Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 6. september kl Sted: Panum, lokale 33.5.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 6. september kl Sted: Panum, lokale 33.5."

Transkript

1 DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - GODKENDT 25. SEPTEMBER 2013 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Fredag den 6. september kl. 8-9 Sted: Panum, lokale BLEGDAMSVEJ 3B 2200 KØBENHAVN N Referent: Kirsten Breddam BESØGSADRESSE: NØRRE ALLE 20 Til stede: Ulla Wewer, Hans Henrik Saxild, Finn Cilius Nielsen, Kim Høgh, Kristian Johnsen, Lars Bo Nielsen, Sven Frøkjær, Peter Rossing, Niels Borregaard, Per Bennetsen (koncerndirektør i Region Sjælland, i stedet for Lars Onsberg Henriksen), Jannik Hilsted, Teis Andersen, Steffen Groth, Birthe Høgh KØBENHAVN N DIR MOB Kirsten.Breddam@sund.ku.dk Dagsorden: 1) Godkendelse af dagsorden 2) Godkendelse af referater af møder den 8. marts og den 24. maj ) Opfølgning på maj-mødet: status / seneste udvikling vedr. KIC / InnoLife om Healthy living and active Ageing. 4) Status for implementering i regionerne og i IKM af de 8. marts aftalte fælles regler for angivelse af tilhørsforhold til hhv. universitetet og hospitalerne (co-branding) 5) Orientering om fremdriften i Institut for Klinisk Medicin 6) Gensidig orientering om / status for emner af relevans for samarbejdet mellem regionerne og fakultetet, ved en repræsentant for hver af regionerne, Birthe Høgh og Lars Bo Nielsen. 7) Gensidig orientering i øvrigt SAG: / Sagsnr. oplyses ved henv.

2 a) KU s pressemeddelelse af 8. juli om udnævnelsen af de koordinerende professorer i Region Hovedstaden 8) Eventuelt SIDE 2 AF 5 1) Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. 2) Godkendelse af referater af møder den 8. marts og den 24. maj 2013 Referaterne blev godkendt. 3) Opfølgning på maj-mødet: status / seneste udvikling vedr. KIC / InnoLife om Healthy living and active Ageing. I maj fik KUH s bestyrelse sammen med repræsentanter for europæiske partnere en første orientering om InnoLife-projektet. Ulla Wewer gave en kort opsummering af forløbet siden, som er, at det i slutningen af juli blev besluttet i EU, at der kommer bl.a. et call om Healthy Living and Active Ageing, og at call et forventes i januar Ulla Wewer forventede, at der opbygges stærke bånd mellem offentlige og private partnere. KU er i september vært for en kick-off-workshop om uddannelse med deltagelse fra to-tre repræsentanter fra hvert colocation site og arbejder ihærdigt med at opbygge kontakter med virksomheder, der kan se en interesse i at deltage. Der bliver nedsat ekspertgrupper på europæisk plan til at finde ud af, hvilke temaer man vil arbejde med, og hvordan man udbygger videnstrekanten business, research og education for at skabe resultater for samfundet. Kim Høgh tilkendegav opbakning fra Region København, og Ulla Wewer oplyste, at hun har møde med Region Sjælland i næste uge. Per Bennetsen spurgte til KU s engagement på tværs af universiteter (herunder til SDU). Ulla Wewer oplyste, at KU var blevet kontaktet af Karolinska Institutet ved nytårstid og oplevede et meget positivt samarbejde både med Stockholm, også på kommuneniveau, og med samarbejdspartnerne i Europa, så KU flytter sig ikke nu.

