Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen"

Transkript

1 Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested: Musisk Skole, Dronningensgade derefter Rådhuset mødelokale 222 Fraværende: Chelina Bagger (A) var fraværende punkt 2-9 Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Introduktion til Hjørring Musiske Skole behandling af Skolepolitik i Hjørring Kommune Nøgletal for Børne- og Familieområdet 6 4 "Politik for tidlig indsats - børn og familier" 13 5 Ændringer vedr. deltidspladser i dagtilbud 15 6 Mødedatoer 2019 for Byråd og stående udvalg 18 7 Orientering fra formanden 20 8 Orientering fra medlemmerne 20 9 Forvaltningen orienterer 20

2 Side G Introduktion til Hjørring Musiske Skole Resumé Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget introduceres til Hjørring Musiske Skole. Sagsfremstilling Christian Larsen (leder af Hjørring Musiske Skole) introducerer Børne-, Fritidsog Undervisningsudvalget for Hjørring Musiske Skole. Lovgrundlag Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget tager introduktionen til Hjørring Musiske Skole til efterretning. Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget tog orienteringen til efterretning.

3 Side P behandling af Skolepolitik i Hjørring Kommune 2018 Resumé Høringen af Skolepolitik i Hjørring Kommune 2018 er afsluttet. Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget præsenteres for høringssvar og den endelige Skolepolitik i Hjørring Kommune 2018 til 2. behandling. Sagsfremstilling De nuværende skolepolitiske mål er gældende for perioden , derfor er de over det seneste halve år blevet revideret. En styregruppe bestående af repræsentanter fra Børne- og Undervisningsforvaltningen, skoleledelse og de faglige organisationer i Sektor-MED Undervisning, præsenterer hermed en ny skolepolitik gældende for 2018 og frem. Formålet med skolepolitikken er: At sætte tydelig retning for skoleområdet via strategiske mål, der efterlader rum for skolerne at arbejde i med oversættelse af de strategiske mål til operationelle mål og handling ude på skolerne. At der sikres tydelig sammenhæng til Børne-, Unge-, Familiepolitikken ved at basere sig på samme værdigrundlag og temaer. At give en overordnet forståelse af, hvordan Børne-, Unge-, Familiepolitikken folder sig ud på skoleområdet igennem de fem temaer. Skolepolitikken er baseret på de fem temaer i Børne- Unge- Familiepolitikken: Fællesskab Sundhed Forældresamarbejde Medborgerskab Læring og Trivsel I en inddragende proces med deltagelse af op mod 60 repræsentanter på tværs af skoleområdet og på tværs af interessenter, er der blevet udarbejdet fem strategiske mål - ét mål til hvert af de fem temaer. Målene udgør kernen i den nye skolepolitik. Målene lyder:

4 Side 4. FÆLLESSKAB: Eleverne oplever at være inkluderet i fællesskaber. SUNDHED: Eleverne oplever mental og fysisk sundhed. FORÆLDRESAMARBEJDE: Forældre og skole samarbejder i dialog, åbenhed og gensidig respekt. MEDBORGERSKAB: Eleverne udvikler sig som demokratiske medborgere. LÆRING OG TRIVSEL: Eleverne lærer, trives og dannes i et tillidsfuldt og udfordrende miljø. Høring: Skolepolitikken har været sendt i høring i perioden 6. august august hos Integrationsrådet, Handicaprådet, Sektor-MED Undervisning, Fælleselevrådet, Hjørring Ungeforum samt skolebestyrelserne i alle skoledistrikter. De indkomne høringssvar fremgår af vedlagte skema. Høringssvarene bakker op om den nuværende udformning af skolepolitikken og viser stor tilfredshed med den store inddragelse undervejs i processen med udarbejdelsen af skolepolitikken. På baggrund af høringssvarene er der lavet få redaktionelle ændringer og fremsendes hermed til beslutning i Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget uden yderligere ændringer. På baggrund af Integrationsrådets høringssvar har styregruppen besluttet, at Skolepolitikken ud over dansk printes på engelsk, arabisk og russisk. Lovgrundlag Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Der henvises til afsnittet om sundhed i skolepolitikken.

5 Bilag 1. Skema med høringssvar Skolepolitik august Skolepolitik i Hjørring Kommune 2018 Hjørring Kommune Side 5. Direktionen indstiller, at Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget tager høringssvarene til efterretning og anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet, at Skolepolitik i Hjørring Kommune 2018 godkendes. Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget tog høringssvarene til efterretning og anbefalede overfor Økonomiudvalget og Byrådet at Skolepolitik i Hjørring Kommune godkendes. Chelina Bagger (A) var fraværende.

6 Side P Nøgletal for Børne- og Familieområdet Resumé Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget behandler nøgletal for Børne- og Familieområdet for 2. kvartal Sagsfremstilling Nærværende sagsfremstilling indeholder statistik over underretninger og anbringelser for 2. kvartal Sagsfordelingen Før vi går nærmere ind i statistik vedr. underretninger og anbringelser, vil der først blive præsenteret et overblik over det samlede sagstal dvs. et øjebliksbillede af hvor mange sager, der er i de forskellige afdelinger. Nedenstående ses således det samlede sagstal fordelt på aktive sager i Familieafdelingen, Modtagefunktionen (organiseret i Familieafdelingen) og Handicapafdelingen pr og Antal aktive sager i alt pr (øjebliksbillede) Antal aktive sager i alt pr (Øjebliksbillede) Familieafdelingen 670 (47,79%) 691 (48,19 %) Modtagefunktionen 259 (18,47%) 273 (19,04 %) Handicapafdelingen 404 (28,82%) 401 (27,96 %) I alt 1333 (95,08)* 1365 (95,19 %) *Derudover er det 68 sager (4,92 %), der systemmæssigt er registreret hos administrative medarbejdere og således ikke tælles med. Det omfatter sager vedr. 54 støtteperson, socialpædagogisk friplads, økonomisk støtte til efterskoler og refusionssager, hvor Hjørring kommune ikke er handlekommune. Tabellen viser, at antallet af sager i Familieafdelingen og Modtagelsen er steget fra maj 2018 til juli Der er opmærksomhed på dette i forvaltningen i forhold til, om stigningen fortsætter, eller det blot er udsving som følge af, at der er tale

7 om et øjebliksbillede. Sagstallet i Handicapafdelingen er næsten stabilt over samme periode. Hjørring Kommune Side 7. Underretninger 2. kvartal 2018 Af tabellen nedenfor ses, at antallet af underretninger fordelt på kvartaler er stigende I Generelt er antallet af underretninger steget gennem de seneste år. Tabellen viser, at antallet af underretninger i alle år er lidt højere i første halvår Underretninger i 1. kvartal Underretninger i 2. kvartal Underretninger i 3. kvartal Underretninger i 4. kvartal Der er i forvaltningen et fokus på, om underretningerne kommer i eksisterende eller nye sager. Generelt er tendensen fra tidligere år, at antallet af underretninger i eksisterende sager er større end antallet af underretninger i nye sager. I 2. kvartal 2018 ligger vi på 39,83 % underretninger i nye sager og 60,17 % underretninger i eksisterende sager. Det vil sige, at det ligner tendenserne fra tidligere år. Antal underretninger i nye sager Antal underretninger i eksisterende sager Underretninger (41 %) 817 (59 %) Underretninger (42 %) 839 (58 %) Underretninger 2. kvartal (39,83 % ) 290 (60,17 %) Omfanget af underretninger i nye sager kan ses som et udtryk for et øget fokus på udsatte børn og på pligten til at underrette. Samtidig skal det tættere tværfaglige samarbejde og den fremskudte socialrådgiverfunktion i almenområdet gerne have den effekt, at flere børn opspores tidligere, men dermed kan der forekomme flere nye underretninger.

8 Der arbejdes generelt på, at antallet af underretninger i eksisterende sager nedbringes bl.a. ved stort fokus på kommunikationen mellem Familieafdelingen og almenområdet. Omfanget af underretninger i eksisterende sager kan imidlertid også ses som et udtryk for, at disse sager netop er de mest komplekse sager, hvor aktørerne omkring barnet/den unge i perioder fortsat vil opleve mistrivsel hos barnet/den unge. Der er tale om længerevarende forløb ofte med mere indgribende støtteforanstaltninger, hvor rådgiver følger hyppigt op i tæt dialog med forældre, netværk og professionelle i nærmiljø. Når der arbejdes med udgangspunkt i indsatstrappen med indsatser så tæt på et almindeligt hverdagsliv som muligt, skal flere børn og unge inkluderes i almenområdet. Dette kan medføre større bekymring blandt de professionelle omkring barnet og medfører flere underretninger på trods af, at der er iværksat støtteforanstaltning. Hjørring Kommune Side 8. I nedenstående tabel ses antallet af sager, hvor der er indkommet en eller flere underretninger i 2. kvartal Antal underretninger Antal sager 1 underretning underretninger 53 3 underretninger 19 4 underretninger 6 6 underretninger 1 7 underretninger 1 17 underretninger 1 I alt 346 Samlet set er der 9 sager, hvor der i 2. kvartal 2018 er indkommet 4 eller flere underretninger i samme sag. Her har vi særlig opmærksomhed på, om der er iværksat den rette støtte til at afhjælpe vanskelighederne. Derudover kan tabellen ses i sammenhæng med de øgede krav til inklusion i nærmiljøet, der ligger i fagstrategien Fælles børn fælles indsats jf. sverigestænkningen. Anbringelser 2. kvartal 2018 I nedenstående anbringelsesstatistik vises udviklingen i antal anbragte børn og unge fordelt på de seneste kvartaler.

9 Side 9. Det ses, at det samlede antal anbringelser er steget med 8 anbringelser fra 2. kvartal 2017 til 2. kvartal 2018, mens antallet dog har været stabilt henover de seneste 3 kvartaler. Ses der imidlertid nærmere herpå, ses en tendens, hvor antallet af døgninstitutionsanbringelser har været faldende henover det seneste år, mens antallet af anbringelser i plejefamilier inkl. netværk er stigende. Det vil sige en tendens, som er helt i tråd med arbejdet med Indsatstrappen og fagstrategien Fælles børn Fælles indsats. Fordelingen af indsatserne i Familieafdelingen Nedenstående illustrerer, hvorledes indsatserne fordeler sig i forhold til Indsatstrappen i Familieafdelingen (et øjebliksbillede udtrukket den og den ).

10 Side 10. Udviklingen i foranstaltningsmønstret i Familieafdelingen er, at der er sket færre anbringelser på institution og flere anbringelser i netværksanbringelse. Derudover er der sket færre hjemmebaserede foranstaltninger, men flere forebyggende indsatser, mens andelen af anbringelser i plejefamilier er stabil. Fordelingen af indsatser i Handicapafdelingen for børn og unge Som tidligere beskrevet i statistikken for 1. kvartal 2018, vil der fra 2. kvartal også indgå en oversigt over Handicapafdelingens arbejde med indsatserne i Fælles børn Fælles indsats (et øjebliksbillede udtrukket den ).

11 Side 11. Foranstaltningsmønsteret i Handicapafdelingen viser, at langt de fleste indsatser er hjemmebaserede foranstaltninger og forebyggende indsatser. Udover ovenstående opgørelser arbejdes der med en afrapportering af flere nøgletal bl.a. bygget op omkring Indsatstrappen. Dette vil komme i en separat sagsfremstilling. Lovgrundlag Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser

12 Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Hjørring Kommune Side 12. Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at orienteringen vedr. nøgletal for Børne- og Familieområdet for 2. kvartal 2018 tages til efterretning. Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget tog orienteringen til efterretning. Chelina Bagger (A) var fraværende.

13 Side P "Politik for tidlig indsats - børn og familier" Resumé Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget drøfter og tager stilling til proces for udarbejdelse af "Politik for tidlig indsats - børn og familier", som dækker hele Børne- og Familieområdet. Sagsfremstilling Som et led i arbejdet med at udmønte Børne-, Unge- og Familiepolitikken, er der ved at blive udarbejdet sektorpolitikker på henholdsvis skole-, dagtilbud- samt børne- og familieområdet. "Politik for tidlig indsats - børn og familier" dækker hele Børne- og Familieområdet. Politikken tager afsæt i Børne-, Unge- og Familiepolitikkens værdier og temaer. Styregruppen har planlagt en inddragende proces, som afvikles i løbet af efteråret 2018, og politikken forventes godkendt i starten af Der afholdes to temamøder i henholdsvis oktober og december. Processen foregår efter samme skabelon som arbejdet med Skolepolitikken og Dagtilbudspolitikken. Til temamøderne vil der blive inviteret følgende deltagere: Medlemmer fra Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget, medarbejdere og ledere fra Børne- og Familieområdet, repræsentanter fra forskellige samarbejdspartnere såsom TUBA, HomeStart, Røde Kors, Politiet, Handicaprådet, Jordemodercentret. Desuden vil en række forældre blive inviteret til at deltage, ligesom nogle af de unge også vil blive inviteret. Der igennem håber styregruppen på at få mange input til politikken. Tidsplan: 11. oktober 2018: Kick-off-møde: Udviklingen af målsætninger skydes i gang Medio oktober - medio december: Kvalificering af målsætningerne i MEDudvalgene

