REGION SJÆLLAND REVISIONSBERETNING NR. 31 SIDE LØBENDE REVISION 2016 DELBERETNING FOR REGNSKABSÅRET 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REGION SJÆLLAND REVISIONSBERETNING NR. 31 SIDE LØBENDE REVISION 2016 DELBERETNING FOR REGNSKABSÅRET 2016"

Transkript

1 Tlf: BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr REGION SJÆLLAND REVISIONSBERETNING NR. 31 SIDE LØBENDE REVISION 2016 DELBERETNING FOR REGNSKABSÅRET 2016 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, en danskejet revisions- og rådgivningsvirksomhed, er medlem af BDO International Limited - et UK-baseret selskab med begrænset hæftelse - og en del af det internationale BDO netværk bestående af uafhængige medlemsfirmaer.

2 Tlf: BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr Indholdsfortegnelse Side 1 INDLEDNING REVISIONSBEMÆRKNINGER Generelt Revisionsbemærkninger vedrørende revisionen udført for Opfølgning på revisionsbemærkninger fra tidligere år Manglende retningslinjer og test for sikkerhedskopiering Manglende afstemninger Styring af debitorer REGNSKABSFØRING OG INTERNE KONTROLLER Beholdningseftersyn og gennemgang af udvalgte balanceposter Besøg i enheder Sjællands Universitetshospital Koncern IT Decentrale besøg på institutioner Kofoedsminde Platangården Psykiatrien, Slagelse Vest LØN OG PERSONALEOMRÅDET Vederlag m.v. til politikere Forretningsgange og sagsrevision PÅTEGNEDE OPGØRELSER BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, en danskejet revisions- og rådgivningsvirksomhed, er medlem af BDO International Limited - et UK-baseret selskab med begrænset hæftelse - og en del af det internationale BDO netværk bestående af uafhængige medlemsfirmaer.

3 Side 438 Til Regionsrådet i Region Sjælland 1 Indledning Vi har udført revision i årets løb vedrørende revision af Region Sjællands årsregnskab for I henhold til Lov om regioner og om nedlæggelse af amtskommunerne, Hovedstadens Udviklingsråd og Hovedstadens Sygehusfællesskab og revisionsregulativet for Region Sjælland afgives hermed beretning om revisionen udført frem til 31. januar Revisionen udføres ved stikprøver med det formål at vurdere og efterprøve, om interne forretningsgange og kontrolsystemer fungerer hensigtsmæssigt og betryggende. Endvidere vurderes og efterprøves det, om regionens dispositioner vedrørende regnskabsmæssige forhold m.v. er i overensstemmelse med Regionsrådets bevillinger og øvrige beslutninger, love og andre forskrifter samt indgåede aftaler og sædvanlig praksis. I forbindelse med revisionen vurderes, om udførelsen af Regionsrådets beslutninger samt den øvrige forvaltning af regionens anliggender er varetaget på en økonomisk hensigtsmæssig måde. Om revisionens tilrettelæggelse og udførelse samt ledelsens og revisors opgaver og ansvar henvises i øvrigt til vores beretning nr. 23 vedrørende revisionsaftale pr. 15. august 2014, som er gældende for og udløber med revisionen af regnskabsåret Revisionen i den anførte periode har omfattet de områder, der er omtalt i denne beretning. Vi gør opmærksom på, at revisionen for regnskabsåret 2016 først er afsluttet, når vi har revideret årsregnskabet og har afgivet revisionsberetning herom.

4 Side Revisionsbemærkninger 2.1 Generelt Revisionsbemærkninger, der skal behandles af Regionsrådet og fremsendes til tilsynsmyndigheden, er anført under afsnit 2.2 og 2.3. Vi har pligt til løbende at vurdere, om der skal skrives en revisionsbemærkning, hvis regnskabets poster ikke er i overensstemmelse med Regionsrådets beslutninger der er handlet i strid med gældende love og bestemmelser lovligheden af en post eller disposition anses for tvivlsom der ved gennemgang af de etablerede forretningsgange konstateres væsentlige mangler i kontrolmæssig henseende, idet revisionen samtidig kan fremsætte forslag til udbedring af konstaterede mangler foreskrevne forretningsgange i øvrigt ikke er fulgt 2.2 Revisionsbemærkninger vedrørende revisionen udført for 2016 Den for 2016 hidtil udførte revision har ikke givet anledning til revisionsbemærkninger. 2.3 Opfølgning på revisionsbemærkninger fra tidligere år Nedenfor er tidligere afgivne bemærkninger gengivet med den opfølgning, som administrationen og vi har foretaget Manglende retningslinjer og test for sikkerhedskopiering Vi bemærkede følgende ved den afsluttende revision for 2015: Det bemærkes, at retningslinjer for test og gendannelse samt kontroller forbundet med sikkerheds-kopiering af det centrale økonomistyringssystem, ikke er beskrevet og ikke er gennemført/testet. Vi henstiller, at der foretages beskrivelse og gennemførsel, idet vi finder, at regionens beskrivelser af sikkerhedskopiering af det centrale økonomistyringssystem er mangelfulde i forhold til Bekendtgørelse om regionernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. Konsekvensen kan være manglende mulighed reetablering ved fejl i økonomisystemet, med deraf følgende risiko for tab af regnskabsdata. Administrationens opfølgning (jf. referat af regionsrådsmøde 23. august 2016) Administrationen har udarbejdet retningslinjer for sikkerhedskopiering, som sikrer, at ovenstående beskrives. Der er igangsat en proces for afklaring af de tekniske muligheder i vores nuværende set-up, herunder en risikovurdering for tab af data. Administrationen skal, for at teste om det er muligt at indlæse back-up, etablere et alternativt driftsmiljø. Administrationen vil senest i august 2016 have afklaret forholdet.

5 Side 440 Vores opfølgning ved løbende revision for 2016 Vi har fået oplyst, at første test er gennemført pr. 1. december Vi har i februar 2017 foretaget en gennemgang af materialet fra testen og vurderer, at regionen nu er i stand til at gendanne data fra økonomistyringssystemet Oracle ebs (NASA). Vi vurderer endvidere, at regionens beskrivelser af sikkerhedskopiering, og kontroller forbundet hermed, samlet set er tilfredsstillende og i overensstemmelse med Bekendtgørelse om regionernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. Vi vil ved den afsluttende revision for 2016 foretage opfølgning på den løbende forretningsgang omkring backup med henblik på at vurdere effektiviteten heraf, og dermed om bemærkningen kan endeligt lukkes Manglende afstemninger Det blev som opfølgning på tidligere bemærkning i forbindelse med den afsluttende revision for 2015 konstateret, at der er udført afstemning af næsten alle konti. Der udestod således kun afstemning af enkelte konti. Der var dog blandt disse nogle konti med væsentlige saldi, herunder en bankkonto og en konto for kreditorer. Det blev således konstateret, at en af regionens bankkonti i Jyske Bank, som primært anvendes til leverandørbetalinger, ikke var afstemt. Kontoen udviste en bogført saldo pr. 31. december 2015 på 170,7 mio. kr. Saldoen i banken udgjorde 173,1 mio. kr. Regionens Leverandør Clearingskonto, med en saldo på 50,7 mio. kr., var pr. 31. december 2015 ikke afstemt. Regionens hovedkonto i Jyske Bank har været afstemt, men med uforholdsmæssigt mange poster, der har indgået i afstemningen som åbentstående. Det blev bemærket, at der netto var ikke udlignede poster for et beløb på ca. 2,9 mia. kr. Det kunne derfor ikke udelukkes, at der i forbindelse med endelig afklaring vil opstå korrektioner, der burde have været med i regnskabet for Dette blev dog vurderet ikke at have væsentlig betydning for regnskabet. Administrationens opfølgning (jf. referat af Regionsrådsmøde 23. august 2016) For at sikre afstemning af de sidste konti følger Administrationen arbejdet med udligning af poster tæt. De åbenstående poster for regnskabsårene 2013 til 2015 på regionens hovedbankkonto vil blive udlignet inden udgangen af august Der er tekniske vanskeligheder ved komplet afstemning af en af de omtalte konti, og derfor vil der fremadrettet ske skriftlig ugentlig afrapportering for at sikre løbende fremdrift. Vores opfølgning ved løbende revision for 2016 I forbindelse med eftersyn, foretaget med skæring pr. 30. september 2016, er der blandt de udvalgte konti, hvor der er anmodet om afstemninger, ikke modtaget afstemning af følgende konti, som vurderes væsentlige: Bankkonto Jyske Bank: Leverandørbetalinger, bogført saldo 67,3 mio. kr. Leverandør clearingskonto, bogført saldo 49,7 mio. kr. Leverandør samlekonto, bogført saldo -400,7 mio. kr.

6 Side 441 Der er i februar 2017 modtaget afstemninger af kontiene pr. 31. december Afstemningerne er gennemgået og har givet anledning til følgende kommentarer: Bankkontoen i Jyske Bank udviser pr. 31. december 2016 en saldo på 109,4 mio. kr., jf. bankens notering, mens den korrigerede bogføring udviser en saldo på 103,1 mio. kr. Der er således en uafklaret saldo på 6,3 mio. kr. Leverandør clearingskontoen er pr. 31. december 2016 udlignet på nær 0,2 mio. kr. Leverandør samlekontoen udviser pr. 31. december 2016 en saldo på 1.275,3 mio. kr., mens specifikationen opgøres til 0,4 mio. kr. mindre. Det skal anbefales, at der sikres løbende afstemning af alle konti. Der bør snarest sikres afklaring af de uafklarede saldi. På regionens hovedkonto i Jyske Bank, blev det i forbindelse med årsregnskabsrevisionen for 2015 konstateret, at der var poster, som manglede udligning. I den modtagne afstemning pr. 30. september 2016 er dette nedbragt til 742 åbenstående poster. Der er efterfølgende modtaget afstemninger, hvoraf der af seneste modtagne afstemning pr. ultimo 2016 alene fremgår ganske få åbentstående poster. Der kan konstateres, at der i forbindelse med oprydningen på kontoen er korrigeret nogle beløb, som det ikke blev anset for muligt at afklare. Ledelsen har oplyst, at der i forbindelse med oprydningen er sket en opskrivning af den bogførte beholdning med 172 t.kr. Vi vil ved den afsluttende revision vurdere effektiviteten i forretningsgangen til at sikre løbende afstemninger og afklaringen af resterende saldi. Baseret på det udførte arbejde, er det vores vurdering, at bemærkningen herefter kan anses for afsluttet Styring af debitorer Det blev ved revisionen i 2014 bemærket, at regionens administration af debitorer var mangelfuld og derfor ikke kunne danne grundlag for opstart af en rykkerprocedure. Det blev ved den afsluttende revision for 2015 konstateret, at der var påbegyndt gennemgang af debitorer, og udsendt betalingspåmindelser på baggrund af saldoliste med skæring ultimo januar Der var ved revisionens afslutning med udgangen af maj 2016 en igangværende opfølgning på de udsendte betalingspåmindelser, som dog ikke var afsluttet. Det blev oplyst, at der arbejdedes på at iværksætte en løbende rykkerprocedure, og at 2. betalingspåmindelse/rykker forventedes udsendt indenfor kort tid. Administrationens opfølgning (jf. referat af Regionsrådsmøde 23. august 2016). Administrationen har på baggrund af saldolister pr. 31. maj 2016 igangsat udsendelse af dels 2. betalingspåmindelse for de oprindelige debitorer samt 1. betalingspåmindelse for nye debitorer. Administrationen arbejder på en automatisk løsning omkring udsendelse af betalingspåmindelser. Frem til implementeringen af denne løsning vil der løbende blive foretaget udsendelse af manuelle betalingspåmindelser.

7 Side 442 Vores opfølgning ved løbende revision for 2016 Det er oplyst, at regionen nu har udsendt 2. betalingspåmindelse med skæring pr. 31. maj Påmindelserne er udarbejdet manuelt. De manuelle rykkerskrivelser er dog også oprettet i bogføringssystemet, således at der i systemet bliver opbygget en historik. Det er oplyst, at det forventes, at der kan sendes påmindelserne via bogføringssystemet inden for de næste par måneder, dette dog i papirform, da systemet fortsat ikke kan udsende til e- Boks. I forbindelse med 1. og 2. rykkerskrivelse er der foretaget en del afskrivninger. Det fremgår af debitor-modulet, at der pr. 30. september 2016 er afskrevet 1,1 mio. kr. Det er vores opfattelse, at der er sket væsentlige fremskridt i debitorstyringen. Det vurderes dog ikke tilfredsstillende, at der ikke på månedlig basis kan udsendes rykkerskrivelser. Der bør stadig arbejdes på systemmæssige udsendelser. Det er vores vurdering, at de gennemførte forbedringer af debitorstyringen m.v. er så væsentlige, at revisionsbemærkningen kan anses for lukket. De rutiner og forretningsgange, der fortsat arbejdes på at forbedre, vil vi følge op på som led i den afsluttende revision af årsregnskabet for 2016.

8 Side Regnskabsføring og interne kontroller 3.1 Beholdningseftersyn og gennemgang af udvalgte balanceposter Vi har foretaget uanmeldt beholdningseftersyn med skæringsdato pr. 30. september 2016, som har omfattet stikprøvevis kontrol af tilstedeværelsen af regionens likvide aktiver. Endvidere har vi vurderet de generelle forretningsgange for afstemning af balancekonti, samt udvalgt afstemninger for specifikke konti til gennemgang. Resultat af revisionsbesøget De modtagne afstemninger er generelt af god kvalitet. Der har dog været enkelte konti, som ikke er afstemt, ligesom det er konstateret, at enkelte konti har været mangelfuldt afstemt, og at der i nogle tilfælde er poster af ældre dato, som ikke har været udkonterede. Konklusion Regionens forretningsgang for administration og afstemning af balancekonti anses generelt for hensigtsmæssig. Det skal dog anføres, at den manglende afstemning af leverandør mellemværender og bankkonto tilknyttet dette ikke kan anses for tilfredsstillende. Der henvises til afsnit 2.3. Det er endvidere overfor administrationen påpeget, at der udestår afstemning af konti, som kan henføres til Roskilde Hjemmet, samt at der på konkrete konti henstår poster, som efter deres datering burde være udkonteret. 3.2 Besøg i enheder Vi har foretaget besøg hos 2 af regionens enheder: Sjællands Universitetshospital Koncern IT Ved besøgene har vi foretaget en gennemgang af: Beskrivelse af ledelsestilsynet og vurderet det faktisk gennemførte tilsyn Procedure for budgetopfølgning og seneste gennemførte budgetopfølgning Forretningsgang for bilagsbehandling og kontrol Forretningsgang for styring af anlægskartotek Decentral lønadministration Projektstyring og tilsyn DRG indberetning (Diagnose Relateret Gruppering), herunder tilsyn og kontrol Vi har ved besøg hos Koncern Økonomi efterprøvet bilagsbehandlingen for enhederne.

9 Side Sjællands Universitetshospital Ledelsestilsynsbeskrivelse I det udarbejdede notat fremsendt til Sjællands Universitetshospital, i september 2016 med vurdering af ledelsestilsynsbeskrivelsen, blev der fremsat en række kommentarer med anbefalinger/forslag til ændringer. Det kunne ved besøget konstateres, at der ikke var taget stilling til disse forslag. Med baggrund i sammenholdelse af dokumentationen for de gennemførte kontroller og det beskrevne i konceptet for ledelsestilsyn, er det efter vores opfattelse vanskeligt at vurdere gennemsigtigheden i de kontroller, der er fastlagt og beskrevet i risiko- og kontrolmatrixen over til de faktiske kontroller, der rent faktisk er gennemført. Det skal med baggrund heri anbefales, at det månedlige ledelsestilsyn i afdelingerne udføres/dokumenteres, så det i højere grad er muligt at sikre, at der rent faktisk også foretages de kontroller, som er beskrevet i kontrolmatrixen. Budgetopfølgning Hospitalets retningslinjer vedr. budgetopfølgning er gennemgået. Endvidere er senest gennemførte økonomi- og aktivitetsopfølgning (budgetopfølgning) gennemgået. Budgetopfølgningsproceduren vurderes at være hensigtsmæssig. Bilagsbehandling Vi har foretaget gennemgang af udvalgte bilag. Ved gennemgangen har vi kontrolleret, at udgifterne er betalt rettidigt, korrekt bogført og periodiseret. Gennemgangen har ikke givet anledning til kommentarer. Anlægskartotek Forretningsgangen for anlægsregistrering vurderes ikke fuldt at opfylde behovet for entydig registrering og sikring af tilstedeværelsen af de registrerede aktiver. Det bør sikres, at alle aktiver registreres entydigt, samt at der er oplysninger om aktivets placering. Det skal henstilles, at der for alle aktiver tages stilling til en kontrol af tilstedeværelse. Dette kan evt. ske ved, at de enkelte afdelinger periodisk anmodes om, at kvittere for aktivernes tilstedeværelse. Lønadministration Lønninger føres generelt centralt i Koncern HR. I de enkelte afdelinger sker der registrering af vagter, ferie og øvrigt fravær i systemet Vagtplan. Vi har foretaget gennemgang af det tilrettelagte tilsyn med indberetningen for Sjællands Universitetshospital. Med baggrund i en overordnet vurdering af ovenstående procedurer, herunder under iagttagelse af, at der ligeledes udføres et månedligt ledelsestilsyn på lønbrug/normering, er det vores overordnede vurdering, at der synes iværksat hensigtsmæssige procedurer for administrationen af decentral løn.

10 Side 445 Projektstyring Med baggrund i den overordnede vurdering af de etablerede forretningsgange for projektstyring af forskningsmidler er det vores opfattelse, at der i det væsentligste er tilrettelagt hensigtsmæssige procedurer for styringen heraf. Der synes dog at mangle en tydeliggørelse af, hvorvidt det i fornøden grad sikres, at projekter lukkes ned, når de er afsluttede. Således indgår dette ikke implicit i det månedlige ledelsestilsyn. Det skal henstilles, at der for projekter for andre sikres opkrævning af overhead. Indberetningen til grundlag for DRG-takst afregning Med baggrund i hospitalets forretningsgange/procedurer for patientregistrering er det vores overordnede vurdering, at der er tilrettelagt hensigtsmæssige forretningsgange. Det skal dog anbefales, at behovet for journalaudit vurderes i sikringen af, at der er sket korrekt kodning Koncern IT Ledelsestilsynsbeskrivelse Det vurderes, at ledelsestilsynet er gennemført som forventet, dog bør der tages stilling til enkelte ikke gennemførte kontroller, hvoraf nogle selvfølgeligt er års-kontroller. De anførte kommentarer og de oplysninger, som vi har fået ved interview, har efter vores opfattelse bekræftet en god forståelse for formålet med tilsynet. Budgetopfølgning Vi har gennemgået retningslinjer for budgetopfølgning, samt vurderet den gennemførte budgetopfølgning. Overordnet set vurderes budgetopfølgningsproceduren at være hensigtsmæssig og dokumenteret. Bilagsbehandling Generelt er der sket korrekt regnskabsmæssig behandling af bilagene. Der ses dog i nogle bilag for kurser/rejseudgifter mangler i dokumentation for formål med rejsen/kurset og deltagerkreds. Anlægskartotek Forretningsgangen for registrering af anlægsaktiver vurderes generelt for hensigtsmæssig. Det er dog anbefalet, at der etableres en procedure, der sikrer, at der sker afgangsføring af pc er (samt øvrige aktiver der ikke er i brug) fra anlægskartoteket.

11 Side 446 Lønadministration Med baggrund i gennemgang af procedurer for administration af ferie og særydelser, herunder det beskrevne i relation til ferier i det udarbejdede ledelsestilsynskoncept, er det vores vurdering, at der er iværksat hensigtsmæssige procedurer for administrationen af disse, herunder i fornødent omfang etableret et ledelsestilsyn, der reducerer risikoen for omgåelse af gældende regler. Projektstyring Med baggrund i interviewet med It-projektchef samt overordnet vurdering og gennemgang af porteføljerapporten er det vores vurdering, at der er etableret procedurer, der sikrer, at tidsfrister, økonomi m.v. kan styres i fornødent omfang. 3.3 Decentrale besøg på institutioner Vi har ved vores revision gennemført besøg ved decentrale enheder. Besøget har omfattet stikprøvevise kontroller af enhedens forretningsgange og håndtering af udvalgte områder, ligesom vi har vurderet implementeringen af regionens kasse- og regnskabsregulativ. Ved besøgene har vi blandt andet foretaget følgende undersøgelser: Behandlingen og afstemningen af likvide beholdninger, kasseapparater m.v. Bilagsbehandling og decentral bogføring Behandling af beboer-/patientmidler Vi har foretaget uanmeldte besøg ved følgende enheder: Kofoedsminde Platangården Psykiatrien, Slagelse Vest Kofoedsminde Den 30. august 2016 foretog vi uanmeldt besøg på Kofoedsminde. Kofoedsminde har en kontaktkasse på kontoret. Herudover har de enkelte afdelinger kostkasser. De gennemgåede beholdninger er optalt og fundet til stede i overensstemmelse med bogføringen. Budgetopfølgning Med udgangspunkt i budgetopfølgningen for juni 2016 er der foretaget gennemgang af forretningsgangen for budgetopfølgning. Overordnet set vurderes budgetopfølgningsproceduren at være hensigtsmæssig.

12 Side 447 Bilagsgennemgang / ledelsestilsyn Vi har foretaget gennemgang af udvalgte bilag samt undersøgt, om der foretages ledelsestilsyn. Det er oplyst, at der foretages bilagskontrol, men at dette ledelsestilsyn ikke foreligger dokumenteret således, at det er muligt at efterprøve, hvad der er kontrolleret, samt hvilke bilag der er kontrolleret. Bilagsgennemgangen har ikke givet anledning til kommentarer. Det forventes, at der i forbindelse med indførsel af nyt ledelsestilsyn fra 3. kvartal 2016 vil ske fornøden dokumentation Platangården Vi har d. 31. august 2016 foretaget uanmeldt besøg på Platangården, hvor vi har foretaget optællingen af hovedkassen. Hovedkassen blev optalt. Hver afdeling har en kasse. Vi har foretaget optælling af Nord/Midt huset. Beholdningen er fundet til stede i overensstemmelse med bogføringen. Bilagsbehandling Vi har foretaget stikprøvevis gennemgang af bilag, bogført i perioden 1. august september Vi har kontrolleret, at udgifterne, der vedrører institutionen, er bogført korrekt og rettidigt betalt. Gennemgangen har ikke givet anledning til kommentarer Psykiatrien, Slagelse Vest Vi har den 1. september 2016 foretaget uanmeldt besøg hos Psykiatrien, Slagelse Vest. Det er oplyst af afdelingsledelsen, at de ikke har nogen kontant beholdning. Beboermidler Vi har foretaget gennemgang af forretningsgang omkring administration af beboermidler, som vurderes hensigtsmæssig. En stikprøvevis optælling af patientkasser, hvor vi har udtaget 3, har vist, at beholdningen stemmer overens med regnskabet for den enkelte patient. Bilagsbehandling Vi har foretaget stikprøvevis gennemgang af bilag bogført i august måned. Vi har vurderet for relevans, korrekt bogføring, godkendelseshistorik samt overholdelse af betalingsfristen. Gennemgangen har ikke givet anledning til kommentarer.

13 Side 448 Lønninger Vi har foretaget stikprøvevis revision af lønudbetalinger, hvor vi har udtaget 3 medarbejdere og påset, at lønnen udbetales i overensstemmelse med indgåede aftaler og gældende overenskomst på området. Desuden har vi foretaget stikprøvevis gennemgang af udbetalinger via vagtplanen. Gennemgangen har ikke givet anledning til bemærkninger

14 Side Løn og personaleområdet 4.1 Vederlag m.v. til politikere Vi har foretaget en stikprøvevis gennemgang af udbetalte vederlag, diæter og godtgørelser til regionsrådsmedlemmerne, for perioden 1. januar september Konklusion Gennemgangen af udbetalt vederlag m.v. har vist, at udbetalingerne er foretaget i henhold til gældende regler og regionens bestemmelser i øvrigt. 4.2 Forretningsgange og sagsrevision Vi har foretaget stikprøvevis lønrevision. Lønrevisionen har til formål at efterprøve, om procedurerne omkring indberetning og udbetaling af løn fungerer betryggende. Vores lønrevision tager afsæt i en vurdering af de arbejdsgange og interne kontroller, som har væsentlig betydning for løndannelsen både centralt og decentralt. På baggrund af denne vurdering har vi udvalgt lønsager til test af forretningsgangene. I lønsagerne har vi bl.a. påset, at der foreligger underskrevet ansættelsesbrev at lønindplaceringen, jf. ansættelsesbrevet, er i overensstemmelse med gældende overenskomst at der er overensstemmelse mellem ansættelsesbrevet og den udbetalte løn at der for udbetaling af særydelser foreligger dokumentation for den udbetalte ydelse at udbetalte særydelser er udbetalt med korrekt beløbssats Konklusion Det er vores opfattelse, at regionens etablerede forretningsgange vedrørende lønadministrationen er betryggende og fungerer hensigtsmæssigt. Vi har ikke fundet væsentlige fejl eller mangler i de gennemgåede stikprøver. Vi har dog givet en anbefaling omkring omfanget af det gennemførte ledelsestilsyn. Det er således anbefalet, at udvide det stikprøvevise ledelsestilsyn med sagskvaliteten til udover kontrol i forbindelse med nyansættelser også at omfatte eksisterende sager.

15 Side Påtegnede opgørelser Vi har løbende igennem 2016 påtegnet projektregnskaber og opgørelser, herunder kvartalsopgørelser vedrørende kvalitetsfonde. Kvartalsopgørelserne behandles særskilt af Regionsrådet. Vi vil i den afsluttende beretning for 2016 som vanligt redegøre særskilt for påtegnede opgørelser og øvrige opgaver. Roskilde, den 24. februar 2017 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Per Lund Partner, statsautoriseret revisor

ALBERTSLUND KOMMUNE Revisionsberetning nr. 23 LØBENDE REVISION

ALBERTSLUND KOMMUNE Revisionsberetning nr. 23 LØBENDE REVISION Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 ALBERTSLUND KOMMUNE Revisionsberetning nr. 23 LØBENDE REVISION

Læs mere

REGION SJÆLLAND Revisionsberetning nr. 3 LØBENDE REVISION Side Delberetning for regnskabsåret 2017

REGION SJÆLLAND Revisionsberetning nr. 3 LØBENDE REVISION Side Delberetning for regnskabsåret 2017 Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 REGION SJÆLLAND Revisionsberetning nr. 3 LØBENDE REVISION Side

Læs mere

FAXE KOMMUNE Revisionsberetning nr. 4 LØBENDE REVISION Side 61 66

FAXE KOMMUNE Revisionsberetning nr. 4 LØBENDE REVISION Side 61 66 Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 FAXE KOMMUNE Revisionsberetning nr. 4 LØBENDE REVISION Side 61

Læs mere

VIBORG KOMMUNE. Beretning nr. 6. (side ) Løbende revision vedrørende 2008 udført indtil ultimo oktober 2008

VIBORG KOMMUNE. Beretning nr. 6. (side ) Løbende revision vedrørende 2008 udført indtil ultimo oktober 2008 Provstegade 10, 2. 8900 Randers C Tlf.: 8642 7777, Fax: 8641 0076 E-mail: randers@kr.dk Beretning nr. 6 (side 100-109) Delberetning vedrørende regnskabsår 2008 BDO Kommunernes Revision Vi er Danmarks største

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE REVISIONSBERETNING NR 13 SIDE LØBENDE REVISION 2015

HVIDOVRE KOMMUNE REVISIONSBERETNING NR 13 SIDE LØBENDE REVISION 2015 Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab HVIDOVRE KOMMUNE REVISIONSBERETNING NR 13 SIDE 288-294 LØBENDE REVISION 2015 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab,

Læs mere

Tlf: 46 37 30 33 CVR-nr. 29 79 40 30 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk

Tlf: 46 37 30 33 CVR-nr. 29 79 40 30 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Ringstedvej 18, st. th. DK-4000 Roskilde RUDERSDAL KOMMUNE Beretning nr. 13 (side 291-302) Delberetning for regnskabsår 2012 BDO Kommunernes Revision,,

Læs mere

Tlf: 46 37 30 33 CVR-nr. 29 79 40 30 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk

Tlf: 46 37 30 33 CVR-nr. 29 79 40 30 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde STEVNS KOMMUNE Beretning nr. 15 (side 436-444) Delberetning for regnskabsåret 2014 BDO Kommunernes Revision,, en

Læs mere

STEVNS KOMMUNE REVISIONSBERETNING NR. 19 SIDE DELBERETNING FOR REGNSKABSÅRET 2016

STEVNS KOMMUNE REVISIONSBERETNING NR. 19 SIDE DELBERETNING FOR REGNSKABSÅRET 2016 Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 STEVNS KOMMUNE REVISIONSBERETNING NR. 19 SIDE 537-544 DELBERETNING

Læs mere

Løbende revision på de sociale områder med statsrefusion

Løbende revision på de sociale områder med statsrefusion Tlf: 33 12 65 45 randers@bdo.dk www.bdo.dk BDO Kommunernes Revision Thors Bakke 3, 2. DK-8900 Randers SYDDJURS KOMMUNE Beretning nr. 20 (side 445 452) Delberetning for regnskabsår 2014 BDO Kommunernes

Læs mere

BilagØU_110321_pkt.06_01 HVIDOVRE KOMMUNE. Beretning nr. 2. (side 11-23) Delberetning for regnskabsår 2010

BilagØU_110321_pkt.06_01 HVIDOVRE KOMMUNE. Beretning nr. 2. (side 11-23) Delberetning for regnskabsår 2010 HVIDOVRE KOMMUNE Beretning nr. 2 (side 11-23) Delberetning for regnskabsår 2010 Indholdsfortegnelse Side 1 INDLEDNING... 11 2 REGNSKABSFØRING OG INTERNE KONTROLLER... 12 2.1 Regulativ for økonomistyring...

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE Revisionsberetning nr. 31 LØBENDE REVISION

RINGSTED KOMMUNE Revisionsberetning nr. 31 LØBENDE REVISION Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 RINGSTED KOMMUNE Revisionsberetning nr. 31 LØBENDE REVISION Side

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNE Revisionsberetning nr. 28 LØBENDE REVISION

HOLBÆK KOMMUNE Revisionsberetning nr. 28 LØBENDE REVISION Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 HOLBÆK KOMMUNE Revisionsberetning nr. 28 LØBENDE REVISION Side

Læs mere

Tlf: 33 12 65 45 CVR-nr. 29 79 40 30 aalborg@bdo.dk www.bdo.dk. Løbende revision 2012 udført til og med 2. maj 2013

Tlf: 33 12 65 45 CVR-nr. 29 79 40 30 aalborg@bdo.dk www.bdo.dk. Løbende revision 2012 udført til og med 2. maj 2013 Tlf: 33 12 65 45 aalborg@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Visionsvej 51 DK-9000 Aalborg REBILD KOMMUNE Beretning nr. 2 (side 11-20) udført til og med 2. maj 2013 BDO Kommunernes Revision,, en danskejet

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE

FREDERIKSHAVN KOMMUNE Tlf: 33 12 65 45 aalborg@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Visionsvej 51 DK-9000 Aalborg FREDERIKSHAVN KOMMUNE Beretning nr. 3 (side 55-64) Delberetning for regnskabsåret 2013 BDO Kommunernes Revision,,

Læs mere

Tlf: CVR-nr

Tlf: CVR-nr Tlf: 46 37 30 33 roskilde@kr.dk BDO Kommunernes Revision Ringstedvej 18, st. th. DK-4000 Roskilde RUDERSDAL KOMMUNE Beretning nr. 9 (side 183-192) Den løbende revision for regnskabsåret 2010 Delberetning

Læs mere

FAABORG - MIDTFYN KOMMUNE

FAABORG - MIDTFYN KOMMUNE Tlf: 33 12 65 45 CVR-nr. 22 22 26 70 odense@bdo.dk BDO Statsautoriseret Fælledvej 1 DK-5000 Odense FAABORG - MIDTFYN KOMMUNE Beretning nr. 20 (side 525-532) Delberetning for regnskabsåret 2016 BDO Statsautoriseret,

Læs mere

Tlf: CVR-nr

Tlf: CVR-nr Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde RUDERSDAL KOMMUNE Beretning nr. 18 (side 402-413) Løbende beretning Regnskabsåret 2014 BDO Kommunernes Revision,,

Læs mere

REGION HOVEDSTADEN REVISIONSBERETNING NR. 12 SIDE LØBENDE REVISION 2016 DELBERETNING FOR REGNSKABSÅRET 2016

REGION HOVEDSTADEN REVISIONSBERETNING NR. 12 SIDE LØBENDE REVISION 2016 DELBERETNING FOR REGNSKABSÅRET 2016 Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 REGION HOVEDSTADEN REVISIONSBERETNING NR. 12 SIDE 526-535 LØBENDE

