REFERAT TIL MED-UDVALG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT TIL MED-UDVALG"

Transkript

1 1 MED-udvalgsmøde 7. december 2018 REFERAT TIL MED-UDVALG DATO: TORSDAG D STED: STUBBEKØBINGVEJ 83 TIDSPUNKT: KL FRAVÆRENDE: AFBUD: (TN) THOMAS NIELSEN, AMR (BR) BRITT HANSEN, FOA (DT) DORTE NØRFELT, TR SL TILSTEDE: (JS) JØRGEN SVENDSEN, LEDER, FORMAND (MT) MONA THORSEN, GRUPPELEDER (KL) KURT LEJBØLLE, GRUPPELEDER (SH) SASCHA HANSEN, GRUPPELEDER (MBL) MARIA BOLINE LARSEN, TR SL (LF) LASSE FREDERIKSEN, AMR (ORLOV) (BWJ) BETTINA WEISS JENSEN, AMR (SA) SANNE ANDERSEN, TR 3 F (LD) LENE DALBY, TR 3 F FOA (HH) HEIDI HENRIKSEN, HK (AFJ) ANETTE FREJLEV JENSEN, SL (GE) GITTE ELMER, REFERANT

2 SIDE 1/8 INDHOLD FAST PUNKT Check ind 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra sidst (15 min) 2. Økonomi v/sth og BF (Bilag 1)(20 min) BESLUTNING 3. Personalehåndbogen (20 min) 4. Alkoholpolitik (Bilag 2) (30 min) DEBAT 5. Målaftale (20 min) 6. Håndtering af sygefravær (20 min) 7. De nye lovkrav til det risikobaserede tilsyn (Bilag 3) (30 min) 8. Evaluering af samarbejde med rehabilitering i Syrenvænget (15 min) Pause ORIENTERING: 9. Kursusudvalg 10. Orientering fra ledelsen 11. Hoved MED v/dn og LF 12. Center MED v/sa, LF, DN, JS 13. Orientering fra TR 14. Orientering fra AMG 15. Orientering fra medarb. repr. 16. Orientering fra administrationen 17. Evt.

3 FAST PUNKT Check ind SIDE 2/8 Gruppeledere som deltager i MED: Kurt Lejbølle, Sasha Hansen, Mona Thorsen 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra sidst (15 min) Dagsorden: Godkendt Referat: pkt. 8 normtidsaftale. Notat til drøftelse på personalemøder er endnu ikke udsendt. Notatet udsendes i starten af Økonomi v/sth og BF (Bilag 1)(20 min) Økonomiopfølgning pr : Vedlægges som bilag til referat. Der forventes et samlet merforbrug på i alt kr ,- Det samlede billede af økonomien er, at de besparelser og tilpasninger der er sat i værk ifm. Strategiplanen i starten af året ser ud til, at have den ønskede effekt. Dele af tiltagene vil først have effekt fra Der vil forsat være behov for en stram udgiftsstyring de kommende år. 108 inkl. Børneaflastning: Det forventes at budgettet overholdes. I 2018 skal der tages højde for tidligere politisk vedtaget besparelse på 0,5 mill. De iværksatte tiltag for at imødekomme besparelsen forventes først at træde i fuld kraft i : Der forventes mindreforbrug på 0,330 mill. Som modsvares af tidligere politisk vedtaget besparelser på 0,335 mill. i : der forventes merforbrug på 0,578 mill. Det skyldes hovedsagligt manglende produktionsindtægter. 104: Der forventes et merforbrug på 0,403 mill. Primært grundet i merudgifter til vikarer. BESLUTNING 3. Personalehåndbogen (20 min) Bilag sendes senest den 1. december. Ændringer er godkendt som fremlagt. Der vil blive udskrevet mapper til alle team i starten af Herefter vil personalehåndbogen være på hjemmesiden i en opdateret version. Der skal findes en strategi i forhold til at få rettelserne i de mapper som kommer ud i teamene.

4 4. Alkoholpolitik (30 min) SIDE 3/8 Vedtagelse af ny alkoholpolitik. Politikken fremsendes som bilag senest tirsdag 21. november. Forslag til alkoholpolitik drøftet. Den mest markante ændring i forhold til den gældende politik er, at der lægges op til, at der ikke gives mulighed for at indtage alkohol ved særlige lejligheder, hvis det finder stedet i arbejdstiden. Derudover lægges der op til at der anskaffes et alkoholmeter, som kan anvendes ved mistanke om alkoholpåvirkning i arbejdstiden. Der var kommet bemærkninger fra Team Sakskøbing vedr. forslaget om implementering af alkoholmeter i forhold til brud på tillid til personale, kontrol, etiske nuancer. Der er ikke en egentlig alkoholpolitik i Guldborgsund Kommune. Det har været drøftet i Hoved MED og på foranledning af direktionen vil der blive udarbejdet et katalog med redskaber som kan anvendes, hvis der er misbrug eller mistanke om alkoholmisbrug. Konkrete redskaber fra kataloget vil kunne indgå i den lokale politik for Guldborgsund Handicap. Det besluttes på baggrund af drøftelsen i MED at der ikke som forslået indkøbes alkoholmeter og at afsnittet vedr. alkoholmeter fjernes fra politikken. Med denne ændring er alkoholpolitikken vedtaget som forelagt. DEBAT 5. Målaftale (20 min) Status på gennemførte og planlagte tiltag. Bilag med evaluering af målaftale var ikke udsendt inden mødet og punktet udsættes til næste møde. JS orientere kort om samarbejdsmøde mellem Socialområdet og Børn og Familie, som er en del af Socialområdets målaftale. Her blev der indgået aftaler om samarbejde med Specialtandplejen, visitationen af hjælpemidler, CFA og sundhedsplejen. 6. Håndtering af sygefravær (20 min) Socialområdet har det højeste sygefravær i Guldborgsund Kommune. I den forbindelse har direktionen gennemført samtale med ledelserne i virksomhederne i socialområdet. Her har der særligt været fokus på længerevarende sygefravær.

5 Med udgangspunkt i udmeldingerne fra direktionen ønskes drøftet tiltag til nedbringelse af længerevarende sygefravær, herunder: SIDE 4/8 Tidligere iværksættelse af tiltag til fastholdelse. Tidligere påtænkt opsigelse på grund af fravær i de situationer, hvor der ikke forventes tilbagevenden til arbejdet indenfor overskuelig tid. Der er fastsat et måltal for sygefraværet i 2018 på 6 %. Det er 0,8 % lavere end gennemsnittet for de sidste tre år. Forslag til strategi som er drøftet i ledergruppen: Fælles store-trio-dag i starten af 2018 for ledelsen/tr/amr med fokus på forebyggelse af fravær. Vi kunne bl.a. invitere Michael Christiansen fra Socialpsykiatrien i Lolland til at holde oplæg. Indsats for at afdække årsagerne til langtidssygefravær regelmæssig drøftelse af håndtering af sygefravær i lederteamet mhp. at skabe vidensdeling og give sparing. I indsatsen for at nedbringe sygefravær skal der ikke kun fokus på langtidssygefravær, men også drypvist fravær. Det er vigtigt at sygefravær også ses som en ledelsesmæssigt udfordring, og ikke kun et problem hos medarbejderne. Det er vigtigt, at man som leder har en føling med arbejdsopgaverne og hvad der sker på den enkelte arbejdsplads. Selvledelse vil være en vigtig brik ift. at forbedre arbejdsforhold og forhåbentlig nedbringe sygefravær. Selvledelse vil derfor være et vigtigt tema i Selvledelse kræver ikke mindre ledelse men en anden form for ledelse. Der er i forvejen en høj grad af selvledelse i de enkelte teams, men det kan i nogle sammenhænge føre til, at der ikke prioriteres hensigtsmæssigt og der opstår stresproblematikker. 7. De nye lovkrav til det risikobaserede tilsyn (Bilag 2) (30 min) Styrelsen for patientsikkerhed har pålagt Socialområdet nye krav for tilsyn på området for sygepleje og medicinhåndtering. Hvad indebærer de nye krav, og hvad betyder det for medarbejdernes hidtidige praksis? Der er vedlagt eksempel på tilsynsrapport fra Styrelsen for patientsikkerhed. Rapporten som er vedlagt dagsorden er kun et eksempel på hvor omfattende tilsynet er, og hvilke områder der er fokus på.

6 Drøftelse i MED om de udfordringer vi kan møde. SIDE 5/8 Det er særligt på områderne medicinhåndtering og dokumentation at der kan være udfordringer. De øgede krav til kvaliteten i den sundhedsfaglige indsats kan gøre det nødvendigt at den faglige sammensætning i de enkelte teams. Tværfagligt sammenarbejde med ansættelse af Social- og sundhedsassistenter vil kunne løfte kvaliteten af den sundhedsfaglige indsats samtidig med at det pædagogisk uddannede personale vil få bedre mulighed for at fokusere på den pædagogiske indsats. På Bryggen og i Syrenvænget er der ansat Socialog sundhedsassistenter. En forudsætning for et vellykket tværfagligt samarbejde er den gensidige respekt for hinandens faglighed og kompetencer og biddrag til kerneopgaven. I januar afholdes et møde med kvalitetsgruppen fra Sundhed og omsorg, som vi hjælpe os med at se på hvilke områder af vores sundhedsfaglige praksis som skal ændres for at kunne leve op til tilsynets krav. Med hensyn til den sundhedsfaglige dokumentation forventer vi at kunne blive en del af Fælles sprog III, som er en del af NEXUS. 8. Evaluering af samarbejde med rehabilitering i Syrenvænget (15 min) Projektet er afsluttet og der er lavet en evaluering. Der er stor ros til medarbejderne på Syrenvænget. Samarbejdet er en udløber af målaftalen for Center for Socialområdet: mestring af egen tilværelse. Der blev sat samarbejde i værk med ergoterapeut Janni Haukedal Andersen fra Team rehabilitering (Sundhed & omsorg)mhp. at støtte personalet på Syrenvænget i at sikre en god hverdagstræning for borgerne, fx inddragelse i praktiske opgaver ved madlavning. Forløbet blev afrundet efter 3 gange, da personalet havde godt styr på dette. Vores medarbejdere har generelt et godt øje for borgernes udvikling, så det giver god mening. Pause ORIENTERING: 9. Kursusudvalg Præsentation i kurser i 2018 samt regler for deltagelse, herunder aflønning og kørselsgodtgørelse. Oversigt på planlagte kurser i 2018 fremsendes som bilag senest 1. december.

7 JS orientere om at kursuskataloget ikke skal godkendes i MED. Kursusudvalgets arbejde med at prioritere kurser skal løbende fremlægges i orientering og drøftelse i MED. SIDE 6/8 Nyt kursuskatalog for 2018 gennemgået og drøftet. Vedr. diplomuddannelsen: det er ikke muligt at sikre gratis og kvalificeret vikardækning på 108 i form af rotationsmedarbejdere. Ekstra udgifter til vikarer ifm. diplomuddannelse skal derfor dækkes af kursusbudgettet. På 108 er der kalkuleret med fuld vikardækning, på 85 vil vikardækning være lidt mindre. Nyt diplommodul: Kommunikation og selvledelse på 10 ects. Kurser til administrativt personale er ikke med i kataloget. Der spørges til hvilke pulje det administrative personale hører til. JS orienterer om at en stor del af kursusmidlerne vedr. det administrative personale er afsat til skal-uddannelse (uddannelse som administrative medarbejdere har krav på ifg. overenskomsten). Derudover har der løbende været prioriteret mulighed for kurser. Der er ikke nok deltagere til at oprette egne kurser til omsorgsmedhjælpere og værkstedsassistenter, så vi skal gå sammen med andre kommuner. Det er muligt at søge om tilskud til selvvalgte kurser. Kursusudvalget vurderer, om det er relevant og desuden dækkes fremover kun med et beløb svarende til 20% af kursuspris. Hvis medarbejderen er medlem af SL, FOA eller 3F kan de få dækket resten af kursusbeløbet ad den vej. Der har været tvivl om indberetning af kurser i forhold til det timetal som indberettes fra teamene.. Reglerne vil blive taget i forhold til det som står på GUFI. Såfremt der er særlige vilkår vil det været beskrevet i kursuskataloget. 10. Orientering fra ledelsen Som en del af det strategioplæg, som blev behandlet i MED i starten af 2017 er der i team 3 på Parkvej i gangsat et projekt for at undersøge mulighederne for at styrke og effektivisere arbejdsgangene omkring indberetning af arbejdstider og arbejdstidsplanlægning. Målet med projektet er, at vi får viden om hvordan opgaverne omkring registrering af arbejdstider i KMDVagtplan bedst fordeles mellem tovholdere, administrative medarbejdere og gruppeledere. Når vi har erfaringer fra projektet vil der blive taget stilling til om der skal ske generelle ændringer af den måde der arbejdes med indberetning af arbejdstid og arbejdstidsplanlægning. Der er igangsat et projekt, der skal afdække muligheden for at udvide botilbuddet på Parkvej med to ekstra boliger i form af fleksible boliger. Fleksible boliger er selvstændige bygninger, der opsættes på det grønne areal bag Parkvej. De fleksible boliger, som tidligere er præsenteret for

8 pårørenderådet, er mede indretning og komfort fuldt på højde med morderne byggeri. De to ekstra pladser vil blive tilknyttet et team på Parkvej. SIDE 7/8 Guldborgsund Handicap overtager 103 området fra Socialpsykiatrien i Området omfatter to værksteder; snedkeriet og bogpast. Baggrunden for sammenlægningen er at beskæftigelsesområdet i socialpsykiatrien efter opdelingen i 2015 er blevet for sårbart. Ved sammenlægningen med Handicap kan der drages fordel af den større volumen i beskæftigelsesområdet, og det vil give borgerne flere muligheder for at vælge beskæftigelse. Der er en medarbejder i snedkeriet og bogplast som overflyttes til Handicap. Årshjulet for MED er ikke færdiggjort endnu, da vi afventer datoer for møder i Center- og HovedMED. 11. Hoved MED v/dn og LF Intet nyt. 12. Center MED v/sa, LF, DN, JS Der var mangle evalueringer på sidste møde. Referat er ikke udarbejdet endnu. 13. Orientering fra TR Der har været afhold valg til TR, men pga. flere fejl og mangler i proceduren holdes er omvalg først i det nye år. 14. Orientering fra AMG Det foreslås at flytte valgperiode for AMR, så de svare til valgperioder til Center- og HovedMED. Der mangler fortsat en AMR for Orientering fra medarb. repr. Intet nyt 16. Orientering fra administrationen Vi har deltaget i vagtplanskursus hos KMD i Ballerup. 17. Evt. JS og MBL aftaler nye datoer vedr. årshjul i det nye år.

DAGSORDEN TIL MED-UDVALG

DAGSORDEN TIL MED-UDVALG DAGSORDEN TIL MED-UDVALG DATO: TORSDAG D. 06.09.18 STED: STUBBEKØBINGVEJ 83 TIDSPUNKT: KL. 8.15 12.15 FRAVÆRENDE: AFBUD: (BR) BRITT HANSEN, FOA (BWJ) BETTINA WEISS JENSEN, AMR (JJ) JANNIK JENSEN, TR SL

Læs mere

DAGSORDEN LOKAL MED-UDVALG

DAGSORDEN LOKAL MED-UDVALG DAGSORDEN LOKAL MED-UDVALG DATO: TORSDAG DEN 21. FEBRUAR 2019 STED: STUBBEKØBINGVEJ 83, 4800 NYKØBING F. TIDSPUNKT: KL. 10.00 14.00 FRAVÆRENDE: AFBUD: TILSTEDE: (JS) JØRGEN SVENDSEN, LEDER, FORMAND (MBL)

Læs mere

DAGSORDEN TIL MED-UDVALG

DAGSORDEN TIL MED-UDVALG DAGSORDEN TIL MED-UDVALG DATO: ONSDAG D. 24. FEBRUAR 2016 STED: MØDELOKALE NYKØBING PÅ RÅDHUSET TIDSPUNKT: KL. 8.15 12.15 FRAVÆRENDE: AFBUD: - TILSTEDE: (JS) JØRGEN SVENDSEN, LEDER, FORMAND (MBL) MARIA

Læs mere

REFERAT TIL ÅBENT MED-UDVALG

REFERAT TIL ÅBENT MED-UDVALG REFERAT TIL ÅBENT MED-UDVALG DATO: TORSDAG D. 12.10.17 STED: RØNNEHUSET TIDSPUNKT: KL. 10-14 FRAVÆRENDE: AFBUD: (DT) DORTE NØRFELT, TR SL (MT) MONA THORSEN, GRUPPELEDER TILSTEDE: (JS) JØRGEN SVENDSEN,

Læs mere

REFERAT FRA ÅBENT MED-UDVALG

REFERAT FRA ÅBENT MED-UDVALG REFERAT FRA ÅBENT MED-UDVALG DATO: TORSDAG D. 22.2.18 STED: STUBBEKØBINGVEJ 83 TIDSPUNKT: KL. 8.15 12.15 FRAVÆRENDE: AFBUD: (MT) MONA THORSEN, GRUPPELEDER (KL) KURT LEJBØLLE, GRUPPELEDER (TN) THOMAS NIELSEN,

Læs mere

REFERAT FRA MED-UDVALG

REFERAT FRA MED-UDVALG REFERAT FRA MED-UDVALG DATO: TORSDAG D. 17. DECEMBER 2015 STED: MØDELOKALE STUBBEKØBINGVEJ TIDSPUNKT: KL. 9 14 (FROKOST 13-14) FRAVÆRENDE: AFBUD: - TILSTEDE: (JS) JØRGEN SVENDSEN, LEDER, FORMAND (UC) GRUPPELEDER

Læs mere

REFERAT FRA MED-UDVALG

REFERAT FRA MED-UDVALG REFERAT FRA MED-UDVALG DATO: ONSDAG D. 24. FEBRUAR 2016 STED: TIDSPUNKT: KL. 8.15 12.15 FRAVÆRENDE: MØDELOKALE NYKØBING PÅ RÅDHUSET GÆSTER: KOMMUNIKATIONSKONSULENT TINE SIMONSEN HALD SAMT CHEFKONSULENT

Læs mere

REFERAT TIL MED-UDVALG

REFERAT TIL MED-UDVALG REFERAT TIL MED-UDVALG DATO: FREDAG D. 16. DECEMBER2016 STED: STUBBEKØBINGVEJ 83 TIDSPUNKT: KL. 8.15-.13.15 FRAVÆRENDE: AFBUD: (LD) LENE DALBY, TR 3 F (BWJ) BETTINA WEISS JENSEN, AMR (KJ) KATHE JACOBSEN,

Læs mere

REFERAT FRA MED-UDVALG

REFERAT FRA MED-UDVALG REFERAT FRA MED-UDVALG ÅBENT MØDE PÅ SYRENVÆNGET DATO: TORSDAG D. 16.03.2017 STED: FÆLLESLOKALET I SYRENVÆNGET TIDSPUNKT: KL. 10.00 14.00 FRAVÆRENDE: AFBUD: (LD) LENE DALBY, TR 3 F TILSTEDE: (JS) JØRGEN

Læs mere

REFERAT LOKAL MED-UDVALG GH

REFERAT LOKAL MED-UDVALG GH REFERAT LOKAL MED-UDVALG GH DATO: TORSDAG DEN 06. SEPTEMBER 2018 STED: STUBBEKØBINGVEJ 83, 4800 NYK. F. TIDSPUNKT: KL. 08.15 12.15 FRAVÆRENDE: AFBUD: (BR) BRITT HANSEN, FOA (BWJ) BETTINA WEISS JENSEN,

Læs mere

REFERAT TIL MED-UDVALG

REFERAT TIL MED-UDVALG REFERAT TIL MED-UDVALG DATO: TORSDAG D. 02.02.2017 STED: STUBBEKØBINGVEJ 83 TIDSPUNKT: KL. 8.15-.13.15 FRAVÆRENDE: KATHE JACOBSEN, AMR LENE DALBY, TR 3F KURT LEJBØLLE, GRUPPELEDER - TILSTEDE: (JS) JØRGEN

Læs mere

REFERAT FRA MED-UDVALG

REFERAT FRA MED-UDVALG REFERAT FRA MED-UDVALG DATO: FREDAG D. 9. SEPTEMBER 2016 STED: STUBBEKØBINGVEJ 83 TIDSPUNKT: KL. 8.15-12.15 FRAVÆRENDE: AFBUD: - TILSTEDE: (JS) JØRGEN SVENDSEN, LEDER, FORMAND (HRH) HELLE RØNNE HAGMANN,

Læs mere

REFERAT AF ÅBENT MED-UDVALG

REFERAT AF ÅBENT MED-UDVALG REFERAT AF ÅBENT MED-UDVALG DATO: FREDAG D. 28. OKTOBER 2016 STED: STUBBEKØBINGVEJ 83 TIDSPUNKT: KL. 10-14 FRAVÆRENDE: AFBUD: (BWJ) BETTINA WEISS JENSEN, AMR (KJ) KATHE JACOBSEN, AMR (SA) SANNE ANDERSEN,

Læs mere

REFERAT FRA MED-UDVALG

REFERAT FRA MED-UDVALG REFERAT FRA MED-UDVALG DATO: FREDAG D. 15. APRIL 2016 STED: TIDSPUNKT: KL. 10-14 FRAVÆRENDE: AFBUD: STUBBEKØBINGVEJ 83, MØDELOKALE (LD) LENE DALBY, TR 3 F (SA) SANNE ANDERSEN, TR 3 F (BR) BRITT HANSEN,

Læs mere

REFERAT FRA ÅBENT ÅBENT MED- UDVALG

REFERAT FRA ÅBENT ÅBENT MED- UDVALG REFERAT FRA ÅBENT ÅBENT MED- UDVALG DATO: TIRSDAG D. 10. NOVEMBER 2015 STED: MØDELOKALE STUBBEKØBINGVEJ TIDSPUNKT: KL. 10-14 FRAVÆRENDE: AFBUD: MONA THORSEN, LEDELSESREPRÆSENTANT TILSTEDE: (JS) JØRGEN

Læs mere

DAGSORDEN TIL ÅBENT MED-UDVALG

DAGSORDEN TIL ÅBENT MED-UDVALG DAGSORDEN TIL ÅBENT MED-UDVALG DATO: TORSDAG DEN 4. OKTOBER 2018 STED: SAKSENHØJ FROKOSTSTUEN, GARTNERIET. TIDSPUNKT: KL. 10.00 14.00 FRAVÆRENDE: AFBUD: (SA) SANNE ANDERSEN, TR 3 F (BWJ) BETTINA WEISS

Læs mere

HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG

HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG 1 HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG REFERAT Dato: 30.05.2018 Tid: Kl. 12:30-15:30 Sted: Store mødelokale, Stubbekøbingvej 83 Emne: Arbejdsmiljøgruppe = arbejdsmiljøudvalg fremover. Indkaldte mødedeltagere: Jørgen

Læs mere

HANDICAP ARBEJDSMILJØGRUPPE

HANDICAP ARBEJDSMILJØGRUPPE 1 Arbejdsmiljøgruppe-møde den 04.04.2018 HANDICAP ARBEJDSMILJØGRUPPE REFERAT Dato: 04.04.2018 Tid: Kl. 12:30-15:45 Sted: Store mødelokale, Stubbekøbingvej 83 Emne: Arbejdsmiljøgruppe Særligt formål med

Læs mere

HANDICAP ARBEJDSMILJØGRUPPE

HANDICAP ARBEJDSMILJØGRUPPE 1 Arbejdsmiljøgruppe-møde den 21.03. 2016 HANDICAP ARBEJDSMILJØGRUPPE REFERAT Dato: 21.03.2016 Tid: Kl. 12:30 15:30 Sted: Store mødelokale, Stubbekøbingvej 83 Emne: Arbejdsmiljøgruppe Særligt formål med

Læs mere

Tid: Dato: Særligt formål med mødet: Medbring eller forbered: Læs dagsorden og referat fra PUNKT DETALJER ANSVARLIG

Tid: Dato: Særligt formål med mødet: Medbring eller forbered: Læs dagsorden og referat fra PUNKT DETALJER ANSVARLIG 1 Arbejdsmiljøgruppe-møde den 19.01. 2016 HANDICAP ARBEJDSMILJØGRUPPE REFERAT Dato: 19.01.2016 Tid: Kl. 11:00 15:00 Sted: Store mødelokale Emne: Arbejdsmiljøgruppe Særligt formål med mødet: Indkaldte mødedeltagere:

Læs mere

FORSLAG TIL PROCES FOR SYGEFRAVÆRSPOLITIK FOR GULDBORGSUND HANDI- CAP

FORSLAG TIL PROCES FOR SYGEFRAVÆRSPOLITIK FOR GULDBORGSUND HANDI- CAP FORSLAG TIL PROCES FOR SYGEFRAVÆRSPOLITIK FOR GULDBORGSUND HANDI- CAP Revideret den 18.04.2016 Januar Møde i AMG den 19.01 Februar MEDmøde den 24.02.2016 Marts AM-gruppe April Nyhedsbrev Maj Personalemøder

Læs mere

REFERAT ARBEJDSMILJØUDVALG

REFERAT ARBEJDSMILJØUDVALG 1 REFERAT ARBEJDSMILJØUDVALG REFERAT Dato: 4. februar 2019 Tid: Kl. 12:30-15:30 Sted: Stubbekøbingvej 83, 4800 Nykøbing F. Det store mødelokale Indkaldte mødedeltagere: Jørgen Svendsen () Jørgen Wandrup

Læs mere

GULDBORGSUND HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG

GULDBORGSUND HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG 1 GULDBORGSUND HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG REFERAT Dato: 17. september 2018 Tid: Kl. 12:30-15:30 Sted: Stubbekøbingvej 83, 4800 Nykøbing F. Det store mødelokale Emne: Arbejdsmiljøudvalg AMU Særligt formål

Læs mere

HANDICAP ARBEJDSMILJØGRUPPE

HANDICAP ARBEJDSMILJØGRUPPE 1 Arbejdsmiljøgruppe-møde den 07.10. 2015 HANDICAP ARBEJDSMILJØGRUPPE DAGSORDEN Dato: 09.11.2015 Tid: Kl. 11:00 16:00 Sted: Store mødelokale Emne: Arbejdsmiljøgruppe Særligt formål med mødet: Indkaldte

Læs mere

Guldborgsund Handicap MED UDVALG - FORRETNINGSORDEN. Indhold

Guldborgsund Handicap MED UDVALG - FORRETNINGSORDEN. Indhold 1 Forretningsorden for MED-udvalg, Guldborgsund Handicaps Guldborgsund Handicap MED UDVALG - FORRETNINGSORDEN Indhold 1. Formål... 2 2. Udvalgets sammensætning... 2 3. Konstituering... 2 4. Mødevirksomhed...

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31/

Budgetopfølgning pr. 31/ Budgetopfølgning pr. 31/10-2016 Rev. 22.11.2016 Handicapområdet Regnskab 2015 Korr.budget 2016 Kendte ændr. til budgettet - ej indberettet Forbrug pr. 31/10-2016 Forventet forbrug resten af året 2016 Forventet

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR SYGEFRAVÆR HANDICAP

RETNINGSLINJER FOR SYGEFRAVÆR HANDICAP RETNINGSLINJER FOR SYGEFRAVÆR HANDICAP JANUAR 2019 GULDBORGSUND HANDICAP STUBBEKØBINGVEJ 83 4800 NYKØBING F TLF. 5473 2340 MAIL: HANDICAP@GULDBORGSUND.DK WWW.HANDICAP.NU Åbningstider: Mandag fra 8.00 til

Læs mere

STRATEGIOPLÆG FOR TILPASNINGER I

STRATEGIOPLÆG FOR TILPASNINGER I STRATEGIOPLÆG FOR TILPASNINGER I 2017-2018 BAGGRUND I 2017 og 2018 skal der udmøntes politisk besluttede besparelser på 85 og 108 for i alt 1,7 mil. Derudover er der behov for at tilpasse aktiviteterne

Læs mere

Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13. Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014. Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum

Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13. Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014. Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum Center for Børn & Familie Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13 Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014 Medlemmer af Centerudvalget: Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum Jens Zachariasen Inge

Læs mere

Referat. Referat fra HovedMED 19. februar 2015. Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 19. februar 2015

Referat. Referat fra HovedMED 19. februar 2015. Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 19. februar 2015 Referat Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 19. februar 2015 Deltagere: Hugo Pedersen, Kommunaldirektør, Formand Klaus Poulsen, Arbejdsleder Marianne Lindholdt, Næstformand, DLF Marlene Dalskov, BUPL Hanne

Læs mere

GULDBORGSUND HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG

GULDBORGSUND HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG 1 GULDBORGSUND HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG REFERAT Dato: 6. november 2018 Tid: Kl. 12:30-15:30 Sted: Stubbekøbingvej 83, 4800 Nykøbing F. Det store mødelokale Emne: Arbejdsmiljøudvalg AMU Særligt formål

Læs mere

Effektiv drift. KKR Styringskonference den 6. november 2015

Effektiv drift. KKR Styringskonference den 6. november 2015 Effektiv drift KKR Styringskonference den 6. november 2015 Leverandørområdet i Psykiatri og Handicap Dag- og Botilbud Gefion Botilbud Ebberød og Dagtilbud Bøgen Værkstederne ved Rude Skov: Beskyttet beskæftigelse,

Læs mere

REFERAT AF PÅRØRENDERÅDSMØDE DEN Pkt. 1 Møde med repræsentanter fra Handicaprådet.

REFERAT AF PÅRØRENDERÅDSMØDE DEN Pkt. 1 Møde med repræsentanter fra Handicaprådet. REFERAT AF PÅRØRENDERÅDSMØDE DEN 11.06.2018 Til stede: Formand Anne-Grethe Zangenberg, Lilian Jørgensen, suppleant Anne- Sophie Damberg, Jane Sørensen, suppleant Dorte Jochumsen, Hardy Høj, Gruppeleder

Læs mere

Referat lokal MED Centerområde Syd/Øst. Torsdag den 28. august 2014 Kl Ansager plejecenter

Referat lokal MED Centerområde Syd/Øst. Torsdag den 28. august 2014 Kl Ansager plejecenter Referat lokal MED Centerområde Syd/Øst Torsdag den 28. august 2014 Kl. 10.00 14.00 Ansager plejecenter Deltagere: Inger Nørby, Ida Kristensen, Mona Termansen, Anne Elisabeth, Søren Kruse, Dorte Poulsen,

Læs mere

Dagsorden/referat Lokal MEDmøde Ældreområde Øst

Dagsorden/referat Lokal MEDmøde Ældreområde Øst Mødedato Tirsdag den 4. december 2018 Mødetidspunkt Formøde for ledere og medarbejdere kl. 11.30 12.30. 12.30 15.00 lokal MEDmøde Sted Deltagere Salen, Solhøj Konstitueret Virksomhedsleder Dan Røn Souschef

Læs mere

Handleplan for opfølgning på Socialtilsynets driftsorienteret tilsyn på Rødbo 2017

Handleplan for opfølgning på Socialtilsynets driftsorienteret tilsyn på Rødbo 2017 RØDBO Center Social og Sundhed Klausdalsbrovej 621 A-E 2750 Ballerup Tlf: 4477 6161 www.roedbo.dk Dato: 12. september 2017 Tlf. dir.: 4477 6162 Fax. dir.: 4477 6169 E-mail: msi@balk.dk Kontakt: Marianne

Læs mere

NYHEDSBREV UGE

NYHEDSBREV UGE NYHEDSBREV UGE 41 2015 JULEFROKOST Medborgerrådet inviterer til julefrokost lørdag d. 21/11 2015 kl. 12-17 på Kikko. Læs invitationen her: Invitation til Julefrokost 2015.docx DELTAGERLISTE TIL KONFERENCE

Læs mere

REFERAT. Bemærkninger:

REFERAT. Bemærkninger: REFERAT Område MED - Specialrådgivningen Mødedato: Tirsdag den 3. september 2013 Mødested: Mødelokalet 1. sal, Nørregade 41, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Karl Kristian

Læs mere

REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA

REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA DATO: MANDAG D. 8. FEBRUAR 2016 STED: HUSET, DRONNINGENSGADE 10 TIDSPUNKT: KL. 13 16 MEDLEMMER: LONE GØTTLER YVONNE HVIDHJELM JETTE GRAVGÅRD AFBUD: JANE B.

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL CENTER MED-UDVALG FOR ARBEJDSMARKED

BESLUTNINGSPROTOKOL CENTER MED-UDVALG FOR ARBEJDSMARKED BESLUTNINGSPROTOKOL DATO: 22. MAJ 2014 STED: DRONNINGESALEN, DRONNINGENSGADE 24, NYKØBING F. TIDSPUNKT: KL. 12:00 MEDLEMMER: LARS BOSTHOLM, MARIA LUND, PIA M. PETERSEN, BIRTE MERRILD, BRIT LYDERSEN, CHARLOTTE

Læs mere

REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA

REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA DATO: ONSDAG D. 18. JANUAR 2017 STED: FESTSALEN PÅ SAXENHØJ TIDSPUNKT: KL. 12 16 MEDLEMMER: LONE GØTTLER YVONNE HVIDHJELM JETTE GRAVGAARD AFBUD: JANE B. CONNELLY

Læs mere

Hjælp fra Løn & Personale. Gennemgang af arbejdspladsens sygefraværsstatistik.

Hjælp fra Løn & Personale. Gennemgang af arbejdspladsens sygefraværsstatistik. SYGEFRAVÆRSINDSATS Dagsorden 1. Møde med Lederne (1. time) Hjælp fra Løn & Personale. Gennemgang af arbejdspladsens sygefraværsstatistik. Hvilke udfordringer er der på arbejdspladsen i forhold til sygefraværet?

