i Sikker Mail Box Det er nu muligt at ændre sprog i hele Sikker Mail Box. Dette gøres ved at logge ind på Sikker Mail Portalen og vælge Mailbox konfiguration i menuen

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VOL.1

BRUGERVEJLEDNING VOL.1 www.mit- kvarter.dk BRUGERVEJLEDNING VOL.1 OM MIT KVARTER... 2 Kom godt i gang... 2 Kontaktpersoner... 2 Mit Kvarter s struktur... 3 Opret dig som bruger... 3 Tilmeld dig et kvarter... 4 KVARTER-FUNKTIONER

Læs mere

Vejledning til administratorer. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1

Vejledning til administratorer. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1 Vejledning til administratorer Rev.: 2015-05-27 / LW Side 1 Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Log på... 4 Opret din bruger... 4 Personlige informationer... 4 Gem login... 5 Glemt password... 5 Brugerfladen

Læs mere

Quickguide Connect Client 3.0 PC/Mac

Quickguide Connect Client 3.0 PC/Mac Quickguide Connect Client 3.0 PC/Mac Information Denne guide beskriver de grundlæggende funktionaliteter i Connect 3.0 PC og Macklienten. Guiden indeholder korte uddrag fra vejledningen Connect 3.0 PC

Læs mere

Opret en Åbningstid. Multisite: Åbningstid Version: 3.0. Beskrivelse. Fase Forklaring Anvisning

Opret en Åbningstid. Multisite: Åbningstid Version: 3.0. Beskrivelse. Fase Forklaring Anvisning Beskrivelse Med indholdstypen Åbningstid har du mulighed for at oplyse brugerne om åbningstider. Denne vejledning demonstrerer, hvordan åbningstidsmodulet sættes op, anvendes og tilpasses. Oversigt over

Læs mere

Anklagemyndighedens Vidensbase

Anklagemyndighedens Vidensbase Anklagemyndighedens Vidensbase Indhold 1 OM DENNE VEJLEDNING... 2 2 LOGIN... 3 3 SØGNINGER... 5 3.1 SØG EFTER DOKUMENTER... 5 3.2 NAVIGÉR DIG FREM... 7 3.3 KOMBINÉR SØGNING OG NAVIGATION... 7 3.4 VISNING

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE DA DA DA EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 6.8.2010 KOM(2010)410 endelig 2010/0222 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om indgåelse af aftalen mellem Den Europæiske Union og Den Føderative Republik Brasilien

Læs mere

Tilknytning af medlemmer af ansættelsesudvalg og bedømmelsesudvalg

Tilknytning af medlemmer af ansættelsesudvalg og bedømmelsesudvalg Tilknytning af medlemmer af ansættelsesudvalg og bedømmelsesudvalg Indholdsfortegnelse Generelt... 2 Ansættelsesudvalg... 2 Bedømmelsesudvalg... 3 Oprettelse i Medarbejderstamkortet... 3 Tilknytning i

Læs mere

Oprettelse af ph.d. opslag

Oprettelse af ph.d. opslag Oprettelse af ph.d. opslag Indhold Opre else af generelle opslag... 2 Indledning... 2 PhD Call (programopslagene under hovedopslaget)... 2 Group Call (hovedopslag)... 6 Opre else af specialopslag... 11

Læs mere

13107/19 1 LIFE. Rådet for Den Europæiske Union. Bruxelles, den 28. oktober 2019 (OR. en) 13107/19 PV CONS 52 AGRI 503 PECHE 446

13107/19 1 LIFE. Rådet for Den Europæiske Union. Bruxelles, den 28. oktober 2019 (OR. en) 13107/19 PV CONS 52 AGRI 503 PECHE 446 Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 28. oktober 2019 (OR. en) 13107/19 PV CONS 52 AGRI 503 PECHE 446 UDKAST TIL PROTOKOL RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION (landbrug og fiskeri) 14. og 15. oktober

Læs mere