3. Orientering fra medarbejdersiden / næstformand, Anne B. Pors (10 min ) Det indstilles, at HSU tager orienteringen til efterretning.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "3. Orientering fra medarbejdersiden / næstformand, Anne B. Pors (10 min ) Det indstilles, at HSU tager orienteringen til efterretning."

Transkript

1 Til medlemmerne af HSU HR-afdelingen Fredrik Bajers Vej 7F 9220 Aalborg Øst HSU-sekretariatet Stine Vestergaard Dato: Sagsnr.: Dagsorden til møde i Hovedsamarbejdsudvalget torsdag den 8. februar 2018 kl , Fredrik Bajers Vej 7 A1-112 (Loungen) Videokonferenceanlæg nr Der serveres kaffe, te, vand og frugt til mødet. 1. Godkendelse af dagsorden / formand, Per Michael Johansen (5 min ) Det indstilles, at HSU godkender dagsordenen. 2. Orientering fra rektoratet / formand, Per Michael Johansen (15 min ) Det indstilles, at HSU tager orienteringen til efterretning. Bilag 2.1: Orientering fra rektoratet 3. Orientering fra medarbejdersiden / næstformand, Anne B. Pors (10 min ) Det indstilles, at HSU tager orienteringen til efterretning. 4. Orientering fra HSU-sekretariatet / HR-afdelingen, Henrik H. Søndergaard (5 min ) Det indstilles, at HSU tager orienteringen til efterretning. 5. Ferieåret 2018/2019 / HR-afdelingen, Henrik H. Søndergaard (5 min ) Det indstilles, at HSU tager beslutning om det kommende ferieår i forhold til fastlæggelse af lukning mellem jul og nytår samt udpegning af lav-servicedage. Pause 5 min Beslutningstagning om mere fokus på jobrotation / næstformand, Anne B. Pors (10 min ) Det indstilles, at HSU godkender fremgangsmåde udarbejdet af PPU med henblik på at sætte mere fokus på jobrotation. 7. Evaluering af HSU s samarbejde og arbejdsform / HR-afdelingen, Stine Vestergaard (30 min ) Det indstilles, at HSU evaluerer sit samarbejde og arbejdsform samt beslutter hvilke konsekvenser evalueringen skal føre til. 8. Evt. (65 min ) Kommende møder: Onsdag den 8. februar 2018 kl Onsdag den 11. april 2018 kl Onsdag den 13. juni 2018 kl Onsdag den 19. september 2018 kl Onsdag den 12. december 2018 kl på Campus CPH

2 Punkt: Type: Orientering Kan frit distribueres Sagsnr: Dato: Sagsfremstilling til møde i Hovedsamarbejdsudvalget 2. Orientering fra rektoratet Anledning: Bilag: Sagsfremstilling: Indstilling: Rektoratet orienterer om organisatoriske og politiske tiltag, som kan have interesse for HSU. Fast punkt på dagsordenen. 2.1: Orientering fra rektoratet Rektoratet har udarbejdet en kort skriftlig orientering over relevante emner. Rektoratet kan evt. supplere mundtligt til mødet. Det indstilles, at HSU tager orienteringen til efterretning. Mette Marie Abildgaard

3 Bilag 2.1 til HSU-møde den 8. februar 2018 Rektor Fredrik Bajers Vej 5 Postboks Aalborg rektor@aau.dk Tlf Dato: Orientering fra rektoratet Forsknings- og Innovationspolitisk strategi Danmark klar til fremtiden Regeringens Forsknings- og Innovationspolitiske strategi Danmark klar til fremtiden blev offentliggjort den 5. december Strategien indeholder 28 initiativer, der skal bidrage til at opfylde to overordnede mål for dansk forskning og innovation: 1. Dansk forskning skal være af højeste internationale kvalitet 2. Forskningen skal gøre mest mulig gavn i samfundet Regeringen vil samtidig fastholde, at der årligt afsættes mindst 1 pct. af bruttonationalproduktet (BNP) til forskning og udvikling. Under mål 1 findes en række initiativer. Af centrale initiativer kan nævnes: Etablering af en Nobelpagt. Uddannelses- og Forskningsministeriet vil samle en række private fonde for at drøfte, om man kan gå sammen om at etablere (og finansiere) få særlige Nobelpriscentre, der kan fremme dansk forskning på Nobelprisniveau. Ministeriet forventer, at man vil lade sig inspirere af modellen med Centers of Excellence under Danmarks Grundforskningsfond. Ny model for fordeling af basisforskningsmidler. Ministeriet vil nedsætte et uafhængigt ekspertudvalg, der skal komme med forslag til kvalitetsindikatorer og forskellige fordelingsmodeller. Udvalget skal belyse praksis og erfaringer fra udlandet. Kortlægning og eftersyn af karrierevejene i dansk forskning og etablering af et nationalt ERC-støtteprogram. Målet er at skabe attraktive karriereveje for særligt talentfulde yngre forskere, så det sikres, at der er et tilstrækkeligt vækstlag for den næste generation af excellente forskere. Der skal også etableres et nationalt ERC-støtteprogram under Danmarks Frie Forskningsfond, der skal styrke yngre forskeres mulighed for at få bevillinger fra European Research Council. Under mål 2 kan nævnes følgende centrale initiativer: Forskningen i nye teknologier skal styrkes, og der skal oprettes et Nationalt Center for forskning i digitale teknologier, der skal understøtte tværdiciplinær forskning i bl.a. kunstig intelligens, big data, Internet of Things, kvantecomputing, it-sikkerhed mv. Forskningscentret skal indgå som del af regeringens kommende digitale hub, der forventes at være en del af regeringens kommende strategi for Danmarks digitale vækst. Det nationale center forventes udbudt som opgave i løbet af 2018 og forventes finansieret via Forskningsreserven, dvs. blive vedtaget som del af Finansloven for 2019.

