INDHOLD FORSLAG BAGGRUND OG FORMÅL VISION OG HELHEDSGREB LANDSKABSTRUKTUR BYSTRUKTUR DELOMRÅDER INFRASTRUKTUR

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INDHOLD FORSLAG BAGGRUND OG FORMÅL VISION OG HELHEDSGREB LANDSKABSTRUKTUR BYSTRUKTUR DELOMRÅDER INFRASTRUKTUR"

Transkript

1 HELHEDSLAN ET NYT BOLIGOMRÅDE VED HOLBÆK HAVE HOLBÆK FJORD STRANDENGEN STRANDARKEN HOLBÆK ST. HOLBÆK ØST DRAGERU SKOV HOLBÆK HAVE HOLBÆK VEST FÆLLEDEN LADEGÅRDSSKOV HOLBÆK SYD DECEMBER 017

2 INDHOLD BAGGRUND OG FORMÅL VISION OG HELHEDSGREB LANDSKABSTRUKTUR BYSTRUKTUR DELOMRÅDER INFRASTRUKTUR Forslag til Helhedsplan for Holbæk Have er udarbejdet af Holbæk Kommune, november 017. Fotos: Holbæk Kommune. Ved brug af inspirationsfotos er ophav anført.

3 BAGGRUND OG FORMÅL 1 Holbæk Have er et område på ca. 0 ha, centralt i Holbæk, der siden 190 erne har været byens store idrætsanlæg. Som følge af realiseringen af planerne for Holbæk Sportsby i vestbyen, frigøres arealerne ved Holbæk Have nu til andre formål. Helhedsplanen for Holbæk Have skal fastlægge de overordnede fysiske rammer for udviklingen af området til et nyt boligområde. Boligområdet vil på sigt vil rumme nye boliger, og der planlægges også for nye institutioner i form af bl.a. et nyt plejehjem. Helhedsplanen er bygget op om fire overordnede temaer: 1. Landskabsstruktur beskriver, hvor de grønne områder skal ligge og hvordan søer, vandløb og rekreative aktiviter kan etableres i landskabet.. Bystruktur beskriver, hvor der kan bygges i området, med hvilken anvendelse, tæthed og etagehøjde.. Delområder beskriver hvert af de delområder, som det nye boligområde struktureres efter. Gennem skitser og inspirationsfotos vises visionen for nyt byggeri.. Infrastruktur beskriver trafikplanen for bydelen med placering af veje, parkering og stier - herunder tilslutninger til det overordnede veje- og stinet. å baggrund af helhedsplanen skal der efterfølgende udarbejdes kommuneplantillæg for bydelen, der vil udgøre de overordnede planmæssige rammer for de efterfølgende lokalplaner for de enkelte delområder. Helhedsplanen indgår i planhierakiet som bilag til kommende planer samt som bilag til udbudsbetingelser ved salg af de enkelte grunde. FAKTA Området som ønskes udviklet til boligområde omfatter ca. 0 ha. Når Holbæk Have er færdigudbygget kan området rumme i alt ca m bygninger. Holbæk Have vil på sigt blive hjemsted for nye boliger. Området er i dag kommunalt ejet, og sælges gennem udbud til private ejere, som efterfølgende udvikler de enkelte delområder. Helhedsplanen udstikker alene de store linjer for udviklingen af boligområdet. Bebyggelsesplaner for de fremtidige bebyggelser i området fastlægges i forbindelse med lokalplanlægning af de enkelte delområder.

4 HOLBÆK HAVE I DAG Holbæk Have rummer mange eksisterende potentialer, som terrænformationer, belægninger og beplantninger. De eksisterende landskabelige kvaliteter søges bevaret og udbygget i landskabsstrukturen for det nye boligområde, hvilket kan medvirke til at formidle overgangen mellem by og land. Den landskabelige karakter fra Fælleden med overdrev, enge, et bevæget terræn med lavninger og småsøer væves ind i Holbæk Haves terræn og grønne struktur. Lokal regnvandshåndtering understøttes med lavninger og søer, der ligger i en grøn struktur. Fælleden umiddelbart øst for Holbæk Have Kunstgræsbanen Stier med fine beplantninger Den karakteristisk allébeplantning på Borgmestergårdsvej Boldbaner omkranset af trærækker Atletikstadionet omkranset af træer BAGGRUND OG FORMÅL OMRÅDET I DAG

5 VISION OG HELHEDSGREB Holbæk Kommune ønsker et boligområde, som opleves som en naturlig kobling af byen og naturområdet Fælleden. Naturen skal inviteres ind i bydelen og byen skal åbne sig mod naturen. Grundideen i helhedsplanen er en gennemgående grøn struktur, der bringer naturen fra Fælleden ind i det kommende boligområde. Den grønne struktur indeholder bl.a. forskellige aktivitets- og opholdsmuligheder, regnvandshåndtering i form af regnvandssøer og åbne vandrender samt et stisystem. Den grønne struktur skal skabe forbindelser og relationer mellem det nye og det eksisterende, samt beboerne imellem. Variationen af kvalitetsboliger skal være høj. Delområderne ønskes bebygget med forskellige bygningstypologier og/eller anvendelser. Det skal bidrage til en diversitet i det nye byområde - både visuelt og i beboersammensætningen. Der skal sikres plads til fremtidens institutioner. Byggerier skal opføres i god arkitektonisk kvalitet herved forstås - spændende og oplevelsesrige bebyggelser i kvalitetsmaterialer - at der er taget aktiv stilling til lys- og skyggeforhold, mikroklima, proportioner, samspil med omgivelserne mv. - at bebyggelserne har en høj holdbarhed og nytteværdi. otentialet ved den centrale placering skal udnyttes, bl.a. til at sikre, at flest mulige anvender den kollektive trafik, og at det bliver et naturligt valg at gå og cykle. ET BÆREDYGTIGT BOLIGOMRÅDE De bæredygtige tiltag er indarbejdet direkte i helhedsplanens emner. Af væsentlige valg med betydning for bæredygtigheden, der træffes med helhedsplanen, kan fremhæves følgende: Arealforbruget til boligområdet minimeres ved at arbejde med tæt bebyggede områder. Landskabet er tæt på, uanset hvor i området man befinder sig, og planlægges med rekreative tiltag der sikrer, at beboere får optimale bevægelsesmuligheder. Landskabet anvendes også til at klimasikre det nye boligområde, som med regnvandsanlæg kan håndtere ekstremregn. Overskudsjord kan indbygges i bakker og volde i landskabet, der bidrager til forskelligartede landskabelige og rekreative oplevelser. Trafikstrukturen planlægges med et centralt stinet, der sikrer at gang og cykel bliver nemme og naturlige transportformer. Med en placering midt i byen og med tæt kontakt til det overordnede vej- og stinet bliver det nye boligområde samtidig let tilgængeligt og med en nem adgang til offentlige transportmidler.

6 1. lacering i byen Holbæk Have ligger centralt i byen med ca. 1 km til Holbæk Station. Områdets nærmeste naboer er bl.a. et større boligområde med etagebyggeri, et parcelhuskvarter, en folkeskole og et kolonihaveområde.. Landskabskiler Holbæk Have ligger i direkte tilknytning til naturområdet Fælleden, som er en del af en af byens fire grønne landskabskiler. Stisystemet i kilen giver også en god forbindelse til fjorden. VISION OG HELHEDSGREB. Vigtigste veje, Vigtigste stier Holbæk Have ligger i nær tilknytning til indfaldsvejen Roskildevej og de større veje Holbæk Have og Kattegatsvej. Fra området er der kun minutters kørsel til motorvejen. Holbæk Have ligger i direkte tilknytning til den overordnede rekreative stiforbindelse fra Fælleden til bymidten og fjorden.

7 1. Den grønne struktur. Regnvandshåndtering Den grønne struktur er et identitetsskabende grønt bånd, som medvirker til at binde den eksisterende by sammen med det nye boligområde, og fastholder en forbindelse ud til landsskabet. Den grønne struktur rummer aktiviteter, opholdsmuligheder, stier og vandelementer, som bidrager til danne grønne rum og oplevelser i de nye bebyggelser. Den landskabsintegrerede håndtering af regnvand gøres til et centralt tema i helhedsplanen, og supplerer landskabet i den grønne kile med både permanente og midlertidige regnvandselementer. Regnvandet bliver således et aktivt og synligt element i den nye bydel, der udnyttes rekreativt. 1. Bystruktur. Infrastruktur Bystrukturen defineres af seks delområder, som underopdeles i storparceller. Bebyggelsen koncentreres centralt i området, omkring den grønne struktur, både i tæthed og i højde. Vejadgang sker fra udkanten af området samt fra den centrale Borgmestergårdsvej. Nye boligveje anlægges som blinde veje, der friholder den grønne struktur og de centrale dele af boligområderne for biltrafik. Infrastrukturen er planlagt, så det bliver nemt og naturligt at gå og cykle i det nye boligområde, da det oftest vil give korteste og hurtigste tur. VISION OG HELHEDSGREB

8 1. LANDSKABSSTRUKTUR DEN GRØNNE STRUKTUR Den grønne struktur er det nye boligområdes centrale hovedtræk. Det er et identitetsskabende grønt bånd, som sikrer en direkte forbindelse mellem Fælleden, det nye boligområde og videre ind til Holbæk by. Den grønne struktur tilstræbes at være en bilfri forbindelse for cyklende og gående og et levende byrum for beboere og besøgende. Hvert delområde skal udlægge min. 0 % af arealet til den grønne struktur. Den grønne struktur skal udformes som et sammenhængende areal og være min. m bred. I den grønne struktur, skal der anlægges en offentligt tilgængelig sti, som kan forbinde stierne i Fælleden med stierne omkring Holbæk Have og videre ind til bymidten. Den grønne struktur skal beplantes med græsser, buske og træer. Beplantningen kan placeres i grupper og bestå af løvfældende træer og buske eller andre stedtypiske arter. Der anlægges forskellige aktivitets- og opholdsmuligheder i den grønne struktur, fx legepladser, nyttehaver, boldspil, cykelbaner mv. Eksisterende allébeplantning ved Borgmestergårdsvej skal bevares i videst mulig udstrækning. Alléen danner en markant grøn rygrad, der underopdeler området i en nordlig og en sydlig del. De nye boligveje kan ligeledes etableres med en markant træbeplantning, som kan bidrage til områdets struktur og delområdenes identitet. DEN BLÅ STRUKTUR OG LAR-LØSNINGER Lokal afledning af regnvand (LAR) er ikke kun et spørgsmål om tekniske løsninger, men rummer ligeledes et stort potentiale i relation til oplevelsesværdi og herlighedsværdi. De voksende regnmængder skal derfor udnyttes positivt som et rekreativt og nyttigt element. Helhedsplanens blå struktur udgøres af et netværk af søer og vandrender. Den blå struktur følger den grønne struktur og dets forskellige karakterer og føjer en ekstra dimension til landskabsoplevelsen. Regnvand skal håndteres lokalt og afledes overfladisk Der skal sikres tilstrækkelig kapacitet til håndtering af regnvand i ekstremregnssituationer. Regnvand skal være et rekreativt element i form af render, regnvandssøer mv. Regnvand kan forsinkes gennem fordampning fra grønne tage eller ved nedsivning gennem permeable belægninger. Regnvand er en ressource, der bør udnyttes. Ved fx at opsamle regnvand fra tage, kan man genanvende vandet til vanding, bilvask m.v. Overskudsjord kan genanvendes ved placering i formede bakker og volde i den grønne struktur.

9 Hovedparten af området er uden store terrænforskelle, da den nuværende brug er boldbaner. Bakketop Sø Sø Kælkebakke Udsigtspunkt Mountainbikebane I den nordlige del findes en bakketop, hvor terrænet stiger ca. m. I den sydlige del stiger terrænet ligeledes i både det vestlige og østlige hjørne Sø Bypark Shared space 1 Vådområde 1 17 Skråning Nyttehaver Grøft Vådområde 0 1 Sø 0 1 Skråning Grøft Nyttehaver Bakketop 19 Grøft 1 Skråning Skråning 19 Bakketop Skråning Den centrale del af området er fladt med enkelte skråninger mellem de forskellige boldbaner Skråning 7 17 Skråning Grøft Nyttehaver Eksisterende beplantning LANDSKABSSTRUKTUR Terræn Skal bevares (lysegrønt): Allétræer langs Borgmestergårdsvej Solitære træer - art? Bør bevares så vidt muligt (mørkegrønt): Trærækker mellem banerne Beplantning langs områdets afgrænsning Allétræer - art? Trærække omkring atletikstadion SKITSE

10 LANDSKABSSTRUKTUR SKITSE

11 9 Tilburg Aan Zet, Holland Fornebu, Oslo SLA, Hans Tavsens ark, København Tilburg Aan Zet, Holland ark Wetzgau, Tyskland LANDSKABSSTRUKTUR REFERENCEBILLEDER

12 . BYSTRUKTUR BYSTRUKTUREN Bystrukturskitsen beskriver hvordan området opdeles i henholdsvis delområder og storparceller. De overordende retningslinjer for anvendelser og bymæssige tætheder fastlægges. Boligområdet skal fremstå som et grønt boligområde med forskellige boligtypologier, varierede byrum og grønne opholdsarealer, der også kan involvere tage, altaner, gårdrum og private haver. Det kommende boligområde udgøres af seks delområder. Delområderne planlægges med en forskellighed, så der både planlægges delområder med højt boligbyggeri, delområder med lavt boligbyggeri og et delområde med institutionsbyggeri. Delområderne opdeles i storparceller, som ønskes bebygget med forskellige bygningstypologier og/eller anvendelser. Det skal bidrage til en diversitet i det nye byområde - både visuelt og i beboersammensætningen. Den enkelte storparcel skal fremstå med en egen identitet, således at delområderne kommer til at rumme en arkitektonisk mangfoldighed. Byggerier skal opføres i god arkitektonisk kvalitet herved forstås - spændende og oplevelsesrige bebyggelser i kvalitetsmaterialer - at der er taget aktiv stilling til lys- og skyggeforhold, mikroklima, proportioner, samspil med omgivelserne mv. - at bebyggelserne har en høj holdbarhed og nytteværdi. MAKSIMALE HØJDER OG BEBYGGELSESROCENT Holbæk Have er omkranset af bolig- og institutionsbebyggelser i forskellig skala. Mod syd primært boligbebyggelse i større skala, og mod vest og nord rækkehuse, enfamiliehuse og gårdhavehuse. Helhedsplanen fastlægger, med udgangspunkt i naboområderne, maksimale etageantal: - mod vest kan der opføres byggeri i maksimalt etager, - mod nord kan der opføres byggeri i maksimalt etager, - mod syd kan der opføres byggeri i maksimalt - etager, - centralt i området, omkring den grønne struktur, kan der fortættes og bygges i maksimalt - etager, - længst mod sydøst kan der bygges et boligtårn i maksimalt etager. Den maksimale bebyggelsesprocent fastsættes for det enkelte delområde. Delområde 1: 70 % Delområde : 0 % Delområde : 0 % Delområde : 0 % Delområde : 0 % Delområde : 0 % Hvert delområde opdeles i storparceller. Storparcellerne kan planlægges således, at nogle storparceller bebygges med en større tæthed end andre. Den maksimale bebyggelsesprocent skal blot overholdes for delområdet under ét.

13 11 Nyttehaver Grøft Sø Sø DELOMRÅDE DELOMRÅDE Vådområde Kælkebakke Udsigtspunkt Sø Bypark Shared space DELOMRÅDE DELOMRÅDE Mountainbikebane Vådområde DELOMRÅDE Sø Nyttehaver Grøft DELOMRÅDE 1 Grøft BYSTRUKTUR DELOMRÅDER

14 1 a a b f c d e a b c d GRØN STRUKTUR a b b c e d f c a b c d d Etagebyggeri Tæt-lav byggeri Institutioner 1b 1a BYSTRUKTUR STORARCELLER

15 1 Maks. etager Maks. etager Maks. etager Maks. etager Maks. etager BYSTRUKTUR MAKSIMALE HØJDER

16 . DELOMRÅDER 1 Delområderne underopdeles i storparceller, der danner udgangspunkt for hvordan de enkelte boligområder kan planlægges detaljeret. Storparcellerne kan opdeles og sammenlægges på forskellige måde, hvorved helhedsplanen indbygger en grad af fleksibilitet i bystrukturen, ved at rumme forskellige muligheder for etapeinddeling og tilpasningsmuligheder. De enkelte storparceller foreslås bebygget med forskellige bygningstypologier og/ eller anvendelser. Det skal bidrage til en diversitet i det nye byområde - både visuelt og i beboersammensætningen. De nye bebyggelser orienteres omkring den grønne struktur, som rummer både offentlige, semioffentlige og private aktivitets- og opholdsområder. Intentioner er, at der etableres nye boligområder med forskellige identiteter og beboergrupper, som bindes sammen af den grønne struktur. Den grønne struktur tilbyder fælles aktiviteter og opholdsområder og derigennem en overordnet fælles identitet. De efterfølgende sider viser et bud på mulige bebyggelsesplaner for delområderne samt en række inspirationsbilleder for de fremtidige bebyggelser. Der vil flere måder, at bebygge delområderne på, som fastlægges nærmere efter udbud og i forbindelse med lokalplanlægningen af det enkelte delområde. NOTE: Delområde 1 er solgt gennem udbud. Delområdet har tidligere huset en skole og er derfor ikke en del af idrætsanlægget. Det alligevel indarbejdet i helhedsplanen pga. placeringen, som gør området til en 1. etape af udbygningen af Holbæk Have.

17 1 DELOMRÅDE 1 vil markere overgangen mellem by og natur. Boligbyggeri i maksimalt etager + boligtårn på etager. Delområdet vil blive bebygget med etageboliger i varierende etageantal. De Mulig fremtidig bebyggelsesplan Illustrationer, vinder af projektudbud, Mangor og Nagel forskudte stokke opføres primært i - etager, enkelte steder op til - etager. I den sydligste del af området kan der opføres et boligtårn på etager, som Maks. etager DELOMRÅDER SKITSE OG REFERENCEBILLEDER

18 Maks. etager 1 DELOMRÅDE Institutions- og boligbyggeri i maksimalt etager. Der kan etableres institutioner og lejlighedsbyggeri i varierende etageantal, dog maksimalt etager. Institutioner og boliger kan eventuelt mikses i de enkelte bebyggelser. Delområdet skal fremstå som et grønt boligområde med etagebebyggelse, varierede byrum og grønne opholdsarealer, der også kan involvere tage, altaner og gårdrum. Delområdet kan opdeles i - storparceller. Delområdet skal rumme en arkitektonisk mangfoldighed, således at hver af de - storparceller skal fremstå med en egen identitet. Mulig bebyggelsesplan: Delområdet bebygges med tre institionsbyggerier i - etager, fx et plejehjem, en børnehave og en vuggestue. Mulig fremtidig bebyggelsesplan C. F. Møller, De fem haver plejehjem, Norge Cobe + K, børnehave, Nørrebro Maks. etager DELOMRÅDER SKITSE OG REFERENCEBILLEDER

19 Maks. eta 17 DELOMRÅDE Boligbebyggelse i maksimalt - etager. Der kan etableres lejlighedsbyggeri i varierende maksimale etageantal fra til etager. Delområdet skal fremstå som et grønt boligområde med parkbebyggelse, varierede byrum og grønne opholdsarealer, der også kan involvere tage, altaner og gårdrum. Delområdet kan opdeles i - storparceller. Delområdet skal rumme en arkitektonisk mangfoldighed, således at hver af de - storparceller skal fremstå med en egen identitet. Mulig bebyggelsesplan: I den vestlige del af delområdet opføres boligstokke i - etager. I den østlige del opføres punkthuse i etager og forskudte blokke i - etager. Rubow Arkitekter, Østerbro, København. Mulig fremtidig bebyggelsesplan Blauraum, Hafencity Hamburg K + S Architects,Växjö, Sverige Lundgaard og Tranbjerg, Havneholmen, København Maks. eta DELOMRÅDER SKITSE OG REFERENCEBILLEDER

20 1 DELOMRÅDE Boligbebyggelse i maksimalt etager. Der kan etableres tæt-lavt boligbyggeri i varierende maksimale etageantal, dog maksimalt etager. Delområdet skal fremstå som et grønt boligområde med tæt-lavbebyggelse, varierede byrum og grønne opholdsarealer, der også kan involvere tage, altaner og gårdrum. Delområdet kan opdeles i 1- storparceller. Delområdet skal rumme en arkitektonisk mangfoldighed, således at hver af de 1- storparceller skal fremstå med en egen identitet. Mulig bebyggelsesplan: Området kan bebygges med gårdhavehuse i - etager. Gårdhavehusene opføres i samme arkitektoniske stil og placeres i en samlet landskabelig formation. C. F. Møller, Buckinghamshire, England Mulig fremtidig bebyggelsesplan Arkitema Architects, Risskov, Aarhus. Nørkær+oulsen, Ringkøbing. DELOMRÅDER SKITSE OG REFERENCEBILLEDER

21 19 DELOMRÅDE Boligbebyggelse i maksimalt - etager. Der kan etableres lejlighedsbyggeri i varierende maksimale etageantal, fra maksimalt etager i yderkanten af området og op til maksimalt etager i den centrale del. Delområdet skal fremstå som et grønt boligområde med parkbebyggelse, varierede byrum og grønne opholdsarealer, der også kan involvere tage, altaner, gårdrum og private haver. Delområdet kan opdeles i - storparceller. Delområdet skal rumme en arkitektonisk mangfoldighed, således at hver af de - storparceller skal fremstå med en egen identitet. Mulig bebyggelsesplan: Omkring den grønne struktur kan opføres punkthuse i - etager. Bebyggelsen trapper ned mod nord og bliver til mindre punkthuse og byvillaer i - etager. HUCA Architecture, Bois d Arcy, Frankrig Arkitema Architects, Tuborg Havn, København. Morgen, Berlin Mulig fremtidig bebyggelsesplan DELOMRÅDER SKITSE OG REFERENCEBILLEDER

22 0 DELOMRÅDE Boligbebyggelse i maksimalt - etager. Der kan etableres lejlighedsbyggeri og tæt-lavt byggeri i varierende etageantal, fra maksimalt etager nærmest den grønne struktur til maksimalt etager i resten af området. Delområdet skal fremstå som et grønt boligområde med tæt-lav og karrébebyggelse, varierede byrum og grønne opholdsarealer, der også kan involvere tage, altaner og gårdrum. Delområdet kan opdeles i - storparceller. Delområdet skal rumme en arkitektonisk mangfoldighed, således at hver af de - storparceller skal fremstå med en egen identitet. Mulig bebyggelsesplan: I den centrale del nærmest den grønne struktur kan opføres karrébebyggelse i etager. Den resterende del bebygges med rækkehuse i forskellig udformning i - etager. Tegnestuen Vandkunsten, Islands Brygge, København. Mulig fremtidig bebyggelsesplan Danielsen Architecture, Vedbæk Sophienstrasse, Hamburg DELOMRÅDER SKITSE OG REFERENCEBILLEDER

23 . INFRASTRUKTUR 1 Helhedsplanen skitserer en løsning, hvor de nye boligområder får adgangsvej fra henholdsvis Kattegatsvej, Holbæk Have, Borgmestergårdsvej og Højen. Det er afgørende for områdets attraktivitet, at det er godt forbundet med de omkringliggende områder med sti- og vejnet. Eksisterende infrastruktur genbruges og opgraderes. Borgmestergårdsvej omdannes til et Shared Space, hvor biltrafik foregår på de bløde trafikanters præmisser. FORVENTET TRAFIK I OMRÅDET - AFVENTER TRAFIKANALYSE Der skal udarbejdes en trafikanalyse, som skal belyse den fremtidige forventede trafik. Herunder antal bilkørsler i døgnet, hvordan trafikken vil fordele sig både internt i området og på de tilstødende veje samt nødvendige konkrete tiltag og anlæg. Eksisterende stier bevares og omdannes til super-cykelstier, som et alternativ til de mere slyngede og langsomme stiforløb i den grønne struktur. Vedadgang til de enkelte delområder og storparceller sker så direkte som muligt. Intentionen er at holde den grønne struktur fri for biltrafik i videst muligt omfang. I den grønne struktur skal der anlægges en hovedsti med fuld offentlig tilgængelighed. Denne hovedsti danner rygrad i områdets stisystem, hvor mindre stier kan koble sig på. Derudover kobler stierne sig på det eksisterende stisystem, bla. til Fælleden og videre ind til bymidten og fjorden. Infrastrukturen er planlagt, så det bliver nemt og naturligt at gå og cykle i det nye boligområde, da det oftest vil give korteste og hurtigste tur.

24 . INFRASTRUKTUR ARKERINGSRINCIER arkeringsnormen for området er 1, p-plads pr. bolig. Helhedsplanen skitserer løsninger, hvor halvdelen af parkeringsbehovet placeres i parkeringskælder, parkeringshus eller på anden måde i konstruktion. En stor andel af parkeringspladser i konstruktion vil betyde en tilsvarende større andel af grønne friarealer og anvendelige byrum. Gode parkeringsløsninger i konstruktion kan øge herlighedsværdien og fremme bykvaliteten i det fremtidigt tæt bebyggede område ved at give bedre plads til de mennesker, som skal bo og færdes i området. arkeringsløsningerne skal underbygge infrastrukturens principper om at minimere biltrafik internt i boligområdet. Derfor placeres parkeringsarealer decentralt og langs yderkanterne af de enkelte delområder. Den perifere placering skal bidrage til et fredeligt miljø i de centrale dele af boligområderne. Flere mennesker vil bevæge sig til fods igennem området, hvilket skaber mere byliv. arkering på terræn skal anlægges i permeable belægninger så vidt muligt, og i øvrigt fremstå med en grøn karakter (beplantning, regnbede mv.). Hvis parkeringsanlæg på terræn indrettes til en multifunktionel anvendelse, vil det kunne bidrage positivt til bylivet (fx lege- og aktivitetsmuligheder). arkeringskælder arkeringshus Forskellige parkeringsløsninger Fladeparkering arkering i konstruktion Cykelparkering skal prioriteres i indretningen af alle områder og placeres tæt på bebyggelserne. Halvdelen af cykelparkeringen skal være over overdækket. Fladeparkering med grøn karakter Kommende parkeringshus i Roskilde

25 INFRASTRUKTUR Højen Shared Space Holbæk Have SKITSE svej Katt egat Borgmestergårdsv ej

26 HELHEDSLAN FOR HOLBÆK HAVE

HOLBÆK HAVE HELHEDSPLAN OG UDBUD VÆKST OG BÆREDYGTIGHED

HOLBÆK HAVE HELHEDSPLAN OG UDBUD VÆKST OG BÆREDYGTIGHED HOLBÆK HAVE HELHEDSPLAN OG UDBUD Baggrund og formål Som følge af realiseringen af planerne for Holbæk Sportsby frigøres arealerne ved det nuværende idrætsanlæg ved Holbæk Have til andre formål. Det første

Læs mere

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD Vedtaget af byrådet den. 28. april 2004 Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Udbygningen af Stenløse Syd...

Læs mere

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet EGENARTSANALYSE ALTERNATIV TIL ØFK FORUNDERSØGELSE FORUNDERSØGELSE HISTORIE Amagers landskab har gennem de sidste hundrede år skiftet karakter fra et åbent landbrugsområde

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2.

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. Punkt 7. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.057 og Lokalplan 4-4-117 Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. forelæggelse) 2017-041843 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

OPSAMLING AF SILKEBORG KOMMUNES BÆREDYGTIGHEDSVÆRKTØJ

OPSAMLING AF SILKEBORG KOMMUNES BÆREDYGTIGHEDSVÆRKTØJ FOKUS PÅ BÆREDYGTIGHED OPSAMLING AF SILKEBORG KOMMUNES BÆREDYGTIGHEDSVÆRKTØJ Silkeborg kommunes bæredygtighedsværktøj udfra angiver vurderingsparametre/pejlemærker - angivet i underkriterier (se bilag).

Læs mere

Høiriisgård bakker. - en ny grøn bydel. Volumenanalyse af d. 16.08.2011

Høiriisgård bakker. - en ny grøn bydel. Volumenanalyse af d. 16.08.2011 Høiriisgård bakker - en ny grøn bydel Volumenanalyse af d. 16.08.2011 Parcelhuskvarter Motorvej Jernbane Byggegrund Århus Midtby Indfaldsvej Rekreativt naturområde Situation Byggegrunden er karakteriseret

Læs mere

DEBATOPLÆG. Ny lokalplan for Smørum Vest. Invitation til borgermøde om planlægningen. Tværvej. Kirkevangen. Kong Svends Vej

DEBATOPLÆG. Ny lokalplan for Smørum Vest. Invitation til borgermøde om planlægningen. Tværvej. Kirkevangen. Kong Svends Vej Tværvej DEBATOPLÆG Kong Svends Vej Kirkevangen Ny lokalplan for Smørum Vest Invitation til borgermøde om planlægningen 1 Kom til borgermøde I forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanforslaget for byområdet

Læs mere

BOLIGOMRÅDE - DRONNINGBORG MASKINFABRIK Side 1 af 3

BOLIGOMRÅDE - DRONNINGBORG MASKINFABRIK Side 1 af 3 BOLIGOMRÅDE - DRONNINGBORG MASKINFABRIK Side 1 af 3 PROJEKTBESKRIVELSE Området ved Dronningborg Maskinfabrik ønskes omdannet til et attraktivt boligområde, der skal fungere som en naturlig forlængelse

Læs mere

Forslag til nyt byområde ved Havkærvej, Tilst. 24. marts 2015

Forslag til nyt byområde ved Havkærvej, Tilst. 24. marts 2015 Forslag til nyt byområde ved Havkærvej, Tilst 24. marts 2015 Vision for bydelen Ønsket er at skabe en ny levende bydel i Tilst. En bydel med et mangfoldigt boligudbud og attraktive byrum. Den 8,7 ha. store

Læs mere

Investér i fremtidens. AlleTidersRoskilde

Investér i fremtidens. AlleTidersRoskilde Investér i fremtidens AlleTidersRoskilde Kildegården Kraftcenter for kultur, idræt og fritid i Roskilde ved Møllehusvej Attraktivt og levende bymiljø Tæt på bymidte og station Lokalplan udarbejdes i 2018

Læs mere

Helhedsplan for Højene Øst. Hjørrings nye bydel

Helhedsplan for Højene Øst. Hjørrings nye bydel Helhedsplan for Højene Øst Hjørrings nye bydel Indholdsfortegnelse En helt ny bydel Hvorfor byudvikle i Højene Øst? Området Helhedsplanen Scenarier Planen 3 4 4 6 8 9 2 En helt ny bydel Højene Øst er udviklet

Læs mere

SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG

SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG Søkvarteret Forord Inspirationskataloget har til formål at vise en pallet af de elementer, der skal indtænkes i den kommende planlægning for Søkvarteret i Vinge. Søkvarteret

Læs mere

BYUDVIKLING TOMMERUP VEST. November 2016

BYUDVIKLING TOMMERUP VEST. November 2016 BYUDVIKLING TOMMERUP VEST November 2016 BYSTRUKTUR Skovstrupvej - Livet på landet i byen Skolevej - LandsBYmidten Vestervangen - Parcelhusområdet Tommerup Vest inddeles i tre bebyggede områder, som knytter

Læs mere

Program Plansporets udflugt til Skanderborg 8. juni 2017

Program Plansporets udflugt til Skanderborg 8. juni 2017 9.00 (9.15) Afgang fra Kolding - Skovbrynet 1, 6000 Kolding Kaffe og croissant eller frugt i bussen ca. 9.45. 10.15 Ankomst og Afgang Skanderborg Rådhus - Skanderborg Fælled 1, 8660 Skanderborg nyere sidevej

Læs mere

23. juni 2011. Sagsnr. 2011-51278. Intern høring vedrørende udarbejdelse af lokalplantillæg nr. 5 til lokalplan nr.

23. juni 2011. Sagsnr. 2011-51278. Intern høring vedrørende udarbejdelse af lokalplantillæg nr. 5 til lokalplan nr. 23. juni 2011 Intern høring vedrørende udarbejdelse af lokalplantillæg nr. 5 til lokalplan nr. 301 Ørestad Nord Introduktion og formål Denne høring omhandler et projekt for en rækkehusbebyggelse i Ørestad

Læs mere

Kongevejen 21. Oplæg til forhøring. Dato: 08.09.2014. Over Byen Arkitekter ApS +45 3393 0730 info@overbyen.dk

Kongevejen 21. Oplæg til forhøring. Dato: 08.09.2014. Over Byen Arkitekter ApS +45 3393 0730 info@overbyen.dk Kongevejen 21 Oplæg til forhøring Dato: 08.09.2014 Over Byen Arkitekter ApS +45 3393 0730 info@overbyen.dk INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLANOMRÅDET - MATR.NR. 7O, 7X OG 7GO S. 3 LOKALPLANOMRÅDET OG NÆROMRÅDET

Læs mere

Plangrundlag forud for lokalplanforslag til Morsbøl Søpark Dato: 22. marts 2018

Plangrundlag forud for lokalplanforslag til Morsbøl Søpark Dato: 22. marts 2018 Plangrundlag forud for lokalplanforslag til Morsbøl Søpark Dato: 22. marts 2018 Lokalplangrundlag Lokalplanmrådet er beliggende i den vestlige del af Grindsted syd for Grindsted Engsø. Området afgrænses

Læs mere

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR.

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. Deltakvarteret - den første bydel i Vinge VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. 1 Frederikssund Naturområder Vinge er en helt ny by i Frederikssund Kommune. I Vinge får du det bedste fra byen og naturen

Læs mere

Forslag til Lokalplan 3.53 Boligområde ved Holbæk Have, etape I

Forslag til Lokalplan 3.53 Boligområde ved Holbæk Have, etape I Forslag til Lokalplan 3.53 Boligområde ved Holbæk Have, etape I Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsfase samt administrationens indstilling hertil Der er modtaget 5 skriftlige høringssvar.

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, øst for Hålsvej, Fjellerad (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, øst for Hålsvej, Fjellerad (2. forelæggelse) Punkt 7. Godkendelse af Kommuneplantillæg 7.010 og Lokalplan 7-5-101 Boliger, øst for Hålsvej, Fjellerad (2. forelæggelse) 2015-044736 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender Kommuneplantillæg

Læs mere

Lokalplan 1074, Storbylandsby II, Christiansbjerg

Lokalplan 1074, Storbylandsby II, Christiansbjerg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 10. november 2017 Lokalplan 1074, Storbylandsby II, Christiansbjerg - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1074,

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 3. juni 2019 til

Læs mere

Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej

Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej Teknik og Miljø Dorthe Fogh Monrad November 2015 Teknisk bilag: Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej Områdets bebyggelse skal fremtræde som tæt-lav/etage bebyggelse,

Læs mere

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du:

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du: Bæredygtighedsskema Skemaet skal udfyldes i forbindelse med ansøgning om lokalplan. I skemaet skal du beskrive, hvilke bæredygtige tiltag dit projekt indeholder. Beskrivelsen er opdelt i emner, som svarer

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan , Boliger, Overby Bakke, Stae, Landområde Hals (1. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan , Boliger, Overby Bakke, Stae, Landområde Hals (1. forelæggelse) Punkt 9. Godkendelse af Kommuneplantillæg 9.016 og Lokalplan 9-6-108, Boliger, Overby Bakke, Stae, Landområde Hals (1. forelæggelse) 2017-012310 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Forslag til til, for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Maj 2018 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for

Læs mere

Kommuneplan Rammer for lokalplanlægningen - Ændringsskema

Kommuneplan Rammer for lokalplanlægningen - Ændringsskema Kommuneplan 2017 - Rammer for lokalplanlægningen - Ændringsskema Generelle rammer: Kommuneplan 2013 Kommuneplan 2017 1. Boliger Boliger generelt Boliger - Boliger generelt (side 6) Boligstørrelsen for

Læs mere

BYOMDANNELSESPLAN 2.0 ODENSE HAVN

BYOMDANNELSESPLAN 2.0 ODENSE HAVN BYOMDANNELSESPLAN 2.0 ODENSE HAVN 22 JUNI 2016 32 PROMENADEBYEN Med skoven i ryggen og udsigt til vandet går byens borgere på opdagelse i havnen, mens små butikker og caféer servicerer de forbipasserende.

Læs mere

Lokalplan 1014, Bygaden Nord - Forslag

Lokalplan 1014, Bygaden Nord - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 1. februar 2016 Lokalplan 1014, Bygaden Nord - Forslag Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1014, Område ved

Læs mere

Dispositionsplan Hjallerup Øst

Dispositionsplan Hjallerup Øst Dispositionsplan Hjallerup Øst Indledning Brønderslev Kommune oplever god interesse for at bosætte sig i Hjallerup - særligt i Hjallerup Øst, hvor der er gode og sikre forbindelser til skole og institutioner.

Læs mere

Projekt for afskærmning mod Ringvejen i forbindelse med plan for byudvikling i Højene, Hjørring.

Projekt for afskærmning mod Ringvejen i forbindelse med plan for byudvikling i Højene, Hjørring. Indkaldelse af idéer og forslag Hjørring Kommune Projekt for afskærmning mod Ringvejen i forbindelse med plan for byudvikling i Højene, Hjørring. Hjørring Kommune vil gerne høre dine ideer og forslag,

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (1. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (1. forelæggelse) Punkt 5. Godkendelse af Lokalplan 9-4-105 Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (1. forelæggelse) 2017-058987 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender forslag til Lokalplan 9-4-105.

Læs mere

GLOSEMOSEVEJ, GLOSTRUP

GLOSEMOSEVEJ, GLOSTRUP GLOSEMOSEVEJ, GLOSTRUP 22.05.2018 MATRIKLER OG BEBYGGELSE OPGØRELSER MATRIKLER BEBYGGELSE Matrikel 4ao + 4q 8132m² Matrikel 8pi 402m² Boligbebyggelse 20.700m² Matrikel 8fm 736m² Matrikel 8fo 767m² Matrikel

Læs mere

Martikel nr. 3188, Vigerslev, Kbh. Vejudlæg. Udstykning B: m 2. Udstykning A: m 2. Inkl m 2 vej RETORTVEJ 6-8

Martikel nr. 3188, Vigerslev, Kbh. Vejudlæg. Udstykning B: m 2. Udstykning A: m 2. Inkl m 2 vej RETORTVEJ 6-8 Martikel nr. 188, Vigerslev, Kbh Udstykning A: 26.88 m 2 Udstykning B: 21.28 m 2 Inkl. 1.259 m 2 vej Vejudlæg RETORTVEJ 6-8 Ansøgning om ny kommuneplanramme november 2018 ANMODNING OM NY KOMMUNEPLANRAMME

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 5 til Rammeområde Herning 11.C1, 11.C23 og 11.C31 Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018

Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018 Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018 Cirkusgrunden med mulig nyt boligområde markeret med stipling Forhøring Ændring af afgrænsning af grønt område ved Cirkuspladsen i Hvissinge Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Overordnet struktur og proces for Vinge

Overordnet struktur og proces for Vinge Overordnet struktur og proces for Vinge Proces I forbindelse med genopstarten af Vinge (Ny by) projektet, er der blevet set nærmere på den proces der skal til for at realisere byen. Der skal udarbejdes

Læs mere

Kommuneplantillæg 14 Ringe Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. 11. november 2008.

Kommuneplantillæg 14 Ringe Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. 11. november 2008. Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013 Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe 11. november 2008 Gestelevvej Kommuneplantillægets retsvirkninger Kommunalbestyrelsen skal

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Trine Schreiner Tybjerg, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Saltumvej, Smedegård (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Saltumvej, Smedegård (2. forelæggelse) Punkt 3. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.063 og Lokalplan 4-6-107 Boliger, Saltumvej, Smedegård (2. forelæggelse) 2018-058125 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Kommuneplantillæg

Læs mere

Høringssvar 2: Kristian Kjær. Høringssvar 3: John Sparsing. Høringssvar 4: Dialog Holbæk. Høringssvar 5: Underskriftsindsamling

Høringssvar 2: Kristian Kjær. Høringssvar 3: John Sparsing. Høringssvar 4: Dialog Holbæk. Høringssvar 5: Underskriftsindsamling HØRINGSSVAR - SAMLET Forslag til lokalplan 3.53 Boligområde ved Holbæk Have, etape 1 samt kommuneplantillæg nr. 43 Høringssvar 1: Mads Borup Jensen, Banedanmark Høringssvar 2: Kristian Kjær Høringssvar

Læs mere

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Høringssvar fra: Indsigelser: Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer i lokalplan 1. Susanne Pedersen

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (2. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (2. forelæggelse) Punkt 3. Godkendelse af Lokalplan 9-4-105 Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (2. forelæggelse) 2017-058987 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 9-4-105 endeligt

Læs mere

REGNVANDSHÅNDTERING I LOKALPLANLÆGNING V/ M I E S Ø G A A R D R A S M U S S E N B Y P L A N L Æ G G E R

REGNVANDSHÅNDTERING I LOKALPLANLÆGNING V/ M I E S Ø G A A R D R A S M U S S E N B Y P L A N L Æ G G E R REGNVANDSHÅNDTERING I LOKALPLANLÆGNING V/ M I E S Ø G A A R D R A S M U S S E N B Y P L A N L Æ G G E R BELLINGE FÆLLED BELLINGE FÆLLED Bæredygtighed Bydel 45 Ha Ca. 500 boliger åben/lav Tæt/lav Beliggende

Læs mere

Startredegørelse for forslag til Lokalplan Området omkring sundhedshuset

Startredegørelse for forslag til Lokalplan Området omkring sundhedshuset Startredegørelse for forslag til Lokalplan 1.154 Området omkring sundhedshuset Oversigt over kommuneplanrammer Oversigtskort Området omfatter ejendommen matr.nr. 81id og ejendommen matr.nr. 81ok. Ejendommen

Læs mere

Aalborg Øst, Smedegård, Blåkildevej, Boliger. Kommuneplantillæg 4.025, Lokalplan og Redegørelse for bæredygtighed (2. forelæggelse).

Aalborg Øst, Smedegård, Blåkildevej, Boliger. Kommuneplantillæg 4.025, Lokalplan og Redegørelse for bæredygtighed (2. forelæggelse). Punkt 19. Aalborg Øst, Smedegård, Blåkildevej, Boliger. Kommuneplantillæg 4.025, Lokalplan 4-6-104 og Redegørelse for bæredygtighed (2. forelæggelse). 2013-20369. By- og Landskabsudvalget indstiller, at

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 40 til Rammeområder 11.C1 og 11.C13 Centerområde Vestlige del af Bethaniagade og Bredgade i Herning og Centerområde ved Bredgade og Møllegade i Herning Fremlægges fra xx. måned 20xx

Læs mere

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 20. februar 2018 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale

Læs mere

Bilag 2 ændringsforslag til Fingerplan 2013

Bilag 2 ændringsforslag til Fingerplan 2013 Bilag 2 ændringsforslag til Fingerplan 2013 Spor 1 Område Ny anvendelse Nuværende Begrundelse Problemstilling Bjergvej 145 boliger. Området forventes planlagt til 2 grupper af klyngehuse. Klyngehusene

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg (1. forelæggelse)

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg (1. forelæggelse) Punkt 8. Godkendelse af kommuneplantillæg 3.026 og Lokalplan 3-6-110 Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg (1. forelæggelse) 2016-051135 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser.

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige boliggrunde tæt på by, indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til fælleden. Dato 6.06.205 Version 0 Revideret - SIKALEDDET

Læs mere

Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013. Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. Gestelevvej FORSLAG

Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013. Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. Gestelevvej FORSLAG Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013 Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe Gestelevvej FORSLAG Kommuneplantillægets retsvirkninger Kommunalbestyrelsen skal efter Planlovens

Læs mere

Den gamle Højskole - 3 volumenstudier for ny bebyggelse

Den gamle Højskole - 3 volumenstudier for ny bebyggelse 43.000 29.000 42.000 28.000 ca. 40.000 ca. 25.500 25.340 16.000 22.500 13.000 18.343 12.000 10.500 0.000 Forslag 1a Den gamle Højskole - 3 volumenstudier for ny bebyggelse Bebyggelse på højskole-området

Læs mere

GARTNERLUNDEN Udbud af storparcel

GARTNERLUNDEN Udbud af storparcel GARTNERLUNDEN Udbud af storparcel INDLEDNING Struer Kommune udbyder et areal, som er beliggende i Bremdal, som ligger i tæt forbindelse med Struer. Området ligger i et kuperet landskab med udsigt over

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn»

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» 1 - Partshøring #2 TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Sagsbehandler:

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

Notat, december Opdatering af helhedsplan for stationsområdet i Vinge

Notat, december Opdatering af helhedsplan for stationsområdet i Vinge Notat, december 2018 Opdatering af helhedsplan for stationsområdet i Vinge Indhold 1. Indledning... 3 2. Opdateret helhedsplan for stationsområdet i Vinge... 4 3. Planer for Vinge... 8 4. Vinges vision

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 8 for række- og parcelhuse i det nye Blovstrød

Kommuneplantillæg nr. 8 for række- og parcelhuse i det nye Blovstrød Kommuneplantillæg nr. 8 for række- og parcelhuse i det nye Status Høringen starter Høringen slutter Dato for vedtagelse Dato for ikrafttræden Baggrund Forslag XX.12.2016 XX.02.2017 dd.mm.åååå dd.mm.åååå

Læs mere

Godkendelse af forslag til lokalplan for et boligområde i Frisholmparken anden etape, Them

Godkendelse af forslag til lokalplan for et boligområde i Frisholmparken anden etape, Them Dagsordenpunkt Godkendelse af forslag til lokalplan 40-008 for et boligområde i Frisholmparken anden etape, Them Sagsbehandler: DR20218 Sags-ID: EMN-2019-01304 Resume Plan- og Vejudvalget skal godkende,

Læs mere

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Holbæk Kommune By og Landskab, Plan Rikke Welan Kamper J.nr. 14/59791 2. december 2014 Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsfase

Læs mere

Notat. Notat om bebyggelse i den grønne kile vest for Nye. Til Byrådet. Planlægning og Byggeri. Den 25. marts Indledning

Notat. Notat om bebyggelse i den grønne kile vest for Nye. Til Byrådet. Planlægning og Byggeri. Den 25. marts Indledning Notat Til Byrådet Den 25. marts 2011 Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Notat om bebyggelse i den grønne kile vest for Nye Indledning I forbindelse med byrådsdebatten den 16. marts 2011

Læs mere

Prioritering af ansøgning om lokalplan og kommuneplantillæg for boliger og institutionsformål på ejendommen Roskildevej 264, Vipperød

Prioritering af ansøgning om lokalplan og kommuneplantillæg for boliger og institutionsformål på ejendommen Roskildevej 264, Vipperød HOLBÆK KOMMUNE Dato: Sagsb.: 9. august.2019 Jørgen Rasmussen Prioritering af ansøgning om lokalplan og kommuneplantillæg for boliger og institutionsformål på ejendommen Roskildevej 264, Vipperød Bilag

Læs mere

Godkendelse af lokalplan Boliger og Erhverv, Lodsholmvej, Klarup (2. forelæggelse)

Godkendelse af lokalplan Boliger og Erhverv, Lodsholmvej, Klarup (2. forelæggelse) Punkt 8. Godkendelse af lokalplan 7-1-110 Boliger og Erhverv, Lodsholmvej, Klarup (2. forelæggelse) 2016-069294 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 7-1-110 endeligt

Læs mere

Byggegrund med direkte adgang til naturskønne omgivelser

Byggegrund med direkte adgang til naturskønne omgivelser Byggegrund med direkte adgang til naturskønne omgivelser Ledig byggegrund til boligformål på kanten mellem by og land - tæt på indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til rekreative områder. Dato

Læs mere

Hjemmel 1 Formål 2 Område og zonestatus 3 Anvendelse 4 Butiksarealer 5 Udstykninger 6 Bebyggelsens omfang og placering 7 Bebyggelsens ydre fremtræden

Hjemmel 1 Formål 2 Område og zonestatus 3 Anvendelse 4 Butiksarealer 5 Udstykninger 6 Bebyggelsens omfang og placering 7 Bebyggelsens ydre fremtræden Hjemmel 1 Formål Område og zonestatus 3 Anvendelse 4 Butiksarealer 5 Udstykninger 6 Bebyggelsens omfang og placering 7 Bebyggelsens ydre fremtræden 8 Vej, sti og parkeringsforhold 9 Øvrige ubebyggede områder

Læs mere

NYT KVARTER Hillerød Centrum - Møllebro bylandskab

NYT KVARTER Hillerød Centrum - Møllebro bylandskab NYT KVARTER Hillerød Centrum - Møllebro bylandskab NYT KVARTER - Hillerød Centrum - Møllebro bylandskab 1 Området / Kort analyse 2 Visionen / 0-100 / Bygningstypologier / Situationsplan / Landskabsplan

Læs mere

Helhedsvurdering pga. mere end et enfamiliehus på en parcel, jf. deklaration af , samt mere end 12 m udhusbebyggelse ved skel

Helhedsvurdering pga. mere end et enfamiliehus på en parcel, jf. deklaration af , samt mere end 12 m udhusbebyggelse ved skel TR Boligbyg ApS Rådyrvej 49 8722 Hedensted Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Kirsten Olsen Dir: +4579755685 Mob: e-mail: Kirsten.Olsen @Hedensted.dk Sagsnr. 02.34.00-P19-3-18 23.8.2018 Helhedsvurdering

Læs mere

Bygherres præsentation af projektet

Bygherres præsentation af projektet Startredegørelse for nye boliger på Skolegade 5 07. November 2018 Startredegørelsen beskiver i korte træk det konkrete projekt, baggrunden for at udarbejde en ny lokalplan for området, de væsentlige problemstillinger

Læs mere

PLANHÆFTE FOR TINGHØJ

PLANHÆFTE FOR TINGHØJ KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR TINGHØJ Kommune 1 20. Tinghøj 20.01 Tinghøj By 20.02 Orten 20.03 Mejls 20.10 Åbent land Tinghøj Bevaringsværdige bygninger Rammer Kort materialet i dette planhæfte indeholder

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 29. november 2017 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

TILLÆG NR. 10 TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021

TILLÆG NR. 10 TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021 RÅDHUSPARKEN BRYGGERGÅRDSVEJ ASYLVEJ NYVEJ KILDEVÆLDETS ALLE SYDVESTVEJ STATIONSPARKEN TILLÆG NR. 10 TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021 FEBRUAR 2013 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10 og Lokalplan GL90.1 for

Læs mere

Debatoplæg om KRAFT. Oplevelsescenter ved Ringkøbing

Debatoplæg om KRAFT. Oplevelsescenter ved Ringkøbing Debatoplæg om KRAFT Oplevelsescenter ved Ringkøbing Debatoplæg om Miljørapport, Lokalplan nr. 403 og Tillæg nr. 66 til Kommuneplan 2013-2025 for Ringkøbing-Skjern Kommune Debatperiode: fra den 20. april

Læs mere

Prioritering af ansøgning om lokalplan og kommuneplantillæg for boliger ved Åvangsvej, Holbæk. Dennis Granell

Prioritering af ansøgning om lokalplan og kommuneplantillæg for boliger ved Åvangsvej, Holbæk. Dennis Granell HOLBÆK KOMMUNE Dato: Sagsb.: 9. august.2019 Jorra Bilag Prioritering af ansøgning om lokalplan og kommuneplantillæg for boliger ved Åvangsvej, Holbæk Dato for modtagelse af ansøgning 9. juli 2019 Ansøger/rådgiver

Læs mere

Tillæg 15. Silkeborg Kommuneplan Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret)

Tillæg 15. Silkeborg Kommuneplan Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret) Tillæg 15 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret) Endeligt vedtaget 8. august 2016 Offentliggjort 11. august 2016 Silkeborg

Læs mere

Før der kan opføres byggeri i Det Høje C, skal der udarbejdes en byggeretsgivende lokalplan for arealet.

Før der kan opføres byggeri i Det Høje C, skal der udarbejdes en byggeretsgivende lokalplan for arealet. 11- punktprogram for Det Høje C 1. Lokalplanens baggrund Som led i udviklingen af Musicon, og fordi der nu igen er gang i især boligbyggeriet, er det blevet aktuelt for kommunen at udbyde arealer i Det

Læs mere

Lokalplaner på vej. 08. Maj 2017

Lokalplaner på vej. 08. Maj 2017 Lokalplaner på vej 08. Maj 2017 1020 Malling syd - Forslag 1060 Idrætsanlæg på Vidtskuevej, Viby - Forslag 1061 Generationernes Hus. Aarhus Ø Forslag 1066 Erhvervsområde ved Søren Frichsvej - Forslag Lokalplan

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 43 Boligområde ved Holbæk Have, etape I

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 43 Boligområde ved Holbæk Have, etape I KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 43 Boligområde ved Holbæk Have, etape I 0 20 vækst og bæredygtighed plan og Åben land BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP REGSTRUP/NR.

Læs mere

Udvikling i Furesø Kommune. ved Claus Torp, By- og Kulturdirektør

Udvikling i Furesø Kommune. ved Claus Torp, By- og Kulturdirektør ved Claus Torp, By- og Kulturdirektør Furesø fra 1850 til 2018 1850 2018 Område 1950 1960 1970 1980 1990 2000 2010 2018 Værløse 2.546 5.072 9.936 16.339 16.835 18.664 19.163 20.041 Farum 4.074 8.072 15.611

Læs mere

4. Rækkefølgebestemmelser for boligudbygning I rækkefølgebestemmelserne fastlægges principper for udbygningen af boligog erhvervsområder.

4. Rækkefølgebestemmelser for boligudbygning I rækkefølgebestemmelserne fastlægges principper for udbygningen af boligog erhvervsområder. 1.2 Arealudlæg til nye boliger og erhverv 1. Der er udlagt areal til byudvikling i alle kommunens byer. Arealet svarer til det forventede behov i planperioden. Arealudlæggene fremgår af Rammer for lokalplanlægning.

Læs mere

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Debat om Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale område

Læs mere

Udbud parkeringsplads ved Kronprinsensgade

Udbud parkeringsplads ved Kronprinsensgade Udbud parkeringsplads ved Kronprinsensgade Kronprinsensgade udvikling af parkeringsareal Grunden har en særdeles attraktiv beliggenhed ved Odense Å, og har igennem mange år været genstand for interesse

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Tillæg 2 - Sløjfen 3 Ny ramme 5 5.B11 - Sløjfen 6 Tidligere ramme 8

Indholdsfortegnelse. Tillæg 2 - Sløjfen 3 Ny ramme 5 5.B11 - Sløjfen 6 Tidligere ramme 8 Kommuneplan 2017 Indholdsfortegnelse Tillæg 2 - Sløjfen 3 Ny ramme 5 5.B11 - Sløjfen 6 Tidligere ramme 8 2 Tillæg 2 - Sløjfen Vedtaget Kommunalbestyrelsen har den 11. december 2017 vedtaget tillæg 2 til

Læs mere

Tillæg 6. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025. Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret)

Tillæg 6. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025. Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret) Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret) Tillæg 6 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret)

Læs mere

Ringsted Kasernegrund

Ringsted Kasernegrund Inspirationskatalog for: Ringsted Kasernegrund 12.november 2018 // Sofie Stilling Kaserne Pa rkvej Inspiration til bebyggelsesplan Beliggenhed Storparcellens beliggenhed og det omkringliggende område.

Læs mere

KICKSTART FORSTADEN KONFERENCE MED INSPIRATION & DEBAT

KICKSTART FORSTADEN KONFERENCE MED INSPIRATION & DEBAT KICKSTART FORSTADEN KONFERENCE MED INSPIRATION & DEBAT FILIP ZIBRANDTSEN CHEFKONSULENT I REALDANIA BY 24. NOVEMBER 2014 Indhold Kort om RealdaniaBy Udfordring Parkering kan skabe værdi Aspekterne Case

Læs mere

Introduktion til byen Vinge. Levende by. Nærværende natur. 1

Introduktion til byen Vinge. Levende by. Nærværende natur. 1 Introduktion til byen Vinge Levende by. Nærværende natur. 1 2 Vinge Levende by. Nærværende natur. 3 4 Vinge Introduktion til byen Vinge Udgivelsen er baseret på helhedsplanen for Vinge udviklet af et tværfagligt

Læs mere

BEBYGGELSESPLAN - ANEBJERG Udarbejdet i samarbejde mellem Skanderborg Kommune og GBL Gruppen for by & landskabsplanlægning aps

BEBYGGELSESPLAN - ANEBJERG Udarbejdet i samarbejde mellem Skanderborg Kommune og GBL Gruppen for by & landskabsplanlægning aps BEBYGGELSESPLAN - ANEBJERG Udarbejdet i samarbejde mellem Skanderborg Kommune og GBL Gruppen for by & landskabsplanlægning aps 2 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING 4 TEMATISERING AF BEBYGGELSESPLANEN 5 ANEBJERGSPILLET

Læs mere

Byplanrammer Vaarst Illustrationsplan

Byplanrammer Vaarst Illustrationsplan Vaarst Vaarst... 1 Illustrationsplan... 2 Rammeområder... 3 B1, Vaarst... 5 B2, Vaarst... 7 H1, Vaarst... 9 H2, Vaarst... 11 H3, Vaarst... 13 O1, Vaarst... 15 O2, Vaarst... 17 R1, Vaarst... 19 R2, Vaarst...

Læs mere

Nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den tidl. Gasagrund, Havkærvej i Tilst

Nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den tidl. Gasagrund, Havkærvej i Tilst Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 29. november 2016 Nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den tidl. Gasagrund, Havkærvej 79-83 i Tilst Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus

Læs mere

Studietur til Århus/Odder

Studietur til Århus/Odder Studietur til Århus/Odder Teknik- og miljøudvalget onsdag d. 1. oktober 2003 kl. 8.30 - ca. 16 Århus: Emiliedalen Sandbakken Søsterhøj Ny Moesgårdvej Holme Parkvej Odder: Stampmølleparken Søkrogen Emiliedalen

Læs mere

Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj

Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj www.furesoe.dk/hoering OBS: Ny høringsfrist den 11. marts 2016 Ny planlægning for den sydlige og sydøstlige del af Laanshøj Furesø Kommune igangsætter en

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kaj Birksteds Vej, Vadum (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kaj Birksteds Vej, Vadum (2. forelæggelse) Punkt 5. Godkendelse af Kommuneplantillæg 5.025 og Lokalplan 5-1-104 Boliger, Kaj Birksteds Vej, Vadum (2. forelæggelse) 2015-051258 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Kommuneplantillæg

Læs mere

Boligområde ved Grundet Ringvej, Vejle til Kommuneplan

Boligområde ved Grundet Ringvej, Vejle til Kommuneplan Forslag til Boligområde ved Grundet Ringvej, Vejle til Kommuneplan 2017-2029 for Vejle Kommune og Trekantområdet Forslag vedtaget 19. december 2017 Forslag offentliggjort 13. december 2017 I høring 13.

Læs mere

FORTÆTNINGSSTRATEGI. - en del af Kommuneplan

FORTÆTNINGSSTRATEGI. - en del af Kommuneplan FORTÆTNINGSSTRATEGI - en del af Kommuneplan 2017-2029 FORTÆTNINGSSTRATEGI - en del af Kommuneplan 2017-2029 Retningslinjekort for fortætning 3 Retningslinjer for fortætning 1.2.1 Fortætningsområderne afgrænses

Læs mere

Aarhus Kommune har afvist at optage det fremsendte udviklingsområde (benævnt 30 og 71 på bilag 12) i kommuneplanen. Afslaget begrundes bl.a.

Aarhus Kommune har afvist at optage det fremsendte udviklingsområde (benævnt 30 og 71 på bilag 12) i kommuneplanen. Afslaget begrundes bl.a. 15105 Bæredygtig byudvikling, Mårslet Syd Emne: Fortræde for Teknisk Udvalg Dato: 08-05-2017 Aarhus Kommune har afvist at optage det fremsendte udviklingsområde (benævnt 30 og 71 på bilag 12) i kommuneplanen.

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Notat vedrørende projektprogram for udvidelse af p-kapaciteten på Gasværksgrunden

Notat vedrørende projektprogram for udvidelse af p-kapaciteten på Gasværksgrunden Notat vedrørende projektprogram for udvidelse af p-kapaciteten på Gasværksgrunden Baggrund for projektprogrammet Med de frigjorte bebyggelsesmuligheder på Blegstræde Hage, vil der opstå behov for en udvidelse

Læs mere

Grunden omfatter et areal på ca m2. Der kan på arealet opføres max m2 bebyggelse, fordelt på 3-5 punkthuse.

Grunden omfatter et areal på ca m2. Der kan på arealet opføres max m2 bebyggelse, fordelt på 3-5 punkthuse. Teknik- og Miljø Anne-Mette Lade 11.11.2014/18.11.2014 Teknisk bilag: Krav til ny bebyggelse på hjørnet af Sølystvej/Borgergade Områdets bebyggelse skal fremtræde som en parkbebyggelse i et åbent grønt

Læs mere

ATLAS Boliger Bebyggelsesplan Baltorpvej Ballerup. Januar 2013

ATLAS Boliger Bebyggelsesplan Baltorpvej Ballerup. Januar 2013 ATLAS Boliger Bebyggelsesplan Baltorpvej Ballerup Januar 2013 Atlas Grantoftegård Atlas grunden er placeret i kanten af erhvervområdet ved Baltorpvej mellem Råmosen og jernbanen mod nord. Atlas grunden

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Plan og Udvikling Sagsnr. 285421 Brevid. 2715171 Ref. CH Dir. tlf. 46 31 35 44 cecilieh@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 654 og kommuneplantillæg 3 for boliger

Læs mere