Udskrift fra beslutningsprotokol for Byrådet Mødet den 24. februar Retningsgivende dialog om VIA-bygningens anvendelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udskrift fra beslutningsprotokol for Byrådet Mødet den 24. februar Retningsgivende dialog om VIA-bygningens anvendelse"

Transkript

1 Udskrift fra beslutningsprotokol for Byrådet Mødet den 24. februar A Retningsgivende dialog om VIA-bygningens anvendelse Resumé Økonomiudvalget havde i december på baggrund af nedenstående sagsfremstilling - en retningsgivende dialog om VIA-bygningens anvendelse. I den forbindelse vedtog Økonomiudvalget at indstille til Byrådet, at der - finansieret af kassebeholdningen- bevilges kr. under kommunale ejendomme til en nærmere afklaring af bygningens tilstand. Denne indstilling fremsendes hermed til behandling i Byrådet. Sagsfremstilling Byrådet vedtog i december 2014 at erhverve ejendommen Vesterskovvej 4A, 8660 Skanderborg herefter benævnt VIA-bygningen. Ved samme lejlighed blev det vedtaget, at der skulle indrettes midlertidige flygtningeboliger i en del af ejendommen. Med denne sag lægges der op til en dialog i Økonomiudvalget om retningen for det videre arbejde med VIA-bygningen. Som et generelt baggrundmateriale (beskrivelse af ejendommen) vedlægges projektovervejelser udarbejdet af Freja Ejendomme i I det følgende angives nogle mulige visioner for og praktiske veje i det videre arbejde. Sigtet er, at drøftelsen vedrørende bygningens anvendelse kan ske på baggrund af disse visioner, scenarier og ønsker til den fremtidige anvendelse af bygningen: Anvendelse af VIA-bygningen til boligformål Af Bosætningsudvalgets arbejde fremgår bl.a. følgende med relevans for VIAbygningen: Definition af strategisporet Byliv og Boformer : Vi skal sørge for, at der er byliv og boformer til hele livet og alle slags liv. Vi skal sikre, at det er muligt at bo i vores byer uanset alder, værdier og behov. Der skal med andre ord være boformer til alle, også når man går fra at være en til to eller flere, og når det går den anden vej. Det skal være muligt at blive boende i sit nærområde, når der sker forandringer i ens liv, og vi skal sikre, at der er bomuligheder til alle, uanset om man er til leje eller eje, stort eller småt, alene eller sammen, by eller land. Forslag til forandringer vedrørende strategisporet Byliv og Boformer : 1. Udbuddet af attraktive bynære boligfællesskaber skal øges og udvikles. Disse boligfællesskaber henvender sig både til de 55+ årige og også for børnefamilier, så 1

2 man kan hjælpe hinanden i hverdagen med de praktiske ting, f.eks. moderne bofællesskaber med individuelle boliger og fælles faciliteter. Det skal være luksus-kollektiver, som skal tiltrække borgere, der gerne vil købe sig til gode fælles muligheder uden selv at skulle have det på egen grund. Det giver behov for mindre grundstykker, men bedre fællesarealer. Vi ser det allerede hos Skanderborg Bakker, hvor der er gode fællesarealer og små haver. En trampolin og et legetårn behøves ikke være på ens egen grund. Det skal være fælles og der skal være nogen som passer det. 2. Der skal udpeges områder, bynært og i det åbne land, hvor der kan eksperimenteres med boligformer. 3. Vi køber VIA-bygningen på Sygehusvej og omdanner den til boligformål til unge, ældre og udvidelse af sundhedscenter Vi skal arbejde for et bredere udvalg af leje- og ejerboliger, så mange forskellige mennesker skaber liv i vores byer. Vi skal fortætte vores byer, så mennesker gør byerne levende på forskellige tidspunkter af døgnet. Det kan vi bl.a. gøre ved at udvikle områder med blandet boligbyggeri. Det kan både være videreudvikling af eksisterende områder og udvikling af nye områder, så de ikke nødvendigvis er så opdelt som i dag, hvor et område enten er udlagt til rækkehuse, villaer eller højhuse. 6. Udbuddet af boformer skal øges i vores byer ved at give optimale muligheder for at indrette lejligheder i tagetager og baghuse. Det kan også være ved opførelse af dobbelthuse på grunde, oprindeligt tiltænkt ét hus. 7. Unge og yngre familier skal have en mulig landingszone, så det er muligt at etablere sig uden nødvendigvis at købe bolig i første omgang. 9. Ungdomsboliger skal på sigt tænkes ind som en mulighed generelt i boligprojekter, så alle aldre mødes der, hvor man bor. Vi skal også skabe ungdomsmiljøer i vores bymidter i samarbejde med de unge. 11. Vores bymidter skal være attraktive med masser af detailhandelsliv, caféer, grønt, kultur, biograf og samlingssteder, herunder gode hænge-ud-steder til unge mv. og der skal være rent og pænt. Handelsgaderne i byerne fremstår levende uden døde huller. F.eks. ved at der laves aftaler med udlejer om, at lokale kunstnere udstiller deres værker, indtil lejemålet bliver udlejet til en detailist igen. Byerne skal generelt styrkes - f.eks. med cafeer, grønt, kultur, biograf, et Byens hus i bymidten bl.a. med gode hænge-ud-steder til unge mv. 12.

3 Der skal være torvestemning i byerne, hvor lokale producenter af grøntsager, kød, fjerkræ, honning, lokal øl, blomster osv. kan sælge kvalitetsvarer. Der etableres også et indendørs madmarked med forskellige stader en markedsplads eller torvehal med fokus på mangfoldighed og mulighed for smagsprøver, årstidstilbud og sjældenheder fra nær og fjern. Hér kunne lokale fødevareproducenters varer også markedsføres og på den måde fortælle om områdets ressourcer. 13. Der skal være et freelancehus, hvor selvstændige billigt kan leje sig ind i et erhvervsfællesskab og dermed i højere grad kan balancere mellem familieliv og erhvervsliv. Af Campus-udvalgets arbejde fremgår bl.a. følgende med relevans for VIAbygningen: Der er for få boliger, der er til at betale for unge under uddannelse i Skanderborg. Nye ungdomsboliger skal helst placeres i midtbyen, tæt på stationen. Med en central placering med gode kollektive trafikforbindelser og et huslejeniveau, der er til at betale for elever og studerende, retter ungdomsboligerne sig både mod elever på Campus, andre uddannelsessøgende i Skanderborg Kommune og unge, der derved fortsat kan bo i Skanderborg Kommune, mens de er under uddannelse i f.eks. Aarhus. Det vurderes ikke muligt at bygge bæredygtige enheder med ungdomsboliger i andre byer i kommunen. Målgruppen er unge under uddannelse eventuelt unge fra dele af Skanderborg Kommune, hvor de ellers søger ungdomsuddannelse i Silkeborg eller andre steder. Fra Skanderborg Andelsboligforening er der indhentet følgende vurderinger vedrørende VIA-bygningen: Bygningen / grunden er bestemt interessant i forhold til opførelse af almene boliger og det gælder såvel ungdomsboliger som familieboliger. Boliger kan eventuelt opføres i kombination med andre faciliteter. Det forudsættes, at den store grund bringes i spil ud over den oprindelige bygning, som kan indgå i et nybyggeri af boliger, men som ikke er stor nok i sig selv i forhold til at etablere en selvstændig boligafdeling. Fra ejendomsmægler, Niels Parmo Christensen er der indhentet følgende vurderinger vedrørende VIA-bygningen: Man bør være bekymret for genanvendelse af ejendommen, da viceværten har oplyst, at bl.a. installationer er i en meget dårlig stand. Bygningens stand og udfordringer energikravmæssigt er derfor et usikkerhedsmoment i forhold til en beslutning om fremtidig anvendelse. Ejendommens fremtidige anvendelsesmuligheder begrænses af stor mangel på parkering. Jeg tror ikke, at et privat boligprojekt kan gennemføres på grunden, hvis der skal laves p-kælder. Derfor vil et privat boligprojekt have en størrelse, hvor der er plads til terræn-parkering. Derfor vil et højt hus på grunden give mening. Nuværende bygning er også høj. Alternativt kunne grunden sælges til almene boliger, da de kan få økonomi i at lave p- kælder.