4 Nedsættelse af meriteringsudvalg, der skal undersøge, om man kan etablere mere dækkende meriteringsstrukturer for danske forskere, så der i højere grad gives merit for andre aktiviteter end publicering (dvs. undervisning og videnspredning). Udvalget skal komme med anbefalinger til universiteterne inden udgangen af Etablering af Forum for Forskningsfinansiering. Ministeriet vil lave et forum, hvor universiteterne og de private og offentlige fonde kan drøfte, hvordan man skaber et styrket samarbejde, koordinering og arbejdsdeling mellem aktørerne. En central udfordring angår håndteringen af indirekte omkostninger. Hele strategien kan læses på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside: Ekstra bevilling fra uddannelses- og forskningsministeren Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind har givet en ekstra bevilling til universiteterne på 30 mio. kr., fordelt med 3,8 mio. kr. til hvert universitet. Midlerne skal gå til forskning i big data og kunstig intelligens. På AAU vil dekan Henrik Pedersen komme med et forslag til, hvordan de ekstra midler kan udmøntes, så de giver et synligt resultat på en af vores strategiske indsatser. Udvælgelse af nye talenter Der er tildelt bevilling til 10 nye talenter efter en grundig udvælgelse og et flot ansøgerfelt på 52 ansøgere. De modtager støtte fra det særlige talentplejeprogram, der er etableret som en del af arbejdet med Aalborg Universitets strategi Viden for verden. Håbet er, at talenterne over en årrække udvikler sig til stærke forskere og forskningsledere. De udvalgte talenter får en økonomisk bevilling på 3 mio. kr. i en treårig periode. Talentplejeprogrammet finansieres 50 % fra den centrale strategipulje og 50 % via medfinansiering fra de involverede fakulteter/institutter. Der er afsat 15 mio. kr. af centrale strategimidler til indsatsen. I perioden skal talentet: Gennemføre et forskningsprojekt. Her får talentet mulighed for at modne sin egen forskningsidé som forskningsleder på eget forskningsprojekt Gennemføre en formaliseret forskningslederuddannelse I forbindelse hermed kan den økonomiske bevilling benyttes til: Forskningslederuddannelse Ansættelse af ph.d.-studerende, postdoc eller anden akademisk medarbejder på projektet Indkøb af udstyr og udgifter til laboratoriedrift Deltagelse i konferencer og symposier Ophold ved universiteter i udlandet Dette giver talentet mulighed for at modne sin egen forskningsidé og dermed opbygge et CV, som muliggør parallel og/eller efterfølgende hjemtagning af eksterne forskningsbevillinger. De indsendte ansøgninger gennemgik en faglig bedømmelse af et tværfakultært bedømmelsesudvalg, som bestod af en højt profileret professor fra hvert af AAU s fem fakulteter. Bedømmelsesudvalget indstillede to ansøgere fra hvert fakultet - i alt 10 ansøgere.

5 NOVI legatet Der indføres et nyt legat til uddeling ved universitetets årsfest. NOVI har besluttet at uddele et legat til den kandidat ( semester studerende), som kan præsentere en forretningsidé med et så bæredygtigt potentiale, at konceptet kan omsættes til en virksomhed på NOVI i Aalborg. Legatet har en samlet værdi på kr., og består af et kontantbeløb, et kontorlokale på NOVI i 12 måneder til ½ pris samt diverse assistance leveret af NOVI.

6 Punkt: Type: Orientering Kan frit distribueres Sagsnr: Dato: Sagsfremstilling til møde i Hovedsamarbejdsudvalget Anledning: 3. Orientering fra medarbejdersiden Bilag: Ingen yderligere bilag. Sagsfremstilling: Medarbejdersiden har følgende skriftelige punkter orienteringen fra medarbejdersiden: - Medarbejdersiden ønsker en udmelding af lønforhandlingspuljen til TAP lønforhandlingerne i 1-2 kvartal Medarbejdersiden ønsker at give en tilbagemelding og evaluering af processen med de just afsluttede 4. kvartals lønforhandlinger for VIP personalet. Processen har på flere hovedområdet givet anledning til forbedringer; herunder i forhold til korrekt information, lønoplysninger og proces. - Der er stadig mange konstitueringer på AAU. Det er for mange medarbejdere og de konstituere ledere, at konstitueringer trækker i langdrag, og er uden tidsbegrænsning. Herigennem opstår en række uhensigtsmæssigheder i forhold til både uigennemsigtigheder hos medarbejderne og tvivl om ledelsesrum og langsigtede perspektiver for lederen. - Orientering om medarbejdersidens evaluering af TR aftalen og drøftelse af hvem der skal sidde i arbejdsgruppen for en eventuel revidering. Jf. udmeldingen omkring evaluering af TR aftalen på sidste HSU møde den 6. december 2017, er der initieret en evalueringsproces, som forventes at udmønte i et fælles evalueringssvar til TR aftalen. I tilfælde af, at der skal revideres eller præciseres elementer i TR aftalen, ønsker medarbejdersiden at HSU aftaler hvem der er repræsenteret i en arbejdsgruppe. Indstilling: Det indstilles, at HSU tager orienteringen til efterretning. Anne Bisgaard Pors, næstformand HSU Side 1 af 1

7 Punkt: Type: Beslutningstagning Kan frit distribueres Sagsnr: Dato: Sagsfremstilling til møde i Hovedsamarbejdsudvalget 5. Ferieåret 2018/2019 Anledning: Bilag: Sagsfremstilling: HSU har tidligere besluttet, at man hvert forår ønsker at forholde sig til det kommende ferieår i forhold til fastsættelse af lukning mellem jul og nytår samt i forhold til udpegning af eventuelle indeklemte dage, der udpeges som lavservicedage. HSU har de seneste år truffet beslutning om, at Aalborg Universitet er lukket mellem jul og nytår. Dermed er alle medarbejdere pålagt at afvikle ferie på de arbejdsdage, der i et givent ferieår findes mellem 26. og 31. december, når lukningen på forhånd er varslet i organisationen. Dette følger af Ferielovens bestemmelser om virksomhedslukning mellem jul og nytår, 17, stk. 2. Endvidere har HSU tidligere ønsket at kategorisere evt. indeklemte dage som lavservicedage, hvor de enkelte administrative enheder, fx Campus Service og ITS, definerer, hvad den lavere service disse dage består i. Idet man disse dage ikke opretholder det sædvanlige serviceniveau, gives der udvidet adgang for medarbejderne til at kunne afvikle ferie disse dage. Indstilling: Såfremt HSU fortsat ønsker at fastsætte lukning mellem jul og nytår i ferieåret 2018/2019, indstiller HR-afdelingen følgende beslutning: Aalborg Universitet holder, som i tidligere år, lukket mellem jul og nytår. Alle medarbejdere ved Aalborg Universitet er således pålagt at afvikle ferie på arbejdsdage mellem jul og nytår. HR-afdelingen pålægges at sikre, at Hovedsamarbejdsudvalgets beslutning meddeles alle medarbejdere og efterleves i hele organisationen. Undtaget fra ovennævnte beslutning er personalegrupper, for hvem der via HRafdelingen er indgået lokale rådighedsaftaler, og som følgelig har rådighedsvagter mellem jul og nytår af hensyn til universitetets drift, fx håndværkere og it-personale med rådighedsforpligtelse. I forhold til indeklemte dage, indstiller HR-afdelingen, at der i ferieåret 2018/2019 træffes beslutning om lav-servicedage på: Fredag d. 11. maj (dagen efter Kr. Himmelfartsdag) Mandag den 4. juni (dagen før Grundlovsdag) Tanja Hjorth Jacobsen, HR-afdelingen