3 4) Status for implementering i regionerne og i IKM af de 8. marts aftalte fælles regler for angivelse af tilhørsforhold til hhv. universitetet og hospitalerne (co-branding) Ulla Wewer konstaterede, at beslutningen fra marts om skabeloner med dobbelt logo for breve mv. er gennemført, skabelonerne findes nu. Nu er opgaven at sikre implementeringen. Bestyrelsen drøftede praktisk/tekniske problemstillinger, og det blev besluttet, at de to regioner undersøger mulighederne for, at medarbejderne kan vælge at få det supplerende logo på, når de åbner en skabelon for et almindeligt brev. Hvad angår supplerende logo i øvrigt ( , powerpoint mm) må de findes via regionens designguide. IKM s hjemmeside vil henvise til disse guides. SIDE 3 AF 5 5) Orientering om fremdriften i Institut for Klinisk Medicin Lars Bo Nielsen orienterede om instituttet, der nu har eksisteret i 10 mdr. Han nævnte, at IKM søger at opbygge en samlet orientering for medarbejderne via instituttets hjemmeside Lars Bo Nielsen oplyste, at han som viceinstitutleder har udnævnt Jørgen B. Dahl, der er professor i anæstesiologi og vil få opgaver med bl.a. kvalitetsudvikling af undervisningen. Instituttet opererer med koordinerende professorer på én akse (den geografiske) og ordførende professorer for fagsøjlerne på den anden akse. På et møde for nylig er en funktionsbeskrivelse for de ordførende professorer tiltrådt, og den præciserer deres rolle som rådgivende for institutlederen og som en samlende faktor for fagområdet. Instituttet har i den forbindelse besluttet at holde fagsøjledage for professorer, lektorer, post doc m.fl. inden for fagområdet mhp kvalitetsudvikling Lars Bo Nielsen nævnte desuden et nyt initiativ på undervisningsområdet, nemlig et introduktionsforløb for nye kliniske lektorer. På professorområdet er der ansat mange nye professorer, siden instituttet blev oprettet. Der er en betydelig overvægt af eksternt finansierede, og der er i det hele taget sket en stor vækst, da der kun har været få fratrædelser. Ved kommende forslag om nye professorater bliver alle ordførende og koordinerende professorer involveret i en vurdering af situationen på området. Opslagsteksterne er blevet bredere for at tiltrække flest mulige kvalificerede, og der bliver i opslagene lagt vægt på det ledelsesansvar, som er fastlagt af KUH s bestyrelse i professoraftalen. Lars Bo Nielsen nævnte, at han har fået fint samarbejde med Region Hovedstadens Videncenter for Innovation og Forskning med faste mø-

4 der og håber på et tilsvarende tæt samarbejde i Region Sjælland. Her har Lars Bo Nielsen været rundt til møder på hospitalerne, og der er nu foreslået navne på koordinerende professorer de vil blive udnævnt snarest. I det forberedende udvalg skal der som led i en ny professorplan også lægges en plan for kliniske forskningslektorater. I hovedstadsområdet er der et mål om at der over de kommende år oprettes ca. 50 med samme geografiske fordeling som i forårets runde i Region Sjælland bliver der 4-5 opslag i år. Der vil om kort tid blive sendt et brev til fagsøjlerne og til regionerne med spørgsmål om ønsker til professorsammensætning. Kristian Johnsen bekræftede, at der er en god dialog i gang, som viser værdien af ét klinisk institut, og han var meget tilfreds med konstruktionen med ordførende og koordinerende professorer, som også sikrer samspillet med hospitalsledelsen. Ulla Wewer spurgte, hvordan man kan engagere de kliniske forskere i ikke blot at forske klinisk, men også deltage i translationel forskning? Hun opfordrede til at få lægeblikket på nogle af forskningsemnerne på centre på institutterne, f.eks. ved hjælp af delestillinger som forskningslektoraterne, men med en anden vinkel. Lars Bo Nielsen mente, at der var gode muligheder på det veterinære område og i de nye farmaceutiske hub s om biopharmaceuticals og drug analysis. Peter Rossing spurgte, om de adjungerede professorer er tænkt ind i fagsøjlerne, og Lars Bo Nielsen svarede, at de adjungerede er en del af fagsøjlerne og inviteres på linje med ansatte. Kristian Johnsen oplyste, at Region Hovedstaden i regi af VIF gerne vil bidrage til at skabe større fælles satsninger, der bygger bro mellem forskning og klinik. SIDE 4 AF 5 6) Gensidig orientering om / status for emner af relevans for samarbejdet mellem regionerne og fakultetet, ved en repræsentant for hver af regionerne, Birthe Høgh og Lars Bo Nielsen. Steffen Groth fortalte, at Region Sjælland begynder en befolkningsundersøgelse på Lolland og Falster, som vil give forskningsmuligheder for såvel kliniske som sociale fag. Man vil undersøge et tværsnit af husstande (ikke som vanligt et tværsnit af personer). Desuden gøres undersøgelsen mobil, så de inviterede kan møde på mobile enheder, der kommer ud i områderne. Regionen vil supplere med en migrationsundersøgelse, der vil undersøge den løbende udvandring, og KU vil om kort tid blive inviteret til at

