Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet"

Transkript

1 Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Jette Kirkeby og Søren Smalbro Bemærkninger Der blev afholdt møde med LandboNord fra kl til kl med særskilt dagsorden (Jette Kirkeby og Søren Smalbro deltog ikke i møde) Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Sprogøvej 2, Hjørring - Ansøgning om etablering af et tankanlæg 2 2 Anmodning om udarbejdelse af lokalplan for et område ved Åstrup Møllegård, 4 Hjørring 3 Havstien 4, Lønstrup. Lovliggørelse af vinduer og døre udført i plastmateriale 7 4 Fastsættelse af rammer for kommunens prioritering af ansøgninger om 10 tilskud fra Grøn Ordning 5 Orientering om miljøtilsynskampagner 14 6 Regnskab 2016 for Teknik- og Miljøområdet 16 7 Handleplaner for handicappolitikken Teknik- og Miljøområdet 21 8 Teknik- og Miljøudvalget - Orienteringspunkter 23

2 Side P Sprogøvej 2, Hjørring - Ansøgning om etablering af et tankanlæg Resumé Projektet omfatter etablering af et tankanlæg. Realisering af projektet forudsætter udarbejdelse af lokalplan og kommuneplantillæg. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om planarbejdet kan igangsættes. Sagsfremstilling Ejeren af Sprogøvej 2, jf. bilag 1, har sendt en ansøgning om etablering af et tankanlæg. Der er tale om et traditionelt tankanlæg med dobbeltstander. Projektet forudsætter, at der anlægges en ny overkørsel med adgang fra Sprogøvej. Den anden overkørsel fra Agerholmvej skal fungere som en fælles overkørsel til det eksisterende erhverv KM Solar, hvor der på denne del af ejendommen bl.a. blev opstillet en husstandsvindmølle, jf. bilag 2. Standeren skal være overdækket, og der ønskes opstillet et teknikrum i KM Solars bygning. Ejendommen er omfattet af lokalplan nr a, der udlægger området til pladskrævende detailhandel. Gennemførelse af projektet forudsætter derfor, at der udarbejdes en ny lokalplan og kommuneplantillæg. PLANLÆGNINGSMÆSSIG VURDERING En udviklingsstrategi for Frederikshavnsvej afventer endelig vedtagelse på grund af forestående ændringer i Planloven. I udviklingsstrategien anbefales, at der gives mulighed for tankanlæg. Administrationen kan derfor anbefale, at der udarbejdes en ny lokalplan og et kommuneplantillæg. Der har forud for ansøgningen været en nærmere behandling af spørgsmålet om trafikafvikling ved overkørslerne. Der er af trafiksikkerhedsmæssige hensyn aftalt, at der ved overkørslen mod Sprogøvej ikke må foretages venstresving.

3 Spørgsmål om skiltning mm behandles i forbindelse med lokalplanarbejdet, hvor bestemmelserne fastlægges i overensstemmelse med de almindelige regler om skiltning i kommuneplanen. Hjørring Kommune Side 3. Det kan oplyses, at der tilsvarende tidligere er truffet beslutning om udarbejdelse af et nyt plangrundlag til en fast food restaurant på Frederikshavnsvej 86. Det vurderes, at den forudgående offentlighed i forbindelse med udarbejdelse af udviklingsstrategien er tilstrækkeligt grundlag for at lave planarbejdet for tankanlægget. Lovgrundlag Planloven 13 og 23c. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Der skal laves miljøscreening for at undersøge, om der skal laves miljøvurdering. Bilag 1. Oversigtskort. 2. Ansøgning med projektbeskrivelse. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at der udarbejdes lokalplan og kommuneplantillæg for Sprogøvej 2, der giver mulighed for tankanlæg. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen. Jette Kirkeby og Søren Smalbro deltog ikke i mødet.

4 Side P Anmodning om udarbejdelse af lokalplan for et område ved Åstrup Møllegård, Hjørring Resumé Projektet omfatter en udstykningsplan for åben-lav boligbebyggelse. Realisering af projektet forudsætter udarbejdelse af lokalplan. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om planarbejdet kan igangsættes. Sagsfremstilling Ejeren af Åstrup Møllegård har ansøgt om, at der kan planlægges for byudvikling af et område ved hans ejendom, jf. bilag 1. Planlægningen af området begyndte i Siden har området indgået i kommuneplanen som byudviklingsområde. På grund af spørgsmål om adgangsforhold fra Odbjergvej har planlægningen ikke kunnet gennemføres. Med det fremsendte udstykningsforslag, jf. bilag 2, er angivet en vejadgang fra Halvorsmindevej. Området er på godt 10 ha og ligger på en bakkeø omgivet af beskyttet natur og med stor variation i terrænet. Det fremsendte forslag indeholder en udstykning med 37 grunde. Der er 2 ejendomme inden for området, som vejbetjenes ad Odbjergvej. Vurdering af udstykningsforslaget Administrationen kan anbefale, at der gennemføres en planlægning i henhold til fremsendte udstykningsforslag. For at sikre områdets landskabelige karakter anbefales ved udarbejdelse af lokalplan, at den nærmeste omkringliggende beskyttede natur med eng, mose og overdrev sikres gennem lokalplanlægningen, og at bebyggelsen og vej- og stianlæg tilpasses terrænet. Overfladevand skal så vidt muligt nedsives eller ledes til et regnvandsbassin. Der skal udarbejdes tillæg til spildevandsplanen og til varmeplanen.