8 Punkt: Type: Beslutningstagning Kan frit distribueres Sagsnr: Dato: Sagsfremstilling til møde i Hovedsamarbejdsudvalget 6. Øget synlighed for muligheden for jobrotation Anledning: Bilag: Sagsfremstilling: Personalepolitisk Udvalg (PPU) finder det vigtigt, at muligheden for jobrotation for TAPpersonale med fordel kan synliggøres, idet anvendelsen heraf endnu ikke er udbredt tilstrækkeligt. Ingen yderligere bilag. PPU finder, at medarbejdere på AAU gøres opmærksomme på mulighederne for jobrotation. PPU indstiller derfor, at HSU godkender følgende fremgangsmåde med henblik på at sætte fokus på jobrotation: 1. Muligheden for jobrotation indarbejdes i MUS-skemaerne, hvormed der årligt sættes fokus på jobrotation 2. Muligheden for jobrotation drøftes i alle samarbejdsudvalg og indarbejdes evt. som en del af samarbejdsudvalgenes årshjul. 3. AAU Kompetenceudvikling inddrager jobrotation som en del af kompetencestrategien for TAP-medarbejdere i forbindelse med fremtidig revision af kompetencestrategien. Indstilling: Det indstilles, at HSU godkender ovenstående fremgangsmåde med henblik på at skabe øget synlighed for muligheden for jobrotation. Helene Selmer Kristensen HR afdelingen Side 1 af 1

9 , Punkt: Type: Drøftelse Kan frit distribueres Sagsnr: Dato: Sagsfremstilling til møde i Hovedsamarbejdsudvalget 7. Evaluering af HSU s samarbejde og arbejdsform 2017 Anledning: HSU har i medfør af Samarbejdsaftalens 2 pligt til jævnligt at evaluere sit samararbejde og samarbejdsform. Evalueringen skal ske med henblik på at sikre, at samarbejdet kvalificeres og målrettes. HSU har tidligere besluttet, at evalueringen bør ske årligt, hvorfor denne indgår i udvalgets årshjul. Bilag: Bilag 7.1: Evaluering af HSU s samarbejde og arbejdsform 2017 Sagsfremstilling: HR-afdelingen har med udgangspunkt i samarbejdssekretariatets evalueringsmodel udarbejdet en model for evaluering af HSU s samarbejde og samarbejdsform HSU bør med udgangspunkt i samarbejdsaftalen 2013 samt den vedlagte model for evalueringen, overveje og tager stilling til følgende emner forud for HSU-mødet, hvor evalueringen finder sted. 1. Det gode samarbejde (10 min.) 2. De rigtige emner (10 min.) 3. De gode rammer (10 min.) Det tilrådes, at der anvendes cirka 10 minutter pr. område og at drøftelserne drejer sig om, hvad udvalget gerne vil fastholde samt hvad udvalget gerne vil afvikle og eventuelt erstatte det afviklede med Indstilling: Det indstilles, at HSU evaluerer sit samarbejde og samarbejdsform med udgangspunkt i den fremlagte model samt beslutter, hvilke konsekvenser evalueringen fører til. Stine Vestergaard, HR-afdelingen Side 1 af 1

10 Bilag 7.1 til HSU-møde den 8. februar 2018 HR-afdelingen Fredrik Bajers Vej 7F 9220 Aalborg Øst HSU-sekretariatet Stine Vestergaard Dato: Evaluering af HSU s samarbejde og arbejdsform 2017 Model for evaluering af HSU s samarbejde og arbejdsform Med henvisning til Samarbejdsaftalen (2013) 2 skal HSU jævnligt evaluere sit arbejde med henblik på at sikre, at samarbejdet kvalificeres og målrettes. Der er ikke et krav til hvordan denne evaluering skal foregå. HRafdelingen foreslår derfor, at evalueringen tager udgangspunkt i en fælles drøftelse af, hvad et godt samarbejde i HSU kræver af medlemmerne, om de rigtige emner sættes på dagsordenen og behandles, samt hvorvidt rammerne for HSU møderne tilskynder et udbytterigt samarbejde. Det tilrådes, at der anvendes ca. 10 min pr. område og at drøftelserne drejer sig om, hvad udvalget gerne vil fastholde samt hvad udvalget gerne vil afvikle og eventuelt erstatte det afviklede med. 1. Det gode samarbejde HSU s overordnede fælles målsætning er, at Aalborg Universitet i videst muligt omfang er en velfungerende virksomhed. Det gode HSU-samarbejde er en af forudsætningerne herfor, og indebærer bl.a., at parterne hver især varetager informationspligten. Informationspligten er gensidig, hvormed ledelses- og medarbejderrepræsentanterne har pligt til at informere hinanden om og drøfte arbejdspladsens forhold i medfør af samarbejdsaftalens 3, stk. 1. Ledelsens informationspligt fremgår af 3, stk. 2: I samarbejdsudvalget skal ledelsen informere om: 1. Arbejdspladsens seneste udvikling og den forventede udvikling i aktiviteter og i den økonomiske situation. 2. Arbejdspladsens aktuelle situation og forventede udvikling med hensyn til struktur og beskæftigelse især i forbindelse med strukturændringer og i situationer, hvor beskæftigelsen er truet. Planlagte og forventede foranstaltninger skal også inddrages i denne sammenhæng. 3. Andre beslutninger, der kan føre til betydelige ændringer i arbejdets tilrettelæggelse og medarbejdernes ansættelsesforhold. 4. Udbud og udlicitering. Information skal gives så tidligt og med et så passende indhold, at der kan gennemføres en grundig drøftelse i samarbejdsudvalget, således at medarbejdernes synspunkter og forslag kan indgå i grundlaget for ledelsens endelige beslutning. Stk. 3. Information og drøftelse på rette niveau Det er ledelsens ansvar at sikre, at information og drøftelse sker parallelt til ledelses- og beslutningsstrukturen. Information og drøftelse skal etableres mellem den ledelse, som har kompetencen, og Side 1 af 3

11 Bilag 7.1 til HSU-møde den 8. februar 2018 medarbejderrepræsentanter for de personalegrupper, der berøres, Hvis der opstår en situation, hvor der er krav om information og drøftelse af emner, som ligger uden for formanden for samarbejdsudvalgets ansvarsog kompetenceområde, er det den relevante ledelses forpligtelse at sikre, at der foretages information og høring af alle de berørte samarbejdsudvalg. Medarbejdernes informationspligt fremgår af 3, stk. 4, og indebærer, at medarbejderrepræsentanterne skal informere samarbejdsudvalget om synspunkter og forhold hos medarbejderne, der har betydning for samarbejdet. Informationspligten pålægger således medarbejderrepræsentanterne at orientere ledelsen om, hvad der rører sig blandt medarbejderne, hvormed medarbejdernes synspunkter tages til efterretning af ledelsen. Ifølge 3, stk. 5 skal samarbejdsudvalget sikre, at samtlige medarbejdere holdes orienteret om samarbejdets arbejde, hvorfor dagsorden og referat offentliggøres på AAU Inside. Drøftelse af forhold som er omfattet af informationspligten, skal ske i tilfælde af, at ledelses- eller medarbejderrepræsentanterne fremsætter ønske herom, jf. 3, stk. 6. Evaluering Hvad vil HSU gerne fastholde, samt hvad vil HSU gerne afvikle og eventuelt erstatte det afviklede med? 1. Samarbejde mellem (og evt. indbyrdes på) A- og B-side? 2. Samarbejde mellem formandskab og udvalget? 3. Samarbejdet med underudvalg (PPU)? 4. Samarbejde med udvalg på lavere niveau? 2. De rigtige emner Dagsordenspunkter til behandling i HSU sammensættes på baggrund af en række opgaver fastlagt i samarbejdsaftalens 4 og 5. Yderligere foretages en konkret vurdering af emner, som måtte være af særlig betydning for arbejdspladsen, herunder emner, som er foreslået af medarbejder- og/eller ledelsesrepræsentanterne. Af 4 fremgår det, at HSU skal behandle relevante emner inden for arbejds- og personaleforhold, der er af betydning for arbejdspladsen, mens en række særlige opgaver følger af 5 I medfør af samarbejdsaftalens 4 betragtes nedenstående som relevante emner: 1. Arbejds- og personaleforhold, herunder AAU s personalepolitik bl.a. i forhold til AAU s mål, indsats for fastholdelse af seniorer, politik for orlov samt sygefraværsstatistik og sygefraværssamtaler. 2. Tillid, samarbejde og trivsel, herunder psykisk arbejdsmiljø, tillid og samarbejde på arbejdspladsen samt rammer for faglighed og kvalitet i opgavevaretagelsen. 3. Omstilling på arbejdspladsen HSU varetager en centrale rolle i at sikre en positiv tilgang til forandringer i staten. Side 2 af 3

12 Bilag 7.1 til HSU-møde den 8. februar 2018 I forbindelse med mål, strategi og økonomi skal samarbejdsudvalget behandle følgende i medfør af 5: 1. Sammenhængen mellem institutionens mål/strategi og personalepolitikken. 2. Relevante dele af en eventuel resultatkontrakt for institutionen/direktørkontrakt. 3. Institutionens budget- og finanslovsbidrag, herunder den overordnede prioritering af anvendelsen af bevillingen. Jf. samarbejdsaftalens 5, stk. 3 har HSU også til opgave at behandle følgende emner; kompetenceudvikling, forskelsbehandling, ligebehandling, medarbejdertilfredshed, arbejdsrelateret stress, mobning, chikane og vold. Ovenstående emner er indarbejdet i HSU s årshjul. Evaluering Kommer HSU rundt om de emner, som der skal til for at HSU er velfungerende? 1. Er det de rigtige emner der sættes på dagsordenen og som behandles i HSU? 2. Er der særlige emner, som HSU i 2018/2019 år bør prioritere? 3. De gode rammer Det er vigtigt, at de ydre rammer er på plads, for at udvalget kan få det mest optimale ud af deres møder. Der bør derfor evalueres på om rammerne for HSU-møderne ligger op til et udbytterigt arbejde. Evaluering Hvad vil HSU gerne fastholde, samt hvad vil HSU gerne afvikle og eventuelt erstatte det afviklede med? 1. Forberedelse? (Formandskab, sekretariat, A-side, B-side, egen forberedelse ) 2. Mødedagen? (Formandskab, sekretariat, A-side, B-side, egen forberedelse ) 3. Efter mødet? (Formandskab, sekretariat, A-side, B-side, egen forberedelse ) 4. Mellem møderne? Øvrige ønsker vedrørende den praktiske afvikling af HSU s møder, forberedelser hertil, videre behandling af drøftelser mv. kan med fordel overvejes. Side 3 af 3

AAU Talentplejeprogram 2017

AAU Talentplejeprogram 2017 Ledelsesstøtte Fakultetskontoret for ENGINEERING, SUND og TECH Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Ø. Danmark Kontaktperson: Lasse Panny Pedersen Telefon: 9940 3503 E-mail: lpp@adm.aau.dk Dato: 01-09-2017

Læs mere

Aftale om medarbejderindflydelse gennem MIO-udvalg på Vesthimmerlands Gymnasium og HF

Aftale om medarbejderindflydelse gennem MIO-udvalg på Vesthimmerlands Gymnasium og HF Aftale om medarbejderindflydelse gennem MIO-udvalg på Vesthimmerlands Gymnasium og HF Fundamentet for aftalen er Personalestyrelsens Cirkulære om aftale om Samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder

Læs mere

Danmark - Klar til fremtiden

Danmark - Klar til fremtiden Danmark - Klar til fremtiden Regeringens mål for dansk forskning og innovation Oplæg på DARMA s årsmøde d. 18. maj 2018 Forskningspolitik - Seneste samlede bud på en forskningspolitik - Et relativt nyt

Læs mere

3: Medlemmer af og suppleanter til HSU udpeges for 2 år ad gangen.

3: Medlemmer af og suppleanter til HSU udpeges for 2 år ad gangen. SAMARBEJDSAFTALE FOR AARHUS UNIVERSITET 1. Etablering af et hovedsamarbejdsudvalg (HSU) 1: Der etableres et hovedsamarbejdsudvalg (HSU) på Aarhus Universitet til løsning af de opgaver, der er omtalt i

Læs mere

Samarbejde. på arbejdspladser med under 25 ansatte

Samarbejde. på arbejdspladser med under 25 ansatte Samarbejde på arbejdspladser med under 25 ansatte Samarbejde på arbejdspladser med under 25 ansatte Udgivet af Samarbejdssekretariatet Layout: Operate A/S Tryk: FOA Publikationen kan hentes digitalt, eller

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ ARBEJDSPLADSER MED UNDER 25 ANSATTE

SAMARBEJDE PÅ ARBEJDSPLADSER MED UNDER 25 ANSATTE SAMARBEJDE PÅ ARBEJDSPLADSER MED UNDER 25 ANSATTE SAMARBEJDE PÅ ARBEJDSPLADSER MED UNDER 25 ANSATTE Udgivet: Samarbejdssekretariatet 2014 Layout: Operate A/S Tryk: FOA Publikationen kan hentes digitalt,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN for Fakultetssamarbejdsudvalget (FSU) ved Health, Aarhus Universitet

FORRETNINGSORDEN for Fakultetssamarbejdsudvalget (FSU) ved Health, Aarhus Universitet FORRETNINGSORDEN for Fakultetssamarbejdsudvalget (FSU) ved Health, Aarhus Universitet 1. Regelgrundlag 1. Samarbejdsudvalget udøver sin virksomhed i overensstemmelse med de til enhver tid gældende regler

Læs mere

Cirkulære om aftale om samarbejde og samarbejdsudvalg i staten (Til samtlige ministerier og styrelser mv.)