5 deltage og komme med forslag. Der vil komme en biobank til undersøgelsen. Kristian Johnsen fortalte, at VIF i den næste tid vil se på sundhedsdata/biobank-strukturen i Region Hovedstaden med henblik på at skabe overblik og sammenhæng samt maksimere adgangen til data og biobank. Kristian Johnsen nævnte desuden, at global excellence-priserne bruges til at synliggøre forskningsområdet internationalt, i samarbejde med KU. Birthe Høgh orienterede fra GCP-styregruppens møde i juni. Der ser ud til at være flere forsøg i foråret end sidste år, og det ser stabilt ud. Der er i øvrigt stor kursusaktivitet, bl.a. m. stort samarbejde om klinisk forskning med Syddansk og Århus universiteter. Danske Regioners bestyrelse har besluttet at der skal udarbejdes en fælles forskningspolitik. Den præsenteres i Ledelsesforum for Medicinsk Sundhedsforskning i oktober. SIDE 5 AF 5 7) Gensidig orientering i øvrigt a) KU s pressemeddelelse af 8. juli om udnævnelsen af de koordinerende professorer i Region Hovedstaden var udsendt. Ingen kommentarer. 8) Eventuelt Ulla Wewer spurgte, om der var interesse for et forskningsoplæg på næstkommende møde. Der var ønske om emnet biobank/data/registre. Sekretariatet lovede inden næste møde at foreslå datoer for møder i 2014.

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 6. marts kl. 8 9.30. Sted: Panum, lokale 33.5.

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 6. marts kl. 8 9.30. Sted: Panum, lokale 33.5. DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - GODKENDT 20. MARTS 2015 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Fredag

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T

M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - GODKENDT 3. NOVEMBER 2014 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - ENDELIGT 10. MARTS 2017 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Fredag

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 8. marts 2013 kl Sted: Panum, lokale 33.5.

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 8. marts 2013 kl Sted: Panum, lokale 33.5. DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT 14. MARTS 2013 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Fredag den 8.

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse

Københavns Universitetshospitals bestyrelse DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET KUH s bestyrelse MØDEREFERAT GODKENDT 11. JUNI 2015 Forum Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 14. december 2012 kl Sted: 33.5.

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 14. december 2012 kl Sted: 33.5. DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT 21. DECEMBER 2012 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Fredag den

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT 11. MAJ 2016 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Fredag den 29.

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse M ØD ER EF ER AT 24. MARTS 2017 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Fredag den

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT 15. DECEMBER 2015 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Fredag den

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 28. marts kl. 8 9.25. Sted: Panum, lokale 33.5.

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 28. marts kl. 8 9.25. Sted: Panum, lokale 33.5. DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT GODKENDT 15. APRIL 2014 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Fredag

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT GODKENDT 28. JUNI 2016 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Fredag

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse

Københavns Universitetshospitals bestyrelse DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - GODKENDT 20. JUNI 2012 Forum Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KUH s bestyrelse MØDEREFERAT - FORELØBIGT GODKENDT 20. JUNI 2018 Forum Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse M ØD ER EF ER AT 19. MARTS 2018 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Torsdag

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse M ØD ER EF ER AT G O DK E N DT 20. DECEMBER 2017 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KUH s bestyrelse MØDEREFERAT - ENDELIGT 14. OKTOBER 2016 Forum Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KUH s bestyrelse MØDEREFERAT 21. SEPTEMBER 2017 Forum Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Fredag den

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Mandag den 16. juni 2014 kl Sted: Panum, 33.5.

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Mandag den 16. juni 2014 kl Sted: Panum, 33.5. DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT 28. JULI 2014 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Mandag den 16.

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - FORELØBIG GODKENDT 30. SEPTEMBER 2019 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET. Panum, lokale (Mærsk Tårnet, 15. sal)

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET. Panum, lokale (Mærsk Tårnet, 15. sal) KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - FORELØBIGT GODKENDT 21. DECEMBER 2018 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde

Læs mere

29. maj 2015. Årsrapport 2014

29. maj 2015. Årsrapport 2014 29. maj 215 Årsrapport 214 Indhold Indhold... 2 GCP-enhedens mission... 3 GCP-enhedens vision.... 3 Organisation... 4 Organisatorisk tilknytning... 4 Styregruppe... 4 Finansiering... 4 Personale... 4 Aktiviteter...

Læs mere

Godkendt 7. juni Årsrapport 2017

Godkendt 7. juni Årsrapport 2017 Godkendt 7. juni 2018 Årsrapport 2017 Indhold Indhold... 2 GCP-enhedens mission... 3 GCP-enhedens vision.... 3 Organisation... 4 Organisatorisk tilknytning... 4 Styregruppe... 4 Finansiering... 4 Personale...

Læs mere

Ordførende professorer IKM. Forum. Møde afholdt: 22. august 2013 kl Faculty Club, Panum. Sted:

Ordførende professorer IKM. Forum. Møde afholdt: 22. august 2013 kl Faculty Club, Panum. Sted: D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 23. AUGUST 2013 Forum Ordførende professorer IKM Møde afholdt: 22. august

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

Indhold... 2 GCP-enhedens mission GCP-enhedens vision Organisation... 4 Aktiviteter... 5 Intern Kvalitetssikring...

Indhold... 2 GCP-enhedens mission GCP-enhedens vision Organisation... 4 Aktiviteter... 5 Intern Kvalitetssikring... Årsrapport 2015 Indhold Indhold... 2 GCP-enhedens mission... 3 GCP-enhedens vision.... 3 Organisation... 4 Organisatorisk tilknytning... 4 Styregruppe... 4 Finansiering... 4 Personale... 4 Aktiviteter...

Læs mere

Ordførende professorer ved IKM. Forum. Møde afholdt: 21. september Faculty Club. Sted: Cecilie Skaarup. Referent:

Ordførende professorer ved IKM. Forum. Møde afholdt: 21. september Faculty Club. Sted: Cecilie Skaarup. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N M Ø D E R E F E R A T 21. SEPTEMBER 2015 Forum Ordførende professorer ved IKM DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE Møde

Læs mere

På denne måde giver den strategiske opmærksomhed på translationel forskning SUND en fokuseret interaktion med omgivelserne og samfundet.

På denne måde giver den strategiske opmærksomhed på translationel forskning SUND en fokuseret interaktion med omgivelserne og samfundet. Translationel forskning - et vigtigt fokus i SUNDs forskningsstrategi Syddansk Universitets og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets (SUND) naturlige samspil med omverdenen samt kvaliteten af forskningsmiljøerne

Læs mere

Forskningsstøtte i sundhedsforskningen

Forskningsstøtte i sundhedsforskningen Seniorkonsulent, ph.d. Maj-Britt Juhl Poulsen Danske Regioner Forskningsstøtte i sundhedsforskningen Status og anbefalinger Maj 2013 Sundhedsforskningen er det største forskningsområde i Danmark Mia DKK

Læs mere

Region Hovedstaden et attraktivt sted at forske? Koncerndirektør Kim Høgh 2. november 2012 - Christiansborg

Region Hovedstaden et attraktivt sted at forske? Koncerndirektør Kim Høgh 2. november 2012 - Christiansborg Region Hovedstaden et attraktivt sted at forske? Koncerndirektør Kim Høgh 2. november 2012 - Christiansborg Hvorfor er det godt at forske her? Vi er hjemsted for landets eneste virkelige globale klynge

Læs mere

Indhold... 2 GCP-enhedens mission GCP-enhedens vision Organisation... 4 Aktiviteter... 5 Intern Kvalitetssikring...

Indhold... 2 GCP-enhedens mission GCP-enhedens vision Organisation... 4 Aktiviteter... 5 Intern Kvalitetssikring... Årsrapport 2016 Indhold Indhold... 2 GCP-enhedens mission... 3 GCP-enhedens vision.... 3 Organisation... 4 Organisatorisk tilknytning... 4 Styregruppe... 4 Finansiering... 4 Personale... 4 Aktiviteter...

Læs mere

Aftagerpanelet for Medicin

Aftagerpanelet for Medicin D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 4. FEBRUAR 2015 Forum Møde mellem Aftagerpanelet

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat af mødet den 10. marts 2009 i Forskningsudvalget. Aarhus Universitet

AARHUS UNIVERSITET. Referat af mødet den 10. marts 2009 i Forskningsudvalget. Aarhus Universitet Referat af mødet den 10. marts 2009 i Forskningsudvalget Aarhus Universitet Deltagere: Prorektor Nina Smith (formand) Prodekan Johnny Laursen (HUM) Prodekan Troels Nørager Prodekan Else Tønnesen (SUN)

Læs mere

3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Tirsdag 15. august 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Region Hovedstaden Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Region Sjælland Københavns Universitet

Region Hovedstaden Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Region Sjælland Københavns Universitet Region Hovedstaden Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Region Sjælland Københavns Universitet Vedtægt for Københavns Universitetshospital (KUH) den organisatoriske ramme om det universitetsbaserede samarbejde

Læs mere

Principnotat om universitetsklinikker

Principnotat om universitetsklinikker Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Principnotat om universitetsklinikker Med indgåelsen af et nyt aftalekompleks

Læs mere

Visioner og mål 2020 Rigshospitalets fremtid. Region Hovedstaden. Visioner og mål 2020 Rigshospitalet Danmarks internationale hospital

Visioner og mål 2020 Rigshospitalets fremtid. Region Hovedstaden. Visioner og mål 2020 Rigshospitalet Danmarks internationale hospital Rigshospitalets fremtid Region Hovedstaden Rigshospitalet Danmarks internationale hospital 2 2010 Rigshospitalets fremtid 3 Rigshospitalet Danmarks internationale hospital 2011 2012 2013 2014 2015 2016

Læs mere

Klinisk professorat i postgraduat lægelig kompetenceudvikling i Videreuddannelsesregion Nord

Klinisk professorat i postgraduat lægelig kompetenceudvikling i Videreuddannelsesregion Nord Klinisk professorat i postgraduat lægelig kompetenceudvikling i Videreuddannelsesregion Nord Stillingsbeskrivelse: Navn Generelt Professorat i Videreuddannelsesregion Nord ved Center for Medicinsk Uddannelse

Læs mere

Vedtægter. for forskerskolen. Danish Cardiovascular Research Academy. (DaCRA) ved. Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Vedtægter. for forskerskolen. Danish Cardiovascular Research Academy. (DaCRA) ved. Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Vedtægter for forskerskolen Danish Cardiovascular Research Academy (DaCRA) ved Københavns Universitet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Med deltagelse af De Sundhedsvidenskabelige Fakulteter ved Aarhus

Læs mere

Kanalstrategi LinkedIn

Kanalstrategi LinkedIn Kanalstrategi LinkedIn 1 Baggrund... 2 2 Formål... 2 3 Målgruppe... 2 4 Fordele ved valg af denne kanal... 2 5 Udfordringer... 2 6 Indhold og frekvens... 2 6.1 Hashtags:... 3 6.2 Tags:... 3 6.3 Tone of

Læs mere

Beskrivelse af stillingen som institutleder ved Institut for Psykologi, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Syddansk Universitet.

Beskrivelse af stillingen som institutleder ved Institut for Psykologi, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Syddansk Universitet. 21. maj 2010 Beskrivelse af stillingen som institutleder ved Institut for Psykologi, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Syddansk Universitet. Syddansk Universitet Syddansk Universitet er et 40 årigt

Læs mere

Forretningsudvalg for Undervisningsudvalg ved IKM

Forretningsudvalg for Undervisningsudvalg ved IKM K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N Forretningsudvalg for Undervisningsudvalg ved IKM M Ø D E R E F E R A T 29. MAJ 2018 Forum Forretningsudvalg

Læs mere

Sygeplejesymposium på OUH 2013.

Sygeplejesymposium på OUH 2013. Sygeplejesymposium på OUH 2013. Syddansk forskningscenter for klinisk sygepleje I samspil med OUH! Ved Direktør Judith Mølgaard Baggrund for SFKS Fremtidens sygepleje bør bygge på evidens produceret af

Læs mere

Møde med koordinerende professorer og lektorer

Møde med koordinerende professorer og lektorer K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N Koordinerende professorer og lektorer ved IKM M Ø D E R E F E R A T 26. OKTOBER 2015 Forum Møde med koordinerende

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T REG L E R V E D R Ø R E N D E F O R S K N I N G S - B E V I L L I N G E R O G D E L E S T I L

Læs mere

595forskningspublikationer198ansatte

595forskningspublikationer198ansatte Nøgletal 28-213 Institut for Regional Sundhedsforskning 595forskningspublikationer198ansatte 4centre345peerreviewedartikler 21professorer 4enheder68Ph.d.studerende Indholdsfortegnelse Vision. 3 Forskning

Læs mere

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Baggrund Institut for Matematiske Fag (MATH), et af Københavns Universitets

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 22. juni 2010 kl

Møde afholdt: Tirsdag den 22. juni 2010 kl DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 23. JUNI 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: Tirsdag den 22. juni 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent: Mødesal

Læs mere

Møde afholdt: Torsdag den 3. maj 2018 kl BLEGDAMSVEJ 3B. Mødelokale 5, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Øst

Møde afholdt: Torsdag den 3. maj 2018 kl BLEGDAMSVEJ 3B. Mødelokale 5, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Øst DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 7. JULI 2018 Forum Møde i Censorformandskabet for lægeuddannelsen i Danmark FAKULTETSSERVICE AFDELINGEN FOR UDDANNELSE OG STUDERENDE

Læs mere

Psykiatrisk Dialogforum

Psykiatrisk Dialogforum Psykiatrisk Dialogforum 09 09 14 Fra sandkasse til eliteforskning Videreudvikle stærke og specialiserede forskningsmiljøer At forskningsresultater bruges i praksis Godt og tæt samarbejde med eksterne partnere

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 13. december kl

Møde afholdt: Tirsdag den 13. december kl DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 14. DECEMBER 2011 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: Tirsdag den 13. december kl. 13 14.45 Sted: Referent:

Læs mere

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. JULI 2007 Forum: Akademisk Råd (SAMF) DEKANATET Møde afholdt: 31. maj 2007 kl. 13-15 Sted: Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Læs mere

International handlingsplan 2013 for Region Nordjylland

International handlingsplan 2013 for Region Nordjylland International handlingsplan 2013 for Region Nordjylland Handlingsplanen indeholder en række konkrete områder, der hver især får særlig fokus i 2013 og som løbende vil blive afrapporteret til de rådgivende

Læs mere

4) Til drøftelse og beslutning: Ekstern finansiering Indsats område: Styrkelse af Ekstern finansiering. Forslag om indsats vedhæftet.

4) Til drøftelse og beslutning: Ekstern finansiering Indsats område: Styrkelse af Ekstern finansiering. Forslag om indsats vedhæftet. Møde den: 15. september 2016 kl. 13.00-16.00, Bygning 1264, lokale 220 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Loni Ledderer, Klavs Madsen, Kim Overvad, Torben Sigsgaard Afbud: Ask Vest Christiansen,

Læs mere

KFE er - nu også for kirurgien? 6. marts Hans von der Maase Professor, klinikchef Onkologisk Klinik Rigshospitalet

KFE er - nu også for kirurgien? 6. marts Hans von der Maase Professor, klinikchef Onkologisk Klinik Rigshospitalet KFE er - nu også for kirurgien? 6. marts 2012 Hans von der Maase Professor, klinikchef Onkologisk Klinik Rigshospitalet Dansk Kræftforsknings Forum Infrastruktur for klinisk kræftforskning - arbejdsgruppe

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - FORELØBIG GODKENDT 27. MAJ 2019 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

Forskning i Region Sjælland. Hvad er vor vision og hvad tilbyder vi

Forskning i Region Sjælland. Hvad er vor vision og hvad tilbyder vi Forskning i Region Sjælland Hvad er vor vision og hvad tilbyder vi Knud Rasmussen Regional Forskningschef, dr. med. Speciallæge i Intern Medicin og Nefrologi Knud Rasmussen Speciallæge i Intern Medicin

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

Hvordan håndterer Danske Regioner registerdata og Big Data?

Hvordan håndterer Danske Regioner registerdata og Big Data? Hvordan håndterer Danske Regioner registerdata og Big Data? Personlig Medicin og Datainfrastruktur en lige, sikker og transparent adgang! Lars Onsberg Henriksen Koncerndirektør Region Sjælland Formand

Læs mere

Funktionsbeskrivelse for koordinerende klinikprofessor ved Aalborg Universitetshospital... 2

Funktionsbeskrivelse for koordinerende klinikprofessor ved Aalborg Universitetshospital... 2 Funktionsbeskrivelse for professorer Indhold Funktionsbeskrivelse for koordinerende klinikprofessor ved Aalborg Universitetshospital... 2 Funktionsbeskrivelse for klinisk lærestolsprofessor ved Klinisk

Læs mere

Sundhedsforskning på hospitalerne - en forudsætning for kvalitet og vækst

Sundhedsforskning på hospitalerne - en forudsætning for kvalitet og vækst Sundhedsforskning på hospitalerne - en forudsætning for kvalitet og vækst Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråds forskningskonference 16. november 2011 Store auditorium, Herlev Hospital Koncerndirektør

Læs mere

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Hjertecentrets forskningsstrategi for klinisk sygepleje har til formål at understøtte realiseringen af regionens og Rigshospitalets

Læs mere

Institut for Regional Sundhedsforskning. Sundhedsfaglig Forskning og Uddannelse i Region Syddanmark NØGLETAL

Institut for Regional Sundhedsforskning. Sundhedsfaglig Forskning og Uddannelse i Region Syddanmark NØGLETAL Institut for Regional Sundhedsforskning Sundhedsfaglig Forskning og Uddannelse i Region Syddanmark NØGLETAL 2008-2011 2. udgave juni 2012 Indholdsfortegnelse Vision... 3 Forskning Forskningspublikationer...

Læs mere

Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N. Mødelokale (Tandlægernes mødelokale).

Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N. Mødelokale (Tandlægernes mødelokale). D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 26. APRIL 2013 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

Ordførende professorer ved IKM. Forum. Møde afholdt 9. november 2017, kl Sted Mærsk Tårnet, lokale Cecilie Skaarup.

Ordførende professorer ved IKM. Forum. Møde afholdt 9. november 2017, kl Sted Mærsk Tårnet, lokale Cecilie Skaarup. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N M Ø D E R E F E R A T 16. NOVEMBER 2017 Forum Ordførende professorer ved IKM Møde afholdt 9. november 2017, kl.

Læs mere

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER September 2013 Center for Kliniske Retningslinjer - Clearinghouse Efter en konsensuskonference om sygeplejefaglige kliniske retningslinjer, som Dokumentationsrådet under Dansk Sygeplejeselskab (DASYS)

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Hjertecentrets forskningsstrategi for klinisk sygepleje har til formål at understøtte realiseringen af regionens og Rigshospitalets

Læs mere

4. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

4. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 4. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Onsdag 4. oktober 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

MÅLBILLEDE. For et styrket samarbejde mellem Københavns Universitet og Region Hovedstaden på sundhedsområdet

MÅLBILLEDE. For et styrket samarbejde mellem Københavns Universitet og Region Hovedstaden på sundhedsområdet MÅLBILLEDE For et styrket samarbejde mellem Københavns Universitet og Region Hovedstaden på sundhedsområdet Copenhagen Health Science Partners Københavns Universitet Region Hovedstaden Copenhagen Health

Læs mere

Én indgang til kliniske forsøg hvad kan vi hjælpe jer med? Erfaringer fra Region Hovedstaden

Én indgang til kliniske forsøg hvad kan vi hjælpe jer med? Erfaringer fra Region Hovedstaden Én indgang til kliniske forsøg hvad kan vi hjælpe jer med? Erfaringer fra Region Hovedstaden Én indgang for industrien til kliniske forsøg i Danmark DR 24. oktober 2012 Britta Smedegaard Andersen Samarbejde

Læs mere

Bilag 1: Stillings- og funktionsbeskrivelser for professorer og akademiske koordinatorer på sundhedsområdet i Region Midtjylland

Bilag 1: Stillings- og funktionsbeskrivelser for professorer og akademiske koordinatorer på sundhedsområdet i Region Midtjylland 22. maj 2015 Bilag 1: Stillings- og funktionsbeskrivelser for professorer og akademiske koordinatorer på sundhedsområdet i Region Midtjylland Bilag til aftalen: Aftale om professorer og akademiske koordinatorer

Læs mere

En forsknings og businesspark inden for sundhedsteknologi og videnskab i Nord Danmark

En forsknings og businesspark inden for sundhedsteknologi og videnskab i Nord Danmark Introduktion til Eir En forsknings og businesspark inden for sundhedsteknologi og videnskab i Nord Danmark Eir samler og udnytter synergierne mellem den basale og anvendelsesorienterede sundhedsteknologiske

Læs mere

Hvilke problemstillinger har det videnskabelige råd været inde på?

Hvilke problemstillinger har det videnskabelige råd været inde på? Hvilke problemstillinger har det videnskabelige råd været inde på? Hans Gregersen Formand for det videnskabelige råd kommissorium (1) Center for Kliniske Retningslinjer er en institution, der samler, organiserer,

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 4. september 2007 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

Møde afholdt: onsdag den 12. maj 2010 kl

Møde afholdt: onsdag den 12. maj 2010 kl DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. JUNI 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: onsdag den 12. maj 2010 kl. 13-15 Referent: Kirsten Breddam

Læs mere

Kommissorium for GCP-enheden ved Odense Universitetshospital

Kommissorium for GCP-enheden ved Odense Universitetshospital Kommissorium for GCP-enheden ved Odense Universitetshospital Godkendt den 4. december 2009 af Styregruppen for Forskningsinfrastruktur i Syddanmark. Revideret juni + november 2012 1. GCP-enhedens baggrund

Læs mere

Til dekanatet. Vedr.:

Til dekanatet. Vedr.: D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til dekanatet SAGSNOTAT 1. JULI 2010 Vedr.: Anvendelse af vejledere og eksaminatorer på bachelorkandidat-

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed 30. juni 2015 /ELSJOA Referat til møde i Koordinationsudvalg for hospitaler og universitet 26. maj 2015 kl. 15:30 i HL's mødelokale, Nørrebrogade 44 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

IRS Universitetsklinikker. 23. August 2016

IRS Universitetsklinikker. 23. August 2016 IRS Universitetsklinikker 1 INSTITUT FOR REGIONAL SUNDHEDSFORSKNING INSTITUTLEDER RIKKE LETH -LARSEN A UGUST 2016 Hvem er vi? IRS er ét af 8 institutter på SUND-SDU Institut for Regional Sundhedsforskning

Læs mere

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi M Ø D E R E F E R A T 18. JUNI 2009 Forum HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi Møde afholdt:

Læs mere

Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser

Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser Vejledning - Indmelding af idéer til specialefokuserede kurser 5. NOVEMBER 2015 På baggrund

Læs mere

Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM. Lokale , Mærsk Tårnet, Panum Instituttet

Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM. Lokale , Mærsk Tårnet, Panum Instituttet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N M Ø D E R E F E R A T 2. NOVEMBER 2017 Forum Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM Møde afholdt

Læs mere

Møde i Det Lægelige Uddannelsesråd Regionshospitalet Randers

Møde i Det Lægelige Uddannelsesråd Regionshospitalet Randers Regionshospitalet Randers Administrationen Skovlyvej 1 DK-8900 Randers Tel. +45 7842 0000 Møde i Det Lægelige Uddannelsesråd Regionshospitalet Randers Den 9.3.2012 Deltagere: Uddannelsesansvarlige overlæger,

Læs mere

OVERGANGSSTRATEGI FOR FORSKNING PÅ NÆSTVED, SLAGELSE OG RINGSTED SYGEHUSE

OVERGANGSSTRATEGI FOR FORSKNING PÅ NÆSTVED, SLAGELSE OG RINGSTED SYGEHUSE OVERGANGSSTRATEGI FOR FORSKNING PÅ NÆSTVED, SLAGELSE OG RINGSTED SYGEHUSE 2017-2018 Baggrund I Region Sjælland blev i foråret 2017 gennemført en større evaluering af forskningsområdets udvikling siden

Læs mere

Brobygger 2.0. Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland.

Brobygger 2.0. Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland. Brobygger 2.0 Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland. Indledning Den danske fødevareklynge med centrum i Region Midt er i en god udvikling

Læs mere

Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM , Mærsk Tårnet, Panum Instituttet

Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM , Mærsk Tårnet, Panum Instituttet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N M Ø D E R E F E R A T 30. OKTOBER 2018 Forum Møde for koordinerende professorer og lektorer, IKM Møde afholdt

Læs mere

Finansiering af GCP-enheden ved Odense Universitetshospital

Finansiering af GCP-enheden ved Odense Universitetshospital Afdeling: Økonomi og Planlægning Udarbejdet af: Bente Møller Sagsnr.: 18/56912 E-mail: bente.elisabeth.moeller@rsyd.dk Dato: 26. april 2019 Telefon: 2324 1645 Notat Finansiering af GCP-enheden ved Odense

Læs mere

Referat af styregruppemøde i Dansk CancerBiobank

Referat af styregruppemøde i Dansk CancerBiobank N O T A T UDKAST 13-12-2012 Sag nr. 09/880 Dokumentnr. 53925/12 Maj-Britt Juhl Poulsen/Kristian Koch Enstrøm Tel. 35 29 81 17 E-mail: mjp@regioner.dk Referat af styregruppemøde i Dansk CancerBiobank Tidspunkt:

Læs mere

Møde afholdt: 23. juni 2011

Møde afholdt: 23. juni 2011 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 5. AUGUST 2011 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: 23. juni 2011 Sted: Referent: Mødesal A Kirsten Breddam

Læs mere

Godkendt referat af møde i akademisk råd 2011-1, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, onsdag den 26. januar 2011, kl. 12.30 15.00

Godkendt referat af møde i akademisk råd 2011-1, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, onsdag den 26. januar 2011, kl. 12.30 15.00 Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Fa 9815 9757 www.sundhedsvidenskab.aau.dk Ledelsessekretariatet Ann Karina Schelde Direkte tlf. 9940 7990 E-mail:

Læs mere

Kommissorium AARHUS UNIVERSITET. Ledelsesforum for Universitet-Regionssamarbejdet (LUR)

Kommissorium AARHUS UNIVERSITET. Ledelsesforum for Universitet-Regionssamarbejdet (LUR) Kommissorium Ledelsesforum for Universitet-Regionssamarbejdet (LUR) Baggrund Region Midtjylland og Aarhus Universitet har med regionsrådets godkendelse den 14. december 2011 indgået et nyt aftalekompleks

Læs mere

Referatet er godkendt via skriftlig høring i akademisk råd, den 8. februar 2012.

Referatet er godkendt via skriftlig høring i akademisk råd, den 8. februar 2012. Til akademisk råds medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Fa 9815 9757 www.sundhedsvidenskab.aau.dk Ledelsessekretariatet Ann Karina Schelde Direkte

Læs mere

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet, Winsløwsparken 19, 3. sal, Odense (mødelokale

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet, Winsløwsparken 19, 3. sal, Odense (mødelokale D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 23. NOVEMBER 2014 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSERVICE Møde afholdt:

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Bilag 153 Offentligt. Udvalget for Videnskab og Teknologi

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Bilag 153 Offentligt. Udvalget for Videnskab og Teknologi Udvalget for Videnskab og Teknologi UVT alm. del - Bilag 153 Offentligt Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget, Christiansborg 1240 København K.

Læs mere

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET,

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 10. JUNI 2009 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt: Mandag den 26. marts 2012 kl

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt: Mandag den 26. marts 2012 kl D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 15.MAJ 2012 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere