REFERAT TIL ÅBENT MED-UDVALG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT TIL ÅBENT MED-UDVALG"

Transkript

1 REFERAT TIL ÅBENT MED-UDVALG DATO: TORSDAG D STED: RØNNEHUSET TIDSPUNKT: KL FRAVÆRENDE: AFBUD: (DT) DORTE NØRFELT, TR SL (MT) MONA THORSEN, GRUPPELEDER TILSTEDE: (JS) JØRGEN SVENDSEN, LEDER, FORMAND (KL) KURT LEJBØLLE, GRUPPELEDER (FM) FINN MORTENSEN, GRUPPELEDER (MBL) MARIA BOLINE LARSEN, TR SL (LF) LASSE C. FREDERIKSEN, AMR (ORLOV) (TN) THOMAS NIELSEN, AMR (BWJ) BETTINA WEISS JENSEN, AMR (SA) SANNE ANDERSEN, TR 3 F (LD) LENE DALBY, TR 3 F (BR) BRITT HANSEN, FOA FOA (HH) HEIDI HENRIKSEN, HK (AFJ) ANETTE FREJLEV JENSEN, SL (GE) GITTE ELMER, REFERANT PERNILLE ALEXANDERSEN FRA STØTTEKONTAKTTEAM DELTOG I DET ÅBNE MED MØDE.

2 SIDE 1/8 INDHOLD FAST PUNKT Check ind 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra sidst(15 min) 2. Økonomi v/sth og BF(20 min) BESLUTNING: 3. Personalehåndbogen (bilag 1)(20 min) DEBAT: 4. Målaftale (30 min) 5. Videre- og efteruddannelse (bilag 2)(45 min) 6. Måltal for sygefravær (Bilag 3)(30 min) 7. Ny organisering af ledelsen på Det Grønne Område(DGO)(Bilag 4) (20 min) 8. Normtidsaftale(30 min) Pause ORIENTERING: 9. Kursusudvalg 10. Orientering fra ledelsen 11. Hoved MED v/dn og LF 12. Center MED v/sa, LF, DN, JS 13. Orientering fra TR 14. Orientering fra AMG 15. Orientering fra medarb. repr. 16. Orientering fra administrationen 17. Evt.

3 Check ind 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra sidst (15 min) SIDE 2/8 Lasse C. Frederiksen er konstituerede leder indtil for Helle Fejfer. Dagsorden: Økonomi pkt. bliver sparsom, da STH og BF er fraværende. Pkt. 4 Målaftale står som et debatpunkt, det er et orienteringspunkt, da bilag ikke var fremsendt inden afvikling af formøde til MED. Pkt. 8 Normtidsaftale står som et debat punkt, det er et orienteringspunkt, da bilag ikke var fremsendt inden afvikling af formøde til MED. Pkt. 2 Det fremgår af procesplanen at der skal reduceres 0,4 stilling på 104. Dette er ud over den stilling der er reduceret i Det fremgår af plan for ny organisering på 104. Arbejdsgruppe vedr. vikar budget til A-huset: Jørgen deltager til første møde. Gruppen består af Finn Mortensen, Bent Frederiksen, Anette Frejlev Jensen, Dorte Nørfelt, Sascha Helsegren Hansen. Kørselsopgaven 104: Er det muligt at fortryde kørselsopgaven efterfølgende? Jørgen orienterer om, at kørselsopgaven er en del af de almindeligt forekommende arbejdsopgaver og derfor ikke kan frasiges. 2. Økonomi v/sth og BF (20 min) STH og BF er fraværende. JS orienterede kort: Børneaflastningen nedlægges og erstattes med 1 fast plads i Syrenvænget samt en voksen aflastning. Budgettet på 108 reduceres med 0,4 mil som følge af dette. Det forventede underskud på 103 er øget på grund af ændringer i beregningen af den kompensation vi modtager fra Socialområdet ifm. tilbagerulning af skånejob. BESLUTNING: 3. Personalehåndbogen (bilag 1) (20 min) Gruppen består af Sanne Andersen, Laura Hvalsøe-Dybdal, Lasse Frederiksen, Mona Thorsen, Jannik Jensen Retningslinjemappen er nu lig med personalehåndbogen. Arbejdsgruppen har revideret 5 nye afsnit af personalehåndbogen. Gennemgang og beslutning af reviderede afsnit. Arbejdsskade. Ingen ændringer

4 Forflytning: enkelte ændringer til retningslinje. Der skal tages stilling til hvordan der følges op på krav til deltagelse i forflytnigskursus. Drøftes i MED. SIDE 3/8 MED-udvalg: Enkelte ændringer. Rygning: Vi holder os til den generelle rygepolitik i Guldborgsund Kommune, og vi skal derfor ikke have en lokal rygepolitik. BWJ undersøger i Folkesundhed om der stadig gives tilskud til rygestop produkter. Nye medarbejdere i Guldborgsund Handicap: AM-gruppens overordnede retningslinjer for intro benyttes og derefter tilpasses efter de enkelte team. Checkliste drøftes på p-møder. DEBAT 4. Målaftale (30 min) Der vil inden mødet blive fremsendt en delvis evaluering af målaftalen, der kan ligge til grund for en drøftelse af de gennemførte initiativer og planlagte tiltag. Evaluering gennemgået. Udvalgte punkter fra gennemgang: Der arbejdes på udvidelse af botilbud med fleksible boliger i tilknytning til eksisterende botilbud. Her er det Parkvej og Syrenvænget der er i spil, da de ligger på et kommunalt ejet areal. Der har været kontakt til jobcentret mhp. samarbejde omkring ansøgning af satspuljemidler til inklusion af borgere med handicap på arbejdsmarkedet. Jobcentret var desværre ikke interesseret. Det er etableret samarbejde mellem UU, Fjordskolen omkring brobygning til 103 og 104 i Guldborgsund Handicap. Projektet omkring etablering af nyt A-hus blev desværre skrinlagt tidligere på året af Center for Socialområdet. 5. Videre- og efteruddannelse (bilag 2)(45 min) Følgende ønskes drøftet: Merituddannelse. Der er aktuelt 3 ansatte i gang med merituddannelsen til pædagog. Der er flere ansatte, der har vist interesse for uddannelsen. Vi vurderer at belastningen ved at have flere i gang samtidigt er for stor sammenholdt med at der ikke er rekrutteringsproblemer ved ansættelsen af pædagoger. Ledelsen ønsker derfor ikke at igangsætte flere Merit uddannelsesforløb i gang før de tre igangværende er afsluttet i 2019.