5 Lovgrundlag Planloven 13 og 47A. Hjørring Kommune Side 5. Økonomi I henhold til Planlovens 47 A kan en ejer af en fast ejendom, der benyttes til f.eks. landbrug, hvis ejendommen helt eller delvis overføres fra landzone til byzone eller sommerhusområde, inden 4 år efter overførslen forlange ejendommen henholdsvis den overførte del af denne overtaget af kommunen under forudsætning af, at arealerne på det tidspunkt, de forlanges overtaget, stadig anvendes til landbrug. Der bør i den anledning, forinden udarbejdelse af lokalplanen igangsættes, sikres en indeståelse fra ejerne af de arealer, der forudsættes overført fra landzone til byzone eller sommerhusområde. En indeståelse efter hvilken ejeren fraskriver sig retten til at forlange det pågældende areal overtaget af kommunen. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Der skal gennemføres en screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer, hvor det vurderes, om der ikke skal laves en miljøvurdering af planen. Der skal gennemføres en høring af berørte myndigheder vedrørende resultatet af screeningen. Bilag 1. Oversigtskort. 2. Ansøgning.

6 Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at der udarbejdes lokalplan for området ved Åstrup Møllegård, og at det er en forudsætning for igangsætning af udarbejdelse af lokalplanen, at der foreligger indeståelse fra ejeren af det areal, der overføres fra landzone byzone om, at ejeren fraskriver sig retten til at forlange det pågældende areal overtaget af kommunen. Hjørring Kommune Side 6. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen. Jette Kirkeby og Søren Smalbro deltog ikke i mødet.

7 Side P Havstien 4, Lønstrup. Lovliggørelse af vinduer og døre udført i plastmateriale Resumé Administrationen har meddelt påbud om fysisk lovliggørelse af døre og vinduer i plast i ejendommen. Ejerne søger om lovliggørende dispensation. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om døre og vinduer kan lovliggøres med en dispensation. Sagsfremstilling Teknik- og Miljøudvalget besluttede 16. november 2016, at meddele lovliggørende dispensation til 3 ejendomme, hvor der var etableret døre og vinduer af plast omkring 2000 eller før, samt at meddele påbud om fysisk lovliggørelse af døre og vinduer i Havstien 4 og en anden ejendom, da det var vurderingen, at døre og vinduer i plast var isat de to bygninger inden for en kort årrække. Beslutningen var afledt af Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse vedrørende plastvinduer i Strandvejen 97. Nævnet forudsatte, at kommunen følger op i forhold til de 5 ejendomme med døre og vinduer i plastmateriale, der var nævnt i klagen. På den baggrund har administrationen meddelt påbud om fysisk lovliggørelse til ejerne af Havstien 4. Derfor søger ejerne om lovliggørende dispensation til de anvendte døre og vinduer i plast. Der søges om lovliggørelse af de vinduer i den ældre del af huset, der er udført i plastmateriale, da de er isat huset i 2000, og til dør og vinduer i tilbygningen fra Ejerne argumenterer for en lovliggørende dispensation med, at vinduerne i 2000 blev isat i god tro, da en lokal tømrer anbefalede løsningen. De fik derfor det indtryk, at døre og vinduer i plast var accepteret i området og anvendt i andre renoveringer i Lønstrup. Det er endvidere ejernes vurdering, at ejendommen med beliggenheden på Havstien ikke er en naturlig del af det bevaringsværdige bymiljø omkring Strandvejen, bl.a. er der ikke tale om et typisk Lønstrup-hus.

8 Endelig oplyser ejerne, at de er glade for plastvinduerne, da de fortsat er i fin stand, bl.a. er et vindue fra 2000 genanvendt i tilbygningen fra Hjørring Kommune Side 8. Administrationen oplyser Bygningen er besigtiget, og det er konstateret, at døre og vinduer i den ældste del af huset er udført dels i træ til maling, dels i hvid plast, og at vinduer og dør i tilbygningen fra 2015 alle er udført i plast. Alle plastvinduer i den ældste del af huset er påstemplet en produktionsdato i 2000, og vinduer og dør i tilbygningen er påstemplet en dato i 2015 (det genanvendte vindue dog en dato i 2000). I byggeansøgningen til tilbygningen har ejerne oplyst, at byggeriet er i overensstemmelse med lokalplanen. Udvalget meddelte lovliggørende dispensation til 3 ejendomme, hvor der er isat vinduer i plast for mere end 15 år siden, da der var vurderingen, der var gået så lang tid, at kommunens ret til at forlange fysisk lovliggørelse er fortabt. Administrationen anbefaler, at der ligeledes meddeles en lovliggørende dispensation til de vinduer i Havstien 4, der er isat i 2000 samt det vindue, der er genanvendt i tilbygningen. I forhold til ny dør og nye vinduer i tilbygningen, så er de isat inden for kort tid. Derfor vurderer administrationen, at de bør lovliggøres lig døre og vinduer i Strandvejen 97 ved en fysisk lovliggørelse, hvor de udskiftes med dør og vindue i overensstemmelse med lokalplanens bestemmelser. I lokalplanen for Lønstrup indgår Havstien 4 i samme område som husene langs Strandvejens vestlige ende. Der vurderes ikke at være særlige forhold, der kan begrunde en dispensation. Lovgrundlag Planlovens 19 og 20 vedr. dispensation og 51, 63 og 64 vedr. tilsynspligt og håndhævelse samt lokalplan nr for Lønstrup. Økonomi

9 Side 9. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Ejernes bemærkninger til kommunens påbud. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at de vinduer i plastmateriale, der er isat i 2000, inkl. det vindue, der er genanvendt i tilbygningen, lovliggøres med en dispensation, og at nye vinduer og dør i plastmateriale i tilbygningen skal lovliggøres fysisk i overensstemmelse med lokalplanen. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen. Jette Kirkeby og Søren Smalbro deltog ikke i mødet.