14 12. december: Opfølgningsmøde med samme deltagerkreds som til kickoff-mødet Medio januar: 1. behandling i Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Medio januar - medio februar 2019: Høringsperiode Ultimo februar 2019: 2. behandling i Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Hjørring Kommune Side 14. Styregruppen anbefaler på baggrund af ovenstående, at Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget godkender processen. Lovgrundlag Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Politikken vil bidrage til borgernes sundhed, eftersom et af temaerne vedrører sundhed. Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget godkender processen for udarbejdelse af Politik for tidlig indsats - børn og familier. Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningudvalget godkendte processen for udarbejdelse af Politik for tidlig indsats børn og familier. Chelina Bagger (A) var fraværende.

15 Side A Ændringer vedr. deltidspladser i dagtilbud Resumé Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget behandler forslag om at ændre timetallet for deltidspladser fra 25 til 30 timer om ugen i dagtilbud fra 1. januar 2019 som følge af lovændring i dagtilbudsloven. Sagsfremstilling Der blev i juni 2018 vedtaget lov om ændring af Dagtilbudsloven. En af ændringerne omhandler forældres ret til deltidsplads i forbindelse med afholdelse af orlov, og træder i kraft 1. januar Ændringen medfører, at forældre, der har orlov i henhold til barselsloven skal tilbydes deltidsplads på 30 timer om ugen, såfremt de ansøger om det. Tilbuddet skal gælde børn i husstanden i aldersgruppen 26 uger og indtil skolestart mod en reduceret egenbetaling. Lovændringen vedr. deltidspladser træder i kraft 1. januar Jævnfør lovændringen skal forældrene i forbindelse med ansøgningen om deltidsplads dokumentere, at de holder orlov i henhold til barselsloven i den periode, de ønsker en deltidsplads. Deltidspladsen kan kun opretholdes i den periode forældrene har orlov. Når forældrenes fravær afbrydes eller ophører, skal pladsen som udgangspunkt konverteres til en fuldtidsplads i det dagtilbud, hvor barnet er optaget. Byrådet skal fastsætte og offentliggøre retningslinjer for deltidspladser herunder frister og procedurer i forbindelse med ansøgning, forældrenes oplysningspligt ved afbrydelse af fravær mv. I Hjørring Kommune har alle forældre på nuværende tidspunkt allerede mulighed for deltidsplads i vuggestue og/eller børnehave. Der er dog ikke mulighed for deltidsplads i dagplejen. Deltidstilbuddet er på 25 timer om ugen fra kl Tilbuddet er uafhængigt af forældrenes tilknytning til arbejdsmarkedet og gælder således også forældre på orlov i henhold til barselsloven. Ansøgning om og opsigelse af deltidspladsen skal ske med en måneds varsel efter de samme regler, der er gældende ved ansøgning og opsigelse af dagtilbud i almindelighed. Muligheden for deltidsplads benyttes ultimo august af 1 barn i vuggestue og 7 børn i børnehave.

16 Side 16. Forvaltningen foreslår, at den nye lovgivning efterkommes ved at ændre den nuværende deltidspladsordning fra 25 til 30 timer om ugen fra kl og til også at omfatte dagplejen. Med dette forslag fritages forældrene for dokumentation vedr. orlov i forbindelse med ansøgning om friplads, da fripladserne kan søges af alle. Pladsanvisningen undgår den udvidede administration vedr. dokumentation og den ekstra vejledning og forklaring, der må forventes at følge af to forskellige deltidsordninger. Forvaltningen forventer ikke, at ændringen fra 25 til 30 timer vil medføre en væsentlig større brug af deltidspladser. Der skal dog være en opmærksomhed på, at hver deltidsplads, der tildeles i dagplejen, udløser en ekstra udgift svarende til forskellen i forældrebetalingen for henholdsvis en deltids- og en fuldtidsplads. Det gør sig ikke gældende i institutionerne, fordi der i tildelingsmodellen tages højde for deltidspladser. I skemaet herunder vises de konsekvenser, det vil have for deltidstaksterne, hvis timetallet øges fra 25 til 30 timer om ugen. Beregningerne for 2019 er foretaget ud fra, at 15 % af udgifterne til en dagtilbudsplads er basisbetaling, der dækker generelle forhold, som er uafhængige af tidsforbruget (forældremøder, administration, udarbejdelse af læreplan med videre) og at 85 % af udgifterne dækker udgifterne til de forbrugte timer og derfor er beregnet i forhold til timetal. TAKSTER 2019 Takst for Takst for deltidsplads fuldtidsplads 48 timer 25 timer Nuværende Takst for deltidsplads 30 timer Forslag Dagpleje Vuggestue Børnehave Lovgrundlag Dagtilbudsloven 27b