Cirkulære om aftale om samarbejde og samarbejdsudvalg i staten (Til samtlige ministerier og styrelser mv.) BILAG TIL FORHANDLINGSPROTOKOL 1 Cirkulære om aftale om samarbejde og samarbejdsudvalg i staten (Til samtlige ministerier og styrelser mv.) Generelle bemærkninger Finansministeriet og Offentligt Ansattes

Læs mere

Forretningsorden for Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet

Forretningsorden for Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet Forretningsorden for Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet Retsgrundlaget 1. Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling

Læs mere

CFU Centralorganisationernes Fællesudvalg

CFU Centralorganisationernes Fællesudvalg CFU Centralorganisationernes Fællesudvalg 1 November 2005 Notat om SU-aftalens bestemmelser om ledelsens pligt til information og drøftelse i samarbejdsudvalget Baggrund EU-direktiv af 11. marts 2002 om

Læs mere

NOTAT OM SU-AFTALENS BESTEMMELSER OM LEDELSENS PLIGT TIL INFORMATION OG DRØFTELSE I SAMARBEJDSUDVALGET

NOTAT OM SU-AFTALENS BESTEMMELSER OM LEDELSENS PLIGT TIL INFORMATION OG DRØFTELSE I SAMARBEJDSUDVALGET NOTAT OM SU-AFTALENS BESTEMMELSER OM LEDELSENS PLIGT TIL INFORMATION OG DRØFTELSE I SAMARBEJDSUDVALGET NOTAT OM SU-AFTALENS BESTEMMELSER OM LEDELSENS PLIGT TIL INFORMATION OG DRØFTELSE I SAMARBEJDSUDVALGET

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SAMARBEJDSUDVALG (FSU)

FORRETNINGSORDEN FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SAMARBEJDSUDVALG (FSU) FORRETNINGSORDEN FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SAMARBEJDSUDVALG (FSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag 1: FSU

Læs mere

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Indhold 1. Indledning... 3 2. Temaer... 3 2.1 Mål, strategi og økonomi... 3 2.2 Arbejds- og personaleforhold... 4 2.3

Læs mere

Forretningsorden for Hovedsamarbejdsudvalg (HSU) ved Copenhagen Business Academy

Forretningsorden for Hovedsamarbejdsudvalg (HSU) ved Copenhagen Business Academy Marts 2014 Forretningsorden for Hovedsamarbejdsudvalg (HSU) ved Copenhagen Business Academy Retsgrundlaget 1. Hovedsamarbejdsudvalget ved Copenhagen Business Academy, efterfølgende benævnt som HSU, virker

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag 1: LSU udøver sin virksomhed

Læs mere

Arkitektskolen Aarhus 7. februar 2012 Samarbejdsudvalg J.nr TNI/JHJ/LR

Arkitektskolen Aarhus 7. februar 2012 Samarbejdsudvalg J.nr TNI/JHJ/LR Arkitektskolen Aarhus 7. februar 2012 Samarbejdsudvalg J.nr. 241-7-12 TNI/JHJ/LR Referat af møde i samarbejdsudvalget den 20. januar 2012 Deltog i mødet: Torben Nielsen, Jørgen Hedegaard-Jensen, Marianne

Læs mere

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel...

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel... HR OG KOMMUNIKATION Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Marts 2014 Udarbejdet af: Jytte Beck, Leila D. Pedersen, Bo M. Pedersen, Ulla Mulbjerg og Erik Knudsen. Temaer for HSU Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Malling Skoles sikkerhedsorganisation og MED-udvalg

Malling Skoles sikkerhedsorganisation og MED-udvalg Malling Skoles sikkerhedsorganisation og MED-udvalg I dette afsnit er skolens sikkerhedsorganisation og MED-udvalg beskrevet. Herunder hvem der er repræsentanter og hvilke opgaver de varetager. Sikkerhedsgruppens

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU)

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU) FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

Indhold: -numrene henviser til Cirkulære om samarbejde og samarbejdsudvalg (8. maj 2008)

Indhold: -numrene henviser til Cirkulære om samarbejde og samarbejdsudvalg (8. maj 2008) Vejledning om samarbejde og samarbejdsudvalg ved frie grundskoler, udarbejdet i fællesskab af Dansk Friskoleforening, Frie Grundskolers Fællesråd, BUPL, forbundet af pædagoger og klubfolk Danmarks Lærerforening

Læs mere

Kompetencestrategi 2015 for Det Teknisk- Naturvidenskabelige Fakultet

Kompetencestrategi 2015 for Det Teknisk- Naturvidenskabelige Fakultet Kompetencestrategi 2015 for Det Teknisk- Naturvidenskabelige Fakultet Denne kompetencestrategi dækker alle ansatte på Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet. Målene for kompetencestrategien Aalborg Universitet

Læs mere

Cirkulære om aftale om samarbejde og samarbejdsudvalg i staten

Cirkulære om aftale om samarbejde og samarbejdsudvalg i staten (Gældende) Udskriftsdato: 19. november 2014 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansministeriet, Moderniseringsstyrelsen, j.nr. 13-711-16 Senere ændringer til forskriften Ingen Cirkulære om

Læs mere

Kompetencestrategi 2012 for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Kompetencestrategi 2012 for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Vedtaget på møde i SU, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet den 14. december 2011. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets samarbejdsudvalg har den 21. november 2014 besluttet at afvente revisionen af denne

Læs mere

MED-grunduddannelse. Albertslund Kommune PUF MED-underviser Joan Bendiksen

MED-grunduddannelse. Albertslund Kommune PUF MED-underviser Joan Bendiksen MED-grunduddannelse Albertslund Kommune PUF MED-underviser Joan Bendiksen 1 MED-grunduddannelsen Dag 2 - Program Velkomst præsentation af program Opfølgning på arbejde i eget MED-udvalg Læringsmål: Information

Læs mere

Samarbejde og samarbejdsudvalg i staten

Samarbejde og samarbejdsudvalg i staten Cirkulære om aftale om Samarbejde og samarbejdsudvalg i staten 2013 Cirkulære af 27. august 2013 Modst.nr. 031-13 J.nr. 13-711-16 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Indledning...5 Ikrafttræden...6 Aftale

Læs mere

HR AU NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AU AARHUS UNIVERSITET

HR AU NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AU AARHUS UNIVERSITET HR NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AARHUS UNIVERSITET 2 Hvordan er den nye struktur blevet til?... 3 Hvordan ser den nye struktur ud?... 3 Skal min organisatoriske enhed have eget samarbejdsudvalg?... 3 Hvornår

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E I N D K A L D E L S E O P D A T E R E T V E R S I O N 25. OKTOBER 2016 Forum Akademisk Råd LEDELSE

Læs mere

(http://www.samarbejdssekretariatet.dk/rammer_for_su/) og fastlægger de rammer, inden for

(http://www.samarbejdssekretariatet.dk/rammer_for_su/) og fastlægger de rammer, inden for Aftale om oprettelse af MIO-udvalg på Roskilde Katedralskole, 2012, Kap. 1: Rammer og struktur for MIO-udvalget ved Roskilde Katedralskole 1: Område Nedenstående aftale om MIO gælder for den samlede selvejende

Læs mere

Dagsorden for møde i Personalepolitisk udvalg onsdag den 31. januar 2018 kl

Dagsorden for møde i Personalepolitisk udvalg onsdag den 31. januar 2018 kl Til medlemmerne af PPU HR-afdelingen Fredrik Bajers Vej 7F 9220 Aalborg Ø Sagsbehandler Helene Selmer Kristensen Telefon: 9940 3877 E-mail: hk@adm.aau.dk Sagsnr.: 2018-021-00140 Dato: 17-01-2018 Dagsorden

Læs mere

Fastsat af dekanen den 30. januar 2013 efter høring i Samarbejdsudvalget den 30. januar 2013 og Akademisk Råd den 25. januar 2013