10 Side P Fastsættelse af rammer for kommunens prioritering af ansøgninger om tilskud fra Grøn Ordning Resumé Staten har med Grøn Ordning ønsket at fremme opstilling af vindmøller på land. Med ordningen gives der tilskud til projekter, der giver en større lokal accept af opstilling af vindmøller. Der er nu opstillet møller i kommunen og dermed midler, der kan uddeles. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, hvordan ansøgning om midler skal foregå. Sagsfremstilling Staten afsætter via Grøn Ordning tilskud til projekter i de kommuner, hvor der stilles store vindmøller op. Der afsættes kr. pr. opstillet MW som et engangsbeløb. Byrådet besluttede 30. januar 2013, at administration af Grøn Ordning placeres i Teknik- og Miljøudvalget, og at min. 1/3-del af tilskuddet reserveres til projekter i lokalområdet i en afstand til vindmøllerne på 4,5 km for en periode på 5 år efter møllerne er stillet op, og efter denne periode kan tilskud anvendes bredt i kommunen. Der er nu opstillet 3 vindmøller ved Gårestrup, der hver har en effekt på 3,45 MW. Det betyder, at der er 0,911 mio. kr. til rådighed for projekter i Hjørring Kommune, og herunder er 0,304 mio. kr. reserveret til aktiviteter i lokalområdet. Der er endvidere meddelt byggetilladelse til 5 møller ved Høgsted med en effekt på 3,3-3,45 MW og 6 møller mellem Sønderskov og Ugilt med en forventet effekt på 3,45 MW. De 11 møller forventes opstillet i løbet af Hvad kan pengene bruges til Formålet med Grøn Ordning er at sikre større lokal accept af opstilling af vindmøller på land. Gennem ordningen gives der tilskud til at iværksætte anlægsarbejder til styrkelse af landskabelige eller rekreative værdier i kommunen og til kulturelle og informative aktiviteter i lokale foreninger mv. med henblik på at fremme accepten af udnyttelsen af vedvarende energikilder i kommunen.

11 I andre kommuner er der f.eks. givet tilskud til renovering af forsamlings- og kulturhuse, bl.a. energiforbedring, etablering og forbedring af aktivitetsområder f.eks. legeplads og multibane, etablering af bålhytte og shelters, udskiftning af rekreativ bro og etablering af sti, forbedring af idrætsanlæg f.eks. etablering af kunstgræsbane, undervisningsmateriale om energi, pleje af naturareal, bl.a. genslyngning af å, etablering af foreningslokale og temauge om energi. Hjørring Kommune Side 11. Tilskud kan matches med andre relevante tilskud, når reglerne for anvendelse af tilskud via Grøn Ordning er overholdt. Hvordan bevilges midlerne Ordningen administreres af Energinet.dk, der bevilger efter indstilling fra kommunen. Energinet.dk vurderer den enkelte ansøgning i forhold til reglerne, og hvis den er OK, får ansøger via kommunen bevilling til at sætte projektet i gang. Det er forudsat, at kommunen er mellemmand mellem ansøger og Energinet.dk. Når projektet er afsluttet udarbejder ansøger et anlægsregnskab, som kommunen fremsender til Energinet.dk. Herefter udbetaler Energinet.dk støttebeløbet til ansøger. Hvem kan søge Tilskud kan søges af foreninger el.lign., kommunen og i enkelte tilfælde af private eller en virksomhed. Det er en forudsætning for tilskud til anlægsarbejder, at bygningen eller anlægget ejes af en forening el.lign. eller kommunen, og at bygningen/anlægget benyttes til offentlige formål. Ved etablering af sti på privat areal skal der tinglyses deklaration om fri offentlig adgang døgnet rundt. Rammer for fordeling af midlerne Administrationen foreslår, at tilskud fordeles via to årlige ansøgningsrunder, der ligger i foråret og efteråret. Med henblik på information om muligheden for at søge om tilskud oprettes en permanent hjemmeside under Hjørring.dk, bl.a. med information om ordningen, ansøgningsfrist, ansøgnings- og regnskabsskema samt eksempler på projekter i andre kommuner. I forbindelse med hver ansøgningsrunde annonceres på kommunens hjemmeside og i de trykte aviser med bl.a. frist for ansøgning. Annoncering skal ske ca. 8 uger før ansøgningsfrist, så der er mulighed for at få beskrevet det enkelte projekt, herunder få fastsat et realistisk budget. Samtidig sendes informationsbrev til kendte lokale foreninger, der geografisk vurderes at dække møllernes opland inden for en afstand på 4,5 km. I første omgang sendes brev til foreninger omkring