Læs mere

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Dato: 12. september 2011 Brevid: 1477655 Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Indledning Regionen har modtaget den afsluttende revisionsberetning for 2010

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE

FREDERIKSSUND KOMMUNE Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde FREDERIKSSUND KOMMUNE Beretning nr. 6 (side 139-150) Delberetning for regnskabsår 2013 BDO Kommunernes Revision,,

Læs mere

ASSENS KOMMUNE. Beretning nr. 21 (Side ) Løbende revision indtil januar 2017 Delberetning for regnskabsåret 2016

ASSENS KOMMUNE. Beretning nr. 21 (Side ) Løbende revision indtil januar 2017 Delberetning for regnskabsåret 2016 Tlf: 33 12 65 45 odense@bdo.dk Revisionsaktieselskab Fælledvej 1 DK-5000 Odense C ASSENS KOMMUNE Beretning nr. 21 (Side 562-571) Løbende revision indtil januar 2017 Delberetning for regnskabsåret 2016,

Læs mere

Tlf: 46 37 30 33 CVR-nr. 29 79 40 30 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk

Tlf: 46 37 30 33 CVR-nr. 29 79 40 30 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk Ringstedvej 18, st. th. DK-4000 Roskilde HVIDOVRE KOMMUNE Beretning nr. 4 (side 65-77) Delberetning vedrørende regnskabsår 2011,, en danskejet revisions- og rådgivningsvirksomhed,

Læs mere

HEDENSTED KOMMUNE Revisionsberetning nr. 22 LØBENDE REVISION Side Delberetning for regnskabsåret 2018

HEDENSTED KOMMUNE Revisionsberetning nr. 22 LØBENDE REVISION Side Delberetning for regnskabsåret 2018 Tlf: 33 12 65 45 Kolding-off@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Kolding Åpark BA, 7. sal DK-6000 Kolding CVR-nr. 20 22 26 70 HEDENSTED KOMMUNE Revisionsberetning nr. 22 LØBENDE

Læs mere

RØDOVRE KOMMUNE Revisionsberetning nr. 2 LØBENDE REVISION Side Delberetning for regnskabsåret 2017

RØDOVRE KOMMUNE Revisionsberetning nr. 2 LØBENDE REVISION Side Delberetning for regnskabsåret 2017 Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 RØDOVRE KOMMUNE Revisionsberetning nr. 2 LØBENDE REVISION Side

Læs mere

ØKONOMIAFDELINGEN SOLRØD KOMMUNE. Revisionsregulativ. Godkendt den

ØKONOMIAFDELINGEN SOLRØD KOMMUNE. Revisionsregulativ. Godkendt den SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN Revisionsregulativ Godkendt den Indholdsfortegnelse Generelt... 2 Den sagkyndige revision... 2 Revisionens virksomhed... 2 Revisionens formål... 2 Revisionens område...

Læs mere

KØGE KOMMUNE REVISIONSBERETNING NR. 21 SIDE LØBENDE REVISION 2016 DELBERETNING FOR REGNSKABSÅRET 2016

KØGE KOMMUNE REVISIONSBERETNING NR. 21 SIDE LØBENDE REVISION 2016 DELBERETNING FOR REGNSKABSÅRET 2016 Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 KØGE KOMMUNE REVISIONSBERETNING NR. 21 SIDE 630-638 LØBENDE REVISION

Læs mere

THISTED KOMMUNE Revisionsberetning nr. 25 LØBENDE REVISION Side Delberetning for regnskabsåret 2018

THISTED KOMMUNE Revisionsberetning nr. 25 LØBENDE REVISION Side Delberetning for regnskabsåret 2018 Tlf: 96 34 73 00 aalborg@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Visionsvej 51 DK-9000 Aalborg CVR-nr. 20 22 26 70 THISTED KOMMUNE Revisionsberetning nr. 25 LØBENDE REVISION Side 548

Læs mere

FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Tlf: 33 12 65 45 odense@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Fælledvej 1 DK-5100 Odense C FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Beretning nr. 12 (side 310-319) Løbende revision indtil marts 2013 Delberetning for regnskabsåret

Læs mere

HELSINGØR KOMMUNES MUSEER REVISIONSPROTOKOLLAT 30. JUNI 2016 (SIDE 19-21) ÅRSREGNSKAB 2015

HELSINGØR KOMMUNES MUSEER REVISIONSPROTOKOLLAT 30. JUNI 2016 (SIDE 19-21) ÅRSREGNSKAB 2015 Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 HELSINGØR KOMMUNES MUSEER REVISIONSPROTOKOLLAT 30. JUNI 2016 (SIDE

Læs mere

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK Beretning nr. 1 Årsregnskab for 2006 Afsluttende beretning 108.300 Til Regionsrådet for Region Syddanmark Kommunernes Revision (KR) har afsluttet revisionen

Læs mere

HELSINGØR KOMMUNES MUSEER REVISIONSPROTOKOLLAT 3. JULI 2017 (SIDE 22-24) ÅRSREGNSKAB 2016

HELSINGØR KOMMUNES MUSEER REVISIONSPROTOKOLLAT 3. JULI 2017 (SIDE 22-24) ÅRSREGNSKAB 2016 Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 HELSINGØR KOMMUNES MUSEER REVISIONSPROTOKOLLAT 3. JULI 2017 (SIDE

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNE REVISIONSBERETNING NR. 26 SIDE LØBENDE REVISION 2017 DELBERETNING FOR REGNSKABSÅRET 2017

HOLBÆK KOMMUNE REVISIONSBERETNING NR. 26 SIDE LØBENDE REVISION 2017 DELBERETNING FOR REGNSKABSÅRET 2017 Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 HOLBÆK KOMMUNE REVISIONSBERETNING NR. 26 SIDE 719-728 LØBENDE

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE REVISIONSBERETNING NR. 14 SIDE LØBENDE REVISION 2017 DELBERETNING FOR REGNSKABSÅRET 2017

FREDERIKSSUND KOMMUNE REVISIONSBERETNING NR. 14 SIDE LØBENDE REVISION 2017 DELBERETNING FOR REGNSKABSÅRET 2017 Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 FREDERIKSSUND KOMMUNE REVISIONSBERETNING NR. 14 SIDE 358-365 LØBENDE

Læs mere

STEVNS KOMMUNE Revisionsberetning nr. 24 LØBENDE REVISION

STEVNS KOMMUNE Revisionsberetning nr. 24 LØBENDE REVISION Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 STEVNS KOMMUNE Revisionsberetning nr. 24 LØBENDE REVISION Side

Læs mere

REVISIONSREGULATIV. I henhold til 42 i lov om kommunernes styrelse har byrådet med tilsynsmyndighedens godkendelse

REVISIONSREGULATIV. I henhold til 42 i lov om kommunernes styrelse har byrådet med tilsynsmyndighedens godkendelse REVISIONSREGULATIV 1. Den sagkyndige revision og revisionens virksomhed I henhold til 42 i lov om kommunernes styrelse har byrådet med tilsynsmyndighedens godkendelse antaget Deloitte & Touche Statsautoriseret

Læs mere

Tif: STEVNS KOMMUNE REVISIONSBERETNING NR. 21 SIDE LØBENDE REVISION 2017

Tif: STEVNS KOMMUNE REVISIONSBERETNING NR. 21 SIDE LØBENDE REVISION 2017 Tif: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 STEVNS KOMMUNE REVISIONSBERETNING NR. 21 SIDE 577-586 LØBENDE

Læs mere

REVISIONSREGULATIV NORDDJURS KOMMUNE. for. Norddjurs Kommune

REVISIONSREGULATIV NORDDJURS KOMMUNE. for. Norddjurs Kommune REVISIONSREGULATIV for NORDDJURS KOMMUNE Norddjurs Kommune Den sagkyndige revision 1 Norddjurs Kommune skal have en sagkyndig revision, der skal være godkendt af tilsynsmyndigheden. Norddjurs Kommunes

Læs mere

MUSEUM ØSTJYLLAND REVISIONSPROTOKOL SIDE VEDRØRENDE BUDGET- OG REGNSKABSSKEMA FOR 2015

MUSEUM ØSTJYLLAND REVISIONSPROTOKOL SIDE VEDRØRENDE BUDGET- OG REGNSKABSSKEMA FOR 2015 Tlf: 87 10 63 00 randers@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Thors Bakke 4, 2., Box 4002 DK-8900 Randers C CVR-nr. 20 22 26 70 MUSEUM ØSTJYLLAND REVISIONSPROTOKOL SIDE 21-23 VEDRØRENDE

Læs mere

HELSINGØR KOMMUNES MUSEER. REVISIONSPROTOKOLLAT 29. juni 2018 (SIDE 25-27) ÅRSREGNSKAB 2017

HELSINGØR KOMMUNES MUSEER. REVISIONSPROTOKOLLAT 29. juni 2018 (SIDE 25-27) ÅRSREGNSKAB 2017 Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 HELSINGØR KOMMUNES MUSEER REVISIONSPROTOKOLLAT 29. juni 2018 (SIDE

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE. Revisionsregulativ. Godkendt af Byrådet:

SOLRØD KOMMUNE. Revisionsregulativ. Godkendt af Byrådet: SOLRØD KOMMUNE Revisionsregulativ Godkendt af Byrådet: Den 18. juni 2007 Den sagkyndige revision... 1 Revisionens virksomhed... 1 Revisionens formål... 1 Revisionens område... 1 Revisionens undersøgelsesadgang

Læs mere

Revisionsregulativ for Odense Kommune

Revisionsregulativ for Odense Kommune Revisionsregulativ for Odense Kommune Den sagkyndige revision Revisionens virksomhed 1 ODENSE Kommune skal have en sagkyndig revision, der skal være godkendt af tilsynsmyndigheden. ODENSE Kommunes afskedigelse

Læs mere

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE Tlf: 46 37 30 33 roskilde@kr.dk BDO Kommunernes Revision Ringstedvej 18, st. th. DK-4000 Roskilde BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE Beretning nr. 16 (side 238-249) Den løbende revision for regnskabsåret 2010 Delberetning

Læs mere

Tlf: CVR-nr

Tlf: CVR-nr Tlf: 46 37 30 33 roskilde@kr.dk www.bdo.dk BDO Kommunernes Revision Ringstedvej 18, st. th. DK-4000 Roskilde Beretning nr. 8 (side 198-212) Løbende revision udført indtil december 2010 BDO Kommunernes

Læs mere

REVISIONSREGULATIV. for VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

REVISIONSREGULATIV. for VESTHIMMERLANDS KOMMUNE REVISIONSREGULATIV for VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Den sagkyndige revision 1 Vesthimmerlands Kommune skal have en sagkyndig revision, der skal være godkendt af tilsynsmyndigheden. Vesthimmerlands Kommunes

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE. Beretning nr. 12. (side ) Løbende revision indtil 14. december Delberetning for regnskabsåret 2012

HOLSTEBRO KOMMUNE. Beretning nr. 12. (side ) Løbende revision indtil 14. december Delberetning for regnskabsåret 2012 Tlf: 33 12 65 45 skive@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Slotsgade 3 DK-7800 Skive HOLSTEBRO KOMMUNE Beretning nr. 12 (side 292 300) Delberetning for regnskabsåret 2012 BDO Kommunernes Revision,, en danskejet

Læs mere

VIBORG KOMMUNE. Beretning nr. 7. (side ) Revisionen af de sociale områder med statsrefusion Delberetning for regnskabsåret 2008

VIBORG KOMMUNE. Beretning nr. 7. (side ) Revisionen af de sociale områder med statsrefusion Delberetning for regnskabsåret 2008 Fabrikvej 11 8800 Viborg VIBORG KOMMUNE Beretning nr. 7 (side 110-116) Delberetning for regnskabsåret 2008 BDO Kommunernes Revision Vi er Danmarks største udbyder af kommunal revision med næsten 60% af

Læs mere

Tlf: CVR-nr

Tlf: CVR-nr Tlf: 33 12 65 45 odense@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Fælledvej 1 DK-5100 Odense C LANGELAND KOMMUNE Beretning nr. 14 (side 314-324) Løbende revision indtil november 2012 Delberetning for regnskabsåret

Læs mere

MUSEUM ØSTJYLLAND. Revisionsprotokollat af 26. maj (side 16-20) Revision af Budget- og Regnskabsskemaet for 2014

MUSEUM ØSTJYLLAND. Revisionsprotokollat af 26. maj (side 16-20) Revision af Budget- og Regnskabsskemaet for 2014 Tlf: 33 12 65 45 CVR-nr. 29 79 40 30 randers@bdo.dk www.bdo.dk BDO Kommunernes Revision Godkendt revisionsaktieselskab Thors Bakke 4, 2. DK-8900 Randers MUSEUM ØSTJYLLAND Revisionsprotokollat af 26. maj

Læs mere

Tlf: 33 12 65 45 CVR-nr. 29 79 40 30 odense@bdo.dk www.bdo.dk

Tlf: 33 12 65 45 CVR-nr. 29 79 40 30 odense@bdo.dk www.bdo.dk Tlf: 33 12 65 45 odense@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Fælledvej 1 DK-5100 Odense C ASSENS KOMMUNE Beretning nr. 13 (side 362 374) Løbende revision indtil april 2013 Delberetning for regnskabsåret 2012

Læs mere

SYDDJURS KOMMUNE. Beretning nr. 21. (side 453-462) Løbende revision. Delberetning for regnskabsår 2014

SYDDJURS KOMMUNE. Beretning nr. 21. (side 453-462) Løbende revision. Delberetning for regnskabsår 2014 www.bdo.dk BDO Kommunernes Revision Thors Bakke 3, 2. DK-8900 Randers SYDDJURS KOMMUNE Beretning nr. 21 (side 453-462) Delberetning for regnskabsår 2014 BDO Kommunernes Revision,, en danskejet revisions-

Læs mere

Halsnæs Kommune modtog den 1. februar 2010 revisionens løbende beretning nr. 8 for regnskabsåret 2009.

Halsnæs Kommune modtog den 1. februar 2010 revisionens løbende beretning nr. 8 for regnskabsåret 2009. Regnskab Notat Til: Byrådet Sagsnr.: 2010/02218 Dato: 16-02-2010 Sag: Administrationens redegørelse vedr. revisionsberetning nr. 8 af 19. februar 2010 Sagsbehandler: Snorre Brink-Pedersen Leder af Regnskab

Læs mere

ALBERTSLUND KOMMUNE REVISIONSBERETNING NR. 18 SIDE LØBENDE REVISION 2016 DELBERETNING FOR REGNSKABSÅRET 2016

ALBERTSLUND KOMMUNE REVISIONSBERETNING NR. 18 SIDE LØBENDE REVISION 2016 DELBERETNING FOR REGNSKABSÅRET 2016 Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 ALBERTSLUND KOMMUNE REVISIONSBERETNING NR. 18 SIDE 488-497 LØBENDE

Læs mere

BDO Kommunernes Revision Godkendt revisionsaktieselskab CVR-nr

BDO Kommunernes Revision Godkendt revisionsaktieselskab CVR-nr LANGELAND KOMMUNE Beretning nr. 12 (side 254-266) Løbende revision indtil januar 2012 Delberetning for regnskabsår 2011 BDO Kommunernes Revision,, en danskejet revisions- og rådgivningsvirksomhed, er medlem

Læs mere

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN Ledelsesnotat Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN Emne: Dato: Revision af årsregnskabet for 2017 6.

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE. Revisionsberetning nr. 159. Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006

RINGSTED KOMMUNE. Revisionsberetning nr. 159. Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006 RINGSTED KOMMUNE Revisionsberetning nr. 159 Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006 Afsluttende beretning for regnskabsåret 2006 329.000 Indholdsfortegnelse

Læs mere

NÆSTVED HAVN REVISIONSPROTOKOLLAT AF 12. MARTS 2018 SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017

NÆSTVED HAVN REVISIONSPROTOKOLLAT AF 12. MARTS 2018 SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 NÆSTVED HAVN REVISIONSPROTOKOLLAT AF 12. MARTS 2018 SIDE 159 164

Læs mere

Notat vedrørende Revisionsberetning nr. 6

Notat vedrørende Revisionsberetning nr. 6 Central Økonomi Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Dorrit Mejlholm Direkte 7257 7525 11-08-2016

Læs mere

Mariagerfjord Kommune

Mariagerfjord Kommune Mariagerfjord Kommune CVR-nr. 29 18 94 55 Revisionsberetning nr. 11 om den løbende revision for 2012 udført indtil januar 2013 Delberetning om revisionen af regnskabet for året 2012 Mariagerfjord Kommune

Læs mere

SVENDBORG KOMMUNE Revisionsberetning nr. 23 LØBENDE REVISION Side Delberetning for regnskabsåret 2018

SVENDBORG KOMMUNE Revisionsberetning nr. 23 LØBENDE REVISION Side Delberetning for regnskabsåret 2018 Tlf: 33 12 65 45 Kolding-off@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Kolding Åpark BA, 7. sal DK-6000 Kolding CVR-nr. 20 22 26 70 SVENDBORG KOMMUNE Revisionsberetning nr. 23 LØBENDE

Læs mere

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2018 FLN

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2018 FLN Ledelsesnotat Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2018 FLN Emne: Dato: Revision af årsregnskabet for 2018 16.

Læs mere

FAABORG - MIDTFYN KOMMUNE

FAABORG - MIDTFYN KOMMUNE Tlf: 33 12 65 45 odense@bdo.dk Fælledvej 1 DK-5000 Odense FAABORG - MIDTFYN KOMMUNE Beretning nr. 18 (side 474-485) Løbende beretning indtil oktober 2015 Delberetning for regnskabsåret 2015,, en danskejet

Læs mere

BDO THORSMINDE HAVN. Revisionsprotokollat. (side 17-23) Vedrørende årsrapporten 2013

BDO THORSMINDE HAVN. Revisionsprotokollat. (side 17-23) Vedrørende årsrapporten 2013 Hf: 33 12 65 45 kolding@bdo.dk Birkemose Alle 31, st. DK-6000 Kolding THORSMINDE HAVN Revisionsprotokollat (side 17-23) Vedrørende årsrapporten 2013,, en danskejet revisions- og rådgivningsvirksomhed,

Læs mere

REVISIONSREGULATIV 1

REVISIONSREGULATIV 1 REVISIONSREGULATIV 1 For kontraktperioden der begynder 1. december 2014 1 Revisor Aalborg Byråd har i henhold til 42 i Lov om kommunernes styrelse antaget PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab

Læs mere

Tlf: CVR-nr

Tlf: CVR-nr Tlf: 33 12 65 45 Aalborg@bdo.dk www.bdo.dk BDO Kommunernes Revision Visionsvej 51 DK-9000 Aalborg REBILD KOMMUNE Beretning nr. 6 (side 114-124) Delberetning for regnskabsår 2014 BDO Kommunernes Revision,,

Læs mere

REVISIONSREGULATIV FOR HOLSTEBRO KOMMUNE

REVISIONSREGULATIV FOR HOLSTEBRO KOMMUNE REVISIONSREGULATIV FOR HOLSTEBRO KOMMUNE Holstebro Byråd har i henhold til 42 i Lov om kommunernes styrelse og med statsforvaltningens godkendelse antaget PwC PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab

Læs mere

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE Beretning nr. 25 (side 492-505) Løbende revision BDO Kommunernes Revision,, en danskejet

Læs mere

Elbokøkkenet I/S Revisionsberetning nr. 2 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2018 Side 9-15

Elbokøkkenet I/S Revisionsberetning nr. 2 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2018 Side 9-15 Tlf: 33 12 65 45 kolding-off@bdo.dk 20 22 26 70 Elbokøkkenet I/S Revisionsberetning nr. 2 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2018 Side 9-15, en danskejet revisions- og rådgivningsvirksomhed, er medlem af BDO International

Læs mere

SKANDERBORG KOMMUNE. Beretning nr. 16. (side ) Løbende revision. Delberetning for regnskabsår 2014

SKANDERBORG KOMMUNE. Beretning nr. 16. (side ) Løbende revision. Delberetning for regnskabsår 2014 www.bdo.dk BDO Kommunernes Revision Kystvejen 29 DK-8000 Aarhus C. SKANDERBORG KOMMUNE Beretning nr. 16 (side 439-448) Delberetning for regnskabsår 2014 BDO Kommunernes Revision,, en danskejet revisions-

Læs mere

REGION SJÆLLAND REVISIONSBERETNING NR. 29 SIDE

REGION SJÆLLAND REVISIONSBERETNING NR. 29 SIDE Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 REGION SJÆLLAND REVISIONSBERETNING NR. 29 SIDE 411 416 REVISION

Læs mere

RANDERS KOMMUNE. Beretning nr. 16. (side ) Løbende revision udført indtil maj Delberetning for regnskabsår 2012

RANDERS KOMMUNE. Beretning nr. 16. (side ) Løbende revision udført indtil maj Delberetning for regnskabsår 2012 Tlf: 33 12 65 45 randers@bdo.dk www.bdo.dk BDO Kommunernes Revision Thors Bakke 4, 2. DK-8900 Randers RANDERS KOMMUNE Beretning nr. 16 (side 415-428) Delberetning for regnskabsår 2012 BDO Kommunernes Revision,,

Læs mere

Revisionsregulativ. Den sagkyndige revision. Revisionens virksomhed. Revisionens formål. Revisionens område

Revisionsregulativ. Den sagkyndige revision. Revisionens virksomhed. Revisionens formål. Revisionens område REVISIONSREGULAT IV Revisionsreguliv Den sagkyndige revision virksomhed formål område Dragør Kommune skal have en sagkyndig revision, der skal være godkendt af tilsynsmyndigheden. Dragør Kommunes afskedigelse

Læs mere

RANDERS KOMMUNE. Beretning nr. 9. (side ) Løbende revision udført indtil december Delberetning for regnskabsåret 2009

RANDERS KOMMUNE. Beretning nr. 9. (side ) Løbende revision udført indtil december Delberetning for regnskabsåret 2009 Provstegade 10, 2. 8900 Randers C Tlf.: 8642 7777, Fax: 8641 0076 RANDERS KOMMUNE Beretning nr. 9 (side 204-219) BDO Kommunernes Revision Vi er Danmarks største udbyder af kommunal revision med næsten

Læs mere

TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016

TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016 TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016 CVR-NR. 37 24 29 85 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 IDENTIFIKATION AF DET REVIDEREDE ÅRSREGNSKAB FOR 2016... 1

Læs mere

FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Tlf: 33 12 65 45 odense@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Fælledvej 1 DK-5000 Odense C FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Beretning nr. 16 (side 418-430) Delberetning for regnskabsåret 2014 BDO Kommunernes Revision,,

Læs mere

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE REVISIONSBERETNING NR. 32 SIDE LØBENDE REVISION 2017 DELBERETNING FOR REGNSKABSÅRET 2017

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE REVISIONSBERETNING NR. 32 SIDE LØBENDE REVISION 2017 DELBERETNING FOR REGNSKABSÅRET 2017 Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE REVISIONSBERETNING NR. 32 SIDE 660-670

Læs mere

Tlf: CVR-nr Revision af de sociale regnskaber - områder med statsrefusion

Tlf: CVR-nr Revision af de sociale regnskaber - områder med statsrefusion Tlf: 98 16 03 44 aalborg@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Sofiendalsvej 11, Box 7030 DK-9200 Aalborg SV REGION NORDJYLLAND Beretning nr. 4 (side 22-25 ) Delberetning for regnskabsår 2011 BDO Kommunernes

Læs mere

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2016 FLN

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2016 FLN Ledelsesnotat Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2016 FLN Emne: Afsluttende revision af årsregnskabet 2016 Dato:

Læs mere

Tlf: 46 37 30 33 CVR-nr. 29 79 40 30 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk

Tlf: 46 37 30 33 CVR-nr. 29 79 40 30 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde (side 100 107) BDO Kommunernes Revision,, en danskejet revisions- og rådgivningsvirksomhed, er medlem af BDO International

Læs mere

DEN SELVEJENDE INSTITUTION GALTEN JUNIOR- OG UNGDOMSKLUB

DEN SELVEJENDE INSTITUTION GALTEN JUNIOR- OG UNGDOMSKLUB Tlf: 33 12 65 45 CVR-nr. 29 79 40 30 www.bdo.dk BDO Kommunernes Revision Godkendt revisionsaktieselskab Provstegade10,2sal DK-8900 Randers C DEN SELVEJENDE INSTITUTION GALTEN JUNIOR- OG UNGDOMSKLUB Revisionsprotokollat

Læs mere

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2015 FLN

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2015 FLN Ledelsesnotat Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds og Kulturforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2015 FLN Emne: Dato: Revision af årsregnskabet for 2015 12.

Læs mere

Dragør KOMMUNE Revisionsberetning nr. 22 LØBENDE REVISION Side Delberetning for regnskabsåret 2017

Dragør KOMMUNE Revisionsberetning nr. 22 LØBENDE REVISION Side Delberetning for regnskabsåret 2017 Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 Dragør KOMMUNE Revisionsberetning nr. 22 LØBENDE REVISION Side

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE. Beretning nr. 10. (side ) Løbende revision indtil 20. februar Delberetning for regnskabsåret 2011

HOLSTEBRO KOMMUNE. Beretning nr. 10. (side ) Løbende revision indtil 20. februar Delberetning for regnskabsåret 2011 Tlf: 98 16 03 44 skive@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Slotsgade 3 DK-7800 Skive HOLSTEBRO KOMMUNE Beretning nr. 10 (side 244 254) Delberetning for regnskabsåret 2011 BDO Kommunernes Revision,, en danskejet

Læs mere

THISTED KOMMUNE Revisionsberetning nr. 23 LØBENDE REVISION Side Delberetning for regnskabsåret 2017

THISTED KOMMUNE Revisionsberetning nr. 23 LØBENDE REVISION Side Delberetning for regnskabsåret 2017 Tlf: 96 34 73 00 aalborg@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Visionsvej 51 DK-9000 Aalborg CVR-nr. 20 22 26 70 THISTED KOMMUNE Revisionsberetning nr. 23 LØBENDE REVISION Side 516

Læs mere

IBDO ASSENS KOMMUNE REVISIONSBERETNING NR. 24 SIDE LØBENDE REVISION Tlf:

IBDO ASSENS KOMMUNE REVISIONSBERETNING NR. 24 SIDE LØBENDE REVISION Tlf: IBDO Tlf: 3312 65 45 kolding-off@bdo.dk www.bdo.dk BOO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Fælledvej 1 DK-5000 Odense e CVR-nr. 20 22 26 70 ASSENS KOMMUNE REVISIONSBERETNING NR. 24 SIDE 615-622 LØBENDE

Læs mere

ABCD Gladsaxe Kommune Revisionsberetning nr. 9 af 6. maj 2014 Vi har drøftet risikoen for besvigelser med ledelsen i økonomi og identificeret områder, hvor besvigelsesrisikoen vurderes væsentlig. Blandt

Læs mere

SKAGEN KOMMUNE. Beretning nr. 151. Revisionsbesøg i perioden fra september 2006 til december 2006. Delberetning for regnskabsåret 2006 841.

SKAGEN KOMMUNE. Beretning nr. 151. Revisionsbesøg i perioden fra september 2006 til december 2006. Delberetning for regnskabsåret 2006 841. SKAGEN KOMMUNE Beretning nr. 151 Revisionsbesøg i perioden fra september 2006 til december 2006 Delberetning for regnskabsåret 2006 841.000 Side 1 1 Indledning 2 Beholdningseftersyn m.v. 2.1 Uanmeldte

Læs mere

DEN SELVEJENDE INSTITUTION GALTEN JUNIOR- OG UNGDOMSKLUB

DEN SELVEJENDE INSTITUTION GALTEN JUNIOR- OG UNGDOMSKLUB Tlf: 33 12 65 45 CVR-nr. 29 79 40 30 www.bdo.dk BDO Kommunernes Revision Godkendt revisionsaktieselskab Provstegade 10, 2 sal DK-8900 Randers C DEN SELVEJENDE INSTITUTION GALTEN JUNIOR- OG UNGDOMSKLUB

Læs mere

DJURS MAD I/S REVISIONSPROTOKOLLAT SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016

DJURS MAD I/S REVISIONSPROTOKOLLAT SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016 Tlf: 87 10 63 00 randers@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Thors Bakke 4, 2., Box 4002 DK-8900 Randers C CVR-nr. 20 22 26 70 DJURS MAD I/S REVISIONSPROTOKOLLAT SIDE 83-88 VEDRØRENDE

Læs mere

KULTURHISTORISK MUSEUM RANDERS

KULTURHISTORISK MUSEUM RANDERS Provstegade 10, 2. 8900 Randers C Tlf.: 8642 7777, Fax: 8641 0076 E-mail: randers@kr.dk KULTURHISTORISK MUSEUM RANDERS (side 7-15) BDO Kommunernes Revision Vi er Danmarks største udbyder af kommunal revision

Læs mere

Region Syddanmark. Revisionsberetning for 2012 vedrørende sociale og beskæftigelsesrettede udgifter, der er omfattet af statsrefusion

Region Syddanmark. Revisionsberetning for 2012 vedrørende sociale og beskæftigelsesrettede udgifter, der er omfattet af statsrefusion Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36102030 Telefax 36102040 www.deloitte.dk Region Syddanmark Revisionsberetning for 2012

Læs mere

RØDOVRE KOMMUNE. Beretning nr. 127. Revisionsbesøg i perioden november 2006 til januar 2007. Delberetning for regnskabsåret 2006 175.

RØDOVRE KOMMUNE. Beretning nr. 127. Revisionsbesøg i perioden november 2006 til januar 2007. Delberetning for regnskabsåret 2006 175. RØDOVRE KOMMUNE Beretning nr. 127 Revisionsbesøg i perioden november 2006 til januar 2007 Delberetning for regnskabsåret 2006 175.000 Side 1 Til Rødovre Kommunalbestyrelse Som et led i den løbende revision

Læs mere

Halsnæs Kommune. CVR-nr Delberetning vedrørende regnskabsåret 2014

Halsnæs Kommune. CVR-nr Delberetning vedrørende regnskabsåret 2014 Halsnæs Kommune CVR-nr. 29 18 84 16 Delberetning vedrørende regnskabsåret 2014 10. februar 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 1.1 Formål og ansvar 2 2. Bemærkninger i forbindelse med den løbende

Læs mere

Revision i forbindelse med status for Revisionsrapport. Indledning

Revision i forbindelse med status for Revisionsrapport. Indledning Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk g Att.: Adm. direktør Katja

Læs mere

Region Midtjylland. Revisionsberetning nr. 16 af 27. august vedrørende Regionsrådets redegørelse for aktivitetsbestemte tilskud m.v.

Region Midtjylland. Revisionsberetning nr. 16 af 27. august vedrørende Regionsrådets redegørelse for aktivitetsbestemte tilskud m.v. KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Bruun's Galleri Værkmestergade 25 Postboks 330 8100 Århus C Telefon 86 76 46 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk Revisionsberetning nr. 16 af 27. august

Læs mere

HVALPSUND-SUNDSØRE FÆRGEROVERFART I/S Revisionsberetning nr. 6 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2018 Side 45 50

HVALPSUND-SUNDSØRE FÆRGEROVERFART I/S Revisionsberetning nr. 6 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2018 Side 45 50 Tlf: 96 34 73 00 aalborg@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Visionsvej 51 DK-9000 Aalborg CVR-nr. 20 22 26 70 HVALPSUND-SUNDSØRE FÆRGEROVERFART I/S Revisionsberetning nr. 6 VEDRØRENDE

Læs mere

Revisionsberetning nr. 38 vedrørende årsregnskabet 2013.

Revisionsberetning nr. 38 vedrørende årsregnskabet 2013. Punkt 2. Revisionsberetning nr. 38 vedrørende årsregnskabet 2013. 2014-33603. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget indstiller, at byrådet godkender, Revisionsberetning

Læs mere

ASSENS HAVN UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE 110-113 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2013

ASSENS HAVN UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE 110-113 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2013 Tlf: 70 20 02 13 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab middelfart@bdo.dk Mandal Allé 16 A. www.bdo.dk DK-5500 Middelfart CVR-nr. 20 22 26 70 ASSENS HAVN UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE 110-113

Læs mere

Fredericia Kommune. CVR-nr Revisionsberetning nr. 3 om den løbende revision udført indtil december 2016

Fredericia Kommune. CVR-nr Revisionsberetning nr. 3 om den løbende revision udført indtil december 2016 Fredericia Kommune CVR-nr. 69 11 64 18 Revisionsberetning nr. 3 om den løbende revision udført indtil december 2016 Delberetning om revisionen af regnskabet for året 2016 Indholdsfortegnelse 1. Indledning

Læs mere

Ballerup Kommune 2017

Ballerup Kommune 2017 Ballerup Kommune 2017 Ledelsesnotat Børne- og Familieområdet C-BUR PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Revision af områder med refusion

Læs mere