4 Anvendelse af VIA-bygningen til flygtninge Fra styregruppen vedrørende boliger til flygtninge er der indhentet følgende vurdering vedrørende VIA-bygningen: Der er akut behov for indretning af midlertidige boliger til flygtninge i Skanderborg Kommune. Med sin centrale beliggenhed i Skanderborg by kan VIA bygningen danne en god ramme om flygtningeboliger indrettet som enkeltværelser til enlige med fælles køkken og bad. Boligplacering af flygtninge skal af integrationshensyn ske med adgang til offentlig transport. Samtidig er der i kraft af VIA bygningens beliggenhed i cykelafstand til Campus mulighed for på sigt at omdanne boligerne til ungdomsboliger. Bygningens grundkonstruktion er solid, men el, ventilation og varmeinstallationer er defekte. Det indstilles - i det tilfælde, at bygningen prioriteres anvendt til midlertidige flygtningeboliger - at der bevilges kr. til projektering af boligerne. Anvendelse af VIA-bygningen til sundhedsformål Fra Fagsekretariatet Beskæftigelse og Sundhed er følgende modtaget: Der er i disse år et kraftigt fokus på udviklingen af det nære sundhedsvæsen. Herunder en forstærket og tidlig kronikerindsats, genoptræning og rehabilitering tæt på borgernes hverdagsliv samt borgerrettet forebyggelse og sundhedsfremme. Det har medført pladsproblemer for det kommunale sundhedscenter i de nuværende rammer på det gamle sygehus. Pladsproblemerne forstærkes af nye opgaver i forbindelse med den nye sundhedsaftale, hvor kommunen skal overtage en større del af rehabiliteringen af hjertepatienter. Den tidligere VIA-bygning vil med fordel kunne omdannes til et nyt fælles kommunalt sundhedscenter, hvor borgerne vil kunne møde kommunens ambitioner på sundhedsområdet. Centret vil skulle rumme det nuværende kommunale sundhedscenter. Derudover har også sundhedsfremmecentret, hjemmesygeplejen, Aktivitet og Træning, genoptræningsområdet, socialpsykiatrien og sundhedstjenesten udtrykt interesse i at deltage i udvikling og etablering af et fælles sundhedscenter. Centret vil dermed komme til at rumme indsatser og tilbud indenfor sundhedsfremme, forebyggelse, rehabilitering, genoptræning og behandling til borgere på tværs af alder, psykiatri, somatik, tilknytning til arbejdsmarkedet og diagnoser. Placeringen under samme tag vil understøtte samarbejde og relationel koordinering på tværs af sundhedsprofessioner og organisatoriske sammenhænge i kommunen. Derudover vil beliggenheden lige ved siden af Regionshospitalet Skanderborg Sundhedscenter muliggøre synergi og sammenhæng for borgerne til de regionale og private sundhedsfunktioner, som findes dér. Endelig vil medinddragelse og involvering af frivillige borgere og erfarne patienter med fordel kunne medtænkes i planlægning og drift af centrets funktioner og tilbud. Der vil være mulighed for at spare de nuværende udgifter til husleje, der for det kommunale sundhedscenter udgør kr. årligt. Anvendelse af VIA-bygningen til kulturelle formål Fra Kulturskolen er følgende modtaget: Kulturskolen er i den lykkelige situation, at vi er vokset ud af lokalerne på Søtoften. Vi er konstant lokaleudfordrede, og når vores nye overenskomst træder i kraft til august

5 2016, vil der være påkrævet en langt større tilstedeværelse på Kulturskolen for lærerne. Og følgelig bliver der brug for forberedelseslokaler i et meget større omfang, end vi har nu. Med hensyn til selve undervisningen benytter vi allerede nu lokaler på Dagmargården og STU / Skanderborg Aktivitetscenter til både musik og kunst/performance (ud over alle de folkeskoler, hvor der er undervisning efter skoletid). Disse aktiviteter kolliderer ofte med stedernes egne brugere, især når det er i hverdagene. Og lokalerne er slet ikke indrettet med henblik på musik- eller kunst/performance-undervisning, så vi kan ikke give eleverne en ordentlig undervisning. Vi benytter også lokaler på både Morten Børup Skolen og Realskolen, men ingen af stederne har de egnede lokaler til hverken drama eller dans. Og vi har udfordring med at få en adgang til lokalerne tidligt. På Søtoften har vi - ud over administration og køkken 1 stort og 7 mindre lokaler til undervisning. Vi er glade for lokalerne, men der er for få. Vi har ikke et lokale til billedkunst eller modellering, og vi mangler mindst en sal mere til vores store hold- på dans og drama er der ofte op til 16 elever, og på musik og bevægelse er der op til 10 børn og 10 forældre, så det er især på store lokaler, vi er pressede. Og de små lokaler kan på ingen måde rumme den lærerforberedelse, der skal være plads til. Lokalerne er tilpasset en musikskole på den gamle overenskomst, ikke en kulturskole på den nye overenskomst. Vi er derfor meget interesserede i andre faciliteter med (meget) mere plads, centralt i Skanderborg - dette kunne eventuelt være VIA-bygningen. Fra Skanderborg Museum er følgende modtaget: Skanderborg Historiske Arkiv har siden 1989 haft sine samlinger på adressen Adelgade 46. Ved salg af ejendommen i 2016 er der to muligheder for arkivet: Enten kan arkivet fortsat blive boende som lejer, eller arkivet kan flyttes til en anden lokalitet. Begge dele skal være midlertidigt, da der er bred enighed om, at arkiv og museum i fremtiden skal samles under samme tag. På adressen Adelgade 46 råder arkivet over ca. 400 kvm. til kontor og arbejdsrum, magasiner og møderum. Arkivet har pladsmangel og behovet ved flytning til en ny adresse vil arealmæssigt være ca. 500 kvm. En central beliggenhed i Skanderborg midtby er af stor betydning for arkivet og dets gæster. Det er vigtigt at huske, at det skal være mulighed for at betjene borgerne i arkivets åbningstid. VIA-bygningen kunne være en mulighed for en ny midlertidig placering. Ejendommen er beliggende i Skanderborg midtby, opført i 1940 og ombygget i Bygningsarealet er på 204 kvm. i 2 etager med kælder. VIA bygningen signalerer ikke i sit ydre, at her opbevares byens og egnens hukommelse og historie. Men bygningen opfylder arkivets ønsker om beliggenhed og størrelse og kunne være en god mulighed for en midlertidig placering, indtil Skanderborg Museums helhedsplan kan realiseres. Sundhed Ingen bemærkninger.