17 Økonomi Børne, Fritids- og Undervisningsudvalget kompenseres via lov og cirkulæreprogrammet i forbindelse med ændringerne i dagtilbudsloven årene derefter Kompensation mio. kr. 0,417 0,429 0,396 0,395 Hjørring Kommune Side 17. Det forventes, at den eventuelle merudgift kan finansieres indenfor rammerne af de tilførte midler. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at timetallet for deltidspladser i dagtilbud fra 1. januar 2019 ændres fra 25 til 30 timer om ugen og kan benyttes i tidsrummet fra kl , og at dagplejen omfattes af tilbuddet om deltidspladser at takstændringerne for deltidspladser indgår i budgetprocessen og behandles af Byrådet sammen med budgettet for 2019 Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget godkendte indstillingen. Chelina Bagger (A) var fraværende.

18 Side A Mødedatoer 2019 for Byråd og stående udvalg Resumé Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget drøfter og beslutter om mødekalenderen for egne møder kan godkendes. Sagsfremstilling Der er udarbejdet forslag til mødekalender 2019 for Byråd, Økonomiudvalg og stående udvalg. I henhold til den kommunale styrelseslov er det som udgangspunkt de enkelte udvalg, der fastlægger møderne. Medlemmerne af udvalget vil blive indkaldt til alle møder og aktiviteter gennem Microsoft Outlook. Økonomiudvalg og Byråd har godkendt mødekalenderen for egne udvalg. Det bemærkes, at der endnu ikke er reserveret datoer til byråds-/budgetseminar. Lovgrundlag Lov om kommunernes styrelse 8 og 20. Økonomi Der ydes vederlag i henhold til vederlagsbekendtgørelsen. Vederlagene er uafhængige af antal møder og mødernes varighed. Derimod vil udgifterne til tabt arbejdsfortjeneste kunne variere noget, alt efter hvornår på dagen møderne afholdes. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser

19 Bilag 1. Udkast til mødekalender. Hjørring Kommune Side 19. Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at mødeplanen for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget godkendes. Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget godkendte mødeplanen. Chelina Bagger (A) var fraværende

20 Side G Orientering fra formanden Intet. Chelina Bagger (A) var fraværende G Orientering fra medlemmerne Svenning Christensen (V) orienterede fra byggeudvalget Hirtshalsvej 17. Chelina Bagger (A) var fraværende G Forvaltningen orienterer Forvaltningen orienterede om status for Musisk Skole. Forvaltningen orienterede om konkret sag i Familieafdelingen. Forvaltningen orienterede om sag i Dagtilbudsområdet. Chelina Bagger (A) var fraværende.

21 Side 21. Underskrifter Mai-Britt Beith Sven Bertelsen Tim Jensen Ole Ørnbøl Chelina Bagger Mehrsad Sadjadi Bjarne Mølgaard Svenning Christensen Mette Jensen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:40 Mødested: Fraværende: Rådhuset,

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2018-2021 Hjørring Kommune Side 1. Borgmesterkontoret Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:45 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Dana Cup Academi, Børge

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested:

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

NOTAT: Deltidspladser til børn af forældre på barsels- eller forældreorlov

NOTAT: Deltidspladser til børn af forældre på barsels- eller forældreorlov Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 309331 Brevid. 2915737 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Deltidspladser til børn af forældre på barsels- eller forældreorlov 20. august 2018 I

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:15 Mødested: Mødelokale 2 i Vandhuset,

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 19:00 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Aalborg Fraværende:

Læs mere

Hjørring Kommune. 2. Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og. Undervisningsudvalgets område

Hjørring Kommune. 2. Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og. Undervisningsudvalgets område Hjørring Kommune Sag nr. 85.02.02-A26-1-17 03-01-2018 Side 1. Bilag 3 Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalgets område 1. Overleveringsmateriale til det

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:45 Mødested:

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:20 Mødested: Kløvergården,

Læs mere

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 16:40 Mødested: Fraværende: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

Skolepolitik i Hjørring Kommune unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitik i Hjørring Kommune unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitik i Hjørring Kommune 2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Forord Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget har i foråret 2018 i en involverende samarbejdsproces mellem forældre, elever,

Læs mere

Dagtilbudspolitik i Hjørring Kommune 2019

Dagtilbudspolitik i Hjørring Kommune 2019 Dagtilbudspolitik i Hjørring Kommune 2019 Forord I Hjørring Kommune har vi i fællesskab udviklet en ny ambitiøs politik, der sætter en fælles retning for udviklingen af dagtilbudsområdet i de kommende

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Bemærkninger Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:15 Mødested: Familiehuset Kløvergården,

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

ÅRSBERETNING 2018 ... 2... 2... 2... 3... 4... 5... 5... 6... 7... 7... 8... 9... 10... 11... 12... 12... 13... 13 1 2 3 4 5 6 Integrationsrådet anser foreningslivet for at være en vigtig aktør i integrationsprocessen,

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:10 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 00.30.02-Ø00-9-16 3. Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget følger op på dialogmødet med skolebestyrelser

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

NOTAT: Kombinationstilbud til familier med skæve arbejdstider

NOTAT: Kombinationstilbud til familier med skæve arbejdstider Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 305600 Brevid. 2810528 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Kombinationstilbud til familier med skæve arbejdstider 27. august 2018 I dette notat

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale 469,

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Optagelse i dagtilbud

Optagelse i dagtilbud Optagelse i dagtilbud Indholdsfortegnelse 1. Generelle bestemmelser...2 1.1. Dagtilbud...2 1.2. Ét tilskud pr. barn...2 1.3. Pasningsgaranti...2 2. Venteliste...2 2.1. Opskrivning på venteliste...2 2.2.

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Børne-, Unge- og Familiepolitik Fælles ansvar - fælles indsats

Børne-, Unge- og Familiepolitik Fælles ansvar - fælles indsats Børne-, Unge- og Familiepolitik 2018 Fælles ansvar - fælles indsats INDLEDNING Et godt hverdagsliv er afgørende for alle børn, unge og familier i Hjørring Kommune uanset social og kulturel baggrund. En

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Status på økonomi og handleplan

Status på økonomi og handleplan Status på økonomi og handleplan Børn og familie August 2015 Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Udvikling i økonomien... 3 Udvikling i niveauet for anbringelser...

Læs mere

NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven

NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 306054 Brevid. 2822261 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven 17. maj 2018 I juni 2017 indgik regeringen

Læs mere

Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018

Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Kort om lovens to hovedelementer og gennemgang af de politiske beslutninger der skal træffes 1. Styrket kvalitet i dagtilbud 2. Øget fleksibilitet for forældre

Læs mere

Hjørring Kommunes Indsats- og Anbringelsespolitik

Hjørring Kommunes Indsats- og Anbringelsespolitik Hjørring Kommunes Indsats- og Anbringelsespolitik 2016-2018 Lovgivningsmæssig baggrund Januar 2006 trådte Anbringelsesreformen i kraft. Anbringelsesreformen havde fokus på at styrke det faglige grundlag

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Handicaprådet Handicapsekretariatet

Åben dagsorden Handicaprådet Handicapsekretariatet Åben dagsorden Handicaprådet Handicapsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, lokale 122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt.

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:50 Mødested: Børnehuset Hirtshals,

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:15 Mødested: Rådhuset,mødelokale

Læs mere

Budgetmateriale vedr. Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget:

Budgetmateriale vedr. Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget: Budgetmateriale vedr. Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget: Udvalg Budgettype Område Bemærkninger Budget 2020 Budget 2021 Budget 2022 Budget 2023 Resultat af trykprøvning af den demografiregulering,

Læs mere

Status på Herningmodellen Herunder Socialstyrelsens evaluering af omlægningen af praksis i Partnerskabsperioden

Status på Herningmodellen Herunder Socialstyrelsens evaluering af omlægningen af praksis i Partnerskabsperioden Status på Herningmodellen Herunder Socialstyrelsens evaluering af omlægningen af praksis i Partnerskabsperioden 2015-2017 Børne- og Familieudvalget 20. juni 2018 Publikationen Film om omlægning til en

Læs mere

Fælles Børn - Fælles Indsats

Fælles Børn - Fælles Indsats Fælles Børn - Fælles Indsats PIXIUDGAVE TIL FAGPROFESSIONELLE Faglig Strategi 2018-2022 Børne- og Familieområdet Opgaveløsningen i Fælles Børn - Fælles Indsats hører under Lov om Social Service. Derudover

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 25. oktober 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 14:00 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Gruppemøder: 25. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Børne-, Unge- og Familiepolitik Fælles Ansvar - Fælles indsats

Børne-, Unge- og Familiepolitik Fælles Ansvar - Fælles indsats Børne-, Unge- og Familiepolitik 2018 Fælles Ansvar - Fælles indsats INDLEDNING Et godt hverdagsliv er afgørende for alle børn, unge og familier i Hjørring Kommune uanset social og kulturel baggrund. En

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:15 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2018

Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2018 Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2018 Pladsanvisningen Børne- og Undervisningsforvaltningen Springvandspladsen 5, 9800 Hjørring Indhold Mål for dagtilbud 0-6-års

Læs mere

Indsats- og Anbringelsespolitik

Indsats- og Anbringelsespolitik Indsats- og Anbringelsespolitik Retning for arbejdet med udsatte børn og unge i Hjørring Kommune 2016-2018 INDLEDNING LOVGIVNINGSMÆSSIG BAGGRUND INDHOLD Indledning... 2 Lovgivningsmæssig baggrund... 3

Læs mere

lige MULIGHEDER En tidligere forebyggende og mere effektiv indsats PIXI

lige MULIGHEDER En tidligere forebyggende og mere effektiv indsats PIXI lige MULIGHEDER En tidligere forebyggende og mere effektiv indsats PIXI Hvidovre Kommune har, som en del af et partnerskabsprojekt med Socialstyrelsen, gennemført et lokalt udviklingsarbejde. Det lokale

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:10 Mødested: Mødelokale 222, Hjørring

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 18-06-2018 j./sagsnr. 28.00.00-A00-212-18 Notat udarbejdet af: Anette Nygaard Bang Bilag 1 Kombinationstilbuddet skal tilrettelægges ud fra den enkelte families dokumenterede

Læs mere

Oversigt over kommunale indsatser som konsekvens af den nye dagtilbudsreform ændringer i Dagtilbudsloven.

Oversigt over kommunale indsatser som konsekvens af den nye dagtilbudsreform ændringer i Dagtilbudsloven. Oversigt over kommunale indsatser som konsekvens af den nye dagtilbudsreform ændringer i Dagtilbudsloven. Denne oversigten gennemgår kort, hvilke typer af dagsordenssager, der i det kommende halve år vil

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2018

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2018 Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 1. Kvartal 2018 Formål med Ledelsestilsynet Ledelsestilsynet fungerer som løbende opfølgning på lovmedholdelighed, faglig kvalitet og god dokumentation og

Læs mere

Ny dagtilbudslov 2018

Ny dagtilbudslov 2018 Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Kort om lovens to hovedelementer og gennemgang af de politiske sager til orientering og beslutning 1. Styrket kvalitet i dagtilbud 2. Øget fleksibilitet

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

- Fælleselevrådet mener det giver rigtig god mening med et fokus på fællesskab, sundhed, forældresamarbejde, medborgerskab, læring og trivsel.

- Fælleselevrådet mener det giver rigtig god mening med et fokus på fællesskab, sundhed, forældresamarbejde, medborgerskab, læring og trivsel. Hjørring Kommune Notat Børne- og Undervisningsforvaltningen 12-03-2019 Side 1. 27.00.00-P22-1-17 Samlede kommentarer fra høring af Forebyggelses- og Indsatspolitikken Høringsparter: Part Fælles-elevrådet

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 3. Kvartal 24. oktober / Anja Franka Andersen, Kenneth Røn Christiansen, Trine Wittrup, Tina Rønstrup / sagsid: 18/10509 Formål med Ledelsestilsynet Ledelsestilsynet

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2017

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2017 Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 1. Kvartal 2017 Formål og indhold Formålet med at gennemføre ledelsestilsyn er, at: Sikre en lovmedholdelig og god kvalitet i sagsbehandlingen. Skabe grundlag

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:40 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

2. Værdigrundlaget og den professionelle indsats Det fælles værdigrundlag for arbejdet med børn og unge i Gladsaxe Kommune er:

2. Værdigrundlaget og den professionelle indsats Det fælles værdigrundlag for arbejdet med børn og unge i Gladsaxe Kommune er: Gladsaxe Kommune Familieafdelingen august 2006 Sammenhængende børnepolitik i Gladsaxe kommune 1. Indledning Gladsaxe Kommunes Sammenhængende børnepolitik 2007-2009 skal sikre sammenhæng i overgangene mellem

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 13:30 Mødested: Elektronisk møde Fraværende:

Læs mere

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Sagsnr. 28.00.00-P00-15-17 Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Dato: 30.5.2018 Styrelsesvedtægten Delegations- og kompetencefordelingsplan Indhold Styrelsesvedtægten for dagtilbud i Horsens Kommune

Læs mere

Referat fra mødet i Børne- og Skoleudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Børne- og Skoleudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Børne- og Skoleudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 19. september 2018 Mødested: Kirstinebjergskolen, afd. Indre Ringvej Mødetidspunkt: Kl. 8:00-12:00 Medlemmer:

Læs mere

Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018

Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018 Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018 Mødedato 14. december 2017 Mødetidspunkt 16:00 Konstituerende møde. Mødelokale F 6 Mødedeltagere Anne Sofie Uhrskov (V) Morten Skovgaard (V) Charlotte Drue (V)

Læs mere

Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune

Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune Ifølge dagtilbudsloven skal Greve Kommune fastsætte og offentliggøre retningslinjer for ansøgning om optagelse i et dagtilbud. Nedenstående optagelsesregler

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

Administrationsgrundlag dagtilbud April 2019

Administrationsgrundlag dagtilbud April 2019 Administrationsgrundlag dagtilbud April 2019 Indhold Indledning... 2 Normeringsprincipper... 2 Normering til deltidspladser... 2 Almindelige deltidspladser... 2 Deltidspladser i forbindelse med barsel

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 20:00 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ungesekretariatet,

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Følgende nøgletal er udvalgt for at vise udviklingen på udmøntningen af strategiplanen på strategiens målbare områder.

Følgende nøgletal er udvalgt for at vise udviklingen på udmøntningen af strategiplanen på strategiens målbare områder. Bilag 1 Nøgletal på strategiplanen for Familieområdet Strategiplanen for Familieområdet 2015-2018 blev vedtaget af Udvalget for Børn og Unge i maj 2015. Administrationen er blevet anmodet om en årlig status

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen 1 - Referat BFU -kopi-4.docx Hører til journalnummer: 00.22.04-A26-1-18 Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt:

Læs mere

Udvikling i antal anbringelser halvår SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune. Socialudvalget Orientering

Udvikling i antal anbringelser halvår SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune. Socialudvalget Orientering Til Til Kopi til Socialudvalget Orientering Side 1 af 7 Udvikling i antal anbringelser 2010-1. halvår 2015 Dette notat beskriver udviklingen på anbringelsesområdet i perioden 2010 til 2015. Særligt to

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30. Fra kl. 13-15 budgetseminar med deltagelse af område

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - januar...2 3. KF - Valg af formand...3

Læs mere

Kvartalsorientering 1. kvartal 2018 Sagstal og andre nøgletal i Børne- og Familierådgivningen

Kvartalsorientering 1. kvartal 2018 Sagstal og andre nøgletal i Børne- og Familierådgivningen Ringsted Kommune Kvartalsorientering. kvartal 208 Sagstal og andre nøgletal i Børne- og Familierådgivningen April 208 Indhold. Indledning...2 2. Sagstal og sagsfordeling.... Underretningsstatistik...6.

Læs mere

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html Side 1 af 9 Indkaldelse Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg Side 2 af 9 01.11.00-P20-6-17 8. Proces for realisering af indsatsen "Samspil mellem

Læs mere

Godkendelse af høringsudkast til ny sundhedspolitik og handleplaner der omsætter sundhedspolitikken

Godkendelse af høringsudkast til ny sundhedspolitik og handleplaner der omsætter sundhedspolitikken Punkt 5. Godkendelse af høringsudkast til ny sundhedspolitik og handleplaner der omsætter sundhedspolitikken 2018-089964 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget drøfter, udkast til ny sundhedspolitik

Læs mere

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Side 1. Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 2. Kvartal 2017

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 2. Kvartal 2017 Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 2. Kvartal 2017 Formål og indhold Formålet med at gennemføre ledelsestilsyn er, at: Sikre en lovmedholdelig og god kvalitet i sagsbehandlingen. Skabe grundlag

Læs mere

Referat Handicaprådet Handicapsekretariatet

Referat Handicaprådet Handicapsekretariatet Referat Handicaprådet Handicapsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, lokale 122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus -

Læs mere

Følgende sager behandles:

Følgende sager behandles: Referat - Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:15 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september 2018 forventes regnskabet

Læs mere