5 SIDE 4/8 Pædagogiske Diplommoduler. På baggrund af erfaringerne med gennemførslen af diplommoduler ønskes den hidtidige ordning ændret. Dette for at imødekomme de udfordringer der opstår, når mange faste medarbejdere er fraværende samtidigt i en længere periode og det forhold at det er tiltagende vanskeligt at finde ledige, der kan ansættes i uddannelsesperioden. Den nye ordning er beskrevet i vedlagte bilag. Diplommoduler i ledelse. For at understøtte rekrutteringen af ledere og styrke de organisatoriske og ledelsesmæssige kompetencer i organisationen ønsker ledelsen af tilbyde mulighed for at deltage i diplommoduler i ledelse. Det vil give mulighed for at ansatte, der ønsker at arbejde med ledelse vil kunne få viden og kompetencer ift. dette. Indstilling omkring udbud af merituddannelse er taget til efterretning. MBL gør opmærksom på, at medlemskab af SL er forudsætning for at der kan søges midler fra kompetencefonden. Der er anerkendelse til den hidtidige ordning omkring diplomuddannelse, som giver meget frihed til uddannelsen. Der er bekymring for at det bliver svært at få arbejde og fritid til at hænge sammen, hvis der ikke gives tid til læsning, skrivning m.v. Der udtrykkes bekymring for om de ændrede krav til eksamen og den mindre vægt på skriftlighed vil have betydning for udbyttet af uddannelsen. Ift. diplom moduler i ledelse drøftes relevans for det daglige arbejde og hvilke kriterier man bør være opmærksom på i forhold til udvælgelsen af interesserede. 6. Måltal for sygefravær (Bilag 3) (30 min) Som en del af den samlede indsats omkring sygefravær i Guldborgsund Kommune skal der fastsættes måltalt for sygefraværet i Måltal for sygefravær behandles i CenterMED den 02.10, og MED skal herefter give tilbagemelding. Der fremsendes oversigt over sygefravær i Guldborgsund Handicap inden mødet. Opstillingen af måltal for sygefravær drøftes. Der kan peges på en række forhold som er ændret gennem de seneste år, som kan risikere at påvirke sygefraværet i negativ retning. Ex. travlhed i forbindelse med besparelser, mere komplekse problemstillinger hos borgerne. Dette stiller store krav til den forebyggende indsats og indsatsen for at skabe og sikre trivsel. TRIO samarbejdet er et godt redskab til dette. Der er bekymring for at et måltal for sygefravær kan føre til at ledelsen for ensidigt fokusere på fraværsprocenten frem for fastholdelse og trivsel. Der er

6 enighed om at måltallet for 2018 skal udtrykke, at vi tror på en reducering af sygefraværet ift JS laver beregning af måltal på det grundlag og sender til MED for kommentering inden det sendes til CenterMED. SIDE 5/8 Følgende kommentar sendes til CenterMED: Måltal for sygefravær i 2018 er fastsat ud fra den forventede effekt af den samlede indsats for at nedbringe sygefraværet. Der er i muligt omfang taget højde for mulige negative effekter på arbejdsmiljøet af de besparelser og personalereduktioner, som er gennemført i 2017 og som gennemføres i MED i Guldborgsund Handicap opfordrer til at måltal for sygefravær indgår som ét element i en samlet evaluering af indsatsen på den enkelte arbejdsplads. For ensidigt fokus på opfyldelse af måltallet kan i en kompleks virkelighed føre til at indsatsen for fastholdelse, det rummelige arbejdsmarked og trivsel nedprioriteres. 7. Ny organisering af ledelsen på Det Grønne Område(DGO)(Bilag 4)(20 min) For at skabe en mere afklaret og praksisnær ledelsesstruktur ift. DGO, som omfatter besøgsgården, gartneriet og butikken, ændres den nuværende funktion som Driftsleder på DGO til en gruppelederfunktion som indgår i lederteamet i Guldborgsund Handicap. JS gennemgår oplægget. Den nye organisering vil skabe en tættere organisatorisk kobling af DGO til den øvrige organisation og styrke sammenhængskraften. I en historisk kontekst har den nuværende organisering ikke fremmet samhørigheden efter sammenlægningen i Behovet for en ny organisering skal ses i forhold til de udfordringer der er på det samlede 103 område omkring stigende indtjeningskrav, ændringer i borgergruppen og faldende belægning. En ny ledelsesstruktur kan med en tættere kobling til praksis være med til at kvalificerer de beslutninger, der er nødvendige for at imødekomme de udfordringer 103 området står overfor. En mere afklaret og praksisnær ledelsesstruktur giver muligheder for i samarbejde med medarbejderne hurtigere at omsætte idéer og løsninger til operationelle beslutninger, der kan iværksættes på lokalt plan. Det er i tråd med ledelsesprincipperne om selvorganisering og lokale beslutninger i ledelsesgrundlaget for Guldborgsund Handicap. Der udtrykkes underen over at ledelsen udvides mens der gennemføres besparelser på andre områder. JS orientere om at Driftsleder i forvejen varetager størstedelen af ledelsesopgaverne på det Grønne område, og at derfor ikke er tale om en direkte udvidelse af ledelsen.

7 JS forventer at den nye organisering vil træde i kraft fra november. 8. Normtidsaftale (30 min) SIDE 6/8 Drøftelse af muligheder og proces omkring indgåelse af normtidsaftaler. Som opfølgning på de ændrede arbejdstidsregler, der trådte i kraft i april 2016 skal der være lokal dialog omkring indgåelse af normtidsaftale. Der vil blive sendt notat vedr. normtidsaftal inden mødet. Notat vedr. normtidsaftale gennemgået og drøftet. I den nye arbejdstidsaftale lægges der vægt på inddragelse af alle ansatte ved indgåelse af lokalaftaler. Oplæg til normtidsaftale skal derfor drøftes bredt i organisationen. På baggrund af det vedhæftede notat udarbejdes oplæg, som drøftes på alle personalemøder. Pause ORIENTERING: 9. Kursusudvalg Når vi søger midler fra Kompetencefonden er det en forudsætning for at få midler at de ansatte som deltager i uddannelsen er medlem hos fagforening, som har tegnet overenskomst på området(sl, FOA 3F) Der er mange ønsker og udvalget er i gang med at prioritere. Kursusudvalget bestræber sig på at kataloget for 2018 er færdig til næste MED møde den Orientering fra ledelsen Lønforhandling afsluttet pr Der var indkommet ønsker til ny løn som langt oversteg de som var til forhandling. Det betyder at der er givet mange afslag, også på ansøgninger som er relevante. JS lægger op til at der ses på mulighederne for at sikre en større pulje til forhandling fremover. Det vil dog medføre at midlerne prioriteres andetsteds fra og i sidste ende kan det være nødvendigt at nedlægge stillinger for frigive midler til forhandling. Børneaflastningen på Syrenvænget nedlægges ved årsskiftet, da der er ikke er tilstrækkelig efterspørgsel. Børneaflastningslejlighederne ændres til voksenaflastning og den ene voksenaflastningslejlighed ændres til en permanent bolig, da vi oplever efterspørgsel på 108 boliger. Beskæftigelses området er udfordret på grund af faldende belægning. Det er blandt andet et resultat af den vellykkede indsats for at få borgere i 103

8 ansat på det ordinære arbejdsmarked. JS er i dialog med Pedro omkring muligheder for at finansiere denne indsats. SIDE 7/8 For at kunne imødekomme den øgede efterspørgsel på 108 boliger bliver der igangsat et projekt omkring etablering af to fleksible boliger i tilknytning til Parkvej. Første skridt er at afdække om det der teknisk og økonomisk muligt at etablere boligerne. 11. Hoved MED v/dn og LF DN og LCF fraværende til MED møde. 12. Center MED v/sa, LF, DN, JS Punkter fra sidste møde I forbindelse med måltal for sygefravær er travlhed/trivsel samt betydningen af udtrykket tunge borgere drøftet. Helle Fejfer orienterede om det nye Rehabiliteringscenter i Horbelev Udfordringer vedr. NEXUX. 13. Orientering fra TR DN og MBL har besøgt Parkvej Team 1,2,3,4 samt Nysted. Der er TR valg i Oktober måned. DN og MBL arrangerer valget. 14. Orientering fra AMG Repræsentant fra 108 mangler fortsat 15. Orientering fra medarb. repr. Intet til punktet 16. Orientering fra administrationen Hjemmesiden der er udfordringer vedr. åbning af pdf filer. Laura kontakter Helium. Pilotprojekt starter i Team 3 på Parkvej vedr. indberetning af vagtplan. JS indkalder til første møde. Gruppen deltager i kursus hos KMD d Evt. Husk tilmelding til julefrokost senest d

DAGSORDEN TIL MED-UDVALG

DAGSORDEN TIL MED-UDVALG DAGSORDEN TIL MED-UDVALG DATO: TORSDAG D. 06.09.18 STED: STUBBEKØBINGVEJ 83 TIDSPUNKT: KL. 8.15 12.15 FRAVÆRENDE: AFBUD: (BR) BRITT HANSEN, FOA (BWJ) BETTINA WEISS JENSEN, AMR (JJ) JANNIK JENSEN, TR SL

Læs mere

DAGSORDEN LOKAL MED-UDVALG

DAGSORDEN LOKAL MED-UDVALG DAGSORDEN LOKAL MED-UDVALG DATO: TORSDAG DEN 21. FEBRUAR 2019 STED: STUBBEKØBINGVEJ 83, 4800 NYKØBING F. TIDSPUNKT: KL. 10.00 14.00 FRAVÆRENDE: AFBUD: TILSTEDE: (JS) JØRGEN SVENDSEN, LEDER, FORMAND (MBL)

Læs mere

DAGSORDEN TIL MED-UDVALG

DAGSORDEN TIL MED-UDVALG DAGSORDEN TIL MED-UDVALG DATO: ONSDAG D. 24. FEBRUAR 2016 STED: MØDELOKALE NYKØBING PÅ RÅDHUSET TIDSPUNKT: KL. 8.15 12.15 FRAVÆRENDE: AFBUD: - TILSTEDE: (JS) JØRGEN SVENDSEN, LEDER, FORMAND (MBL) MARIA

Læs mere

REFERAT FRA MED-UDVALG

REFERAT FRA MED-UDVALG REFERAT FRA MED-UDVALG DATO: ONSDAG D. 24. FEBRUAR 2016 STED: TIDSPUNKT: KL. 8.15 12.15 FRAVÆRENDE: MØDELOKALE NYKØBING PÅ RÅDHUSET GÆSTER: KOMMUNIKATIONSKONSULENT TINE SIMONSEN HALD SAMT CHEFKONSULENT

Læs mere

REFERAT FRA MED-UDVALG

REFERAT FRA MED-UDVALG REFERAT FRA MED-UDVALG ÅBENT MØDE PÅ SYRENVÆNGET DATO: TORSDAG D. 16.03.2017 STED: FÆLLESLOKALET I SYRENVÆNGET TIDSPUNKT: KL. 10.00 14.00 FRAVÆRENDE: AFBUD: (LD) LENE DALBY, TR 3 F TILSTEDE: (JS) JØRGEN

Læs mere

REFERAT TIL MED-UDVALG

REFERAT TIL MED-UDVALG 1 MED-udvalgsmøde 7. december 2018 REFERAT TIL MED-UDVALG DATO: TORSDAG D. 7.12.17 STED: STUBBEKØBINGVEJ 83 TIDSPUNKT: KL. 8.15 12.15 FRAVÆRENDE: AFBUD: (TN) THOMAS NIELSEN, AMR (BR) BRITT HANSEN, FOA

Læs mere

REFERAT TIL MED-UDVALG

REFERAT TIL MED-UDVALG REFERAT TIL MED-UDVALG DATO: FREDAG D. 16. DECEMBER2016 STED: STUBBEKØBINGVEJ 83 TIDSPUNKT: KL. 8.15-.13.15 FRAVÆRENDE: AFBUD: (LD) LENE DALBY, TR 3 F (BWJ) BETTINA WEISS JENSEN, AMR (KJ) KATHE JACOBSEN,

Læs mere

REFERAT LOKAL MED-UDVALG GH

REFERAT LOKAL MED-UDVALG GH REFERAT LOKAL MED-UDVALG GH DATO: TORSDAG DEN 06. SEPTEMBER 2018 STED: STUBBEKØBINGVEJ 83, 4800 NYK. F. TIDSPUNKT: KL. 08.15 12.15 FRAVÆRENDE: AFBUD: (BR) BRITT HANSEN, FOA (BWJ) BETTINA WEISS JENSEN,

Læs mere

REFERAT FRA MED-UDVALG

REFERAT FRA MED-UDVALG REFERAT FRA MED-UDVALG DATO: TORSDAG D. 17. DECEMBER 2015 STED: MØDELOKALE STUBBEKØBINGVEJ TIDSPUNKT: KL. 9 14 (FROKOST 13-14) FRAVÆRENDE: AFBUD: - TILSTEDE: (JS) JØRGEN SVENDSEN, LEDER, FORMAND (UC) GRUPPELEDER

Læs mere

REFERAT TIL MED-UDVALG

REFERAT TIL MED-UDVALG REFERAT TIL MED-UDVALG DATO: TORSDAG D. 02.02.2017 STED: STUBBEKØBINGVEJ 83 TIDSPUNKT: KL. 8.15-.13.15 FRAVÆRENDE: KATHE JACOBSEN, AMR LENE DALBY, TR 3F KURT LEJBØLLE, GRUPPELEDER - TILSTEDE: (JS) JØRGEN