6 Indstilling Sekretariatschefen indstiller, at Økonomiudvalget drøfter perspektiverne i anvendelse af VIA-bygningen i relation til visioner og strategier for bosætning og for Campus Skanderborg og Højvangen samt i relation til de konkrete ønsker og forslag om anvendelse af bygningen, som er oplistet i sagsfremstillingen at Økonomiudvalget angiver retningen for den videre anvendelse af VIAbygningen at der i det tilfælde, at strategien omfatter etablering af flygtningeboliger i bygningen bevilges kr. til projektering af boligerne at retningslinjer for den videre proces fastlægges. Der vil ved direktionsmødet foreligge forslag til finansiering af en eventuel bevilling til projektering af flygtningeboliger. Sagen fremsendes til Økonomiudvalget. Beslutning Byrådet vedtog, at der finansieret af kassebeholdningen - bevilges kr. under kommunale ejendomme til en nærmere afklaring af bygningens tilstand. Beslutning i Økonomiudvalget den Økonomiudvalget vedtog, at området på længere sigt disponeres til boliger at det skal afklares, hvorvidt bygningerne på kort sigt kan anvendes til midlertidige flygtningeboliger. Økonomiudvalget vedtog at indstille til Byrådet, at der finansieret af kassebeholdningen - bevilges kr. under kommunale ejendomme til en nærmere afklaring af bygningens tilstand. Jan Krogh Rasmussen kunne ikke støtte indstillingen.

7 Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Jørgen Naut Økonomiudvalget drøftede sagen. Økonomiudvalget vedtog, at sagen genoptages i december 2015, når Byrådets særlige udvalg vedrørende Skanderborg Midtby og Sølund har afsluttet sit arbejde. Beslutning i Direktionen den Fraværende: Lars Clement Direktionen vedtog at indstille, at Økonomiudvalget drøfter perspektiverne i anvendelse af VIA-bygningen i relation til visioner og strategier for bosætning og for Campus Skanderborg og Højvangen samt i relation til de konkrete ønsker og forslag om anvendelse af bygningen, som er oplistet i sagsfremstillingen at Økonomiudvalget angiver retningen for den videre anvendelse af VIAbygningen at der finansieret af kassebeholdningen - bevilges kr. under kommunale ejendomme til en nærmere afklaring af bygningens tilstand at der i 2015 ligeledes finansieret af kassebeholdningen og i det tilfælde, at strategien omfatter etablering af flygtningeboliger i bygningen afsættes rådighedsbeløb og frigives anlægsbevilling på kr. til projektering af boligerne at retningslinjer for den videre proces fastlægges. Sagen fremsendes til Økonomiudvalg og Byråd. Bilag Baggrundsmateriale, projektmappe udarbejdet af Freja Ejendomme, 2013

196 Kontrakt med Samsø Kommune om hjælp til overholdelse af plejeboliggaranti

196 Kontrakt med Samsø Kommune om hjælp til overholdelse af plejeboliggaranti Referat Dato: 11-11-2015 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 195 Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: 15/96 Dagsorden godkendt. 196 Kontrakt med Samsø Kommune om hjælp

Læs mere

Kvalitetssikring af forslag til forandringer fra udvalg for Bosætning og Infrastruktur. Økonomiudvalget

Kvalitetssikring af forslag til forandringer fra udvalg for Bosætning og Infrastruktur. Økonomiudvalget Kvalitetssikring af forslag til forandringer fra udvalg for Bosætning og Infrastruktur Økonomiudvalget Nedenfor er oplistet de forslag til forandringer fra det særlige udvalg for Bosætning og Infrastruktur,

Læs mere

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Konferencesalen 1/6

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Konferencesalen 1/6 Tillægsdagsorden Dato: 01-12-2015 15:00:00 Udvalg: Socialudvalget Sted: Konferencesalen 1/6 Indholdsbetegnelse Tillægsdagsorden Indholdsbetegnelse 145 Ombygning af Bjertrupvej 1 og Korsvejen 45 til midlertidige

Læs mere

Udvalgets opgave. Udvalgsmøde 19. august 2015

Udvalgets opgave. Udvalgsmøde 19. august 2015 Udvalgets opgave Udvalgsmøde 19. august 2015 BYRÅDETS UDVIKLINGSSTRATEGI Byrådets udviklingsstrategi Skanderborg er kommunens hovedby Skanderborg skal indeholde en lang række funktioner og tilbud, som

Læs mere

Administrativ strategi for udmøntning af boligplacering af flygtninge

Administrativ strategi for udmøntning af boligplacering af flygtninge Administrativ strategi for udmøntning af boligplacering af flygtninge Byrådet vedtog i maj 2008 Integrationspolitikken for Skanderborg Kommune. Overordnet fremgår følgende Politiske visioner og udviklingsmål:

Læs mere

Forandringer listet op efter målgrupper

Forandringer listet op efter målgrupper Investorer/bygherrer/foreninger Borgere Byrådet/kommunen/institution Øvrige udvalg 1.Udbuddet af attraktive bynære boligfællesskaber skal øges og udvikles. Disse boligfællesskaber henvender sig både til

Læs mere

1. RÅUDKAST TIL BOSÆTNINGSPOLITIK. Krig, fred og kærlighed. Drømmen om

1. RÅUDKAST TIL BOSÆTNINGSPOLITIK. Krig, fred og kærlighed. Drømmen om 1. RÅUDKAST TIL BOSÆTNINGSPOLITIK Krig, fred og kærlighed Vi er Skanderborg Kommune ligger i et geografisk og historisk smørhul. Her kan du bo 15 minutter fra Aarhus, midt i naturen og være en del af de

Læs mere

KRIG, FRED OG KÆRLIGHED - ØGET BOSÆTNING I SKANDERBORG KOMMUNES BYER OG MINDRE LOKALSAMFUND

KRIG, FRED OG KÆRLIGHED - ØGET BOSÆTNING I SKANDERBORG KOMMUNES BYER OG MINDRE LOKALSAMFUND KRIG, FRED OG KÆRLIGHED - ØGET BOSÆTNING I SKANDERBORG KOMMUNES BYER OG MINDRE LOKALSAMFUND 1. Indledning de 1000 fællesskaber Vi skal. samarbejde om at skabe de forandringer, der samlet sikrer en fortsat