12 de 3 møller ved Gårestrup, da det er disse møller, der har udløst den aktuelle mulighed for tilskud. Derudover informeres om muligheden for ansøgning via Det grønne Råd og Landsbyforum. Hjørring Kommune Side 12. Modtagne ansøgninger forelægges Teknik- og Miljøudvalget til godkendelse og prioritering inden fremsendelse til Energinet.dk. Administrationen foreslår, at projekter skal opfylde følgende kriterier, udover de kriterier, der er fastsat i loven vedr. at bidrage til at skabe større viden og forståelse for vedvarende energi: projekter som er med til at understøtter Hjørring Kommunes Naturpolitik og/eller Landdistriktsstrategi, og hvor en eventuel efterfølgende drift er på plads. Det forudsættes, at finansieringen af projektet er på plads, så realisering kan ske, når der er opnået tilsagn fra Energinet.dk. Endvidere foreslås, at der kun prioriteres projekter, hvor der søges om min kr. og max. 0,250 mio. kr. via Grøn Ordning. Minimumsbeløbet skal sikre, at administrationen af små beløb ikke resulterer i uforholdsmæssigt meget bureaukrati, og maksimumsbeløbet skal sikre, at flere projekter får andel i midlerne. Lovgrundlag VE-lovens del om Grøn Ordning. Økonomi Det enkelte projekt skal selv foretage midlertidig finansiering af projektet til Energinet.dk foretager udbetaling efter aflæggelse af regnskab. Ved større projekter kan der dog anmodes om udbetaling af et acontobeløb undervejs. Kommunen er kun involveret i det enkelte projekts økonomi, hvis der er tale om et kommunalt projekt, f.eks. en skole eller børnehave, der søger om midler. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser

13 Side 13. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Byrådets beslutning 30. januar 2013 om administration af tilskud fra Grøn Ordning. 2. Grøn Ordning - Informations ark fra Energinet.dk. 3. Årsrapport fra Energinet.dk om Grøn Ordning, bl.a. liste med projekter, der fik tilskud i Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at de foreslåede rammer godkendes til igangsætning med første ansøgningsrunde i dette forår. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget udsætter sagen. Der forelægges en ny sag om tildelingsprincipper, som skal til Byrådet med henblik på at få pengene prioriteret i lokalområdet, eksempelvis med 2/3 til lokalområdet inden for en radius på 4,5 km. Jette Kirkeby og Søren Smalbro deltog ikke i mødet.

14 Side G Orientering om miljøtilsynskampagner Resumé Hvert år skal kommunen gennemføre to miljøtilsynskampagner. Administrationen vil på mødet præsentere erfaringer med at gennemføre kampagnerne, og et oplæg til kampagneaktiviteter i Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om orienteringen kan tages til efterretning. Sagsfremstilling Hvert år skal kommunen som miljøtilsynsmyndighed gennemføre to miljøtilsynskampagner, én på landbrugsområdet og én på det øvrige virksomhedsområde. Kampagnerne giver mulighed for at sætte fokus på forhold, som f.eks. spildevand eller lugtgener på konkrete typer af virksomheder. På udvalgsmødet vil administrationen orientere om de erfaringer, der hidtil er gjort i forbindelse med gennemførelse af kampagneaktiviteter. Derudover vil administrationen orientere om planerne for kampagneaktiviteter i Lovgrundlag Kampagneaktiviteterne gennemføres jf. Bekendtgørelse om miljøtilsyn, ' 7. Tilsynsmyndigheden skal gennemføre to tilsynskampagner om året.' Økonomi Økonomien til at gennemføre kampagneaktiviteterne har forskelligt omfang, afhængig af behovet for at producere informationsmaterialer, afholde fællesmøder, mv. Tilsynsaktiviteterne i forbindelse med kampagnerne gennemføres som de øvrige miljøtilsyn, og er således delvist finansieret af virksomhederne. Kampagneøkonomien hører under det ordinære driftsbudget for miljøtilsyn.

15 Side 15. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag Ingen. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget tager orienteringen til efterretning. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen. Der udarbejdes pressemeddelelse med budskabet med link til den producerede infofilm. Jette Kirkeby og Søren Smalbro deltog ikke i mødet.

16 Side S Regnskab 2016 for Teknik- og Miljøområdet Resumé I henhold til tidsplanen udarbejder administrationen årsregnskab for 2016 og en opgørelse til mindre/merforbrug med henblik på eventuel overførsel mellem årene. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til regnskabet for 2016 for det tekniske område samt forslag til drifts- og anlægsoverførsler fra 2016 til Sagsfremstilling I henhold til principper for økonomistyring i Hjørring Kommune kan den enkelte sektor overføre mindreforbrug på op til 5 % af det vedtagne budget, mens der blot kan overføres 3 % af merforbrug. Et merforbrug skal endvidere begrundes, og der skal vedlægges en afviklingsplan på sektorniveau. Der kan ikke overføres mindreforbrug, der er genereret ved lavere aktivitet eller merforbrug ved højere aktivitet. Fagudvalget indstiller til Byrådet, når ændret aktivitet påvirker overførselsadgangen. I forbindelse med budgetaftalen for blev det besluttet, at der ikke skal ske overførsel af mindre/merforbrug på vintertjenesten. Afvigelser finansieres direkte igennem kassebeholdningen. På flere sektorer under Teknik- og Miljøområdet indgår der ekstern finansiering til opgavevaretagelsen. Disse midler kan skabe periodevise forskydninger, og dermed betyde opbygget mindreforbrug - til finansiering af udgifter i kommende regnskabsår. Dette ses bl.a. inden for sektor natur og miljø for opgaven med bl.a. kystsikring, som delvist finansieres af Kystdirektoratet. Lovgrundlag Lov om kommunal styrelse, 40.

17 Side 17. Økonomi Driftsresultat Driftsresultatet for Teknik- og Miljøudvalget viser 16,692 mio. kr. i mindreforbrug, som fordeler sig således: Teknik- og Miljøudvalget i mio. kr. Korrigeret budget Regnskab 2016 Afvigelse korrigeret budget Forslag til overførsel til 2017 Sektor Forsyningsområdet 0,001-6,337-6,338 0,000 Sektor Park og Vej 146, ,889-3,653-4,090 Sektor Byggeri og Ejendomme -24,037-26,000-1,963-1,439 Sektor Natur og Miljø 15,541 13,018-2,523-2,523 Sektor Landdistrikter 3,939 1,724-2,215-2,215 Udvalget i alt 141, ,294-16,692-10,267 Der er forslag om overførsel af mindreforbrug på 10,267 mio. kr. til Normalt vil det være årets afvigelse, der videreføres til det efterfølgende budgetår, men for sektor Park og vej, sektor Forsyningsområdet samt sektor Byggeri og Ejendomme, er der særlige forhold, der gør sig gældende. For sektor Park og Vej er der forhold omkring vintertjenesten, hvor en budgetaftale angiver, at mer- eller mindreforbrug ikke overføres. I 2016 har der været et merforbrug på 0,437 mio. kr. Sektor Forsyning er brugerfinansieret, hvilket betyder, at opgaven finansieres direkte gennem opkrævede takster, og ikke skatter. Dette betyder samtidig, at afvigelser akkumuleres på "en opsparing", hvor kommunens tilgodehavende/forpligtelse over for borgeren styres. I 2016 er borgernes tilgodehavende forbedret med 6,338 mio. kr. Under sektor Byggeri og Ejendomme er serviceområdet Ældreboliger, hvor mindreforbruget udgøres af indbetalte huslejer. Mindreforbruget henføres derfor til renter og afdrag på lån, samt hensættelser til vedligehold, som ligeledes akkumuleres og opsamles på en opsparing. I 2016 har der været et mindreforbrug på 0,524 mio. kr.

18 Samlet for sektor Forsyning er mindreforbruget på 6,338 mio. kr. planlagt og disponeret til indkøb af nye containere. Det forventes, at der indføres en ny affaldssorteringsordning fra efteråret Hjørring Kommune Side 18. For sektor Park og Vej skyldes det regnskabsmæssige mindreforbrug på 3,653 mio. kr. primært mindreforbrug på kollektiv trafik, et udsat vej/asfaltprojekt omkring Br. Seidelinsgade, Sindal lufthavn og merforbrug på vintertjenesten. I forbindelse med kørselsprojektet er der ved regnskab 2016 konstateret to forhold, som søges rettet. For kørsel til dagtilbud for voksne handicappede, Sundhed, Ældre og Handicapudvalget, er der konstateret et merforbrug på 0,400 mio. kr., som søges udlignet igennem en overførsel af mindreforbrug fra kørselspuljen under Teknik- og Miljøudvalget. For skolebuskort, Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget, er der konstateret et mindreforbrug på 1,158 mio. kr., som søges neutraliseret igennem en overførsel til kørselspuljen under Teknik- og Miljøudvalget. For sektor Byggeri og Ejendomme er der samlet et mindreforbrug på 1,963 mio. kr., som primært kan henføres til bygningsvedligeholdelse af kommunale ejendomme. Derudover er der mindreforbrug for et arbejde med digitalisering af tegningsmaterialet for kommunale ejendomme samt ældre- og plejeboliger. For sektor Miljø og Natur er der et regnskabsmæssigt mindreforbrug på 2,523 mio. kr., som primært kan henføres til projekter, som udføres i samarbejde med andre offentlige myndigheder, eller med statslig tilskud. Af projekter kan nævnes kystbeskyttelse, Natura2000, vandplaner samt indsatsplaner for grundvand. Sektor Landdistrikter viser et mindreforbrug på 2,215 mio. kr., som alle er disponeret til projekter rundt om i kommunen. Midlerne udbetales ved projekternes afslutning. For en yderligere gennemgang af regnskabsbemærkninger for driftsområdet henvises til bilag 1.

19 Anlæg I 2016 har der været et samlet korrigeret budget på 23,263 mio. kr. til anlæg på Teknik- og Miljøudvalgets område. Der har været et samlet forbrug på 7,654 mio. kr. Det giver et samlet mindreforbrug på 15,609 mio. kr., hvoraf der foreslås overført 15,768 mio. kr. Årsagen til mindreforbruget skyldes primært udskydelse af afsluttende arbejder ved indfaldsvejen til Hirtshals, igangværende byfornyelsesprojekter samt udsatte cykelstiprojekter. Hjørring Kommune Side 19. Se bilag 3 for en gennemgang af anlægsprojekterne. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Teknik- og Miljøudvalgets drifts- og anlægsbemærkninger til regnskab Forslag til driftsoverførsler. 3. Forslag til anlægsoverførsler. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender regnskabet, at der driftsmæssigt overføres et mindreforbrug på 10,267 mio. kr. til 2017, at der som følge af merforbrug på 0,400 mio. kr. til kørsel inden for dagtilbud for handicappede under SÆH, overføres 0,400 mio. kr. af mindreforbruget for kørsel/kollektiv trafik sektor Park og Vej til SÆH, sektor Handicapområdet, at der som følge af mindreforbrug på 1,158 mio. kr. til skolebuskort under BSU, sektor Undervisning, overføres 1,158 mio. kr. til kørselsprojektet/kollektiv trafik under TMU, sektor Park og Vej, og at der anlægsmæssigt overføres et mindreforbrug på 15,768 mio. kr. til 2017.

20 Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen. Hjørring Kommune Side 20. Jette Kirkeby og Søren Smalbro deltog ikke i mødet.

21 Side P Handleplaner for handicappolitikken Teknik- og Miljøområdet Resumé Det er tidligere besluttet, at Handicappolitikken skal følges op af handleplaner, som understøtter implementeringen af Handicappolitikken. Der fremlægges forslag til Handleplan for for Teknik- og Miljøområdet. Handleplanen indeholder en række aktiviteter og indsatser, som skal understøtte fokusområdet for Teknik- og Miljøudvalget anmodes om at drøfte og godkende Handleplanen for Teknik- og Miljøområdet. Sagsfremstilling Byrådet har besluttet at Handicappolitikken skal følges op af handleplaner, som beskriver de aktiviteter og initiativer, der forventes gennemført for at understøtte implementeringen af Handicappolitikken. Inklusion har været fokusområdet de foregående år, og vil også være det i de nye handleplaner for 2017 og Der er forslag om, at "kommunikation i øjenhøjde" får et særligt fokus, bl.a. med henblik på at styrke den ligeværdige og inkluderende dialog mellem borger og kommune. Fokusområdet skal ligeledes medvirke til, at borgere med handicap nemt kan få relevante oplysninger, der understøtter, at borgerne kan deltage i samfundslivet og i Hjørring Kommunes tilbud. De nye forventede indsatser for Teknik- og Miljøområdet er: Digitaliseringsprojekter. GIS. Tilgængelighed i forhold til anlægsprojekter. Beboerdemokrati/beboerrepræsentation. I bilag 1 er beskrevet de forventede indsatser for Teknik- og Miljøområdet i 2017 og Handleplanerne er 2-årige og skal evalueres hvert år - men de enkelte indsatser kan række over længere tid.

22 Tidsplanen for Handleplanen er: : Forslag til handleplan 2017 og 2018 for Teknik- og Miljøområdet forelægges Teknik- og Miljøudvalget. Marts/april 2017: Forslag til Handleplaner for alle udvalg forelægges Handicaprådet. Marts/april 2017: Forslag til de samlede Handleplaner forelægges Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet. Hjørring Kommune Side 22. Lovgrundlag Økonomi Der er ikke bevilget særskilt økonomi til indsatserne. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Forslag til Handleplan 2017 og 2018 for Teknik- og Miljøområdet. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget drøfter og godkender Handleplan for Teknik- og Miljøområdet. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen. Jette Kirkeby og Søren Smalbro deltog ikke i mødet.

23 Side A Teknik- og Miljøudvalget - Orienteringspunkter Orientering fra formanden Om henvendelse vedrørende navngivning af veje. Om affaldstømning i sommerhusområder - hvornår kan man få tømt? Om henvendelse fra landmand om forsyning fra privat almen vandforsyning. Orientering fra medlemmerne Jørgen Bing Om udledning af kvælstof - målsætning om reduktion i indenværende planperiode. Børge Bech Om konsekvenser efter sidste blæsevejr. Om sikring af spunsvæg. Underminering af molen på vej nærmest land. Om asfaltlisten - er der mulighed for at kigge nærmere og hurtigere på Industrivej i Løkken? Om redegørelse for 3-områder til udvalget. Orientering fra Teknik- & Miljøforvaltningen Om sagen ved Stenderupgård - nyeste udvikling. Om vandplanprojektet ved El-Værket i Bindslev. Om igangsat detailhandelsundersøgelse i Hjørring Kommune. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen. Jette Kirkeby og Søren Smalbro deltog ikke i mødet.

24 Side 24. Underskrifter Ole Ørnbøl Per Møller Søren Smalbro Jette Kirkeby Svenning Christensen Børge Bech Jørgen Bing

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Torvet 6 Fraværende: 01.02.20-Ø34-1-12 10. Fastsættelse af

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus -

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 469 (FÆLLESMØDE

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Administrationspraksis for grøn ordning. Teknik- og Miljøforvaltningen, januar 2013

Administrationspraksis for grøn ordning. Teknik- og Miljøforvaltningen, januar 2013 Administrationspraksis for grøn ordning Teknik- og Miljøforvaltningen, januar 2013 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning...3 2. Anvendelsesmuligheder for pengene...3 3. Geografisk fordeling af VE-midlerne...3

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Mio. kr Budget Till.bev. + Gen.bev. Afvigelse korrigeret Heraf overføres til 2018 Forsyningsområdet 0,000 0,000 0,000-5,622-5,623 0,000 Park og Vej 131,804-15,552 116,252 113,939-2,313-3,550 Byggeri og

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Mio. kr Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret Afvigelse korrigeret Heraf overføres til 2019 Forsyningsområdet 0,000 11,500 11,500 15,717 4,217 0,000 Park og Vej 134,344-24,544

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Budget Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret Afvigelse korrigeret Heraf overføres til 2019 Mio. kr Forsyningsområdet 0,000 11,500 11,500 15,717 4,217 0,000 Park og Vej 134,344-24,544

Læs mere

Administrationsgrundlag for tilskud efter grøn ordning

Administrationsgrundlag for tilskud efter grøn ordning Administrationsgrundlag for tilskud efter grøn ordning Grøn ordning er hjemlet i lovbekendtgørelse om fremme af vedvarende energi, nr. 1074 af 8. november 2011 (VE-loven), 18-20. Dette administrationsgrundlag

Læs mere

VE-Loven Sigtet med VE-lovens Grønne Ordning er at sikre større accept af opstilling af vindmøller på land.

VE-Loven Sigtet med VE-lovens Grønne Ordning er at sikre større accept af opstilling af vindmøller på land. Administrationsgrundlag for Grøn Ordning i Jammerbugt Kommune Den 19.8.2015 Indledning Der er i Lov om vedvarende energi [1] etableret en Grøn Ordning for nye vindmøller over 25 meter, der er opstillet

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hotel Hvide Hus, Ålborg - Plenumlokale 15. sal

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Ansøgning om tilskud fra Grøn Ordning

Ansøgning om tilskud fra Grøn Ordning #split# Ansøgning om tilskud fra Grøn Ordning Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945 4545 Fax 9945 4500 raadhus@99454545.dk sikkerpost@99454545.dk www.bronderslev.dk Ansøgningsskemaet

Læs mere

Disponering og handleplaner forslag til overførsel til 2016

Disponering og handleplaner forslag til overførsel til 2016 Teknik- og Miljøudvalget Disponering og handleplaner forslag til I forbindelse med økonomirapporten pr. 30. september, blev der overført et samlet forventet mindreforbrug på 6,410 mio. kr. I forbindelse

Læs mere

Dispensations ansøgninger:

Dispensations ansøgninger: Dispensations ansøgninger: Center for Ældre Konto 5, forventer i 2015 nedenstående resultat: Drift Indenfor selvforvaltning Fælles 20 mio. kr. Indenfor selvforvaltning Virksomheder 1,6 mio. kr. Udenfor

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:45 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært møde - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. 13.30 Mødested: Ekstraordinært - Politikerloungen,

Læs mere

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1nikba/dagsorden/preview.html

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1nikba/dagsorden/preview.html Side 1 af 8 Indkaldelse Mai-Britt Beith Jensen Ivan Leth Børge Bech Line Kraghede Jensen John Robert Larsen Tim Jensen Helmuth Zickert Erik Vadsager Sven Bertelsen Dan Andersen Louise Bilde Hvelplund Vibeke

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 01.11.00-P00-1-14

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune 7. oktober 2015 Side 1. Mødedato: 7. oktober 2015 Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested:

Læs mere

Økonomirapport 2 for Teknik- og Miljø Udvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018

Økonomirapport 2 for Teknik- og Miljø Udvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 Økonomirapport 2 for Teknik- og Miljø Udvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 Drift I nedenstående tabel vises den overordnede økonomiske situation pr. sektor, for perioden januar september 2018.

Læs mere

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger 1 of 5 Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger Sagsnr.: 15/1926 Sagen afgøres i: Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Resumé Syddjurs Kommune har modtaget andel i Landsbypuljen 2015

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Ansøgning om tilskud til aktiviteter - Grøn Ordning

Ansøgning om tilskud til aktiviteter - Grøn Ordning Ved foreninger skal vedtægterne og regnskaber vedlægges som bilag. Ansøger/foreningens navn: 1. Ansøgers kontaktoplysninger Dato: Ansøger/foreningens adresse: Navn på kontaktperson: E-mailadresse: Postnr.

Læs mere

Ansøgning om tilskud til aktiviteter efter Grøn Ordning

Ansøgning om tilskud til aktiviteter efter Grøn Ordning Ved foreninger skal vedtægterne og regnskaber vedlægges som bilag. Ansøger/Foreningens navn: Ansøger/Foreningens adresse: Navn på kontaktperson: E-mailadresse: 1. Ansøgers kontaktoplysninger Dato: Postnr.

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049

Læs mere

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015.

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt Skovengen i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. Vindmøllepark Skovengen Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. I fordebatperioden har du mulighed for indsende synspunkter og

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: 27.36.00-K09-2-17 1. Årsrapport - tilsyn med hjemmeplejen

Læs mere

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Side 1. Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Økonomirapport 2 for Teknik- og Miljø Udvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2017

Økonomirapport 2 for Teknik- og Miljø Udvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2017 Økonomirapport 2 for Teknik- og Miljø Udvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2017 Drift I nedenstående tabel vises den overordnede økonomiske situation pr. sektor, for perioden januar september 2017.

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Ansøgning om tilskud til aktiviteter efter Grøn Ordning

Ansøgning om tilskud til aktiviteter efter Grøn Ordning Ved foreninger skal vedtægterne og regnskaber vedlægges som bilag. Ansøger/Foreningens navn: Ansøger/Foreningens adresse: Navn på kontaktperson: E-mailadresse: 1. Ansøgers kontaktoplysninger Dato: Postnr.

Læs mere

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere

Økonomirapport 1 for Teknik- og Miljø Udvalget Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017

Økonomirapport 1 for Teknik- og Miljø Udvalget Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Økonomirapport 1 for Teknik- og Miljø Udvalget Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Drift I nedenstående tabel vises den overordnede økonomiske situation pr. sektor, for perioden januar marts 2017. Den

Læs mere

Grøn ordning. - hvad er det? - hvor mange penge er der i det? - hvad kan man få penge til? - hvordan er processen?

Grøn ordning. - hvad er det? - hvor mange penge er der i det? - hvad kan man få penge til? - hvordan er processen? Grøn ordning - hvad er det? - hvor mange penge er der i det? - hvad kan man få penge til? - hvordan er processen? Sådan beregnes rammen Energinet.dk administrerer ordningen og beregner for hver kommune

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 09.02.11-P19-1-18

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Referat fra mødet i By- og Planudvalget

Referat fra mødet i By- og Planudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 21. august 2019 Mødested: Meldahls Rådhus Byens Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 17:00-21:00 Medlemmer: Formand: Steen Wrist Ørts

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Peter Duetoft

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested:

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:15 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til Idéoplæg Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller Dalbyover geodatastyrelsen, Miljøministeriet Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev fra 16.11.2016 Asferg Spentrup Fårup Mellerup

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 20:00 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Referat. fra Plan & Miljøudvalg

Referat. fra Plan & Miljøudvalg Referat fra Plan & Miljøudvalg Mødedato: Tirsdag den 22. december 2015 Mødetidspunkt: 8:30-11:30 Mødested: Deltagere: Afbud: Mødelokale 2 Esbjerg Rådhus John Snedker (A), Karsten Degnbol (V), Henrik Andersen

Læs mere

RAPPORT. Administrationspraksis for grøn ordning

RAPPORT. Administrationspraksis for grøn ordning RAPPORT Administrationspraksis for grøn ordning udarbejdet af Margit Lund Plan, Udvikling og Kultur, december 2010 ADMINISTRATIONSPRAKSIS Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Anvendelsesmuligheder

Læs mere

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering.