Fastsat af dekanen den 30. januar 2013 efter høring i Samarbejdsudvalget den 30. januar 2013 og Akademisk Råd den 25. januar 2013 KØBENHAVNS UNIVERSITET DET JURIDISKE FAKULTET Retningslinjer for etablering, forlængelse og nedlæggelse af Forskningscentre og forskningsgrupper 1 ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet Fastsat

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

2. dag - Modul 1A. Samarbejdssystem. Ansættelse. Frokost (kl. 12.30-14) Løn. Pause (kl. 18-19.30) Festmiddag (kl. 19.30) 10-09-2015 SIDE 1

2. dag - Modul 1A. Samarbejdssystem. Ansættelse. Frokost (kl. 12.30-14) Løn. Pause (kl. 18-19.30) Festmiddag (kl. 19.30) 10-09-2015 SIDE 1 2. dag - Modul 1A Samarbejdssystem Ansættelse Frokost (kl. 12.30-14) Løn Pause (kl. 18-19.30) Festmiddag (kl. 19.30) 10-09-2015 SIDE 1 TR-kursus Modul 1A Samarbejdssystem September 2015 10-09-2015 SIDE

Læs mere

Principper for afvikling af lønforhandlinger på AU

Principper for afvikling af lønforhandlinger på AU Principper for afvikling af lønforhandlinger på AU AU s personalepolitik og den tilknyttede delpolitik for løn, som er vedtaget af HSU den 18. januar 2011, fastlægger de overordnede rammer for afvikling

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

Referat fra møde i Personalepolitisk Udvalg mandag den 2. juli 2018 kl

Referat fra møde i Personalepolitisk Udvalg mandag den 2. juli 2018 kl Til medlemmerne af PPU HR-afdelingen Fredrik Bajers Vej 7F 9220 Aalborg Ø Sagsbehandler Helene Selmer Kristensen Telefon: 9940 3877 E-mail: hk@adm.aau.dk Sagsnr.: 2017-021-00132 Dato: 05-07-2018 Referat

Læs mere

Procedureretningslinjer

Procedureretningslinjer Procedureretningslinjer DATO 14-04-2011 SAGSNR. 326-2011-18747 SAGSANSVARLIG Rita Jeppesen HR og Personale HR og Personale I henhold til Kalundborg Kommunes lokale MED-aftale er der udarbejdet nedenstående

Læs mere

Dagsorden. Møde i Personalepolitisk underudvalg Tirsdag den 7. november 2017 kl. 12:00 Mødelokale 20. Deltagere:

Dagsorden. Møde i Personalepolitisk underudvalg Tirsdag den 7. november 2017 kl. 12:00 Mødelokale 20. Deltagere: Dagsorden Møde i Personalepolitisk underudvalg Tirsdag den 7. november 2017 kl. 12:00 Mødelokale 20 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Marianne Evers Michael Nørgaard - afbud Kim Leck Fischer Medarbejderrepræsentanter:

Læs mere

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU S A G S N O T A T NOVEMBER 2010 Vedr.: HSU konference den 11. oktober 2010 Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose HR OG ORGANISATION ARBEJDSMILJØ

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BIOTECH RESEARCH & INNOVATION CENTRE (BRIC) NAVN 1. Forskningscentrets navn er "Biotech Research & Innovation Centre", forkortet BRIC.

VEDTÆGTER FOR BIOTECH RESEARCH & INNOVATION CENTRE (BRIC) NAVN 1. Forskningscentrets navn er Biotech Research & Innovation Centre, forkortet BRIC. Bestyrelsesmøde nr. 63, 7. juni 2012 Pkt. 13. Bilag 1. VEDTÆGTER FOR BIOTECH RESEARCH & INNOVATION CENTRE (BRIC) NAVN 1 Forskningscentrets navn er "Biotech Research & Innovation Centre", forkortet BRIC.

Læs mere

Vejledning om. procedureretningslinje for omstilling,

Vejledning om. procedureretningslinje for omstilling, Inspirationsnotat nr. 7a til arbejdet i MED-Hovedudvalg 2.11.2009 Vejledning om procedureretningslinje for omstilling, herunder udbud og udlicitering Denne vejledning og tilhørende forslag til procedureretningslinje

Læs mere

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg tirsdag den 5. januar 2016 kl. 10:00 Mødelokale 1 i Regionshuset. Deltagere:

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg tirsdag den 5. januar 2016 kl. 10:00 Mødelokale 1 i Regionshuset. Deltagere: Referat Møde i Personalepolitisk underudvalg tirsdag den 5. januar 2016 kl. 10:00 Mødelokale 1 i Regionshuset Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Marianne Evers Arne Cyron Michael Nørgaard Kim Leck Fischer

Læs mere

Proces for udpegning af to nye eksterne medlemmer af KU s bestyrelse med indtræden pr. 16. september 2017 Sagsbehandler Rektorsekretariatet

Proces for udpegning af to nye eksterne medlemmer af KU s bestyrelse med indtræden pr. 16. september 2017 Sagsbehandler Rektorsekretariatet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Bestyrelsesmøde nr. 86 d. 6. december 2016 Punkt 13. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 24. NOVEMBER 2016 Vedr. Proces for udpegning af

Læs mere

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY Tenure Track ST 2 SCIENCE AND TECHNOLOGY TENURE TRACK Science and Technology Tenure Track ved Aarhus Universitet er et attraktivt karrieretilbud til lovende forskere fra

Læs mere

Stk. 2. Medlemmeme af repræsentantskabet udpeges for en funktionsperiode på fire år, og genudpegning kan finde sted. Ved et medlems varige forfald udpeges et nyt medlem. Stk. 3. Repræsentantskabet vælger

Læs mere

SKABELON FOR FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG PÅ AARHUS UNIVERSITET

SKABELON FOR FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG PÅ AARHUS UNIVERSITET Side 1 af 6 SKABELON FOR FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG PÅ AARHUS UNIVERSITET 1. Regelgrundlag 1. XXsamarbejdsudvalget udøver sin virksomhed i overensstemmelse med de til enhver tid gældende regler

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

Vejledning om. procedureretningslinie for omstilling,

Vejledning om. procedureretningslinie for omstilling, Inspirationsnotat nr. 7 til arbejdet i MED-Hovedudvalg 17. juni 2008 Vejledning om procedureretningslinie for omstilling, herunder udbud og udlicitering Denne vejledning og tilhørende forslag til procedureretningslinie

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Lederforeningen Den januar 2019 Kvæsthuset Kl. 10:00-15:00

Bestyrelsesmøde i Lederforeningen Den januar 2019 Kvæsthuset Kl. 10:00-15:00 Bestyrelsesmøde i Lederforeningen Den 23-24. januar 2019 Kvæsthuset Kl. 10:00-15:00 Onsdag d. 23. januar 2019 Kl. 10:00-11.15 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra sidste bestyrelsesmøde

Læs mere

GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET

GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET Institutlederen er instituttets øverste leder, hvis vigtigste opgave er at udøve et tydeligt og inspirerende lederskab, der sikrer og videreudvikler den højeste

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences (Aarhus BSS)

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences (Aarhus BSS) F O R R E T N I N G S O R D E N for Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences () Udarbejdet inden for rammerne af den standardforretningsorden for akademiske råd, som rektor har fastsat, jf.

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T REG L E R V E D R Ø R E N D E F O R S K N I N G S - B E V I L L I N G E R O G D E L E S T I L

Læs mere

Brev af 12. februar 2018 orienteret om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 og 2018

Brev af 12. februar 2018 orienteret om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 og 2018 ÅRHUS STATSGYMNASIUM DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 21. marts 2018 Dagsorden: 1. Brev fra Undervisningsministeriet med orientering om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen

Læs mere

Præsentation af Budget 2008

Præsentation af Budget 2008 Præsentation af Budget 2008 1 2 Strategiske mål - Forskningsproduktion blandt de bedste (VBN) - Stærke internationale forskningsområder indenfor alle uddannelser (40%) - Særligt gode vilkår for særligt

Læs mere

Forslag til fordeling af forskningsmidler 2007-2008

Forslag til fordeling af forskningsmidler 2007-2008 Akademikernes Centralorganisation Sekretariatet Den 11. maj 2006 Forslag til fordeling af forskningsmidler 2007-2008 Regeringens globaliseringsstrategi rummer en række nye initiativer på forskningsområdet

Læs mere

Bedømmelsesproceduren består af følgende trin (fra modtagelse af ansøgning til bevilling):

Bedømmelsesproceduren består af følgende trin (fra modtagelse af ansøgning til bevilling): Telepsykiatrisk Center Netværkssekretariat for Psykiatrisk Forskning Udarbejdet af: Ewa Lizis-Younes Mail: Ewa.Lizis.Younes@rsyd.dk Tlf. 51779094 Dato: 9. maj 2018 Bedømmelsesproces af forskningsprojekter,

Læs mere

SAMARBEJDSUDVALGET - FRA FORHANDLINGSARENA TIL DIALOGFORUM

SAMARBEJDSUDVALGET - FRA FORHANDLINGSARENA TIL DIALOGFORUM SAMARBEJDSUDVALGET - FRA FORHANDLINGSARENA TIL DIALOGFORUM FRA FORHANDLINGSARENA TIL DIALOGFORUM FRA 2. UDGAVE FORHANDLINGSARENA 2011 TIL DIALOGFORUM 3. UDGAVE 2014 FOLDEREN ER UDGIVET AF: FOLDEREN ER

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen HR og Uddannelse Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Læs mere

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2018 Sagsnr.: 2018-412-01052 Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Indledning Organisering

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl i 097

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl i 097 Dato: 26. august 2014 Ref: HP/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl. 13.00-15.15 i 097 Dagsorden: 1. Opfølgning

Læs mere

Forretningsorden for Espergærde gymnasium og HF s bestyrelse

Forretningsorden for Espergærde gymnasium og HF s bestyrelse Forretningsorden for Espergærde gymnasium og HF s bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 880 af 8.8 2011 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse

Læs mere

Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet

Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet 1. Indledning Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet I henhold til Finansministeriets cirkulære af 1. juni 2011 om samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder

Læs mere

SU & indflydelse. Temakursus. 9. April Amalie V. Ferdinand & Torben Thilsted

SU & indflydelse. Temakursus. 9. April Amalie V. Ferdinand & Torben Thilsted SU & indflydelse Temakursus 9. April 2014 Amalie V. Ferdinand & Torben Thilsted / Hvad skal vi igennem i dag? Rammerne for SU-arbejdet, SU-aftalen efter OK13 Typer af samarbejdsudvalg Gruppearbejde - Indflydelse

Læs mere

Overordnet procesplan i forbindelse med personaletilpasninger (bilag 2.1)

Overordnet procesplan i forbindelse med personaletilpasninger (bilag 2.1) Aalborg Universitet Postboks 159 9220 Aalborg Dato: 12-11-2018 Sagsnr.: 2018-299-00078 Overordnet procesplan i forbindelse med personaletilpasninger (bilag 2.1) Indledning Følgende procesplan skal ses

Læs mere

SAMARBEJDSUDVALGET - FRA FORHANDLINGSARENA TIL DIALOGFORUM

SAMARBEJDSUDVALGET - FRA FORHANDLINGSARENA TIL DIALOGFORUM SAMARBEJDSUDVALGET - FRA FORHANDLINGSARENA TIL DIALOGFORUM FRA FORHANDLINGSARENA TIL DIALOGFORUM SAMARBEJDSAFTALEN SKAL UDFY LDES KONKRET FRA FORHANDLINGSARENA TIL DIALOGFORUM 2. UDGAVE 2011 FOLDEREN ER

Læs mere

Arbejdspladsvurdering (APV) 2012 Nedsættelse af APV-koordinationsudvalg Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

Arbejdspladsvurdering (APV) 2012 Nedsættelse af APV-koordinationsudvalg Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU AMKU S A G S N O T A T 16. NOVEMBER 2011 Vedr.: Arbejdspladsvurdering (APV) 2012 Nedsættelse af APV-koordinationsudvalg Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid

Læs mere

Statut for Center for Militære Studier

Statut for Center for Militære Studier C E N T E R F O R M I L I T Æ R E S T U D I E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Statut for Center for Militære Studier 11. JANUAR 2014 Statut for Center for Militære Studier NAVN CENTER FOR MILITÆRE

Læs mere

Dagsorden for møde i Personalepolitisk udvalg mandag den 23. oktober 2017 kl

Dagsorden for møde i Personalepolitisk udvalg mandag den 23. oktober 2017 kl Til medlemmerne af PPU HR afdelingen Fredrik Bajers Vej 7F 9220 Aalborg Ø Sagsbehandler Tanja Hjorth Jacobsen Telefon: 9940 3889 E mail: thja@adm.aau.dk Sagsnr.: 2017 021 00081 Dato: 09 10 2017 Dagsorden

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 14. juni 2018, kl. 12.00 14.00 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Ole Bækgaard Nielsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Kristian

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet

Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet INDHOLD AFTALENS PARTER... 2 PRÆAMBEL... 2 AFTALENS INDHOLD... 3 Fremtidens turisme... 3 Innovation, vækst og ny teknologi... 3 Landbrug

Læs mere

Der indkom ingen kommentarer til dagsordenen som hermed blev godkendt.

Der indkom ingen kommentarer til dagsordenen som hermed blev godkendt. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Dokument dato: 15-09-2016 Dokumentansvarlig: Lasse Panny Pedersen Godkendt referat fra FSU-møde, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, torsdag den 26. maj 2016 kl. 13.30

Læs mere

Udkast til fælles retningslinjer for adjunktpædagogikum på Københavns Universitet

Udkast til fælles retningslinjer for adjunktpædagogikum på Københavns Universitet KØBENHAVNS UNIVERSITET SAGSNOTAT 21. JANUAR 2010 Vedr.: Udkast til fælles retningslinjer for adjunktpædagogikum på Københavns Universitet UDDANNELSESSERVICE UDDANNELSESSTRATEGISK Sagsbehandler: Peder Andersen

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet I henhold til 22, stk.6, i vedtægten for Københavns universitet, fastsætter Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 17. januar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved

Læs mere

HR-afdelingen Fredrik Bajers Vej 7F 9220 Aalborg Ø. Sagsbehandler: Tanja Busk Sloth Telefon:

HR-afdelingen Fredrik Bajers Vej 7F 9220 Aalborg Ø. Sagsbehandler: Tanja Busk Sloth Telefon: HR-afdelingen Fredrik Bajers Vej 7F 9220 Aalborg Ø Sagsbehandler: Tanja Busk Sloth Telefon: 9940 38 90 E-mail: tbs@adm.aau.dk Dato: 08-12-2016 Dagsorden for ekstraordinært møde i Fælles Samarbejds og Arbejdsmiljøudvalg

Læs mere

Studenter repræsentanter: Esben Röck Ann Salling Marc Meller Søndergaard Michael Sloth Trabjerg

Studenter repræsentanter: Esben Röck Ann Salling Marc Meller Søndergaard Michael Sloth Trabjerg Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Dokument dato: 09-03-2016 Dokumentansvarlig: Lasse Panny Pedersen Sagsnr.: Godkendt referat fra møde 2016-1 i akademisk råd, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, onsdag

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014 Dagsorden 1. Velkomst 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Hovedbestyrelsens forretningsorden 2015-16 2.2 Afrapportering

Læs mere

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN Folderen er tænkt som inspiration til at få sat fokus på samarbejdet mellem jer som arbejdsmiljørepræsentant (AMR) og tillidsrepræsentant

Læs mere

Revideret personalepolitik

Revideret personalepolitik Revideret personalepolitik Indholdsfortegnelse Indledning Normer for det daglige arbejdsliv Delpolitik for rekruttering og ansættelse Delpolitik for løn Delpolitik for kompetence- og karriereudvikling

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet

Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet INDHOLD 1. AFTALENS PARTER... 2 2. PRÆAMBEL... 2 3. AFTALENS INDHOLD... 2 3.1. Samarbejde om beskæftigelsesmuligheder for kandidater... 3

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. LSU møde d. 22. marts 2012 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. LSU møde d. 22. marts 2012 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT LSU møde d. 22. marts 2012 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT Til stede: Bjarke Paarup-Laursen, Erik Strange Petersen, Liselotte Malmgart, Jytte Ringtved, Ivy Kirkelund, Henning Høgh Laursen,

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

MEDDELELSER FRA FORMANDEN/ADMINISTRATIONEN ORIENTERING

MEDDELELSER FRA FORMANDEN/ADMINISTRATIONEN ORIENTERING Dagsorden punkt 2 MEDDELELSER FRA FORMANDEN/ADMINISTRATIONEN ORIENTERING Bestyrelsen skal løbende orienteres om Anti Doping Danmarks resultater, aktiviteter og initiativer. 2.1 Bestyrelsesrapport samt

Læs mere

Anbefalinger til HSU om AU s samarbejdsudvalgsstruktur

Anbefalinger til HSU om AU s samarbejdsudvalgsstruktur 11-08-2015 Anbefalinger til HSU om AU s samarbejdsudvalgsstruktur I maj 2014 besluttede HSU at iværksætte en evaluering af AU s samarbejdsudvalgsstruktur med det formål at afdække det tværgående samarbejde

Læs mere

REKTORS SOMMERTALE Aulaen 17. juni 2010

REKTORS SOMMERTALE Aulaen 17. juni 2010 17. JUNI 2010 REKTORS SOMMERTALE Aulaen 17. juni 2010 Bestyrelsens beslutning Fire hovedområder: Aarhus Faculty of Arts, Kulturvidenskab Aarhus Faculty of Science and Technology, Naturvidenskab og Teknologi

Læs mere

Samarbejdsaftalens parter er Syddjurs Kommune og Aarhus Universitet.

Samarbejdsaftalens parter er Syddjurs Kommune og Aarhus Universitet. Indhold 1. Aftalens parter...2 2. Præambel...2 3. Aftalens indhold...2 3.1 Forskningssamarbejde...3 3.2 Studentersamarbejde...3 3.3 Iværksætteri...3 3.4 Sundhed...4 4. Organisering og opfølgning...4 5.

Læs mere

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik Møde den: 4. februar 2014 AU Herning Ekstraordinært LSU-møde REFERAT Til stede: Michael Goodsite, Mikkel Nørgaard, Jan Laursen, Poul Erik Borg, Klaus Kolle, Mariann Hansen, Inger Kristensen, Ebbe Rasmussen,

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

Kommissorium for udarbejdelse af nye forretningsordner for institutra d ved institutterne pa RUC

Kommissorium for udarbejdelse af nye forretningsordner for institutra d ved institutterne pa RUC 30. januar 2013 Kommissorium for udarbejdelse af nye forretningsordner for institutra d ved institutterne pa RUC Til alle institutråd på Roskilde Universitet På opdrag fra RUCs ledelse sender vi hermed

Læs mere

REFERAT-noter. Referat godkendt:

REFERAT-noter. Referat godkendt: REFERAT-noter Møde: HUM Akademisk Råd Mødedato og tidspunkt: Mandag den 19. marts 2018, kl. 13:15-14:15 Sted: Kst3 2.107 Deltagere: Medlemmer: HUM Dekan; Mark Nicholas Grimshaw-Aagaard; Jes Lynning Harfeld;

Læs mere

Vejledning til delegationserklæringer

Vejledning til delegationserklæringer Rektorsekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Dato: 08-05-2017 Sagsnr.: 2016-004-00006 Vejledning til delegationserklæringer Indledning Delegation af rektors kompetence (delegationsinstruksen)

Læs mere

Dagsorden til møde i Hovedsamarbejdsudvalget onsdag den 8. februar 2017 kl , Fredrik Bajers Vej 7F F3-42 Videokonferenceanlæg nr.

Dagsorden til møde i Hovedsamarbejdsudvalget onsdag den 8. februar 2017 kl , Fredrik Bajers Vej 7F F3-42 Videokonferenceanlæg nr. Til medlemmerne af HSU HR-afdelingen Fredrik Bajers Vej 7F 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: HSU-sekretariatet Rikke Krøger HSU-sekretariatet@adm.aau.dk Dato: 25-01-2017 Sagsnr.: 2017-232-00002 Dagsorden

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU)

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Bilag 7 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Nærværende forretningsorden tager udgangspunkt i ITUs interimvedtægter af 30. juni 2003 samt lov nummer 403 af 28. maj 2003 om universiteter

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Danmarks Frie Forskningsfond

Forretningsorden for bestyrelsen i Danmarks Frie Forskningsfond Forretningsorden for bestyrelsen i Danmarks Frie Forskningsfond Forretningsordenen har hjemmel i 20, stk. 1, i lov nr. 384 af 26. april 2017 om Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og Danmarks

Læs mere