Læs mere

Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune

Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 4. august 2015 Sagsbehandler Mette Albrandt Telefon direkte 76 16 13 09 Sagsid 15/11910 Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune 1. Forord... - 2-2. Strategien i

Læs mere

INFRASTRUKTUR BYLIV OG BOFORMER FORTÆLLINGER BØRNEFAMILIER KRIG, FRED OG KÆRLIGHED BOSÆTNINGSPOLITIK

INFRASTRUKTUR BYLIV OG BOFORMER FORTÆLLINGER BØRNEFAMILIER KRIG, FRED OG KÆRLIGHED BOSÆTNINGSPOLITIK INFRASTRUKTUR BYLIV OG BOFORMER FORTÆLLINGER BØRNEFAMILIER KRIG, FRED OG KÆRLIGHED BOSÆTNINGSPOLITIK DE 1000 FÆLLESSKABER KRIG, FRED OG KÆRLIGHED - BOSÆTNINGENPOLITIK FOR BYER OG MINDRE LOKALSAMFUND 1

Læs mere

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 INDLEDNING Ballerup Kommune er et dejligt sted at bo omgivet af natur, tæt på storbyen, med mange arbejdspladser og et aktivt foreningsliv. Kommunalbestyrelsen har store

Læs mere

STRATEGI FOR ALMENT NYBYGGERI

STRATEGI FOR ALMENT NYBYGGERI STRATEGI FOR ALMENT NYBYGGERI I ESBJERG KOMMUNE Teknik & Miljø Esbjerg Kommune INDHOLD 1. Forord.................................. 3 2. Strategien i en sammenhæng................ 3 3. Bæredygtighed i strategien..................

Læs mere

Referat. Dato: :00:00 17, stk. 4-udvalg om Skanderborg midtby og Sølund Sted: Sølund, pavillon 3, blåt mødelokale 1/10

Referat. Dato: :00:00 17, stk. 4-udvalg om Skanderborg midtby og Sølund Sted: Sølund, pavillon 3, blåt mødelokale 1/10 Referat Dato: 19-08-2015 17:00:00 Udvalg: 17, stk. 4-udvalg om Skanderborg midtby og Sølund Sted: Sølund, pavillon 3, blåt mødelokale 1/10 Referat Indholdsbetegnelse 1 Godkendelse af dagsorden 19. august

Læs mere

Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017

Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017 Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017 15.08.00-A00-1-17 312. Orientering om den nye Forberedende Grunduddannelse og stillingtagen til den kommende proces Resumé

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

Bilag 2: Midlertidigt campushus scenarie for et nyt mødested

Bilag 2: Midlertidigt campushus scenarie for et nyt mødested Notatark Bilag 2: Midlertidigt campushus scenarie for et nyt mødested 14. maj 2018 - Sagsnr. 17/19850 - Løbenr. 18/63695 Introduktion Budget 2018 omfattede en budgetnote om at afdække behov, ønsker og

Læs mere

2. UDKAST TIL BOSÆTNINGSPOLITIK. Krig, fred og kærlighed. Drømmen om

2. UDKAST TIL BOSÆTNINGSPOLITIK. Krig, fred og kærlighed. Drømmen om 2. UDKAST TIL BOSÆTNINGSPOLITIK Krig, fred og kærlighed Vi er Skanderborg Kommune er Jyllands smørhul. Her kan du bo 15 minutter fra Aarhus, midt i naturen og være en del af vores 1000 fællesskaber. Vi

Læs mere

Baggrundsmaterialet. Hidtidige planer og processer Status og udfordringer Synergi til andre tiltag

Baggrundsmaterialet. Hidtidige planer og processer Status og udfordringer Synergi til andre tiltag Baggrundsmaterialet Hidtidige planer og processer Status og udfordringer Synergi til andre tiltag 1 Fremtidens Skanderborg 2001 Vision: Skanderborg by attraktiv for nuværende og kommende borgere virksomheder

Læs mere

Forslag 1 - Placering af CSV i lokalerne på den gamle Sociale Højskole, Storegade 182, Esbjerg Ø

Forslag 1 - Placering af CSV i lokalerne på den gamle Sociale Højskole, Storegade 182, Esbjerg Ø Forslag 1 - Placering af CSV i lokalerne på den gamle Sociale Højskole, Storegade 182, Esbjerg Ø Indledning Byrådet besluttede den 29. august 2011 at sælge Center for Specialundervisning for Voksnes bygninger

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

Notat 5. juni Almene boligprojekter , rækkefølgeplan

Notat 5. juni Almene boligprojekter , rækkefølgeplan Notat 5. juni 2018 Almene boligprojekter 2018-2021, rækkefølgeplan Økonomiudvalget udarbejdede i juni 2015 en rækkefølgeplan for almene boligprojekter 2016-2019. Nedenfor findes under punkt 1 en statusoversigt

Læs mere

Hvorfor lykkes de i Danmark? - almene boliger og boligpolitiske udfordringer i København

Hvorfor lykkes de i Danmark? - almene boliger og boligpolitiske udfordringer i København Hvorfor lykkes de i Danmark? - almene boliger og boligpolitiske udfordringer i København Center for Byplanlægning Indledning Lykkes de så i Danmark? Hvad er vores udfordringer? Københavnske tendenser.

Læs mere

Byudvikling i Skanderborg Kommune. 2. februar 2017

Byudvikling i Skanderborg Kommune. 2. februar 2017 Byudvikling i Skanderborg Kommune 2. februar 2017 Planvisioner for smørhullet... Byfortætning Boliger til alle Bosætning og erhverv 2. februar 2017 Bedste beliggenhed Beskæftigelse Boligtilvæksten

Læs mere

Anlæg Om- og nybygning på Marselisborg Centret

Anlæg Om- og nybygning på Marselisborg Centret Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 24. april 2019 Anlæg Om- og nybygning på Marselisborg Centret 1. Resume Hos Folkesundhed Midt kan borgere i Aarhus Kommune få støtte

Læs mere

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION UDKAST HELE BYENS NYE KVARTER FREDERIKSBERG HOSPITAL VISION JANUAR 2019 JUNI 2018 BORGERDIALOG Visionsprocessen - i tre spor IDÉWORKSHOP 1, 2, 3, 4 & 5 + KULTURNAT + DIGITALE INPUT AKTØRDIALOG AKTØRMØDER

Læs mere

Tal om bosætning i Skanderborg Kommune, suppl. nøgletal

Tal om bosætning i Skanderborg Kommune, suppl. nøgletal Tal om bosætning i Skanderborg Kommune, suppl. nøgletal Tredje udvalgsmøde om bosætning i Skanderborg Kommune Strategisk Center, Skanderborg Kommune Torsdag den 9. oktober 2014 Indhold 1. Grundværdier

Læs mere

UDKAST Frederikshavn Kommune. - et godt sted at bo

UDKAST Frederikshavn Kommune. - et godt sted at bo UDKAST Frederikshavn Kommune - et godt sted at bo Boligpolitik juni 2014 2 Indhold Frederikshavn Kommune -et godt sted at bo 4 Eksisterende boliger og boligområder 8 Nye boligområder 12 Almene boliger

Læs mere

STRATEGI FOR SKANDERBORG MIDTBY

STRATEGI FOR SKANDERBORG MIDTBY STRATEGI FOR SKANDERBORG MIDTBY Handel og Byliv - Kraftcentre eller perler på en snor? - Hvor og hvordan understøttes butiksudbuddet? - Hvor prioriterer vi andre aktiviteter? - Hvordan binder vi oplevelserne

Læs mere

17, stk. 4 - udvalg om Bosætningsstrategi og Infrastruktur

17, stk. 4 - udvalg om Bosætningsstrategi og Infrastruktur 17, stk. 4 - udvalg om Bosætningsstrategi og Infrastruktur Referat fra møde den 18. september 2014 Tidspunkt: Kl. 16:30 Sted: konferencesalen Skanderborg Deltagere Søren Erik Pedersen, Frank W. Damgaard,

Læs mere

1 of 6. Strategi for Kalø Campus

1 of 6. Strategi for Kalø Campus 1 of 6 Strategi for Kalø Campus 2015-2016 2 of 6 Strategi for Kalø Campus 2015-16 Vision Vi skaber rammerne for, at Syddjurs Kommune får det bredest mulige udbud af attraktive uddannelses- og vidensinstitutioner

Læs mere

KRIG, FRED OG KÆRLIGHED - ØGET BOSÆTNING I SKANDERBORG KOMMUNES BYER OG MINDRE LOKALSAMFUND

KRIG, FRED OG KÆRLIGHED - ØGET BOSÆTNING I SKANDERBORG KOMMUNES BYER OG MINDRE LOKALSAMFUND KRIG, FRED OG KÆRLIGHED - ØGET BOSÆTNING I SKANDERBORG KOMMUNES BYER OG MINDRE LOKALSAMFUND 1. Indledning de 1000 fællesskaber Vi skal. samarbejde om at skabe de forandringer, der samlet sikrer en fortsat

Læs mere

Det gamle postkontor i Skanderborg

Det gamle postkontor i Skanderborg Det gamle postkontor i Skanderborg 1) Introduktion Dette notat gennemgår muligheder for den fremtidige anvendelse af det gamle posthus på Jernbanevej 9 i Skanderborg. Posthuset har en central beliggenhed

Læs mere

Aarhus Kommune og boligorganisationerne skal efterfølgende sammen implementere og folde strategien ud gennem konkrete delmål og indsatser.

Aarhus Kommune og boligorganisationerne skal efterfølgende sammen implementere og folde strategien ud gennem konkrete delmål og indsatser. Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 10. maj 2017 Fælles strategi for udsatte boligområder 1. Resume Med afsæt i Aarhus-fortællingens vision om en god by for alle har Aarhus Kommune

Læs mere

Indgangen til den nye koncertsalen ligger i nærhed til Fru Lunds Villa.

Indgangen til den nye koncertsalen ligger i nærhed til Fru Lunds Villa. ALLERØD BYRÅD 2018-2021 Eventuelt salg af Fru Lundsvilla - Lukket punkt - genoptagelse Sagsnr.: 16/13516 Punkttype Tema Sagsbeskrivelse Økonomiudvalget anmodes om at træffe beslutning om eventuelt salg

Læs mere

Notat. Idékonkurrence til en ny midtbyskole i N.J. Fjordsgades. Børn og Unge-udvalget. Kopi til. Århus Kommune. Den 11. juni 2010

Notat. Idékonkurrence til en ny midtbyskole i N.J. Fjordsgades. Børn og Unge-udvalget. Kopi til. Århus Kommune. Den 11. juni 2010 Notat Emne Til Kopi til Idékonkurrence til en ny midtbyskole i N.J. Fjordsgades Skoles distrikt Børn og Unge-udvalget Den 11. juni 2010 Århus Kommune Børn og Unge Byrådet besluttede den 28. april 2010

Læs mere

Notat om arbejdsgruppernes foreløbige arbejde (ekstrakt af referater fra workshop og møder)

Notat om arbejdsgruppernes foreløbige arbejde (ekstrakt af referater fra workshop og møder) Notat om arbejdsgruppernes foreløbige arbejde (ekstrakt af referater fra workshop og møder) August 2015 en del af arbejdet omkring kapacitetsanalyse omkring plejeboliger og ny struktur. GRUPPER FORMÅL

Læs mere

Baggrundsmaterialet. Hidtidige planer og processer Status og udfordringer Synergi til andre tiltag

Baggrundsmaterialet. Hidtidige planer og processer Status og udfordringer Synergi til andre tiltag Baggrundsmaterialet Hidtidige planer og processer Status og udfordringer Synergi til andre tiltag 1 Lokalplan nr. 003, 009 og 018 Butikker i facaderne, ingen nye boliger Banker og liberale erhverv max.

Læs mere

1 of 5. Sagsnr.: 14/2829 Sagen afgøres i: Byrådet

1 of 5. Sagsnr.: 14/2829 Sagen afgøres i: Byrådet 1 of 5 Udvikling og planlægning af pleje - og ældreboliger i Rønde og Kolind - fremlæggelse af 3 delanalyser, herunder analyse af øvrige tilstedeværende institutioners behov. Sagsnr.: 14/2829 Sagen afgøres

Læs mere

17, stk. 4 udvalg - Boligplacering flygtninge

17, stk. 4 udvalg - Boligplacering flygtninge 17, stk. 4 udvalg - Boligplacering flygtninge Referat fra ordinært møde 27. august 2015 - Ekstraordinært møde Torsdag 27.08.2015 kl. 17:30 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser

Læs mere

Plan for opfølgning på politikker i Politikområde 6: Sundhedsfremme og forebyggelse. Kultur- og Sundhedsudvalget

Plan for opfølgning på politikker i Politikområde 6: Sundhedsfremme og forebyggelse. Kultur- og Sundhedsudvalget Kultur- og Sundhedsudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016 Politikområde 6: Sundhedsfremme og forebyggelse Politikker: Sundhedspolitik Sundhedsaftale med Region Midtjylland Overordnet kostpolitik

Læs mere

Notat om prioritering af indskudskapital til almene boligprojekter

Notat om prioritering af indskudskapital til almene boligprojekter Afdeling: Sekretariat for udviklingsdirektør Dato: 27-10-2016 Reference: Rune Hellegaard Christensen E-mail: rhc@norddjurs.dk Journalnr.: 16/17192 Notat om prioritering af indskudskapital til almene boligprojekter

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 Fokusområder 2016-2017 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN OG BOLIGUDVALGET 2014 BAGGRUND Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af

Læs mere

Vejen Kommunes Boligpolitik

Vejen Kommunes Boligpolitik Vejen Kommunes Boligpolitik Godkendt af Vejen Byråd den. (Udkast ver. den 30. juni 2016) 1 Indhold Indledning... 2 Bredt sammensat boligmasse... 3 Almene familieboliger... 4 Boliger til særlige målgrupper...

Læs mere

VISION FOR SKANDERBORG MIDTBY

VISION FOR SKANDERBORG MIDTBY VISION FOR SKANDERBORG MIDTBY VISION FOR - SKANDERBORG MIDTBY - En by vil ikke vil hjem fra - Indbydende gennem iscenesættelse af gaden - Fælles vi - Attraktiv for børnefamilier - Byens skal samles for

Læs mere

Præsentation af bosætningsanalysen

Præsentation af bosætningsanalysen Præsentation af bosætningsanalysen Første udvalgsmøde om bosætning og infrastruktur i Skanderborg Kommune Strategisk Center, Skanderborg Kommune Tirsdag den 9. august 20 Indhold. Præsentation af bosætningsanalysen

Læs mere

Fremtidens boliger i Aarhus og omegn. Jesper Bo Jensen, ph.d. Marianne Levinsen, cand. scient. pol.. forskningschef

Fremtidens boliger i Aarhus og omegn. Jesper Bo Jensen, ph.d. Marianne Levinsen, cand. scient. pol.. forskningschef Fremtidens boliger i Aarhus og omegn Jesper Bo Jensen, ph.d. Marianne Levinsen, cand. scient. pol.. forskningschef Privat forbrug (Gennemsnitlig stigning 2,6% p.a.) 8000 Mængdeindeks 7000 6000 5000 4000

Læs mere

Spørgsmål 1. Hvad er de samlede udgifter til anlæg af en parkeringsplads i tilknytning til kollegie- eller ungdomsboliger?

Spørgsmål 1. Hvad er de samlede udgifter til anlæg af en parkeringsplads i tilknytning til kollegie- eller ungdomsboliger? KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 6. april 2018 Sagsnr. 2018-0094680 Svar på spørgsmål om kollegie- og ungdomsboliger Dokumentnr. 2018-0094680-3 Kære Astrid Aller Tak for

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Vedtaget. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan

Vedtaget. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan Vedtaget Tillæg 52 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 13. juni 2016 Offentliggjort den 20. juni 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 52 til Kommuneplan 2013-2025.

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune Notat Emne: Proces for Højbjerg Bibliotek Til: Kulturudvalget den Kopi til: Forslag til proces for Højbjerg Bibliotek Side 1 af 5 KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune 1.

Læs mere

Fremtidens boligmarked i Aarhus og Omegn. Jesper Bo Jensen, ph.d., Fremtidsforsker www.fremforsk.dk

Fremtidens boligmarked i Aarhus og Omegn. Jesper Bo Jensen, ph.d., Fremtidsforsker www.fremforsk.dk Fremtidens boligmarked i Aarhus og Omegn Jesper Bo Jensen, ph.d., Fremtidsforsker www.fremforsk.dk Privat forbrug (Gennemsnitlig stigning 2,6% p.a.) 9000 Mængdeindeks 8000 7000 6000 5000 4000 3000 2000

Læs mere

Århus og Østjylland i fremtiden Byggeri, udbygning og bolig. Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker www.fremforsk.dk

Århus og Østjylland i fremtiden Byggeri, udbygning og bolig. Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker www.fremforsk.dk Århus og Østjylland i fremtiden Byggeri, udbygning og bolig Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker www.fremforsk.dk Byer i fremtiden Den flettede by funktionerne blandet Virksomheden uden hovedsæde De

Læs mere

Boligefterspørgsel, bosætning og planstrategi i Assens Kommune. Jesper Bo Jensen, ph.d. fremtidsforsker

Boligefterspørgsel, bosætning og planstrategi i Assens Kommune. Jesper Bo Jensen, ph.d. fremtidsforsker Boligefterspørgsel, bosætning og planstrategi i Assens Kommune Jesper Bo Jensen, ph.d. fremtidsforsker Privat forbrug (Gennemsnitlig stigning 2,6% p.a.) Mængdeindeks 9000 8000 7000 6000 5000 4000 3000

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 29. marts 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 16:30 og sluttede kl. 16:50.

Mødet blev holdt torsdag den 29. marts 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 16:30 og sluttede kl. 16:50. ALLERØD KOMMUNE Økonomiudvalget 20102013 Møde nr. 42 Mødet blev holdt torsdag den 29. marts 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 16:30 og sluttede kl. 16:50. Medlemmer: Borgmester Erik Lund

Læs mere

Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt

Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt Nedenstående tabel er en oversigt over flytninger mellem bevillinger, der falder uden for reglerne om administrative omflytninger. Omflytningerne

Læs mere

NOTAT. Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015. Regler

NOTAT. Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015. Regler NOTAT Dato Social- og Sundhedsforvaltningen Sekretariat og Økonomi Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015 Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk Nærværende notat sammenfatter

Læs mere

Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt "Skytternes Hus"

Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt Skytternes Hus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 6. januar 2015 Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt "Skytternes Hus" Denne indstilling handler om, at der skal opføres et

Læs mere

Indstilling. Flytning af Center For Misbrugsbehandling fra Valdemarsgade 18 til Sumatravej 3, 8000 Aarhus C. 1. Resume

Indstilling. Flytning af Center For Misbrugsbehandling fra Valdemarsgade 18 til Sumatravej 3, 8000 Aarhus C. 1. Resume Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 6. september 2011 Aarhus Kommune Sociale Forhold og Beskæftigelse Flytning af Center For Misbrugsbehandling fra Valdemarsgade 18 til Sumatravej 3, 8000

Læs mere

Grønt Råd Planstrategi 2015 26. november 2015 Navn / stilling / oplæg Bæredygtighed Planstrategi hvad er grundlaget og rammerne Forholdet til Visionen Temaer i Planstrategi 2015 Erhverv Uddannelse Trafik

Læs mere

Referat. Spørgemøde vedrørende almene familieboliger målrettet flygtninge. Henrik Wolfhagen, projektleder, CPK (Center for Plan, Kultur og Erhverv)

Referat. Spørgemøde vedrørende almene familieboliger målrettet flygtninge. Henrik Wolfhagen, projektleder, CPK (Center for Plan, Kultur og Erhverv) Referat Spørgemøde vedrørende almene familieboliger målrettet flygtninge Dato: 9. december 2016 kl. 9:30 i Byrådssalen på Egedal Rådhus Deltagere: 14 interessenter, se vedlagte deltagerliste Fra Egedal

Læs mere

Indstilling. Hejredalskollegiets fremtid. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 25.

Indstilling. Hejredalskollegiets fremtid. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 25. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 25. juli 2011 Teknik og Miljø og Borgmesterens Afdeling 1. Resume Hejredalskollegiet er omfattet af helhedsplanen for Gellerupparken

Læs mere

Vejen Byråd Politikområder

Vejen Byråd Politikområder Vejen Byråd 1 Lay out: Vejen Kommune Tekst: Vejen Kommune Foto: Colourbox og Vejen Kommune Ordrenr.: 863-18 Tryk: Vejen Kommune Udgivet: Juni 2018 Vejen Byråd Vejen Kommune er et godt sted, hvor det gode

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING 1. TMU 66/2006 J.nr. 639.0029/05 Billige boliger INDSTILLING OG BESLUTNING På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 15. december 2005 om, at der over en femårig periode, bygges 5.000 boliger

Læs mere

Opsamling Borgermøde den 10. april fordelt på udvalg og generelt

Opsamling Borgermøde den 10. april fordelt på udvalg og generelt 1 Kvalificeret arbejdskraft og uddannelse Vejlederne - (UU vejlederne ) Vejlederne skal arbejde mere på at få de unge mod erhvervsuddannelser i stedet for mod Gymnasiet. Vigtigt, at alle børn ikke skal

Læs mere

Det bedste sted at bo hele livet. Boligpolitik 2019

Det bedste sted at bo hele livet. Boligpolitik 2019 Det bedste sted at bo hele livet Boligpolitik 2019 Indhold Indledning 3 Solrød Kommunes boligpolitik 5 Variation i typer af boliger 5 Ejer- og lejeboliger 5 Store og små boliger 7 Særligt fokus på de unge

Læs mere

Nedenstående status over indflyttede boliger er udarbejdet ud fra Folkeregistrets oplysninger om indflyttede boliger pr. 1. december 2008.

Nedenstående status over indflyttede boliger er udarbejdet ud fra Folkeregistrets oplysninger om indflyttede boliger pr. 1. december 2008. Notat til dagsordenpunkt Bilag 3 Center Teknik & Miljø Sagsbehandler Lone Bechmann Jensen Dato 1. december 2008 Sagsnummer 1253-61628 Bemærkninger om tilgang af nye boliger Følgende opgørelse gør status

Læs mere

Plejeboliger i Horsens Kommune Temadrøftelse, Velfærds- og Sundhedsudvalget den 24. maj 2017.

Plejeboliger i Horsens Kommune Temadrøftelse, Velfærds- og Sundhedsudvalget den 24. maj 2017. Plejeboliger i Horsens Kommune Temadrøftelse, Velfærds- og Sundhedsudvalget den 24. maj 2017. Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben sagnr.:27.42.00-p00-2-17 Dato: 22-05-2017 Fremtidens ældre ønsker

Læs mere

KONTORLEJEMÅL I ZENIT COMPANY HOUSE III

KONTORLEJEMÅL I ZENIT COMPANY HOUSE III KONTORLEJEMÅL I ZENIT COMPANY HOUSE III Sommervej 31B, 8210 Aarhus V Sag 16370 NY ETAPE Udlejes i samarbejde med: BELIGGENHED OG OMRÅDET Ejendommen er beliggende med synlig facade på et af de mest trafikerede

Læs mere

OVERSLAGSØKONOMI BILAG BYGNINGERNES EGNETHED TIL FORSKELLIGE FORMÅL FAABORG SYGEHUS. Bolig A 1. sal / 2. sal. Eksisterende. trappe til 1.

OVERSLAGSØKONOMI BILAG BYGNINGERNES EGNETHED TIL FORSKELLIGE FORMÅL FAABORG SYGEHUS. Bolig A 1. sal / 2. sal. Eksisterende. trappe til 1. BYGNINGERNES EGNETHED TIL FORSKELLIGE FORMÅL Bolig A 1. sal / 2. sal Eksisterende trappe til 1. sal Eksisterende korridor på 1. sal Bolig B Stue / 1. sal? BILAG OVERSLAGSØKONOMI 1 OVERSLAGSØKONOMI prisniveau

Læs mere

Anvendelse af grundkapital

Anvendelse af grundkapital Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2016 Sagsbehandler Charlotte Snedker Poulsen E-mail csp@esbjergkommune.dk Anvendelse af grundkapital 2015-2019 Esbjerg Kommune ønsker grundlæggende en almen sektor,

Læs mere

Notat vedr. status på flygtningeområdet pr

Notat vedr. status på flygtningeområdet pr Notat vedr. status på flygtningeområdet pr. 31.5.2016 Indledning Opgaven med at sikre det rette antal boliger i den rette størrelse, på rette tid er aktuelt en stor udfordring for de fleste kommuner. Området

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

ANBEFALINGER. Vedrørende strategi for fremtidens boliger til seniorer og borgere med funktionsnedsættelse

ANBEFALINGER. Vedrørende strategi for fremtidens boliger til seniorer og borgere med funktionsnedsættelse ANBEFALINGER Vedrørende strategi for fremtidens boliger til seniorer og borgere med funktionsnedsættelse 28. februar 2017 Udviklingsudvalget vedrørende fremtidens boliger til seniorer og borgere med funktionsnedsættelse

Læs mere

NOTAT: Placering af nye almene boliger.

NOTAT: Placering af nye almene boliger. Sagsnr. 246187 Brevid. 194019 12. august 2014 NOTAT: Placering af nye almene boliger. Indledning: Der er behov for flere almene boliger, for at kommunens kan løse boligbehovet for udsatte befolkningsgrupper.

Læs mere

Dagsorden. Dato: :30:00 17, stk. 4 - udvalg om Bosætningsstrategi og Infrastruktur Sted: konferencesalen, Skanderborg 1/16

Dagsorden. Dato: :30:00 17, stk. 4 - udvalg om Bosætningsstrategi og Infrastruktur Sted: konferencesalen, Skanderborg 1/16 Dagsorden Dato: 19-08-2014 16:30:00 Udvalg: 17, stk. 4 - udvalg om Bosætningsstrategi og Infrastruktur Sted: konferencesalen, Skanderborg 1/16 Indholdsbetegnelse Dagsorden Indholdsbetegnelse 1 Velkomst

Læs mere

Bilag nr. 2. Mulige øvrige salgsemner. Adresse og navn Ejendommens nuværende funktion m.v. Muligheder og konsekvenser. 5.

Bilag nr. 2. Mulige øvrige salgsemner. Adresse og navn Ejendommens nuværende funktion m.v. Muligheder og konsekvenser. 5. Bilag nr. 2 Mulige øvrige salgsemner 5. januar 2012 Adresse og navn Ejendommens nuværende funktion m.v. Muligheder og konsekvenser Banegaardspladsen 4, Terminalbygningen Ejendommen er ejerlejlighedsopdelt,

Læs mere

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER!

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! VISION På hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige fremtidsløsninger

Læs mere

Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole

Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 8. december 2015 Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole Indstillingen giver bevilling på 6,8 mio. kr. til fysisk helhedsløsning for

Læs mere

Præsentation af arbejdet i 17,4- udvalget omkring senioranalysen. Observationer, konklusioner og anbefalinger

Præsentation af arbejdet i 17,4- udvalget omkring senioranalysen. Observationer, konklusioner og anbefalinger Præsentation af arbejdet i 17,4- udvalget omkring senioranalysen Observationer, konklusioner og anbefalinger Oplæggets struktur Afsæt for udvalgets arbejde Bolig-analyse Inputs fra Real Dania Indtryk fra

Læs mere

Dagsorden. Dato: :30:00 17, stk. 4 - udvalg om Bosætningsstrategi og Infrastruktur Sted: Konferencesalen, Rådhuset 1/7

Dagsorden. Dato: :30:00 17, stk. 4 - udvalg om Bosætningsstrategi og Infrastruktur Sted: Konferencesalen, Rådhuset 1/7 Dagsorden Dato: 01-12-2014 16:30:00 Udvalg: 17, stk. 4 - udvalg om Bosætningsstrategi og Infrastruktur Sted: Konferencesalen, Rådhuset 1/7 Indholdsbetegnelse Dagsorden Indholdsbetegnelse 28 Godkendelse

Læs mere

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 11. november 2013. Aarhus Kommune

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 11. november 2013. Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Den 11. november 2013 Aktivitetslokaler til borgere med udviklingshæmning Forslag om opførelse af integrerede aktivitetslokaler

Læs mere

= eget domicil på. Høje Taastrup Station. Skagensgade Høje Taastrup

= eget domicil på. Høje Taastrup Station. Skagensgade Høje Taastrup = eget domicil på Høje Taastrup Station Skagensgade 35-37 2630 Høje Taastrup 1 I hjertet af Høje Taastrups infrastruktur Med kontor på Høje Taastrup Boulevard kommer din virksomhed til at bo med nem adgang

Læs mere

Rødding Andelsboligforening

Rødding Andelsboligforening Rødding Andelsboligforening Områdeoversigt Velkommen... til Rødding Andelsboligforening Boligorganisationen Rødding Andelsboligforening er en lokal boligforening i det gamle Rødding Kommunes område. Der

Læs mere

Godkendelse af 25 nye almene familieboliger og renovering af 29 almene familieboliger i Svenstrup bymidte, Svenstrup Boligforening afd.

Godkendelse af 25 nye almene familieboliger og renovering af 29 almene familieboliger i Svenstrup bymidte, Svenstrup Boligforening afd. Punkt 11. Godkendelse af 25 nye almene familieboliger og renovering af 29 almene familieboliger i Svenstrup bymidte, Svenstrup Boligforening afd. 1 - Skema A 2016-049065 By- og Landskabsudvalget indstiller

Læs mere

Indstilling. Anlægsbevilling til indretning af tagetage ved Lokalcenter Møllestien. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Anlægsbevilling til indretning af tagetage ved Lokalcenter Møllestien. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 24. april 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Anlægsbevilling til indretning af tagetage ved Lokalcenter Møllestien

Læs mere

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG ADMINISTRATIONSGRUNDLAG Retningslinjer vedrørende administration af planlovens bestemmelser om planlægning for almene boliger (blandet boligsammensætning) 1. Indledning Aarhus vokser hastigt i disse år.

Læs mere

Møde nr.: 13 Mødedato: 28. juni 2011 Mødetid: Mødested: Mødelokale 2

Møde nr.: 13 Mødedato: 28. juni 2011 Mødetid: Mødested: Mødelokale 2 Dagsorden Økonomiudvalg Møde nr.: 13 Mødedato: 28. juni 2011 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Sdr. Vissing vej 26, Sdr Vissing skole - ombygning 2011 Side

Læs mere

NOTAT. Nybyggeri af almene boliger i fremtiden - Debatoplæg

NOTAT. Nybyggeri af almene boliger i fremtiden - Debatoplæg NOTAT By- og Kulturforvaltningen Plan og Byg Salg og Udlejning Odense Slot Indgang G Nørregade 36-38 Postboks 730 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 65512694 Fax 66133222 E-mail pb.bkf@odense.dk Nybyggeri

Læs mere

KONTORLEJEMÅL I ZENIT COMPANY HOUSE II

KONTORLEJEMÅL I ZENIT COMPANY HOUSE II KONTORLEJEMÅL I ZENIT COMPANY HOUSE II Sommervej 31E og F, 8210 Aarhus V Sag 16370 Udlejes i samarbejde med: BELIGGENHED OG OMRÅDET Ejendommen er beliggende med synlig facade på et af de mest trafikerede

Læs mere

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 16. marts 2017 Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej 1. Resume Byrådet godkendte på sit møde den 13.

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Beskæftigelsesudvalget

Referat for ekstraordinært møde Beskæftigelsesudvalget Referat for ekstraordinært møde Beskæftigelsesudvalget : Mandag den 14. december 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Det Blå Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Allan

Læs mere

Grindsted Fremtidens Handelsby

Grindsted Fremtidens Handelsby Grindsted Fremtidens Handelsby Økonomiudvalget bevilgede i september 2015 280.000 kr. til projektet Grindsted Fremtidens Handelsby Formålet med projektet har været at bede forskellige lokale aktører at

Læs mere

Ungdomspolitik. Baggrund. En levende politik

Ungdomspolitik. Baggrund. En levende politik Ungdomspolitik Baggrund Ungdomspolitikken er en del af Den Sammenhængende Børnepolitik i Skanderborg Kommune og skal derfor ses i sammenhæng med Den bedste start på livet og Fremtidens Skole. I udarbejdelsen

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst

Læs mere

bilag 2 nybyggeri af almene boliger

bilag 2 nybyggeri af almene boliger bilag 2 nybyggeri af almene boliger NOVEMBER 2018 Indhold: OVERSIGT s. 2 STORE SOLVÆNGET s. 3 baggrund OG ØKonomi s. 4 Illustration: Store Solvænget, 3B ONV Arkitekter / JAJA Architects oversigt Intro

Læs mere

Sundhedscenter Viborg Budgetkonference 2013

Sundhedscenter Viborg Budgetkonference 2013 Sundhedscenter Viborg Budgetkonference 2013 Sundhedscenter hvorfor et sundhedscenter? En indgang til sundhed i kommunen Flere specialiserede opgaver i kommunen Øget fokus på sundhedsfremme i stedet for

Læs mere

1. Forslag til nyt eller ændret anlæg

1. Forslag til nyt eller ændret anlæg 1. Forslag til nyt eller ændret anlæg Dette skema indeholder de anlæg, hvor der er ændringer i forhold til den eksisterende investeringsoversigt. Ændringer i forskydes til et andet år. dvalg: Kultur og

Læs mere

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Holbæk Kommune By og Landskab, Plan Rikke Welan Kamper J.nr. 14/59791 2. december 2014 Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsfase

Læs mere

Forslag. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan

Forslag. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan Forslag Tillæg 52 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring Fra 31. marts 2016 26. maj 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til tillæg 52 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg

Læs mere

Indstilling. Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger støttetilsagn til ombygning til. plejeboliger.

Indstilling. Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger støttetilsagn til ombygning til. plejeboliger. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 27. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger

Læs mere