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA

REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA DATO: ONSDAG D. 27.9. 2017 STED: HUSET, DRONNINGENSGADE 10, NYKØBING F TIDSPUNKT: KL. 12 16 MEDLEMMER : LONE GØTTLER AFBUD: LOTTE S. HØYEM JETTE GRAVGAARD

Læs mere

Bistrupskolen Tlf.: Fax: Nordvanggårdsvej 17, 3460 Birkerød

Bistrupskolen  Tlf.: Fax: Nordvanggårdsvej 17, 3460 Birkerød Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 28.05.13 Deltagere: Jesper Wass Hansen (JEH), Birgit Sønderskov (BS), Thomas Mikkelsen (TM), Michael Nielsen (MN), Mikala Jørgensen (MJ), Katrine Tange (TA),

Læs mere

6. Handleplan arbejdsrelateret stress. Der skal medbringes udarbejdet og færdig handleplan på medarbejdernes input. Punkter til drøftelse

6. Handleplan arbejdsrelateret stress. Der skal medbringes udarbejdet og færdig handleplan på medarbejdernes input. Punkter til drøftelse Mødedato MED Udvalgsmøde for Plejeboligområdet dato 30. maj 2018 Mødested Deltager Lokale udsigten Sundhedshuset Funch (leder fmd), Michael Thrane(leder) Afbud Jane Rostock (Leder) Birgit Olsen(Humle)

Læs mere

Sygefravær Viborg Kommune 2011-2014

Sygefravær Viborg Kommune 2011-2014 Personale og Organisation April 2015 Redegørelse om sygefraværs- og sundhedsfremmeindsatsen i 2015 1. Resumé Redegørelsen tager udgangspunkt i de aktuelle tal for sygefravær i Viborg Kommune og belyser

Læs mere

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 08. september Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Henrik Aarup-Kristensen Hanne Sander Jensen Susanne Aabenhus Kristina Randrup Lene Svenningsen Else Marie

Læs mere

Pårørenderådsmøde Brande Åcenter. Tirsdag d. 22. maj 2018 kl

Pårørenderådsmøde Brande Åcenter. Tirsdag d. 22. maj 2018 kl Pårørenderådsmøde Brande Åcenter Tirsdag d. 22. maj 2018 kl. 17.15 Bettina kommer senere Inge Har meldt afbud. Godkendelse af dagsorden Ekstra Punkt: vedr. Lån af busser Ekstra Punkt: Den gode historie

Læs mere

DAGSORDEN. Kommune crawl blev ikke til mere, da der ikke var nogle tilmeldinger. Vidensdelings gruppe. Birtes hængeparti. Der er lidt undervejs.

DAGSORDEN. Kommune crawl blev ikke til mere, da der ikke var nogle tilmeldinger. Vidensdelings gruppe. Birtes hængeparti. Der er lidt undervejs. LokalMED - Sted: Mødelokalet Tid: Onsdag den 9. maj kl. 11 14.30 Medarbejderne har formøde fra 11 12. Der serveres lidt spiseligt. Medlemmer Susan Bach - TR Gitte Hviid medarbejderrep. Lotte Lønsgren AMR

Læs mere

Dagsorden/referat Lokal MEDmøde Ældreområde Øst

Dagsorden/referat Lokal MEDmøde Ældreområde Øst Mødedato Tirsdag den 5. marts 2019 Mødetidspunkt Formøde for ledere og medarbejdere kl. 11.30 12.30. 12.30 15.30 lokal MEDmøde Sted Deltagere Salen, Solhøj Konstitueret Virksomhedsleder Dan Røn Virksomhedsleder

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Teknik- og servicesektoren torsdag den 13. juni 2013.

Referat fra bestyrelsesmøde i Teknik- og servicesektoren torsdag den 13. juni 2013. Referat fra bestyrelsesmøde i Teknik- og servicesektoren torsdag den 13. juni 2013. Til stede: Henning Nygaard, Verner K. Andersen, Carsten Petersen, John Christiansen, Michael Magnussen, Knud Erik Laursen,

Læs mere

Pårørende råd Trekløveret

Pårørende råd Trekløveret 1 Trekløveret Ølsted d. 15. september 2009 Pårørende råd Trekløveret Referat Møde nr.4/2009 den 10. september 2009 kl. 18.30 I Møderum 1 2 Deltagere: Formand Flemming Skovgaard (Allan) Medlemmer Anne Kelner

Læs mere

Nedbringelse af sygefravær i Drift.

Nedbringelse af sygefravær i Drift. Dato: Marts 2017 Sag nr. 14/3485 Dok. nr. 145414-16_v1 Init.: Elmh Godkendt i MED 19.03.17. Nedbringelse af sygefravær i Drift. Indhold 1.... 3 2. Sygefravær.... 3 3. Kortere sygefravær.... 4 4. Langtidssygdom...

Læs mere

OPFØLGENDE TILSYN 2013 Dato: 27.11.2013

OPFØLGENDE TILSYN 2013 Dato: 27.11.2013 OPFØLGENDE TILSYN 2013 Dato: 27.11.2013 Institutionens navn Lundø Forvaltning Børn, Unge og Fritid Sociale Institutioner og Familiepleje Dato for tilsyn 23.10.2013 Institutionen repræsenteret ved Pia Kofoed

Læs mere

Handleplan for Bostedet Kastanjebo i Randers kommune

Handleplan for Bostedet Kastanjebo i Randers kommune Handleplan for Bostedet Kastanjebo i Randers kommune Påbud: Overholdelse af relevant lovgivning: - Tilbuddet skal sikre, at lovgivningen overholdes i forhold til anvendelse af magt - Tilbuddet skal sikre,

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Vordingborg Social Virksomheder, Vordingborg Kommune

Anmeldt tilsyn på Vordingborg Social Virksomheder, Vordingborg Kommune TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Vordingborg Social Virksomheder, Vordingborg Kommune Gartneriet Oringe og værkstedet på Færgegårdsvej, Hyldevang-Skovhjælpere, Præstø værkstedet, Butikken i Vordingborg

Læs mere

1/5. Dokumentnr /15 Sagsnr. 15/90. Referat til dagtilbudsledermøde. Fredag d. 25. september 2015, kl Kantinen, Borgercenter Varde

1/5. Dokumentnr /15 Sagsnr. 15/90. Referat til dagtilbudsledermøde. Fredag d. 25. september 2015, kl Kantinen, Borgercenter Varde Dokumentnr. 126431/15 Sagsnr. 15/90 Referat til dagtilbudsledermøde Fredag d. 25. september 2015, kl. 9.00 11.30. Kantinen, Borgercenter Varde Afbud: Aase Heiselberg Referent: Lene Pedersen Pkt. 1 Godkendelse

Læs mere

Allerød Kommune. Referat. Hovedudvalget afholdt møde den 4. september Afbud:

Allerød Kommune. Referat. Hovedudvalget afholdt møde den 4. september Afbud: Referat Allerød Kommune Personale Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Hovedudvalget afholdt møde den 4. september 2017 Afbud: 1. Bemærkninger til

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Kim Walther Andreasen, Merete Kragh, Rie Hestehave, Anette Linderstrøm. 22/17 17/ Valg af dirigent til at lede mødet 3

Kim Walther Andreasen, Merete Kragh, Rie Hestehave, Anette Linderstrøm. 22/17 17/ Valg af dirigent til at lede mødet 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 06.04.2017 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Fremmødte suppleanter: Ikke tilstede: Anita Gudmundsson, Ann-Mari Simonsen,

Læs mere

Ledelsens generelle bemærkninger til budgetopfølgningen

Ledelsens generelle bemærkninger til budgetopfølgningen Ledelsens generelle bemærkninger til budgetopfølgningen På samtlige paragrafområder har der været gennemført en stram økonomistyring. På trods af dette har der været større udgifter end forventet. Det

Læs mere

Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 11. oktober 2016.

Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 11. oktober 2016. Ergoterapeutforeningen Nørre Voldgade 90 DK-1358 København K Tlf: +45 88 82 62 70 Fax: +45 33 41 47 10 cvr nr. 19 12 11 19 etf.dk Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 11. oktober 2016. Til stede: Camilla

Læs mere

Vikarforbrug, sygefravær og rekruttering i døgnplejen

Vikarforbrug, sygefravær og rekruttering i døgnplejen Vikarforbrug, sygefravær og rekruttering i døgnplejen Baggrund På fællesmøde mellem Velfærdsudvalget og Ældrerådet den 14. september 2017 var der dialog om vikarforbruget, sygefravær og rekruttering i

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i Ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 03.05.2017 kl. 09.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale:

Læs mere

Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben

Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben Socialtilsyn Hovedstaden

Læs mere

REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA

REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA DATO: ONSDAG D. 22. MARTS 2017 STED: HUSET, DRONNINGENSGADE 10 TIDSPUNKT: KL. 12 16 MEDLEMMER: LONE GØTTLER YVONNE HVIDHJELM JETTE GRAVGAARD AFBUD: JANE B.

Læs mere

Mødested: Administrationen Botilbud Ebberød: Sophie Magdelenes vej Godkendelse af referat fra mødet den 26. marts 2014.

Mødested: Administrationen Botilbud Ebberød: Sophie Magdelenes vej Godkendelse af referat fra mødet den 26. marts 2014. Referat af møde i pårørenderådet ved Botilbud Ebberød tirsdag den 10. juni klokken 16.30 19.30. Mødested: Administrationen Botilbud Ebberød: Sophie Magdelenes vej 12. Medlemmer: Jørgen Egholm, Gitte Søgaard,

Læs mere

TELEFONLISTE FOR GULDBORGSUND KOMMUNE HANDICAP PR

TELEFONLISTE FOR GULDBORGSUND KOMMUNE HANDICAP PR TELEFONLISTE FOR GULDBORGSUND KOMMUNE HANDICAP PR. 24.06.2015 Kontoret: Guldborgsund Kommune Handicap Stubbekøbingvej 83, 4800 Nyk. F Fastnet: 54 73 23 40 Fax: 54 73 23 45 handicap@guldborgsund.dk Hjemmesidde

Læs mere

børnehave og dagpleje

børnehave og dagpleje Referat fra bestyrelsesmøde i Hobitten Torsdag, den 7. november 2013 kl. 17.00. Møde med børnehavens personale fra kl. 17.00 til 18.30 Deltagere: Janne, Anders, Britt, Martin, John, Mie, Lene, Niels, Charlotte,

Læs mere

Til Kredsstyrelsen. Referat: Hvidovre Lærerforening

Til Kredsstyrelsen. Referat: Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 27. maj 2016 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den

Læs mere

Referat Pædagogisk sektor, bestyrelsesmøde Tirsdag den 18. november

Referat Pædagogisk sektor, bestyrelsesmøde Tirsdag den 18. november Referat Pædagogisk sektor, bestyrelsesmøde Tirsdag den 18. november Referat Emne: Uddybning af punkt Referat 1. Formalia a. Velkomst og præsentation af den nye bestyrelse. b. Tilstede og afbud. c. Ordstyrer:

Læs mere

MÅLAFTALER VS. PIXIE

MÅLAFTALER VS. PIXIE MÅLAFTALER 2016-2018 VS. PIXIE MÅL 1: NYE TILBUD Der skal arbejdes med at tilpasse den eksisterende tilbudsmasse til den aktuelle efterspørgsel. Der skal blandt andet ses på muligheden for at oprette opgangsfællesskaber,

Læs mere

FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Referat bestyrelses møde den 29. januar 2015.

FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Referat bestyrelses møde den 29. januar 2015. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Referat bestyrelses møde den 29. januar 2015. Mødet starter kl. 9.00 Mødet afsluttes kl. 12.30, hvor der vil være frokost. Møde deltager: Birger Lyngholm Thomsen Leif Risgaard

Læs mere

Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... 2

Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... 2 Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 26. marts 2015 - kl. 15:30 Sted Møde udenfor rådhuset, Kompasét lokale 2 it, Niels Kjærbyes Vej 9, 5610 Assens. Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse

Læs mere

REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA

REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA DATO: MANDAG D. 17. OKTOBER 2016 STED: SKOLEGADE 3B, 1. SAL TIDSPUNKT: KL. 13 16 MEDLEMMER: LONE GØTTLER YVONNE HVIDHJELM JETTE GRAVGAARD AFBUD: JANE B. CONNELLY

Læs mere

REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA

REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA DATO: MANDAG D. 13. JUNI 2016 STED: SKOLEGADE 3B, 1. SAL TIDSPUNKT: KL. 13 16 MEDLEMMER: LONE GØTTLER YVONNE HVIDHJELM JETTE GRAVGÅRD AFBUD: JANE B. CONNELY

Læs mere

Ansvars- og opgavefordeling i lederteamet ved Opholdsstedet Hedehuset

Ansvars- og opgavefordeling i lederteamet ved Opholdsstedet Hedehuset Ansvars- og opgavefordeling i lederteamet ved Opholdsstedet Hedehuset Det øverste og organisatoriske ansvar for Opholdsstedet Hedehuset påhviler direktøren for Fonden Hedehuset. Det daglige ansvar påhviler

Læs mere

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for PA DAGSORDEN KURSUS/ AMU REFERAT. Referat godkendt i LUU PA. Årets 4. møde den 10. december 2018 kl

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for PA DAGSORDEN KURSUS/ AMU REFERAT. Referat godkendt i LUU PA. Årets 4. møde den 10. december 2018 kl Til stede: Heidi Bjerre Mørch Birgit Borgwardt* Conny Karlskov Heidi Kristensen Tenna Danielsen Heidi B. Thomsen Mogens Schlüter Anette Byriel Kim Madsen Eva Fredslund Hansen* Maja Nordmand Anne Helt/

Læs mere

Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. december kl. 15. i mødelokalet ved direktørens kontor.

Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. december kl. 15. i mødelokalet ved direktørens kontor. Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. december kl. 15 i mødelokalet ved direktørens kontor. Medlemmer: Formand Ebbe Lilliendal, repræsentant udpeget af kommunalbestyrelsen

Læs mere

Referat Pårørenderåd 6. juni 2019

Referat Pårørenderåd 6. juni 2019 Referat Pårørenderåd 6. juni 2019 Mødelokale 2, Huset, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning kl 17-19.30 Deltagere: Jenny Jensen, (Syrenvænget) Tena Lybkær Nielsen (Rørkjærvej) Annelise Jørgensen, Suppleant Mikael

Læs mere

Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S

Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S Indhold Referat af Regionsbestyrelsesmøde... 1 1. Velkommen v. Tine Nielsen (5 min)...

Læs mere

STUDIEPLAN PÆDAGOGSTUDERENDE

STUDIEPLAN PÆDAGOGSTUDERENDE STUDIEPLAN PÆDAGOGSTUDERENDE GULDBORGSUND HANDICAP 2017 INDLEDNING Guldborgsund Handicap er en organisation, der yder pædagogisk støtte til borgere med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne (udviklingshæmmede).

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 7. juni. 3. Referat fra møde med Aftagerpanelet

Læs mere

Sygefravær & Trivsel 2015

Sygefravær & Trivsel 2015 Af projektleder Anne Sophie Hensgen, Region Syddanmark Sygefravær & Trivsel 2015 Tæt ledelsesopfølgning og øget systematik giver resultater 1 Find alt materiale på www.regionsyddanmark.dk/sygefravær 11.

Læs mere

Pulje til nedbringelse af sygefravær i ældreplejen

Pulje til nedbringelse af sygefravær i ældreplejen Ansøgningsskema for Pulje til nedbringelse af sygefravær i ældreplejen Finanslovskonto 17.51.05 Projektets navn: Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Fravær og

Læs mere

Borger & Arbejdsmarked ønsker med denne projektbeskrivelse at sætte indsatsen for at nedbringe sygefraværet på dagsordenen i 2013.

Borger & Arbejdsmarked ønsker med denne projektbeskrivelse at sætte indsatsen for at nedbringe sygefraværet på dagsordenen i 2013. Vi knækker kurven! projekt om fravær i Borger & Arbejdsmarked 2013 Indledning Borger & Arbejdsmarked ønsker med denne projektbeskrivelse at sætte indsatsen for at nedbringe sygefraværet på dagsordenen

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 10. december Starttidspunkt: Kl. 12:30 Sluttidspunkt: Kl. 15:00

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 10. december Starttidspunkt: Kl. 12:30 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 REFERAT Lokal MED Bregnbjerglunden Mødedato: Tirsdag den 10. december 2013 Mødested: Cafeen Starttidspunkt: Kl. 12:30 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Bettina Kønig Fraværende: Ingen Bemærkninger: Der er

Læs mere

BRØNDBY KOMMUNE. Referat fra HovedMedUdvalgsmøde. 18. december 2014 kl. 9.30 til 11.30 i mødelokale V001.

BRØNDBY KOMMUNE. Referat fra HovedMedUdvalgsmøde. 18. december 2014 kl. 9.30 til 11.30 i mødelokale V001. BRØNDBY KOMMUNE Referat fra HovedMedUdvalgsmøde 18. december 2014 kl. 9.30 til 11.30 i mødelokale V001. BRØNDBY KOMMUNE Indholdsfortegnelse 1. Arbejdsmiljø... 1 2. Gensidig information... 1/2 3. Uddannelse

Læs mere

Tilsynsenheden. Uanmeldt tilsyn D Fonden Sparta

Tilsynsenheden. Uanmeldt tilsyn D Fonden Sparta Uanmeldt tilsyn D28.11. 2012 Fonden Sparta Tilbuddets navn og adresse Sparta,afd. Tjørring, Fredbovej og administrationen Tilbuddets målgruppe Tilbuddets leder Tilsynsførende Dato for tilsyn Michael Poulsen,

Læs mere

Notat. Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken.

Notat. Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Dato: 1. oktober 2009 Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Kirkeministeriet KM-3 Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted tirsdag den 25. august

Læs mere

Sundhed og Omsorg. Plejecenter Glesborg. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn

Sundhed og Omsorg. Plejecenter Glesborg. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn Sundhed og Omsorg Plejecenter Glesborg Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Kvalitetsvurdering... 2 3. Datakilder... 2 4. Samlet vurdering... 3 5. Anbefalinger...

Læs mere

Referat. Fra Brugerrådsmøde den 14. november 2011 kl. 17.00 til 19.30 på Parkvej 10, 2750 Ballerup.

Referat. Fra Brugerrådsmøde den 14. november 2011 kl. 17.00 til 19.30 på Parkvej 10, 2750 Ballerup. Referat Fra Brugerrådsmøde den 14. november 2011 kl. 17.00 til 19.30 på Parkvej 10, 2750 Ballerup. Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsordenen. Godkendt 2. Godkendelse af referat fra sidste møde. Godkendt.

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde på Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 24. februar 2009

Referat fra bestyrelsesmøde på Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 24. februar 2009 Referat fra bestyrelsesmøde på Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 24. februar 2009 Starttidspunkt: Kl. 14.00 Sluttidspunkt: Kl. 16.00 Mødested: Mødelokale 4 på Social- Sundhedsskolen Fyn, Odense-afdelingen,

Læs mere

Orientering om Socialtilsynets afgørelser vedr. det tidligere Sundbygård, nu Sundbygårdsvej og Røde Mellemvej

Orientering om Socialtilsynets afgørelser vedr. det tidligere Sundbygård, nu Sundbygårdsvej og Røde Mellemvej KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Orientering om Socialtilsynets afgørelser vedr. det tidligere Sundbygård, nu Sundbygårdsvej og Røde Mellemvej Socialudvalget

Læs mere

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem REFERAT Emne: Uddybning af punkt Referat 1. Formalia: a. Velkomst b. Tilstede og afbud. c. Ordstyrer:

Læs mere

HERNING KOMMUNE Ældrerådet

HERNING KOMMUNE Ældrerådet HERNING KOMMUNE for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 09:30 B2.01 Fraværende: Ole Kjeldsen, Henry Jeppesen og Kaj Juul. Mødet slut kl. 10.45 2 Der foreligger følgende sager til behandling: Pkt. Overskrift

Læs mere

Politik, Analyse og Digitalisering. Referat fra lokal MED-udvalgsmøde den 8. november 2018 kl i Direktionens flexrum.

Politik, Analyse og Digitalisering. Referat fra lokal MED-udvalgsmøde den 8. november 2018 kl i Direktionens flexrum. 4. oktober 2018 Politik, Analyse og Digitalisering Sagsnr.: 18/52 Dokumentnr.: 150985-18 Politik, Analyse og Digitalisering Referat fra lokal MED-udvalgsmøde den 8. november 2018 kl. 12.00 15.00 i Direktionens

Læs mere

Eksempel på kompetenceudviklingsstrategi for området børn og unge med særlige behov

Eksempel på kompetenceudviklingsstrategi for området børn og unge med særlige behov Eksempel på kompetenceudviklingsstrategi for området børn og unge med særlige behov Nedenfor er angivet et eksempel på en strategi for kompetenceudvikling for den enhed i en kommune, som har ansvaret for

Læs mere

Afbud: Hanne Blankensteiner, Henning Christensen, Erik Petersen. Fraværende: Vicky Holst Rasmussen.

Afbud: Hanne Blankensteiner, Henning Christensen, Erik Petersen. Fraværende: Vicky Holst Rasmussen. Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 7, Onsdag d. 04.06.2014 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Onsdag d. 04.06.2014 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale 140, Stenløse

Læs mere