Læs mere

REFERAT FRA ÅBENT MED-UDVALG

REFERAT FRA ÅBENT MED-UDVALG REFERAT FRA ÅBENT MED-UDVALG DATO: TORSDAG D. 22.2.18 STED: STUBBEKØBINGVEJ 83 TIDSPUNKT: KL. 8.15 12.15 FRAVÆRENDE: AFBUD: (MT) MONA THORSEN, GRUPPELEDER (KL) KURT LEJBØLLE, GRUPPELEDER (TN) THOMAS NIELSEN,

Læs mere

REFERAT FRA MED-UDVALG

REFERAT FRA MED-UDVALG REFERAT FRA MED-UDVALG DATO: FREDAG D. 9. SEPTEMBER 2016 STED: STUBBEKØBINGVEJ 83 TIDSPUNKT: KL. 8.15-12.15 FRAVÆRENDE: AFBUD: - TILSTEDE: (JS) JØRGEN SVENDSEN, LEDER, FORMAND (HRH) HELLE RØNNE HAGMANN,

Læs mere

REFERAT AF ÅBENT MED-UDVALG

REFERAT AF ÅBENT MED-UDVALG REFERAT AF ÅBENT MED-UDVALG DATO: FREDAG D. 28. OKTOBER 2016 STED: STUBBEKØBINGVEJ 83 TIDSPUNKT: KL. 10-14 FRAVÆRENDE: AFBUD: (BWJ) BETTINA WEISS JENSEN, AMR (KJ) KATHE JACOBSEN, AMR (SA) SANNE ANDERSEN,

Læs mere

REFERAT FRA ÅBENT ÅBENT MED- UDVALG

REFERAT FRA ÅBENT ÅBENT MED- UDVALG REFERAT FRA ÅBENT ÅBENT MED- UDVALG DATO: TIRSDAG D. 10. NOVEMBER 2015 STED: MØDELOKALE STUBBEKØBINGVEJ TIDSPUNKT: KL. 10-14 FRAVÆRENDE: AFBUD: MONA THORSEN, LEDELSESREPRÆSENTANT TILSTEDE: (JS) JØRGEN

Læs mere

REFERAT FRA MED-UDVALG

REFERAT FRA MED-UDVALG REFERAT FRA MED-UDVALG DATO: FREDAG D. 15. APRIL 2016 STED: TIDSPUNKT: KL. 10-14 FRAVÆRENDE: AFBUD: STUBBEKØBINGVEJ 83, MØDELOKALE (LD) LENE DALBY, TR 3 F (SA) SANNE ANDERSEN, TR 3 F (BR) BRITT HANSEN,

Læs mere

DAGSORDEN TIL ÅBENT MED-UDVALG

DAGSORDEN TIL ÅBENT MED-UDVALG DAGSORDEN TIL ÅBENT MED-UDVALG DATO: TORSDAG DEN 4. OKTOBER 2018 STED: SAKSENHØJ FROKOSTSTUEN, GARTNERIET. TIDSPUNKT: KL. 10.00 14.00 FRAVÆRENDE: AFBUD: (SA) SANNE ANDERSEN, TR 3 F (BWJ) BETTINA WEISS

Læs mere

HANDICAP ARBEJDSMILJØGRUPPE

HANDICAP ARBEJDSMILJØGRUPPE 1 Arbejdsmiljøgruppe-møde den 04.04.2018 HANDICAP ARBEJDSMILJØGRUPPE REFERAT Dato: 04.04.2018 Tid: Kl. 12:30-15:45 Sted: Store mødelokale, Stubbekøbingvej 83 Emne: Arbejdsmiljøgruppe Særligt formål med

Læs mere

HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG

HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG 1 HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG REFERAT Dato: 30.05.2018 Tid: Kl. 12:30-15:30 Sted: Store mødelokale, Stubbekøbingvej 83 Emne: Arbejdsmiljøgruppe = arbejdsmiljøudvalg fremover. Indkaldte mødedeltagere: Jørgen

Læs mere

Tid: Dato: Særligt formål med mødet: Medbring eller forbered: Læs dagsorden og referat fra PUNKT DETALJER ANSVARLIG

Tid: Dato: Særligt formål med mødet: Medbring eller forbered: Læs dagsorden og referat fra PUNKT DETALJER ANSVARLIG 1 Arbejdsmiljøgruppe-møde den 19.01. 2016 HANDICAP ARBEJDSMILJØGRUPPE REFERAT Dato: 19.01.2016 Tid: Kl. 11:00 15:00 Sted: Store mødelokale Emne: Arbejdsmiljøgruppe Særligt formål med mødet: Indkaldte mødedeltagere:

Læs mere

HANDICAP ARBEJDSMILJØGRUPPE

HANDICAP ARBEJDSMILJØGRUPPE 1 Arbejdsmiljøgruppe-møde den 21.03. 2016 HANDICAP ARBEJDSMILJØGRUPPE REFERAT Dato: 21.03.2016 Tid: Kl. 12:30 15:30 Sted: Store mødelokale, Stubbekøbingvej 83 Emne: Arbejdsmiljøgruppe Særligt formål med

Læs mere

GULDBORGSUND HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG

GULDBORGSUND HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG 1 GULDBORGSUND HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG REFERAT Dato: 17. september 2018 Tid: Kl. 12:30-15:30 Sted: Stubbekøbingvej 83, 4800 Nykøbing F. Det store mødelokale Emne: Arbejdsmiljøudvalg AMU Særligt formål

Læs mere

FORSLAG TIL PROCES FOR SYGEFRAVÆRSPOLITIK FOR GULDBORGSUND HANDI- CAP

FORSLAG TIL PROCES FOR SYGEFRAVÆRSPOLITIK FOR GULDBORGSUND HANDI- CAP FORSLAG TIL PROCES FOR SYGEFRAVÆRSPOLITIK FOR GULDBORGSUND HANDI- CAP Revideret den 18.04.2016 Januar Møde i AMG den 19.01 Februar MEDmøde den 24.02.2016 Marts AM-gruppe April Nyhedsbrev Maj Personalemøder

Læs mere

REFERAT ARBEJDSMILJØUDVALG

REFERAT ARBEJDSMILJØUDVALG 1 REFERAT ARBEJDSMILJØUDVALG REFERAT Dato: 4. februar 2019 Tid: Kl. 12:30-15:30 Sted: Stubbekøbingvej 83, 4800 Nykøbing F. Det store mødelokale Indkaldte mødedeltagere: Jørgen Svendsen () Jørgen Wandrup

Læs mere

HANDICAP ARBEJDSMILJØGRUPPE

HANDICAP ARBEJDSMILJØGRUPPE 1 Arbejdsmiljøgruppe-møde den 07.10. 2015 HANDICAP ARBEJDSMILJØGRUPPE DAGSORDEN Dato: 09.11.2015 Tid: Kl. 11:00 16:00 Sted: Store mødelokale Emne: Arbejdsmiljøgruppe Særligt formål med mødet: Indkaldte

Læs mere

GULDBORGSUND HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG

GULDBORGSUND HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG 1 GULDBORGSUND HANDICAP ARBEJDSMILJØUDVALG REFERAT Dato: 6. november 2018 Tid: Kl. 12:30-15:30 Sted: Stubbekøbingvej 83, 4800 Nykøbing F. Det store mødelokale Emne: Arbejdsmiljøudvalg AMU Særligt formål

Læs mere

Guldborgsund Handicap MED UDVALG - FORRETNINGSORDEN. Indhold

Guldborgsund Handicap MED UDVALG - FORRETNINGSORDEN. Indhold 1 Forretningsorden for MED-udvalg, Guldborgsund Handicaps Guldborgsund Handicap MED UDVALG - FORRETNINGSORDEN Indhold 1. Formål... 2 2. Udvalgets sammensætning... 2 3. Konstituering... 2 4. Mødevirksomhed...

Læs mere

REFERAT. Bemærkninger:

REFERAT. Bemærkninger: REFERAT Område MED - Specialrådgivningen Mødedato: Tirsdag den 3. september 2013 Mødested: Mødelokalet 1. sal, Nørregade 41, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Karl Kristian

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR SYGEFRAVÆR HANDICAP

RETNINGSLINJER FOR SYGEFRAVÆR HANDICAP RETNINGSLINJER FOR SYGEFRAVÆR HANDICAP JANUAR 2019 GULDBORGSUND HANDICAP STUBBEKØBINGVEJ 83 4800 NYKØBING F TLF. 5473 2340 MAIL: HANDICAP@GULDBORGSUND.DK WWW.HANDICAP.NU Åbningstider: Mandag fra 8.00 til

Læs mere

Status på arbejdet med rekruttering og fastholdelse af medarbejdere på de skærmede enheder på handicapområdet

Status på arbejdet med rekruttering og fastholdelse af medarbejdere på de skærmede enheder på handicapområdet KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Status på arbejdet med rekruttering og fastholdelse af medarbejdere på de skærmede enheder på handicapområdet Socialudvalget

Læs mere

REFERAT. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde torsdag den 31. august FIUSYS. nr

REFERAT. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde torsdag den 31. august FIUSYS. nr 97 REFERAT FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde torsdag den 31. august 2017 FIUSYS. nr. 9501-17-08-05 Mødet startede kl. 9.00 og sluttede kl. 14.15 Mødet blev afholdt i afdelingens lokaler i

Læs mere

STRATEGIOPLÆG FOR TILPASNINGER I

STRATEGIOPLÆG FOR TILPASNINGER I STRATEGIOPLÆG FOR TILPASNINGER I 2017-2018 BAGGRUND I 2017 og 2018 skal der udmøntes politisk besluttede besparelser på 85 og 108 for i alt 1,7 mil. Derudover er der behov for at tilpasse aktiviteterne

Læs mere

Dagsorden/referat Lokal MEDmøde Ældreområde Øst

Dagsorden/referat Lokal MEDmøde Ældreområde Øst Mødedato Tirsdag den 4. december 2018 Mødetidspunkt Formøde for ledere og medarbejdere kl. 11.30 12.30. 12.30 15.00 lokal MEDmøde Sted Deltagere Salen, Solhøj Konstitueret Virksomhedsleder Dan Røn Souschef

Læs mere

børnehave og dagpleje

børnehave og dagpleje Referat fra bestyrelsesmøde i Hobitten Torsdag, den 7. november 2013 kl. 17.00. Møde med børnehavens personale fra kl. 17.00 til 18.30 Deltagere: Janne, Anders, Britt, Martin, John, Mie, Lene, Niels, Charlotte,

Læs mere

Til Kredsstyrelsen. Referat: Hvidovre Lærerforening

Til Kredsstyrelsen. Referat: Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 27. maj 2016 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den

Læs mere

Referat. fra. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december FIUSYS. nr

Referat. fra. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december FIUSYS. nr 155 Referat fra FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december 2018 FIUSYS. nr. 9501-18-08-01 Mødet startede kl. 9.00 og sluttede kl. 15.35 Mødet blev afholdt i afdelingens lokaler

Læs mere

Referat fra møde i LUA

Referat fra møde i LUA Referat fra møde i LUA Dato: Fredag d. 2. oktober 2015 Kl. 10.00 12.00 i mødelokale 1 Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Repræsentant fra Hospitalsenheden Vest: Erna Leth; suppleant for Bente

Læs mere

Referat lokal MED Centerområde Syd/Øst. Torsdag den 28. august 2014 Kl Ansager plejecenter

Referat lokal MED Centerområde Syd/Øst. Torsdag den 28. august 2014 Kl Ansager plejecenter Referat lokal MED Centerområde Syd/Øst Torsdag den 28. august 2014 Kl. 10.00 14.00 Ansager plejecenter Deltagere: Inger Nørby, Ida Kristensen, Mona Termansen, Anne Elisabeth, Søren Kruse, Dorte Poulsen,

Læs mere

Referat fra møde i OmrådeUdvalg for det tekniske område

Referat fra møde i OmrådeUdvalg for det tekniske område Referat fra møde i OmrådeUdvalg for det tekniske område Mødedato: onsdag den 27. juni 2018 kl. 12.00-14.30 Mødested: Færgen Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Leo Kristoffersen (formand) og Bjarne Møllgaard

Læs mere

Referat. Referat fra HovedMED 19. februar 2015. Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 19. februar 2015

Referat. Referat fra HovedMED 19. februar 2015. Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 19. februar 2015 Referat Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 19. februar 2015 Deltagere: Hugo Pedersen, Kommunaldirektør, Formand Klaus Poulsen, Arbejdsleder Marianne Lindholdt, Næstformand, DLF Marlene Dalskov, BUPL Hanne

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL CENTER MED-UDVALG FOR ARBEJDSMARKED

BESLUTNINGSPROTOKOL CENTER MED-UDVALG FOR ARBEJDSMARKED BESLUTNINGSPROTOKOL DATO: 22. MAJ 2014 STED: DRONNINGESALEN, DRONNINGENSGADE 24, NYKØBING F. TIDSPUNKT: KL. 12:00 MEDLEMMER: LARS BOSTHOLM, MARIA LUND, PIA M. PETERSEN, BIRTE MERRILD, BRIT LYDERSEN, CHARLOTTE

Læs mere

NYHEDSBREV UGE

NYHEDSBREV UGE NYHEDSBREV UGE 41 2015 JULEFROKOST Medborgerrådet inviterer til julefrokost lørdag d. 21/11 2015 kl. 12-17 på Kikko. Læs invitationen her: Invitation til Julefrokost 2015.docx DELTAGERLISTE TIL KONFERENCE

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

6. Handleplan arbejdsrelateret stress. Der skal medbringes udarbejdet og færdig handleplan på medarbejdernes input. Punkter til drøftelse

6. Handleplan arbejdsrelateret stress. Der skal medbringes udarbejdet og færdig handleplan på medarbejdernes input. Punkter til drøftelse Mødedato MED Udvalgsmøde for Plejeboligområdet dato 30. maj 2018 Mødested Deltager Lokale udsigten Sundhedshuset Funch (leder fmd), Michael Thrane(leder) Afbud Jane Rostock (Leder) Birgit Olsen(Humle)

Læs mere

REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA

REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA DATO: ONSDAG D. 27.9. 2017 STED: HUSET, DRONNINGENSGADE 10, NYKØBING F TIDSPUNKT: KL. 12 16 MEDLEMMER : LONE GØTTLER AFBUD: LOTTE S. HØYEM JETTE GRAVGAARD

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, Rådhuset Allerslev Dato: Torsdag den 11. oktober 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Dagsorden/referat Lokal MEDmøde Ældreområde Øst

Dagsorden/referat Lokal MEDmøde Ældreområde Øst Mødedato Tirsdag den 5. marts 2019 Mødetidspunkt Formøde for ledere og medarbejdere kl. 11.30 12.30. 12.30 15.30 lokal MEDmøde Sted Deltagere Salen, Solhøj Konstitueret Virksomhedsleder Dan Røn Virksomhedsleder

Læs mere

1/5. Dokumentnr /15 Sagsnr. 15/90. Referat til dagtilbudsledermøde. Fredag d. 25. september 2015, kl Kantinen, Borgercenter Varde

1/5. Dokumentnr /15 Sagsnr. 15/90. Referat til dagtilbudsledermøde. Fredag d. 25. september 2015, kl Kantinen, Borgercenter Varde Dokumentnr. 126431/15 Sagsnr. 15/90 Referat til dagtilbudsledermøde Fredag d. 25. september 2015, kl. 9.00 11.30. Kantinen, Borgercenter Varde Afbud: Aase Heiselberg Referent: Lene Pedersen Pkt. 1 Godkendelse

Læs mere

Referat. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 1. oktober FIUSYS. nr

Referat. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 1. oktober FIUSYS. nr 147 Referat FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 1. oktober 2018 FIUSYS. nr. 9501-18-08-01 Mødet startede kl. 9.00 Mødet afsluttet kl. 15.00 Mødet afholdt i afdelingens lokaler i Hjørring

Læs mere

REFERAT. Bemærkninger:

REFERAT. Bemærkninger: REFERAT Lokal MED - Psykiatri og Misbrug Mødedato: Fredag den 8. februar 2013 Mødested: RC Teaterstien 9 A, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30 Afbud: Bettina Sørensen Fraværende:

Læs mere

Referat. Referat fra møde i HovedMED d. 27. august 2015. Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 27. august 2015 kl. 13-15

Referat. Referat fra møde i HovedMED d. 27. august 2015. Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 27. august 2015 kl. 13-15 Referat Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 27. august 2015 kl. 13-15 Deltagere: Hugo Pedersen, Kommunaldirektør, Formand Mette Herbert, Direktør Pernille Halberg Salamon, Direktør Klaus Poulsen, Arbejdsleder

Læs mere

Hjælp fra Løn & Personale. Gennemgang af arbejdspladsens sygefraværsstatistik.

Hjælp fra Løn & Personale. Gennemgang af arbejdspladsens sygefraværsstatistik. SYGEFRAVÆRSINDSATS Dagsorden 1. Møde med Lederne (1. time) Hjælp fra Løn & Personale. Gennemgang af arbejdspladsens sygefraværsstatistik. Hvilke udfordringer er der på arbejdspladsen i forhold til sygefraværet?

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Referat fra LBR s møde den 1. marts 2011 kl

Referat fra LBR s møde den 1. marts 2011 kl Referat fra LBR s møde den 1. marts 2011 kl. 14.00 afbud: Allan Baach 1. Meddelelser 2. Orientering a. Ledelsesrapport januar 2010 Ledelsesrapporten fra januar rummer oplysninger om status på ministerens

Læs mere

Vikarforbrug, sygefravær og rekruttering i døgnplejen

Vikarforbrug, sygefravær og rekruttering i døgnplejen Vikarforbrug, sygefravær og rekruttering i døgnplejen Baggrund På fællesmøde mellem Velfærdsudvalget og Ældrerådet den 14. september 2017 var der dialog om vikarforbruget, sygefravær og rekruttering i

Læs mere

Vejledning - Den gode proces i forbindelse med struktur- og organisationsændringer

Vejledning - Den gode proces i forbindelse med struktur- og organisationsændringer Vejledning - Den gode proces i forbindelse med struktur- og organisationsændringer Indledning Den gode proces i forbindelse ændringer i organisationen skal afspejle visionerne i personalepolitikken, de

Læs mere

12.01.2012. Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen, Marjanne den Hollander, Karen Kochen, Merethe Fehrend

12.01.2012. Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen, Marjanne den Hollander, Karen Kochen, Merethe Fehrend Referat Referat af møde i: Regionsbestyrelsesmøde i region sjælland Dato for møde: 12.01.2012 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 07.02.2012 Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen,

Læs mere

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN 7. SEPTEMBER 2015

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN 7. SEPTEMBER 2015 Dato: Ref.: REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN 7. SEPTEMBER 2015 Tid: 09.00-12.00 Sted: Birk Centerpark Indkaldte: Susanne Østergaard, mødeleder Ulla Blok Kristensen Afbud Tina Boel Bo Christensen

Læs mere

Vejledning - Den gode proces i forbindelse med struktur- og organisationsændringer

Vejledning - Den gode proces i forbindelse med struktur- og organisationsændringer Vejledning - Den gode proces i forbindelse med struktur- og organisationsændringer Indledning Den gode proces i forbindelse ændringer i organisationen skal afspejle visionerne i personalepolitikken, de

Læs mere

Referat fra møde i HovedUdvalget

Referat fra møde i HovedUdvalget Mødedato: 20. juni 2014 kl. 10:00-12:30 Mødested: Odder Rådhus, møderum 1 Referat fra møde i HovedUdvalget Mødelokalet er reserveret fra kl. 8.30 til formøde for personalerepræsentanterne Deltagere: Ledelsesrepræsentanter:

Læs mere

Politik, Analyse og Digitalisering. Referat fra det ordinære lokal MED-udvalgsmøde den 20. marts 2018 kl i Direktionens flexrum

Politik, Analyse og Digitalisering. Referat fra det ordinære lokal MED-udvalgsmøde den 20. marts 2018 kl i Direktionens flexrum 6. marts 2018 Politik, Analyse og Digitalisering Sagsnr.: 18/52 Dokumentnr.: 37597-18 Politik, Analyse og Digitalisering Referat fra det ordinære lokal MED-udvalgsmøde den 20. marts 2018 kl. 13.00 15.00

Læs mere

TELEFONLISTE FOR GULDBORGSUND KOMMUNE HANDICAP PR

TELEFONLISTE FOR GULDBORGSUND KOMMUNE HANDICAP PR TELEFONLISTE FOR GULDBORGSUND KOMMUNE HANDICAP PR. 24.06.2015 Kontoret: Guldborgsund Kommune Handicap Stubbekøbingvej 83, 4800 Nyk. F Fastnet: 54 73 23 40 Fax: 54 73 23 45 handicap@guldborgsund.dk Hjemmesidde

Læs mere

Møde i Dagtilbudsbestyrelsen i Område Nord

Møde i Dagtilbudsbestyrelsen i Område Nord Referat Emne: Møde i Dagtilbudsbestyrelsen i Område Nord Mødet starter med rundvisning i Naturbørnehaven Hejlskovgaard, Skravad Møllevej 1, Roum, 9632 Møldrup. Derefter rundvisning i Møldrup børnehus,

Læs mere

Åbent referat til. Fælles-MED Social, Sundhed og Beskæftigelse

Åbent referat til. Fælles-MED Social, Sundhed og Beskæftigelse Åbent referat til Mødedato: Torsdag den 12. december 2013 Mødetidspunkt: 13:30-15:30 Mødested: Deltagere: Mødelokale 2, Bytoften Fra medarbejdersiden: Michael Frandsen, FTF, Jobcenter Varde - afbud Nikolaj

Læs mere

Referat. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde onsdag den 28. juni FIUSYS. nr

Referat. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde onsdag den 28. juni FIUSYS. nr 91 Referat FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde onsdag den 28. juni 2017 FIUSYS. nr. 9501-17-08-05 Mødet startede kl. 9.00 Mødet sluttede kl. 14.00 Mødet blev afholdt i afdelingens lokaler i

Læs mere

Referat Pædagogisk sektor, bestyrelsesmøde Tirsdag den 18. november

Referat Pædagogisk sektor, bestyrelsesmøde Tirsdag den 18. november Referat Pædagogisk sektor, bestyrelsesmøde Tirsdag den 18. november Referat Emne: Uddybning af punkt Referat 1. Formalia a. Velkomst og præsentation af den nye bestyrelse. b. Tilstede og afbud. c. Ordstyrer:

Læs mere

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der foreligger referat fra HBM 18/02/10 til underskrift 2. Mødeaktivitet og rulledagsorden

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. KB s arbejdsform 3.1.1. Udkast

Læs mere

DAGSORDEN. Kommune crawl blev ikke til mere, da der ikke var nogle tilmeldinger. Vidensdelings gruppe. Birtes hængeparti. Der er lidt undervejs.

DAGSORDEN. Kommune crawl blev ikke til mere, da der ikke var nogle tilmeldinger. Vidensdelings gruppe. Birtes hængeparti. Der er lidt undervejs. LokalMED - Sted: Mødelokalet Tid: Onsdag den 9. maj kl. 11 14.30 Medarbejderne har formøde fra 11 12. Der serveres lidt spiseligt. Medlemmer Susan Bach - TR Gitte Hviid medarbejderrep. Lotte Lønsgren AMR

Læs mere

Pulje til nedbringelse af sygefravær i ældreplejen

Pulje til nedbringelse af sygefravær i ældreplejen Ansøgningsskema for Pulje til nedbringelse af sygefravær i ældreplejen Finanslovskonto 17.51.05 Projektets navn: Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Fravær og

Læs mere

VILKÅR RETNINGSLINJER OG. Større organisationsændringer og reduktion af stillinger. omplacering rettigheder i opsigelsesperioden. lederforpligtelser

VILKÅR RETNINGSLINJER OG. Større organisationsændringer og reduktion af stillinger. omplacering rettigheder i opsigelsesperioden. lederforpligtelser Region Syddanmark Større organisationsændringer og reduktion af stillinger RETNINGSLINJER OG omplacering rettigheder i opsigelsesperioden regionsyddanmark.dk medarbejders rettigheder og pligter inddragelse

Læs mere

! 14.marts Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl

! 14.marts Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl ! 14.marts 2017 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl. 15.30 17.00 Velkommen til nye bestyrelsesmedlemmer: Ny repræsentant fra UC Syddanmark: Institutchef

Læs mere

REFERAT HOVED-MED. Mødedato: 13. september Den Blå Diamant, plan 2, mødelokale Lynet. Mødetidspunkt: 12:00. Mødet hævet: 14:30

REFERAT HOVED-MED. Mødedato: 13. september Den Blå Diamant, plan 2, mødelokale Lynet. Mødetidspunkt: 12:00. Mødet hævet: 14:30 REFERAT HOVED-MED Mødedato: 13. september 2017 Mødested: Den Blå Diamant, plan 2, mødelokale Lynet Mødetidspunkt: 12:00 Mødet hævet: 14:30 Deltagere: Anna Mogensen, Birthe Søndergård Abildgaard, Gitte

Læs mere

Pårørende råd Trekløveret

Pårørende råd Trekløveret 1 Trekløveret Ølsted d. 15. september 2009 Pårørende råd Trekløveret Referat Møde nr.4/2009 den 10. september 2009 kl. 18.30 I Møderum 1 2 Deltagere: Formand Flemming Skovgaard (Allan) Medlemmer Anne Kelner

Læs mere

REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA

REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA REFERAT MEDUDVALG FOR SOCIALPSYKIATRIEN OG CFA DATO: MANDAG D. 17. OKTOBER 2016 STED: SKOLEGADE 3B, 1. SAL TIDSPUNKT: KL. 13 16 MEDLEMMER: LONE GØTTLER YVONNE HVIDHJELM JETTE GRAVGAARD AFBUD: JANE B. CONNELLY

Læs mere

Referat. Mødeforum Område MED Dagtilbud. Sagsnr. 2013-1646. Dokumentnr. 2013-61297. Mødedato 19. februar 2013

Referat. Mødeforum Område MED Dagtilbud. Sagsnr. 2013-1646. Dokumentnr. 2013-61297. Mødedato 19. februar 2013 Referat Mødeforum Område MED Dagtilbud Sagsnr. 20131646 Dokumentnr. 201361297 Mødedato 19. februar 2013 Tid Kl. 10.00 12.00 Formøde for medarbejderne kl. 8.30 Der er IKKE formøde for lederne. Sted Rådmandshaven

Læs mere

Center for Beskæftigelse & Omsorg

Center for Beskæftigelse & Omsorg Center for Beskæftigelse & Omsorg Dato 07-09-2012 j./sagsnr. 15.20.00-P00-1-12 Notat omkring jobrotation Jobrotation er en aftale, hvor en privat eller offentlig virksomhed sender en eller flere ansatte

Læs mere

Sygefravær & Trivsel 2015

Sygefravær & Trivsel 2015 Område: Human Resources Afdeling: Personaleudvikling Journal nr.: 11/12952 Dato: 22. januar 2013 Udarbejdet af: Anne Sophie Hensgen E-mail: Anne.Sophie.Hensgen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631485 Notat

Læs mere

Eksempel på kompetenceudviklingsstrategi for området børn og unge med særlige behov

Eksempel på kompetenceudviklingsstrategi for området børn og unge med særlige behov Eksempel på kompetenceudviklingsstrategi for området børn og unge med særlige behov Nedenfor er angivet et eksempel på en strategi for kompetenceudvikling for den enhed i en kommune, som har ansvaret for

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Formand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Formand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 72 48 65 00 Fax 72 48 65 10 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 25.3.2019 Venlig hilsen Lisbeth Schou Formand Dagsorden

Læs mere

Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer. Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014.

Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer. Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014. Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014. Centrale elementer i et styrket samarbejde mellem tillidsvalgte

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Torsdag den 14. februar 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem) (Medlem) Peter Rasmussen

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Dagsorden for møde i LUA

Dagsorden for møde i LUA Dagsorden for møde i LUA Dato: Mandag den 15. maj kl. 14.00 16.00 Mødested: Mødelokale 1, Social & Sundhedsskolen, Herning Deltagere: Repræsentanter fra FOA: Susanne Andersen, suppleant for formanden for

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 25. januar 2018 (5 min.)

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 25. januar 2018 (5 min.) Dagsorden Side 1/1 Mødedato: 24. maj 2018 kl. 11.00-12.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov,

Læs mere

SYGE- FRAVÆRS- POLITIK

SYGE- FRAVÆRS- POLITIK SYGE- FRAVÆRS- POLITIK SUNDHEDS- OG OMSORGSFORVALTNINGEN Godkendt af SUF MED 23. maj 2017. Gældende fra 1. juli 2017 Side 1 Indholdsfortegnelse Formål med sygefraværspolitikken 3 Mål for fraværsarbejdet

Læs mere

Referat fra møde i LUU onsdag den 21.05.15, kl. 09.00 12.00, lokale 240 på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk. F.

Referat fra møde i LUU onsdag den 21.05.15, kl. 09.00 12.00, lokale 240 på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk. F. Tilstede: Kjeld Saul, Pia Lindquist Nielsen, Christina Graungaard, Birgit Hansen, Birte Engen, Lise Rasmussen, Jørgen Lücking Houmøller, Ulla Mikkelsen, Anne Bjerregaard, Kirsten Velschow, Hanne Stilling,

Læs mere

Særlige ansættelser. Tillidsvalgtes roller og opgaver. Fleks- job

Særlige ansættelser. Tillidsvalgtes roller og opgaver. Fleks- job Særlige ansættelser Tillidsvalgtes roller og opgaver F O A F A G O G A R B E J D E Fleks- job Til dig som tillidsvalgt Formålet med denne pjece er at give dig et redskab til de opgaver du har, når din

Læs mere

LSU-LAU i F&U - Referat

LSU-LAU i F&U - Referat LSU-LAU i F&U - Referat Mødedato 9 juni 2015 Starttidspunkt 9:30 Sluttidspunkt 11:30 Afdeling/enhed Forskning og Udvikling Dokumentnavn Dokumentnummer Arbejdsområde Referent Kharunnya Rajkumar 1. Godkendelse

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 9 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 13 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. oktober 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for PA DAGSORDEN KURSUS/ AMU REFERAT. Referat godkendt i LUU PA. Årets 4. møde den 10. december 2018 kl

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for PA DAGSORDEN KURSUS/ AMU REFERAT. Referat godkendt i LUU PA. Årets 4. møde den 10. december 2018 kl Til stede: Heidi Bjerre Mørch Birgit Borgwardt* Conny Karlskov Heidi Kristensen Tenna Danielsen Heidi B. Thomsen Mogens Schlüter Anette Byriel Kim Madsen Eva Fredslund Hansen* Maja Nordmand Anne Helt/

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 10. december Starttidspunkt: Kl. 12:30 Sluttidspunkt: Kl. 15:00

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 10. december Starttidspunkt: Kl. 12:30 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 REFERAT Lokal MED Bregnbjerglunden Mødedato: Tirsdag den 10. december 2013 Mødested: Cafeen Starttidspunkt: Kl. 12:30 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Bettina Kønig Fraværende: Ingen Bemærkninger: Der er

Læs mere

Referat fra TR møde i Region Sjælland

Referat fra TR møde i Region Sjælland Referat fra TR møde i Region Sjælland Tid: Onsdag d. 3. juni 2015. Sted: Ringsted Sygehus, Bøllingsvej 30, 4100 Ringsted Ordstyrer: Line Reffelt Jørgensen. Referent: Marie Krestensen Lauridsen Dagsorden:

Læs mere

NOTAT. Pt. sidder følgende i Team Tværs:

NOTAT. Pt. sidder følgende i Team Tværs: NOTAT Til Børne- og Familieudvalget, Social- og Sundhedsudvalget samt Beskæftigelsesudvalget Kopi Fra Emne Team Tværs Team Tværs-samarbejdet I marts 2014 blev Notat vedr. forstærket indsats for unge mellem

Læs mere

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 6. juni 2018 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre.

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 6. juni 2018 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 email: 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 7. juni 2018 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Notat. Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken.

Notat. Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Dato: 1. oktober 2009 Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Kirkeministeriet KM-3 Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted tirsdag den 25. august

Læs mere

Referat for møde i LUA

Referat for møde i LUA Referat for møde i LUA Dato: Mandag den 15. maj kl. 14.00 16.00 i mødelokale 1 på Social & Sundhedsskolen, Herning Deltagere: Repræsentanter fra FOA: Susanne Andersen, suppleant for formanden for LUA Tania

Læs mere

Referat LUU-møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område

Referat LUU-møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område Referat LUU-møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område Tid Mandag den 19.11.2018 kl. 09.00-12.30 Sted PS 2.18 bemærk ændring af mødelokale Deltagere Maria Flindt,

Læs mere

Møde 21. juni 2010 kl. 16:00 i Mødelokale 1

Møde 21. juni 2010 kl. 16:00 i Mødelokale 1 Handicaprådet Referat Møde 21. juni 2010 kl. 16:00 i Mødelokale 1 Afbud: Grethe Hestbech, Ellen Riber Povlsen John Christoffersen ankom ved punkt 42 Pkt. Tekst Side 36 Godkendelse af referat fra den 17.

Læs mere

Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13. Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014. Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum

Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13. Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014. Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum Center for Børn & Familie Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13 Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014 Medlemmer af Centerudvalget: Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum Jens Zachariasen Inge

Læs mere