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 10. november 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 193. Igangsætning af planlægning for vindmøller ved Overgaard Sagsnr: 01.02.05-P16-2-16 Resumé

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2.

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. Punkt 17. Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg 9.012 og Lokalplan 9-6-105. Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. forelæggelse) 2014-18303 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Velkommen. Borgermøde om. vindmøller på Hirtshals havn

Velkommen. Borgermøde om. vindmøller på Hirtshals havn Velkommen Borgermøde om vindmøller på Hirtshals havn Aftenens program 19:00 Velkomst og præsentation, tekniskdirektør Andreas Duus, Hjørring Kommune 19:05 Oplæg om Hirtshals Havns ansøgning ved formand

Læs mere

Møde 19. marts 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen

Møde 19. marts 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Struer Byråd Referat Møde 19. marts 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Afbud fra/fraværende: Alle mødt. Mødet hævet kl.: 17.13 Pkt. Tekst Side 21 Udvælgelse af projekter til anvendelse af midler i Grøn Ordning

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: 27.00.00-P00-2-16

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12.30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:20 Mødested: Kløvergården,

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale B - 6 sal - Jobcentret - benyt indgang v/ydelseskontoret Fraværende:

Læs mere

Vindmølleordninger. Dato - Dok.nr. Titel. Økonomiske ordninger der eksisterer i forbindelse med opsætning af vindmøller

Vindmølleordninger. Dato - Dok.nr. Titel. Økonomiske ordninger der eksisterer i forbindelse med opsætning af vindmøller Vindmølleordninger 1 Økonomiske ordninger der eksisterer i forbindelse med opsætning af vindmøller Ordningernes formål er at øge den lokale forankring og accept af nye vindmøller. Vindmølleordningerne

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 19:40 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-329 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår Notat Sagsnr.: 2016/0002042 Dato: 1. november 2016 Titel: Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår 1. Indledning I bestræbelserne på at sikre god økonomistyring og en

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 6 04.21.05-P20-1-10 4. Byens Hus i Vrensted - status og frigivelse af bevilling Resumé Der foreligger en status på projektet Byens Hus i Vrensted og Økonomiudvalget skal tage stilling til bevilling

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:15 Mødested: Familiehuset Kløvergården,

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Aars BMX Klub - foretræde om indkøb af Safe-gate 3 002. Dans for børn - workshop

Læs mere

PLAN, BYG & MILJØ. Bygherrevejledning Lokalplanlægning i Kalundborg Kommune

PLAN, BYG & MILJØ. Bygherrevejledning Lokalplanlægning i Kalundborg Kommune Bygherrevejledning Lokalplanlægning i Kalundborg Kommune Om lokalplaner Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en samling detaljerede bestemmelser, der gælder for et lokalområde i kommunen. Det kan typisk

Læs mere

Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Vedtaget budget

Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Vedtaget budget I mio. kr. Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Overførsel Korr. pr. 31. Afvigelse korrigeret til 2018 Budget december Heraf overførsel til 2019 (+) = merforbrug (+) = merforbrug (-) = mindreforbrug

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

Fritidsudvalget. Referat fra møde Onsdag den 3. september 2014 kl i F6

Fritidsudvalget. Referat fra møde Onsdag den 3. september 2014 kl i F6 Fritidsudvalget Referat fra møde Onsdag den 3. september 2014 kl. 16.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Morten Skovgaard (V) Anne-Lise Kuhre (A) Kenneth Jensen (A) Kristian Moberg (V) Lars Jepsen-Sølvhøj

Læs mere

8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet

8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 29. september 2015 8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet 15-023871 Sagsfremstilling Baggrund

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke

Læs mere

Halvårsregnskab 2012

Halvårsregnskab 2012 Halvårsregnskab 2012 August 2012 Indhold INDHOLD... 1 REGNSKABSFORKLARING 1. HALVÅR 2012... 1 INDLEDNING... 1 BAGGRUND FOR HALVÅRSREGNSKABET... 1 HALVÅRSREGNSKABET I HALSNÆS... 1 CENTRALE REGNSKABSBEGREBER...

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Tabel 1 SÆH udvalget Vedtaget Budget Overførsel fra 2017 til Ompl. + Till.bev. Korrigeret budget i mio. kr. Regnskab Afvigelse korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug

Læs mere

Retningslinjer for Friluftsrådets Lokalforeningspulje (spillehalsmidler)

Retningslinjer for Friluftsrådets Lokalforeningspulje (spillehalsmidler) Retningslinjer for Friluftsrådets Lokalforeningspulje (spillehalsmidler) Dette dokument beskriver retningslinjerne for Lokalpuljen for friluftsforeninger. Den seneste version af retningslinjerne vil altid

Læs mere

Ansøgning om tilskud til aktiviteter efter Grøn Ordning

Ansøgning om tilskud til aktiviteter efter Grøn Ordning Ved foreninger skal vedtægterne og regnskaber vedlægges som bilag. 1. Ansøgers kontaktoplysninger Ansøger/Foreningens navn: Dato: Lille Rørbæk/Bradstrup Beboerforening 30-05-2016 Ansøger/Foreningens adresse:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Åbent referat Udvalget for Strategisk By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for Strategisk By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for Strategisk By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere