Elektronisk signering manual 1.3

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Elektronisk signering manual 1.3"

Transkript

1 Estatetool ApS ELEKTRONISK SIGNERING Elektronisk signering manual 1.3 Hvem har min. adgang til at styre denne funktion: Projektadmin Hvem har min. adgang til at benytte denne funktion: Boligadmin (Dette kan variere fra system til system - hvis det er ændret af administrator) Her finder du funktionen: Menu -> Elektronisk signering 2. Information Denne manual omhandler styring af hele processen og funktionerne til elektronisk signering, af dokumenter som opbygges i signeringspakker og sendes til vores partner esignatur. ( Signeringspakker bygges for hver boligsag og indeholder udover, dokumenter til underskrift og bilag, også personerne der skal skrive under, gruppestyring af personerne, notifikation, sikkerhed med CPR nr. eller CVR nr. til NemID, styring af påmindelse, interval og udløb, samt beskes til køberne eller lejerne. Funktionerne og mulighederne er mange og processen er avanceret og derfor bør denne manual læses grundigt. Hele processen er redigeret og opdateret til frigivelse pr så det er vigtigt at du sikre dig at jeres Systembolig har den sidste version af Elektronisk signering installeret. Passer fra Systembolig version og op.

2 ELEKTRONISK SIGNERING SIDE 2 3. Klargør først projekt/ejendom til elektronisk signering Udover at elektronisk signering er et modul til Systembolig som skal købes og bestilles hos Estatetool først, er der også nogle forudgående opsætninger som skal foretages og klargøres af brugere på Systembolig med rollen Boligadmin Hvis et projekt/ejendom ikke har denne funktion klargjort vil denne information vises under boligsagens fane Signering. Administrator skal klargøre projektet/ejendommen til Elektronisk signering. Dette behøves kun at gøres én gang pr projekt/ejendom. Funktionen findes under menu -> Elektronisk signering -> Underskrivere og grupper Når denne funktion aktiveres, opbygges der 6 standard signeringsgrupper som kan benyttes til projektet/ejendommen: Gruppe 1 kan benyttes til Kvalitetskontrol da denne gruppe kan modtage signeringspakken først Gruppe 2 skal benyttes til Købere eller Lejere - da den gruppe behandles specielt Gruppe 3 kan benyttes til Sælgere Gruppe 4 kan benyttes til Udlejere Gruppe 5 kan benyttes til Bygherrer Gruppe 6 kan kun benyttes til Slut notifikation da der ikke skrives under i denne gruppe Disse grupper kan ikke slettes igen men de kan redigeres individuelt pr. projekt/ejendom således at de kan benyttes på boligemner under det specifikke projekt individuelt. Der kan ikke tilføjes eller ændres i antal grupper Systembolig er låst fast til 6 grupper som kan benyttes individuelt pr. projekt/ejendom.

3 ELEKTRONISK SIGNERING SIDE 3 Efter funktionen er aktiveret, vil grupperne og siden se således ud - Projektet/ejendommen er i grundprincippet således klargjort til elektronisk signering. Mulighederne på signeringsgrupperne er: Gruppe nr. er nummer / rækkefølgen som personer i grupperne vil modtage signeringspakker under. Gruppenavn er navnet på gruppen fx Købere og vil fremgå på signeringsordren. Rolle er rollen på personerne i gruppen fx Køber og vil fremgå på signeringsordren. Antal påkrævet antal underskrivere er antallet af personer som skal underskrive for gruppen på signeringsordren før denne videresendes til næste gruppe. Bilag kan være Ja eller Nej og angiver om personerne i denne gruppe skal modtage evt. bilag som er vedhæftet i signeringsordren. Venter kan være Ja eller Nej og angiver om signeringsordren skal vente på en manuel aktivering af brugere med min. rolle Boligadmin i Systembolig, før signeringsordren videresendes til næste gruppe.

4 ELEKTRONISK SIGNERING SIDE 4 4. Forbered og opbyg standard underskrivere Under Underskrivere er det muligt at indsætte noget standard personer som vil fremgå på funktionen der benyttes til at opbygge en signeringsordre se pkt. 7. Opbygning og send signeringsordre For at indsætte en ny standard person tryk her og udfyld felterne og tryk Gem En side med både standard underskrivere og signeringsgrupper kan se således ud Navn er navnet på personen fx John Hansen og vil fremgå på signeringsordren. Titel er titlen på personen fx Manager og vil fremgå på signeringsordren. er adressen på personen og benyttes til at fremsende signeringsordren. Gruppe er gruppen som personen placeres i. Rolle er rollen på personen fx Sælger og vil fremgå på signeringsordren. På vegne af er evt. firmanavn vil fremgå på signeringsordren som på vegne af. Identifikation kan være enten personens NemID - CPR nr. eller CVR nr. eller ingenting. Det er vigtigt at benytte det rigtige her ellers kan signeringsordren ikke gennemføres. Indtastes CPR nr. eller CVR nr. kræves der korrekt match med enten personligt NemID eller firma medarbejder NemID. Indtastes der ingenting kan i identifikation, kan alle som modtager en, underskrive signeringsorden med deres NemID.

5 ELEKTRONISK SIGNERING SIDE 5 5. Billagspakker Det er muligt at opbygge standard bilagspakker til et projekt/ejendom som så senere blot kan hægtes på en signeringsordre. Se pkt. 7 om opbygning af en signeringsordre. Bemærk En bilagspakke kan indeholde op til 50 PDF-dokumenter. Der kan opbygges flere bilagspakker pr. projekt/ejendom. Der kan KUN hægtes én bilagspakke pr. signeringsordre. Bilagspakker styres og navngives af brugere med rollen BoligAdmin således:

6 ELEKTRONISK SIGNERING SIDE 6 6. Dokumenttyper Alle dokumenter på Systembolig inddeles i egne dokumenttyper. Bemærk at esignatur kun skelner mellem 2 dokumenttyper: Aftaledokument som skal underskrives. Bilag som ikke skal underskrives. Systemboligs dokumenttyper styres af brugere med rollen Projektadmin og findes under: MENU -> Datakontrol -> Dokumenttyper Felterne for dokumenttyper er ID Internt id på Systembolig Dansk navn egen internt Dansk navn som benyttes alle steder der bruges dokumenttyper. Engelsk navn egen internt Engelsk navn som benyttes alle steder der bruges dokumenttyper (EN version). Send til grupper er numre på de signeringsgrupper som dokumenter af denne dokumenttype skal fremvises til samme personer i de pågældende signeringsgrupper. Default signering er angivelse om dokumenter af denne dokumenttype, skal behandles som standard=default (og kan ændres senere) - ved oprettelsen af signeringsordren, til underskrift eller ikke til underskrift. Altså hos esignatur som: o 1 = Aftaledokument som skal underskrives. o 0 = Bilag som ikke skal underskrives.

7 ELEKTRONISK SIGNERING SIDE 7 7. Opbygning og send signeringsordre For at opbygge og sende en signeringsordre skal brugere med rollen BoligAdmin åbne funktionen under: MENU -> Boliglisten -> Sagsoverblik ikon -> Signering Siden er opdelt i 2 dele: Dokumenter og personer til signering og Detaljer til signering Styring af dokumenter til signering Det første område vedrører dokumenter til signering. Her det muligt at uploade så mange dokumenter der ønskes til signeringsordren til at trykke på tilføjes der linjer til upload af dokumenter. Hver linje består af 4 dele: 1. Vælg om dokumentet er et Aftaledokument som skal underskrives, eller et Bilag som ikke skal underskrives. 2. Vælg fra din egen computer selve dokumentet der skal tilføjes signeringsordren. 3. Vælg dokumenttypen. Bemærk at checkboks (1) sættes ved fra skift af dokumenttypen. 4. Slet/fjern dokumentet fra signeringsordren.

8 ELEKTRONISK SIGNERING SIDE 8 Der kan herefter vælges 1 bilagspakke se pkt. 5 om oprettelse af bilagspakker pr. projekt/ejendom. Bemærk at alle filerne i bilagspakken hægtes til hele signeringsordren som esignatur dokumenttypen bilag. Det betyder også, at dokumenterne som bilag kun fremvises af esignatur til de personer, der er i en signeringsgruppe som tillader at se bilag. Se pkt. 3 om mulighederne for signeringsgrupperne i forbindelse med bilag. Styring af personer til signering Det andet område på samme side vedrører personer til signering. Området er inddelt i de 6 signeringsgrupper som er opbygget og tilpasset af Administrator tidligere. Se pkt. 3 om klargøring projekt/ejendom til signering. Nummerforklaring på næste side

9 ELEKTRONISK SIGNERING SIDE 9 1. Navnet på personen, som det vil fremgå af signeringsordren. 2. adressen på personen som esignatur skal sende signeringsordren til. 3. Indikation for om personen modtager bilag. 4. Indikation for om personen er sikret med NemID identifikation enten CPR nr. eller CVR nr. 5. Checkboks for om personen er med på signeringsordren eller ej. Er boksen mærket af så er personen med på signeringsordren. Bemærk: Dette kan ikke annulleres eller ændres efter signeringsordren er afsendt. 6. Information om antal personer som skal underskrive på signeringsordren, før den sendes til den næste gruppe. 7. Tilføj ekstra personer til signeringsordren. Bemærk: Tilføjede ekstra personer gemmes ikke på Systembolig, men sendes udelukkende til esignatur på den pågældende signeringsordre. Tilføj ekstra personer til signeringsordren Trykkes der på (7) for at tilføje en ekstra person, åbnes der en lille ekstra funktion. Her kan der udfyldes de data der ønskes for den ekstra person, der ønskes på signeringsordren. Bemærk: Tilføjede ekstra personer gemmes ikke på Systembolig, men sendes udelukkende til esignatur på den pågældende signeringsordre. Så indtastes der forkerte oplysninger, behøver man blot at slukke for checkboks (3) på den person med forkerte data og så tilføje endnu en person med rigtige data.

10 ELEKTRONISK SIGNERING SIDE 10 Detaljer til signeringen Det tredje område på samme side vedrører detaljer til signering. Her afsluttes opgaven også og signeringsordren sendes til esignatur. Påmindelse er dato for hvornår personer i signeringsordren, som ikke har skrevet under endnu, modtager første påmindelse om at huske at skrive under på signeringsordren. Interval er antal dage mellem efterfølgende påmindelser fra første påmindelse er fremsendt. Udløber efter er antal uger eller måneder for hvornår signeringsordren udløber og ikke længere kan skrives under. Besked i en er den tekstbesked der skal tilføjes en som sendes fra esignatur til Købere/Lejere/Kunder i signeringsgruppe 2. Teksten Kære [navn] kan ikke ændres og [navn] udskiftes med personnavnet på pågældende person. Bemærk denne besked i e- mailen sendes kun til Købere/Lejere/Kunder i signeringsgruppe 2. VIGTIGT - Før signeringsordren afsendes Det er vigtigt at vide at Systembolig samarbejder med esignatur ( Det betyder at når en signeringsordre er afsendt til esignatur er opgaven afleveret til esignatur sammen med alle data og alle dokumenter. Alle dokumenterne i signeringsordren bliver i en kopi på Systembolig indtil de er færdigbehandlet af esignatur, hvorefter esignatur returnere alle de underskrevet dokumenter til Systembolig som så erstatter de oprindelige ikke underskrevne dokumenter. Hele denne proces betyder således også at, Før signeringsordren afsendes, skal man være sikker på at alle data og alle dokumenter er valide og korrekte. Da dette ikke kan ændres efterfølgende. Blot en lille fejl fx i et CPR nr. betyder at hele signeringsordren skal oprettes forfra. VIGTIGT Support hos esignatur Fra signeringsordren er afsendt fra Systembolig og indtil den er færdigbehandlet er den ude af Systembolig systemet. Derfor overgår support om igangværende signeringsordre til Support hos esignatur på support@esignatur.dk esignatur ( har også systemet og metoder til at behandle signeringsordren mens den er igangværende, så kontakt esignatur hvis der er noget galt eller ændringer til en igangværende signeringsordre.

11 ELEKTRONISK SIGNERING SIDE 11 Når en signeringsordre er afsendt korrekt, vises dette billede, det er herfra muligt at se dokumenter på boligsagen eller oprette endnu en signeringsordre på den samme boligsag. Nedenfor er der også den interne log som gemmes af Systembolig. 8. Afsendte signeringsordrer Systembolig har udviklet funktioner til at kontrollere og følge igangværende signeringsordrer og afsluttet signeringsordrer hos esignatur. Dette foregår under fanen Dokumenter på boligsagen. Her er en samling af alle dokumenter og dokumentpakker på den pågældende boligsag. Denne manual vedrører kun emnet on signeringsordrer. Ønskes der general vejledning om styring af dokumenter på Systembolig forefindes det i manualen om Dokumenter på Systembolig. Tegnforklaring vedr. signeringsordrer. Vinduet vises på næste side Indikere dette er en pakke med et eller flere dokumenter i. Klik for at åbne og lukke pakken. Sletter en igangværende signeringsordre. Bemærk så snart signeringsordren er færdig kan den ikke længere slettes af sikkerhedsmæssige årsager. Henter/downloader hele pakkens dokumenter samlet som en zip fil. Indikere at signeringsordren IKKE er færdig. Klik for at åbne og hente detaljer fra esignatur systemet. Indikere at signeringsordren ER færdig og esignatur har opdateret Systembolig med de underskrevne dokumenter. Klik for at åbne og hente detaljer fra esignatur systemet

12 ELEKTRONISK SIGNERING SIDE 12 Vinduet kan se således ud: Hent og se status fra esignatur direkte i Systembolig Systemboligs integration til esignatur gør det muligt at se hvordan en signeringsordre ser ud i esignatur systemet. Det betyder at ved tryk på åbnes et vindue som henter seneste data fra esignatur. Bemærk at data på denne funktion ikke er fra Systembolig. De data der vises, er et direkte øjebliksbillede af hvordan personerne på signeringsordren ser ud hos esignatur. Spørgsmål til sagen på en igangværende signeringsordre skal stilles til Support hos esignatur ( evt. på til support@esignatur.dk

13 ELEKTRONISK SIGNERING SIDE 13 Når data er hentet fra esignatur ( kan vinduet se således ud: Ikoner og forklaringer er de samme som der kendes, da signeringsordren skulle oprettes. Se pkt. 7. Opbygning og send signeringsordre. Siden viser ikoner for underskrift status, adresser, signeringsroller og signeringsgrupper, dato for sendt til signering og dato for selve signeringen pr. person. Bemærk at navnet på den person der har skrevet under, fremvises fra esignatur på baggrund af det NemID der er blevet anvendt. Dette fremgår også af efterfølgende pkt. 9. esignatur teknik og s fra esignatur. Knappen Påmind sender en påmindelse til personen om at underskrive på signeringsordren. Knappen Venter vises kun hvis signeringsgruppen er sat til at vente på manual godkendelse se mere under pkt. 3. Klargør først projekt/ejendom til elektronisk signering. Funktionen rediger adressen, kan benyttes så længe personen ikke har skrevet under. adressen redigeres kun hos esignatur og har ingen effekt i Systembolig. Bemærk ændres e- mailadressen sender esignatur en ny til den adresse. Under Signeringsordre Teknik Er det muligt at se tekniske detaljer om Signeringsordren. Det er også muligt at forespørge på at få gensendt dokumenterne på en færdig signeringsordre fra esignatur systemet til Systembolig.

14 ELEKTRONISK SIGNERING SIDE esignatur teknik og s fra esignatur På de efterfølgende sider vises teknik og sider fra esignatur proceduren for underskrivning og modtagelse af fra esignatur sammen med funktionerne i forbindelse med NemID. Systembolig er ikke en del af denne proces. Bemærk følgende sider er en demonstration af processen. Logo, farver og design kan ændres efter eget behov ved indgåelse af aftale med esignatur ( Første der modtages

15 ELEKTRONISK SIGNERING SIDE 15 Første møde med login siden hos esignatur efter der er blevet klikket på linket i en. Efter login hos esignatur. Her vises alle dokumenterne som skal skrives under med NemID.

16 ELEKTRONISK SIGNERING SIDE 16 Sådan sikres en underskrift når alle dokumenterne er læst skal der skrives under med NemID. Efter personen har skrevet under, præsenteres denne side hos esignatur.

17 ELEKTRONISK SIGNERING SIDE 17 bekræftelse fra esignatur. Herefter starter proceduren forfra for næste person på listen der skal skrive under.

18 ELEKTRONISK SIGNERING SIDE 18 Denne kommer til personer i gruppe 6 som skal have en slut notifikation Dette vindue vises hvis personen ikke kan matches med det rigtige NemID på CPR nr. eller CVR nr. sikkerheden

Brugerstyring. 2. Information

Brugerstyring. 2. Information Estatetool ApS support@systembolig.dk +45 70 20 11 90 BRUGERSTYRING Brugerstyring Hvem har min. adgang til denne funktion: Projektadmin (Dette kan variere fra system til system - såfremt det er ændret

Læs mere

Boligmærkning. Hvem har min. adgang til denne side: Projektadmin (Dette kan variere fra system til system - såfremt det er ændret af administrator)

Boligmærkning. Hvem har min. adgang til denne side: Projektadmin (Dette kan variere fra system til system - såfremt det er ændret af administrator) Estatetool ApS support@systembolig.dk +45 70 20 11 90 BOLIGMÆRKNING Boligmærkning Hvem har min. adgang til denne side: Projektadmin (Dette kan variere fra system til system - såfremt det er ændret af administrator)

Læs mere

Vejledning. Administrator for Betalingsservice kundeportal

Vejledning. Administrator for Betalingsservice kundeportal Vejledning Administrator for Betalingsservice kundeportal Version 1.4 24. august 2018 Nets Denmark A/S Lautrupbjerg 10 2750 Ballerup CVR-nr. 20 01 61 75 INDHOLD Indledning... 3 1. Adgang som første administrator...

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver

Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Adgang... 3 3 Menu... 3 3.1 Opgaveliste... 4 3.1.1 Spørgsmål

Læs mere

Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner

Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner Indhold 1. Introduktion... 2 2. Hvem kan benytte indmeldelsesportalen?... 2 3. Sådan opretter du dig på indmeldelsesportalen... 2 1.

Læs mere

Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner

Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner Vejledning til indmeldelse af ordblinde for skoler og institutioner Indhold 1. Introduktion... 2 2. Hvem kan benytte indmeldelsesportalen?... 2 3. Sådan opretter du dig på indmeldelsesportalen... 2 1.

Læs mere

Ansøgeren klikker på søg videregående uddannelse

Ansøgeren klikker på søg videregående uddannelse 1 Ansøgeren klikker på søg videregående uddannelse 2 Forsiden af KOT ansøgersiden. Her har ansøgeren de fire muligheder 1. Ansøg med login. Ansøgeren kan logge på med sit NemID og udfylde og sende sin

Læs mere

Vejledning til at søge Erhvervsuddannelse for voksne (EUV) Brugervejledning

Vejledning til at søge Erhvervsuddannelse for voksne (EUV) Brugervejledning Vejledning til at søge Erhvervsuddannelse for voksne (EUV) Brugervejledning Vejledning til at søge Erhvervsuddannelse for voksne (EUV) Brugervejledning Forfatter: Tine Kanne Sørensen Styrelsen for It og

Læs mere

1 Sælgeroplysningsskema Bygningssagkyndig udfylder...2

1 Sælgeroplysningsskema Bygningssagkyndig udfylder...2 Vejledning for det elektroniske sælgeroplysningsskema (ver. 1. 01-09-2016) Indholdsfortegnelse 1 Sælgeroplysningsskema... 2 1.1 Bygningssagkyndig udfylder...2 1.1.1 Sælger kan svare på alle spørgsmål...

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk brugere Tilbudsgiver

Brugervejledning til Tildeling.dk brugere Tilbudsgiver Brugervejledning til Tildeling.dk brugere Tilbudsgiver Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Adgang... 3 3 Menu... 3 3.1 Opgaveliste... 4 3.1.1 Spørgsmål og svar...

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til virksomhed Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til Digitale uddannelsesaftaler i Elevplan... 5 Browser... 6 Ændr status og slet aftale...

Læs mere

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5 Skolekvalitet.dk Manual Version 1.0 Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3 3 Overblik over siderne... 5 3.1 Oversigt over centrale funktioner:... 6 4 Kom godt i

Læs mere

Brugermanual. for Bygningsstyrelsens serviceportal

Brugermanual. for Bygningsstyrelsens serviceportal Brugermanual for Bygningsstyrelsens serviceportal Hvordan får jeg tilsendt login-oplysninger? Du skal bede din kollega, som allerede har login, om at oprette en anmodning på Serviceportalen om, at du skal

Læs mere

COOP brugermanual til Podio BRUGERMANUAL. til Podio. 23. februar 2015 Side 1 af 38

COOP brugermanual til Podio BRUGERMANUAL. til Podio. 23. februar 2015 Side 1 af 38 BRUGERMANUAL til Podio 23. februar 2015 Side 1 af 38 INDHOLDSFORTEGNELSE HVAD ER PODIO?... 3 HVAD KAN VI PÅ PODIO?... 4 Aktivitet... 4 Bestyrelsesmøder... 4 Arrangementer & aktiviteter... 5 Opslagstavle...

Læs mere

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Systemet tilbyder klubberne i Y s Men Danmark at have et sted hvor de kan dele filer f.eks. Word, pdf, billeder mv. mellem de medlemmer

Læs mere

Manual til tilbudsgivning m.v. i DIS

Manual til tilbudsgivning m.v. i DIS Manual til tilbudsgivning m.v. i DIS Denne manual er primært rettet mod tilbudsgivernes afgivelse af tilbud i forbindelse med miniudbud afholdt i det dynamiske indkøbssystem, DIS. Dog indeholder manualen

Læs mere

10.0 Velkommen til manualen for bruger administration Introduktion til manualen Menuen Startside

10.0 Velkommen til manualen for bruger administration Introduktion til manualen Menuen Startside 10.0 Velkommen til manualen for bruger administration 1 10.1 Introduktion til manualen 1 10.2 Startside 1 10.3 Menuen Startside 2 10.3.1 Din brugerprofil 2 10.3.1.1 Ret password 3 10.4 Rediger kanaler

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til skoler

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til skoler Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til skoler Side 1 af 15 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til Digitale uddannelsesaftaler i Elevplan... 5 Fremsøg eksisterende aftale... 6 Ændr status og

Læs mere

Vejledning til formularmodul

Vejledning til formularmodul Vejledning til formularmodul Side 1 af 25 Indledning Formularmodulet kan anvendes til bestilling af varer, booking af møder, indmeldelse - kun fantasien sætter grænser! Systemet er oprettet, så der er

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet for FP attester og journaloplysninger

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet for FP attester og journaloplysninger Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger 1. april 2019 Vejledning til brugeradministrator oprettelse af afdelinger og brugere til EDI FP attester Denne vejledning

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger

Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger 18. maj 2018 Vejledning til brugeradministrator oprettelse af afdelinger og brugere til EDI FP attester Denne vejledning

Læs mere

DIGITALE UDDANNELSESAFTALER VEJLEDNING TIL VIRKSOMHED

DIGITALE UDDANNELSESAFTALER VEJLEDNING TIL VIRKSOMHED DIGITALE UDDANNELSESAFTALER VEJLEDNING TIL VIRKSOMHED 1 DIGITALE UDDANNELSESAFTALER Digitale uddannelsesaftaler giver flere fordele og muligheder: Skolen kan let hjælpe virksomheder med at udfylde dele

Læs mere

Daglig brug af JitBesked 2.0

Daglig brug af JitBesked 2.0 Daglig brug af JitBesked 2.0 Indholdsfortegnelse Oprettelse af personer (modtagere)...3 Afsendelse af besked...4 Valg af flere modtagere...5 Valg af flere personer der ligger i rækkefølge...5 Valg af flere

Læs mere

MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR UDBUDSADMINISTRATORER

MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR UDBUDSADMINISTRATORER Til ProjectWEB udbudsportal administratorer Dato Maj, 2019 Version 02 MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR UDBUDSADMINISTRATORER Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Før udbudsperioden... 3 2.1

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Som et udspring af de administrative fællesskaber og et ønske om at effektivisere og digitalisere

Læs mere

Brugervejledning til Doc2Mail

Brugervejledning til Doc2Mail ** Brugervejledning til Doc2Mail Version 3.5 KMD Doc2Mail Indholdsfortegnelse Forord... 1-3 1 Introduktion... 1-4 2 Sådan bruger du Doc2Mail... 2-5 2.1 Doc2Mail-dialogvinduet... 2-6 2.2 Udskrivning med

Læs mere

LEMAN / Præsentation

LEMAN / Præsentation LEMAN / Præsentation Velkommen til LEMAN Internet booking. Vi vil i det følgende gennemgå login, opsætning og indtastnings-muligheder. Systemet findes på http://booking.leman.dk eller via LEMAN s hjemmeside.

Læs mere

FAQ - Digital signering Marts side 1

FAQ - Digital signering Marts side 1 FAQ - Digital signering Marts 2017 - side 1 Indholdsfortegnelse Signeringsportalen 1 Skærmbillede: Log-on... 3 1.1 Hvordan logger jeg på signeringsportalen?... 3 2 Skærmbillede: Aftaler til signering...

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret udgave af KEAs nye, automatiske blanket-system.

Læs mere

Collect - brugermanual til Y s Men

Collect - brugermanual til Y s Men Denne vejledning er kun til brug for de personer der har fået adgang til redigering i medlemsdatabasen Collect - brugermanual til Y s Men Indhold Velkommen... 2 Første login... 2 Sådan gemmes nye data...

Læs mere

Vejledning til forældre i 9. og 10. klasse. Brugervejledning til Optagelse.dk

Vejledning til forældre i 9. og 10. klasse. Brugervejledning til Optagelse.dk Vejledning til forældre i 9. og 10. klasse. Brugervejledning til Optagelse.dk Vejledning til forældre i 9. og 10. klasse. Brugervejledning til Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen Styrelsen for

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Brugervejledning Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser

Brugervejledning Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning i Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Forfatter: Sara Holm Kristensen

Læs mere

Brugeradministrationsvejledning til SMS Web

Brugeradministrationsvejledning til SMS Web Brugeradministrationsvejledning til SMS Web Administration Denne side vil være forskellig afhængig af om man er administrator eller bruger. Administrator får oversigt over alle brugerne samt konfiguration,

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret

Læs mere

VITAS Registrering af aftale om Integrationsgrunduddannelse

VITAS Registrering af aftale om Integrationsgrunduddannelse IGU i VITAS I VITAS skal du registrere en aftale om integrationsgrunduddannelse, såfremt din virksomhed ønsker at indgå en aftale med en borger (udlænding). Du registrerer i VITAS din aftale samt undervisningsplan

Læs mere

Manual til ansøgning om Lokaletilskud i Assens Kommunes tilskudsportal

Manual til ansøgning om Lokaletilskud i Assens Kommunes tilskudsportal Manual til ansøgning om Lokaletilskud i Assens Kommunes tilskudsportal Denne manual skal hjælpe dig igennem lokaletilskuds ansøgningsprocessen trin for trin. I manualen vil du finde beskrivelser og billeder,

Læs mere

FAQ - Digital signering November side 1

FAQ - Digital signering November side 1 FAQ - Digital signering November 2017 - side 1 Indholdsfortegnelse Signeringsportalen 1 Skærmbillede: Log-on... 2 1.1 Hvordan logger jeg på signeringsportalen?... 2 2 Skærmbillede: Aftaler til signering...

Læs mere

Manual til ansøgning af 18-midler i Assens Kommunes tilskudsportal

Manual til ansøgning af 18-midler i Assens Kommunes tilskudsportal Manual til ansøgning af 18-midler i Assens Kommunes tilskudsportal Side 1 af 18 Kære frivillige sociale foreninger i Assens Kommune Opdateret den 02.10.17 Denne manual skal hjælpe dig igennem 18-ansøgningsprocessen

Læs mere

Det nye husdyrgodkendelse.dk Sagsbehandlermodulet. 3. Kommunikation med ansøger

Det nye husdyrgodkendelse.dk Sagsbehandlermodulet. 3. Kommunikation med ansøger For at drage nytte af denne manual, skal du have et grundlæggende kendskab til IT systemet husdyrgodkendelse.dk, og kende til Faneblade og Menu med godkendelsesafsnit. Du kan læse om disse ting i manualerne:

Læs mere

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync v 0.1 maj 2014 www.gs1.dk/gs1tradesync Indhold Log på... 3 Søg produkter... 4 Hierarkiopbygning... 7 Subskriptioner (Selektioner)

Læs mere

Tabulex Dagpleje Børn

Tabulex Dagpleje Børn Tabulex Dagpleje Børn Vejledning til administratorer 12. Marts 2018 1 Indledning... 3 Hvad er Tabulex Dagpleje Børn?... 3 Hvordan logger man på?... 3 Administration... 4 1. Brugere... 5 Opret brugere...

Læs mere

Vejledning til registrering som bruger til EudraCT results

Vejledning til registrering som bruger til EudraCT results Vejledning til registrering som bruger til EudraCT results 1 Registrering som ny bruger For at indtaste resultater, skal man registreres som bruger i EudraCT databasen: https://eudract.ema.europa.eu/results-web/

Læs mere

TÅRNBY FORENINGSPORTAL

TÅRNBY FORENINGSPORTAL GUIDE TIL TÅRNBY FORENINGSPORTAL - for foreninger Tårnby Foreningsportal Tårnby Foreningsportal er foreningernes værktøj til booking af faciliteter, indsendelse af dokumentation samt kommunikation med

Læs mere

KaBoo administratormanual

KaBoo administratormanual KaBoo administratormanual Version 1.0 - Udgivet 27/7 2010 KaBoo Administratormanual Når du skal administrere KaBoo Denne manual beskriver de funktioner du har behov for, når du skal administrere KaBoo.

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Horsens Kommune https://horsens.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version Horsens Kommune https://horsens.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.5 Horsens Kommune https://horsens.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ EN KANTINECHIP... 4

Læs mere

SDBF EN VEJLEDNING TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - VEJLEDNING EFTERUDDANNELSESKURSISTER

SDBF EN VEJLEDNING TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - VEJLEDNING EFTERUDDANNELSESKURSISTER SDBF EN VEJLEDNING TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - VEJLEDNING EFTERUDDANNELSESKURSISTER Ajourført okt. 2014 LOGIN SDBF er en webbaseret løsning, som du kan tilgå fra alle kendte browsere; Internet

Læs mere

WorldTrack Elektronisk

WorldTrack Elektronisk 2016 WorldTrack Elektronisk Kørebog QUICKGUIDE V.1 (FEB 2017) WORLDTRACK Ejby industrivej 2, 2600 Glostrup Indhold Indledning... 2 PC Version... 2 Login... 2 Setup...5 SKAT kørselssatser...5 Opret ny bruger...

Læs mere

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte:

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte: Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt er der se-adgang til arbejdspladsbrugsanvisningerne. Hvis der skal tilføjes eller fjernes produkter, og hvis

Læs mere

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide OK Fonden Umbraco CMS Quickguide 1 Indhold 1 Indhold... 2 2 Indledning... 3 2.1 Kompatible browsere... 3 2.2 Log ind i Umbraco... 3 2.3 Naviger i administrationsområdet... 4 2.4 Brug af træ menu... 5 3

Læs mere

Vejledning til oprettelse af nye sprog i Sikker Mail Box

Vejledning til oprettelse af nye sprog i Sikker Mail Box Vejledning til oprettelse af nye sprog i Sikker Mail Box Det er nu muligt at ændre sprog i hele Sikker Mail Box. Dette gøres ved at logge ind på Sikker Mail Portalen og vælge Mailbox konfiguration i menuen

Læs mere

Capto Digital Signatur via Penneo

Capto Digital Signatur via Penneo Capto Digital Signatur via Penneo Brugervejledning 1 Indhold Indledning...3 1. Digital Signatur af dokumenter....3 2. Hvidvask af klienter....3 Opsætning...4 Generelt...4 Dokument...5 Hvidvask...5 Afregning...6

Læs mere

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync v 0.2 januar 2015 www.gs1.dk/gs1tradesync Indhold Log på... 3 Søg produkter... 4 Hierarkiopbygning... 7 Subskriptioner (Selektioner)

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Skanderborg https://skanderborg.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version Skanderborg https://skanderborg.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.8 Skanderborg https://skanderborg.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4

Læs mere

Vejledning til brug af SKI's kataloger

Vejledning til brug af SKI's kataloger Vejledning til brug af SKI's kataloger 1 Indhold Indledning... 3 SKI-kataloget... 4 Lister... 4 Mulighed for private og låste lister... 5 Sådan opretter du en liste... 5 Sådan vælger du produkter til din

Læs mere

ESS Portal. Brugermanual Klager

ESS Portal. Brugermanual Klager ESS Portal Brugermanual Klager 27. oktober 2016 Version 4 Indhold Indledning...3 Login Klager...4 Login med NemID... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Login med brugernavn/password... Fejl! Bogmærke er

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator. Opret afdelinger og brugere til EDI for FP attester og journaloplysninger

Vejledning til brugeradministrator. Opret afdelinger og brugere til EDI for FP attester og journaloplysninger Vejledning til brugeradministrator Opret afdelinger og brugere til EDI for FP attester og journaloplysninger 31. august 2017 Vejledning til brugeradministrator oprettelse af afdelinger og brugere til EDI-systemet

Læs mere

TrailerService Online elektronisk typetilmelding

TrailerService Online elektronisk typetilmelding TrailerService Online elektronisk typetilmelding Indholdsfortegnelse Forside... 3 Login... 4 Sagsoversigt... 5 Opret typetilmelding... 6 Rediger typetilmelding... 7 Vis sagsoplysninger... 10 Tilmeld til

Læs mere

Vejledning til digital underskrift af lejekontrakt

Vejledning til digital underskrift af lejekontrakt Vejledning til digital underskrift af lejekontrakt Hvis vi har dit CPR. nummer og din e-mail, har du pr. 27. maj 2019 mulighed for at underskrive din lejekontrakt digitalt med Nem ID. Hvordan får jeg min

Læs mere

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER 1.TILBUD Fanen Tilbud giver en oversigt over alle de tilbud, der ligger i din database. Det er også herfra, at du har mulighed for at oprette, kopiere eller redigere et eksisterende tilbud. Det følgende

Læs mere

Trin-for-trin-manual til ansøgning af 18-midler

Trin-for-trin-manual til ansøgning af 18-midler Trin-for-trin-manual til ansøgning af 18-midler Side 1 af 11 Kære frivillige sociale foreninger i Assens Kommune Opdateret den 1.8.18 Denne manual skal hjælpe dig igennem 18-ansøgningsprocessen trin for

Læs mere

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten Indholdsfortegnelse Overordnet beskrivelse af programmets funktioner... 2 Log på... 2 Manuel oprettelse af elev.... 3 Optagelse af elever... 3 1 Gruppering og sortering af elever... 3 2 Udvælg aspiranter...

Læs mere

Ankenævnet ESS Portal

Ankenævnet ESS Portal ESS Portal Brugermanual Indklagede Indhold Indledning...3 Notifikationsmail...4 Login for medarbejdere (indklagede)...4 Sagsoversigt...7 Sagsbilledet...7 Upload dokumenter... 8 Tilføj besked... 9 Send

Læs mere

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/pco-login. Brugernavn: Password:

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/pco-login. Brugernavn: Password: WordPress manual.hjerteforeningen.dk/pco-login Brugernavn: Password: Juli, 2019 Generelt Du kan benytte WordPress fra alle platforme. Det vil sige, du kan redigere jeres hjemmeside fra din computer, din

Læs mere

ESS Portal. Brugermanual Indklagede

ESS Portal. Brugermanual Indklagede ESS Portal Brugermanual Indklagede Indhold Indledning...3 Notifikationsmail...4 Login for medarbejdere (indklagede)...4 Sagsoversigt...6 Sagsbilledet...6 Upload dokumenter... 7 Tilføj besked... 8 Send

Læs mere

Introduktion til brugeradministratorer i SEB v3

Introduktion til brugeradministratorer i SEB v3 Indledning Dette dokument er en introduktion til brugerstyringssystemet SEB. Dokumentet tager udgangspunkt i en brugeradministrators opgaver. SEB består overordnet af to dele 1) Et brugeradministrationssystem

Læs mere

E-BOLIGHANDEL. Send sag til den finansielle sektor samt advokater tilmeldt e-bolighandel

E-BOLIGHANDEL. Send sag til den finansielle sektor samt advokater tilmeldt e-bolighandel Send sag til den finansielle sektor samt advokater tilmeldt e-bolighandel INDHOLD Indhold Indledning 3 Inden du går i gang 4 Tilslutnings aftale hos e-nettet 4 Opsætning af dine firmaoplysninger 4 Salgsopstilling

Læs mere

Vejledning til NIN, Grønlands arealregister, for ansøgere

Vejledning til NIN, Grønlands arealregister, for ansøgere Vejledning til NIN, Grønlands arealregister, for ansøgere Departement for Boliger, Infrastruktur og Trafik Grønlands Selvstyre Asiaq Grønlands Forundersøgelser Version 2 - april 2010 Version 2 april 2010

Læs mere

GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ADMIN

GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ADMIN GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ADMIN DANSKE BEDEMÆND september 2014 v.1.4 1 P a g e INDHOLDSFORTEGNELSE Adgang... 3 Overblik... 3 Sortering af ordrer... 3 Status... 4 Afventer fuldmagt...

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever Netprøver.dk Brugervejledning for elever 20. februar 2019 Indhold 1 Dine forberedelser i Netprøver.dk før prøvedagen... 3 1.1 Sådan tjekker du dit it udstyr... 3 1.2 Sådan logger du på Netprøver.dk...

Læs mere

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem

FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem Dette er en kort guide i anvendelsen af Dansk Førstehjælpsråd elektroniske bevissystem. Guiden viser og forklarer, hvordan du som instruktør og medlem af

Læs mere

Vejledning til Køreprøvebooking

Vejledning til Køreprøvebooking Vejledning til Køreprøvebooking Politiadministrator Opdateret: 05.10.2018 Indhold Valg af browser... 3 Login som politiadministrator... 3 Opret prøvetider enkeltvis... 3 Opret prøvetider fra skabelon...

Læs mere

Afregning af rejser på Mit HK

Afregning af rejser på Mit HK Afregning af rejser på Mit HK HK 28-06-2018 1 af 10 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. 2. INDLEDNING 3 2.1 Find afregning på Mit HK 3 3. UDFYLDNING AF AFREGNING 4 3.1 Kørsel i egen bil 5 3.2 Udgiftsposter 8 3.3 Intet

Læs mere

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er

Læs mere

PENSAB. Pensioneringsprocessen for institutioner. Indhold

PENSAB. Pensioneringsprocessen for institutioner. Indhold Pensioneringsprocessen for institutioner Indhold 1. Overblik over den samlede proces... 2 2. Start en pensioneringssag for en tjenestemand... 3 2.1 Udfyld pensionsskemaet... 4 2.2 Tilføj registerudskrift...

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Odense

cpos Online Quickguide Version Odense cpos Online Quickguide Version 1.1.8 Odense https://odense.cposonline.dk/ SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN OPRETTER DU AUTOMATISK OPTANKNING PÅ ET KANTINEKORT...

Læs mere

Pensioneringsprocessen for institutioner

Pensioneringsprocessen for institutioner Public Release PENSAB Pensioneringsprocessen for institutioner Indhold 1. Overblik over den samlede proces... 2 2. Start en pensioneringssag for en tjenestemand... 3 2.1 Udfyld pensionsskemaet... 3 2.2

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Sct. Norberts Skole https://sctnorberts.cposonline.dk/

cpos Online Quickguide Version Sct. Norberts Skole https://sctnorberts.cposonline.dk/ cpos Online Quickguide Version 1.1.8 Sct. Norberts Skole https://sctnorberts.cposonline.dk/ SÅDAN OPRETTER DU EN BRUGER... 3 SÅDAN LOGGER DU IND... 5 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 6 SÅDAN

Læs mere

Vejlederens opgaver. Brugervejledning Optagelse.dk

Vejlederens opgaver. Brugervejledning Optagelse.dk Vejlederens opgaver Brugervejledning Optagelse.dk Vejlederens opgaver Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen for It og Læring Styrelsen for It og Læring, 08.12.2015 Indhold

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Lemvig Ungdomsgård Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version Lemvig Ungdomsgård   Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.5 Lemvig Ungdomsgård https://ug.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN

Læs mere

Ansøgervejledning for ansøgere, der har forladt skolen. Brugervejledning til Optagelse.dk

Ansøgervejledning for ansøgere, der har forladt skolen. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for ansøgere, der har forladt skolen Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for ansøgere, der har forladt skolen Brugervejledning til Optagelse.dk Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen

Læs mere

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual Brugermanual 1 INDHOLD 1. Navigation 2. Dashboard 3. 4. Support 2 NAVIGATION 1 På forsiden finder du dine installerede moduler i LinkGRC løsningen og du kan her vælge hvilket modul du ønsker at arbejde

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Roskilde https://roskilde.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version Roskilde https://roskilde.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.4 Roskilde https://roskilde.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Portal vejledning Version 1.1.4 Roskilde SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN

Læs mere

Sådan opretter du en Facebook-side

Sådan opretter du en Facebook-side Vejledning til Facebook: Sådan opretter du en Facebook-side Det er forholdsvis nemt at oprette en Facebook-side og Facebook kan guide dig igennem de nødvendige trin. Alligevel kan det være rart med en

Læs mere

Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer

Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer Januar 2019 Denne guide beskriver kort, hvordan du kan indtaste data manuelt til Industriens salg af varer i IDEP.web. Hvis du har mange linjer, kan du

Læs mere

Vejledning til de bydende

Vejledning til de bydende Vejledning til de bydende Juni 2013/JET Indledning Indledning ibinder er et web-baseret program, til håndtering af byggeprojekter og ejendomsdrift på en hidtil uset brugervenlig og økonomisk måde. ibinder

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Halsnæs

cpos Online Quickguide Version Halsnæs cpos Online Quickguide Version 1.1.7 Halsnæs https://halsnaes.cposonline.dk/ SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN OPRETTER DU AUTOMATISK OPTANKNING PÅ ET KANTINEKORT...

Læs mere

WISEflow Guide til deltagere

WISEflow Guide til deltagere WISEflow Guide til deltagere Version 2.8.0 1 Indhold Deltager: Sådan kommer du i gang... 3 Opsætning af profil... 3 Flow-oversigt... 6 Flow-typer... 7 Flowets tilstand... 7 Hvordan afleverer jeg min besvarelse?...

Læs mere

Oktober Dokumentpakker

Oktober Dokumentpakker Oktober 2017 Dokumentpakker Dokumentpakkerne er et værktøj til at udskrive dynamiske breve, som har en standardtekst i brevet, og hvor der automatisk sættes blandt andet patientens navn, adresse og aftaletid

Læs mere

Brugervejledning til TenderKONNECT Tilbudsgiver

Brugervejledning til TenderKONNECT Tilbudsgiver Brugervejledning til TenderKONNECT Tilbudsgiver Opdateret den 21. februar 2018 Side 1 af 16 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Adgang... 3 2.1 Adgang via tender.konnect.dk... 3 2.2 Adgang via link til

Læs mere

Energistyrelsens Tilskudsportal Vejledning for brugere

Energistyrelsens Tilskudsportal Vejledning for brugere Energistyrelsens Tilskudsportal Vejledning for brugere Version 1.05 juli 2010 1 Velkommen til Tilskudsportalen Energistyrelsens tilskudsportal giver mulighed for oprettelse af en elektronisk ansøgning

Læs mere

Brugermanual for Humleparken blok 5's hjemmeside.

Brugermanual for Humleparken blok 5's hjemmeside. Brugermanual for Humleparken blok 5's hjemmeside. Introduktion. Formål Hjemmesiden for blok 5 er blevet oprettet med følgende formål: Forbedre kommunikationen mellem bestyrelsen i ejerforeningen og beboerne.

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

Disponent Godkend faktura

Disponent Godkend faktura Disponent Godkend faktura V.0.9 1. Login... 3 1.1 Personlige forside... 3 2. Godkend en faktura... 4 2.1 Gennemgå faktura... 4 2.1.1 Faktura hoved... 5 2.1.2 Fakturalinjer... 6 2.1.3 Forsendelses muligheder...

Læs mere

BYG OG MILJØ SAGSBEHANDLER I BYG OG MILJØ. Version 2.0

BYG OG MILJØ SAGSBEHANDLER I BYG OG MILJØ. Version 2.0 BYG OG MILJØ SAGSBEHANDLER I BYG OG MILJØ Version 2.0 Januar 2019 Indholdsfortegnelse OM DENNE VEJLEDNING... 3 SAGSBEHANDLERADGANG I BYG OG MILJØ... 3 Modtagelse af ansøgninger hos myndigheden... 3 Sag

Læs mere

Brugervejledning til FOKUSpartnere

Brugervejledning til FOKUSpartnere Indholdsfortegnelse LOGIN 3 GENERELT 3 BRUGERVEJLEDNING 4 VIRKSOMHEDSPROFIL 4 1) Virksomhedsnavn 6 2) Beskrivelse af virksomheden 6 3) Generel information 6 4) Yderligere information 6 5) Kontaktpersoner

Læs mere